[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderFacilitywereld

Boon Edam & Schindler koppelen beveiligingssluis aan liftbesturing

Koninklijke Boon Edam International B.V. en Schindler PORT Technology hebben de handen ineen geslagen om samen een elegante toegangsoplossing te ontwikkelen: een beveiligde doorloopsluis met intelligente passagetechnologie voor liftbesturing.

PORT Technology van Schindler is wereldwijd een van de meest toonaangevende bestemmingsbesturingssystemen voor liften en te vinden in steeds meer mobiliteitsoplossingen voor gebouwen. Met PORT Technology krijgen gebruikers veilig toegang tot een gebouw en kunnen zij onbelemmerd naar hun bestemming binnen een gebouw. Het was daarom een logische keuze PORT te combineren met de toegangsoplossingen van Boon Edam, zodat gastvrijheid én beveiliging samenkomen. Het resultaat is een slanke, fraaie en geavanceerde oplossing, waardoor mensen zich veilig, onbelemmerd en efficiënt kunnen verplaatsen.

Dankzij integratie van PORT in de doorloopsluis kunnen bezoekers of bewoners nu snel het autorisatieproces doorlopen met behulp van een RFID-kaart of de myPORT-app op hun smartphone. Bezoekers krijgen vervolgens toegang op basis van een online kleurcode. Na verificatie wijst het PORT-liftbesturingsalgoritme de meest geschikte lift toe.

PORT neemt de verificatie en begeleiding van de bezoeker of bewoner voor zijn rekening, terwijl de Lifeline Speedlane Swing doorloopsluis van Boon Edam het entreebeheer verzorgt. Bij het ontwerp van de doorloopsluis is veel aandacht besteed aan de vormgeving. In de behuizing van hoogwaardig glas is LED-verlichting in kleuren geïntegreerd. Deze intuïtieve verlichting pulseert langs de bovenkant van de taps toelopende kast en begeleidt gebruikers moeiteloos door het controlepunt.

De Lifeline Speedlane Swing detecteert tailgating (ongeautoriseerd meelopen) op een effectieve manier. Bovendien is het design van de doorloopsluis eenvoudig aan te passen aan de lifthal, zodat de sluis direct in het oog springt of juist harmonieus opgaat in het interieur.

 • 21 Januari 2019 om 01:44

Barracuda versterkt Total Email Protection met Forensics and Incident Response

Barracuda introduceert Forensics and Incident Response voor klanten met Barracuda Total Email Protection. Deze nieuwe oplossing biedt organisaties automatische incident response zodat ze doelgerichte aanvallen per e-mail direct kunnen bestrijden. Zo kunnen organisaties e-maildreigingen sneller en efficiënter tegengaan.
 
Aanvallers proberen steeds vaker om traditionele e-mailbeveiligingsmaatregelen te omzeilen door middel van social engineering-methoden. De e-mails die ze versturen bevatten geen kwaadaardige code, bijlagen of links, maar vragen om inloggegevens of andere gevoelige informatie, of de crimineel doet zich voor als leidinggevende (CEO-fraude). Ook proberen criminelen de beveiliging te omzeilen met behulp van eerder buitgemaakte of gelekte inloggegevens. Als een aanvaller erin slaagt om op deze manier de verdediging van een organisatie te doorbreken, is het zaak dat beheerders dit zo snel mogelijk waarnemen en direct actie ondernemen.

Met behulp van Forensics and Incident Response kunnen beheerders doelgerichte aanvallen onderzoeken die worden gemeld door gebruikers. Zij kunnen dan alle gebruikers achterhalen die zijn aangevallen en kwaadaardige e-mails direct verwijderen uit deze mailboxen. Ook kunnen ze de gebruikers die het doelwit zijn een waarschuwing sturen. Daarnaast kan het platform de inhoud van reeds afgeleverde e-mailberichten achteraf analyseren op dreigingen. Dit biedt klanten en partners nieuwe mogelijkheden om proactief e-maildreigingen te detecteren. • 21 Januari 2019 om 00:00

Sharp wint Buyers Lab-award 2019 voor MFP Line-Up van het jaar

Sharp heeft de Keypoint Intelligence - Buyers Lab-award 2019 voor ‘Copier MFP Line-Up of the Year’ gewonnen. Het afgelopen jaar mocht Sharp al twaalf Buyers Lab Pick-awards in ontvangst nemen voor verschillende producten.

De prestigieuze Line-Up of the Year-erkenning van Buyers Lab wordt toegekend aan de producent van multifunctionele printers (MFP’s) wiens productlijn over de hele linie het hoogst scoort in een strenge, twee maanden durende laboratoriumtest van Buyers Lab. De factoren die hierin meespelen zijn onder meer betrouwbaarheid, afdrukkwaliteit, productiviteit, gebruiksgemak, connectiviteitsmogelijkheden en algehele toegevoegde waarde.

“De MFP’s van Sharp staan al lange tijd bekend om hun kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak. Ook de huidige productlijn voldoet nog steeds aan die standaard”, aldus George Mikolay, Associate Director of Copiers/Production, Keypoint Intelligence - Buyers Lab. “Sterker nog, de huidige productlijn van Sharp loopt voorop als het op gebruiksvriendelijkheid aankomt. De bedieningspanelen zijn zeer intuïtief en aan te passen aan de behoefte van iedere gebruiker. Gebruikers hebben daarnaast snel toegang tot de meest gebruikte scan- en kopieerfuncties. Als je daar de gebruiksvriendelijke drivers, het uitschuifbare toetsenbord en de innovatieve internetfunctionaliteit bij optelt, heb je een product dat geschikt is voor zowel de alledaagse gebruikers als IT-beheerders. Verder is de productlijn van Sharp toonaangevend in een kantooromgeving waar hoge betrouwbaarheid iedere dag weer een sleutelrol speelt.”

