[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 18 April 2019NU Economie

Pinterest schiet omhoog bij beursdebuut en is ruim kwart meer waard

Door NU.nl

De beurskoers van het digitale prikbord Pinterest is donderdag bij zijn beursdebuut flink omhoog gegaan. Het aandeel opende 26 procent hoger en steeg naar ruim 24 dollar (ongeveer 21,38 euro).

Supermarkten verwachten recordomzet te draaien tijdens paasweekend

Door NU.nl

Nederlandse supermarkten zullen tijdens het aanstaande zonnige paasweekend een recordomzet draaien, voorspelt de branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Wietgigant Canopy neemt Amerikaanse investeerder over na legalisering VS

Door NU.nl

Het Canadese Canopy Growth, een van de grootste kwekers van medicinale cannabis ter wereld, heeft donderdag een akkoord bereikt over de overname van de Amerikaanse wietinvesteringsmaatschappij Acreage. Met de overname is zo'n 3,4 miljard dollar (zo'n 3 miljard euro) gemoeid.

Europees Parlement stemt voorlopig toch niet over omstreden WW-export

Door NU.nl

Het Europees Parlement gaat donderdag toch niet stemmen over regelgeving die onder meer werknemers het recht geeft om hun uitkering voor zes maanden mee te nemen naar een ander land. In de huidige situatie is dat nog drie maanden. Het Parlement zal zich pas na de Europese verkiezingen over de regelgeving ontfermen.

Wat is de 'Tesla-subsidie' en waarom is er discussie over?

Door NU.nl

Er is al enige tijd discussie over de carbontax, een rekenmodel dat de overheid gebruikt om uit rekenen hoeveel elektrische auto's er verkocht worden als de Staat elektrisch rijden stimuleert met belastingvoordelen. Het model zat er in 2018 flink naast; mede als gevolg van de fiscale voordelen werden ruim twee keer zo veel stekkerauto's verkocht als voorspeld. Dat kost de Staat zo'n 700 miljoen euro extra. In de volksmond spreekt men van 'Tesla-subsidie'.

Ook AkzoNobel en Philips door Kamer gehoord over belastingafdrachten

Door NU.nl

De Tweede Kamer gaat ook Philips en AkzoNobel bij een speciale hoorzitting ondervragen over de winstbelasting die de bedrijven in Nederland afstaan, schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

Miljardair verdedigt donaties Notre-Dame: 'Geen belastingvoordeel'

Door NU.nl/Reuters

Bernard Arnault heeft donderdag zijn donatie van 200 miljoen euro aan de afgebrande Notre-Dame verdedigd, nadat critici beweerden dat dit hem belastingvoordeel zou opleveren. Arnault, de rijkste man van Frankrijk, stelt dat dit niet waar is en noemt de beschuldigingen "kleinzielig".

Voorbereiding op harde Brexit helpt Rotterdamse haven een handje

Door NU.nl

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in het afgelopen kwartaal een recordoverslag geboekt. Dit is volgens de haven voor een deel te danken aan de mogelijke 'no deal-Brexit'.

Franse minister: 'EU treft tegenmaatregelen als de VS sancties Cuba doorzet'

Door NU.nl/Reuters

De Europese Unie zal maatregelen treffen als de Verenigde Staten sancties op alle buitenlandse investeringen in Cuba zullen invoeren, zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire donderdag.

Werkgevers en werknemers in bouw zijn bang voor te hoge pensioenleeftijd

Door NU.nl

De bouw- en industriesector kent het hoogste percentage werkgevers dat bang is dat werknemers het doorwerken tot de pensioenleeftijd niet volhouden. 55 procent is bang dat werknemers gezondheidsproblemen krijgen. In deze sector vrezen ook de meeste werknemers dat ze niet zo lang kunnen werken, meldt pensioendenktank Netspar donderdag.

Unilever presteert ondanks lagere omzet beter dan verwacht

Door NU.nl

Levensmiddelenconcern Unilever heeft over het eerste kwartaal van 2019 meer verkocht tegen een hogere prijs, laat het bedrijf donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten.

Kledingketen CoolCat maakt doorstart, blijft in handen van Roland Kahn

Door NU.nl

De kledingketen CoolCat maakt vanaf 1 mei een doorstart. De keten blijft in handen van ondernemer Roland Kahn, maar wordt wel ondergebracht in een andere bv, Retail Beheer.

Nieuwe pier op Schiphol wordt door vertraging een jaar later opgeleverd

Door NU.nl

De nieuwe A-pier op Schiphol, die eind 2019 zou worden opgeleverd, is naar verwachting pas in december 2020 klaar, meldt de luchthaven donderdag.

Jongeren betalen bijna het dubbele voor een WA-verzekering

Door NU.nl

Waar jongeren tussen de 18 en 24 jaar in 2019 gemiddeld 1.358 euro kwijt zijn aan een WA-verzekering, is het gemiddelde van alle verzekerden slechts 735,01 euro. Jongeren tot 24 betalen hiermee bijna twee keer zoveel als oudere verzekerden, meldt verzekeringsvergelijker Independer donderdag.

Royal Swinkels behaalt recordomzet ondanks 'uitdagend jaar' voor Bavaria

Door NU.nl

Royal Swinkels Family Brewers heeft in 2018 voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, die vooral te danken was aan de verkoop van alcoholvrije dranken en merken zoals La Trappe en Rodenbach. Voor Bavaria was de thuismarkt "wederom uitdagend", meldt het bedrijf woensdag.

Nibud: Kwart van huishoudens weet niet of ze recht hebben op toeslagen

Door NU.nl

Ruim een kwart van de huishoudens is onbekend met de voorwaarden voor toeslagen van de overheid. Zij hebben geen idee of ze recht hebben op die toeslagen, meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) donderdag. Dit geldt vooral voor huishoudens met een wisselend inkomen.

Aandelen van Pinterest gaan 19 dollar kosten

Door ANP

De introductieprijs van aandelen Pinterest is met 19 dollar (17 euro) hoger dan verwacht. Eerdere berichten wezen op een introductieprijs van tussen de 15 tot 17 dollar per stuk. Het bedrijf zal met zijn komende beursgang zo'n 1,4 miljard dollar ophalen. Er zijn vanaf donderdag 75 miljoen aandelen Pinterest te koop op Wall Street.

Pensioenfondsen waarschuwen in kwartaalberichten voor kortingen

Door ANP

Voor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen in hun kwartaalberichten. Vooral voor metaalfondsen PME en PMT begint de tijd te dringen. De kans lijkt klein dat deze fondsen hun financiële positie nog op tijd op orde krijgen.

OuderNU Economie

ASML: Samsung zat niet achter diefstal van bedrijfsgeheimen

Door NU.nl

ASML ontkent woensdag dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung iets te maken heeft gehad met de diefstal van bedrijfsgeheimen bij het Nederlandse chipbedrijf. Ook Samsung ontkent de aantijgingen. NOS beweerde dinsdag dat ASML-topman Peter Wennink suggereerde dat Samsung achter de diefstal zat.

Leegloop bij Belastingdienst lijkt voorbij, aantal werknemers neemt toe

Door NU.nl

De leegloop bij de Belastingdienst lijkt voorbij te zijn. In het eerste kwartaal van 2019 kwamen er 1.199 voltijds medewerkers bij de fiscus bij, ver boven de doelstelling van negenhonderd fte's (fulltime-equivalents). Daartegenover staat dat er 428 fte's vertrokken, zegt staatssecretaris van Financiën Menno Snel woensdag in de Halfjaarsrapportage van de Belastingdienst.

โŒ