[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017Buitenland

Aanklager ICC wil Afghanistan-onderzoek

De aanklager bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag wil uitzoeken of Amerikanen zich in Afghanistan schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdrijven. Ze heeft volgens het hof toestemming gevraagd om een onderzoek te starten.

Belg speelt Candy Crush uit

Iedereen kent het wel: die irritante uitnodiging op Facebook om mee te doen met het spelletje Candy Crush. Uiteraard weiger je dit. De Belg Romuald deed dit niet. De 23-jarige jongen heeft het nu gepresteerd om het einde van het verslavende spelletje te halen.

Dit is de meest bijzondere ambassademedewerker

Van zwerfkat naar een droombaan bij de Britse ambassade in Jordanië. Het overkomt kat Lawrence en hij twittert er graag over.

Megaboete EU dreigt om kap Pools bos

Als Polen niet onmiddellijk stopt met het kappen van bomen in het oerbos Bialowieza, zal het Europees Hof van Justitie een boete opleggen van ten minste 100.000 euro per dag. Kappen is alleen toegestaan als de veiligheid van het publiek in het geding is, aldus het hof in Luxemburg.

'Meerdere gewonden door explosie in fabriek New York’

In een fabriek van het cosmetische bedrijf Verla International heeft een explosie plaatsgevonden. Volgens verschillende Amerikaanse media zijn er minstens 20 gewonden gevallen.

Merkel denkt niet aan terugtreden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft liever nieuwe verkiezingen dan dat zij de leiding krijgt over een minderheidskabinet. Aan opgeven denkt ze niet.

Lot Mugabe in handen Zimbabwaans parlement

De Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF dient naar verwachting dinsdag een motie in om president Robert Mugabe af te zetten. De 93-jarige leider is volgens de partij inmiddels ook officieel geïnformeerd over zijn ontslag als partijleider.

Nederland wint Europese lobbystrijd: Medicijnagentschap naar Amsterdam

Het Europees Medicijnagentschap komt naar Nederland. In een uiterst spannende race haalde Amsterdam op het nippertje, door loting, het prestigieuze agentschap binnen. In de derde en laatste stemronde haalden Amsterdam en Milaan allebei 13 punten. 

  • 20 November 2017 om 16:43

New York Times schorst journalist om wangedrag

De Amerikaanse krant The New York Times schorst een bekende verslaggever na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Verscheidene vrouwen deden bij nieuwssite Vox hun beklag over journalist Glenn Thrush.

Amsterdam bij laatste twee in strijd om Medicijnagentschap

De strijd om de vestigingsplaats voor het Medicijnagentschap gaat nog tussen Amsterdam en Milaan. De derde concurrent, Kopenhagen, is inmiddels afgeschud. Dat bleek zojuist na twee stemmingsronde onder de ministers van Buitenlandse Zaken uit de Europese Unie.

  • 20 November 2017 om 16:43

Dode en gewonden na explosie staalfabriek Gent

Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen. Twee mensen raakten zwaargewond.

Mugabe roept kabinet bijeen

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft zijn kabinet bijeengeroepen voor een zitting op dinsdag. De secretaris van de president en het kabinet heeft dit maandag laten weten.

Advocaten MH17: Russische staatsbank aansprakelijk

Advocaten willen de grootste Russische staatsbank aansprakelijk stellen voor de ramp met vlucht MH17. De vermoedelijke daders werden gefinancierd via rekeningen van de Sberbank. Daarmee houden ze de bank medeverantwoordelijk voor de terreurdaad, die aan 298 mensen het leven kostte.

  • 20 November 2017 om 17:18

Amsterdam bij laatste drie in strijd om Medicijnagentschap

Amsterdam blijft in de race als kandidaat-vestigingsplaats voor het Medicijnagentschap, maar Milaan is favoriet. Ook andere geduchte tegenstander Kopenhagen, haalde zonder kleerscheuren de tweede stemronde. Het gaat nu tussen die drie. Nederland haalde 20 punten binnen, evenals Kopenhagen. Milaan scoorde met 25 stemmen het best, aldus EU-bronnen.

  • 20 November 2017 om 16:43

Dode en vermisten na explosie staalfabriek Gent

Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen. Twee mensen raakten zwaargewond. Enkele anderen worden nog vermist.

Duitse president: geen nieuwe verkiezingen

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft politieke partijen in zijn land opgeroepen te blijven proberen een nieuwe regering te vormen. Hij liet blijken nog niet te voelen voor nieuwe verkiezingen.

Drie concurrenten minder in Europese lobbystrijd om medicijnagentschap

Drie van de 19 steden die kandidaat stonden voor hervestiging van het Europese Medicijnagentschap (Ema) hebben zich in de aanloop naar de definitieve stemming later vandaag teruggetrokken. Na Malta, dat al sinds vrijdag geen kandidaat meer is, hebben nu ook Kroatië en Ierland hun kandidaturen (Zagreb en Dublin) ingetrokken, aldus bronnen in Brussel.

  • 20 November 2017 om 16:43

Dode bij explosie in staalfabriek in Gent

Bij een ontploffing bij staalbedrijf ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen en zijn twee personen zwaargewond geraakt. Ook wordt een aantal mensen vermist, melden Belgische media.

  • 20 November 2017 om 16:43

Holocaust-overlevende (102) ontdekt na ruim 70 jaar dat ook zijn broer geluk had

Veronderstel je ruim 70 jaar dat je ouders en twee jongere broers de Tweede Wereldoorlog niet overleefden, blijkt een van die broers net als jij geluk te hebben gehad en sta je opeens oog in oog met zijn enige zoon. Het is het onthutsende verhaal van Eliahu Pietruszka (102) uit Israël.

  • 20 November 2017 om 16:33

Dode bij explosie in fabriek Gent

UPDATE 17.14 UUR - Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent zijn maandagmiddag een dode en twee zwaargewonden gevallen. Een zogenoemde benzoltank in een steenkoolfabriek zou zijn ontploft bij het vullen. Dat meldt VTM Nieuws.

❌