[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017Nieuws

Egyptische vergeldingsaanvallen na aanslag in SinaΓ―

De Egyptische luchtmacht voert vergeldingsaanvallen uit in de Sinaï-woestijn. De Egyptische president Sisi had al aangekondigd dat de aanslag vandaag op een soefimoskee in Bir-al-Abt met harde hand zou worden gewroken.

Bij die aanslag kwamen zeker 235 mensen om het leven en vielen 130 gewonden. Gelovigen werden beschoten vanuit vier terreinauto's en ook gingen er een of meerdere bommen af, bij of in de moskee.

De luchtaanvallen concentreren zich op het bergachtige gebied in de omgeving van de moskee waar de aanslag plaatsvond. Hier zouden de terroristen zich ophouden, zeggen de Egyptische veiligheidsdiensten.

Het is nog onbekend wie er achter de aanslag zit, maar de verdenking gaat uit naar een lokale afdeling van IS.

Volgens correspondent Marcel Van der Steen werd het aangevallen gebedshuis bezocht door aanhangers van het soefisme, "een mystieke stroming binnen de islam die door islamisten van bijvoorbeeld IS en al-Qaida wordt gezien als een dwaalleer of als afgoderij".


  • 24 November 2017 om 19:12

Door de straten van Parijs zwervende tijger doodgeschoten

In Parijs is vanmiddag een tijger doodgeschoten, die ontsnapt was uit een circus. De tijger dwaalde rond in het 15e arrondissement in het zuiden van de stad, zonder iemand aan te vallen. Een medewerker van het circus heeft hem zelf op straat doodgeschoten, melden Franse media.

Het dier was één van de drie tijgers van het Cirque Bormann Moreno dat op het plein Carlo-Sarrabezolles staat. Na de ontsnapping werd het tramverkeer in de buurt stilgelegd.

De ontsnapping leidde korte tijd tot paniek in de buurt. De politie werd ingezet, maar die hoefde uiteindelijk niet in te grijpen.

Voor de komst van het circus naar Parijs was er discussie over de optredens met wilde dieren van het circus. Milieugroepen en de partij De Groenen verzetten zich tegen het inzetten van wilde dieren voor het vermaak van mensen. In Nederland mogen sinds 2015 geen wilde dieren meer in een circus optreden.


  • 24 November 2017 om 19:11

Amsterdam weigert klussen antiradicalisering te betalen

De gemeente Amsterdam weigert rekeningen te betalen zolang er een integriteitsonderzoek loopt naar de ontslagen antiradicaliseringsambtenaar Saadia a-T. Adviesbureau Scholten en Partners eiste vrijdag bij de rechtbank 75.000 euro op. Eigenaar Peter Scholten beklaagde zich dat de gemeente sowieso al slecht van betalen is: slechts vijftien procent van de rekeningen zou binnen de gestelde termijn wor

  • 24 November 2017 om 18:43

Protest op de Dam tegen opsluiting Turkse kinderen

In Turkije zitten 668 baby's en jonge kinderen achter de tralies, omdat hun ouders vanwege hun politieke kleur zijn opgepakt. Met een manifestatie op de Dam wordt maandag aandacht gevraagd voor deze kinderen. De Turkse overheid publiceerde in september een lijst met politieke gevangenen. Daaruit bleek dat 668 kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud opgesloten zitten met hun moeders. Sommigen zijn naar

  • 24 November 2017 om 18:30

Muziek steeds weer te hard: cafΓ© Westerstraat moet dicht

Een café in de Westerstraat moet voorlopig de deuren dichthouden. De eigenaar raakt zijn vergunning kwijt nadat hij meerdere keren de regels overtrad. Dat heeft de voorzieningenrechter deze week bepaald. De eigenaar stapte naar de rechter omdat hij het niet eens is met de beslissing van de gemeente om de exploitatievergunning in te trekken. Hij hoopte daarmee tijdelijk het café nog open te kunnen

  • 24 November 2017 om 18:19

Taylor Swift geeft grootste concerten tegelijk met Katy Perry

De rivaliteit tussen zangeressen Taylor Swift (27) en Katy Perry (33) kan volgend jaar wel eens een nieuwe impuls krijgen. De popdiva’s hebben afzonderlijk van elkaar besloten om op hetzelfde moment op tournee door het Verenigd Koninkrijk te gaan.

Einde papierwinkel transportsector

Nederland wil een einde maken aan de ouderwetse papierwinkel in de Europese transportwereld. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) kondigt een proef aan met digitale vrachtbrieven in de Benelux. De moderniseringsslag kan miljoenen euro’s opleveren.

