[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Economie

Rutte trekt Juncker aan jasje over nota ItaliΓ«

Door ANP

Premier Mark Rutte heeft er persoonlijk bij voorzitter Jean-Claude Juncker op aangedrongen de geheime nota van de Europese Commissie over de begroting van Italië openbaar te maken. Dat zei Rutte vrijdag na afloop van de EU-top in Brussel tegen het ANP. ,,Het zou helpen als het besluit transparant werd gemaakt, heb ik hem gezegd.”

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en collega-parlementariërs hebben begin maart een formeel verzoek bij de commissie ingediend om de vertrouwelijke nota over haar besluit om Italië niet te straffen wegens het overtreden van de begrotingsregels te publiceren. Vorige week kwam het antwoord dat de officiële deadline van 28 maart voor de behandeling van het verzoek niet wordt gehaald. De commissie zegt dat ze drie weken langer nodig heeft voor intern overleg over ,,de interactie van uw verzoek met de gevestigde praktijk van verspreiding van technische documenten’’.

Rutte: ,,Ik heb Juncker gevraagd eens goed naar de brief te kijken.” Minister Wopke Hoekstra (Financiën), die het vertrouwelijke document wel heeft gezien, zei eerder dat daaruit blijkt dat het ,,gerechtvaardigd’’ was geweest als Rome wel was aangepakt.

Het bericht Rutte trekt Juncker aan jasje over nota Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.

Capital Research and Management meldt eerste stemrecht in Besi

Stemrecht boven meldingsgrens. (ABM FN-Dow Jones) Capital Research and Management heeft een eerste stemrecht in BE Semiconductor Industries gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 maart 2019. Capital Research meldde een stemrecht van 3,10 procent, maar zonder kapitaalbelang. Wet op het financieel...

  • 23 Maart 2019 om 09:21

Podcast: Erwin Kleinjan (Merge) over voice, virals en purpose

Podcast: Erwin Kleinjan (Merge) over voice, virals en purpose

Mediaman en creatief directeur Erwin Kleinjan van The Merge komt deze week aan het woord in podcast-serie De Namarama Show van copywriter en naamexpert Floris Hülsmann. Over virale marketing, zijn veelbesproken ASR-campagne, hoe je opvalt in de overvloed van content, welke beweging we als maatschappij aan het maken zijn, over voice-search en marketing in de volle breedte. 


Lees meer over: Podcast: Erwin Kleinjan (Merge) over voice, virals en purpose.

Nederlandse bedrijven betalen 'tientallen miljoenen' aan influencers

Vandaag worden in Amsterdam de VEED awards uitgereikt. Dat zijn de publieksprijzen voor populaire YouTubers en Instagrammers; ook wel influencers genoemd. Ze hebben vaak veel volgers en dus zijn ze een gewild goed bij Nederlandse bedrijven.

Influencers worden steeds vaker bij reclamecampagnes ingezet. Vorig jaar werd er in Nederland naar schatting tientallen miljoenen euro's uitgegeven aan dit soort advertenties, zo blijkt uit een rondgang van de NOS langs reclamebureau's.

Iemand die ook aan gesponsorde campagnes meewerkt is Enzo Knol, een van Nederlands populairste YouTubers met meer dan 2 miljoen abonnees. "Wij als YouTubers hebben veel invloed en werken er ook hard voor. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik alleen samenwerk met bedrijven die bij mij passen. Als het bij mij past is het perfect."

Een samenwerking moet volgens Enzo Knol een win-winsituatie zijn. "Het is belangrijk dat je kunt aantonen dat het ook echt conversie oplevert voor een bedrijf." Knol is bij de VEED awards genomineerd in meerdere categorieën, waaronder die van beste mannelijke YouTuber.

Een exact bedrag aan media-uitgaven is volgens de partijen waar de NOS mee sprak moeilijk te zeggen. Dit omdat er ook veel 'barterdeals' gemaakt worden. Dat is een afspraak waarin een YouTuber bijvoorbeeld een vakantie krijgt van een populair reisbureau en dan op vakantie zegt dat hij daar met dat reisbureau is.

Uit onderzoek van marketingbureau Mediakix blijkt dat er wereldwijd vorig jaar meer dan 3,7 miljoen gesponsorde foto's en video's geplaatst werden op Instagram. Een verdriedubbeling ten opzichte van 2016.

De gele zwembroek van Roelvink

Helemaal nieuw is influencermarketing niet. Janine van Tulder, eigenaar van reclamebureau Hot Pink Media: "Dit type marketing bestaat eigenlijk al lang, denk bijvoorbeeld aan Dries Roelvink in de gele zwembroek. Voorheen werkte je met Katja Schuurman op tv en daar hield het bij op. Nu werk je met Katja Schuurman en zij bereikt daarnaast ook zelf veel mensen via haar online accounts. Je gebruikt veel meer de achterban van een influencer."

Een behoorlijke verschuiving ten opzichte van tien jaar geleden zegt Van Tulder "Ik ben begonnen met een groot blognetwerk, waar we voornamelijk banners met reclame's hadden staan. Dat is nu geswitcht naar 90% influencermarketing. Het heeft het marktaandeel overgenomen."

Toch ziet Van Tulder ook negatieve aspecten aan de opmars van influencermarketing: "Je ziet dat meer bedrijven proeven aan influencermarketing. Maar er zijn ook influencers die fake likes of reacties kopen. Daarom meten wij iedereen met wie wij werken helemaal door, zo kun je namelijk ervoor zorgen dat een klant ook echt afrekent voor het bereik wat ze willen hebben." Die neplikes hebben ervoor gezorgd dat Unilever - dat vorig jaar wereldwijd 7.7 miljard aan reclames uitgaf - geen zaken meer doet met influencers die likes en volgers kopen.

