[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 15 November 2018Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

Minister Ollongren presenteert elf basisscholen die gaan voor aardgasvrij

De eerste duurzaam gerenoveerde school werd begin deze week feestelijk heropend in Opeinde, gemeente Drachten-Smallingerland. De komende periode volgen nog elf basisscholen die hun schoolgebouwen aardgasvrij gaan maken.  Zij ontvangen hiervoor een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Dat maakte minister Ollongren zojuist bekend tijdens haar bezoek aan basisschool de Kameleon in de Haarlemmermeer.

 • 15 November 2018 om 09:30

Internationale top voor ondernemers in 2019 in Nederland

Nederland bruist in de eerste week van juni 2019 van ondernemerschap en innovatie. Samen met de Verenigde Staten organiseert ons land op 4 en 5 juni de 9e editie van de Global Entrepreneurship Summit (GES). Tijdens de GES komen zo’n 2.000 ondernemers, investeerders en andere deelnemers vanuit de hele wereld bij elkaar in het Haagse World Forum. Doel is het bevorderen van internationaal ondernemerschap. En gelijktijdig een bijdrage te leveren aan de oplossing van concrete internationale maatschappelijke vraagstukken.

 • 15 November 2018 om 07:00
Gisteren โ€” 14 November 2018Rijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

Verklaring minister Blok over ontwikkelingen Brexit

Het is een goede stap dat er een concept akkoord bereikt is door de onderhandelaars. Veel dank aan de EU onderhandelaar Barnier en zijn team voor het harde werk.

 • 14 November 2018 om 21:19

Regeringsdialoog tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen

Op maandag 19 november vindt in Düsseldorf overleg plaats tussen afvaardigingen van de regeringen van Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Tijdens deze regeringsdialoog, die voor de  eerste keer plaatsvindt, wordt gesproken over het versterken en verdiepen van de strategische samenwerking op verschillende terreinen.

 • 14 November 2018 om 17:49

Rottepolderplein gaat op de schop

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vandaag het startbesluit getekend voor de aanpak van het Rottepolderplein. Het verkeersplein uit de jaren zeventig gaat flink op de schop. De minister trekt 30 miljoen euro uit voor de vernieuwing van het knooppunt waar de A9, A200 en N205 kruisen. 

 • 14 November 2018 om 16:45

Gaswinning daalt komend jaar naar maximaal 19, 4 miljard Nm3

De gaswinning uit het Groningenveld daalt komend jaar naar maximaal 19,4 miljard Nm3. Dat staat in het definitieve instemmingsbesluit voor het gasjaar 2018/2019 dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. 

 • 14 November 2018 om 10:07

Kabinet intensiveert samenwerking met gebieden met bevolkingsdaling

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wijzigt de koers van het Actieplan Bevolkingsdaling. Dit doet zij samen met zeven collega-ministers en twee staatssecretarissen. Volgens de minister is dit hard nodig, omdat zij ziet dat ook in krimpgebieden de woningmarktproblemen dreigen toe te nemen, er tekorten zijn aan geschoolde arbeidskrachten en het aanbod van voorzieningen onder druk blijft staan. Ollongren gaat daarom intensiever samenwerken met de regio’s. 

 • 14 November 2018 om 10:15

Vuist tegen mensenhandel

Nederland versterkt de aanpak van mensenhandel. We verbeteren de opvang en zorg voor slachtoffers, intensiveren de opsporing van daders en zetten in op een betere signalering van deze vormen van uitbuiting. Juist omdat mensenhandel op uiteenlopende manieren en in veel verschillende sectoren voorkomt, is de inzet van een breed scala aan partijen nodig voor een effectieve aanpak. Daarom trekt ‘Den Haag’ samen op met een groot aantal andere partners die concreet in onze straten, wijken en steden en zelfs in het buitenland betrokken zijn bij de aanpak van mensenhandel, zoals gemeenten, politie, openbaar ministerie, zorg, onderwijs en (internationale) ngo’s en organisaties. Dat staat in het programma “Samen tegen mensenhandel” dat de Ministerraad afgelopen vrijdag op voordracht van staatssecretaris Harbers (Justitie en Veiligheid) heeft vastgesteld en dinsdagavond naar de Tweede Kamer is verstuurd.

 • 14 November 2018 om 07:00
OuderRijksoverheid.nl - Nieuwsberichten

Nieuwsbericht Slotervaart

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft de Tweede Kamer geïnformeerd dat de curatoren van het Slotervaart ziekenhuis hebben aangegeven geen mogelijkheden voor een doorstart te zien.

 • 13 November 2018 om 17:00

Freek Manche plaatsvervangend directeur-generaal RVD

Drs. F.L. (Freek) Manche (45) treedt op 18 februari 2019 aan als plaatsvervangend directeur-generaal bij de Rijksvoorlichtingsdienst. In deze functie richt hij zich vooral op woordvoering over en advisering van het Koninklijk Huis.

