[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Gezondheid

Zonkracht komende dagen voor het eerst dit jaar hoog

Door NU.nl

Wie de komende dagen naar buiten gaat, moet zich flink insmeren met zonnebrandcrème. Dit weekend wordt voor het eerst dit jaar een hoge zonkracht verwacht, meldt Weeronline vrijdag.

'Baby's in Limburg hebben vaker een aangeboren afwijking'

Door NU.nl

Het aantal baby’s met een aangeboren afwijking zou in de provincie Limburg veel hoger liggen dan in de rest van Nederland. Onderzoekers noemen de bevindingen van recent onderzoek "alarmerend".

HooikoortspatiΓ«nten kunnen extra klachten verwachten in het weekend

Door NU.nl

Er wordt dit weekend een piek van graspollen in de lucht verwacht. Hooikoortspatiënten zouden er daarom goed aan doen om hun medicatie de komende dagen af te stemmen op "erg ongunstige condities".

Kabinet trekt 435 miljoen uit voor vernieuwing wijkverpleging

Door ANP

De wijkverpleging krijgt er de komende vier jaar in totaal 435 miljoen euro bij. Dat geld is bedoeld om de omslag te maken naar een gezondheidszorg die er sneller bij is, vaker bij mensen thuis plaatsvindt en gebruikmaakt van bijvoorbeeld nieuwe technologie.

Organisaties willen psychisch kwetsbaren aan werk helpen

Door ANP/NU.nl

Een groot aantal organisaties werkt samen om mensen met een psychische kwetsbaarheid aan werk te helpen. Volgens de betrokken partijen kan werken een positief effect op iemands psychische gezondheid hebben.

Medewerkers gehandicaptenzorg ervaren veel agressie en geweld op werkvloer

Door ANP

Medewerkers in de gehandicaptenzorg ervaren nog steeds veel agressie en geweld op de werkvloer, blijkt uit een digitale enquête van vakorganisatie CNV Zorg & Welzijn.

'Uitslapen kan gezondheidsrisico's slaaptekort verminderen'

Door NU.nl

Personen die regelmatig te kort slapen, zouden risico op diverse gezondheidsproblemen lopen en daardoor een vroegtijdig overlijden riskeren. Door dit slaaptekort te compenseren en af en toe uit te slapen, zou men deze risico's kunnen voorkomen.

'Klachten door schildersziekte verergeren niet'

Door NU.nl

Personen die lijden aan chronische toxische encefalopathie (CTE) oftewel de 'schilderziekte', die wordt opgelopen door langdurige blootstelling aan organische oplosmiddelen, zien hun klachten niet verergeren.

Kabinet en zorg maken actieplan voor terugdringen regeldruk

Door ANP

Het kabinet en de gezondheidszorg willen samen in het oerwoud van regels in de zorg snoeien. Ze hebben een actieplan opgesteld dat ervoor moet zorgen dat de administratieve rompslomp voor zorgverleners ieder jaar moet verminderen.

'Elke dag een ei verlaagt kans op hart- en vaatziekten'

Door NU.nl

Door elke dag een ei te eten, zouden mensen de kans op een hart- of vaatziekte kunnen verkleinen. Dat blijkt uit een grootschalige Chinese studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Heart.

Rekenkamer EU onderzoekt grensoverschrijdende zorg

Door ANP

De Europese Rekenkamer onderzoekt hoe het staat met de grensoverschrijdende gezondheidszorg in de EU. Controleurs zullen daarvoor Nederland, Denemarken, Zweden, Italië en Litouwen bezoeken.

'Ziekenhuizen ruim vier keer zo veel kwijt aan schadeclaims'

Door ANP

Ziekenhuizen waren in 2016 meer kwijt aan schadeclaims vanwege fouten dan in 2007. Het totaal viel ruim vier keer zo hoog uit.

Minister wil dat nieuwe medicijnen sneller beschikbaar komen

Door ANP/NU.nl

Veelbelovende behandelingen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten, net als nieuwe medische technologie en medicijnen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dat bereiken met een nieuw fonds.

Inkooptraject voor machine tegen hersenstamkanker na nagellakactie Tijn gestart

Door NU.nl

Het inkooptraject voor een machine die ingezet kan worden voor het behandelen van hersenstamkanker bij kinderen, is gestart. De inmiddels overleden Tijn Kolsteren haalde met zijn nagellakactie meer dan een miljoen euro op om het apparaat te kunnen bekostigen. 

Erasmus MC verhuist laatste patiΓ«nten naar nieuw pand

Door NU.nl

De verpleegafdelingen van het Erasmus MC zijn vrijdag overgeplaatst naar een nieuw pand. Het is de laatste stap in de verhuizing van het Rotterdamse ziekenhuis.

Meerdere medische centra in Utrecht worden geheel rookvrij

Door DUIC.nl

Het UMC Utrecht, inclusief de omliggende terreinen, zal per 1 oktober geheel rookvrij worden. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) wordt dat al per 18 mei, tegelijk met de opening van het Prinses Máxima Centrum.

Minister De Jonge zegt genoeg zorg voor ouderen op wachtlijst toe

Door ANP

Zorgbehoevende ouderen die op de wachtlijst staan voor een plek in een verzorgingstehuis zullen in de toekomst genoeg zorg thuis blijven krijgen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge toe.

NUcheckt: Kan zonnebrandcrème kanker veroorzaken?

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op hun betrouwbaarheid. Bewering: Jezelf insmeren met zonnebrandcrème kan vanwege de bestanddelen in de crème kanker veroorzaken.

Protest tegen tabaksindustrie wordt donderdag overhandigd

Door ANP

Advocaat Bénédicte Ficq, longarts Wanda de Kanter en aangeefster en longkankerpatiënt Annemarie van Veen gaan donderdagochtend persoonlijk naar het gerechtshof in Den Haag om hun klaagschrift in de strijd tegen de tabaksindustrie te overhandigen. 

Kabinet gaat verkoop rookvrije sigaretten aan banden leggen

Door ANP/NU.nl

Voor apparaatjes die tabak verhitten en volgens de tabaksindustrie minder schadelijk zijn dan 'gewoon roken', gaan dezelfde regels gelden als voor gewone tabaksproducten. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) komt met een leeftijdsgrens en een reclameverbod voor dit soort producten, die ook wel bekendstaan als rookvrije sigaretten.

❌