[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Roddel

Eenmalig en definitief pleidooi tegen zo'n volslagen idiote fietstunnel onder het IJ

Door Mosterd

BOUW EEN BRUG.

Dit kunnen ze echt alleen in Amsterdam en nergens anders ter wereld. Reeds in 1839 beginnen met ouwehoeren over een brug over het IJ en dan 180 jaar later nog geen millimeter opgeschoten zijn met die letterlijk en figuurlijk oeverloze discussie. "Misschien is een tunnel ook wel een goede optie." Nee, want je gaat ook geen crack spuiten als iemand een hijsje van een joint oppert. Een muffe rattentunnel onder het water door, met afgrijselijke """kunst""", een met flikkerende lichten behangen donker drugshol waar het stinkt naar dierenpis en mensenkots met graffiti op de muren, waar iedereen zo snel mogelijk wil opbokken vanwege de muffe zuurstofarme lucht, met allemaal van die verdwaalde sukkelduiven die de uitgang niet kunnen vinden, waar zelfs de zwervers helemaal geen zin hebben om rond te hangen omdat het zo'n bedompte plek voor traverserende daywalkers is. Nee, dan een brug. Een sierlijke, elegante, mooie en prachtige brug, in de vorm van een prachtige zwaan die zojuist geslachtsgemeenschap heeft gehad met een andere zwaan. Een brug die symbolisch verlicht kan worden in tijden van voor- en tegenspoed, een nieuw visitekaartje voor je stad zoals de A'DAM Toren dat ook plots is, een gracieuze manier om van A naar B te komen, dat je bovenop die brug fietst en denkt: jongens wat wappert die wind lekker door mijn haren, vanmiddag trakteer ik iedereen op frikandellen.

Maar nee hoor, in Amsterdam zijn er mensen die aan een TUNNEL denken. Waar je sterft van ellende als je moet lopen omdat je fiets weer eens een lekke band heeft opgelopen van al die rondslingerende naalden. Waar er achter iedere pilaar gevaar en ongemak schuilt, in plaats van het gevoel van vrijheid dat zich meester maakt van de mensen op de brug. Prachtige, elegante bruggen, ontelbaar in hun soort. De Ponte Vecchio, de Tower Bridge, Stari Most, Golden Gate, Karelsbrug en vooruit, de Erasmusbrug, het ademt vreugde, geluk, uitzicht en blauwe luchten. Dan de lijst met beroemde tunnels. 1. De Gotthardtunnel, omdat het stinkt er naar uitlaatgassen, het is er druk en er staat altijd file. 2. de Pont de l'Alma, een tunnel die verdomme vernoemd is naar een brug, en daar ging Diana heel erg dood. Leuk man, tunnels, waar al die Amsterdamse stoethaspels op hun smoel gaan omdat ze happend naar adem zo snel mogelijk het mollenlevel weer willen ontstijgen.

Weet je wie die tunnel wilde? Melanie Schultz van Haegen, een politieke passant van wie we geen idee hebben wat ze nu doet, maar ze zit vast ergens als ceo de centjes naar binnen te harken. Lekker snel en makkelijk scoren met een tunneltje en bovendien was ze hoogstpersoonlijk te lui om omhoog te fietsen op een brug. Ze trok de vergelijking met de Mont Ventoux, echt waar, alsof zij ooit langer dan vijf minuten over een pukkeltje is gefietst zonder stiekem de elektromotor de sporen te geven. Nou Haegemans, Amsterdam krijgt mooi geen tunnel en wél een brug. De GroenLinks-Khmer heeft er met het eeuwige gemekker tegen de toerist toch al voor gezorgd dat de cruiserederijen helemaal meer geen zin hebben in dat gezeik. Die gaan wel naar Rotterdam, ofzo. Nou hartstikke mooi, hoeft die brug niet meer zo hoog, en die paar rijnaken kunnen we onder het mom van een of andere milieuverordening ook wel de tering laten krijgen. Probleem opgelost et voila, een prachtige, stralende, stijlvolle, knappe brug, om moverende redenen bij voorkeur niet ontworpen door een blanke man, en niet zo'n bestorven rattenkelder van een tunnel. Ga maar bouwen, Van Nieuwenhuizen, en noem haar (de nieuwe brug van Amsterdam is een vrouwtje) in godsnaam de Eberhard van der Laan Brücke, dan hebben we meteen een plek om collectief te janken als we in die stad weer een keer lief voor elkaar zijn geweest.


