[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 6 Augustus 2020ChannelConnect

DCspine opent PoP in Greenhouse DC 2

Door Michiel van Blommestein

DCspine heeft een Point-of-Presence (PoP) geopend in Greenhouse DC 2 in Naaldwijk. Daardoor kan het bedrijf directe verbindingen leggen met meer dan zeventig datacenters in Nederland en België.

Dertig van deze datacenters staan in Amsterdam en omgeving. DCspine had al een PoP in Greenhouse DC 1.

Interconnectie

“DCspine heeft zich sinds haar oprichting in 2017 bewezen als een stabiele en ambitieuze partner voor de Nederlandse markt, met uitbreidingen naar België toe”, zegt Guido Sip, Chief Commercial Officer bij Greenhouse Datacenters. “Er is veel interesse vanuit colocatieklanten voor on-demand datacenterinterconnectie van DCspine. Dit biedt de klanten op een eenvoudige manier schaalbare connectiviteit met datacenters in heel Nederland en internationaal.”

“Een robuust netwerk is cruciaal voor colocatie-datacenters”, zegt Jan Michiel Berkel, Directeur van DCspine. “Vooral voor enterpriseklanten en cloud service providers die voor hun ICT-infrastructuur behoefte hebben aan maximale redundantie en flexibiliteit, en naar manieren zoeken om de kosten efficiënter te beheren.”

Het bericht DCspine opent PoP in Greenhouse DC 2 verscheen eerst op ChannelConnect.

Zoom-hoorzitting met vermeende Twitter-hacker verstoord

Door Edwin Feldmann

De hoorzitting tegen de 17-jarige verdachte van de recente Twitter-hack, is verstoord met behulp van Zoom-bombing.

Tijdens de hoorzitting in Florida werd een 17-jarige jongen gehoord die ervan wordt verdacht dat hij tientallen Twitter-accounts van bekenden, onder wie Barack Obama, Bill Gates en Elon Musk, had overgenomen om berichten over bitcoins te verspreiden. Daarvoor had hij ingebroken op een account van een Twitter-medewerker.

De hoorzitting die via een Zoom-verbinding werd gehouden, werd diverse keren onderbroken door pornografische beelden, het zogenaamde Zoom-bombing. Omdat de zitting herhaaldelijk werd verstoord, werd de virtuele hoorzitting tijdelijk stilgelegd, meldt de Tampa Bay Times.

De rechter die de hoorzitting leidde, merkte naderhand op dat bij een volgende keer alle deelnemers een wachtwoord zouden moeten invoeren om te kunnen deelnemen aan de Zoom-sessie.

Het bericht Zoom-hoorzitting met vermeende Twitter-hacker verstoord verscheen eerst op ChannelConnect.

CompTIA ISAO onafhankelijke bron voor kritische dreigingsinformatie

Door Pim Hilferink

CompTIA, de nonprofit associatie voor de wereldwijde IT-industrie, heeft CompTIA ISAO (Information Sharing and Analysis Organization) in het leven geroepen als centrale vraagbaak voor cyber-dreigingen voor technologieleveranciers, MSP’s, solution providers, integrators, distributeurs en zakelijke technologieconsultants.

 

“We leven in een tijd van ongeëvenaarde en kwaadaardige hacking activiteiten waarvan er veel specifiek gericht zijn op bedrijven in onze branche,” aldus MJ Shoer, executive director van CompTIA ISAO. “Vele van hen hadden geen andere optie dan zich in hun eentje daartegen te weer te stellen. We willen het cybersecuritylandschap veranderen door de know-how en kracht van de industrie te bundelen om zo tijdig relevante én praktisch bruikbare dreigingsinformatie te leveren die bedrijven kunnen inzetten om zichzelf én hun klanten veilig te houden.”

De CompTIA ISAO is voortgekomen uit de TSP-ISAO die in augustus 2019 werd opgericht door technologie entrepreneur, investeerder en filantroop Arnie Bellini in samenwerking met ConnectWise, het business automation software bedrijf waarvan hij mede-oprichter was. Het management en dagelijks beheer van TSP-ISAO werden eerder dit jaar overgedragen aan CompTIA, de vendor-onafhankelijke branche-organisatie.

Meer informatie: www.comptiaisao.org

Het bericht CompTIA ISAO onafhankelijke bron voor kritische dreigingsinformatie verscheen eerst op ChannelConnect.

Huawei komt met eigen Nederlandse webshop

Door Rene Frederick

Huawei opent een eigen webshop in Nederland. Tot nu toe verkocht de fabrikant veel van zijn spullen via providers en retailers. Huawei verkoopt in de nieuwe webshop ook producten die het niet aanbiedt via derden.

De shop staat sinds donderdagochtend online, meldt Huawei. In de webwinkel staan onder meer een slimme bril en een speaker die niet via retailers te verkrijgen zijn in Nederland, aldus de fabrikant. Huawei biedt kosteloze verzending en kosteloos retourneren.

Kortingscode voor eerste tien klanten

Huawei probeert klanten te lokken door op producten met een code 50 procent korting te bieden, maar alleen voor de eerste tien klanten die een product aanschaffen op die dag. Enkele minuten na de opening van de webshop werkte de code niet of niet meer voor de aanbieding van die dag, terwijl de site nog wel de promocode in beeld zet en de indruk wekt dat klanten die korting kunnen krijgen.

