[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018NU Economie

KVK bekijkt irritaties ondernemers door commercieel gebruik handelsregister

Door NU.nl

De Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.

'Honderden ontvangers uitkering hebben verzwegen bezit in het buitenland'

Door ANP

De afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. 

'Mogelijk hogere energieprijzen door lage waterstand Rijn'

Door NU.nl/Bloomberg

De lage waterstand in de Rijn dreigt tot marktverstoringen te leiden. Door de voorraadverschillen die ontstaan, moeten verschillende Europese landen zich voorbereiden op hogere energieprijzen, zegt JBC Energy.

ItaliΓ« wil meer uitgeven dan mag van Brussel. Waaraan precies?

Door NU.nl

Financiële markten en de Europese Commissie maken zich nogal druk om de Italiaanse begroting. Het land dreigt het begrotingstekort in 2019 op te laten lopen naar 2,4 procent van de economie. 

'Britse telecomaanbieder O2 stelt beursgang uit vanwege brexit'

Door ANP

De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. 

Ryanair-personeel staakt dinsdag weer op luchthaven Eindhoven

Door NU.nl/ANP

Cabinepersoneel van Ryanair op Eindhoven Airport legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV richt het protest zich tegen de sluiting van de vliegbasis door Ryanair en de manier waarop hun werkgever met ze omgaat.

Havens willen de douaneformaliteiten voor ferrytransport automatiseren

Door NU.nl

In de havens van Amsterdam en Rotterdam wordt gewerkt aan een systeem om de administratieve afhandeling van vrachtverkeer per veerboot te automatiseren. Dat gebeurt om de verwachte rompslomp na de Brexit te verminderen.

VEH: 'EΓ©n op tien komt in de problemen bij aflossingsvrije hypotheek'

Door ANP

Voor ongeveer 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek dreigen de maandlasten onbetaalbaar te worden als het inkomen, bijvoorbeeld door pensionering, in de toekomst daalt. 

Ophef over Britse antirookcampagne sigarettenmaker Philip Morris

Door NU.nl/Reuters

Philip Morris International is in het Verenigd Koninkrijk een dure reclamecampagne gestart om klanten aan de elektronische sigaret te krijgen. Gezondheidsorganisaties hebben de campagne meteen zwaar bekritiseerd.

Vakmensen en studenten in noorden gaan op energieles

Door ANP

Het Rijk trekt 2 miljoen euro uit om vaklieden in het noorden te onderwijzen in de overstap van fossiele naar duurzame energie. Het geld gaat naar mbo-scholen, het bedrijfsleven en gemeenten in het noorden van Nederland.

ING negeerde waarschuwingen van ministers over forse loonsverhogingen

Door NU.nl

Drie ministers van Financiën hebben ING gewaarschuwd dat voorgenomen salarisverhogingen tot sociale onrust zouden leiden. De bank negeerde deze waarschuwingen, blijkt maandag uit interne documenten van het ministerie.

'ItaliΓ« verwacht dat Europese Commissie begroting afwijst'

Door NU.nl

De Italiaanse overheid heeft de Europese Commissie duidelijk gemaakt niet af te willen wijken van de voorgestelde begroting. Maar de regering beloofde ook maatregelen te nemen als de doelstellingen voor de en het begrotingstekort niet worden gehaald.

'Lufthansa en Delta Air Lines hebben vliegmaatschappij Alitalia op het oog'

Door ANP

Luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Delta Air Lines praten deze week over het nemen van een belang in Alitalia, schrijft de Italiaanse krant Il Messaggero.

Saoedi-ArabiΓ« heeft 'geen intentie' om oliebeleid weer politiek te gebruiken

Door ANP/NU.nl

Saoedi-Arabië heeft geen intentie om een olie-embargo af te kondigen zoals het in 1973 deed. Het land wil olie en politiek gescheiden houden.

Opnieuw forse prijsstijging koopwoningen

Door NU.nl

Bestaande koopwoningen zijn in september met 9,3 procent in prijs gestegen vergeleken met een jaar eerder. In augustus van dit jaar stegen de woningprijzen met hetzelfde percentage.

Philips overweegt lokale productie vanwege wereldwijde handelsspanningen

Door ANP

Philips gaat waarschijnlijk meer lokaal produceren om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde handelsspanningen. Door bijvoorbeeld producten in China zelf te gaan maken, omzeilt het gezondheidstechnologieconcern hoge handelstarieven.

NS lijdt flinke verliezen in Verenigd Koninkrijk

Door NU.nl

De NS zou forse verliezen lijden in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit recent gepubliceerde jaarverslagen over 2017, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag.

Ryanair geeft stakingen de schuld van lagere winst

Door ANP

Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar een lagere winst geboekt. Het Ierse bedrijf voert onder meer stakingen op als oorzaak van de daling.

'Nederlands pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste'

Door ANP

Het Nederlandse pensioenstelsel stoot Denemarken van de troon en staat na zeven jaar weer op nummer één, blijkt maandag uit de Global Pension Index die adviesbureau Mercer elk jaar uitbrengt.

Gisteren β€” 21 Oktober 2018NU Economie

Siemens sluit toch overeenkomst voor grote energieopdracht Irak

Door ANP

Het Duitse industrieconcern Siemens lijkt toch de gunning van een groot energieproject in Irak te krijgen. Het Duitse bedrijf tekende zondag een zogeheten 'memorandum of understanding' met de Iraakse overheid voor de ontwikkeling van energiecentrales. Eerder was er vanuit de Duitse industriefederatie BDI juist nog veel kritiek op de gunning.

❌