[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017ABN AMRO Beurstrends

Google haalt HTC talent binnen

Alphabet, moederbedrijf van Google, heeft aangekondigd dat het delen van HTC koopt. Het gaat om technisch talent van HTC dat betrokken is bij de Pixel smartphone die HTC vorig jaar samen met Google ontwikkelde. En om de niet-exclusieve rechten op een deel van HTC’s intellectuele eigendommen. Alphabet betaalt daar 1,1 miljard dollar cash voor.

OuderABN AMRO Beurstrends

Kwartaalcijfers Adobe vallen niet tegen

De derdekwartaalcijfers van Adobe overtroffen onze verwachtingen. In het bijzonder qua winstgevendheid. Afgelopen kwartalen slaagde het bedrijf elke keer er in om onze hogere gestelde marge doelstellingen te overtreffen.

Winstwaarschuwing FedEx door cyberaanval op TNT

FedEx publiceerde gisteravond (nabeurs) de cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2017-2018. De internetaanval op dochter TNT Express eerder dit jaar heeft de winstmarge en omzet van FedEx onder druk gezet. De winst per aandeel voor dit boekjaar zal volgens het koeriersbedrijf daarom lager uitkomen: rond 12,40 dollar in plaats van rond 13,60 dollar. Daarbij wordt overigens geen rekening gehouden met de pensioenkosten en de integratiekosten van TNT.

De cirkel is rond โ€“ de circulaire toekomst van Nederland

In het Prinsjesdagrapport 2017 zet ABN AMRO haar visie uiteen over de circulaire toekomst van Nederland. Wij gaan in op de kansen en uitdagingen en op wat nodig is om de transitie naar een circulaire economie mogelijk te maken.

Nucor geeft winstwaarschuwing

De Amerikaanse staalgigant Nucor heeft een winstwaarschuwing gegeven en de verwachtingen voor het derde kwartaal bijgesteld. Bij zowel de staalproductie als de grondstoffentak wordt een aanzienlijk lagere winst verwacht. Het management van Nucor gaat nu uit van een winst per aandeel tussen de 0,75 en 0,80 dollar.

Niet onder indruk van Oracle-hype

De resultaten van Oracle over het eerste kwartaal oogden solide. Dat was vooral te danken aan de kracht van het SaaS-onderdeel. We hebben echter nog steeds moeite met de strategie van het bedrijf betreffende de overige cloud-activiteiten.

Stabieler Goldman Sachs creeert mogelijkheden

Goldman Sachs heeft aangegeven de komende 3 jaar een extra 5 miljard dollar aan netto omzet te willen genereren. De operationele marge zou 50% bedragen. Als de bank daarin slaagt voegt dat 15% aan de waardering toe.

Apple vertrouwt op kracht merk met prijsverhoging

De hoge kosten om van merk te veranderen, stelt Apple in staat om haar klanten te behouden. Dat bevestigt volgens ons de introductie van de nieuwste iPhones. Apple zou namelijk geen iPhones van meer dan 999 dollar introduceren als het niet vertrouwde op de loyaliteit van haar klanten.

Nieuwe CEO voor Teva

De benoeming van Kare Schultz bij Teva is bemoedigend nieuws voor het bedrijf. Maar het zorgt voor problemen bij Lundbeck waar Schultz vertrekt. We denken niet dat we onze inschattingen voor het concurrentievoordeel en de reele waarde veranderen bij beide bedrijven.

Cyber Intelligence helpt Verint

Verint noteerde solide resultaten over het tweede kwartaal. Daarmee herstelde het bedrijf van diverse kwartalen waarin de resultaten sterk op en neer bewogen. Het relatief volatiele onderdeel Cyber Intellegence blijft voor wisselende resultaten zorgen. Wat betreft boekjaar 2018 zijn die resultaten positief.

Winstwaarschuwing AkzoNobel

AkzoNobel heeft twee persberichten verspreid. Allereerst kwam het met een winstwaarschuwing. De winstgroei zal dit jaar minder bedragen dan de eerder aangegeven groei ten opzichte van vorig jaar van € 100 miljoen. We denken dat dit al was ingecalculeerd door de markt na de magere resultaten over het tweede kwartaal. Het zal echter een extra argument zijn tegen de wens van AkzoNobel om onafhankelijk te blijven en niet te worden overgenomen door PPG.

Nike en Under Armour aantrekkelijker dan Adidas

De markt voor sportartikelen is zeer concurrerend. Wij denken echter dat daar rekening mee wordt gehouden in de beurskoersen. Nike en Under Armour bieden naar onze mening een aantrekkelijke risico/ rendement kans. Beide bedrijven noteren tegen een korting van 20% tot 30% ten opzichte van onze reele waarde inschatting.

United Technologies grote speler in de luchtvaart door overname

United Technologies kondigde maandagavond aan een overeenkomst te hebben bereikt voor de overname van Rockwell Collins. United Technologies betaalt 140 dollar per aandeel Rockwell, waarvan 93,33 dollar in contanten en 46,67 dollar in aandelen.

Solide resultaten Cooper Companies

De resultaten van Cooper Companies over het derde kwartaal van het boekjaar 2017 waren iets beter dan we hadden verwacht. Op basis hiervan verwachten we de reele waarde inschatting enigszins te verhogen. Het bedrijf profiteert van de bereidheid van consumenten om hun aankopen op te schalen. Het bedrijf heeft nog steeds een gering concurrentievoordeel, en de vooruitzichten zijn verbeterd.

Opinie voor Flow Traders naar Kopen

Flow Traders heeft een moeilijk jaar achter de rug. De extreem lage volatiliteit heeft zijn weerslag op het verschil tussen bied- en laatkoersen en daarmee op de winst van Flow Traders. Sinds wij het aandeel in maart weer zijn gaan volgen, zijn wij altijd voorzichtig geweest door het negatieve momentum.

Solvabiliteit ASR hoger dan verwacht

De solvabiliteit (S2-ratio) van ASR viel hoger uit dan verwacht. Dat was het gevolg van diverse positieve marktinvloeden. Het netto vermogen (NAV) was ook beter dan verwacht vanwege dezelfde reden. De combined ratio (maatstaf voor winstgevendheid) van de niet-levensverzekeringsactiviteiten waren volgens verwachting sterk. De consumententak (P&C) blijft marktaandeel winnen.

TKH heeft groeipijn

Op het eerste gezicht lijken de resultaten over de eerste helft van het jaar van TKH (Kopen) achter te blijven bij de hoge verwachtingen. Maar bij nadere analyse blijkt dit te komen door investeringen in groei en technologische vooruitgang.

Overname Kite door Gilead

Gilead neemt Kite Pharma over tegen een prijs van 11,9 miljard dollar in contanten. Het bedrijf betaalt 180 dollar per aandeel. We denken dat de aandelen van Gilead enigszins ondergewaardeerd zijn. We kennen het aandeel een reele waarde inschatting van 84 dollar toe.

Optimistische toon in Jackson Hole

Dit weekend werd het jaarlijkse congres van centrale banken gehouden in Jackson Hole. De financiele markten keken al lang uit naar de speeches van twee sleutelfiguren – Janet Yellen van de Amerikaanse Federale Reserve (Fed) en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB).

Verrassend dividend PetroChina

De nettowinst van PetroChina over de eerste helft van het jaar bedroeg 12,7 miljard yuan. Dat is beter dan de 9 miljard yuan tot 11 miljard yuan waar het bedrijf tot nu toe van was uitgegaan.

โŒ