[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor directeur Joop Westerweelschool

Dick Haanraadts is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De directeur van de Joop Westerweelschool kreeg de koninklijke onderscheiding omdat hij zich 44 jaar voor het basisonderwijs heeft ingezet. De afgelopen 30 jaar was hij directeur van de basisschool aan het Balboaplein. Met betrokken ouders uit de buurt zorgde hij voor gemengde klassen voor kinderen en ouders met een taalachterstand. 

  • 17 Juli 2018 om 22:54

Achter de frontlijn blijkt Sanaa ondanks de oorlog nog steeds een sprookje

Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.

  • 17 Juli 2018 om 22:36

Mariniers vinden sporttassen vol drugs op kazerne in Doorn

Door NU.nl

Op de marinierskazerne in Doorn is bij toeval een grote drugslading ontdekt, vermoedelijk cocaïne. Op beelden van de vondst is te zien dat mariniers een sporttas openen en daarin pakketten met drugs aantreffen.

Betalen voor kiss and ride Schiphol? 'Idioot'

Schiphol overweegt serieus om mensen te laten betalen voor het even snel ophalen en afzetten van reizigers. Zo willen ze het verkeer en de chaos voor de vertrekhal verminderen: "We doen het juist om klantvriendelijk te zijn."

Vierjarig meisje verdronken in sloot Waddinxveen

Door ANP/NU.nl

Een vierjarig meisje is dinsdagavond verdronken in Waddinxveen. Het kind werd gevonden in een sloot aan de Vondellaan.

Achttien mannen in India opgepakt voor verkrachten twaalfjarig meisje

Door NU.nl/Reuters/ANP

In India zijn achttien mannen opgepakt en voor de rechtbank verschenen voor het meermaals verkrachten van een twaalfjarig meisje.

Masai verdreven van Serengeti om plaats te maken voor toeristen

De Serengeti in Tanzania: voor velen is het een droombestemming om wilde dieren te kijken, en steeds vaker om erop te jagen. Op de Serengeti komen onder meer leeuwen, olifanten en luipaarden voor.

Voor sommigen is het echter geen vakantiebestemming, maar gewoon thuis. Al eeuwenlang leven de Masai op de savanne in het noorden van Tanzania.

Van oudsher laat het Masai-volk vee grazen op de steppes, maar daarvoor krijgt het steeds minder ruimte. Tienduizenden Masai zijn de afgelopen jaren uit hun huizen verjaagd, blijkt een rapport van een Amerikaanse denktank.

In deze video vertellen Masai wat er aan de hand is in hun leefgebied:

De overheid werkt samen met reisorganisaties die het land aanbieden aan jagers. De bedrijven zetten er gebouwen neer, die routes afsnijden naar drinkplaatsen voor het vee.

Tanzania zegt dat Masai worden weggestuurd om lokale fauna en flora te beschermen. "Maar tegelijk is het rijke buitenlandse toeristen wel toegestaan om te jagen op wilde dieren", zo staat in het rapport.


  • 17 Juli 2018 om 22:49

Meisje van 4 verdronken in Waddinxveen

In Waddinxveen is een meisje van vier jaar oud in haar woonplaats verdronken.

De hulpdiensten kregen rond 20.30 uur de melding dat een meisje gevonden was in het water in een woonwijk. Omstanders hadden haar uit het water gehaald. Direct werd gestart met een reanimatie.

Dat mocht niet baten: het meisje overleed ter plekke. De politie onderzoekt wat er is gebeurd.

Jongetje

De afgelopen dagen zijn er meerdere mensen verdronken. Gisteren werd in een plas bij Nuenen het lichaam gevonden van een vrouw van 49 uit Eindhoven. Een dag daarvoor werd een jongen van 4 uit een plas in Hoofddorp gehaald.

Gisteravond werd in het IJmeer bij Amsterdam het lichaam gevonden van een 59-jarige zwemmer. Ook hij is volgens de politie verdronken.


