[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018TV & Showbizz

Smullen: Habiba kletst 'Rob de IJs' in een mintgroene jurk

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Groeten uit Holland. Mijn werk is helaas niet ongevaarlijk: de mogelijkheid bestaat dat Lips vanwege deze tv-recensie door de vrouw des huizes naar de bank wordt verbannen, maar de journalistieke plicht dwingt eerlijk te zijn over welke gevoelens programma's oproepen. Daar komt ie: Lips is verliefd, een

 • 17 Januari 2018 om 09:33

Uitreiking Zapp Awards van 2018 live vanuit Vorstin in Hilversum

Npo Zapp reikt zaterdag 17 februari de Zapp Awards van 2018 uit. Live vanuit de Vorstin in Hilversum wordt bekend welke programma’s, presentatoren, youtubers en artiesten naar huis gaan met een Zapp Award. Host van de avond is Klaas van Kruistum.

 • 17 Januari 2018 om 09:49

Klassieke films van Jean-Luc Godard te zien in Eye

In filmmuseum Eye zijn van 17 januari tot en met 5 februari vijf klassieke films te zien van de Franse regisseur Jean-Luc Godard. De vijf geselecteerde films behoren tot zijn beste werk, uit de periode vóórdat hij als revolutionaire maoïst gortdroge politieke traktaten ging maken. Eye vertoont ze in de aanloop naar de herdenking van mei 1968, en naar aanleiding van de première van Le Redoutable, d

 • 17 Januari 2018 om 09:13

Het geheime dagboek van Hendrik Groen best bekeken serie

Een week na de laatste uitzending van de tv-serie 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' is het voor de ouderen omroep Max tijd om de balans op te maken. Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) keken er per aflevering gemiddeld 2.374.000 mensen naar de twaalfdelige serie.

 • 17 Januari 2018 om 09:07

'Modern Family stopt na tien seizoenen'

De populaire Amerikaanse sitcom Modern Family, die in Nederland wordt uitgezonden door Comedy Central, stopt ermee. Producers en schrijvers Christopher Lloyd en Steve Levitan willen er na tien seizoenen op het hoogtepunt een punt achter zetten.

 • 17 Januari 2018 om 08:42

Sylvie: Of ik nou honderd of fucking één date heb, I don’t care anymore

Sylvie Meis (39) heeft na maanden speculeren gereageerd op haar scheiding met de Dubaise zakenman Charbel Aouad. In haar column in weekblad Grazia schrijft ze: ,,Er zal altijd liefde in ons hart zijn. We hebben niet dagelijks contact, want je moet ook detoxen van elkaar. Maar het is goed zo."

 • 17 Januari 2018 om 08:01

β€˜Op Goed Geluk’ beleeft revival met Gordon

Door Dutch Radio
‘Op Goed Geluk’ beleeft revival met Gordon
Hét datingprogramma van de Nederlandse televisie keert na 25 jaar terug. In een nieuw jasje, maar volledig volgens het oude concept, presenteert Gordon ‘Op Goed Geluk’ vanaf zaterdag 20 januari bij RTL 4 om 22.25 uur. 
‘Op Goed Geluk’ was eind jaren 80 een grote hit. Carry Tefsen ontving vrijgezellen die op zoek waren naar de liefde. In de revival ontvangt Gordon onder andere single Iris. Door middel van het stellen van scherpe vragen maakt ze haar keuze uit drie voor haar niet zichtbare mannen. Welke man valt het meest in de smaak en mag met haar op date? Naast Iris maakt ook de Rijswijkse volkszanger Jeffrey zijn opwachting. Hij mag kiezen uit drie vrouwen die achter het gesloten hart zitten. Wanner het hart opengaat staan Iris en Jeffrey oog in oog met de door hun uitgekozen date. In dezelfde aflevering komen ze terug om te vertellen hoe hun date is verlopen en of er liefde is opgebloeid.
Gordon vindt het fantastisch dat hij dit programma mag presenteren: “Ik was vroeger echt fan van dit programma. Ik gun het mensen dat ze de ware vinden, en als ‘Op Goed Geluk’ ze net dat zetje kan geven is het geslaagd. Dat het kan is bewezen door deelnemers uit 1991, Eline en Robin zijn dankzij het programma al 25 jaar samen, dat is toch fantastisch?”
‘Op Goed Geluk’ wordt geproduceerd door Endemol Shine Nederland.
'Op Goed Geluk', vanaf zaterdag 20 januari om 22.25 uur bij RTL 4.
Bron: (foto) RTL
 • 17 Januari 2018 om 08:21

