[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017TV & Showbizz

Makers voetbalspel vergaten Jack het woord 'nul' in te laten spreken

Voetbalpresentator Jack van Gelder werd in een ver verleden gevraagd om het commentaar voor Het EK'96 Voetbalspel in te spreken, maar de makers maakten een nogal essentieel foutje. Ze vergaten Van Gelder het woord 'nul' in te laten spreken. Dat zegt Rudolf Wolterbeek Muller, de vroegere baas van de gamedivisie van Davilex op de gamesite Laadscherm.

  • 20 November 2017 om 20:51

De Ondergang van de Van Imhoff

Door Dutch Radio
De Ondergang van de Van Imhoff
‘De Ondergang van de Van Imhoff’ is een documentaire-drieluik over een gruwelijke Nederlandse scheepsramp uit 1942, die uitmondde in één van de grootste doofpotaffaires van na de Tweede Wereldoorlog. De documentaireserie is te zien op de zondagen 10, 17 en 24 december om 20.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.
In 1942 wordt het Nederlandse stoomschip de Van Imhoff, met aan boord 477 Duitse burger-gevangenen, bij Sumatra door een Japans vliegtuig tot zinken gebracht. De kapitein besluit om de voltallige Nederlandse bemanning te redden, maar veroordeelt de Duitsers tot de verdrinkingsdood. Slechts 65 van hen weten de ramp te overleven. Zij spoelen aan op het Nederlands-Indische eiland Nias.
Jaren later, in 1965, maakt Dick Verkijk als redacteur van VARA’s ‘Achter het Nieuws’ een reportage over de affaire. Die uitzending wordt door de VARA verboden. Verkijk wordt ontslagen en zijn film is spoorloos verdwenen. Nooit heeft Verkijk geweten dat er een omvangrijk complot was om hem tegen te werken, een samenzwering waarbij zelfs de Nederlandse regering betrokken was. In ‘De Ondergang van de Van Imhoff’ komt hij daar na 52 jaar eindelijk achter.
Het verhaal begint in Wenen, waar de Oostenrijkse Thomas Heindl begint aan het schrijven van een boek over zijn overgrootvader, dokter Karl Heidt. Die overleefde de ramp met de Van Imhoff, maar kwam vlak daarna op raadselachtige wijze om het leven op het eiland Nias. Tijdens zijn speurtocht stuit Thomas op de naam van de kapitein van de Van Imhoff, Herman Hoeksema. Hij vindt diens kleindochter Anouk en confronteert haar met de scheepsramp en de rol die haar opa heeft gespeeld. Anouk weet niets over de ramp met de Van Imhoff, de affaire blijkt een familiegeheim waar zij altijd buiten is gehouden. Thomas en Anouk gaan samen op zoek naar de waarheid en ontdekken een web van leugens en geheimen.
Mediahistoricus Chris Vos zegt in de documentaireserie: ‘Ik denk dat de Van Imhoff-affaire zou moeten thuishoren in het rijtje Greet Hofmans-affaire, en later de Hueting-affaire over Nederlandse oorlogsmisdaden. Op de een of andere manier is de doofpot zo effectief geweest, dat die uit het collectieve geheugen is verdwenen.’
Regie: Kees Schaap en Foeke de Koe Beeldresearch: Gerard Nijssen
Research: Foeke de Koe Visual Effects: Planet X
Scenario: Kees Schaap Camera fictie: Dennis Wielaert
Montage: Floor Rodenburg Muziek: Big Orange
Productie: Joanne Schaap-Becker, Anja van Oostrom Producent: Episode One
Camera: Jan Pieter Tuinstra Eindredactie: Sander van den Eeden
Geluid: Benny Jansen Verteller: Koos Postema
‘De Ondergang van de Van Imhoff’ is een coproductie van BNNVARA en Episode One.
Het documentaire-drieluik werd mede mogelijk gemaakt met steun van het Mediafonds, het VSBfonds en de Stichting Democratie en Media.
Bron: (foto) BNNVARA
  • 20 November 2017 om 21:23

Vincent Bijlo vraagt lokale fans om hulp

Cabaretier Vincent Bijlo gaat zijn fans vragen om hem informatie over lokale gebeurtenissen te geven voor zijn oudejaarsconference. In de nieuwe show Doe normaal of ga weg blikt Bijlo terug op 2017. Maar de cabaretier wil elke voorstelling ook aandacht besteden aan zaken die het afgelopen jaar speelden in de stad of het dorp waar hij staat.

