[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 6 April 2020Muziek

Vijftigste editie Roskilde-festival geannuleerd wegens coronavirus

Door NU.nl

Het Deense festival Roskilde, dat zaterdag 27 juni van start zou gaan, is geannuleerd. Wegens de Deense maatregelen omtrent het coronavirus kan de vijftigste editie van het festival deze zomer niet plaatsvinden, meldt de organisatie maandag. Onder meer Taylor Swift, The Strokes, Kendrick Lamar en Thom Yorke zouden op het festival spelen.

MTV zendt coronaspecial uit met optredens Paul McCartney en Billie Eilish

Door NU.nl

MTV zendt zondag 19 april One World, Together at Home uit, om stil te staan bij de gevolgen van het coronavirus. Naast de aandacht voor de ervaringen van artsen, verpleegkundigen en gezinnen over de hele wereld, zullen er ook internationale artiesten optreden, onder wie Billie Eilish, Paul McCartney, Elton John en Lizzo.

KINK start Koningsdag met themastation KINKNL

KINK lanceert op Koningsdag, maandag 27 april, haar 3e themazender genaamd KINKNL, een station met uitsluitend alternatieve muziek van eigen bodem. De zender is vanaf maandag 27 april 19:00 uur 24/7 online te beluisteren via KINK.nl, de KINK app en smart speakers als de Google Home en internetradio’s zoals Sonos.

“Het zijn spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al moeilijk is om het hoofd boven water te houden, is de situatie door het wegvallen van liveconcerten nu helemaal precair”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. “KINK heeft na een oproep van DeWolff aan alle radiozenders om meer Nederlandse muziek te draaien een complete KINKNL dag in het leven geroepen die op 20 maart plaatsvond. We willen het niet bij die ene dag houden. Naast het veelvuldig draaien van nieuwe Nederlandse muziek komt er nu dus ook een apart station met uitsluitend muziek ‘van hier’, van Nederlandse bodem. Op Koningsdag draait KINK, net als bijna alle Nederlandse radiostations, uitsluitend alternatief, Nederlands product. Dat zetten we daarna door met een spiksplinternieuwe themazender waar vanaf 1900 u ’s avonds 24/7 louter Nederlandse alternatieve popmuziek te horen is. De serieuze Nederlandse pop- en rockmuziek verdient een eigen radiostation en KINK geeft ze die”.

KINKNL is niet het enige themastation dat binnenkort begint bij KINK: op Tweede Paasdag start KINK Distortion, een station met uitsluitend de beste metal, hardrock en metalcore.

Bron: KINK

 • 6 April 2020 om 18:32

Omroep MAX herhaalt Recht van Spreken met Arnold Heertje

MAX zendt op dinsdag 7 april om 23.20 uur op NPO 2 opnieuw Recht van Spreken met Arnold Heertje uit. Dit in verband met zijn overlijden. Samen met Elles de Bruin blikt hij terug op zijn werk en leven. Heertje werd mede bekend door zijn oppositie tegen de Betuwelijn en zijn lesboek De Kern van de Economie.

Bijna 55 jaar na de eerste uitgave werd zijn lesboek De Kern van de Economie in 2016 op veel scholen opnieuw als lesmethode ingevoerd. Met enige regelmaat gaf Heertje destijds nog gastlessen economie op middelbare scholen, zoals ook in Recht van Spreken te zien is.

Heertje was jarenlang een veelgevraagd commentator op radio en tv. Hij staat bekend om zijn kloeke en dwarse meningen over van alles en nog wat; van de Betuwelijn tot de kwesties bij Jeugdzorg. Talloos zijn ook de conflicten rond zijn persoon en zijn opvattingen. Econoom en staatssecretaris Rick van der Ploeg noemt Heertje in Recht van Spreken “tegendraads, heel intelligent en af en toe een beetje gek”. Journalist, oud-leerling en vriend Bernard Hammelburg wijt het opvliegende karakter van Heertje aan diens onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog: “Dat heeft een verpletterende indruk op hem gemaakt”.

Deze uitzending werd voor het eerst uitgezonden op 13 april 2016.

Recht van Spreken
Dinsdag 7 april 2020
Om 23.20 uur op NPO 2
Presentatie: Elles de Bruin

Bron: (foto) © MAX

 • 6 April 2020 om 15:59

Toespraak Koningin Elizabeth (video)

Hare Majesteit de Koningin heeft zondagavond het VK en het Gemenebest toegesproken tijdens een speciale uitzending die werd opgenomen in Windsor Castle.

