[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Augustus 2018Buitenland

Doodstraf voor 45 mensen in LibiΓ« wegens rol in opstand

Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.

  • 16 Augustus 2018 om 02:32
Gisteren β€” 15 Augustus 2018Buitenland

'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid'

De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

  • 15 Augustus 2018 om 23:04

Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.

  • 15 Augustus 2018 om 22:41

Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd

De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.

  • 15 Augustus 2018 om 21:58

Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta

Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.

  • 15 Augustus 2018 om 21:39

FOX-presentatrice: Denemarken is socialistische staat vol cupcake-cafΓ©s

Een presentatrice van de Amerikaanse tv-zender FOX Business heeft zich de verbijstering van Denemarken op haar hals gehaald door het land af te schilderen als een 'socialistische staat' waar werkelijk van alles mis is.

  • 15 Augustus 2018 om 20:40

Omwonenden Morandibrug zijn ziedend: Wij zagen dit aankomen

Een dag nadat de Morandibrug in Genua met donderend geraas naar beneden kwam, reageren omwonenden met onverholen woede. Ze hadden de exploitant vergeefs op de slechte staat van de brug gewezen. ,,Ze zijn alleen maar met geld verdienen bezig.''

  • 15 Augustus 2018 om 20:39

Ruim 800 Franse bruggen β€˜staan op instorten’

In vakantieland Frankrijk kennen honderden bruggen zo’n slechte staat van onderhoud, dat instortingsgevaar dreigt. Stom toeval: de Franse regering heeft daarom kort voor de brugramp in Genua een grootschalig renovatieplan voorgesteld. Het budget voor onderhoud wordt met ingang van volgend jaar met zo’n 25 procent verhoogd.

  • 15 Augustus 2018 om 19:30

Noodtoestand in Genua, langdurig verkeersdrama dreigt

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.

  • 15 Augustus 2018 om 18:36
❌