Half miljoen voor Kylie Jenner

Rene van der Mark van reclamebureau Dentsu Aegis merkt op dat de bedragen in Nederland nog veel lager zijn dan elders in de wereld. "Je ziet in Nederland de samenwerkingen steeds groter worden. Maar in de Verenigde Staten zijn de bedragen veel hoger. Als je met Kylie Jenner wilt samenwerken, schijnt de teller te beginnen bij een half miljoen. En dan heb je nog niks, behalve de toestemming dat zij met je wil samenwerken."

De bedragen die bedrijven in Nederland betalen voor gesponsorde content verschillen enorm, van honderden tot tienduizenden euro's voor een campagne. Hoeveel er betaald wordt hangt af van de populariteit, doelgroep en voornamelijk de invulling van een campagne.


  • 23 Maart 2019 om 07:39

Intervest Offices & Warehouses NV: Openbaarmaking over transparantiekennisgeving

Samenvatting van de kennisgeving Op 19 maart 2019 heeft Intervest Offices & Warehouses een op 19 maart 2019 gedateerde  transparantiekennisgeving ontvangen van Degroof Petercam Asset Management nv waaruit blijkt dat deze 3,18% van de stemrechten Intervest aanhoudt ingevolge de verwerving of overdracht van stemverlenende effecten of stemrechten,

  • 22 Maart 2019 om 17:45

Blaricum stoot Bloemendaal van de troon als plaats met duurste woningen

Door NU.nl

De gemeente Blaricum heeft Bloemendaal van de troon gestoten in de lijst van Nederlandse gemeenten met de duurste koopwoningen. Gemiddeld kost een woning in Blaricum ruim 900.000 euro, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster zaterdag.

45-plusser wisselt nauwelijks van baan of beroep, drummer Ruben (49) wel

Het gebrek aan doorgroeimogelijkheden, onzekerheid of wel willen maar niet kunnen overstappen van baan: het zijn allemaal redenen waarom 45-plussers ten opzichte van andere leeftijdsgroepen nog steeds veel minder vaak wisselen van baan of beroep.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat hoewel het aantal 45-plussers dat van baan of beroep verandert licht toeneemt, het aantal nog steeds laag is ten opzichte van de 45-minners. Ter vergelijking: in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar komt het veranderen van baan of beroep ruim twee keer zo vaak voor.

Tweede loopbaan

Toch zijn er 45-plussers die de sprong naar een ander beroep wel wagen. Ruben van Boven (49) uit Breda was jarenlang drummer, maar werd onlangs ook toegepast psycholoog. Een tweede loopbaan dus. "Volgens mij is het niet meer van deze tijd om je hele leven één en hetzelfde te doen", zegt de muzikant.

Als sessiemuzikant speelde Van Boven in de Nederlandse top met artiesten als Hans Dulfer en Thijs van Leer. In bands, maar ook twintig jaar lang als drumleraar op een muziekschool. Daar kreeg hij bloemen voor zijn 20-jarig jubileum toen hij dacht: 'Jeetje, moet ik dit nog eens 25 jaar doen?' In combinatie met een gehoorbeschadiging was dit voor Van Boven hét moment voor een switch.

Van zijn vriendin kreeg Van Boven een loopbaantraject aangeboden, waarna het balletje ging rollen. "Dat traject was te gek. Dan ga je buiten je comfortzone, kijk je wat je nog meer kunt. Ik vind: je hoeft heus niet per se een nieuwe studie te volgen. Maar stap gewoon die tunnel uit van altijd hetzelfde doen. Dat is zo'n verrijkend proces."

Leven lang ontwikkelen

Het kiezen voor een nieuwe job is niet alleen een kwestie van 'leuk', onderstreept de Sociaal Economische Raad (SER). Blijf je jarenlang op dezelfde plek zonder nieuwe uitdagingen, dan loop je de kans jezelf niet of nauwelijks te ontwikkelen.

"En ontwikkel je jezelf niet, dan kun je door bezuinigingen of nieuwe ontwikkelingen op den duur mogelijk je baan kwijtraken. Blijf je graag werken, dan zul je dus mee moeten in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden."

De SER wil overigens niet oproepen om van baan te wisselen, maar eerder aan te sporen om te kijken of er perspectief is om in jouw sector of elders verder te komen. Dat geldt voor 45-plussers, maar net zo goed voor andere leeftijdsgroepen. Bijscholing is een optie, maar bijvoorbeeld ook het lopen van een stage bij een ander bedrijf.


  • 23 Maart 2019 om 00:03
Gisteren β€” 22 Maart 2019Economie

Mueller heeft eindrapport over Trump af

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

  • 22 Maart 2019 om 22:33

Mueller heeft eindrapport over Trump af

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

  • 22 Maart 2019 om 22:33

Pinterest naar de beurs

Aanvraag voor notering New York Stock Exchange. (ABM FN-Dow Jones) Pinterest heeft een aanvraag gedaan voor een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Dit werd vrijdag bekend. Het bedrijf, dat vooral bekend is als digitaal prikbord voor gebruikers, krijgt waarschijnlijk het tickersymbool PINS. Uit de aanvraag blijkt dat Pinterest minimaal 100 miljoen dollar...

  • 22 Maart 2019 om 22:34

Mueller heeft eindrapport over Trump af

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over de Ruslandonderzoeken aan minister William Barr van Justitie overhandigd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Het rapport is nog vertrouwelijk. Barr zal moeten beslissen hoeveel uit het rapport wordt onthuld. Ook is nog niet bekend of Trump of zijn campagneteam strafbare feiten hebben gepleegd. Mueller en zijn...

  • 22 Maart 2019 om 22:28
❌