Product Line of the Year is de belangrijkste erkenning die Buyers Lab uitdeelt aan MFP-producenten. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de producent zijn modellen door Buyers Lab laten testen in verschillende categorieën, waaronder A3, A4, zwart-wit en kleur. Daarnaast moet de verkoper voor alle geteste modellen een groot aantal Pick-awards in de wacht hebben gesleept. Deze worden ieder halfjaar toegekend aan de producten die de beste prestaties hebben getoond in de uitgebreide laboratoriumtesten van Buyers Lab.

Sharp won het afgelopen jaar onderstaande Buyers Lab Pick-awards:

 • Outstanding 30 ppm Copier MFP – Sharp MX-M3070 (Winter 2019)
 • Outstanding 35 ppm Copier MFP -- Sharp MX-M3570 (Zomer 2018)
 • Outstanding 40 ppm Copier MFP – Sharp MX-M4070 (Winter 2019)
 • Outstanding 50 ppm Copier MFP – Sharp MX-M5070 (Zomer 2018)
 • Outstanding 60 ppm Copier MFP – Sharp MX-M6070 (Winter 2019)
 • Outstanding 90 ppm Copier MFP – Sharp MX-M905 (Winter 2019)
 • Outstanding 65 ppm Color Copier MFP – Sharp MX-6580N (Winter 2019)
 • Outstanding 75 ppm Color Copier MFP – Sharp MX-7580N (Winter 2019)
 • Outstanding Professional High Volume 70-ppm Color Copier MFP – Sharp MX-7090N (Winter 2019)
 • Outstanding Professional High Volume 80-ppm Color Copier MFP – Sharp MX-8090N (Winter 2019
 • Outstanding MFP for SMBs – Sharp MX-B355W (Winter 2019)
 • Outstanding MFP for Mid-Size Workgroups – Sharp MX-B455W (Zomer 2018)


“We zijn trots dat deze productlijn door Keypoint Intelligence - Buyers Lab is uitgeroepen tot Copier MFP Line of the Year”, zegt Wilbert Hendriks, Marketing Manager bij Sharp Electronics Benelux bv. “Deze award én de twaalf Pick-awards die we mochten ontvangen voor onze individuele MFP-modellen, zijn een erkenning van de moeite die wij hebben gestoken in het ontwerpen van zeer effectieve devices voor modern documentmanagement. We richten ons op productiviteit en veiligheid, zodat het succes van onze klanten ook óns succes wordt.”

 • 18 Januari 2019 om 09:00

Netwerkbedrijf Juva kiest AMIS voor migratie naar de cloud

Netwerkbedrijf Juva heeft AMIS als leverancier gekozen voor de migratie van haar applicaties en databases naar de Oracle Cloud. Hiermee wordt de (operationele) efficiëntie verbeterd en speelt ze nog beter in op veranderingen binnen de organisatie en de markt. AMIS wordt tevens verantwoordelijk voor het beheer van de nieuwe omgeving.

Juva is een netwerkbedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van energie en de daaraan gerelateerde producten en diensten. Drie dochterondernemingen werken samen aan de beste oplossingen om zo te komen tot een leefbare en duurzame samenleving. Elk vanuit hun eigen expertise. Om de werkmaatschappijen optimaal te ondersteunen, wil Juva haar ICT transformeren van een traditionele serviceorganisatie naar een expertisecentrum.

Transitie naar de cloud
Om dit doel te bereiken, is gekozen voor een gefaseerde migratie van de huidige applicaties en databases naar de Oracle Cloud. Daarnaast besteedt Juva het beheer van de cloudomgeving uit aan AMIS. Zo komen ze tot efficiëntieverbetering en voldoende wendbaarheid en flexibiliteit om in te spelen op de constant veranderende vraag.

 • 18 Januari 2019 om 00:00

Helft organisaties heeft geen inzicht in datalekken eigen IoT-devices

Slechts de helft van de organisaties (48%) kan detecteren of er een inbreuk is geweest op hun IoT-devices. Dit terwijl ten opzichte van 2017 er wel een groter deel van het IT-budget is gespendeerd aan security (van 11% naar 13%). De stijging in het budget kan worden toegewezen aan de overtuiging van organisaties dat beveiliging een belangrijke overweging is voor consumenten (90%). 14 procent van de organisaties ziet het zelfs als hun ethische verantwoordelijkheid. Dit blijkt uit het onderzoek ‘State of IoT’ uitgevoerd in opdracht van Gemalto, wereldleider op het gebied van digitale beveiliging.
 
Naar verwachting zijn er in 2023 20 miljard IoT-devices. Daarom is het belangrijk dat organisaties snel zorgen dat hun IoT-datalekdetectie optimaal is. Hier ligt volgens IT- en zakelijke beslissers een taak voor de overheid. Ondanks het feit dat veel overheden al voorschriften voor IoT-beveiliging hebben ingevoerd of aangekondigd, zijn de meeste (95%) organisaties van mening dat er uniforme voorschriften moeten komen. 79 procent wil meer richtlijnen voor IoT-beveiliging en 59 procent vraagt om opheldering over wie verantwoordelijk is voor de bescherming van IoT-devices.

Beveiliging blijft een grote uitdaging
Consumenten zijn duidelijk niet onder de indruk van de inspanningen van de IoT-leveranciers. 62 procent is van mening dat de beveiliging moet worden verbeterd. Terecht, want slechts drie op de vijf (59%) organisaties die IoT gebruiken, versleutelt alle data. De belangrijkste aandachtspunten volgens consumenten zijn: het gebrek aan privacy vanwege IoT-devices (54%), niet-geautoriseerde partijen zoals hackers die zichzelf toegang verschaffen tot de devices (51%) en gebrek aan controle over persoonsgegevens (50%).

