[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019NU Economie

Taxibedrijven spannen kort geding tegen gemeente aan om Uber-chauffeurs

Door AT5

Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aangespannen. De bedrijven weigeren nog langer de voorschreven sancties aan hun chauffeurs op te leggen. Ze vinden dat er door de komst van partijen als Uber een oneerlijk speelveld is ontstaan.

'Begrotingstekort VS neemt komende tien jaar toe tot 12,2 biljoen dollar'

Door NU.nl

De Verenigde Staten hebben de verwachting van het begrotingstekort over tien jaar verhoogd van 809 miljard (708 miljard euro) tot 12,2 biljoen dollar (bijna 11 biljoen euro). Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag op basis van een bericht van het Congressional Budget Office (CBO).

Fitbit tekent deal met Singapore: Miljoen burgers krijgen fitnesstracker

Door NU.nl/Reuters

Fitbit gaat een miljoen burgers uit Singapore voorzien van fitnesstrackers. Het bedrijf bereikte een deal met de overheid van het land in Zuidoost-Azië. De deal maakt deel uit van het gezondheidsprogramma dat het land in oktober lanceert.

Quotum topvrouwen zorgt niet voor meer vrouwen in middenfuncties

Door NU.nl

Een dwingend quotum om meer vrouwen in de top van bedrijven te krijgen, zorgt niet voor meer vrouwen in posities in het middenmanagement. Dat concluderen het CPB en het SCP woensdag in een het rapport Vrouwen aan de top.

Frankrijk ziet 'no deal' nu als waarschijnlijkste Brexit-scenario

Door NU.nl

De Franse regering ziet een harde Brexit, de zogenoemde 'no deal-Brexit', als het waarschijnlijkste scenario, nu de Britse premier Boris Johnson eist dat het terugtredingsakkoord wordt opengebroken.

Ierse rechtbank steekt stokje voor staking Ierse pilotenΒ Ryanair

Door NU.nl

De Hoge Raad in Ierland heeft lokale piloten verboden om donderdag en vrijdag 48 uur lang te gaan staken.

'Schotten werken aan veerdienst naar Eemshaven vanwege Brexit'

Door NU.nl

Het Schotse bedrijf TEC-Farragon werkt aan een veerdienst tussen de Eemshaven en de Schotse plaats Rosyth (nabij Edinburgh), meldt RTV Noord woensdag. Door de aanstaande Brexit wil Schotland nu een rechtstreekse verbinding met de Europese Unie.

'Alibaba stelt beursnotering in Hongkong uit vanwege aanhoudende onrust'

Door NU.nl

De Chinese onlinewinkelgigant Alibaba heeft zijn plannen voor een beursnotering in Hongkong uitgesteld, schrijft persbureau Reuters woensdag op basis van ingewijden. Reden voor het uitstel is de onrustige politieke situatie in de speciale administratieve regio.

Koopwoningen in juli 7 procent duurder dan een jaar eerder

Door NU.nl

Koopwoningen waren in juli 7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster woensdag. In juli zijn 21.039 woningen verkocht. Dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder.

Ticketmaster betaalt servicekosten terug bij afgelast evenement

Door NU.nl

Kaartverkoper Ticketmaster betaalt voortaan de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. Dat bevestigt Ticketmaster woensdag na berichtgeving van de Consumentenbond. De maatregel gaat per direct in.

'Brussel opent mededingingsonderzoek naar Facebooks cryptomunt libra'

Door NU.nl

De Europese Commissie onderzoekt of libra, de cryptomunt van Facebook, de concurrentie zal verstoren. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van documenten van de Commissie. De documenten zouden eerder deze maand verstuurd zijn naar vertegenwoordigers van het libra-project.

Gisteren β€” 20 Augustus 2019NU Economie

Niet langer 'aandeelhouder first' in VS: Grote stap of mooie praatjes?

Door NU.nl

Voor Amerikaanse bedrijven hebben aandeelhouders niet langer de hoogste prioriteit. Althans, dat stelt bedrijvenclub Business Roundtable maandag. De nadruk komt meer op werknemers, klanten en de omgeving te liggen. Een grote stap, of gewoon een mooi praatje?

Amsterdam overweegt noodlijdend afvalverwerkingsbedrijf AEB te verkopen

Door NU.nl

De gemeente Amsterdam overweegt het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) te verkopen. Mogelijk gebeurt dat volledig, maar ook het opknippen van het bedrijf wordt bekeken.

Betaald voetbal gevoelig voor allerlei vormen van fraude

Door NU.nl

Een ondoorzichtige transfermarkt, zaakwaarnemers die verschillende functies hebben en rijke buitenlandse partijen die clubs kopen met geld waarvan de herkomst niet duidelijk is: het betaald voetbal is erg gevoelig als het om het witwassen van geld en andere vormen van fraude gaat.

Celstraf voor Royal FloraHolland-werknemer die 4,3 miljoen verduisterde

Door NU.nl

De Royal FloraHolland-werknemer die werd verdacht van het verduisteren van 4,3 miljoen euro, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Deense Bank laat rijke spaarders rente betalen

Door NU.nl

Spaarders die meer dan 7,5 miljoen Deense kroon (1 miljoen euro) bij Jyske Bank stallen, krijgen een negatieve spaarrente voor de kiezen van 0,6 procent. In andere woorden: de spaarders moeten 0,6 procent betalen om hun geld op de bank te zetten.

Nederlandse havens: Veel bedrijven niet voorbereid op 'no deal-Brexit'

Door NU.nl

De Nederlandse havens hebben hun digitale douaneoplossingen gereed en zijn daarmee voorbereid op een eventuele Brexit zonder deal. Veel bedrijven hebben zich er echter nog niet voor aangemeld. Dat is op dit moment de grootste zorg van Portbase, het gezamenlijke loket van de havens van Amsterdam en Rotterdam.

Rabobank wil geen nieuwe klanten uit betaald voetbal om frauderisico's

Door NU.nl

De Rabobank neemt geen nieuwe klanten meer aan vanuit het betaalde voetbal. Dit bevestigt een woordvoerder van de bank aan NU.nl na berichtgeving van NRC Handelsblad.

ABN: Kledingwinkels zonder goede locatie of website hebben het moeilijk

Door NU.nl

De kledingbranche kent een tweedeling waarbij winkels met een aansprekende locatie of aantrekkelijke website de omzet snel zien groeien, terwijl de rest het lastiger heeft. Dat concluderen ABN AMRO en Locatus in een dinsdag verschenen onderzoek waarvoor omzetgegevens met data over locaties werden gecombineerd.

Industrie behaalt opnieuw minder omzet in tweede kwartaal

Door NU.nl

Producenten in de industrie behaalden in het tweede kwartaal 4,9 procent minder omzet dan in dezelfde periode in 2018. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

❌