[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 15 Augustus 2018Welzijn

'Nederlanders bewegen twee keer zo veel als andere Europeanen'

Door NU.nl

Volgens een rapport van de Europese Commissie fietst, wandelt, tuiniert of zwemt 80 procent van de Nederlanders wekelijks. Dat is het meest van alle Europeanen, waaronder het gemiddelde op 44 procent ligt.

OuderWelzijn

NUcheckt: Onduidelijk hoeveel jongeren op vakantie condooms gebruiken

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "78 procent van de vrijgezelle jongeren gebruikt op vakantie meestal of altijd een condoom."

Feit of fabel: Bepaalt zonnebrandfactor hoe lang de huid is beschermd?

Door NU.nl

Wie gaat liggen in de zon, moet zich insmeren met zonnebrandcrème. Maar maakt het uit hoeveel crème je gebruikt? En kun je ook verbranden in de schaduw? NU.nl legde een aantal stellingen over de berscherming tegen de zon voor aan stralingsdeskundige dr. Harry Slaper van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.   

'E-sigaret mogelijk schadelijker dan gedacht'

Door NU.nl

Het roken van e-sigaretten zou meer schade aan het lichaam toebrengen dan aanvankelijk werd aangenomen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de dampen die vrijkomen bij het roken van de sigaretten mogelijk belangrijke immuuncellen beschadigen.

Hoeveelheid schadelijke uv-straling zon volgens RIVM groter dan ooit

Door ANP

De hoeveelheid schadelijke uv-straling van de zon is groter dan ooit tevoren, maakt het RIVM dinsdag bekend op basis van metingen. In juli werd de grootste hoeveelheid sinds de start van de metingen in 1994 gemeten.

Menzis vergoedt behandeling depressie pas na resultaat

Door ANP

Zorgverzekeraar Menzis gaat het komende jaar de kosten voor behandeling van depressies en angsten vergoeden aan zorgverleners op basis van het behaalde resultaat en niet langer op basis van het aantal behandelingen.

Albert Heijn haalt kropsla van eigen merk terug vanwege salmonella

Door ANP

Albert Heijn haalt kropsla van het eigen merk terug uit de winkels. Er is salmonella aangetroffen in de sla die vanaf 2 augustus verkocht werd.

Bakmix Dr. Oetker bevat mogelijk salmonella

Door ANP

Dr. Oetker haalt de bakmix Mug Cake Chocolade terug. Mogelijk is de salmonellabacterie aanwezig in het poeder dat met melk aangemaakt moet worden om een cake te maken.

Meer Nederlanders maken bezwaar tegen orgaandonatie

Door NU.nl

Het aantal Nederlanders dat bezwaar maakt tegen orgaandonatie, is gestegen van 1,7 miljoen in 2017 naar 1,9 miljoen dit jaar, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

'Meer kans op complicaties bij zwangerschap na maagverkleining'

Door NU.nl

Vrouwen die een maagverkleining hebben ondergaan, lopen tijdens een zwangerschap meer risico op complicaties. 

Medicijntekort bij apotheken en ziekenhuizen door softwarefout groothandel

Door NU.nl/ANP

Ruim tweehonderd apotheken en tientallen ziekenhuizen in Nederland krijgen de komende tijd minder medicijnen geleverd. Dit komt door een fout in de software bij medicijngroothandel Pluripharm in Alkmaar.

Wat veel zon met je doet: 'Mannen worden sneller verliefd'

Door NU.nl/Danja Koeleman

Tot genoegen van velen was het weer de afgelopen weken heel zonnig en droog. Wat doet die overdaad aan zon met ons lichamelijk en geestelijk welzijn? NU.nl vraagt het aan experts.

Amsterdam UMC roept zelfgeproduceerd medicijn terug

Door NU.nl

Amsterdam UMC roept het zelfgeproduceerde medicijn CDCA terug. Het geneesmiddel is bedoeld voor patiënten met de stofwisselingsziekte CTX.

Aantal waarschuwingen voor blauwalg in zwemwater neemt toe

Door NU.nl

Het aantal zwemwateren dat met blauwalg vervuild is, neemt toe. Dit jaar zijn er als gevolg van de aanhoudende warmte al 150 waarschuwingen uitgegeven, in 2016 waren dat er nog 77.

Consumentenbond waarschuwt dat inspectie niet ingrijpt bij falende thuiszorg

Door ANP/NU.nl

De Consumentenbond heeft na eigen onderzoek geconstateerd dat veel thuiszorgorganisaties de zaken niet op orde hebben voor het leveren van goede en veilige zorg, en dat de inspectie niet ingrijpt.

'Breng vervuild hartmedicijn valsartan terug naar apotheek'

Door ANP/NU.nl

Nederlandse apothekers moeten patiënten vragen medicijnen waarin de werkzame stof valsartan is vervuild terug te brengen naar de apotheek en om te ruilen. Die oproep doet de brancheorganisatie voor apothekers KNMP woensdag.

Jongen bij wie deel rechterhersenhelft werd verwijderd functioneert goed

Door NU.nl

Een jongen bij wie een deel van zijn hersenen werd weggehaald om genezen te kunnen worden van ernstige epilepsie is tegen de verwachtingen in goed hersteld na deze operatie.

'Ernstige griep vergroot kans op dodelijke schimmelinfectie'

Door NU.nl

Patiënten die op de intensive care (ic) liggen vanwege ernstige griep, zouden een 15 procent grotere kans hebben op het ontwikkelen van een infectie met de schimmel Aspergillus.

Antirookactivisten vragen NVWA sjoemelsigaretten uit handel te nemen

Door ANP/NU.nl

Antirookactivisten hebben de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opgeroepen alle sigaretten uit de handel te nemen die niet aan de wettelijke maxima voor teer, nicotine en koolmonoxide voldoen.

Groot onderzoek naar effectiviteit consult bij borstklachten

Door ANP/NU.nl

Wetenschappers gaan onderzoeken hoe huisartsen beter kunnen bepalen of patiënten met pijn op de borst moeten worden doorverwezen. Nu is het vaak lastig voor de huisarts om vast te stellen of de klachten door het hart worden veroorzaakt.

โŒ