Webshop Honor

Bovendien geeft de site een promocode weer voor producten die pas op volgende dagen in de aanbieding zullen zijn. Pas na het invullen van alle gegevens blijkt dat die korting er niet afgaat. Het is niet de eerste webwinkel van Huawei in Nederland. Dochtermerk Honor heeft al sinds september vorig jaar een eigen webshop waarin de producten staan die Huawei uitbrengt onder die merknaam.

Bron: Huawei

Het bericht Huawei komt met eigen Nederlandse webshop verscheen eerst op ChannelConnect.

Gisteren โ€” 5 Augustus 2020ChannelConnect

Hicham Soutou stapt over naar Conclusion Zuyd

Door Pim Hilferink

Hicham Soutou (32) is per 1 augustus aangesteld als Business Consultant bij Conclusion Zuyd, de Limburgse dochter van Conclusion. In die rol zal hij werken aan het trainingspakket van Conclusion Zuyd. Hierbij zal hij trainingen ontwikkelen voor bijvoorbeeld scrum en persoonlijke effectiviteit, en zal hij ook verantwoordelijk zijn voor de communicatie en sales van deze trainingen.


Soutou heeft in zijn carrière een breed scala aan functies vervuld. Zo heeft hij enkele marketingfuncties bekleed en heeft hij stage gelopen bij de VN. Vier jaar geleden stapte hij uit vaste loondienst om met een compagnon Mavericks Distribution te starten. Als business manager was hij verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van de bedrijfsstrategie. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle B.V. en was het voor Soutou het moment voor een nieuwe uitdaging. Als Business Consultant bij Conclusion Zuyd kan hij zijn passie voor coaching perfect kwijt.

Door de coronacrisis bleek solliciteren lastiger, maar de kennismaking bij Conclusion Zuyd voelde meteen goed. Soutou: “Het voelde niet alsof ik me moest bewijzen tijdens het sollicitatiegesprek, maar meer een gesprek met wederzijds respect. Wat me daarnaast aantrok aan deze organisatie is dat innovatie centraal staat. Nederland is een innovatief land, maar daarbij is het wel van belang dat de status quo wordt uitgedaagd. Dat vind ik heerlijk om te doen en daar wil ik klanten ook graag bij helpen met behulp van de trainingen die we gaan geven. Verandering is niet hetzelfde als groei en ik zorg er graag voor dat organisatie en werknemers écht kunnen groeien.”

Marco Bosma, Directeur van Conclusion Zuyd: “We zien in Hicham iemand die personen in staat kan stellen om het beste uit zichzelf te halen. Die organisaties kan meenemen in de juiste mindset om innoveren mogelijk te maken. Trainingen worden een steeds belangrijker onderdeel van onze propositie en met zijn ervaring in het geven hiervan, is Hicham een echte toevoeging aan ons team.”

www.conclusionzuyd.nl

Het bericht Hicham Soutou stapt over naar Conclusion Zuyd verscheen eerst op ChannelConnect.

Avast antivirus voorzien van betere ransomware-beveiliging

Door Edwin Feldmann

Avast, leverancier van endpoint beveiliging, heeft nieuwe versies uitgebracht van Avast Free Antivirus en Avast Premium Security.

De belangrijkste vernieuwing is de verbeterde beveiliging tegen ransomware. De onderdeel, Ransomware Shield geheten, is vanaf nu ingebouwd in Avast Premium Security en de populaire gratis variant Avast Free Antivirus.

Ransomware Shield moet ransomware en andere programma’s die niet vertrouwd worden, weerhouden van wijzigingen, en het verwijderen en versleutelen van foto’s en bestanden in persoonlijke bestandsmappen.

Naast Ransomware Shield is de premium-versie ook voorzien van het nieuwe component Remote Acces Shield. Dit verbetert de beveiliging van het gebruik van remote desktops. Het blokkeert brute-force aanvallen en blokkeert verbindingen die gebruik willen maken van het RDP-protocol.

De Remote Access Shield is beschikbaar vanaf versie 20.5 van Avast Premium Security.

Het bericht Avast antivirus voorzien van betere ransomware-beveiliging verscheen eerst op ChannelConnect.

Arrow Electronics biedt nieuwe NetApp certificeringen voor cloud-, data- en converged infrastructure

Door Pim Hilferink

Technologiedistributeur Arrow Electronics biedt voortaan officiële NetApp-trainingen aan in België, Nederland en Scandinavië. Arrow wordt erkend als een van de top IT-trainingsbedrijven ter wereld en is een toonaangevende NetApp Authorised Learning Partner, die volledig gecertificeerde NetApp-trainingen aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Polen, Portugal en Spanje.

IT-professionals in België, Nederland en Scandinavië kunnen met Arrow hun technische competenties uitbreiden en zich certificeren als NetApp Hybrid Cloud Architect, Administrator of Implementation Engineer. Arrow biedt een compleet scala aan trainings- en certificeringsprogramma’s voor associate-, professional-, specialist- en expert-niveaus.

Arrow biedt een compleet portfolio van officiële trainingen op het gebied van IT-beveiliging, data storage, virtualisatie en cloudtechnologieën van wereldwijde IT-leveranciers. Deelnemers kunnen de cursussen in een klaslokaal of online volgen en hebben de flexibiliteit om het programma, de lesmethode en de schema’s te kiezen die bij hun behoeften passen.

Arrow en NetApp werken al lang en succesvol samen. Arrow voorziet het kanaal van een uitgebreid trainingsprogramma om klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie op basis van NetApp’s hybride clouddataoplossingen, en levert daarnaast NetApp-technologie en -value added diensten. Verder beschikt het over een groot en zeer bekwaam technisch team van NetApp-experts, dat implementatie-, onderhouds- en supportdiensten aanbiedt.