Terwijl de industrie op regulering wacht, wordt er gezocht naar manieren om de problemen zelf aan te pakken. Blockchain is één van de mogelijke oplossingen; de adoptie is toegenomen van 9 procent naar 19 procent in het afgelopen jaar. Een kwart van de organisaties (23%) is van mening dat blockchain-technologie een ideale oplossing is om IoT-devices te beveiligen. 91 procent gebruikt blockchain nog niet, maar wil deze technologie in de toekomst wel gaan inzetten voor de beveiliging van IoT-devices. Ook andere methoden worden gebruikt om IoT-devices te beschermen tegen hackers. Zo versleutelt het merendeel (71%) gegevens en ook wachtwoordbeveiliging (66%) en two-factor authenticatie (38%) worden veelvuldig ingezet

 • 18 Januari 2019 om 00:00

Tabletoplossing van Panasonic voor paspoort- en ID-controle

Panasonic Toughpad FZ-M1 Passport is ideaal voor grensbewaking, politie en veiligheidsdiensten, maar ook voor de reis-, entertainment- en horecasector. De tablet beschikt over een reeks technologische oplossingen voor het controleren en identificeren van persoonlijke gegevens in een robuust maar lichtgewicht ontwerp dat gemakkelijk onderweg kan worden gebruikt.

Panasonic Toughpad FZ-M1 Passport is een oplossing voor het controleren van paspoorten en identiteitskaarten bij grenscontroles en voor politie- en veiligheidsdiensten die rijbewijzen, paspoorten of de toegang tot beveiligde zones moeten controleren. Met al zijn geïntegreerde opties is het apparaat ook uitermate geschikt voor het controleren en registreren van informatie voor de toegang tot conferenties, concerten en evenementen en voor passagiers in de toeristische sector, bijvoorbeeld bij het in- en ontschepen op cruiseschepen.

 • 18 Januari 2019 om 00:00

Wie wordt de Mobiliteitsmanager van het jaar 2019?

De Mobiliteitsmanager van het jaar award is een vakprijs, voor én door vakgenoten. Tijdens het event Fleet Mobility Live, dat plaatsvindt op 21 mei 2019 in het NBC in Nieuwegein, wordt voor de negentiende keer de prestigieuze Mobiliteitsmanager van het jaar award uitgereikt. Vanaf vandaag is het mogelijk om uzelf aan te melden of een vakgenoot of relatie te nomineren.

Kent u (of bent u) een mobiliteitsmanager die zich in het afgelopen jaar heeft onderscheiden door in zijn of haar organisatie bijvoorbeeld;

 • een modern flexibel mobiliteitsbeleid te ontwikkelen én te implementeren,
 • of een enorme kosten- en CO2 reductie te realiseren,
 • of door succesvol de laatste (technologische) innovaties in te passen.


Kortom kent u (of bent u) een allround mobiliteitsmanager die een aantoonbaar resultaat geboekt heeft, dan is het tijd om in actie te komen!

Finalisten 2018
Gertjan Sybrandi (Stedin) ontving vorig jaar de award uit handen van zijn voorganger Arjen Juurlink (Friesland Campina). De jury had vooral bewondering voor de ambitieuze plannen van Gertjan rondom elektrisch rijden, zoals uitsluitend de inzet van volledig elektrische auto’s in 2020. Gertjan was één van de drie finalisten naast duo Leen den Bakker & Randolph Delwel (IBM) en Eric Versluis (Rabobank). Dit jaar is Gertjan toegetreden tot de jury en zal mede bepalen wie zijn opvolger gaat worden.

Samenstelling awardcommissie
De “Mobiliteitsmanager van het jaar award” jury bestaat uit Tineke de Wolff (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo), Gertjan Sybrandi (Stedin) en Henk Winckens (Enexis).

Aanmelden of nomineren?
Via de website mobiliteitsmanageraward.nl kunt u uzelf aanmelden of nomineren. Aanmelden kost slechts enkele minuten tijd via het nominatieformulier. De sluitingsdatum is vrijdag 1 maart.

 • 18 Januari 2019 om 00:00

Nederlandse organisaties moeten investeren in beter facilitair beheer

Nederlandse organisaties investeren de komende jaren in hospitality, slimme technologie en data-analyse voor een betere facilitaire dienstverlening en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving. Wel zijn er nog flinke stappen te zetten. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2019 van schoonmaakbedrijf CSU. Het onderzoek toont aan dat facilitaire dienstverlening – zoals schoonmaak, catering, technisch beheer & onderhoud en groenvoorziening – ook een belangrijke bijdrage levert aan verduurzaming, circulariteit en het vinden en behouden van talentvolle medewerkers.

“Als CSU willen we organisaties ondersteunen bij het verder professionaliseren en optimaliseren van Facility Management. Met dit nationale benchmarkonderzoek maken we inzichtelijk hoe Nederlandse organisaties nieuwe technologieën inzetten en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan om Facility Management verder te verbeteren”, zegt Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur van CSU. “We zien dat gastbeleving en hospitality een steeds belangrijkere plaats innemen binnen organisaties en dat Facility Management een cruciale rol vervult bij verduurzaming, circulariteit en medewerkerstevredenheid.”

Innoveren op ketensamenwerking
Aan het onderzoek deden 145 facilitair verantwoordelijken mee. Ruim 80% van hen geeft aan actief bezig te zijn met het vernieuwen van Facility Management, zowel technologisch (high tech) als op menselijk vlak (high touch). Opvallende resultaten zijn:

 • Iets meer dan de helft (53%) van de ondervraagden denkt de grootste vernieuwingen te kunnen realiseren op het gebied van hospitality.
 • Veel ondervraagden (40%) zien kansen in het optimaliseren van de ketensamenwerking, waarbij verschillende facilitaire dienstverleners samen optrekken.
 • Daarin zien ze ook het meest ideale facilitaire model. 75% innoveert op het gebied van duurzaamheid, 20% al rondom circulariteit.Goudmijn aan facilitaire data
Organisaties zien dat data-analyse en nieuwe technologieën slimme toepassingen in Facility Management een enorme boost kunnen geven. Toch erkent een groot deel van de ondervraagden dat daarin nog veel stappen te zetten zijn binnen hun organisatie.  Zo zien ondervraagden veel kansen in de inzet van onder meer Internet Of Things-toepassingen, smart sensors (voor o.a. sensor based cleaning) en robotica om facilitaire dienstverlening te optimaliseren. 40% onderzoekt momenteel deze nieuwe technologieën. Men wil meer grip op de data-output en -analyse die hiermee gemoeid is.

