[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Nieuws

Neni levert niet de beloofde keuken-tafelervaring (7)

Uit de open keuken van het gigantische Neni komen eenvoudige gerechten met een sterk Midden-Oosterse inslag. Onder het glimmende concept gaan echter slordigheden schuil. Het verhaal van de familie Molcho wordt nu ook in Amsterdam verteld. In de voormalige Citroëngarage op het Stadionplein is een vestiging van het concept Neni geopend. De website vermeldt dat een bezoek aan Neni moet zijn als aansc

  • 23 Maart 2019 om 07:00

Kalifaat IS verdwenen: De opkomst en tegenaanval

Door NU.nl

Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van IS en de uiteindelijke val van hun zelfbenoemde kalifaat.

Feestje van de week: Traditioneel eerst chaos, dan inkakken

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Het 68ste Boekenbal. Eveline Aendekerk, de nieuwe CPNB-directeur, loopt het podium van de Stadsschouwburg op en zegt: "Mijn gedachten gaan uit naar Utrecht, waar op dit moment een stille tocht wordt gehouden." Daarna laat ze een waardige stilte vallen. Daar schreeuwt een man

  • 23 Maart 2019 om 08:00

Ik had gezegd dat ze niet zouden komen

Ga maar liggen. Sluit je ogen. Mooi zo. Alles is oké. Ik let op jou. We blijven samen op de bank. Hé, kijk. Je slaapt al. Da's snel. Het is goed.Ach, jochie. Waarom was je opeens zo bang? Door een gordijn dat iets te enthousiast wapperde? Een knetterende motor buiten? Ciske de Kat wellicht, die onverwacht haar klauwtjes in je kleine teen zette. Was het een huis-tuin-en-keukenangst waardoor je plot

  • 23 Maart 2019 om 08:00

Aantal lozingen van chemisch drugsafval met 42 procent toegenomen in 2018

Door ANP/NU.nl

Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.

Wekdienst 23/3: grote anti-brexit-demonstratie en begin Boekenweek

Goedemorgen! In Londen worden honderdduizenden mensen verwacht bij een grote demonstratie tegen brexit. En het is de eerste dag van de Boekenweek, wat betekent dat je op vertoon van het boekenweekgeschenk gratis met de trein kunt reizen.

Het is vandaag bewolkt en er kan hier en daar wat regen vallen. Het wordt tussen de 9 en 14 graden. Morgen breekt de zon af en toe door.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

In Londen wordt massaal gedemonstreerd tegen een Brits vertrek uit de Europese Unie. De verwachting is dat vanmiddag honderdduizenden mensen de straat op gaan. Ook bekende Britten als Gary Lineker en Stephen Fry doen mee. Ook in Frankrijk wordt opnieuw geprotesteerd, maar dan door de gele hesjes. Omdat de laatste demonstratie uit de hand liep, worden dit keer militairen ingezet. De Boekenweek begint. Het evenement werd gisteren officieel afgetrapt met het Boekenbal. Het thema van de 84ste editie is 'De moeder, de vrouw'. De Boekenweek duurt tot volgende week zondag. En het is de vijfde keer dat de Veed Awards worden georganiseerd. Bij deze show worden prijzen uitgedeeld aan de leukste, liefste, beste en grappigste YouTubers.

Wat heb je gemist?

Speciaal aanklager Mueller heeft na twee jaar zijn onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 afgerond. Een van de zaken die Mueller heeft onderzocht is of president Trump de rechtsgang heeft belemmerd door het Rusland-onderzoek te dwarsbomen.

Het rapport ligt nu bij minister van Justitie William Barr, die het moet beoordelen. De inhoud kan grote politieke gevolgen hebben, maar het is zeer onzeker wat ervan naar buiten zal komen.

Volgens president Trump is het onderzoek onnodig en zijn alle beweringen over Rusland onzin. Hij noemde het onderzoek meerdere malen "een heksenjacht".

Ander nieuws uit de nacht:

Criminelen dumpen steeds vaker drugsafval in de natuur. Volgens de politie waren er vorig jaar bijna 300 dumpingen, 85 meer dan het jaar ervoor. Gemeenten draaien op voor de kosten van het opruimen van het afval; het gaat om twee tot drie miljoen euro per jaar. Ze zijn het zat en willen dat het rijk meebetaalt. Curaçao heeft voor het eerst 21 Venezolanen vrijgelaten die het land illegaal waren binnengekomen en vastzaten in de voormalige Koraal Specht-gevangenis. De officiële reden is dat er geen uitzicht meer is op uitzetting. De Venezolanen kunnen niet terug naar hun eigen land, omdat Venezuela de grenzen heeft gesloten en niemand meer het land in kan. President Trump heeft een streep gezet door sancties tegen Noord-Korea die de VS gisteren afkondigde. Hij doet dat volgens het Witte Huis "omdat hij Kim Jong-un graag mag en de sancties niet noodzakelijk vindt".

En dan nog dit:

Freek de Jonge heeft gisteravond de opening van het Boekenbal verstoord met een oproep tegen Thierry Baudet. Op het moment dat CNPB-directeur Eveline Aendekerk opriep de slachtoffers in Utrecht te herdenken, nam hij vanuit de zaal het woord.

"Terwijl wij ons opmaken voor een heel mooi feest, is er 35 kilometer verderop een stille tocht gaande", zei Aendekerk aan het begin van haar speech. "Mijn gedachten zijn daarom ook bij Utrecht."

"Maar ik hoop ook bij de afgelopen verkiezingen", schreeuwde De Jonge toen de zaal enkele seconden stil was.

Bekijk het moment dat D|e Jonge het woord neemt:

Fijne dag!


  • 23 Maart 2019 om 08:25

'Geen nieuwe aanklachten in rapport-Mueller'

In het rapport over het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller staan geen nieuwe aanklachten, schrijven Amerikaanse media op basis van bronnen bij Justitie. Mueller leverde zijn verslag, waar hij twee jaar aan heeft gewerkt, gisteren in bij minister van Justitie Barr.

De inhoud van het rapport is nu alleen nog bekend bij stafmedewerkers van het departement van Justitie. Barr zei gisteren dat de belangrijkste bevindingen uit het rapport vandaag openbaar worden gemaakt.

Democratische leiders pleiten voor een snelle volledige publicatie van het rapport, zodat het publiek alles te weten kan komen over wat Mueller heeft uitgezocht. Ze worden daarin door Republikeinen bijgestaan. Het Witte Huis is nog niet op hoogte gebracht van de inhoud van het rapport.

Opluchting

Het feit dat er geen nieuwe aanklachten in staan, kan een opluchting zijn in Republikeinse kring. Lange tijd werd erover gespeculeerd dat Mueller ook vervolging zou instellen tegen president Trumps zoon Donald jr. en zijn schoonzoon Jared Kushner.

Zij waren in juni 2016 aanwezig bij een ontmoeting in de Trump Tower met een Russische advocaat. Die had beloofd met belastende informatie te komen over de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton. Kennelijk heeft Mueller daarbij geen strafbare feiten vastgesteld.

Muellers onderzoek ging over drie zaken: de vraag of Rusland heeft geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden, de vraag of het campagneteam van Donald Trump heeft samengespannen met Rusland en de vraag of de rechtsgang is belemmerd door het team-Trump.

De president heeft het hele onderzoek altijd een heksenjacht en volstrekt onnodig genoemd. Iedereen zal er wel naar uitzien hoe Mueller zich uitlaat over het gedrag van de president met betrekking tot de drie genoemde zaken.


  • 23 Maart 2019 om 08:22
❌