[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018Sport

Opgepast: Van Bommel bijt wΓ©l van zich af

Wat kunnen we precies verwachten van de trainer Mark van Bommel (41) bij PSV? Hij is even ervaren als Phillip Cocu was bij zijn start in 2013. Ook hij zit niet vastgebakken aan het klassieke 4-3-3. Maar hij is wel uitgesprokener dan zijn voorganger. En meer politicus in zijn relaties met de pers.

 • 23 Juni 2018 om 08:08

Laatste editie van Champions Trophy voor hockeyers

De Nederlandse hockeyers beginnen zaterdag in Breda aan de 37ste en laatste editie van de Champions Trophy. Het befaamde landentoernooi, met de beste teams van de wereld, verdwijnt van de volle kalender.

 • 23 Juni 2018 om 08:05

Verstappen en Horner hopen dat Ricciardo bij Red Bull blijft

Door NU.nl/Bart van Dooijeweert

Als het aan Max Verstappen en Christian Horner ligt, dan rijdt Daniel Ricciardo ook volgend jaar bij Red Bull Racing. De Australiër heeft een aflopend contract en overweegt om voor het eerst in zijn carrière van werkgever te wisselen.

'Van Bommel is een geboren trainer, maar dit komt te vroeg'

De benoeming van Mark van Bommel als trainer van PSV komt voor weinigen als een verrassing. Ook oud-ploeggenoot Ronald Waterreus zag deze stap al van verre aankomen. Dat neemt niet weg dat hij er zo zijn bedenkingen bij heeft. "Het is mij allemaal wat te vroeg."

Waterreus en Van Bommel speelden van 1999 tot 2004 samen bij PSV. "Toen al zeiden we in de kleedkamer dat Bommeltje zich als trainer gedroeg", weet Waterreus. "Alleen de lange jas ontbrak."

Dat Van Bommel na zijn actieve loopbaan direct aan de slag ging als jeugdtrainer was dan ook volstrekt logisch. Waterreus heeft hem in die hoedanigheid vaak aan het werk gezien op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. "Dan zie je dat hij het vak in de vingers heeft en dat er een toekomstig hoofdtrainer aan het werk is. De gedrevenheid en toewijding spat ervan af."

"Voor mij staat dan ook als een paal boven water dat hij in de toekomst gaat slagen als hoofdcoach, maar ik zie ook iemand die nog een proces moet doormaken. Ik zou hem dus geadviseerd hebben eerst maar eens een jaar ervaring op te doen op een lager niveau dan PSV 1."

Waterreus denkt dat de clubleiding er aanvankelijk net zo over dacht, maar dat het onverwachte vertrek van Phillip Cocu het door Toon Gerbrands uitgestippelde carrièrepad voor Van Bommel heeft omgegooid. "De club is voor een voldongen feit gesteld."

Diezelfde Gerbrands is voor Waterreus overigens de reden om er toch op te vertrouwen dat de benoeming van Van Bommel goed kan uitpakken. "De clubleiding zal altijd rustig blijven, ook als de resultaten desastreus zijn. Zo kon Cocu een succes worden. En het zal ook Van Bommel helpen."

In zijn moeizame eerste seizoen kreeg Cocu op een gegeven moment ondersteuning van de ervaren Guus Hiddink. Een rol die volgens ingewijden nu weggelegd zou zijn voor Bert van Marwijk, de schoonvader van Van Bommel.

Toch vindt Waterreus dat geen goed idee. "Absoluut niet! Als Mark iets wil leren van Bert, dan moet-ie dat maar lekker thuis onder de kerstboom doen. Maar bij PSV zou ik liever hebben dat hij gaat samenwerken met een dwarsdenker uit de nieuwe trainersgeneratie. Iemand die tegen hem in durft te gaan."

'Geboren winnaar'

Als voetballer stond Van Bommel bekend om zijn winnaarsmentaliteit. Op dat gebied is hij volgens Waterreus geen spat veranderd. "Bommel is een geboren winnaar. Als speler overdreef hij dat nog weleens. Dan zat het hem meer in de weg, dan dat het geholpen heeft."

