[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020Het Parool Buitenland

Australische kardinaal vrijgesproken van misbruik

Het Australische hooggerechtshof heeft de van misbruik beschuldigde kardinaal George Pell in hoger beroep vrijgesproken. De 78-jarige Pell, die ruim een jaar in de cel zat, werd met onmiddellijke ingang vrijgelaten. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk.

 • 7 April 2020 om 02:30

Afrika is weerloos tegen het coronavirus

Het coronavirus krijgt ook in Afrika voet aan de grond. Op drie dwergstaatjes na zijn op het hele continent besmettingen gemeten. Er wordt rekening gehouden met immense economische gevolgen.

 • 6 April 2020 om 11:47
Gisteren β€” 6 April 2020Het Parool Buitenland

WWF: β€˜Aziatische landen willen af van dierenmarkten’

In een aantal Aziatische landen lijken mensen het wel te hebben gehad met de zogenoemde wildlife markets, de markten waar je exotische dieren kunt kopen voor consumptie. Dat blijkt uit een enquête van het Wereldnatuurfonds (WWF).

 • 6 April 2020 om 22:52

Britse premier Johnson opgenomen op ic-afdeling

De Britse premier Boris Johnson is overgeplaatst naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar hij was opgenomen wegens een besmetting met het coronavirus.

 • 6 April 2020 om 21:30

Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins

Bill Gates laat met zijn stichting fabrieken bouwen voor vaccins tegen het coronavirus. De oprichter van Microsoft kiest de zeven meest veelbelovende vaccins uit; slechts twee daarvan zullen gebruikt worden. Met deze tactiek moet sneller een vaccin beschikbaar komen.

 • 6 April 2020 om 17:05

Hoe komen we uit een lockdown?

Steeds meer Europese landen denken na over een manier om uit de lockdown te geraken. De exitstrategieën gaan van een deurbeleid aan het strand tot verplichte quarantaine voor reizigers.

 • 6 April 2020 om 16:00

Is zieke Johnson wel in staat om zijn land door de coronacrisis te leiden?

De ziekenhuisopname van Boris Johnson roept vragen op of de premier op dit moment in staat is om zijn land door de coronacrisis te leiden.

 • 6 April 2020 om 10:55

De autoriteiten bepalen hoe β€˜virusvrij’ Wuhan rouwt

In Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst opdook, worden nauwelijks meer besmettingen gemeld. Tijd om te rouwen. Maar hoe de miljoenenstad haar doden herdenkt, dat bepalen de autoriteiten.

 • 6 April 2020 om 10:36
OuderHet Parool Buitenland

β€˜Gezond verstand’ Zweden stuit opmars corona niet

Veel Europese landen zijn ‘op slot’ in de strijd tegen het coronavirus. Maar Zweden houdt de deuren van scholen, cafés en restaurants open. De kritiek op deze liberale aanpak zwelt aan, nu het aantal doden sneller stijgt dan in andere Scandinavische landen.

 • 5 April 2020 om 19:02

De Franse operatie in Mali groeit uit tot een eindeloze oorlog

Frankrijk zit klem in strijd in de Sahel zoals eerder de Amerikanen in Afghanistan en Irak. Zeven jaar later, en ruim tienduizenden doden en miljarden euro’s verder, is de strijd tegen de islamitische milities in de voormalige kolonie Mali nog lang niet gestreden.

 • 5 April 2020 om 11:54

Dodelijke mesaanval in Frankrijk beschouwd als terreurdaad

Bij de aanval in het zuiden van Frankrijk zijn twee mensen om het leven gekomen.

 • 5 April 2020 om 10:27

Deze man moet het Britse Labour uit het slop trekken

Keir Starmer (57) heeft zaterdag met overmacht de verkiezingen om het leiderschap van Labour gewonnen. Kan deze bedachtzame eurofiel de partij na jaren ellende uit het slop trekken?

 • 5 April 2020 om 08:17

Trump: β€˜VS bereid importheffingen op olie in te voeren’

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid importheffingen op ruwe olie of andere maatregelen in te voeren indien dat nodig is om de energiesector in zijn land te beschermen. Dat zei hij zaterdag op een persconferentie.

 • 5 April 2020 om 01:59

SOS-signaal vraagt aandacht voor Griekse vluchtelingenkampen

Het Amsterdamse Concertgebouw, de Stadsschouwburg, Tivoli Vredenburg in Utrecht, de Oude Kerk in Amsterdam en tal van andere gebouwen, bedrijven en instellingen in Nederland zenden zaterdagavond om 21.00 uur met licht en geluid het SOS-noodsignaal uit.

 • 4 April 2020 om 15:00

Doden bij aanval met mes in Frankrijk

Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen. Zeven mensen raakten gewond.

 • 4 April 2020 om 13:32

Starmer volgt Corbyn op als partijleider Britse Labourpartij

De Britse politicus Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op als leider van de Labourpartij. Hij won de stemming onder de leden van de grootste oppositiepartij van de twee andere kandidaten, Rebecca Long-Bailey en Lisa Nandy.

 • 4 April 2020 om 12:11

Trump ontslaat β€˜aanstichter’ afzettingsprocedure

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de inspecteur-generaal van de inlichtingendiensten Michael Atkinson ontslagen. Atkinson stond aan de basis van de impeachmentprocedure van Trump.

 • 4 April 2020 om 08:42

Twee leden Kennedy-familie vermoedelijk omgekomen

In de Verenigde Staten zijn twee leden van de Kennedy-familie vermist na een kanotocht. Dat hebben de autoriteiten in de Amerikaanse staat Maryland vrijdag bekendgemaakt. Volgens een verklaring vrijdagavond van de moeder en oma van de vermisten, zijn de twee vermoedelijk overleden. Het is het zoveelste drama binnen het roemrijke politieke Kennedy-geslacht.

 • 4 April 2020 om 04:26

Het coronavirus in New York: β€˜D-Day’ nadert rap

Het aantal besmettingen in de staat heeft de 100.000 overschreden.

 • 3 April 2020 om 21:59

Corona? Hysterie, vindt de Braziliaanse president Bolsonaro

Terwijl de rest van de wereld letterlijk en figuurlijk stilstaat, duidt de Braziliaanse president Bolsonaro Covid-19 nog altijd aan als ‘verkoudheidje’. Volgens critici probeert hij politiek voordeel te halen uit deze crisis.

 • 3 April 2020 om 21:08
❌