[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderFNV Vakcentrale

FNV sluit zich aan bij rechtszaak tegen SyRI

De FNV heeft zich aangesloten bij het protest tegen SiRY. Dat is het 'risicoprofileringssysteem'van de overheid. De invoering van SiRY betekent een aantasting van het recht op privacy, en bevoegdheden van de overheid worden ontoelaatbaar opgerekt.

  • 17 Juli 2018 om 14:08

Help jij mee tijdens de Vierdaagse in Nijmegen?

Van 17 tot en met 21 juli leggen wandelaars grote afstanden af in Nijmegen en omgeving. Een bijzonder evenement waar duizenden mensen op af komen. Wij zijn ook aanwezig om de wandelaars een steuntje in de rug te geven en kunnen jouw hulp nog goed gebruiken bij het uitdelen van appels, flesjes water en meer. Help jij mee? Meld je dan gauw aan!

  • 17 Juli 2018 om 13:10

FNV stelt ultimatum aan Menzies World Cargo

Vandaag heeft Menzies World Cargo een ultimatum van FNV Luchtvaart ontvangen. Bij de vrachtafhandelaar op Schiphol zijn de cao-onderhandelingen stukgelopen op loon. Egon Groen, bestuurder FNV Luchtvaart: 'Menzies heeft tot woensdag 18 juli 13.00 uur de tijd om in te gaan op onze eisen, anders volgen er acties.'

  • 16 Juli 2018 om 17:13

Indonesische minister spreekt met kledingmaaksters over geweld op de werkvloer

Yohana Yembise, de Indonesische minister van Vrouwen-empowerment en Kinderbescherming, bracht eind mei een onverwacht bezoek aan twee textielfabrieken in de export processing zone (EPZ) KBN Cakung ten noorden van hoofdstad Jakarta. Daar sprak zij met vrouwen over geweld op de werkvloer en ook met Mondiaal’s vakbondspartner Federasi Buruh Lintas Pabrik (FBLP) op de zogenoemde vrouwenpost.

  • 16 Juli 2018 om 12:06

Beveiligers bij Maastricht UMC+ komen in actie voor goede cao

De beveiligers van het Universitair Medisch Centrum in Maastricht (MUMC+) starten vandaag met stiptheidsacties voor een betere cao. De beveiligers, in dienst van Securitas, beginnen maandag 16 juli om 10.00 uur tot maandag 23 juli 07.00 uur.

  • 16 Juli 2018 om 11:00

Werknemers Erasmus MC overhandigen 6.000 kaarten voor een goede cao

Op dinsdag 17 juli om 10.00 uur geven werknemers van het Erasmus MC het signaal af dat ruim 6.000 collega’s ontevreden zijn over het uitblijven van een goede cao Universitair Medische Centra (UMC’s).

  • 16 Juli 2018 om 10:05

Honderden werknemers Amsterdam UMC luiden noodklok voor een goede cao

Op dinsdag 17 juli tijdens de lunchpauze komen honderden werknemers van het Amsterdam UMC bijeen voor de hoofdingang van locatie AMC waar ze de noodklok gaan luiden.

  • 15 Juli 2018 om 13:51

Actievoerende schippers Maasveren slepen cao binnen

Na 18 actiedagen is het bestuur van Stichting De Maasveren alsnog over de brug gekomen. Vanochtend bereikte FNV Havens met het bestuur een onderhandelingsresultaat over een cao voor de 24 schippers van de Maasveren.


  • 13 Juli 2018 om 12:54

Grens bereikt bij Vitens-medewerkers: staking met protestlunch voor goede cao waterbedrijven

Medewerkers van waterbedrijf Vitens uit Zwolle, Leeuwarden, Arnhem en Utrecht gaan maandag 16 juli voor het eerst een dag staken. Tijdens een protestlunch op de stoep van het hoofdkantoor in Zwolle laten ze zien dat hun grens is bereikt. Na meer dan een jaar onderhandelen en een aantal ludieke acties en boycotacties, hebben ze al meer dan een jaar geen nieuwe cao waterbedrijven.

  • 13 Juli 2018 om 12:24

Drukke stakingsweek metaal: Na DAF en Scania vrijdag staking in Nijmegen

Na stakingen op maandag bij de DAF-fabriek in Eindhoven en woensdag bij Scania in Meppel en Zwolle, gaan vrijdag 13 juli ook de werknemers uit de regio Nijmegen opnieuw 24 uur in staking. Voor de metalektromannen uit Nijmegen en Wijchen wordt het hun vierde stakingsdag. Ze leggen hun werk de hele dag neer bij Hyster-Yale, Lincoln Smitweld en Royal Smit Transformers in Nijmegen en De Boer machines en Langenpak in Wijchen.

  • 12 Juli 2018 om 17:08
โŒ