[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018Welzijn

Ziekenhuismedewerkers die nachtdiensten draaien krijgen vaker griep

Door ANP

Ziekenhuismedewerkers die regelmatig nachtdiensten draaien, hebben 20 procent meer kans op griep- en luchtwegklachten dan personeelsleden die alleen overdag werken, blijkt vrijdag uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

OuderWelzijn

'Arts behandelt patiΓ«nt met korte levensverwachting vaak te lang door'

Door ANP

Patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld omdat ze een ongeneeslijke vorm van kanker hebben, krijgen vaak overbodige en schadelijke medische interventies.

Feit of fabel: Dit moet je weten over je darmen

Door NU.nl/Jorieke van Noorloos

Over wat wel en niet goed is voor je darmen, doen veel verhalen de ronde. Maar wat is nu echt slecht voor je stoelgang? 

Is appen een verslaving?

Door Flow/Anneke Bots

Ruim 90 procent van smartphonebezittend Nederland stuurt dagelijks berichtjes via WhatsApp. Is het gebruiken van de app een verslaving? En kunnen mensen zonder WhatsApp? Tijdschrift Flow gaat op zoek naar het antwoord.

'We zijn onterecht bang gemaakt voor het eten van vetten'

Door Gezondheidsnet

Kun je meer energie krijgen door anders te eten? Volgens Marjolein Dubbers, vitaliteitscoach en auteur van Het energieke vrouwen voedingskompas, wel. Gezondheidsnet vraagt haar hoe.

Zo blijf je, ook als je ouder wordt, zo lang mogelijk vitaal

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

De levensverwachting van 65-jarigen blijft stijgen, dat blijkt uit cijfers van het CBS. We worden steeds ouder. Maar hoe blijven we zo lang mogelijk fit? Tien vragen aan prof. dr. Andrea Maier, internist en hoogleraar veroudering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne. En auteur van het boek Eeuwig houdbaar.

Hooggevoeligheid: Hype of serieus onderwerp?

Door NU.nl/Meike Bergwerff

Hooggevoeligheid is een populair onderwerp, maar wat is het precies en waarom wordt deze term opeens zo veel gebruikt?

Wat kun je doen tegen hoofdpijn?

Door NU.nl

Huisarts Edwin de Vaal legt uit wat je kunt doen tegen hoofdpijn.

Bioscopen en fitnesscentra beschermen bezoekers tegen gehoorschade

Door ANP/NU.nl

Bioscopen, fitnesscentra, studentenverenigingen en organisatoren van schoolfeesten nemen stappen om gehoorbeschadiging bij bezoekers te voorkomen. Ze sluiten daarover donderdag een akkoord met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).

'PatiΓ«nten krijgen weinig informatie over effecten kankerbehandeling'

Door NU.nl

Patiënten die behandelingen tegen kanker ondergaan, zouden weinig informatie krijgen over de gevolgen die de behandeling kan hebben. Ook vragen artsen niet vaak hoe het leven van patiënten eruitziet, waardoor daar geen rekening mee kan worden gehouden.

Hoe (on)gezond is het om elke dag je haar te wassen?

Door NU.nl/Indra Jager

Bijna iedereen wast zijn haar. Maar hoe vaak is het best? En hoe (on)gezond is het om iedere dag shampoo te gebruiken? 
 

Leefstijlgeneeskunde: Bestrijd de problemen, niet de symptomen

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Praktisch alle media hebben het erover: leefstijlgeneeskunde. Wat is het en waarom is het zo'n hot topic? We vroegen het huisarts Tamara de Weijer, oprichter en voorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl.

'Omdat er zo veel kan, kun je teleurgesteld raken in wat je niet bereikt'

Door Flow/Anneke Bots

Gratis basis- en voortgezet onderwijs en een leenstelstel; wie in Nederland wil leren, heeft daar de mogelijkheid toe. Het maakt minder uit waar je vandaan komt, het gaat meer om wat je kan. Maar betekent dat dat iedereen ambitieus moet zijn? Iedere week zoekt tijdschrift Flow op NU.nl het antwoord op zo’n psychologische vraag. 

Zo ga je beter om met stress en voorkom je een burn-out

Door Gezondheidsnet

Bijna 15 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar in Nederland zegt last te hebben van psychische vermoeidheid. Relatief meer vrouwen dan mannen ervaren dergelijke burn-outklachten, blijkt uit CBS-cijfers. Hoe kunnen mensen beter omgaan met stress en zo'n burn-out voorkomen? Psychomotorisch therapeut Niels Goudswaard vertelt.

Dit gebeurt er met je lichaam als je verliefd bent

Door NU.nl

Als je verliefd bent voel je van alles, van de bekende vlinders tot van alles in je hoofd. Maar wat gebeurt er nou precies?

Onderzoekers vinden genetische variaties die ADHD kunnen veroorzaken

Door ANP

Een internationaal team van onderzoekers zegt twaalf genetische variaties te hebben gevonden die het risico op ADHD vergroten, meldt het Radboudumc maandag. Het universitair medisch centrum neemt deel aan dit Psychiatric Genomics Consortium.

Inspectie: AMC in de fout met zelf geproduceerd stofwisselingsmedicijn

Door ANP

Het Amsterdam UMC ofwel AMC had een middel tegen een stofwisselingsziekte niet zo mogen maken als het (tijdelijk) heeft gedaan. Het heeft een grondstof gebruikt die niet voldeed aan de Farmacopee, een Europees handboek, oordeelt de gezondheidsinspectie (IGJ) woensdag. 

Inspectie gaat afgebroken studie AMC naar galwegkanker onderzoeken

Door ANP/NU.nl

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat een studie van het Amsterdam Universitair Centrum AMC naar galwegkanker nader onderzoeken.

Hoe voorkom je dat je griep krijgt in de winter?

Door NU.nl/Job van der Plicht

Als de winter in aantocht is, neemt automatisch ook het aantal zieken toe. De winter brengt vaak een griepgolf met zich mee. Hoe komt het dat in de winter zo veel mensen ziek worden, en hoe voorkom je dat je zelf wordt getroffen door de griep?

Feit of Fabel: Van energiedrankjes word je hyperactief

Door NU.nl

Medici maken zich al langere tijd zorgen over energiedrankjes vanwege de grote hoeveelheid cafeïne die ze vaak bevatten. Maar word je er ook hyperactief van?

❌