[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Binnenland

Missie geslaagd: iedereen heeft het weer over Baudet

Met zijn pleidooi tegen vrouwenrechten, abortus en euthanasie krijgt Forumleider Thierry Baudet zijn zin: vlak voor de Europese verkiezingen is alle aandacht op hem gericht.

  • 21 Mei 2019 om 13:06

Onderzoekscommissie: fouten bij IND, maar geen sprake van misstand

De Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) maakt fouten: bezwaarschriften worden door de verkeerde personen beoordeeld, verblijfsvergunningen van criminele asielzoekers worden te weinig ingetrokken. Maar van een misstand is geen sprake, aldus een onderzoekscommissie.

  • 21 Mei 2019 om 08:38

Albanees-Marokkaans wietnetwerk opgerold: 90 spookpanden, 15 verdachten

Tijdens een grote actie tegen hennepcriminaliteit in Sittard-Geleen zijn vandaag negentig zogenoemde spookpanden ontdekt en tien hennepkwekerijen ontmanteld. In de panden woonden steeds wisselende groepen Albanezen die beschikten over valse identiteitsbewijzen, met name valse Italiaanse of Griekse paspoorten. Het drugsnetwerk was ook actief in België en Duitsland.

  • 21 Mei 2019 om 16:56

LIVE | Harbers legt nog één keer verantwoording af over β€˜verdoezelen’ asielcijfers

Het lot van staatssecretaris Mark Harbers hangt aan een zijden draadje vanwege de rel rond 'verdoezelde’ cijfers over criminele asielzoekers. De VVD-bewindsman legt vanmiddag in de Tweede Kamer verantwoording af over de grote fout op zijn ministerie, maar gaat er vanuit dat het zijn ‘laatste Kamerdebat’ zal zijn. Mis niks met ons liveblog.

  • 21 Mei 2019 om 16:26

Amsterdam - Van wie is deze Oud Huijzer sloep?

Een man en een vrouw uit Amsterdam zijn vannacht aangehouden met een sloep, omdat ze geen verlichting voerden. Ze konden de herkomst van de sloep niet verklaren en zijn aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de sloep. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze Oud Huijzer sloep.

Hendrik-Ido-Ambacht - Agenten gewond na achtervolging Hendrik-Ido-Ambacht

Twee agenten zijn gewond geraakt op de Noordeinde na een achtervolging. De bestuurder ging er vandoor bij een verkeerscontrole. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Nederland - Dodelijk steekincident Groningen in Opsporing Verzocht

Vanavond in Opsporing Verzocht aandacht voor een dodelijk steekincident in Groningen. Hidde Bergman werd op 14 mei 's avonds neergestoken tijdens een rondje hardlopen. Ondanks toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige man ter plekke. Hij heeft niet meer kunnen vertellen waarom en door wie hij werd neergestoken.

β€˜Huispersoneel wordt in Libanon tot slaaf gemaakt, geslagen en verkracht’

Ze voeren actie tegen de exploitatie van dienstmeisjes in Libanon. Voor dat protest moeten ze uitwijken naar Canada, vertellen de leden van This is Lebanon in een interview.


Nederlandse staat haalt liefst 6 miljard euro op met uitgifte groene staatsobligatie

De eerste groene staatsobligatie scoorde dinsdag boven verwachting goed onder Nederlandse en buitenlandse beleggers. Het opgehaalde kapitaal van bijna 6 miljard euro is bedoeld voor ‘donkergroene’ investeringen.


Een dienstmeisje kun je best opsluiten in Libanon

Voor haar werkvergunning is een dienstmeisje afhankelijk van de werkgever. Het kafala-systeem, volgens de actievoerders moderne slavernij, is een vrijbrief voor misstanden. „Ik wilde van het balkon afspringen.”


Europa is springlevend; voor dat idee ga ik stemmen

Bij alle politieke strijd is er meer wat wij Europeanen delen dan wat ons verdeelt, schrijft Bas Heijne aan de vooravond van de Europese verkiezingen.


Bijna 20.000 achtstegroepers kregen een verkeerd toetsadvies

Een kleine twintigduizend achtstegroepers hebben op basis van hun eindtoets een te hoog of te laag advies gekregen. In het overgrote geval van de gevallen viel dat advies door een rekenfout te hoog uit. Van alle leerlingen is bij 11 procent een verkeerd advies gegeven.

  • 21 Mei 2019 om 15:06
❌