[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Sport

Nieuwe arrestatie in onderzoek fraudeschandaal Wirecard

Door ANP

De Duitse autoriteiten hebben maandag een nieuwe arrestatie gedaan in het onderzoek naar de omvangrijke boekhoudfraude bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. Het gaat naar verluidt om Oliver Bellenhaus die leiding geeft aan Wirecard-dochteronderdeel Cardsystems Middle East met het hoofdkantoor in Dubai.

Volgens de autoriteiten was de niet nader genoemde man eerder uit Dubai in Duitsland aangekomen en meldde hij zich vrijwillig. Er was al een arrestatiebevel tegen Bellenhaus uitgevaardigd op verdenking van fraude en bedrog. Hij zit nu vast. Voormalig Wirecard-topman Markus Braun werd vorige maand al gearresteerd op verdenking van boekhoudfraude en marktmanipulatie. Hij is op borg vrij. Ook andere personen rond Wirecard worden onderzocht voor hun betrokkenheid bij de miljardenfraude bij het betalingsbedrijf, dat faillissement heeft aangevraagd. Vorige week waren er nog doorzoekingen bij het Duitse hoofdkantoor van Wirecard en andere locaties, ook in Oostenrijk.

Het bericht Nieuwe arrestatie in onderzoek fraudeschandaal Wirecard verscheen eerst op Nieuws.nl.

Heemskerk thuis na waanzinnige maanden: β€˜We moesten trouwen, en wel zo snel mogelijk’

Een knotsgekke coronatijd voerde Femke Heemskerk via Friesland, Canada en Amerika terug naar Nederland. Onderweg trouwde ze halsoverkop, met haar joggingbroek als bruidsoutfit, én ze trainde een tijdlang in een sprookjesdecor.

 • 6 Juli 2020 om 17:54

Toptalent dat ontmoeting met Sergio Ramos weigerde tekent bij Liverpool

Harvey Elliott heeft zijn eerste profcontract bij Liverpool getekend, zo maakt de kampioen van Engeland maandagmiddag wereldkundig via de officiële kanalen. De zeventienjarige vleugelaanvaller kwam me...

 • 6 Juli 2020 om 17:31

Heemskerk thuis na waanzinnige maanden: β€˜We moesten trouwen, en wel zo snel mogelijk’

Een knotsgekke coronatijd voerde Femke Heemskerk via Friesland, Canada en Amerika terug naar Nederland. Onderweg trouwde ze halsoverkop, met haar joggingbroek als bruidsoutfit, én ze trainde een tijdlang in een sprookjesdecor.

 • 6 Juli 2020 om 17:54

Jans geniet van eerste dag op het veld bij FC Twente

ENSCHEDE - Hoewel de selectie nog verre van compleet is, heeft Ron Jans een goede eerste werkdag op het veld achter de rug bij FC Twente. ,,Ik heb genoten. Niet alleen omdat ik na maanden weer kon trainen, maar ook van de jongens en de beleving”, aldus de nieuwe oefenmeester.

 • 6 Juli 2020 om 17:10

Veiligheidsregio Groningen verbiedt demonstraties met trekkers

Door ANP

De Veiligheidsregio Groningen heeft een verbod van een week afgekondigd voor het demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen. De veiligheidsregio stelt dat die maatregel is genomen omdat de afgelopen dagen demonstraties van groepen boeren leidden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

“Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.” Om herhaling van onveilige situaties en opstoppingen te voorkomen, geldt tot en met volgende week maandag 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen.

Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen. Daaronder vallen alle gemeenten binnen de provincie.

Boeren hebben de afgelopen dagen op tal van plekken in het land gedemonstreerd met hun landbouwvoertuigen. Ze zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Het bericht Veiligheidsregio Groningen verbiedt demonstraties met trekkers verscheen eerst op Nieuws.nl.

Mannen vast na boerenprotest Eindhoven Airport

Door ANP

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt

“De demonstratie is uiterst gemoedelijk verlopen, waarbij goed contact is geweest tussen de demonstranten en de marechaussees. De marechaussee betreurt het dat er toch twee individuen zijn geweest die zich hebben misdragen buiten de demonstratie om”, aldus de woordvoerder.

Een van de arrestanten, een 17-jarige jongen uit Udenhout, reed met zijn trekker in op een aantal marechaussees. Die stonden op een rijbaan buiten het luchthaventerrein het verkeer te regelen. Een marechaussee kon niet op tijd wegspringen, waardoor zijn holster beschadigd raakte.