Opkomend Europees muziektalent op Eurosonic

De beste aanstormende muziekacts uit Europa presenteren zich de komende drie dagen in Groningen. Tijdens de 32ste editie van het showcase- en conferentiefestival Eurosonic staat de stad in het teken van nationaal en internationaal talent.

 • 17 Januari 2018 om 07:35

Sylvie Meis: Charbel en ik moeten detoxen van elkaar

In haar column in modetijdschrift Grazia reageert Sylvie Meis op de breuk met de Dubaise zakenman Charbel Aouad, met wie ze verloofd was. ,,Er zal altijd liefde in ons hart zijn. We hebben niet dagelijks contact, want je moet ook detoxen van elkaar. Maar het is goed zo."

 • 17 Januari 2018 om 05:22

'7000 kilometer reizen voor de perfecte foto'

Door Lisa Vermeij

De gezichten achter de bekende fotofenomenen ‘Humans of Amsterdam’ (Debra Barraud) en @fetching_tigerss (Annegien Schilling) hebben hun krachten gebundeld en het indrukwekkende ‘The Dream Diaries’ opgezet.

Voor dit project hebben ze in totaal zo’n 7000 km afgereisd, door Europa om kinderen te fotograferen die gevlucht zijn. De creatieve storytellers hebben de kinderen gevraagd naar hun dromen en verhalen en deze gevisualiseerd door middel van een beeld.

„Sinds 2015 zijn er veel vluchtelingen naar Europa gekomen en het gaat er niet alleen om dat we deze mensen een onderdak aanbieden, we moeten ze ook een toekomst geven,” zegt Debra Barraud, initiatiefneemster van het project aan Metro. Volgens Debra is het heel belangrijk dat de mensen die naar Europa zijn gevlucht een kans krijgen om hun leven op te bouwen. Hoe? „Kinderen zijn de stem van de toekomst. Zij hebben dromen, wensen en hoop. Als je het kan dromen, dan kan je het waarmaken, dat is de boodschap van dit project.” 

Eigen verhaal

Met The Dream Diaries willen Debra en Annegien kinderen de mogelijkheid geven om hun eigen verhaal te schrijven. „Ieder kind moet dit kunnen, ongeacht of je een slechte start hebt gehad of niet.” Het doel van het project is niet om te laten zien hoe zielig de kinderen zijn. „We willen juist laten zien hoe krachtig ze zijn. De kinderen zijn zelf de pen van hun toekomst, zij kunnen zelf creëren en schrijven wat ze willen.”

Facebook-event

De jonge fotografen hebben samen met videomaker Kris Pouw en producer Benjamin Heertjes vijf steden (Wenen, Brussel, Geneve, Amsterdam en Berlijn) bezocht voor hun project, dat tevens een samenwerking is met UNHCR (UN refugee Agency). Debra leerde Annegien kennen tijdens een event van Facebook en er was gelijk een creatieve klik tussen de twee. 

„De reizen waren heel spannend. Ik was hoofdverantwoordelijk voor alles, maar het was vooral heel belangrijk dat er een klik was met de kinderen.”

Debra legt uit dat je niet zomaar bij een familie kunt binnen stappen en even een foto kunt maken. „Het is heel intiem als je ineens bij een familie thuis bent. We wilden de kinderen vertrouwen geven. Je kan een kind niet zomaar vragen om over een oorlogsherinnering te praten. Vaak gingen we eerst iets leuks doen, zodat we een band kregen met de kids.” 

