[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Muziek

Peter van der Vorst presenteert vierde seizoen β€˜Married At First Sight’

Voor het vierde seizoen van ‘Married At First Sight’, gepresenteerd door Peter van der Vorst, heeft een recordaantal hetero- en homoseksuele mannen en vrouwen zich aangemeld. Maar liefst 1500 mensen leggen hun liefdeslot in handen van een nieuw team van experts, in de hoop gematched te worden aan de ware Jakob of Jakoba, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Na uitgebreide screenings stappen de vijf beste matches, zonder elkaar ooit gezien of gesproken te hebben, in het huwelijksbootje. Geven de koppels elkaar volmondig het jawoord of lijkt het huwelijk bij de eerste blik gedoemd te mislukken? ‘Married At First Sight’ is vanaf zondag 7 april, 10 weken lang te zien bij RTL 4.

Na drie seizoenen start dit jaar een kersvers team van experts. Tila Pronk is universitair docent sociale psychologie bij de Tilburg University. Ze doet nu ruim dertien jaar onderzoek naar succesvolle liefdesrelaties en aantrekkingskracht. Marcelino Lopez is psycholoog/relatietherapeut en schreef verschillende boeken over liefde in het moderne, digitale tijdperk. Gedragspsycholoog Pablo Bakarbessy is psycholoog, coach en gedragsdeskundige. Hij werkte eerder mee aan het programma ‘Gordon gaat trouwen’. De laatste nieuwkomer is Paulien Timmer, coach/auteur. Zij deed uitgebreid onderzoek naar succesvolle huwelijken. Aan dit nieuwe team de uitdagende taak om met al hun expertise de juiste tortelduifjes bij elkaar te vinden. De tien geluksvogels krijgen tijdens een spannende reveal te horen dat zij binnenkort zullen trouwen. En daarna begint dit bijzondere experiment pas echt. Familie en vrienden leven mee tijdens de voorbereidingen, zoals het passen van de trouwjurken en het uitkiezen van de ringen. De emoties lopen steeds hoger op naar het moment dat de deelnemers hun perfecte match voor het eerst ontmoeten bij het altaar.

Samenwonen
Ook dit seizoen gaan de stellen op huwelijksreis en duurt het experiment nog voort wanneer ze terugkeren en het dagelijks leven weer begint. Maar de nieuwe experts hebben een verplichte ‘samenwoonfase’ ingesteld om de deelnemers nog meer kans te geven een band met elkaar op te bouwen. De grote vraag is natuurlijk hoe dit onderdeel zal gaan wanneer de huwelijksreis niet zo romantisch is verlopen.

Na weken vol ups en downs is het tijd voor de spannende ontknoping: Is het de perfecte match, of gaan de ringen af en wordt het huwelijk ontbonden?

'Married At First Sight' wordt geproduceerd door VorstMedia.

Uitzending: vanaf zondag 7 april, om 20.00 uur bij RTL 4.

Bron: (foto) RTL

  • 23 Maart 2019 om 09:36

'De TV Kantine' viert 10-jarig jubileum bij RTL 4

Feest voor 'De TV Kantine'. Het persiflage-programma waarvoor Carlo & Irene weer met elkaar herenigd zijn, begint aan haar tiende seizoen! Het onafscheidelijke duo duikt ook dit jaar in de verkleedkist om bekend Nederland op de hak te nemen. Het jubileumseizoen start op zaterdag 30 maart en opent met een terugblik op 10 jaar 'De TV Kantine', met een spectaculair nummer op de melodie van The Final Countdown van de jaren 80 rockband Europe. Bekende Nederlanders die het afgelopen decennium veelvuldig gepersifleerd zijn door het tweetal, geven hoogst persoonlijk acte de présence.

Naast terugblikken is het vooral tijd voor een reeks nieuwe persiflages. Zo kruipt Chantal Janzen in de huid van Mariska Bauer en vormt zij samen met Carlo Boszhard het tv-duo uit Fijnaart: 'Frans & Mariska Bauer in China'. Elise Schaap wordt omgetoverd tot internetfenomeen Famke Louise en Paul de Leeuw kruipt in de huid van 'Heel Holland Bakt'- jurylid Robert van Beckhoven. Ook Ilse Warringa ondergaat een transformatie, zij bezoekt 'De TV Kantine' als boekenschrijfster Heleen van Royen in een persiflage op RTL Boulevard.

