[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017Internet

Netflix voert prijsverhoging voor bestaande abonnees door

Door Gonny van der Zwaag

Netflix verhoogt de prijzen met 10%, ook voor bestaande gebruikers. Een Standaard-bundel kost voortaan €10,99 per maand, zodat Netflix meer geld heeft om eigen series te maken.

Het artikel Netflix voert prijsverhoging voor bestaande abonnees door verscheen voor het eerst op iCulture


Waarom het niet erg is dat Apple producten en iOS-functies uitstelt

Door Benjamin Kuijten

Apple heeft onlangs de HomePod uitgesteld naar volgend jaar, maar dat is op meerdere punten helemaal niet erg. Ook iOS-functies die later komen dan gepland zorgen uiteindelijk voor een beter eindresultaat.

Het artikel Waarom het niet erg is dat Apple producten en iOS-functies uitstelt verscheen voor het eerst op iCulture


Leger steekt extra geld in drones en hybride strijd

Defensie richt een eenheid op die de organisatie moet wapenen tegen cyberdreigingen en de gevolgen daarvan in de reële wereld. Ook worden er versneld vier onbemande verkenningsvliegtuigen aangeschaft. Dat staat in een vooruitblik op de nieuwe...

  • 20 November 2017 om 18:17

Binnenkijken bij Schiphol in Apple Kaarten vanaf nu mogelijk: zo doe je dat

Door Benjamin Kuijten

Ga je vliegen via Schiphol, dan kun je eenvoudig binnenshuis navigeren via Apple Kaarten. Zo zie je precies waar alle winkels zijn en hoe je bij je gate komt.

Het artikel Binnenkijken bij Schiphol in Apple Kaarten vanaf nu mogelijk: zo doe je dat verscheen voor het eerst op iCulture


Hybrid cloud: 6 noodzakelijke maatregelen

Door Redactie

Hybride cloudomgevingen zijn tegenwoordig meer de regel dan uitzondering. Maar met data en processen versnipperd over meerdere clouds, groeit zonder maatregelen ook de kans op een lek of hack. Hoe blijft u ‘in control’ over uw omgeving? De security specialisten van KPN delen hun visie en tips.

Leger steekt extra geld in drones en hybride strijd

Defensie richt een eenheid op die de organisatie moet wapenen tegen cyberdreigingen en de gevolgen daarvan in de reële wereld. Ook worden er versneld vier onbemande verkenningsvliegtuigen aangeschaft. Dat staat in een vooruitblik op de nieuwe...

  • 20 November 2017 om 17:28

Kabinet, Buma en GGZ genomineerd voor Big Brother Award

Door NU.nl

Het nieuwe kabinet, GGZ Nederland en CDA-leider Sybrand Buma zijn genomineerd voor de 'Big Brother Award', voor de grootste privacyschender van het jaar.

iCulture Deals: aanbiedingen maandag 20 november 2017

Door iCulture Deals

In iCulture Deals vind je op maandag 20 november weer de laatste goedkope apps, games, accessoires, iTunes-kaarten en nog veel meer koopjes.

Het artikel iCulture Deals: aanbiedingen maandag 20 november 2017 verscheen voor het eerst op iCulture


Huawei presenteert Honor 7X-smartphone

Door Rens Blom

Huawei-dochtermerk Honor heeft een nieuwe smartphone aangekondigd, de 7X. Het toestel beschikt over een groot 2:1-beeldscherm met smalle schermranden. Onduidelijk is of de 7X naar Nederland komt

Honor 7X officieel

Net als de recent uitgebrachte Huawei Mate 10-toestellen, heeft de Honor 7X een beeldscherm met smalle randen. Hierdoor bestaat vrijwel de hele voorkant uit beeldscherm en is de 5,9 inch Honor 7X qua afmetingen kleiner dan de gemiddelde 5,5 inch telefoon. Het scherm van de 7X is een lcd met Full-HD-resolutie en heeft een langwerpige 18:9 (oftewel 2:1) verhouding. Onder de motorkap is een Kirin 659-processor geplaatst. Het werk- en opslaggeheugen is 4GB en 64GB groot. De voorkant bevat een 8 megapixel camera, achterop zitten een 16 en 2 megapixel camera’s voor bokeh-foto’s.

Honor 7X

Meer specificaties van de Honor 7X omvatten een 3340 mAh accu, een 3,5mm-audiopoort en een micro-usb-aansluiting. De meeste nieuwe toestellen maken gebruik van de modernere usb-c-connector die sneller oplaadt en ook met andere apparatuur werkt. Qua software draait de Honor 7X op het jaar oude Android 7.0 Nougat, in plaats van versie 8.0 (beschikbaar sinds augustus). Huawei geeft aan dat er in het eerste kwartaal van 2018 een Android 8-upgrade volgt, maar noemt geen specifieke maand of datum.

