[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018NU Economie

Amerikaanse minister wil naar China voor overleg over handelsconflict

Door ANP/NU.nl

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is ''voorzichtig optimistisch" over een akkoord tussen China en de Verenigde Staten in het aanhoudende handelsconflict tussen de landen. De bewindsman overweegt binnenkort naar China af te reizen

Air France verwacht maandag uitval kwart van vluchten door staking

Door ANP

Air France verwacht dat maandag een kwart van zijn vluchten uitvalt als gevolg van een staking. Medewerkers leggen het werk neer uit onvrede over hun loon. 

Gisteren β€” 21 April 2018NU Economie

Nederland akkoord met extra steun voor Wereldbank

Door ANP

Nederland stemt officieel in met voorstellen van de Wereldbank voor een stevige kapitaalverhoging. Daardoor krijgt het instituut in totaal 13 miljard dollar aan extra geld tot zijn beschikking. De Nederlandse bijdrage komt neer op zo’n 200 miljoen tot 250 miljoen euro.

Chinese grootaandeelhouder brengt belang in Deutsche Bank terug

Door NU.nl

Het Chinese conglomeraat HNA Groep brengt zijn belang in Deutsche Bank terug van 8,8 procent naar 7,9 procent. De Chinezen zijn de grootste aandeelhouder in de Duitse financiële reus.

EU dringt bij VS aan op afzwakken sancties tegen Rusland

Door ANP

Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. 

'FinanciΓ«le systeem is nu kwetsbaarder dan in 2008'

Door NU.nl

Het financiële systeem is nu kwetsbaarder dan voorafgaanda aan de crisis van 2008. Dat zegt Jean-Claude Trichet, die destijds topman was bij de Europese Centrale Bank.

Grootverbruikers geen idee van kosten schrappen Gronings gas

Door NU.nl/Marnix Quee

Bedrijven die sterk leunen op Gronings gas, tasten nog in het duister over de kosten die het met zich gaat meebrengen om over te schakelen naar alternatieven. Daarover is druk overleg gaande met het ministerie van Economische Zaken.

Lavide komt niet op tijd met goedgekeurde jaarrekening

Door NU.nl

Lavide levert niet op tijd een gecontroleerde jaarrekening af. Dat meldt de investeerder op zijn website.

'Wereldbank wil flexibelere arbeidsmarkt in concurrentie met robots'

Door NU.nl

Lagere minimumlonen en een grotere vrijheid voor bedrijven om werknemers te ontslaan. Daarvoor pleit de Wereldbank volgens de Britse krant The Guardian in een komend najaar te verschijnen rapport over de wereldwijde arbeidsmarkt.

Nederlands bedrijf kweekt echt vlees zonder dieren te slachten

Door NU.nl

Het Nederlandse bedrijf MosaMeat kweekt echt vlees zonder dat ze daar dieren voor hoeven te slachten. 

OuderNU Economie

Duitse moederbedrijf Makro geeft winstalarm na slechte resultaten Rusland

Door ANP

Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.

Wells Fargo treft schikking van 1 miljard dollar met toezichthouders

Door ANP

De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. 

'Nissan schrapt honderden banen in grootste Britse autofabriek in Sunderland'

Door ANP

Nissan gaat naar verluidt honderden banen schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen van persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.

'Handelsconflict VS-China bedreigt Nederlandse machinemakers'

Door ANP

Een escalerend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is risicovol voor de Nederlandse industrie, stelt het ING Economisch Bureau. Vooral bedrijven die machines voor industrieën leveren, kunnen daar last van krijgen.

VDL bouwt mee aan telescoop met grootte van voetbalstadion

Door NU.nl

Het Eindhovense bedrijf VDL gaat meebouwen aan een megatelescoop. Het gevaarte komt in Chili te staan en wordt volgens het bedrijf ongeveer zo groot als een voetbalstadion.

Baas AF-KLM omzeilt vakbonden met elektronische stemming over loon

Door ANP

Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging.

Nederlandse vissersbranche gaat onzekere tijden tegemoet

Door ANP

De Nederlandse kottervisserij gaat onzekere tijden tegemoet. De sector hangt een mogelijk verbod op pulsvisserij, nieuwe wetten en de Brexit boven het hoofd, waarschuwen onderzoekers van Wageningen Universiteit.

Porsche-functionaris opgepakt in onderzoek naar uitstootmanipulatie

Door NU.nl

In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.

Na Brussel ook Moskou akkoord met samengaan Monsanto en Bayer

Door ANP

Ook Rusland keurt de overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer goed. De mededingingsautoriteit FAS gaf onder voorwaarden haar fiat voor de samenvoeging.

Trump accepteert opdrijven van olieprijzen niet

Door ANP

De recent opgelopen olieprijzen kunnen de goedkeuring van de Amerikaanse president Donald Trump niet wegdragen. Op Twitter waarschuwde hij dat het kunstmatig opdrijven van de olieprijzen niet zal worden geaccepteerd.

❌