[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderOnline Gebruikers Groep

paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem [Algemeen]

Beste mede gebruikers,
sinds eind december lid merk dat ik paar keer per dag wifi uitval met zyxel VMG8324-B10A modem heb, komt wel uit zich zelf terug, kan het ook niet vinden in log berichten van het modem, al een keer het modem gereset maar probleem blijft, merk het vooral ook aan mijn Google mini die valt dan even uit en als achter mijn pc zit, fing geeft ook de storingen aan. weet iemand raad, heb als probeersel een ander wifi modem als accespoint aangesloten en dan heb ik het probleem niet, maar het zyxel modem zou dit toch zelf moeten kunnen.
vast bedankt voor eventuele reactie's

 • 20 Februari 2020 om 22:29

zakelijke PC - Router gaat op standby [Zyxel configuratie en problemen]

Hallo Ben25TG,

Dit schijnt wel vaker te gebeuren heb ik na wat googlen uitgevist (want zelf heb ik dit probleem nooit ondervonden). Misschien heb je iets aan de volgende linkjes.

https://fixingblog.com/windows-laptop...ss-router/

https://superuser.com/questions/97077...onstantly#

Een echte oplossing heb ik niet gevonden maar misschien helpt het om de ZyXel eerst helemaal te resetten naar fabrieksinstellingen en te proberen eerst alleen de laptop te verbinden met de modem en te kijken of je zo het probleem kunt oplossen.
Daarna kijken of je ook de andere apparaten weer kunt toevoegen.
Volgens het eerste bovenstaande linkje helpt het soms om de drivers voor netwerk etc. te updaten maar of dat met de laptop van je werk ook lukt/mag is de vraag.

Hopelijk heb ik je zo toch op weg geholpen - en kun je het probleem met de laptop lossen.

Groet en succes!!

jms319

 • 16 Februari 2020 om 11:26

zakelijke PC - Router gaat op standby [Zyxel configuratie en problemen]

Ik heb sinds kort Online als provider met een Zyxel router en alles werkt naar behoren.
Maar mijn zakelijk laptop (Lenovo zonder citrix) krijgt geen verbinding met wifi of netwerkkabel op de router.
Wat nog vreemder is dat bij een verbindingspoging van deze laptop de router compleet uit gaat en opnieuw probeert op te starten. Dat lukt niet zolang de Lenovo nog aan staat.

De IT van mijn werkgever heeft geen opties en verwijst naar Online, die heeft ook geen oplossing en wijst naar Citrix als oorzaak. Maar dat zit er dus niet op.

Iemand nog een goed idee ??

 • 13 Februari 2020 om 22:17

Wegvallende internetverbinding met bijzondere log [Zyxel configuratie en problemen]

De leasetijd van Online is volgens mijn modem elke 12 uur 30 minuten (dan wordt mijn IP-adres vernieuwd).

Ik hoop dat iemand anders je verder kan helpen met het wegvallen van de internetverbinding. Je zou de servicedesk van Online ook even kunnen vragen ernaar te kijken. In elk geval succes!

jms319

 • 11 Februari 2020 om 18:19

Wegvallende internetverbinding met bijzondere log [Zyxel configuratie en problemen]

Dag allen,

Sinds enige tijd merk ik dat mijn internet met regelmaat wegvalt. Dit is vooral te merken tijdens streamen om de zoveel tijd valt heel kort het internet weg.

Nu zat ik vandaag te zoeken in de router naar mogelijke oorzaken en kwam daar de bijgevoegde log tegen. Het lijkt er op dat mijn router met grote regelmaat (soms elke 15 sec.) een DHCP request doet aan de WAN-zijde. Ik kon helaas niets vinden over de normale duur van een lease vanuit Online. Ook de IGMP melding komt zeer vaak voor, maar ik heb geen idee waar dat heenwijst.

Is er iemand die me hier kan helpen?