  • 16 Juni 2019 om 10:15

O.J. Simpson opent eigen Twitterkanaal als tegengeluid voor critici

Door NU.nl

O.J. Simpson heeft een eigen Twitterkanaal geopend. In zijn eerste video's laat hij weten dat hij het naast politiek en sport wil gaan gebruiken om "de boel recht te zetten".

Gisteren β€” 15 Juni 2019Roddel

Feynman en/of Feiten – Afbraakakkoord

Door Feynman

De ene generatie kan het pensioen op de beurs bij elkaar gokken, de andere generatie zal iedere euro moeten sparen.

D66-minister Koolmees is in zijn nopjes met de laatste twee referenda. U mag stemmen, zolang u het juiste hokje inkleurt. Zo'n 375.000 leden van de FNV stemden over de “herziening” van ons unieke pensioenstelsel. 75% stemde voor. Zoals eerder bij het CNV ook al gebeurde. Beide vakbonden zagen de meerderheid van hun leden niet stemmen, de digitale opkomst was een derde.

In deze groep zijn ouderen oververtegenwoordigd, omdat het ledenbestand van de FNV geen afspiegeling is van de beroepsbevolking. Vervolgens werd het resultaat van die stemming als advies gebruikt door het ledenparlement van de FNV,  105 mensen hakken een knoop door. Kijk voor uw beeldvorming even naar de pasfoto's om de leeftijd van deze kaderleden te schatten.

Dat dit een feestje is voor de oude garde werd benadrukt door voorzitter Busker van het FNV. Deze sprak over snellere indexatie, eerder met pensioen en lagere AOW-leeftijden. Hij sprak niet over jongeren. Gevangen in de flexibele schil van bedrijven bouwen ze door jaarcontracten, payrolling of andere ellende minder of geen pensioen op.

De FNV staakt zelfs voor het aannemen van uitzendkrachten. De jeugd mag wel komen opdraven om de werkdruk te verlagen, pf als schijnzelfstandige zonder (pensioen)rechten. Wel het risico op geen omzet werk, zonder uitkering of beloning voor dat ondernemingsrisico. Wel de kosten van acquisitie sollicitaties, zonder de optie die kosten door te belasten. De jeugd stemt met de voeten, en is weggelopen bij de vakbonden.

De eerste ingreep in het stelsel bestaat uit een splitsing van de potten per leeftijdscohort. Dit is eigenlijk meer een erkenning van de huidige situatie. Er zijn te weinig werkenden met een vaste aanstelling om via premieverhogingen nog de buffers van de pensioenpotten te herstellen. Herstel via de beurzen door sterke economische groei wordt niet meer verwacht.

De tweede ingreep is binnen het cohort voor de gepensioneerden. Zij mogen bij lagere dekkingsgraden indexeren, meer risico nemen, meer uitkeren bij lagere buffers. Dat geeft op korte termijn extra uitkeringen, tegen het risico van een lagere pot door tegenvallende beleggingsresultaten omdat er met minder geld wordt belegd. Dit maakt ook de ouderenzorg afhankelijk van beleggingsresultaten, omdat ze op hoge leeftijd minder kunnen meebetalen via de hoge eigen bijdragen van de WLZ als het pensioen aan het einde van de rit abrupt gekort wordt.

De derde ingreep is binnen het cohort voor bijna gepensioneerden. Zij mogen eerder met pensioen dan eerder voorzien. Het systeem wordt meer gehouden aan beloften die hun gemaakt zijn, dan aan wat de pensioenpot rekenkundig aankan. Dat klinkt op korte termijn heel prettig, maar hun pensioenpot is nu een eigen leeftijdcohort, het risico of er aan het einde van de rit volledig wordt uitgekeerd is voor hun. Dit is scherper aan de wind varen.

