[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 11 December 2018Vervoer

Opvarende Sandettie loopt rugletsel op

Het kustwachtcentrum in het Franse Jobourg (Normandië) heeft zondag 9 november een bemanningslid van de onder Franse vlag varende vriestrawler Sandettie (ex-Scheveningen 33) geëvacueerd.

 • 11 December 2018 om 14:55

EU keurt Duitse spoorsubsidie goed

De Europese commissie heeft een programma van de Duitse regering goedgekeurd om de modal shift van de weg naar het spoor in Duitsland te bevorderen. Via de nieuwe regeling krijgen railoperators vanaf dit jaar een korting tot 45% op het bedrag dat ze moeten betalen om van het spoornet gebruik te maken. Duitsland maakt hiervoor tot 2023 een bedrag van 350 miljoen euro vrij.

 • 11 December 2018 om 13:25

Porsche Macan S: meer vermogen per liter

De Porsche Macan werd onlangs opgefrist. En natuurlijk profiteert ook de Macan S daarvan. Buiten de uiterlijke wijzigingen om steeg het vermogen van 113 naar 118 pk per liter. Maar er is meer, want Porsche heeft goed geluisterd naar kritiek van huidige Macan-rijders.

Shell stoot offshorebelangen af

In zowel Noorwegen als Ierland heeft Shell aanzienlijke belangen in diverse offshorevelden afgestoten. In Noorwegen gaat het om de belangen in de velden Draugen en Gjøa en in Ierland om het belang in het Corrib-veld.

 • 11 December 2018 om 12:57

Ferus Smit redt Coops en Nieborg

Constructiebedrijf Coops en Nieborg in Hoogezand kan dankzij een overname door scheepswerf Ferus Smit een doorstart maken. Ruim 50 personeelsleden kunnen in het nieuwe bedrijf aan de slag.

 • 11 December 2018 om 12:00

Vrachtwagen van de weg langs N333 [+foto]

Vrachtwagen van de weg langs N333 [+foto]

MARKNESSE - Op de N333 heeft zich dinsdagochtend een eenzijdig ongeval voorgedaan. Door nog onbekende oorzaak raakte een vrachtwagen van de weg en eindigde in een akker.

Het liet zich in eerste instantie ernstiger aanzien...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 10:36

Zuid-Korea pompt 2,5 miljard dollar in scheepsbouw

De regering van Zuid-Korea heeft aangekondigd tussen nu en 2025 circa 2,5 miljard dollar aan kredietgaranties en subsidies beschikbaar te stellen voor de bouw van 140 LNG-aangedreven schepen.

 • 11 December 2018 om 11:30

ZHD-baas Wick Bornet Havenman van het Jaar 2018

Oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores is door de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2018.

 • 11 December 2018 om 11:12

Tien potentile percelen gevonden voor vrachtwagenparkings

Tien potentile percelen gevonden voor vrachtwagenparkings

DEN HAAG - Een nadere analyse van beschikbare Rijksterreinen langs de goederencorridors heeft tien percelen opgeleverd die in potentie geschikt zijn om een truckparking te ontwikkelen. Dat heeft Minister Cora van Nieuwenhu...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 10:23

Aviclaim start 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege stakingen

Aviclaim start 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege stakingen

Aviclaim start minimaal 203 rechtszaken tegen Ryanair vanwege de stakingen die afgelopen zomer plaatsvonden bij de luchtvaartmaatschappij. Tot op heden weigert Ryanair de claims uit te betalen, volgens hen is een staking van ei...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 10:12

Schavemaker Logistics neemt Jger Transport GmbH International over

Schavemaker Logistics neemt Jger Transport GmbH International over

BEVERWIJK - Schavemaker Logistics B.V. uit Beverwijk heeft per 1 december 2018 alle aandelen van Jäger Transport GmbH International te Bochum (Duitsland) overgenomen. Jäger Transport GmbH International is een familieb...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 10:03

Pools schip vaart groot gat in de kop

Een Pools binnenvaartschip heeft zaterdag 8 november op het Main-Donaukanaal forse kopschade opgelopen door een aanvaring met een dukdalf. Het 80 meter lange schip voer ongeladen in de afvaart de sluis van Riedenburg uit en wilde aan stuurboord vast maken.

 • 11 December 2018 om 10:40

Daimler trekt portemonnee voor accu's voor elektrische voertuigen

Daimler trekt portemonnee voor accu's voor elektrische voertuigen

STUTTGART - De Duitse automaker Daimler steekt fors geld in elektrisch rijden. Zo wordt de komende jaren zeker 20 miljard euro uitgegeven aan de aanschaf van accu's. Daarnaast wordt de vloot elektrisch aangedreven voer...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 08:56

Ruud Vat ontvangt Boeganker Havenbedrijf Rotterdam

Ruud Vat ontvangt Boeganker Havenbedrijf Rotterdam

ROTTERDAM - Op 10 december is Ruud Vat, oprichter en oud-directeur van NeeleVat Logistics, onderscheiden met het Boeganker van het Havenbedrijf Rotterdam. In zijn toelichting prees Ronald Paul, chief operating officer van Haven...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 08:44

Nieuwe Volkswagen Golf (2019), ben jij dit?

2019 wordt een heel belangrijk autojaar. Niet in de laatste plaats omdat er een nieuwe Volkswagen Golf op stapel staat. En het lijkt erop dat we daarvan nu alvast een voorproefje krijgen. Een heel vroeg en onbedoeld voorproefje uiteraard.

Uber-manager stuurde brandbrief over zelfrijdende auto's

Door NU.nl

Een Uber-manager heeft vijf dagen voor het dodelijke ongeluk met een zelfrijdende Uber een waarschuwing naar de top van het bedrijf gestuurd. In een e-mail schreef hij dat het bedrijf te veel risico's nam.

Japanse rechter verlengt voorarrest gevallen topman Nissan

Door ANP/NU.nl

De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. De in Brazilië geboren Frans-Libanese zakenman is het niet eens met de beslissing van een Japanse rechter om hem nog eens tien dagen in de cel te houden, meldt persbureau Kyodo dinsdag. 

'Bestelautoverkoop crisis nog niet te boven'

'Bestelautoverkoop crisis nog niet te boven'

BUNNIK - De verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Volgens branchevereniging Bovag zijn in de maanden januari tot en met novembe...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 07:50

Vrachtwagen in de sloot na aanrijding met auto op N378 [+foto]

Vrachtwagen in de sloot na aanrijding met auto op N378 [+foto]

GASSELTERBOERVEENSCHEMOND - Dinsdagochtend is op de N378 een vrachtwagen in de sloot terechtgekomen nadat hij moest uitwijken voor een personenauto die op de verkeerde weghelft reed. De chauffeur verloor de macht over het stuur...

Lees meer

 • 11 December 2018 om 07:42

Meer bestelauto's verkocht dankzij klusbedrijven en pakketbezorgers

Door NU.nl/ANP

De verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Voornamelijk bouw- en klusbedrijven en pakketbezorgers hebben behoefte aan vervanging of uitbreiding van het wagenpark.

โŒ