[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Telegraaf

Woensdag eerbetoon aan omgekomen Franse agent

Het eerbetoon aan de Franse politieagent Arnaud Beltrame, die de plaats innam van een gijzelaar tijdens een terreuraanslag in het zuidelijke departement Aude, is woensdag vanaf 11.30 uur in Parijs. Het Elysée heeft laten weten dat de bijeenkomst openbaar is, meldde de zender BFMTV.

Taxi's verlammen Brussel met protestactie

In Brussel dreigt dinsdag een verkeerschaos door acties van de taxisector. De politie raadt automobilisten aan hun wagen thuis te laten.

Marge Vitol krimpt door hoge olieprijs

Het Rotterdamse Vitol, ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar, heeft zijn nettowinst vorig jaar fors zien dalen tot $1,5 miljard, tegen $2 miljard het jaar ervoor. Na het recordjaar 2016 kreeg last van de stijgende olieprijs, momenteel $70 per vat.

’Rusland komt met symmetrische reactie’

De Russische autoriteiten beraden zich de komende dagen op een reactie op de uitwijzing van diplomaten door westerse landen. Dat zei een anonieme bron binnen het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken tegen persbureau RIA.

Jubilerende Kim Holland: Ik heb twee keer per dag seks

De koningin van de vaderlandse pornoindustrie zit 25 jaar in het vak. Hoewel ze tegenwoordig niet meer zelf in films speelt, houdt ze er achter de schermen nog een goed seksleven op na.

Dit moet haast wel het slechtste rijexamen ooit zijn

In de historie van het falen bij je afrijden, komt dit Amerikaanse meisje van 17 jaar oud met stip binnen. De tiener mocht eerder deze week in Buffalo met haar rijexamen beginnen, maar dat liep faliekant mis.

Neeskens: 'Nu kan ik het voetbal wat teruggeven'

Minister Sigrid Kaag ontmoet in de Tunesische hoofdstad Tunis haar jeugdidool Johan Neeskens. De oud-international voetbalt daar met jongeren voor World Coaches van de KNVB, een project gesteund door Buitenlandse Zaken.

Kabinet wil beperkte bewaarplicht telecomdata

Het kabinet werkt aan een beperkte bewaarplicht voor telecomproviders. Die moet het voor opsporingsambtenaren mogelijk maken IP-adressen en telefoonnummers te herleiden tot gebruikers. Gegevens over wie precies met wie contact had, waar dat gebeurde en wat er gecommuniceerd werd, hoeven providers niet bij te houden.

Weer vertraging Surinaamse 8 decemberproces

De voor dinsdag geplande zitting van het 8 decemberproces in Suriname gaat niet door. Een duidelijke reden is niet gegeven. In een officiële verklaring staat dat de krijgsraad de zitting vanwege ’bijzondere omstandigheden’ niet door laat gaan.

Beursupdate: Beperkt herstel voor AEX

De Amsterdamse beurs hield maandag in de late middaghandel een bescheiden winst in handen. Na de stevige neergang van afgelopen week werkte de AEX schoorvoetend aan herstel. Vooral Shell en ASML droegen een positief steentje bij. Ook de verzekeraars werden omarmd.

Weer legionella bij afvalwaterzuivering van vleesbedrijf

Voor de tweede keer in korte tijd is de afvalwaterzuivering van een bedrijf in de vleesindustrie aangewezen als de bron voor legionellabesmettingen. De legionellabacterie is deze keer aangetroffen in de afvalwaterzuiveringsinstallatie van kadaververwerker Rendac in Son, maakte de GGD maandag bekend.

Cavani bezorgt Giggs eerste nederlaag

De Uruguayaanse voetballers hebben de China Cup gewonnen. In de finale van het evenement versloeg de ploeg van bondscoach Oscar Tabarez Wales met 1-0. Het betekende de eerste nederlaag voor Ryan Giggs als trainer van Wales. De oud-speler van Manchester United debuteerde donderdag met een zege van 6-0 op China.

Hierom krijgt TunesiΓ« voetbalsubsidie van Nederland

Minister Kaag ontmoet in de Tunesische hoofdstad Tunis haar jeugdidool, oud-international Johan Neeskens. Hij voetbalt daar met jongeren voor World Coaches van de KNVB, een project gesteund door Buitenlandse Zaken. Parlementair verslaggever Niels Rigter was erbij.

'Meer acties in de maak bij Air France'

Piloten van Air France willen ook op 3 en 7 april het werk neerleggen. Dat meldden Franse media op basis van vakbondsverklaringen. De piloten willen met de acties de roep om meer loon voor alle medewerkers kracht bijzetten.

Veertien EU-landen zetten Russen uit

Veertien EU-lidstaten hebben maandag besloten Russische diplomaten uit hun land te zetten. Dat maakte EU-president Donald Tusk in Brussel bekend. Hij sloot niet uit dat nog meer Europese landen de komende dagen volgen met maatregelen als reactie op de gifaanslag in het Engelse Salisbury op een voormalig Russisch dubbelspion.

Henk Bres niet in raad, wel vertegenwoordiger

PVV-lijstduwer Henk Bres gaat ondanks voldoende voorkeurstemmen toch niet de gemeenteraad van Den Haag in. Hij ziet van zijn plek af, omdat de fractie maar twee zetels heeft gehaald en hij samen met fractieleider Karen Gerbrands de kar moest gaan trekken. Hij laat zaken waar hij niets van af weet, liever over aan haar en aan de nummer twee op de lijst, Willie Dille.

Horrortocht voor Anouk Hoogendijk tijdens vakantie

Social Update: Barre weersomstandigheden voor Anouk Hoogendijk in Nicaragua en een bijzondere huldiging voor Noorse schaatsers.

Hertelling stemmen Bergen op Zoom gunstig voor CDA

Een volledige hertelling van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft maandag een andere zetelverdeling opgeleverd in Bergen op Zoom. Door een verschil tussen de eerste en tweede telling gaat een restzetel alsnog naar het CDA en dat gaat ten koste van verkiezingswinnaar GBWP.

’Doorsparen voor woonhuis’

Ik vraag me af hoe ING-woondeskundige Flikweert het zich voorstelt: een ouder echtpaar dat een jong stel op de bovenverdieping laat wonen (Tel. 26/3), schrijft C. Steenman-Vollebregt.

Jacht op misdaadkopstuk geopend

De jacht op de man die volgens justitie de opdrachtgever is van tal van liquidaties in Nederland is geopend. Het OM heeft een foto vrijgegeven van de beruchte Ridouan Taghi (40) uit Vianen.

❌