[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderEVMI Nieuws

Koster voorzitter branchevereniging NPN

Door MichelledeKoning
2018-04-20 Fotografie NPN_NPN Bestuur 2018Bolke Koster (Vitals) is de nieuwe bestuursvoorzitter van NPN, de branchevereniging voor gezondheidsproducten.

Consument betaalt graag meer voor informatie over herkomst varkenshaasje

Door MichelledeKoning
varkensvleesConsumenten hechten bij het kopen van varkensvlees waarde aan informatie over het individuele bedrijf waar de varkens gehouden zijn, én zijn bereid voor deze informatie extra te betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research gehouden onder consumenten.

Finalisten Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt

Door MichelledeKoning
2018-04-20 Amsterdam-Foodpitch-2018-finalisten-1024x539De vakjury van de Amsterdam Food Pitch heeft op donderdag 19 april de 11 finalisten bekendgemaakt voor het Lekkerste product van 2018.

FrieslandCampina zet vol in op duurzame melk

Door MichelledeKoning
2018-04-19 koeien Friesland Campina kleinerFrieslandCampina stelt zijn leden voor een gecertificeerde Top-Zuivellijn met extra aandacht voor dier, natuur en klimaat te introduceren. Daarnaast voldoet deze lijn aan alle eisen op het gebied van weidegang.

Jumbo krijgt โ€˜Toekomststoelโ€™ van de Raad van Kinderen

Door m.tijs@vakbladen.com
VeghelNoordkade 14Raad Van KinderenDe Raad van Kinderen overhandigde een eigengemaakte ‘Toekomststoel’ aan de directie van Jumbo. Aan de stoel hangen zeven gewetensvragen aan Jumbo.

Meest duurzame chocoladefabriek komt in Amsterdam

Door m.tijs@vakbladen.com
VoorgevelChocolatemakers bouwt een fabriek in Amsterdam. Deze wordt de meest duurzame ter wereld door onder meer te voorzien in de eigen energiebehoefte.

Olam wil 100% transparantie in de foodsector

Door MichelledeKoning
2018-04-18 OlamOlam International, wereldwijd agri-food bedrijf, introduceert AtSource: een systeem dat de ambitie heeft 100% transparantie te garanderen in de foodsector.

Lipton als eerste 100% gecertificeerde thee

Door m.tijs@vakbladen.com
downloadAlle producten van Lipton in Nederland en België hebben sinds kort een Rainforest Alliance certificatie en zijn hiermee de eerste.

โ€˜Neem de tijdโ€™-campagne van Pickwick

Door m.tijs@vakbladen.com
Afbeelding-1Met de campagne ‘Neem de tijd’ wil Pickwick aandacht besteden aan vragen waar mensen mee rondlopen.

Mensen langer zelfredzaam met โ€˜Actief met Etenโ€™

Door m.tijs@vakbladen.com
chicken-cooking-food-92670De huidige ondersteuning bij zelfredzaamheid schiet tekort. Uit een onderzoeksproject blijkt dat preventief ondersteunen de kwaliteit van leven verbeterd.

Als bron van micro-plastics is een bord erger dan een mossel

Door Marieke Pols
MicroplasticWie mosselen eet, krijgt meer micro-plastic binnen via het huisstof rond zijn bord, dan van de schelpdiertjes zelf. Het is weer zo'n verrassend weetje in het almaar uitdijende angst-dossier rond micro-plastics.

Is gluten-vrij รฉcht gluten-vrij bij New York Pizza?

Door m.tijs@vakbladen.com
new york pizzaNew York pizza breidde het assortiment uit met veganistische pizza’s en glutenvrije pizza’s. Nu blijken de glutenvrije pizza’s niet glutenvrij te zijn.

DNV GL reikt eerste ISO 45001-certificaat uit aan Lidl Nederland

Door MichelledeKoning
LidlDNV GL reikt het eerste ISO 45001-certificaat uit aan Lidl Nederland tijdens het NEN Congres ‘De impact van de nieuwe ISO 45001’.

New York Pizza bezorgt als eerste veganistische pizza in Europa

Door m.tijs@vakbladen.com
new york veganNew York pizza gaat naast het gebruikelijke assortiment nu ook veganistische pizza bezorgen. Met deze pizza willen zij veganisten tegemoetkomen.

Open Huis bij Klebo Technics

Door m.tijs@vakbladen.com
kleboKlebo Technics bouwt alweer vijfentwintig jaar machines voor (inter)nationale opdrachtgevers in verpakkingstechniek.

Zwanenberg Oss kiest voor FOBISยฎERP van RBK Group

Door MichelledeKoning
RBK GroupNa de overname van de Unilever fabriek in Oss door Zwanenberg Food Group, was er behoeft aan nieuwe automatisering. Het huidige systeem van Unilever dient op korte termijn vervangen te worden. Door de goede ervaringen op de andere vestigingen met het automatiseringssysteem FOBIS® en de

Nederlanders hebben geen kaas gegeten van kaas

Door m.tijs@vakbladen.com
27336356_1601005419982989_8839611774474446273_nNederlanders eten ongeveer 17 kilo kaas per jaar. Voor de helft van de Nederlanders is kaas een belangrijk voedingsmiddel.

Journalist start innovatief voedselplatform

Door Marieke Pols
Maurice van der SpekJournalist Maurice van der Spek start een innovatief online journalistiek platform. Hiermee wil hij een interactieve zoektocht over de Europese voedselindustrie op zetten.

Alterโ€™Native Food & Future Lab op SIAL Parijs

Door MichelledeKoning
SialNa een succesvolle start in 2016, organiseert de SIAL dit jaar wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren:  Alter’Native Food & Future Lab. Van 21 tot en met 25 oktober 2018 treft de internationale voedingsmiddelenbranche elkaar tijdens de SIAL in Parijs. Naast het aanbod van ruim

Wereldwijde risicoโ€™s brengen voedselzekerheid in gevaar

Door Marieke Pols
EVMI_agrarischMomenteel komen wereldwijd veel risico’s en onzekerheden bij elkaar. Dat kan een verlammende werking hebben op de economie en samenleving, waardoor voedselzekerheid, duurzaamheid en leefbaarheid in het geding komen.
โŒ