[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 21 Februari 2019IEX Nieuws

BAM, VolkerWessels rond met banken over sluis

IJMUIDEN (AFN) - OpenIJ, het samenwerkingsverband tussen bouwers BAM en VolkerWessels voor de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden, heeft een akkoord bereikt met zijn banken over de financiering van het project. Daardoor kan het consortium weer gebruik maken van de financieringsfaciliteiten.

 • 21 Februari 2019 om 17:58

RELX en Heijmans uitschieters op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier RELX was donderdag een grote winnaar op de beurs in Amsterdam vanwege goed ontvangen resultaten. Bouwer Heijmans ging juist flink onderuit. Het algehele sentiment bij beleggers was gemengd. De markten waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg.

 • 21 Februari 2019 om 17:45

BAM wint klus bij oude FNV-kantoor in Woerden

WOERDEN (AFN) - BAM Wonen heeft samen met woningcorporatie GroenWest een klus binnengesleept bij het voormalige FNV-kantoor in Woerden. Volgens het bouwconcern wordt het voormalige kantoor gesloopt en komen er 265 huur- en koopappartementen.

 • 21 Februari 2019 om 17:10

Unilever: vooral groei in opkomende markten

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Consumentengoederenmaker Unilever verwacht in een aantal opkomende markten meer groei te kunnen behalen dan in heel West-Europa. Die groei moet uit landen als Bangladesh, Myanmar en Pakistan komen, zei financieel directeur Graeme Pitkethly tijdens een conferentie in Florida.

 • 21 Februari 2019 om 16:53

Nederlandse maaiermaker in Amerikaanse handen

GIESSEN (AFN) - Dutch Power Company (DPC), een producent van professionele maaiers en machines, wordt overgenomen door zijn Amerikaanse beursgenoteerde branchegenoot Alamo Group. Er zijn geen financiële details van de deal naar buiten gebracht.

 • 21 Februari 2019 om 16:50

Verkoop bestaande woningen VS omlaag

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in januari onverwacht met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

 • 21 Februari 2019 om 16:14

Weer lichte daling conjunctuurbarometer VS

NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn in januari opnieuw iets verminderd. Dat stelde onderzoeksbureau Conference Board op basis van zijn index van leidende indicatoren.

 • 21 Februari 2019 om 16:10

Amerikaanse industrie minder hard gegroeid

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in februari minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van voorlopige cijfers.

 • 21 Februari 2019 om 15:59

Hoofdindex Amsterdam nipt in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam noteerde donderdagmiddag licht hoger. Ook de meeste andere Europese graadmeters bleven dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg. Op het Damrak kwamen onder meer informatieleverancier RELX en bouwer Heijmans met cijfers.

 • 21 Februari 2019 om 15:57

Lagere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken onder meer tegenvallende macro-economische cijfers. Op Wall Street wordt verder vooral gewacht op nieuws over de voortgang van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China.

 • 21 Februari 2019 om 15:46

'Rustige opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten stevenen af op een rustige opening. Beleggers verwerkten tegenvallende macro-economische cijfers. De orders voor Amerikaanse goederen vielen lager uit dan verwacht in december, wat kan duiden op een vertraging van de Amerikaanse economie. Verder bood de vermeende vooruitgang in de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China steun aan het sentiment.

 • 21 Februari 2019 om 14:59

Bedrijvigheid Philadelphia tanende

PHILADELPHIA (AFN) - De industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia is deze maand gekrompen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde de Federal Reserve van Philadelphia.

 • 21 Februari 2019 om 14:47

Uitkeringsaanvragen VS gedaald

WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week met 23.000 gedaald tot 216.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.

 • 21 Februari 2019 om 14:43

Orders duurzame goederen VS omhoog

WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in december met 1,2 procent toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel op basis van een voorlopig cijfer.

 • 21 Februari 2019 om 14:42

Akkoord over nieuwe cao waterbouw

DEN HAAG (AFN) - Werkgevers in de waterbouw en de vakbonden FNV en CNV zijn het eens geworden over een nieuwe cao. Personeel in de sector krijgt er gedurende de looptijd van de overeenkomst 3,5 procent meer loon bij.

 • 21 Februari 2019 om 14:14

'Nigeria eist miljarden van oliebedrijven'

LAGOS (AFN/RTR) - Nigeria eist dat zes grote oliebedrijven 20 miljard dollar aan achterstallige belastingen en royalty's betalen. Shell, Exxon, Chevron, Eni, Total en Equinor moeten allen tussen de 2,5 miljard en 5 miljard dollar betalen, zeiden bronnen binnen de Nigeriaanse regering en industrie tegen persbureau Reuters.

 • 21 Februari 2019 om 12:54

Nedap levert Rockwool beveiligingssysteem

GROENLO (AFN) - Nedap levert bouwmaterialenfabrikant Rockwool een systeem voor de standaardisering van beveiligingsmaatregelen. Dat maakt de beursgenoteerde onderneming bekend zonder vermelding van financiële details.

 • 21 Februari 2019 om 12:46

'VW vreest miljardenstrop door tarieven VS'

LONDEN (AFN) - Automaker Volkswagen vreest dat hogere importtarieven door de Verenigde Staten het bedrijf miljarden kan gaan kosten. Topman Herbert Diess bevestigde tegen de Britse zakenkrant Financial Times een lezing van onderzoeksbureau Evercore ISI, die stelde dat VW in het ergste geval een extra kostenpost van 2,5 miljard euro te wachten staat.

 • 21 Februari 2019 om 12:08

J&J gedagvaard om talkpoederzaak

NEW BRUNSWICK (AFN) - Medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in de Verenigde Staten dagvaardingen ontvangen in verband met een grote talkpoederaffaire. In babypoeder van het concern zouden asbestdeeltjes zitten die kanker veroorzaken. Onder andere het Amerikaanse ministerie van Justitie en beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) eisen nu inzage in documenten rond deze zaak.

 • 21 Februari 2019 om 11:45

RELX koploper in hogere AEX

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van informatieleverancier RELX was donderdag in trek op de Amsterdamse beurs na goed ontvangen resultaten. De cijfers van bouwer Heijmans vielen daarentegen in minder goede aarde. De stemming op de Europese beursvloeren was gemengd. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het Amerikaans-Chinese handelsoverleg.

 • 21 Februari 2019 om 11:43
โŒ