[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019Muziek

Q-Top 500 van de Zomer op Qmusic

De Q-Top 500 van de Zomer is vanaf maandag 22 juli om 07.00 uur te horen op Qmusic.

Qmusic: ''Het geluid van ijsklontjes in een glas, de bel van de ijscoman of de zee op een heerlijke zomerse dag. En op z'n minst net zo belangrijk voor het ultieme zomergevoel: je all time favorite zomerhits! Gelukkig komen ze állemaal voorbij in de Q-Top 500 van de Zomer op Qmusic!''

''Grijp nu je kans: wat zijn jouw favoriete zomerhits? Geef jouw top 40 van de zomer door en maak samen met andere Q-members de 2019-editie van de Q-Top 500 van de Zomer'', aldus de commerciële radiozender.

Stemmen kan tot en met zondag 21 juli via Qmusic.nl.

Bron: Dutch Radio/Qmusic

  • 20 Juli 2019 om 21:09

Van misbruik beschuldigde Ryan Adams verbreekt mediastilte

Door NU.nl

Ryan Adams, die in februari van dit jaar door meerdere vrouwen is beschuldigd van seksueel machtsmisbruik, heeft sinds lange tijd weer iets geplaatst op zijn sociale media. De Amerikaanse muzikant schrijft in een bericht dat hij "veel te zeggen heeft" en dat binnenkort ook gaat doen.

YouTuber Thomas van Grinsven ambassadeur Anti Pest Club

Tijdens de Week tegen Pesten in september zendt de EO op NPO Zapp voor het vijfde jaar de Anti Pest Club uit. Dit jaar wordt er door de EO, NPO Zapp en de Stichting School & Veiligheid ook een interactief spel ontwikkeld dat in klassen en andere groepen gespeeld kan worden!

YouTuber Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) is samen met Anti Pest Club presentatrice Anne-Mar Zwart ambassadeur van het spel.

Mooie toekomst
Thomas: “Ooit werd ik zelf gepest waardoor ik bijna mijn zelfvertrouwen en geloof in de toekomst verloor. Maar door toch voor mijzelf op te komen en heel hard te werken om mijn dromen uit te laten komen, kan ik met een groot hart zeggen dat ik trots ben op wie ik ben geworden. Nu maak ik wekelijks video’s op het YouTube-Kanaal ‘Gewoon Thomas’ waar ruim 320.000 jongeren op geabonneerd zijn. Het onderwerp ‘Pesten’ komt hier vaak aan bod. Door mij in te zetten voor de ‘Week Tegen Pesten’ hoop ik zo veel mogelijk jongeren te kunnen helpen die in dezelfde situatie zitten als waar ik vroeger in zat. En hopelijk zien ze in dat ze zoveel beter zijn en een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Openbreken
Anne-Mar Zwart: “Ik ben echt superblij dat Thomas zich ook gaat inzetten voor de Anti Pest Club. Hij werd zelf gepest, hoe mooi is het dan dat hij die ervaringen nu wil inzetten om anderen te helpen! Twee jaar geleden deed hij zijn verhaal bij de Anti Pest Club en vertelde hij over wat pesten met hem had gedaan. Dat vond ik heel dapper, ik heb echt respect voor de manier waarop hij met het onderwerp pesten omgaat. Hij breekt het open en dat is precies wat wij met de Anti Pest Club ook doen! Daarom past hij heel goed als ambassadeur bij dit nieuwe spel waar we het gesprek over pesten in klassen ook op gang willen krijgen.”

De Week tegen Pesten is dit jaar van 23-27 september. Dagelijks wordt de Anti Pest Club op Zapp uitgezonden vanaf 17.10 uur. In het EO-programma komen kinderen op voor hun gepeste klasgenoten en presentatrice Anne-Mar helpt ze daarbij. De Anti Pest Club won de afgelopen jaren onder meer de Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma.

