[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Nieuws

Knottnerus voorzitter adviescommissie wietteeltexperiment

Prof. dr. J.A. (André) Knottnerus wordt de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins voor Medische Zorg vrijdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

 • 23 Februari 2018 om 16:35

Alonso: 'Er breken mooi tijden aan'

McLaren was de afgelopen jaren geregeld het lachertje van de Formule 1, maar Fernando Alonso heeft het gevoel dat het lek inmiddels boven is.

Telegraaf TV-ploeg tegengehouden door krakers

VVD Kamerlid Daniel Koerhuis wilde met eigen ogen zien wat voor enorme puinhoop de krakers gemaakt hebben van het ADM-terrein in Amsterdam, dat al 20 jaar wordt bezet. Onze cameraploeg was niet welkom.

'Holleeder vecht voor zijn leven'

Misdaadverslaggever John van den Heuvel over het ontregelde proces rondom Willem Holleeder.

5 Seconds of Summer komt naar Melkweg

De Australische popband 5 Seconds of Summer geeft op maandag 26 maart een concert in de Melkweg. Amsterdam is een van de stops tijdens de wereldtournee die de band kort na het uitbrengen van de nieuwe single Want You Back heeft aangekondigd.

Arrestaties voor schietpartij Rotterdam

De politie heeft nog twee Rotterdammers aangehouden wegens betrokkenheid bij een schietpartij op zondag 21 januari in Rotterdam. Daarbij raakte een 24-jarige Rotterdammer zwaargewond.

'NIBC kondigt beursgang in Amsterdam aan'

De in Den Haag gevestigde bank NIBC gaat volgende week aankondigen een gang naar de beurs in Amsterdam te maken. Dat meldden ingewijden bij de bank aan persbureau Reuters. Het was al langer bekend dat NIBC de mogelijkheden van een beursgang onderzocht.

Neergestoken vrouw Zaandam overleden

Een vrouw die twee weken geleden is neergestoken in Zaandam is vrijdag overleden aan haar verwondingen. Het slachtoffer is een 29-jarige Bulgaarse. Een 44-jarige landgenoot van haar zit vast. Het ging waarschijnlijk om een privéruzie.

Airbnb richt zich op superrijke reiziger

Airbnb gaat zich meer richten op exclusieve en peperdure accommodaties en reizen. Het bedrijf ziet heel veel kansen op deze markt

2 jaar cel en tbs geΓ«ist voor gijzeling Arnhem

Tegen een 58-jarige man uit Arnhem is een gevangenisstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging geëist omdat hij vorig jaar vier mensen in een wijkcentrum in de stad had gegijzeld. De man zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn, maar hij heeft tot nu toe geweigerd mee te werken aan onderzoeken naar zijn gesteldheid.

Doelwit schietpartij Wittenburg houdt gebiedsverbod

Gianni L. Blijft voorlopig niet welkom in de wijk Wittenburg, waar hij woont. Waarnemend burgemeester Van Aartsen heeft hem terecht een gebiedsverbod opgelegd, vindt de voorzieningenrechter. Op 26 januari werd in een buurthuis op Wittenburg de 17-jarige Mohammed Bouchikhi doodgeschoten. In het bijzijn van kinderen werd bovendien een meisje dat er stage liep verwond. Vrijwel alles wijst erop dat de

 • 23 Februari 2018 om 16:30

Lokaal van de Stad opent begin maart op de Westlandgracht

Na maanden van verbouwen, opent begin maart op de hoek van de Westlandgracht en de Heemstedestraat een nieuwe zaak. Lokaal van de Stad serveert vanaf dan ontbijt, lunch én avondeten. En wanneer de vijf in de klok zit, komen de Amsterdamse biertjes op tafel. Het café-restaurant beschikt straks over twee verdiepingen. 'Genoeg ruimte dus voor uitgebreid ontbijt of een stevige borrel,' aldus de eigena

 • 23 Februari 2018 om 16:28

Tot 5 jaar geΓ«ist voor homomishandeling Damrak

De officier van justitie heeft vrijdag tot vijf jaar cel geëist tegen de drie mannen, die ervan worden verdacht op 18 juni vorig jaar twee mannen te hebben mishandeld op de Damrak. Aanleiding voor de mishandeling zou de geaardheid van de slachtoffers zijn. Tegen twee mannen van de mishandeling, de 28-jarige Elrico G. en de 26-jarige Ryan V. zijn celstraffen van respectievelijk 5 en 4 jaar geëist.

