[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Facilitywereld

Bedrijven betaalden ransomwarehackers vorig jaar ruim 250 miljoen euro

Datto,  leverancier van dataprotectieoplossingen voor bedrijven, publiceert de tweede editie van zijn jaarlijkse State of the Channel Ransomware Report. Dit uitgebreide onderzoeksrapport biedt unieke inzichten in de huidige stand van zaken op het gebied van ransomware. Voor het onderzoek werd gebruikgemaakt van informatie van ruim 1.700 managed service providers (MSP’s) die samenwerken met meer dan honderdduizend mkb-organisaties over de gehele wereld. 99 procent van de MSP’s voorspelt dat het aantal aanvallen de komende twee jaar licht toeneemt.

Een van de belangrijkste onderzoeksbevindingen is dat vijf procent van alle mkb-organisaties wereldwijd het afgelopen jaar slachtoffer werd van ransomware. Uit het onderzoek bleek dat de meeste financiële problemen niet ontstaan als gevolg van het losgeld dat de hackers vragen, maar als gevolg van downtime en dataverlies.

Andere opvallende uitkomsten

 • Ransomware-incidenten komen in 2017 veel vaker voor. Dit zegt 97 procent van alle MSP’s. 86 procent doet melding van klanten in het mkb, die in de afgelopen twee jaar door ransomware werden getroffen, vijftien procent zegt dat klanten in het afgelopen jaar met zes of meer aanvallen te maken hadden, 26 procent van alle MSP’s doet melding van meerdere aanvallen op klanten op één dag.
 • Er worden meer ransomwareaanvallen bij de politie gemeld. In de meeste gevallen gebeurt dat echter niet. Van 2016 tot 2017 werd er aangifte gedaan over minder dan een op de drie ransomwareaanvallen. Dat betekent een verbetering van minder dan een kwart ten opzichte van 2015 tot 2016.
 • Minder kleine bedrijven betalen losgeld. 35 procent van alle MSP’s kent slachtoffers onder kleinere organisaties, die besloten om losgeld te betalen. Vijftien procent van hen kreeg zijn data daarmee echter niet terug. Het Verenigd Koninkrijk kent het grootste aantal bedrijven dat ertoe overgaat om losgeld te betalen. Dit percentage steeg tot 21 procent. Naar schatting werd er van 2016 tot 2017 250.888 miljoen euro betaald aan ransomwarehackers.
 • Geen branche, besturingssysteem of apparaat is veilig voor deze aanvallen. Verticale markten die het meest te lijden hadden onder ransomwareaanvallen, waren de bouwsector, gezondheidszorg, productie-industrie, zakelijke dienstverlening en financiële dienstverlening. SaaS-oplossingen vormen steeds vaker het doelwit van ransomwareaanvallen. Dropbox, Office 365 en G Suite liggen het meest onder vuur. Ook het aantal aanvallen op smartphones en tablets neemt toe.
 • Het is slecht gesteld met de bewustwording rondom ransomware. Hoewel negentig procent van de MSP’s aangeeft zich serieus zorgen te maken over de zakelijke bedreiging die ransomware vertegenwoordigt, is slechts 38 procent van hun klanten in het mkb dezelfde mening toegedaan. Dit is mogelijk te wijten aan het gebrek aan verplichte beveiligingstraining bij veel kleinere organisaties, iets wat volgens MSP’s de belangrijkste oorzaak van ransomware-infecties is.
 • CryptoLocker blijft de populairste soort ransomwareaanval. Daarnaast zijn er nieuwe soorten, zoals WannaCry, te vinden in de top 5 van door MSP’s meest genoemde aanvallen.
 • Doordat ransomware slimmer is dan de beste beveiligingsoplossingen van dit moment, zijn back-up- en disaster recovery-mogelijkheden van levensbelang. 96 procent van alle MSP’s meldt dat klanten die over een betrouwbare back-up & recovery-oplossing (BDR) beschikken, in staat zijn om volledig te herstellen van een ransomwareaanval.
 • 25 September 2017 om 14:05

CSU lanceert vernieuwend facilitair model FM Coalitie

De efficiency van facilitair management verhogen door facilitaire dienstverleners beter te laten samenwerken. Tijdens CSU’s jaarlijkse hospitality congres introduceerde het schoonmaakbedrijf daarom een innovatief samenwerkingsmodel: de FM Coalitie. Facilitaire partners gaan met één ambitie aan de slag. CSU is ervan overtuigd dat kwaliteit en beleving met de FM Coalitie een boost krijgen en opdrachtgevers zich nog meer kunnen toeleggen op regievoering.Binnen de FM Coalitie blijft elke facilitaire dienstverlener zelfstandig, maar zijn taken en planningen optimaal op andere dienstverleners afgestemd. Partners delen capaciteit, materialen, expertise, ruimten en middelen. Inzet van dag-of weekstarts leidt tot nauwe betrokkenheid van alle facilitaire partners in de coalitie. Medewerkers zijn multifunctioneel inzetbaar: een schoonmaakmedewerker kan bijspringen bij de catering voor het afruimen van een buffet, receptionistes doen tussendoor een toiletronde als extra inzet nodig is.

Krachtenbundeling
CSU’s Directeur Hospitality Diane van Dijk stond aan de basis van de FM Coalitie. ‘Met facility management hebben we al de stap gezet naar regieorganisaties aan opdrachtgeverszijde. Maar de grootste stap is het integreren van de verschillende diensten. Het is juist die verbinding die maakt dat de FM Coalitie een ongekende meerwaarde heeft voor opdrachtgevers. Door als partners te erkennen dat je elkaar nodig hebt, creëer je waarde voor opdrachtgevers’.

Om het vrijblijvende karakter vóór te zijn, ontwikkelde CSU diverse instrumenten. Zo is er een samenwerkingsconvenant waarin taken en verantwoordelijkheden zijn omschreven. Ook krijgen facilitaire medewerkers van de diverse partners een ‘cultuurpaspoort’, bedoeld om niet langer vanuit de eigen organisatie te denken maar vooral vanuit het belang van de opdrachtgever.

Facilitair Verbinder
CSU neemt ook het initiatief om partijen op één lijn te brengen. Daarvoor is de functie van ‘Facilitair Verbinder’ in het leven geroepen, in de persoon van Marjolein Dreef. ‘Je praat over kruisbestuiving. Het openstellen van je kennis en kunde voor de andere facilitaire dienstverleners. Dat is nieuw, dat is spannend, maar het past in deze tijd en het sluit aan bij de circulaire gedachte.’

Eerste 2 FM Coalities zijn een feit!
Een eerste succesvolle praktijktest is inmiddels achter de rug: de coalitievorming in het nieuwe circulaire paviljoen Circl in Amsterdam, dat begin september opende. Begin deze maand ondertekende de ook High Tech Campus Eindhoven en alle deelnemende facilitaire partijen het samenwerkingsconvenant.

 • 22 September 2017 om 11:48

Geïnfecteerde pc's genereren kapitalen voor criminelen

Het Kaspersky Lab Anti-Malware Research-team heeft twee botnets geïdentificeerd, gecreëerd met behulp van met malware geïnfecteerde computers. Deze installeren ongemerkt cryptovaluta-miners – legitieme software die wordt gebruikt voor het delven ("minen") van virtuele valuta, gebaseerd op blockchaintechnologie. In één geval konden onderzoekers inschatten dat een netwerk van 4.000 machines de eigenaren tot 30.000 dollar per maand kon opleveren. In een ander geval waren de onderzoekers er getuige van dat de criminelen meer dan $200.000 binnensleepten met een botnet van 5.000 pc's.