Film

Naast een prachtige fotoserie die is te zien op de social media kanalen van de creatievelingen is er ook een film gemaakt. „We hebben bewust geen script gemaakt, omdat we geen enkel kind woorden in de mond wilden leggen.” 

Een van de mooiste verhalen die Debra is bijgebleven is het verhaal van Hanna, een Syrisch meisje. Ze is samen met haar oom en oma naar Duitsland gekomen, maar haar tweelingbroertje en ouders zitten nog in Damascus. Haar grootste wens is om haar ouders en broertje naar Duitsland te krijgen.

„Hannah kan heel slecht tegen de hele situatie, maar blijft hoop houden. Ze is kwetsbaar maar ook zo sterk als een leeuw. Op de foto zie je dat ze op gelijke hoogte loopt met de leeuw. We laten zien; Hannah is sterk genoeg om de situatie te handelen.”

Zowel Annegien als Debra publiceren de werken op hun social media kanalen waarop ze bij elkaar 1,5 miljoen volgers hebben. Ook is het project al gescout en ingezonden voor de Zilveren Camera Award.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Ayutthaya in een dag: dit mag je niet missen

Door Maartje Hensen

De voormalige hoofdstad van het Thaise rijk Siam, is vandaag de dag een ruïnestad. 400 jaar lang was het een glansrijk imperium, maar toen de Birmezen het land binnenvielen in 1767 was het afgelopen. Ze plunderden en vernielden de stad en van de honderden tempels en paleizen bleven enkel resten over.

 

Gelukkig zijn de ruïnes onderhouden om als reiziger te kunnen bewonderen. Het leukst is om een fiets te huren (lekker Hollands) en het UNESCO Werelderfgoed te verkennen. Bekijk lange rijen Boeddhabeelden, een Boeddhahoofd in een boom, oude tempelmuren, ingegraveerde hoge torens of de vele stoepa’s die nog over zijn.

Maar wat zijn de hoogtepunten van deze stad? Er zijn tientallen tempels te vinden, welke richting je ook op gaat. Wij zochten voor je uit welke de moeite waard zijn en zijn makkelijk te bezoeken op een dag! Dit is onze top zes:

Wat Phra Mahathat

De allerbekendste tempel van Ayutthaya – ook wel het klooster van de grote relikwie – maar niet door de tempel zelf. Er bevindt zich een prachtig boeddhahoofd in een net zo mooie bodhiboom. Het is wel een beetje een ‘mona lisa’, het is figuurlijk groots, maar in het echt valt de grootte een beetje tegen.

Wat Lokayasutharam

Hier ligt een enorme liggende Boeddha, Phra Buddha Sai Yat, van wel 40 meter lang en 8 meter hoog. Meestal omwikkeld in een oranje gewaad, met het gezicht richting het westen en tenen die allemaal even lang zijn!

Wat Yai Chai Mongkhon

Het “grootse klooster van de gunstige overwinning” bevindt zich zuidoostelijk van de stad Ayutthaya. De monniken die deze tempel bewoonde waren verorderd en getraind in het voormalige Ceylon (Sri Lanka) en hield zich voornamelijk bezig met meditatie. De tempel is tegenwoordig voornamelijk bekend door de rij boeddhabeelden, waarin as is verwerkt van overledenen.

Wat Phra Si Sanphet

Dit was de allerheiligste tempel binnen het terrein van het koninklijk paleis van Ayutthaya. Het was de mooiste tempel van de stad en werd uitsluitend bewoond door koninklijke familie, er woonde geen monniken. De tempel diende ook als model voor Wat Phra Kaeo in Bangkok. De drie stoepa’s die er te bezichtigen zijn, zijn compleet gerestaureerd; de tempel was in de fik gezet en totaal vernield.

