[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderTelePhorum

T-Mobile en Eurofiber werken samen op vast net

Door B. Mulckhuijse

Operator T-Mobile Nederland en glasvezelexploitant Eurofiber hebben een strategische partnerovereenkomst gesloten. Hiermee heeft T-Mobile direct toegang tot de glasvezelinfrastructuur van Eurofiber. Met deze samenwerking wil T-Mobile zijn positie op de Nederlandse zakelijke markt versterken.

T-Mobile Nederland stelt dat de deal met Eurofiber één van de stappen is in zijn strategie voor de zakelijke markt in Nederland. De operator wil – naast de integratie van vast/mobiel en de levering van clouddiensten – de dienstverlening verder gaan uitbreiden met internetdiensten. In de toekomst zal T-Mobile ook andere IT-diensten in de cloud aan het portfolio toevoegen.

Marieke Snoep, directeur T-Mobile Zakelijk: “T-Mobile wil in een snel tempo de zakelijke dienstverlening uitbreiden. Klanten vragen veel capaciteit en hoge snelheden om in hun groeiende databehoefte te voorzien. Daarvoor hebben we een volledig aanbod nodig met toekomst vaste technologie. Dat is nu voltooid: een supergoed netwerk, een flexibele vast-mobile oplossing en nu dus ook internetdiensten over glasvezel.”

De strategische samenwerking met Eurofiber valt samen met de introductie van T-Mobile Cloud & Clear, een oplossing voor vaste en mobiele telefonie. Cloud & Clear is geschikt voor organisaties met én zonder eigen telefooncentrale, waarbij in het laatste geval de klant via een glasvezelverbinding met de cloud wordt verbonden.

Jeanine van der Vlist, Commercieel Directeur Eurofiber, toont zich eveneens verheugd over de met T-Mobile Nederland afgesloten samenwerking: “Er is een logische match tussen de glasvezelverbindingen van Eurofiber en het mobiele netwerk van T-Mobile. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met T-Mobile zal bijdragen aan de verdere uitrol van glasvezelverbindingen in Nederland.”

bron: telecommagazine – Joost Biederman

Het bericht T-Mobile en Eurofiber werken samen op vast net verscheen eerst op TelePhorum.

Interoute neemt concurrent Easynet over

Door B. Mulckhuijse

Interoute meldt dat ze overeenstemming heeft bereikt voor de overname van Easynet. De overnamesom voor Easynet bedraagt £ 402 miljoen, ongeveer € 550 miljoen. Beide bedrijven hebben hun oorsprong in Europa, waarbij Easynet in de ongeveer 20 jaar van haar bestaan ook wereldwijd diensten is gaan leveren. De feitelijk overname wordt in oktober van dit jaar verwacht.

Beide bedrijven leveren een vergelijkbaar dienstenpakket en de overname zal dus vooral een schaalvoordeel opleveren. Daarbij komt dat Easynet in vergelijk met Interoute een meer wereldwijde aanwezigheid heeft. Interoute heeft zich met name in de afgelopen jaren geprofileerd als cloud provider. Noch Easynet, noch Interoute biedt mobiele communicatiediensten.

bron:Interoute

Het bericht Interoute neemt concurrent Easynet over verscheen eerst op TelePhorum.

Praktijktest mobiele netwerk dekking

Door B. Mulckhuijse

Op basis van een uitgebreide steekproef concludeert onderzoeksbureau P3 Group dat de netwerken van Vodafone en KPN vrijwel even goed presteren. Toch zijn er verschillen aan te geven in de te verwachten klantervaring bij beide netwerken. Ook het nieuwe Tele2 netwerk is meegenomen, maar het netwerk van T-Mobile bleef buiten het onderzoek.

Vodafone op punten beter dan KPN

Volgens de gebruikt benchmark methode voor mobiele dekking scoort Vodafone gemiddeld over alle onderdelen fractioneel beter dan KPN. Het netwerk van Tele2 wordt als goed beoordeeld, maar scoort nog beduidend minder dan Vodafone en KPN.

Interessanter is te kijken naar de verschillen. Dan blijkt dat Vodafone beduidend beter scoort in grote steden. KPN haalt haar gemiddelde op door ook buiten de grote steden een redelijke goede prestatie neer te zetten.