Uit recent onderzoek door deskundigen van Kaspersky Lab bleek dat de criminelen achter de nieuw ontdekte botnets de mining-software verspreiden met behulp van door slachtoffers vrijwillig geïnstalleerde adware-programma's. Nadat het adware-programma is geïnstalleerd op de computer van het slachtoffer, wordt een schadelijk component gedownload: het miner-installatieprogramma. Dit onderdeel installeert de mining-software en voert bovendien enkele activiteiten uit om ervoor te zorgen dat de miner zo lang mogelijk door blijft werken. Deze activiteiten omvatten:

 • Een poging om de beveiligingssoftware uit te schakelen;
 • Het tracken van alle applicatiestarts en het onderbreken van de eigen activiteiten als een programma wordt gestart dat systeemactiviteiten of draaiende processen bewaakt;
 • Ervoor zorgen dat de mining-software altijd aanwezig is op de harde schijf en deze terugzetten als het wordt verwijderd.
 • 14 September 2017 om 11:58
OuderFacilitywereld

Essent laat medewerkers duurzamer reizen

Essent gaat haar medewerkers stimuleren om nog duurzamer te gaan reizen. Deze ambitie spreekt het energiebedrijf uit met de ondertekening van de Dutch Business Sustainable Mobility Pledge. Dit is een initiatief van Anders Reizen, een coalitie van 36 grote Nederlandse bedrijven om zakelijke en woon-werkkilometers te vergroenen. De deelname van Essent is zojuist aangekondigd tijdens het duurzame evenement Springtij Forum op Terschelling.

Een betere wereld begint bij jezelf
Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent: “Essent en ons moederbedrijf innogy dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door verduurzaming van de energievoorziening. Een betere wereld begint echter bij jezelf. Daarom kijken we ook kritisch naar het energieverbruik van onze eigen organisatie. Mobiliteit en transport hebben daar een aanzienlijk aandeel in. Door deel te nemen aan de Anders Reizen coalitie committeren wij ons om samen met onze medewerkers de CO2-uitstoot van ons zakelijke verkeer verder omlaag te brengen.”

Beweging groter maken
Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, namens de coalitie: “Ruim een kwart van de CO2-uitstoot van Nederland komt van personen- of goederenvervoer. Daarvan wordt een derde veroorzaakt door automobilisten. Meer dan helft van alle autokilometers in Nederland worden gereden voor de werkgever. We hebben als coalitie de ambitie om vanaf 2020 circa een halve megaton CO2 per jaar te besparen door actief te sturen op vermindering van de CO2-uitstoot van bedrijfs- of organisatie gerelateerde mobiliteit. We zijn erg blij dat Essent zich als werkgever heeft aangesloten om de Anders Reizen beweging groter te maken.”

Duurzame stappen
Essent heeft al diverse stappen gezet in de verduurzaming van haar mobiliteit. Zo kunnen medewerkers thuiswerken en gebruikmaken van een mobiliteitskaart voor zakelijke reizen en woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Daarnaast voerde Essent eerder deze maand een duurzame leaseregeling in, waarin medewerkers alleen kunnen kiezen voor volledig elektrische of plug-in hybride auto’s. De komende tijd gaat Essent samen met de andere deelnemers stapsgewijs aan de slag met de verdere verlaging van de CO2-uitstoot van haar mobiliteit.

 • 22 September 2017 om 09:31

Jury Innovation Awards presenteert genomineerden 2017


“Smart en digitale oplossingen zijn de trend”

Welke uitzonderlijke producten en oplossingen in de beveiligings- en (brand)veiligheidsbranche komen in aanmerking voor de prestigieuze Innovation Awards? Vandaag maakte de jury – met voorzitter Hélène Minderman (TLN, Security Professional van het Jaar 2016) – de genomineerden voor 2017 bekend. De Innovation Awards worden iedere twee jaar uitgereikt tijdens Amsterdam Security Expo. De winnaars van dit jaar ontvangen hun Award op 31 oktober om 11.00 uur op het InnovationLAB. In totaal heeft de jury 14 genomineerden geselecteerd, verdeeld over 5 categorieën: Brandveiligheid, Oplossingen, Inbraak- en Alarmeringssystemen, CCTV/Videobewakingssystemen en Toegangscontrole. De jury was over het algemeen onder de indruk van het aantal ontvangen innovaties. Voorzitter Hélène Minderman: “We zien steeds meer smart en digitale oplossingen binnen de beveiligings- en veiligheidsbranche!”

Naast Minderman bestaat de jury van de Innovation Awards 2017 uit Jan Kuipers (VEB), Fred van Poelgeest (Uneto-VNI), Paul van Dooren (Brandweer Nederland), Rick Strijbos (KNVI SIG IBIS), Pieter van Gelder (TU Delft Safety and Security Institute) en Ben Nagel (VBN).Criteria
De jury hanteerde verschillende criteria om een eerste selectie te maken uit de genomineerden. Om in aanmerking te komen moest de innovatie – onder meer – na juni 2015 geïntroduceerd zijn, breed toepasbaar zijn en beschikken over een goede prijs-prestatieverhouding. Andere belangrijke criteria om genomineerd te worden waren verder duurzaamheid en een duidelijke bijdrage aan een ‘veiligere wereld’. Bezoekers van de Amsterdam Security Expo kunnen alle genomineerde producten bekijken in het InnovationLAB.

Genomineerden Brandveiligheid

 • ARAS Security met de Bosch AVIOTEC IP Starlight 8000 camera, een op videobeelden gebaseerde brand- en rookdetector voor omgevingen waarin branddetectie voor standaard brandmelders moeilijker is, zoals industrie, transport en magazijnen.
 • Smart Service Solutions met de Smart Service Logger, een plug-and-play oplossing waarbij meldingen automatisch worden opgeslagen in een Digitaal Logboek. Er worden vier contactingangen gelogd: brandmelding vanaf automatische melder, brandmelding vanaf handmelder, storing brandmeldsysteem en systeemdeel uitgeschakeld.

Genomineerden categorie Oplossingen

 • Kiwa Nederland B.V. met TISC (Total Information Security Control), de eerste integrale methodologie voor Testing, Inspection & Certification, waarbij de focus ligt op abstractieniveau en content inzake EU-richtlijnen voor gegevensbescherming en bedrijfsprocessen (ISO 27001) om bescherming te bieden voor bedrijfscontinuïteit.
 • Telepage B.V. met een smartphone met ingebouwde Pieper, Portofoon en Persoonsbeveiliging met manuele en automatische alarmen en locatiebepaling.
 • PG Security Systems B.V. met de Healthcare Anywhere, de kleinste draagbare zorgoplossing voor hulpbehoevenden. Dankzij de 48 uur stand-bytijd en het slimme oplaadsysteem kan iedereen ermee overweg.