Een 22-jarige man uit Berkel Enschot is maandagmiddag opgepakt op verdenking van bedreiging en gevaarlijk rijgedrag. Hij weigerde een dienstvoertuig van de marechaussee op een weg nabij de luchthaven ruimte te geven bij het invoegen, waardoor de marechaussees moesten uitwijken naar de berm van de weg.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om beide verdachten aan te houden. Dat gebeurde in hun woonplaats. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek.

De boeren demonstreerden bij de luchthaven omdat zij vooral boos zijn over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Het bericht Mannen vast na boerenprotest Eindhoven Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.

Oud-generaal Van der Vlis, tegen uitzending Srebrenica, overleden

Door ANP

Generaal buiten dienst Arie van der Vlis, die zich verzette tegen de uitzending van Nederlandse blauwhelmen naar Srebrenica, is overleden. Hij stierf volgens het ministerie van Defensie zaterdag op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rijnsburg.

Van der Vlis was van mei 1992 tot augustus 1994 de hoogste baas van het leger. De functie van Commandant der Strijdkrachten heette toen nog Chef Defensiestaf.

Hij was tegen uitzending naar Srebrenica omdat hij vreesde dat het beveiligen van door de VN uitgeroepen veilige gebieden zonder een vredesregeling zeer problematisch zou worden. Hij vond ook dat Nederland destijds al genoeg deed in het voormalige Joegoslavië.

De veilige enclave Srebrenica werd in 1995 uiteindelijk ingenomen door Bosnisch-Servische troepen. Onder het oog van Nederlandse blauwhelmen (Dutchbat) werden Bosnische moslimmannen en -jongens weggevoerd. Ongeveer 7000 werden vermoord.

Van der Vlis zei in 2000 tegen de parlementaire enquêtecommissie Srebrenica het “verschrikkelijk” te vinden dat Dutchbat zo vaak in het beklaagdenbankje heeft gezeten. “Er zijn zeker fouten gemaakt, maar de echte fouten zijn gemaakt in New York, Washington, Den Haag, Zagreb, Sarajevo en Pale.”

Hij stapte in 1994 op omdat hij zich keerde tegen een bezuiniging van bijna een miljard op Defensie.

Het bericht Oud-generaal Van der Vlis, tegen uitzending Srebrenica, overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Go Ahead plaatst ludiek filmpje: astronaut AndrΓ© Kuipers regelt nieuwe linksback

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Bas Kuipers. De manier waarop de club uit Deventer de komst van de 25-jarige verdediger aankondigde, is bijzonder ludiek te noemen.

 • 6 Juli 2020 om 17:24

Jaap van Dijken (18) uit Steenwijk is nu toch Γ©cht speler van SC Heerenveen

Van YouTube-filmpjes nadoen tot drie volle A4’tjes volpennen met aantekeningen over Borussia Dortmund. Jaap van Dijken, een 18-jarige Steenwijker, is een echte voetbalfanaat. En eentje die sinds kort bij een profclub onder contract staat. ,,Ik moet mezelf af en toe nog even knijpen om te beseffen dat ik nu speler van SC Heerenveen ben.”

 • 6 Juli 2020 om 17:00

β€˜Engelse top verdringt zich bij Bosz na prijsdaling van veertig miljoen euro'

Peter Bosz moet nog steeds rekening houden met het vertrek van Leon Bailey, al zal de linksbenige vleugelaanvaller waarschijnlijk niet langer voor de hoofdprijs vertrekken bij Bayer Leverkusen. The At...

 • 6 Juli 2020 om 17:15

Hofland eindelijk nummer een bij Fortuna: 'Twijfelde of ik wilde blijven'

Eindelijk mag Kevin Hofland zich hoofdtrainer noemen van Fortuna Sittard, de club waar hij zelf doorbrak als speler en daarmee de aanzet gaf naar een loopbaan die voerde langs PSV, VfL Wolfsburg en Oranje.

Bij zijn eerste training als hoofdtrainer van Fortuna Sittard neemt Hofland geen blad voor de mond. "Ik heb wel getwijfeld of ik wilde blijven."

Al jaren is Hofland namelijk de kroonprins in Sittard, maar zonder de juiste diploma's bleef hij assistent. Na de promotie in 2018 naar het hoogste niveau was René Eijer het officiële gezicht van de club en vorig jaar verscheen Sjors Ultee voor de camera's. Maar je hoefde niet eens een intensieve volger te zijn van de Limburgse club om te weten wie het hoogste woord voerde in Sittard: Hofland.