Concrete toepassingen zijn bijvoorbeeld het inzichtelijk maken van de bezettingsgraad van bepaalde ruimten en daarmee gebouwbeheer en -inrichting, schoonmaakbehoefte of het meten van de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en licht- en geluidintensiteit. 53% geeft aan dat data wel aanwezig is, maar de organisatie de waarde hiervan nog moet gaan inzien en verbanden moet leren leggen. Met als belangrijkste doel het verbeteren van de werkomgeving, optimaliseren van de dienstverlening en het beter voorspellen van de klantvraag.

Duurzaamheid & integratie
Ook op het vlak van verduurzaming zien de ondervraagden nog veel kansen. Op circulariteit en duurzaamheid is volgens 41% van de organisaties nog winst te behalen. Ditzelfde percentage ondervraagden benoemt de noodzaak van een verdergaande integratie van Facilitair Management met diensten als HR, ICT en inkoop.

“Het is goed om te zien dat er zo’n sterke vernieuwingsdrang is. Facilitair Management is ook een interessant wapen in de ‘war for talent’. Met een geïntegreerde benadering van FM, HR en ICT wordt een interessante, innovatieve en toekomstbestendige werkomgeving gecreëerd”, aldus Esmée Ficheroux. “Daarnaast is het voor ons erg waardevol dat facilitair verantwoordelijken geloven in de kracht van nieuwe technologie en ketensamenwerking. Met initiatieven als BeSense – een innovatief sensorensysteem dat we samen met Heijmans hebben ontwikkeld – en FM Coalitie – ons model om ketenpartners in Facility Management optimaal te laten samenwerken – leveren we ook vanuit CSU onze bijdrage aan het verder ontwikkelen van onze branche."

 • 17 Januari 2019 om 11:31

Bedrijven lopen wereldwijd tegen eisen van applicatiebeveiliging aan

Veel bedrijven hebben nog steeds moeite grip te krijgen op hun groeiende applicatie-omgevingen en deze te optimaliseren en te beveiligen. Het 2018 Application Protect Report van F5 Labs toont dat 38 procent van de bedrijven wereldwijd geen vertrouwen heeft in hun eigen zicht op de gebruikte applicaties.

Aanvullend onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institute laat regionale verschillen zien. Zo hebben bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk het minste zicht op hun applicaties; slechts 32 procent geeft aan vol vertrouwen te zijn. De Duitsers blinken wel uit in vertrouwen: 45 procent heeft alles onder controle qua applicaties.

Het Application Protection Report 2018 is het meest uitgebreide onderzoek ooit op dit gebied. De onderzoekers analyseerden ook de beveiliging van web-applicaties. Hieruit bleek dat 60 procent geen testen uitvoert om kwetsbaarheden te ontdekken, heeft geen vaste routine hierin of doet het slechts jaarlijks. Verder gaf 46 procent van de respondenten aan dat hun organisatie niet eens in staat zou zijn om kwetsbaarheden te ontdekken en bijna de helft (49 procent) stelde geen tegenmaatregelen te kunnen treffen.

Cruciale apps
Het onderzoek wijst uit dat bedrijven een derde van hun apps als cruciaal beschouwen. De belangrijkste hierbij zijn document management en samenwerking, communicatie-apps (email en messaging) en Microsoft Office-toepassingen.

De top drie belangrijkste risico’s is in alle landen gelijk: diefstal van inloggegevens, DDoS-aanvallen en (web)fraude. Canada heeft hierbij met 81 procent de grootste angst voor diefstal van accountgegevens. In Europa is dat Duitsland met 76 procent. Het Verenigd Koninkrijk noemde van alle landen het vaakst webfraude als risico (57 procent).

Er is ook een inschatting gemaakt van de kosten als een applicatie uitvalt ten gevolge van een aanval. Gemiddeld is dat 6,86 miljoen dollar. De VS spannen de kroon met een kostenpost van 10,64 miljoen dollar, gevolgd door Duitsland met 9,17 miljoen dollar. De kosten voor gegevensverlies lopen hoger op. Voor de VS worden die geschat op 16,91 miljoen dollar en Duitsland als tweede met 11,30 miljoen dollar.

Tegenmaatregelen
De drie belangrijkste tegenmaatregelen om apps veilig te houden zijn Web Applicatie Firewalls (WAF), applicatiescanning en penetratietesten, maar er zijn enkele regionale verschillen. De belangrijkste WAF-gebruikers zijn de VS, Brazilië, Duitsland, Canada en India. Penetratietesten zijn populair in India, China, Brazilië, Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Applicatiescanning wordt toegepast in India, China, Brazilië, Canada, de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Storage encryption wordt ook veel genoemd als verdediging. De helft van de Duitse bedrijven zet dit in, gevolgd door Canada (44 procent), de VS (40 procent) en het Verenigd Koninkrijk (39 procent).

Het 2018 Application Protection Report bevat resultaten uit onderzoek onder duizenden security-professionals in 14 landen wereldwijd, uitgevoerd door het Ponemon Institute, aangevuld met interne datasets van F5, aanvalsgegevens van duizenden Loryka sensoren, kwetsbaarheiddata van WhiteHat Security en deskresearch van gepubliceerde datalekken door de Cybersecurity-faculteit van WhatCom Community College. De regionale gegevens komen uit onderzoek van Ponemon in opdracht van F5 onder meer dan 3000 IT professionals in verschillende landen.

 • 17 Januari 2019 om 00:00

Oprichting Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland

Met de oprichting van de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland wordt een forse stap gezet naar verbetering van de kwaliteit van dienstverlening op het terrein van bedrijfshulpverlening.  Werkend Nederland heeft groot belang bij een goed functionerende bedrijfshulpverlening (BHV) waarmee de veiligheid op de werkvloer wordt geborgd. De oprichting van de branchevereniging is tot stand gekomen tijdens een oprichtingsvergadering op 14 januari, die door ruim 70 BHV-opleidingsbedrijven en -adviseurs is bezocht.