Genomineerden Inbraak- en Alarmeringssystemen

 • OSEC B.V. voor de InteGrum Server Software, ontwikkeld voor gebruiker of installateur, waarbij via een eigen cloud een groot aantal InteGra integratiesystemen beheerd kan worden. Een overzichtelijke interface zorgt voor een eenvoudig beheer.
 • ARAS Security voor het Smart Wireless Security System, gebaseerd op hun merk AJAX. AJAX Systems bestaat uit een compleet programma van Smart Security Devices, waarbij unieke en innovatieve oplossingen gecombineerd worden met subliem design.
 • RoutIT met 247Alarm, deze innovatieve alarmcentrale voor de zakelijke markt wordt geïntroduceerd tijdens de Amsterdam Security Expo. Met deze nieuwe clouddienst stelt RoutIT klanten in staat om alarmmeldingen te ontvangen en te verwerken via een app.


Genomineerden Toegangscontrole

 • KRUSE voor de KRUSE PC SleutelSafe PUSH: sleutelbuizen die speciaal zijn ontworpen om de brandweer snel toegang te verschaffen tot panden, zonder dat daarbij geweld moet worden gebruikt of schade ontstaat.
 • Comelit met de Icona Manager. Dankzij dit drie-en-een veiligheidssysteem kan volledige woonveiligheid gegarandeerd worden. De drie met elkaar samenwerkende veiligheidsfuncties zijn: deurintercom, camerabewaking en inbraakbeveiliging.
 • ARAS Security met Phera. Phera brengt de wereld van Office 365 en Spotify naar de beveiliging. Software hoeft niet langer te worden aangeschaft en onderhouden: met Phera kan het volledige toegangscontrolesysteem worden beheerd via elke gebruiksvriendelijke interface en elke willekeurige browser, op alle apparaten.

Genomineerden CCTV/Videobewakingssystemen

 • Dahua Europe BV met de nieuwe DH-SD10A248V-HNI maakt gebruik van een uitmuntende DSP en een geavanceerde beeldsensor en levert een uitstekende beeldprestatie voor verschillende omgevingstoepassingen.
 • Eagle Eye Networks voor de Eagle Eye Cloud VMS. Deze Eagle Eye Cloud Security Camera VMS biedt 100% cloudbeheer, 100% mobiele en webbrowserweergave en desgewenst 100% cloudregistratie.
 • Acal BFi Netherlands B.V. met de Intelligent People Tracker VCA2520PT. Met deze tracker ontvangt u realtime meetresultaten en alarmen van de nieuwste VCA People Tracker via IP. De VCA2520PT levert zowel binnen als buiten de beste prestaties voor detailhandel, banken en luchthavens. Zowel bewegende als niet-bewegende mensen worden stabiel gedetecteerd.

Amsterdam Security Expo: Hoe ziet het nieuwe beveiligen eruit?
Amsterdam Security Expo is de tweejaarlijkse vakbeurs voor beveiliging en (brand)veiligheid in de Benelux, van 31 oktober t/m 2 november in RAI Amsterdam. Tijdens de eerste editie van de Amsterdam Security Expo zullen nieuwe ontwikkelingen en innovaties dan ook extra in de schijnwerper staan op het InnovationLAB. Ook zijn er vier nieuwe specials: Secure Smart Buildings, Cyber Security, Fire Protection Area en Public Safety. Informatie en gratis registratie via www.amsterdamsecurity.com/expo.

 • 22 September 2017 om 09:25

Bijna de helft van de kantoren in de Benelux is ongeschikt voor zijn doel

Een nieuw rapport van Leesman, The Next 250k, toont aan hoe organisaties medewerkers beter kunnen ondersteunen door hen een werkomgeving te bieden die daadwerkelijk werkt.

Voor het rapport analyseerde Leesman de antwoorden van meer dan 250.000 werknemers in meer dan 2200 werkomgevingen in 67 landen. De studie gaat in op hoe een slecht georganiseerde werkomgeving een negatieve impact kan hebben op werknemers en hun vermogen om te presteren kan belemmeren. Het percentage van de werknemers dat aangeeft ontevreden te zijn, is schokkend.

Ondanks de huidige focus op duurzame kantoorgebouwen en op de gezondheid en het welbevinden van medewerkers, laten de data zien dat velen het moeten doen met werkomgevingen die hun werkende leven niet optimaal ondersteunen. Overeenkomstig het wereldwijde gemiddelde, vindt 44 procent van de werknemers in de Benelux dat hun werkomgeving productief werken niet faciliteert.

Het rapport herkent vijf kernthema’s waarop organisaties moeten focussen om dit te verbeteren:

1.            De grootste productiviteits-killers: werkomgevingen verhinderen werknemers hun dagelijks werk goed uit te kunnen voeren. Dit heeft zijn weerslag op de mate waarin zij trots zijn op hun werk én op het plezier dat ze hierin hebben. Of iemands werkomgeving hem wel of niet in staat stelt productief te werken, kent de grootste correlatie met de ruimte en scheiding tussen de werkplekken en het geluidsniveau.

2.            De meest veeleisende generatie: herhaaldelijk zien we dat de activiteiten die millennials moeten uitvoeren de eenvoudigste zijn, waardoor zij ook de eenvoudigste eisen stellen. De aandacht kan daarom beter worden verlegd naar de groep 35- tot 44-jarigen, die consistent het minst tevreden blijken te zijn.

3.            Open ruimte versus privékantoor: het onderzoek toont aan dat zowel open ruimte- als cellen-oplossingen goed én slecht kunnen uitpakken. De werknemers die hun werkomgeving het meest effectief vonden, zaten in een open ruimte. Het demoniseren van dit soort omgevingen is dus niet terecht.

4.            Werkomgevingveranderingsprojecten zijn niet altijd succesvol: met de investeringen die voor nieuwe werkomgevingen (renovatie of nieuwbouw) worden gedaan, verwacht het management een aanzienlijk operationeel voordeel. De data tonen echter aan dat dit in de praktijk niet altijd het geval is.

5.            Werkomgeving + gedrag = effectiviteit: op basis van Leesmans onderzoek onder 11.336 werknemers in 40 activiteit-gerelateerde werkomgevingen (waar werknemers uit een werkomgeving kiezen op basis van hun activiteit en voorkeur) kan worden geconcludeerd dat werknemers zelden op deze activiteit-gerelateerde manier werken. Kortgezegd, werknemers passen hun ingesleten manier van werken niet aan alleen maar omdat hun werkgever dat van ze vraagt.


 • 22 September 2017 om 09:19

Meer inzicht in uitgaven met Online inkoopscan

Als zorgorganisaties meer inzicht krijgen in hun inkoopuitgaven, kunnen ze kosten besparen en – in overleg met leveranciers – de kwaliteit van de dienstverlening verhogen. Van de circa 59 miljard aan totale uitgaven door Nederlandse zorginstellingen is een derde gerelateerd aan inkoop. De nieuwe online inkoopscan van Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, geeft inzicht en is snel en gebruiksvriendelijk en nu breed voor de zorg beschikbaar. Zorgorganisaties zien welke besparingen er op korte en lange termijn haalbaar zijn en kunnen eenvoudig tot op product- en medewerkersniveau analyses maken.

