[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderABN AMRO Beurstrends

Opmerkingen GE CEO stellen beleggers teleur

Het aandeel GE daalde scherp tijdens de presentatie van CEO John Flannery gedurende de Electrical Products Group Conference. Aan het eind van de dag noteerde het aandeel 7% lager.

Robuuste markt voor John Deere

De omzet van John Deere steeg met 29% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van machines steeg met 34%. Dat werd voor een deel (12 basispunten) veroorzaakt door overnames. De genormaliseerde winst steeg met 28%. Het zijn robuuste resultaten. Maar ze komen overeen met onze verwachtingen. We handhaven daarom onze reele waarde inschatting. Dat geldt ook voor het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen.

Adobe laat commerciele vuist zien

Op 21 mei kondigde Adobe aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om het op cloud technologie gebaseerde commerciele platform Magento over te nemen. Met de overname is een bedrag van 1,68 miljard dollar gemoeid.

Resultaten Tencent beter dan verwacht

De resultaten over het eerste kwartaal van Tencent waren beter dan wij en andere analisten hadden verwacht. We denken dat de omzet dit jaar in de buurt van onze inschattingen zal komen. De operationele winst kwam afgelopen kwartaal uit op 27% van onze verwachte jaarwinst. De afgelopen jaren was dit tussen 22% en 24%.

Minder winst NN Group, solventie verbetert

De solventiegraad van NN Group was aanzienlijk beter dan verwacht. De winst daarentegen viel tegen. De zogenoemde ‘Own Funds’ waren iets beter dan verwacht. Het is goed om te zien dat het bedrijf € 50 miljoen aan extra kosten bespaart. Voor ons blijft de solventiegraad het belangrijkste.

Resultaten Vodafone grotendeels volgens verwachting

Vodafone rapporteerde resultaten over het boekjaar 2018 die grotendeels overeenkwamen met onze verwachtingen. We denken dan ook niet dat we veel zullen veranderen aan onze reele waarde inschatting van 250 pond voor het aandeel. We houden vast aan het geringe concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. Het aandeel is ondergewaardeerd.

Hogere reele waarde inschatting BMW

We hebben recent onze reele waarde inschatting voor BMW verhoogd van € 110 naar € 117 per aandeel. We kennen het bedrijf nog altijd een gering concurrentievoordeel toe.

McDonald's aantrekkelijk voor lange termijn belegger

Tijdens de eerste kwartaal update van McDonald’s vielen twee zaken ons op, die we beiden zien als positief voor lange termijn beleggers. Ten eerste doet McDonald’s het nog steeds beter dan zijn concurrenten op de snelservice restaurantmarkt. Er zijn echter nog steeds verbeterpunten.

Sterke start jaar Simon Property Group

Simon Property Group presenteerde sterke resultaten over het eerste kwartaal. Dit werd vooral veroorzaakt door de operationele groei van de bestaande activiteiten. Daarnaast werden nieuwe activiteiten toegevoegd en enkele projecten herontwikkeld.

Lithium zorgt voor winstgroei Albemarle

Albemarle rapporteerde solide resultaten over het eerste kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat kwam uit op bijna 250 miljoen dollar. Dat werd voor veroorzaakt door sterke stijging van lithium volumes en prijzen.

Filmstudio zorgt voor sterke resultaten Disney

De resultaten van Disney over het tweede kwartaal van het boekjaar waren beter dan verwacht. Zowel de omzet als de operationele winst waren beter dan wat analisten hadden verwacht. De operationele winst kwam overeen met onze verwachtingen.

Overeenkomst Starbucks en Nestle goed voor aandeelhouders

De overeenkomst tussen Starbucks en Nestle is positief voor Starbucks en haar aandeelhouders. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt Nestle het recht om de merken Starbucks, Teavana en Via, naast andere merken, te verkopen en distribueren. Starbucks breidt haar aanwezigheid uit in markten waar het Nestle at-home platform actief is. De overeenkomst heeft geen gevolgen voor de overeenkomsten die Starbucks heeft in haar koffieshops.

Omzet bij Alibaba groeit verder

Het grote nieuws bij het bekendmaken van de kwartaalresultaten van Alibaba was dat het bedrijf voor het komende jaar uitgaat van een omzetgroei van 60%. Dat was aanzienlijk meer dan waarmee de markt rekening had gehouden. Over het algemeen werd een omzetgroei voorzien van 40%.

Aandelen Bayer ondergewaardeerd ondanks resultaten

Het Duitse farmacie en life science bedrijf Bayer heeft donderdag de resultaten over het eerste kwartaal bekendgemaakt die iets onder de verwachting waren. Wij verlagen daarom onze fair value schatting voor het aandeel, maar het advies blijft kopen omdat het aandeel ondergewaardeerd is.

Nog lange weg te gaan voor Tesla

Het verlies voor Tesla in het eerste kwartaal bedroeg 3,35 dollar per aandeel. Dat is minder dan het verlies van 3,48 dollar per aandeel waar analisten van waren uitgegaan. De omzet van het bedrijf steeg met 26,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 3,4 miljard dollar. Dat is meer dan de 3,2 miljard dollar die analisten verwachtten en bedraagt een stijging van 3,7% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Apple minder afhankelijk van iPhone

Apple rapporteerde solide resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar. Daarnaast blijken de vooruitzichten voor het derde kwartaal niet zo slecht als verwacht. De voorspelde super cyclus voor de iPhone X werd de afgelopen 6 maanden niet bewaarheid. De verkopen van iPhones waren echter redelijk. De hogere gemiddelde prijs van de mobiele telefoons zorgde voor een robuuste omzetstijging.

McDonald's aantrekkelijk voor lange termijn belegger

Tijdens de eerste kwartaal update van McDonald’s vielen twee zaken ons op, die we beiden zien als positief voor lange termijn beleggers. Ten eerste doet McDonald’s het nog steeds beter dan zijn concurrenten op de snelservice restaurantmarkt. Er zijn echter nog steeds verbeterpunten.

Cijfers Exxon geen reflectie van potentie

We vonden niets in de cijfers over het eerste kwartaal van Exxon waardoor onze mening over het bedrijf veranderde. We houden vast aan onze vooruitzichten, de reele waarde inschatting en het concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. We zien potentie in de aandelen. Deze zijn laag gewaardeerd als gevolg van twijfels in de markt over de groeidoelstellingen die het bedrijf in maart aankondigde.

โŒ