[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018De Telegraaf

’Straks ook barbecue verboden in Utrecht’

De VVD in Utrecht vreest dat na een eventueel houtstookverbod in de stad ook snel de barbecue verboden zal worden.

The Crown-ster Claire Foy en man uit elkaar

Triest nieuws voor Claire Foy en haar man Stephen Campbell Moore. De hoofdrolspeelster van The Crown gaat na vier jaar huwelijk scheiden van haar echtgenoot. De breuk komt een aantal maanden nadat Stephen een hersentumor heeft laten verwijderen. Dit meldt The Mirror.

Brunel stuit aanhoudende omzetdaling

Brunel heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar de omzet op nagenoeg hetzelfde niveau gehouden als een jaar eerder. Voor de detacheerder was dat het eerste kwartaal in drie jaar tijd waarin de opbrengsten op jaarbasis niet daalden. Ten opzichte van het derde kwartaal gingen de inkomsten zelfs omhoog. Over heel 2017 was er nog wel sprake een teruggang.

ASMI vindt patentclaims ongegegrond

ASM International (ASMI) vindt de patentclaims van Hitachi Kokusai Electric en Kokusai Semiconductor Equipment ongegrond en zal zich krachtig verdedigen. Dat heeft de Nederlandse toeleverancier aan de chipindustrie in een verklaring laten weten.

ICT Group stelt operationeel directeur aan

Het beursgenoteerde ICT Group stelt Roy Jansen aan als operationeel directeur. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Vonn verstrooit as opa in Zuid-Korea

Lindsey Vonn heeft bij de Olympische Spelen in Pyeongchang as van haar overleden grootvader verstrooid. Tijdens haar wedstrijden speelde een eerbetoon aan haar opa een belangrijke rol.

Batshuayi sneert richting racistische fans Atalanta

Snel na de plaatsing van Borussia Dortmund voor de volgende ronde van de Europa League zette Michy Batshuayi de racistische fans van Atalanta op hun nummer. Die hadden de Belg tijdens het duel 'getrakteerd' op oerwoudgeluiden. 

Ikea roept paassnoep terug om muizen

Ikea roept alle 100 gramsverpakkingen Godis påskkyckling paasschuim terug, omdat dit snoepgoed tijdens de productie mogelijk in aanraking is geweest met muizen. De muizen zaten bij een externe leverancier en die kan niet uitsluiten dat de muizen aan het paasschuim hebben gezeten.

Takeaway zet stap naar RoemeniΓ« en Bulgarije

Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft branchegenoten BGmenu uit Bulgarije en Oliviera uit Roemenië overgenomen. Het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd legt 10,5 miljoen euro neer voor beide bedrijven. Takeaway zal aanzienlijke investeringen doen in de nieuwe aanwinsten, kondigde het vrijdag aan.

Economische groei Duitsland in de lift

De economie van Duitsland is vorig jaar sterk gegroeid. Volgens definitieve cijfers van het federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa in 2017 met 2,3 procent vooruit. In het slotkwartaal van het jaar was sprake van een groei met 0,6 procent ten opzicht van de drie maanden daarvoor.

Onvergetelijk Groenland

Een expeditiecruise naar Noordoost-Groenland is een onvergetelijke ervaring. In deze afgelegen woestenij voelen muskusossen, ijsberen en poolwolven zich helemaal thuis. Onder begeleiding van gidsen maakt u prachtige wandelingen over de toendra, bedekt met spectaculaire herfstkleuren. En wat te denken de Inuitnederzetting Ittoqqortoormiit?

Werd Rietje (80) vermoord om de erfenis?

„Zolang wij niet bekennen, weten zij niet wie het hebben gedaan.” Het tapgesprek tussen Susanne H. (56) en Hans W. (55), na de bizarre dood van diens moeder, werd gisteren in de rechtbank van Amsterdam afgespeeld. Het echtpaar bleef echter ontkennen iets met haar overlijden te maken te hebben.

Herstel bij Heijmans houdt aan

De weg naar herstel bij Heijmans is duidelijk ingezet. Het bouwbedrijf sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. De omzet in Nederland, de markt waar Heijmans zich tegenwoordig uitsluitend op richt, steeg en ook de nettoschuld van het bedrijf werd weggewerkt.

Vicepremier AustraliΓ« stapt op wegens affaire

De Australische vicepremier Barnaby Joyce heeft zijn aftreden aangekondigd. De leider van de conservatieve National Party lag onder vuur nadat bekend was geworden dat hij een buitenechtelijke affaire had met een medewerkster die zwanger van hem is. Hij stopt maandag ook als partijleider.

Min dertig laat echte skiΓ«r koud

Niet alleen in Nederland wordt het koud. De half miljoen landgenoten die dezer dagen richting de piste gaan, moeten rekening houden met serieuze kou: op de toppen kan het in de wind wel dertig graden onder nul worden.

Honderdduizenden naar de zon of de sneeuw

Honderdduizenden Nederlanders vertrekken vrijdag en de rest van het weekeinde met voorjaarsvakantie naar de zon of - vooral - naar de sneeuw. Na de regio Zuid zijn het ditmaal scholieren uit de regio’s Noord en Midden die een weekje vrijaf krijgen.

Stelling: Kom maar op met die Siberische kou

Schaatsen uit het vet, thermo-ondergoed aan, de verwarming een paar graadjes hoger en wie weet een Elfstedentocht… Komende week wordt het extreem koud. Hoe denkt u erover: Laat die Siberische kou maar komen of loopt u nú al te bibberen voor de Russische beer?

Chinezen grijpen in bij Vivat-moeder Anbang

De Chinese verzekeraar Anbang, het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, is door toezichthouders in China onder curatele gezet. De autoriteiten nemen voor tenminste een jaar de bedrijfsvoering over bij Anbang en oprichter en voorzitter Wu Xiaohui zal worden vervolgd voor vermeende fraude.

15-jarige helpt Russen aan goud

De vijftienjarige kunstschaatsster Alina Zagitova heeft op de vijftiende dag van de Olympische Spelen in Pyeongchang het team van de Olympische atleten namens Rusland de eerste gouden medaille bezorgd. De Europees kampioene greep het goud voor haar landgenote Evgenia Medvedeva.

Nikkei eindigt week met winst

De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Beleggers verwerkten de laatste inflatiecijfers van het land en trokken zich op aan de overwegend positieve handelssessie op Wall Street, waar de rentevrees weer afnam. Ook de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen vooruit.

❌