Wat Chaiwatthanaram

Ten westen van de stad is deze tempel te vinden. Het ligt aan een rivier en het mooiste overzicht van de tempel is vanaf de overkant! De tempel is geheel symmetrisch gebouwd en is het mooiste tijdens zonsopkomst of –ondergang. In Nederland is deze tempel bekender geworden in 2007, door een uitzending van Wie is de Mol?

Wat Phu Khao Thong

Het “klooster van de gouden berg” bevindt zich twee kilometer noordwest van de stad. Het is een prachtige (onlangs opnieuw geverfde) hagelwitte stoepa gebouwd in 1395 in opdracht van koning Ramesuan. Dit was onze favoriet, helemaal omdat er bijna niemand was!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

 


Zo maak je vet & snel voedsel voor na de vrijmibo

Door Leonie ter Veld

Jaja, je kent het wel. Het is vrijdagmiddag, je telt al sinds 3 uur ’s middags af tot de vrijdagmiddagborrel en om half 5 is het zo ver. Met een licht knorrende maag begin je aan je eerste biertje en om een uur of 8 haak je af. Het is doorgaan (en eindigen in de lampen van de lokale foute kroeg) of stoppen omdat je honger hebt. Dat laatste is bij mij vaak het geval. Heus, er is op de #vrijmibo vaak wel wat te eten, maar het gevecht om die ene bitterbal per persoon, verloor je helaas dit keer. Tijd voor vet en snel vrijmibo voedsel! In dit artikel geef ik je vijf vette maaltijden die je snel klaarmaakt als je in enigszins beschonken toestand thuiskomt (met een knorrende maag).

 

Nacho’s uit de oven
Makkelijk, snel en eventueel nog best voedzaam: maak nacho’s uit de oven. Je vult een ovenschaal met een zak nacho’s en strooit hier lekker veel kaas overheen. Om de maaltijd vullender en voedzamer te maken kun je er nog een blikje bonen of een zak bonenschotel doorheen doen. Even in de oven totdat de kaas gesmolten is en in de tussentijd een avocado prakken en mengen met wat zure room. Eindresultaat? Een heerlijke nachoschotel met zelfgemaakte guacamole. Vet simpel en vet lekker.

Pasta pesto is altijd het antwoord
Lekker veel koolhydraten en lekker ongezond: pasta pesto, alles waar je zin in hebt na een borrel. Kook wat pasta gaar en giet het af, roer er een potje pesto doorheen en klaar is je maaltijd. Het liefst een potje zelfgemaakte pesto; door basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie met elkaar fijn te staafmixeren en in een potje in de koelkast te bewaren (max 3 weken), heb je altijd lekkere pesto in huis. Simpel, veel, machtig, kazig en lekker.

De Beste Uitvinding Sinds De Vrijdagmiddagborrel: de airfryer
Mijn minivriezer is te klein om er een brood in te bewaren, maar voor frituursnacks heb ik altijd plek. Ik heb alleen geen frituurpan (en dat is bovendien te gevaarlijk met dat loeihete vet en jouw beschonken toestand), maar ben wel een gezegend mens met mijn airfryer. Stinkt niet, maakt je snacks (en friet) gewoon knapperig én bereidt je maaltje binnen no time. Dit is geen reclame voor de airfryer (hoewel: eigenlijk wel, maar puur vanuit liefde), maar mijn hemel: wat komt mijn frikandelletje, kipkorn of zoete aardappelfriet lekker uit dit ding. Binnen tien minuten. Love it!

Broodjes kipschnitzel
Persoonlijk vind ik dat de krokante kipschnitzel te weinig liefde krijgt, terwijl dit de perfecte snelle hap is. Wist je namelijk dat je zo’n stukkie vlees heel makkelijk in de oven gaar en knapperig kunt maken? Serveer ‘m vervolgens op een wit bolletje met een blaadje ijsbergsla, wat komkommer en sweet chili saus en je hebt een topmaal. Overigens is de vegetarische kipschnitzel ook écht heel erg lekker.