Het belang van veiligheid op de werkplek is evident, niet voor niets heeft de medezeggenschap in Nederland een belangrijke stem in de RI&E en het arbobeleid van de werkgever en het preventiebeleid. De alertheid en het belang worden groter naarmate de arbeidsrisico’s in een sector groter zijn; een goede BHV-organisatie gaat echter verder. Daar waar er naast specifieke arbeidsrisico’s nu eenmaal ook persoonlijk gezondheidsrisico’s kunnen voorkomen op het werk, is een goed getrainde BHV’er letterlijk van levensbelang. De nieuw opgerichte BVBN wil met deze krachtenbundeling de deskundigheid en de sectorspecifieke invulling bij werkgevend Nederland vergroten. “BHV zou meer moeten zijn dan een verplicht nummer”, zo werd gesteld op de oprichtingsvergadering.
Als gemeenschappelijk platform wordt gewerkt aan verdere kennisdeling en uitwisseling onderling. Bovenal is er de ambitie kennispartner en initiator te zijn om de kwaliteit van de BHV-dienstverlening aan werkgevend en werknemend Nederland te versterken. Op basis van hiervan streeft de BVBN ernaar om een netwerk met onder meer de overheid, zoals het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en toezichthouders als de Inspectie SZW. op te zetten en te onderhouden.

De leden van de BVBN bieden deskundige advisering op het gebied van bedrijfshulpverlening, hoogwaardige BHV-opleidingen en zij onderhouden voortdurend het niveau van kennis over bedrijfshulpverlening. Dat toegankelijk maken voor werkend Nederland is een missie waar we graag voor gaan, aldus Han Swarts, tijdelijk voorzitter van de BVBN.

 • 17 Januari 2019 om 00:00

Tork presenteert duurzame oplossingen voor High Traffic locaties

Tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer zal Tork, het wereldwijd bekende merk voor hygiëneproducten, oplossingen presenteren voor extreme uitdagingen op High Traffic locaties. Van het reinigen van grote en complexe faciliteiten, zoals luchthavens en pretparken, tot oplossingen voor grote menigten op drukbezochte locaties als sportstadions en concert arena's.

Tork PaperCircle, onderdeel van Essity en haar wereldwijde hygiënemerk Tork, kreeg in 2017 erkenning in het Europese parlement en won twee Interclean Innovation awards in 2018 met Tork Papercircle. Tork PaperCircle is de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken ter wereld en is ontwikkeld om bedrijven te helpen hun papieren handdoeken te recyclen tot nieuwe tissue producten. De service vermindert afval en verkleint de CO2-voetafdruk.

‘Enkele van moeilijkste uitdagingen die de industrie kent, zijn de duurzaamheid en omgang met grote menigtes op drukbezochte locaties. Tork PaperCircle zorgt ervoor dat faciliteiten, zelfs drukbezochte locaties met tienduizenden bezoekers, de cirkel kunnen sluiten en papieren hygiëneproducten weer in omloop kunnen brengen, zegt Peter Purmer, Account Manager  bij Tork.

 • 17 Januari 2019 om 00:00

Kleine draagbare laserprojector van Panasonic

De nieuwe serie draagbare lcd-laserprojectoren van Panasonic hebben een helderheid van 4.500 tot 6.000 lumen en zijn met een gewicht van 7,2 kg de lichtste in hun soort.

In totaal bestaan de draagbare VMZ60 en VMZ50-series uit vijf nieuwe modellen in WUXGA (PT-VMZ60, PT-VMZ50, PT-VMZ40) en WXGA (PT-VMW60, PT-VMW50). Door het compacte ontwerp zijn de projectoren eenvoudig te transporteren en daarmee zeer geschikt voor locaties waar in verschillende ruimtes wordt samengewerkt, zoals scholen en kantoren. De series zijn verkrijgbaar vanaf maart 2019 (VMZ50) en juni 2019 (VMZ60).

De lcd-projectoren hebben eenvoudige schermprojectie-instellingen en maken de overstap van lamp naar laser betaalbaar. De helderheid van 4.500 - 6.000 lumen zorgt voor scherpe beelden met een hoge kleurnauwkeurigheid. De projectoren hebben 1.6x zoomlenzen voor short-throw-afstanden en ondersteunen brede V/H-lensverschuivingen. Dit vergroot hun flexibiliteit, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in kleine klaslokalen, vergaderruimten en beperkte ruimten. Dankzij een nieuwe koeltechnologie hebben de projectoren een gegarandeerde onderhoudsvrije werking van 20.000 uur.

4 modellen zijn compatibel met DIGITAL LINK™, waardoor video-, audio- en controlesignalen gelijktijdig kunnen worden overdragen over een afstand van maximaal 150 meter via slechts één LAN-kabel. Tot de overige functies behoren onder meer een USB-geheugenviewer en een draadloze module. Met deze laatste optie kunt u uw eigen apparaat meenemen en kunnen bezoekers via een app verbinding maken met de projector en data delen. Alle projectoren ondersteunen 4K- en 30p-signaalinput en zijn daarmee een toekomstbestendige oplossing voor het projecteren van de nieuwste beeldkwaliteit en content.

 • 17 Januari 2019 om 00:00

Allen & Overy start met circulaire bedrijfsvoering

Allen & Overy Amsterdam is gestart met het circulair maken van haar bedrijfsvoering. PHI Factory zal A&O adviseren bij dit proces.

“We geloven in het concept van de circulaire economie: het is belangrijk vanuit ecologisch én economisch perspectief,” aldus Brechje van der Velden, bestuursvoorzitter van Allen & Overy Amsterdam. “We ondersteunen al bij het slechten van de financiële en juridische barrières die de overgang naar een circulaire economie nu nog in de weg staan. En het is niet meer dan logisch dat we ook onze eigen bedrijfsvoering circulair gaan maken. Zo dragen wij op alle manieren die in onze macht liggen bij aan het Nederlandse doel om vóór 2050 een circulaire economie te realiseren.”

