[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 5 Juni 2020Vermaak

Midsommar-regisseur Ari Aster wil volgende film vier uur laten duren

Door NU.nl

Ari Aster, bekend van de goed ontvangen horrorfilms Hereditary en Midsommar, zegt dat zijn volgende project vier uur duurt. De regisseur vertelt in gesprek met studenten van de universiteit van Santa Barbara dat het gaat om een "nachtmerriekomedie".

Gisteren โ€” 4 Juni 2020Vermaak

Opnames Goede Tijden, Slechte Tijden worden maandag hervat

Door NU.nl

De opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden zullen op maandag 8 juni weer beginnen. Producent EndemolShine laat aan RTL Boulevard weten dat de proefopnames goed zijn verlopen. "We zijn er klaar voor", aldus de woordvoerder.

Chernobyl evenaart met veertien nominaties record bij Britse BAFTA Awards

Door NU.nl

De miniserie Chernobyl is veertien keer genomineerd door de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), maakt de organisatie die de BAFTA Awards uitreikt donderdag bekend.

Voormalig scriptschrijver Glee wijt gedrag Lea Michele aan cultuur op set

Door NU.nl

Een voormalig scriptschrijver van Glee wijt het vermeende wangedrag van actrice Lea Michele aan de cultuur op de set van de comedyserie. Michele verloor dinsdag haar sponsorcontract met maaltijdboxbedrijf HelloFresh vanwege vermeend racistisch gedrag tijdens de opnames van Glee.

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

Door Lisanne Wieringa

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

OuderVermaak

Regisseur Steve McQueen draagt nieuwe films op aan George Floyd

Door NU.nl

Twee nieuwe films van Steve McQueen, die gaan over racisme in het Verenigd Koninkrijk, worden door de regisseur opgedragen aan de overleden George Floyd en de Black Lives Matter-beweging.

Nieuw hoofdpersonage in Batwoman na vertrek vertolkster Ruby Rose

Door NU.nl

Na het vertrek van Ruby Rose als vertolkster van de titelrol in de superheldenserie Batwoman hebben zender The CW en producent Warner Bros. TV voor een compleet nieuw personage als alter ego van de superheldin gekozen, meldt Decider.

Marcel Hensema oefende 's avonds op straat zijn rol voor de film Goud

Door Sanne Fiselier

Marcel Hensema vindt het karakter van zijn rol in de film Goud uitdagend en oefende daarom 's avonds op straat in een rolstoel om in zijn rol te komen. Hensema speelt de rol van invalide vader Ward die samen met zijn getalenteerde zoon Timo de droom heeft om goud te halen in het turnen en hem daarbij coacht.

Glee-actrice Lea Michele verliest sponsorcontract om vermeend racisme

Door NU.nl

Het maaltijdboxbedrijf HelloFresh heeft het contract met Glee-actrice Lea Michele dinsdag opgezegd. Het bedrijf linkt recente aantijgingen aan het adres van de actrice aan racisme, schrijft het in een verklaring op Twitter.

Amerikaanse filmindustrie bereidt zich voor op herstart

Door NU.nl

De Amerikaanse filmindustrie bereidt zich voor om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen, meldt CNN dinsdag. Verenigingen en vakbonden hebben een veiligheidsprotocol van 22 pagina's ondertekend. Daarin is vastgelegd hoe films en televisieprogramma's tijdens de coronacrisis kunnen worden geproduceerd.

Filmfestival van Cannes onthult details over selectie voor 73e editie

Door NU.nl

Het filmfestival van Cannes heeft het transcript vrijgegeven van de toespraak die artistiek leider Thierry Frémaux dinsdag na de onthulling van de officiële selectie geeft. Daarin onthult hij details over de samenstelling van de selectie van dit jaar, zonder specifieke titels te noemen.

'Opnames Mission: Impossible 7 worden in september hervat'

Door NU.nl

De cast en crew van Mission: Impossible 7 bereiden zich voor om in september de opnames te kunnen hervatten, zegt assistent-regisseur Tommy Gormley dinsdag in het BBC Radio 4-programma Today. In februari moest de productie van de film vanwege de coronacrisis worden stilgelegd.

Muziekzenders zenden ademgeluiden uit als ode aan George Floyd

Door NU.nl

De Amerikaanse muziekzenders MTV en VH1 hebben in de nacht van maandag op dinsdag bijna negen minuten lang een zwart scherm met op de achtergrond ademhalingsgeluiden uitgezonden, als ode aan de overleden George Floyd.

Producer Surviving R. Kelly regisseert serie over racistisch geweld Tulsa

Door NU.nl

Dream Hampton, die eerder bij de documentaire Surviving R. Kelly betrokken was, gaat een documentaireserie over de rassenrellen in Tulsa van 1921 regisseren.

Regisseur Wie is de Mol? hint toch op opnames in het buitenland

Door NU.nl

Rick McCullough, de regisseur van het televisieprogramma Wie is de Mol?, heeft zondag op Instagram gehint dat er mogelijk op korte termijn toch opnames voor het programma in het buitenland plaats zullen vinden.

Amerikaanse streamingplatformen spreken zich uit: 'Black Lives Matter'

Door NU.nl

Amerikaanse streamingplatformen als HBO, YouTube, Netflix, Amazon en Hulu hebben hun stem laten horen voor de Black Lives Matter-beweging, naar aanleiding van de dood van de 46-jarige George Floyd. De ongewapende zwarte man kwam maandag om het leven nadat hij hardhandig werd gearresteerd.

Fantastic Beasts en The Batman mogen filmopnames hervatten

Door NU.nl

Producenten van Hollywoodblockbusters, waaronder de nieuwe Fantastic Beasts-film en The Batman, hebben groen licht gekregen om weer te gaan filmen, meldt The Guardian zondag. Dat nieuws komt nadat de Britse regering en gezondheidsinstanties het nieuwe veiligheidsreglement rondom het coronavirus hebben ondertekend.

In beeld | Clint Eastwood wordt 90: van spaghettiwestern tot filmicoon

Door NU.nl

Clint Eastwood heeft zondag de respectabele leeftijd van negentig jaar bereikt. De Amerikaan debuteerde in 1955 als acteur en is ook nu nog niet toe aan zijn pensioen. Zijn imposante carrière in vogelvlucht aan de hand van de mooiste foto's.

Nieuwe comedyserie over 'moedermaffia' in de maak voor Videoland

Door NU.nl

Videoland gaat een nieuwe comedyserie over opvoeding uitzenden: Moedermaffia.

Cinetree biedt docu I Am Not Your Negro gratis aan na onrust Minneapolis

Door NU.nl

De Oscar-genomineerde documentaire I Am Not Your Negro is vrijdagavond gratis te bekijken via streamingplatform Cinetree. Initiatiefnemer Hanna Verboom wil daarmee een statement maken tegen het recente politiegeweld in Minneapolis.

โŒ