"Maar die mentaliteit is natuurlijk fantastisch. Hij eist dat zijn spelers net zulke winnaars zijn als hijzelf. Iedere training weer. Dat zie ik ook bij de jeugdspelers van PSV. Hoe hij die uitdaagt en test."

Een loopbaan bij PSV, Barcelona, Bayern München, AC Milan en Oranje speelt daarbij ook een belangrijke rol, denkt Waterreus. "Mark is groot geworden in het buitenland. Daardoor is hij, net als Cocu trouwens, pragmatisch genoeg om van die vermaledijde 'Hollandse School' af te stappen. Hij weet dat het om de winst draait. En belangrijker: hij weet wat ervoor nodig is om te winnen."


 • 23 Juni 2018 om 08:14

Met wie gaat Formule 1’s populaire bruidegom Ricciardo in zee?

Voor welk Formule 1-team rijdt Daniel Ricciardo in 2019? De Australiër is met 28 jaar een veteraan en zijn contract bij Red Bull Racing loopt na dit seizoen af.

"Het is bijna de belangrijkste beslissing in m'n leven. Eigenlijk was alleen m'n besluit Australië te verlaten ingrijpender. Toen ik als jong kereltje van 'Down Under' naar Europa ging was dat erg tricky. Ik wist toen nog niet of ik goed genoeg was en of het zou lukken te slagen in de autosport."

Hot op de rijdersmarkt

Dat laatste is wel gelukt. Ricciardo is zevenvoudig grand prix-winnaar, stond al 29 keer op het Formule 1-podium en verdient volgens welingelichte F1-bronnen zo'n zes miljoen per jaar. Hij staat vierde in de WK-stand, en is zoals, hij zelf zegt "een gevaarlijke outsider" voor de wereldtitel.

Ricciardo's salaris is beduidend lager dan het inkomen van zijn teamgenoot Max Verstappen, maar de Aussie gaat dat gat binnenkort dichten. Hij is hot op de rijdersmarkt en richt z'n vizier op topteams Mercedes en Ferrari. Ondertussen zijn ook McLaren en Renault aan het hengelen.

"Geld vind ik niet zo belangrijk. Dat bepaalt in ieder geval niet waar mijn toekomst ligt", zegt Ricciardo op het circuit van Le Castellet, waar dit weekend de Franse Grand Prix wordt verreden. "Ik wil een team en een auto waarmee ik races kan winnen en de titel kan pakken."

Vakantie is vakantie voor Ricciardo

De komende weken worden cruciaal voor de Australiër. Dat is een rechtstreeks gevolg van de deal tussen Red Bull Racing en Honda. De Japanners leveren vanaf volgend seizoen de motoren aan Red Bull Racing, dat breekt met Renault.

Het team spijkers met koppen willen slaan, verwacht Ricciardo. "Het ligt voor de hand dat ze de komende weken met een contractverlengingsvoorstel komen. Ik heb geen haast, maar zou het fijn vinden om in de zomer offline te gaan en m'n telefoon een tijdje uit te zetten. Tijdens de vakantie onderhandel ik liever niet."

Helmut Marko - bij Red Bull Racing verantwoordelijk is voor de rijderscontracten - liet zich tegen Duitse media ontvallen dat McLaren Ricciardo lokt met een aanbod van twintig miljoen per jaar. "En zo'n bedrag gaan wij nooit voor hem op tafel leggen", zette de Oostenrijker de onderhandelingen op scherp.

Ricciardo bevestigt de flirt, maar er staat volgens hem niets zwart op wit. "Er is niets formeel, ik heb niks op papier, maar er is interesse. Het is denk ik ook afhankelijk van wat Fernando Alonso gaat doen. Als hij stopt zal McLaren azen op een ervaren coureur. We zullen zien. Ik kan er verder weinig zinnigs over zeggen."

Een overstap naar McLaren of naar het fabrieksteam van Renault oogt zeker met een blik op de huidige ranglijst - als een stap terug, maar Ricciardo nuanceert dat. "Toen Lewis Hamilton een paar jaar geleden naar Mercedes vertrok was dat ook nog niet hét topteam."