“De uitbreiding van ons NetApp-opleidingsaanbod versterkt de waardepropositie van Arrow voor onze channelklanten en hun eindklanten,” zegt Jacques Assant, business development director voor Arrow’s enterprise computing solutions business in EMEA. “In veel EMEA-landen is Arrow de enige distributeur die zowel NetApp-oplossingen als hun officiële onderwijsdiensten kan aanbieden. We zijn blij dat we onze succesvolle samenwerking met NetApp kunnen uitbreiden en een holistische waarde kunnen bieden.”

“Cloud-datadiensten, all-flash storage en hypergeconvergeerde infrastructuren zijn voor veel bedrijven bijzonder belangrijk,” aldus Kristian Kerr, vice president van NetApp’s partnerorganisatie in EMEA. “Door de expertise van hun technische teams verder uit te breiden, zijn ze beter in staat om kansen te benutten. Doordat Arrow het volledige trainingstraject van begin tot eind beheert, vereenvoudigen we niet alleen het proces voor klanten, maar dragen we ook bij aan een snellere adoptie.”

www.arrow.com

Het bericht Arrow Electronics biedt nieuwe NetApp certificeringen voor cloud-, data- en converged infrastructure verscheen eerst op ChannelConnect.

OuderChannelConnect

Visma versterkt marktpositie door overname Yuki

Door Pim Hilferink

Visma, Europees leverancier van cloudbedrijfsoplossingen, neemt het all-in-one boekhoudplatform Yuki over, alweer Visma’s derde strategische overname in korte tijd in de markt voor accountancysoftware. De overname geeft Visma direct een voorsprong in de markt en biedt het accountants nu het meest innovatieve en complete cloud-ecosysteem.

Yuki werd opgericht in 2007 en is actief in Nederland, België en Spanje met circa 200 medewerkers. Dagelijks werken ruim 1.300 accountantskantoren en zo’n 100.000 ondernemers met software van Yuki. De oprichters hebben tien jaar geleden de innovatie voor de accountancymarkt in gang gezet met de introductie van volledig geautomatiseerde verwerking van de boekhouding door intelligente herkenning van documenten.

yuki

“Yuki is super ambitieus en was nog helemaal niet bezig met een verkoop,” zegt Lucas Brentjens, ceo van The Yuki Company. “Het werd echter duidelijk dat Visma met de recente overnames het landschap van cloudsoftware voor accountancy volledig ging veranderen. Deze combinatie biedt heel veel extra mogelijkheden voor het versnellen van onze ambities en het drijven van verdere innovatie in de accountancymarkt.”

“We zijn enorm trots om Yuki welkom te mogen heten in onze snel groeiende Visma-familie. Na de recente acquisities van Visionplanner en Nmbrs, en nu Yuki, kiezen in korte tijd drie van de meest innovatieve cloudleiders in het Nederlandse en Belgische accountancy domein voor Visma. Hiermee biedt Visma het meest complete en innovatieve accountancy cloud-ecosysteem in Nederland en België. Door dit cloud-ecosysteem realiseren we een katalysator van waardecreatie voor klanten waarover we in de nabije toekomst meer zullen delen,” aldus John Reynders, Country Director Visma Benelux.

Yuki zet zijn activiteiten voort onder de huidige naam en onder leiding van het huidige management. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem.

Meer info: www.visma.nl

Het bericht Visma versterkt marktpositie door overname Yuki verscheen eerst op ChannelConnect.

Verizon: Meer datalekken door COVID-19 phishingmails

Door Edwin Feldmann

Steeds meer datalekken zijn het gevolg van het klikken op een link in een phishingmail. Die conclusie trekt Verizon na een eigen onderzoek.

In het rapport ‘Analyzing the COVID-19 data breach landscape’ hebben onderzoekers 36 bevestigde datalekken gevonden die direct verband houden met de COVID-19 pandemie.

Zoals bekend hebben phishingcriminelen massaal gebruik gemaakt van de honger naar informatie over de coronapandemie. En met succes, zo constateren de onderzoekers. Tijdens een phishingsimulatie eind maart met ongeveer 16.000 deelnemers, klikten bijna drie keer zoveel mensen op de phishinglink als in een vergelijkbare test eind 2019. 

Phishingmails met de woorden “COVID” of “CORONAVIRUS”, “maskers”, “test”, “quarantaine” en “vaccin” bleken op grote schaal succesvol. Phishingmails die niets met COVID-19 te maken hadden, hadden een iets lager klikpercentage dan gebruikelijk (gemiddeld 3,1%). De phishinge-mails die waren gekoppeld aan COVID-19 haalden met 4,1% een hoger gemiddelde. Er waren organisaties met veel hogere klikpercentages – soms zelfs meer dan 50%.

“Het is niet verrassend dat nog meer datalekken dan anders veroorzaakt zijn door diefstal van inloggegevens”, zegt Alex Pinto, hoofdauteur van het Verizon DBIR (Data Breach Investigations Report). “Zakelijke IT-afdelingen staan voor de uitdaging om de bedrijfsmiddelen op het bedrijfsnetwerk te beveiligen terwijl het grootste deel van het personeel zich buiten het kantoor bevindt. Dit heeft het aantal doelwitten voor cybercriminelen op afstand vergroot.”

Het bericht Verizon: Meer datalekken door COVID-19 phishingmails verscheen eerst op ChannelConnect.