Verkrijgbaarheid

De Honor 7X wordt op 5 december officieel gepresenteerd voor de Europese markt en pas dan vertelt Huawei wat de smartphone gaat kosten. Kijkend naar de specificaties van het toestel en de prijzen van zijn voorgangers (de 6X kostte 249 euro, de 5X 229 euro), is het aannemelijk dat de Honor 7X tussen de 249 en 299 euro gaat kosten. Het is nog onduidelijk of de telefoon in Nederland verschijnt, maar omdat praktisch alle voorgaande Honor-modellen hier zijn uitgekomen, nemen we aan van wel.

Beeld: Huawei

Forcepoint: 2018 is het jaar van de β€˜privacy wars’

Door Dirkjan van Ittersum

Cybersecurityspecialist Forcepoint verwacht het komend jaar een fel publiek debat over online privacy. Dat staat in het rapport Security Predictions Report.

Dit is waarom je ineens oude app-updates ziet

Door Benjamin Kuijten

Is het je opgevallen dat er ineens oude app-updates zichtbaar zijn in de App Store, waardoor het lijkt dat er ineens ondersteuning voor iOS 9 of zelfs iOS 8 toegevoegd is? Lees hier wat hier aan de hand is.

Het artikel Dit is waarom je ineens oude app-updates ziet verscheen voor het eerst op iCulture


Black Friday komt vroeg dit jaar: korting bij diverse webwinkels

Door iCulture Deals

Profiteer van Black Friday 2017: de eerste koopjes en aanbiedingen vind je hier, geselecteerd door de redactie van iCulture. Alleen koopjes die voor Apple-fans leuk zijn zijn.

Het artikel Black Friday komt vroeg dit jaar: korting bij diverse webwinkels verscheen voor het eerst op iCulture


Ziggo Go-app heeft vernieuwde look voor makkelijker tv-kijken

Door Benjamin Kuijten

Gebruik je de Ziggo Go-app, dan staar er een vernieuwde versie voor je klaar. De nieuwe Ziggo Go-app heeft een aangepast uiterlijk, waardoor navigeren en tv-kijken makkelijker is.

Het artikel Ziggo Go-app heeft vernieuwde look voor makkelijker tv-kijken verscheen voor het eerst op iCulture


Xillio lanceert cloud-based ontwikkelaars API voor contentintegratie

Door Pim Hilferink

Xillio, specialist op het gebied van contentmigratie en –integratie, lanceert een cloud gebaseerde API voor content integratie diensten. Via deze cloud API kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig toegang krijgen tot een groot aantal contentbronnen en applicaties of functionaliteit bouwen die gebruikers efficiënt toegang tot de juiste content geven.

Een modern datacenter voor financiΓ«le dienstverleners

Door Pim Hilferink

Het is een dynamische tijd voor de financiële sector; de markt verandert en de consumentenverwachting stijgt. Om concurrerend te blijven is het voor financiële dienstverleners van belang om de digitale transformatie te omarmen. Dit geldt ook voor datacenters in de financiële sector.

Biometrisch paspoort blijkt weggegooid geld

Voor het mogelijk maken van het biometrisch paspoort zijn miljoenen uitgegeven aan vingerafdrukscanners en software en bijbehorend onderhoud. Maar de vingerafdrukken worden niet of nauwelijks gecontroleerd. Dat concludeert de NOS na eigen onderzoek.

  • 20 November 2017 om 13:25

Verwarring door 'obscuur' belastingportaal

Een nieuw gegevensportaal van de Belastingdienst (www.gegevensportaal.net) zorgt voor verwarring. Ondernemers ontvingen begin november 2017 een brief om via dat online-portaal gegevens aan te leveren. Critici maken zich zorgen om de herkomst van de portal en...

  • 20 November 2017 om 13:09

De beste wekkerapps: wakker worden met je iPhone

Door Redactie

Met een goede wekkerapp op je iPhone kom je 's ochtends gemakkelijker je bed uit. Slaapkoppen, doorslapers en mensen die moeite hebben met wakker worden: met deze wekkerapps gaat het lukken!

Het artikel De beste wekkerapps: wakker worden met je iPhone verscheen voor het eerst op iCulture


Rackspace voltooit overname van Datapipe

Clouddienstverlener Rackspace heeft de overname van Datapipe afgerond. Dit is een Amerikaanse aanbieder van publieke en private clouddiensten, managed hosting en colocatie. Volgens Rackspace gaat het om de grootste overname in de bedrijfshistorie. Datapipe is ook...

  • 20 November 2017 om 12:52

Nieuwe site voor volgen van medische gegevens

Belangenbehartiger VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie) heeft een nieuwe website voor patiënten gelanceerd. Op Volgjezorg.nl krijgen patiënten inzicht in welke gegevens door hun zorgverleners zijn gedeeld. Patiënten kunnen zich ook abonneren op meldingen, waarna ze...

  • 20 November 2017 om 12:52
❌