[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020IEX Nieuws

Productie Franse industrie veert op na versoepelingen

PARIJS (AFN) - De productie van de Franse industrie steeg in mei sterk nadat de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus versoepeld werden en veel fabrieken weer hun deuren openden. Volgens het Franse statistiekbureau nam de industriële productie die maand toe met bijna 20 procent vergeleken met april. Dat was meer dan waar economen in doorsnee op rekenden. Ook de Duitse en Spaanse industrie lieten in mei herstel zien, bleek eerder al.

 • 10 Juli 2020 om 09:51

'Europees luchtverkeer op 15 tot 20 procent van normaal niveau'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het herstel van het Europese luchtvaartverkeer gebeurt zeer geleidelijk, waarbij niemand weet hoe de situatie er over een paar maanden of over een paar jaar uit zal zien. Dat zei de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari in een interview met de Franse zender CNews. Hij repte over een huidig niveau van de activiteiten van 15 tot 20 procent ten opzichte van normaal.

 • 10 Juli 2020 om 09:32

AEX doet opnieuw stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed vrijdag opnieuw een stapje terug. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine verliezen zien. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

 • 10 Juli 2020 om 09:11

AEX opent met klein verlies

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen licht lager aan de laatste handelsdag van de week. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

 • 10 Juli 2020 om 09:11

'Tencent wil Chinees gamebedrijf overnemen'

SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Internetreus Tencent wil het Chinese gamebedrijf Leyou Technologies inlijven. Het concern voert volgens ingewijden daarover gesprekken en komt mogelijk later op vrijdag met een aankondiging.

 • 10 Juli 2020 om 08:57

Chipmaker TSMC profiteert van datapiek

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese halfgeleiderfabrikant TSMC lijkt volop te profiteren van de extra vraag naar data door de coronacrisis. Mensen werken en verblijven meer thuis, wat ervoor zorgt dat er meer data wordt verbruikt. TSMC verdient onder meer geld met de levering van chips aan datacenters.

 • 10 Juli 2020 om 08:43

'Afwachtend begin voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal vrijdag naar verwachting iets lager openen. De andere Europese beurzen lijken eveneens afwachtend te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel blijven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

 • 10 Juli 2020 om 08:20

Nikkei sluit week met verlies

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de zorgen over het economische herstel. Vooral in de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld, neemt het aantal dagelijkse coronagevallen sterk toe. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten eveneens verliezen zien.

 • 10 Juli 2020 om 08:13

ING sluit kwart Nederlandse bankfilialen

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat een kwart van de kantoren in Nederland sluiten, zo'n 42 kantoren. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Donderdagavond is het kantoorpersoneel op de hoogte gebracht van het besluit. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.

 • 10 Juli 2020 om 07:38

Sterkste daling industriΓ«le productie in ruim elf jaar

DEN HAAG (AFN) - De industrie in Nederland heeft flink te lijden onder de coronacrisis. In mei produceerde de sector dagelijks gemiddeld 12,5 procent minder dan een jaar eerder, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat betekent de sterkste daling in meer dan elf jaar tijd. In april was nog sprake van een daling van de industriële productie van 11 procent, waar dat in maart nog 1,9 procent was.

 • 10 Juli 2020 om 07:24
Gisteren β€” 9 Juli 2020IEX Nieuws

Wall Street sluit overwegend met rode cijfers

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend in het rood gesloten. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.

 • 9 Juli 2020 om 22:21

VEON herfinanciert lening met VTB Bank

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde telecomconcern VEON heeft een bestaande lening van zijn dochterbedrijf VEON Holdings van 30 miljard roebel, omgerekend 380 miljoen euro, geherfinancierd met de Russische VTB Bank. Daardoor wordt de looptijd verlengd en dalen de kosten van de lening.

 • 9 Juli 2020 om 20:22

Formeel bezwaar vakbonden over voorwaarden staatssteun KLM

AMSTERDAM (AFN) - Vakbonden bij KLM, waaronder cabinebond VNC, hebben in een gezamenlijke brief bij de Europese Commissie formeel bezwaar gemaakt tegen de eisen die de Nederlandse staat als voorwaarden voor steun aan KLM stelt. Het steunpakket van 3,4 miljard euro voor de luchtvaartmaatschappij ligt momenteel ter goedkeuring in Brussel.

 • 9 Juli 2020 om 20:09

Eurogroep kiest Ierse minister Donohoe als voorzitter

BRUSSEL (AFN) - De Ierse minister Paschal Donohoe wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep, het informele overlegorgaan van de ministers van Financiën van de negentien eurolanden. De 45-jarige minister versloeg bij de anonieme stemming zijn twee rivalen, de Spaanse Nadia Calviño en de Luxemburger Pierre Gramegna. Hij volgt de Portugees Mario Centeno per 13 juli op voor een verlengbare termijn van 2,5 jaar. "Ik weet zeker dat ik de Eurogroep in goede handen achterlaat", zei Centeno. Donohoe is de eerste Ierse Eurogroepvoorzitter.

 • 9 Juli 2020 om 19:50

Overwegend verliezen op beurzen Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden overwegend donderdag in het rood. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.

 • 9 Juli 2020 om 19:48

'Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd'

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - De 777x van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing komt waarschijnlijk niet op de markt in 2021. Dat meldt Emirates, dat meer dan honderd van de vliegtuigen heeft besteld. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai overweegt om een deel van bestelling om te zetten naar de kleinere 787 Dreamliner.

 • 9 Juli 2020 om 19:12

Ook onderzoek naar witwassen bij betalingsbedrijf Wirecard

MÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse autoriteiten zijn onderzoek aan het doen naar mogelijke witwasserij door bestuurders van de Duitse betalingsverwerker Wirecard. De verdenking van witwassen komt bovenop de onderzoeken naar boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard.

 • 9 Juli 2020 om 18:36

Harley-Davidson schrapt banen, vervangt financieel directeur

MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Motormaker Harley-Davidson gaat 700 banen schrappen. Ook wil het Amerikaanse bedrijf zijn financieel directeur vervangen. De ingrepen moeten het in de problemen geraakt concern helpen om weer de weg omhoog te vinden. Volgens vacaturewebsite LinkedIn werken bij het concern momenteel ruim 8000 mensen.

 • 9 Juli 2020 om 18:08

Beurs Amsterdam sluit in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, na een groot deel van de dag op winst te hebben gestaan. De zorgen over het economisch herstel van de coronacrisis laaiden weer op, nu het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten sterk blijft oplopen. Verder kwamen er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.

 • 9 Juli 2020 om 17:54

'VS willen contractverbod voor bedrijven met banden met Huawei'

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering komt deze week met een plan voor regelgeving die de Amerikaanse overheid verbiedt om goederen of diensten af te nemen van bedrijven die producten gebruiken van Huawei en vier andere Chinese firma’s. Dat zegt een bron in Washington tegen persbureau Reuters.

 • 9 Juli 2020 om 17:44
❌