Column: Relevantie IoT en AI steeds groter โ€“ Pim Hilferink

Door Brian de Groot

De relatie tussen AI en IoT is vergelijkbaar met de relatie tussen het menselijk brein en het lichaam. Zien, horen en voelen vormen de input van data waarvan ons brein informatie maakt. Dit in de vorm van herkenbare objecten en begrijpelijke taal. Vervolgens zet het brein dat alles weer om in een actie, zoals een gesprek.

De geconnecteerde sensoren die onderdeel zijn van het IoT vormen het lichaam dat ruwe data genereert. AI is dan het brein dat de data analyseert en eventueel tot actie overgaat. AI en IoT kunnen niet zonder elkaar om van waarde te kunnen zijn. Dankzij Machine en Deep Learning heeft AI de laatste jaren enorme sprongen vooruit gemaakt. Onder andere door de miljarden sensoren die dagelijks nog aangroeien in het Internet of Things. IoT zorgt voor betere AI, betere resultaten bevorderen op hun beurt weer de adoptie van IoT. De technologie – van sensoren, draadloze verbindingen tot en met de cloud – wordt door grotere productievolumes steeds betaalbaarder.

AI en IoT zijn twee belangrijke, onlosmakelijk met elkaar samenhangende technologieën die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de samenleving, ook in tijden van crises zoals nu. Uit een recent rapport van het Capgemini Research Institute* blijkt dat de wereldwijde investeringen in het opschalen van AI versneld groeien, ondanks de uitdagingen die dit met zich meebrengt. De groep voorlopers handhaaft zijn AI-inspanningen op het niveau van voor de coronacrisis, terwijl een vijfde van hen het groeitempo opvoert.

Maar het is lang niet overal rozengeur en maneschijn. Er is namelijk een grote groep bedrijven die moeite heeft met investeren in AI. In ons land heeft 37 procent van alle organisaties hun investeringen in AI teruggebracht of opgeschort vanwege de corona-problematiek. Wereldwijd was dat een stuk minder met 16 procent. Slechts 22 procent van de Nederlandse bedrijven wil geplande investeringen continueren; wereldwijd ligt die bereidheid op 47 procent. Deze cijfers geven aanleiding tot enige zorg. Nederlandse bedrijven moeten oppassen dat ze niet achteropraken bij de internationale concurrentie. De toegevoegde waarde van AI staat inmiddels wel buiten kijf. Zo zagen bedrijven die AI toepassen bij bijvoorbeeld de klantenservice of cybersecurity een daling van minimaal 25% van het aantal klachten van klanten of incidenten.

Wat is de beste manier om meer voordeel te halen uit de investeringen in AI-systemen? Voorlopers noemen in de eerste plaats het verbeteren van de datakwaliteit. Met de juiste gegevenskwaliteit haal je meer uit AI-systemen en win je vertrouwen bij gebruikers en management. De inzet van de vereiste technologieplatforms zoals een hybride cloudarchitectuur, het laagdrempeliger maken van de datatoegang en training en bijscholing op het gebied van machine learning, zijn noodzakelijk voor het professioneel inzetten en opschalen van AI.

*‘The AI Powered Enterprise’, Capgemini Research Institute, 2020.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2020]

Lees het artikel hier in PDF

Het bericht Column: Relevantie IoT en AI steeds groter – Pim Hilferink verscheen eerst op ChannelConnect.

Leiders op het gebied van hybride infrastructuren en storage gaan samenwerking aan

Door Brian de Groot

Data bevinden zich in steeds grotere hoeveelheden op verschillende locaties, in verschillende applicaties en in verschillende formaten. Dit zorgt voor beperkt inzicht. Omdat dit niet langer voldoet in een tijd waar wendbaarheid bovenaan de agenda staat van elke business leader heeft Fujitsu gekozen voor een samenwerking met Qumulo.

Geld volgt data en is hiermee de sleutel voorzakelijk" rel="nofollow" target="_blank"> zakelijk succes. Juist daarom is de explosie van ongestructureerde gegevens een kopzorg van bedrijven die voorop willen lopen in het digitale tijdperk. Data bevinden zich in steeds grotere hoeveelheden op verschillende locaties, in verschillende applicaties en in verschillende formaten. Dit beperkt de kennis over individuele gebruikers, trends en prestaties en maakt naleving van wet- en regelgeving onnodig gecompliceerd. Om die uitdagingen het hoofd te bieden heeft Fujitsu gekozen voor een samenwerking met Qumulo, een challenger én leider op het gebied van datamanagement en -opslag voor hybride omgevingen.

“Met de cloud file data services van Qumulo uit ons Storage Portfolio wordt tegemoet gekomen aan de wens van onze klanten om hun hybride data-omgevingen te structureren en inzichtelijk te maken, als drijvende kracht achter innovatie”

Het ontsluiten van de waarde van data, die zich vaak in meerdere hybride omgevingen bevinden is, naast het beheren, beschermen en beveiligen, vaak een zeer complex proces. Fujitsu, ondersteund door zijn uitgebreide partnerecosysteem, helpt organisaties hierbij met haar Data-Driven Transformation Strategy (DDTS). Louis Hensen, Head of Products bij Fujitsu in Nederland: “Deze strategie maakt gebruik van een bewezen methodologie om organisaties digitaal te transformeren met als uitgangspunt een sterke, toekomstvaste datafundering. Samen met ons uitgebreide partnerecosysteem wordt in vier fases een sterke basis gecreëerd voor datagestuurde ondernemingen, waarbij Fujitsu als one-stop-shop acteert.”

