[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019NU Internet

Chrome-browser gaat het makkelijker maken om betaalmuren te omzeilen

Door NU.nl

In een nieuwe versie van Googles browser wordt het makkelijker om betaalmuren te omzeilen met de incognitomodus van Chrome. Chrome 76 is op dit moment in de bètafase en komt binnenkort beschikbaar.

'Verenigde Staten infiltreren elektriciteitsnetwerk Rusland met malware'

Door NU.nl

De Verenigde Staten hebben het elektriciteitsnetwerk van Rusland geïnfiltreerd met malware, melden verschillende bronnen binnen de Amerikaanse overheid aan The New York Times.

Gisteren β€” 15 Juni 2019NU Internet

Facebook gaat reacties onder berichten ordenen op populariteit

Door NU.nl

Facebook gaat het reactiesysteem anders ordenen. Door de vele reacties onder berichten ontstaat er vaak te veel ruis en daarom wil het sociale medium belangrijke reacties bovenaan zetten. Dat meldt het bedrijf in een blog.

Russische accounts probeerden Europese verkiezingen te beΓ―nvloeden

Door NU.nl

Vanuit Rusland zijn voor en tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar valse berichten verspreid via sociale media. Dat staat in een rapport van de Europese Commissie. De berichten waren erop gericht het stemgedrag van burgers te beïnvloeden.

OuderNU Internet

Adobe werkt aan manier om gezichtsmanipulatie te herkennen

Door NU.nl

Adobe werkt aan kunstmatige intelligentie die nepfoto's kan herkennen. Het bedrijf beschrijft in een blogpost hoe zijn neurale netwerk succesvol kan herkennen of een foto met een bepaalde tool is gemanipuleerd.

E-mailplatform van Mijndomein enige tijd onbereikbaar door storing

Door NU.nl

Vanwege een storing was het vrijdag urenlang onmogelijk voor klanten van domeinverkoper Mijndomein om gebruik te maken van e-maildiensten. De storing is sinds 19.00 uur verholpen.

Van welke nieuwe games op E3 verwachten we het meest?

Door NU.nl

Op de jaarlijkse gamebeurs E3 in de Amerikaanse staat Californië presenteren grote en kleine gameontwikkelaars en -uitgevers hun nieuwste games en doen zij andere aankondigingen. In deze Week van NUtech bellen we met redacteur Bastiaan Vroegop, die in Los Angeles aanwezig is om een eerste blik op nieuwe games te werpen.

Twitter maakt manipulerende accounts uit Rusland, Iran en Spanje openbaar

Door NU.nl

Twitter publiceerde donderdag meerdere databases van accounts die het platform hebben misbruikt voor gecoördineerde manipulatie.

'Nederlanders bovengemiddeld bewust van Europese privacyrechten'

Door NU.nl

Nederlanders zijn zich bovengemiddeld bewust van privacyrechten die sinds mei 2018 voor alle inwoners van de Europese Unie gelden, blijkt donderdag uit een enquête onder ruim 27.500 Europeanen (pdf). Het onderzoek is op verzoek van de Europese Commissie uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar.

Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedrag

Door NU.nl

Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.

Europol rolt bende op die online namaakspullen verkocht

Door NU.nl

Europol heeft ruim drieduizend websites en meer dan zestienduizend socialemedia-accounts offline gehaald bij het oprollen van twee bendes. Bij invallen zijn 4,7 miljoen namaakproducten in beslag genomen.

Telegram-topman linkt DDoS-aanval aan protesten in Hongkong

Door NU.nl

Pavel Durov, de topman van Telegram, claimt op Twitter dat de DDoS-aanval op de berichtendienst tegelijk met de protesten in Hongkong plaatsvond. Volgens de CEO zijn de aanvallen afkomstig van een IP-adres in China.

Google-CEO Pichai belooft via interne mail verbetering YouTube-beleid

Door NU.nl

De CEO van Google, Sundar Pichai, wil dat YouTube goed gaat kijken naar het bestaande beleid. Dat schrijf Pichai in een interne mail die in handen is van The Verge.

Voormalig woonhuis Anne Frank te bekijken via Google Streetview

Door NU.nl

In samenwerking met Google heeft de Anne Frank Stichting het woonhuis van Anne Frank beschikbaar gesteld in 360-gradenbeeld. De online tentoonstelling is gemaakt ter ere van haar negentigste geboortedag op 12 juni.

'Zuckerberg wist mogelijk van ontwikkelaars die privΓ©data verzamelden'

Door NU.nl

Uit opgedoken e-mails valt af te leiden dat Facebook-directeur Mark Zuckerberg op de hoogte was van bekritiseerde privacypraktijken van het bedrijf, schrijft The Wall Street Journal op basis van meerdere ingewijden.

'Ticketmaster komt met eigen platform om kaarten door te verkopen'

Door NU.nl

Ticketmaster en Eventim komen in het najaar met een eigen dienst, waarmee gekochte evenementkaarten kunnen worden doorverkocht. De twee kaartaanbieders willen hiermee de concurrentie aangaan met TicketSwap.

Facebook Watch trekt elke dag 140 miljoen kijkers wereldwijd

Door NU.nl

Facebooks videoplatform Watch telt dagelijks 140 miljoen kijkers, maakt het bedrijf woensdag bekend in een blogbericht.

Chatapp Telegram doelwit van grote DDoS-aanval

Door NU.nl

Chatapp Telegram is het doelwit van een "grootschalige DDoS-aanval", meldt het bedrijf woensdag op Twitter.

Examenkandidaten moesten door rekenfout langer wachten op uitslag

Door NU.nl

Examenkandidaten op middelbare scholen die het leerlingvolgsysteem Somtoday gebruiken, moesten door een rekenfout in het programma langer wachten op de uitslag. Het AD signaleerde de problemen woensdagochtend.

NCTV: Digitalisering kan tot ontwrichting van de maatschappij leiden

Door NU.nl

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) uit woensdag zorgen over het feit dat vrijwel alle vitale processen en systemen in Nederland gedigitaliseerd zijn, maar er nauwelijks terugvalopties zijn. Nederland is volgens de NCTV ook onvoldoende weerbaar en daarmee kwetsbaar voor digitale aanvallen.

❌