[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Nieuws

Monumentenstatus voor verdronken stad Reimerswaal

De verdronken stad Reimerswaal is officieel erkend als rijksmonument. De stad in de Oosterschelde ligt al honderden jaren onder het zand in de buurt van de Oesterdam.

In het verleden verdwenen wel vaker dorpen onder water, maar Reimerswaal is de enige Nederlandse stad die in een zeegat verdween. En de stad had dat aan zichzelf te wijten. Door zoutwinning kreeg de Oosterschelde vrij spel.

In de Middeleeuwen was Reimerswaal nog de derde stad van Zeeland. Alleen Middelburg en Zierikzee waren groter. Maar de markt, het stadhuis, de kerk en het klooster verdwenen in de zestiende eeuw onder water door stormvloeden. De overblijfselen zijn bij laag water nog te zien.

Pompeï

Het gebied is populair bij schatgravers. Amateurarcheoloog Anton van Oost zoekt er bijvoorbeeld al tientallen jaren naar allerlei potten, kannen en kruiken. Hij noemt Reimerswaal liefkozend het Pompeï van Zeeland.

Maar Van Oost ziet zijn hobby verloren gaan. Nu de stad een rijksmonument is, mag er niet meer zomaar gegraven worden. "Het is de enige buitendijkse, verdronken stad in de wereld. Dat er nu regeltjes zijn om daar te graven, vind ik echt flauwekul", zegt hij tegen Omroep Zeeland.

Beschermen

Archeoloog Karel-Jan Kerckhaert had de monumentenstatus juist graag veel eerder gezien. "Alle vondsten die hier worden weggehaald, hebben geen context meer. Je weet dan niet waar het is gevonden. Als rijksmonument ligt het veilig opgeborgen, tot het moment dat er een officieel onderzoek naar de stad start."

Door de monumentenstatus kan de stad daarnaast beter beschermd worden, zegt Kerckhaert. "Mocht er bijvoorbeeld ooit sprake zijn van het verbreden van de Oesterdam, dan kan dat niet zomaar. Dan is er toestemming nodig op landelijk niveau."


  • 25 September 2017 om 20:38

Dit is waarom de Koerden een onafhankelijke staat willen

Al bijna honderd jaar strijden de Koerden voor een onafhankelijke staat. Koerden in Irak hielden zelfs een referendum over de onafhankelijkheid. Waarom willen ze een eigen staat?

Waarom willen de Koerden onafhankelijkheid? En vier andere vragen

Maandag is het referendum over onafhankelijkheid in de Koerdische Regio van Irak. Waarom willen de Koerden eigenlijk onafhankelijkheid. Correspondent Olaf Koens beantwoordt de belangrijkste vragen.

Taakstraffen voor rellen na duel Feyenoord

Door ANP

Negentien personen zijn maandag veroordeeld tot taakstraffen tot 220 uur voor hun aandeel in de rellen na de voetbalwedstrijd Excelsior – Feyenoord. Enkele minderjarige verdachten van de groep hebben taakstraffen tussen de 60 en 100 uur gekregen.

Op 7 mei 2017 had Feyenoord landskampioen voetbal kunnen worden, bij winst tegen stadsgenoot Excelsior. De wedstrijd werd echter verloren en de voetbalclub pakte de titel pas een week later.

De teleurstelling was groot onder de fans en een groep reageerde dat af op de politie die met 750 man sterk in de stad was. Die werden onder meer met bierflesjes en stenen bekogeld. Na de rellen zijn in totaal ruim honderd mensen opgepakt.

Van de negentien personen die maandag zijn veroordeeld, staat voor de rechtbank in Rotterdam vast dat ze een actieve rol hebben gespeeld bij het belagen van de politie.

Het bericht Taakstraffen voor rellen na duel Feyenoord verscheen eerst op Nieuws.nl.

'Nederlandse' inbreng bij Spurs flink gereduceerd

Christian Eriksen kan dinsdag niet meespelen met Tottenham Hotspur op Cyprus tegen Apoel Nicosia. De Deense middenvelder is ziek.

Feyenoord-coach schrikt: 'Ik werd overvallen'

Het nieuws over de ernst van de knieblessure van Eric Botteghin kwam in Napels hard aan bij de andere Feyenoorders.

β€˜Niet opgeleid om te doden’

De eerste dag van de verhoren van de mariniers in de rechtszaak van de Punt zit erop. De zaak is aangespannen door de nabestaanden van twee gedode Molukse treinkapers.

Berget Lewis twijfelde over deelname X Factor

Berget Lewis twijfelde of ze wel mee moest doen aan de Britse versie van X Factor. De Nederlandse zangeres werd gepolst door haar platenmaatschappij en ging uiteindelijk toch overstag: haar nieuwsgierigheid won het van de twijfel.

VVD: V/d Wal opvolger Keizer

Het hoofdbestuur van de VVD wil dat Christianne van der Wal de in opspraak geraakte en afgetreden Henry Keizer opvolgt als voorzitter van de partij. De Harderwijkse wethouder is maandag voorgedragen.

