[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Vervoer

GroenLinks: stop met vliegen naar Brussel

GroenLinks: stop met vliegen naar Brussel

DEN HAAG - GroenLinks doet vandaag een voorstel in de Tweede Kamer om vluchten tussen Amsterdam en Brussel uit te faseren. Er wordt nog altijd dagelijks meerdere malen gevlogen naar deze bestemming die met de trein binnen twee ...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 17:56

'Uitbreiding Lelystad Airport tegen de wet'

'Uitbreiding Lelystad Airport tegen de wet'

DEN HAAG - De uitbreiding van vliegveld Lelystad is in strijd met wetgeving, levert economisch veel minder op dan het kabinet doet geloven en geeft meer geluidsoverlast dan uit de berekening van de overheid blijkt. Dat ste...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 17:53

Nieuw hoofdkantoor met warehouse voor Moonen Packaging in Weert

Nieuw hoofdkantoor met warehouse voor Moonen Packaging in Weert

WEERT - Moonen Packaging heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed en Beleggingsmaatschappij Bruil voor een nieuw te bouwen hoofdkantoor met warehouse op bedrijventerrein De Kempen in Weert.

He...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 16:19

​Nuova Lancia Stratos nog begeerlijker dankzij handbak

Er zijn van die wauw-auto's die zo tergend lang op zich laten wachten dat je op een gegeven moment denkt 'laat maar…'. De Nuova Lancia Stratos behoort daar niet toe. Sterker, ook al dateert de eerste kennismaking uit 2010, nu de productie eindelijk nadert is-ie alleen maar begeerlijker geworden. De nieuwe Lancia Stratos is namelijk ook verkrijgbaar met een handbak.

Gemeentehuis bedreiging voor Museumhaven Willemsoord

Museumhaven Willemsoord in Den Helder wordt in haar voortbestaan bedreigd nu het gemeentebestuur heeft besloten om in het hart van het nautisch kwartier op het voormalige Rijkswerfcomplex circa 400 ambtenaren in twee bestaande gebouwen te huisvesten. Eén ervan is een Rijksmonument, gebouwd in 1825. Het lijkt de doodsteek voor de museumhaven, waar onder meer varende monumenten worden gerestaureerd.

 • 21 Februari 2019 om 17:01

Nieuwe LT-43 nu drie meter langer

De LT-43 Annalijdia van Maart en zoon Klaas van Duijn uit Katwijk aan Zee is met drie meter verlengd.

 • 21 Februari 2019 om 16:41

Wereldwijde verkoop elektrische auto's met 74 procent gestegen in 2018

Door NU.nl

Wereldwijd zijn vorig jaar 1,26 miljoen elektrische auto's verkocht, een stijging van 74 procent ten opzichte van een jaar eerder. Meer dan de helft van deze wagens werd in China geregistreerd.

Eerste vier DAF XF 480 Super Space Cab trekkers uit order van zeven aan Rutges Cargo Europe afgeleverd

Eerste vier DAF XF 480 Super Space Cab trekkers uit order van zeven aan Rutges Cargo Europe afgeleverd

NIEUW-VENNEP/SCHIPHOL - Met de levering van de eerste vier uit een serie van zeven DAF XF480 FT 4x2 Low deck Super Space Cab trekkers, keert het Nederlandse truckmerk voor het eerst sinds jaren terug binnen het wagenpark v...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 15:49

OM wil 11 miljoen afpakken van Aluchemie voor overtreden omgevingsvergunning

OM wil 11 miljoen afpakken van Aluchemie voor overtreden omgevingsvergunning

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank in Rotterdam geëist dat Aluminium en Chemie Rotterdam B.V. (Aluchemie) in totaal 11.365.309 euro betaalt aan de staat. Het OM heeft...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 15:43

Vrachtwagen met damwanden gekanteld op afrit A27 [+foto]

Vrachtwagen met damwanden gekanteld op afrit A27 [+foto]

WERKENDAM - [update 17:05 uur] Donderdagmiddag is een vrachtwagen gekanteld op de afrit van de A27 bij Werkendam. Het ging rond 14:30 uur mis op de afrit uit de richting van Gorinchem bij knooppunt Werkendam.

De trailer g...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 14:12

​Smileys als lucratieve kentekenpersonalia 2.0

Miljoenen worden er geboden op nogal pretentieuze kentekenplaten. Euro's, ponden of dollars welteverstaan. Zo vroeg onlangs nog iemand 15 miljoen dollar voor het kenteken 'F1'. Absurdisme ten voeten uit, maar door deze wereld waarin rijkaards gewoonweg niet meer weten wat ze met al hun geld moeten doen, stuitte de Australische provincie Queensland maar mooi eventjes op een potentieel lucratief vervolg.

