[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Internet

Ollongren wil nog geen wet voor Facebook in strijd tegen nepnieuws

Door NU.nl

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) ziet er nog niets in om sociale media die een rol kunnen spelen bij de beïnvloeding van verkiezingen en verspreiding van desinformatie aan wetten en regels te binden.

Nieuwe beveiligingslaag WhatsApp voor iPhone rammelt

Door Raymon Mens

WhatsApp voor iPhone kreeg onlangs een extra beveiligingslaag. Je kunt de chat-app op iPhone afschermen met Face ID of Touch ID. Maar het rammelt.

iCulture bekijkt: Smart Battery Case voor iPhone XS (Max)

Door Daniel Vischjager

Apple heeft nieuwe batterijhoezen voor de 2018 iPhones. In deze review bekijken we de Smart Battery Case voor de iPhone XS (Max), die ook draadloos op te laden is via Qi-geschikte laders.

Het artikel iCulture bekijkt: Smart Battery Case voor iPhone XS (Max) verscheen voor het eerst op iCulture


Gerucht: nieuwe Mac Pro is modulair en stapelbaar

Door Raymon Mens

Nieuwe geruchten over de vernieuwde Mac Pro 2019 die dit jaar op de markt komt. Het zou een modulaire en stapelbare machine worden. Als LEGO-blokken dus.

We zijn stapelgek op dit concept van een modulaire Mac Pro

Door Gonny van der Zwaag

Later dit jaar gaat Apple een modulaire Mac Pro uitbrengen. Nu denk je bij een modulaire computer misschien aan een grote computerkast waarin je de harddisk, het moederbord en het geheugen makkelijk kunt vervangen. Maar misschien denkt Apple wel in een heel andere richting: bijvoorbeeld zoals dit concept laat zien.

Het artikel We zijn stapelgek op dit concept van een modulaire Mac Pro verscheen voor het eerst op iCulture


iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 21 februari 2019

Door iCulture Deals

In iCulture Deals vind je op donderdag 21 februari 2019 weer de laatste goedkope apps, games, accessoires, iTunes-kaarten en nog veel meer koopjes.

Het artikel iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 21 februari 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


YouTube haalt ruim 400 kanalen offline na misbruik door pedofielennetwerk

Door NU.nl

Het videoplatform YouTube heeft vierhonderd kanalen verwijderd die door een netwerk van pedofielen werd misbruikt, meldt The Verge donderdag op basis van een verklaring van het bedrijf.

'E-mailaccounts Tele2 makkelijk te hacken via klantenservice'

Door NU.nl

De e-mailaccounts van provider Tele2 zijn niet goed beveiligd, blijkt donderdag uit een onderzoek van RTL Nieuws. Met kennis van de postcode en het huisnummer van het slachtoffer kunnen oplichters toegang krijgen tot een e-mailaccount van een doelwit.

4CIS gaat op in Salesmanager Software

Salesmanager Software neemt de activiteiten van branchegenoot 4CIS over. De overname van de Eindhovense producent en leverancier van crm- en erp-oplossingen is een stap in de groeistrategie van Salesmanager uit Amstelveen.

  • 21 Februari 2019 om 16:43

Iers Aspira meldt zich in de Benelux

De Ierse projectmanagement- en it-specialist Aspira Consulting & IT Services heeft in Amsterdam een Europese hoofdkantoor geopend. In eerste instantie richt Aspira zich op Nederland en op korte termijn ook België en Luxemburg. In een later...

  • 21 Februari 2019 om 16:26

Bowers & Wilkins komt met twee AirPlay 2-receivers

Door Raymon Mens

Door de lancering van AirPlay 2 staat Apple's systeem voor draadloze audio en video terug op de kaart. Ook high-end audiomerk Bowers & Wilkins haakt aan.

iCulture Deals β†’ Red Friday bij MediaMarkt: korting op iPhone XS, iPad Pro en MacBook Pro

Door iCulture Deals

Vanaf vandaag tot en met zondag is het bij MediaMarkt weer Red Friday. Dat betekent dat je op heel veel producten korting krijgt, waaronder ook Apple-producten. Dat betekent korting op iPhone XS, iPad Pro en MacBook Pro!

Het artikel iCulture Deals → Red Friday bij MediaMarkt: korting op iPhone XS, iPad Pro en MacBook Pro verscheen voor het eerst op iCulture


OM eist cel- en taakstraf tegen Hagenaar voor DDoS-aanvallen

Door ANP

De twintigjarige Hagenaar Kian S. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf krijgen voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen. S. heeft bekend dat hij tussen 2014 en 2017 meerdere ontwrichtende digitale aanvallen heeft uitgevoerd.

Studenten strijden om SnelStart Startup Prijs

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken de komende drie jaar kans op de SnelStart Startup Prijs. De studenten kunnen tienduizend euro winnen om hun idee te realiseren.

  • 21 Februari 2019 om 15:54

Studenten strijden om SnelStart Startup Prijs

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken de komende drie jaar kans op de SnelStart Startup Prijs. De studenten kunnen tienduizend euro winnen om hun idee te realiseren.

  • 21 Februari 2019 om 15:21

Nieuwe functie Google Maps concurreert met Facebook

Door Raymon Mens

Google Maps krijgt een nieuwe functie die het Facebook moeilijk kan gaan maken. Je kunt bedrijven, scholen en instellingen binnen Maps gaan volgen.

Bug in WhatsApp laat je de nieuwe beveiligingsfunctie omzeilen

Door Benjamin Kuijten

Er is een kleine bug opgedoken in WhatsApp, waardoor je de nieuwe beveiligingsmethode kan omzeilen. Via een paar stappen heb je geen Touch ID of Face ID nodig om WhatsApp te kunnen openen, terwijl dit wel ingesteld is.

Het artikel Bug in WhatsApp laat je de nieuwe beveiligingsfunctie omzeilen verscheen voor het eerst op iCulture


Samsung’s nieuwe Apple Watch-concurrent meet ook bloeddruk

Door Benjamin Kuijten

Samsung heeft een aantal nieuwe wearables aangekondigd. De Galaxy Watch Active is de nieuwe Apple Watch-concurrent van Samsung en krijgt ook een bloeddrukmeter. Is Samsung's nieuwe horloge de moeite waard voor Apple-gebruikers? In deze vergelijking zetten we de Galaxy Watch Active en Apple Watch tegenover elkaar.

Het artikel Samsung’s nieuwe Apple Watch-concurrent meet ook bloeddruk verscheen voor het eerst op iCulture


Comprimeersoftware WinRAR dicht negentien jaar oud softwarelek

Door NU.nl

Onderzoekers van internetbeveiligingsbedrijf Check Point hebben een ernstig lek ontdekt in het programma WinRAR. Door het lek, dat negentien jaar in de software zat, kon onopgemerkt schadelijke software op computers van gebruikers geplaatst worden.

Nieuwe details over Apple’s zelfrijdende auto

Door Raymon Mens

Dat Apple aan software voor een zelfrijdende auto werkt, is een publiek geheim, maar we weten er weinig van. In een whitepaper doet Apple een boekje open.

❌