Deze ouderen krijgen een vergelijkbaar pensioensysteem als een oude ondernemer heeft in een stamrecht BV. Bij inleggen was alles aftrekbaar, gedurende de rit allerlei actuariële berekeningen hoe hoog de spaarpot moet zijn, maar als aan het einde van de rit de pot leeg is, stopt het pensioen abrupt. Samengevat mag het potverteren beginnen, wie dan leeft, wie dan zorgt. Met de term wiebelpensioen wordt de illusie gewekt dat een pensioen ook onverwacht hoger kan uitvallen.

De vierde ingreep is binnen het cohort van de jongeren. Zij mogen zelf proberen een nieuwe pensioenpot op te bouwen. In tegenstelling tot hun voorgangers, wordt hun pensioen niet meer gefinancierd vanuit beleggingsresultaten over (oude) buffers. Sparen aan het begin van de carrière geeft het langst rendement en zorgt voor de meeste opbouw, maar lukt nu in de praktijk zelden.

Een passieve ingreep die niet genoemd wordt, is dat de politiek en werkgevers de uitnamewetten van Lubbers, de premievakanties vanuit pensioenfondsen of de vervroegde uittreding van ambtenaren zonder inleg van premie allemaal niet hoeven te repareren. Al deze diefstal van uitgesteld loon gebeurden toen de actuarissen zichzelf rijk rekenden, wordt gedoogd.

Het is ook definitief niet meer de ambitie het Nederlands stelsel in volle glorie te herstellen, en daarmee is dit akkoord een eerste stap naar Europese harmonisatie. Zodra het spaarstelsel in de toekomst definitief flopt, mag de laatste leeftijdsgroep die heeft geprobeerd te sparen voor zijn eigen pensioen, via een omslagstel het mislukte pensioen van de groep ervoor aanvullen.

De Rus Nikolaj Kondratjev publiceerde in 1925 al conjunctuurbewegingen met een looptijd van vijftig tot zestig jaar. De ene generatie kan het pensioen op de beurs bij elkaar gokken, de andere generatie zal iedere euro moeten sparen. Het is onbegrijpelijk dat dit pensioenprobleem de polder overviel. De buffers zijn geen bezit, het is een onderdeel van het stelsel dat deze bewegingen moet opvangen.

Dat centrale banken tijdens recessies de economie probeert te reanimeren door via lage rentes meer geld in omloop te brengen, is basiskennis. ECB en FED stelden de rente op nul, en werden daarmee shariabanken. Dit heeft een positief effect in EU-landen met een omslagstelsel. Die landen hebben niets gespaard, en hebben economische voorspoed nodig om hun ouderen te kunnen betalen.

Landen die pensioenen betalen vanuit een spaarstelsel missen rendement op hun potten, en daardoor een complete geldstroom. Sinds de economie door de ECB en FED wordt gestimuleerd met renteloze leningen, kwantitatieve verrijking en indirecte monetaire financiering, zit niemand te wachten op investeringen vanuit pensioenfondsen. De pensioenvorm rentenieren is met terugwerkende kracht afgeschaft.

De rekenrente is een verwachting van het komende rendement op de pensioenpot. Moet iedere euro uitgekeerd pensioen ook ingelegd zijn, of past de aandelenbeurs de helft bij? Dat de pensioenpotten vroeger veel kleiner waren, bij een hogere dekkingsgraad, is vooral een indicatie hoe naïef en optimistisch beheerders, actuarissen en politici toen waren.

Dit akkoord schiet iedere ambitie het stelsel te herstellen af. De muzikanten spelen door terwijl de Titanic zinkt. FNV en CNV stemden voor om voorlopig niet te korten, tegen iedere prijs.

FNV-leden tijdens een bijeenkomst over het pensioenakkoord. De vakcentrale laat leden in een referendum stemmen over een nieuw pensioenstelsel.