 • 10 Februari 2020 om 21:32

Experiabox v10 [Algemeen]

Ja, de WLAN van de ZyXel schijnt niet zo goed te zijn. Heel erg jammer dat dat modem geen 5 ghz ondersteunt. Met alleen de 2.4 ghz band kom je al snel 'je buren' of andere 'stoorzenders' tegen die de performance flink beinvloeden en die band is meestal ook al overvol... Dat is een stuk beter op de 5 ghz band Wink.

Ik denk dat je accesspoint ook een goede oplossing is, hoewel je een tweede apparaat nodig hebt. Als je het hebt aangesloten, kun je dan even terugkoppelen wat de stappen waren om zoiets in te stellen achter de ZyXel? Misschien weer handig voor anderen die ook de 5 ghz band op hun ZyXel missen en dat mbv een accesspoint willen toevoegen. Alvast bedankt!

Ik denk dat betere en uitgebreidere modems met meer functies een stuk meer kosten (in zowel hardware als opleiding van de helpdesk e.d.) en dat merk je uiteindelijk in de abonnementskosten. Vandaar dus waarschijnlijk de keuze voor dit modem.

Groet,

jms319

 • 1 Februari 2020 om 12:00

Online.nl [Eigen modem configuratie en problemen]

Gaat je vast lukken. In elk geval succes! En mocht je hulp nodig hebben, kun je hier altijd vragen.

jms319

 • 1 Februari 2020 om 11:49

Online.nl [Eigen modem configuratie en problemen]

Hoi Jos.

Bedankt voor je reactie.
Ik heb geen telefonie van online wel tv inderdaad.
Ik ga wel op mijn gemak zoeken hier op het forum.
Ik zal er zeker wel uitkomen.
Nogmaals bedankt

 • 25 Januari 2020 om 14:21

Online.nl [Eigen modem configuratie en problemen]

Hallo Janv1976,

Welkom op het forum.

In principe kun je een eigen modem instellen voor Online.nl. De instellingen voor de internetverbinding vind je wel op dit forum. Die hoef je dus gelukkig niet zelf uit de Zyxel te kopieren.

Mocht je ook telefonie van Online hebben, dan kun je die gegevens niet uit de ZyXel kopieren omdat deze zijn gecodeerd en door Online niet worden vrijgegeven. Telefonie van Online.nl krijg je dus niet aan de praat zonder de vereiste login-gegevens. Voor VDSL2 vind je hier de instellingen: https://online.gebruikers.eu/forum/vi...post_53862 (VLAN, etc.)

Zelf neem ik alleen internet van Online af, dus ervaring met TV van Online.nl heb ik niet. Als je een setttopbox voor TV hebt gekregen van Online is dat waarschijnlijk lastig aan de praat te krijgen met een eigen modem hoewel een stappenplan daarvoor op het forum wel is te vinden. Tegenwoordig heb je echter ook de Smart TV App van Online - zie https://www.online.nl/televisie/smart...rt-tv-app/ - en die zou het volgens mij wel moeten doen met een eigen modem omdat hij niet hoeft te worden ingesteld op de modem zelf zoals bij de settopbox, maar is gekoppeld aan je abonnement.

In het kort is het dus mogelijk wat je wilt maar je moet die modem wel zelf instellen. Het kost je wel wat werk, maar moeilijk is het niet, leerzaam is het wel.

Het klopt dat Online.nl (terecht) geen support geeft voor modems die niet van henzelf zijn. Dat zou betekenen dat ze de helpdesk zouden moeten opleiden voor voor de vele verschillende merken en typen modems om ondersteuning te kunnen bieden en dat is uiteraard niet mogelijk.

