[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 19 Augustus 2019Nu Muziek

Roxeanne Hazes maakt gecensureerde versie van Mama Was Een Klootzak

Door NU.nl

Roxeanne Hazes heeft voor enkele radiostations een aangepaste versie gemaakt van haar nieuwe nummer Mama Was Een Klootzak.

Kinderen Madonna zingen Elton John-nummer voor jarige moeder

Door NU.nl

Madonna was afgelopen vrijdag jarig en blies 61 kaarsjes uit. Dat vierde het popicoon met haar zes kinderen. In een bar brachten zij 'Your Song' van Elton John ten gehore voor hun jarige moeder.

Recensieoverzicht Lowlands: Festival loopt uit voor Billie Eilish

Door NU.nl

Dag twee en drie van Lowlands stonden volgens de recensenten van de kranten in het teken van de zeventienjarige zangeres Billie Eilish, waar vrijwel al het publiek voor uitliep, en rapper A$AP Rocky, die na zijn arrestatie in Zweden toch nog kwam optreden.

A$AP Rocky op Lowlands-podium: 'Ik ben blij dat ik hier ben'

Door NU.nl/ANP

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky stond zondagavond op Lowlands. "Ik heb het grootste deel van de zomer op een plek gezeten waar ik niet wilde zijn, dus ik ben blij dat ik hier ben", zei hij tegen het publiek.

Veel televisiezenders tonen interesse in Amerikaans songfestival

Door BuzzE

Het Amerikaanse songfestival is in trek bij televisiestations. Volgens de Zweedse producent Brain Academy hebben verschillende televisiekanalen interesse getoond de liedjeswedstrijd uit te zenden, waaronder één van de grotere zenders.

OuderNu Muziek

Recensieoverzicht Lowlands: De Staat imponeert op vrijdag

Door NU.nl

Dit weekend vindt Lowlands plaats. Hieronder vind je recensies van verschillende bands en artiesten die op het festival in Biddinghuizen hebben opgetreden.

Artiesten vieren Woodstock: 'Er is nog steeds behoefte aan deze liedjes'

Door NU.nl/Michiel Vos

De meest legendarische artiesten uit de jaren zestig in één weekend op hetzelfde podium, constante verschuivingen in de volgorde van optredens en veel meer bezoekers dan verwacht; 15 augustus was het vijftig jaar geleden dat het festival Woodstock werd georganiseerd. In Nederland brengt de band Strange Brew met gastzangers als Paul de Munnik en Ricky Koole een eerbetoon aan de muziek van het festival.

Ivo van Hove: 'David Bowie legde zich niet makkelijk bij ziekte neer'

Door NU.nl

De in 2016 aan kanker overleden David Bowie kon volgens regisseur Ivo van Hove destijds moeilijk accepteren dat hij ziek was, zegt de Vlaming zaterdag in een interview in Het Parool.

The Good, the Bad & the Queen geeft laatste optreden op Lowlands

Door NU.nl

The Good, the Bad & the Queen, de muziekformatie met Blur-zanger Damon Albarn, basgitarist Paul Simonon (The Clash), gitarist Simon Tong (The Verve) en drummer Tony Allen (Afrobeat), heeft vrijdag op Lowlands laten weten dat hun optreden in Biddinghuizen hun laatste was.

De Spotify-lijst van Joep Beving: 'Krijg kippenvel van Tigran Hamasyan'

Door NU.nl/Sjan Verhoeven

Joep Beving werkte jarenlang in de reclamewereld, totdat hij een burn-out kreeg, achter de piano kroop en een plaat uitbracht. Dit jaar staat de pianist voor het eerst op Lowlands. NU.nl interviewt Beving aan de hand van zijn recente zoekgeschiedenis op Spotify.

Zanger Mika brengt nieuw album in oktober uit

Door NU.nl

De Libanees-Britse zanger Mika komt in oktober met een nieuw album. My Name Is Michael Holbrook verschijnt op 4 oktober, meldt de zanger op Twitter.

Nieuwe muziek op vrijdag: Miley Cyrus zingt over relatiebreuk

Door NU.nl

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

Bizzey vindt achteraf dat hij te streng is geweest voor Famke Louise

Door NU.nl

Bizzey zag Famke Louise dit jaar bij zijn management vertrekken en zich bij Ali B aansluiten. Achteraf vindt de producer en muzikant dat hij te streng is geweest voor de zangeres toen ze nog onderdeel van zijn team was.

Adam Lambert brengt nieuw album in september uit

Door NU.nl

Adam Lambert brengt op 27 september zijn nieuwe plaat Velvet: Side A uit. Het wordt zijn eerste album in vier jaar. De Amerikaanse zanger maakt het nieuws bekend op Twitter.

24-acteur Kiefer Sutherland bezeert rib na val en moet shows afzeggen

Door NU.nl

Kiefer Sutherland, bekend van de series Designated Survivor en 24, heeft bij een val zijn rib bezeerd. De 52-jarige acteur en zanger moet daarom de eerstvolgende shows van zijn tournee afzeggen.

Niet eerder verschenen nummer George Michael te horen in Last Christmas

Door NU.nl

In Last Christmas, een nieuwe romantische comedy die is gebaseerd op het gelijknamige kerstnummer van Wham!, zal een niet eerder verschenen liedje van George Michael te horen zijn. Het gaat om een nummer afkomstig van het onuitgebrachte album waar de zanger vlak voor zijn overlijden mee bezig was.

Twee concerten van in opspraak geraakte Plรกcido Domingo afgezegd

Door BuzzE

Twee muziekbedrijven hebben concerten van Plácido Domingo en de Los Angeles Opera afgelast, vanwege de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van de operazanger en dirigent.

LA Opera gaat aantijgingen tegen zanger Plรกcido Domingo onderzoeken

Door NU.nl

Los Angeles Opera heeft besloten de aantijgingen aan het adres van zanger Plácido Domingo te gaan onderzoeken. Hij wordt door verschillende vrouwen in de operawereld beschuldigd van seksuele intimidatie. Een woordvoerder van het operagezelschap noemt de aantijgingen "zorgelijk", meldt CBS.

Christina Aguilera komt na twintig jaar met nieuwe versie van debuutalbum

Door NU.nl

Christina Aguilera staat erbij stil dat het deze maand twintig jaar geleden is dat haar naar zichzelf vernoemde debuutalbum verscheen. De zangeres bracht de plaat in 1999 op de markt en komt op 23 augustus met een exclusieve nieuwe versie, zo is te lezen op Instagram.

Plรกcido Domingo beschuldigd van seksueel wangedrag: Wie is hij precies?

Door NU.nl

Plácido Domingo zou volgens onderzoek van persbureau AP meerdere vrouwen jarenlang seksueel onder druk hebben gezet. De operazanger is al ruim zestig jaar actief in de operawereld, maar hoe ziet de carrière van de 78-jarige artiest er tot dusver uit?

โŒ