[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018NU Internet

KVK bekijkt irritaties ondernemers door commercieel gebruik handelsregister

Door NU.nl

De Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.

'YouTube kan niet voldoen aan 'uploadfilter' van nieuw auteursrecht'

Door NU.nl

Google, de eigenaar van videoplatform YouTube, zou naar eigen zeggen niet kunnen voldoen aan geplande hervorming van het Europese auteursrecht, waaronder het omstreden 'uploadfilter'.

In eerste halfjaar 2018 ruim 1,5 miljoen euro gestolen via internetbankieren

Door NU.nl/ANP

Computercriminelen hebben in de eerste zes maanden van 2018 in totaal 1,56 miljoen euro buitgemaakt. Van dat geld werd zo'n 85 procent gestolen via phishing, melden de Nederlandse Vereniging van Banken en Betaalvereniging Nederland maandag.

Website conferentie Saoedi-ArabiΓ« offline na hackaanval

Door NU.nl

De website van het Future Investment Initiative, de Saoedische investeringsconferentie die ook wel Davos in the Desert (Davos in de woestijn) wordt genoemd, is offline gegaan nadat de pagina was gekaapt door hackers.

Beschuldigd Supermicro controleert hardware op Chinese spionagechips

Door NU.nl/Reuters

Het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro gaat zijn producten controleren op de aanwezigheid van malafide chips. Het onderzoek volgt na de publicatie van een omstreden artikel waarin stond dat de productieketen van Supermicro zou zijn geïnfiltreerd door China.

Twintig jongeren aangehouden voor oplichting via Marktplaats

Door NU.nl

Twintig jongeren die bij oplichting via Marktplaats en Facebook waren betrokken, zijn afgelopen weekend in Rotterdam-Zuid opgepakt door de politie.

Overheidssite Veiliginternetten.nl was onveilig door verlopen certificaat

Door NU.nl

Het bezoeken van de overheidswebsite Veiliginternetten.nl was op maandagochtend onveilig, omdat het certificaat op de site was verlopen.

'Facebook wil groot bedrijf inlijven om beveiliging te versterken'

Door NU.nl

Facebook zou een beveiligingsbedrijf willen overnemen om de privacy van gebruikers beter te kunnen waarborgen, meldt The Information maandag op basis van bronnen.

Gisteren β€” 21 Oktober 2018NU Internet

'Ontslagen Twitter-medewerker werkte met geheime dienst Saoedi-ArabiΓ«'

Door NU.nl

Een inmiddels ontslagen werknemer van Twitter zou door de geheime dienst van Saoedi-Arabië benaderd zijn om de persoonlijke gegevens van onder anderen journalisten en beveiligingsexperts te bekijken en door te spelen.

OuderNU Internet

Update Chrome-browser voegt scherm-in-schermmodus toe

Door NU.nl

Googles webbrowser Chrome heeft in de nieuwste versie voor laptops en pc's ondersteuning toegevoegd voor scherm-in-scherm.

'BeΓ―nvloedingsreclame rond Brexit bereikte 10 miljoen Britten op Facebook'

Door NU.nl

Een beïnvloedingscampagne op Facebook rond de Brexit zou ruim tien miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben bereikt.

Apple-topman Tim Cook roept Bloomberg op hackverhaal China in te trekken

Door NU.nl

Tim Cook, de directeur van Apple, roept persbureau Bloomberg op een artikel in te trekken. Het gaat om een omstreden publicatie waarin het medium beweert dat producten van een Amerikaans serverbedrijf zijn geïnfiltreerd door China.

'Malware van NSA gevonden in infrastructuur Rusland, Iran en Egypte'

Door NU.nl

Onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab hebben malware die wordt gelinkt aan de Amerikaanse inlichtingendienst NSA gevonden in computersystemen in Rusland, Iran en Egypte.

Twitter haalt pro-Saoedi-Arabische bots offline na verdwijning journalist

Door NU.nl

Twitter heeft donderdag een netwerk van pro-Saoedi-Arabische bots offline gehaald. De accounts plaatsten propagandaberichten over de verdwenen journalist Jamal Khashoggi.

Microsoft mag ontwikkelaarsplatform GitHub overnemen

Door NU.nl/ANP

Microsoft heeft toestemming gekregen van de Europese Commissie om het populaire ontwikkelaarsplatform GitHub over te nemen.

Oud-vicepremier Verenigd Koninkrijk wordt communicatiebaas bij Facebook

Door ANP

Voormalig vicepremier van het Verenigd Koninkrijk Nick Clegg gaat aan de slag bij Facebook. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid. Volgens Financial Times (FT) gaat hij in januari aan de slag op het hoofdkantoor van Facebook.

Facebook keurt nepreclame over Nederlandse verkiezingen goed

Door NU.nl

Het moderatieteam van Facebook heeft nepadvertenties over de Provinciale Statenverkiezingen goedgekeurd. De berichten konden in potentie de verkiezingen beïnvloeden.

Kun je in de cel belanden als je geheimen van je werk lekt?

Door NU.nl

In de podcast De week van NUtech gaat de techredactie van NU.nl dieper in op het belangrijkste technieuws van de week. Deze week bespreken we de lekken bij techbedrijven: waarom is informatie over bijvoorbeeld nieuwe smartphones al vaak van tevoren bekend?

Bijna 40 procent grote bedrijven in 2016 getroffen door cyberaanval

Door NU.nl

Van de grote Nederlandse bedrijven was 39 procent in 2016 slachtoffer van een cyberaanval van buitenaf. Het gaat in deze categorie om bedrijven met meer dan 250 medewerkers, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend op basis van de Cybersecuritymonitor 2018.

EU wil streng strafsysteem voor daders cyberaanvallen

Door ANP/NU.nl

Tegen personen of organisaties die betrokken zijn bij cyberaanvallen zouden snel strafmaatregelen moeten kunnen worden genomen, vinden de regeringsleiders van EU-lidstaten.

❌