[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019NU Gezondheid

Hoe je lichaamsvet kunt 'wegsmelten' door pittig te eten

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Lichaamsvet is niet per definitie slecht. Tien vragen aan dr. Mariëtte Boon, arts en vet-onderzoeker aan het LUMC die samen met prof. Liesbeth van Rossum het boek VET belangrijk schreef, dat op 19 april verschijnt. "Wist je dat een bepaald type vet belangrijk is voor de verbranding? We kunnen het activeren. Onder meer door kou en door spicy te eten."

85 procent van de Nederlanders zoekt bij gezondheidsklachten op internet

Door NU.nl

Van de volwassen Nederlanders raadpleegt 85 procent in zekere mate het internet bij gezondheidsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De overige 15 procent doet dat nooit.

Gisteren β€” 18 April 2019NU Gezondheid

OVV: Veiligheid psychiatrische patiΓ«nten en hun omgeving niet gewaarborgd

Door NU.nl

De veiligheid van mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) is in de Nederlandse zorg onvoldoende gewaarborgd, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) donderdag. Ook de veiligheid van mensen uit de omgeving van de patiënten is in het geding.

Doktersadvies: Wat kost een bezoek aan mijn huisarts?

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag die hij in zijn praktijk hoort. Deze week is dat: wat kost een bezoek aan mijn huisarts?

Zo leef je zo proefdiervrij mogelijk (voor zover dat kan)

Door NU.nl/Kim Einder

In Nederland vinden jaarlijks ruim een half miljoen dierproeven plaats omwille van de gezondheid of het schoonheidsideaal van mensen. Op Wereldproefdierendag, op woensdag 24 april, pleiten dierenwelzijnsorganisaties voor alternatieven.

Hoe verhoog je je geluksgevoel? 'Gelukkig zijn is te leren'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Gelukkige mensen zijn gezondere mensen. Maar hoe vergroot je je geluksniveau? Hoe leer je slechte gewoontes af die je geluk in de weg staan? NU.nl vraagt het hoogleraar klinische psychologie Willem van der Does, die er een boek over schreef.

Depressie versus burn-out: Wat zijn de verschillen?

Door NU.nl/Meike Bergwerff

De kenmerken van een burn-out overlappen deels met die van een depressie. Dat zorgt voor verwarring, het zijn immers wel echt twee verschillende dingen. Hoe zit dat? En is die verwarring een probleem?

OuderNU Gezondheid

NVWA: Tientallen handdesinfectiemiddelen voldoen niet aan eisen

Door NU.nl

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat slechts 6 van de 47 onderzochte handdesinfectiemiddelen voor de consumentenmarkt voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Het gaat hierbij om producten met stoffen die werkzaam zijn tegen micro-organismen.

Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel

Door NU.nl

Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.

Experts: Zorg voor anorexiapatiΓ«nten in Nederland schiet tekort

Door NU.nl

Als de anorexiazorg in Nederland niet op korte termijn verbetert, ontstaan er meer levensbedreigende situaties. Dat meldt Trouw op basis van gesprekken met deskundigen.

'Aantal kinderen VS dat behandeld is voor inslikken voorwerp verdubbeld'

Door NU.nl

Het aantal kinderen jonger dan zes jaar dat in de Verenigde Staten op de spoedeisende hulp belandde voor het inslikken van kleine voorwerpen, zoals speelgoed, munten of batterijen, is in twintig jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit een nieuwe studie, meldt persbureau AP vrijdag.

Mislukte penisvergrotingen nationaal probleem in Papoea-Nieuw-Guinea

Door ANP

Papoea-Nieuw-Guinea kampt met een nationaal probleem: mislukte penisvergrotingen. Mannen laten vreemde vloeistoffen in het lid spuiten in een poging dat te vergroten, zoals kokos-, baby- of keukenolie of siliconen.

'Ex-kankerpatiΓ«nten ervaren maatschappelijke problemen'

Door NU.nl

Bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden ervaren maatschappelijke en lichamelijke problemen. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen.

'Hongerhormonen zijn te foppen en te beΓ―nvloeden'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Nederlanders zijn massaal te dik. Dat komt doordat ze te veel eten en te weinig bewegen, maar ook door te veel stress en de 'obesogene omgeving' die ze onbewust meer laat eten. Het goede nieuws: we kunnen ons honger- en verzadigingssysteem zelf beïnvloeden. Elf vragen aan hoogleraar en internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum.

Griekse baby door nieuwe ivf-methode geboren uit drie biologische ouders

Door NU.nl

In Griekenland hebben artsen een baby die drie biologische ouders heeft ter wereld gebracht. Het jongetje is gemaakt uit het zaad van de vader en de eicellen van twee verschillende vrouwen.

GGD: Meer lichamelijke problemen bij jongeren door beeldschermgebruik

Door NU.nl

Als jongeren twintig minuten naar een laptop, tablet of smartphone hebben gekeken, moeten zij volgens de GGD een korte 'kijkpauze' van twintig seconden inlassen om lichamelijke problemen te voorkomen. Dat plan wordt donderdag gelanceerd op het Nederlands Congres Volksgezondheid in Utrecht, schrijft het AD.

Drugs als medicijn? 'Ketamine niet meer aanprijzen dan nodig'

Door NU.nl/Joanne Wienen

Kunnen ketamine, narcosemiddel en partydrugs uitkomst bieden voor mensen met een hardnekkige depressie? Dat is de vraag die Robert Schoevers, hoogleraar psychiatrie in het UMCG, probeert te beantwoorden.

Muziek als therapie, werkt dat?

Door NU.nl/Lian van Doorn

Een therapeut die in het ziekenhuis harp gaat spelen voor een patiënt en een apotheker die een playlist van Pharell Williams meegeeft. Wat zegt de wetenschap hierover? NU.nl spreekt met onderzoeker Marianne van der Heijden en hoogleraar vaktherapie Susan van Hooren.

Doktersadvies: Wanneer koorts met vlekjes gevaarlijk is bij kinderen

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veel gestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week: wanneer is koorts met vlekjes gevaarlijk bij een kind?

Wat te doen tegen somberheid? 'Pillen hebben vaak geen zin'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Somberheid vormt een van de grootste gezondheidsrisico’s ter wereld. Geschat wordt dat er wereldwijd zo'n 350 miljoen mensen aan lijden. Volgens GZ-psycholoog en auteur Bjarne Timonen kunnen we op een natuurlijke manier uit het dal klimmen. Hij schreef het boek De leefstijlgids tegen somberheid.

❌