[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019NU Economie

'China bereid om miljarden aan extra landbouwproducten VS in te voeren'

Door NU.nl

China heeft voorgesteld om jaarlijks voor 30 miljard dollar (26,4 miljard euro) aan Amerikaanse landbouwproducten te importeren als onderdeel van een handelsakkoord met de VS.

Europese Centrale Bank boekt winst van 1,6 miljard euro in 2018

Door NU.nl

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft in 2018 een winst van 1,6 miljard euro geboekt. Dat is 23 procent meer dan in 2017, meldt de centrale bank donderdag.

Beleggers eisen witwasschikking van ING

Door NU.nl

Gedupeerden van de beleggingsfraude die door ING over het hoofd werden gezien willen middels een schikking in de witwaszaak compensatie ontvangen, schrijft NRC donderdag. De mensen, die zeggen dat ze werden opgelicht, stellen de bank aansprakelijk voor de vermeende fraude.

Speelgoedketen Intertoys failliet, winkels blijven voorlopig open

Door NU.nl

Speelgoedketen Intertoys is donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De winkels blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren, die nog steeds inzetten op een doorstart van het bedrijf.

'Gebrek aan maatregelen in begroting ItaliΓ« kan eurozonelanden schaden'

Door NU.nl/Reuters

In de Italiaanse begroting zijn geen maatregelen opgenomen die de economische groei in het land aan kunnen wakkeren, stelt de Europese Commissie in een beleidsdocument dat in handen is van de Italiaanse krant La Repubblica. Hierdoor kan het land met zijn economische situatie andere eurozonelanden 'besmetten', stelt de krant op basis van het document.

HEMA wil kosten verder verlagen met andere cao voor werknemers

Door NU.nl

HEMA wil overstappen naar een andere cao voor het grootste deel van de werknemers. Zo moeten de kosten bij de winkelketen verder verlaagd worden, meldt het concern donderdag.

Kredietoordeel Verenigd Koninkrijk in gevaar door vertrek uit EU

Door NU.nl

Kredietbeoordelaar Fitch dreigt het kredietoordeel van het Verenigd Koninkrijk te verlagen vanwege het Britse vertrek uit de Europese Unie. Fitch heeft het vooruitzicht voor de rating voorafgaand aan de geplande Brexit op 29 maart op negatief gezet.

Mijnbouwbedrijf Glencore beperkt kolenproductie vanwege klimaat

Door NU.nl

Glencore bouwt de kolenproductie niet verder uit dan de huidige 150 miljoen ton per jaar. Dat doet het mijnbouwbedrijf naar eigen zeggen vanwege "risico's in verband met klimaatverandering", die om interessant te blijven voor investeerders om een andere aanpak vragen.

TenneT verwacht 35 miljard te investeren vanwege energietransitie

Door NU.nl

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT is van plan om de komende tien jaar zo'n 35 miljard euro te investeren in energienetten, meldt het concern donderdag bij de jaarcijfers. Voor een groot deel heeft dit te maken met de energietransitie.

Rabobank: Huis wordt dit jaar gemiddeld 17.000 euro duurder

Door NU.nl

Door een krimpend aanbod en flink gestegen huizenprijzen wordt het voor steeds meer mensen onbereikbaar een eigen woning te kopen, stelt Rabobank donderdag in het Kwartaalbericht Woningmarkt. De prijsstijging vlakt wel iets af, van gemiddeld 9 procent in 2018 naar 6 procent in 2019.

Webwinkel Coolblue wil dit jaar vijf winkels openen

Door NU.nl

Webwinkel Coolblue wil dit jaar nog vijf winkels openen. Hiermee zou het totale winkelbestand groeien naar veertien vestigingen.

FNV naar rechter omdat Picnic weigert volgens supermarkt-cao te betalen

Door NU.nl

Vakbond FNV stapt naar de rechter omdat online supermarkt Picnic personeel in distributiecentra niet volgens de supermarkt-cao wil betalen. De vakbond gaf het bedrijf tot vrijdag de kans om het beleid aan te passen, maar Picnic liet donderdag weten niet van gedachten te zijn veranderd.

T-Mobile Nederland ziet winst licht stijgen in 2018

Door NU.nl

De Nederlandse tak van T-Mobile heeft vorig jaar de brutowinst met 1 procent zien stijgen naar 425 miljoen euro. De omzet daalde ten opzichte van 2017 met 2 procent naar 1,2 miljard euro, meldt het concern donderdag.

Gisteren β€” 20 Februari 2019NU Economie

Duitsland en Frankrijk naderen akkoord over eurozonebegroting

Door NU.nl/Reuters

Frankrijk en Duitsland staan op het punt om een akkoord te bereiken over een begroting voor de eurozone, heeft de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz woensdag gezegd.

'UWV gaf 1.900 arbeidsongeschikten illegaal een levenslange uitkering'

Door NU.nl

Uitkeringsinstantie UWV heeft negentienhonderd arbeidsongeschikten op een illegale manier een levenslange uitkering toegekend, meldt RTL Nieuws woensdag op basis van een anonieme UWV-medewerker.

Zwitserse bank UBS krijgt boete van 3,7 miljard euro voor witwassen

Door NU.nl

Een Franse rechtbank heeft de Zwitserse bank UBS voor 3,7 miljard euro beboet voor betrokkenheid bij het witwassen van geld. Verder moet het concern als compensatie 800 miljoen euro aan de Franse overheid betalen.

Europees geneesmiddelenbureau komt niet onder Londens huurcontract uit

Door NU.nl

Het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) kan de huur voor het pand in Londen niet opzeggen vanwege het Britse vertrek uit de EU, zo heeft een Britse rechter geoordeeld. Hierdoor zit het EMA vast aan een contract dat rond de 500 miljoen Britse pond (574 miljoen euro) waard is.

Tempo-Team en PostNL stoppen omstreden 'contracting' van sorteerders

Door NU.nl

PostNL en uitzendbureau Tempo-Team bouwen vanaf dit jaar de inzet van pakketsorteerders via onderaannemers af. Er zijn nu nog honderden mensen die werken via deze omstreden 'contracting'-constructie.

Elon Musk twittert te snel en belooft verkeerde productiecijfers Tesla

Door NU.nl

Tesla-baas Elon Musk heeft dinsdagavond een tweet te snel de wereld in gestuurd. De topman schreef op het sociale medium dat de autoproducent in totaal 500.000 auto's produceert in 2019. Na meerdere negatieve reacties op Twitter kwam hij terug op zijn tweet en stelde hij dat het autobedrijf toch gewoon 400.000 auto's gaat maken.

EU-diplomaten: VK heeft tot midden maart om Brexit-deal te sluiten

Door NU.nl/Reuters

Het Verenigd Koninkrijk heeft tot halverwege maart om een Brexit-deal met de Europese Unie te sluiten, zeggen EU-diplomaten woensdag. De deal is zo volgens hen nog op tijd om goedgekeurd te worden op de EU-top die op 21 maart van start gaat.

❌