[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderABN AMRO Beurstrends

Is er herstel aan de horizon voor Boskalis?

Boskalis publiceert op 22 augustus de resultaten over de eerste helft van 2019. De belangrijkste vraag is of Boskalis het beloofde bedrijfsresultaat (EBITDA) voor 2019 kan handhaven. Het is mogelijk dat de onderneming de verwachtingen moet verlagen als gevolg van de zwakkere wereldeconomie en dalende prijzen voor olie en gas.

Beter tweede kwartaal dan verwacht voor Baidu

De omzet van Baidu in het tweede kwartaal kwam uit op 26 miljard yuan. Dat was aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte tussen 25,1 miljard yuan en 26,6 miljard yuan. Het betekent een stijging van 1,4% ten opzichte van vorig jaar en 9% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Resultaten Carlsberg beter dan verwacht

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers heeft Carlsberg (Houden) de verwachtingen voor het hele jaar verhoogd. Op basis van de financiele informatie is het duidelijk dat de onderneming opnieuw een betere omzet boekte dan we hadden verwacht.

Solide kwartaal Deere mede dankzij overname Wirtgen

Deere presenteerde solide resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar. Toch verlaagde het management de nettowinst verwachtingen voor heel 2019 van 3,3 miljard dollar naar 3,2 miljard dollar. Lastige omstandigheden in de markt voor landbouwmachines zorgden ervoor dat Deere de omzetdoelstelling van 9,0 miljard dollar in het derde kwartaal met 400 miljoen dollar miste.

Alibaba kan floreren in moeilijke economische tijden

De resultaten van Alibaba bewezen onze mening dat de onderneming niet noodzakelijk afhankelijk is van een krachtige Chinese economie. Ook zonder dat kan de onderneming groeien en het marktaandeel verbeteren.

Zorgen over nabij toekomst Cisco

De groei van Cisco van 4,5% ten opzichte van vorig jaar kwam overeen met onze verwachtingen. De vooruitzichten van de onderneming die we een gering concurrentievoordeel toekennen stelden echter teleur. Dat heeft te maken met de markt voor service providers en de macro-economische spanningen.

Hereniging CBS en Viacom als verwacht

Zoals algemeen verwacht hebben CBS en Viacom aangekondigd om opnieuw samen te gaan. Nadat de 2 ondernemingen 14 jaar geleden splitsten is nu sprake van een hereniging op basis van een overdracht van de aandelen. Aandeelhouders Viacom krijgen voor ieder aandeel dat ze bezitten 0,59625 aandeel in de nieuwe onderneming ViacomCBS. De aandeelhouders van CBS wisselen hun stukken in voor 1 nieuw aandeel. Daardoor bezitten de aandeelhouders CBS 61% van de aandelen in ViacomCBS.

AMS publiceert details bod OSRAM

Op 11 augustus 2019 publiceerde AMS details van het bod ter waarde van € 4,3 miljard op het Duitse OSRAM. Dit bod betekent dat een premie van 10% wordt uitgekeerd boven het eerdere bod op OSRAM van Bain Capital en Carlyle Group. We houden op dit moment rekening met een hoger bod van de private equity partijen.

Sterk tweede kwartaal CBS

De resultaten van CBS over het tweede kwartaal waren krachtig. Zowel het bedrijfsresultaat (EBITDA) als de omzet waren hoger dan verwacht. De meeste aandacht blijft echter uitgaan naar de mogelijke hereniging met Viacom.

Solide tweede kwartaal Albemarle

Hoewel de prijzen van lithium dalen, waren de resultaten van Albemarle solide. Het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) van de lithium activiteiten bleef gelijk ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijzen waren voor Albemarle zelfs 2% hoger. Albemarle verkoopt lithium op basis van lange termijn contracten. Daardoor is de onderneming niet gevoelig voor schommelingen van de marktprijs.

โŒ