[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Welzijn

Inspectie houdt voortaan toezicht op inkorten wachttijden ggz-instellingen

Door NU.nl

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat ggz-instellingen voortaan medebeoordelen op hun inspanningen om wachttijden voor cliënten in te korten. Dit is op verzoek van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).

UMC ontwikkelt pleister tegen lekkage hersenvocht

Door ANP

Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. 

Opnieuw relatie tussen longontsteking en geiten vastgesteld

Door ANP

Mensen die binnen 2 kilometer van een geitenhouderij wonen, lopen meer kans op longontsteking dan gemiddeld. Er was al sprake van een verband, maar nieuw onderzoek in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg toont dit opnieuw aan, zegt onderzoeksinstituut Nivel.

NUcheckt: Ongevaarlijk om water te drinken dat een nacht oud is

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan."

OuderWelzijn

Microchirurgische ingreep herstelt borstgevoel na reconstructie

Door ANP/NU.nl

De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Een microchirurgische ingreep, namelijk het omleiden van een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel naar de gereconstrueerde borst, zorgt ervoor dat het gevoel terugkomt.

Nieuwe regels voor reclame over cosmetische ingrepen

Door ANP

Reclame voor cosmetische ingrepen moet voortaan voldoen aan regels. Zo mogen advertenties niet misleidend zijn, geen garanties over het resultaat voorspiegelen, niet op minderjarigen gericht zijn en niet aanzetten tot het ondergaan van te veel behandelingen.

NUcheckt: In bad verbrand je niet evenveel calorieΓ«n als met sporten

Door Novum

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "In bad verbrand je net zoveel calorieën als met sporten."

Meer volwassenen met psychische klachten naar huisarts

Door ANP

Het percentage volwassenen dat contact heeft gehad met de huisarts wegens psychische en sociale problemen is tussen 2011 en 2017 toegenomen van 12 naar 18 procent, aldus onderzoeksinstituut Nivel.

'FinanciΓ«le beloning van baas stimulans om te stoppen met roken'

Door ANP/NU.nl

Een financiële beloning van de werkgever is voor werknemers een belangrijke stimulans om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven.

Aantal geregistreerde euthanasiegevallen daalt na jarenlange toename

Door ANP

Het aantal geregistreerde gevallen van euthanasie neemt na een jarenlange toename ineens af. In de eerste negen maanden van 2018 lieten 4.600 mensen hun leven beëindigen door een arts, 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

NUcheckt: Er zit waarschijnlijk echt een beetje vitamine D in chocolade

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Chocolade is een bron van vitamine D.'

Jeugdartsen sporen zestienjarigen aan zich te laten vaccineren

Door ANP

Jeugdartsen gaan zestienjarigen die onvolledig of niet zijn gevaccineerd vragen om zich alsnog in te laten enten, heeft Mascha Kamphuis van AJN Jeugdartsen in het televisieprogramma De Monitor gezegd. 

Apothekersorganisatie: 'Anticonceptiepil blijft beperkt beschikbaar'

Door NU.nl

Het tekort aan enkele veelgebruikte varianten anticonceptiepillen in apotheken is nog steeds niet opgelost, bevestigt brancheorganisatie KNMP donderdag namens de apothekers in gesprek met NU.nl. 

Nieuw centrum voor patiΓ«nten met vleesetende bacterie

Door ANP

De oprichting van een speciaal centrum moet voorkomen dat mensen met necrotiserende fasciitis, een levensbedreigende onderhuidse infectie, door een te late diagnose overlijden.

NUcheckt: Je krijgt waarschijnlijk geen sterkere botten van bier

Door NU.nl/Shannon Bakker
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: 'Bier maakt je botten sterker.'

Steeds minder mensen halen een griepprik

Door ANP

De animo voor de griepprik blijft afnemen. Nog maar de helft van de Nederlanders met een hoog risico op complicaties bij griep haalde afgelopen jaar een griepprik, maakt gezondheidsinstituut Nivel woensdag bekend. Tien jaar eerder was dit aandeel nog 72 procent.

Overdaad omgevingsgeluid leidt volgens WHO tot gezondheidsproblemen

Door NU.nl

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt in een nieuw rapport voor een overdaad aan omgevingsgeluid. Volgens de WHO kan dit leiden tot onder meer chronische stress en hart- en vaatziekten.

UMCG onderzoekt oudste en goedkoopste medicijn tegen hartfalen

Door GIC

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat onderzoeken of het oudste en goedkoopste medicijn tegen hartfalen, Digoxine, weer moet worden voorgeschreven aan mensen met hartfalen. Het UMCG heeft hiervoor 3 miljoen euro subsidie gekregen.

PatiΓ«ntenorganisatie: 'Te weinig steun voor ongeneeslijke kankerpatiΓ«nten'

Door ANP/NU.nl

Nederlandse ziekenhuizen laten ongeneeslijk zieke kankerpatiënten te vaak aan hun lot over, stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

PatiΓ«ntenfederatie: 'Apotheken negeren vaak voorschrift specifiek medicijn'

Door ANP

Zelfs als artsen voor patiënten een specifiek medicijn voorschrijven, zouden apotheken vaak een ander middel met dezelfde werkzame stof verstrekken, blijkt dinsdag uit een peiling van Patiëntenfederatie Nederland. Sommige patiënten kunnen gevoelig zijn voor een wisseling van medicijnen, waarschuwt de organisatie.

❌