In elk geval succes met uitzoeken en installeren van een eigen modem,

jms319

 • 25 Januari 2020 om 11:00

Online.nl [Eigen modem configuratie en problemen]

Goedenavond,
Ik ben nieuw hier dus weet niet of ik deze vraag goed heb geplaatst.
Ik heb sinds deze week internet en tv van online.nl
Ik weet dat de modem zyxel vmg8324-b10a niet best is qua WiFi.
Nu wil ik een eigen modem aanschaffen maar online ondersteund dit niet.
Als ik de gegevens uit de zyxel kopieer naar een eigen modem zou die het dan doen of moet ik andere gegevens invoeren.
En hoe moet ik dat dan doen?
Alvast bedankt
Jan

 • 23 Januari 2020 om 20:58

Experiabox v10 [Algemeen]

hoi jms319,

haha, ja, ik heb wel alles aan de praat hoor, maar ben er nog niet erg blij mee, vooral het langzame wlan. Zo goed te merken aan bijvoorbeeld de mobiele apple telefoon. maar ik heb nog een TP-link accespoint die 2 en 5 ghz kan, dus daar ga ik volgende week ff mee testen.
Mocht t iets oplossen, dan laat ik je het metten weten. Ik had overigens ook gebeld naar online om te vragen wanneer er nu eens fatsoenlijke modem/routers aan de klanten geleverd ging worden, maar daar kon ik geen antwoord op krijgen helaas. Naja, toch geprobeerd. Het is ook neit de bedoeling om kost wat t kost dit toch voor elkaar te krijgen, want de prijs was uiteindelijk de reden van overstappen. Afijn, je hoort nog van me. groeten en bedankt!
gr
karel

 • 22 Januari 2020 om 22:30

Overgestapt maar krijg geen IP (Opgelost) [Opleveringsproblemen]

Voor zover ik weet is dit totale willekeur. KPN kiest denk ik een aderpaar om de verbinding van de virtuele provider (In dit geval Online.nl) op te leveren. Dat kan de oude maar ook een nieuwe zijn.

 • 22 Januari 2020 om 13:24

Experiabox v10 [Algemeen]

Online.nl heeft zelf ook fritzboxen in haar eigen netwerk. De configuratie voor Online.nl is onderdeel van elke fritzos firmware na 7.0.
 • 22 Januari 2020 om 13:19

Experiabox v10 [Algemeen]

Hallo Karel,

Ik hoop dat de ZyXel je uiteindelijk toch wel meevalt.

Laat maar weten, hoor, als dat nodig is. Denk er wel aan dat een andere modem niet wordt gesupport door Online (dus problemen moet je zelf oplossen) en zo'n modem zeker niet zomaar in is te stellen voor TV of (vaste) telefonie van Online. Neem je die laatste diensten dus wel af, dan is een eigen modem veel lastiger in te stellen. Ik denk dat je voor TV met de losse TV app van Online (zonder extra TV ontvanger) geen problemen zult hebben met instellen van je modem als je TV wilt kijken maar dat weet ik niet zeker. Met zo'n TV-kastje is instellen een heel stuk lastiger (als het nog kan).

Mocht je zelf een FB willen kopen (in de winkel of via bijvoorbeeld MP) ga dan voor een 7390 of nieuwer (bijvoorbeeld 7490);
Een 7340 haalt niet meer de snelheid van een maximaal abo (100 mbit, die van mij blijft steken op 45 mbit, dus zonde van de extra snelheid) en kan alleen 2.4 ghz of 5 ghz WIFI gebruiken (niet tegelijk) een 7360 heeft evenals de ZyXel alleen 2.4 ghz WIFI (of die de 100 mbit haalt moet ik nog eens uitproberen). Beide modems krijgen ook geen updates meer omdat de support door AVM inmiddels is beeindigd. de 7390 krijgt waarschijnlijk ook geen updates meer maar kan wel 2.4 ghz en 5 ghz WIFI gelijktijdig aan Smile en haalt haalt in ieder geval ook de 100 mbit uit je internetverbinding.
Vergelijken met het FB-apparaat dat je op het oog hebt? Zie: https://www.router-faq.de/?id=fbinfo.

Groet en succes!

jms319

 • 5 Januari 2020 om 09:24

Overgestapt maar geen internet [Algemeen]

Hallo MarkL,

Hopelijk heeft je modem vannacht inmiddels verbinding gekregen. Het schijnt soms langer te duren voordat de internetverbinding tot stand komt. Helaas heb ik geen ZyXel-modem en heb met die modem dus geen ervaring.

