[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020Nu Muziek

Nielson treedt op voor 2.500 man: 'Leuk, maar dit is niet de toekomst'

Door Lara Zevenberg

Nielson is een van de eerste artiesten die weer voor een groter publiek mag optreden. Donderdag stond de zanger in de Ziggo Dome, waar 2.500 plekken beschikbaar zijn. Hij is opgelucht het podium weer op te mogen, maar vindt het belangrijk dat er het besef is dat dit niet de toekomst kan zijn.

Gisteren β€” 9 Juli 2020Nu Muziek

Lana del Rey komt op 28 juli met spokenwordalbum

Door NU.nl

Het eerder aangekondige spokenwordalbum van Lana del Rey verschijnt op 28 juli. Violent Bent Backwards Over the Grass wordt tevens uitgebracht in boekvorm, op 29 september. Dat maakt de zangeres bekend via haar website.

Metropole Orkest speelt met Gregory Porter en Akwasi op North Sea Jazz 2020

Door NU.nl

Het Metropole Orkest komt voor het eerst sinds de coronacrisis weer bijeen in de oorspronkelijke bezetting. Het orkest treedt zondag op met artiesten, onder wie Jamie Cullum, Akwasi en Gregory Porter, die op het podium of via een liveverbinding hun opwachting maken.

Voormalig Lady Antebellum klaagt bluesartiest aan die ook Lady A heet

Door NU.nl

De Amerikaanse countryband Lady Antebellum is een maand na de naamsverandering tot Lady A een rechtszaak begonnen tegen de bluesartiest Anita White, meldt People donderdag. White gebruikte de artiestennaam Lady A al voordat de countryband dit deed en de partijen kwamen niet tot overeenstemming over het gebruik van de naam.

OuderNu Muziek

Bibi Breijman stopt tijdelijk met YouTube om zich te richten op zangcarrière

Door NU.nl

Bibi Breijman wil zich de komende tijd bezighouden met het maken van muziek, vertelt de 29-jarige YouTuber en zangeres woensdag op Instagram. Daarom zal ze voorlopig geen vlogs meer maken, zodat ze zich volledig op het schrijven van liedjes kan richten.

Leden Kasabian vroegen om vertrek zanger na aantijging huiselijk geweld

Door NU.nl

De bandleden van de band Kasabian hebben om het vertrek van zanger Tom Meighan gevraagd, toen bekend werd dat hij werd verdacht van huiselijk geweld. Meighans vertrek was niet op zijn verzoek maar dat kon de Britse rockband pas bekendmaken nadat hij was veroordeeld, melden de overgebleven bandleden dinsdag op Twitter.

My Morning Jacket brengt nieuw album uit: The Waterfall II

Door NU.nl

My Morning Jacket brengt vrijdag een nieuw album uit. Dat maakte de band dinsdag bekend op de website. Het album heet The Waterfall II en is een vervolg op het in 2015 uitgekomen The Waterfall.

Ex-zanger Kasabian bekent mishandeling van verloofde

Door NU.nl

Tom Meighan, de voormalige zanger van de Britse band Kasabian, heeft bekend zijn verloofde Vikki Ager mishandeld te hebben. Dat melden Britse media dinsdag.

Nieuw album Spinvis verschijnt pas na de zomer

Door NU.nl

Het nieuwe album van Spinvis zal pas na de zomer verschijnen. Dat zegt de 59-jarige artiest in een interview op 3voor12. Eerder werd gemeld dat het vijfde album deze zomer zou uitkomen.

Elton John verplaatst tour door Europa naar herfst en winter van 2021

Door NU.nl

Elton John, die vanaf september door Europa zou toeren met zijn afscheidsshow, heeft zijn tour met een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. De Britse zanger zou onder meer Antwerpen en Berlijn bezoeken.

Coronacrisis dwingt Bizzey om rust te pakken

Door NU.nl

De coronacrisis dwingt rapper Bizzey rustig aan te doen. Hierdoor kan hij meer tijd nemen om aan zijn apathische depressie te werken. Dat zegt hij in een interview in Viva.

Killer Mike en Pusha T op nieuwe ep van Black Thought

Door NU.nl

Rapper Black Thought, van hiphopformatie The Roots, heeft klinkende namen weten te strikken voor zijn nieuwe ep. Onder anderen Killer Mike, Pusha T, Swizz Beatz en ScHoolboy Q zullen meewerken aan Streams of Thought, Vol. 3.

Juice WRLD's eerste postume album Legends Never Die verschijnt vrijdag

Door NU.nl

Juice WRLD's eerste postume album Legends Never Die komt vrijdag uit, meldt Billboard maandag op basis van een persbericht. Ook is er een nieuwe single aangekondigd; een samenwerking tussen Juice WRLD en Halsy. Het is de derde postume single.

Countryster Charlie Daniels overlijdt op 83-jarige leeftijd

Door NU.nl

Charlie Daniels, de Amerikaanse zanger van de met een Grammy bekroonde hit The Devil Went Down to Georgia, is maandag op 83-jarige leeftijd aan een beroerte overleden in een ziekenhuis in Tennessee, dat meldt Reuters maandag.

Algemeen directeur Melkweg vanaf september directeur van Paradiso

Door NU.nl

De huidige algemeen directeur van poppodium Melkweg in Amsterdam, Geert van Itallie, is vanaf 1 september de directeur van poppodium Paradiso. Dat meldt Paradiso maandag.

Tom Meighan stopt vanwege persoonlijke problemen als zanger van Kasabian

Door NU.nl

Tom Meighan stopt vanwege persoonlijke problemen per direct als zanger van de Britse rockband Kasabian. Dat laat de muziekgroep maandag weten via Twitter.

Elton John krijgt herdenkingsmunt in Groot-BrittanniΓ« ter ere van oeuvre

Door NU.nl

Elton John krijgt een speciale herdenkingsmunt in Groot-Brittannië ter ere van zijn oeuvre, maakt The Royal Mint maandag bekend. Alleen de band Queen kreeg eerder een eigen munt in het koninkrijk dan de 73-jarige zanger.

Muzikale invloed van 'Maestro' Morricone nog steeds overal te horen

Door NU.nl

Hij werd op eigen verzoek 'Maestro' genoemd. Op 91-jarige leeftijd overleed de wereldberoemde componist Ennio Morricone aan de gevolgen van een val. Met zo'n 500 filmnummers op zijn naam, werkte de componist in bijna ieder filmgenre en zijn de invloeden van zijn muziek overal en nergens te horen.

Reacties op overlijden filmcomponist Ennio Morricone: 'Hij wΓ©rd die muziek'

Door NU.nl

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is in de nacht van zondag op maandag op 91-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val. Een greep uit de reacties op zijn dood.

Ryan Adams biedt excuses aan voor seksueel wangedrag

Door NU.nl

Ryan Adams heeft zich verontschuldigd voor de manier waarop hij vrouwen in het verleden heeft behandeld. De zanger werd vorig jaar door zeven vrouwen, waaronder zijn ex-vrouw Mandy Moore, beschuldigd van seksueel wangedrag.

❌