Rijksmonument met energielabel A
Allen & Overy Amsterdam onderneemt al jaren op een duurzame en verantwoorde manier. Zo was optimale duurzaamheid een randvoorwaarde bij de renovatie van haar vestiging, het Apollohouse. Sinds de verbouwing in 2011 en 2012 heeft het pand energielabel A, wat bijzonder is voor een rijksmonument. Het maakt onder andere gebruik van warmte/koudeopslag en vloerverwarming in de wanden, en een slim en energiezuinig verlichtingssysteem. Allen & Overy heeft al sinds 2014 een ISO 14001-certificering voor zijn milieuzorgsysteem en sinds 2015 ook een ISO 50001-certificering voor zijn energiebeheer. Dat laatste is uniek voor kantoorgebouwen.

Eerste circulaire stappen
In 2019 start A&O met circulaire inkoop voor het bedrijfsrestaurant en diverse kantoormaterialen. Waar mogelijk zal het circulaire product-as-a-service overeenkomsten aangaan met haar leveranciers, en het zal in nauwe samenwerking met de afvalverwerker zijn reststromen verder scheiden. Verder is A&O in overleg met de eigenaar van het Apollohouse over de installatie van zonnepanelen. Of dit gaat lukken heeft te maken met de bijzondere uitdagingen die dit met zich meebrengt gezien de status van rijksmonument. Daarbij zal A&O onderzoeken of ook de zonnepanelen in een product-as-a-service constructie geleverd kunnen worden.

 • 17 Januari 2019 om 00:00

Axis Communications aanwezig op Jaarbeurs Facilitair

Axis Communicattions is aanwezig op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer die op 23, 24 en 25 januari wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Alweer 21 edities staat de beurs in het teken van het delen van kennis, informatie en innovaties.

 • 16 Januari 2019 om 13:03

Techniek Nederland wil milieubeweging en FNV terug aan de klimaattafel

UNETO-VNI heet nu Techniek Nederland. De ondernemersvereniging voor technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel krijgt met de nieuwe naam meer herkenbaarheid en een duidelijker profiel. De technieksector is de komende jaren in veel opzichten onmisbaar, bijvoorbeeld voor de energietransitie. Bij de totstandkoming van het Klimaatakkoord zal Techniek Nederland daarom een centrale rol vervullen. Voorzitter Doekle Terpstra vult die rol vandaag al in met een oproep aan milieubeweging en FNV om terug te keren aan de klimaattafel.

Klimaatakkoord
Techniek Nederland speelt in de onderhandelingen over en in de implementatie van het Klimaatakkoord een sleutelrol. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘We gaan gebouwen en woningen in ons land CO2-neutraal maken, een operatie waar we tot 2050 de tijd voor nemen. Dat is realistisch en haalbaar, maar dan moeten we nu wel in actie komen. De eerste mijlpaal is een CO2-reductie van 49%, de doelstelling voor 2030. Het is belangrijk dat de natuur- en milieuorganisaties én de FNV weer aan de klimaattafel komen. Als ook zij verantwoordelijkheid nemen en een actieve rol gaan spelen, zorgt dat voor meer draagvlak. Zo vergroten we de kans om de doelstellingen te realiseren.’

Snelle groei
De technieksector behoort tot de snelst groeiende bedrijfstakken in ons land. De sector is nu al goed voor zo’n 150.000 arbeidsplaatsen en groeit binnen afzienbare tijd door naar 200.000 werknemers. Het productievolume zal toenemen van 21 miljard euro in 2019 tot 23 miljard euro in 2023. Terpstra: 'De hele sector ademt innovatie, dat geldt voor de grote ondernemingen, maar zeker ook voor de kleinere bedrijven. Onze leden zijn actief in de gebouwde omgeving, infra en industrie. De nieuwe naam maakt die veelzijdigheid meer dan ooit zichtbaar.'

Ambitieus maar realistisch
Terpstra: ‘Het is glashelder dat de energietransitie zonder techniek geen kans van slagen heeft. Techniek Nederland is ambitieus, maar ook realistisch. Het is niet zo dat we de cv-ketel en het gasleidingnetwerk al kunnen afschrijven. Integendeel; we hebben álle opties nodig om onze woningen en gebouwen te verduurzamen. Daar passen ook technieken in die nu nog volop in ontwikkeling zijn, zoals duurzaam gas en waterstofgas. Ons uitgangspunt is dat we burgers niet onnodig op kosten jagen én het bedrijfsleven concurrerend houden.’

Aanspreekpunt voor de hele technieksector
De technieksector wordt steeds veelzijdiger en digitaler. De ruim 5.000 leden van Techniek Nederland installeren technische systemen, maar houden zich ook bezig met digitale ontwerpen van gebouwen en infrastructuur, data-analyses voor beheer en onderhoud, vastgoed-energiemanagement en de energievoorziening voor elektrisch vervoer. Terpstra: ‘De grenzen tussen branches vervagen. Naast installatiebedrijven zullen ook andere soorten ondernemingen interesse hebben voor het lidmaatschap van Techniek Nederland. Ze zijn van harte welkom; onze vereniging wordt er alleen maar krachtiger van.’

 • 16 Januari 2019 om 00:18

Delft krijgt energieneutraal treinstation

Station Delft-Zuid wordt het eerste treinstation in Nederland dat volledig in zijn eigen energie kan voorzien. Het station wordt verbouwd en krijgt een dak van zonnepanelen. Vandaag geeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente Delft en spoorbeheerder ProRail het officiële groene licht voor de start van de werkzaamheden op het station, dat vanaf eind 2019 Delft Campus gaat heten.