"Het lijkt me wel wat om met een team te bouwen en samen de sprong naar de top te maken. Renault en McLaren zijn nu nog niet top, maar over twee à drie jaar kan het tij keren. Ze staan niet bovenaan m'n lijstje, maar ik ga het ook niet uitsluiten."

Ricciardo oogt zelfverzekerd en beseft dat hij bijna overal terecht kan. "Weliswaar heb ik nog geen titel op zak, maar ik weet wat ik waard ben. In een goede auto ben ik goed genoeg om wereldkampioen te worden." Toch sluit hij niet uit dat hij nog een paar jaar doorgaat als teamgenoot van Max Verstappen.

"Het is verleidelijk om te denken dat het gras elders groener is, maar ik heb het hier bij Red Bull ook erg goed. Ik wil mezelf niet voor de gek houden. Ik ga weloverwogen besluiten. Weggaan is geen doel op zich. Ik vertrek alleen als ik er beter van word en wil m'n schepen hier niet verbranden."


 • 23 Juni 2018 om 08:09

De sport van zaterdag bij de NOS

Na de verrassende nederlaag tegen Mexico speelt Duitsland vanmiddag op het WK de cruciale tweede groepswedstrijd tegen Zweden. Het duel begint om 20.00 uur en is rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl, net als de twee eerdere wedstrijden.

De Mexicanen spelen om 17.00 uur tegen Zuid-Korea. De voetbaldag begint om 14.00 uur met het duel tussen België en Tunesië. De Rode Duivels wonnen hun eerste duel en kunnen een grote stap zetten naar de achtste finales.

Van den Brom en Groenen in Studio Rusland

Om 19.17 uur begint Studio Rusland. Vanavond zijn oud-NEC-trainer Peter Hyballa, AZ-trainer John van den Brom en international Jackie Groenen te gast bij Henry Schut en Hugo Borst. De uitzending is te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Ondanks het volle WK-programma is er meer dan alleen voetbal. In Breda begint de allerlaatste editie van de Champions Throphy voor de mannen. De Nederlandse hockeyers spelen tegen olympisch kampioen Argentinië. De wedstrijd begint om 16.00 uur en is live te zien op NPO 2 en NOS.nl.

Ook is er paardensport uit Rotterdam. Ed van den Bent en Laurens van Lieren doen om 16.11 uur op NOS.nl en NPO 1 verslag van het eerste deel van het springen bij de CHIO.

In Studio Sport (22.47 uur, NPO 1 en NOS.nl) zijn samenvattingen van beide sporten te zien. Ook is er aandacht voor onder meer de NK turnen en de kwalificatie voor de GP van Frankrijk (Formule 1).


 • 23 Juni 2018 om 08:04

Het wordt een feest met Sloetski: Ik wil dolgraag gaan aanvallen

Leonid Sloetski is gearriveerd bij Vitesse. De Russische trainer zorgt meteen al voor een lach in Arnhem. Maar hij wil vooral presteren. ,,We gaan aanvallen voor een topresultaat."

 • 23 Juni 2018 om 07:47

Kluivert: β€˜Het voelt goed dat Ajax een mooi bedrag voor me incasseert’

Ajax en AS Roma hebben vrijdag de transfer van Justin Kluivert afgerond. De negentienjarige aanvaller tekent bij de Italiaanse topclub een contract voor vijf jaar tot en met de zomer van 2023. Ajax on...

 • 23 Juni 2018 om 07:24

Het wordt een feest met Sloetski: Ik wil dolgraag gaan aanvallen

Leonid Sloetski is gearriveerd bij Vitesse. De Russische trainer zorgt meteen al voor een lach in Arnhem. Maar hij wil vooral presteren. ,,We gaan aanvallen voor een topresultaat."

 • 23 Juni 2018 om 07:47

Het wordt een feest met Sloetski

ARNHEM - Leonid Sloetski is gearriveerd bij Vitesse. De Russische trainer zorgt meteen al voor een lach in Arnhem. Maar hij wil vooral presteren. ,,We gaan aanvallen voor een topresultaat."

