[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Binnenland

Jan Siebelink over dΓ© belangrijkste vrouwen in zijn leven

Jan Siebelink (81) schreef het boekenweekgeschenk Jas van belofte. Omdat het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’ is, vroegen we hem wie de belangrijke vrouwen in zijn leven zijn. Vijf van hen vertellen over hun band met de gevierde auteur.

  • 23 Maart 2019 om 09:03

Utrecht - Autokrakers aangehouden

Maandag 18 maart werd tijdens het schietincident op het 24 Oktoberplein in meerdere auto’s ingebroken. Vooral uit mediavoertuigen werd dure apparatuur gestolen. Twee mannen zijn hiervoor aangehouden.

De Grote Charlatan

'Ik wist dat de schending van het verkiezingsfatsoen veel stemmen zou opleveren. Vooral bij het frisse deel van ons volk dat zichzelf zeer weldenkend vindt.'

β€˜We moeten onze woede en verdriet omzetten in iets goeds’

Iedereen is naar elkaar toe gekropen in de donkere dagen na de aanslag. De Utrechtste columniste Marieke Dubbelman voelde hoe haar stad veranderde in een hechte gemeenschap die het verdriet deelt. ,,Liefde sleept mensen door het onmogelijke heen.’’

  • 23 Maart 2019 om 08:05

β€˜Terwijl wij elkaar op sociale media aftroefden over de toedracht, stierf Roos in een tram’

Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster heeft slapeloze nachten van de schietpartij in de Utrechtse tram.

  • 23 Maart 2019 om 08:00

Burgemeester en wethouders van Utrecht plaatsen rouwadvertentie

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft vandaag een rouwadvertentie geplaatst in verschillende kranten. Daarin worden de nabestaanden van de slachtoffers van de schietpartij van maandag ‘veel kracht en sterkte’ toegewenst.

  • 23 Maart 2019 om 07:35

Jorritsma gehoord over kartelvorming bij nutsbedrijven

VVD-prominent Annemarie Jorritsma wordt komende maand onder ede gehoord over vermeende kartelafspraken tussen de elektriciteit- en gasnetbeheerders Stedin en Alliander. Bij die laatste is Jorritsma president-commissaris. ,,Niks aan de hand'', zegt ze zelf.

  • 23 Maart 2019 om 07:24

Aantal meldingen van drugsdumping aanzienlijk toegenomen

Het aantal dumpingen steeg tot 292, blijkt uit politiecijfers. In 2017 werd nog 206 keer gemeld dat de drugsafval gevonden was.


Laatste IS-bolwerk Baghouz gevallen

Dat melden de Syrische Democratische Strijdkrachten op Twitter. De strijd om de Syrische stad heeft weken geduurd.


Is Pim 2.0 nu opgestaan?

De geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier. Toch doet de snelle opkomst van Thierry Baudet onherroepelijk denken aan Pim Fortuyn, wiens aanhangers vele overeenkomsten zien. Terwijl Nederland deze week wereldwijd op de geluksladder van de zesde naar de vijfde plaats steeg, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat nog maar 3,4 procent van de beroepsbevolking werkloos is.

  • 23 Maart 2019 om 07:00

β€˜Baudet heeft sturing nodig, anders citeert hij de hele dag filosofen, komt er niks uit’

Tot woensdag kon hij zijn politieke avontuur nog afdoen als spielerei van een zoekende intellectueel, maar sinds de megawinst bij de verkiezingen is Thierry Baudet (36) plots een potentiële premier. ,,Hij had nooit mogen promoveren.”

  • 23 Maart 2019 om 07:20

Weduwe Femke van der Laan: Ik word niet meer de oude. Dat hoeft ook niet

Drie maanden na de dood van haar man Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) te schrijven over rouw. Een jaar later ligt er een bundeling van haar columns. ,,Er zijn geen sluiproutes om de rouw heen.’’

  • 23 Maart 2019 om 07:02

Familie Tanis werd na verhuizing uit Turkije nooit een gelukkig gezin

Geweldsmisdrijven, huwelijksproblemen en contacten met radicale moslimorganisaties. De familie Tanis lijkt een probleemgezin te zijn. Toch is Gökmen Tanis, de man die begin deze week drie mensen doodschoot in een tram, duidelijk het zwarte schaap van de familie.

  • 23 Maart 2019 om 07:00
❌