[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 April 2018IEX Nieuws

Weer kwart van vluchten Air France geschrapt

PARIJS (AFN) - Air France verwacht dat maandag een kwart van zijn vluchten uitvalt als gevolg van een staking. Medewerkers leggen het werk neer uit onvrede over hun loon. De bonden verwierpen plannen van het bestuur van Air France over een loonsverhoging in stappen. Zij willen in een klap ruim 5 procent meer salaris.

 • 22 April 2018 om 12:13
Gisteren โ€” 21 April 2018IEX Nieuws

EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakt

BRUSSEL (AFN) - Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times zaterdag.

 • 21 April 2018 om 11:16

Lavide haalt deadline jaarrekening niet

ALKMAAR (AFN) - De controle op de jaarrekening over het afgelopen jaar van Lavide is niet tijdig afgerond. De deadline stond op 30 april, maar dat haalt controlerend accountant Grant Thornton niet, aldus de beursgenoteerde eigenaar van enkele gastouderbureaus in een verklaring.

 • 21 April 2018 om 07:38
OuderIEX Nieuws

Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen

DEN HAAG (AFN) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Ook het basisniveau van beveiliging moet omhoog om Nederland beter te beschermen. Daar moeten overheid en bedrijfsleven samen de schouders onder zetten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

 • 20 April 2018 om 23:01

Apple flink onderuit op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend ingegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.

 • 20 April 2018 om 22:17

'Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren'

FRANKFURT (AFN) - Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

 • 20 April 2018 om 21:47

'GE voert gesprekken over verkoop spoortak'

BOSTON (AFN) - General Electric (GE) overweegt naar verluidt om zijn spoortak GE Transportation te verkopen aan Wabtec, een Amerikaanse maker van locomotieven en treinonderdelen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de twee partijen daarover in onderhandeling zijn.

 • 20 April 2018 om 13:26

Apple flink omlaag op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de middaghandel in New York op verlies. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.

 • 20 April 2018 om 19:46

Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. Er waren onder meer te hoge kosten in rekening gebracht aan klanten. Die gaat Wells Fargo tevens vergoeden.

 • 20 April 2018 om 19:23

Groothandelsgebouwen praat aandeelhouders bij

ROTTERDAM (AFN) - Groothandelsgebouwen heeft aandeelhouders bijgepraat over de voortgang van het overleg met HighBrook, de mogelijke koper van de uitbater van het Groot Handelsgebouw. De partijen zijn nog altijd in gesprek met de Belastingdienst over een afwijkende transactiestructuur. Het gaat om een deal waarin HighBrook indirect het Groot Handelsgebouw verkrijgt, gevolgd door de liquidatie van de uitbater zelf.

 • 20 April 2018 om 18:45

Alychlo koopt weer aandelen SnowWorld

MERELBEKE (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Alychlo heeft opnieuw aandelen SnowWorld gekocht. Het gaat om 97 aandelen die op de beurs zijn gekocht voor ongeveer 9,48 euro per stuk.

 • 20 April 2018 om 18:36

Beursgang B&S Group levert meer op

AMSTERDAM (AFN) - De banken die de beursgang van BS Group hebben begeleid, hebben hun overtoewijzingsoptie deels uitgeoefend. Daardoor stijgt de opbrengst van de emissie met ongeveer 23 miljoen euro naar bruto circa 381 miljoen euro. Dat liet de distributeur en groothandel vrijdag weten.

 • 20 April 2018 om 18:23

Air France-KLM en chipsector omlaag op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM hoorde vrijdag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken omdat topman Jean-Marc Janaillac dreigt af te treden als een stemming onder het personeel van Air France niet goed uitpakt. Daarnaast waren chipgerelateerde bedrijven duidelijk uit de gratie op het Damrak.

 • 20 April 2018 om 17:44

'Nissan schrapt honderden Britse banen'

LONDEN (AFN) - Nissan gaat naar verluidt honderden schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen aan persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.

 • 20 April 2018 om 17:39

Takeda verhoogt bod op Shire

OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse farmaceut Takeda heeft zijn bod op zijn Iers-Britse branchegenoot Shire opnieuw verhoogd. Het bedrijf wil nu 47 pond per aandeel neerleggen voor Shire. Daarvan bestaat 21 pond uit cash en de resterende 26 pond uit nieuwe aandelen Takeda. Shire heeft in een verklaring laten weten zijn standpunt met betrekking tot het bod in overweging te nemen.

 • 20 April 2018 om 17:38

Economisch vertrouwen eurozone stijgt weer

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in april gestegen. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.

 • 20 April 2018 om 16:10

Beleggers schrikken van nieuws Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was vrijdagmiddag de meest opmerkelijke beweger op de beurs in Amsterdam. De koers van het luchtvaartconcern zakte behoorlijk weg nadat bekend werd dat topman Jean-Marc Janaillac zijn lot heeft verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Andere grote verliezers op het Damrak waren ASMI en Wessanen, die met tegenvallende kwartaalcijfers zijn gekomen.

 • 20 April 2018 om 16:06

Vlak begin handelsdag op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven naar buiten hebben gebracht. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de oliesector, vanwege een tweet van president Donald Trump.

 • 20 April 2018 om 15:40

'Wall Street opent licht in het rood'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een licht lagere opening. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven presenteren. Een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump zorgt voor beroering in de oliesector. Trump liet weten kunstmatig hoge olieprijzen niet langer te accepteren.

 • 20 April 2018 om 14:50

Baas AF-KLM verbindt lot aan stemming loon

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. Daarmee omzeilt hij de vakbonden.

 • 20 April 2018 om 14:36
โŒ