[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Economie

'Machtsstrijd tussen management en personeel bij Amsterdamse afvalverwerker'

Door NU.nl

Tussen het management en sommige werknemers bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt sprake te zijn van een machtsstrijd, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Er is naar verluidt sprake van anarchie op de werkvloer en soms zelfs sabotage en brandstichting door werknemers.

'Jan Modaal' kan nauwelijks betaalbare huizen vinden

Door NU.nl

Voor alleenstaande huizenkopers met een modaal inkomen is het bijna onmogelijk om een betaalbaar huis te vinden, zegt De Hypotheker vrijdag. Slechts zes procent van het huizenaanbod ligt binnen hun bereik.

Hasbro koopt mediabedrijf achter Peppa Pig

Door NU.nl

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro koopt het Canadese mediabedrijf Entertainment One, het concern achter shows zoals Peppa Big en PJ Masks. Hasbro betaalt 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) voor Entertainment One.

'Parfumerieketen Douglas wil zeventig winkels in Europa sluiten'

Door NU.nl

Parfumerieketen Douglas is van plan om in Europa zeventig vestigingen te sluiten, meldt het Duitse zakenblad Manager Magazin op basis van anonieme bronnen. Bij de volgende presentatie van de kwartaalcijfers zou meer duidelijk moeten worden.

Boeing wil in 2020 starten met recordproductie gebande 737 MAX

Door NU.nl/Reuters

Boeing is van plan om in februari 2020 de productie van het momenteel aan de grond gehouden model 737 MAX flink te verhogen, stellen ingewijden. Tegen juni moet de productie op een recordhoeveelheid van 57 vliegtuigen per maand liggen.

Macron: Er is geen tijd voor een volledig nieuwe Brexit-deal

Door NU.nl/Reuters

Er is geen tijd om voor de uittredingsdeadline van 31 oktober tot een volledig nieuwe Brexit-deal te komen. Dat stelt Franse president Emmanuel Macron na een gesprek met Britse premier Boris Johnson donderdag.

Minder vergunningen, dalend vertrouwen: Dit betekent het voor de bouw

Door NU.nl/Gea Bruinsma

Het CBS meldt donderdag dat het aantal verleende nieuwbouwvergunningen in het tweede kwartaal verder is gedaald, tot het laagste aantal in drie jaar tijd. Ook is het vertrouwen afgenomen en gingen meer bedrijven failliet. Gaat het vanaf nu bergafwaarts?

Flink meer mensen met schulden onder bewindvoerderstoezicht geplaatst

Door NU.nl

Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht van een bewindvoerder is komen te staan, is de afgelopen jaren fors gestegen, meldt de Raad voor Rechtspraak donderdag. In 2018 stonden er ruim 56.000 onder bewind, in 2013 waren dat er nog 35.000: een stijging van zo'n 60 procent in vijf jaar tijd.

'Bouwsector loopt miljarden mis door inperking stikstofuitstoot'

Door NU.nl

De bouwsector loopt de komende vijf jaar zo'n 14 miljard euro aan omzet mis, doordat de uitstoot van stikstof verder ingeperkt moet worden na een uitspraak van de Raad van State (RvS). Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO in een donderdag verschenen rapport.

'Europese Unie tegen herintreden Rusland tot G8'

Door Reuters/NU.nl

De Europese Unie is tegen een onvoorwaardelijke uitnodiging voor Rusland om weer terug te keren bij de G8, zegt een anonieme EU-functionaris donderdag. De Russen werden in 2014 geschorst, vanwege de rol die het land speelde in de crisis op de Krim en in Oekraïne.

Duitse industrie blijft kwakkelen in augustus

Door NU.nl

De bedrijvigheid in de Duitse industrie krimpt in augustus voor de achtste maand op een rij, hoewel de krimp wel lager uitvalt dan een maand eerder. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau IHS Markit.

Adyen verwerkt steeds meer betalingen en ziet klandizie toenemen

Door NU.nl

Het Nederlandse betaalplatform Adyen wordt steeds vaker gebruikt om financiële transacties mee te doen, dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Het transactievolume kwam in de eerste zes maanden uit op een kleine 105 miljard euro, een stijging van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

โŒ