Intrakoop heeft de online inkoopscan specifiek afgestemd op de wensen van de zorg. Zo krijgen zorgorganisaties snel en gedegen inzicht in hun inkoopuitgaven, verfijnd tot op het niveau van productgroep tot medewerker. Zij kunnen zelf eenvoudig online analyses uitvoeren en rapportages downloaden. Door de scan jaarlijks uit te voeren, kunnen zorgorganisaties trends signaleren. Ook is het straks mogelijk de eigen inkoopuitgaven te benchmarken met vergelijkbare organisaties in de zorg. Daarmee wordt het verbeterpotentieel meetbaar.


 • 22 September 2017 om 09:17

Sharp lanceert draadloze module voor interactieve displays

Sharp heeft onlangs een draadloze Mini Open Pluggable Specification (OPS) module op de markt gebracht, de PN-ZB03W. Met behulp van de ‘plug & go’ module kunnen gebruikers hun apparaten nu eenvoudig en zonder kabels aan de interactieve en professionele displays van Sharp koppelen. De PN-ZB03W is te gebruiken voor de nieuwste interactieve displays uit Sharps Big Pad-lijn en de meest recente professionele displays uit de PN-R-lijn.

Met de module kunnen verschillende soorten apparaten, zoals Mac’s, PC’s, smartphones en tablets aan het display worden gekoppeld. Vier gebruikers kunnen tegelijkertijd via hun eigen apparaat content op het display weergeven, waardoor samenwerking tijdens bijvoorbeeld vergaderingen eenvoudiger en dynamischer wordt.

Ronald Huijbregts, Manager Sales & Marketing Visual Solutions bij Sharp Electronics Benelux: “Met de nieuwe module hoeven vergaderingen geen vertraging meer op te lopen door gedoe met kabels als de apparaten moeten worden aangesloten voor een presentatie. Dankzij de draadloze module kan de gebruiker zijn apparaat binnen enkele seconden aan het display koppelen en de content direct met de aanwezigen delen.”

De module kan op dezelfde manier als een USB-stick in een PC, in het display worden gestoken. Vervolgens kunnen gebruikers hun apparaten direct, of draadloos via het lokale netwerk aan het display koppelen. Ook kunnen gebruikers de ‘Mirror OP for Sharp’ applicatie (alleen voor smartphones) installeren, waarmee ze direct content van hun smartphone op het display kunnen weergeven.

Als de gebruiker een PC aansluit op een van de Big Pad displays van Sharp, kunnen zelfs de touch-signalen van het display met de PC worden gedeeld. Hierdoor kunnen gebruikers via het display aantekeningen maken op hun PC.

Naast de draadloze module heeft Sharp onlangs nog twee andere Mini-OPS-modules op de markt gebracht. Hierdoor kunnen gebruikers de functies toevoegen die voor hen belangrijk zijn.

Mini-OPS HDBaseT 2.0 Receiver Board (PN-ZB03H)
De PN-ZB03H heeft een draadloos bereik van 100 meter. De module is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld winkels of andere locaties waar de afstand tussen het apparaat met content en het display groot is.
 

Mini-OPS PC module (PN-ZB03PC)
Met de PC-module kunnen Sharps displays eenvoudig en zonder kabels in een volwaardige Windows 10 computer worden getransformeerd en kan 4K content worden ondersteund.

 • 21 September 2017 om 00:00

Initiatief tegen inbraak bij bedrijven en vermogende particulieren

Vooral dankzij het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) daalt het aantal inbraken nog elk jaar. Dit betreft echter vooral ‘gelegenheidsinbraken’. Vermogende bewoners en bedrijven profiteren nauwelijks van deze trend. Die hebben te kampen met professionals en daartegen valt met uitsluitend de bouwkundige maatregelen, zoals binnen PKVW is vastgelegd, weinig te beginnen. De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) heeft een oplossing voor deze sectoren: de Specialist InbraakBeveiliging (SIB).

Inbraakbeveiliging is pas effectief als deze bestaat uit een afgewogen combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Een organisatorische maatregel is bijvoorbeeld het zorgvuldig afsluiten van deuren en ramen. Bouwkundige maatregelen zijn bedoeld om inbrekers buiten te houden of ze op zijn minst flink te vertragen. Met elektronische maatregelen wordt een inbraak(poging) gesignaleerd en doorgegeven aan hulpdiensten.
 
Veel vakkennis nodig
Het lijkt een logisch verhaal, maar in de praktijk is het niet eenvoudig te realiseren. Er is veel vakkennis nodig om tot effectieve inbraakbeveiliging te komen bij met name de hogere risico’s. “Beveiligingsbedrijven zijn meestal of in bouwkunde of in elektronica gespecialiseerd”, vertelt VEB-voorzitter Jan Kuipers die zelf woningen beveiligt in de categorie Quote 500. “De bewoner of ondernemer moet dan al minimaal drie verschillende bedrijven inschakelen voor respectievelijk bouwkundige en elektronische maatregelen en de alarmopvolging door een meldkamer met surveillancedienst.” Het is dan de vraag of dit tot de eerder genoemde afgewogen mix van maatregelen leidt.
 
Register voor allround inbraakpreventiespecialisten
Om met name ook voor vermogende particulieren en ondernemers het inbraakrisico te laten dalen, is de VEB als aansluiting op de bestaande bouwkundige kennis van Preventieadviseurs PKVW een opleiding gestart die van deze adviseurs allround inbraakpreventiespecialisten kan maken. Wie aan de basiskwalificaties voldoet en deze opleiding met succes afrondt, kan opgenomen worden in het openbare SIB-Register van de VEB. De basiskwalificaties zijn minimaal het diploma TBV (Technicus Beveiligingsinstallaties) aangevuld met het certificaat Preventieadviseur PKVW. Om ingeschreven te blijven, dienen SIB-adviseurs minstens eens in de twee jaar een opfriscursus te volgen.
 
Altijd advies op maat
“De SIB-adviseur hoeft niet zelf alle maatregelen uit te kunnen voeren”, legt Kuipers uit. “Het gaat om het complete advies, dat moet leiden tot een risiconiveau dat door de klant en diens verzekeraar aanvaardbaar wordt geacht. Het maakt nogal verschil om wat voor soort bouwwerk het gaat als we over de te nemen preventieve inbraakwerende maatregelen praten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan monumentale panden waar amper bouwkundige aanpassingen mogelijk zijn. Voor ondernemers ligt het nog complexer. Die krijgen steeds meer met ramkraken en ander grof geweld te maken, als criminelen het op hun bezittingen hebben voorzien. De SIB-adviseur kent de plaatselijke omstandigheden, weet hoe inbrekers in bepaalde sectoren en regio’s te werk gaan en is er goed van op de hoogte welke maatregelen daartegen het meeste soelaas bieden. Hij of zij – we hebben inmiddels ook een dame als SIB-adviseur – zorgt er samen met gespecialiseerde beveiligingsbedrijven voor dat deze maatregelen met de hoogste mate van deskundigheid worden uitgevoerd.”
 
De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven telt zo’n 600 leden en heeft bevordering van kwaliteit in de beveiligingsbranche als belangrijkste missie. Tijdens het evenement Amsterdam Security in de RAI Amsterdam van 31 oktober tot en met 2 november is de vereniging aanwezig en wordt veel aandacht geschonken aan de meerwaarde van het advies van een SIB-adviseur bij met name de hogere risico’s.

