[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBB TV News

Ziggo maakt tv-aanbod volledig digitaal

Door Robert Briel

Ziggo gaat het tv-aanbod volledig digitaal maken. Ziggo levert nu al overal standaard tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, maar niet iedereen maakt daar op dit moment gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv.

Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken, gaan in de komende twee jaar samen met Ziggo gefaseerd per regio de overstap naar digitaal maken. In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

“Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

De omschakeling opent de deur voor de technologieën van de toekomst. “VodafoneZiggo wil de beste kwaliteit en service bieden aan de klant”, zegt Hoencamp. “Wij zien ons niet alleen als aanjager van de Nederlandse digitalisering, maar ook als de bouwer van de infrastructuur die Nederland moet helpen om de digitale voorsprong van het land in de toekomst te waarborgen. Vanaf 2020 willen we een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn wordt via ons netwerk nóg stabieler, slimmer en sneller, met internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde. Dat is ook nodig, de databehoeften van Nederland groeien namelijk exponentieel.”

Robin Clements, verantwoordelijk voor klantenservice van VodafoneZiggo: “Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al volledig digitaal tv. Klanten die momenteel analoog via de kabel tv kijken nemen we stap voor stap mee om samen met ons over de komende twee jaar volledig digitaal te worden. We zeggen ‘samen’, want we willen de klant daarbij helpen en voor iedereen dichtbij zijn. Daarom zetten we tijdens de omschakeling, niet alleen onze bestaande, maar ook extra servicepunten in, en helpen we de klant ook thuis. “De overstap naar digitale tv via de kabel gaat gefaseerd per regio plaatsvinden. Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen in de omgeving* worden in april als eerste geheel voorzien van televisie in digitale beeldkwaliteit. Clements: “Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen deze klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, onze sportzender voor Ziggo abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League vanaf september, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

ShortsTV lanceert slimme app voor persoonlijke filmplaylist

Door Robert Briel

ShortsTV lanceert een nieuwe ShortsTV app om een op maat gemaakte playlist te creëren uit de catalogus van ongeveer 5.000 korte films.

Op basis van een keuze in genre en stemming, stelt het algoritme van de televisieapp een persoonlijke televisiekanaal samen. De slimme app geeft bovendien op basis van de persoonlijke voorkeuren ook aanbevelingen voor nieuwe films om de kijker te blijven verrassen: van komedie tot documentaire, van thrillers tot animatie en van Academy Award-winnaars tot shorts van nieuw talent.

Momenteel is de ShortsTV app exclusief beschikbaar via de Ziggo Horizon box voor abonnees van het Movies & Series XL-pakket. De mobiele versie van de ShortsTV-app volgt later dit jaar.

Eurosport lanceert olympische Facebook ontbijtshow

Door Robert Briel

Voor het eerst worden de Olympische Spelen in Nederland omlijst door een Facebook Live-show: OS Daily, een ontbijtprogramma dat elke ochtend rond de klok van 8.00 uur live wordt uitgezonden via de Facebook-pagina van Eurosport.

De OS Daily-kijkers worden iedere ochtend in zo’n twintig minuten bijgepraat over alles wat er in de Zuid-Koreaanse nacht is gebeurd, in de studio in Amsterdam schuift een gast aan en ook wordt er geschakeld met sporters en Eurosport-verslaggevers in PyeongChang. De eerste editie van OS Daily is zaterdag 10 februari te zien.

De presentatie van OS Daily is in handen van Jean-Paul Rison (27). Dertig jaar nadat Harmen Siezen en Koos Postema tijdens de Winterspelen van 1988 olympische ontbijt-tv introduceerden, treedt de talentvolle Rison in hun voetsporen met een unieke olympische breakfast-show op Facebook.

OS Daily wordt, in opdracht van Eurosport, geproduceerd door het team van FC Afkicken, het online voetbalkanaal dat drie jaar geleden werd bedacht door Neal Petersen en Joris Boerhof. Zij produceren wekelijks diverse liveshows over voetbal en maakten al eerder rondom het EK voetbal in 2016 een vergelijkbare online dagelijkse show – EK Daily. Afgelopen zomer lanceerden ze ook een speciale vrouweneditie van EK Daily, die geheel in het teken stond van het EK vrouwenvoetbal in Nederland.

Ziggo biedt Eurosport 2 en drie Olympische kanalen voor alle klanten

Door Robert Briel

Eurosport 2 ‘Home of the Olympics’ voor alle Ziggo-klanten beschikbaar tijdens Olympische Winterspelen in Pyeongchang 2018.