Misschien kun je de aansluitstappen voor de ZyXel (of andere modem) van Online nog eens controleren: er staat een stukje over het aderpaar in de handleiding van de ZyXel die je als het goed is bij de ZyXel hebt ontvangen onder het kopje Detailinformatie hoofdaansluitpunt (type 1, 2 of 3). Downloaden kun je hem via https://www.online.nl/uploadedFiles/C...-modem.pdf. Het is mogelijk dat het een tijd duurt (een paar uur) voordat de internetverbinding actief wordt, ook als alles goed is aangesloten!

Welke 'oude' modem heb je verwijderd voor je de modem van Online aansloot? Mocht je in je oude modem instellingen kunnen doen, dan kun je kijken of je die voor internet (zonder TV en telefonie) aan de gang kunt krijgen met de VLAN en DSL ATM instellingen zoals vermeld op https://gathering.tweakers.net/forum/....134.216.6. In je oude modem moet je misschien wel even zoeken om dat te doen.

Succes in elk geval. Ik hoop dat je verbinding het snel doet.

jms319

 • 5 Januari 2020 om 09:10

Glasvezel migratie van Fiber naar Online [Online Alles-in-1 met Glasvezel]

Dit is gewoon met kladblok op pc/mac aan te passen. Echter moet je het daarna wel ff via zon duitse website door zon checksum correctie script halen. Daarna kan je hem gewoon importeren in FB. ... meer en reageer

 • 21 Augustus 2019 om 20:45

Glasvezel migratie van Fiber naar Online [Online Alles-in-1 met Glasvezel]

Handig dat je dat hebt aan kunnen passen in de export. Kun je zo'n export tegenwoordig nog inlezen zonder problemen? In de huidige FW van mijn FB7390 zit een checksum verwerkt tegen aanpassen van de export. Je kunt de export dan niet meer aanpassen en zomaar inlezen. Wel jammer dat je het niet meer kunt testen omdat je verbinding/abonnement supersnel werd beeindigd. ... meer en reageer

 • 21 Augustus 2019 om 19:54

Glasvezel migratie van Fiber naar Online [Online Alles-in-1 met Glasvezel]

Hoi,

Ik heb sws een export file van iemand gekregen, daar heb ik heel veel info uit kunnen krijgen. Echter was deze export file voor de fritzbox 7360. Ik had zelf een 5490, glasvezel modem, en direct op het glasvezel punt. Heb mn eigen export kunnen aanpassen, met een stukje code van de export van de 7360. Hij zette nu ook het Online profiel tussen de andere providers. Echter bij het inladen, zette hij ... meer en reageer

 • 20 Augustus 2019 om 23:27

Glasvezel migratie van Fiber naar Online [Online Alles-in-1 met Glasvezel]

Hallo thorin77,

Ja, jammer dat het zo is gelopen. Veel succes bij je nieuwe provider. Toch handig om te weten dat Online.nl toch een profiel heeft voor de FB. In het verleden werd die niet gesupport.

Groet, en bedankt voor de terugkoppeling!

jms319 ... meer en reageer

 • 20 Augustus 2019 om 22:13

Glasvezel migratie van Fiber naar Online [Online Alles-in-1 met Glasvezel]

Dank voor je reply,
Nee ze hadden bij Fiber al op afstand een online.nl profiel geupload naar mijn fritzbox, zou gewoon met bestaande apparatuur verder kunnen gaan. Maar goed, fiber heeft veel mensen een paar dagen voor migratie al vast van hun netwerk gegooid. Waardoor online versneld om moest gaan zetten. En daar zijn de problemen gekomen. Heb nu via via het profiel weten te bemachtigen voor in mn fritzbox, nu staat het online profiel ... meer en reageer

 • 19 Augustus 2019 om 22:09
โŒ