[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017Nu Muziek

Zanger Ronnie Tober krijgt grote oeuvreprijs

Door BuzzE

Zanger Ronnie Tober heeft maandag de Gouden Eeuw Award Oeuvre Prijs 2017 gewonnen. De prijs, die de vorm heeft van een delfts-blauwe appel met daarop een handgeschilderde tulp, werd gegeven door acteur Paul van Gorcum.

Actrice en zangeres Della Reese (86) overleden

Door NU.nl

De actrice en zangeres Della Reese is op 86-jarige leeftijd overleden. Reese vergaarde grote bekendheid met haar rol in de Amerikaanse dramaserie Touched by an Angel.

Marco Borsato was 'zijn tijd ver vooruit' met samenwerking Ali B

Door NU.nl

Marco Borsato en Ali B maakten samen in 2004 het nummer Wat zou je doen?. Terugblikkend op die samenwerking zegt de zanger destijds zeer progressief te zijn geweest.

Within Temptation gaat op tournee langs 33 steden

Door BuzzE

Within Temptation gaat volgend jaar weer op tournee. In het najaar van 2018 doet de rockband 33 steden in achttien landen aan, waaronder Amsterdam, Groningen en Tilburg.

Sony maakt 'geheim' Spotify-collectief bekend

Door NU.nl

Het collectief Campsite Dream, dat miljoenen streams op Spotify genereert, is een tot nu toe geheim experiment van platenmaatschappij Sony.

Edison voor Holland Baroque en Eric Vloeimans

Door BuzzE

De Edison Klassiek Publieksprijs is voor het gezelschap Holland Baroque en trompettist Eric Vloeimans. Hun gezamenlijke album Carrousel kreeg de meeste stemmen.

Linkin Park draagt award op aan Chester Bennington

Door BuzzE

Linkin Park heeft de award die de band won bij de American Music Awards in Los Angeles, opgedragen aan hun overleden zanger Chester Bennington. De groep won in de categorie Favoriete Alternatieve Rock Artiest. Bennington pleegde in juli zelfmoord.

Ophef over 'playbacken' Selena Gomez bij American Music Awards

Door BuzzE

Selena Gomez heeft bij de American Music Awards heeft voor flink wat ophef op Twitter gezorgd. Zo zou de zangeres er volgens velen "flink op los geplaybackt hebben", toen ze haar nummer Wolves zong. 

OuderNu Muziek

Broer Lil Peep noemt dood van rapper 'een ongeluk'

Door NU.nl

Volgens Karl Åhr (23), de broer van de overleden Lil Peep, wilde de rapper helemaal niet dood. "Het was een ongeluk, het was écht een ongeluk. Hij was super gelukkig."

AC/DC-gitarist Malcolm Young op 64-jarige leeftijd overleden

Door NU.nl

AC/DC-gitarist Malcolm Young is aan de gevolgen van dementie overleden. Wanneer Young is overleden, is niet bekend. 

Hit 'Het is een nacht' krijgt plek in woordenboek

Door BuzzE

De uitdrukking 'het is een nacht die je normaal alleen in films ziet' komt in de Dikke Van Dale. De regel, afkomstig uit de debuuthit van Guus Meeuwis & Vagant uit 1995, heeft "zich snel ingekapseld in het culturele erfgoed." Dat meldde Van Dale-hoofdredacteur Ton den Boon zaterdag in het Radio 5-programma Volgspot.

Michael van der Plas en DJ Jean lossen plagiaatkwestie op

Door BuzzE

DJ Jean en Michael van der Plas hebben hun geschil over het nummer Après-ski met Mike & Bianca opgelost. In het partynummer is de hit The Launch van DJ Jean verwerkt en dat is volgens de dj 'plagiaat ten top'.

MacedoniΓ« mag toch meedoen met Eurovisie Songfestival

Door BuzzE

Macedonië mag volgend jaar toch meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Het aantal deelnemers komt daarmee op 43 landen, een evenaring van het record uit 2008 en 2011. 

Luis Fonsi wint vier Latin Grammy-awards voor Despacito

Door BuzzE

Luis Fonsi is de grote winnaar geworden van de Latin Grammy Awards. De Puerto Ricaanse zanger ging met liefst vier beeldjes naar huis dankzij zijn wereldwijde zomerhit Despacito. Hij verzilverde daarmee al zijn nominaties.

Nick Cave eerste artiest van Rock Werchter 2018

Door BuzzE

Nick Cave and The Bad Seeds is als eerste naam aangekondigd voor de volgende editie van Rock Werchter. Op de slotdag is de Australische band een van de afsluiters.

Extra concerten van Marco Borsato aangekondigd

Door BuzzE

Marco Borsato geeft in het voorjaar een paar extra concerten.

Rapper Lil Peep (21) overleden

Door NU.nl

De Amerikaanse rapper Lil Peep is op 21-jarige leeftijd overleden.

Pharrell Williams brengt nieuw nummer over honderd jaar uit

Door BuzzE

Het nieuwe nummer van Pharrell Williams, dat de titel 100 Years draagt, wordt pas in 2117 uitgebracht. Over honderd jaar dus, zoals de titel al zegt. De zanger maakte deze track in samenwerking met LOUIS XIII Cognac, om gezamenlijk een aantal milieukwesties aan de kaak te stellen.

Mariah Carey annuleert shows vanwege luchtweginfectie

Door BuzzE/NU.nl

Hoewel haar All I Want For Christmas-shows groots werden aangekondigd, heeft Mariah Carey vanwege een luchtweginfectie de eerste shows moeten afzeggen. 

Linkin Park brengt live-album van laatste tournee met Chester Bennington uit

Door NU.nl/BuzzE

Linkin Park heeft aangekondigd een nieuw live-album uit te brengen van hun laatste tournee met Chester Bennington. De zanger overleed afgelopen juli.

❌