[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 28 Mei 2018Buitenland

Franse migrant redt kind dat op vijfhoog aan balkon bungelt

Frankrijk is in de ban van de heldhaftige actie van een toevallige voorbijganger die in Parijs een kleuter op de vijfde verdieping aan een balkon zag bungelen. De man bedacht zich geen seconde en redde het kind voor het naar beneden kon vallen.

 • 28 Mei 2018 om 03:56

Tweede ronde nodig bij Colombiaanse verkiezingen

Bij de presidentsverkiezingen in Colombia is geen van de kandidaten erin geslaagd een absolute meerderheid te behalen. Daarom is er een tweede stemronde nodig.

 • 28 Mei 2018 om 01:50
Gisteren β€” 27 Mei 2018Buitenland

Mogelijk afzettingsprocedure tegen president ItaliΓ«

De beoogde nieuwe premier van Italië, Giuseppe Conte, geeft zijn poging op om een regering te vormen. Dat gebeurde nadat president Sergio Mattarella niet akkoord ging met de aanwijzing van euroscepticus Paolo Savona (81) tot minister van Economie.

 • 27 Mei 2018 om 22:42

Oud-president Bush in ziekenhuis

De Amerikaanse oud-president H.W. Bush is opgenomen in een ziekenhuis in Maine wegens een lage bloeddruk en grote vermoeidheid. En woordvoerder van het ziekenhuis zei dat Bush bij kennis is.

 • 27 Mei 2018 om 21:08

VS bevestigen overleg in grensgebied Korea's

De VS bevestigen dat een Amerikaanse delegatie met Noord-Korea onderhandelt over een mogelijke top tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat die gesprekken plaatshebben in Panmunjom, de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

 • 27 Mei 2018 om 20:53

KLM-piloot opgepakt na alcoholcontrole in Noorwegen

Een piloot van de KLM is op de luchthaven van Oslo in Noorwegen tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole. De vlieger zou een vlucht van Oslo naar Schiphol uitvoeren. De man is aangehouden en blijft sowieso twee weken vastzitten.

 • 27 Mei 2018 om 17:06

Dronken KLM-piloot opgepakt in Noorwegen

Een piloot van de KLM is op de luchthaven van Oslo in Noorwegen tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole. De vlieger zou een vlucht van Oslo naar Schiphol uitvoeren. De man is aangehouden en blijft sowieso twee weken vastzitten.

 • 27 Mei 2018 om 17:06

'Google Maps van de 17e eeuw' geveild voor 600.000 euro

Een uitzonderlijk goed bewaarde eerste uitgave van de 'Atlas Maior' van de Nederlandse cartograaf Blaeu is zaterdag voor 600.000 euro onder de hamer gegaan. Het elfdelige werk, dat ook wel omschreven wordt als de 'Google Maps van de zeventiende eeuw', werd gekocht door een Belgische privéverzamelaar.

 • 27 Mei 2018 om 15:53

'Mijn moeder keek me recht aan voordat ze stierf. Er waren acht kogels'

Colombia gaat vandaag naar de stembus. Een belangrijke vraag in het Zuid-Amerikaanse land: hoe gaan we om met oud-guerrilla's? Zij proberen na jaren van burgeroorlog een nieuw leven op te bouwen. Oud-strijdster Maria Alejandra Martinez (27) vertelt haar verhaal vanuit de sloppenwijken van Bogota.

 • 27 Mei 2018 om 09:47

Heeft ex-guerrilla Maria een toekomst in Colombia? 'Toen ik vrijkwam, wilde ik dood'

Colombia gaat vandaag naar de stembus. Een belangrijke vraag in het Zuid-Amerikaanse land: hoe gaan we om met oud-guerrilla's? Zij proberen na jaren van burgeroorlog een nieuw leven op te bouwen. Oud-strijdster Maria Alejandra Martinez (27) vertelt haar verhaal vanuit de sloppenwijken van Bogota.

