[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2018Binnenland

Kinderdagverblijven verwachten flinke prijsstijging voor opvang

Ouders met kinderen op kinderdagverblijven dreigen volgend jaar honderden euro's meer kwijt te zijn. Doordat één pedagogisch medewerker voortaan een baby minder onder de hoede mag hebben, zien vooral kleine opvanglocaties de kosten explosief stijgen. Dat becijferde de Brancheorganisatie Kinderopvang.

  • 25 September 2018 om 03:00

'Vrijbrief Groningen voor herstel huizen bevingsgebied, Rijk betaalt'

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) krijgt van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een vrijbrief om het herstellen van huizen in het aardbevingsgebied zo snel mogelijk uit het slop te trekken. Dat schrijft Trouw.

  • 25 September 2018 om 02:50

Meer passagiers op nationale luchthavens

De groei van de passagiersaantallen op de vijf nationale luchthavens zet door. In het tweede kwartaal van 2018 vlogen ruim 21,2 miljoen passagiers van en naar Nederland. Een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  • 25 September 2018 om 02:20
Gisteren β€” 24 September 2018Binnenland

Witwasverdachte en ING-klant: 'Wij deden wat Apple en Starbucks ook deden'

Erwin de Ruiter heeft bijna dertig jaar zijn klanten geholpen om via zijn trustkantoor Caute zo min mogelijk belasting te betalen. Maar de afgelopen tijd heeft hij eens goed over ‘de moraliteit’ van dat werk nagedacht, vertelt hij deze maandag de rechtbank in Amsterdam. En toen vroeg hij zich af: Is het een goede zaak om klanten te helpen bij het omzeilen van belasting? ‘Wil je daar betrokken bij zijn? Ik niet meer.’

  • 24 September 2018 om 21:58

In de Eerste Kamer ligt belangenverstrengeling al snel op de loer

VVD-senator Anne-Wil Duthler stemde in de Eerste Kamer over een wet waar haar bedrijf eerst advies over gaf. ‘Niet koosjer’, menen critici. Relativerende stemmen zijn er ook. ‘Ik heb enige moeite om hier panisch over te doen.’ Want de kwestie staat niet op zichzelf. Integendeel: Eerste Kamerleden stemmen geregeld over wetsvoorstellen waar ze belang bij hebben vanwege hun nevenfunctie.

  • 24 September 2018 om 21:37

De drie Griekse journalisten zijn weer vrij, maar kritiek op regering en opvang vluchtelingen loopt op

Drie Griekse journalisten werden zaterdag gearresteerd na een artikel over gesjoemel met Europees geld bedoeld voor vluchtelingenopvang. Zondag werden ze weer vrijgelaten. Is de kous daarmee af?

  • 24 September 2018 om 18:49

Miljardenelftal verslaat oud-Oranje

De multimiljonairs uit de Quote 500 hebben met riante cijfers de oud-internationals van Oranje verslagen in een benefietwedstrijd voor Spieren voor Spieren. ,,We hebben wel tijdens de wedstrijd Frank de Boer moeten kopen.''

  • 24 September 2018 om 22:13

Witte Huis roept onderminister van Justitie op het matje; ontslag dreigt

De Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein zal president Trump donderdag ontmoeten. Dat liet het Witte Huis weten na een reeks berichten maandag over het mogelijke ontslag van de man.

  • 24 September 2018 om 17:32

Justitie eist 21 maanden cel tegen vastgoedman Stroink voor omkoping Google-medewerker

Het Openbaar Ministerie heeft maandag 21 maanden cel geëist tegen vastgoedman Rudy Stroink voor omkoping van een voormalig Google-medewerker. Hij zou volgens justitie via een tussenpersoon 1,7 miljoen euro hebben betaald in ruil voor een gunstig huurcontract van Google voor zijn datacentrum in de Eemshaven in Groningen. Tegen zijn vrouw werd 15 maanden cel geëist.

  • 24 September 2018 om 20:23
❌