[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018Nu Muziek

Europees muziektalentfestival Eurosonic van start

Door BuzzE

De beste beginnende artiesten uit Europa presenteren zich de komende dagen in Groningen. Tijdens de 32e editie van het showcase- en conferentiefestival Eurosonic staat de stad in het teken van nationaal en internationaal talent. 

Gisteren โ€” 16 Januari 2018Nu Muziek

Weduwe Eagles-gitarist Glenn Frey klaagt ziekenhuis aan

Door BuzzE/NU.nl

De weduwe van Eagles-gitarist Glenn Frey, die twee jaar geleden overleed, gaat het ziekenhuis waar haar man werd verzorgd aanklagen. 

Jack White geeft 2 juli concert in AFAS Live

Door NU.nl

Jack White zal op 2 juli een concert geven in de Amsterdamse concertzaal AFAS Live. De voormalig White Stripes-zanger geeft een paar optredens in Europa in navolging van zijn Noord Amerikaanse-toernee.

UB40 brengt in maart nieuw album uit

Door BuzzE/NU.nl
A Real Labour Of Love is de titel van het nieuwe album dat UB40 op 2 maart uitbrengt. Woensdag is de single She Loves Me Now beschikbaar om te streamen en te downloaden, meldt platenmaatschappij Universal.

Dood van Cranberries-zangeres volgens politie niet verdacht

Door BuzzE

Zangeres Dolores O'Riordan (46) van The Cranberries is niet onder verdachte omstandigheden overleden. De politie heeft het onderzoek afgerond en laat het aan de lijkschouwer de oorzaken van haar dood verder te onderzoeken.

Profiel Dolores O'Riordan: Iers icoon en boegbeeld van de jaren negentig

Door NU.nl

Dolores Mary Eileen O'Riordan overleed 15 januari op 46-jarige leeftijd. De Ierse zangeres verkocht wereldwijd meer dan veertig miljoen albums en werd een icoon in Ierland en daarbuiten.

Editors spelen op Pinkpop-zondag

Door BuzzE

Editors zijn toegevoegd aan de line-up van Pinkpop. De Britse indierockband staat op de laatste dag, zondag 17 juni, op het podium van het festival in Landgraaf. 

U2 op 7 oktober in Ziggo Dome

Door NU.nl

U2 staat op 7 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden is onderdeel van een Europese tournee langs negen landen.

Jamai vindt dat 'iedereen mening mag hebben over nieuwe muziek'

Door NU.nl

Jamai weet zeker dat iedereen iets gaat vinden van de muziek die hij na een pauze van ruim vijftien jaar uitbrengt. "Dat mag, als de mensen eerst maar de moeite nemen om de muziek te luisteren voordat er een oordeel komt."

Gospelzanger Edwin Hawkins op 74-jarige leeftijd overleden

Door ANP

De Amerikaanse gospelzanger Edwin Hawkins is maandag op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Pleasanton in Californië overleden. 

OuderNu Muziek

Reacties dood Dolores O'Riordan: 'Groot verlies voor Ierse muziek'

Door BuzzE

Collega's uit de muziekwereld reageren op Twitter geschokt op het nieuws van de plotselinge dood van The Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan. De frontvrouw van de Ierse band overleed maandag toen zij in Londen was voor een opnamesessie.

The Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan (46) overleden

Door NU.nl/ANP

Dolores O'Riordan, de leadzangeres van de band The Cranberries, is maandag op 46-jarige leeftijd plotseling overleden. 

Marco Borsato en Miss Montreal grote kanshebbers bij 100% NL Awards

Door BuzzE

Radio 100% NL heeft de genomineerden voor de 100% NL Awards bekendgemaakt. Er kan gestemd worden in verschillende categorieën op Nederlandse bands en popartiesten.

Trijntje Oosterhuis bij eerste Avond van de Jazzmuziek

Door BuzzE

Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Sabrina Starke zijn enkelen van de gastartiesten bij de allereerste Avond van de Jazzmuziek op 26 januari in Theater Carré in Amsterdam. 

Zanger Ruben Hein komt in februari met nieuw album

Door BuzzE/NU.nl

Ruben Hein brengt volgende maand een nieuw album uit. Het derde studioalbum van de zanger heeft de titel Groundwork Rising gekregen.

Poppodium EKKO in Utrecht verwacht donderdag weer open te kunnen na brand

Door NU.nl

Concertzaal EKKO verwacht donderdag weer de deuren te kunnen openen nadat vrijdagavond brand uitbrak. Het Utrechtse poppodium bleek last te hebben van kortsluiting tussen de tweede en derde verdieping.

Dua Lipa als eerste vrouwelijke artiest ooit genomineerd voor vijf Brit Awards

Door NU.nl

Zangeres Dua Lipa is de eerste vrouwelijke artiest in de geschiedenis die bij een uitreiking van de Brit Awards vijf nominaties in de wacht sleept.

Mary J. Blige heeft eigen ster op Hollywood Walk of Fame

Door NU.nl

Mary J. Blige heeft vrijdag haar eigen ster op de Hollywood Walk of Fame onthuld. De zangeres en actrice heeft nu een ster op Hollywood Boulevard in de categorie muziek. Rapper Sean 'P. Diddy' Combs onthulde de ster.

Jan Smit eert Jaap Buijs met internationaal project KLUBBB3

Door NU.nl/Jacob-Jan van de Groep

KLUBBB3 komt met een derde album waar ook twee Nederlandstalige nummers op staan. Jan Smit wil met het project eer doen aan het originele idee van de overleden manager Jaap Buijs. 

Eric Clapton heeft last van gehoorproblemen

Door BuzzE

Eric Clapton heeft in een interview met BBC Radio 2 toegegeven dat hij doof aan het worden is. De 72-jarige muzieklegende kampt al een poosje met gehoorproblemen, maar is geenszins van plan om te stoppen met het maken van muziek. Ook wil hij gewoon blijven optreden.

โŒ