[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Podiuminfo nieuws

TivoliVredenburg stopt met cowboyfeestjes voor kinderen

Poppodium TivoliVredenburg organiseert geen themafeesten voor kinderen meer met cowboys en indianen. Dat is besloten na kritiek van activisten die vinden dat zo'n thema racistisch is.

Concerten D'Angelo in Paradiso uitgesteld

Volgende maand zou D'Angelo concerten geven in Paradiso, op 11 en 12 maart. Deze concerten gaan echter vooralsnog niet door. Wat de exacte reden is, is niet bekend.

Trix en Melkweg voor 5 Seconds of Summer

De Australische pop/rock band 5 Seconds of Summer komt naar Europa toe voor een concerttour. Nederland en België worden niet overgeslagen. Op 23 maart komen ze eerst naar Trix in Antwerpen toe om drie dagen later (26 maart) in de Amsterdamse Melkweg te komen spelen.

In This Moment naar Melkweg en 013

Er stonden al wat festivalshows in de agenda voor metalband In This Moment. Onder andere Download Festival, Graspop Metal Meeting en Hellfest krijgen bezoek van de Amerikaanse band.

Wolfmother komende zomer voor twee concerten naar Nederland

Afgelopen zomer was de Australische rockband Wolfmother al een aantal keer te zien in Nederland. Naast op Zwarte Cross was de band te zien in Paard, Paradiso en het Patronaat.

Xavier Rudd met 'Storm Boy'-tour naar AFAS Live en Ancienne Belgique

De Australische singer-songwriter Xavier Rudd komt weer eens onze kant op. Vorig jaar stond hij nog in TivoliVredenburg en naar De Oosterpoort, komend jaar is hij te bewonderen in de Amsterdamse AFAS Live (20 september) en Ancienne Belgique te Brussel (22 september).

Gisteren β€” 22 Februari 2018Podiuminfo nieuws

TivoliVredenburg verwelkomt Janis Ian

Nadat ze als tiener doorbrak in de Amerikaanse folkscene van de jaren ‘60 schreef Janis Ian in de jaren ‘70 haar bekendste nummers ‘At Seventeen’, ‘The Other Side of the Sun’ en ‘Fly Too High’. Haar songs leve

Bonnie Raitt eind juli ook naar 013

Naast het concert in de Rivierenhof zal Bonnie Raitt op donderdag 26 juli ook in 013 optreden. De countryzangeres en singer-songwriter is wereldberoemd, mede dankzij het meeslepende nummer I Can't Make You Love Me.

Dit weekend in de voorverkoop: o.a. Flogging Molly, Haim, Pinkpop en Vance Joy

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks een overzicht van de shows en festivals die in de voorverkoop gaan. Op Podiuminfo onder het menu kan je zo'n overzicht op elk gewenst moment van de week bekijken.

Swervedriver na 26 jaar terug in Paradiso (en ook bevestigd voor Transformer II)

De laatste keer dat de Britse shoegazeband in Paradiso speelde, was zo'n 26 jaar geleden. Aankomend mei komt Swervedriver voor twee shows terug naar het land! Op maandag 21 mei staat de band in het Amsterdamse Paradiso.

Winnen: 2x2 kaarten voor HAEVN in Hedon

Er zijn maar weinig bands die uiteindelijk de stap kunnen maken naar een groot publiek, HAEVN heeft dit gedaan terwijl zij nog geen debuutalbum hebben uitgebracht.

Trixie Whitley begin mei voor optredens naar LantarenVenster en Muziekgieterij

Trixie Whitley is een Belgisch/Amerikaanse artiest die zich manifesteert ergens tussen introspectie, avant-garde en pure onvervalste pop. Elektronica, gospel, alternatieve pop, R&B en rock versmelten naadloos in een hypnotiserende sound.

013 ontvangt Flogging Molly eind augustus

Flogging Molly uit Los Angeles staat bekend om ijzersterke liveshows die uit hun voegen barsten van de energie. Al 20 jaar lang verspreidt Flogging Molly haar Ierse roots aan de rest van de wereld.

Swervedriver na 26 jaar afwezigheid weer voor shows naar Nederland (o.a. Paradiso)

De laatste keer dat de Britse shoegazeband op Nederlandse bodem te zien was, was zo'n 26 jaar geleden. Aankomend mei komt Swervedriver voor twee shows terug naar het land! Op maandag 21 mei staat de band in het Amsterdamse Paradiso.

Jungle By Night voor concert naar Koninklijk Theater CarrΓ©

De Amsterdamse band Jungle By Night weet als geen ander hoe je een festival of popzaal kan laten kolken. Jungle By Night is een band vol blazers die een unieke mix van afrobeat, ethiojazz, funk, dub en rock maakt.

Anouk opnieuw voor groot strandconcert naar Scheveningen

Net als vorig jaar geeft Anouk een groot concert op het strand van Scheveningen. Op 7 september staat Nederlands bekendste rockzangeres met voorprogramma's Rondé en Son Mieux op het podium.

OuderPodiuminfo nieuws

DMA's terug naar Paradiso voor concert in grote zaal

Vorig jaar mei verkocht DMA's de Paradiso Noord uit. De Australische band mag het op 12 mei 2018 opnieuw komen laten zien in de Grote Zaal van Paradiso.

Isaac Gracie in mei langs de poppodia

Singer/songwriter Isaac Gracie was een van de hoogtepunten van de afgelopen Eurosonic. Hij speelt op zijn elektrische gitaar pastorale, folky popliedjes waarin hij zijn meest intieme emoties bezingt.

Australische rockzangeres Courtney Barnett terug in Nederland

Courtney Barnett komt weer terug naar Nederland. De Australische rockzangeres zal te zien zijn in Utrecht, in de popzaal TivoliVredenburg. In 2015 gooide Barnett hoge ogen met haar debuutalbum 'Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit'.

Bonnie Raitt richting openluchttheater Rivierenhof

Roots-/bluesmuzikante Bonnie Raitt komt voor een concert naar Antwerpen. Op woensdag 25 juli geeft ze een show in Openluchttheater Rivierenhof te Deurne (Antwerpen).

❌