 • 20 September 2017 om 12:24

Open Huis en Opening Academisch Jaar 2017

Het einde van de vakantie is voor velen al in zicht en ook Ifmec maakt zich op voor een nieuw studiejaar. Op donderdag 14 september 2017 organiseert Ifmec daarom traditiegetrouw de opening van haar Academisch Jaar. Deze valt dit jaar samen met het open huis van haar mooie opleidingslocatie op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hierdoor krijgt de bezoeker een goed beeld en is er ook voldoende ruimte om elkaar op informele wijze beter te leren kennen.

Ifmec nodigt u van harte uit om deze dag bij te wonen in een genoeglijke sfeer met een interessant programma. Bij goed weer zal het programma grotendeels plaatsvinden op een unieke locatie op het landgoed; het openluchttheater. Het programma is in grote lijnen als volgt:

Aan het begin van de middag is er tijdens het open huis de mogelijkheid om de locatie te bekijken door middel van korte rondleidingen over het landgoed. Daarna zal Erna Daling (best student of the year) de dag beginnen door een valedictorian speech te houden. Deze speech wordt opgevolgd door een muzikaal intermezzo in het openluchttheater.

Bent u echter alleen geïnteresseerd in de opening van het Academisch Jaar, dan is dit intermezzo een goed moment om zich bij ons aan te sluiten.

Prof.dr.ir. Jan van Dalen zal na deze onderbreking het jaar op officiële wijze openen met een.
Vervolgens maakt Ifmec directeur drs. Leo Laanen het onderzoeksthema voor 2018 bekend en wordt de dag afgesloten met een Da-Vinci lezing. Uiteraard is er na dit programma voldoende ruimte om elkaar en de young professionals, consultants en interim managers nader te ontmoeten op informele wijze.

Aanmelden voor de opening academisch jaar kan via academy@ifmec.nl

 • 7 September 2017 om 13:06

Kodak Alaris breidt IN2 Ecosystem uit

Kodak Alaris breidt haar ecosysteem voor het vastleggen van informatie uit en komt daarmee haar belofte van digitale transformatie voor bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld na. De internationale dienstverlener organiseert deze week evenementen voor klanten en partners om haar bekroonde software en services the presenteren en de nieuwe Alaris S2000-serie te onthullen. Dit is een nieuwe serie desktopscanners met een USB-verbinding of een vaste of draadloze netwerkverbinding ontworpen om het vastleggen van informatie minder complex te maken en de manier waarop mensen werken te verbeteren.

In een onlangs gepubliceerde whitepaper meldt IDC dat digitalisering, automatisering en optimalisatie van workflows organisaties overtuigende voordelen biedt, zoals gemiddeld 35% minder kosten, 42% minder papieren documenten en 52% minder fouten. "Handmatige processen staan organisaties in de weg bij het creëren van transparantie en efficiëntie," aldus Siddhartha Bhattacharya, Vice President, Global Marketing, Alaris Information Management. "Elke procedure op basis van papier, zoals een aanvraag voor een lening of een rijbewijs, moet gedigitaliseerd worden om het eenvoudig te kunnen delen en risico's te verminderen. Het digitaal vastleggen van papieren documenten is een cruciale eerste stap om dit te bereiken."

De nieuwe Alaris S2000-serie verhoogt de productiviteit door veel werk te automatiseren dat van oudsher door mensen en computers werd gedaan. Embedded Image Processing in de scanner zelf zorgt voor kristalheldere afbeeldingen zonder daar een sterke (of dure) computer voor nodig te hebben. De baanbrekende Active Feed-technologie zorgt ervoor dat de randen van het papier op één lijn worden geplaatst om te voorkomen dat papieren dubbel of verkeerd ingevoerd worden. Bovendien zorgt de Controlled Output Stacking ervoor dat het papier netjes in de uitvoerlade geplaatst wordt. Medewerkers hoeven nu minder tijd te besteden aan het voorbereiden van te scannen documenten en hebben niet meer te maken met rommelige stapels papier na het scannen.

De S2000-serie bestaat uit twee modellen met USB-aansluiting (Alaris S2050 en S2070) en twee modellen met vaste of draadloze netwerkverbinding (Alaris S2060w en S2080w). De scanners hebben een doorvoersnelheid van 50 tot 80 pagina's per minuten (ppm). Daarnaast zijn ze compact, krachtig en gebruiksvriendelijk met een robuust invoersysteem dat op efficiënte wijze tal van verschillende soorten papier afhandelt. Drie optionele flatbed-accessoires kunnen in de scanner worden geïntegreerd voor nog meer veelzijdigheid en een hogere productiviteit. Zo kan bijvoorbeeld de nieuwe Alaris Passport Flatbed-accessoire aangesloten worden; dit is een eenvoudige en snelle oplossing om paspoorten, ID-kaarten en andere kleine, kwetsbare documenten te scannen.

De complexe dataomgeving van nu vereist een integrale aanpak voor het vastleggen van informatie met toonaangevende scanners, software, services en een wereldwijd netwerk van betrouwbare partners. Partner en developer communities spelen een belangrijke rol in het IN2-Ecosystem omdat zij het mogelijk maken nieuwe oplossingen aan te sluiten, te configureren of te creëren die aan de behoeften van klanten voldoen. Via het recent gelanceerde Alaris Partner Programma kunnen channel partners hun bedrijven laten groeien door toonaangevende technologie en geavanceerde oplossingen en services aan te bieden. Het programma bevat een nieuw partnerportal, verkooptools, incentives en technische ondersteuning om partners te helpen.

Een nieuwe generatie software van Kodak Alaris zorgt voor het krachtig en flexibel vastleggen van bulkinformatie voor een groot aantal bedrijfstakken en verticale markten en is met name effectief voor BPO's en centrale postkamers. Alaris Capture Pro Software v5.5 is een specifieke oplossing voor het vastleggen van informatie op basis van een workstation dat voor veiligheid en betrouwbaarheid zorgt zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Het levert moeiteloos informatie aan databases en applicaties, waaronder Enterprise Content Management (ECM)-systemen en Microsoft SharePoint Online (Office 365). Een service scan bureau maakt bijvoorbeeld gebruik van de geavanceerde indexeringsmogelijkheden van Capture Pro om de productiviteit te verhogen en de invoertijd van data met 50% te verminderen. Capture Pro Software is tevens ideaal voor gedistribueerde scanomgevingen en is geoptimaliseerd voor het moeiteloos samenwerken met de nieuwe scanners uit de S2000-serie.

Alaris Info Input Solution en Info Input Express zijn internet-gebaseerde en mobiele applicaties voor het vastleggen van informatie die eenvoudig te implementeren en te gebruiken zijn door medewerkers die regelmatig op verschillende locaties scannen. Met Info Input Solution en Express kan informatie moeiteloos vanaf scanners, slimme apparaten (via mobiele app) en digitale bestanden (waaronder e-mail) via één applicatie vastgelegd worden. Info Input Express Limited Edition wordt bij elke scanner uit de S2000-serie meegeleverd.

 • 20 September 2017 om 12:18

Een goede scanoplossing bespaart tijd

Het digitaliseren van fysieke documenten kan heel veel voordelen opleveren voor uw organisatie. Zo kunt u de documenten en informatie beschikbaar maken voor anderen of een gedegen en georganiseerd archief opzetten. De belangrijkste succesfactor in het digitaliseringsproces, naast een goede planning en het vaststellen van het doel, is het werken met de juiste scanoplossing.