Overigens is de steekproef verre van alles omvattend. Een groot deel van Nederland blijft geheel buiten de metingen. Alle buitengebieden (alles buiten de steden en enkele verbindingswegen), maar ook geheel Zeeland en westelijk Noord-Brabant zijn niet meegenomen.

Dekkingsprofielen

Het is voor Nederlandse bedrijven vooral interessant te weten hoe de dekking van de netwerken op hun eigen bedrijfslocaties is. Een dergelijk dekkingsprofiel geeft een goede inschatting van de werkelijke gebruikservaring van de medewerkers. Deze gegevens zijn echter (nog) niet gepubliceerd door de P3 Group.

Meer informatie:

Het bericht Praktijktest mobiele netwerk dekking verscheen eerst op TelePhorum.

KPN blijft zakelijk klant wegcijferen

Door B. Mulckhuijse
Ook dit kwartaal raakt KPN weer bijna 10% van haar omzet kwijt. De bruto winst daalt met ca. 20% nog sneller. Allemaal te wijten aan ‘slappe zakelijke markt’, voor bestuursvoorzitter Eelco Blok. Het antwoord hierop blijft verder bezuinigen en dus reduceren op service en personeel.

CEO Eelco Blok op BNR: “In de zakelijke markt krimpt de omzet van KPN nog steeds. Maar daar hebben we een pakket maatregelen genomen op basis waarvan wij de verwachting hebben dat de omzet op termijn ook zal ombuigen.”
Deze maatregelen betreffen voornamelijk personeel reductie: “Begin 2014 hebben we voor het totale bedrijf een banenreductie aangekondigd van tussen de 2000 en 2500, inclusief de 580 van de zakelijke markt. We zitten nu halverwege dat aantal te reduceren banen: 1150. Dus om dat programma af te maken hebben we nog een keer de reductie van zo’n aantal banen te gaan.”
Dhr. Blok wijt in zijn toelichting op de cijfers geen woord aan de succesvolle concurrentie of de negatieve ontwikkeling van de tevredenheid van de eigen zakelijke klanten. De klanttevredenheid is volgens de eigen cijfers van NPS: -10.
Kwartaalcijfers KPN over 2e kwartaal 2015.

Kwartaalcijfers KPN over 2e kwartaal 2015.

 

Wanneer het verlies van de zakelijke klant in dit tempo doorgaat zullen concurrenten de overhand krijgen op de zakelijk markt. Met name Vodafone en de nieuwe combinatie Ziggo Zakelijk (nu inclusief UPC), maar ook tientallen, zo niet honderden kleinere bedrijven, staan te trappelen om hun diensten aan de zakelijke consument te leveren.

Het bericht KPN blijft zakelijk klant wegcijferen verscheen eerst op TelePhorum.

KPN opent Tier IV datacenter in Eindhoven

Door B. Mulckhuijse

KPN heeft op de High Tech Campus in Eindhoven zijn tiende datacenter geopend, het eerste dat voldoet aan de Tier IV-certificering.

KPN’s bestuursvoorzitter Eelco Blok en Rob van Gijzel, de burgemeester van Eindhoven, verrichtten de openingshandelingen. Voor het datacenter geldt dat één van de belangrijkste voorwaarden is dat geen enkele storing een uitval van ICT-systemen – en dus dataverlies van klanten – kan veroorzaken. Het nieuwe KPN datacenter in Eindhoven geeft deze zekerheid, belooft KPN.

Los van de Tier IV certificering is het datacenter duurzaam. Zo gebruikt het honderd procent duurzaam opgewekte groene energie. En voor de koeling wordt gebruikgemaakt van de warmtering, die al op de campus aanwezig is. Alle restwarmte van het datacenter gaat via diezelfde ring naar de andere gebouwen op de campus. Daarmee is dit datacenter niet alleen CO2 neutraal, maar zelfs CO2 negatief.

KPN heeft bij de opening al vier huurders aan zich weten te binden, te weten de gemeente Eindhoven, de TU/e, ASML en het Summa College.

bron: telecompaper

Het bericht KPN opent Tier IV datacenter in Eindhoven verscheen eerst op TelePhorum.

