[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Juni 2019NU Economie

FNV: 'Veel mensen kunnen eerder stoppen met werken'

Door NU.nl

Het ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.

Veel positieve reacties na instemmen FNV en CNV met pensioenhervormingen

Door NU.nl

Vakbonden FNV en CNV hebben zaterdag ingestemd met pensioenhervormingen. Na een kleine tien jaar aan onderhandelingen lijkt hiermee de weg vrij voor veranderingen aan het huidige pensioenstelsel. Politici, werkgeversorganisaties en vakbonden reageren grotendeels positief op het instemmen van de twee vakbonden.

Binck: Beleggersvertrouwen naar laagste punt van het jaar gedaald

Door NU.nl

Het vertrouwen onder beleggers is in juni naar het laagste punt van dit jaar gedaald. Dat schrijft online broker BinckBank zaterdag in zijn maandelijkse beleggersbarometer.

Zeeman opent tientallen filialen in Spanje, maar sluit winkels in Nederland

Door NU.nl

De Nederlandse winkelketen Zeeman groeit door in Zuid-Europa en gaat tientallen nieuwe winkels openen in Spanje. Dat zegt Zeeman-topman Erik-Jan Mares zaterdag in gesprek met het AD. In Nederland gaat het minder goed met het textielbedrijf en de verwachting is dat het aantal gesloten winkels nog zal toenemen in de komende periode.

OuderNU Economie

Gemeente Amsterdam brengt bod uit op pand van MC Slotervaart

Door AT5/NU.nl

De gemeente Amsterdam heeft een bod uitgebracht op het pand van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart. Dat maken wethouders Simone Kukenheim (Zorg) en Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) vrijdag bekend.

'Hoogopgeleide Nederlanders werken het liefst bij KLM, Google en ING'

Door NU.nl

KLM is de favoriete werkgever van hoogopgeleide werknemers in Nederland. In 2018 stond Rabobank nog op de eerste plek, maar de bank is dit jaar weggezakt naar de elfde positie, zo blijkt vrijdag uit een jaarlijks terugkerend onderzoek van online carrièreplatform Intermediair.

Hoge Raad: Belasting op spaargeld was in 2013 en 2014 'buitensporig zwaar'

Door NU.nl

De Hoge Raad vindt het onterecht dat de Belastingdienst er jarenlang van uitging dat spaarders 4 procent rendement op hun vermogen behaalden, waarover vervolgens 30 procent belasting betaald moest worden. Die 4 procent was volgens de Hoge Raad in 2013 en 2014 alleen te halen als er heel erg risicovol werd belegd.

Bedrijf verdacht van faciliteren mestfraude voor tientallen boeren

Door NU.nl

Een mestintermediair in de omgeving van Zwolle en vier werknemers van het bedrijf worden verdacht van het faciliteren van mestfraude voor tientallen boeren, meldt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De vier mannen zijn aangehouden.

Bayer wil imago oppoetsen en steekt 5 miljard in nieuwe onkruidverdelgers

Door NU.nl

Chemieconcern Bayer gaat de komende tien jaar zo’n 5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe methodes om onkruid aan te pakken.

Brabantse aspergestekers werkten onder miserabele omstandigheden

Door NU.nl

Bij een aspergekweker in Noord-Brabant zijn zware misstanden aangetroffen. 23 arbeidsmigranten werkten er onverzekerd, kregen slechts 55 eurocent per geoogste kilo en staken gemiddeld 50 tot 70 kilo asperge op lange werkdagen van zo'n twaalf uur.

Nederlandse baggeraar Boskalis gaat aangevallen tankers bergen

Door NU.nl

Baggeraar Boskalis gaat de twee tankers die donderdagochtend in de Golf van Oman zijn aangevallen bergen.

Oproep honderden bedrijven: Trump, los handelsoorlog met China op

Door NU.nl

In een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump roepen 661 bedrijven en organisaties hem op om opnieuw met China om tafel te gaan voor een handelsovereenkomst.

ING: Projectontwikkelaars bouwen steeds duurdere nieuwbouwwoningen

Door NU.nl

Projectontwikkelaars zetten steeds meer in op grotere duurdere woningen waar ze meer winst op kunnen maken, meldt het economisch bureau van ING vrijdag. Hierdoor stijgt ook de gemiddelde koopprijs van nieuwbouwwoningen.

Nederlandse suikerbietenoogst daalde in 2018 met bijna een vijfde

Door NU.nl

De opbrengst van de suikerbietenoogst viel in 2018 een stuk lager uit dan een jaar eerder. Per hectare werd er in Nederland 18 procent minder geoogst. Dat meldt het CBS vrijdag op basis van landbouwcijfers van Eurostat.

'Visa, Mastercard en PayPal steunen Facebooks nieuwe cryptomunt'

Door NU.nl

Facebook heeft overeenkomsten met onder meer Visa, Mastercard, PayPal, Uber en Booking.com getekend over de cryptomunt Libra, die het bedrijf volgende week lanceert. Dat meldt The Wall Street Journal.

'AFM kan helemaal geen sancties opleggen in derivatendrama'

Door NU.nl

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), die als financieel toezichthouder verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het drama met rentederivaten, kan hiervoor helemaal geen sancties opleggen aan banken. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

EU: Stabiliteit eurozone in het geding door hoge schuldenlast ItaliΓ«

Door NU.nl/Reuters

Topfunctionarissen van de Europese Unie stelden donderdag dat de hoge schuldenlast van Italië de stabiliteit van de eurozone bedreigt. De EU voert daarom de druk op Italië verder op en maant het land de begroting toch aan te passen.

Meerderheid banken ziet stijging fraudegevallen en schadebedrag

Door NU.nl

Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.

Gelekte notitie Brits kabinet: 'VK is niet voorbereid op 'no deal-Brexit''

Door NU.nl

Het Verenigd Koninkrijk is nog lang niet klaar voor een Brexit zonder deal, stelt het kabinet in een naar de Financial Times (FT) uitgelekte vertrouwelijk notitie.

FNV: Advies Dijsselbloem alleen relevant bij verwerpen pensioenakkoord

Door NU.nl

Het advies van de commissie-Dijsselbloem om een lagere rekenrente te gebruiken, is alleen relevant als het pensioenakkoord wordt verworpen, zegt vakbond FNV donderdag.

❌