Bron: (foto) EO

  • 20 Juli 2019 om 13:20
OuderMuziek

Van plagiaat beschuldigde Katy Perry: 'Ik heb dit liedje nog nooit gehoord'

Door NU.nl

Katy Perry, die door de band Flame van plagiaat beschuldigd wordt, claimt hun nummer Joyful Noise uit 2007 nooit eerder gehoord te hebben. De band beweert dat Perry het instrumentale stuk uit hun nummer gebruikt heeft voor haar hit Dark Horse.

Platenlabel moet erfgenamen Prince 7 miljoen dollar betalen

Door NU.nl

Platenlabel Eye Records moet de erfgenamen van Prince 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) betalen, zo heeft de rechter bepaald. Eye Records werd door de erfgenamen aangeklaagd wegens het illegaal uitbrengen van achttien compilatiealbums van de zanger.

Dit is de nieuwe vriendin van Mattie Valk!

Mattie Valk heeft een foto van zijn nieuwe vriendin gedeeld op Instagram. De 34-jarige Qmusic-dj is samen met Jamy (36) te zien op het kiekje.

Dit bericht bekijken op Instagram

More than you know❤️

Een bericht gedeeld door Mattie Valk (@mattievalk) op

  • 19 Juli 2019 om 14:48

Film over voormalig Backstreet Boys-manager Lou Pearlman op komst

Door NU.nl

Er is een filmbiografie in de maak over Lou Pearlman, de inmiddels overleden voormalig manager van de Backstreet Boys en 'N Sync.

Volkszanger Jannes snapt niet dat hij in het Foute Uur wordt gedraaid

Door NU.nl

Jannes begrijpt niet dat hij en andere volkszangers op de radio onder het mom van 'foute muziek' worden gedraaid, zoals in het Foute Uur op Qmusic. De 46-jarige artiest, die met zijn recentste album de eerste plaats in de Album Top 100 bereikte, vindt dat zijn muziek ook in andere radioformats past.

AndrΓ© van Duin gaat het rustiger aandoen

André van Duin gaat volgend jaar zijn werk beter indelen. Dit jaar is André iets te druk, want alles komt tegelijk. Daarom weet de tv-vedette zeker dat 2020 er anders uit gaat zien…

”Iets te druk hoor, want ik ga het volgend jaar anders doen. Ik ga het beter verdelen. Ik heb alles tegelijk, en dat bootje en Hendrik Groen. En Heel Holland Bakt, dus op een gegeven moment is alles door elkaar. Dat ga ik volgend jaar anders doen, even beter verdelen.”

Bron: Shownieuws/Dutch Radio

  • 19 Juli 2019 om 12:31

Slipknot kondigt Europese tour aan in 2020, Amsterdam komt ook aan de beurt

Goed nieuws voor fans van Slipknot, de Amerikaanse metalband komt in 2020 met een Europese tour voor het eerst in 5 jaar weer naar Nederland toe! Zojuist werd de tour via de social media kanalen van de band bekend gemaakt, zie hieronder.

Slipknot komt voor Europese tour in 2020 naar Amsterdam

Door NU.nl

De Amerikaanse nu-metalband Slipknot gaat in 2020 weer toeren door Europa. De band zal hierbij ook Amsterdam aandoen.

Kermis FM start vrijdag

Kermis FM brengt de twee grootste evenementen van Tilburg bij elkaar. Kermis FM zendt voor de elfde keer uit tijdens het grootste evenement van Nederland, de Tilburgse Kermis. Daarnaast bestaat de Carnavalsstichting in Tilburg dit jaar 55 jaar. Op dinsdag 23 juli is het dan ook carnavalsdinsdag op de kermis.

Vrijdag 19 juli begint de kermis en start ook Kermis FM om 15:00 uur. Tien dagen lang kan Nederland via radio en internet meegenieten van de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux. “Een paar jaar geleden is Kermis FM samen met de horeca op het Piusplein begonnen met KermisCarnaval op dinsdagavond. Nu de omroep 11 jaar bestaat (het gekkengetal) en de Carnavalsstichting 5×11 jaar bestaat, maken we de hele dag oranje-groen!”, aldus hoofdredacteur Arno Leblanc.