 • 23 Juni 2018 om 07:39

Messi slechts een voetballer

Columnist Sjoerd Mossou over waarom Lionel Messi niet de beste voetballer aller tijden is. 'Messi speelde niet alleen beroerd, hij verloor een goat onwaardig, met de schouders omlaag, lusteloos afdruipend.'

 • 23 Juni 2018 om 07:07

Zeven Argentijnse fans opgepakt, mooi gebaar Troost-Ekong

Het WK dendert in volle vaart door. Vandaag staan er opnieuw drie wedstrijden op het programma. Uiteraard zijn deze duels in een apart liveblog te volgen. Hier brengen we je op de hoogte van al het overige WK-nieuws. Programma vrijdag: Brazilië - Costa Rica: 2-0 Nigeria - IJsland: 2-0 20.00 uur: Servië - Zwitserland: 2-0

 • 22 Juni 2018 om 20:54

β€˜ArgentiniΓ« was zo slecht dat ik Messi niet eens meer om zijn shirt vroeg’

Ante Rebic had donderdagavond een productief aandeel in de opzienbarende 0-3 zege van Kroatië op Argentinië. Na een fout van doelman Willy Caballero zorgde de aanvaller met een heerlijke volley voor d...

 • 23 Juni 2018 om 07:12

WK-feit van de dag: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen

Door NU.nl

Sportredacteur Rypke Bakker brengt je elke dag een opvallend feitje over het WK in Rusland. Deze aflevering: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen.

β€˜Geniale domkoppen’ Shaqiri en Xhaka zorgen voor ophef: β€˜Onnodig en dom’

Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri bezorgden Servië vrijdagavond met elk een treffer Servië niet alleen een nederlaag op het WK in Rusland: 1-2. Het tweetal van het nationale elftal van Zwitserland refer...

 • 23 Juni 2018 om 06:45

Brands wijst PSV al op opvolger Van Bommel: β€˜Hij heeft de kwaliteiten’

Phillip Cocu vertrekt na vijf jaar en drie kampioenschappen bij PSV en wordt opgevolgd door Mark van Bommel. Voor de oud-middenvelder wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. De voormalig Oranje-i...

 • 23 Juni 2018 om 06:30

Van Dam raakt leiding kwijt in Thailand

Door ANP

Golfster Anne van Dam is de leiding kwijtgeraakt op het Ladies European Thailand Championship. De Arnhemse had voor haar tweede ronde 71 slagen nodig, vier meer dan donderdag. Met een totaal van 138 doet Van Dam wel nog volop mee in de strijd om de eindzege in Pattaya.

De Zweedse golfster Lynn Carlsson ging rond in 65 slagen en meldde zich daarmee aan kop van de ranglijst. Carlsson staat net als Pauline Del Rosario van de Filipijnen op een totaal van 137. Van Dam en de Thaise Kanyalak Preedasuttijit volgen op één slag.

De 22-jarige Nederlandse produceerde vrijdag drie birdies, maar moest daar ook twee bogeys tegenover zetten. ,,Eerlijk gezegd voelde het een stuk beter dan een ronde van -1”, zei Van Dam. ,,In de eerste ronde vielen de putts wel, maar nu lukte het steeds niet. Dat was best teleurstellend.”

Het bericht Van Dam raakt leiding kwijt in Thailand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Tadic reageert: β€˜Ajax? Eerst de handtekeningen, dan praten’

Volgens De Telegraaf heeft Dusan Tadic een persoonlijk akkoord bereikt met Ajax, maar de aanvallende middenvelder wil zijn transfe...

 • 23 Juni 2018 om 00:19

Groningen verguld met komst Ajacied: β€˜Hij is de opvolger van Theo Laseroms’

Deyovaisio Zeefuik werd vrijdagmiddag officieel gepresenteerd bij FC Groningen. De rechtsback kwam het afgelopen seizoen al een half jaar op huurbasis uit voor de Trots van het Noorden en werd vervolg...

 • 23 Juni 2018 om 00:15
❌