[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018Internet

iCulture Vandaag: dit was donderdag 22 maart 2018

Door Redactie

Wat gebeurde er op Apple-gebied op donderdag 22 maart 2018? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

Het artikel iCulture Vandaag: dit was donderdag 22 maart 2018 verscheen voor het eerst op iCulture


Deze app helpt IKEA-meubels in elkaar zetten

Door Gonny van der Zwaag

Je kent het wel: je hebt een meubel bij IKEA gekocht en daarna moet 'ie nog in elkaar gezet worden. Welk zijpaneel hoort waar? En welk schroefje heb je nodig? Zou het niet handig zijn als augmented reality je daarbij gaat helpen? Een concept-app laat zien hoe zo'n meubelbouw-hulpje eruit kan zien.

Het artikel Deze app helpt IKEA-meubels in elkaar zetten verscheen voor het eerst op iCulture


Leiders EU-landen eisen bescherming persoonsgegevens door Facebook

Door NU.nl/ANP

Sociale media zoals Facebook moeten garanderen dat de persoonlijke gegevens van burgers volledig worden beschermd.

Jonge stemmers bij referendum vaker tegen 'aftapwet' dan ouderen

Door NU.nl

Jonge kiezers stemden bij het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) vaker tegen dan ouderen. Hoe jonger de kiezer, hoe groter dan kans dat de keuze op 'tegen' viel.

De beste sportapps die met HealthKit werken

Door Gonny van der Zwaag

Welke sportapps werken met HealthKit? In dit overzicht vind je de beste fitness- en sportapps voor HealthKit, zodat je gegevens over afstanden, calorieën en meer kunt syncen met de Gezondheid-app en andere apps.

Het artikel De beste sportapps die met HealthKit werken verscheen voor het eerst op iCulture


De beste HealthKit-apps voor iPhone en iPad

Door Redactie

Met deze HealthKit apps wissel je data uit met Apple's Gezondheid-app en hou je meer zicht op je beweging, voeding en dagelijkse gewoontes. Dit zijn de beste apps die met HealthKit samenwerken.

Het artikel De beste HealthKit-apps voor iPhone en iPad verscheen voor het eerst op iCulture


Philips 5000i zuivert je lucht: nieuwe luchtreiniger met iPhone-bediening

Door Itske

Philips komt met een nieuwe luchtreiniger die te bedienen is met een iPhone-app. De Philips 5000i is een grotere variant van de AC 2889 en moet de concurrentie aangaan met de Pure Cool Link van Dyson. De luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 130 vierkante meter.

Het artikel Philips 5000i zuivert je lucht: nieuwe luchtreiniger met iPhone-bediening verscheen voor het eerst op iCulture


Symantec: β€˜aanvallen op IoT-apparaten met 600 procent gestegen’

Door Dirkjan van Ittersum
Cybercriminelen hebben Internet of Things (IoT)-apparaten ontdekt in 2017. Het aantal aanvallen nam afgelopen jaar met maar liefst 600 procent toe. Dat staat in het jaarlijks Threat Report van Symantec. Ook cryptojacking komt steeds vaker voor. 

Apple gaat bug oplossen waardoor Siri verborgen meldingen voorlas

Door Gonny van der Zwaag

Apple heeft bevestigd dat ze een bug in iOS 11 gaan oplossen. Door die bug kon Siri berichten op je toegangsscherm voorlezen, ook als de meldingen niet te zien waren.

Het artikel Apple gaat bug oplossen waardoor Siri verborgen meldingen voorlas verscheen voor het eerst op iCulture


Instagram past feed aan na klachten en introduceert β€˜Nieuwe berichten’

Door Gonny van der Zwaag

Instagram gaat de volgorde van berichten weer aanpassen in de app. De chronologische volgorde komt niet terug, maar de app gaat wel wat meer recente berichten bovenaan zetten. Ook word je niet langer opeens naar de bovenkant van de feed gestuurd terwijl je lekker aan het scrollen was.

Het artikel Instagram past feed aan na klachten en introduceert ‘Nieuwe berichten’ verscheen voor het eerst op iCulture


Nederlandse telecomproviders zagen omzet in 2017 dalen

Door Rens Blom

De omzet van telecomproviders met een eigen mobiel netwerk is in Nederland gedaald. Ten opzichte van 2016 hebben de providers vorig jaar 4,4 procent minder omzet gemaakt, blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Omzet daalde naar 4,5 miljard euro

Uit de jaarlijkse cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper valt op te maken dat de providers (KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Tele2) vorig jaar gezamenlijk 4,5 miljard euro hebben omgezet in Nederland. Dat is 4,4 procent minder dan in 2016, toen er in vergelijking met 2015 een daling van 4,0 procent genoteerd werd. De omzet van Vodafone (inclusief Ziggo’s mobiele omzet) daalde het hardst van de vier providers: 10,1 procent. Bij T-Mobile was de omzetdaling minder hard (4,4 procent), voor KPN geldt met een daling van 3,0 procent hetzelfde. Tele2 noteerde als enige provider een omzetgroei. Een flinke zelfs, van 29 procent.

