[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018NU Internet

Gelre ziekenhuizen getroffen door datalek patiΓ«ntgegevens

Door ANP/NU.nl

Een hacker heeft mogelijk gegevens van patiënten van de Gelre-ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen ingezien door een datalek. Het e-mailaccount van een medewerker van het ziekenhuis werd onlangs gehackt nadat een phishingmail werd geopend.

Geen bewijs voor 'spionagechips' gevonden bij Supermicro

Door NU.nl

In apparatuur van het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro zijn geen spionagechips gevonden, heeft het bedrijf dinsdag aan klanten laten weten. 

Betalingsverkeer na landelijke pinstoring weer op gang gekomen

Door NU.nl/ANP

De pinstoring waar consumenten dinsdagochtend door het hele land last van hadden, is sinds ongeveer 8.30 uur voorbij. De storing begon rond 6.00 uur.

Streamingdienst voor realityshows hayu in Nederland beschikbaar

Door NU.nl

De streamingdienst hayu is vanaf dinsdagochtend ook in Nederland te gebruiken. Met de dienst kunnen kijkers meer dan tweehonderd realityseries kijken.

Gisteren β€” 10 December 2018NU Internet

Curaçao op Google Street View te bekijken

Door NU.nl/ANP

Curaçao is vanaf maandag op Google Street View te bekijken. Gebruikers kunnen zo ook navigeren naar locaties als de Pontjesbrug en Kleine Knip.

Windows 10 blijft activiteitsgeschiedenis ook na afmelding verzamelen

Door NU.nl

Windows 10 verzamelt de activiteitsgeschiedenis van gebruikers en stuurt die gegevens door naar Microsoft, zelfs als de gebruiker dat handmatig heeft uitgeschakeld.

Nieuw Google Plus-lek treft 52,5 miljoen gebruikers

Door NU.nl

Google heeft opnieuw een lek gevonden in sociaal netwerk Google+. Daardoor zijn mogelijk 52,5 miljoen gebruikers getroffen, en stopt het sociale netwerk nog eerder dan gepland.

Microsoft Edge krijgt ondersteuning voor Chrome-extensies

Door NU.nl

Microsoft Edge krijgt in de toekomst ondersteuning voor Google Chrome-extensies. Dat zegt een van de ontwikkelaars van de browser.

Privacywaakhond onderzoekt beleid bloedbanken en politieke partijen

Door NU.nl/ANP

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat controleren of bloedbanken, IVF-klinieken en politieke partijen goed omgaan met privégegevens van mensen over hun gezondheid en politieke voorkeur.

Rechtbank VS: 'Facebook treft geen blaam voor volgen op medische sites'

Door NU.nl

Facebook treft in de Verenigde Staten geen blaam voor het aanbieden van een mogelijkheid waarmee het bedrijf mogelijk gevoelige medische informatie in handen krijgt.

Japan weigert Huawei in 5G-netwerk uit angst voor Chinese spionage

Door NU.nl

Japan gaat apparatuur van de Chinese telecomfabrikanten Huawei en ZTE uitsluiten van zijn toekomstige 5G-netwerken.

Britse inlichtingendienst gaat vaker 'sleepnetmethode' toepassen

Door NU.nl

De Britse inlichtingendienst GCHQ gaat in het buitenland vaker op grote schaal gegevens aftappen, een methode die door critici ook wel het 'sleepnet' wordt genoemd.

OuderNU Internet

Jaaroverzicht YouTube slechtst gewaardeerde video van 2018

Door NU.nl

Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen.

'Franse veiligheidsdienst bekijkt of nepaccounts 'Gele Hesjes' aanwakkeren'

Door NU.nl

De Franse inlichtingendienst onderzoekt of er grote aantallen nepaccounts zijn die op sociale media de woede van de 'Gele Hesjes' aanwakkeren. Die groep ontevreden burgers protesteert in Frankrijk al dagen tegen de regering.

'Honderden Nederlanders slachtoffer van diefstal van 06-nummers'

Door NU.nl

In 2018 zijn er in Nederland honderden mensen slachtoffer geworden van 'simswapping', een truc waarbij criminelen proberen het 06-nummer van een slachtoffer in handen te krijgen.

Dit moet je weten over de argwaan tegen Huawei

Door NU.nl/Rutger Otto

De financieel directeur van Huawei is gearresteerd en het bedrijf wordt gelinkt aan de Chinese overheid. Dit speelt er op dit moment rond Huawei.

'Huawei investeert miljarden om Britse angst voor spionage weg te nemen'

Door NU.nl/ANP

Huawei gaat naar verluidt minstens 2 miljard dollar (omgerekend 1,75 miljard euro) investeren om zijn apparatuur beter te beveiligen.

ItaliΓ« legt Facebook boete van 10 miljoen euro op voor datamisbruik

Door NU.nl

Facebook heeft in Italië twee boetes gekregen van opgeteld 10 miljoen euro. Het bedrijf zou gebruikers misleiden over de verwerking van hun data.

Politie in EU mag digitaal bewijs opvragen bij andere lidstaten

Door NU.nl

Opsporingsautoriteiten in landen uit de Europese Unie mogen digitaal bewijsmateriaal in strafmateriaal rechtstreeks opvragen bij politiediensten in andere landen.

Modems van VodafoneZiggo-klanten herstarten spontaan

Door NU.nl/Bastiaan Vroegop

Een aantal klanten van VodafoneZiggo heeft last van een softwareprobleem dat ervoor zorgt dat hun modems meerdere malen per dag herstarten.

❌