"Natuurlijk is het lekker om nu echt als hoofdtrainer te werken. In de praktijk maakt het niet veel uit. Er zijn alleen wat taken bijgekomen, zoals praten met jullie", aldus Hofland.

De vereiste papieren heeft de trainer overigens nog altijd niet. Hij was bezig aan de afrondende fase van de trainerscursus, tot de coronacrisis daar een streep door zette. Dit keer toonde de KNVB clementie en verleende de voormalig verdediger dispensatie.

En dat geldt eigenlijk ook voor Fortuna. Op 7 maart zat de club nog volop in de strijd tegen degradatie. Het thuisduel met directe concurrent PEC Zwolle eindigde in 1-1, waardoor de Limburgers als nummer zestien van de eredivisie afstevenden op de nacompetitie.

Daarna werd echter niet meer gevoetbald en de KNVB besloot vervolgens de competitie nietig te verklaren. "Je blijft in de eredivisie en daar zij we heel blij mee", aldus Hofland. "Maar je sluit het seizoen niet goed af. En dat geeft een raar gevoel."

Blij als beste spelers verkocht worden

De afgelopen maanden voerde hij veel gesprekken met eigenaar Isitan Gün. "We hebben gesprekken gehad of ik wel zou willen blijven. "Ik heb getwijfeld, dat mag je rustig weten. Ik kon elders hoofdtrainer worden, er speelden wat dingetjes. De vraag was toch, wat wil Fortuna?"

De Turkse voorzitter schermt al enige tijd met een samenwerking met mediatycoon Acun Ilicali, maar tot concrete investeringen is het nog niet gekomen. Toch wist hij Hofland te overtuigen.

En dus kwam de verkoop van Hoflands beste spelers als een geschenk uit de hemel. De transfer van Mark Diemers naar Feyenoord levert de club zo'n 1,5 miljoen euro op en de verkoop van Amadou Cissé aan het Franse Amiens brengt ook meer dan een miljoen in het laatje.

"Het doel blijft handhaven", is Hofland stellig. "We willen wel de volgende stap maken. Eerst promoveer je, dan blijf je in de eredivisie. Nu willen we vooruit, ook door spelers te verkopen."

De aankoop van Emil Hansson, aanvaller van RKC Waalwijk is daar een voorbeeld van. "Hij past in onze filosofie. Jonge spelers met ambitie, die graag hier willen voetballen. En dan kunnen we iemand als Hansson binnen twee jaar hopelijk goed verkopen."

Liefst twaalf spelers verlieten de club en dus ligt er nog een schone taak voor Hofland en Ultee, die zowel technisch manager is als assistent-trainer.

Een uitzondering op de regel is Roel Janssen. De verdediger is 29 en keert na vier jaar VVV terug bij de club waar hij ooit op handen werd gedragen. De geboren Venlonaar maakte zich ooit onsterfelijk met een hattrick tegen Roda JC.

Janssen vormt met aanvoerder Jorrit Smeets (Landgraaf), Clint Essers (Maastricht) en trainer Hofland (Brunssum) de Nederlandse enclave bij het internationale Fortuna.

"We hebben weer iemand erbij", lacht aanvoerder Smeets. "De club wil een springplank zijn voor jonge spelers. Maar Nederlandse jongens zijn dan vaak al niet meer betaalbaar. En dus kijkt de club naar het buitenland. Natuurlijk is het fijn om af en toe in je eigen taaltje te praten, maar zo ging het ook goed."

"De afgelopen twee jaar was het nog erger", bevestigt Hofland. "Het zijn ook broodspelers, we kunnen ze vaak niet betalen. We moeten realistisch zijn, we zijn wel Fortuna. Maar het is geen straf om hier te komen voetballen."


 • 6 Juli 2020 om 16:56

Erop of eronder voor Werder: 'Zijn wel vaker door oog van de naald gekropen'

Alles of niets, pompen of verzuipen, erop of eronder. Het maakt niet uit hoe je het omschrijft, dat de situatie voor Werder Bremen penibel is, moge duidelijk zijn. Vanavond kan het seizoen worden gered. Of alsnog als een nachtkaars uitgaan.