Carlo en Irene vertolken zelf de rol van onder andere Twan Huys, Nikkie de Jager, de Van Rossums, Angela de Jong, Femke Halsema, Albert Verlinde, Janny van der Heijden, André van Duin en Louisa & Rowan. Natuurlijk weten ook tal van leuke gastspelers de deuren van de 'De TV Kantine' te vinden. Zo bezoeken Kaj Gorgels, Nienke Plas, Robert ten Brink, Buddy Vedder, Esmee van Kampen, Maarten Heijmans, Ron Boszhard en Marit van Bohemen allemaal de gezellige hotspot van Hilversum voor de laatste roddels en goede gesprekken.

'De TV Kantine' wordt geproduceerd door Herrie In Het Bos Producties.

Uitzending: 'De TV Kantine' vanaf zaterdag 30 maart om 22.00 uur bij RTL 4.

Bron: RTL
Foto: Laura Oldenbroek

  • 23 Maart 2019 om 09:27

The Voice Kids trekt ruim 1,5 miljoen kijkers

De vierde uitzending van The Voice Kids heeft vrijdag 1.558.000 kijkers getrokken. Daarmee behaalde de talentenshow een tweede plek in de lijst van best bekeken programma's van de avond, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur scoorde met ruim 2,1 miljoen kijkers beter.

Bij The Voice Kids strijden kinderen tussen de acht en veertien jaar om een studiebeurs van 25.000 euro. De eerste uitzending van dit seizoen trok bijna 1,7 miljoen cijfers. Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B zijn dit jaar coaches bij de talentenjacht, waarvan begin deze maand bekend werd dat het - net als de rest van de Voice-formats - nog minimaal drie jaar bij RTL is te zien.

Verder was het een bijzonder succesvolle avond voor de NPO. Liefst acht van de tien programma's in de top tien van de kijkcijferlijst zijn van de NPO. Alleen RTL-programma's The Voice Kids op plek twee en Goede Tijden Slechte Tijden, met 1.014.000 kijkers goed voor een achtste plek, wisten zich in de top tien te nestelen.

De derde plaats was, achter het NOS Journaal van 20.00 en The Voice Kids, met 1.271.000 kijkers voor De Wereld Draait Door.

Bron: © ANP
Foto: © ANP Kippa - Rick Nederstigt

  • 23 Maart 2019 om 08:41

VVD-prominent Hans Wiegel in WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met het laatste nieuws, vrolijke kwesties en prominente gasten. Dit seizoen is er speciale aandacht voor ondernemerschap en economie. WNL Op Zondag wordt live uitgezonden om 9.30 uur op NPO1 vanuit het Vondelpark in Amsterdam.

VVD-prominent Hans Wiegel is te gast bij Rick Nieman. De voormalig vice-premier kijkt terug op de statenverkiezingen. Wat betekent de uitslag voor de verhoudingen binnen de politiek?

Prins Pieter-Christiaan van Oranje is een van de initiatiefnemers van een bijzonder project: een duurzaam testcentrum voor onbemande drones. Bij WNL Op Zondag vertelt hij over dit concept.

Commodore Elanor Boekholt-O’Sullivan van het Defensie Cyber Commando is te gast bij WNL Op Zondag. De eerste vrouwelijke cybergeneraal vertelt over cybercommando’s en de digitale krijgsmacht.

Joost Eerdmans van het Burgercomité tegen Onrecht en hoofdredacteur Esther Voet van het Nieuw Israëlietisch Weekblad zijn te gast over de nasleep van de aanslag in Utrecht. Welke vragen zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven?

