[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Binnenland

’Straks ook barbecue verboden in Utrecht’

De VVD in Utrecht vreest dat na een eventueel houtstookverbod in de stad ook snel de barbecue verboden zal worden.

Ikea roept paassnoep terug om muizen

Ikea roept alle 100 gramsverpakkingen Godis påskkyckling paasschuim terug, omdat dit snoepgoed tijdens de productie mogelijk in aanraking is geweest met muizen. De muizen zaten bij een externe leverancier en die kan niet uitsluiten dat de muizen aan het paasschuim hebben gezeten.

IKEA roept paassnoep terug waar mogelijk muizen aan zaten

Winkelketen IKEA roept alle 100 gramsverpakkingen van de zogenoemde Godis påskkyckling paasschuim terug, omdat het snoepgoed tijdens de productie mogelijk in aanraking is geweest met muizen. De diertjes zaten bij een externe leverancier, die niet kan uitsluiten dat de muizen aan het paasschuim hebben gezeten.

  • 23 Februari 2018 om 08:41

Tbs'er voor de rechter voor doodsteken medewerker kliniek

De 45-jarige man die verdacht wordt van het dodelijk verwonden van medewerker Arnd Otten (25) van tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal staat vandaag voor de rechter. Verdachte Michel T. zou de medewerker, die nog maar een paar weken bij de kliniek werkte, met een schaar hebben doodgestoken.

Werd Rietje (80) vermoord om de erfenis?

„Zolang wij niet bekennen, weten zij niet wie het hebben gedaan.” Het tapgesprek tussen Susanne H. (56) en Hans W. (55), na de bizarre dood van diens moeder, werd gisteren in de rechtbank van Amsterdam afgespeeld. Het echtpaar bleef echter ontkennen iets met haar overlijden te maken te hebben.

Min dertig laat echte skiΓ«r koud

Niet alleen in Nederland wordt het koud. De half miljoen landgenoten die dezer dagen richting de piste gaan, moeten rekening houden met serieuze kou: op de toppen kan het in de wind wel dertig graden onder nul worden.

Honderdduizenden naar de zon of de sneeuw

Honderdduizenden Nederlanders vertrekken vrijdag en de rest van het weekeinde met voorjaarsvakantie naar de zon of - vooral - naar de sneeuw. Na de regio Zuid zijn het ditmaal scholieren uit de regio’s Noord en Midden die een weekje vrijaf krijgen.

Seksuele wantoestanden hulporganisaties 'topje van de ijsberg'

De komende tijd zullen meer misstanden aan het licht komen bij internationale hulporganisaties, zoals bij Oxfam en Plan International. Dat vreest minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

  • 23 Februari 2018 om 07:30

Belofte begroting blijkt boterzacht

De belofte van premier Rutte om geen cent extra aan de EU-begroting bij te dragen, is toch niet zo hard. Dat bleek tijdens het debat over de Europese top.

Nederturken komen weg met bijstandsfraude

Turks-Nederlandse fraudeurs krijgen ruim baan omdat gemeenten door de rechter worden teruggefloten wanneer zij vermogensonderzoek doen op Turks grondgebied.

'Be-la-che-lijk dat reizigers toeslag van 0 euro moeten kopen op Intercity direct'

Reizigers hoeven buiten de spits tijdelijk géén toeslag te betalen op de Intercity direct tussen Schiphol en Rotterdam, maar NS wil dat zij de toeslag 'kopen', ook als deze 0 euro is. Reizigers balen van die administratieve rompslomp, maar zijn blij dat de toeslag langer gratis blijft.

  • 23 Februari 2018 om 07:00

Felle reacties op de vrouw die het referendum torpedeerde

De vrouw die gisteren het referendum torpedeerde, wekt al sinds haar aantreden veel weerstand op. Waar komen die agressieve reacties tegen D66-minister Kajsa Ollongren vandaan?

  • 23 Februari 2018 om 06:48

β€˜Neem thermo-ondergoed mee op wintersport!’

Nederland gaat vanaf vandaag massaal op wintersportvakantie. Diana Woei van Weerplaza heeft de laatste sneeuwupdates en geeft tips om de bittere kou te overleven.

'OM betaalde weduwe Mieremet onkostenvergoeding van 200.000 euro'

Het Openbaar Ministerie heeft in 2013 een 'onkostenvergoeding' van 200.000 euro betaald aan de weduwe van topcrimineel John Mieremet. Ria E. deed na de moord op haar man afstand van 6,5 miljoen euro aan crimineel vermogen. In ruil daarvoor werd de vrouw, die zelf werd verdacht van witwassen, niet vervolgd en mocht ze dus twee ton houden. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla.

  • 23 Februari 2018 om 06:48

Kajsa Ollongren: een kille prinses of zelfverzekerde zakenvrouw?

De vrouw die gisteren het referendum torpedeerde, wekt al sinds haar aantreden veel weerstand op. Waar komen die agressieve reacties tegen D66-minister Kajsa Ollongren vandaan?

  • 23 Februari 2018 om 06:48

Dit weekend op wintersport? Houd rekening met file en extreme kou

Ga jij dit weekend naar de Alpen voor je wintersportvakantie? Houd dan rekening met extreme kou. Het kan op sommige plekken 20 graden gaan vriezen.

Turkse fraudeur heeft vrij spel

De bestrijding van bijstandsfraude door Turkse Nederlanders is tegen een zware nederlaag aangelopen: een nieuwe en effectieve methode om fraude te bestrijden, is volgens de rechter discriminerend.

’Pas op, dieven klunen ook!’

Ook inbrekers kunnen klunen, waarschuwen experts nu schaatspret in het verschiet ligt. Een bevroren sloot kan als rode loper dienen naar de openstaande achterdeur.

Zo snel als licht? Nieuwbouwhuis vaak trager door gemiste aansluiting

De oplevering van nieuwbouwhuizen wordt steeds vaker uitgesteld omdat het niet lukt de woning op tijd aan te sluiten op gas en licht. Daarvoor waarschuwen netbeheerders, projectontwikkelaars en Vereniging Eigen Huis (VEH), dat deze week een brief schreef aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) over het probleem.

Zo blijven ouderen veilig ondanks vrieskou

Het wordt rap kouder in Nederland. Een feest voor liefhebbers van ijspret, een ramp voor kwetsbare ouderen. Voor deze groep brengt de extreme kou risico’s met zich mee. Ouderenorganisatie Gouden Dagen komt daarom met een heus ’vriesadvies voor ouderen’.

❌