[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Internet

85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internet

Door NU.nl

Van de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.

Gisteren β€” 18 April 2019Internet

Homey krijgt gezinsdeling en gastaccount

Door Gonny van der Zwaag

Homey, de smart home hub die allerlei apparaten geschikt maakt voor HomeKit, heeft er twee handige functies bij gekregen. Met Family Sharing kun je ook gezinsleden het apparaat laten bedienen en daarnaast kun je gasten toegang geven tot je smart home.

Het artikel Homey krijgt gezinsdeling en gastaccount verscheen voor het eerst op iCulture


Facebook: Miljoenen Instagram-wachtwoorden onbeveiligd opgeslagen

Door NU.nl

Miljoenen wachtwoorden van Instagram zijn bij Facebook onbeschermd opgeslagen, zo meldt Facebook donderdag op zijn blog.

Review iPad Air 2019

Door Benjamin Kuijten

In deze iPad Air 2019 review lees je alles over onze bevindingen met Apple's nieuwste iPad. Voor wie is dit model bedoeld en wat zijn de voor- en nadelen? In deze review over de iPad Air lees je ons uitgebreide eindoordeel.

Het artikel Review iPad Air 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


  • 18 April 2019 om 18:30

'Stickers in WhatsApp worden in Duitsland misbruikt voor nazipropaganda'

Door NU.nl

De stickerfunctie in WhatsApp wordt in Duitsland misbruikt om afbeeldingen van nazipropaganda te verspreiden, meldt BuzzFeed News op basis van eigen onderzoek in negen WhatsApp-groepen.

BlackBerry Messenger voor consumenten stopt na bijna 14 jaar

Door Gonny van der Zwaag

Er komt een einde aan een fenomeen: BlackBerry Messenger stopt na bijna 14 jaar. Ook de iPhone- en Android-apps gaan verdwijnen. In plaats daarvan krijgen consumenten toegang tot de voormalige zakelijke dienst BBMe.

Het artikel BlackBerry Messenger voor consumenten stopt na bijna 14 jaar verscheen voor het eerst op iCulture


Apple en KPN starten recycleprogramma iPhones

Apple en KPN zijn een samenwerking aangegaan om naast Apple Stores nu ook via KPN-winkels iPhones in te zamelen. Wie zijn oude apparaat hier inlevert, kan afhankelijk van het type en de staat van de iPhone...

  • 18 April 2019 om 17:41

Fiscus verre van AVG-proof door berg oude data

De Belastingdienst zit omhoog met een enorme berg aan oude bestanden met persoonsgegevens. Die zouden voor eind mei 2019 verwijderd moeten worden, maar dat gaat niet lukken. Het is te ingewikkeld om systemen aan te passen...

  • 18 April 2019 om 17:41

β€˜Apple Watch kan straks veel meer dan Mac ontgrendelen’

Door Raymon Mens

Heb je een Mac en Apple Watch? Dan hoef je in macOS 10.15 naar verluidt je wachtwoord een stuk minder vaak in te voeren. Een goede verbetering.

Reclameverkoop Insight TV vanaf 1 juni bij RTL

Door Robert Briel

Met ingang van 1 juni zal RTL Nederland op exclusieve basis de reclameverkoop verzorgen voor de themazender Insight TV.

Insight TV is een internationale 4K UHD producent en televisiezender, gespecialiseerd in action sports zoals surfen, motorsport en wingsuit vliegen, lifestyle en entertainment. De zender richt zich op millennials en combineert hoge kwaliteit actiebeelden met storytelling van toonaangevende influencers.

Bekende programma’s van Insight TV zijn onder meer: Morbidelli Rising; serie over Franco Morbidelli, het grootste talent in de koningsklasse van de motorsport (MotoGP).
THRU; outdoor gameshow waarin twee teams een kaarsrechte lijn door het landschap moeten volgen ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.
Travel with a Goat; bekende food influencers reizen dagenlang met een dier en moeten aan het eind van de trip besluiten of het mag blijven leven of dat de lokale bevolking het mag slachten.
Street Art Challenge; in iedere afleverig mixen twee bekende graffiti-artiesten hun stijl om een uniek kunstwerk te maken.
Endurance: 24 Hours at Spa; zes teams worden van start tot finish gevolgd tijdens de beroemde Total 24 Hours of Spa race.