''We moeten er gerust op zijn dat, hoewel we misschien nog meer te verduren hebben, betere dagen zullen terugkeren: we zullen weer bij onze vrienden zijn; we zullen weer bij onze familie zijn; we zullen elkaar weer ontmoeten'', aldus Hare Majesteit de Koningin Elizabeth.

Bron: (beeld) © The Royal Family/Dutch Radio

 • 6 April 2020 om 14:58

LEGO MASTERS aanstaande zaterdag van start bij RTL 4

2,5 miljoen LEGO® bouwstenen, 121 uur bouwen, 14 opdrachten, 8 deelnemende duo's, 8 afleveringen, 1 gouden LEGO blokje en uiteindelijk maar 1 winnaar: welk duo mag zich LEGO Master 2020 noemen? Vanaf aanstaande zaterdag, 11 april, start het gloednieuwe seizoen van LEGO MASTERS bij RTL 4 onder de bezielende leiding van presentatoren Ruben Nicolai en Kürt Rogiers.

Een zaterdagavond barstensvol met oogverblindende en spectaculaire LEGO bouwwerken en spannende eliminaties, dat is LEGO MASTERS. In elke aflevering worden de deelnemende duo's uitgedaagd met bijzondere LEGO opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen. Helemaal uit het hoofd, want in LEGO MASTERS bestaan er geen bouwtekeningen.

De jurering wordt verzorgd door de BRICKMASTER: Streng, doch rechtvaardig en expert op het gebied van LEGO. De BRICKMASTER jureert alle bouwwerken die door de deelnemers gemaakt worden en kijkt met een scherp oog naar het gebruik van techniek, ontwerp, creativiteit en kleur. In zijn jurering let hij ook op de verhalen achter de indrukwekkende bouwwerken.

De deelnemers gooien alles in de strijd en zetten hun beste steentje voor in de race naar de titel: LEGO Master 2020. In de eerste aflevering worden de bouwers meteen flink aan het werk gezet. In vijftien uur moeten ze een manshoog bouwwerk opleveren waarvoor ze al hun bouw skills, fantasie én creativiteit moeten inzetten. En wanneer ze eindelijk denken klaar te zijn, komen Kürt en Ruben met een ‘interessante’ verrassing…

LEGO MASTERS is vanaf zaterdag 11 april wekelijks te zien om 20.00 uur bij RTL 4. LEGO MASTERS is een RTL/VTM coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - onderdeel van de EndemolShine Group - en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

LEGO Masters © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group

Bron: (beeld) RTL Nederland

 • 6 April 2020 om 14:05

Luisternaarons.nu: Draai zoveel mogelijk muziek van eigen bodem

Nederlandse artiesten, componisten en tekstdichters roepen de zendermanagers van zowel publieke als commerciële radiostations op, vanaf heden zoveel mogelijk muziek van Nederlandse bodem te draaien. Hierdoor komen de Buma en Sena-gelden in ieder geval ten goede aan de Nederlandse musici, die door het wegvallen van alle live-events in Nederland een groot deel van hun inkomsten in rook hebben zien opgaan. De oproep geldt voor in ieder geval voor zolang evenementen van overheidswege in de ban zijn gedaan. In Zwitserland draait SRF Virus sinds vorige week alleen nog maar Zwitserse muziek.

Het coronavirus heeft enorme impact op Nederland. Ook de vaderlandse muzikanten worden hard getroffen, vooral nu alle evenementen uit de agenda zijn geschrapt. Deze optredens vormen voor de meeste muzikanten de grootste inkomstenbron. Buma Cultuur, dat zich inzet voor muziek uit Nederland, pleit er bij monde van directeur Frank Helmink voor dat de zendermanagers direct over gaan op Nederlandse muziek: “Zenders betalen Buma en Sena voor het gebruik van muziek. Daarbij maakt het qua afdracht niet uit of het buitenlands dan wel Nederlands nummer is. Laten we er daarom nu tijdelijk voor zorgen dat dat geld naar onze musici gaat. Zij hebben het door het cancellen van al hun optredens niet makkelijk en zijn nu, qua rechten, veelal aangewezen op inkomsten uit eigen land.”

De campagne start op 6 april. Helmink: “Op deze manier kunnen we de Nederlandse componisten en muzikanten helpen, zonder dat het wie dan ook moeite of extra geld kost. Sterker: we komen er hierdoor ook achter hoeveel moois er in Nederland gemaakt wordt. Als het lukt om in dertig landen op 180 stations gelijktijdig You’ll Never Walk Alone te draaien, dan moeten wij binnen onze landsgrenzen toch ook wel de neuzen van alle zendermanagers dezelfde kant op kunnen krijgen?”