Ziggo biedt tijdens de Olympische Winterspelen ook drie extra pop-up Eurosport-zenders toe op kanaal 408, 409 en 410. Ziggo-klanten missen in februari dus niets van de Olympische wedstrijden in Pyeongchang.

Op Eurosport zijn tijdens de Winterspelen alle evenementen en resultaten live te volgen. Kijkers die een wedstrijd gemist hebben, kunnen via Replay TV op een later tijdstip de wedstrijden (uitgezonden op Eurosport 1 en 2) in herhaling alsnog terugkijken. Alle Eurosport zenders zijn in HD-kwaliteit te zien. Hiervoor is wel een geschikte HD TV of HD Mediabox nodig. Tevens zijn de zenders onderdeel van Ziggo Go.

Nederland kijkt uit naar de 5.000 en 10.000 meter schaatsen, waar Sven Kramer grote kanshebber is voor gouden medailles. Regerend wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter schaatsen Kjeld Nuis is in topvorm en hoopt twee Olympische medailles mee naar huis te nemen. Ook de kansen van de Oranje-vrouwen bij de ploegachtervolging worden hoog ingeschat.

Acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons was het Nederlandse resultaat in Sochi, de succesvolste Olympische Winterspelen tot nu voor Nederland. Zal de Nederlandse delegatie dit resultaat overtreffen in Zuid-Korea?

Smart-TV vindt steeds meer zijn plek in Nederlandse huishoudens

Door Robert Briel

Steeds meer Nederlanders kijken TV-programma’s via de smartphone en de tablet. Inmiddels is dit percentage respectievelijk 21% en 27%.

Van alle mobiele devices wordt het meest TV gekeken via de good old laptop: 30%. De Smart-TV vindt zowel in bezit als in gebruik een vaste plek in de Nederlandse huishoudens. Van alle huishoudens beschikt 42% over een smart-TV en de helft maakt wekelijks gebruik van de apps die hierop staan. Daarnaast blijkt dat de mogelijkheid om te kijken waar en wanneer je wilt een belangrijke motivator te zijn voor het gebruik van Video On Demand platforms. Dit zijn enkele uitkomsten van het nieuwste ‘Trends in Digitale Media’-onderzoek van GfK. Screenforce presenteert de video highlights.

Tablets en smartphones meest gebruikt op de bank
Van alle Nederlanders beschikt 70% over een tablet. Dit percentage is in 2017 ligt gestegen. YouTube is de meest geïnstalleerde media-app. NOS is de broadcaster waarvan de meest apps zijn gedownload. Opvallend is dat de tablet vooral op de bank gebruikt wordt: 81%. Dit geldt ook voor de smartphone. 76% gebruikt dit toestel op de bank gevolgd en 56% buitenshuis. De tablet wordt iets meer gebruikt voor het kijken van TV, 27% van de Nederlanders doet dit. Bij de smartphone ligt dit percentage op 21%. Via de laptop wordt het meeste TV gekeken, namelijk gemiddeld 38 minuten per week.

YouTube, Netflix, Spotify, NU.nl, en Ziggo GO grootste media apps
Videodiensten spelen een grote rol in de app stores van zowel de tablet als de smartphone. Het zijn de global players die in de top van de meest gedownloade apps staan. Local player Sanoma vestigt zich hiertussen met NU.nl. De apps van RTL en NOS volgen op de voet. In totaal installeren Nederlanders gemiddeld 24 apps op hun tablet en 28 op hun smartphone.

Hoe langer de content hoe groter het scherm
Het is een adagium dat al bestaat zolang we online video kennen. Uit de 2017 editie van Trends In Digitale Media blijkt dat de veelal korte video’s op platforms als YouTube, Facebook en NU.nl meer bekeken worden worden op smartphones dan op andere devices. Hier tegenover staat dat de veelal langere video’s op platforms als RTL XL, NPO Start, Netflix Videoland meer bekeken worden op de Smart-TV.

Ontspanning, groot aanbod en kijken waar en wanneer je wilt
De belangrijkste redenen voor Nederlanders om gebruik te maken van betaalde videodiensten zijn ontspanning, de mogelijk om te kijken waar en wanneer je wilt, toegang tot een groot aanbod en de mogelijkheid om te kijken als er niets op TV is. Ontspanning is een belangrijke reden om gebruikt te maken van RTL XL, YouTube en Fox Sports. Binge watching is belangrijk voor Netflix en Videoland. Opvallend is dat Nederlanders de mogelijkheid om vooruit te kijken niet heel belangrijk vinden voor KIJK, RTL XL en Videoland.