Wim Sonneveld weer op nummer 1 in Evergreen Top 1000

Komende maandagochtend gaat voor de tiende keer de Evergreen Top 1000 van start op NPO Radio 5. De aanloop naar het jaarlijkse festijn van onverwoestbare klassiekers begint morgen al in het programma Wekker-Wakker-Weekend! De aanvoerder van de lijst is een bekende.

Egypte voert luchtaanvallen uit na bloedbad

De Egyptische strijdkrachten hebben luchtaanvallen uitgevoerd na de bloedige aanval op een moskee. Zij bestookten volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten doelen in bergachtige gebieden rond Bir al-Abed op de Sinaï.

Lidl, Mars en Adidas adverteren even niet meer op YouTube na nieuwe rel

Lidl, Mars, Adidas, Deutsche Bank en HP maken voorlopig geen reclame meer op YouTube. De bedrijven nemen deze stap nadat duidelijk is geworden dat hun advertenties bij filmpjes staan met zeer expliciete seksuele commentaren over jonge kinderen. YouTube kondigde eerder deze week al maatregelen aan om ongepaste video's van zijn netwerk te weren, maar ziet zich nu geconfronteerd met een nieuwe rel. U

  • 24 November 2017 om 18:11

Wie is Joost van Doorn, oprichter van de verdwenen start-up Confido, en waar zijn de tonnen van investeerders?

Slechts een week nadat financiële toezichthouders AFM en DNB waarschuwden voor oplichtingspraktijken met cryptobeursgangen, halen ze al hun gelijk. De Amerikaanse start-up Confido, opgericht door de (zelfverklaarde) Nederlander Joost van Doorn, beloofde beleggers die investeerden in zijn zelfbedachte cryptomunt gouden bergen. Deze week verdween het bedrijf in het niets, mét de ruim drie ton die go

  • 24 November 2017 om 18:08

'Manchester van ScandinaviΓ«' zit niet bij pakken neer

Wie echt wil groeien als ondernemer gaat naar China, Azië of de VS. Daar liggen de meeste kansen, althans dat denken we. Maar soms liggen de mogelijkheden dichterbij dank je denkt, zegt Frans Nederstigt van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  • 24 November 2017 om 17:55

Sjoerds Weetjes #55: Mercedes ontwijkt eigen Zwarte Pieten-discussie

In de Verenigde Staten staat vandaag, de dag na Thanksgiving, bekend als Black Friday. Daarom heeft Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen speciaal voor de gelegenheid een Mercedes-Benz SLS AMG Black Series van stal gehaald. Hij legt onder meer uit waarom we de aanduiding Black Series niet meer gaan terugzien bij Mercedes.

Keizer: 'Ik verbied niks bij Ajax'

In Telesport VNDG: Ajax-trainer Marcel Keizer geeft zijn spelers veel vrijheid en trainer van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst ziet paralellen met crisissituatie van twee jaar geleden. 

Paniek in Londen: metrostations ontruimd

UPDATE 18.45 UUR - De twee metrostations Oxford Circus en Bond Street, in hartje Londen, zijn ontruimd. Gewapende politiemensen van verschillende diensten komen in actie in zeker één station. De politie heeft bevestigd dat er schoten zijn gemeld door meerdere mensen, maar meldde na een tijdje dat er geen enkel spoor van geweld of van gewonden is gevonen. Volgens Sky News zou ook een derde metrostation (Tottenham Court Road) zijn gesloten.

Rutte over Marlin: 'Hij moet gewoon weg'

Premier Rutte vindt dat premier Marlin van Sint-Maarten snel moet opstappen.

β€˜Behandeling moordenaar Romy ingewikkeld’

De behandeling van de moordenaar van Romy wordt langdurig en ingewikkeld, vertelt rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

Bedrijven adverteren niet meer op YouTube

Een aantal grote bedrijven maken voorlopig geen reclame meer op YouTube. Onder meer Mars, Adidas, Deutsche Bank en HP haalden hun advertenties van het videoplatform af omdat die werden vertoond bij filmpjes waarop schaars geklede kinderen te zien zijn. De stap komt nadat de Britse krant The Times de praktijk aan het licht bracht.

Lost Frequencies viert een miljard streams

De ook in Nederland populaire Belgische dance-act Lost Frequencies (echte naam Felix De Laet) heeft deze week de magische grens van een miljard gestreamde tracks op muziekplatform Spotify bereikt.

Metrostations Londen weer open; politie vindt geen bewijs van schoten

Door NU.nl/Reuters

De politie in Londen heeft vrijdagmiddag in de spits twee uur de metrostations Oxford Circus en Bond Street geëvacueerd omdat er schoten zouden zijn gelost. Toen hier geen bewijs van werd gevonden, werden de stations weer vrijgegeven.

❌