[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

De asielinstroom van week 38 bedroeg ongeveer 700

De asielinstroom van week 38, bestaande uit eerste asielaanvragen, herhaalde asielaanvragen, hervestiging, herplaatsing en nareizigers, bedroeg ongeveer 700.

 • 25 September 2017 om 17:31

Nieuwe behandeling bij maagkanker voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket

Minister Edith Schippers (VWS) laat een nieuwe behandeling bij maagkankerpatiënten voorwaardelijk toe tot het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding gaat in op 1 oktober 2017. Dat schrijft zij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De behandeling van patiënten met maagkanker en uitzaaiingen op het buikvlies is een experimentele behandeling, waarbij de behandeling bestaat uit een operatie (gedeeltelijk of totale maagverwijdering en weghalen van de buikvliesuitzaaiingen) in combinatie met verwarmde chemotherapie in de buikholte (HIPEC).

 • 25 September 2017 om 16:30

Minister Blok (Veiligheid en Justitie) bij bijeenkomst justitieministers in Boedapest

Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft deelgenomen aan een bijeenkomst van justitieministers van de Visegrad landen (Hongarije, Tsjechië, Slowakije en Polen) en België, Nederland en Luxemburg. De ontmoeting, op initiatief van de Hongaarse minister van justitie Trócsányi, stond in het teken van slachtofferzorg en rechtsbijstand.

 • 25 September 2017 om 15:31

Ministerie van BZK: aandacht voor veiligheidsrisico betonvloeren

Bij gebouwen waarbij de vloeren bestaan uit betonplaten uit de fabriek in combinatie met een laag beton die daar ter plekke op gestort wordt, moeten bouwers en gemeenten goed letten op de aansluiting tussen de twee betonlagen. Dit om veiligheidsrisico’s uit te sluiten. In mei 2017 stortte een parkeergarage in aanbouw in op Eindhoven Airport, waar zulke vloeren waren gebruikt.

 • 25 September 2017 om 15:28

Extra geld voor scholing werkzoekenden aardbevingsgebied

Het kabinet trekt ruim € 6,2 miljoen uit om werkzoekende Groningers de mogelijkheid te geven zich om te scholen naar banen in de aardbevingsgerelateerde bouw- en technieksector. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit vandaag laten weten aan de Tweede Kamer en de partijen in het aardbevingsgebied.

 • 25 September 2017 om 12:50

Schippers past vaccinatie tegen meningokokken aan

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en Sport heeft op advies van een deskundigenberaad besloten de vaccinatie tegen meningokokken aan te passen. In de loop van 2018 krijgen alle baby’s van 14 maanden een vaccinatie die beschermt tegen meningokokken typen A, C, W en Y. Ook jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs ontvangen een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken. Met de keuze voor een combinatievaccin wil de minister de gestage toename van besmettingen met meningokokken type W stoppen. Het aantal infecties is gestegen van gemiddeld vier per jaar in de jaren voor 2015 tot vijftig in 2016 en 47 tot 1 augustus van dit jaar.

 • 25 September 2017 om 12:00
OuderRijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

Digital Trust Centre geeft ondernemers advies over cybersecurity

Digitalisering biedt grote kansen aan Nederlandse bedrijven voor de export van kennis, producten en diensten. Het potentieel van de digitale economie kan alleen benut worden als ondernemers weerbaar zijn tegen cyberrisico’s en voldoende investeren in beveiliging. In 2018 start daarom het zogenoemde Digital Trust Centre (DTC) waarin met ondernemers samen gewerkt wordt aan digitale veiligheid. Ook biedt het DTC aan het bedrijfsleven informatie over dreigingen en advies over maatregelen. Minister Kamp van Economische Zaken maakte de oprichting van het DTC vandaag mede namens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie in een Kamerbrief bekend.

 • 23 September 2017 om 07:07

Defensie verleent noodhulp op Dominica

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland gaat noodhulp verlenen op Dominica. Het eiland hoort net als Sint-Maarten tot de Bovenwindse Eilanden in het Caribisch gebied. De inzet gebeurt op verzoek van de regering van Dominica nadat orkaan Maria maandag enorme schade aanrichtte.

