[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 September 2017NU Economie

Kamer wil dat bellen naar ander EU-land goedkoper wordt

Door ANP

Nederland moet zich er in Europa sterk voor maken dat bellen en sms'en vanuit een Europese lidstaat naar een ander land binnen de Europese Unie fors goedkoper wordt. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

Europese Commissie onderzoekt grote fusie brillenbranche

Door ANP

De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de voorgenomen fusie tussen de Italiaanse brillenmaker Luxottica en de Franse brillenglazenproducent Essilor.

Lufthansa investeert in uitbreiding prijsvechter Eurowings

Door ANP

Lufthansa investeert op korte termijn ongeveer 1 miljard euro in uitbreiding van de vloot bij prijsvechter Eurowings.

Aandeel Carrefour in trek na geruchten overname door Amazon

Door ANP

Beleggers hebben het aandeel van Carrefour ruim 2 procent in de plus gezet, na geruchten over een mogelijke overname van de Franse supermarktketen door de Amerikaanse webwinkelreus Amazon.

'Franse overheid steunt fusie treinenbouwer Alstom en spoortak Siemens'

Door ANP

De Franse overheid is akkoord met plannen om treinenbouwer Alstom te laten samengaan met de spoortak van het Duitse industrieconcern Siemens. 

Bergman Clinics en NL Healthcare beogen grote fusie zorgklinieken

Door ANP/NU.nl

Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics gaan fuseren. Samen vormen ze met een jaaromzet van 220 miljoen euro naar eigen zeggen de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg via zogeheten focusklinieken.

Vereniging Eigen Huis vindt belasting op bouwcontainer onterecht

Door ANP

De Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat er een eind komt aan de gemeentebelastingen op tijdelijke containers en wc-units die bij verbouwingen op de stoep of op straat worden gezet.

Aantal zakelijke reizen in EU flink afgenomen sinds begin crisis

Door NU.nl

Het aantal zakenreizen binnen de Europese Unie is tussen 2007 en 2015 flink afgenomen. In absolute cijfers daalde het aantal zakelijke reizen van 206 miljoen in 2007 naar 123 miljoen in 2015.

NestlΓ© maakt voor het eerst doelstelling winstgevendheid bekend

Door ANP

Nestlé heeft voor het eerst doelen voor de winstgevendheid voor de periode tot 2020 bekendgemaakt. Dat deed het grootste voedingsmiddelenbedrijf als onderdeel van zijn nieuwe strategie.

Voorgenomen beursgang Tony's Chocolonely is pr-stunt

Door NU.nl/ANP

Dat het moederbedrijf van chocolademerk Tony's Chocolonely de mogelijkheid van een beursgang onderzoekt, blijkt een pr-stunt te zijn.

Uitgifte nieuwe aandelen levert ThyssenKrupp 1,4 miljard euro op

Door NU.nl

Staal- en industrieconcern ThyssenKrupp heeft 1,4 miljard euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat komt neer op ongeveer 10 procent van het aantal uitstaande aandelen.

'Prijsverschillen tussen ziekenhuizen nog altijd fors'

Door ANP

Ziekenhuizen rekenen nog altijd uiteenlopende prijzen voor dezelfde behandelingen. Het verschil kan volgens de Consumentenbond honderden euro's bedragen.

Nederlandse hightech minder in trek over de grens

Door NU.nl

Nederlandse bedrijven hebben in 2016 minder hightech-producten uitgevoerd dan het jaar ervoor. De export daalde met 4 procent naar ongeveer 21,5 miljard euro.

Gisteren β€” 25 September 2017NU Economie

'Bevriezen eigen risico zorgt voor miljoenen meer zorgkosten in 2018'

Door ANP

Door het eigen risico volgend jaar niet te verhogen, zullen mensen voor 39 miljoen euro extra zorgkosten maken. Die extra kosten en de weggevallen inkomsten samen tellen op tot 140 miljoen euro.

Griekenland van het strafbankje af met begroting

Door ANP

De EU-landen hebben ingestemd met het beëindigen van een disciplinair regime tegen Griekenland vanwege een buitensporig begrotingstekort. Dat tekort is inmiddels een overschot geworden.

Nieuwe Air France-dochter Joon vliegt onder meer naar Barcelona en Porto

Door ANP

Luchtvaartmaatschappij Joon, het nieuwe dochterbedrijf van Air France, begint in december met vluchten vanuit Parijs naar Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto.

Doorstart McGregor, Gaastra en Adam met investeringsfonds

Door NU.nl

De Nederlandse activiteiten van McGregor, Gaastra en Adam maken een doorstart met behulp van een investeringsfonds dat hier speciaal voor is opgericht.

Ouderen laten vermogen aan pensioenen liggen

Door NU.nl/ANP

Pensioenfondsen hebben een vermogen aan 'vergeten' pensioenen op de plank liggen. Het is geld dat mensen ooit aan pensioen hebben opgebouwd, maar waar ze om wat voor reden dan ook geen aanspraak op hebben gemaakt.

Corporaties lanceren app om vinden nieuw huurhuis makkelijker te maken

Door NU.nl

Een groep van 26 woningcorporaties heeft maandag de app HuisjeHuisje gelanceerd. Zij willen daarmee het aanbod van betaalbare huurwoningen vergroten.

'Nederlanders binnen Europa minste problemen met betalen hypotheek'

Door ANP/NU.nl

Nederlanders hebben van alle Europeanen de minste problemen met het betalen van hun hypotheek, melden economen van ING maandag in een rapport. 

❌