[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderWelzijn

Heeft de maan echt effect op onze gezondheid?

Door NU.nl/Elise Vermeeren

Er zijn ontelbaar veel mythes over de maan: vrouwen zouden bij een volle maan eerder bevallen en we zouden slechter slapen. Heeft de maan echt effect op onze gezondheid? "Geloven in de maan moet je vooral doen, maar het is niet betrouwbaar", zegt sterrenkundige Peter Barthel.

Ademwerk: 'Als je niet optimaal ademt, voel je je gevoelens niet optimaal'

Door Hagar Jobse

Ademcoaches zijn razend populair. Door anders te ademen zou je je emoties beter doorvoelen. Maar vanuit de wetenschap is er kritiek. "Bij de meeste mensen heeft hun ademhaling nauwelijks impact op hun gemoedstoestand."

Er even tussenuit: zelfs een midweekje heeft positief gezondheidseffect

Door Dorien Dijkhuis

Deze zomer slaan zo'n vijf miljoen Nederlanders de vakantie over vanwege de coronacrisis, blijkt uit onderzoek. Slecht idee: vakantie is namelijk goed voor de gezondheid. Het vermindert stress en zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten.

'Is mijn onderhuidse vetbultje gevaarlijk?'

Door Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik heb een talgkliercyste. Moet ik die laten weghalen?

Nieuwe donorwet ingegaan, maar gaat in najaar pas praktisch gelden

Door NU.nl

De nieuwe donorwet is woensdag ingegaan. Vanwege de coronacrisis hebben volwassen Nederlanders echter nog tot in het najaar de tijd gekregen om hun keuze in te vullen. Wie zich uiteindelijk niet registreert, geeft automatisch toestemming voor orgaandonatie.

Oogarts: 'Goedkope zonnebril beschermt net zo goed als dure merkbril'

Door Dorien Dijkhuis

De zon schijnt. Toch draagt lang niet iedereen een zonnebril. Hoe erg is dat? Dr. Suzanne Yzer, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam: "Het belang van een zonnebril wordt nog vaak onderschat."

Angstig of somber? Dit is waarom je beter kunt stoppen met drinken

Door Hagar Jobse

Een biertje of wijntje op z'n tijd zal niet veel effect op onze gemoedstoestand hebben. Maar regelmatig veel alcohol nuttigen is een behoorlijke aanslag op ons immuunsysteem. En dat leidt niet alleen tot fysieke, maar zeker ook tot mentale klachten. "Mensen met psychische problemen kunnen beter stoppen met drinken."

Door coronacrisis veel meer animo voor digitale huisartsenpost dan verwacht

Door Wies van der Heyden

De pilot met het digitale huisartsenplatform Spreekuur is veel beter aangeslagen dan verwacht. Het plan was om tijdens de pilot in drie maanden 600 online consulten uit te voeren, dat werden er uiteindelijk 4.000. "Mede door de coronacrisis wordt digitale zorg omarmd", vertelt Inez Teunissen, een van de mensen achter het platform, tegen NU.nl.

Sportscholen 1 juli weer open: bij nul beginnen of hebben spieren geheugen?

Door Marijke Verhaar

Jezelf in het zweet werken op de spinningfiets, de beentrainer en de halterbank: vanaf 1 juli kan je eindelijk weer terecht bij de sportschool. Ben je dankzij het spiergeheugen een beetje snel in vorm of moet je gewoon bij nul beginnen?

Nog steeds niet zwanger: wanneer ga je naar de huisarts?

Door Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er als je met een onvervulde kinderwens aanklopt bij de huisarts?

'Waarom kan de huisarts mij nog steeds niet ontvangen?'

Door Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: het leven wordt weer wat normaler, waarom kan ik dan nog steeds niet 'normaal' terecht bij de huisarts?

Hoe werkt bloed doneren en wat is het effect op de donor?

Door Germieke Smits

Niet alleen je organen kunnen nuttig zijn om te doneren, maar ook je bloed. In Nederland staan 350.000 Nederlanders één of een paar keer per jaar een halve liter bloed af. "We willen geen overschot: bloed is beperkt houdbaar."

Zo bereid je je voor op een huisartsgesprek

Door Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: hoe bereid je het gesprek met de huisarts goed voor?

'Anale jeuk is veelvoorkomende klacht en voor de huisarts geen taboe'

Door Dorien Dijkhuis

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat kun je doen aan anale jeuk?

โŒ