[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 28 Mei 2018NU Internet

Rabobank en ABN AMRO zondag weer getroffen door DDoS-aanval

Door ANP/NU.nl

Rabobank is zondagavond opnieuw getroffen door een zogeheten DDoS-aanval. Volgens de bank waren er problemen met zowel internetbankieren als mobiel bankieren.


 

Gisteren โ€” 27 Mei 2018NU Internet

Gelekte Facebook-documenten tonen beleid tegen haatberichten

Door NU.nl

Interne documenten van Facebook tonen aangescherpt beleid tegen haatberichten van neonazi's en de White Power-beweging, opgesteld na de rellen in Charlottesville in 2017.

OuderNU Internet

Egypte doet YouTube maand in de ban na 'beledigende film'

Door ANP

Egypte heeft in een beroepszaak videowebsite YouTube voor een maand in de ban gedaan omdat daarop een film te zien was die voor moslims beledigend zou zijn. De Egyptische telecomautoriteiten moeten ervoor zorgen dat YouTube wordt geblokkeerd.

Facebook eist dat trailer Nederlandse film Redbad verwijderd wordt

Door BuzzE

Facebook heeft de makers van de nieuwe Nederlandse film Redbad gevraagd de trailer van de film te verwijderen. Ook weigert het bedrijf het promotiefilmpje van het historische epos, dat eind juni in première gaat, onder de aandacht van gebruikers te brengen. 

Alles wat je moet weten over de nieuwe Europese privacywet

Door NU.nl

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor de nieuwe Europese privacywet en het verhoor van Zuckerberg in Brussel.

Bestandenuitwisseldienst WeTransfer wil in 2021 naar de beurs

Door NU.nl

Het Nederlandse bedrijf WeTransfer, waarmee gebruikers bestanden kunnen uitwisselen, wil in 2021 naar de beurs.

FBI waarschuwt voor infiltratie van routers door Russische hackers

Door NU.nl

De FBI waarschuwt vrijdag voor Russische hackers, die mogelijk honderdduizenden routers hebben geïnfiltreerd om gegevens te verzamelen.

Witte Huis bereikt akkoord over voortbestaan Chinees telecomfabrikant ZTE

Door NU.nl

Het Witte Huis heeft vrijdag een akkoord bereikt over het in stand houden van de Chinese telecomfabrikant ZTE.

'Voor het eerst ruim 100 miljard MB mobiele data in kwartaal verbruikt'

Door NU.nl

Het mobiele dataverbruik steeg eind 2017 tot ruim 100 miljard MB in een kwartaal.

Activist klaagt Google en Facebook aan om schenden Europese privacywet

Door NU.nl

De Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems heeft aanklachten ingediend tegen Facebook, Google, WhatsApp en Instagram. Zij zouden de nieuwe Europese privacyregels overtreden.

'Leegloop bij Autoriteit Persoonsgegevens zorgt voor problemen'

Door NU.nl

Een leegloop aan personeel bij de Nederlandse privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zou voor problemen zorgen. Dat terwijl de waakhond meer macht heeft gekregen met de invoering van een nieuwe Europese privacywet.

Rabobank was donderdag slecht bereikbaar door DDoS-aanval

Door NU.nl

De website van de Rabobank was donderdag slecht bereikbaar door een DDoS-aanval. Klanten die de website niet konden bereiken, konden daardoor geen gebruik maken van verschillende internetdiensten.

Wat betekent de nieuwe Europese privacywet voor jou?

Door NU.nl/Floris Poort

Vanaf 25 mei geldt een nieuwe Europese privacywet en moeten bedrijven en instanties duidelijker en veiliger met persoonsgegevens omgaan. Wat houdt de wet in, en wat zijn de mogelijke gevolgen?

Internetbankieren ABN AMRO slecht bereikbaar door DDoS-aanval

Door ANP

ABN AMRO is getroffen door een DDoS-aanval. Daardoor zijn internetbankieren, mobiel bankieren en de website niet bereikbaar of erg traag.

FBI neemt domein achter Russisch malwarenetwerk in beslag

Door NU.nl

De FBI heeft een domein in beslag genomen dat mogelijk door Russische hackers werd gebruikt om ruim 500.000 routers en opslagapparaten aan te vallen met malware.

'Politiek nepnieuws heeft nog weinig effect in Nederland'

Door NU.nl

In Nederland valt het mee met de verspreiding van politiek nepnieuws. Wel is Nederland onvoldoende voorbereid op de manipulatie van online nieuws, concludeert het Rathenau Instituut in het rapport Digitalisering van het nieuws.

'Nieuwe privacywet aanvankelijk minder streng voor kleine organisaties'

Door NU.nl

Kleine Nederlandse organisaties die na invoering van de nieuwe privacywet nog niet aan de regels voldoen, krijgen in het begin niet direct boetes.

Bedrijf achter taxiapp Uber ziet verliezen flink teruglopen

Door ANP

Uber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxiapp, heeft zijn verliezen in het eerste kwartaal met bijna de helft teruggebracht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging bovendien flink omhoog.

Nederlanders besteden meer bij webwinkels uit andere EU-landen

Door NU.nl

Nederlandse consumenten hebben vorig jaar 1,5 miljard euro uitgegeven aan online aankopen bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Een jaar eerder kwam het bedrag nog uit op ruim 1 miljard euro.

Ook mensen die Facebook niet gebruiken kunnen data opvragen

Door NU.nl

Ook mensen die geen account op Facebook hebben, kunnen bij het sociale medium aankloppen om gegevens op te vragen die het bedrijf over hen verzamelt.

โŒ