[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 19 Augustus 2019IEX Nieuws

Ook Wall Street op winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de sessie op winst. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei werd opnieuw uitgesteld. Wel werden meer Huawei-gerelateerde bedrijven op de zwarte lijst gezet.

 • 19 Augustus 2019 om 19:36

'BG Asia geeft korting op Mahanagar-belang'

MUMBAI (AFN) - BG Asia Pacific Holdings wil af van zijn resterende belang in Mahanagar Gas. De Shell-dochter zou de laatste aandelen die het bezig in het Indiase concern met korting willen verkopen, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van documenten.

 • 19 Augustus 2019 om 18:36

Britse pubs Greene King in Aziatische handen

LONDEN (AFN) - De Britse brouwer en pubuitbater Greene King komt in Aziatische handen. Investeerder CK Asset Holding van de Hongkongse miljardair Li -Ka-Shing bereikte een akkoord over een deal. Met de overname is een bedrag van 2,7 miljard pond (bijna 3 miljard euro) gemoeid.

 • 19 Augustus 2019 om 18:10

Investeerder neemt belang in Hudson's Bay

TORONTO (AFN/BLOOMBERG) - Catalyst Capital Group koopt zich in bij warenhuisconcern Hudson's Bay Company. De Canadese investeerder betaalt ruwweg 187 miljoen Canadese dollar voor een belang van 10 procent. Omgerekend gaat het om circa 127 miljoen euro.

 • 19 Augustus 2019 om 18:00

ArcelorMittal koploper op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag met winst de handel uit gegaan. Ook elders in Europa was het sentiment positief, geholpen door de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van centrale banken wereldwijd. Ook de mildere toon in de handelsvete tussen China en de VS deed de graadmeters goed. Met name grondstofbedrijven wisten te profiteren. In de AEX was staalreus ArcelorMittal de sterkste stijger.

 • 19 Augustus 2019 om 17:44

'Aperam wil 100 miljoen ophalen met lening'

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam wil naar verluidt 100 miljoen euro ophalen in de zogeheten Schuldschein-markt. Dat meldden ingewijden rond het bedrijf aan persbureau Bloomberg. Het geld van de onderhandse leningen wil Aperam voor algemene doeleinden gebruiken.

 • 19 Augustus 2019 om 17:43

Europese beurzen in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag duidelijk op winst. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Beleggers hopen op extra stimuleringsmaatregelen van centrale banken wereldwijd. Veel zal afhangen van de uitkomsten de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week. Ook de mildere toon in de handelsvete tussen China en de VS deed de graadmeters goed.

 • 19 Augustus 2019 om 15:53

Wall Street begint positief aan nieuwe week

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei werd opnieuw uitgesteld.

 • 19 Augustus 2019 om 15:52

'Wall Street gaat flink hoger openen'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag met duidelijke winsten aan de nieuwe handelsweek te beginnen. Het sentiment krijgt steun van optimistische opmerkingen van president Donald Trump over de handelsvete met China en de hoop op meer steunmaatregelen van centrale banken. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de Federal Reserve later deze week en de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole.

 • 19 Augustus 2019 om 14:46

Deel restricties Huawei weer uitgesteld

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Een deel van de aangekondigde Amerikaanse beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei wordt opnieuw met negentig dagen uitgesteld. Dat zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross in een interview met Fox.

 • 19 Augustus 2019 om 14:05

'Galapagos omlaag na waarschuwing Abbvie'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Galapagos ging maandag omlaag op de beurs nadat een middel van concurrent AbbVie door een Amerikaanse toezichthouder is voorzien van een veiligheidswaarschuwing. Dat constateerde een analist van Jefferies.

 • 19 Augustus 2019 om 12:54

Bundesbank waarschuwt voor recessie Duitsland

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse centrale bank houdt er rekening mee dat Duitsland in het derde kwartaal in een recessie belandt. Dat gaf de Bundesbank aan in zijn maandelijkse rapportage.

 • 19 Augustus 2019 om 12:19

Beurzen hoger door hoop steunmaatregelen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden maandag in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

 • 19 Augustus 2019 om 11:51

Staat haalt ruim 1,5 miljard op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft maandag ruim 1,5 miljard euro opgehaald met de heropening van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. De Staat beoogde oorspronkelijk om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen.

 • 19 Augustus 2019 om 11:49

Inflatie eurozone naar 1 procent

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in juli gedaald naar 1 procent op jaarbasis, van 1,3 procent in juni. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.

 • 19 Augustus 2019 om 11:07

Citi geeft Air France-KLM koopadvies

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi verhoogt zijn beleggingsadvies voor Air France-KLM naar buy. De Amerikaanse bank ziet positieve punten in de Europese luchtvaartsector en verwacht dat Air France-KLM gaat werken aan een belangrijk programma om de marge te verbeteren.

 • 19 Augustus 2019 om 10:17

Beurzen over breed front omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandag in het groen. Ook de andere Europese beurzen gingen over een breed front omhoog. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

 • 19 Augustus 2019 om 09:13

AEX begint met winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden in het groen. Beleggers hopen op meer stimuleringsmaatregelen van de wereldwijde centrale banken en kijken uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

 • 19 Augustus 2019 om 09:13

Brits opslagbedrijf neemt Nederlands M3 over

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Nederlandse opslagbedrijf M3Self Storage komt in buitenlandse handen. De Britse branchegenoot Safestore neemt het bedrijf, dat met name in de regio Amsterdam en Haarlem actief is, over samen met het European Real Estate Fund van investeerder Carlyle.

 • 19 Augustus 2019 om 08:53

Topman Bpost bevestigt vertrek

BRUSSEL (AFN) - Topman Koen Van Gerven van Bpost stopt eind februari als topman van Bpost, een jaar vóór het einde van zijn zesjarige termijn. Dat bevestigt hij maandag in een verklaring na berichtgeving in De Standaard. De opvolger van Van Gerven bij het Belgische postbedrijf zou volgens de krant Nederlandstalig moeten zijn.

 • 19 Augustus 2019 om 07:30
โŒ