Fans starten petitie voor muziek Junkie XL

Een groep fans van de comic van Justice League is een petitie gestart om studio Warner Bros. over te halen de oorspronkelijke versie van de bioscoopfilm over het heldenteam uit te brengen. Deze versie bevatte muziek van de Nederlandse componist Tom Holkenborg. Hij werd een paar maanden voor de release vervangen door componist Danny Elfman.

Ik Vertrek-koppel Judith en Patrick nu wel een stel?

We knallen er weer lekker in met een nieuwe aflevering van Ik Vertrek. Dit keer kijken we mee over de schouders van Judith, die het geluk zoekt in Luxemburg op een camping die vriend Patrick voor haar betaalt. De vraag die iedereen thuis op de bank bezighield: zijn de twee nou een setje?

Actieweek Cordaid: 'Wij zijn ons nauwelijks bewust van ons waterverbruik'

Marieke Elsinga reisde voor de actieweek van RTL Boulevard en Cordaid, Schoon Water voor Iedereen, af naar het kurkdroge Ethiopië. Marieke is behoorlijk geschrokken van de leefomstandigheden van de meeste inwoners van het land. In de break van RTL Boulevard vertelt ze aan Luuk Ikink over haar avonturen daar en hoe we de noodlijdende mensen daar kunnen helpen.

Zien! De eerste beelden van Victoria's Secret in Shanghai

De Victoria's Secret show is dit jaar in Shanghai en daarbij is Nederland goed vertegenwoordigd, naast Romee Strijd, en Roosmarijn de Kok loopt ook de bloedmooie 22-jarige Sanne Vloet de show.

Zangeres en actrice Della Reese overleden

De Amerikaanse gospelzangeres en actrice Della Reese is overleden. Zij overleed op 86-jarige leeftijd in het bijzijn van familie en vrienden.

PathΓ© past reclamecampagne aan na dood model Dominique

Bioscoopketen Pathé gaat posters verwijderen waarop een model staat dat gisteravond om het leven kwam. Het gaat om de 22-jarige Dominique Lousberg uit Tilburg, die omkwam tijdens een ongeval met een spookrijder.

Jack van Gelder vergat het woord 'nul' in te spreken voor voetbalspel

Oud-voetbalpresentator Jack van Gelder is in een ver verleden vergeten om het woord 'nul' in te spreken voor Het EK ’96 Voetbalspel, een game dat is ontwikkeld door Davilex. Dat schrijft game-expert Ferdi Nelemans in zijn column op de site Laadscherm.

  • 20 November 2017 om 20:51

Victoria's Secrets peperdure Fantasy Bra kost 1,7 miljoen euro

De parade van niemendalletjes van Victoria’s Secret is de bekendste modeshow van het jaar, compleet met televisieregistratie. Op de catwalk in Shanghai  liepen vandaag onze vaderlandse trots Romee Strijd, Sanne Vloet en nieuwkomer Roosmarijn de Kok.

  • 20 November 2017 om 20:38

Zangeres en actrice Della Reese overleden

De Amerikaanse gospelzangeres en actrice Della Reese is overleden. Zij overleed op 86-jarige leeftijd in het bijzijn van familie en vrienden.

