[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 26 September 2017IEX Nieuws

'Google doet concessie aan EU rond shopping'

BRUSSEL (AFN) - Google gaat zijn prijsvergelijker op eigen benen zetten om tegemoet te komen aan de eis van Brussel om discriminatie van rivalen van de internetgigant bij het zoeken naar diensten en producten te stoppen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

 • 26 September 2017 om 18:22

Beperkte uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters lieten dinsdag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers deden het voorzichtig aan door de aanhoudende onrust rond Noord-Korea.

 • 26 September 2017 om 17:44

Beursgang Tony's Chocolonely is pr-stunt

AMSTERDAM (AFN) - Chocolademaker Tony's Factory maakt geen stap naar de aandelenmarkt. Het bedrijf achter het merk Tony's Chocolonely sprak eerder op de dag van een mogelijke beursgang, maar dat bleek later om congrescentrum en evenementenlocatie de Beurs van Berlage in Amsterdam te gaan.

 • 26 September 2017 om 08:42

Brussel onderzoekt megafusie brillenbranche

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de voorgenomen fusie tussen de Italiaanse brillenmaker Luxottica en de Franse brillenglazenproducent Essilor. De markttoezichthouder is vooral bezorgd dat de in januari aangekondigde transactie de concurrentie op het gebied van brillenglazen verstoort.

 • 26 September 2017 om 17:21

ABN wil obligatie in Singaporese dollar aflossen

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO is van plan een obligatie van 1 miljard Singaporese dollar (626 miljoen euro) af te lossen. De lening loopt tot oktober 2022.

 • 26 September 2017 om 16:33

Consumentenvertrouwen VS fractie omlaag

NEW YORK (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is deze maand heel licht gedaald. Dat maakte marktonderzoeker Conference Board bekend.

 • 26 September 2017 om 16:23

Verkoop nieuwe woningen VS zakt in

WASHINGTON (AFN) - De verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten is in augustus met 3,4 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat liet het Amerikaanse ministerie van Handel weten.

 • 26 September 2017 om 16:06

Kleine bewegingen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters lieten dinsdag bescheiden koersbewegingen zien. Beleggers deden het voorzichtig aan door de aanhoudende onrust rond Noord-Korea.

 • 26 September 2017 om 16:01

Lufthansa investeert miljard in Eurowings

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa investeert op korte termijn circa 1 miljard euro in uitbreiding van de vloot bij prijsvechter Eurowings. Als het aan de Duitse luchtvaartgroep ligt komen er ruim tachtig vliegtuigen bij, goed voor zo'n 3000 extra banen bij met name het vliegend personeel.

 • 26 September 2017 om 15:40

Topman Equifax weg na grote hackaanval

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - De topman van het Amerikaanse kredietbureau Equifax heeft zijn functie neergelegd na de grote hackaanval bij het bedrijf. Bij die cyberaanval kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen.

 • 26 September 2017 om 15:38

Winsten bij opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met plussen geopend. Beleggers kijken uit naar een aantal optredens van Fed-bestuurders, onder wie voorzitter Janet Yellen, waaruit ze meer duidelijkheid over het monetaire beleid hopen af te leiden. Op macro-economisch vlak zijn er onder meer cijfers over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen in de VS.

 • 26 September 2017 om 15:47

Huizenprijzen grote steden VS omhoog

NEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in juli met 0,4 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de SP/Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.

 • 26 September 2017 om 15:20

'Wall Street blijft dicht bij huis'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een opening zonder grote bewegingen. Beleggers kijken uit naar een aantal optredens van Fed-bestuurders, onder wie voorzitter Janet Yellen, waaruit ze meer duidelijkheid over het monetaire beleid hopen af te leiden. Op macro-economisch vlak zijn er onder meer cijfers over de huizenprijzen en het consumentenvertrouwen.

 • 26 September 2017 om 14:48

Beursgang Tony's Chocolonely tegen slavernij

AMSTERDAM (AFN) - Tony's Factory, het bedrijf achter chocolademerk Tony's Chocolonely, wil geld ophalen op de beurs voor zijn missie om illegale arbeid bij de productie van cacao uit te bannen. Dat zegt Henk Jan Beltman, de zogenoemde chief chocolate officer van het bedrijf, in een toelichting.

 • 26 September 2017 om 08:42

'Carrefour in trek door geruchten Amazon'

PARIJS (AFN) - Geruchten over een mogelijke overname van de Franse supermarktketen Carrefour door de Amerikaanse webwinkelreus Amazon prikkelen dinsdag de fantasie van beleggers. Zij zetten het aandeel ruim 2 procent hoger, waarmee het de sterkste stijger was bij de hoofdfondsen op de Parijse effectenbeurs.

 • 26 September 2017 om 13:58

BAM aan de slag met appartementen in Gent

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM gaat via werkmaatschappij Interbuild aan de slag met een appartementencomplex in de Belgische stad Gent. De opdrachtsom voor het woonproject bedraagt 14 miljoen euro, zo meldde het bouwbedrijf.

 • 26 September 2017 om 13:31

Kleine plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters stonden dinsdag na een aarzelend begin overwegend licht in de plus. Vooral de oliegerelateerde aandelen en grondstoffenbedrijven waren in trek bij beleggers. De koerswinsten bleven echter beperkt door de aanhoudende onrust rond Noord-Korea.

 • 26 September 2017 om 11:56

'Parijs steunt treinendeal Alstom en Siemens'

PARIJS (AFN) - De Franse overheid is akkoord met plannen om treinenbouwer Alstom te laten samengaan met de spoortak van het Duitse industrieconcern Siemens. Dat meldt zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van bronnen die betrokken zijn bij de fusiegesprekken.

 • 26 September 2017 om 11:48

'Koersreactie BAM overdreven'

AMSTERDAM (AFN) - De koersdaling van BAM van maandag van bijna 5 procent, nadat de oorzaak van de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport bekend werd, was ietwat overdreven. Dat schrijft analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen in een rapport over de bouwer.

 • 26 September 2017 om 11:41

AEX werkt openingsverlies weg

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak wist dinsdag het openingsverlies weg te werken, dankzij winsten van grondstoffenbedrijven. De andere Europese beursgraadmeters lieten overwegend kleine minnen zien. De geopolitieke spanningen rond Noord-Korea bleven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers.

 • 26 September 2017 om 09:20
โŒ