  • 15 Juni 2019 om 21:55

Scooterkloodtzakje Baudet aangehouden in 020

Door Pritt Stift

Brokkenpiloot Thierry heeft het nu definitief VERPEST

Social

We onderbreken de uitzending voor schokkend politiek nieuws. In Amsterdam is FvD-leider Thierry Baudet STAANDE GEHOUDEN wegens scooteren op het fietspad. Zo'n beetje de grootste misdaad die je heden ten dage kunt begaan in de hoofdstad (op rondlopen op de Dam met een Israëlisch vlaggetje op je pet natuurlijk). Baudet werd verraden door het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege de Regenplaskiller, die meteen de BOA's inschakelde en nu het kopgeld a 7,50 gulden tegemoet kan zien. Onbekend is wie er achterop de scooter bij de heer Baudet zat. Thierry verklaarde vanaf zijn scooter in een psychose te zitten, en dientengevolge zullen alle bosjes in de binnenstad nu gekapt worden. Later meer.


  • 15 Juni 2019 om 20:28

FEIT: @WilmaBorgman (NOS) is ontiegelijk lui

Door Van Rossem

Staatsomroep zou integriteit nog niet herkennen als het in stropdas en met een plastic pistool hun redactie op zou stormen

De ironie van integriteit, vrijdagavond bij Pauw. De bureauredacteur vvd van de NOS, Wilma Borgman, zat aan tafel om te praten over de integriteitslijn die de Vereniging voor Dieven heeft geopend. Uiteraard werd het item ingeleid met een supercut aan hele en halve vvd-misdaden, want geen enkele politieke montage is makkelijker te maken. Maar gelukkig voor de vvd zat hun persvoorlichter Wilma Borgman (NOS) aan tafel om tut-tut-tut te doen: zo erg is die vvd niet, het meeste is beeldvorming en iemand als sjoemelsenator Anne-Wil Duthler is daar het arme zielige weerloze slachtoffer van. Nou. En dat is een SCHITTEREND voorbeeld van falende mainstream media die op arrogante toon schaamteloos nepnieuws op nationaaltelevee verkondigen, teneinde corrupte bestuurders te beschermen.

Waarom we ons hier druk over maken? Omdat zo'n aartsluie omroepambtenaar met haar nuffige neus in de lucht de aangetoonde en bewezen malversaties, halve misdaden, wanbetalingen en corrupte handelingen van Anne-Wil Duthler zit te bagatelliseren door het """beeldvorming""" te noemen, zonder kennelijk maar een letter van de artikelen, bewijzen of uitspraak van de rechter ("voldoende steun in de feiten") gelezen te hebben. Duthler stapte *zelf* naar de rechter en werd door die rechter met kop en kont én een extra trap onder d'r hol weer buiten gezet: de verhalen van Quote waren waterdicht. Niks beeldvorming, Duthler is meer dan een decennium actief onderdeel van de criminele tak van de vvd geweest. Maar zo'n dikbetaalde televisietrut van de NOS wuift het harde en ondergewaardeerde onderzoekswerk van rechtschapen & schrapende freelancers dus achteloos weg als """beeldvorming""". Dit is waarom Nederland een bananenmonarchie is: Niet vanwege de valse daden van de machthebbers, maar door het oorverdovend zwijgen van de vale klerkenkerk van gezagsgetrouwe media. 

Bewijsstuk A:

Social

Social

Social


  • 15 Juni 2019 om 19:33

Zorgwekkende video. Robot verzet zich actief tegen zijn ingenieurs

Door Spartacus

Nou jongens, het was leuk zolang het duurde. Doet de laatste het licht uit?

Want dit gaat natuurlijk helemaal mis en binnenkort oogsten ze onze organen. Tabee lui, we zijn moe.

We zijn een loer gedraaid en ons is een poets gebakken. Maar zoals wel met pranks tegenwoordig, had het NET ZO GOED ECHT KUNNEN ZIJN.

Video

Hele filmpje

Video


  • 15 Juni 2019 om 18:00

VIDEO. Man in pick-up ramt meerdere auto's te 010, overmeesterd door omstanders

Door Spartacus

(Bron).

Ergens op de Zwart Janstraat/Noordmolenstraat (maps) te Rotterdam. Waarschijnlijk geen voorstander van het Klimaatplan, want vooral elektrische auto's mochten het onderweg naar bestemming ontgelden. Wij zetten ons geld voorlopig even op een verwarde Soma. En op de vloer, ligt een lege fles wijn...
Update: Auto-details na de breek.
Update: Meer beeld, Wild West in Het Oude Noorden van Boven:

Social


  • 15 Juni 2019 om 16:15
❌