Staatssecretaris Van Veldhoven: ‘Met de verbouwing- en de overkapping van het station slaan we twee vliegen in één klap: reizigers op het perron verregenen straks niet meer en het station wordt door het dak, dat in feite één groot zonnepaneel wordt, volledig energieneutraal. Delft Campus loopt straks voorop op weg naar de duurzame toekomst van ons land!’
Omdat het stationsdak zelf gemaakt is van zonnepanelen kan nog meer energie worden opgewekt dan met reguliere daken waar zonnepanelen op liggen. De opgewekte energie wordt benut voor de verlichting, liften en apparatuur op het station. De verbouwing is onderdeel van een groter project dat het station geschikt maakt voor de spoorverdubbeling tussen Rijswijk en Delft. Hierdoor kunnen tussen Rotterdam en Den Haag, een van de drukste spoorverbindingen van ons land, straks 14 treinen per uur gaan rijden. Reizigers in beide richtingen kunnen dan om de paar minuten de trein nemen. Dit is nodig om de grote groei van het aantal reizigers in met name de Randstad aan te kunnen.

Het nieuwe station Delft Campus wordt door de komst van liften straks ook toegankelijk voor reizigers met een beperking. Reizigers die geen trap kunnen lopen, moeten nu nog omreizen. Door de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers wordt de Technische Universiteit Delft ook beter bereikbaar, een langgekoesterde wens van de studenten en medewerkers van de universiteit. Het duurzame station moet in 2023 zijn opgeleverd. De kosten voor het dak van zonnepanelen bedragen 2,4 miljoen euro. Hiervan neemt de gemeente Delft 1,8 miljoen euro voor rekening. De rest wordt bijgelegd door de Rijksoverheid.

 • 16 Januari 2019 om 00:00

Mimecast ontdekt ernstig geheugenlek in Office

De Research Labs van Mimecast hebben een ernstig geheugenlek ontdekt in Microsoft Office. Door de kwetsbaarheid kunnen documenten die gebruikmaken van ActiveX-technologie gevoelige informatie lekken. Microsoft heeft inmiddels een patch beschikbaar gesteld.
 
Een gebruiker loopt risico bij het aanmaken, bewerken, openen of opslaan van een Office-bestand met ActiveX-besturingselement. Het bestand MSO.DLL maakt daarbij de inhoud van het procesgeheugen ten onrechte openbaar. Aanvallers kunnen via die weg informatie verkrijgen om het systeem van een gebruiker verder in gevaar te brengen (bypass Address Space Layout Randomization). Ook kunnen ze slachtoffers gevoelige informatie zoals certificaten, http-aanvragen en domein/gebruikersinformatie ontfutselen.
 
Het lek kwam in november 2018 aan het licht bij Mimecast toen een klant melding maakte van wat een reguliere 'false positive' leek. Bij nadere inspectie van de ingediende Office-bestanden bleken deze uitvoerbare code te bevatten. Dergelijke code in een Office-bestand is over het algemeen een belangrijke indicator van een veiligheidsprobleem.
 
Verder onderzoek leidde tot de conclusie dat Microsoft Office-bestanden met ActiveX-besturingselementen consequent geheugenlekken veroorzaken. Bij Mimecast zijn geen gevallen van daadwerkelijke uitbuiting bekend.
 
Microsoft-classificatie
Deze kwetsbaarheid is door Microsoft geclassificeerd als 'important'. Dat betekent dat het lek kan resulteren in een 'aantasting van de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van de gegevens van een gebruiker, of van de integriteit of beschikbaarheid van de verwerkingsbronnen'.
 
Microsoft heeft onlangs een beveiligingspatch voor deze nieuwe kwetsbaarheid vrijgegeven. Mimecast adviseert alle gebruikers van Microsoft Office deze patch zo snel mogelijk te installeren. Alle Office-bestanden met ActiveX-elementen die in een eerder stadium zijn aangemaakt, bevatten mogelijk een informatielek.

 • 16 Januari 2019 om 00:00

Nemetschek SE versterkt competentie in gebouwbeheer

Softwareprovider Nemetschek neemt dochteronderneming MCS Solutions van het Nederlandse SaaS-bedrijf Axxerion over. Axxerion levert workflowgebaseerde cloudsoftware voor facility management, onderhoud en property management. Met zijn flexibele oplossing heeft Axxerion een sterke positie weten op te bouwen in de dynamisch groeiende markt voor gebouwenbeheer, met een huidige marktwaarde van meer dan 20 miljard euro. Met een personeelsbestand van zo'n 100 mensen levert Axxerion hoogstaande multi-tenant software met uiteenlopende functionaliteit aan ongeveer 2000 internationale klanten, in vele branches. Vooraanstaande klanten zijn o.a. VodafoneZiggo, Facilicom Q-Park, Nutricia, MVGM, twee van de Big 4 accountantsorganisaties, en één van de grootste financiële instellingen in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in drie verschillende locaties in Nederland en is via indirecte verkoopkanalen actief op de Belgische, Duitse en Amerikaanse markt.

De gebruiksvriendelijke software van Axxerion optimaliseert processen in property- en facility management op basis van best practices. De software wordt volledig als een SaaS-businessmodel aangeboden en stroomlijnt de klantprocessen met behulp van flexibel in te richten workflows.
Dankzij het workflowgebaseerde karakter is het systeem ideaal voor zowel het MKB als grotere organisaties waarbij een snelle implementatie van best practice-processen mogelijk is. De software wordt ingezet in uiteenlopende organisaties zoals verzekeraars, ziekenhuizen, (zorg)instellingen en overheidsorganisaties.

Perfecte aanvulling op het productportfolio voor gebouwbeheer
Met deze overname versterkt de Nemetschek Group zijn competenties in strategische, snelgroeiende gebouwbeheersectoren:
• Commercieel vastgoedbeheer waarbij Nemetschek via zijn dochteronderneming CREM Solutions al een leidende positie bekleedt in de Duitse markt. Met de overname van Axxerion versterkt de Group nu wereldwijd zijn gebouwbeheercompetenties en footprint.
• De markt voor Integrated Workplace Management System (IWMS) waarbinnen Axxerions workflowgebaseerde cloudsoftware een aanvulling vormt op het IWMS-aanbod met IoT-
integratie van MCS Solutions. Hierdoor wordt het mogelijk om nieuwe klantsegmenten te bedienen, de groei te versnellen en de SaaS-footprint van het bedrijf te vergroten.
• Smart buildings, een groeimarkt gestuurd door innovatie, waarin de Group wereldwijd actief is via het COBUNDU-merk. Smart buildings maken gebruik van realtimegegevens en analyses om workflows dynamischer te maken en een slimmere, op activiteiten gebaseerde dienstverlening mogelijk te maken.
Door te investeren in gebouwbeheersoftware kunnen eigenaars van gebouwen aanzienlijk kosten besparen, de exploitatie en het onderhoud vereenvoudigen, de productiviteit en de efficiëntie van het gebouw vergroten, beter beantwoorden aan de behoeften van gebruikers en differentiëren in het aanbod binnen de competitieve vastgoedmarkt.