Op de laatste reguliere speeldag van de competitie ontliep de club namelijk directe degradatie uit de Bundesliga en dwong het twee duels om promotie/degradatie af. Twee wedstrijden om het vege lijf te redden.

Het eerste duel, tegen Heidenheim uit de 2. Bundesliga, eindigde in 0-0. Maandagavond staat de tweede ontmoeting op het programma. Winst is noodzakelijk" rel="nofollow" target="_blank">zakelijk om een voor Werder zeldzame degradatie af te wenden.

Sinds de invoering van de Bundesliga was de club namelijk 56 van de 57 seizoenen present, een record. Dat is zelfs een jaargang meer dan recordkampioen Bayern München. Alleen in het seizoen 1980/1981 was Werder niet vertegenwoordigd op het hoogste niveau.

En dat terwijl tegenstander Heidenheim nog geen enkel duel in de Bundesliga speelde en in 2004 zelfs nog op het vijfde niveau actief was. Als Heidenheim aan het langste eind trekt, is dat een memorabel moment in de Duitse voetbalgeschiedenis. Voor beide clubs.

Voor de buis

Arie van Lent zal thuis, in Duitsland, voor de buis zitten om de wedstrijd met een meer dan bovengemiddelde interesse te volgen. Van Lent, voormalig aanvaller, speelde acht seizoenen voor Werder en kijkt terug op een geweldige tijd in het noorden van Duitsland. Hij won er onder andere de Europa Cup II, het landskampioenschap en twee keer de DFB-pokal.

Van Lent omschrijft de groen-witten als een ware familieclub met een geweldige achterban. "Als je uit Nederland komt, moet je wennen aan een nieuwe taal en omgeving. Dat was in het begin lastig. Maar ik kwam bij Werder en dat was het beste wat me kon gebeuren. Ik ben daar zo goed opgenomen. Er speelden niet alleen goede voetballers, ze waren ook heel menselijk."

Bergafwaarts

De voormalig aanvaller begon bij de amateurs van Werder en ontwikkelde zich vervolgens tot speler van de eerste selectie. "Ik had alleen veel last van blessures en deed dus niet vaak mee in de wedstrijden."

"Het is heel mooi dat ik die titels heb gewonnen, maar ik heb er zelf niet veel gevoel bij omdat ik dus weinig speelde", vertelt Van Lent die na zijn tijd in Bremen onder andere ook nog onder contract stond bij Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt. Tegenwoordig is hij trainer van het tweede elftal van Mönchengladbach.

Werder Bremen is een grootheid in het Duitse voetbal en werd in 2004 voor het laatst kampioen. En vanaf dat moment is het volgens Van Lent langzaamaan bergafwaarts gegaan met de club. "Ze hebben een beetje pech gehad. Als ze nieuwe talentvolle spelers kochten, bleken die uiteindelijk toch niet heel goed te zijn."

Maar die spelers drukten ondertussen wel op de begroting. Van Lent: "Ze verdienden op Champions League-niveau, terwijl ze speelden als middenmoter."

Voor Werder bleek het moeilijk uit de negatieve spiraal te komen. Van de landskampioen van weleer, waar Davy Klaassen momenteel onder contract staat, bleef weinig over. Met een zestiende plaats dit seizoen als dieptepunt. Van Lent zag het met lede ogen aan.

Lege tribunes

"Werder is de trots van de stad. De toeschouwers zijn geweldig, net als de sfeer in het stadion", aldus de voetballer die een degradatie van de club desastreus noemt. En juist nu, wanneer de club alle steun kan gebruiken, moeten de toeschouwers van een afstand toekijken. Vanwege de coronacrisis blijven de tribunes leeg.

"Maar desondanks denk ik wel dat ze het gaan redden. Ze zijn de afgelopen jaren al vaker door het oog van de naald gekropen. Werder zal wel blijven", besluit Van Lent.


 • 6 Juli 2020 om 16:22

Europese wielerbond weet EK alsnog in overvolle wielerkalender te persen

Er wordt dit jaar toch gestreden om de Europese wielertitels op de weg. De EK vinden van 24 tot en met 28 augustus plaats in het Franse Plouay in Bretagne. Daarmee wordt de overvolle wielerkalender weer een stukje uitgebreid.

De EK zouden oorspronkelijk in september in het Italiaanse Trentino worden gehouden, maar werden begin mei vanwege de coronapandemie een jaar uitgesteld. De Europese wielerbond UEC heeft nu toch nog een gaatje gevonden in de herziene, volle kalender van dit najaar.

