[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Vermaak

'Strijd tussen tv en streamingdiensten beΓ―nvloedt bioscoopfilms'

Door NU.nl/Chris Helt

Het producentenechtpaar Laurie MacDonald en Walter Parkes heeft legendarische films gemaakt, waaronder Men in Black. 22 jaar na het eerste, verschijnt nu het vierde deel. "De kwaliteit van een script is nog steeds leidend", zegt Parks tegen NU.nl.

Gisteren β€” 15 Juni 2019Vermaak

Italiaanse filmregisseur Franco Zeffirelli (96) overleden

Door NU.nl/Reuters

De Italiaanse film- en operaregisseur Franco Zeffirelli is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Rome. Hij werd geprezen voor onder meer zijn film Romeo and Juliet uit 1968.

Nieuw op Netflix: Deze films en series verschenen afgelopen week

Door Superguide

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen in de afgelopen week op de streamingservice.

Stranger Things-acteur krijgt eigen show met verborgen camera

Door NU.nl
Stranger Things-acteur Gaten Matarazzo gaat een show met verborgen camera's op Netflix presenteren, meldt Variety.
OuderVermaak

Acteur en regisseur Jon Karthaus wil nieuwe Zoop-film maken

Door NU.nl

Jon Karthaus hoopt dat er een vierde Zoop-film komt. Dit vertelt de acteur en regisseur voor de camera van 6 Inside.

Lena Dunham gaat serie over financiΓ«le wereld maken voor HBO

Door NU.nl

Lena Dunham, die eerder de serie Girls maakte, gaat weer een serie produceren voor betaalzender HBO. Het gaat om Industry, een achtdelige serie die zich afspeelt in de wereld van financiën, meldt The Hollywood Reporter.

Belgische zender Canvas gaat populaire serie Chernobyl uitzenden

Door NU.nl

De Belgische zender Canvas gaat Chernobyl uitzenden. De goed ontvangen serie over de ontploffing in de kerncentrale in de toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, zal vanaf april volgend jaar op de Belgische televisie te zien zijn.

Wende Snijders speelt Connie Palmen in serieverfilming roman I.M.

Door NU.nl

Zangeres Wende Snijders gaat een van de hoofdrollen spelen in I.M., de vierdelige dramaserie die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Connie Palmen. Ramsey Nasr speelt de rol van Ischa Meijer, die enige jaren een relatie met de schrijfster had.

Recensieoverzicht: 'Long Shot is grappig, pienter en diep optimistisch'

Door NU.nl

Vanaf donderdag draait Long Shot in de bioscoop, waarin Charlize Theron een presidentskandidaat speelt die een lompe maar grappige journalist (Seth Rogen) inhuurt om haar speeches te schrijven. De Nederlandse filmcritici zijn positief over de nieuwe romantische comedy. Een overzicht van de belangrijkste recensies.

Aanklager Central Park Five neemt ontslag naar aanleiding van Netflix-serie

Door NU.nl

Elizabeth Lederer, de aanklager in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft ontslag genomen als professor aan de Columbia Law School.

Balletdanser Carlos Acosta herleeft trauma's door film over zijn leven

Door NU.nl/Michiel Vos

Hoewel het voor velen wellicht een droom is om je leven verfilmd te zien worden, ervoer voormalig balletdanser Carlos Acosta het maken van Yuli, de film die zijn levensverhaal vertelt, vooral als "pijnlijk en traumatisch". Dat vertelt hij aan NU.nl.

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

Door NU.nl

Regisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik.

Klassieke Aston Martin DB5 uit James Bond-films onder de hamer

Door NU.nl

Een klassieke Aston Martin DB5, die in 1965 speciaal werd gebouwd voor enkele van de eerste James Bond-films, wordt binnenkort geveild. Dat maakt veilinghuis RM Sotheby's, dat gespecialiseerd is in oldtimers, bekend.

Deze films verschijnen donderdag in de bioscoop

Door NU.nl

Deze week verschijnen elf nieuwe titels in de Nederlandse bioscopen, waaronder het vervolg op de tranentrekker A Dog’s Journey en de comedy Long Shot, waarin een oude vonk overslaat tussen Seth Rogen en Charlize Theron. Een overzicht van de nieuwste filmreleases.

Gerard Cox: 'Er mag tegenwoordig niks meer in films'

Door NU.nl/Chris Helt

Gerard Cox brak in 1977 als speelfilmacteur door in de film Het Debuut, waarin hij een 41-jarige man speelt die een relatie krijgt met een 14-jarig meisje. "Ik zou dat nu weer gedurfd hebben", zegt hij tegen NU.nl.

Quentin Tarantino heeft script al af voor mogelijke Star Trek-film

Door NU.nl

Quentin Tarantino liet eerder blijken graag een Star Trek-film te willen maken, maar nu vertelt de regisseur dat het script hiervoor al af is.

Paramount bevestigt animatiefilm over de Spice Girls

Door NU.nl

Er wordt definitief een animatiefilm gemaakt met de Spice Girls. Volgens The Hollywood Reporter gaan Melanie Brown, Emma Bunton, Melanie Chisholm en Geri Halliwell hun medewerking verlenen, maar ook Victoria Beckham werkt mee aan de film.

Mads Mikkelsen werkt opnieuw samen met Jagten-regisseur in Deense film

Door NU.nl

Mads Mikkelsen zal opnieuw samenwerken met regisseur Thomas Vinterberg, met wie hij onder meer de veelbekroonde film Jagten samen maakte. Hij speelt een van de hoofdrollen in Druk, een Nederlandse coproductie.

Russian Doll keert terug op Netflix voor tweede seizoen

Door NU.nl

Netflix komt met een tweede seizoen van de serie Russian Doll. Dit bevestigen actrice Natasha Lyonne en Netflix-contentonderdirecteur Cindy Holland in gesprek met Recode.

Pierre Bokma speelt hoofdrol in regiedebuut acteur Everon Jackson Hooi

Door NU.nl

Everon Jackson Hooi, die in Goede Tijden, Slechte Tijden het personage Bing Mauricius speelt, heeft voor het eerst een film geregisseerd. In de korte film 7-OD speelt Pierre Bokma (Tonio) de hoofdrol.

❌