[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 18 April 2019ABN AMRO Beurstrends

Succes Tecentriq en Hemlibra helpt Roche

Na de sterke omzetresultaten in het eerste kwartaal is het mogelijk dat we onze ramingen voor Roche aanpassen. We verwachten echter niet dat we onze reele waarde inschatting voor het aandeel van 333 Zwitserse Frank/42 dollar wezenlijk zullen veranderen. We kennen de onderneming een ruim concurrentievoordeel toe.

OuderABN AMRO Beurstrends

Rommelig kwartaal IBM

We zijn inmiddels gewend aan het feit dat het eerste kwartaal voor IBM rommelig is. De omzetstijging werd beinvloed door gemengde resultaten voor de diverse onderdelen van de uit vele delen bestaande onderneming.

Transformatie Goldman Sachs positief voor lange termijn

We zijn positief over de veranderingen die Goldman Sachs doormaakt. We zouden echter niet verbaasd zijn als het 2 jaar duurt voordat de maatregelen zichtbare gevolgen hebben.

Vooruitzichten Wells Fargo negatiever

De resultaten over het eerste kwartaal van Wells Fargo waren oke. Maar de bank verlaagde de verwachtingen voor het hele jaar. Tijdens de toelichting op de cijfers kwamen diverse andere negatieve ontwikkelingen aan bod.

Louis Vuitton blijft parel binnen LVMH

LVMH presenteerde sterke resultaten over het eerste kwartaal. De organische omzetgroei bedroeg 11%. Wij waren uitgegaan van een stijging van 7,5%. We handhaven onze reele waarde inschatting van 243 euro voor het aandeel van de onderneming die we een ruim concurrentievoordeel toekennen.

Nieuwe klap voor Reckitt Benckiser

Het is onduidelijk in hoeverre Reckitt Benckiser (RB) aansprakelijk kan worden gesteld voor de fraude die het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) heeft geconstateerd bij het voormalige dochterbedrijf Indivior. Er is weinig bruikbare informatie beschikbaar. De markt gaat echter uit van het zwartste scenario.

Tegenvallende kwartaalresultaten Walgreens

De resultaten van drogisterijketen Walgreens Boots Alliance over het tweede kwartaal waren minder dan verwacht. Zowel de omzet als de winst per aandeel vielen tegen. Dat had te maken met lagere vergoedingen van ziektekostenverzekeraars. Daarnaast was het marktklimaat in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ongunstig.

Novartis meer gefocust na afstoten onderdelen

Novartis heeft Alcon afgestoten. Dit onderdeel houdt zich bezig met oogheelkunde. Op basis hiervan denken we dat we de reele waarde inschatting voor het aandeel met ongeveer 10% verlagen.

Problemen bij Boeing houden aan tot zomer

Vanaf half april gaat Boeing de productie van het 737 MAX vliegtuig verlagen van maandelijks 52 naar maandelijks 42. Dat is meer dan we hadden verwacht. Het bericht komt ook onverwachts. Dit is volgens ons een teken dat de problemen met het aan de grond houden van de 737 MAX vliegtuigen waarschijnlijk langer zal duren dan de 2-3 maanden waar we eerder rekening mee hielden.

Ecolab profiteert van toenemende vraag naar schoon water

De vraag naar schoon water blijft sterker stijgen dan het beschikbare aanbod. We houden dan ook rekening met lagere winsten voor een brede groep industriele bedrijven die op grote schaal gebruik maken van water.

Solide winstgevendheid Samsung

Samsung Electronics heeft de voorlopige resultaten over het eerste kwartaal bekend gemaakt. De omzet daalde met 14% en de operationele winst nam af met 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Afstoten Dow door DowDuPont rond

Op 1 april verzelfstandigde DowDuPont (Kopen) het onderdeel Dow, dat zich richt op chemische basismaterialen. In een tweede fase zal een landbouwbedrijf (Corteva) worden afgesplitst. DuPont is dan een bedrijf dat zich bezighoudt met gespecialiseerde chemische materialen.

Winst niet belangrijkste voor Vale op dit moment

De nettowinst van Vale over 2018 bedroeg 6,9 miljard dollar. Dat is 25% meer dan in 2017. De aangepaste nettowinst na belasting bedroeg 9,2 miljard dollar. Hierbij is geen rekening gehouden met niet gerealiseerde wisselkoersschommelingen, afboekingen en verliezen op verkochte onderdelen.

Online investeringen van invloed op winst H&M

We handhaven onze reele waarde-inschatting van 153 SEK voor het aandeel H&M na de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal. De omzet steeg 4% op basis van gelijkblijvende wisselkoersen. De omzet in Zweedse kronen steeg 10%. Wij gingen uit van een omzetstijging van 4,3% met vaste wisselkoersen.

Hogere reele waarde inschatting Accenture

De resultaten over het tweede kwartaal van Accenture waren robuust. Dit was ondanks de onzekerheid in het bestuur en het overlijden van de gerespecteerde voormalige bestuursvoorzitter Pierre Nanterme. Hij was in december vorig jaar om gezondheidsredenen opgestapt.

Verwachting herstel groei Infineon voorbarig

Infineon Technologies heeft de verwachtingen neerwaarts bijgesteld. Dat heeft te maken met de moeizame macro-economische situatie en de vertraging van de groei in China. Dat geldt vooral voor de verkoop van auto’s. Daarnaast stijgt de voorraad aan noodzakelijke semiconductors voor het gebruik van elektriciteit.

Strategische overname Dynamic Yield door McDonald's

McDonald’s heeft Dynamic Yield overgenomen voor 300 miljoen dollar. Dit bedrijf specialiseert zich in technologie die gericht is op het personaliseren van gegevens en het bestuderen van beslissingen. De overname verandert onze reele waarde (fair value)inschatting van 195 dollar voor het aandeel niet onmiddellijk. Toch denken we dat het om een strategisch interessante investering gaat.

Apple TV+ begint met flater

Apple lanceerde op 25 maart haar langverwachte videodienst tijdens het Show Time event. Op het kanaal zullen eigen producties worden vertoond. De advertentievrije dienst zal vanaf deze herfst beschikbaar zijn in meer dan 100 landen. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Salesforce.com is wereldrijk aan het opbouwen

We denken dat Salesforce.com een van de meest aantrekkelijke software ondernemingen ter wereld is als het gaat om de groei voor de langere termijn. We houden vast aan het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. We verhogen de reele waarde inschatting voor het aandeel iets, van 180 dollar naar 186 dollar.

Rendement bij Express en Ground bij FedEx onder druk

Voor het tweede opeenvolgende kwartaal heeft FedEx de vooruitzichten voor 2019 verlaagd. De oorzaken zijn de trage economische groei in Europa en de omstandigheden in China. Ook de wereldwijde handel floreert niet.

โŒ