[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018NU Gezondheid

Meer mensen met griep naar de huisarts

Door ANP

De griepgolf, waar veel Nederlanders sinds half december last van hebben, breidt zich iets verder uit. Huisartsen zien vooral baby's en kleine kinderen tot vier jaar langskomen met griepklachten.

Gisteren โ€” 16 Januari 2018NU Gezondheid

Behandeling tegen opvliegers ook getest bij mannen

Door ANP

Het Gelderse ziekenhuis Rijnstate gaat uitzoeken of een behandeling voor vrouwen met opvliegers (hevig warmtegevoel, transpiratie) ook kan werken bij mannen met hetzelfde verschijnsel. 

'Pest werd niet verspreid door ratten, maar door mensen zelf'

Door NU.nl

Volgens nieuw onderzoek waren niet ratten maar vlooien en luizen op mensen verantwoordelijk voor de verspreiding van de pest.

OuderNU Gezondheid

'Nog te weinig wachtlijstbemiddeling door zorgkantoren'

Door ANP

Zorgverzekeraars en zorgkantoren helpen hun verzekerden nog te weinig op weg naar een andere zorgaanbieder als deze cliënten te lang moeten wachten op hulp. Dat zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een rapportage over de aanpak van wachttijden.

Een vijfde van Nederlandse vrouwen slachtoffer seksueel geweld

Door NU.nl

Zes procent van alle mannen en 22 procent van de vrouwen heeft te maken gehad met seksueel geweld. 11 procent van de vrouwen heeft geslachtsgemeenschap gehad tegen de eigen wil, tegenover een procent van de mannen.

'EU-landen waarschuwen elkaar niet voldoende over omstreden artsen'

Door NU.nl

Artsen die in een EU-land zijn geschorst komen vaak toch weer aan het werk in andere lidstaten. Het Europese waarschuwingsysteem dat dit moet voorkomen werkt niet goed genoeg. In tien landen wordt het zelfs helemaal niet gebruikt.

Operatiekamers Gronings ziekenhuis na jaar weer open na sluiting door vliegjes

Door NU.nl

Het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuis Refaja in Stadskanaal is na een jaar opnieuw in gebruik genomen. Begin vorig jaar werden er meerdere insecten aangetroffen in de operatiekamers, nadat het kort daarvoor was geopend.

Iets meer mensen staan organen of weefsel af na overlijden

Door ANP

Het aantal mensen dat na overlijden organen of weefsel heeft afgestaan voor transplantatie is vorig jaar iets gestegen. In totaal ging het om 244 mensen, 4 procent meer dan in het voorgaande jaar.

'Vraag om euthanasie in 2017 met 38 procent gestegen'

Door ANP

Het aantal aanvragen voor euthanasie is bij de Levenseindekliniek vorig jaar met 38 procent toegenomen tot 2.500 patiënten.

'Paraplupil veelbelovend voor hiv-preventie'

Door NU.nl

Amerikaanse onderzoekers hebben een pil ontwikkeld die in de maag uitklapt tot een grotere pil, die voor langere tijd medicijnen kan blijven afgeven.

Nederlands ziekenhuis introduceert methode voor schadebeperking na hartinfarct

Door NU.nl

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft, samen met wetenschappers van de TU en LifeTec Group uit diezelfde stad, een procedure ontwikkeld die de schade na een hartinfarct mogelijk kan beperken.

Farmacieconcern Pfizer stopt onderzoek naar alzheimer- en parkinsonmedicatie

Door NU.nl

Medicijnfabrikant Pfizer stopt met het onderzoek naar nieuwe medicatie tegen de ziekte van Parkinson en Alzheimer. 

Kinderartsen waarschuwen opnieuw voor gevaar knoopcelbatterij

Door ANP

Kinderartsen slaan opnieuw alarm over de ernstige en soms dodelijke gevolgen van het inslikken van een knoopcelbatterij.

Griepepidemie in Nederland heerst al vier weken

Door ANP

De griepgolf in Nederland is nog steeds niet voorbij. Voor de vierde week op rij zien huisartsen, net als voorgaande weken, vooral baby's en kleine kinderen tot vier jaar langskomen met griepklachten.

'Duizenden cv-ketels van Nefit brandgevaarlijk'

Door ANP/NU.nl

Duizenden cv-ketels van Nefit zijn gevaarlijk omdat brand kan ontstaan en er risico is van koolmonoxidevergiftiging. 

Overheid start campagne om depressie bespreekbaar te maken

Door ANP

Het ministerie van Volksgezondheid lanceert dinsdag een campagne om psychische problemen bespreekbaar te maken. 

'Vrouwen met borstimplantaat hebben meer kans op lymfeklierkanker'

Door ANP

Vrouwen met een borstimplantaat lopen meer risico op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker in de borst dan vrouwen zonder implantaat. Deze vorm van lymfklierkanker heet grootcellig anaplastisch T-cellymfoom (ALCL).

Groter aanbod donornieren door speciale nierteams

Door ANP/NU.nl

Het inzetten van speciale nierteams, die voorlichting geven aan familie en vrienden van nierpatiënten over doneren van een nier, lijkt succesvol. Het aanbod van donornieren is naar schatting vier tot vijf keer toegenomen sinds de oprichting een jaar geleden.

Kruidvat en Trekpleister stoppen met verkoop van tabak

Door ANP

Trekpleister en Kruidvat stoppen met de verkoop van sigaretten. Dat laat topman Gerard van Breen in een interview in het AD weten.

Ministerie roept 18-jarigen op om stamceldonor te worden

Door ANP

Zo'n 190.000 jongeren die vorig jaar achttien jaar zijn geworden worden vanaf zaterdag door het ministerie van Volksgezondheid opgeroepen om stamceldonor te worden.

โŒ