 • 22 September 2017 om 15:42

Bijna 3,5 miljoen verkeersovertredingen tweede tertiaal 2017

In het tweede tertiaal (mei t/m augustus) van 2017 zijn 3.412.469 verkeersovertredingen geconstateerd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen werden 3.394.868 verkeersboetes opgelegd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden, fout parkeren en handheld bellen. Dat blijkt uit het tweede tertiaaloverzicht Wahv 2017*.

 • 22 September 2017 om 15:00

Benoeming Harry Paul tot consultant bij ABDTOPConsult

Dr. ir. H. (Harry) Paul MPA wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met dit voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 15 oktober 2017.

 • 22 September 2017 om 13:30

Benoeming Irene Nijboer tot consultant bij ABDTOPConsult

Dr. I.D. (Irene) Nijboer wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met dit voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 januari 2018.  

 • 22 September 2017 om 13:30

Minister-president Rhuggenaath en minister Hennis bezoeken St. Maarten

De minister-president van Curaçao, de heer Eugene Rhuggenaath en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert zullen begin oktober een bezoek brengen aan St. Maarten.

 • 21 September 2017 om 19:55

Minister-president Rutte bij Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Minister-president Rutte is zaterdagochtend 23 september 2017 aanwezig bij de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in de Laurenskerk in Rotterdam.

 • 21 September 2017 om 18:08

Nederland draagt extra bij aan bewijzenbank SyriΓ«

Nederland trekt € 1,5 miljoen uit voor de VN-databank voor bewijsmateriaal van ernstige misdaden die in de afgelopen jaren in Syrië zijn gepleegd. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken kondigde dat donderdag aan vanuit New York, waar hij deelneemt aan de Algemene Vergadering van de VN.

 • 21 September 2017 om 22:14

Makersevenementen in het onderwijs

Drie organisaties krijgen subsidie voor het organiseren van een makersevenement waar docenten, leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren aan de slag kunnen met creativiteit, technologie en ambachten. De evenementen, die in 2018 plaatsvinden, moeten docenten inspireren om in het onderwijs meer te doen met ‘maken’.

 • 21 September 2017 om 13:31

Steun voor vrouwenrechten en hongerbestrijding

Het kabinet stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor 'She Decides'. Dit is het internationale initiatief van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden in stand te houden, nadat de Amerikaanse regering de 'Global Gag Rul' heeft aangekondigd. Die komt erop neer dat financiering van hulporganisaties wordt ingetrokken als deze in hun voorzieningenpakket ook veilige abortus aanbieden of bespreekbaar maken. 'Met als gevolg dat het aantal abortussen niet daalt, maar juist stijgt. Dat vrouwen alleen terecht kunnen bij kwakzalvers, met vaak verschrikkelijke gevolgen,' aldus minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

 • 21 September 2017 om 10:21

Groningen en Rotterdam krijgen klimaatcentrum

Het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie wordt gehuisvest in Rotterdam en Groningen. De twee steden hebben het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA) binnengesleept door samen het meest overtuigende bod op tafel te leggen. De ligging van de steden, de kennis die zij hebben over de gevolgen van klimaatverandering en de innovatieve kantoorgebouwen zijn voor de selectiecommissie doorslaggevend geweest. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) maakte in februari van dit jaar bekend dat het kenniscentrum, dat samen met de Verenigde Naties en Japan wordt opgezet, in Nederland komt.

 • 21 September 2017 om 08:00

Laagste werkloosheid in 6 jaar

Een recordaantal mensen heeft een baan. Vooral veel 45-plussers vonden in augustus werk. De werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau in 6 jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het UWV.

 • 21 September 2017 om 07:27

JIT-landen bekrachtigen steun nationale vervolging MH17-verdachten

Nederland, Australië, België, Maleisië en Oekraïne hebben woensdag in New York hun politieke steun en samenwerking bekrachtigd ten behoeve van de vervolging van MH17-verdachten in Nederland. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken zette samen met zijn ambtgenoten uit de andere landen zijn handtekening onder afspraken die ze daarover hebben gemaakt.

 • 20 September 2017 om 23:54

Reactie naar aanleiding van uitzending Zembla over adopties uit Sri Lanka

In haar uitzending op 20 september jl. heeft tv-programma Zembla bericht over misstanden bij adopties uit Sri Lanka.

 • 20 September 2017 om 21:55
❌