[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018Buitenland

Noord-Korea met cheerleaders naar Spelen

Noord-Korea is bereid een 230-koppig cheerleaderteam naar de Olympische Spelen te sturen. Een delegatie uit het dictatoriaal bestuurde land deed dat voorstel tijdens gesprekken met de Zuid-Koreanen, meldt het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap.

Tien redenen waarom we vreemdgaan

Vreemdgaan gebeurt vaak niet zonder aanleiding.

Tientallen mensenschedels gevonden in Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben tientallen menselijke schedels gevonden in het westen van het land. „Tot dusver zijn 33 schedels aangetroffen. Allemaal in hetzelfde gebied”, zei een overheidsfunctionaris uit deelstaat Nayarit, die anoniem wilde blijven.

Doden door zware rellen in Myanmar

De Myanmarese politie heeft zeven mensen doodgeschoten bij rellen in de onrustige provincie Rakhine. Twaalf andere personen raakten gewond, zeggen de autoriteiten.

Vrouw vindt liefde na advertentie: seks in ruil voor baby

Een kinderwens, maar geen partner. Voor veel vrijgezellen vrouwen van boven de 30 is het een moeilijke periode. De Britse Jessica (35) bevond zich in zo'n situatie en besloot het over een andere boeg te gooien. Ze plaatste een advertentie op Craigslist, een site vergelijkbaar met Marktplaats. In een radioprogramma van BBC5 vertelt ze erover.

  • 17 Januari 2018 om 09:12

Indonesisch leger bestrijdt gezondheidscrisis Papoea

Indonesië zet het leger in om een medische crisis het hoofd te bieden in een afgelegen deel van de provincie Papoea. Daar overleden naar verluidt tientallen kinderen door ondervoeding en aandoeningen als de mazelen.

Studente ontvoerd en verkracht in Charleroi

De Belgische politie heeft twee personen aangehouden wegens verkrachting en vrijheidsberoving. Ze worden ervan verdacht een 19-jarige studente drie dagen lang te hebben opgesloten in een appartement in Charleroi en haar daar seksueel te hebben misbruikt. Het tweetal is dinsdag voor de onderzoeksrechter verschenen en heeft de beschuldigingen ontkend.

VS overwegen extra sancties tegen Noord-Korea

Twintig landen hebben na overleg over de crisis rondom Noord-Korea aangekondigd dat ze overwegen het land extra unilaterale sancties op te leggen die verdergaan dan de sancties uit de resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Dat laten de Verenigde Staten en Canada in een gezamenlijke verklaring na de vergadering in Vancouver weten.

Pubermaffia terroriseert de straten van Napels

De Italiaanse havenstad is in de ban van 'babygangsters': overvallers tussen de 13 en 16 die zeer gewelddadig opereren. ,,Dit móet stoppen."

  • 17 Januari 2018 om 07:00

Voormalig CIA-agent opgepakt in New York

Een voormalig agent van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA is gearresteerd op vliegveld JFK in New York. Hij wordt beschuldigd van het illegaal in bezit hebben van zeer geheime informatie, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Niemand had door dat ouders in dit horrorhuis hun 13 kinderen uithongerden

Er wordt steeds meer bekend over het Amerikaanse echtpaar uit Californië dat in de cel zit voor het folteren en verwaarlozen van hun dertien kinderen. Voor de buitenwereld deden de Turpins zich voor als het perfecte gezinnetje, maar achter de gevel van hun huis in Perris speelde zich iets heel anders af.

  • 17 Januari 2018 om 02:13

Trumps dokter: president is gezond maar hij mag wel wat afvallen

De Amerikaanse president Donald Trump verkeert in prima conditie. Dat heeft de arts van het Witte Huis dinsdag gezegd. ,,Ik maak me geen zorgen over zijn cognitieve vaardigheden of neurologische functies'', aldus dokter Ronny Jackson.

  • 17 Januari 2018 om 00:53

Arts: Trump verkeert in uitstekende conditie

De Amerikaanse president Donald Trump verkeert in prima conditie. Dat meldt de arts van het Witte Huis na uitvoerige medische tests.

Gisteren β€” 16 Januari 2018Buitenland

Doden door crash legerhelikopter Colombia

Een helikoptercrash in het noorden van Colombia heeft aan tien mensen het leven gekost. Aan boord van de defensiehelikopter waren behalve acht militairen ook twee burgers. Het toestel was op weg naar Caucasia, waar de inzittenden een inspectie wilden uitvoeren bij een opslagplaats van het leger.

Britse politicus doet tukje tijdens Brexit-debat

Een politicus van Het Lagerhuis in het Verenigd Koninkrijk valt in slaap midden in een debat over de Brexit.

Inlichtingendiensten hadden IS-leider Al-Baghdadi drie keer bijna te pakken

Drie keer de afgelopen 18 maanden hadden inlichtingendiensten IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi op de korrel. Maar ook drie keer kwamen ze net tijd te kort om een gevechtsvliegtuig op de Most Wanted Man on Earth af te sturen. De terroristenleider heeft vooralsnog het ineenstorten van zijn eigen kalifaat overleefd.

  • 16 Januari 2018 om 22:23

’VS maken helft budget Palestijnse hulp over’

De Verenigde Staten maken de helft van het budget over dat het land had gereserveerd voor het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt. Van de 125 miljoen dollar (circa 102 miljoen euro) wordt 60 miljoen dollar overgemaakt en 65 miljoen euro ingehouden, bevestigt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Minder suiker eten? Deze gewoonte helpt je

Minstens zeven uur per nacht slapen, kan helpen om minder suiker te eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek, meldt Time. Om tot die conclusie te komen, werd vier weken lang het slaap- en eetpatroon van 42 gezonde volwassenen gevolgd.

Donald Trump laat journalist na vraag verwijderen

Donald Trump heeft dinsdag tijdens een persconferentie een journalist van CNN laten verwijderen die een lastige vraag stelde. Jim Acosta vroeg Trump of hij meer immigranten uit Noorwegen toe wilde laten, iets dat de president eerder deze week suggereerde.

Pizzeria weigert klant: loopt uit de klauwen

Als een vrouw hoort dat ze niet welkom is in Pizza Milano in het Amerikaanse Philadelphia ontstaat er een flinke worsteling.

❌