Driekwart bezitters Smart-TV gebruikt apps
Van alle Nederlanders bezit inmiddels 42% een Smart-TV. Ruim driekwart – 76% – van de Smart-TV bezitters maakt daadwerkelijk gebruik van de extra functies van dit apparaat, door middel van de verschillende apps op de Smart-TV. Hiervan doet 51% dit één of meerdere keren per week.

Michel van der Voort, Directeur Screenforce over de resultaten: “De groei van het bezit van online devices vlakt af. Het gebruik daarentegen groeit stevig door. Zeker het gebruik van videodiensten zoals Ziggo Go, KPN iTV en sinds kort NLZiet. Deze apps toveren je smartphone of tablet om in een TV toestel. Dat is goed nieuws voor de broadcasters. Tegelijkertijd zien we dat online video content steeds meer de huiskamer binnen komt via de Smart-TV. Dit leidt tot een breder aanbod voor de consument en een mogelijkheid tot personalised advertising voor de adverteerder.”

Youfone breidt uit met Ziggo Sport Totaal

Door Robert Briel

Youfone biedt met ingang van 15 januari Ziggo Sport Totaal aan. Abonnees met een tv ontvanger van Youfone kunnen voor 13,95 Euro per maand kijken naar Ziggo Sport Totaal.

Ziggo Sport Totaal bestaat uit zes lineaire televisiezenders met aandacht voor verschillende sporten, waaronder voetbal, golf, basketbal, tennis en autosport. Ziggo Sport Totaal is te ontvangen bij een Alles-in-1, TV & Internet of TV Thuis pakket en uitsluitend voor abonnees met een tv ontvanger van Youfone.

Onlangs werd het basispakket al op veler verzoek verder uitgebreid met de Belgische zenders Eén en Canvas en zijn de extra pakketten aangevuld met de zenders Fine Living en Family7. Ook komen er begin februari diverse Scandinavische krimi’s beschikbaar van Lumière.

Delta lanceert interactieve digitale TV via IP

Door Robert Briel

Met de introductie van de nieuwe interactieve TV-ontvanger kijken klanten van het Zeeuwse bedrijf Delta televisie via internet.

Televisiekijkers kunnen nu op alle schermen van de interactieve mogelijkheden gebruik maken, zoals live TV kijken en pauzeren, programma gemist, begin gemist en opnemen.

Het nieuwe TV-product is samen met klanten ontwikkeld. Gebruiksgemak en kijkgedrag vormen de basis. Dit is zowel in design als in een overzichtelijke TV-gids doorgevoerd, die ontworpen werd door het in Hilversum gevestigde bedrijf Stoneroos. Al ruim een aantal weken wordt het interactieve TV kijken uitvoerig getest door een grote groep klanten.

Naast de mogelijkheden in de Delta TV-app breidt de provider zijn interactieve aanbod nu ook uit naar het eerste scherm. Via de nieuwe interactieve TV ontvanger van Amino kijken Delta klanten televisie via het internetsignaal. Dankzij een ‘cloudoplossing’ is het mogelijk om ‘on-demand’ te kijken, te pauzeren en tot 250 uur op te nemen.

Delta Interactieve TV is de eerste zes maanden gratis voor iedereen. Daarna betalen klanten 3,50 euro per maand. Klanten huren de TV-ontvanger gedurende het contract. De beschikbare interactieve functionaliteiten zijn afhankelijk van het internetabonnement.

Het nieuwe Interactieve TV is zo ontwikkeld dat het continu verbeterd kan worden. De ervaringen van de interactieve kijkers vormen de komende periode de basis om het product te finetunen en nieuwe ontwikkelingen door te voeren. Samen met zijn trouwe klanten zorgt Delta zo voor een maximale kijkbeleving. En met de 4K-geschikte interactieve TV-ontvanger zijn Delta klanten klaar voor de toekomst.

Netflix domineert in video on demand

Door Robert Briel

Nederlanders kijken bijna een half miljard minuten per dag naar Netflix. Het bedrijf heeft daarmee een derde van de kijktijd in video on demand in handen. Daarnaast blijkt video on demand, gemeten naar kijktijd, lineaire televisie inmiddels naar de kroon te steken. Dit blijkt uit de Smart Media Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.700 Nederlanders.

