[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 November 2017NU Economie

AkzoNobel en lakfabrikant Axalta beΓ«indigen fusiegesprekken

Door NU.nl

De fusiegesprekken tussen AkzoNobel en de Amerikaanse lakfabrikant Axalte zijn beëindigd. Dat hebben beide partijen dinsdagavond laten weten.

'EU-agentschap levert regio Amsterdam vele miljoenen op'

Door ANP

Amsterdam huisvest vanaf 2019 het Europees Geneesmiddelenagentschap, EMA. Dat levert de regio vele miljoenen op, zo becijferden economen van ING.

Vakbonden en Unilever akkoord over voorwaarden Unox-medewerkers Oss

Door NU.nl

Unilever, Zwanenberg Food Group en de vakbonden hebben een akkoord gesloten over de gevolgen van de verkoop van de Unox-fabriek in Oss.

Tweede Kamer stemt in met samenvoegen kleine pensioenen

Door ANP/NU.nl

De Tweede Kamer heeft dinsdag in ruime meerderheid ingestemd met een wetswijziging die regelt dat pensioenfondsen kleine pensioenen samenvoegen in plaats van afkopen. 
 

Kwart van totale bestedingen EU-huishoudens naar woonlasten

Door NU.nl

Een kwart van de totale bestedingen van huishoudens in de Europese Unie (EU) ging in 2016 naar kosten voor het huis, water, elektriciteit en gas.

OM eist jaar cel tegen voormalig NS-topman wegens fraude aanbesteding

Door NU.nl/ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een onvoorwaardelijke celstraf van twaalf maanden tegen voormalig NS-topman Timo Huges in de zaak om mogelijke fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Uniper wijst bod van Fins energieconcern Fortum af

Door ANP

Uniper, het afgesplitste en beursgenoteerde onderdeel met de kolen- en gascentrales van het Duitse energieconcern E.ON, heeft een overnamebod van het Finse energiebedrijf Fortum verworpen. Volgens Uniper is het bod van ruim 8 miljard euro te laag.

'FinanciΓ«le sector heeft vooral in goede tijden streng toezicht nodig'

Door NU.nl

Regelgevers en toezichthouders moeten, juist nu de economie aantrekt, streng toezicht op de financiële sector blijven houden.

Wereldwijde verkoop elektrische auto's in de lift

Door NU.nl

Het afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd meer dan 287.000 elektrische en deels elektrische voertuigen afgeleverd, een stijging van 63 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. 

'Jonge Europeanen blijven kwetsbaar op arbeidsmarkt'

Door ANP/NU.nl

Hoewel de jeugdwerkloosheid niet meer op het torenhoge niveau van de crisisjaren staat, blijven veel jonge Europeanen aanlopen tegen een gebrek aan goede banen, schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Twentse bouwondernemer Dik Wessels (71) overleden

Door NU.nl/ANP

Ondernemer Dik Wessels is op 71-jarige leeftijd overleden, bevestigt een woordvoerder van VolkerWessels dinsdag.

Online winkelen in ander EU-land wordt makkelijker

Door ANP

Consumenten kunnen vanaf eind volgend jaar makkelijker online spullen of diensten aanschaffen in een ander EU-land. 

Consumentenbond waarschuwt voor 'kloonpolissen'

Door ANP/NU.nl

De Consumentenbond waarschuwt consumenten voor zogenoemde 'kloonpolissen': zorgverzekeringen van dezelfde verzekeraar die precies dezelfde zorg dekken, maar die een andere naam en ook een ander prijskaartje hebben. Volgens de bond is hierdoor sprake van een schijnkeuze.

EasyJet verwacht duurdere tickets door faillissementen concurrenten

Door ANP

Luchtvaartmaatschappij easyJet verwacht de komende tijd zeer goede zaken te doen, mede dankzij de ondergang van concurrenten als Air Berlin en Monarch Airlines. 

'Klanten ABN Amro krijgen vervallen rekeningnummers toegewezen'

Door NU.nl

Particuliere en zakelijke klanten van ABN Amro hebben negencijferige rekeningnummers toegewezen gekregen die ooit zijn vervallen bij Fortis Nederland. De nummers waren overgedragen aan de Europese betalingsverwerker Equens.

Oktober goed voor grootste prijsstijging koopwoningen in bijna zestien jaar

Door NU.nl

Bestaande koopwoningen waren in oktober 8,2 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de grootste prijsstijging sinds begin 2002. 

Ingenieursbedrijf Arcadis mikt op hogere marge en lagere schuld

Door ANP

Arcadis blijft de komende jaren investeren in producten en diensten die inspelen op wereldwijde trends, zoals klimaatverandering, verduurzaming en verstedelijking. 

'Advocaat verstopte geld eigenaar Zeeuwse fosforfabriek Thermphos'

Door ANP

Advocatenkantoor Loyens & Loeff hielp de Israëlische eigenaar van de failliet gegane fosforfabriek Thermphos in Zeeland met het verhullen van een geheime bankrekening en trusts. 

Uitzendconcern Randstad verhuist tientallen locaties naar bedrijventerreinen

Door ANP/NU.nl

Uitzendconcern Randstad verhuist tientallen van de 206 fysieke vestigingen op A-locaties en drukke winkelstraten vanaf volgend jaar naar bedrijventerreinen.

OuderNU Economie

Amerikaanse justitie ligt dwars bij megaovername AT&T

Door ANP/NU.nl

De voorgenomen miljardenovername van mediabedrijf Time Warner door telecomgigant AT&T stuit op bezwaren bij het Amerikaanse openbaar ministerie.

❌