[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Buitenland

Brexit zorgt voor piek in aantal Britten dat Nederlander wordt

De maand januari, waarin premier Theresa May een belangrijke brexitstemming in het Britse Lagerhuis genadeloos verloor, heeft gezorgd voor een piek in het aantal Britten dat zich laat naturaliseren tot Nederlander. Er vonden tachtig naturalisaties plaats, tegen tweehonderd over heel 2018.

  • 21 Februari 2019 om 16:20

Kritiek op Britse dierentuin die bezoekers laat touwtrekken met leeuw

Een Britse dierentuin krijgt bakken kritiek van dierenrechtenactivisten, omdat ze bezoekers voor 17 euro laten touwtrekken met leeuwen en tijgers. Een nogal wrede competitie, vinden de initiatiefnemers van een petitie, die de dierentuin oproept ermee te stoppen.

  • 21 Februari 2019 om 15:32

Braziliaanse politie rolt 'Air CocaΓ―ne' op

De federale Braziliaanse politie heeft 47 vliegtuigen in beslag genomen van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog. In deze politieoperatie die 'Flak' heet, zijn 54 arrestatiebevelen uitgevaardigd en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking.

  • 21 Februari 2019 om 14:27

Nasa zoekt grappige astronaut voor missie naar Mars

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is op zoek naar astronauten met gevoel voor humor die voor een vrolijke noot kunnen zorgen tijdens toekomstige missies naar de rode planeet Mars. Volgens Nasa is een komisch bemanningslid cruciaal om de sfeer aan boord van een ruimteschip, dat circa acht maanden onderweg zal zijn, goed te houden.

  • 21 Februari 2019 om 14:13

Vermiste hond na 101 dagen terug bij zijn baasjes

Na 101 dagen is hond Kingston weer herenigd met zijn baasjes. De hond verdween spoorloos tijdens de verwoestende natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië afgelopen najaar.

  • 21 Februari 2019 om 13:43

β€˜Vrouw overlijdt na eten van giftige paddenstoel in restaurant met Michelin-ster’

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van een 46-jarige vrouw. Ook zijn achttien andere gasten ziek geworden na een bezoek aan het restaurant. Ze hadden allemaal het verrassingsmenu met daarin morieljes besteld. De zaak is voorlopig dicht.

  • 21 Februari 2019 om 13:10

Zweeds klimaatboegbeeld Greta (16) spreekt politici toe

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft vandaag in Brussel een toespraak gehouden voor EU-politici, onder wie Europees Commissievoorzitter Juncker. De 16-jarige scholiere riep hen op de waarschuwingen van klimaatwetenschappers niet in de wind te slaan en meer te doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

  • 21 Februari 2019 om 11:20
❌