  • 17 Juli 2018 om 22:34

LTO: droogte jaagt boeren op kosten

Door ANP

De aanhoudende droogte in Nederland speelt veel boeren parten. Het uitzonderlijk zomerse weer jaagt hen op hogere kosten, vooral omdat ze meer moeten sproeien. Tegelijkertijd zullen opbrengsten naar alle waarschijnlijkheid minder zijn, laat landbouworganisatie LTO weten.

Die situatie kan leiden tot ,,zeer problematische oogsten’’, vertelt een woordvoerder van LTO. Daarvan is sprake als de kosten om te oogsten hoger zijn dan de verwachte opbrengst, waardoor boeren gehele percelen van hun land moeten afschrijven. Ook als oogsten wel rendabel blijft, dreigt de fysieke opbrengst zowel in hoeveelheid als in kwaliteit lager uit te vallen dan verwacht.

Van een rampzalige zomer wil LTO echter niet spreken. ,,Boeren zijn nog niet in paniek”, zo schets de zegsman de situatie. ,,Maar ze maken wel substantiële kosten.”

Over de exacte financiële schade kan LTO nog geen uitspraken doen. Evenmin is het duidelijk of een mindere oogst tot hogere prijzen voor landbouwproducten zal leiden ,,Het kan zijn dat je het gaat merken in de frietprijs, of dat aardbeien duurder worden, maar dat is nog puur speculeren.”

Het bericht LTO: droogte jaagt boeren op kosten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Slachtoffers MH17-vliegramp herdacht

Door ANP

Nabestaanden uit binnen- en buitenland hebben in Vijfhuizen de 298 slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Ze deden dat bij het Nationaal Monument MH17. Rond het moment dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines vier jaar geleden neerstortte, waren de ongeveer duizend aanwezigen een minuut stil.

Voorafgaand aan dat moment lazen familie en vrienden de namen en leeftijden op van alle slachtoffers. De Luchtmachtkapel verzorgde de muziek en aan het eind opende minister-president Mark Rutte het defilé met het leggen van bloemen bij het monument, dat bestaat uit 298 bomen.

,,Het is nu vier jaar na de afschuwelijke aanslag op vlucht MH17”, zei Piet Ploeg, voorzitter van Stichting Vliegramp MH17. ,,Vier jaar na het gewelddadige verlies van onze dierbaren. Vier jaar nadat onze levens volledig op zijn kop zijn gezet. Vier jaren ook waarin wij voortdurend worden geconfronteerd met berichten en discussies over waarheid, rechtvaardigheid, schuld, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.”

En het is volgens hem nog niet voorbij, aangezien nabestaanden nog steeds te maken hebben met repatriëring en identificatie van stoffelijke resten van slachtoffers. Ook als er een strafproces komt tegen de verdachten, komt er nog veel op de nabestaanden af. ,,Ook dan is het goed om samen te zijn.”

Het toestel van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om. Onder hen waren 196 Nederlanders.

Het Nationaal Monument MH17 is een jaar geleden geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het bos heeft de vorm van een lusvormig lint. De bomen staan voor hoop, geloof en verbondenheid. Ook staan er zonnebloemen, die symbool staan voor de ramp.

Het bericht Slachtoffers MH17-vliegramp herdacht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gesponsord - Etappe 11: Vuurwerk en oorlog vanaf de start?

Met relatief weinig kilometers, drie pittige klimmen én een aankomst bergop
belooft de 11e etappe van de Tour de France een spectaculaire rit te worden!

Maatschappij en rechtbank oordelen harder over financiΓ«le criminaliteit

Als de rente de afgelopen tien jaar was gestegen in plaats van gedaald, was Vestia nu nog altijd de grootste woningcorporatie van Nederland. Kasbeheerder Marcel de Vries had zich verder kunnen toeleggen op het uitbreiden van zijn collectie ‘verzamelwijnen’. En financieel tussenpersoon Arjan Greeven was als jachtheer in Duitsland nog altijd de gebraden haan geweest.

  • 17 Juli 2018 om 21:56
❌