En last but not least (en eigenlijk de beste optie): TOSTITIJD!
Het allermakkelijkste en allerlekkerste voedsel voor tijdens of na een vrijdagmiddagborrel vind ik toch wel de tosti. De klassieker met ham, kaas en ketchup of een exotischere variant met random ingrediënten die je in huis hebt. Wat dacht je van een tosti met vier kazen, een tosti met kruidenboter, kaas en kipfilet of een tosti met roomkaas, ananas en spek? Allemaal recepten uit mijn boek TOFFE TOSTI’S! Check die voor meer lekkere tosti-recepten.

Zo. Dat waren vijf maaltjes die je prima kunt eten na een borrel. Is het al vrijdag? ;-)


Sylvie Meis reageert in column op verlovingsbreuk: 'Het is goed zo'

In haar column in modetijdschrift Grazia reageert Sylvie Meis op de breuk met de Dubaise zakenman Charbel Aouad, met wie ze verloofd was. ,,Er zal altijd liefde in ons hart zijn. We hebben niet dagelijks contact, want je moet ook detoxen van elkaar. Maar het is goed zo."

 • 17 Januari 2018 om 05:22
Gisteren β€” 16 Januari 2018TV & Showbizz

Yootha Wong-Loi-Sing heeft grote rol in Oprah Winfrey-serie

De Nederlandse actrice Yootha Wong-Loi-Sing heeft een grote rol bemachtigd in Love is, een nieuwe serie van OWN, het kanaal van Oprah Winfrey. Zij zal te zien zijn naast grote Amerikaanse acteurs als Idara Victor, Tyrone Brown en Kadeem Hardison. Haar Nederlandse agentschap Nummer 19 heeft dinsdag een bericht van de website Deadline bevestigd. 'Love is' wordt een dramaserie over een succesvol kopp

 • 16 Januari 2018 om 22:24

Laatste seizoen van Dokter Deen vanaf 1 maart bij MAX!

Door Dutch Radio
Laatste seizoen van Dokter Deen vanaf 1 maart bij MAX!
Het spiksplinternieuwe en laatste seizoen van Dokter Deen is binnenkort eindelijk te zien bij MAX. Vanaf 1 maart wordt de kijker elke donderdag om 20.25 uur op NPO 1 meegenomen in het leven van Vlielands bevlogen huisarts Maria Deen, vertolkt door Monique van de Ven. Nieuwe acteurs dit seizoen zijn Maartje van de Wetering, Maartje Remmers en Mingus Dagelet. 
Het derde seizoen van Dokter Deen eindigde met een hartaanval vanMaria Deen op het strand, middenin een speech waarin ze Oscar ten huwelijk wilde vragen. Leeft ze nog? Na een kort vervolg op seizoen drie, speelt de rest van het vierde seizoen zich vier jaar later af.
Cast
O.a. Maria Deen (Monique van de Ven), Mama Deen (Pleunie Touw), Isa (Markoesa Hamer), Robbert (Jelle de Jong), Wendy (Lisa Smit), Oscar (Leopold Witte), Heleen (Liz Snoijink), Gerda (Rian Gerritsen), Sven (Huub van der Lubbe), Freek (Oren Schrijver), Pip (Abbey Hoes), Bart Vos (Bram van der Vlugt), Zola (Maartje van de Wetering), Eva (Maartje Remmers) en Otis Monk (Mingus Dagelet).
Over Dokter Deen
In de eerste aflevering van seizoen 4 wordt uit de doeken gedaan hoe het is afgelopen met Maria Deen. Ze moet een zware operatie ondergaan en de afloop daarvan is onzeker. Vier jaar later hebben Maria’s zoon Robbert en zijn vriendin Pip de huisartspraktijk overgenomen. Maria’s dochter Isa en haar man Freek, de dominee, hebben hun intrek genomen in het huis van Dokter Deen. Daar zorgen ze voor Femke, het kind van Maria’s derde kind Wendy, en voor Moeder Deen.
Het is onduidelijk hoe het met Maria is en of ze nog leeft. Moeder Deen vraagt er voortdurend naar, maar iedereen geeft haar een ander antwoord. Moeder Deen is ervan overtuigd dat ze dood is. De geestestoestand van Moeder Deen gaat hard achteruit. Isa wil haar het liefst naar een verzorgingshuis sturen, maar Moeder Deen wil daar niets van weten. Isa’s huwelijk met Freek is sleets geworden. Ze hebben het veel te druk met het zorgen voor anderen. Wendy studeert in Utrecht diergeneeskunde. Met de gezondheid van hun oom Jan Barendtsz gaat het slecht. En dan gebeurt er iets totaal onverwachts…
Edwin de Vries is het brein achter Dokter Deen en schreef alle afleveringen samen met Simone Kome van Breugel. Hij is de hoofdregisseur, naast Ineke Houtman en Monique van de Ven.
Dokter Deen is geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland in samenwerking met Omroep MAX.
Dokter Deen: seizoen 4
Vanaf donderdag 1 maart
Om 20.25 uur op NPO 1
Bron: Omroep MAX
Foto: © MAX / Mark de Blok
 • 16 Januari 2018 om 21:38