Bottlenecks

Toch zag Fujitsu bij veel bedrijven met wie wordt samengewerkt bij het structureren van de data steeds weer dezelfde bottlenecks. Zo bevinden de data zich bij negen van de tien bedrijven niet op een plek, maar in on-premise legacysystemen, scale-out en scale-up opslagoplossingen en cloudapplicaties. Deze omgevingen zijn niet ontworpen voor de huidige datavolumes en maken het praktisch onmogelijk om data effectief te beheren, laat staan dat de data kan worden getransformeerd in waarde. Om die reden heeft Fujitsu proactief gekozen voor een partnership met Qumulo.

Louis Hensen: “De cloud file data services van Qumulo die zijn toegevoegd aan ons Storage Portfolio maken het mogelijk om ongestructureerde data van edge, core en cloud te verenigen in één enkele oplossing die uitblinkt in flexibiliteit, realtime inzicht, schaalbaarheid en veiligheid. Zo kan tegemoet worden gekomen aan de wens van onze klanten om hun hybride data- omgevingen te structureren, inzichtelijk te maken en te gebruiken voor het nemen van zakelijke beslissingen en het in gang zetten van innovatie.”

Leadership en agility

Bedrijven die kiezen voor de gezamenlijke propositie van Fujitsu en Qumulo voor file services in zowel de cloud als in het datacenter kiezen voor leadership en agility. Leadership, omdat zowel Fujitsu als Qumulo ‘Leader’-posities innemen in meerdere Magic Quadrants van Gartner op het gebied van hybride infrastructuren en cloud file storage. Agility, omdat de oplossingen van Qumulo zijn gebouwd op basis van ontwerpprincipes die gebruikt worden in moderne cloud architectuur-modellen, wat zorgt voor robuuste prestaties, schaalbaarheid en realtime analyses en inzicht in complexe datasets.

“Bedrijven die kiezen voor de gezamenlijke propositie van Fujitsu en Qumulo voor file services in zowel de cloud als in het datacenter kiezen voor leadership en agility”

Zo kan een belangrijk obstakel op weg naar datagedreven digitale transformatie uit de weg geruimd worden om nieuwe producten, nieuwe kansen en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren.

Wilt u meer weten over de hybride cloudopslagoplossingen van Qumulo of de Data-Driven Transformation Strategy van Fujitsu, neem dan contact op met: ddts.nl@ts.fujitsu.com

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2020]

Lees het artikel hier in PDF

Het bericht Leiders op het gebied van hybride infrastructuren en storage gaan samenwerking aan verscheen eerst op ChannelConnect.

Google komt met nieuwe telefoons Pixel 4a (5G) en Pixel 5

Door Rene Frederick

Google heeft meerdere nieuwe telefoons aangekondigd: de Pixel 4a, de Pixel 4a 5G en de Pixel 5. Dit deed het bedrijf via het eigen blog De toestellen worden wederom officieel niet uitgebracht in Nederland. 

De Pixel 4a werd al verwacht. Google hintte eerder al naar de komst van de telefoon. Het gaat om een goedkopere versie van de eerder verschenen Pixel 4. De Pixel 4a kost in de Duitse winkel 340 euro. In Nederland verschijnt hij officieel niet. 

Specs Pixel 4a 

De Pixel 4a heeft een oledscherm van 5,8 inch met een resolutie van 1080p. Voor het eerst heeft een Pixel-telefoon een vrijwel randloos ontwerp. De frontcamera is verwerkt in een gat in de linkerbovenhoek van het scherm. Het toestel heeft 6 GB werkgeheugen en biedt 128 GB aan opslagruimte. Dat is gelijk aan dat van de Pixel 4. Datzelfde geldt voor de 12 megapixel-camera achterop. 

Wel is de accu groter geworden. Het toestel is voorzien van een 3.140 mAh-accu. Ter vergelijking: de Pixel 4 had een 2.800 mAh-accu. Verder heeft de telefoon een koptelefoonaansluiting en een Snapdragon 730-processor. Het toestel draait op Android 10 en komt officieel op 20 augustus uit. 

Pixel 4a 5G en Pixel 5 komen dit najaar 

Google kondigde ook twee andere telefoons aan, die later dit jaar op de markt komen. Een daarvan is de Pixel 4a 5G. Die ondersteunt het 5G-netwerk en gaat volgens de Duitse Google-webshop 486,50 euro kosten. Het is niet bekend of het toestel ook op andere manieren van de reguliere Pixel 4a verschilt. 

Ook brengt Google later dit jaar de Pixel 5 uit. Veel details maakte het bedrijf over dit toestel nog niet bekend, al is duidelijk dat ook deze telefoon 5G ondersteunt 

Bron: Google, NU.nl 

Het bericht Google komt met nieuwe telefoons Pixel 4a (5G) en Pixel 5 verscheen eerst op ChannelConnect.

Acronis opent Cyber Protection Center in Zwitserland

Door Edwin Feldmann

Back-up specialist Acronis heeft een Cyber Protection Operation Center (CPOC) geopend in de Zwitserse plaats Schaffhausen.

Het CPOC helpt partners, klanten en particulieren beter beschermd te zijn met doorlopende monitoring en analyses van cyberdreigingen.

Het Cyber Protection Operation Center genereert dagelijkse waarschuwingen over nieuwe cyberdreigingen en natuurrampen en definieert nieuwe beveiligingsschema’s voor klanten. Bovendien analyseert en verifieert het CPOC kwetsbare software en zorgt het ervoor dat de VA/PM-module automatisch patches implementeert.