 • 13 November 2018 om 12:14

Winnaar aanbesteding Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020 bekend

Een samenwerkingsverband van Nederlandse en internationale bedrijven is geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens de Dubai EXPO 2020. De keuze is gevallen op een voorstel van een consortium dat bestaat uit Expomobilia, V8 Architects, Kossmann.deJong en Witteveen+Bos. Zij beschikken gezamenlijk over ruime ervaring en een sterk netwerk in Dubai. Ook is zo de benodigde kennis gebundeld op het gebied van paviljoenbouw en -architectuur, interactieve bezoekerservaringen, circulariteit en duurzaam bouwen. 

 • 13 November 2018 om 11:00

Keynote speech Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, Maritime Awards Gala

“Willen we verladers verleiden een modal shift te maken – en die wens hebben we allemaal – dan moet de branche de mental shift van samenwerken verder voortzetten. Dat geldt op alle terreinen: voor cybersecurity, voor de Brexit, voor de lage waterstanden waar de binnenvaart op dit moment last van heeft…” Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen maandag 12 november bij het Maritime Awards Gala in Zaandam.

 • 13 November 2018 om 09:47

โ‚ฌ 91 miljoen voor inzetbaarheid politieagenten

De politie krijgt eenmalig €91 miljoen om de inzetbaarheid van agenten te vergroten. Dit is nodig omdat er de komende jaren veel agenten met pensioen gaan, terwijl de nieuwe instroom nog in opleiding is. Het geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld overuren of externe inhuur voor administratieve taken zodat agenten vrijgespeeld worden voor politiewerk. Ook wordt de instroom van recherchekundigen versneld door de opleidingsmogelijkheden te vergroten. Dat schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag aan de Tweede Kamer.

 • 12 November 2018 om 17:15

AMvB in consultatie voor inrichting wietteeltexperiment

Minister Bruins voor Medische Zorg en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid  hebben vandaag de concept algemene maatregel van bestuur (AMvB) voor de inrichting van het ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’ in consultatie gedaan. De concept-AMvB betreft een nadere invulling van de regels, die zijn opgenomen in het wetsvoorstel experiment gesloten coffeeshopketen dat in juli 2018 aan de Tweede Kamer is aangeboden. Gedurende zes weken kan iedereen op dit concept reageren. Daarnaast schrijven minister Grapperhaus en minister Bruins in een brief aan de Tweede Kamer dat in 2019 bekend wordt welke gemeenten aan het wietteeltexperiment gaan deelnemen.

 • 12 November 2018 om 16:21

Maritieme sector laat licht herstel zien in 2017

De omzet van de maritieme sector groeide met zo’n 3% en de werkgelegenheid bleef vrijwel gelijk. Dat blijkt uit de Maritieme Monitor 2018 die minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag presenteert in Zaandam tijdens het Maritime Awards Gala. Dit is een licht herstel vergeleken met 2016 toen de sector geen groei liet zien.

 • 12 November 2018 om 16:11

Brede weersverzekering wordt aantrekkelijker voor boeren

Het kabinet wil de verzekering die boeren kunnen afsluiten tegen schade aan gewassen door extreme weersomstandigheden, de brede weersverzekering, aantrekkelijker maken vanaf 1 januari 2020. Doel is om de assurantiebelasting van 21% die boeren over het afsluiten van de brede weersverzekering moeten betalen, vrij te stellen. Dit kan alleen als dit niet op staatsteunbezwaren van de Europese Commissie stuit.

 • 12 November 2018 om 16:04

Minister-president Rutte bezoekt Clean2Antarctica in Zaanstad, Diggโ€™Out in Almere en het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum

Minister-president Rutte gaat op woensdag 14 november 2018 langs bij drie verschillende organisaties: Clean2Antarctica in Zaandstad, Digg'Out in Almere en het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De drie werkbezoeken staan los van elkaar.

 • 12 November 2018 om 15:50

Internetconsultaties lagere regelgeving Wet arbeidsmarkt in balans

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. Minister Koolmees werkt daarom aan een pakket aan maatregelen die dit samen bereiken.

 • 12 November 2018 om 13:34

Minister Bruno Bruins ondertekent actieplan ambulancezorg

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg), Ambulancezorg Nederland (AZN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) presenteerden vandaag het actieplan ambulancezorg. Het actieplan bevat verbeteringen waarmee ambulancezorg efficiënter kan worden ingezet en waarmee de opleiding en inzet van personeel in de regio’s gestroomlijnd wordt. Ook is er aandacht voor het aantrekkelijker maken van de vakopleiding. Door meer flexibiliteit in de bekostiging van ambulancezorg wordt het makkelijker om maatwerk te leveren in de regio’s.

 • 12 November 2018 om 14:00

Methode beoordeling huis- en hobbydieren ter inzage

Niet elke diersoort is geschikt om door particulieren te worden gehouden. Diersoorten die als huis- of hobbydier gehouden kunnen worden vanuit het oogpunt van dierenwelzijn, dier- en volksgezondheid, komen op een lijst te staan. Allereerst wordt dit gedaan voor zoogdieren, later volgen ook de vogels, reptielen en amfibieën. Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om objectief te kunnen toetsen of een zoogdier geschikt is als huis- of hobbydier. Deze methode ligt nu zes weken ter inzage voor commentaar.

 • 12 November 2018 om 12:00
โŒ