[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Binnenland

Trumps favoriete zender Fox News steunt hem niet in ruzie met CNN

President Trumps favoriete omroep, Fox News, steunt hem niet in het weren van CNN-verslaggever Jim Acosta uit het Witte Huis. De zender heeft zich geschaard achter een groep mediaorganisaties die de rechtszaak steunen die CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis.

  • 15 November 2018 om 10:34

De toverjaren van de Duitstalige filosofie (●●●●)

Eilenberger volgt zowel het persoonlijk leven als het denken van vier van de belangrijkste filosofen van de twintigste eeuw, in een decennium waarin de filosofie zich op een tweesprong bevond.

D66: In geouwehoer over vluchtelingen kun je niet wonen

Een ingezonden brief van D66 Tweede Kamerleden Jan Paternotte, Maarten Groothuizen en Jessica van Eijs.

  • 15 November 2018 om 10:25

CDA-coryfee Van Bijsterveldt: Stem tegen gekozen burgemeester

CDA-coryfee Marja van Bijsterveldt snapt niet wat haar partijgenoten in de Eerste Kamer bezielt. Die brengen de gekozen burgemeester volgende week een stapje dichterbij, door onder druk van het regeerakkoord in te stemmen met een grondwetswijziging.

  • 15 November 2018 om 10:10

Webcamafperser Aydin C. kon 'uiterst dwingend' optreden

Veroordeeld webcamafperser Aydin C. was een man die ‘uiterst dwingend’ kon optreden. Zijn wil was wet. Iedereen moest doen wat hij zei." Dit stelde de aanklaagster donderdagmorgen bij het begin van het requisitoir in het hoger beroep van de strafzaak tegen Aydin C.

  • 15 November 2018 om 10:03

Slayer vlamt nog één keer

De Amerikaanse band Slayer hoort tot ‘De Grote Vier’ van de thrashmetal. Maar na 37 jaar houden ze het voor gezien, donderdagavond spelen ze voor het laatst in Nederland. Het immense legioen fans rouwt. „Slayer is als een voetbalclub. Je blijft ze trouw.”

Rechtszaak dieselgate: β€˜VW-eigenaar kan straks duizenden euro’s claimen’

Volkswagenrijders willen via de rechter in Nederland vergoeding afdwingen voor de hier verkochte sjoemeldiesels. ,,Dit mag niet onbestraft blijven.”

  • 15 November 2018 om 09:42

Na een ongewenste herindeling volgt toch berusting

Inwoners van 38 gemeenten mogen volgende week naar de stembus omdat hun gemeente verdwijnt. In het Brabantse Rosmalen weten ze hoe zo’n gedwongen herindeling voelt.

Oproep om dreumesen op stress te testen

Dreumesen van één en twee jaar zouden al moeten worden getest op stress. 'We leven op een tijdbom', stelt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Kinderen die in hun eerste levensjaren last hebben van chronische stress, hebben op latere leeftijd grotere kans op gezondheidsklachten, zoals een burn-out. Het centrum wil het stresshormoon opsporen bij kinderen onder de drie jaar om eerder te kun

  • 15 November 2018 om 09:15

Mogelijk twee explosieven gevonden in Almere

Donderdagochtend zijn bij een pinautomaat op de Grote Markt in Almere mogelijk twee explosieven aangetroffen. De politie onderzoekt of het daadwerklijk om explosieven gaat. De Grote Markt en alle toegangswegen zijn afgezet en worden bewaakt. De politie verzoekt iedereen weg te blijven uit het gebied.

  • 15 November 2018 om 10:47

Geert Dales op voet van oorlog met medebestuursleden 50Plus

Bij 50Plus vechten ze hun interne ruzies weer publiekelijk uit. De linkse samenwerking heeft een zware week. En Segers haalt Buma rechts in.

Er hangt bloed aan het kledingrek

Genaaid is televisie volgens het credo van Louis Paul Boon: „Schop de mensen, tot zij een geweten krijgen.”

Toptalent Matthijs de Ligt: β€˜Het begin is er, maar alles kan nog beter’

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt is een vaste schakel in het vernieuwde Oranje, dat vrijdag tegen wereldkampioen Frankrijk speelt. „De pot dichthouden”, daar draait het om.

❌