Vodafone is Launching Partner voor Skype for Business

Door B. Mulckhuijse

Microsoft heeft Vodafone benoemd tot Skype for Business Launch Partner. Door de benoeming kunnen Vodafoneklanten als een van de eerste beschikken over de nieuwste versie van deze dienst. Vodafone is én van de slechts tientallen bedrijven wereldwijd die deelneemt aan het exclusieve programma van Microsoft.

Skype for Business is de opvolger van Microsoft Lync 2013 en is sinds begin mei in heel Nederland leverbaar. Microsoft wil met Skype for Business de gebruikerservaring van Skype combineren met de mogelijkhede op het gebied van beveiliging, compliance en beheer van Lync.

Nexct

Vorige zomer heeft Vodafone IT-dienstverlener Nexct overgenomen. Nexct, met circa 40 medewerkers, heeft kennis in huis over en ervaring met Microsoft Productivity diensten. Als Skype for Business launch partner adviseert Vodafone-Nexct klanten over de strategie, planning, implementatie, beheer en adoptie van Skype for Business.

“Deze benoeming door Microsoft geeft klanten van Vodafone het voordeel dat zij een partner hebben die op de hoogte is van alle technologische ontwikkelingen en dat zij als een van de eerste kunnen beschikken over de nieuwste versie van Skype for Business. Daarnaast is het een mooie bevestiging van onze kennis en kunde op dit gebied”, aldus Patrick van der Spek, Head of Unified Communications bij Vodafone Nederland.

bron: Vodafone, Connexieb2b

Het bericht Vodafone is Launching Partner voor Skype for Business verscheen eerst op TelePhorum.

TeleWiki in de internationale schijnwerpers

Door B. Mulckhuijse

De hele maand juni staat TeleWiki in de internationale schijnwerpers. SMW (Semantic MediaWiki), een organisatie achter de bekende Wikipedia, koos TeleWiki als “Wiki van de maand” in juni 2015.

Bart Mulckhuijse, initiatiefnemer van TeleWiki:

“Hoewel we ons puur op Nederland richten is internationale erkenning natuurlijk heel motiverend! De verkiezing door deze Wikipedia-organisatie geeft aan, dat wat wij hier doen ook internationaal opvalt.

We hebben blijkbaar een aansprekende toepassing voor het wat abstracte “semantic web”. Het “semantic web” is voor TeleWiki vooral een praktisch hulpmiddel. Het biedt onze bezoekers eenvoudig te bewerken, automatisch up-to-date, complete en kwalitatief goede overzichten. En daar gaat het om.

Over Semantic MediaWiki (SMW)

SMW is een internationale organisatie die deelneemt aan WikiMedia, de organisatie achter Wikipedia. SMW is ook een extensie (uitbreiding) op het bekende wiki-systeem. De SMW-extensie maakt het mogelijk om flexibele kennis management systemen te bouwen. Gezamenlijk vormen deze systemen het semantic web.

SMW structureert informatie, zodat het eenvoudig met formulieren te bewerken is. Vervolgens kan het in tabellen overzichtelijk worden weergegeven. SMW maakt het praktisch mogelijk up to date lijsten te maken en informatie opnieuw te gebruiken op andere pagina’s of zelfs andere websites.

Over TeleWiki

TeleWiki is de onafhankelijke kennisbank over zakelijke Telecommunicatie en Internet in Nederland. Op TeleWiki vinden professionals alle oplossingen en aanbieders. TeleWiki bevat naast honderden pagina’s over leveranciers en hun producten, minsten net zoveel onafhankelijke achtergrondinformatie. Alles is vrij toegankelijk.

TeleWiki gebruikt SMW onder andere om alle producten, leveranciers en toepassingen bij klanten gestructureerd op te slaan.

Meer over:

Het bericht TeleWiki in de internationale schijnwerpers verscheen eerst op TelePhorum.

