[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Regionaal

Zorgen over één nieuw Bravis-ziekenhuis

NISPEN - Thijs Maas uit Nispen maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van de ziekenhuiszorg in West-Brabant. Met name over de bouw van één ziekenhuis ergens tussen Roosendaal en Bergen op Zoom baart hem zorgen.

 • 15 November 2018 om 11:35

Geen slidings, niet rennen: Cluzona in Wouw start met walking football

WOUW - Het nieuwe kunstgrasveld van Cluzona is zo goed als gereed en wordt deze maand officieel in gebruik genomen. Reden genoeg om met een nieuwe activiteit te komen om het veld multifunctioneel te gebruiken.

 • 15 November 2018 om 11:34

Voorzitter dorpsraad Zonnemaire stapt op, 13 nieuwe kandidaten

ZONNEMAIRE - Jannie Walhout is woensdagavond per direct opgestapt als voorzitter van de dorpsraad Zonnemaire. Ze zat pas sinds juli 2017 in het bestuur. Er hebben zich 13 kandidaten voor het nieuwe bestuur aangemeld.

 • 15 November 2018 om 11:51

Lonink: Gelukkig hebben we die nationale Sinterklaas-intocht niet

TERNEUZEN - ,,Het is kennelijk toch blijven hangen”, reageert burgemeester Jan Lonink van Terneuzen op het Sinterklaasjournaal van gisteravond. Terneuzen werd daarin op de hak genomen, omdat de gemeente de nationale Sinterklaas-intocht uiteindelijk toch niet wilde hebben. Het zou ‘te duur’ zijn.

 • 15 November 2018 om 11:53

19 doden en 93 ernstig zieken en tΓ³ch halen duizenden 14-jarigen geen inenting

Dit jaar zijn 93 mensen besmet met de snel oprukkende bacterie meningokok, van wie er negentien zijn overleden. Van de 14-jarigen die dit jaar een oproep kreeg om zich tegen meningokokken te laten inenten, kwam tot bijna 25 procent niet opdagen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

 • 15 November 2018 om 05:00

Botresten Hummelo zijn van menselijk skelet: doodsoorzaak nog onbekend

DOETINCHEM - De botresten die dinsdagmiddag zijn aangetroffen in het buitengebied van Hummelo, zijn van een menselijk skelet. Dat bevestigt de politie. Hoe deze persoon om het leven is gekomen, wordt nog onderzocht.

 • 15 November 2018 om 11:40

Lonink: Gelukkig hebben we die nationale Sinterklaas-intocht niet

TERNEUZEN - ,,Het is kennelijk toch blijven hangen”, reageert burgemeester Jan Lonink van Terneuzen op het Sinterklaasjournaal van gisteravond. Terneuzen werd daarin op de hak genomen, omdat de gemeente de nationale Sinterklaas-intocht uiteindelijk toch niet wilde hebben. Het zou ‘te duur’ zijn.

 • 15 November 2018 om 11:53

ING-pinautomaat zorgt voor mistoverlast in winkelcentrum Westervoort

WESTERVOORT - Winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort stond gisteravond wit van de rook. Dit kwam doordat de mistgenerator van een ING-pinautomaat in de CIGO was afgegaan. De politie en de brandweer waren snel ter plaatse, maar het bleek vals alarm te zijn. ,,Er zijn in ieder geval geen sporen van inbraak’’, meldt een medewerker van CIGO.

 • 15 November 2018 om 12:01

Verlaten huurbusje vol hennepspullen leidt naar man (37) uit Nijmegen

NIJMEGEN - Een man (37) uit Nijmegen is donderdagochtend aangehouden nadat hij duidelijke sporen had achtergelaten: er stond een huurbusje met benodigdheden voor een hennepkwekerij aan de Kerkenbos. De laadklep stond deels open. Een aangetroffen huurcontract leidde naar het Pieter Postplein.