  • 20 November 2017 om 20:07

Kerst steeds populairder in Nederland

Door Dutch Radio
Kerst steeds populairder in Nederland
Met nog 35 dagen te gaan tot aan Kerst nemen de kerstkriebels onder Nederlanders toe. Het idee aan de knusse feestdagen, die we het liefst thuis vieren met familie, kerstmuziek en lekker eten, geeft zo’n positief gevoel dat steeds meer mensen er al vanaf november mee bezig zijn. Nederlanders krijgen massaal de kerstkriebels in de donkere dagen, Bijna 1/3 heeft ze al voor het Sinterklaasfeest. Naast de kerstboom, het onbetwiste symbool vanhet kerstgevoel, is muziek ook belangrijk. 60% van de Nederlanders luistert kerstliedjes via de radio en bijna 1/3 van hen begint hier half november al mee. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Inzicht in opdracht van Talpa Radio na aanleiding van de kerstprogrammering die vanaf vandaag te horen is bij Sky Radio.
Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: "Online en op DAB+ beginnen we op 1 oktober met een speciaal kerst-station. En daar zie je de trend dat de beluistering van Sky Radio Christmas per dag enorm stijgt richting het hoogtepunt op 1e Kerstdag. En vanaf vandaag zijn we ook op ons hoofdstation Sky Radio 101 FM begonnen met de speciale kerstprogrammering, want we merken dat daar behoefte aan is. Om meer te weten te komen over het kerstgevoel bij Nederlanders hebben we een onderzoek laten uitvoeren door Panel Inzicht. Hier kwamen een aantal opvallende feiten uit naar voren."
80% van de Nederlanders zet ieder jaar een kerstboom neer, waarvan de helft het zichzelf makkelijk maakt door een blijvend exemplaar uit de berging of van de zolder te halen. Het opzetten van de kerstboom is een belangrijk ritueel en draagt, net als het versieren van het huis, bij aan het kerstgevoel. We brengen de feestdagen het liefst met familie door, lekker ontspannen in vrijetijdskleding, sommigen in een speciale kersttrui, dat is een trend die komt overwaaien uit Amerika. Gourmetten is favoriet voor het kerstdiner, 37% schuift het liefst aan naast het gourmetstel. Kerstmuziek mag natuurlijk ook niet ontbreken in de kerstperiode. De weken voorafgaand aan de feestdagen neemt het luisteren naar kerstmuziek dan ook enorm toe. "Afgelopen jaar hebben we met Sky Radio 5,8 miljoen mensen bereikt in de periode van 6 tot en met 26 december. Dit blijkt uit het RadioCall 2016 (10+) onderzoek wat in opdracht van Sky Radio is uitgevoerd", aldus Cerfontaine.
Bron: (foto) Sky Radio
  • 20 November 2017 om 20:56

Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.  

  • 20 November 2017 om 20:00

Kunstenaar Frans Zwartjes overleden

Filmmaker Frans Zwartjes is overleden, negentig jaar oud. Hij stierf zaterdag in Den Haag, aldus filmmuseum Eye. Eye noemt hem een van de meest veelzijdige experimentele filmmakers van Nederland. 'Op zijn naam staan meer dan vijftig films. Zwartjes kreeg vanaf eind jaren zestig bekendheid met schilderachtige, grofkorrelige zwart-witfilms vol extreme close-ups en onverwachte perspectiefwisselingen,

  • 20 November 2017 om 19:36

Vrouwen stelen de show tijdens American Music Awards

In Amerika zijn de American Music Awards, beter bekend als de AMA's, uitgereikt. In tegenstelling tot de Grammy Awards stemt hier het publiek op haar favoriete artiest. Maar de grootste publiekslieveling schittert door afwezigheid.

'Rechter hoeft eis OM in zaak-Mitch Henriquez niet over te nemen'

Het Openbaar Ministerie heeft geen straffen geëist tegen twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez. De nabestaanden zijn verbijsterd...

Zanger Ronnie Tober krijgt grote oeuvreprijs

Zanger Ronnie Tober heeft maandag de Gouden Eeuw Award Oeuvre Prijs 2017 gewonnen. De prijs, die de vorm heeft van een delfts-blauwe appel met daarop een handgeschilderde tulp, werd gegeven door acteur Paul van Gorcum.

Marieke daagt Ruben en Luuk uit voor 3 Liter Water Challenge

Gaat het Ruben en Luuk lukken om één dag alles te doen met maar 3 liter water? Tandenpoetsen, wassen én natuurlijk drinken!

'Van 3 euro kan iemand een jaar lang schoon drinkwater krijgen'

Bij RTL Boulevard voeren we een keer per jaar actie voor een goed doel wat wij heel erg belangrijk vinden. En dat is Cordaid. Dit jaar voeren we actie voor schoon drinkwater. Want 844 miljoen mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon water. Cordaid helpt mensen in de droogste gebieden ter wereld. Marieke Elsinga is naar Ethiopië geweest om met eigen ogen te zien hoe schrijnend het gebrek aan schoon water is.

❌