Een goede scanoplossing bespaart tijd, een heleboel tijd. Naast de mogelijkheid om grote hoeveelheden te scannen in hoge kwaliteit, elimineert ScanPRO voor Ricoh tevens het tijdrovende proces van het overtypen door het gebruik van Optical Character Recognition (OCR). Het document wordt vervolgens in de door u gewenste indeling opgeslagen. Inepro’s nieuwe software module zet gescande documenten, digitale afbeeldingen van tekst en pdf-bestanden met afbeeldingen om in bewerkbare en zoekbare bestanden.

Organisaties hebben vaak de wens pdf-bestanden, digitale afbeeldingen van tekst of pdf-bestanden met afbeeldingen te kunnen bewerken. ScanPRO voor Ricoh ondersteunt u bij het omzetten van deze documenten naar bewerkbare indelingen zoals DOCX, TIFF, JPG of PNG terwijl de originele lay-out behouden blijft. De OCR-technologie maakt uw documenten tevens doorzoekbaar, wat erg handig is wanneer u op zoek bent naar specifieke informatie in uw digitale archief. Het verwijderen van lege pagina’s en het omzetten van documenten in kleur naar zwart-wit zijn tevens opties die ScanPRO biedt.

Een andere voorwaarde voor het succesvol digitaliseren van uw documenten is waar en hoe deze opgeslagen worden. U wilt dat uw bestanden op de meest efficiënte manier worden bewaard in een bestandsindeling van uw voorkeur en dat deze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen. Inepro’s ScanPRO heeft een compactere manier van het opslaan van uw documenten, comprimeert elke nieuw te formateren pdf-bestand en zal automatisch multi scan zip files maken. ScanPRO maakt verschillende bestemmingen mogelijk zoals Home folder en E-mail en converteert ook e-mails inclusief bijlagen.

Als aanvulling op onze hoge kwaliteit ScanPRO oplossing, heeft Inepro een praktische interface voor eindgebruikers van een Ricoh MFP ontwikkeld. Hiermee kunt u zeer eenvoudig het scanproces in gang zetten. Scan, kies uw documentbestemming, bewaar uw gecomprimeerde document in de bestandsindeling naar keuze en bewerk eventueel de tekst of afbeeldingen. Het praktische gebruikersscherm zal u door het eenvoudig te begrijpen en gebruiksvriendelijke menu leiden.

 • 20 September 2017 om 12:14

Extra budget voor tegengaan cyberdreigingen

Extra budget voor het groeiende aantal leerlingen op het Groen Onderwijs, jaarlijks 2,5 miljoen euro voor een Digital Trust Centre om bedrijven te ondersteunen bij het tegengaan van cyberdreigingen en eenmalig 25 miljoen euro voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om haar toezichtsrol te versterken. Dit zijn de belangrijkste nieuwe maatregelen uit de beleidsarme begroting van het Ministerie van Economische Zaken die minister Kamp op Prinsjesdag aan de Eerste en Tweede Kamer heeft toegezonden. Het demissionaire kabinet zet zich ook in haar laatste periode onverminderd in voor succesvolle en innovatieve ondernemers, een duurzame en betaalbare energievoorziening en voor een veilig, gezond en ecologisch houdbaar voedselsysteem.
 
Ondernemers zijn de motor van onze economie. Vooral dankzij hun inzet en die van hun werknemers groeide onze economie in 2016 met 2,2%. De verwachting voor dit jaar is dat de Nederlandse economie voor het eerst in tien jaar met meer dan 3% gaat groeien. Dat zorgt ook voor een snelle werkloosheidsdaling: in 2015 waren er nog gemiddeld 614.000 Nederlanders werkloos, dit jaar zijn dat er naar verwachting minder dan 450.000.
 
Tegelijkertijd wordt de omgeving voor ondernemers complexer. Een goede toegang tot ondernemersfinanciering, het verder verminderen van de regeldruk en het investeren in kennis en innovatie zijn van groot belang. De minister van Economische Zaken werkt daarom samen met de minister voor Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Financiën aan Invest-NL, de Nederlandse financierings- en ontwikkelingsinstelling. Invest-NL wordt loket en partner voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor investeringen in Nederland en uitbreiding van hun activiteiten op buitenlandse markten. Voor deze activiteiten maakt het kabinet een kapitaalsinvestering van 2,5 miljard euro vrij. Er wordt toegewerkt naar indiening van het wetsvoorstel bij de Tweede Kamer in het voorjaar van 2018.
 
Voedsel voor de toekomst
Nederland heeft een toonaangevende agrosector. Nederland is de tweede exporteur van agrarische producten wereldwijd en onze land- en tuinbouw levert producten van zeer hoge kwaliteit. Met een volume van bijna 94 miljard euro draagt dit voor 22 procent bij aan de totale Nederlandse goederenexport. Boeren en EZ zetten zich daarbij samen in voor een oplossing van het wereldwijde voedselvraagstuk. Hierbij wordt rekening gehouden met andere belangrijke maatschappelijke opgaven als de energietransitie en dierenwelzijn. Goed toezicht op de sector is hierbij een belangrijke voorwaarde. Voor 2018 heeft het kabinet daarom 25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de NVWA om haar toezichtsrol te versterken.
 
Het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid geven samen invulling aan de transitie naar een natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedselsysteem: via de Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en via de Strategische Ontwikkelagenda Groen Onderwijs. Zo leiden we mensen op met de juiste kennis en vaardigheden. Steeds meer leerlingen kiezen voor het Groen Onderwijs. Hoewel dit goed nieuws is komt de bekostiging daarmee in de knel. Om dit te helpen oplossen trekt het kabinet 6,2 miljoen euro extra uit voor het Groen Onderwijs.
 
Veilige en betrouwbare communicatie
Digitalisering is een belangrijke voorwaarde voor innovatie en bedrijvigheid. Bovendien biedt digitalisering nieuwe mogelijkheden voor de aanpak van maatschappelijke uitdagingen als de vergrijzing. Daarom zet EZ in op samenwerking rond de ontwikkeling van nieuwe technologieën als big data en blockchain. Tegelijkertijd zorgen snelle digitale veranderingen voor nieuwe uitdagingen voor ondernemers. Het kabinet stelt vanaf 2018 daarom structureel 26 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity. Hiervan is 2,5 miljoen euro per jaar bestemd voor een Digital Trust Centre om bedrijven te ondersteunen bij het tegengaan van cyberdreigingen. Dit centrum helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime.
 
Eind 2017 zal de Nota Mobiele Communicatie naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Daarin staat de planning voor de komende mobiele frequentieverdelingen. In 2018 wordt deze Nota uitgewerkt tot een regeling voor de zogenoemde multibandveiling in 2019. De geplande Nota Omroepdistributie doet hetzelfde voor de toewijzing en uitgifte van de frequenties voor (commerciële) omroepen voor de periode van 2022-2030. Daarnaast wordt in 2018 verder gewerkt aan de regelgeving rond de krimpende postmarkt. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit. In voorbereiding hierop heeft EZ dit jaar samen met de sector een analyse op de postmarkt gemaakt, is de Universele Postdienst (UPD) geëvalueerd en is onderzoek gedaan naar mogelijke toekomstscenario’s voor deze markt.
 