Het kanaal is te ontvangen in 28 landen en de content is tevens wereldwijd beschikbaar via het eigen VOD-platform Insight.tv. In Nederland is Insight TV te ontvangen via KPN, Telfort, XS4ALL, T-Mobile en Canal Digitaal. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Gerucht: β€˜Apple Watch vervangt al je wachtwoorden in macOS 10.15’

Door Benjamin Kuijten

Apple gaat de mogelijkheden van de Apple Watch in combinatie met de Mac flink uitbreiden. Volgens bronnen is Apple van plan om de Apple Watch te gebruiken als identificatiemiddel

Het artikel Gerucht: ‘Apple Watch vervangt al je wachtwoorden in macOS 10.15’ verscheen voor het eerst op iCulture


iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 18 april 2019

Door iCulture Deals

In iCulture Deals vind je op donderdag 18 april 2019 weer de laatste goedkope apps, games, accessoires, iTunes-kaarten en nog veel meer koopjes.

Het artikel iCulture Deals: aanbiedingen donderdag 18 april 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


macOS 10.15: functies, release en verwachtingen op een rij

Door Raymon Mens

macOS 10.15 is de volgende, grote update voor Mac waar we naar uit kunnen kijken. Hier zijn de meest actuele verwachtingen van de release op een rij.

VPN-producten van 4 grote fabrikanten zijn niet veilig

Door Edwin Feldmann
Bedrijven die gebruik maken van een VPN-verbinding van Cisco, Palo Alto Networks, F5 Networks of Pulse Secure, wordt geadviseerd om hun software te updaten. De VPN bevat een kwetsbaarheid die kan leiden tot een datalek.

Kuo: β€˜iPhone 11 krijgt verbeterde frontcamera van 12-megapixel’

Door Benjamin Kuijten

Ming-Chi Kuo heeft weer een nieuwe voorspelling voor de iPhones van 2019. Apple gaat een flinke update doorvoeren voor de frontcamera.

Het artikel Kuo: ‘iPhone 11 krijgt verbeterde frontcamera van 12-megapixel’ verscheen voor het eerst op iCulture


Apple en KPN gaan iPhones recyclen met hulp van robots

Door Gonny van der Zwaag

Apple heeft vandaag aangekondigd dat ze het wereldwijde recyclingprogramma fors gaan uitbreiden. Er zullen voortaan ook toestellen via de Nederlandse provider KPN worden gerecycled en het aantal locaties in de VS wordt verviervoudigd. Daarnaast bracht Apple vandaag het jaarlijkse milieurapport uit.

Het artikel Apple en KPN gaan iPhones recyclen met hulp van robots verscheen voor het eerst op iCulture


Facebook-pagina's van Britse extreemrechtse partijen offline gehaald

Door NU.nl

Facebook heeft pagina's en profielen van een aantal extreemrechtse partijen in het Verenigd Koninkrijk offline gehaald. Vanaf donderdag zijn deze groepen niet meer welkom op het sociale medium, omdat die zich niet aan de regels van Facebook houden.

Facebook verzamelde onbedoeld mailcontacten van gebruikers

Door Raymon Mens

Het wachtwoord van je e-mailadres aan Facebook geven? Geen goed idee.

Google past Play Store aan na recordboete Europese Commissie

Door NU.nl

Google gaat in de Play Store meer opties aanbieden voor alternatieve apps voor zijn eigen diensten. De aanpassingen worden gedaan naar aanleiding van de boete die de Europese Commissie de techgigant vorig jaar gaf.

Nieuwe eGPU Razer is ook een Tunderbolt 3-hub

Door Raymon Mens

Een eGPU is een steeds aantrekkelijkere oplossing om de Mac van extra power te voorzien. Razer komt met een Thunderbolt 3 eGPU die ook hub is.

❌