Met zijn geïntegreerde aanpak en internationale expertise fungeert het nieuwe CPOC in Schaffhausen als het commandocentrum voor EMEA, stelt Candid Wüest, hoofd van het nieuwe Acronis CPOC.

Bedrijven hebben tegenwoordig een geïntegreerde aanpak nodig voor een makkelijke, efficiënte, betrouwbare en veilige cyberbescherming van alle data, apps en systemen. Cyberbescherming moet gebaseerd zijn op de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS).”

Momenteel werken 33 internationale experts in het Acronis CPOC. De bevindingen die gedaan worden in het CPOC leiden bovendien tot de optimalisatie van producten zoals Acronis Cyber Protect Cloud, voor de integratie van back-up met full-stack antimalwarebeveiliging en uitgebreide, next-gen endpoint beheertools.

Het bericht Acronis opent Cyber Protection Center in Zwitserland verscheen eerst op ChannelConnect.

Bitdefender biedt partners Managed Detection & Response aan

Door Edwin Feldmann

Bitdefender is gestart met het aanbieden van Managed Detection and Response (MDR) aan partners. De dienst vormt een belangrijke aanvulling op de bestaande geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cybersecurity en risicoanalyse.

De MDR-dienst van Bitdefender wordt aangeboden vanuit het eigen 24×7 security operations center (SOC) in San Antonio, Texas. De experts van Bitdefender identificeren en neutraliseren daar cyberdreigingen om partners en hun klanten te beschermen. De MDR-gegevens worden regionaal binnen AWS opgeslagen, gebaseerd op de landinstelling van de Gravity Zone-omgeving van de klant. Voor Amerikaanse klanten is dat bijvoorbeeld in de VS en voor EMEA-klanten in Duitsland.

Volgens Bitdefender hebben veel bedrijven onvoldoende aandacht voor de risico’s van het thuiswerken. Veel van de huidige cyberaanvallen zijn bovendien gericht op MSP’s. Cybercriminelen maken vaak misbruik van applicaties voor beheer op afstand en van kwetsbaarheden in het Remote Desktop Protocol (RDP) om MSP’s te hacken en hun omgeving te gebruiken als springplank naar de IT-infrastructuur van hun klanten.

Vorige week vernieuwde Bitdefender ook al het portfolio voor consumenten.

Het bericht Bitdefender biedt partners Managed Detection & Response aan verscheen eerst op ChannelConnect.

Canalys: Huawei verkoopt in Q2 meer smartphones dan Samsung

Door Rene Frederick

Huawei heeft in het tweede kwartaal van 2020 voor het eerst wereldwijd meer smartphones verzonden dan welke andere leverancier dan ook. Het is het eerste kwartaal in negen jaar dat een ander bedrijf dan Samsung of Apple de markt heeft geleid. Huawei heeft 55,8 miljoen apparaten verzonden, een daling van 5 procent op jaarbasis. Maar op de tweede plaats kwam Samsung met 53,7 miljoen smartphones, een daling van 30 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019.

Huawei is nog steeds onderworpen aan beperkingen van de Amerikaanse overheid, die haar activiteiten buiten het vasteland van China belemmert. De overzeese verzendingen zijn in het tweede kwartaal met 27 procent gedaald. Maar het is gegroeid om zijn binnenlandse markt te domineren, waardoor zijn Chinese verzendingen in het tweede kwartaal met 8 procent zijn gestegen. Huawei verkoopt nu meer dan 70 procent van zijn smartphones op het vasteland van China. China is sterk uit de pandemie van het coronavirus gekomen: fabrieken zijn heropend, de economische ontwikkeling is aan de gang en er zijn strenge controles op nieuwe uitbraken.

“Dit is een opmerkelijk resultaat dat maar weinig mensen een jaar geleden hadden voorspeld”, zegt Canalys Senior Analist Ben Stanton. “Zonder corona was het niet gebeurd. Huawei heeft geprofiteerd van het Chinese economische herstel om zijn smartphone-activiteiten nieuw leven in te blazen. Samsung is nauwelijks aanwezig in China, met een marktaandeel van minder dan 1 procent. Haar kernmarkten, zoals Brazilië, India, de Verenigde Staten en Europa, worden geteisterd door uitbraken en daaropvolgende lockdowns.”

Bron: Canalys

Het bericht Canalys: Huawei verkoopt in Q2 meer smartphones dan Samsung verscheen eerst op ChannelConnect.

NEN herziet ISO 27002

Door Michiel van Blommestein

De NEN gaat NEN-ISO/IEC 27002 wijzigen. Dat is een norm voor informatiebeveiliging die suggesties en best practices geeft voor security controls op de implementatie en het onderhoud van information security management systems (ISMS). ISO 27002 is een verdieping op ISO 27001, een norm die specificeert hoe een ISMS eruit moet zien.

In deze periode besluit de commissie waaruit de norm afkomstig is, of een herziening nodig is en zo ja, welke wijzigingen de norm moet ondergaan. Er is besloten dat NEN-EN-ISO/IEC 27002 herzien moet worden, een proces dat iets meer dan een jaar in beslag neemt.

Wijzigingen

Het is de verwachting dat er bij deze herziening aanzienlijke wijzigingen doorgevoerd worden, zowel in de structuur van het document als in de inhoud van de security controls. Momenteel is de herziening nog een ‘working draft’. Dit betekent dat er in de internationale vergadering bij ISO nog over gestemd gaat worden. Naar aanleiding van deze stemming kunnen nog meer herzieningen plaatsvinden.