 • 23 Februari 2018 om 16:20

Baudetbestrijding gaat voor, ook als het met antisemieten moet

Politicoloog Tom van der Meer klaagde dat de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen niet uit de verf komt. Er wordt te weinig over waarden gediscussieerd, schreef hij. Dan heeft hij toch niet helemaal opgelet. Me dunkt, in Amsterdam en Rotterdam gaat het alleen maar over waarden. Racisten buiten de deur houden, is er iets hogers? Dat begon al bij het debat van de landelijke lijsttrekkers in De

 • 23 Februari 2018 om 16:47

Een verscheurde Griekse verkeersboete: een groot compliment voor Max van der Stoel

De ingezonden brieven van zaterdag 24 februari. Naar aanleiding van de recensie van Aleid Truijens over de biografie van Max van der Stoel (Sir Edmund, 17 februari) heb ik nog een leuke anekdote.Eind jaren zeventig gingen wij met de auto naar Griekenland, onder andere naar Athene. We parkeerden onze auto voor het hotel. Vanuit het raam van onze hotelkamer zagen we dat een agent een bekeuring aan h

 • 23 Februari 2018 om 16:43

Een tijdperk wordt afgesloten: twee denksportrubrieken verdwijnen uit de krant

De ombudsman behandelt vragen, klachten en opmerkingen over de inhoud van redactionele pagina's en journalistieke aanpak. Het komt misschien doordat ik als kind in de ketel met toverdrank ben gevallen. Uit de krant knipte ik elke week de schaakrubriek, en plakte ze in een mapje. Verliefd op die mysterieuze diagrammetjes. Zo leerde ik schaken. Vandaag sluit de krant een tijdperk af. De wekelijkse d

 • 23 Februari 2018 om 16:38

'Trump-auteur mijdt Nederlandse pers na College Tour'

De Amerikaanse bestsellerauteur Michael Wolff wil niet meer spreken met de Nederlandse en Belgische pers na zijn optreden in het tv-programma College Tour. Dat meldt Het Parool, een van de media die Wolff heeft afgezegd.

Aanleiding voor het besluit is de uitzending van College Tour, waar Wolff te gast was vanwege zijn boek over president Trump. Wolff antwoordde geërgerd op een kritische vraag van een studente. Daarna kwam het niet meer goed.

Een vraag over het door hem verspreide gerucht dat Trump en VN-ambassadeur Nikki Haley een verhouding met elkaar hebben, was voor hem de druppel. Uiteindelijk gaf Wolff in College Tour toe dat zijn bewering onzin was: "Ik weet niet met wie Donald Trump een affaire heeft." Haley heeft het gerucht altijd tegengesproken.

"Wolff kreeg veel kritische vragen uit het publiek over zijn journalistieke werkwijze", zegt College Tour in een verklaring. "Na een vraag van een studente uit het publiek over Haley werd Wolff kwaad. De uitzending ging daarna gewoon weer verder. Achteraf begrepen wij van de uitgever dat hij boos was. We hebben de auteur na de uitzending nooit meer gesproken."

Wolff werd in Nederland bekend door zijn boek Fire & Fury, waarin hij onder andere beschreef dat Trump eigenlijk helemaal geen president wilde worden en maaltijden van McDonald's at uit angst om vergiftigd te worden. De auteur reist door Europa om zijn boek te promoten.

De uitzending wordt maandag 26 februari om 21.00 uur uitgezonden bij NPO 2.


