[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018NU Economie

Handel in aandelen wegbeheerder ingestorte brug Genua stilgelegd

Door NU.nl

De handel in aandelen van Atlantia SpA, de beheerder van de ingestorte brug in Genua, is stilgelegd nadat het aandeel een forse duikvlucht maakte. In eerste instantie daalde de prijs met zo'n 10 procent om vervolgens rond 6 procent in de min te stabiliseren. 

Piloten gaan mogelijk weer staken als Ryanair stil blijft

Door NU.nl/ANP

De stakingen van Ryanair-piloten krijgen mogelijk een vervolg. Ryanair heeft na de stakingen van vrijdag niets van zich laten horen en daarom worden misschien nieuwe acties gepland, meldt de Nederlandse pilotenvakbond VNV dinsdag.

Beleggers blijven voorzichtig door Turkije, maar bouwers zijn niet bezorgd

Door ANP/NU.nl

De Europese beurzen zijn dinsdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Beleggers bleven voorzichtig na de recente zorgen over de Turkse lira.

Erdogan dreigt met boycot op Amerikaanse elektronica

Door NU.nl/Reuters

De politieke spanningen tussen Turkije en de Verenigde Staten lopen steeds verder op. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt Amerikaanse elektronische producten te gaan boycotten.

Door droogte gedupeerde boeren mogen belasting later betalen

Door ANP

De Belastingdienst komt boeren en tuinders tegemoet die deze zomer zijn getroffen door de aanhoudende droogte Ze mogen hun belastingen mogelijk later betalen.

Duitsland streeft ItaliΓ« voorbij als grootste ijsproducent van Europa

Door NU.nl

Duitsland was vorig jaar goed voor de productie van 517 miljoen liter ijs. Daarmee is het land de grootste ijsproducent van de Europese Unie, blijkt dinsdag uit cijfers van Eurostat. 

Je betaalt overal te veel voor je kamer, maar waar het meest?

Door NU.nl

De prijzen van studentenkamers stijgen enorm, maar in welke stad betaal je nou het meest. En hoe werkt het puntensysteem?

Oud-topmannen Imtech moeten alsnog betalen voor pretparkfiasco in Polen

Door ANP/NU.nl

Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. 

Turkse lira weer wat omhoog na forse koersdalingen

Door ANP

De Turkse lira krabbelde dinsdag wat op van de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. De koers van de munt steeg dinsdagochtend met circa 6 procent.

CO2-uitstoot valt lager uit dankzij het warme voorjaar

Door NU.nl

De CO2-uitstoot is in Nederland in het tweede kwartaal van dit jaar 3,8 procent lager uitgevallen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt vooral omdat er in woningen en bedrijfspanden minder gebruik is gemaakt van de verwarming, waardoor het gasgebruik afnam.

Export van goederen krimpt voor het eerst in vier jaar tijd

Door NU.nl

De Nederlandse goederenexport is voor het eerst in vier jaar weer gekrompen. In juni daalde de uitvoer met 0,7 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De laatste keer dat de export op jaarbasis kromp was in mei 2014.

Nederlandse economie groeit hard door

Door NU.nl

De economische groei in Nederland versnelt. In het tweede kwartaal groeide de economie met 0,7 procent vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar.

Duitse economie groeit iets harder in tweede kwartaal

Door ANP

De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal iets sterker gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

Waarde van de bitcoin daalt tot onder de 6.000 dollar

Door ANP

De waarde van de bitcoin is dinsdag tot onder de 6.000 dollar gezakt. De eerdere twijfel bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC over het toestaan van een zogeheten exchange traded fund (ETF), dat de waarde van de bitcoin volgt, zet de koers van de digitale munt al enige tijd onder druk.

Unie van Waterschappen: 'Belasting zal stijgen door de droogte'

Door NU.nl

De voorzitter van de Unie van Waterschappen stelt in NRC dat de aanhoudende droogte zal leiden tot een hogere waterschapsbelasting.

Goldman Sachs adviseert Tesla bij beursexit

Door NU.nl

Autofabrikant Tesla wordt bij het maken van de plannen voor een beursexit geadviseerd door investeringsbank Goldman Sachs.

Aantal vacatures op hoogste punt in ruim tien jaar

Door NU.nl

Het aantal openstaande vacatures heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. De spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt is hiermee verder toegenomen. Het aantal vacatures steeg naar 251.000, een stijging van 16.000 in het tweede kwartaal.

Gisteren β€” 13 Augustus 2018NU Economie

Crisis met Turkse lira raakt ook andere valuta's

Door ANP

De economische problemen in Turkije die tot een duikvlucht van de lira hebben geleid, raken ook de munteenheden van andere opkomende economieën.

Waarom is de lira in vrije val? Moeten we ons zorgen maken?

Door NU.nl/Wilbert Zuil

De Turkse economie staat voor een spannende periode. De koers van de Turkse munt, de lira, daalt flink en de overheid lijkt niet bij machte een verdere daling tegen te houden. Tegelijkertijd wordt een conflict met de Verenigde Staten maar niet opgelost en ziet de Amerikaanse president Donald Trump zijn kans schoon om met behulp van economische sancties de Turken te bewegen de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vrij te laten. 

UWV krijgt twaalfduizend aanvragen voor compensatie bevallingsuitkering

Door NU.nl

Duizenden vrouwen hebben bij het UWV om compensatie gevraagd, omdat ze als zelfstandige ondernemer geen bevallingsuitkering hebben gekregen. Dat laat de uitkeringsinstantie maandag desgevraagd weten.

❌