[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderChannelConnect

Huawei gebruikt Hongmeng OS voor IoT, niet voor smartphones

Door Dirkjan van Ittersum
Huawei is niet van plan  Hongmeng OS te gebruiken voor smartphones. Het besturingssysteem is bedoeld voor Internet of Things-toepassingen. Eerder werd gedacht dat Hongmeng OS een vervanger zou zijn voor Android, maar Huawei ontkent dat nu.  

Bechtle Microsoft 365 Γ©n Surface Partner of the Year van Microsoft

Door Pim Hilferink
Tijdens Microsoft’s global partner conferentie 'Inspire' in Las Vegas viel Bechtle twee keer in de prijzen. Het bedrijf werd onderscheiden met de awards voor Microsoft 365 en Surface Partner of the Year (wereldwijd) en werd daarmee beloond voor uitstekende prestaties op het gebied van het marketen en implementeren van hardware, software en cloud oplossingen voor het volledige Microsoft portfolio. Ook sleepte Bechtle voor het tweede jaar op rij de award voor Surface Partner of the Year (EMEA) in de wacht.

Cybercriminaliteit kost financiΓ«le sector veel geld

Door Edwin Feldmann
Bedrijven die financiële diensten aanbieden zijn jaarlijks het meeste geld kwijt aan het bestrijden van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Accenture en het Ponemon Institute.

Microsoft heeft record vierde kwartaal met 33,7 miljard dollar omzet

Door Pim Hilferink
Microsoft heeft in het vierde kwartaal van fiscaal 2019 een recordomzet behaald van 33,7 miljard dollar. Het volledige boekjaar leverde een totaalomzet van 125,8 miljard dollar op. Het nieuws zorgde voor een flinke koersstijging in de nabeurshandel.

Ido Kramer versterkt verkoopteam ChannelConnect

Door Mels Dees
Ido Kramer versterkt verkoopteam ChannelConnect

NETGEAR lanceert twee nieuwe mobiele apparaten

Door Pim Hilferink
Netwerkapparatuurfabrikant NETGEAR heeft de snelste mobiele 4G router, de NETGEAR Nighthawk M2 Mobile Router, op de markt gebracht. Dankzij downloadsnelheden tot 2Gbps kunnen klanten met deze baanbrekende Gigabit LTE mobiele router content streamen of een veilige verbinding met het kantoor onderhouden terwijl ze onderweg zijn.

β€˜Meeste bedrijven gebruiken te eenvoudige inlog voor webapplicaties’

Door Edwin Feldmann
De gebruikersnamen en wachtwoorden voor toegang tot kritische webapplicaties zijn bij een meerderheid van de bedrijven nog te simpel. Dit verhoogt het risico op brute force aanvallen.

Van Ruler directeur Finance bij Eurofiber

Door Mels Dees
Menno van Ruler is benoemd tot directeur Finance bij Eurofiber

DWS fuseert The Datacenter Group met NLDC

Door Michiel van Blommestein
DWS gaat The Datacenter Group (TDCG) en NLDC samenvoegen. Volgens de partijen ontstaat zo het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland.

ASML presenteert sterke tweede-kwartaalcijfers

Door Pim Hilferink
Chipmachinefabrikant ASML verraste met een flink hogere winst van 476 miljoen euro in het tweede kwartaal, bij een omzet van 2,57 miljard euro.

Lantech gaat samenwerking aan met security-bedrijf Proofpoint

Door Edwin Feldmann
IT-leverancier Lantech gaat samenwerken met security-bedrijf Proofpoint. Onder meer de e-mailbeveiliging van Lantech wordt uitgebreid.

BAM en Evalan ontwikkelen IoT-oplossing voor een beter binnenklimaat

Door Dirkjan van Ittersum
Samen met BAM Bouw en Techniek werkt IoT-specialist Evalan aan sensoren die onder meer luchtkwaliteit, licht en geluid in gebouwen kunnen meten. De sensoren worden gebruikt door BAM Modulair, een unit die werkt aan duurzaamheid en gezondheid in gebouwen. 

Fujitsu zet in op identificatie via de handpalm

Door Edwin Feldmann
PalmSecure is de technologie die volgens Fujitsu identificatie via de handpalm van gebruikers veel veiliger moet maken dan het werken met wachtwoorden.

Jonge werknemer vormt groter cyberrisico

Door Edwin Feldmann
Werknemers onder de 30 jaar nemen meer risico's als zij vanaf hun vakantieadres aan het werk zijn via onbeveiligde internetverbindingen. Ook zijn ze vaker dan gemiddeld het slachtoffer van cybercriminaliteit.

Tech Data introduceert catalogus met analytics en IoT solutions

Door Pim Hilferink
Tech Data heeft zijn nieuwe catalogus met analytics en IoT-oplossingen gelanceerd. Die omvat meer dan dertig kant-en-klare, beproefde oplossingen met bewezen resultaten voor specifieke gebruiksscenario’s in de gezondheidszorg, de industriële, logistieke, retail- en transportsector, slimme steden en andere verticale markten.

T-Systems en Software AG werken samen aan Cloud of Things

Door Dirkjan van Ittersum
T-Systems en Software AG zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor het wereldwijd leveren van IoT-diensten. Daarmee kan T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom, het Cloud of Things-aanbod verder uitbreiden waarbij het Cumulocity IoT-platform van Software AG wordt gebruikt.

Ingram Micro en AvePoint werken internationaal samen

Door Pim Hilferink
AvePoint en Ingram Micro hebben een nieuwe wereldwijde partnerschap aangekondigd op Microsoft Inspire, de jaarlijkse conferentie voor Microsoft-partners. Ingram Micro gaat de oplossingen van AvePoint voor het migreren, beheren en back-uppen van gegevens in Office 365 en Dynamics 365 tegen gereduceerde tarieven in zijn Cloud Marketplace aanbieden. Het nieuwe Modern Workplace Accelerate-programma is gericht op managed service providers (MSP's).

Arrow Electronics EMEA-distributeur voor AXON Predict-oplossing Greenwave Systems

Door Pim Hilferink
Technologieleverancier Arrow Electronics en Greenwave Systems, een belangrijke softwareleverancier voor managed services en Industrial IoT edge analytics, hebben een EMEA-distributieovereenkomst gesloten.

KPN lanceert Smart Combinations voor zakelijke klanten

Door Rene Frederick
KPN lanceert Smart Combinations waarmee bedrijven kunnen kiezen voor combinaties van netwerk-, ICT- en security-diensten die op elkaar zijn afgestemd.

KPN CISO Jaya Baloo stapt over naar Avast

Door Edwin Feldmann
De huidige CISO van KPN maakt per 1 oktober de overstap naar securitysoftware-maker Avast.
❌