[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 18 April 2019IEX Nieuws

Wall Street met winst naar Pasen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in de plus gesloten. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder keken beleggers vooral uit naar het extra lange paasweekend. Wall Street blijft op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.

 • 18 April 2019 om 22:11

Jaarverlies voor Lavide

ALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide heeft in 2018 een negatief resultaat na belastingen behaald van 1 miljoen euro, tegen een min van 540.000 euro in 2017. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de onderneming.

 • 18 April 2019 om 20:26

Wall Street overwegend in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag overwegend in de plus. Het sentiment kreeg enige steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.

 • 18 April 2019 om 19:32

Unilever neemt OLLY Nutrition over

ROTTERDAM (AFN) - Unilever neemt het Amerikaanse OLLY Nutrition over, een premium-merk dat zich bezighoudt met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Er werden geen financiële details over de overname gemeld.

 • 18 April 2019 om 19:27

Brill tevreden over begin 2019

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill heeft in het eerste kwartaal naar eigen zeggen naar tevredenheid gepresteerd met zijn autonome omzetgroei op jaarbasis. De omzetontwikkeling lag volgens het bedrijf in lijn met de verwachtingen van het management bij alle productlijnen.

 • 18 April 2019 om 18:15

Russische economie groeit trager

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Russische economie is in het eerste kwartaal behoorlijk afgezwakt: de economie groeide met nog 0,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal was de groei op jaarbasis nog 2,7 procent.

 • 18 April 2019 om 17:55

Unilever en Arcadis uitblinkers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met groene cijfers gesloten, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten een wisselend beeld zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.

 • 18 April 2019 om 17:52

Unilever verkoopt terrein in Vlaardingen

ROTTERDAM (AFN) - Unilever verkoopt het onderzoeks- en ontwikkelingsterrein aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen aan Van Adrighem Group. Van Adrighem gaat het terrein benutten voor een combinatie van woon- en werkdoeleinden.

 • 18 April 2019 om 17:01

Recordomzet supermarkten met paasweekend

LEIDSCHENDAM (AFN) - Met dank aan de zonneschijn pakken Nederlanders naar verwachting flink uit in het komende paasweekend wat betreft aankopen in de supermarkt. Belangenorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) rekent op een recordomzet van 870 miljoen euro.

 • 18 April 2019 om 16:47

DowDupont geeft weer winstalarm

MIDLAND (AFN/BLOOMBERG) - Chemiereus DowDupont geeft voor de tweede keer in korte tijd een waarschuwing over zijn kwartaalresultaten. De omzet en winst van de landbouwdivisie vallen als gevolg van overstromingen in het Amerikaanse Midwesten nog lager uit dan verwacht. Eind maart gaf het concern ook al een winstalarm wegens noodweer.

 • 18 April 2019 om 16:17

Bedrijfsvoorraden VS nemen toe

WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,3 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

 • 18 April 2019 om 16:14

Conjunctuurbarometer VS in de lift

NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in maart verbeterd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.

 • 18 April 2019 om 16:13

Stabiel groeitempo industrie VS

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in april in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een voorlopig cijfer.

 • 18 April 2019 om 16:04

Mooie plus voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag behoorlijk omhoog, geholpen door een stevige koerswinst voor Unilever dankzij goede kwartaalcijfers. Ook de resultaten van Arcadis vielen in goede aarde op het Damrak. De andere Europese beurzen lieten ook overwegend plussen zien. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag zijn de Euronext-markten gesloten.

 • 18 April 2019 om 15:57

Wall Street hoger richting Pasen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst geopend. Het sentiment krijgt wat steun van meevallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. Verder maken beleggers op Wall Street zich op voor het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag.

 • 18 April 2019 om 15:49

Meer loon voor medewerkers KPN

AMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van KPN kunnen een loonstijging van gemiddeld 4,5 procent tegemoet zien. Het telecombedrijf is die salarisverhoging overeengekomen met onderhandelaars van de vakbonden FNV, CNV, De Unie en VHP2. Leden van die bonden moeten nog instemmen met de nieuwe cao.

 • 18 April 2019 om 15:44

ConocoPhillips verkoopt Noordzee-activiteiten

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips verkoopt een flink deel van zijn bezittingen in de Noordzee. Oliebedrijf Chrysaor telt bijna 2,7 miljard dollar neer voor de twee gasvelden in Britse wateren en een belang in een ander veld bij de Shetland.

 • 18 April 2019 om 15:12

DSM neemt vitamineroyalty's over van Amyris

HEERLEN (AFN) - DSM heeft een overeenkomst voor het verkrijgen van royalty's over de verkoop van Vitamine E overgenomen van het Amerikaanse bedrijf Amyris. Daar betaalt DSM 57 miljoen dollar voor.

 • 18 April 2019 om 15:07

'Kalme start Wall Street voor paasweekend'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine uitslagen. Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar het extra lange paasweekend. Wall Street is op vrijdag dicht vanwege Goede Vrijdag. Daarnaast wordt nog nagekauwd op cijfers over de Chinese economie en hangt er nog angst boven de markt over meer regulering van bedrijven in de gezondheidszorg.

 • 18 April 2019 om 15:00

Bedrijvigheid Philadelphia afgenomen

PHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand afgenomen. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.

 • 18 April 2019 om 14:50
โŒ