WNL Op Zondag
met Rick Nieman
Zondagmorgen 23 maart, 09.30 uur, NPO1

Bron: WNL

  • 23 Maart 2019 om 07:53
Gisteren β€” 22 Maart 2019Muziek

Junkie XL maakt soundtrack voor nieuwe Terminator-film

Door NU.nl

Junkie XL gaat de soundtrack maken voor Terminator: Dark Fate. De Nederlandse muzikant, wiens echte naam Tom Holkenborg is, laat aan The Hollywood Reporter weten verheugd te zijn met de opdracht.

Philippe Geubels’ comedyshow β€˜Bedankt voor Alles’ zaterdagavond te zien bij RTL 4

Word je er ingeluisd als kersverse vader? Is het geven van een compliment minder makkelijk dan gedacht? Is een relatiesleur het mooiste wat er is? Stand-upcomedian Philippe Geubels geeft op humoristische wijze antwoord op deze en andere vragen in zijn comedyshow ‘Bedankt voor Alles’. De Vlaming houdt het in zijn voorstelling dicht bij huis want vooral zijn vrouw krijgt het zwaar te verduren. Met zijn gortdroge humor en zijn herkenbare monotone stem maakt Philippe Geubels onvervalste grappen over zijn gezinsleven. Drie jaar lang trok de comedian met ‘Bedankt voor Alles’ volle zalen in de Nederlandse theaters en zaterdag 23 maart om 20.00 uur is de voorstelling voor het eerst te zien op televisie.

Met zijn huis-tuin-keuken humor is Philippe Geubels een van de populairste Belgische grappenmakers in Nederland. De Vlaamse koning van de comedy stond in 2005 voor het eerst op het comedy-podium en al snel daarna volgde een doorbraak in Vlaanderen. Met zijn voorstelling ‘Made in Belgium’ debuteerde de Vlaamse comedian in de Nederlandse theaters.

‘Bedankt voor Alles’ wordt geproduceerd door To The Point Label in samenwerking met Pretpraters en is op 23 maart om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bron: (foto) RTL

  • 22 Maart 2019 om 18:13

Speel de MatthΓ€us-Passion met NPO Radio 4

Het is de bekendste en meest geliefde aria van Johann Sebastian Bach: Erbarme dich uit de Matthäus-Passion. Voor een nieuwe editie van Speel Mee heeft NPO Radio 4 het muziekstuk opnieuw laten arrangeren voor 13 verschillende instrumenten. Amateurmuzikanten kunnen de bladmuziek gratis downloaden en thuis op hun eigen tempo de muziek instuderen.

Vanaf donderdag 21 maart is op de website nporadio4.nl/speelmee alles te vinden om Erbarme dich te leren spelen: bladmuziek, meespeelopnames voor alle 13 instrumenten, ingespeeld door musici uit het Radio Filharmonisch Orkest, en een pianobegeleiding waarmee iedereen thuis het werk kan uitvoeren. Daarnaast biedt de website inspirerende artikelen en video’s over Bach en de Matthäus-Passion.

Erbarme dich, gearrangeerd door componist/arrangeur Wijnand van Klaveren, is verkrijgbaar voor de volgende instrumenten: viool, altviool, cello, dwarsfluit, (alt)blokfluit, fagot, hobo, klarinet, trompet, trombone, tuba, hoorn en altsaxofoon. Presentator Ab Nieuwdorp van het NPO Radio 4-programma De Klassieken, die zelf tuba speelt, gaf donderdagochtend 21 maart het startschot van Speel mee met Matthäus.

Speel mee is hét platform van NPO Radio 4 om amateurmuzikanten thuis plezier aan muziek te laten beleven. Onder begeleiding van professionele musici kan iedereen thuis op zijn eigen tempo een klassiek stuk instuderen.

In eerdere edities van Speel mee met Klassiek stonden Summertime van George Gershwin en het kerstlied Joy to the World centraal. Speel Mee met Matthäus, een co-productie van NPO Radio 4 en KRO-NCRV, is het nieuwste project.

Website: nporadio4.nl/speelmee

Bron: NPO

  • 21 Maart 2019 om 17:47

New Cool Collective met twintigste album op tour langs o.a. 013, Oosterpoort en TivoliVredenburg

Jazzformatie New Cool Collective bestaat dit jaar 25 jaar en in het najaar komt het nieuwe album, de 20ste alweer in het oeuvre van de band, uit. Binnenkort wordt de eerste single van het nieuwe album uitgebracht.