Gesnapt! Porsche Taycan Sport Turismo

Ook Porsche heeft geëlektrificeerde auto's reeds omarmd. De Taycan, die op de rol staat voor 2020, zal de eerste EV worden van het merk. Een tweede model is ook al aangekondigd via een conceptcar. Het gaat om de Mission E Cross Turismo, zeg maar gerust de stationuitvoering van de 'platte' Taycan. En daarvan hebben we nu al enkele geweldige spyshots, al zeggen we het zelf.

Opinie: Zijn de schippers dik tevreden?

Rijkswaterstaat en de provinciale vaarwegbeheerders hebben onlangs het rapport Belevingsmonitor Binnenvaart het licht laten zien (zie Schuttevaer 15 februari 2019). Het gaat om de resultaten van een grote online enquête waarin 1096 schipper-eigenaars en schippers in loondienst afgelopen zomer werden bevraagd over hun ervaringen met de Nederlandse binnenwateren. Het rapport loopt over van tevredenheid onder de schippers. De opstellers spiegelen de uitkomst van de enquête wel erg rooskleurig voor.

 • 21 Februari 2019 om 15:25

Zoektocht naar scheepsontwerp dat bij hoog en laag presteert

Moeten we inspelen op vaker voorkomende periodes van extreem laag water, zoals in 2018? Kunnen we vanaf nu beter schepen ontwerpen die speciaal geschikt zijn om meer tonnen mee te nemen bij minder diepgang? Scheepsbouwers, reders en onderzoeksinstituten zoals Marin en DST denken hier wel al over na, maar een eenvoudige oplossing is er niet.

 • 21 Februari 2019 om 15:25

Boskalis koopt Lewek Falcon

Boskalis heeft opnieuw een groot offshoresupportvaartuig aan haar vloot toegevoegd. Deze keer betreft het de overname van het multifunctionele DP2 offshoreconstructievaartuig Lewek Falcon van Emas Offshore uit Singapore. Na aankomst in Nederland is het vaartuig meteen bij Damen Shiprepair Rotterdam in dok gegaan. Boskalis zal het vaartuig herdopen in Boka Falcon.

 • 21 Februari 2019 om 14:50

Opinie: β€˜Puls zomaar van tafel geveegd’

Wat een week het kan niemand ontgaan zijn dat er een verbod op pulsvisserij is afgekondigd. Er moet nog over worden gestemd, maar in de tekst waar ja of nee op gestemd kan worden, staat een algeheel pulsverbod per 2021. De media staan vol van berichten over pulsvisserij. veel regionale kranten berichten over de zorgen bij vissers, de teleurstelling, het feit dat wetenschap terzijde is geschoven.

 • 21 Februari 2019 om 14:30

Maersk Supply Service rondt nieuwbouwprogramma af

Het heeft allemaal langer geduurd dan gedacht, maar nu heeft het Deense Maersk Supply Service toch een indrukwekkend nieuwbouwprogramma kunnen afronden. Het gaat om de bouw van zes zeer sterke zeeslepers van de Starfish-klasse die ook bevoorradings- en ankerwerk kunnen uitvoeren en vier innovatieve duikondersteuningsvaartuigen van de Stingray-klasse.

 • 21 Februari 2019 om 14:17

Directeuren Fairstar moeten bloeden voor wanbestuur

Vier voormalige directeuren en commissarissen van Fairstar Heavy Transport in Rotterdam moeten het bedrijf en diens latere eigenaar Dockwise een schadevergoeding betalen voor de onverantwoorde aanschaf van een zware-ladingschip van 110 miljoen dollar in 2011.

 • 21 Februari 2019 om 12:52

Grote controleactie parkeerplaats 'de Wouwse tol' door Rijkswaterstaat [+foto]

Grote controleactie parkeerplaats 'de Wouwse tol' door Rijkswaterstaat [+foto]

BERGEN OP ZOOM - Op de parkeerplaats van voormalig hotel/restaurant "de Wouwse Tol" is handhaving van Rijkswaterstaat bezig met een grootscheepse controle. Men wil niet loslaten wie of wat er gecontroleerd wordt....

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 13:12

Politie neemt 47 vliegtuigen in beslag van bende cocanesmokkelaars [+foto's]

Politie neemt 47 vliegtuigen in beslag van bende cocanesmokkelaars [+foto's]

BELÉM - De federale Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen in beslag van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog. In deze politieoperatie die 'Flak' heet, zijn 54 arrestatiebevelen uitg...

Lees meer

 • 21 Februari 2019 om 12:57
❌