[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Nu Muziek

Overzicht van festivals die je komend weekend kunt bezoeken

Door NU.nl

Wil je dit weekend nog last-minute op stap? Rob van der Zwaan van Festivalinfo selecteert de meest opvallende festivals.

Festivalrevolutie: 'Festivals waren vroeger obscure en voor alto's'

Door NU.nl/John den Braber

Festivals leunen al lang niet meer puur op muziek. Organisatoren weten precies wat de bezoekers willen: onuitwisbare herinneringen en vriendschappen voor het leven. "Na een echt tof festival, heb je het gevoel dat je drie weken in het buitenland bent geweest."

OuderNu Muziek

Kraantje Pappie gastartiest bij junioreditie van Groots Met Een Zachte G

Door NU.nl

Guus Meeuwis heeft Kraantje Pappie weten te strikken als gastartiest voor Groots Junior. De kindereditie van Groots Met Een Zachte G vindt op 12 juni plaats in het Philips Stadion in Eindhoven.

Nederlandse band My Baby voor derde keer op Glastonbury

Door NU.nl

De Nederlandse band My Baby geeft ook tijdens de editie van 2019 een optreden op Glastonbury Festival. Het is de derde keer dat de Amsterdamse band op het podium in het Britse Worthy Farm staat.

Madonna: De rijke carrière van de controversiële 'Queen of Pop'

Door NU.nl

Madonna staat op het punt om haar comeback te maken. De 'Queen of Pop' liet sinds haar album Rebel Heart uit 2015 weinig van zich horen, maar woensdag om 18.00 uur bracht ze de single Medellin uit. De bijbehorende clip verschijnt op woensdag 24 april om 22.00 uur bij MTV, terwijl het album op 14 juni uitkomt. NU.nl blikt terug op de hoogtepunten en opvallendste momenten uit haar carrière.

Club AIR zoekt naar gepaste oplossing voor gedupeerde Drake-fans

Door NU.nl

AIR zegt naar een gepaste oplossing te zoeken voor de afterparty die de Amsterdamse club dinsdagavond met rapper Drake organiseerde. Fans lieten woensdag blijken veel geld te hebben betaald voor een kleinschalig optreden, dat er uiteindelijk nooit kwam.

Ronnie Flex en Boef verrassen publiek tijdens concert Drake

Door NU.nl

De Canadese rapper Drake staat dinsdag en woensdag in de Amsterdamse Ziggo Dome. Als verrassing was er dinsdag ook een blok met Nederlandse rappers. Bizzey, Boef, Poke, Ronnie Flex en Dopebwoy stonden op het podium.

Recensieoverzicht: Drake 'heeft haast' en 'lacht pas na concert'

Door NU.nl

Na de concerten in Amsterdam tot twee keer toe te hebben uitgesteld, was het dinsdag eindelijk tijd voor Drake om in de Ziggo Dome te staan. Recensenten zijn niet erg onder de indruk.

BeyoncΓ© brengt livealbum Homecoming tegelijk met documentaire uit

Door NU.nl

Beyoncé heeft, voorafgaand aan de Netflix-documentaire Homecoming, een gelijknamig livealbum uitgebracht.

Spice Girl Melanie C en Merol toegevoegd aan line-up Milkshake

Door NU.nl

Melanie C, bekend van de Spice Girls, en de Nederlandse zangeres Merol staan op zondag 28 juli op het festival Milkshake in Amsterdam. Melanie C zal op het podium staan met het clubevenement Sink the Pink (STP), met wie zij een reeks aan Spice Girls-hits ten gehore zal brengen.

DJ Paul Elstak koestert geen wrok tegen Nederlandse slavenhouders

Door NU.nl

De voorouders van Paul Elstak, beter bekend met de toevoeging DJ voor zijn naam, zijn slaven geweest. Maar de 53-jarige artiest neemt de Nederlanders in kwestie niets kwalijk.

LUV' neemt voor het eerst sinds 1980 nieuwe muziek op

Door NU.nl

LUV' gaat voor het eerst in bijna veertig jaar de studio in. De zanggroep, met José Hoebee, Marga Scheide en nieuwe aanwinst Chimène van Oosterhout neemt een nummer op in Miami.

Nick & Simon zouden van recensenten willen horen over hun muziek

Door NU.nl

Nick Schilder en Simon Keizer lezen amper terug wat muziekjournalisten vinden van de muziek die zij maken. De twee zangers zijn benieuwd naar hun meningen, zo vertellen ze aan Trouw.

Madonna brengt woensdag nieuwe single uit met zanger Maluma

Door NU.nl

Madonna zal woensdag haar nieuwe single Medellin uitbrengen. Het nummer is een samenwerking met de Colombiaanse zanger Maluma.

Drie jonge musici winnen finale van Prinses Christina Concours

Door ANP

Drie jonge musici hebben zondag de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. De veertienjarige Mare Keja (cello), de zestienjarige Enzo Kok (viool) en de negentienjarige Kalina Vladovska (slagwerk) zijn de winnaars.

Miss Montreal toegevoegd aan line-up Holland Zingt Hazes 2020

Door BuzzE/NU.nl

Miss Montreal is toegevoegd aan de line-up van Holland Zingt Hazes 2020. De organisatie maakte zaterdag bekend dat de zangeres bij de achtste editie van het zangfeest te zien zal zijn.

BTS behaalt als eerste Aziatische act vijf miljard streams op Spotify

Door NU.nl

K-popband BTS is de eerste Aziatische act die op Spotify de grens van vijf miljard streams heeft behaald. Dit maakte het muziekplatform bekend.

Laidback Luke kon muziek Avicii niet meer draaien

Door NU.nl

Laidback Luke kon de muziek van Avicii niet meer draaien tijdens optredens zonder dat de tranen over zijn wangen stroomden. Dit vertelt de Nederlandse dj en producent tijdens een interview met AD.

Snollebollekes verkoopt Gelredome binnen twintig minuten uit

Door NU.nl

De Brabantse feestact Snollebollekes keert in 2020 terug naar Gelredome in Arnhem voor twee concerten. Het optreden van 28 maart was binnen twintig minuten uitverkocht.

Corry Konings staat na koningsdaglied open voor album met Brownie Dutch

Door NU.nl

Nu Corry Konings met Brownie Dutch een koningsdaglied heeft gemaakt, zou de zangeres van het levenslied best een heel album met de rapper willen maken.

❌