[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 September 2017Buitenland

Verkiezingen VS in 21 staten gehackt door Russen

Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren. 

  • 23 September 2017 om 01:50

Russen hackten verkiezingen VS

Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren. Volgens het ministerie van Nationale Veiligheid is het de hackers, die werkten in opdracht van de Russische overheid, niet gelukt om de uitslagen te beïnvloeden.

Baby Liyo (1) verliest strijd tegen tumor in zijn buikje

De hoop die de kersverse ouders hadden om nog enkele weken met hun eenjarige zoon Liyo thuis door te brengen, bleek tevergeefs. Vorige week kregen Glenda Verhasselt (22) en Yannick Mannaerts (29) de klap te verwerken dat er geen behandeling meer mogelijk was.

  • 22 September 2017 om 23:42

Scheuren jaren bekend

Het was al tientallen jaren geleden bekend dat haarscheurtjes zaten in onderdelen van de kerncentrales in de Belgische plaatsen Tihange en Doel. Die werden al tijdens de bouwfase van de eerste reactoren in de jaren zeventig geconstateerd. De energiebedrijven wisten daarvan, schrijft Der Spiegel vrijdag.

Juan Carlos wereldkampioen

De Spaanse koning-emeritus Juan Carlos is op zijn 79e wereldkampioen geworden. Hij werd donderdag in Vancouver wereldkampioen zeilen in de klassieke 6M-klasse.

Massa-evacuatie door bezwijkende dam in Puerto Rico

De bewoners in het stroomgebied van de Rio Guajataca in het noordwesten van Puerto Rico zijn vandaag aangespoord zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken.

  • 22 September 2017 om 23:22
Gisteren β€” 22 September 2017Buitenland

Evacuatie wegens damdoorbraak

De bewoners in het stroomgebied van de Rio Guajataca in het noordwesten van Puerto Rico zijn vrijdag aangespoord zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken. Het meteorologisch instituut van San Juan, onderdeel van de Amerikaanse National Weather Service (NWS), sloeg groot alarm. Een stuwdam in de rivier kan de enorme toevloed van water niet aan en dreigt te breken. Dat leidt tot levensgevaarlijke overstromingen.

Kleine aardbeving kust CaliforniΓ«

Bij de kust in het noorden van Californië hebben er twee kleine aardbevingen plaatsgevonden in de Stille Oceaan. De eerste beving had een kracht van 5.8 op de Schaal van Richter, de tweede 5.6. Ze zijn zo’n 58 kilometer buiten de kust gemeten.

Vluchtelingen verdronken voor Turkse kust

Door een schipbreuk voor de Turkse kust in de Zwarte Zee zijn vrijdag ten minste 21 vluchtelingen verdronken. De kustwacht is nog op zoek naar vijf vermisten. Veertig opvarenden van de gezonken viskotter konden worden gered.

'Kwart Belgen wil republiek'

Een kwart van de Belgen zou afscheid willen nemen van de monarchie en in een republiek willen wonen. In Vlaanderen genieten koning Filip en zijn familie nog minder steun, bijna een derde van de Vlamingen kiest voor een republiek.

Canada: maatregelen tegen Maduro

Canada neemt economische maatregelen tegen veertig machtige Venezolanen, onder wie president Nicolás Maduro en diens rechterhand Tareck El Aissami, om hen te straffen voor „anti-democratisch gedrag.” Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland vrijdag bekendgemaakt.

Nederlandse onderzoeksjournalist opgepakt in Venezuela

De gemilitariseerde politie in Venezuela heeft vandaag een Nederlandse onderzoekjournalist opgepakt. Het gaat om Bram Ebus uit Amsterdam. Hij werd na enkele uren weer vrijgelaten. Ebus is gespecialiseerd in sociaal-ecologische conflicten, zo staat op zijn website.

  • 22 September 2017 om 19:47

McCain stemt voor Obamacare

De ernstig zieke John McCain gaat de wet ’Obamacare’ voor de tweede keer in leven houden. Republikeinen hadden geprobeerd om de wet te vervangen, maar die poging faalt - en nu definitief.

Bellende man gepakt door trein

In het Belgische Roeselare is vrijdagmiddag een 46-jarige man om het leven gekomen toen hij al telefonerend naast zijn zoon over een gesloten overweg liep en gegrepen werd door een trein. De jongen bleef ongedeerd.

13 doden Puerto Rico

Door het natuurgeweld van de orkaan Maria zijn op Puerto Rico ten minste dertien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de gouverneur van het Caribische eiland Ricardo Rossello vrijdag gezegd tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. De lokale krant El Nuevo Día‏ sprak van zeker vijftien doden. Officieel zijn pas zes lichamen geborgen; drie Puerto Ricanen bleken meegesleurd door een aardverschuiving, twee verdronken.

Tweet over coup fataal

Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.

Miss Turkije verliest titel door tweet dag na verkiezing

Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.

  • 22 September 2017 om 20:27

Coke in winkels

In verscheidene Beierse supermarkten was vrijdag bijna cocaïne in de aanbieding gedaan. In zeker tien winkels zijn pakjes drugs aangetroffen in dozen bananen die net waren afgeleverd.

Brexit heeft Britten nog niets opgeleverd

De keuze voor de brexit heeft de Britten tot nu toe nog geen voordeel gebracht. De Britse economie kachelt zelfs achteruit.

’Kuifje was een meisje’

Een bijzondere nieuwe theorie over Kuifje (Tintin in het Frans), dat de stripfiguur eigenlijk een meisje was ’en waarschijnlijk aseksueel’, heeft voor een kleine meltdown op social media gezorgd.

❌