[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderFNV Vakcentrale

Schoonmakers ING brengen geld naar het AMC

Woensdag 8 november voeren schoonmakers in Amsterdam actie voor een cao met respect. Ze strijden al tien jaar voor respect en een betere toekomst. Ze hebben al veel bereikt, maar ze zijn er nog niet.


  • 6 November 2018 om 13:14

Dinsdag 6 november direct meerdere stakingen bij verlopen ultimatum garagebedrijven

Als de Bovag niet ingaat op de eisen van vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen voor een goede cao Motorvoertuigen, dan starten dinsdag 6 november om 7.00 uur ’s ochtends direct diverse stakingen bij diverse garages. Bij Stern in Nieuwegein, Century in Assen en Citroën Dijkstra in Assen wordt 24 uur gestaakt. Bij de Broekhuisgarages in Groenloo en Doetinchem wordt aanvankelijk gestart met een verlengde lunchactie.

  • 5 November 2018 om 16:28

Jeugdzorgwerkers bieden manifest en actiepuntenlijst Jeugdzorg aan bij Tweede Kamer

Jeugdzorgwerkers maken zich al maanden boos over hoe de jeugdzorg door het kabinetsbeleid ten onder gaat. Zij willen 750 miljoen euro extra voor jeugdzorg en dat de aanbestedingswaanzin en administratiedrift door gemeenten stopt. Op dinsdag 6 november loopt een groep van ongeveer 150 jeugdzorgwerkers, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, vanaf het Lange Voorhout in een optocht naar de Tweede Kamer in Den Haag.

  • 5 November 2018 om 00:00

Opgeschorte ambulance-acties worden hervat

De eerder opgeschorte ambulance-acties gaan weer van start. Vanaf maandag houden ambulance-medewerkers stiptheidsacties in estafettevorm. Ze beginnen in Rotterdam en bij RAV NoordHollandNoord. Vanaf donderdag zijn er ook acties in Utrecht en Den Haag. Daarna volgen andere regio’s en komen er ook werkonderbrekingen.

  • 4 November 2018 om 17:33

Stressballen voor klanten bij extern magazijn IKEA Amsterdam

Vandaag delen medewerkers van IKEA Amsterdam, samen met FNV Handel, stressballen uit aan klanten van de Zweedse woonwinkelgigant. Vanaf 14.00 uur staan ze bij het extern magazijn van IKEA Amsterdam aan de Keienbergweg 16. Hier komen klanten de door hun bestelde of gekochte spullen ophalen.


  • 4 November 2018 om 14:00

Vanaf maandag 5 november tweedaagse staking metaalbedrijf Polynorm

Metaalstakers van Voestalpine Polynorm uit Bunschoten en Flamco gaan vanaf maandag 5 november twee dagen achter elkaar staken voor een goede cao metalektro. De metaalwerkers van FNV Metaal en CNV Vakmensen staakten voorheen steeds een dag per keer, maar schalen hun stakingen nu op, want de werkgevers komen nog steeds niet over de brug.

  • 2 November 2018 om 13:58

Actie 31 oktober: Flexwerk = pensioenroof!

Woensdag voerden meer dan 700 FNV-ers hartje Utrecht actie bij drie uitzendbureau’s onder de leus: flexwerk = pensioenroof.

Actie pensioenroof Randstad Utrecht


  • 2 November 2018 om 12:11

Indonesische werkneemsters krijgen 14 weken zwangerschapsverlof

In Jakarta vierde 2 weken geleden een aantal Indonesische vakbonden feest. Ze sloten een campagne voor 14 weken zwangerschapsverlof af met succes. In 18 cao’s is dit verlof al opgenomen. De campagne was bedoeld om meer vakbonden en werkgevers te inspireren een zwangerschapsverlof van 14 weken op te nemen in collectieve overeenkomsten.

  • 2 November 2018 om 11:21

Twaalf uitzendkrachten krijgen half miljoen euro dankzij FNV

De FNV heeft een belangrijke rechtszaak gewonnen tegen matrassengigant Recticel in Kesteren en de uitzendbureaus Rikla en SprintWerkt. De vakbond toonde met succes aan dat 12 uitzendkrachten jarenlang zijn onderbetaald door middel van een schijnconstructie.

  • 2 November 2018 om 08:23

FNV: β€˜Kabinet, kies voor mensen in plaats van bedrijven’

De dividendbelasting wordt weliswaar niet afgeschaft, maar de 2 miljard lastenverlaging voor bedrijven gaat gewoon door. En de rekening hiervoor komt terecht bij de burger in de vorm van hogere belastingen en premies.

  • 1 November 2018 om 16:01
❌