[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 6 Juli 2020NU Economie

AFM legt Aegon boete van half miljoen euro op

Door NU.nl

De Autoriteit Financiële Markten heeft in mei een bestuurlijke boete van 500.000 euro opgelegd aan verzekeraar Aegon. Volgens de AFM leverde Aegon een pensioenproduct dat door fouten tijdens de ontwikkeling terecht kon komen bij klanten waar het niet voor bedoeld was.

Nibud: studieschuld moet minder zwaar wegen op maximale hypotheek

Door Lisa Boerop

Een studieschuld zou minder zwaar moeten wegen op je maximale hypotheek. Dat adviseert het Nibud in een rapport dat de minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Verkoop motoren een vijfde hoger in juni, achterstand bijna ingehaald

Door NU.nl

In de afgelopen maand zijn 1.698 nieuwe motorfietsen geregistreerd in Nederland, een toename van 21,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat maakt BOVAG maandag bekend. Daarmee komt de verkoop in de eerste helft van het jaar op bijna hetzelfde niveau als in 2019.

UWV krijgt 16.000 aanvragen van flexwerkers, loket nog een week open

Door NU.nl

Met nog een week te gaan hebben al zestienduizend flexwerkers de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aangevraagd. Het merendeel daarvan heeft de tegemoetkoming van 1.650 euro bruto al op de rekening staan. Dat meldt het UWV maandag.

'Prijzen ruimbagage afgelopen drie jaar flink toegenomen'

Door NU.nl

De prijzen voor het meenemen van ruimbagage zijn de afgelopen drie jaar met bijna 20 procent gestegen. Dat blijkt uit een inventarisatie van prijsvergelijker Beslist.nl.

EU treedt 'doortastend' op als VS niet meewerkt aan oplossing handelsconflict

Door Reuters

De Europese Unie zal "doortastend optreden" als de Verenigde Staten niet bereid zijn een langlopende ruzie over vliegtuigsubsidies op te lossen. Dat zei de Eurocommissaris voor Handel Phil Hogan maandag.

Albert Heijn vindt boerenacties bij distributiecentrum niet de juiste weg

Door NU.nl

Albert Heijn vindt het niet terecht dat boeren bij acties de distributiecentra van het supermarktconcern blokkeerden. De blokkades hebben geen invloed gehad op de belevering van de winkels, zo laat een woordvoerder maandag desgevraagd weten.

Goede doelen lopen vele miljoenen mis door coronacrisis

Door NU.nl

Goede doelen lopen tientallen miljoenen aan inkomsten mis door de coronacrisis. In de eerste vier maanden van dit jaar bedraagt het verlies circa 32 miljoen euro, blijkt uit onderzoek van Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

KLM-personeel kan zich week langer melden voor vrijwillig vertrek

Door Tom van Gurp

Personeelsleden van KLM krijgen een week langer de tijd om zich in te schrijven voor de vrijwillige vertrekregeling die de luchtvaartmaatschappij heeft opgetuigd. Dat meldt een woordvoerder van KLM maandag.

Maatpakkenketen Suitsupply steekt 60 miljoen in veiligstellen toekomst

Door NU.nl

Suitsupply steekt 60 miljoen euro in de wereldwijd opererende keten van maatpakkenwinkels om het gemis aan omzet als gevolg van de coronacrisis te compenseren en eventuele nieuwe tegenvallers op te vangen. Dat bevestigt directeur Fokke de Jong naar aanleiding van berichtgeving van Het Financieele Dagblad (FD).

Fikse stijging hypotheekaanvragen door oversluiten en tweede leningen

Door NU.nl

Het aantal hypotheekaanvragen lag in het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst 40 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De toename werd vooral gedreven door het oversluiten van de hypotheek voor een gunstiger rentepercentage en door mensen die een tweede lening afsloten.

Uber wil maaltijdbezorger Postmates inlijven

Door NU.nl/Reuters

Uber wil maaltijdbezorger Postmates overnemen. Met de deal is een bedrag gemoeid van 2,65 miljard dollar (zo'n 2,35 miljard euro), wat volledig in aandelen wordt betaald. Dat heeft Uber maandag bekendgemaakt.

Consumenten meer bereid tot grote aankopen

Door NU.nl

De bereidheid onder consumenten om grote aankopen te doen is groter dan enkele weken geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Tweede versie loonsubsidieregeling NOW vanaf deze maandag aan te vragen

Door NU.nl

Werkgevers die gebruik willen maken vaan de tweede editie van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0) kunnen vanaf maandagochtend een aanvraag indienen.

OuderNU Economie

Reacties op pensioenakkoord: "Instemming FNV-leden is een pak van ons hart"

Door NU.nl

Het ledenparlement van FNV stemde zaterdag in met het in juni 2019 gesloten pensioenakkoord. "Met de goedkeuring van onze leden komt er een einde aan een hele lange discussie", zegt Tuur Elzinga, vicevoorzitter van de FNV, zaterdagmiddag tegen NU.nl.

FNV stemt in met pensioenakkoord, weg vrij voor nieuw stelsel

Door NU.nl

Vakbond FNV heeft zaterdagmiddag ingestemd met het pensioenakkoord. Dit maakt de weg vrij voor de invoering van het nieuwe pensioenstelsel, bevestigt FNV na berichtgeving van RTL en NOS.

Vertrouwen Nederlandse beleggers terug op niveau van voor corona

Door NU.nl

Het vertrouwen onder particuliere beleggers is teruggekeerd op het niveau van net voor de coronacrisis. Dat schrijft online broker BinckBank zaterdag in de maandelijkse beleggersbarometer (pdf).

FNV: Verhoog lonen winkelpersoneel met 5 procent

Door NU.nl

FNV pleit voor een loonsverhoging van 5 procent voor winkelmedewerkers. De vakbond spoort vooral winkelketens die tijdens de coronacrisis goed hebben gedraaid aan om de lonen te verhogen.

Dividendbelasting stemt Shell tot nadenken over Nederlands hoofdkantoor

Door NU.nl

De afschaffing van de dividendbelasting heeft Shell tot nadenken gestemd over verhuizing van het hoofdkantoor uit Nederland. Op die manier zou de Nederlands-Britse onderneming haar dubbele aandelenstructuur kunnen beëindigen, schrijft het FD zaterdag.

Video | Succesvol tijdens corona: 'Vorige maand beste maand ooit geweest'

Door NU.nl

Het coronavirus heeft diepe impact op veel Nederlandse ondernemingen. Toch zijn er ook bedrijven die in deze onzekere tijden juist op volle toeren draaien en zelfs groeien. AllSAFE Mini Opslag zag zijn omzet verdubbelen toen mensen massaal ruimte zochten om hun spullen te kunnen stallen.

โŒ