[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 11 December 2018IEX Nieuws

Duidelijk herstel op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag flink omhoog, waarmee duidelijk herstel werd getoond van de stevige koersverliezen op maandag. Berichten dat de Verenigde Staten en China nog altijd op zeer hoog niveau gesprekken voeren over het handelsconflict zorgden voor optimisme. Eerder werd gevreesd dat de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei tot een verharding van het conflict zou leiden. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden.

 • 11 December 2018 om 15:52

Philips sluit tienjarige IT-deal in VS

AMSTERDAM (AFN) - Philips gaat de Amerikaanse ziekenhuisgroep NewYork-Presbyterian Hospital een pakket aan informaticasystemen leveren. Het zorgtechnologiebedrijf heeft daarvoor een tienjarig contract afgesloten.

 • 11 December 2018 om 15:48

Wall Street opent in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst geopend, na bemoedigende geluiden van het handelsfront. China is naar verluidt bereid importheffingen op auto's uit de Verenigde Staten te verlagen. Eerder werd al duidelijk dat de twee economische grootmachten op hoog niveau overleg blijven voeren over hun handelsconflict.

 • 11 December 2018 om 15:40

Consumentenbond gaat praten met KLM

AMSTERDAM (AFN) - De Consumentenbond gaat in gesprek met KLM over het no-show beleid van de luchtvaartmaatschappij. Daarmee is een dreigende rechtszaak voorlopig van de baan. Evengoed heeft de bond de nodige scepsis, gelet op de uitnodiging die KLM stuurde.

 • 11 December 2018 om 15:03

Wall Street reageert op handelsnieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening, na bemoedigende geluiden van het handelsfront. China is naar verluidt bereid importheffingen op auto's uit de Verenigde Staten te verlagen. Eerder werd al duidelijk dat de twee economische grootmachten op hoog niveau overleg blijven voeren over hun handelsconflict.

 • 11 December 2018 om 14:53

Producentenprijzen VS licht gestegen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.

 • 11 December 2018 om 14:52

1000 euro extra voor Frans Altice-personeel

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Medewerkers van Altice in Frankrijk krijgen een extraatje van 1000 euro overgemaakt. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die spoorde bedrijven aan om ook met maatregelen te komen na de protesten door de 'gele hesjes'.

 • 11 December 2018 om 14:02

'China werkt aan lagere tarieven auto-import'

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China maakt naar verluidt werk van de verlaging van de importtarieven van auto's uit de Verenigde Staten. Bronnen rond de regering in Peking meldden dat er een voorstel in de maak is waarbij het importtarief wordt verlaagd van de huidige 40 naar 15 procent. De stap is volgens de ingewijden nog niet definitief.

 • 11 December 2018 om 13:21

Tekenen van herstel voor Carpetright

PURFLEET (AFN/BLOOMBERG) - Vloerspecialist Carpetright heeft voorzichtig herstel laten zien in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. De omzet daalde in het tweede kwartaal aanzienlijk minder hard dan in de eerste drie maanden. Ook bracht het bedrijf zijn schuldenlast fors omlaag.

 • 11 December 2018 om 13:04

Reorganiserend Noble ziet af van beursgang

HONGKONG (AFN/RTR) - Noble Group gaat door met de geplande reorganisatie die de grondstoffenhandelaar van de ondergang moet redden, maar ziet af van een hernieuwde beursgang in Singapore. Die beursnotering was volgens Noble eerder nog van cruciaal belang voor de reddingsoperatie, waarbij schulden van het bedrijf worden omgezet in aandelen.

 • 11 December 2018 om 12:37

Handelshoop helpt beurzen vooruit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden dinsdag herstel. Berichten dat de Verenigde Staten en China nog altijd op zeer hoog niveau gesprekken voeren over het handelsconflict zorgden voor optimisme. Eerder werd gevreesd dat de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei tot een verharding van het conflict zou leiden. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden.

 • 11 December 2018 om 11:47

Vertrouwen Duitse beleggers trekt aan

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in december weer iets verbeterd ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

 • 11 December 2018 om 11:13

Britse werkloosheid stabiel

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse werkloosheid is in de periode augustus tot en oktober als verwacht gestabiliseerd op 4,1 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers die het Britse nationale statistiekbureau naar buiten bracht.

 • 11 December 2018 om 11:00

ABN AMRO positiever over Wereldhave

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kenners van ABN AMRO hebben hun advies op vastgoedfonds Wereldhave verhoogd. Volgens de bank zorgt de verkoop van een Fins winkelcentrum er mede voor dat het fonds er beter voor staat.

 • 11 December 2018 om 10:44

ABInBev nadert junkstatus door schuld

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Moody's heeft zijn rating op ABInBev verlaagd. Vooral de worsteling van de bierbrouwer om de huidige schuldenlast van 100 miljard dollar terug te brengen, is volgens de kredietbeoordelaar punt van zorg. De afwaardering van de rating naar Baa1 betekent dat de brouwer nog maar drie stappen verwijderd is van de zogeheten junkstatus.

 • 11 December 2018 om 10:25

ABN en Boskalis in toplijst KBC

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Boskalis zijn door de analisten van KBC Securities tot Top Picks gekozen voor volgend jaar. Ook Galapagos en NN Group haalden de favorietenlijst van tien Nederlandse en Belgische bedrijven.

 • 11 December 2018 om 09:30

Damrak toont herstel

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs veerde dinsdag weer wat op. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de zware verliezen een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan het late herstel op Wall Street, waar vooral de technologiebedrijven een opleving lieten zien. Daarnaast bleven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden.

 • 11 December 2018 om 09:09

WPP trekt miljoenen uit voor reorganisatie

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Reclamebedrijf WPP trekt miljoenen uit voor een eerder aangekondigde reorganisatie. De onderneming kampt met de nodige concurrentie van techreuzen als Facebook en Google en wil de kosten terugdringen. De onderneming gaat onder meer kantoren sluiten en samen voegen. Daarbij gaan 3500 banen verloren.

 • 11 December 2018 om 08:59

Vastned wil door met topman De Groot

AMSTERDAM (AFN) - Vastned wil door met topman Taco de Groot. Het winkelvastgoedfonds heeft hem voorgedragen voor een nieuwe termijn. Aandeelhouders stemmen in april over zijn herbenoeming, zo bleek dinsdag.

 • 11 December 2018 om 08:28

'Positief begin Amsterdamse beurshandel'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal dinsdag waarschijnlijk hoger openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen weer op te veren na de zware verliezen een dag eerder. Beleggers verwerken het late herstel op Wall Street, waar vooral de technologiebedrijven een opleving lieten zien. Daarnaast blijven de brexit-ontwikkelingen de gemoederen bezighouden.

 • 11 December 2018 om 08:14
โŒ