Duurzame energie voor iedereen
Met de uitvoering van het Energieakkoord en de Energieagenda wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening. Bijvoorbeeld via het afgesloten convenant over energiebesparing in de gebouwde omgeving. Deze besparing van 10 PetaJoule staat gelijk aan het verbruik van 150.000 huishoudens. Daarnaast moeten in 2018 alle huishoudens met een slimme meter maandelijks inzicht krijgen in hun energieverbruik. Ook is er opnieuw budget beschikbaar gesteld voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Tot 2020 gaat het in totaal om 160 miljoen euro. Met de ISDE-regeling krijgen particulieren en klein-zakelijke gebruikers een tegemoetkoming voor de aanschaf van onder meer zonneboilers en warmtepompen.

 • 19 September 2017 om 15:35

Carmelcollege Gouda tekent schoonmaakcontract met Dolmans

Per 1 oktober 2017 is Dolmans Schoonmaak Diensten voor de komende zeven jaar (inclusief vier optiejaren) verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud van de drie gebouwen van Carmelcollege in Gouda. De werkzaamheden bestaan uit het reguliere schoonmaakonderhoud, glasbewassing, vloeronderhoud en afroepwerkzaamheden.

Eén van de aandachtsgebieden is het vloeronderhoud bij de diverse Carmelcollege locaties. Elke vloer vraagt om een eigen advies en aanpak. In samenspraak met het Carmelcollege heeft Dolmans het soort onderhoud bepaald en heeft dit vastgelegd in het vloerenpaspoort. “Hierbij passen wij het ‘Just in Time’ principe toe in plaats van dezelfde behandelingsfrequentie voor alle vloeren. Dit is een werkwijze die ontstaan is vanuit de doorontwikkeling van ons resultaatgericht werken programma. Aldus Steven Savelkoul, Rayonmanager bij Dolmans Schoonmaak Diensten. “Het Carmelcollege heeft voor Dolmans gekozen op basis van de pijlers eenvoud, eerlijkheid en transparantie”.

Carmelcollege Gouda is een open katholieke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in Gouda met twee locaties, circa 200 medewerkers en 1.080 leerlingen. Onder Carmelcollege Gouda vallen De Meander, een school voor mavo, vmbo, lwoo en isk (dependance) en Antoniuscollege Gouda, een school voor gymnasium, atheneum en havo. Carmelcollege Gouda maakt onderdeel uit van de Stichting Carmelcollege, die met ruim 50 schoollocaties VO-scholen in heel Nederland verbindt.

Van links naar rechts: Kees Siemann (Stafdirecteur bedrijfsvoering Carmelcollege Gouda), Bas Oldemans (Rector Carmelcollege Gouda), Ronald Boesjes (Commercieel Directeur Dolmans Schoonmaak Diensten), Steven Savelkoul (Rayonmanager Dolmans Schoonmaak Diensten).

 • 19 September 2017 om 10:36

Sharp brengt betaalbare 90 inch display voor digital signage op de markt

Sharp heeft haar assortiment PN-Q-displays uitgebreid met een 90 inch model. Eerder dit jaar introduceerde het bedrijf de PN-Q-lijn, die speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die op zoek zijn naar displays voor vergaderzalen en digital signage-toepassingen in een betaalbare prijsklasse. Met de toevoeging van het nieuwe formaat bestaat de PN-Q-lijn nu uit vier formaten: 60, 70, 80 en 90 inch.

Dankzij de UV2A-technologie en de anti-reflectiecoating bieden de displays van de PN-Q-serie haarscherpe beeldkwaliteit. De displays kunnen op afstand worden bediend via RS232 of LAN, waardoor ook de displays eenvoudig te bedienen zijn, die op lastig te bereiken locaties gemonteerd zijn.

Daarnaast heeft Sharp onlangs twee vernieuwde modellen uit de PN-R-lijn op de markt gebracht. De geüpdatete 60 en 70 inch PN-R-displays met een helderheid van 700 cd bieden een veelzijdige oplossing voor signage-toepassingen voor continu gebruik. De displays zijn speciaal ontworpen voor drukke locaties zoals luchthavens.

De displays van de PN-R- en PN-Y-serie kunnen op diverse manieren geïnstalleerd worden: naar beneden gericht (face-down) of naar boven gericht (face-up) en in verticale of horizontale positie. Daarnaast zijn ze voorzien van een Mini Open Pluggable Specification (OPS) uitbreidingsslot, waarmee eenvoudig functies kunnen worden toegevoegd. Dankzij de Mini-OPS-module kunnen bijvoorbeeld meerdere apparaten tegelijkertijd aan het display worden gekoppeld en kunnen verschillende gebruikersapplicaties op het display worden toegepast.

Voor signage-toepassingen in bedrijfskritische omstandigheden zijn de PN-R-displays nu ook verkrijgbaar in een formaat van 90 inch.

 • 19 September 2017 om 09:41

DDi Create incasseert notaҀ™s via iDeal van Bluem

Veel financiële dienstverleners werken al met de slimme betaaldiensten van Bluem. Daarom neemt DDi de Bluem viamijnbank betaaldiensten standaard op haar DDi Create oplossing. Dit betekent dat alle nota’s door DDi Create automatisch uitgerust worden met een zogenaamde “iDeal button”. Zodra de klant op deze button klikt neemt Bluem het over. Precies zoals we gewend zijn. De klant komt op het betaalscherm in de eigen huisstijl van de organisatie, met een prachtig conversie verhogend design. De betaalpagina is ‘responsive’ gemaakt. Klanten kunnen dus eenvoudig betalen op ieder gewenst apparaat, wat resulteert in meer transacties en een hoge klanttevredenheid.

Daarnaast is ook de multichannel ondersteuning meegenomen in de DDi Create oplossing. Via instelbare regels en informatie, aangeleverd vanuit het assurantiepakket, wordt de iDeal link toegevoegd aan de email, sms en/of als QR-code aan de papieren nota.
Digitaal vertrouwen wordt steeds belangrijker. Sterker nog, het is de norm. Vandaar dat Bluem iDeal de voor de hand liggende oplossing is om toe te passen in DDi Create. In de gehele klantcorrespondentieketen tot en met betaling en weergave op het afschrift van de klant voldoet deze aan de gewenste branding. Juist deze herkenning van de huisstijl en duidelijke informatie geeft extra vertrouwen.

 • 18 September 2017 om 15:41

Organisaties missen koppeling interne en externe data in analytics strategie

Organisaties hebben betreffende de inrichting van analytics nog een flinke slag te maken. Ruim de helft van de organisaties koppelt nog geen externe data aan de interne data om meer waardevolle analyses te maken. Daarnaast hebben 6 op de 10 organisaties geen strategie om informatievervuiling tegen te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de VNSG, Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers, onder ruim 100 SAP-gebruikers.

Om als organisatie meer te profiteren van analytics ziet 56 procent het in staat stellen van de business om zelf rapportages te maken als belangrijkste maatregel. Andere maatregelen zijn het aanwakkeren van behoefte binnen de business (25%), het inzetten van betere tooling (13%) en het verhogen van kennis en kunde van de IT-afdeling (6%). Gelijktijdig met de verbetermaatregelen zijn SAP-gebruikers ook al bezig met de adoptie van nieuwe trends. Zo gaat voorspellende analytics een steeds belangrijkere rol spelen. 7 op de 10 organisaties bevindt zich in de verkennende fase hiervan. Ruim 17 procent van de organisaties zit al in de planfase, 8 procent in de uitrolfase en 5 procent in de optimalisatiefase.