Ciena introduceert WaveServer

Door B. Mulckhuijse

Het nieuwe stapelbare Waveserver™ interconnect-platform van Ciena is bedoeld voor efficiënte hoge capaciteit interconnectie in metronetwerken. Het heeft een compact ontwerp voor efficiënt gebruik van ruimte in datacenters. Het platform is gebouwd op optische WaveLogic-technologie en webscale IT-software. 

WaveServer is een nieuw datacenter interconnect (DCI)-platform waarmee cloud providers, internetproviders en datacenter-aanbieders bandbreedte kunnen leveren, en de migratie van virtuele machines en disaster recovery/back-ups tussen datacenters kunnen ondersteunen.  Het platform biedt tot bijna 20 Terabit/s transportsnelheid op glasvezelverbinding, wat volgens de opgave van Ciena 60 % meer is dan concurrerende platforms.

Het platform biedt in totaal 800 Gb/s aan input en output bestaande uit 400Gb/s Ethernet-clients plus 400Gb/s aan lijncapaciteit op één rack. Met Waveserver hoeven netwerkeigenaren hun hardware niet langer te upgraden als zij de bandbreedte van clients willen verhogen maar ze kunnen kiezen voor een willekeurige combinatie van 10-, 40- en 100 GbE-clients.

Waveserver wordt geïntegreerd met Emulation Cloud. Emulation Cloud is een nieuwe en open omgeving voor applicatieontwikkeling waarmee datacenter providers, applicatieontwikkelaars en externe applicatieprogrammeurs hun webscale-applicaties op maat naar hun eigen wensen kunnen ontwikkelen, testen en optimaliseren. De omgeving wordt gehost in de cloud, en versnelt volgens Ciena DevOps-processen en vereenvoudigt de integratie met ICT-systemen.

Het bericht Ciena introduceert WaveServer verscheen eerst op TelePhorum.

Vodafone zet businesspartners in het zonnetje

Door B. Mulckhuijse

PHC uit Eindhoven, RSE uit Winschoten en Dutchtel uit Breukelen zijn de winnaars van de Vodafone Business Partner of the Year Awards 2015. PHC won in de categorie ‘Total Communications Partner’, RSE in de categorie ‘Solutions Partner’ en Dutchtel in de categorie ‘Connectivity Partner’.

Vodafone heeft dit jaar ook weer de klanttevredenheid-awards voor business partners uitgereikt. Deze vielen in handen van Van Delen Telecom uit Barneveld en Triple Telecom uit Haarlem. De winnaars ontvingen hun awards uit handen van Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland, tijdens het jaarlijkse Vodafone Business Partner event.

Vodafone-resellers die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen op het gebied van dienstverlening, kennis en advies krijgen het predicaat ‘Vodafone Business Partner’. De partners die het meeste bijdragen aan kwaliteitsdoelstellingen zoals het verbeteren van de klanttevredenheid, het aanbieden van mobiele dataoplossingen en het integreren van vaste en mobiele diensten, maken kans op de landelijke Vodafone Business Partner Award in hun categorie.

‘Total Communications Partner of The Year’: PHC

PHC uit Eindhoven werd ‘Total Communications Partner of the Year’ omdat het optimaal weet in te spelen op de behoefte van het MKB om hun vaste en mobiele telecommunicatie te integreren en te versimpelen. PHC wist haar klanten afgelopen jaar het beste te adviseren over vaste en mobiele producten en diensten van Vodafone en droeg daarmee bij aan een sterke groei van het aantal ‘converged’ klanten.

‘Solutions Partner of The Year’: RSE

RSE uit Winschoten won de award in de categorie ‘Solutions Partner of the Year’ omdat het uitstekend wist in te spelen op de groeiende behoefte aan integratie van vaste en mobiele telefonie bij het mkb. RSE is een snelgroeiende partner in het noorden van het land, opgezet door twee broers. Vanuit het recent geopende kantoor in Groningen onderscheidt RSE zich door met persoonlijke aandacht een uitstekend advies en service te verlenen.

‘Connectivity Partner of The Year’: Dutchtel

Net zoals vorig jaar heeft Dutchtel de ‘Connectivity Parner of the Year’ award gewonnen. Deze enthousiaste club uit Breukelen heeft deze prolongatie te danken aan een onverminderd sterke klantenbinding in de regio Utrecht.

