[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 14 Augustus 2018IEX Nieuws

Groen licht uit Canada voor overname Gemalto

PARIJS (AFN) - Het Canadese ministerie van Innovatie heeft groen licht gegeven voor de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto door het Franse Thales. Daarmee hebben de bedrijven nu vier van de benodigde veertien goedkeuringen door toezichthouders binnen.

 • 14 Augustus 2018 om 18:29

Lavide: gesprekken verkoop kinderdagverblijf

ALKMAAR (AFN) - Lavide meldt dat Gastvrij Nederland gesprekken is gestart over de verkoop van het eigen kinderdagverblijf in Heiloo. Volgens het beursbedrijf waar enkele gastouderbureaus onder vallen vonden de eerste gesprekken dinsdag plaats en is er ook al een overeenkomst (NDA) getekend.

 • 14 Augustus 2018 om 18:27

Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan. Beleggers bleven voorzichtig na de recente zorgen over de Turkse lira. Toen de munt begin van de dag iets opkrabbelde, na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd, gingen de graadmeters wat omhoog. Later verslechterde het sentiment toch weer wat.

 • 14 Augustus 2018 om 17:47

Kleine plus voor hoofdindex Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag nog net in de plus. De andere Europese aandelenbeurzen gingen licht omlaag. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira eerder op de dag nog wat aan de kant, nadat de munt iets opkrabbelde na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Later verslechterde het sentiment toch weer wat

 • 14 Augustus 2018 om 16:00

Wall Street hoger uit de startblokken

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de beurzen wereldwijd, nadat de Turkse spanningen voor even aan de kant werden geschoven door beleggers. Elektronicamakers waaronder Apple staan in de belangstelling nu de Turkse president een boycot aankondigde op elektrische apparaten van Amerikaanse makelij.

 • 14 Augustus 2018 om 15:55

Importprijzen VS blijven onveranderd

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli onveranderd gebleven in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

 • 14 Augustus 2018 om 14:49

'Wall Street begint sessie met winst'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelssessie beginnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de beurzen wereldwijd, nadat de Turkse spanningen voor even aan de kant werden geschoven door beleggers. Elektronicamakers waaronder Apple staan in de belangstelling nu de Turkse president een boycot aankondigde op elektrische apparaten van Amerikaanse makelij.

 • 14 Augustus 2018 om 14:47

Pilotenbond rekent op snel akkoord met KLM

AMSTERDAM (AFN) - De werkdruk voor piloten bij KLM moet eerder omlaag dan door de luchtvaartmaatschappij voorgestelde periode vanaf september volgend jaar. Dat staat in het finale cao-voorstel dat door vakbond VNV naar de luchtvaartmaatschappij is verstuurd. De bond rekent er op dat nog deze week overeenstemming wordt bereikt.

 • 14 Augustus 2018 om 14:28

Pilotenbonden hoorden nog niks van Ryanair

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse pilotenvakbond VNV heeft nog niets vernomen van de leiding van Ryanair, na de staking van vrijdag in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ook bij de Duitse collega's van pilotenbond VC is het stil. Mocht de Ierse prijsvechter voor het einde van de week nog niets van zich hebben laten horen, dan lijken nieuwe acties onvermijdelijk.

 • 14 Augustus 2018 om 13:53

Home Depot positiever over hele jaar

ATLANTA (AFN) - 's Werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot verhoogt zijn verwachtingen voor de omzetgroei en winst per aandeel in het gehele boekjaar, na recordresultaten in de afgelopen periode.

 • 14 Augustus 2018 om 12:28

Britse werkloosheid daalt verder

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De werkloosheid in Groot-Brittannië is gezakt naar het laagste niveau in meer dan veertig jaar. Dat bleek uit cijfers van het Britse statistiekbureau.

 • 14 Augustus 2018 om 12:09

Turkse vrees ebt weg op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag wat herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de Turkse lira even aan de kant, nadat de munt wat opkrabbelde na de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. Op het Damrak kwamen detacheerder Brunel en technologiegroep TKH met cijfers.

 • 14 Augustus 2018 om 11:56

Vertrouwen Duitse beleggers trekt aan

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in augustus aangetrokken ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

 • 14 Augustus 2018 om 11:14

Groeitempo economie eurozone stabiel

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal in een vergelijkbaar tempo gegroeid als in de voorgaande periode. Volgens een nieuwe schatting van Europees statistiekbureau Eurostat ging de economie van het eurogebied met 0,4 procent vooruit op kwartaalbasis, net als in het eerste kwartaal.

 • 14 Augustus 2018 om 11:10

Verlies MediaMarkt-moeder loopt op

DÜSSELDORF (AFN/DPA) - Het Duitse moederbedrijf van MediaMarkt, Ceconomy, heeft het afgelopen kwartaal zijn nettoverlies verder zien oplopen. Over de maanden april tot en met juni moest het bedrijf een flinke afschrijving doen op een belang in groothandelsconcern Metro. Onder de streep stond daardoor een min van 104 miljoen euro, tegen een verlies van 29 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

 • 14 Augustus 2018 om 11:09

Productie industrie eurozone omlaag

LUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in juni met 0,7 procent gedaald ten opzichte van mei. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.

 • 14 Augustus 2018 om 11:07

Oud Imtech-top moet alsnog boetes betalen

DEN HAAG (AFN) - Twee voormalig bestuurders van het ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech moeten alsnog boetes betalen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald. Boudewijn Gerner, de voormalige financieel directeur, moet 500.000 euro overmaken. De boete voor oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen is 1 miljoen euro.

 • 14 Augustus 2018 om 11:06

Turkse lira krabbelt op na koersval

ANKARA (AFN) - De Turkse lira krabbelde dinsdag wat op van de forse waardedalingen van de afgelopen tijd. De koers van de munt steeg dinsdagochtend met circa 6 procent.

 • 14 Augustus 2018 om 10:06

Economisch beeld nagenoeg onveranderd

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in augustus ongeveer hetzelfde als in juli. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

 • 14 Augustus 2018 om 09:46

'TKH Group boekt solide resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft in de eerste helft van dit jaar solide resultaten in de boeken gezet, die hoger uitvielen dan de consensus. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de halfjaar- en kwartaalcijfers.

 • 14 Augustus 2018 om 09:45
โŒ