[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017EVMI Nieuws

Onderzoekers WUR vinden hittebestendig eiwit

Door MichelledeKoning

Een eiwit dat inzetbaar is voor de productie van bioplastics en bestand is tegen hitte. Dat was er niet. Totdat Wageningse onderzoekers van het Laboratorium voor Microbiologie zo’n eiwit ontdekten in een bacterie uit een walmende composthoop in Ede.

Nominaties β€˜Gouden Windei’ bekend

Door MichelledeKoning

De jaarlijkse publieksverkiezing van foodwatch voor het meest misleidende voedselproduct is weer gestart. Er zijn zeven genomineerden voor Het Gouden windei 2017.

Gisteren β€” 23 November 2017EVMI Nieuws

Online veiling 270 items zuivelproducent Boermarke

Door MichelledeKoning

Zuivel- en ijsmachines met onder meer verpakkingsmachines, warmtewisselaars, verpakkingen en transportbanden van zuivelfabrikant Boermarke gaan onder de veilinghamer van Troostwijk Veilingen.

OuderEVMI Nieuws

Akkoord met vakbondsleden leden Unox-fabriek

Door MichelledeKoning

Leden van de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat dat met Unilever en Zwanenberg Food Group is bereikt.

AgriFoodTech Platform Congres β€˜(W)eten wat je niet (w)eet’

Door MichelledeKoning

Het thema van het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december is ‘(W)eten wat je niet (w)eet’.

Volgende β€˜fipronil’ voorkomen

Door MichelledeKoning

Hoe krijg je bloedluis de stal uit en hoe voorkom je herhaling van ‘fipronil’ in een andere gedaante? Foodlog organiseert op 27 november een snelcongres.

WUR benoemt buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour

Door MichelledeKoning

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft onderzoeker Liesbeth Zandstra benoemd tot buitengewoon hoogleraar Food Reward and Behaviour.

Innovation & Trend Seminar tijdens Horecava 2018

Door MichelledeKoning

De Horecava organiseert voor decision makers uit de foodservice en foodretail branche een vierdaags seminarprogramma van het Innovation & TrendLAB tijdens de beurs over technologie, identiteit, third places en circulariteit.

Jumbo veroorzaakt omwenteling in melkveehouderij

Door MichelledeKoning

In 2022 staan er bij supermarktketen Jumbo alleen nog maar 'duurzamere melkproducten' in de schappen. Dat belooft Jumbo aan Milieudefensie. Dat zou het begin van een bijna onopgemerkte revolutie in de Nederlandse zuivel kunnen worden.

Yotam Ottolenghi krijgt Johannes van Damprijs 2016

Door MichelledeKoning

De Johannes van Damprijs 2016 is vrijdagavond tijdens het Symposium on the History of Food overhandigd aan chefkok Yotam Ottolenghi. Ottolenghi werd gekozen vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

Ex-Machinery winnaar FD Gazellen 2017

Door MichelledeKoning

Een FD Gazellen 2017 award voor Ex-Machinery. Deze awards zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info. De prijzen worden uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

Rechter gaat zich over de AD-haringtest buigen

Door MichelledeKoning

Aanleiding voor de ophef rond de AD-haringtest is het onderzoek van de Tilburgse wetenschapper Ben Vollaard. Hij oordeelt dat er door het feit dat keurmeester Aad Taal van de AD-haringtest tevens verbonden is aan visgroothandel Atlantic, er sprake is van belangenverstrengeling.

JUMBO en Dunkin’ Donuts op NS-station

Door MichelledeKoning

Jumbo City start op station Eindhoven en de eerste Dunkin’ Donuts is open op Centraal Station Amsterdam.

Jaska de Bakker nieuweΒ CFO FrieslandCampina

Door MichelledeKoning

Jaska de Bakker is per 1 januari 2018 benoemd tot chief financial officer van Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Consumentenbond wil aanpassing naam Vitaminwater

Door MichelledeKoning

De Consumentenbond vindt dat Sourcy Vitaminwater limonade is en niet verkocht mag worden onder de naam 'water'.

HAK brengt bonensoepen in stazak

Door MichelledeKoning

Groentefabrikant HAK breidt haar bonenassortiment uit naar het soepschap met de introductie van bonensoepen in stazak.

Beko Techniek importeur van VLB broodsnijmachines

Door MichelledeKoning

Onlangs tekendenVLB Bread Slicers Europe en Beko Techniek een importeursovereenkomst. Hiermee wordt Beko Techniek een van de twee importeurs van VLB broodsnijmachines voor Nederland.

Fipronil – van probleem naar oplossingen

Door MichelledeKoning

Afgelopen zomer werden Nederland en België opgeschrikt door het fipronil-schandaal. Het raakte 45 landen. Tijd om in het openbaar vast te stellen hoe dit type crises voorkomen kan worden. Foodlog organiseert een snelcongres om bloedluis de stal uit te krijgen en beter risicomanagement in de keten te brengen.

Coca-Cola gaat OPEN

Door MichelledeKoning

Coca-Cola presenteerde het duurzaamheidsplan voor West-Europa: 50 procent caloriearme of calorievrije dranken, 100 procent van de verpakkingen inzamelen en tenminste 40 procent vrouwen in managementfuncties.

Nitril handschoen Showa 708

Door MichelledeKoning

Showa presenteert de nieuwe Showa 708: een lichtgewicht ‘hybride’ Nitril handschoen, De combinatie van grip, duurzaamheid en zachte materiaaleigenschappen zorgt voor  werkbare en comfortabele handbescherming. De handschoen is geschikt voor professionals die werken in vochtige, vettige of chemische omgevingen. Het gepatenteerde profiel zorgt voor een solide

❌