[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018Muziek

Michael Schulte voor Duitsland naar Songfestival

Door ANP/NU.nl

Duitsland stuurt na vijf jaar weer een zanger naar het Eurovisiesongfestival. De 27-jarige Michael Schulte kreeg donderdag tijdens de nationale voorronde met zijn liedje You Let Me Walk Alone de meeste punten van het Duitse publiek, het panel én de internationale jury.

Quincy Jones heeft spijt van negatieve uitlatingen in interviews

Door ANP/NU.nl

Quincy Jones heeft spijt van zijn veelbesproken uitspraken die hij afgelopen maand deed in interviews met Vulture en GQ. Zijn zes dochters moesten de legendarische muziekproducer erop wijzen dat zijn uitlatingen niet handig waren.

TivoliVredenburg verwelkomt Janis Ian

Nadat ze als tiener doorbrak in de Amerikaanse folkscene van de jaren ‘60 schreef Janis Ian in de jaren ‘70 haar bekendste nummers ‘At Seventeen’, ‘The Other Side of the Sun’ en ‘Fly Too High’. Haar songs leve

Bonnie Raitt eind juli ook naar 013

Naast het concert in de Rivierenhof zal Bonnie Raitt op donderdag 26 juli ook in 013 optreden. De countryzangeres en singer-songwriter is wereldberoemd, mede dankzij het meeslepende nummer I Can't Make You Love Me.

Dit weekend in de voorverkoop: o.a. Flogging Molly, Haim, Pinkpop en Vance Joy

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks een overzicht van de shows en festivals die in de voorverkoop gaan. Op Podiuminfo onder het menu kan je zo'n overzicht op elk gewenst moment van de week bekijken.

Swervedriver na 26 jaar terug in Paradiso (en ook bevestigd voor Transformer II)

De laatste keer dat de Britse shoegazeband in Paradiso speelde, was zo'n 26 jaar geleden. Aankomend mei komt Swervedriver voor twee shows terug naar het land! Op maandag 21 mei staat de band in het Amsterdamse Paradiso.

Winnen: 2x2 kaarten voor HAEVN in Hedon

Er zijn maar weinig bands die uiteindelijk de stap kunnen maken naar een groot publiek, HAEVN heeft dit gedaan terwijl zij nog geen debuutalbum hebben uitgebracht.

Trixie Whitley begin mei voor optredens naar LantarenVenster en Muziekgieterij

Trixie Whitley is een Belgisch/Amerikaanse artiest die zich manifesteert ergens tussen introspectie, avant-garde en pure onvervalste pop. Elektronica, gospel, alternatieve pop, R&B en rock versmelten naadloos in een hypnotiserende sound.

013 ontvangt Flogging Molly eind augustus

Flogging Molly uit Los Angeles staat bekend om ijzersterke liveshows die uit hun voegen barsten van de energie. Al 20 jaar lang verspreidt Flogging Molly haar Ierse roots aan de rest van de wereld.

Swervedriver na 26 jaar afwezigheid weer voor shows naar Nederland (o.a. Paradiso)

De laatste keer dat de Britse shoegazeband op Nederlandse bodem te zien was, was zo'n 26 jaar geleden. Aankomend mei komt Swervedriver voor twee shows terug naar het land! Op maandag 21 mei staat de band in het Amsterdamse Paradiso.

Jungle By Night voor concert naar Koninklijk Theater CarrΓ©

De Amsterdamse band Jungle By Night weet als geen ander hoe je een festival of popzaal kan laten kolken. Jungle By Night is een band vol blazers die een unieke mix van afrobeat, ethiojazz, funk, dub en rock maakt.

Anouk opnieuw voor groot strandconcert naar Scheveningen

Net als vorig jaar geeft Anouk een groot concert op het strand van Scheveningen. Op 7 september staat Nederlands bekendste rockzangeres met voorprogramma's Rondé en Son Mieux op het podium.

Anouk hoofdact bij Schevenings festival Live on the Beach

Door BuzzE

Anouk staat wederom op het podium van Live on the Beach. Net als vorig jaar is de zangeres de hoofdact op het Scheveningse strand.

Ronnie Flex en Fedde Le Grand Ambassadeurs van de Vrijheid 2018

Door ANP

De artiesten Ronnie Flex & Deuxperience, Fedde Le Grand en My Baby treden namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei door heel het land op als Ambassadeurs van de Vrijheid 2018. 

OuderMuziek

Ed Sheeran wil lied schrijven voor Britse deelnemer Eurovisie Songfestival

Door BuzzE

Ed Sheeran wil in de toekomst best eens een poging wagen om een liedje te schrijven voor de Britten voor op het Eurovisie Songfestival. De zanger wil zelf echter niet meedoen.

Soft Cell komt bijeen voor afscheidsconcert in Londen

Door BuzzE/NU.nl

Soft Cell komt in september nog een keer bij elkaar voor een afscheidsconcert in Londen. Dat hebben de leden Dave Ball en Marc Almond laten weten.

Artiesten verschijnen met witte roos op loper Brit Awards voor Time's Up

Door BuzzE

Een groot deel van de Britse popartiesten hebben zich woensdagavond bij de O2 Arena in Londen verzameld voor de Brit Awards. Op de rode loper verschenen ze, zoals eerder al aangekondigd, één voor één met een witte roos in de hand of op hun kleding.

Weduwe zanger Chris Cornell geeft arts schuld van zijn overlijden

Door NU.nl

Chris Cornell, de Soundgarden- en Audioslave-zanger die in mei 2017 op 52-jarige leeftijd overleed door zelfmoord, zou tot zijn daad zijn aangezet door medicijnen die hij niet had mogen krijgen.

DMA's terug naar Paradiso voor concert in grote zaal

Vorig jaar mei verkocht DMA's de Paradiso Noord uit. De Australische band mag het op 12 mei 2018 opnieuw komen laten zien in de Grote Zaal van Paradiso.

Isaac Gracie in mei langs de poppodia

Singer/songwriter Isaac Gracie was een van de hoogtepunten van de afgelopen Eurosonic. Hij speelt op zijn elektrische gitaar pastorale, folky popliedjes waarin hij zijn meest intieme emoties bezingt.

❌