[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020Buitenland

Iran: passagiersvliegtuig neergehaald door fout met radar

Iran zegt dat een blunder met een radarsysteem de belangrijkste menselijk fout was die leidde tot het neerhalen van een passagiersvliegtuig. Daarbij kwamen begin dit jaar alle 176 mensen om het leven die aan boord waren van het toestel van Ukraine International Airlines.

 • 12 Juli 2020 om 12:46

Besmette Indiase superster vraagt niet in paniek te raken als coronavirus uit de hand loopt

India wordt keihard geraakt door het coronavirus. Er is veel zorg nu superster Amitabh Bachchan is geveld. Na de Verenigde Staten en Brazilië staat het in de top drie van landen die de grip op verspreiding van het virus kwijt lijken te zijn.

 • 12 Juli 2020 om 12:23

Hoge medewerkers gameontwikkelaar Ubisoft weg na seksueel wangedrag

Het Franse videogamebedrijf Ubisoft, bekend van spellen als Assassin’s Creed en Watch Dogs, heeft zaterdag het vertrek aangekondigd van diverse hoge functionarissen. De leidinggevenden van het softwarebedrijf worden beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie.

 • 12 Juli 2020 om 11:29

Op reis? Zo krijg je oog voor unieke plekken (en vermijd je drukke hotspots)

We mogen voorzichtig aan weer op vakantie. Wie de hotspots wil mijden kan terecht bij Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van reisplatform Wander-Lust.nl. Van hen verscheen het boek Off The Beaten Track.

 • 12 Juli 2020 om 11:58

Iran geteisterd door reeks mysterieuze explosies en ongelukken

Zeven opmerkelijke incidenten binnen twee weken. Wat of wie zit er achter de reeks mysterieuze explosies en ongelukken in Iran?

 • 12 Juli 2020 om 10:22

β€˜Britse olympiΓ«rs gebruikt als proefkonijnen voor β€˜wondermiddel’ van US Special Forces’

Uit onderzoek is acht jaar na dato gebleken dat Britse atleten op de Olympische Spelen te Londen in 2012 door UK Sport als proefkonijnen werden ingezet. Men testte toen een experimenteel energiedrankje dat oorspronkelijk was ontworpen voor de US Special Forces. Het zorgde volgens de Britse krant Daily Mail voor heel wat neveneffecten bij enkele sporters.

 • 12 Juli 2020 om 10:35

Het mysterie van de explosies die Irans nucleaire ambities plagen

Zeven opmerkelijke incidenten binnen twee weken. Wat of wie zit er achter de reeks mysterieuze explosies en ongelukken in Iran?

 • 12 Juli 2020 om 10:22

Krijgt Polen plots een progressieve president?

De Polen kiezen zondag een nieuwe president. De progressieve Rafal Trzaskowski is de onverwachte uitdager van de zittende conservatief Andrzej Duda.

 • 12 Juli 2020 om 07:00

Spannende presidentsverkiezingen bepalend voor Poolse rol in Europa

Wie de vandaag de spannende presidentsverkiezingen in Polen wint, weet niemand. Maar het belang is groot. Vooral omdat de winnaar de toekomst van het land binnen de Europese Unie zal beïnvloeden: nemen de Polen verder afstand van Brussel of schuiven ze toch weer wat aan.

 • 12 Juli 2020 om 09:01

Twitter blokkeert extreem-rechtse accounts, waaronder Identitair Verzet

Meer dan vijftig accounts zijn van het sociale medium verbannen.

 • 11 Juli 2020 om 21:43

β€˜Moeder van verdwenen Glee-actrice Naya Rivera is elke dag bij het meer’

De Amerikaanse politie heeft onderwaterbeelden vrijgegeven van de zoektocht naar Glee-actrice Naya Rivera (33), die woensdag verdween tijdens een boottocht met haar 4-jarige zoontje. Haar familie is de wanhoop nabij: de moeder van Rivera is elke dag bij het meer waar ze voor het laatst werd gezien.

 • 12 Juli 2020 om 08:45

Kwijtschelden straf Trumps vertrouweling Stone β€˜ongekende historische corruptie’

President Trump gebruikt zijn macht om een oude vriend uit de gevangenis te houden.

 • 11 Juli 2020 om 21:14

Bulgaarse president vraagt ontslag regering, premier weigert

De centrumrechtse regering van de Bulgaarse premier Boyko Borissov weigert op te stappen, ondanks dagenlange demonstraties en oproepen van onder meer de president om te vertrekken. ,,Niets houdt ons in de regering, behalve verantwoordelijkheid’’, zei Borissov zaterdagavond in een video op Facebook. Want, zo zegt de minister-president: ,,Als de socialisten de macht in Sofia overnemen, breken ze de staat af.’’

 • 12 Juli 2020 om 02:53

Veiligheidsraad akkoord met hervatting hulp SyriΓ«

De VN-Veiligheidsraad heeft zaterdag ingestemd met het hervatten van de humanitaire hulp aan Syrië. Er is een compromis bereikt door de noodhulp via slechts één grensovergang te laten verlopen, dat waren er eerst twee.

 • 12 Juli 2020 om 01:35
❌