 • 23 Februari 2018 om 16:54

Bijzonder kraamcadeau voor snelwegbaby Eliz

Een bijzonder kraamcadeau voor baby Eliz, die afgelopen weekend langs de A13 werd geboren. De trotse ouders kregen van minister Cora van Nieuwenhuizen een hectometerpaaltje van de plek waar Eliz werd geboren.

De aanstaande ouders waren vorige week zaterdag onderweg naar het ziekenhuis. De vader belde de politie omdat de bevalling was begonnen. De kleine wilde niet tot het ziekenhuis wachten en werd geboren op de A13 bij Overschie. Toen agenten aankwamen bij hun auto, zat de moeder al met het meisje op schoot.

Voor controle werden moeder en dochter na het doorknippen van de navelstreng met de ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar bleek de de baby kerngezond.


 • 23 Februari 2018 om 16:38

Wordt D66 afgestraft vanwege de afschaffing van het referendum?

Wat verder opviel in het referendumdebat waren de harde aanvallen op de persoon van D66-minister Ollongren. Fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie had het over de 'waanideeën' van de minister en noemde haar een bedreiging voor de democratische rechtstaat. Vervolgens diende hij een motie van wantrouwen in.

Verbazing over de Partij voor de Dieren

Vullings verbaasde zich vervolgens over de Partij voor de Dieren. Die partij steunde de motie, maar was met slechts twee van de vijf Kamerleden bij de stemming aanwezig. "Als je zo'n hard ingeleide motie steunt, dan vind je blijkbaar dat de minister acuut weg moet. Ze is immers -in de woorden van Baudet- een gevaar voor ons land. Als je dan niet in staat bent met de hele fractie voor te stemmen, dan vind ik dat niet goed."

De motie van wantrouwen werd niet aangenomen. 23 Kamerleden stemden voor, 93 stemden tegen. Naast Forum voor Democratie, en een deel van de Partij voor de Dieren stemde ook de PVV voor.

Volgens Vullings zijn moties van wantrouwen tegenwoordig aan de orde van de dag. "Er was een tijd, toen ik hier als broekie aankwam, dat iedereen in Den Haag in totale opwinding en paniek opsprong als er een motie van wantrouwen werd ingediend. Maar tegenwoordig is het 'just another day at the office'."

Waar vind je de podcast De Stemming van Vullings en Van Weezel?

Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van deze podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar De Stemming van Vullings en Van Weezel. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar iTunes, zoek bij podcast naar De Stemming van Vullings en Van Weezel of volg deze link. Als je je abonneert, krijg je automatisch een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op De Stemming van Vullings en Van Weezel.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via deze RSS-link.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van De Stemming van Vullings en Van Weezel is ook te vinden op Soundcloud.


 • 23 Februari 2018 om 16:34

Boze ouders eisen tonnen van school na beschuldiging kindermishandeling

Ouders van een voormalig leerling van de St. Dominicusschool in Utrecht eisen een schadevergoeding van 700.000 euro. Ze beweren dat de school uit wraak een valse melding van kindermishandeling heeft gedaan.

In 2014 haalde de ouders hun dochter van school. Er was een conflict ontstaan omdat de schoolleiding de ouders te kritisch vond. In die tijd is er een melding gedaan van kindermishandeling bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, het huidige Veilig Thuis.

Uit stukken die in handen zijn van RTV Utrecht blijkt dat er een onderzoek is ingesteld, maar dat de ouders uiteindelijk door de Raad voor de Kinderbescherming van alle blaam zijn gezuiverd. Volgens de instanties bleek er niets aan de hand te zijn.

'Veel inkomen misgelopen'

De ouders zeggen dat de hele familie ernstige psychosomatische schade heeft geleden door de beschuldiging. Ze zouden daardoor flinke inkomsten zijn misgelopen.

De familie heeft een incassobureau ingeschakeld en een claim bij de school ingediend. Bestuursvoorzitter Jan van der Klis van de overkoepelende onderwijsstichting KSU (Katholieke Scholenstichting Utrecht) bevestigt dat er een claim ligt. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de klachten van de ouders.


 • 23 Februari 2018 om 16:32
❌