Hoe kan dat?

Dat drie van de vier grootste telecomproviders in Nederland vorig jaar minder omzet wisten te generen, heeft verschillende oorzaken. Telecompaper schrijft dat de omzetdalingen te wijten zijn aan de groei van sim-only-abonnementen (en dus minder maandelijkse opbrengsten), toegenomen concurrentie in consumenten- en zakelijke markt en lagere opbrengsten uit mensen die buiten hun mobiele bundel sms’ten, belden of internetten. Het afschaffen van de roamingregels vorig jaar, waardoor bellen, sms’en en internetten in EU-landen even duur is als in Nederland, heeft ook bijgedragen aan de lagere omzetten. De invoering van een bkr-registratie – ook vorig jaar – heeft volgens providers geen invloed gehad. Leningen van boven de 250 euro om een smartphone aan te schaffen in combinatie met een abonnement, leiden sinds 1 mei tot een registratie bij het Bureau Krediet Registratie. Een registratie kan een nadelige invloed hebben op toekomstige leningen, bijvoorbeeld een hypotheek.

Concurrentie

Overigens schrijft Tweakers terecht dat de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt straks kan afnemen. T-Mobile wil namelijk de Nederlandse activiteiten van Tele2 overnemen, waardoor het aantal providers met een eigen netwerk in ons land zou dalen van vier naar drie. Die overname moet nog worden goedgekeurd – of afgekeurd natuurlijk. De internationale handelsorganisatie OESO is van mening dat een land minimaal vier providers met een eigen mobiel netwerk nodig heeft voor gezonde concurrentie. Wat de autoriteiten gaan beslissen (goed- of afkeuring) is nog onbekend. Later dit jaar moet daar meer duidelijkheid over komen.

Bron: Telecompaper
Via: Tweakers

BabelPod pakt twee grootste gebreken HomePod aan

Door Raymon

De HomePod is een leuk apparaat, maar heeft ook gebreken. Zo is er geen line-ingang of Bluetooth audio. Ontwikkelaar Andrew Faden heeft er iets op bedacht.

iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 22 maart 2018

Door iCulture Deals

In iCulture Deals vind je op donderdag 22 maart weer de laatste goedkope apps, games, accessoires, iTunes-kaarten en nog veel meer koopjes.

Het artikel iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 22 maart 2018 verscheen voor het eerst op iCulture


Netflix bespaart miljoenen met nieuw lettertype

Door Raymon

Je hoort er als techgigant pas écht bij als je een eigen font hebt. Apple heeft San Francisco en Netflix sluit nu aan met Netflix Sans.

Gerucht: β€˜Vernieuwde iBooks met meer achtergrondinfo komt in iOS 12’

Door Benjamin Kuijten

Het leek er even op dat de vernieuwing van iBooks gepland stond voor iOS 11.3, maar dat is niet meer het geval. Volgens bronnen schuift Apple de vernieuwing door naar iOS 12, waarin iBooks onder andere een Vandaag-sectie met achtergrondinfo krijgt.

Het artikel Gerucht: ‘Vernieuwde iBooks met meer achtergrondinfo komt in iOS 12’ verscheen voor het eerst op iCulture


Fossils voor macOS houdt je Mac opgeruimd

Door Itske

Fossils is een nieuwe app voor macOS waarmee je je Mac makkelijk op kunt ruimen. De app zoekt bestanden die je al langere tijd niet hebt gebruikt. Je kunt er zelf voor kiezen of je deze bestanden definitief wilt verwijderen of eerst archiveert voor nadere inspectie.

Het artikel Fossils voor macOS houdt je Mac opgeruimd verscheen voor het eerst op iCulture


iOS 11-bug: Siri onthult verborgen berichten

Door Raymon

iOS 11 laat je de inhoud van notificaties verbergen zolang je iPhone vergrendeld is. Goed voor je privacy, maar helaas gooit Siri roet in het eten.

β€˜Jimmy Iovine verlaat Apple in de zomer’

Door Raymon

Jimmy Iovine is een van de meest markante Apple-managers die doodleuk de ondergang van Spotify voorspelt. Binnenkort is het echter exit Iovine.

KPN-app krijgt binnenkort eindelijk Chromecast-ondersteuning

Door Benjamin Kuijten

Ben je KPN-klant en kijk je vaak televisie via de Interactieve TV-app, dan kun je dit binnenkort eindelijk doorsturen naar je televisie met Chromecast. Er wordt gewerkt aan een volledig nieuwe app, waar onder andere Chromecast-ondersteuning in zit. En dat is handig voor op vakantie.

Het artikel KPN-app krijgt binnenkort eindelijk Chromecast-ondersteuning verscheen voor het eerst op iCulture


30 Nederlanders kunnen leven van bestaan als YouTuber

Zo'n 30 YouTubers kunnen leven van hun filmpjes. YouTubers als Kwebbelkop, Gio en Dylan Haegens zijn ongekend populair en bekender dan menige BN-er. Dat stelt Omar Kbiri, organisator van de Veed-awards in een nieuwe aflevering van De Social Podcast.

  • 22 Maart 2018 om 12:48
❌