[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018NU Economie

Aantal vakbondsleden in vijf jaar tijd verder afgenomen

Door ANP

Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 verder afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. Vorig jaar was dat gedaald tot 1,7 miljoen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gisteren β€” 22 Juni 2018NU Economie

Curaçao zoekt nieuwe uitbater voor tijdelijk stilgelegde raffinaderij

Door ANP/NU.nl

Curaçao is per direct op zoek naar een vervanger voor het Venezolaanse olieconcern PDVSA om de Isla-raffinaderij op het eiland te exploiteren. Dat blijkt uit documenten die zijn ingezien door persbureau Reuters.

Trump dreigt met importheffing van 20 procent op alle Europese auto's

Door ANP/NU.nl

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Europese autobouwers via Twitter een enorme importheffing in het vooruitzicht gesteld. 

Belanghebbenden mogen meepraten over nieuwe zzp-wet

Door NU.nl

Het kabinet gaat na de zomer met betrokkenen in gesprek over nieuwe wetgeving voor zzp’ers. Het idee is dat zij kunnen bijdragen aan een verdere uitwerking van de plannen.

Elf landen achter Nederlands verzet tegen eurozonebegroting

Door ANP

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) heeft namens twaalf EU-landen in een brief aan Eurogroep-voorzitter Mario Centeno verzet aangetekend tegen een aparte begroting voor de eurozone.

EU-ministers maken afspraken om btw-fraude terug te dringen

Door ANP

De EU voert de strijd tegen btw-fraude op. Nationale belastinggegevens worden elektronisch aan elkaar gekoppeld om snel zicht op verdachte gevallen te krijgen.

Nieuwe cao voor grondpersoneel KLM

Door NU.nl

FNV Luchtvaart en KLM hebben een akkoord gesloten over een nieuwe cao voor het grondpersoneel. Er worden nieuwe werknemers aangenomen en de mogelijkheden om richting het pensioen af te bouwen worden verruimd.

Nederland weer bij meest innoverende landen in Europa

Door ANP

Nederland behoorde vorig jaar op het gebied van innovatie opnieuw tot de koplopers in de EU. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie.

'Oud-topman Steinhoff profiteerde persoonlijk van boekhoudschandaal'

Door ANP

Oud-Steinhoff-topman Markus Jooste heeft persoonlijk geprofiteerd van een landdeal waar de woonwinkelketen bij betrokken was.

'Air France-KLM wil financieel directeur Veolia als nieuwe topman'

Door ANP

Air France-KLM heeft de financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, Philipe Capron, in het vizier om de nieuwe topman van de luchtvaartcombinatie te worden.

Milieuschade kost Nederlandse samenleving jaarlijks 31 miljard euro

Door ANP/NU.nl

De milieuschade die Nederland oploopt door de uitstoot van schadelijke stoffen bedraagt jaarlijks 31 miljard euro, wat gelijkstaat aan 4,5 procent van het bruto binnenlands product (BBP). Dat concluderen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vrijdag.

'Omzetgroei groothandel koelt komende jaren af'

Door NU.nl

De omzetgroei van de groothandel komt dit en volgend jaar lager uit dan in het topjaar 2017. Dat meldt ING Economisch Bureau in een raming.

GM laat nieuw model ondanks heffingsdreiging Trump in Mexico maken

Door ANP

Automaker General Motors (GM) trekt zich weinig aan van de felle kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op bedrijven die hun productie in het buitenland uit laten voeren.

'Tesla sluit locaties zonnepanelenbedrijf SolarCity'

Door ANP/NU.nl

De aangekondigde reorganisatie bij Tesla treft het ingelijfde zonnepanelenbedrijf SolarCity flink.

'Airbus dreigt Verenigd Koninkrijk te verlaten bij harde Brexit'

Door ANP

De Europese vliegtuigbouwer Airbus dreigt Groot-Brittannië te verlaten als dat land zonder handelsakkoord met de EU toch uit de Europese Unie stapt.

OPEC-landen akkoord over productieverhoging

Door ANP

De landen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten hebben een akkoord bereikt over een verhoging van de olieproductie met maximaal 1 miljoen vaten per dag. 

Statiegeldbedrijf Envipco naar Amsterdamse beurs

Door ANP

Envipco anticipeert op de hernieuwde roep om statiegeld op bijvoorbeeld blikjes en kleine flessen die in meerdere Europese landen te horen is.

NN Groep verkoopt 6.777 woningen in megadeal huurmarkt

Door NU.nl

NN Groep verkoopt een portefeuille van 6.777 bestaande en nog te bouwen woningen voor 1,5 miljard euro aan woningbelegger Vesteda. Het gaat om een van de grootste deals ooit op de Nederlandse markt voor huurwoningen.

Investeerders opnieuw kritisch op warenhuisketen Hudson's Bay

Door ANP

Hudson's Bay bevindt zich opnieuw in het vizier van kritische geldschieters. Investeringsmaatschappij Land & Buildings wil dat de van oorsprong Canadese warenhuisketen iets aan zijn slechte prestaties doet en panden verkoopt om extra geld op te halen.

Economische groei eerste kwartaal iets naar boven bijgesteld

Door ANP

De economische groei bedroeg in het eerste kwartaal 0,6 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

❌