Seksschandalen K-pop: Is imago van populair muziekgenre nog te redden?

Door NU.nl/Danja Koeleman

Vier grote K-popidolen lieten de afgelopen maand weten uit de muziekbusiness te stappen, nadat zij bij seksschandalen betrokken waren geraakt. Het contrast kan niet groter zijn: artiesten die brave, mierzoete popliedjes zingen, belanden mogelijk voor jaren in de gevangenis. Heeft dit gevolgen voor het imago van een van de snelst groeiende muziekstromingen?

Drake annuleert concert in Sportpaleis wegens tegenvallende verkoop en vervroegt het andere concert

De kaartverkoop van de twee Sportpaleis concerten van Drake liep niet echt lekker, om die reden werd een van de twee concerten geannuleerd en is de andere concert met een week vervroegt.

Drake annuleert een van de twee concerten in Sportpaleis en vervroegt ander concert met een week

De kaartverkoop van de twee Sportpaleis concerten van Drake liep niet echt lekker, om die reden werd een van de twee concerten geannuleerd en is de andere concert met een week vervroegt.

Extra concert Andea Bocelli in Ziggo Dome

Het was al bekend dat de Italiaanse tenor Andrea Bocelli voor concerten naar Amsterdam en Antwerpen komt. Voor het concert in de Ziggo Dome op 28 maart 2020 gaat het echter zo hard met de kaartverkoop dat er zojuist een extra concert is aangekondigd voor 29 maart.

Trijntje Oosterhuis met nieuw album op tour langs o.a. 013 en TivoliVredenburg

Op 24 mei brengt Trijntje Oosterhuis voor het eerst een Nederlandstalig album uit. Voor dit album heeft Trijntje samengewerkt met artiesten als Diggy Dex, Freddy Tratlehner (van De Jeugd van Tegenwoordig), Glen Faria, Linde Schöne en heeft Jett Rebel de plaat geproduceerd.

Andrea Bocelli voegt extra concert in Amsterdam toe aan tournee

Door NU.nl

Andrea Bocelli heeft een tweede optreden in Amsterdam toegevoegd aan zijn tournee in 2020. De zanger staat ook op 29 maart in de Ziggo Dome.

Nieuwe muziek van Tino Martin, Trijntje Oosterhuis en K3

Door NU.nl

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Duncan Laurence geeft eerste officiΓ«le optreden bij Eurovision in Concert

Door NU.nl

Duncan Laurence maakt op 6 april zijn opwachting tijdens Eurovision in Concert in AFAS Live. Het wordt voor de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv het eerste officiële optreden in zijn carrière.

Album The Blueprint van Jay-Z cultureel erfgoed in Verenigde Staten

Door NU.nl

Het album The Blueprint van Jay-Z is bijgeschreven op de lijst van het National Recording Registry. De zesde plaat van de rapper is daardoor cultureel erfgoed geworden in de Verenigde Staten.

OuderMuziek

'Eerbetoon aan Michael Jackson blijft in Hall of Fame ondanks controverse'

Door NU.nl

Ondanks de controverse die recentelijk is ontstaan door de documentaire Leaving Neverland, blijft Michael Jackson zijn plek in de Rock & Roll Hall of Fame behouden. Bronnen binnen het Amerikaanse museum melden dat het eerbetoon aan de van misbruik beschuldigde zanger niet wordt verwijderd.

Trijntje Oosterhuis maakt voor album nieuwe muziek met Vjeze Fur

Door NU.nl

Trijntje Oosterhuis heeft een nieuw nummer opgenomen met Vjeze Fur, bekend van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Samen maakten ze het nummer Klaar.

Dit weekend in de voorverkoop: o.a. Eddie Vedder, Drake en Andrea Bocelli

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks een overzicht van de shows en festivals die in de voorverkoop gaan. Op Podiuminfo onder het menu kan je zo'n overzicht op elk gewenst moment van de week bekijken.

❌