[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 September 2017Binnenland

Beschuit met muisjes in Artis

Beschuit met muisje in dierentuin Artis. Afgelopen nacht is in de Amsterdamse zoo een Grévy-zebraveulen geboren. De opluchting bij dierenverzorgers is groot. Het diertje werd deze zomer al verwacht nadat vorig jaar een dekking werd gespot.

Zebraveulen geboren in Artis

In Artis is in de nacht van maandag op dinsdag een zebraatje geboren. Om precies te zijn een van het Grévy-soort. De geboorte van de merrie is goed nieuws, want verzorgers wachtten al een aantal weken vol spanning af. Vorig jaar was een dekking waargenomen van de moeder van het dier, maar onduidelijk was of daarbij ook een veulen was verwekt. Omdat de draagtijd van Grévy-zebra's doorgaans dertien

  • 26 September 2017 om 18:49

KPMG: Koppel AOW-leeftijd aan opleidingsniveau, want laag opgeleiden betalen langer premie

De leeftijd waarop iemand met pensioen kan gaan, moet afhangen van iemands opleidingsniveau. Dat bepleit accountantskantoor KPMG, dat stelt dat laagopgeleiden gemiddeld minder profiteren van de opgebouwde oudedagsvoorziening dan hoogopgeleiden. Volgens KPMG subsidiëren laagopgeleiden daardoor het pensioen van hoogopgeleiden. Mensen met een lagere opleiding beginnen doorgaans gemiddeld eerder met w

  • 26 September 2017 om 19:18

Provincie Gelderland: ministerie handelt niet correct rond uitbreiding Lelystad Airport

Het ministerie van Infrastructuur handelt volgens Gelderland niet correct in het proces rond de uitbreiding van Lelystad Airport. "Er zijn veel onverwachte verrassingen, daar maakt de provincie zich zorgen over'', aldus het Gelderse provinciebestuur dinsdag in een reactie op het nieuws dat het aantal vluchten boven Ede en de Zuid-Veluwe plotseling is verdubbeld.

Meerderheid Kamer wil dat bellen naar EU-land goedkoper wordt

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat Nederland zich in Europa sterk maakt voor het fors goedkoper maken van bellen en sms'en vanuit een Europees land naar een ander land binnen de Europese Unie.

OM: Celstraf ontucht tandarts

Twee broers hebben volgens het Openbaar Ministerie maandenlang als tandarts en orthodontist ontuchtige handelingen gepleegd. Tegen de 32-jarige Jamrad P. is dinsdag in de rechtbank in Zwolle zes maanden cel geëist.

Politie trekt boete wildplassende peuter in

De 2-jarige peuter Mattias stond vanmiddag even in het middelpunt van de belangstelling. Hij moest heel nodig plassen en zijn opa liet hem uit pure noodzaak tegen de gevel een bakkerij in Uden wateren. De politie schreef een boete uit, maar die werd later weer ingetrokken. 

  • 26 September 2017 om 17:22

Inktspotprijs 2017 voor Fokke & Sukke

De Inktspotprijs voor de beste politieke cartoon van 2017 gaat naar een aflevering van de langlopende strip Fokke en Sukke.

Politie trekt boete voor wildplassende kleuter weer in

De 2-jarige peuter Mattias stond vanmiddag even in het middelpunt van de belangstelling.  Hij moest heel nodig plassen en zijn opa liet hem uit pure noodzaak tegen een bakkerij in Uden wateren. De politie schreef een boete uit, maar die werd later weer ingetrokken. 

  • 26 September 2017 om 17:22

Uden - Opa wildplassende peuter onterecht bekeurd

Dinsdagmiddag bekeurden agenten de opa van een 2-jarig kind, dat tegen de gevel van een winkel in de Uden Zuid stond te plassen. Na een nadere bestudering van de casus is gebleken dat deze boete onterecht werd uitgeschreven.

Gigantisch schilderij van Amsterdam zoekt eigenaar

Kunstenaar Barbara van Druten maakte in opdracht van het Ibis hotel bij de Stopera een gigantisch kunstwerk van Amsterdam van 17 bij 6 meter. Bij het Ibis bleek echter toch geen plek. Nu zoekt het schilderij een nieuwe muur in Amsterdam. 'Ook voor de Ziggo Dome was het te groot'. Zeven maanden werkte van Druten samen met partner Niki Koutouras aan het kunstwerk dat uit 117 platen bestaat en waar b

  • 26 September 2017 om 17:50

GL wil plannen coalitie weten

GroenLinks wil weten wat de coalitie in spe wil veranderen aan de begroting van 2018, die op Prinsjesdag werd gepresenteerd door de regering van VVD en PvdA. De GroenLinks-fractie vroeg dinsdag een brief van informateur Gerrit Zalm, die bezig is een coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie te smeden.

β€˜Verlaging premie is goed nieuws’

Zorgverzekeraar DSW verlaagt in de zorgpremie voor volgend jaar met zes euro. Minister Edith Schippers is er blij mee.

'Ik heb ze kapotgeschoten'

Geen van de vier mariniers die tot nu toe hebben getuigd voor de rechtbank in Den Haag, zegt de geluidsopnamen van de bevrijdingsactie van de gekaapte trein in 1977 te kunnen duiden. Op de banden zijn veel schoten en meerdere stemmen te horen. Er wordt onder meer gezegd: „Ik heb ze alle twee kapotgeschoten.”

'Boete voor wildplassend kind'

UPDATE 18.23 uur - De 2-jarige Mattias, die dinsdagmiddag werd beboet omdat hij onder begeleiding van zijn opa een plasje pleegde in de Udense buitenlucht, hoeft de boete niet te betalen. De politie zegt nu dat het jongetje onterecht is bekeurd.

'Ministerie handelt niet correct'

Het ministerie van Infrastructuur handelt volgens Gelderland niet correct in het proces rond de uitbreiding van Lelystad Airport. „Er zijn veel onverwachte verrassingen, daar maakt de provincie zich zorgen over”, aldus het Gelderse provinciebestuur dinsdag in een reactie op het nieuws dat het aantal vluchten boven Ede en de Zuid-Veluwe plotseling is verdubbeld.

Termijn voor het krijgen van Nederlanderschap binnen vijf jaar blijft haalbaar dankzij PvdA

De Eerste Kamerfractie van de PvdA is tegen verlenging van de termijn voor het verkrijgen van het Nederlanderschap van vijf naar zeven jaar. Daardoor is het onzeker of de wetswijziging doorgaat. In de Tweede Kamer stemde de PvdA met tegenzin voor, want het betrof een afspraak in het regeerakkoord. Nu het kabinet demissionair is, kiest de coalitiepartij in de Eerste Kamer voor de oppositie. Volgens

  • 26 September 2017 om 17:48

Zijn Kamerleden vrije vogels of liggen ze aan de ketting?

Voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes is deze week volop in het nieuws met een onthullend boek over de strikte fractiediscipline bij de VVD. Ze zou daardoor compleet zijn ondergesneeuwd. Politiek verslaggever Edwin van der Aa vraagt onze parlementariërs, vooral die van de liberalen, in de vierde aflevering van @Binnenhof of ze zich onderdrukt voelen in hun fractie en hoe ze zich profileren. 

  • 26 September 2017 om 17:27

Tweejarig jongetje in Uden bekeurd voor wildplassen

Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

  • 26 September 2017 om 17:22

Den Haag - Gezocht - Diefstal uit hotel Den Haag

Op zaterdag 3 juni 2017 omstreeks 13.00 uur vond er een diefstal plaats van een tas in de lobby van een hotel aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.❌