Bron: (foto) Buma Cultuur

 • 6 April 2020 om 12:27

Arjen Lubach trekt voor het eerst meer dan 2 miljoen kijkers

Arjen Lubach verbreekt opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Naar Zondag met Lubach keken zondagavond meer dan twee miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het is voor het eerst dat het satirische programma de grens van twee miljoen kijkers passeert. Het record stond hiervoor op ruim 1,9 miljoen, dat werd vorige maand behaald.

De eerste aflevering van het laatste seizoen van Homeland, voor Lubach uitgezonden op NPO 3, wist een stuk minder belangstellenden te trekken. Slechts 271.000 mensen stemden daar op af.

Zondag met Lubach was het derde best bekeken programma van de dag. Alleen Boer zoekt vrouw (ruim 3,4 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,9 miljoen kijkers) werden beter bekeken.

Bron: © ANP
Beeld: VPRO - Zondag met Lubach

 • 6 April 2020 om 08:10

Viktor Verhulst geeft inkijkje bij familie Verhulst in 'Viktor Vlogdown'

Viktor Verhulst is al een tijdje aan het vloggen. In 'Viktor Vlogdown' toont hij hun huis aan zee en kan de kijker zien hoe het eraan toe gaat bij de familie Verhulst.

Hoe ervaren Gert, Marie en Viktor de coronacrisis? Kijk elke dag om 14.00 uur naar een nieuwe vlog op het YouTube-kanaal van de Vlaamse VIER & VIJF.

Ook de eerdere vlogs van 'Viktor Vlogdown' staan online. Dus je hoeft niks te missen!

 • 5 April 2020 om 21:59

Radiozenders op Koningsdag in teken van Nederlands product

Op Koningsdag staat een groot aantal radiozenders twaalf uur lang volledig in het teken van het Nederlandse product. Samen bieden de stations artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug, nu door de coronacrisis hun optredens komen te vervallen. De themadag wil ook een symbool van eenheid zijn: saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd.

Maandag 27 april is van 07.00 tot 19.00 uur op de radiozenders uitsluitend Nederlands product te horen. De deelnemers zijn in elk geval NPO Radio, 100% NL, SLAM!, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, KINK en Qmusic.

Ook andere zenders - commercieel en publiek, landelijk, regionaal en lokaal - zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Elk station zal op geheel eigen wijze invulling aan deze dag geven. Meer informatie daarover volgt op een later moment.

 • 5 April 2020 om 20:27

Rotown komt met bordspel op de markt, Down The Rabbit Hole met puzzel

Door het Corona-virus zijn alle activiteiten t/m ten minste 1 juni bij wet verboden. Het is de vraag of de huidige maatregelen na 1 juni verlengd zullen worden, maar tot die tijd kunnen zowel concerten als festivals zeker niet plaatsvinden.

Niall Horan annuleert gehele tournee (met shows in Ziggo Dome en Lotto Arena)

Zanger Niall Horan kondigde eerder dit jaar aan dat hij op wereldtour zou gaan, maar vanwege het coronavirus heeft zijn gehele “Nice To Meet Ya Tour 2020” gecanceld. Dat

Zangeres Duffy treedt in detail over verkrachting

Door NU.nl

Duffy heeft zondag via haar Instagram-pagina meer details gegeven over haar verkrachting en ontvoering waarbij ze naar eigen zeggen werd gedrogeerd. De Britse zangeres vertelt onder meer dat ze op haar verjaardag werd gekidnapt en overgevlogen naar een buitenlandse bestemming.

OuderMuziek

Radiozenders tijdens Koningsdag in teken van Nederlands product

Door NU.nl

Een groot aantal radiozenders staat tijdens Koningsdag 2020 geheel in het teken van het Nederlandse product. Dat maakte de NPO zondag bekend. De radiostations willen op deze manier Nederlandse artiesten een steuntje in de rug bieden, omdat vanwege het coronavirus veel optredens komen te vervallen.

Jeangu Macrooy heeft uitstel Songfestival een plek kunnen geven

Door NU.nl

Jeangu Macrooy heeft het afgelasten van het Eurovisie Songfestival een plek kunnen geven, vertelt de zanger aan Paul de Leeuw in een videogesprek. "Het was wel even een dipje, maar inmiddels gaat het wel weer beter. Het was gewoon even schakelen."

Tineke Schouten zet Ruttelied online

Tineke Schouten heeft het Ruttelied van Erna Kötter online gezet.

''Daar is ie dan, Erna's ode aan Rutte. Zet een plant voor je raam een laat zien dat je trots bent'', aldus de caberatiere op Facebook.

