[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017NU Gezondheid

'Geslachtsziekte komt vaker voor na gebruik verdovende middelen'

Door ANP

Homomannen die aan 'chemseks' doen, seks onder invloed van verdovende middelen zoals GHB, lopen vaker een geslachtsziekte op dan andere homomannen. Zij hebben meer sekspartners en doen vaker aan anale seks zonder condoom, meldt de Soa-polikliniek van de GGD Amsterdam op basis van onderzoek.

Het probleem van resistente bacteriΓ«n: 'Een tsunami in slow-motion'

Door NU.nl/Danja Koeleman

Resistente bacteriën vormen wereldwijd een groeiend probleem. Ze zijn ongevoelig voor veel antibiotica en infecties met deze bacteriën zijn moeilijker te behandelen. Wat is hiervan de oorzaak en wat is er aan te doen?

'Mensen met depressie hebben verdikking in hersenschors'

Door NU.nl/Dennis Rijnvis

Depressies en sociale stoornissen veroorzaken lichte afwijkingen in hersenen van patiënten, zo blijkt uit een nieuwe studie. 

'Schoon verklaarde kankerpatiΓ«nten kampen met stressstoornis'

Door NU.nl

Ongeveer een vijfde van kankerpatiënten die de ziekte overleven kampen na hun schoonverklaring met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij de meesten verdwijnt dit enkele maanden na de schoonverklaring, sommigen lopen er nog jaren mee rond.

OuderNU Gezondheid

Administratie kost zorgverlener veertig procent van werktijd

Door ANP

Zorgverleners besteden gemiddeld 40 procent van hun werkweek aan administratie. Dat blijkt uit een onderzoek van de denktank (Ont)Regel de Zorg, die zich richt op het terugdringen van bureaucratie in de zorg.

Wetenschappers werken aan snelle test die kanker in vroeg stadium ontdekt

Door NU.nl

Binnen een paar jaar moet er een snelle urinetest beschikbaar komen waarmee vijftien verschillende vormen van kanker in een zeer vroeg stadium kunnen worden vastgesteld.

'Verloskundigen slaan alarm over drukte in ziekenhuizen'

Door ANP

Verloskundigen luiden de noodklok over de toegenomen druk op verloskunde-afdelingen van ziekenhuizen. Een kwart van de verloskundigen zegt dat dat tot gevaarlijke situaties leidt.

Zwemles leert kind voortaan 'overleven bij onverwachte situaties'

Door ANP

De Nationale Norm Zwemveiligheid, die per 1 januari van kracht wordt, stelt zwaardere eisen aan kinderen die hun zwemdiploma willen halen. 

'Grotere kans op langer leven voor hondeigenaren'

Door NU.nl

Het hebben van een hond zorgt mogelijk voor een langer leven. Dat stellen Zweedse onderzoekers, die keken naar het verband tussen hartgezondheid en het hebben van een hond.

Aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt langzaam

Door ANP/NU.nl

Het aantal nieuwe gevallen van hiv in Nederland blijft dalen, hoewel die daling beperkt blijft. In 2016 waren er ongeveer 820 nieuwe diagnoses; enkele tientallen minder dan het jaar ervoor. 

Bijna driekwart Nederlanders kreeg vorig jaar doktersrecept

Door ANP

Bijna driekwart van de Nederlanders ontving vorig jaar een recept van de dokter. 

Verband gevonden tussen depressie vader en psychologische klachten bij tiener

Door NU.nl

Depressieve klachten bij de vader zouden volgens onderzoekers van invloed zijn op het ontstaan van depressies bij tieners. 

BuikpatiΓ«nten blijven vaak thuis wegens gebrek aan openbare toiletten

Door ANP/NU.nl

Eén op de vier buikpatiënten wordt weerhouden om de deur uit te gaan wegens een gebrek aan openbare toiletten. 

Verwijderen kunststof matje na liesbreuk mogelijk oplossing chronische 'matpijn'

Door NU.nl

Het verwijderen van het kunststof matje dat tijdens een liesbreukoperatie wordt gebruikt om de breuk te herstellen, zou de oplossing kunnen zijn tegen de chronische pijn die na plaatsing van het matje ontstaat. 

Aantal meldingen seksueel geweld verdubbeld na #metoo

Door ANP/NU.nl

Het aantal slachtoffers van seksueel geweld dat zich bij een Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft gemeld, is de afgelopen maanden verdubbeld als gevolg van de #metoo-discussie over seksuele intimidatie. Dat zegt directeur Ineke Sybesma van het Fonds Slachtofferhulp dat de Centra Seksueel Geweld financieel ondersteunt.

'Grootouders leveren negatieve bijdrage aan gezondheid kind'

Door NU.nl

Omdat grootouders zich vaak geneigd zouden voelen om hun kleinkinderen te verwennen, heeft dit gevolgen voor onder meer het gewicht van de kinderen.  

'Veel prostaatkankerpatiΓ«nten weten weinig over verschillende behandelopties'

Door NU.nl

Een groot deel van de patiënten met niet-uitgezaaide prostaatkanker weet niet wat de verschillen zijn tussen de behandelopties die zij kunnen kiezen. Dit heeft soms als gevolg dat zij te maken krijgen met teleurstellingen en onverwachte bijwerkingen.

'10 procent hoogopgeleide werknemers loopt risico op burn-out'

Door NU.nl

Een op de tien werkende hoogopgeleiden loopt een 'groot risico' op het krijgen van een burn-out.

'Borstvoeding kan astma bij kinderen niet voorkomen'

Door NU.nl

Het verband tussen het geven van borstvoeding en een afgenomen kans op het ontwikkelen van astma of andere allergie-verwante ziekten bij het kind, blijkt in tegenstelling tot eerdere, kleinere onderzoeken niet te bestaan.

AMC en VUmc openen virtual reality-kliniek om operaties te oefenen

Door ANP

Chirurgen en medische specialisten kunnen volgend jaar in Amsterdam met behulp van virtual reality en kunstmatige intelligentie operaties oefenen. 

❌