[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018EVMI Nieuws

Meer dan 650.000 verschillende Nutella-potten

Door Marieke Pols

Nutella brengt een limited edition van de Nutella-pot op de markt. Meer dan 650.000 verschillende Nutella-potten met elk een uniek design zijn in de Nederlandse supermarkten te vinden.

Eenmalige lasten drukken winst FrieslandCampina 2017

Door Marieke Pols

FrieslandCampina bracht vandaag (22 februari) de jaarcijfers van 2017 naar buiten. In 2017 groeide de omzet met 10,1 procent naar 12.1 miljard euro.

Verpakkingslijn Multivac wint International Foodtech Award 2018

Door Marieke Pols

Multivac won een gouden medaille tijdens de International FoodTec Award 2018. Deze prijzen gaan naar baanbrekende ontwikkelingen in innovatie, duurzaamheid en efficiëntie in de voedingstechnologie.

Jupiler heet tijdens WK voetbal Belgium

Door Marieke Pols

Jupiler verandert in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland vijf maanden de naam in Belgium. Jupiler is de sponsor van de Belgische voetbalploeg

OuderEVMI Nieuws

Geen kip bij kippenrestaurant

Door Marieke Pols

Fastfood kippenrestaurant Kentucky Fried Chicken (KFC) moest dit weekend in tweederde van zijn 900 filialen 'nee' verkopen aan zijn klanten. De kip bleek op.

Fantosti in het diepvriesschap van Albert Heijn

Door Marieke Pols

Albert Heijn voegt Fantosti toe aan het diepvriesassortiment. De Fantosti is een culinaire tosti bedacht door De Spijsbereiders. De tosti is verkrijgbaar in drie smaken.

Verbod op conserveermiddel calciumsorbaat E203

Door Marieke Pols

Het conserveermiddel calciumsorbaat (E203) mag vanaf 12 augustus 2018 niet meer gebruikt worden in de Europese Unie. Het conserveermiddel wordt onder andere gebruikt in vleeswaren.

Ikea onderzoekt 100 procent plantaardige hotdog

Door Marieke Pols

In de Ikea-vestiging in het Zweedse Malmö test de meubelketen een vegetarische hotdog. De "veggie hot dog" is gemaakt van plantaardige ingrediënten.

Corbion in gesprek over overname aandeel Bunge

Door Marieke Pols

Corbion maakte bekend dat de onderneming in gesprek is over een eventuele overname van het aandeel van Bunge Limited in de joint venture SB Renewable Oils.

Vakbeurs Sial biedt inspiratie voor de mondiale voedingsmiddelenbranche

Door Marieke Pols

De internationale voedingsmiddelenbeurs Sial vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Parijs. Deze vakbeurs biedt volop inspiratie voor de hele voedingsmiddelenindustrie.

β€˜Het suikercomplot tegen vet bestond niet’

Door Marieke Pols

In 2016 stond in een wetenschapshistorisch artikel dat de 'vet=slecht'-hypothese het kwaadwillende construct zou zijn geweest van de Amerikaanse suikerindustrie. "Onzin", zegt een nieuw artikel.

Actie Douwe Egberts levert 90.000 pakken koffie op voor de voedselbanken

Door Marieke Pols

De Douwe Egberts waardepuntenactie leverde 90.000 pakken D.E Aroma Rood op voor de voedselbanken. Lionsclubs en voedselbanken verzamelden bijna 44 miljoen waardepunten.

Gezonder aanbod in de automaten van Mars op scholen

Door Marieke Pols

Mars plaatste in 2017 een record aantal automaten met een gezonder aanbod op scholen. Op 700 locaties staat momenteel een Your Choice automaat staan.

Kapitein Iglo ondergaat metamorfose

Door Marieke Pols

Kapitein Iglo heeft een andere look in de nieuwe commercial. Hij gaat niet langer op avontuur, maar kiest voor quality time met zijn familie.

Eerste haanburgers bij de Lidl

Door Marieke Pols

De eerste 30.000 haanburgers van Kipster liggen in het schap bij Lidl. April vorig jaar kondigden de bedrijven aan dat ze naast Kipster eitjes ook hanenvlees zouden gaan verkopen.

NVWA gaat voedselwaarschuwingen eerder versturen

Door Marieke Pols

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat eerder voedselwaarschuwingen versturen volgens woordvoerder Benno Bruggink. De website wordt het centrale informatiepunt voor consumenten.

HAS Hogeschool en Fontys ACI ontwerpen duurzame voedselsystemen

Door Marieke Pols

HAS Hogeschool en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) bundelden in september 2017 hun krachten in de Masterclass Future Food Systems.

KIDV-verdiepingsbijeenkomst Duurzaam Verpakken en kwaliteitsbeleving

Door Marieke Pols

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) organiseert op 8 maart de verdiepingsbijeenkomst 'Duurzaam Verpakken en kwaliteitsbeleving'.

Blijf investeren in de Europese grensregio’s

Door Marieke Pols

De Europese grensregio’s roepen de nationale overheden op ook na 2020 werk te maken van grensoverschrijdende samenwerking.

❌