[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Telegraaf DFT

Toezichthouder kondigt onderzoek Facebook aan

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een onderzoek aangekondigd naar Facebook. De toezichthouder wil weten of het technologiebedrijf privacyrichtlijnen heeft geschonden.

Handelsoorlog dreigt beursjaar te verpesten

Onzekerheid door een handelsoorlog, afnemend consumentenvertrouwen en de dividendbonus van Randstad. De beursweek met Corné van Zeijl.

Marge Vitol krimpt door hoge olieprijs

Het Rotterdamse Vitol, ’s werelds grootste onafhankelijke oliehandelaar, heeft zijn nettowinst vorig jaar fors zien dalen tot $1,5 miljard, tegen $2 miljard het jaar ervoor. Na het recordjaar 2016 kreeg last van de stijgende olieprijs, momenteel $70 per vat.

'Meer acties in de maak bij Air France'

Piloten van Air France willen ook op 3 en 7 april het werk neerleggen. Dat meldden Franse media op basis van vakbondsverklaringen. De piloten willen met de acties de roep om meer loon voor alle medewerkers kracht bijzetten.

Beursupdate: Beperkt herstel voor AEX

De Amsterdamse beurs hield maandag in de late middaghandel een bescheiden winst in handen. Na de stevige neergang van afgelopen week werkte de AEX schoorvoetend aan herstel. Vooral Shell en ASML droegen een positief steentje bij. Ook de verzekeraars werden omarmd.

Wall Street toont fors herstel bij opening

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke winst aan de handel begonnen. Beleggers zijn na de forse verliezen van vorige week hoopvol dat het niet tot een volwaardige handelsoorlog komt tussen de Verenigde Staten en China. Minister van Financiën Steven Mnuchin heeft laten weten dat er ,,productieve gesprekken'' zijn geweest. Zuid-Korea heeft ondertussen een permanente ontheffing voor de staalimportheffingen uitonderhandeld met de VS.

Gipsplatenbedrijf Knauf vangt bot in VS

De Duitse fabrikant van bouwmaterialen Knauf heeft nul op het rekest gekregen van zijn branchegenoot USG. Knauf had 5,9 miljard dollar geboden voor een overname van het Amerikaanse bedrijf.

BAM neemt opnieuw project over van Carillion

Bouwbedrijf BAM gaat een groot kantoor bouwen in een voorstad van Manchester. In eerste instantie zou het failliete bouwbedrijf Carillion het negen verdiepingen hoge gebouw in Salford neerzetten. Het is het tweede project in een week tijd dat BAM in Engeland van Carillion overneemt.

Column: De eerste van Powell

Zoals verwacht maakte de Federal Reserve vorige week bij monde van de nieuwe voorzitter Jerome Powell bekend dat de bandbreedte waarbinnen de beleidsrente in de Verenigde Staten mag fluctueren, wordt verhoogd met 0,25 procentpunt naar 1,50 tot 1,75 procent.

Staalproductie wereldwijd gestegen

De wereldwijde staalproductie heeft in februari een stijging met 3,5 procent tot 131,8 miljoen ton op jaarbasis laten zien. Dat meldde de World Steel Association.

Juridische actie ArcelorMittal over Essar

ArcelorMittal wil juridische stappen zetten tegen de schuldeisers van het financieel geplaagde Essar Steel nadat een overnamebod op het Indiase staalbedrijf als ongeschikt werd verklaard.

Groen licht nieuwe eigenaar Landal GreenParks

De Amerikaanse investeerder Platinum Equity krijgt van Brussel groen licht voor de overname van Wyndham Vacation Rentals Europe. Dat is de Europese divisie van Wyndham Worldwide, het moederbedrijf van Landal GreenParks. De Europese Commissie is van oordeel dat de aankoop niet leidt tot concurrentieverstoring. Ook het Deense merk Novasol is onderdeel van de deal.

Beursupdate: Aegon en Heineken op dreef

De Amsterdamse beurs breidde maandag na de lunch de winst verder uit. Beleggers kropen iets verder uit hun schulp na de scherpe terugval van de koersen in de voorbije week. De getemperde vrees voor een handelsoorlog tussen Amerika en China droeg sterk bij aan het herstel van de AEX. Vooral ASML en Shell trokken de kar. Aegon deed ook goede zaken.

'ThyssenKrupp wil materialentak verkopen'

Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp denkt erover om zijn divisie die in materialen handelt te koop te zetten. Dat zou onderdeel zijn van een strategische koerswijziging die het bedrijf in mei aan gaat kondigen, schrijft de Duitse krant Handelsblatt op basis van anonieme bronnen. ThyssenKrupp wilde niet reageren op de berichten.

China en VS belangrijkste handelspartners EU

De Verenigde Staten en China waren ook in 2017 de belangrijkste handelspartners van de Europese Unie. Ongeveer een derde van de totale handel van de EU is met die twee economische grootmachten, aldus cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Besparen op belasting? Vier tips!

Aangifte doen bij de Belastingdienst is een jaarlijks noodzakelijk kwaad. Toch is het ook een mogelijkheid om nog wat extra’s te (be)sparen. Diverse belastingexperts geven tips.

Nederlandse garantieregeling geen staatssteun

De Nederlandse garantieregeling voor snelgroeiende middelgrote en grote ondernemingen (bekend onder de naam GO) is geen staatssteun. Dat oordeelt de Europese Commissie na een onderzoek naar mogelijke overtreding van de EU-wetgeving.

’Effect Trumps importheffingen China beperkt’

Het effect van de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde importheffingen op Chinese producten blijft beperkt. Dat stellen economen van kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P). Zij wijzen erop dat slechts 15 procent van de door China uitgevoerde goederen naar de Verenigde Staten gaat.

VS en China praten over stoppen heffingen

De Verenigde Staten en China spreken over het opheffen van importheffingen. ,,We hebben heel productieve gesprekken met hen'', zei de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin tegen Fox News Sunday. ,,Ik ben voorzichtig hoopvol dat we een akkoord bereiken.''

CZ gaat zorgpremies verhogen

Zorgverzekeraar CZ ziet zich genoodzaakt de maandelijkse premies volgend jaar verder te verhogen om de stijgende zorgkosten te kunnen dekken. Voor dit jaar werden de premies al met 3 procent verhoogd. De verwachting is dat de zorgpremie het komende jaar sterker zal stijgen.

❌