[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Februari 2019NU Gezondheid

NUcheckt: Chocolade is geen bewezen medicijn tegen hoesten

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Dit keer de bewering: "Chocolade vermindert hoestklachten."

'In 2030 heeft een op de zeven Nederlanders het aan zijn of haar hart'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Overleed vijftig jaar geleden een op de twee Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, is dat nu 'maar' een op de vier. Dat bleek vorige week uit onderzoek van de Hartstichting. Toch groeit het aantal mensen met hart- en vaatziekten. Negen vragen aan Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Binnen of buiten sporten: Wat is gezonder?

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Je in het zweet werken op de loopband van een sportschool, of een flinke sprint door het bos trekken. Wat is nou beter: buiten sporten of juist binnen? "Een kleine, afgesloten ruimte waar veel mensen zich fanatiek inspannen, is niet altijd de gezondste omgeving."

Griepepidemie na tien weken nog steeds niet voorbij

Door ANP

De griepgolf in Nederland is na tien weken nog niet voorbij. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen vorige week 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Een week eerder waren dat er 101.

OuderNU Gezondheid

NVWA: Kwart van ballonnen geeft te veel kankerverwekkende stoffen af

Door NU.nl

Een kwart van de ballonnen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzocht, blijkt te veel nitrosamines af te geven. Dat is een kankerverwekkende stof.

Onderzoek: Antibioticaresistentie in Nederland onder controle

Door ANP

Bij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica, concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.

Onderzoek: Langer levend sperma brengt gezondere kinderen voort

Door NU.nl

Sperma dat langer leeft voordat het een eitje bevrucht, brengt gezondere nakomelingen voort, stellen onderzoekers van de Britse University of East Anglia en de universiteit van het Zweedse Uppsala.

Ketamine wint aan populariteit in uitgaansleven, xtc blijft meest gebruikt

Door NU.nl

De drug ketamine lijkt in Nederland steeds populairder te worden in het uitgaanscircuit, zo blijkt uit de Nationale Drug Monitor 2018 (NDM) van het Trimbos-instituut. Toch blijft xtc de belangrijkste uitgaansdrug.

Onderzoekers ontdekten dat salmonella via slimme truc darm binnendringt

Door ANP

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben ontdekt hoe de salmonellabacterie misbruik maakt van een verdedigingsmechanisme van het lichaam om darmcellen binnen te dringen. Volgens de universiteit is de vondst een belangrijke stap voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen om salmonella-infecties te voorkomen.

'Over dertig jaar hoort mediteren gewoon bij een gezonde leefstijl'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Meditatie is goed voor lichaam en geest. Mark Siegenbeek van Heukelom schreef het boek Helemaal naar de meditering. Hij gidst ons nuchter door de wereld van meditatie en mindfulness.

Vakantie als medicijn: 'Zelfs gezien als middel om volledig te herstellen'

Door NU.nl/Lian van Doorn

De voorjaarsvakantie is in aantocht. Maar hoe gezond is een vakantie eigenlijk? Twee deskundigen geven antwoord.

Arts vroeg of hij nog steeds euthanasie wilde, hij zei: 'Mens schiet op!'

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Tijdens Week van de Euthanasie (9 tot en met 16 februari) roept de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) mensen op om na te denken over de dood. NU.nl spreekt nabestaanden over wat euthanasie betekent voor hen. “Mijn vader wilde onder geen beding eindigen zoals zijn moeder.”

Waarom het niet 'gezonder' is om een relatie te hebben

Door NU.nl/Lian van Doorn

Nederland telt drie miljoen alleenstaanden en dat worden er steeds meer. Wat is beter voor je gezondheid: single zijn of een relatie hebben? NU.nl vraagt het experts.

Kwart leerlingen van middelbare school in Goes meldt zich ziek

Door ANP

De griepepidemie heeft flink huisgehouden op een middelbare school in de Zeeuwse stad Goes. Een kwart van de zestienhonderd leerlingen van de Goese Lyceum-locatie Oranjeweg heeft zich ziek gemeld.

WHO: Wereldwijd lopen jongeren risico op gehoorschade door audiospelers

Door NU.nl

Wereldwijd beschadigen jonge muziekliefhebbers hun gehoor met audiospelers zonder volumebegrenzing, stelt de wereldgezondheidsorganisatie WHO dinsdag.

Proef met gratis zorg voor slachtoffers van seksueel geweld

Door ANP

Slachtoffers van seksueel geweld hoeven binnenkort geen eigen risico meer te betalen voor hun medische zorg. Het gaat om een proef van een jaar, om te kijken of de financiële bijdrage die slachtoffers nu wel kwijt zijn voor deze groep een drempel vormt om zich te melden.

Een op de vijf huisartsen weigert onterecht patiΓ«nten

Door ANP/NU.nl

Patiënten die op zoek zijn naar een nieuwe huisarts worden nog te vaak onterecht geweigerd, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag. Volgens het onderzoek besluit een op de vijf huisartsen weleens een patiënt niet aan te nemen zonder zich daarbij aan de regels te houden.

Amsterdam UMC ontvangt 5 miljoen euro om medicijnen te produceren

Door AT5

Het Amsterdam UMC krijgt 5 miljoen euro van de Vriendenloterij om zelf medicijnen te ontwikkelen tegen zeldzame ziekten. Deze medicijnen kosten normaal gesproken tonnen per patiënt per jaar.

Grotere kans op overleven hartaandoening of beroerte

Door ANP

De kans dat iemand een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft, is groter geworden. Tevens overlijden mensen op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van dergelijke hart- en vaatziektes, blijkt maandag uit onderzoek van de Hartstichting.

Wat te doen bij verkoudheid: Snuiten of sprayen?

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Het is de tijd van het jaar: mensen zijn massaal verkouden. Hoe komen we eigenlijk aan zo’n verkoudheid? En, belangrijker: hoe komen we ervanaf? NU.nl vraagt het aan rhinoloog Jeroen Clement, KNO-arts bij het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.

❌