[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017NU Gezondheid

'Lichaamsbeweging bij huishoudelijke taken verlaagt kans op vroegtijdig sterven'

Door NU.nl/Dennis Rijnvis

De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. 

Nieren mogelijk kwetsbaar voor luchtvervuiling

Door NU.nl

Luchtvervuiling zou volgens onderzoekers schadelijk zijn voor de nieren. In eerder onderzoek werd al een verband tussen luchtvervuiling en hersenbloedingen, kanker, astma, hart- en vaatziekten gevonden. 

Vaststelling dementie zou gemakkelijker zijn met gevalideerde vragenlijst

Door NU.nl

Een gevalideerde vragenlijst zou volgens onderzoekers stereotype gedrag, depressieve symptomen en apathie bij mensen met frontotemporale dementie of psychiatrische aandoeningen goed van elkaar kunnen onderscheiden.
 

Meerderheid bewoners verpleeghuis tevreden met kwaliteit van zorg

Door NU.nl

Veel bewoners van verpleeghuizen zijn tevreden over de kwaliteit van zorg. Acht van de tien bewoners is positief over de manier waarop ze worden verzorgd. Ook vinden zij dat ze met respect behandeld worden.

OuderNU Gezondheid

'Rolpatronen bij kinderen kunnen blijvende schade veroorzaken'

Door NU.nl

Rolbevestigende normen bij kinderen tussen 10 en 14 jaar zouden voor "blijvende schade" kunnen zorgen tijdens hun verdere volwassen leven. De schadelijke gevolgen van stereotypering zouden  over de hele wereld zichtbaar zijn.

Adviesraad wil alleen veilige en werkende homeopathische middelen toestaan

Door NU.nl

De EASAC, de overkoepelende Europese adviesraad van wetenschapsacademies, wil dat EU-lidstaten homeopathische middelen alleen toestaan wanneer de werkzaamheid en veiligheid hiervan is aangetoond.

Rotterdam is 'plasvriendelijkste' Nederlandse stad

Door NU.nl

Rotterdam is donderdag uitgeroepen tot de plasvriendelijkste stad. De stad heeft een groot aanbod aan openbare toiletten en is ook het actiefst om het aanbod te vergroten.

'Mensen met afwijkend magnesiumgehalte hebben vaker dementie'

Door ANP/NU.nl

55-plussers met een laag of hoog magnesiumgehalte in hun bloed worden vaker dement dan ouderen met gemiddelde waarden, blijkt uit een bevolkingsonderzoek van het Erasmus MC.

'Deltaplan Dementie komt niet van de grond'

Door NU.nl

Het Deltaplan Dementie, een nationaal actieplan dat wordt gesteund met 80 miljoen euro overheidssubsidie, blijkt minder succesvol dan gehoopt.

'Verband tussen psychologisch trauma en auto-immuunziekte lupus'

Door NU.nl

Vrouwen met een psychologisch trauma hebben mogelijk een verhoogd risico op lupus.

Huisarts ziet aantal patiΓ«nten met insectenbeet met een derde toenemen

Door ANP

Huisartsen in Nederland krijgen steeds vaker mensen in de praktijk die gebeten zijn door een insect. 

'Terugdringen antibioticagebruik onder pasgeborenen mogelijk door nieuwe test'

Door NU.nl

Onderzoekers hebben een manier gevonden om antibioticagebruik op een veilige manier terug te dringen onder pasgeborenen die mogelijk een infectie hebben.

Blootstelling aan allergenen vermindert mogelijk toch risico op astma

Door NU.nl

Kinderen die in hun eerste levensjaren worden blootgesteld aan allergenen zouden volgens nieuw onderzoek mogelijk een kleiner risico lopen om astma te ontwikkelen.

'Zorgen voor ziek huisdier heeft ook invloed op geestelijk gestel van baasje'

Door NU.nl

Personen die eigenaar zijn van een dier dat lijdt aan een chronische of terminale ziekte, hebben vaker last van stress, angst of depressie.

Ggz-klinieken dreigen met patiΓ«ntenstop

Door ANP/NU.nl

In navolging van het voornemen van twee instellingen in Friesland en Zeeland dreigen nog drie aanbieders van geestelijke gezondheidszorg met een patiëntenstop. Zij krijgen naar eigen zeggen niet voldoende geld van de zorgverzekeraars om alle patënten te behandelen.

'Pubers van deze tijd gedragen zich minder volwassen dan veertig jaar geleden'

Door NU.nl

De huidige generatie tieners is minder geneigd om zich bezig te houden met 'volwassen' activiteiten zoals drinken, werken en seks hebben. Dat blijkt uit een grootschalige, vergelijkende studie onder Amerikanen.

Pleister ontwikkeld die overtollig vet bij muizen laat verdwijnen

Door NU.nl

Een pleister met micronaalden kan overtollig vet bij muizen wegnemen. De pleister weet witte vetten om te zetten in bruine vetten, die makkelijker te verbranden zijn.

NZa moet opnieuw kijken naar bezwaar tegen tarieven onderzoek

Door NU.nl

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet opnieuw een beslissing nemen over het bezwaar dat diagnostische centra en laboratoria hebben ingediend tegen tarieven die de toezichthouder heeft vastgesteld.

Relatief meer werknemers melden zich bij bedrijfsarts met burn-out

Door ANP/NU.nl

Relatief meer mensen kloppen vanwege overspannenheid of een burn-out bij de bedrijfsarts aan, meldt het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten maandag op basis van landelijke cijfers.

OLVG eerste ziekenhuis in Benelux met chemotherapierobot

Door NU.nl/AT5

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam zet vanaf maandag een robot in die de chemotherapie voor kankerpatiënten bereidt. Het ziekenhuis is met deze innovatie de eerste in de Benelux en één van de slechts vijftig ziekenhuizen ter wereld.

❌