Klanttevredenheid-awards

Uitblinkende partners in klanttevredenheid hebben ook een award ontvangen. Van Delen Telecom uit Barneveld won deze prijs twee keer op rij en excelleert nog steeds in lokale kennis en persoonlijk contact. Triple Telecom uit Haarlem is de andere winnaar in deze categorie, omdat ook zij hun klanten optimaal aan zich weten te binden.

“De Ready Business-aanpak van Vodafone maakt bedrijven flexibeler en draagt bij aan beter verbonden medewerkers en klantgerichter handelen. Je ziet dat deze winnende partners dit uitstekend onder de knie hebben. Met hun lokale kennis en power zijn ze een belangrijk verlengstuk van Vodafone in de regio”, aldus Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland. “Alle winnaars van vandaag hebben zich afgelopen jaar onderscheiden met hun kennis, expertise en dienstverlening en hebben daarmee de Vodafone Business Partner of the Year Award 2015 dik verdiend!”

bron: ConnexieB2B

Het bericht Vodafone zet businesspartners in het zonnetje verscheen eerst op TelePhorum.

Wat WebRTC gaat brengen

Door B. Mulckhuijse

Als je aan een technicus uitlegt wat webRTC brengt, dan ben je gauw klaar: niet meer dan een setje protocollen dat al bestond. Om iets te doen wat al mogelijk was: Chatten en online teleconferenties houden met beeld en geluid. Alleen dan gestandaardiseerd en via een browser.

Wanneer je mensen met een internet-hart (brain?) spreekt over webRTC beginnen hun ogen te glimmen. Een soort heimelijk genoegen: eindelijk gaan we die conservatieve molochs van de telecomlobby verslaan! Met internet kan nu echt alles wat telecomnetwerken al konden. Alleen … nog even de conservatieven uit eigen gelederen (Microsoft en Apple) overtuigen om hun browsers aan te passen.

Mensen afkomstig uit de telecombranche stellen echter laconiek dat ze webRTC allang leveren in hun laatste “Unified Communication Cloud Solution Platform Suite”. Niks nieuws, met een corporate-standaard-plus licentie heb je het zo in huis.

Wie heeft er nou gelijk?

Zoals meestal, valt er voor alle standpunten wel iets te zeggen. Ze missen alleen alle drie een klein stukje, namelijk dat wat ‘de hard werkende burger’ ermee gaat doen. Vergelijk het bijvoorbeeld met HTML.

Net als WebRTC, was HTML in de 90-er jaren was technisch gezien ook geen hoogstandje in de geschiedenis van de mensheid. Het maakte mogelijk dat iedereen op internet (dat toen overigens nog heel klein en academisch was) een opgemaakte pagina met tekst en linkjes kon bekijken. Later werden daar ook plaatjes, invulvelden en knoppen aan toegevoegd. En dat alles voor noppes! Met een gratis “webbrowser” zoals Mosaic en later Netscape kon je nu “surfen”. Het World Wide Web met een GUI was geboren. Tof.

WebRTC doet iets vergelijkbaars. Hoewel technisch gezien niet revolutionair, maakt het wel iets nieuws mogelijk. Iedereen op internet (het World Wide Web) kan hiermee op iedere website niet alleen lezen, plaatjes kijken en klikken op linkjes, maar ook “Real time communiceren”. Audio, video, tekst. Voor noppes dus. Met een gratis webbrowser, zonder plug-in. Binnenkort naar verhoopt met iedere gratis webbrowser. Tof…

Voor een website heb je een web- oftewel HTML-server nodig. Voor de meeste bedrijfswebsites is een standaard webhosting oplossingen voor een paar euro per maand buitengewoon voldoende. Dat zelfde geldt binnenkort voor de webRTC-hosting. Geen dure complexe gelicentieerd communicatie server of platform cloud solution. Gewoon webhosting, inclusief WebRTC, en HTML ( en email, dns, php, perl, cgi, etc.). Tof!

Wat dat gaat brengen is net zo goed te voorspellen als het ‘www’ in 1990 te voorspellen was. Maar er kan veel, dat wel!

Het bericht Wat WebRTC gaat brengen verscheen eerst op TelePhorum.

❌