De oproep in het liedje is nu al een succes, want Tineke Schouten laat op Facebook weten dat Nederland massaal gehoor geeft aan Erna Kötters oproep: zet een plant voor je raam voor Rutte.

Met de hashtags #trotsoprutte #ruttelied kan iedereen meedoen op social media.

Bron: Dutch Radio
Beeld: Tineke Schouten - YouTube

 • 5 April 2020 om 15:27

Dochter Elisah Baijens brengt muzikaal eerbetoon aan Liesbeth List

Elisah Baijens, dochter van Liesbeth List, brengt haar vorige week overleden moeder een persoonlijk muzikaal saluut. Vlak na het overlijden van Liesbeth zong Elisah het lied “Vanaf Vandaag”.

Elisah Baijens: “Mijn moeder is uitgebreid herdacht op televisie, in kranten, op de radio. Haar vele fans hebben ook via social media liefdevolle berichten over haar geschreven. We hebben, gezien de huidige omstandigheden, afscheid van haar moeten nemen zonder een uitvaart die haar zo was gegund, die bij haar zou hebben gepast, bij wie ze was, de Liesbeth List die zovelen heeft geraakt als chansonnière. Met allen voor wie zij iets heeft betekend, wil ik het lied Vanaf vandaag delen.”

Het lied Vanaf vandaag is gemaakt door Maarten Peters en Belinda Meuldijk. Maarten Peters zong het tijdens de uitvaart van Liesbeths echtgenoot, Robert Braaksma. Elisahs echtgenoot Marc Baijens verzorgde de productie en de mixage.

Link naar Spotify:

 • 5 April 2020 om 13:01

Dochter Liesbeth List brengt muzikaal eerbetoon aan overleden moeder

Door NU.nl

Elisah Baijens, de dochter van Liesbeth List, brengt haar vorige week overleden moeder een persoonlijk muzikaal eerbetoon. Vlak na het overlijden van List zong Baijens haar versie van het lied Vanaf vandaag.

Joris Klokkers start op WILD FM Hitradio

Joris Klokkers start maandag 6 april a.s. bij de regionale zender WILD FM Hitradio met zijn eigen radioprogramma. Op de hitzender zal hij 4 doordeweekse avonden tussen 21:00 en 00:00 uur en op zondagavond van 18:00 tot 20:00 uur te horen zijn.

Joris begon in 2012 op zijn 13e bij de lokale omroep RTV Ronde Venen (voorheen Midpoint FM) en maakte in 2017 de overstap naar Talpa Network waar hij een radioprogramma presenteerde op het online talenten platform XM - The Talent Station.

Inmiddels is hij ook werkzaam als producer bij Radio 538 (onderdeel van Talpa Network) waar hij onder andere met dj’s als Niek van der Bruggen, Wietze de Jager en Barend van Deelen samenwerkt.

Joris is erg blij met zijn overstap. Joris: “toen ik in contact kwam met de programmadirecteuren van WILD FM begonnen m’n handen te jeuken. De tijd bij XM was super, maar ik was toe aan een volgende stap en WILD FM is een ideale plek om me verder te ontwikkelen als allround radio- en podcastmaker, want uiteraard blijf ik ook werkzaam bij 538.”

Vanaf maandag 6 april is Joris van maandag t/m donderdagavond tussen 21:00 en 00:00 uur en zondag tussen 18:00 en 20:00 uur te horen op de hitzender.

Daarnaast presenteert hij ook zijn eigen podcast 'Joris Felix: The Podcast' die te horen is via Spotify en Apple Podcasts.

WILD FM Hitradio is in Groot-Amsterdam en de Ronde Venen te beluisteren via 93.6FM, Haarlem 97.3FM, Alkmaar 96.3FM en Flevoland via 97.4FM. In de hele Randstad is WILD FM via DAB+ te beluisteren op kanaal 8a en wereldwijd is de zender te horen via wildfm.nl.

Bron: RTV Ronde Venen/Dutch Radio

 • 5 April 2020 om 08:18

Ladies Night stopt op tv

Na woensdag stopt Ladies Night op tv. Het programma volgt daarmee het advies van het RIVM op. Dat meldt Shownieuws.

“Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM”, laat de woordvoerder van het programma aan shownieuws weten. “Binnen die richtlijnen hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken. De programmering wordt iets aangepast en in plaats van Ladies Night worden de komende periode mooie films uitgezonden, zoals Love Actually en Bridget Jones’s Diary. We denken dat we onze kijkers daarmee op dit moment het meest plezier doen.”

Of en wanneer het programma verdergaat is nog niet bekend, laat de woordvoerder aan Shownieuws weten.

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

 • 5 April 2020 om 07:48
โŒ