[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Opmerkelijk

Netanyahu vernoemt nieuwe nederzetting op Golanhoogten naar Trump

Door ANP/NU.nl

Israël vernoemt een nieuwe nederzetting op de Golanhoogten naar de Amerikaanse president Donald Trump. Premier Benjamin Netanyahu onthulde op feestelijke wijze een groot bord met het opschrift "Trump Heights" (Trumphoogten) op de plek waar de gemeenschap moet komen.

Indiaas gezin treft stier aan op dak woning

Door NU.nl

Een gezin in het noorden van India trof zaterdag een stier aan op het dak van hun woning. Het dier was waarschijnlijk op zoek naar eten toen het de smalle trap naar het dak beklom. De 400 kilo zware stier kon vervolgens de weg naar beneden niet meer vinden.

Dierentuin vernoemt homoflamingo’s naar Freddie Mercury en Lance Bass

Door NU.nl

De dierentuin in de Amerikaanse stad Denver heeft deze week vol trots een homoseksueel flamingokoppel aan het publiek gepresenteerd. De roze dieren hebben de namen van de iconische homoseksuele zangers Freddie Mercury en Lance Bass gekregen.

Shirt honkballegende Babe Ruth geveild voor recordbedrag van 5 miljoen

Door NU.nl

Een shirt van de Amerikaanse honkballegende George Herman 'Babe' Ruth heeft zaterdag bij een veiling in New York maar liefst 5,6 miljoen dollar (zo'n 5 miljoen euro) opgebracht.

Gisteren β€” 15 Juni 2019Opmerkelijk

Ontsnapte geiten overspoelen Amerikaanse voorstad

Door NU.nl

Tientallen geiten wandelden woensdag door de straten van het Amerikaanse Brentwood. De geiten moesten grazen in de buurt om verspreiding van branden te voorkomen. Maar in plaats van te grazen, besloten de geiten de buurt te verkennen. Dit is te zien in een video die vrijdag werd gedeeld.

Artiest onthult 600 meter lang kunstwerk bij Eiffeltoren

Door NU.nl

De Franse kunstenaar Saype onthulde zaterdag zijn kunstwerk in het park naast de Eiffeltoren. Saype schilderde het gras van de Champs-de-Mars-tuinen. Zijn werk heet Beyond Walls en strekt zich uit over 600 meter land.

Inbreker na lange achtervolging vanuit Amersfoort opgepakt in Amsterdam

Door ANP

Een 46-jarige inbreker heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met een lange vlucht van Amersfoort naar Amsterdam geprobeerd uit handen van de politie te blijven.

OuderOpmerkelijk

Als baby ontvoerde Argentijnse man vindt na 42 jaar familielid terug

Door NU.nl

De als baby ontvoerde Argentijnse Javier Darroux Mijalchuk heeft na 42 jaar een biologisch familielid teruggevonden.

Zwitserse vrouwen demonstreren massaal, eisen onder meer gelijk loon

Door NU.nl

In Zwitserland gaan vrijdag veel vrouwen de straat op om te demonstreren. Ze eisen onder meer gelijk loon.

Amazon aangeklaagd omdat stemassistent β€˜stemmen van kinderen opneemt’

Amazon is aangeklaagd, omdat het de stemmen van kinderen zou opnemen wanneer die iets zeggen tegen spraakassistent Alexa. De kinderen en hun ouders hebben daar geen toestemming voor gegeven.

  • 14 Juni 2019 om 07:30

β€˜Meest behekste huis’ van Engeland staat te koop

In Engeland staat het ‘meest behekste huis’ te koop. The Cage zou tijdens de middeleeuwen dienst hebben gedaan als gevangenis voor heksen. ,,Het zoekertje verschijnt voorlopig niet op het internet, maar we verkennen andere bovennatuurlijke wegen”, is te lezen bij de vastgoedmakelaar Domus 360.

  • 13 Juni 2019 om 17:10

Pizza wordt deze zomer in San Diego geleverd via een drone

Techbedrijf Uber is van plan om deze zomer maaltijden te gaan bezorgen met drones. Het gaat voorlopig om een proef in de Amerikaanse stad San Diego. Kan de pizzabezorger binnenkort z’n biezen pakken?

  • 13 Juni 2019 om 14:52

Facebook kan gebruikers met nieuwe app in de gaten houden

Facebook heeft een app voorgesteld, waarmee het het appgebruik in de gaten kan houden. Gebruikers worden beloond voor het registreren van hoe lang ze welke apps gebruiken. Facebook raakte eerder nog in opspraak vanwege het gebruik van zo’n app.

  • 13 Juni 2019 om 13:41

Vondst in oud graf bewijst dat Chinezen 2.500 jaar geleden wiet rookten

Door NU.nl

Een archeologische vondst in een begraafplaats op de grens van China en Tadzjikistan bewijst dat Chinezen 2.500 jaar geleden al wiet rookten. Het is tot nu toe het 'oudste' bewijs van cannabisgebruik in de wereld.

100-jarige uit Gorinchem wordt trouwambtenaar om kleinzoon te huwen

Door NU.nl

De rechtbank heeft de honderdjarige Jaap Göbel uit Gorinchem benoemd tot buitengewoon trouwambtenaar om het huwelijk van zijn kleinzoon te kunnen sluiten. Het is voor zover bekend de eerste maal dat in Nederland een honderdjarige een koppel in de echt verbindt.

Bezoekers Chinese techbeurs gaan met hamer los op kop-van-Trump

Bezoekers van een technologiebeurs in de Chinese stad Shanghai kunnen hun woede niet meer koelen op de beeltenis van Donald Trump. Een bedrijf had een kiosk geopend waar mensen een grote pop van de Amerikaanse president te lijf konden gaan met een hamer. Daarop grepen de organisatoren van het evenement in.

  • 13 Juni 2019 om 09:02

Bijzondere β€˜lichtende nachtwolken’ zorgen voor spectaculaire beelden

Wie de gelegenheid had om afgelopen nacht een bijzonder natuurverschijnsel te aanschouwen, kwam niet bedrogen uit. De zogenoemde lichtende nachtwolken gaven een bijzonder fraai beeld en waren op veel plaatsen in Nederland goed te zien.

  • 13 Juni 2019 om 08:43

Oud-bajesklant stuurt politie Den Helder een bloemetje

Een voormalige gevangene heeft zijn gastheer bedankt met een bloemetje. De politie in Den Helder meldt op Facebook dat ze de actie van de voormalige arrestant kan waarderen.

  • 13 Juni 2019 om 02:57

Klassieke Aston Martin DB5 uit James Bond-films onder de hamer

Door NU.nl

Een klassieke Aston Martin DB5, die in 1965 speciaal werd gebouwd voor enkele van de eerste James Bond-films, wordt binnenkort geveild. Dat maakt veilinghuis RM Sotheby's, dat gespecialiseerd is in oldtimers, bekend.

Instagram weigert realistische nepvideo met Mark Zuckerberg offline te halen

Instagram laat een zogenaamde ‘deepfake’-video met Mark Zuckerberg die rondzweeft op het sociale medium online staan. In de video is Zuckerberg te zien die tijdens een nep-nieuwsuitzending allerlei onthullingen doet over gestolen data, macht en het einde van privacy.

  • 12 Juni 2019 om 13:16
❌