Klaas van der Eerden presenteert nieuwe kennisquiz Switch op NPO 3

Door Dutch Radio
Klaas van der Eerden presenteert nieuwe kennisquiz Switch op NPO 3
Zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden, geen punten behalen en toch gaan voor de winst? Dat kan in Switch! In deze nieuwe dagelijkse kennisquiz vol humor en vaart, vuurt presentator Klaas van der Eerden in 4 ronden vragen af op 5 kandidaten die een hele week meespelen. Als ze een goed antwoord geven, ‘switchen’ ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Het doel is om uiteindelijk op de eerste positie te eindigen. Nummer 1 gaat door naar de volgende ronde, nummer 5 valt af. Switch is vanaf maandag 29 januari te zien om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.
Switch is in feite één grote stoelendans waarbij kandidaten continu van plek wisselen door in een rap tempo allerlei vragen te beantwoorden, vaak aan de hand van foto’s of muziekfragmenten. Degene die tot het einde van een aflevering overeind blijft, mag tijdens de finale een gooi doen naar de dagelijkse jackpot van 1000 euro door binnen 1 minuut van positie 5 naar 1 zien te komen. Wordt de finale niet gewonnen, dan verhuist het geld mee naar de volgende dag. De prijzenpot kan dus behoorlijk oplopen…
Switch, vanaf 29 januari om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.
Bron: AVROTROS
Foto: Nico Kroon
 • 16 Januari 2018 om 21:25

Wie maken er kans op de Zilveren RadioSter Man en Vrouw?

Door Dutch Radio
Wie maken er kans op de Zilveren RadioSter Man en Vrouw?
De luisteraar heeft gesproken! De genomineerden zijn bekend! De afgelopen dagen zijn de vijf favoriete radioprogramma’s die in aanmerking komen voor de Gouden RadioRing al verrast met het grote nieuws. Maar wie maken er kans op de Zilveren RadioSter Man en Vrouw? Wie horen bij de top 3 van beste mannelijke en vrouwelijke dj’s volgens het Nederlandse publiek?
Voor de Zilveren RadioSter Vrouw zijn genomineerd: 
Eva Koreman (BNNVARA, NPO 3FM)
Annemieke Schollaardt (AVROTROS, NPO Radio 2)
Fien Vermeulen (Qmusic)
De genomineerden voor de Zilveren RadioSter Man zijn: 
Gerard Ekdom (BNNVARA, NPO Radio 2)
Kaj van der Ree (BNNVARA, NPO 3FM)
Stefan Stasse (KRO-NCRV, NPO Radio 2)
Wie van de genomineerden uiteindelijk de Zilveren RadioSterren gaan winnen, heeft het publiek al besloten, maar welk programma de Gouden RadioRing krijgt nog niet. Op woensdag 24 januari om 10.30 uur gaan de stembussen opnieuw open en is het aan de luisteraar welk programma uit de top 5 gaat winnen. De afgelopen dagen is bekendgemaakt dat Ekdom in de Ochtend (BNNVARA, NPO Radio 2), Kaj (BNNVARA, NPO 3FM), Mattie, Fien & Igmar (Qmusic), Somertijd (Radio 10) en De Staat Van Stasse (KRO-NCRV, NPO Radio 2) tot de top 5 behoren.
Wie dé radioprijs van Nederland daadwerkelijk gaat winnen, wordt bekend op donderdag 25 januari tijdens het Radiogala, gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen.
RadioGala, donderdag 25 januari, 20.00 uur via NPO Radio 2, NPO Best en RadioRing.nl.
Bron: (foto) AVROTROS
 • 16 Januari 2018 om 20:56

