[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 19 Augustus 2019NU Gezondheid

Apothekersorganisatie verwacht dat medicijntekort groter wordt

Door NU.nl

Apothekersorganisatie KNMP zegt maandag in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal dat het geneesmiddelentekort in 2019 waarschijnlijk groter wordt. Sinds 2010 neemt het aantal tekorten met sprongen toe.

OuderNU Gezondheid

Heeft de maan echt effect op onze gezondheid?

Door NU.nl/Elise Vermeeren

Er zijn ontelbaar veel mythes over de maan: vrouwen zouden bij een volle maan eerder bevallen en we zouden slechter slapen. Heeft de maan echt effect op onze gezondheid? "Geloven in de maan moet je vooral doen, maar het is niet betrouwbaar", zegt sterrenkundige Peter Barthel.

Dermatoloog: 'Verbrande huid insmeren met aftersun heeft vaak geen zin'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Wat als je je niet goed genoeg hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème en je huid is verbrand door de zon? Heeft het gebruiken van aftersun dan zin? Acht vragen aan dermatoloog dr. Jorrit Terra.

Iedereen zweet, maar wanneer zweet je te veel?

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is de vraag: wanneer spreek je van overmatig zweten?

Zeven praktische zaken om op te letten als je ziek wordt op vakantie

Door NU.nl/Kim Einder

De ANWB Alarmcentrale ontving vorig jaar honderdduizenden telefoontjes van zieke of gewonde vakantiegangers in het buitenland. Waar moet je op letten als je op reis in de lappenmand belandt? Zeven tips.

Zo voorkom je dat je door eten op vakantie maag- en darmklachten krijgt

Door NU.nl/Meike Bergwerff

In de zomer slaat de maag nogal eens op hol van nieuw eten in een ander land of barbecues in het park. Zo houd je je spijsvertering rustig en gezond.

Wat je moet doen als je wordt gebeten door een insect

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wat moet je doen als je wordt gebeten door een insect? En wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan?

'Gezonde voeding lijkt sleutel voor het indammen van chronische ziekten'

Door NU.nl/Dorien Dijkhuis

Nadat de focus lange tijd vooral op medicatie lag, is er nu een verandering op komst, zegt internist Yvo Sijpkens. Hij biedt sinds acht maanden voedingsadvies aan als medische interventie bij chronische ziekten.

Zorgt bepaalde tandpasta echt voor wittere tanden?

Door NU.nl/Germieke Smits

Wittere tanden: wie wil dat nou niet? Whitening tandpasta belooft je tanden witter te maken. Maar doet het dat ook? Tandarts Richard Kohsiek geeft antwoord.

MS-middel Fampyra keert na herzien advies terug in basispakket

Door NU.nl

Fampyra, een middel voor mensen met multiple sclerose (MS), komt per 1 september in het basispakket voor patiënten van achttien jaar en ouder. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) volgt daarmee een herzien advies van het Zorginstituut.

Hoe (on)gezond is het om de hele zomer op slippers te lopen?

Door NU.nl/Kim Einder

Zolang het weer het toelaat, lijkt het heerlijk om de hele zomer op slippers te lopen. Of is dat slecht voor je voeten? NU.nl vraagt het aan drie experts.

Bloedbank Sanquin: Tekort aan donoren met niet-westerse achtergrond

Door ANP

Bloedbank Sanquin is bezig met het opzetten van een campagne om mensen met Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse wortels op te roepen bloed te geven. Vooralsnog zijn er in Nederland maar weinig mensen met deze achtergrond die bloed doneren, terwijl hun bloed wel nodig is.

Wanneer het verstandig is om een hartfilmpje te laten maken

Door NU.nl/Britt Sijtsma

Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wanneer is het maken van een hartfilmpje nodig?

NUcheckt: Waarom je je tanden niet hoeft te spoelen na het poetsen

Door NU.nl

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het is beter voor je gebit om na het tandenpoetsen niet te spoelen met water."

Zo weet je of er plastic zit in de shampoo of zonnebrand die je gebruikt

Door NU.nl/Germieke Smits

Ooit geweten dat in veel verzorgingsproducten en make-up microplastics zitten? Het gaat om zogenaamde microplastics. Hoe zit dat?

'Gassen in je lichaam zetten met 40 procent uit tijdens een vliegreis'

Door NU.nl/Kim Einder

Hoewel je in het vliegtuig urenlang zit te niksen, voelen veel mensen zich na aankomst op de bestemming toch behoorlijk geradbraakt. Wat doet een lange vlucht met je lichaam en gezondheid?

'Drie keer zoveel aan pijnstillers verslaafde Nederlanders in klinieken'

Door NU.nl

Het aantal Nederlanders dat verslaafd is aan zware pijnstillers en terechtkomt in afkickklinieken, is in de periode van 2012 tot 2018 verdrievoudigd. Het aantal verslaafden steeg van 92 naar ruim 292, meldt NRC zondag.

Erasmus MC: Controle bij drager BRCA2 even effectief als borstamputatie

Door NU.nl

Intensieve controles met MRI-scans of mammografieën blijken voor dragers van het borstkankergen BRCA2 bijna net zo effectief als het preventief amputeren van beide borsten, concluderen onderzoekers van het Erasmus MC na onderzoek.

Aantal hepatitisdoden in de EU met 16 procent gedaald

Door NU.nl

Het aantal hepatitisdoden in de Europese Unie is tussen 2011 en 2016 met 16 procent afgenomen, meldt het statistiekbureau Eurostat vrijdagochtend. Het betreft hier alle vijf vormen van virale hepatitis.

Zo voorkom je een voedselvergiftiging

Door NU.nl/Meike Bergwerff

Elke dag lopen gemiddeld tweeduizend Nederlanders een voedselvergiftiging of -infectie op. Vijf tips om te voorkomen dat je ziek wordt van eten.

โŒ