De geplande publicatie van het definitieve document vindt plaats in oktober 2021.

De NEN organiseert op 11 september een interactief webinar over cybersecurity & privacy. Aanmelden voor het webinar kan via NEN Evenementen.

Het bericht NEN herziet ISO 27002 verscheen eerst op ChannelConnect.

Microsoft mikt op overname Amerikaanse tak TikTok

Door Rene Frederick

Microsoft wil de Amerikaanse tak van de videoapp TikTok overnemen. Dit meldt het bedrijf op de eigen weblog. Na een gesprek tussen Microsoft CEO Satya Nadella en de Amerikaanse president Donald Trump heeft Microsoft de ambitie uitgesproken om rond 15 september tot een deal te komen.

Trump kondigde in de nacht van vrijdag op zaterdag nog aan de videoapp te verbieden in de Verenigde Staten. Met de verkoop van de Amerikaanse tak wil het Chinese moederbedrijf ByteDance het verbod voorkomen.

Microsoft verantwoordelijk voor bescherming gegevens

Volgens het voorstel van ByteDance wordt Microsoft verantwoordelijk voor de bescherming van alle Amerikaanse gebruikersgegevens. Daarmee zouden de zorgen op het gebied van privacy weggenomen worden.

TikTok ligt al langere tijd onder vuur in de Verenigde Staten. Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, kondigde vorige maand al aan een verbod te overwegen. Volgens hem deelt ByteDance informatie met de Chinese overheid. Minister Pompeo vreest dat Peking op deze manier Amerikaanse burgers wil bespioneren en hun privégegevens wil opslaan.

Bron: Microsoft

Het bericht Microsoft mikt op overname Amerikaanse tak TikTok verscheen eerst op ChannelConnect.

Column: Balans โ€“ Lotte de Bruijn

Door Brian de Groot

Vakantie! En wat zijn we daar aan toe met zijn allen. De afgelopen maanden hebben flink hun tol geëist. Al die beroepsgroepen die keihard hebben gewerkt om Nederland draaiende te houden. Iedereen die moest improviseren om een thuiskantoor op te bouwen. Alle mensen met kinderen die ineens ouder, leerkracht en werknemer in één moesten zijn. Tel daar de zorgen over je gezondheid en economische toekomst bij op en het is niet raar dat veel mensen mentaal uitgeput zijn.

Tijd voor vakantie dus. Ook die is dit jaar wat minder onbezorgd dan normaal. Durven we het aan om naar het buitenland te gaan? Of spelen we op safe en blijven we dicht bij huis? Het scheelt in ieder geval dat dankzij digitalisering je fysieke locatie er steeds minder toe doet. Of je nu thuis zit of op een camping in Kroatië, de wereld vanuit je luie stoel was nog nooit zo groot.

Dat gaat veel verder dan Netflix en online shoppen. We konden via Street View al virtuele rondjes lopen om de piramides van Gizeh, of de collectie van het Guggenheim in New York bewonderen. Deze zomer komen daar nog online festivals, theatervoorstellingen en thuisconcerten van popsterren bij. De kinderen kunnen in Fortnite niet alleen gamen met vrienden, maar ook virtuele popconcerten en filmpremières bijwonen. De fysieke en digitale wereld smelten steeds meer samen. En nieuwe ontwikkelingen als 5G, VR / AR en IoT doen daar nog eens een schepje bovenop.

Dat is een waanzinnig interessante ontwikkeling met ontzettend veel kansen en het vraagt van ons dat we op zoek gaan naar een nieuwe balans. Dat is ook een van de lessen uit het grote thuiswerkexperiment van de afgelopen maanden. Voor veel mensen blijkt het goed mogelijk om vanuit huis net zo productief te zijn als op kantoor. Of zelfs productiever. Tel daarbij op dat je minder in de file hoeft te staan en minder CO2 uitstoot en je vraagt je of waarom je ooit nog terug naar kantoor zou willen.

Maar super productief zijn is ook super intens. En altijd aan staan is niet goed voor een mens. Het is bovendien killing voor creativiteit en innovatievermogen. Ook dat blijkt uit de ervaringen van de afgelopen maanden. Mensen zijn sociale dieren. We willen af en toe bij elkaar komen, in één ruimte zitten, met post-its in de weer. De les is dan ook niet dat we nooit meer naar kantoor hoeven, maar dat we locatie-onafhankelijk kunnen werken. En de les is ook dat de vrijheid van altijd en overal kunnen werken een tegenhanger heeft: de verantwoordelijkheid om genoeg rust te nemen.

Ik heb het vaker gezegd in deze column: digitalisering geeft ons opties. Het is aan ons om die verstandig te benutten. Dus ga offline! Ga naar buiten! En ook al sla je die zonvakantie aan de Costa een jaartje over, blijf niet de hele zomer doorwerken. Ik ga in ieder geval een paar weken heerlijk offline.

Tot na de zomer!

Het bericht Column: Balans – Lotte de Bruijn verscheen eerst op ChannelConnect.

Stulz: Innovatieve koeling voor datacenters โ€“ CyberWall

Door Brian de Groot

Klimaatmanagement is een van de belangrijkste uitdagingen voor exploitanten van colocatie- en hyperscale datacenters. Als de consequenties van warmte opwekking niet worden begrepen en niet juist worden aangepakt, kan dit desastreus zijn.

