[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Buitenland

Koning treedt tijdens β€˜verkleedpartijtje’ toe tot Orde van de Kouseband

Het is één van de vele verkleedpartijen aan het Britse hof (dixit Prins Charles), maar wel een heel oude en de belangrijkste van allemaal. Morgen treedt koning Willem-Alexander toe tot de Orde van Kouseband. Net als zijn moeder, koningin Beatrix, 30 jaar geleden.

  • 16 Juni 2019 om 10:22

Britten sturen extra mariniers naar Perzische Golf na aanvallen op tankers

De Britse marine stuurt honderd manschappen naar de Perzische Golf om te helpen met de bescherming van Britse schepen. De maatregel volgt op een aantal aanslagen op olietankers de afgelopen week. De mariniers zullen meevaren op de Britse oorlogsschepen die er patrouilleren en daar snelle reactie-eenheden vormen.

  • 16 Juni 2019 om 04:07

Doden door botsing vliegtuigjes vlak voor landing, helikopter ontsnapt aan klap

Twee vliegtuigjes zijn op elkaar gebotst terwijl ze allebei een regionale luchthaven in Nieuw-Zeeland naderden. Beide piloten kwamen door de klap om het leven.

  • 16 Juni 2019 om 08:54

β€˜Egomaniak’ Boris Johnson topfavoriet premierschap

De man die nooit een geheim maakte van zijn ambitie om het hoogste politieke ambt van het Verenigd Koninkrijk te bekleden, wordt al weken het meest genoemd als opvolger van premier Theresa May: Boris Johnson. Zijn grootste valkuil in die al bijna gelopen race, is Johnson zelf.

  • 15 Juni 2019 om 08:00

Duitse sweet sixteen eindigt in totale chaos: vechtpartijen en stenen naar politie

Een verjaardagsfeest van een meisje dat zestien werd, is in Duitsland totaal uit de hand gelopen. Toen agenten het feest beëindigden, kregen ze stenen naar hun hoofd geslingerd door de grotendeels beschonken visite, meldden Duitse media.

  • 16 Juni 2019 om 06:47

β€˜Kinderterreur, pardon? Je moet ze met rust laten’

Deze week ontstond ophef over de twee IS-wezen die naar Nederland terugkwamen. Op verzoek van deze krant schreef historicus Chris van der Heijden een opiniestuk. Zijn betoog: mensen die deze kinderen niet willen beschermen spoelen hun eigen principes door de goot.

  • 16 Juni 2019 om 06:00

Ook Saoedische kroonprins geeft Iran schuld van aanvallen op tankers

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verdenkt Iran ervan achter de aanvallen te zitten op de twee olietankers in de Golf van Oman. In een interview met de krant Asharq al-Awsat roept hij de internationale gemeenschap op om een ,,resoluut standpunt’’ in te nemen.

  • 16 Juni 2019 om 04:07

Vijf doden bij botsing tussen trein en auto in Polen

In Polen zijn vijf inzittenden van een auto om het leven gekomen door een botsing met een trein. Het ongeluk gebeurde zaterdagavond in de buurt van het gehucht Nowa Wies Kacka in het zuidwesten van Polen, meldt de Poolse nieuwszender TVN24.

  • 16 Juni 2019 om 03:34

Tsunami-alarm na zeebeving bij Nieuw-Zeeland opgeheven

Na een zware aardbeving met een kracht van 7,4 in de Grote Oceaan bij de onbewoonde Kermadeceilanden hebben de Nieuw-Zeelandse autoriteiten zondagochtend korte tijd een tsunami-alarm afgekondigd. Inmiddels is het alarm weer opgeheven.

  • 16 Juni 2019 om 03:06

β€˜Iran roept Britse ambassadeur op het matje’

De ambassadeur van Groot-Brittannië in Iran is zaterdag op het matje geroepen bij het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Iran pikt het niet dat Londen het land ervan beschuldigt achter de aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman te zitten. Dat meldt het Iraanse persagentschap Irna.

  • 16 Juni 2019 om 01:12
❌