 • 16 Januari 2019 om 00:00

Unica neemt Boele Fire Protection over

Unica heeft zijn netwerk van bedrijven versterkt met Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in watervoorzieningen voor brandveiligheidsinstallaties. De overname betekent voor Unica een verdieping van de gespecialiseerde activiteiten op het gebied van brandveiligheid, waarin Unica met het bedrijf Unica Fire Safety al sinds begin deze eeuw actief is. De producten en diensten van Boele Fire Protection vormen een mooie aanvulling op het portfolio van Unica, dat daarmee nog beter in staat is om voor opdrachtgevers brandveiligheidsoplossingen van A tot Z te verzorgen.

De overname van Boele Fire Protection past in de strategie van Unica om de expertise en het portfolio van de gespecialiseerde activiteiten te verdiepen. Vorige week maakte de technisch dienstverlener in dat kader nog de acquisitie van Dotwood bekend, waarmee de ICT-positionering werd versterkt. In voorgaande jaren werden ook de activiteiten op het gebied van security, industrie en energie uitgebreid, door middel van de overnames van respectievelijk Nsecure (2017), Pro-Fa Automation (2017) en Hellemans Consultancy (2015). Met Boele Fire Protection volgt nu een versterking van de specialisatie op het gebied van brandbeveiliging.

Boele Fire Protection is gespecialiseerd in watervoorzieningen en sprinklerpompsets. De onderneming richt zich volledig op de nieuwbouw, vervanging, onderhoud, verhuur en renovatie van sprinklerpompen, sprinklertanks en complete prefab watervoorzieningen en is daarmee een belangrijke leverancier voor installateurs van brandveiligheidsinstallaties zoals Unica. Boele Fire Protection is de enige onderneming in Nederland die met producten en diensten uit het eigen leveringsprogramma een complete watervoorziening ten behoeve van brandbeveiliging in eigen beheer kan bouwen. Het familiebedrijf telt ruim 25 werknemers en is landelijk actief vanuit het kantoor in Ede. Boele Fire Protection blijft vanuit dat kantoor zelfstandig en onder eigen naam opereren en alle werkzaamheden voor zijn klanten voortzetten.

Inspelen op steeds strengere regelgeving
Unica is al langere tijd actief op het gebied van brandveiligheid met het bedrijf Unica Fire Safety, dat is uitgegroeid tot een top-5 speler in de markt met circa 200 medewerkers. De expertise en producten en diensten van Boele Fire Protection zorgen voor een verbreding en verdieping van de kennis van brandveiligheid en een verdere uitbreiding van het dienstenpakket. Samen kunnen de bedrijven nog beter inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving omtrent brandveiligheidsinstallaties. Veranderingen in de regelgeving zorgen bijvoorbeeld voor kansen om sprinklerinstallaties te verduurzamen en leggen een grotere focus op kwaliteitswaarborging. Boele Fire Protection brengt tevens extra kennis en expertise waarmee Unica zijn beheer- en onderhoudswerkzaamheden nog beter kan afstemmen op de klantbehoefte.


 • 16 Januari 2019 om 00:00

Partnership tussen MoveMove en TrackJack

Marktleider in mobiliteitspassen MoveMove en TrackJack, specialist in GPS-oplossingen, zijn een samenwerking aangegaan om zakelijke reizigers nog beter van dienst te kunnen zijn. Dankzij een koppeling tussen de allround mobiliteitsdienst MoveMove en het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack, profiteren zakelijke reizigers van een geautomatiseerde en gedetailleerde administratie van ál hun reiskosten.

MultiTankcard (MTc), eigenaar van MoveMove, is marktleider in Nederland in mobiliteitsoplossingen. Met ruim 45.000 aansluitingen behoort TrackJack op zijn beurt tot de grootste spelers in de Nederlandse markt op het gebied van rittenregistraties, GPS track & trace en Fleet Management.

Aangifte omzetbelasting
De samenwerking tussen de twee partijen bestaat uit een koppeling tussen beide systemen. Hierdoor verloopt de kilometerregistratie van autoritten geautomatiseerd en worden alle reiskosten inzichtelijk gemaakt. Daarbij worden ook de zakelijke kosten van privékosten gescheiden, waardoor de aangifte omzetbelasting (btw) voor ondernemers een fluitje van een cent wordt.

Na de succesvolle lancering van MoveMove begin 2018, wil MTc nu extra diensten bieden in samenwerking met relevante partners . “TrackJack is een innovatieve GPS-specialist met klanten door heel Europa”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “Dankzij de samenwerking bieden we onze gezamenlijke klanten nog meer waarde.”

Kilometeradministratie
Uit recent onderzoek van MoveMove en Inforesult blijkt dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. TrackJack werkt met een GPS kilometerregistratiesysteem, waardoor alle autoritten automatisch worden vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer.

“Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, vertelt Roozeman. “Dit kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen MoveMove en TrackJack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig.”

Met MoveMove introduceerde MTc de eerste totaaloplossing voor zakelijk reizen in Nederland. De mobiliteitsoplossing verzamelt alle gemaakte reiskosten in één overzicht: OV, fiets, taxi, tanken en aanvullende autodiensten, zoals parkeren en carwash. Dit biedt ondernemers (en hun medewerkers) aanzienlijk meer flexibiliteit dan een traditionele tankpas.

 • 15 Januari 2019 om 10:00
โŒ