De warmtedichtheid in racks loopt op met elke nieuwe generatie van datacenterapparatuur. Die hardware is daarnaast ook nog eens uiterst gevoelig en moet binnen een stringent temperatuurbereik functioneren. Exploitanten van datacenters die deze toename van de warmtebelasting niet oplossen, lopen het risico op aanzienlijke schade aan hun IT- apparatuur en een teruglopende levensduur. Naast verminderde prestaties en betrouwbaarheid. En ook niet onbelangrijk is dat bij onvoldoende geavanceerde koeloplossingen van de infrastructuur het energiegebruik stijgt. Daarover speelt op dit moment natuurlijk ook een maatschappelijke discussie.

Met de CyberWall heeft de Duitse specialist STULZ zijn uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten gebruikt om een echte revolutie in efficiënte airconditioning te ontwikkelen. Hiermee kunnen exploitanten hun technologische investeringen beschermen en de bedrijfstijd maximaliseren.

‘Als de consequenties van warmte- opwekking niet worden begrepen kan dit desastreus zijn’

De CyberWall-koeloplossing is ontwikkeld voor exploitanten van grote, co locatie- en hyperscale datacenters en bestaat uit een assortiment precisie-airconditioningunits die speciaal voor ruimten met aparte gangpaden is ontwikkeld. Dankzij de horizontale luchtstroomtechnologie kunnen hoge IT-belastingdichtheden betrouwbaar worden toegepast, zonder gebruik van verhoogde vloeren of zijkoelers.

Met het doel om de apparatuur te beschermen en een hoog niveau in koelprestaties te kunnen leveren, is de CyberWall geconfigureerd rond wanden met hoogrendementsventilatoren, bestaande uit borstelloze gelijkstroomventilatoren (EC) met geïntegreerde lucht/ water warmtewisselaars. Hierdoor kan een koelcapaciteit van circa 100 kW per meter wandlengte worden bereikt en dit betekent dat een efficiënte airconditioning van hoge vermogensdichtheden en racks van 42U of meer nu mogelijk is. STULZ heeft de CyberWall zo ontwikkeld dat de luchtbehandelingskasten met koudwateraansluitingen in rijen kunnen worden gemonteerd of zonder tussenruimte gestapeld. Zo wordt alle beschikbare wandruimte gebruikt en worden de systeemprestaties geoptimaliseerd.

Het systeem wordt op de kop van het gangpad geplaatst waar het de afzonderlijke rijen racks horizontaal van koude lucht voorziet. Het warme gangpad wordt door een afschermingssysteem met een plafondkanaal gescheiden, zodat de scheiding van warme en koude lucht is gegarandeerd.

Als onderdeel van zijn serie op maat gemaakte luchtbehandelingskasten voor binnenopstelling, levert STULZ ook een breed assortiment aan uitvoercapaciteiten en speciale ontwerpen en biedt het klanten een compleet assortiment van unitafmetingen, onderdelen en capaciteiten voor specifieke vereisten.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 5 – 2020]

Lees het artikel hier in PDF

Het bericht Stulz: Innovatieve koeling voor datacenters – CyberWall verscheen eerst op ChannelConnect.

Nieuwe iPhone komt paar weken later

Door Rene Frederick

De nieuwe iPhone komt dit jaar enkele weken later dan normaal. Dat heeft Apple laten weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Apple gaf geen directe reden voor het uitstel. Mogelijk zijn er vertragingen opgetreden in de productieketen. Ook is niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe iPhones dan wel verschijnen.

“Vorig jaar verkochten we de nieuwe iPhones eind september, dit jaar verwachten we enkele weken later te zijn”, zei Apple-topman Luca Maestri in gesprek met investeerders.

Geruchten

Er gingen al geruchten dat Apple zijn iPhones dit jaar later zou uitbrengen. The Wall Street Journal schreef eerder dit jaar dat Apple de massaproductie van de telefoons met ongeveer een maand vooruit had geschoven, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Eerder deze week maakte chipmaker Qualcomm bekend dat “uitstel van een belangrijke 5G-telefoon” impact kon hebben op resultaten van het bedrijf.

Eerdere vertraging

Het is niet voor het eerst dat Apple vertraging oploopt bij het uitbrengen van een iPhone. De iPhone X werd in september 2017 aangekondigd, maar kwam wegens productieproblemen pas in november op de markt. De iPhone XR werd in september 2018 aangekondigd, maar lag een maand later pas in de winkels, vanwege problemen met de productie van lcd-schermen.

Goed kwartaal voor Apple

Apple maakte in zijn kwartaalcijfers bekend een omzet van 59,7 miljard dollar (50,2 miljard euro) te hebben geboekt. Dat is 11 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de winst viel hoger uit, 11,25 miljard dollar (9,46 miljard euro) ten opzichte van 10 miljard dollar vorig jaar.

Apple maakte niet bekend hoeveel producten het heeft verkocht, maar in elke categorie stegen de verkopen. De iPhone bracht in het afgelopen kwartaal 25,4 miljard dollar op, mede dankzij het uitbrengen van de iPhone SE.

Ook de iPad werd vaker verkocht. De verkopen leverden Apple 6,6 miljard dollar op. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal was dat 5 miljard dollar. De Mac leverde 20 procent meer inkomsten op dan vorig jaar: 7,1 miljard dollar.

Bron: Apple, NU.nl

Het bericht Nieuwe iPhone komt paar weken later verscheen eerst op ChannelConnect.

โŒ