[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018IEX Nieuws

Verdeeld beeld Wall Street in middaghandel

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de handelsdag een verdeeld beeld zien. Beleggers reageerden onder meer op bedrijfscijfers van enkele grote fondsen. Later deze week komt het cijferseizoen echt op stoom. Verder werd gekeken naar de stijgende Chinese aandelenkoersen en naar de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië.

 • 22 Oktober 2018 om 19:36

Positieve resultaten Galapagos in The Lancet

CHICAGO (AFN) - Positieve resultaten van onderzoek door biotechnologiebedrijf Galapagos met het geneesmiddel Filgotinib worden gepubliceerd in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet. De resultaten van het onderzoek zijn ook gedeeld op een congres in Chicago.

 • 22 Oktober 2018 om 19:32

Philips fors onderuit op rode beursdag

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten. Aan het Damrak ging zorgtechnologiebedrijf Philips stevig omlaag na tegenvallende kwartaalcijfers. Ook elders in Europa eindigden de beursgraadmeters overwegend in de min. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen.

 • 22 Oktober 2018 om 17:49

Fugro wint klus in Rode Zee

LEIDSCHENDAM (AFN) - Het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en het Franse CGG heeft een opdracht in de Rode Zee binnengesleept. Financiële details voor de opdracht zijn niet bekendgemaakt.

 • 22 Oktober 2018 om 16:31

Wisselend beeld Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De handel werd gedomineerd door bedrijfsresultaten en de Italiaanse begrotingsplannen. In Amsterdam ging het aandeel Philips in de uitverkoop na tegenvallende kwartaalcijfers. Het koersverlies van het zorgtechnologiebedrijf drukte de Amsterdamse hoofdindex in het rood.

 • 22 Oktober 2018 om 15:59

'Wederom omzetdaling bij KPN'

AMSTERDAM (AFN) - Aan de omzetdaling bij telecombedrijf KPN is naar verwachting nog geen einde gekomen. Beleggers zijn daarom bij de derdekwartaalcijfers op woensdag gespitst op mogelijke aankondigingen over extra kostenbesparingen. Maar het zou ook kunnen dat KPN met het onthullen van nieuwe toekomstplannen wil wachten tot de geplande beleggersdag van eind november.

 • 22 Oktober 2018 om 15:50

Wall Street vangt cijferweek aan met plussen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag licht hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers reageerden onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbeten.

 • 22 Oktober 2018 om 15:43

Groen licht in VS voor gasfusie

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse autoriteiten hebben ingestemd met de fusie tussen producenten van industrieel gas Linde en Praxair. Wel moeten de bedrijven een aantal bezittingen in de Verenigde Staten afstoten. Volgens toezichthouder FTC ontstaat anders een oneerlijke situatie op de markt voor een aantal soorten gas.

 • 22 Oktober 2018 om 15:32

Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven staakt

EINDHOVEN (AFN) - Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport.

 • 22 Oktober 2018 om 15:14

'O2 stelt beursgang uit vanwege brexit'

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse telecomaanbieder O2 stelt zijn beursgang uit, bericht televisiezender Sky News op basis van bronnen. O2, dat eigendom is van het Spaanse Telefónica, doet dat vanwege de onzekerheid rond de brexit. Algemeen werd verwacht dat het bedrijf nog dit jaar naar de beurs zou gaan, maar dat zou nu pas op zijn vroegst april worden.

 • 22 Oktober 2018 om 15:12

'Wall Street begint week positief'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen staan maandag voor een licht hoger begin van de handelsweek. Beleggers reageren onder meer op de stijgende Chinese aandelenkoersen en de reactie van de Europese Unie op de begrotingsplannen van Italië. Verder staat deze week en stortvloed aan bedrijfscijfers op de rol, waarbij onder meer Halliburton en Hasbro het spits afbijten.

 • 22 Oktober 2018 om 14:44

'Gezonde volumegroei Heineken'

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal naar verwachting weer meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een analistenconsensus die het drankconcern op zijn site heeft gepubliceerd. De brouwer komt woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal naar buiten.

 • 22 Oktober 2018 om 14:42

Global Marine gaat mogelijk in de verkoop

LEIDSCHENDAM (AFN) - Grootaandeelhouder HC2 Holdings overweegt de Amerikaanse bodemonderzoeker Global Marine in de verkoop te zetten. Het bedrijf meldt ,,strategische alternatieven'' te onderzoeken. Het Nederlandse Fugro, dat voor bijna een kwart eigenaar is van Global Marine, steunt de aankondiging.

 • 22 Oktober 2018 om 14:35

Nieuwe topman voor Kimberly-Clark

DALLAS (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark krijgt een nieuwe topman. Michael Hsu neemt begin volgend jaar het stokje over van Thomas Falk, die de rol sinds 2002 vervulde. Dat werd maandag bekendgemaakt.

 • 22 Oktober 2018 om 14:28

Dolberg langer bij Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Kasper Dolberg heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. De overeenkomst van de Deense spits loopt nu door tot en met 30 juni 2022. Zijn oude contract liep af op 30 juni 2021.

 • 22 Oktober 2018 om 14:20

'Arcelor om hoger bod op Essar gevraagd'

MUMBAI (AFN) - Schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel willen een hoger overnamebod zien van ArcelorMittal, dat in de race is om zijn failliete branchegenoot te kopen. Dat laten ingewijden rond het verkoopproces weten aan persbureau Bloomberg.

 • 22 Oktober 2018 om 14:19

Brussel wil 'geen crisis met ItaliΓ«'

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie vergadert dinsdag over de omstreden Italiaanse ontwerpbegroting en heeft nog niet besloten of zij de Italiaanse regering zal vragen een nieuw concept in te dienen. Uit een maandag gestuurde brief van minister van Financiën Giovanni Tria blijkt dat Rome wil vasthouden aan de cijfers voor 2019. ,,We zijn ons bewust van het schenden van de regels'', aldus Tria, maar de ,,moeilijke'' maatregelen zijn volgens hem nodig om de economie aan te zwengelen.

 • 22 Oktober 2018 om 14:06

Topman Halliburton hoopvol over 2019

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Topman Jeff Miller van oliedienstverlener Halliburton heeft er goede hoop op dat 2019 een beter jaar wordt voor de olie- en gasindustrie in vergelijking met dit jaar. Die verwachting sprak hij uit in een toelichting op de derdekwartaalresultaten.

 • 22 Oktober 2018 om 13:42

Wegvallen Toys 'R' Us blijft pijnpunt Hasbro

PAWTUCKET (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro blijft het faillissement van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us duidelijk voelen in de financiële resultaten. Ook in het derde kwartaal van het jaar daalde de omzet van de maker van onder meer bordspel Monopoly en speelgoed van Transformers en My Little Pony. De tendens was in de eerste jaarhelft niet anders.

 • 22 Oktober 2018 om 13:04

Sony doet geen concessie aan EU voor EMI-deal

TOKIO (AFN/RTR) - Sony heeft geen inspanning gedaan in de richting van Europese antitrustautoriteiten om zorgen weg te nemen om de geplande overname van muziekmaatschappij EMI. De Japanners hadden tot 19 oktober om met eventuele voorstellen te komen. Volgens de Europese Commissie is er geen reactie gekomen. Mogelijk gaat Sony uit van volledige goedkeuring.

 • 22 Oktober 2018 om 12:38
❌