[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018Buitenland

Waar is echtgenote van Marokkaanse koning?

Waar is Lalla Salma en wat is er met haar gebeurd? De echtgenote van de Marokkaanse koning Mohammed VI is wereldwijd onderwerp van speculatie en geruchten, waarbij Spaanse media op basis van een artikel in weekblad Hola! meldden dat de koning (54) en zijn prinses-gemaal (39) zijn gescheiden.

  • 22 Maart 2018 om 22:08

EU-top: Geen blokkade op techtaks

De eerste discussie op EU-leidersniveau over de snelle invoering van een belasting op grote internetbedrijven heeft geen blokkades opgeleverd. Geen enkel land verzet zich tegen verdere studie en een nieuwe discussie in juni.

  • 22 Maart 2018 om 21:38

Rutte: samen met Macron klimaatactie in Oost-Europa

Frankrijk en Nederland zouden zich er samen voor moeten inzetten om Oost-Europese landen meer bij het klimaatvraagstuk te betrekken. „We komen bij discussies over migratie en klimaat permanent in een vaste groef terecht”, zei premier Mark Rutte in Brussel over de tegenstellingen in de EU.

Belastingmeevaller Shell in Canada

Shell kan bij een groot gasveld in British Colombia profiteren van een belasting-maatregel. De Canadese provincie wil daarmee het Shell-project voor lng ondersteunen.

Handlanger Dutroux mag wennen aan vrijheid

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, mag sinds kort wennen aan vrijheid. Hij bracht onlangs 36 uur buiten de gevangenismuren door. Dat zal de komende tijd, met een aantal beperkingen, vaker gebeuren.

  • 22 Maart 2018 om 21:19

Jongen ziet plots lange slang tussen benen

Een tiener uit de Australische voorstad Mountain Creek heeft onlangs de schrik van zijn leven gehad. Hij zat op het toilet toen hij plots iets onbekends voelde glibberen van onderen.

Radicale strijders verlaten Oost-Ghouta

Na een overeenkomst met de Syrische regering verlaten radicale strijders en hun families met bussen het rebellengebied van Oost-Ghouta. Het transport in bussen vanuit de stad Harasta is donderdag begonnen, meldde het Syrische staatspersbureau Sana.

Handlanger Dutroux mag wennen aan vrijheid

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, mag sinds kort wennen aan vrijheid. Hij bracht onlangs 36 uur buiten de gevangenismuren door. Dat zal de komende tijd, met een aantal beperkingen, vaker gebeuren. Zijn advocate Benjamine Bovy heeft dat donderdag gezegd tegen de Belgische tv-zender VTM.

’Politie VS ontgrendelt iPhones met vingers doden’

Politiediensten in de Verenigde Staten zouden met enige regelmaat iPhones met Touch ID-beveiliging ontgrendelen met behulp van de vingers van overledenen. Dat meldt Forbes. Op deze manier kan de politie de hoge kosten van het kraken van de beveiliging ontlopen.

Twee jaar na terreuraanslagen in BelgiΓ« krijgt Molenbeek een Cruyff Court

Op de kop af twee jaar na de bloedige terreuraanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel hebben buitenland-minister Stef Blok en zijn Belgische collega Didier Reynders vanmiddag in Sint Jans Molenbeek een Cruyff Court geopend.

  • 22 Maart 2018 om 20:08

EU-leiders eisen privacybescherming Facebook

Sociale netwerken als Facebook moeten garanderen dat de persoonlijke gegevens van burgers en hun privacy volledig worden beschermd. De regeringsleiders van de EU-landen stelden die eis aan digitale platforms donderdag op een top in Brussel.

Ophef om bungeejump vader met peuter

Deze man is is een trotse papa na een bungeejump met zijn dochtertje van twee. Ze sprongen van een 60 meter hoge brug in Maleisië. De Instagram-video levert veel kritiek op.

Britse agent die Skripal hielp uit ziekenhuis

Een Britse politieagent, die als een van de eersten hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.

Raadsel mini-mummie opgelost: Ata is aards

De herkomst van de raadselachtige mini-mummie uit Chili, die door velen als een buitenaards wezentje werd gezien, is bekend. Het piepkleine, slechts 15 centimeter lange gemummificeerde skelet met de vreemd uitgerekte schedel en de grote oogkassen is menselijk, vrouwelijk om precies te zijn.

  • 22 Maart 2018 om 19:28

Raadsel mini-mummie opgelost: Ata is géén alien

De herkomst van de raadselachtige mini-mummie uit Chili, die door velen als een buitenaards wezentje werd gezien, is bekend. Het piepkleine, slechts 15 centimeter lange gemummificeerde skelet met de vreemd uitgerekte schedel en de grote oogkassen is menselijk, vrouwelijk om precies te zijn. Dat staat vast na vijf jaar intensief dna-onderzoek en vergelijking met het genoom van chimpansee en resusaap.

’Mentaal vermogen Skripals mogelijk aangetast’

De aanval in Engeland met zenuwgas op de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia heeft hun geestelijke capaciteiten mogelijk aangetast. Het is onduidelijk of ze zullen herstellen, zei een Britse rechter donderdag in een uitspraak.

'Mentaal vermogen Skripals mogelijk aangetast'

Het mentale vermogen van de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia is mogelijk aangetast door de aanval met zenuwgas begin maart. Het is onduidelijk of ze zullen herstellen, zei een Britse rechter vandaag in een uitspraak.

  • 22 Maart 2018 om 18:31

VS schrappen aanklachten beveiligers Erdogan

Federale aanklagers in de VS hebben besloten de aanklachten tegen elf van de vijftien beveiligers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te seponeren. De leden van het beveiligingsteam waren aangeklaagd in verband met een straatgevecht in mei 2017 in de buurt van de Turkse ambassade in Washington.

May, Merkel en Macron bepraten aanval zenuwgas

De Britse premier Theresa May, bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron beraadslagen donderdag in Brussel onderling over de aanslag met zenuwgas in het Engelse Salisbury op een Russische oud-dubbelspion. De 28 EU-leiders zullen de aanval op hun EU-top „in de sterkst mogelijke bewoordingen” veroordelen maar steggelen over hoe hard Rusland de schuld moet krijgen.

Schandaal in kamp Auschwitz: IsraΓ«lische tiener plast op monument

Een 19-jarige Israëli is gisteren in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II gearresteerd nadat hij zijn blaas had geleegd op de trap van een monument voor de slachtoffers van het kamp. Na een urenlang politieverhoor legde het Poolse Openbaar Ministerie hem een boete op van omgerekend zo'n 1.200 euro.

  • 22 Maart 2018 om 17:37
❌