[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 November 2017De Telegraaf DFT

Duitse aanval op NS

Arriva, dochter van Deutsche Bahn, opent in Nederland de aanval op NS. „We willen hier de grootste trein- en busvervoerder worden. Dat kan door bij nieuwe aanbestedingen delen van het hoofdrailnet in te lijven en met eigen flitstreinen op de hsl te rijden.”

Interactieve kaart: Waar komen de nieuwkomers in uw gemeente vandaan?

Nederlanders die verhuizen, blijven in het merendeel van de gevallen in hun eigen gemeente. Ook inwoners van de Randstad vluchten maar in een derde van de gevallen naar buiten hun stad, blijkt uit kaarten die het Centraal Bureau voor de Statistiek vanochtend publiceert.

Uber hield enorm datalek stil en betaalde ton aan hackers

Taxidienst Uber is in 2016 gehackt, waardoor gegevens van 57 miljoen klanten op straat kwamen te liggen. Dat heeft het bedrijf stilgehouden, erkent Uber na onthullingen van persbureau Bloomberg. Ook is er een flink bedrag betaald om de actie ongedaan te maken.

Gisteren โ€” 21 November 2017De Telegraaf DFT

Meg Whitman weg bij HP

Printerbedrijf Hewlett-Packard stuurt bestuursvoorzitter Meg Whitman weg. Per februari volgend jaar wordt Whitman opgevolgd door Antonio Neri.

AkzoNobel en Axalta stoppen fusiegesprekken

AkzoNobel en de Amerikaanse verffabrikant Axalta hebben hun gesprekken over een fusie beëindigd. Het Nederlandse verf- en chemieconcern maakte dat dinsdag bekend. De twee concerns waren sinds eind vorige maand in gesprek.

Galapagos start tests medicijn taaislijmziekte

Galapagos begint met de test van een nieuw middel tegen taaislijmziekte. De zogeheten C2 corrector GLPG3221 wordt in de vroege test beoordeeld op veiligheid en verdraagbaarheid bij gezonde vrijwilligers.

AkzoNobel en Axalta stoppen fusiegesprekken

AkzoNobel en Axalta zijn gestopt met fusiegesprekken. Dat meldt het Nederlandse verf- en chemieconcern dinsdagavond nabeurs.

Altice vervangt topvrouw Portugese tak

Claudia Goya wordt vervangen als topvrouw van PT Portugal, de Portugese tak van kabel- en telecombedrijf Altice. Ze wordt opgevolgd door Alexandre Fonseca, maakte de onderneming dinsdag bekend.

Column: Europa valt stil

Dat de Nederlandse kabinetsformatie maar liefst zeven maanden duurde, kon buiten ons land verder niemand deren. Maar nu de Duitse formatie (na slechts twee maanden) is vastgelopen, is dat meteen groot nieuws in heel Europa. Want de politieke crisis in Duitsland gaat niet alleen de Duitsers aan.

Randstad zoekt exit extra geld

Nu Randstad niet meer al zijn geld nodig heeft voor herinvesteringen en overnames, zoekt het uitzendconcern naar nieuwe manieren om zijn winst te besteden. Daarbij komen een aandeleninkoopprogramma en een superdividend nadrukkelijk in beeld.

Goldman: tot 2020 stijgen beurzen

Beurskoersen zullen ondanks records nog flink doorstijgen. Zakenbank Goldman Sachs voorziet ondanks opgelopen waarderingen een stevige stijging van aandelen op de beurs. De bull markt zal tot 2020 aanhouden.

Refresco en PAI maken vorderingen

Refresco en PAI Partners maken vorderingen in de voorbereidingen van een formeel bod op de bottelaar. Dat bleek dinsdag. Ze willen het concept biedingsbericht uiterlijk 8 december indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Storing luchtvaartsysteem verholpen

De storing bij de luchtverkeersleiding op Schiphol is verholpen. Een woordvoerster laat weten dat het luchtverkeersleidingssysteem met succes opnieuw is opgestart. Het duurt nog wel een tijd voordat het systeem weer helemaal operationeel is.

Dure koffie! Dan maar bakkie water!

Onderzoekers verwachten dat door misoogsten de koffie duurder wordt. in Almere vroegen we hoeveel u voor een bakkie gaat betalen?

Oprichter weg bij Fox-IT

Ronald Prins vertrekt per 1 januari 2018 bij Fox-IT. De oprichter van het cybersecuritybedrijf vindt het, twee jaar nadat hij het bedrijf verkocht aan het Britse NCC Group, ’tijd om verder te gaan’.

'Altice maakt vaart met verkopen masten'

Altice staat op het punt om bij telecominfrabedrijven Cellnex Telecom en TDF te peilen of ze interesse hebben in het kopen van de Franse telecommasten van het concern. Met het daarmee opgehaalde geld wil het in Amsterdam genoteerde Franse kabel- en telecombedrijf zijn schulden verminderen, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Minipensioentjes worden samengevoegd

Pensioenfondsen kunnen kleine pensioenen beter samenvoegen dan afkopen, vindt ook de Tweede Kamer. De Kamer heeft ingestemd met een wetswijziging, die moet voorkomen dat mensen die vaak van baan veranderen eenmaal met pensioen tekortkomen. Ook moet de nieuwe wet pensioenfondsen administratiekosten schelen.

Verkoop bestaande woningen VS flink omhoog

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in oktober met 2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars bekend.

Veel vluchten geschrapt door storing Schiphol

Reizigers ondervinden veel hinder door de storing bij de luchtverkeersleiding van Schiphol. KLM heeft inmiddels vijftig vluchten geannuleerd. Vertragingen kunnen oplopen tot wel vier uur. Dat meldt een woordvoerder van KLM.

Dow, S&P500 en Nasdaq op records

Nadat technologiebeurs Nasdaq dinsdagmiddag op een recordstand opende, volgden de S&P500, Dow en de Russell 2000 voor kleinere bedrijven rond vijf uur. Sterke bedrijfscijfers en Amerikaanse huizencijfers zetten het sentiment.

โŒ