[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018NU Gezondheid

Blokhuis wil kinkhoestvaccin voor zwangere vrouwen

Door ANP

Het kinkhoestvaccin moet aan alle zwangere vrouwen in Nederland worden aangeboden. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid). 

'Toenemend tekort antibiotica in Nederland is zorgelijk'

Door ANP

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maakt zich zorgen over het toenemend tekort aan antibiotica in Nederland. 

'Blijven bewegen en werken effectief bij lage rugpijn'

Door ANP

Veel patiënten die worden behandeld aan lage rugpijn zouden niet de juiste zorg krijgen. "Behandelingen zijn nauwelijks effectief en soms zelfs ronduit schadelijk." 

OuderNU Gezondheid

Bijna 90 procent van bevolking voelt zich gelukkig

Door ANP

De overgrote meerderheid (bijna 90 procent) van de volwassen Nederlanders zegt gelukkig te zijn. Bijna negen op de tien volwassenen waardeert het eigen geluk met een rapportcijfer 7 of hoger. 

ME is 'ernstige chronische ziekte' volgens Gezondheidsraad

Door ANP/NU.nl

ME/CVS, ook bekend als het chronische vermoeidheidssyndroom, is een "ernstige chronische ziekte, die het functioneren en de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden substantieel beperkt'." Dat schrijft de Gezondheidsraad maandag in een advies aan de Tweede Kamer.

Steeds minder tuberculose-patiΓ«nten in Nederland

Door ANP

Het aantal patiënten met tuberculose in Nederland is vorig jaar voor het eerst sinds de start van de metingen in 1950 gedaald tot onder de 800. Volgens gezondheidsinstituut RIVM ging het in totaal om 787 tbc-patiënten, 11 procent minder vergeleken met het voorgaande jaar.

'Medische gegevens vanaf volgend jaar op eigen computer beheren'

Door NU.nl

Het wordt voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijke medische gegevens in eigen beheer te krijgen. Mensen kunnen vervolgens zelf kiezen om die informatie te delen met zorgverleners.

Nederlanders worden naar verwachting gezonder Γ©n ouder

Door NU.nl

Naar verwachting worden Nederlanders steeds ouder en gaat dat minder vaak gepaard met lichamelijke beperkingen. Voorwaarde is dat de ontwikkelingen in gezondheid en sterfte van de afgelopen 35 jaar doorzetten.

Opnamestop VUmc Amsterdam niet langer van kracht

Door NU.nl

De opnamestop die het VUmc in Amsterdam woensdag invoerde, is opgeheven. Het ziekenhuis nam 48 uur lang geen patiënten op bij de Intensive Care en Medium Care, vanwege een resistente ziekenhuisbacterie.

Tweehonderd baby's en peuters gezocht voor onderzoek koemelkallergie

Door NU.nl

Wetenschappers zijn op zoek naar 200 baby's en peuters voor een onderzoek naar koemelkallergie. Ze willen een product testen waarmee jonge kinderen mogelijk sneller over de allergie heen kunnen groeien.

Een op de vijf Nederlanders heeft last van slaapproblemen

Door NU.nl

20 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft in 2017 last gehad van slaapproblemen. Dat blijkt uit cijfers afkomstig uit de Gezondsheidsenquête van het CBS.

Voedingssupplement MMS verboden door NVWA

Door ANP/NU.nl

De  Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de verkoop van het voedingssupplement MMS verboden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van MMS kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico's.

VUmc bekijkt of het opnamestop vrijdag kan opheffen

Door ANP/NU.nl

Het VUmc in Amsterdam beslist vrijdag of het de opnamestop beëindigt. Eerder deze week was die opnamestop ingesteld voor de intensive care en de medium care omdat er opnieuw een ziekenhuisbacterie was gevonden. 

Lidl roept amaranth terug wegens risico op salmonella

Door NU.nl

In het product Golden Sun Bio Organic Amaranth, dat in februari als actieproduct is verkocht bij filialen van Lidl in Nederland, is salmonella aangetroffen. 

'Twee derde huisartsen heeft moeite met werkdruk'

Door ANP

Twee derde van de huisartsen in Nederland vindt de werkdruk te hoog. Daardoor staat de kwaliteit van de huisartsenzorg onder druk.

MS-medicijn Fampyra vanaf april niet meer vergoed

Door NU.nl

Fampyra, een medicijn dat wordt gebruikt door MS-patiënten die nog niet in een rolstoel zitten, wordt vanaf april niet meer vergoed in het basispakket.

Griepepidemie zorgt niet voor tekort aan bloeddonoren

Door ANP

De bloedvoorziening is niet in gevaar als gevolg van de griepepidemie die al dertien weken huishoudt in Nederland. 

Onderzoek AMC naar galwegkanker gestopt na veertien sterfgevallen

Door NU.nl/ANP

Het AMC in Amsterdam heeft een onderzoek naar galwegkanker in 2016 stopgezet nadat er veertien mensen tijdens het onderzoek overleden. Na analyse blijkt dat de meeste patiënten niet zijn overleden door de complicaties van de operatie.

'Beginnende arts heeft weinig medicijnkennis'

Door ANP

Een groot deel van de bijna afgestudeerde artsen in Europa zou niet goed in staat zijn om effectief en veilig geneesmiddelen voor te schrijven. 

RIVM waarschuwt voor sportvoedingssupplementen

Door ANP

Voedingssupplementen leiden regelmatig tot lichamelijke klachten, waarschuwt het RIVM (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) woensdag na onderzoek.

❌