[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017Nu Muziek

Overleden Frank Zappa als hologram op tournee

Door BuzzE

Frank Zappa overleed in de jaren negentig, maar volgend jaar is de artiest weer op een podium te bewonderen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in hologrammen gaat een hologram van de excentrieke muzikant maken. 

'Plagiaat in BeyoncΓ©-nummer Formation is gerechtvaardigd'

Door BuzzE

Beyoncé heeft inderdaad de stem van een overleden rapper uit New Orleans verwerkt in haar hit Formation, maar dat was 'redelijk en gerechtvaardigd'. 

Zeldzame demo van The Beatles te koop aangeboden op eBay

Door BuzzE

Op eBay is een zeldzame opname van The Beatles ter veiling aangeboden. Het gaat om een demo van het nummer What Goes On. Het lied staat op Rubber Soul, een album dat in 1965 uitkwam. Maar de demo is uit 1963.

Ed Sheeran verbreekt record meest gestreamde muzieknummer

Door BuzzE

Ed Sheeran heeft het record van meest gestreamde muzieknummer in handen. Met Shape of You heeft hij One Dance van de Canadese rapper Drake afgetroefd. 

Songfestivalwinnaar Salvador Sobral heeft nieuw hart nodig

Door BuzzE

Salvador Sobral, de Portugese zanger die in mei het Eurovisie Songfestival won, ligt met serieuze hartproblemen in het ziekenhuis.

Nick & Simon zeggen nu vaker 'nee'

Door NU.nl

Nick Schilder en Simon Keizer deden aan het begin van hun carrière zo'n 380 tot 400 shows in een jaar, maar zijn nu selectiever geworden in hoe ze hun agenda vullen. "We gaan nu voor de krenten in de pap. We zeggen vaker nee."

OuderNu Muziek

Catapult-zanger Cees Bergman (65) overleden

Door ANP

Zanger Cees Bergman, bekend van groepen als Catapult en Rubberen Robbie, is overleden. Hij stierf op 65-jarige leeftijd in het Zuid-Hollandse dorp Leimuiden aan de gevolgen van kanker. 

'Nederlandse muziekindustrie groeit grotendeels dankzij streamingdiensten'

Door NU.nl

De omzet van de Nederlandse muziekindustrie is in de eerste helft van 2017 met 8,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Ook Douwe Bob op podium Night of the Proms

Door BuzzE

Douwe Bob is toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms. De kaartverkoop voor het concert op zaterdag 18 november is reeds gestart.

Foo Fighters baalt van ticketrel rondom concert Londen

Door BuzzE

Foo Fighters baalt van de rel die is ontstaan na het concert van de band in Londen. Honderden fans kwamen de concertzaal niet binnen omdat ze geen goed legitimatiebewijs hadden. Zo wilde de band zwarthandel tegengaan.

John Lennon Real Love Award voor zangeres Patti Smith

Door BuzzE

Patti Smith krijgt eind dit jaar de John Lennon Real Love Award. “Ze is een van de belangrijkste en grootste artiesten van haar generatie”, zei Yoko Ono bij de bekendmaking van de winnaar van dit jaar.

New Order treft schikking met ex-bassist Peter Hook

Door BuzzE

New Order heeft een schikking getroffen met ex-bassist Peter Hook. Hook steggelde met de andere bandleden over royalties en het gebruik van de namen van New Order en Joy Division, de voorganger van New Order.

Honderden Foo Fighters-fans weggestuurd bij concert in Londen

Door BuzzE

Honderden fans van de Foo Fighters hebben dinsdagavond het concert van de band in Londen niet kunnen bijwonen. Ze werden weggestuurd omdat ze zich niet konden identificeren.

Vreemde Kostgangers brengt tweede album in november uit

Door BuzzE

Het tweede gezamenlijke album van Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten als de Vreemde Kostgangers verschijnt op 24 november. 

AndrΓ© Rieu ook in 2018 met concerten in Maastricht

Door NU.nl

Ook in 2018 geeft André Rieu een reeks concerten in Maastricht. "Deze editie gaan we weer alles uit de kast halen om de vorige edities te overtreffen en er prachtige concerten van te maken."

Martin Garrix wint rechtszaak tegen voormalig manager

Door NU.nl

Martin Garrix heeft woensdag een rechtszaak tegen zijn voormalig manager en platenbaas Eelko van Kooten gewonnen. De dj werd beschuldigd van contractbreuk, maar de rechter heeft nu geoordeeld dat hij in zijn recht stond toen hij het contract met Spinnin' Records ontbond.

Nominaties Latin Grammy's uitgesteld wegens aardbeving Mexico

Door BuzzE

De bekendmaking van de genomineerden voor een Latin Grammy Award is uitgesteld vanwege de zware aardbeving in Mexico en de recente orkanen in het Caribisch gebied. Dat laat de organisatie van de muziekprijs in een verklaring weten aan Billboard.

Jan Smit 'heel erg trots' op Vlaamse oeuvreprijs

Door BuzzE

Jan Smit wordt dinsdag verwacht in de ambtswoning van de Nederlandse consul-generaal in Antwerpen. De Volendammer krijgt daar een bijzondere onderscheiding vanwege zijn 20-jarige carrière in Vlaanderen.

Mariah Carey aangeklaagd door groep koorzangers

Door NU.nl

Mariah Carey wordt aangeklaagd door een aantal koorzangers die haar eind vorig jaar zouden begeleiden bij een reeks kerstconcerten. De zangers zeggen bijna 70 duizend dollar (ruim 58 duizend euro) te zijn misgelopen.

Dua Lipa blij met Nederlands succes

Door BuzzE

Het titelloze debuutalbum van Dua Lipa heeft in Nederland de gouden status bereikt en daar is de zangeres maar wat blij mee.

❌