[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 5 Juni 2020ChannelConnect

Supermarktketen PLUS kiest Relex Solutions voor slimme bevoorrading

Door Dirkjan van Ittersum
PLUS gaat software van Relex Solutions gebruiken om de bevoorrading van supermarkten slimmer te maken. De software van Relex is in staat de vraag van consumenten te voorspellen, bijvoorbeeld op basis van weersinvloeden.

NetApp meldt lagere omzet en winst

Door Pim Hilferink
Opslag- en cloudspecialist NetApp heeft zijn gebroken boekjaar 2019 afgesloten met lagere omzetten en krimpende winst. Naar verwachting houdt die dalende trend ook dit boekjaar aan.

Dropbox test app voor wachtwoordbeheer

Door Edwin Feldmann
Dropbox is een wachtwoordmanager voor Android en iOS aan het testen. De app is nu alleen nog beschikbaar voor een select aantal gebruikers, maar zal voor betalende Dropbox-klanten toegankelijk worden.
OuderChannelConnect

Nano Tracker spoort gestolen fietsen op, zelfs binnen gebouwen

Door Dirkjan van Ittersum
Tijdens de corona-lockdown deden fietsendieven het wat rustiger aan, maar inmiddels schiet het aantal fietsdiefstallen weer omhoog. Dat meldt Fris Nederland. Het bedrijf introduceert een nieuw systeem om gestolen fietsen sneller op te sporen, zelfs als de fiets binnen staat.

Nuvias versterkt portfolio videoconferencing met Pexip

Door Pim Hilferink
Nuvias Unified Communications heeft zijn videoconferencing-portfolio uitgebreid met Pexip, een toonaangevende Noorse leverancier van high end videoconferencing- en collaboration-oplossingen.

2FA beschermt tegen misbruik van gestolen Youtube-gegevens

Door Edwin Feldmann
Onderzoekers van het bedrijf Intsights constateren een sterke groei van het aantal gestolen Youtube-accounts dat op het dark web wordt aangeboden. Meervoudige authenticatie kan helpen om misbruik van gestolen accounts te voorkomen.

IPsoft introduceert virtuele klantenservicemedewerker: Amelia for Customer Care

Door Dirkjan van Ittersum
IPsoft kondigt Amelia for Customer Care aan. Het gaat om een virtuele assistent die helpt bij klantcontacten. Eenvoudige vragen kan Amelia zelf afhandelen. Klanten met ingewikkelder kwesties kunnen daardoor sneller geholpen worden door een menselijke klantenservicemedewerker.

Coalitie Anders Reizen wil thuiswerken als norm

Door Rene Frederick
Als het aan 50 grote Nederlandse bedrijven ligt, wordt thuiswerken de norm, meldt de Coalitie Anders Reizen dat al jaren bezig is met het verduurzamen van het woon-werkverkeer.

Nutanix stelt Arrow Electronics aan als officieel opleider

Door Pim Hilferink
Technologieleverancier Arrow Electronics is door Nutanix officieel benoemd tot ‘Nutanix Authorized Training Center Provider’ (Nutanix ATP) voor een aantal Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Scandinavië, Frankrijk en Spanje.

WatchGuard rondt overname van Panda Security af

Door Edwin Feldmann
Panda Security is nu officieel een volledige dochteronderneming van WatchGuard geworden. WatchGuard-resellers krijgen via het nieuwe Panda Security Early Access Program de beschikking over Panda Adaptive Defense 360.

β€˜Ministeries werken met veel verouderde ICT-systemen’

Door Edwin Feldmann
Veel Nederlandse ministeries werken nog met verouderde ICT-systemen die onnodige risico's voor de informatiebeveiliging opleveren.

Shavatar wil retouren bij online kledingaankopen terugdringen

Door Dirkjan van Ittersum
De Belgische startup Shavatar wil het aantal retouren bij online kledingwinkels fors terugdringen. Volgens Shavatar wordt nu tot 70 procent van de online bestelde artikelen teruggestuurd, vaak omdat de kleding niet blijkt te passen.

Tech Data levert Enterprise-klasse opslag oplossingen Seagate

Door Pim Hilferink
Tech Data heeft bekend gemaakt dat dochteronderneming Global Computing Components (GCC), gespecialiseerd in opslag oplossingen, de bestaande Europese distributieovereenkomst met Seagate’s Enterprise-klasse oplossingen heeft uitgebreid tot de productreeksen voor bedrijfsopslag Exos en Nytro

Privacy in het geding bij verzamelen telecomdata

Door Edwin Feldmann
De Autoriteit Persoonsgegevens is zeer kritisch over het voornemen van het kabinet om massaal telecomdata van Nederlanders te verzamelen omdat de bescherming van de privacy op het spel staat.

Fixers nu officieel Apple Authorised Service Provider

Door Pim Hilferink
Fixers is vanaf 1 juni 2020 Apple Authorised Service Provider in haar 7 winkelvestigingen in Nederland. De gecertificeerde reparateurs van Fixers herstellen -vaak klaar terwijl u wacht- defecte Apple devices, zowel binnen als buiten garantie met originele onderdelen.

Zscaler neemt Edgewise over

Door Michiel van Blommestein
Cloudbeveiligingsleverancier Zscaler neemt Edgewise Networks over, gespecialiseerd in de beveiliging van application-to-application-communicatie voor public clouds en datacenters.

Hornetsecurity beschermt de gezondheidszorg nu gratis met hun e-mail security diensten

Door Redactie
Soepele processen zijn nu belangrijker dan ooit – alle storende factoren moeten worden vermeden. Een door kwaadaardige e-mails geïnfecteerd intern IT-netwerk van ziekenhuizen kan in de huidige situatie fataal zijn.

Yealink lanceert cloud based videoconferentie platform Yealink Meeting

Door Pim Hilferink
Yealink, specialist in videoconferentie-, spraakcommunicatie- en samenwerkingsoplossingen, heeft Yealink Meeting gelanceerd. Het betreft een cloud-based videoconferentieplatform waarmee klanten met één klik toegang krijgen tot een video vergadering en met iedereen - waar en wanneer dan ook - persoonlijk kunnen communiceren.

β€˜Betalen of we zetten je database online’

Door Edwin Feldmann
Cybercriminelen proberen via gestolen databases webshops af te persen. En met succes, sommige criminelen lijken er flink aan te verdienen.

Iets lagere omzet en winst voor Tech Data in Q1 FY2021

Door Pim Hilferink
In het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 heeft IT-distributeur Tech Data een netto-omzet van 8,2 miljard dollar gedraaid, een daling van 3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.
❌