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Een nieuwe wending in het conflict tussen de VS en Noord-Korea: de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken dreigde vandaag Amerikaanse bommenwerpers neer te halen. Verder in de Volkskrant Avond: economen en psychologen plegen vaak zelfplagiaat; vooral prominente wetenschappers maken zich hieraan schuldig. En het is verstandig spaargeld over de grens te stallen, maar waarom dur

  • 25 September 2017 om 20:20

Accountantsreus Deloitte gehackt

Accountants- en adviesbureau Deloitte is gehackt, bevestigde het bedrijf na berichtgeving in The Guardian. Daardoor zijn mogelijk vertrouwelijke plannen en mailwisselingen van een aantal grote klanten gelekt.

  • 25 September 2017 om 20:11

VVD-bestuur wil Harderwijkse wethouder als voorzitter

Zoals verwacht, draagt het bestuur van de VVD Christianne van der Wal voor als voorzitter. Ze moet de opvolger worden van Henry Keizer. Die stapte in het voorjaar op, nadat hij in opspraak was gekomen door de aankoop van een crematiebedrijf.

Van der Wal is wethouder in Harderwijk en nu ook al lid van het hoofdbestuur van de VVD. Volgens waarnemend partijvoorzitter Wetzels is ze na een uitvoerige procedure als de beste kandidaat naar voren gekomen. "Ze kwam niet met plannen voor nieuwe regels, maar voor meer lucht en ruimte voor de lokale netwerken in de dorpen en steden die het hart van de VVD vormen."

VVD serieus nemen

Van der Wal zegt in een toelichting in een YouTube-filmpje dat ze de laatste tijd steeds minder terugziet van de partij waarvoor ze ooit is gevallen: "De partij waar het biertje na de vergadering net zo belangrijk was als de vergadering zelf, waarbij we ons zelf niet zo heel erg serieus namen, maar de VVD wel. Dat wil ik terugvinden."

De komende weken kunnen er nog tegenkandidaten komen en daarna wordt de nieuwe VVD-voorzitter gekozen via een ledenraadpleging.


  • 25 September 2017 om 20:17

Barbies borsten voelen? Dat kan op de Kamasutrabeurs

Door Metro

Altijd al eens Barbies borsten willen voelen? Grijp je kans: op de KamaSutrA Beurs kunnen geïnteresseerden in ruil voor een vergoeding de voorgevel van de realityster aan raken.

Samantha van der Plas, zoals Barbie echt heet, zamelt op de KamaSutrA geld in voor het goede doel. Welk doel dat precies is, is nog niet bekend. 

 

De blondine denkt dat haar actie veel mensen zal aantrekken en dan met name manspersonen. Het voelen van borsten na een cosmetische ingreep „is de droom van heel veel mannen”, aldus Van der Plas in gesprek met Show. 

Cupmaat 75 F/H

Barbie ging vier keer onder het mes om haar borsten te vergroten. Inmiddels heeft ze cupmaat 75 F/H. Bij de laatste operatie werden Barbies borsten dichter bij elkaar geplaatst en een beetje hoger. Het resultaat laat ze graag voelen op de KamaSutra: „Het is super mooi geworden.”

Aankomend weekend vindt de laatste editie van de KamaSutrAbeurs plaats in Utrecht. Bijdragen aan het goede doel en Barbies borsten voelen kun je op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag: „Ik laat vrouwen maar ook mannen daar aan mijn borsten voelen.

We leerden Barbie kennen door haar deelname aan het razend populaire RTL-programma Oh Oh Cherso. Hierna zagen we haar in nog een groot aantal realityprogramma’s, die ze grotendeels samen maakte met haar ex-man Michael. 

 

  • 25 September 2017 om 19:29

Rechts-populistische AfD boekt grote winst in Duitsland, wat wil die partij eigenlijk?

Alternative für Deutschland (AfD) heeft bij de Duitse verkiezingen grote winst geboekt. Maar wat wil deze rechts populistische partij nou eigenlijk?

Octopus weer in NL gezien

Duikers hebben onlangs in de Oosterschelde een ’Gewone octopus’ gezien en gefotografeerd. Anders dan zijn naam doet vermoeden is het een bijzondere ontdekking: in de Nederlandse kustwateren is de diersoort sinds circa 1950 niet meer waargenomen. Dat meldt de natuurwebsite Nature Today. Onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden heeft de foto’s beoordeeld.

Weer open: 'horrorslachthuis'

Het omstreden slachthuis Verbist in het Belgische Izegem gaat woensdag onder streng toezicht weer open. Dat zegt de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

Kramer lijkt op bank Feyenoord te belanden

De kans is groot dat Feyenoord dinsdag in de Champions League tegen Napoli aantreedt zonder echte spits.

Sinkgraven maakt weer minuten in Ajax-shirt

Daley Sinkgraven speelt maandagavond zijn eerste wedstrijd van dit seizoen.

'Russisch stel kannibalisten'

De politie van de Russische stad Krasnodar heeft een echtpaar uit die stad gearresteerd op verdenking van moord en kannibalisme. Het koppel zou begin september een vrouw op beestachtige wijze hebben vermoord. Daarna maakten ze selfies met delen van het in stukken gezaagde lijk.

Londen wil koppeling Brexit-nota

De Britse regering wil de eindafrekening van de scheiding van de Europese Unie koppelen aan een deal over de toekomstige (handels-)relatie. Dat zei brexitminister David Davis voor de start van de vierde ronde gesprekken over de aanstaande scheiding in Brussel.

❌