[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017Vervoer

Alstom en Siemens werken aan treinfusie

Alstom en Siemens werken aan treinfusie

PARIJS - Het Franse industrieconcern Alstom is in gesprek met branchegenoot Siemens over een samenvoeging met de treindivisie van de Duitsers. Dat bevestigden beide bedrijven na berichtgeving hierover in Franse media.

Sie...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 19:22

CLIP #18 Schroefwater (1): Autokranen van Max Wemmer

In de nieuwe videoreeks ‘Schroefwater' van Heere Heeresma jr. vertellen (ex-)schippers over het leven op het water dat achter hen ligt. In de eerste aflevering vertelt schipper Max Wemmer (71) gedurende de lengte van een sjekkie over de dramatische gebeurtenis waardoor hij in 1976 aan de wal ging en autokranen ging bouwen.

 • 22 September 2017 om 22:16

Nieuw infotainment voor Porsche

Met nieuwe functies, diensten en apps tilt de nieuwe Porsche Cayenne voertuigconnectiviteit naar een hoger niveau. Het brede scala aan online mogelijkheden wordt mogelijk gemaakt door Porsche Connect Plus, dat standaard is op de nieuwe Cayenne.

Zware Kees: Loctite

Door Kees Wiersum

 • 22 September 2017 om 22:00

Renault Koleos haalt 5 sterren EuroNCAP

De Renault Koleos heeft vijf sterren behaald tijdens de EuroNCAP crashtest. Renault behaalt hiermee de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert. Vooral op het gebied van inzittendenbescherming van volwassenen (90%) en kinderen (79%), alsmede voetgangers (63%) en veiligheidssystemen (75%) behaalde de Koleos uitstekende scores.

TB Shipyards levert nieuwe pont aan Veerdienst Schoonhoven

Veerdienst Schoonhoven heeft 13 september in Schoonhoven de bij Thecla Bodewes Shipyards gebouwde veerpont Zilverstad (45 x 14,80 meter) gedoopt. De Zilverstad is een geupdate versie van de in 2006 in de vaart genomen Stad Schoonhoven.

 • 22 September 2017 om 21:11

Land Rover Discovery trekt 110 ton

De Land Rover Discovery heeft zijn spierballen getoond door een 110 ton zware en 100 meter lange Roadtrain te verslepen over een traject van zestien kilometer. Het beeld van een truck met zeven trailers die wordt voortgesleept door een SUV lijkt vergezocht, maar is precies wat gebeurde op de Lasseter Highway in Noord-Australie. Land Rover verrichtte dit sterke staaltje trekkracht om de voor 2018 vernieuwde Land Rover Discovery te introduceren.

LCD televisie's gestolen uit vrachtwagen op parkeerplaats langs A1

LCD televisie's gestolen uit vrachtwagen op parkeerplaats langs A1

HENGELO/DEURNINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak uit een vrachtwagen. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 22 september omstreeks kwart voor drie op een parkeerplaats langs de snelweg A1 bij...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 19:42

Wildwest rond kabellegger in Bilbao

De Belgische baggeraar DEME heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 september geprobeerd de in aanbouw zijnde kabellegger Living Stone weg te slepen bij de werf LaNaval in Bilbao. Met twee sleepboten werd geprobeerd het 161 meter lange schip mee te nemen en naar zee te slepen. De actie mislukte omdat beveiligingsbeambten van de werf lucht kregen van de actie.

 • 22 September 2017 om 18:21

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

De Ferrari F12tdf (Tour de France) is met 799 exemplaren nogal exclusief. Na vandaag zelfs nog een beetje meer, want in Duitsland is er een exemplaar tot de grond afgebrand. Au!

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Seat heeft de prijzen van de Arona bekendgemaakt, een compacte SUV. Hier komen ze!

Nederlandse rederij betrapt op teveel zwavel in brandstof

De Deense politie heeft tot nu toe 17 boetes uitgedeeld aan rederijen die werden betrapt op varen met brandstof met een te hoog zwavelgehalte.

 • 22 September 2017 om 16:59

β€˜Vastgelopen CSCL Jupiter had kunnen breken' (video)

Rijkswaterstaat heeft er rekening mee gehouden dat het vastgelopen Chinese containerschip CSCL Jupiter zou kunnen breken. Dat zegt Nautisch adviseur Mario Vermeirssen van de afdeling Verkeer en Watermanagement op de website van Rijkswaterstaat.

 • 22 September 2017 om 16:53

VolkerWessels krijgt Britse havenopdracht

VolkerWessels krijgt Britse havenopdracht

AMERSFOORT - Twee Britse dochterondernemingen van bouwbedrijf VolkerWessels gaan aan de slag voor de uitbreiding van de haven van Felixstowe in Engeland. De opdracht omvat onder meer de aanleg van een nieuw opslagterrein v...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 16:11

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Voor de komst van de McLaren 720S was de 675LT de snelste supercar van de Britten, op de almachtige P1 na. De 675LT raakt inmiddels op leeftijd, dus het is de hoogste tijd om 'm een waardig afscheid te geven. Als volbloed circuitmachine, zo lijkt 't.

Fors meer boetes voor bellen tijdens rijden

Fors meer boetes voor bellen tijdens rijden

DEN HAAG - Het aantal boetes voor niet-handsfree bellen achter het stuur is fors toegenomen. In de maanden mei tot en met augustus is hier bijna 26.300 keer een bon voor uitgeschreven, tegen een kleine 21.000 keer in dezel...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 15:07

Syntus kiest voor MAN bussen voor stadslijnen in Almere

Syntus kiest voor MAN bussen voor stadslijnen in Almere

ALMERE - MAN levert Syntus honderd bussen. Syntus, onderdeel van het internationale mobiliteitsbedrijf Keolis, gaat met 57 exemplaren van de MAN Lion City A26 LF (15 meter), tien stuks MAN Lion City A37 LF (12 meter) en 33 MAN ...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 13:58

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

In de realiteit is McLaren gebonden aan bepaalde, onwrikbare (natuur)wetten. Maar hoe anders is dat in de virtuele wereld. En dus gooide het Britse supercarmerk alle remmen los tijdens het verzinnen van een racer voor in de racegame Gran Turismo Sport.

Minister Schultz ziet niets in kilometerheffing vrachtwagens

Minister Schultz ziet niets in kilometerheffing vrachtwagens

DEN HAAG - Minister Melanie Schultz van Infrastructuur ziet niets in een kilometerheffing voor vrachtwagens. Volgens media wordt daarover gepraat door VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in de kabinetsformatie. Schultz heeft meer ver...

Lees meer

 • 22 September 2017 om 13:36

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Vandaag is het dan eindelijk zover: Project Cars 2 komt uit! Na het veelbelovende eerste deel komt Slightly Mad Studios nu met meer tracks, meer auto's en vooral meer spektakel.
❌