 • 27 Mei 2018 om 09:47

Noodweer vernielt Franse wijnvelden: ook in Nederland mogelijk grote hagelstenen

Korte maar hevige buien hebben schade veroorzaakt aan druivenplanten in wijnvelden bij Bordeaux. Vooral wijnvelden rond Blaye en Bourg maar ook enkele in de Haut-Médoc zijn getroffen, melden Franse media.

 • 27 Mei 2018 om 09:13

Ouders knokken erop los tijdens voetbalwedstrijd van hun kinderen

In het Belgische Denderleeuw leidde een potje voetbal bij de jeugd zaterdagmiddag tot een stevige knokpartij. Ouders gingen langs de zijlijn met elkaar op de vuist. De spelertjes zagen de vechtpartij huilend aan. 'Het zijn nooit de kinderen op het veld die ruzie maken, maar wel de ouders.'

 • 27 Mei 2018 om 08:50

Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt

De Europese grenspolitie Frontex moet zijn werkterrein uitbreiden naar Afrika, en daar actief de strijd met mensensmokkelaars aangaan. Dat zegt Sebastian Kurz, de piepjonge bondskanselier van Oostenrijk, in een interview met de Duitse krant Die Welt. Op die manier moet voorkomen worden dat Afrikaanse migranten überhaupt de oversteek wagen.

 • 27 Mei 2018 om 07:45

Vierde man op de maan Alan Bean (86) overleden

Alan Bean, de vierde mens ooit die een maanwandeling maakte, is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. Ruimtevaartorganisatie NASA en de familie van Bean lieten weten dat hij overleed in een ziekenhuis in Houston na een kort ziekbed.

 • 26 Mei 2018 om 22:06

Antieke Levi's verkocht voor recordbedrag van 100.000 dollar

Een 125-jaar oude Levi's spijkerbroek heeft bij een verkoop ongeveer 100.000 dollar opgebracht. Het precieze bedrag en de identiteit van de koper, die woonachtig is in Zuidoost-Azië, zijn niet bekend gemaakt.

 • 27 Mei 2018 om 02:39

IsraΓ«l bombardeert opnieuw doelen Hamas in Gazastrook

De Israëlische luchtmacht heeft zaterdagavond twee doelwitten gebombardeerd van Hamas, de islamistische beweging in de Gazastrook. Dat meldden Palestijnse functionarissen.

 • 27 Mei 2018 om 01:44

Volgend Koreaans topoverleg staat alweer op de agenda

De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben gisteren, tijdens hun onaangekondigde ontmoeting in Panmunjeom, gelijk alweer een nieuwe afspraak gepland. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.

 • 27 Mei 2018 om 01:09

Ouders woest als school 'ongepaste' zomerjurk van Lola (3) verbiedt

Twee ouders uit het Canadese Winnipeg zijn woest op de lokale peuterschool, omdat die hun dochter afgelopen week verbood een zomerjurkje te dragen. De school noemde het kledingstuk 'ongepast', omdat de spaghettibandjes aan de bovenkant te dun waren. ,,Straks denkt Lola dat ze iets verkeerd heeft gedaan, terwijl dat helemaal niet zo is.''

 • 27 Mei 2018 om 00:21
OuderBuitenland

Vierde man op de maan Alan Bean overleden

Alan Bean, de vierde mens ooit die een maanwandeling maakte, is zaterdag op 86-jarige leeftijd overleden. Ruimtevaartorganisatie NASA en de familie van Bean lieten weten dat hij overleed in een ziekenhuis in Houston.

 • 26 Mei 2018 om 22:06

Abortus na verkrachting niet meer verboden in Ierland na referendum

Ierland heeft in een referendum gestemd voor het liberaliseren van abortus. Volgens de einduitslag stemde 66,4 procent voor een soepelere abortuswet, terwijl 33,6 procent tegenstemde. Nu is zelfs bij verkrachting of incest het beëindigen van de zwangerschap verboden.

 • 26 Mei 2018 om 20:34
❌