[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 April 2018Regionaal

Dagjournaal LF2018 Kiekes: het mooiste plafond van Leeuwarden en Oratorio

In het LF2018-dagjournaal Kiekes vandaag aandacht voor het mooiste plafond van Leeuwarden, Oratorio en de kapitein van de Tall Ships Races.

 • 23 April 2018 om 16:51

Lawei-verhoren in Van der Valk Drachten

De zes openbare verhoren van de enquêtecommissie die onderzoek doet naar de rol van Smallingerland in de vernieuwbouw van schouwburg De Lawei vinden plaats in Hotel Van der Valk in Drachten.


 • 23 April 2018 om 16:31

Sint-Michielsgestel krijgt pas volgende maand splinternieuw college

SINT-MICHIELSGESTEL - Het gaat nog even duren voordat Bart van de Hulsbeek, Lianne van de Aa, Peter Raaijmakers en Ed Mathijssen aantreden als wethouder in Sint-Michielsgestel. Het presidium, het orgaan dat de vergaderingen van de gemeenteraad voorbereid, heeft besloten dat niet op 25 april, maar pas op 17 mei de nieuwe wethouders benoemd kunnen worden.

 • 23 April 2018 om 16:34

Knops AssurantiΓ«n/RegioBank naar het Bossche Wielsem

DEN BOSCH - Knops Assurantiën verhuist eind mei van de Bossche Schanswetering naar het AAG-gebouw aan het Wielsem 10 in Den Bosch. Op de nieuwe locatie vestigt zich ook de RegioBank-filiaal dat nu met Knops Assurantiën is gevestigd aan de Schanswetering.

 • 23 April 2018 om 16:43

Embleemdief met spijt moet zich melden, anders maakt politie Tilburg beelden openbaar

TILBURG – Een tas met in totaal elf auto-emblemen en een in elkaar geplakt ‘het spijt me’-briefje werd door een dief met berouw afgeleverd bij één van de door hem gedupeerde auto-eigenaren in de Tilburgse wijk Koolhoven. De politie heeft camerabeelden van de dief en wil deze op zeven mei openbaar maken in de uitzending van Bureau Brabant als de autovandaal zich niet binnen een week meldt.

 • 23 April 2018 om 16:59

Hoger beroep in zaak Vlaamse kasteelmoord

BRUGGE - Zeker twee veroordeelden in de zaak van de Vlaamse kasteelmoord gaan in hoger beroep. Opdrachtgever André G. (67) en de Nederlandse tussenpersoon Evert de C. (54) willen hun straf aanvechten, melden Belgische media. De rechtbank in Brugge legde hun vorige week beiden 27 jaar celstraf op.

 • 23 April 2018 om 16:41

Onthullingen oud-secretaris Blaauwhof over het 30-jarige gemeentehuis in Vlijmen

VLIJMEN - Bijna had het nieuwe gemeentehuis op de plek gestaat waar nu de HEMA is. Het nieuwe gemeentehuis van - destijds - de gemeente Vlijmen kwam echter naast de kerk te staan. ,,De commissaris van de koning vond dat kerk, kroeg en gemeentehuis in Brabant een onlosmakelijke eenheid vormen."

 • 23 April 2018 om 16:55

Gemeente Zaltbommel gaat onkruid met heet water en hete lucht te lijf

ZALTBOMMEL - Heet water en hete lucht. Daarmee gaat een aannemer in opdracht van de gemeente Zaltbommel de komende weken het onkruid op stoepen en langs wegen te lijf.

 • 23 April 2018 om 16:50

Ook aandacht voor expats bij geboortecentrum Viamamama in Eindhoven

EINDHOVEN - De bevalling is maar één aspect van het moeder worden. Viamama geeft ook cursussen voor ouders van peuters.

 • 23 April 2018 om 16:52

Onderscheiding voor Kika-vrijwilligers

EINDHOVEN - Wethouder Mary-Ann Schreurs heeft zondag vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt aan negen vrijwilligers die verbonden zijn aan de Stichting KiKa Kinderkampen Eindhoven.

 • 23 April 2018 om 16:44

Hoger beroep in zaak Vlaamse kasteelmoord

BRUGGE - Zeker twee veroordeelden in de zaak van de Vlaamse kasteelmoord gaan in hoger beroep. Opdrachtgever André G. (67) en de Nederlandse tussenpersoon Evert de C. (54) willen hun straf aanvechten, melden Belgische media. De rechtbank in Brugge legde hun vorige week beiden 27 jaar celstraf op.

 • 23 April 2018 om 16:39

Winkels gaan en komen in binnenstad Eindhoven

EINDHOVEN - Strictly en Lou Lou Shoes stoppen, Paul Warmer en Backwerk komen en zo is er in de Eindhovense binnenstad weer een kleine stoelendans in aantocht.

 • 23 April 2018 om 16:23

Kaalgevreten buxussen in Helmondse pastorietuin

Helmond- Het is een triest gezicht in de tuin van de pastorie aan de Heistraat/Tolpost in Helmond. Kaalgevreten, verdorde buxushagen. Het resultaat van honderden, hongerige rupsjes die nooit genoeg lijken te hebben.

 • 23 April 2018 om 16:56

Forse stroomstoring in de Kempen

HAPERT - Door een storing in een stroomvoorziening in Hapert heeft een groot deel van de Kempen maandagmiddag drie kwartier zonder stroom gezeten. Circa 29.000 huishoudens hadden er last van.

 • 23 April 2018 om 16:22

Winterswijkers die met spullen naar auto Google Street View gooien, gaan opnieuw viraal

WINTERSWIJK - De wit-groene auto van Google Street View met de grote camera op het dak trekt meestal nieuwsgierige blikken van omstanders. Maar bewoners van de Dahliastraat in Winterswijk moesten er niets van hebben toen de auto door hun straat reed om foto's te maken. Ze bekogelden het ding met een slipper en een ander voorwerp. En tsja, dát werd nu juist vastgelegd.

 • 23 April 2018 om 16:37

Ellen Prent niet verder als wethouder in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Ellen Prent zegt de gemeentepolitiek (voorlopig) vaarwel. De wethouder, die de afgelopen vier jaar actief was in Haaksbergen, stopt zodra er een nieuw college zit. Ook als ‘haar’ PvdA deel uitmaakt van dat college.

 • 23 April 2018 om 16:52

Denekamp pakt weer groots uit bij de koningsfeesten

DENEKAMP - De koningsfeesten in Denekamp bestaan 25 jaar. Met artiesten als Bökkers, Plork en de Aannemers, John de Bever en JeBroer biedt de organisatie ook dit jaar vertier voor oud én jong.

 • 23 April 2018 om 16:49

Hoevense chauffeur stapte eerder dronken achter het stuur

DINTELOORD - De 24-jarige Hoevenaar, die zondag is aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding, is eerder al betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De politie bevestigt dat hij een aantal jaren geleden eenmaal eerder is aangehouden vanwege rijden onder invloed. Daarbij raakte hij voor korte tijd zijn rijbewijs kwijt.

 • 23 April 2018 om 15:23

Vrouw (50) gewond bij poging tot beroving in Vlissingen

VLISSINGEN - Twee mannen met bivakmutsen hebben zondagavond kort voor 23 uur geprobeerd een 50-jarige Vlissingse te beroven op het fietspad langs de Zuidbeekseweg in Vlissingen.

 • 23 April 2018 om 06:48

Opnieuw probleem riolering Kloosterzande

KLOOSTERZANDE - De Emmastraat in Kloosterzande is afgesloten voor het verkeer vanwege - opnieuw - problemen met de riolering.

 • 23 April 2018 om 16:55
❌