Ongeveer 5,6 miljoen Nederlanders kijken gemiddeld 84 minuten per dag naar Netflix. In totaal is Netflix daarmee goed voor 472 miljoen kijkminuten per dag. Dit is een derde (32%) van de totale video on demand kijktijd. YouTube volgt op enige afstand met 18% van de kijktijd. Samen zijn ze goed voor de helft van de video on demand kijktijd in Nederland.

Het bereik van Netflix is groter dan het aantal betalende huishoudens. In Nederland betalen ongeveer 2,8 miljoen huishoudens voor Netflix. Het abonnement wordt niet alleen binnen het huishouden gedeeld, maar 40% deelt het ook buiten het huishouden. In totaal liften naar schatting 1,12 miljoen huishoudens gratis mee. Vooral 18 t/m 34-jarigen delen hun account buiten het huishouden. Gemiddeld heeft Netflix 1,43 kijkers per huishouden.

Het lijkt er wel op dat Netflix haar sterkste groei achter de rug heeft. Van de niet-gebruikers heeft nog 8% interesse om in de toekomst een abonnement te nemen. Van de huidige gebruikersgroep zegt per saldo 10% meer tijd aan Netflix te gaan besteden. Het bedrijf lijkt daarmee in een volwassen fase te komen. Dit blijkt ook uit de tijdsbesteding aan Netflix over de verschillende leeftijdsgroepen. Deze verschilt nauwelijks van elkaar. Jongeren (18-34 jaar) kijken 88 minuten, 35 tot 50-jarigen 82 minuten en 50-plussers 78 minuten per dag.

Canal Digitaal breidt TV Gemist uit met RTL-zenders

Door Robert Briel

Canal Digitaal, de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie, maakt vanaf vandaag haar tv-aanbod weer rijker. Alle klanten kunnen nu nog meer zenders gratis tot zeven dagen terugkijken en terugspoelen.

Het gaat om de zenders van RTL (RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 HD en RTL Z, RTL Crime, RTL Telekids en RTL Lounge). Door deze introductie geeft Canal Digitaal opnieuw invulling aan haar merkbelofte ‘Ontdek iets bijzonders’.

Klanten kunnen hun favoriete programma’s terugkijken (TV Gemist) en terugspoelen (Begin Gemist) met de TV App, met Live TV via de website en de ontvangers van Canal Digitaal.

De uitbreiding van het aanbod volgt na de introductie van het ‘nieuwe’ Canal Digitaal in juni van dit jaar (TV Gemist, Canal Digitaal Films met gratis toegang tot 100+ films uit de catalogus van Film Europe, de vernieuwde TV App en de WhatsOnTV Messenger chatservice, de persoonlijke live tv-gids).

Maar ook na de introductie in november van televisie kijken via internet. Canal Digitaal blijft in spelen op de veranderende wensen van tv-kijkers. En willen het uiteindelijk heel Nederland makkelijker maken en hen daar waar mogelijk helpen, om van dat huidige tv-moment een speciaal moment te maken.

Vier miljoen Nederlanders hebben Netflix-app op mobieltje

Door Robert Briel

Bijna een derde van de Nederlanders met een smartphone heeft de Netflix-app op zijn mobiele toestel staan. Dat komt overeen met ongeveer 4 miljoen Nederlanders. 2,7 miljoen van hen gebruiken de app minimaal eens per week, zo blijkt uit de laatste editie van het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper.

De populariteit van Netflix is sterk leeftijdsgebonden. 68 procent van de tieners heeft de app op zijn smartphone, tegenover 9 procent van de 65-plussers. Eenzelfde leeftijdsafhankelijk effect is te zien bij YouTube. Deze app staat op ruim 7 miljoen smartphones. Waar op Netflix gekeken wordt naar afleveringen van series of films, ligt de nadruk bij YouTube op short-form – korte filmpjes. Bij de laatste app ligt het aantal kijkminuten per week dan ook aanzienlijk lager dan bij Netflix: op 76 minuten per week. Gebruikers kijken gemiddeld 120 minuten per week naar Netflix-content.

Netflix is niet alleen als app de meest populaire streaming videodienst in Nederland. In het derde kwartaal van 2017 kwam Netflix in Nederland uit op een penetratie van 32 procent bij Nederlandse huishoudens, aldus onderzoek van Telecompaper half oktober. Dat zijn omgerekend 2,4 miljoen huishoudens met binnen (en buiten) het huishouden meerdere gebruikers per account. Concurrent Videoland telt 390.000 abonnementen, NPO Start Plus heeft er 360.000.

โŒ