[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 11 December 2018NU Economie

Politieke chaos in het VK: Hoe nu verder met de Brexit?

Door NU.nl/Thomas Moerman

De stemming over het conceptakkoord over Brexit-deal is voorlopig van de baan. Wat er nu precies gaat gebeuren, is onduidelijk. De kans op een chaotische, harde Brexit wordt steeds groter.

Cruciale Brexit-stemming vindt nog voor 21 januari plaats

Door NU.nl

De stemming over de Brexit-deal door het Britse parlement zal nog voor 21 januari plaatsvinden, meldt de woordvoerder van de Britse premier Theresa May dinsdag.

Drie kwart van bestuursfuncties wereldwijd gaat naar een man

Door NU.nl

Drie kwart van de nieuwe bestuursbenoemingen van grote bedrijven wereldwijd gaat naar een man. In dit tempo zal gendergelijkheid in de boardroom er niet komen, stelt het internationale adviesbureau EgonZehnder.

1.000 euro extra voor Franse Altice-medewerkers dankzij 'Gele Hesjes'

Door NU.nl/ANP

Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1.000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'Gele Hesjes'.

Noord-Holland voert geitenstop in vanwege gezondheid omwonenden

Door NU.nl/ANP

De provincie Noord-Holland voert een tijdelijke geitenstop in wegens de gezondheid van omwonenden. De komende zes maanden mogen er geen nieuwe geitenboerderijen openen en mogen bestaande boerderijen hun geitenkudde niet uitbreiden.

DNB: Hypotheek vrijwillig aflossen bespaart gezinnen tot 350 euro per jaar

Door ANP

Gezinnen met een hypotheek doen er goed aan hun schuld vrijwillig af te lossen, stelt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. Door de lage rentestand is een vervroegde terugbetaling voordelig, wat later honderden euro's per jaar kan schelen.

Hof: ECB niet buiten boekje gegaan met opkoopprogramma

Door ANP

Het omvangrijke programma voor het opkopen van obligaties van de Europese Centrale Bank (ECB) was geoorloofd, zo oordeelt het Hof van Justitie van de Europese Unie dinsdag.

Werkgeversvoorman wil pauze in onderhandelingen Klimaatakkoord

Door NU.nl

De onderhandelaars die in gesprek zijn over het Klimaatakkoord doen er verstandig aan een pauze in te lassen, vindt Hans de Boer, de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

'Brussel staat open voor Italiaans tekort van 1,95 procent'

Door NU.nl

De Europese Commissie is naar verluidt bereid om een Italiaans begrotingstekort van 1,95 procent van het bruto binnenlands product (bbp) te accepteren, schrijft La Repubblica dinsdag. Het Italiaanse ministerie van Financiën zou voor een tekort van 2 procent gaan.

Japanse rechter verlengt voorarrest gevallen topman Nissan

Door ANP/NU.nl

De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft bezwaar aangetekend tegen zijn verlengde voorarrest. De in Brazilië geboren Frans-Libanese zakenman is het niet eens met de beslissing van een Japanse rechter om hem nog eens tien dagen in de cel te houden, meldt persbureau Kyodo dinsdag. 

Meer bestelauto's verkocht dankzij klusbedrijven en pakketbezorgers

Door NU.nl/ANP

De verkoop van bestelauto's en aanhangwagens zit sinds 2013 structureel in de lift, maar is de voorbije crisis nog niet geheel te boven. Voornamelijk bouw- en klusbedrijven en pakketbezorgers hebben behoefte aan vervanging of uitbreiding van het wagenpark.

Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloon

Door NU.nl

De Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand.

Ondernemers in actie tegen wet die tijdelijk werk duurder maakt

Door NU.nl/ANP

Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt.

Verzekerden dienen minder verkeersclaims in, maar schadelast is hoger

Door ANP

Het aantal schadeclaims vanwege een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe.

Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uit

Door NU.nl/Thomas Moerman

De stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand

Door ANP

Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren.

Forse groei banen in energiesector dankzij gebruik hernieuwbare energie

Door ANP

Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen dertigduizend banen bij, waardoor er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen in de sector waren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Gisteren โ€” 10 December 2018NU Economie

Portugal lost laatste deel IMF-lening af

Door ANP

Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.

Chinese autoriteiten verbieden verkoop sommige iPhone-modellen

Door NU.nl

De Chinese autoriteiten hebben de verkoop van een aantal iPhone-modellen verboden. Dit verbod komt nadat chipfabrikant Qualcomm een rechtbank ervan wist te overtuigen dat Apple enkele patenten van het concern schendt.

Chinese autoriteiten verbieden verkoop sommige iPhone-modellen

Door NU.nl

De Chinese autoriteiten hebben de verkoop van een aantal iPhone-modellen verboden. Dit komt nadat chipfabrikant Qualcomm een rechtbank ervan wist te overtuigen dat Apple enkele patenten van het concern schendt.

โŒ