Feest DJ Maarten en Jordy Graat (Omroep Brabant) staan in de programmering op dinsdag. Overdag zal in de hele stad carnavalsmuziek te horen zijn en ‘s avonds om elf over acht wordt Prins KermisCarnaval bekendgemaakt op het Piusplein. Lamme Frans staat daar de hele avond op het podium samen met andere artiesten. Kermis FM zendt de avond live uit. “Reken maar dat we KermisCarnaval niet aan ons voorbij laten gaan!”

In de programmering van de radiozender staan ook andere bekende namen, waaronder Domien Verschuuren (Qmusic), Barry Paf (100% NL), Frank van ‘t Hof (NPO Radio 2), Mart Meijer (538), Bas Menting (538) en Lindo Duvall (Radio Veronica). Ook vaste dj’s zoals Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio), Desmond Baidjoe (538) en Michiel Jurrjens (SLAM!) zijn te horen.

Volgens radiobaas Niels van der Veen draait het niet alleen om de bekende namen. “Achter de schermen geven onze dj’s radioworkshops en coaching aan nieuwe talenten. Wij vinden het belangrijk dat ze een kans krijgen.”

Kermis FM is in Tilburg en omgeving te ontvangen via 105.9FM. In heel Noord-Brabant kun je Kermis FM luisteren via DAB+. Verder hoef je niks te missen via de livestream op YouTube, de Smart TV app, smartphone apps, social media en kermisfm.nl. Op Roze Maandag zijn de uitzendingen ook te volgen op NPO 1 Extra.

Bron: Tilburg.com/Dutch Radio

  • 19 Juli 2019 om 11:08

Nieuwe muziek op vrijdag: Sam Smith | Duncan Laurence

Door NU.nl

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

'Mattie Valk heeft nieuwe vriendin'

Qmusic-dj Mattie Valk heeft een nieuwe vriendin en het is - ondanks hardnekkige geruchten - níet zijn collega Marieke Elsinga. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. De 34-jarige plaatjesdraaier is volgens de krant namelijk "hartstikke gelukkig" met Jamy (36).

"We kennen elkaar al een hele tijd, maar pas sinds kort is de vonk overgeslagen. Ik ben hartstikke gelukkig", aldus Mattie. Jamy vult hem naar eigen zeggen goed aan. "Ze laat me onwijs lachen en ik vind haar ontzettend knap. Ze kan me ook als geen ander op mijn plek zetten als ik weer eens chaotisch ben. Ze geeft me regelmaat. Want dat is iets wat ik van nature niet zo heb."

Wat de blondine in het dagelijks leven zelf doet houdt Mattie liever voor zichzelf. "Ze werkt niet in de schijnwerpers", is het enige wat hij over zijn nieuwe vlam kwijt wil.

Tot een paar jaar geleden was de dj samen met zijn vriendin Kirsten. Nadat bekend was geworden dat zij een tweeling ter wereld had gebracht die niet van Mattie was, ging het stel uit elkaar. Sinds de dj sinds september vorig jaar samen met Marieke Elsinga de ochtendshow van Qmusic presenteert, deden de geruchten de ronde dat hij bij haar opnieuw de liefde had gevonden. Dit werd echter altijd - door beide dj's - stellig ontkend.

Bron: © ANP
Foto: © ANP Kippa - Koen van Weel

  • 19 Juli 2019 om 08:01

NeverEnding Story-zanger verrast door aandacht dankzij Stranger Things

Door NU.nl

Limahl, de zanger van de titelsong van de fantasyfilm The NeverEnding Story, is overrompeld door het nieuwe succes van zijn lied uit 1984. Het nummer is te horen in de laatste aflevering van Stranger Things.

Jazzbassist en muziekproducent Ruud Jacobs (81) overleden

Door NU.nl

Contrabassist en muziekproducent Ruud Jacobs is op 81-jarige leeftijd overleden. De jazzmuzikant leed de afgelopen twee jaar aan kanker. Dat maakt zijn familie donderdag bekend.

❌