 • 15 November 2018 om 11:50

Meer dan vijftig officiΓ«le bezwaren tegen coffeeshop Zwolle

Tegen de aangevraagde vergunning voor de vijfde coffeeshop van Zwolle zijn 51 bezwaarschriften ingediend. Fors minder dan het aantal zienswijzen in de vorige formele fase. ,,Heel veel mensen zeggen dat het toch geen zin meer heeft’’, reageert ‘verzetsleider’ Erwin van der Worp.

 • 15 November 2018 om 11:45

De Zwolse schrijver Paul Gellings (65) schreef negen romans. De laatste (‘De wereld als leugen’) wordt donderdagavond om half acht gepresenteerd in boekenkerk Waanders in de Broeren. Gellings: ,,Een liefdesverhaal waarin alles verkeerd gaat‘’.

 • 15 November 2018 om 11:30

Nu ook dorpswandeling door Nieuwkuijk van Heemkundekring Onsenoort

NIEUWKUIJK - Aan de succesvolle reeks dorpswandelingen van Heemkundekring Onsenoort is er weer eentje toegevoegd: een rondje Nieuwkuijk. De route voert langs bekende plekken en gebouwen in het dorp.

 • 15 November 2018 om 11:51

Curator Van Abbe Eindhoven wordt directeur van Irish Museum of Modern Art

Annie Fletcher, curator van het Van Abbemuseum in Eindhoven, wordt directeur van het Irish Museum of Modern Art (IMMA). Dat heeft het museum in Dublin vandaag bekend gemaakt. De geboren en getogen Ierse begint hier op 1 maart.

 • 15 November 2018 om 12:00

Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

 • 15 November 2018 om 11:45

Bom onder beschermd wonen Son

SON - Het behang zit net op de muren van de appartementen aan de Molenstraat in Son, de vloeren zijn net gelegd. Het zou een plek moeten worden waar tien jongeren met autisme leren om op eigen benen te staan. Maar nu legt Eindhoven met zijn zorgbudgetplafonds een bom onder het project.

 • 15 November 2018 om 11:32

Groener hart voor Middelbeers

MIDDELBEERS - Meeruniformiteit in het straatbeeld, meer groen, aanpak van verkeersknelpunten en een meer uitnodigend karakter. Ziedaar de hoofdingrediënten van de aanpak van het Middelbeerse centrum, zoals deze werd gepresenteerd in café De Doornboom. Vele tientallen betrokkenen bogen zich nieuwsgierig over de over het biljart gedrapeerde schetsen en 'artist impressions'.

 • 15 November 2018 om 11:37

Beldershoekweg in buitengebied Enschede uren afgesloten wegens opruimen drugsafval

ENSCHEDE - De Beldershoekweg in Enschede is in beide richtingen tot ongeveer 15.00 vanmiddag afgesloten. Reden is de opruiming van tientallen vaten drugsafval, die woensdagavond ontdekt werden door de brandweer.

 • 15 November 2018 om 09:42

Kleuter uit Hengelo doet hartverwarmende oproep aan K3: β€˜Bezoek alsjeblieft lotgenootjes’

HENGELO - Een meisje dat niet aan haar zelf denkt, maar aan haar lotgenoten. Zo wordt de 4-jarige Alena uit Hengelo omschreven. De hartenwens van de kleuter: een bezoek van K3 aan haar lotgenootjes in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Groningen.

 • 15 November 2018 om 11:48

50 jaar de Fienpreuvers: een hechte club van 777 mannen

HOLTEN - De Holtense carnavalsvereniging de Fienpreuvers bestaat 50 jaar. Wat in 1968 begon als een spontaan feestje is uitgegroeid tot een flinke club met een grote verbondenheid.

 • 15 November 2018 om 11:12

Julianaschool Culemborg van het aardgas af

CULEMBORG - De Koningin Juliana School in Culemborg is een van de elf scholen in Nederland die aardgasvrij wordt.

 • 15 November 2018 om 11:43
❌