[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017EVMI Nieuws

Een leven lang leren voor de operator

Door Marieke Pols

Welke waarde voeg jij toe, ná de robotisering? Wat is er nou zo interessant aan het vak van operator in de voedingsindustrie?

NVWA: Naleving slachthuizen hoog, maar hygiΓ«ne karkassen moet beter

Door Marieke Pols

De NVWA monitort voortdurend de hygiëne en dierenwelzijn in slachthuizen en maakte de resultaten van de eerste helft van 2017 bekend.

Unilever verkoopt Zuid-Afrikaanse deel van margarinetak

Door Marieke Pols

Unilever verkoopt het Zuid-Afrikaanse deel van zijn margarinetak aan de Zuid-Afrikaanse investeringsmaatschappij Remgro.

Vlaamse overheid adviseert biefstuk met friet en friet zonder biefstuk

Door Marieke Pols

Vlaamse politici zetten vraagtekens bij de "inconsequente, zelfs ronduit tegenstrijdige aanbevelingen voor de bevolking" die de Vlaamse overheid vorige week uitstuurde.

CETA: kaas ruilen tegen genetisch gemodificeerde zalm

Door Marieke Pols

Het handelsverdrag CETA trad 21 september 'officieus' in werking. Handelstarieven en -barrières vallen weg. Krijgen we nu ook GMO-zalm binnen?

Dutch Quinoa Group op derde plek MKB Innovatie Top 100

Door Marieke Pols

De volkoren quinoa van Dutch Quinoa behaalde op 21 september de derde plek in de twaalfde editie van de MKB Innovatie Top 100.

OuderEVMI Nieuws

NVWA haalt meeste codes van fipronil-eieren van website

Door Marieke Pols

Het overzicht van de met fipronil besmette eieren op de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is opgeschoond.

Nieuw programma: De 5 smaken van JoΓ«l

Door Marieke Pols

In de '5 smaken van Joël' neemt culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in zijn onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken.

Samenwerking De Vegetarische Slager en Unox

Door Marieke Pols

De Vegetarische slager geeft een vervolg aan de samenwerking met Unox. Samen brengen ze een vegetarische versie van Gehacktballetjes in tomatensaus.

Bardahl 3H Food White Grease

Door Marieke Pols

Bardahl introduceert 3H Food White Grease. Dit food grade vet is geformuleerd uit een anorganische zeep en 'eetbare oliën'.

Foodwatch start nieuwe actie tegen glyfosaat

Door Marieke Pols

De Nederlandse regering wil het bestrijdingsmiddel glyfosaat weer voor tien jaar toestaan. Foodwatch vindt het middel onveilig en start een e-mailactie.

Appèl en Markies Catering introduceren eigen frisdrank

Door Marieke Pols

Appèl en dochteronderneming Markies Catering introduceren Mingle, een licht bruisende frisdrank. Deze frisdrank is verkrijgbaar in drie smaken.

Geen conserveermiddel in conserven, zegt Hak

Door Marieke Pols

‘Vers is beter’ is de algehele opvatting van Nederlandse consumenten. Zelfs diepvries kampt met een imagoprobleem. Conserven in blik en glas ook.

Onrust over mogelijke verhoging laag BTW-tarief

Door Marieke Pols

Volgens bronnen 'dicht bij de formatietafel' spreken de formatiepartijen over een mogelijke verhoging van het lage BTW-tarief van 6 procent naar 8 procent.

Illegale cacao in chocolade van grote merken

Door Marieke Pols

Veel van de cacao in de chocolade van grote merken komt van plantages in Ivoorkust en Ghana, West-Afrika, waarvoor beschermd regenwoud is gekapt.

Het duurzaamste ei ter wereld komt uit Oirlo in Limburg

Door Marieke Pols

Kipster opende de meest dier-, mens- en milieuvriendelijke legkippenstal ter wereld. Vanaf 1 oktober is het 'nummer-1 ei' ter wereld exclusief te koop bij Lidl.

NestlΓ© helpt 10 miljoen jonge mensen aan economische kansen

Door Marieke Pols

Nestlé kondigt de nieuwe ambitie aan: In 2030 helpt Nestlé 10 miljoen jonge mensen over de hele wereld om toegang te krijgen tot economische kansen.

Vlaams Instituut Gezond Leven publiceert een nieuwe voedingsdriehoek

Door Marieke Pols

Er is een nieuwe voedingsdriehoek in Vlaanderen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven presenteerde dit voorlichtingsmodel voor voeding en beweging.

Alpro kiest steeds meer voor Europese sojateelt

Door Marieke Pols

Alpro gebruikt alleen nog maar sojabonen uit Europa en Canada. Bonen moeten duurzaam zijn, niet uit ontboste gebieden komen en niet genetisch zijn gemanipuleerd.

❌