De Europese titelstrijd is direct na het weekend van 22 en 23 augustus, waarin de meeste nationale kampioenschappen plaatsvinden, gepland. Op maandag verdedigen Ellen van Dijk en Remco Evenepoel hun tijdrittitel. Elia Viviani mag op woensdag zijn titel in de wegwedstrijd proberen te prolongeren en op donderdag geldt hetzelfde voor Amy Pieters.

Op vrijdag is dan ook nog de gemengde ploegentijdrit, vorig jaar in Alkmaar een prooi van de Nederlandse ploeg met onder anderen Bauke Mollema. Die zal nu ongetwijfeld niet aan de start staan.

Een dag later, op 29 augustus, begint namelijk de Tour de France in Nice.


 • 6 Juli 2020 om 16:20

Linssen toch nog naar 'droomclub' Feyenoord, tekent voor drie seizoenen

Feyenoord heeft Bryan Linssen alsnog aangetrokken. In mei ketste de komst van de transfervrije Linssen naar De Kuip nog af, maar de Limburger heeft nu toch een akkoord weten te sluiten met de Rotterdamse club. Hij heeft voor drie seizoenen getekend.

"Ik ben blij dat we toch dichter bij elkaar zijn gekomen en dat ik hier bij Feyenoord getekend heb", zegt Linssen. De waardering van de club was voor hem een belangrijke pijler. Linssen: "Die voelde ik nu wel, ik ben natuurlijk niet voor niets terugkomen."

Daar speelde trainer Dick Advocaat volgens de 29-jarige aanvaller een belangrijke rol in. "Hij heeft mij meegenomen in zijn enthousiasme, dat werkte aanstekelijk."

'Zorgen dat ik hier belangrijk word'

"Het is geen geheim dat we al langer gecharmeerd zijn van Bryan", licht technisch directeur Frank Arnesen toe in een persbericht op de site. "Zowel voor hem als voor ons is dit een stap vooruit."

Zelf ziet de aanvaller de stap naar Feyenoord als een belangrijke stap omhoog. "Ik had altijd vertrouwen om toch nog naar een topclub te gaan en ga ervoor zorgen dat ik hier belangrijk word", aldus Linssen. De voormalig aanvoerder van Vitesse hoopt ook bij de Rotterdammers een dragende speler te worden.

Eerder werden de onderhandelingen nog gestaakt omdat beide partijen niet nader tot elkaar konden komen. "Ik schrok heel erg van hun eerste voorstel en hield er geen fijn gevoel aan over. Het was duidelijk dat ik geen eerste keuze was voor Feyenoord", zei Linssen in mei.

'Niet denken aan miljoenen'

De aanvaller liet er destijds geen gras over groeien: "Ik heb geen zin in spelletjes. Ik heb gezegd waarvoor ik naar Feyenoord zou willen komen en je hoeft niet te denken aan miljoenen. Voor mij moet het hele plaatje kloppen. Zolang dat niet het geval is, dan niet."

Nu zijn Linssen en de Rotterdammers het toch nog eens geworden, zodat hij volgend seizoen toch kan spelen voor, zoals hij het in mei verwoordde, zijn droomclub Feyenoord.

Bekijk hieronder de reactie van Linssen in mei op de eerste onderhandelingen met Feyenoord.

Linssen maakte in 2008 zijn debuut in het betaald voetbal in het shirt van Fortuna Sittard. De geboren Limburger kwam uiteindelijk via MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen bij Vitesse terecht. Daar voetbalde hij de voorbije drie seizoenen en groeide hij zelfs uit tot aanvoerder.

In 113 wedstrijden voor de Arnhemmers was de aanvaller goed voor 47 doelpunten, waarvan hij er 14 in het door het coronavirus onafgemaakte seizoen maakte.

Linssen is sinds 2011 eredivisiespeler en maakte 88 doelpunten. Alleen Luuk de Jong vond in die periode, achtereenvolgens namens FC Twente en PSV, vaker het net in de eredivisie (133 goals).


 • 6 Juli 2020 om 16:08

NOS Formule 1-podcast #4: 'Red Bull niet in staat veel data te analyseren'

De verwachtingen waren hooggespannen, de teleurstelling daarom groot. Formule 1-coureur Max Verstappen viel zondagmiddag al na ruim tien ronden uit en heeft een flinke achterstand opgelopen in de strijd om de wereldtitel.

