[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019TV & Showbizz

Typetjes Janny van der Heijden en Angela de Jong te zien in nieuwe TV Kantine

Janny van der Heijden, Twan Huys en YouTube-sensatie Nikkie de Jager komen voorbij in het nieuwe seizoen van De TV Kantine. Ook de familie Van Rossum, columniste Angela de Jong, Femke Halsema, Albert Verlinde en het transgenderstel Louisa en Rowan worden in de show van Carlo Boszhard en Irene Moors gepersifleerd.

 • 21 Februari 2019 om 18:03

George Baker viert jubileum met concert in Ahoy

George Baker (74) sluit 2019 spetterend af. Op 27 december geeft de zanger een groot concert in Ahoy, dat in het teken staat van zijn jubileum. George Baker zit dit jaar vijftig jaar in het vak.

 • 21 Februari 2019 om 17:18

Componist en dirigent John Adams wint Erasmusprijs

De Erasmusprijs 2019 wordt toegekend aan de Amerikaanse componist en dirigent John Adams (72). De prijs, bestaand uit een bedrag van 150.000 euro is vernoemd naar de grote humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en is de belangrijkste cultuurprijs die in Nederland wordt vergeven.Hij wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa 'buitengewoon belangrijke bijdrage' heef

 • 21 Februari 2019 om 17:30

Politie kan stunt StukTV niet waarderen

Een poging van het YouTubekanaal StukTV om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam is mislukt. Agenten wisten dit te voorkomen. De politie kan de stunt niet waarderen, liet ze via Twitter weten.

 • 21 Februari 2019 om 17:04

NLPO: Ziggo knijpt de kleine omroepen uit

Er moet een einde komen aan de ongelijke en onredelijke behandeling van lokale omroepen door kabelexploitant Ziggo. Dat stelt het coördinatie- en samenwerkingsorgaan Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

 • 21 Februari 2019 om 16:08

Kunstenaar Meghan Markle-portret: Eer dat BeyoncΓ© en Jay-Z het gebruiken

Beyoncé en Jay-Z hebben de kunstenaar van het Meghan Markle-portret niet betaald of om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan, maar hij vindt het wel een eer. Dat zegt de kunstenaar, die de Britse hertogin als een statige royal vastlegde, tegen de Amerikaanse website TMZ.

 • 21 Februari 2019 om 15:25

Toneelbewerking Turks fruit in première in DeLaMar

In het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat zondagmiddag de toneelbewerking in première van Jan Wolkers' roman over liefde en dood Turks fruit. Het is vijftig jaar geleden dat het boek over de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga verscheen en een bestseller werd. Vier jaar later maakte Paul Verhoeven er met Rutger Hauer en Monique van de Ven een film van, die een enorm kassucces werd en h

 • 21 Februari 2019 om 15:06

Dave in de sneeuw en Geraldine waant zich in de nineties

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.

 • 21 Februari 2019 om 14:36

Nominaties NL Awards voor publieke regionale omroepen bekend

De nominaties voor de NL Awards zijn bekendgemaakt door Stichting RPO. Dit zijn de onderscheidingen voor de beste producties van de publieke regionale omroepen. Genomineerd zijn onder meer items over een zoektocht naar de wolf in Overijssel en een wandeltocht in de sporen van de Watersnoodramp.

 • 21 Februari 2019 om 14:18

Ron Brandsteder vervangt Jan van Veen's Candlelight op Radio 5

Ron Brandsteder presenteert vanaf 1 maart wekelijks het nieuwe programma 'Ron wacht op de nacht' bij Omroep Max op NPO Radio 5. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Hij vervangt Candlelight van Jan van Veen.

 • 21 Februari 2019 om 13:29

Wandelen op je werk zorgt voor lagere bloeddruk

Door Ingelise de Vries

Diep van binnen weet elke kantoorklerk het wel, we zitten veel teveel en dat is hartstikke ongezond. Maar de motivatie om echt regelmatig even in beweging te schieten, ontbreekt af en toe nog. Nieuw onderzoek helpt je hopelijk wel om toch even wat vaker je billen van je bureaustoel te lichten.

Ron Brandsteder vervangt programma Candlelight van Jan van Veen

Ron Brandsteder presenteert vanaf 1 maart wekelijks het nieuwe programma 'Ron wacht op de nacht' bij Omroep Max op NPO Radio 5. Elke vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur hoort de luisteraar verhalen, bijzondere herinneringen en natuurlijk de allermooiste muziek. Hij vervangt Candlelight van Jan van Veen.

 • 21 Februari 2019 om 13:29

Was de Freddie Mercury-imitatie van Waylon bij DWDD geslaagd? Daar kun je over twisten

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

 • 21 Februari 2019 om 13:59

Acteur opgepakt om valse aangifte over racistische aanval

Acteur Jussie Smollett is opgepakt in Chicago voor het doen van een valse aangifte en het verstoren van de orde. Dat heeft een woordvoerder van het politiekorps van de stad bevestigd op Twitter. De acteur riskeert een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

 • 21 Februari 2019 om 13:34

Turks Fruit is terug en weer spatten de vonken ervan af

In de jaren 70 ontdekte hij Monique van de Ven, toen hij haar castte als Olga voor de verfilming van Jan Wolkers’ Turks Fruit. Voor de toneelbewerking verzorgde Hans Kemna de casting opnieuw.

 • 21 Februari 2019 om 13:01

#socialslachtoffer moet online kwetsen stoppen

Een nieuwe campagne van Slachtofferhulp Nederland waarschuwt voor een hardnekkig fenomeen: kwetsende opmerkingen op sociale media over slachtoffers en nabestaanden van ongelukken. "Ik wil dat mensen inzien wat dit soort reacties met slachtoffers doet," zegt Jacob Sesselaar (35). Hij verloor vorig jaar zijn broer bij een eenzijdig auto-ongeval en is nu het gezicht van de bewustwordingscampagne van

 • 21 Februari 2019 om 12:25

Once Upon A Time In The West op 1 in Filmmuziek Top 40

'Once Upon A Time In The West' van componist Ennio Morricone staat op de eerste plaats in de Filmmuziek Top 40 van NPO Radio 4. De nieuwe lijst is vrijdag 22 februari te horen tussen 12.00 en 17.00 uur op NPO Radio 4. Deze wordt gepresenteert door Jet Berkhout, Carine Lacor en Sander Zwiep.

 • 21 Februari 2019 om 12:05

Jop de Vries maakt opwachting als therapeut Rob Bekkers in GTST

De populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden is een personage rijker. Vanavond maakt therapeut Rob Bekkers zijn entree in Meerdijk. De rol wordt vertolkt door Jop de Vries.

 • 21 Februari 2019 om 12:23

Bregman nu een hit met aanval op Fox

Voor de tweede keer in korte tijd gaat een filmpje met Rutger Bregman in de hoofdrol de wereld over. Een filmpje waarin de Nederlandse publicist wordt uitgescholden door Foxpresentator Tucker Carlson gaat viral op sociale media. Vorige maand stal de Nederlandse publicist, verbonden aan De Correspondent, de show tijdens een paneldiscussie op het World Economic Forum in Davos. Daar hield hij een ple

 • 21 Februari 2019 om 11:33

Met Mozart het land door: β€˜we hebben 1000 koorleden nodig’

Wolfgang Amadeus Mozart staat centraal in een muzikale theatervoorstelling die in juni in Den Haag in première gaat. Amadeus gaat vervolgens het land door, regionale koren worden bij de voorstelling betrokken.

 • 21 Februari 2019 om 11:45
❌