[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Opmerkelijk

Wrak van Titanic binnen dertig jaar compleet verdwenen door metaalvretende bacterie

Duikers van de internationale organisatie Five Deeps bevestigen de vermoedens van enkele wetenschappers: het wrak van rampschip Titanic verdwijnt in razend tempo. Voor het eerst in vijftien jaar zijn duikers, met behulp van een onderzeeër, terug bij de in 1912 op een ijsberg gelopen zeereus.

 • 21 Augustus 2019 om 19:35

Amerikaanse piloot filmt eigen redding na crash in oceaan

Door NU.nl

Een vliegtuigje met twee inzittenden crashte dinsdag (lokale tijd) voor de kust van Californië. Er raakte niemand gewond bij het ongeval en de twee werden al snel opgemerkt. De piloot nam zelfs rustig de tijd om alles te filmen.

Als Max Verstappen over het virtuele circuit met deze gigantische monitor

Fan van Formule 1? Of houd je gewoon van gigantische beeldschermen in het algemeen? Zoek niet verder. Deze ‘Superwide’ monitor van Samsung is in ieder geval al imposant om te zien. Maar is het z’n prijskaartje van ruim 1200 euro wel waard? Hardware Info ging op onderzoek uit.

 • 21 Augustus 2019 om 17:30

Oma riskeert levenslange celstraf omdat ze 2-jarig kleinkind β€˜kalmeerde’ in kokend water

Een 53-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Chattanooga (Tennessee) riskeert een levenslange gevangenisstraf omdat ze het 2-jarige dochtertje van haar zoon minutenlang met de voetjes in een bad vol kokend water zette. Kaylee Robinson, het slachtoffertje, ligt al ruim een week in het ziekenhuis waar ze wordt behandeld aan ernstige en zeer pijnlijke derdegraads brandwonden. Het letsel is zó ernstig dat in het extreemste geval Kaylee's voetjes moeten worden afgezet.

 • 21 Augustus 2019 om 15:34

Populairste man op Tinder vond de liefde offline

De ‘populairste man op Tinder’ is niet langer single. Wat blijkt: Stefan-Pierre Tomlin leerde zijn vriendin niet via de bekende datingapp kennen, maar langs de good old way: het was een gemeenschappelijke vriend die hen op een feestje aan elkaar voorstelde.

 • 21 Augustus 2019 om 13:11

Populairste man op Tinder met 14.600 matches vond de liefde offline

De ‘populairste man op Tinder’ is niet langer single. Wat blijkt: Stefan-Pierre Tomlin leerde zijn vriendin niet via de bekende datingapp kennen, maar langs de good old way: het was een gemeenschappelijke vriend die hen op een feestje aan elkaar voorstelde.

 • 21 Augustus 2019 om 13:11

Jongen (8) rijdt 's nachts met 140 kilometer per uur over Duitse snelweg

Door NU.nl

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag moeten uitrukken, omdat een achtjarige jongen met de auto met automaat van zijn moeder was gaan joyriden. De jongen verklaarde zelf "dat hij graag een stukje wilde rijden", maar had de wagen toch maar aan de kant gezet toen hij zich niet goed voelde bij een snelheid van 140 kilometer per uur.

Australische bestuurder krijgt flinke boete voor auto vol troep

Door NU.nl

Australische agenten zetten in Brisbane een auto aan de kant. De bestuurder van de auto had zoveel troep in zijn auto liggen dat hij amper naar buiten kon kijken. De 57-jarige man kreeg daar een boete van omgerekend 190 euro voor.

Franse neushoorn NoΓ«lle bekrast met twee namen: β€˜Ronduit walgelijk misdrijf’

Een vooralsnog onbekende bezoeker van een dierentuin in Royan, in het zuidwesten van Frankrijk, heeft vermoedelijk met een scherpe steen twee namen in de huid van een 35 jaar oude neushoorn gekrast. De directeur van dierentuin La Palmyre is in shock. ,,Dit is de meest schaamteloze en dieronvriendelijke actie die we hier ooit hebben meegemaakt.’’