Julio Poch vertelt voor het eerst zijn verhaal bij Jinek

Door Dutch Radio
Julio Poch vertelt voor het eerst zijn verhaal bij Jinek
Voormalig Transavia-piloot Julio Poch (65) zat acht jaar lang onschuldig vast in Argentinië op verdenking van ‘de vluchten des doods’. Op 29 november 2017 werd hij vrijgesproken. 
Exclusief vanavond bij Jinek vertellen voormalig Transavia-piloot Julio Poch en zijn gezin samen hun verhaal. Voor het eerst sinds acht jaar vierde Poch afgelopen kerst thuis met zijn vrouw Grethe, dochters Mariana en Alejandra, zoon Andy en kleinkinderen. Sinds zijn terugkeer naar Nederland probeert hij zijn leven weer op te pakken. De familie Poch leefde jarenlang met de verwoestende spanning van een levenslange straf boven het hoofd van Poch.
Poch vertelt over het bewuste etentje op Bali in 2003, waar hij met collega piloten gesproken zou hebben over betrokkenheid bij de dodenvluchten. Een van zijn collega’s deed hiervan twee jaar later melding bij zijn leidinggevende, die vervolgens aangifte deed bij de Nederlandse justitie. Het OM droeg de zaak in 2008 over aan Argentinië.
Op verzoek van Argentinië werd Poch op 22 september 2009 gearresteerd op het vliegveld van Valencia, vlak voor hij met pensioen zou gaan.
De arrestatie betekende het begin van een slepend proces, waarbij Poch verdacht werd van dertig doden. Op 29 november 2017 spraken drie rechters het unanieme vonnis uit: Poch was niet betrokken bij de dodenvluchten in Argentinië ten tijde van het militaire regime (1976-1983).
Het advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops stond Poch jarenlang belangeloos bij. Zij zullen vanavond aanwezig zijn om de juridische kant nader te duiden en het vervolg te bespreken.
Jinek om 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Bron: (foto) KRO-NCRV
 • 16 Januari 2018 om 20:43

Anna en Enrique delen eerste foto's van hun baby's

Zanger Enrique Iglesias (42) heeft een eerste foto gedeeld van zijn dochtertje Lucy. ,,My sunshine'', schrijft hij terwijl hij dicht tegen haar aan ligt op een lichtroze dekbed. Zijn vriendin Anna Kournikova (36) komt op haar beurt met een zoete foto waarop ze zoon Nicholas een zoen geeft.

 • 16 Januari 2018 om 19:57

RTL: discussie realityseries noodzakelijk

RTL noemt het "terecht en noodzakelijk" dat er een discussie wordt gevoerd over de verantwoordelijkheid van de media voor deelnemers aan realityprogramma's. Aanleiding van de reactie is de spoedopname van realityster Samantha de Jong. Een woordvoerster van RTL benadrukt dat de discussie over waar de verantwoordelijkheid van de media begint en ophoudt voortdurend dient te worden gevoerd. "Niet alle

 • 16 Januari 2018 om 18:47
❌