"Wat er precies aan de hand was, horen we vrees ik pas donderdag op de persconferentie", zegt commentator Louis Dekker in de NOS Formule 1-podcast.

"Zowel Verstappen als Albon moest de strijd staken door een motorprobleem, dat wijst op twee keer Honda. Stel dat dit Renault-motoren waren geweest, wat had Verstappen dan op de boordradio geroepen", vraagt Dekker zich af.

Tot en met 2018 reed Verstappens team Red Bull Racing met motoren van Renault waarvan de betrouwbaarheid niet zelden te wensen overliet. Met de overstap naar Honda leek dat probleem verholpen, tot dit weekeinde.

"Als de dingen niet duidelijk zijn, ben je kwetsbaar", zegt oud-coureur Jan Lammers. "Het kan te maken hebben met wedstrijdritme, protocollen moeten normaal lopen en daarbij hoort ook het programmeren van een motor. Het zou kunnen dat daar ergens iets fout gegaan is."

'Red Bull begint zondag met achterstand'

De mislukte eerste race in Oostenrijk heeft volgens Lammers ook gevolgen voor de tweede wedstrijd, die komend weekeinde op hetzelfde circuit wordt gereden.

"Er zijn teams, kijk naar McLaren, die heel veel data hebben verzameld van de race", zegt Lammers. "Dat kunnen ze heel nauwkeurig analyseren en de puntjes op de i zetten.

"Red Bull is niet in staat dat te analyseren, omdat twee auto's uitgevallen zijn. Ze beginnen met een achterstand."


 • 6 Juli 2020 om 15:00

Voetbalpodcast #102: 'Sneijder kan over zes maanden eredivisiespeler zijn'

In de NOS Voetbalpodcast praat presentator Arno Vermeulen met commentatoren Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Jan Roelfs over de mogelijke terugkeer van Wesley Sneijder op de Nederlandse voetbalvelden.

Sinds oud-international Arjen Robben aankondigde terug te keren bij zijn jeugdliefde FC Groningen, wordt er in de voetbalwereld ook gesproken over een rentree van een andere grootheid uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. FC Utrecht-fans smeekten Sneijder afgelopen week om zijn voetbalschoenen weer aan te trekken.

Juichen vanuit de skybox?

Grueter heeft er echter een hard hoofd in. Volgens hem zou het beter zijn als FC Utrecht-trainer John van den Brom of technisch directeur Jordy Zuidam tegen Sneijder zouden zeggen dat het beter is als hij vanuit de skybox gaat juichen voor de club uit zijn geboortestad. "Bij Robben heb ik het gevoel dat het wat kan opleveren, bij Sneijder niet."

Roelfs heeft een andere mening, mits Sneijder er zelf alles aan wil doen om terug te keren op het hoogste niveau in Nederland. "In mijn ogen is het mogelijk dat Sneijder in zes maanden een volwaardig eredivisiespeler is."

Daarnaast worden ook de huidige selecties van Feyenoord en Ajax onder de loep genomen. De Amsterdammers zijn op zoek naar een topaanvaller en de commentatoren hebben wel een opmerkelijke suggestie; winkelen bij concurrent AZ.


 • 6 Juli 2020 om 14:23

Go Ahead plaatst ludiek filmpje: astronaut AndrΓ© Kuipers regelt nieuwe linksback

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Bas Kuipers. De manier waarop de club uit Deventer de komst van de 25-jarige verdediger aankondigde, is bijzonder ludiek te noemen.

 • 6 Juli 2020 om 17:24

Linssen hield deur voor Feyenoord altijd open: 'Wilde sportieve stap maken'

Door NU.nl

Bryan Linssen is blij dat hij zich na moeizame onderhandelingen volgend seizoen dan toch speler van Feyenoord mag noemen. De 29-jarige aanvaller zegt een sportieve stap verkozen te hebben boven puur financieel gewin.

Podcast | β€˜NAC is als een verschrikkelijk aantrekkelijke vrouw, maar wel een met een moeilijk karakter’

,,NAC is als een verschrikkelijk aantrekkelijke vrouw, maar wel een met een moeilijk karakter.” Zo omschrijft clubwatcher Yadran Blanco de club in de nieuwste podcast van BN DeStem. De trouwe aanhang maakt haar aantrekkelijk, maar de voortdurende onrust tegelijkertijd ook onmogelijk.

 • 6 Juli 2020 om 16:59
❌