[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018IEX Nieuws

Eerste jaarwinst voor RBS sinds 2007

EDINBURGH (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2017 voor het eerst in een decennium weer een jaar met winst afgesloten. Dat kwam vooral door vertraging bij een belangrijk schikkingsproces in de Verenigde Staten. Was die zaak wel klaar geweest, dan had RBS waarschijnlijk toch nog een jaartje rode cijfers in de boeken gezet.

 • 23 Februari 2018 om 08:56

Standard Life verkoopt verzekeringstak

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Standard Life Aberdeen verkoopt zijn verzekeringstak voor 3,2 miljard pond aan verzekeraar Phoenix Group. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Standard Life wil zich scherper gaan richten op vermogensbeheer.

 • 23 Februari 2018 om 08:56

ASMI vindt patentclaims ongegegrond

ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) vindt de patentclaims van Hitachi Kokusai Electric en Kokusai Semiconductor Equipment ongegrond en zal zich krachtig verdedigen. Dat heeft de Nederlandse toeleverancier aan de chipindustrie in een verklaring laten weten.

 • 23 Februari 2018 om 08:30

Brunel stuit aanhoudende omzetdaling

AMSTERDAM (AFN) - Brunel heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar de omzet op nagenoeg hetzelfde niveau gehouden als een jaar eerder. Voor de detacheerder was dat het eerste kwartaal in drie jaar tijd waarin de opbrengsten op jaarbasis niet daalden. Ten opzichte van het derde kwartaal gingen de inkomsten zelfs omhoog. Over heel 2017 was er nog wel sprake een teruggang.

 • 23 Februari 2018 om 08:29

ICT Group stelt operationeel directeur aan

BARENDRECHT (AFN) - Het beursgenoteerde ICT Group stelt Roy Jansen aan als operationeel directeur. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

 • 23 Februari 2018 om 08:27

Economische groei Duitsland in de lift

WIESBADEN (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Duitsland is vorig jaar sterk gegroeid. Volgens definitieve cijfers van het federale statistiekbureau ging de grootste economie van Europa in 2017 met 2,3 procent vooruit. In het slotkwartaal van het jaar was sprake van een groei met 0,6 procent ten opzicht van de drie maanden daarvoor.

 • 23 Februari 2018 om 08:26

Takeaway zet stap naar RoemeniΓ« en Bulgarije

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft branchegenoten BGmenu uit Bulgarije en Oliviera uit Roemenië overgenomen. Het moederbedrijf van het Nederlandse Thuisbezorgd legt 10,5 miljoen euro neer voor beide bedrijven. Takeaway zal aanzienlijke investeringen doen in de nieuwe aanwinsten, kondigde het vrijdag aan.

 • 23 Februari 2018 om 08:25

'Openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken iets hoger te beginnen. Op het Damrak verwerken beleggers onder meer de resultaten van biotechnologiebedrijf Galapagos, bouwer Heijmans en detacheringsbedrijf Brunel.

 • 23 Februari 2018 om 08:22

Winst Swiss Re verdampt door rampen

ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse herverzekeraar Swiss Re heeft zijn winst vorig jaar onder druk van natuurrampen zien afnemen. Het bedrijf was 4,7 miljard dollar (3,8 miljard euro) kwijt aan claims puur als gevolg van onder meer orkanen, bosbranden en aardbevingen. De nettowinst over heel 2017 liep terug tot 331 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog 3,6 miljard dollar.

 • 23 Februari 2018 om 07:54

Herstel bij Heijmans houdt aan

ROSMALEN (AFN) - De weg naar herstel bij Heijmans is duidelijk ingezet. Het bouwbedrijf sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. De omzet in Nederland, de markt waar Heijmans zich tegenwoordig uitsluitend op richt, steeg en ook de nettoschuld van het bedrijf werd weggewerkt.

 • 23 Februari 2018 om 07:43

Chinezen grijpen in bij Vivat-moeder Anbang

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese verzekeraar Anbang, het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, is door toezichthouders in China onder curatele gezet. De autoriteiten nemen voor tenminste een jaar de controle over bedrijfsvoering over bij Anbang en oprichter Wu Xiaohui zal worden vervolgd voor vermeende fraude.

 • 23 Februari 2018 om 07:27

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst geëindigd. Beleggers verwerkten de laatste inflatiecijfers van het land en trokken zich op aan de overwegend positieve handelssessie op Wall Street, waar de rentevrees weer afnam. Ook de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen vooruit.

 • 23 Februari 2018 om 07:17

'Stage Entertainment onderzoekt beursgang'

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Stage Entertainment, het internationale musicalbedrijf van Joop van den Ende, onderzoeken een beursgang. Dat meldt De Telegraaf op basis van meerdere bronnen in de financiële sector.

 • 23 Februari 2018 om 06:40
Gisteren β€” 22 Februari 2018IEX Nieuws

Meer omzet en winst voor computermaker HP

PALO ALTO (AFN) - De Amerikaanse computer- en printermaker HP Inc heeft tijdens de feestdagenperiode in december goede zaken gedaan, ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel afgelopen kwartaal mede daardoor voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 • 22 Februari 2018 om 22:53

Overwegend bescheiden winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn donderdag overwegend met winst gesloten. De belangrijkste graadmeters maakten daarmee wat goed van de verliezen van een dag eerder. De notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve deden toen het rentespook terugkeren op Wall Street.

 • 22 Februari 2018 om 22:25

Galapagos ondanks verlies financieel sterker

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft afgelopen jaar, ondanks een sterk oplopend operationeel verlies, zijn financiële situatie verbeterd. De onderneming had eind 2017 ruim 1,15 miljard euro in kas, 172 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Dat is te danken aan een kapitaalverhoging.

 • 22 Februari 2018 om 22:20

Bescheiden winsten op beurzen VS

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden donderdagmiddag op winst. De graadmeters maakten daarmee wat goed van de verliezen van een dag eerder. De notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve deden toen het rentespook terugkeren op Wall Street.

 • 22 Februari 2018 om 19:39

Kleine verliezen op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag met kleine verliezen de handel uitgegaan. Elders in Europa toonden de graadmeters een gemengd beeld. De stemming verbeterde wat tegen het einde van de handel, nadat de beurzen op Wall Street duidelijk de weg omhoog hadden gekozen.

 • 22 Februari 2018 om 17:41

Winkelbedrijf FNG breidt Brantano fors uit

MECHELEN (AFN) - Winkelbedrijf FNG gaat zijn Belgische merk Brantano verder uitbouwen. In de loop van dit jaar verschijnen twee nieuwe winkelconcepten in het straatbeeld. Die moeten het bedrijf helpen zijn aandeel in de competitieve modemarkt vergroten, aldus topman Dieter Penninckx.

 • 22 Februari 2018 om 17:31

BAM betrokken bij klus aan Afsluitdijk

UTRECHT (AFN) - Een consortium waar onder meer bouwer BAM, pensioenbelegger PPGM en baggeraar Van Oord bij betrokken zijn, mag de versterking van de Afsluitdijk voor zijn rekening gaan nemen. Dat maakte opdrachtgever Rijkswaterstaat donderdag bekend, zonder financiële details over de klus te vermelden.

 • 22 Februari 2018 om 17:14
❌