[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018Binnenland

'Bedreiging burgemeester was waarschuwing'

De bedreiging in februari van burgemeester Wil Houben van het Zuid-Limburgse Voerendaal lijkt een waarschuwing tegen de gemeente en andere diensten die betrokken zijn bij de bestrijding van criminaliteit in die plaats.

  • 17 Juli 2018 om 22:40

Maatschappij en rechtbank oordelen harder over financiΓ«le criminaliteit

Als de rente de afgelopen tien jaar was gestegen in plaats van gedaald, was Vestia nu nog altijd de grootste woningcorporatie van Nederland. Kasbeheerder Marcel de Vries had zich verder kunnen toeleggen op het uitbreiden van zijn collectie ‘verzamelwijnen’. En financieel tussenpersoon Arjan Greeven was als jachtheer in Duitsland nog altijd de gebraden haan geweest.

  • 17 Juli 2018 om 21:56

Waddinxveen - Meisje verdronken in Waddinxveen

Op dinsdag 17 juli is een 4-jarig meisje in Waddinxveen verdronken.

Het is mijn Brexit of helemaal geen Brexit, blijft May volhouden

De Conservatief Nicholas Soames zit al 35 jaar in het Lagerhuis, maar wat hij de afgelopen dagen tijdens de Brexit-debatten heeft meegemaakt is nieuw voor hem. ‘Ik heb nog nooit’, berichtte de kleinzoon van Winston Churchill, ‘zo’n onplezierige sfeer en onzekere tijd meegemaakt.’ Premier Theresa May had zelfs een motie klaar liggen om het parlement donderdag al met zomerreces sturen, vijf dagen eerder dan gepland, om samenzweringen tegen haar de kop in te drukken. Alles draait in Westminster momenteel om de macht, Brexit inbegrepen.

  • 17 Juli 2018 om 21:39

Supermarkt neemt maatregelen om winkels te bevoorraden met voldoende water

Nu het warme weer aanhoudt en er op sommige plekken weinig water uit de kraan komt, neemt de consumptie van mineraalwater flink toe. Een aantal supermarkten neemt extra maatregelen om de voorraad in de winkels op peil te houden, blijkt uit een rondgang.

  • 17 Juli 2018 om 20:11

Toch geen subsidie voor fietsparaplu

Fietsregenscherm ‘Veloplu’ komt toch niet in aanmerking voor subsidie. Dat heeft subsidie-instantie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) besloten.

  • 17 Juli 2018 om 19:26

Nederland - Opsporing Verzocht: bedreiging burgemeester

Vananvond in de laatste uitzending van Opsporing Verzocht voor de vakantie: De burgemeester van het Zuid-Limburgse Voerendaal werd op 26 februari in Klimmen bedreigd door een man die een vuurwapen op hem richtte. De bedreiging lijkt niet op zich te staan, maar deel uit te maken van een langere reeks gezagsondermijnende incidenten.

Noordeloos - Nieuwe sporen richting verdachte van schietincident Noordeloos, Gerel Palm

Hoe komt het rijbewijs van Gerel Palm in Nieuwegein? Wie heeft Gerel onlangs in Nederland gezien? Politie geeft nieuwe foto’s vrij om de kans op herkenning te vergroten. Justitie looft 15.000 euro uit voor de ‘gouden tip’ die leidt tot de aanhouding van de 35-jarige Gerel Palm, verdachte van het schietincident in Noordeloos waar december 2016 twee mannen bijna bij om het leven kwamen.

Noordeloos - Gezocht - Verdachte van schietincident Noordeloos; Gerel Palm

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december 2016 langs een weiland in Noordeloos reed, zag iets in de berm liggen. In de berm van de N214 bleek een neergeschoten man te liggen. Verderop in het weiland werd nog een tweede neergeschoten man aangetroffen. Voor dit schietincident werd maart 2017 Gerel Palm aangehouden in Suriname. Hij wist echter te ontsnappen en is sindsdien voortvluchtig.


Ernstig lerarentekort dreigt basisonderwijs: tienduizenden leerlingen gedupeerd

Het nieuwe schooljaar dreigt te beginnen met een tekort van zo'n 1300 leerkrachten. Schoolbesturen in het primair onderwijs, dat behalve basisonderwijs ook vormen van speciaal onderwijs omvat, nemen daarom noodmaatregelen.

❌