Rob van der Marck, Directeur van de VNSG: “De juiste inzet van analytics brengt veel mogelijkheden met zich mee. Door slimme analyses te maken, van bijvoorbeeld klantgedrag, kun je betere beslissingen maken naar de toekomst toe. Analytics biedt veel meer mogelijkheden dan waarvoor de meeste organisaties het momenteel inzetten. Door kennisuitwisseling kunnen organisaties gemakkelijk van elkaar leren en zo het gebruik van analytics tooling optimaliseren. Onze vereniging is een plaats voor gebruikers om hun ervaringen te delen en op die manier van elkaar te leren.”

 • 18 September 2017 om 11:44

Weinig kleine ondernemers besteden administratie volledig uit

De overgrote meerderheid van de zzp’ers en kleine ondernemers (89%) houdt de boekhouding zelf bij. De helft schakelt hierbij incidenteel de hulp van een boekhouder in. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een jaarrekening of voor de jaarlijkse belastingaangifte. Slechts een op de tien zelfstandigen besteedt de administratie nog volledig uit. Dit blijkt uit onderzoek van International Card Services (ICS) onder ruim 500 Nederlandse zzp’ers en ondernemers met maximaal 20 werknemers. Steeds meer zelfstandigen zijn overtuigd van de voordelen van een online boekhoudprogramma ten opzichte van een offline methode. Van de respondenten die de administratie in eigen beheer hebben maakt een derde (31%) gebruik van online boekhoudsoftware.

Online boekhoudprogramma’s nemen toe in populariteit. Van de ondernemers die hun boekhouding online bijhoudt, is een derde in de afgelopen twee jaar overgestapt op de online tool. Belangrijkste redenen om over te stappen op een online boekhoudmethode zijn gemak (56%), overzichtelijkheid (52%) en zelf grip houden op de financiën (42%). Opvallend is dat boekhouden via een app niet erg in trek is, voor slechts 10 procent is dit een trigger om over te stappen op een online tool. De online programma’s worden met name op de computer gebruikt.

Kostenbesparing is een andere belangrijke reden om gebruik te maken van een online boekhoudtool. Een op de vijf respondenten geeft aan dat zij gebruik maken van een online programma omdat zij een boekhouder of accountant te duur vinden. De kosten kunnen dan ook vrij hoog oplopen voor een kleine ondernemer. 27 procent van de ondernemers die (incidenteel) een accountant inschakelen is tussen de 1.000 en 2.500 euro per jaar kwijt. Voor 8 procent lopen deze kosten zelfs op tot 5.000 euro. Bovendien hoeft het zelf bijhouden van de administratie niet veel tijd te kosten. Bijna de helft (44%) van de zelfstandigen die de administratie (gedeeltelijk) zelf bijhoudt, is hier gemiddeld minder dan één uur per week aan kwijt. Een derde is hier wekelijks één tot drie uur mee bezig. Daarnaast geeft 23 procent aan veel plezier te hebben in het bijhouden van de administratie; zij beoordelen dit met een rapportcijfer 8 of hoger.

Ondanks de toenemende digitalisering is de spreekwoordelijke ‘schoenendoos met bonnetjes’ nog niet compleet van het toneel verdwenen. Ruim een kwart van de ondernemers die de administratie (gedeeltelijk) uitbesteedt, houdt bepaalde financiële zaken nog altijd op papier bij en levert alle bonnen en documenten in een doos aan bij de boekhouder.


 • 18 September 2017 om 11:43

Sandd neemt Van Straaten Post over

Postbedrijf Sandd heeft overeenstemming bereikt over de overname van Van Straaten Post. Het gecombineerde bedrijf is in staat zowel de niet- tijdkritische (48- en 72-uurs) alsook de tijdkritische (24-uurs) zakelijke markt te bedienen, met 100% landelijke dekking en vijfdaagse bezorging. Hiermee geeft het bedrijf uitvoering aan de door haar ingezette strategie om te kunnen opereren als volwaardig alternatief in de Nederlandse postmarkt, hand in hand met eerlijke prijzen. De transactie ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 • De combinatie biedt het volledig dienstenpakket voor zakelijke klanten en positioneert zich optimaal voor een rol in de bezorging van consumentenpost
 • De overname is zeer voor de hand liggend en legt een basis voor duurzame concurrentie op de postmarkt
 • Postbezorgers krijgen een werkgever met meer slagkracht


Sinds de liberalisering in 2009 van de Nederlandse postmarkt, heeft deze zich ontwikkeld tot een van de meest innovatieve van Europa. Vooral zakelijke klanten hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van gunstiger tarieven dan in andere landen. Nu er een sterk alternatief is voor de marktleider op de postmarkt kan de consument deze voordelen ook gaan ervaren.

Sandd bevestigt met deze overname haar positie als uitdager in de markt. De dienstverlening van Sandd en Van Straaten Post is zeer complementair. Door de combinatie kan zij een volledig dienstenpakket bieden in ieder marktsegment en geeft zij uitvoering aan haar ambitie om de aangewezen partij te zijn voor de uitvoer van een deel van de Universele Post Dienst (UPD) voor consumenten en kleine zakelijke gebruikers, met behoud van kwaliteit en tegen lagere kosten.

Eind 2016 heeft Sandd een plan ingediend bij het ministerie van Economische Zaken voor de uitvoering van de UPD. Onder invloed van de positieve reacties uit de markt en vanuit de politiek heeft Sandd een programma ten uitvoer gebracht om haar organisatie daar ook operationeel klaar voor te maken. In dat kader droeg voormalig CEO Ronald van de Laar zijn taken al sinds juni grotendeels over aan toenmalig COO Rob Brakenhoff, zodat Van de Laar zich volledig kon concentreren op de totstandkoming van de overname.

 • 15 September 2017 om 09:32

Konica Minolta in de top van duurzame bedrijven

Met de ‘Gold’-waardering behaalt Konica Minolta de hoogst mogelijke onderscheiding in de wereldwijde ecoVadis-duurzaamheidsbeoordeling. Dit is het resultaat van Konica Minolta’s continue aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het is tegelijkertijd een aanmoediging en erkenning van buitenaf voor de organisatie. Met name voor zijn weg naar het verlagen van de CO2-emissies van alle producten met tachtig procent ten opzichte van 2005. Dit wil Konica Minolta realiseren vóór het jaar 2050.

Organisaties zijn zich steeds sterker bewust van hun wereldwijde verantwoordelijkheid. Daarom is het in de moderne zakenwereld een nog sterker pluspunt als milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemingsgedrag met bewijzen kan worden ondersteund. Bedrijven kijken niet alleen naar hun eigen duurzaamheid, maar betrekken hierbij ook hun partners in de leveringsketen. Het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieuvriendelijkheid voor het inkoopbeleid wordt daardoor steeds groter. Op deze manier worden waarderingen, zoals het ecoVadis-duurzaamheidsrapport voor leveranciers, een belangrijk en betrouwbaar hulpmiddel om op te nemen in hun leveranciersselectieproces.

 • 14 September 2017 om 11:36
❌