 • 21 Augustus 2019 om 11:57

Wind blaast 150 luchtbedden weg van openluchtbioscoop in Denver

Door NU.nl/Bob Westland

Zo'n 150 luchtbedden vlogen zaterdag door de lucht in het Amerikaanse Denver. Deze beelden zijn recent gedeeld. De bedden lagen klaar voor bezoekers van een openluchtbioscoop. Ze zaten nergens aan vast en waren niet opgewassen tegen een sterke, plotselinge wind.

Gisteren β€” 20 Augustus 2019Opmerkelijk

iPhones vatbaar voor hackers na fout in nieuwe update

Apple heeft per ongeluk haar iPhones opnieuw vatbaar gemaakt voor hackers. In een nieuwe update voor besturingssysteem iOS is een eerder opgeloste fout ongedaan gemaakt. Daardoor zijn iPhones met de nieuwste update te kraken.

 • 20 Augustus 2019 om 11:12

Trump grapt: Ik zal geen hotel bouwen in Groenland

De Amerikaanse president Donald Trump belooft dat hij geen gouden Trump Hotel laat neerzetten in Groenland. ,,Ik beloof dat ik Groenland dit niet aan zal doen", grapte hij op Twitter.

 • 20 Augustus 2019 om 03:50

Basketbalshirt van oud-president Obama levert 120.000 dollar op

Door ANP

Een basketbalshirt van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama heeft 120.000 dollar (ruim 108.000 euro) opgeleverd op een veiling.

Basketbalshirt Obama levert 120.000 dollar op

Een basketbalshirt van de Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft 120.000 dollar (ruim 108.000 euro) opgeleverd op een veiling. Obama droeg het kledingstuk met het nummer 23 toen hij nog een scholier was in de staat Hawaï, waar hij toen woonde.

 • 20 Augustus 2019 om 01:40

Huurders kunnen niet rechtop staan in illegale mini-kamers New York

Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-kamers waarin de huurders niet eens rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is afgesloten en de huurders zijn elders ondergebracht.

 • 20 Augustus 2019 om 00:58

Huurders kunnen niet rechtop staan in illegale mini-kamers New York

Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-kamers waarin de huurders niet eens rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is afgesloten en de huurders zijn elders ondergebracht.

 • 20 Augustus 2019 om 00:58
OuderOpmerkelijk

Dit apparaat jaagt met lasers op irritante muggen in huis

Een Israëlisch bedrijf heeft een lasersysteem ontwikkeld dat op zoek gaat naar vervelende muggen in huis. Eenmaal opgespoord blijft de ‘Bzigo’ om de mug heen cirkelen, zodat de bewoners vervolgens zelf de indringers kunnen uitschakelen.

 • 19 Augustus 2019 om 14:45

Van Simon tot iPhone: zo evolueerde de smartphone in de afgelopen 25 jaar

Exact 25 jaar geleden lag de eerste ‘smartphone’ in de rekken: een zwart, log bakje met een monochroom scherm waarmee je kon bellen en mailen. Sindsdien volgden de ontwikkelingen elkaar snel op - de eerste camera’s, grotere schermen én extra snufjes die ons het leven makkelijker moeten maken. Een overzicht.

 • 19 Augustus 2019 om 13:14

PokΓ©mon Go-speler rijdt rond met acht smartphones, maar ontloopt boete

De populariteit van Pokémon Go is al een tijdje over zijn hoogtepunt heen, toch blijven veel fans wereldwijd in de weer met het virtueel vangen van de monstertjes. Iets waar de verkeerspolitie van de noordwestelijke Amerikaanse staat Washington over kan meepraten.

 • 19 Augustus 2019 om 09:45

Duits pretpark sluit 'Holocoaster': draaiende hakenkruizen vallen niet in de smaak

Een attractie in een pretpark in het Duitse Löffingen is gesloten omdat hij eenmaal in de lucht te veel op twee hakenkruizen lijkt. Op sociale media kwam er zodanig veel commentaar binnen op de Eagle Fly dat het park Tatzmania niet anders kon dan het draaiende object aan de grond te houden.

 • 18 Augustus 2019 om 22:10
❌