[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Oktober 2018ABN AMRO Beurstrends

Resultaten Procter & Gamble veren op

In de sector consumptiegoederen is het vooral van belang dat bedrijven in staat zijn om de verkoop aan te zwengelen. Daarnaast moet de inflatiedruk worden weerstaan. Procter & Gamble is wat dit betreft geen uitzondering.

OuderABN AMRO Beurstrends

Innovatieve medicijnen cruciaal voor Novartis

De resultaten van Novartis over het derde kwartaal kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen en die van andere analisten. We verwachten dan ook niet dat we onze reele waarde inschatting voor het aandeel wezenlijk zullen veranderen. We denken dat het aandeel op dit moment redelijk is gewaardeerd.

Resultaten Danone in lijn met verwachtingen

De verkoop (sales) van Danone steeg afgelopen kwartaal met 1,4%. In de eerste negen maanden van het jaar was sprake van een groei van 3,1%.

Tegenvallende resultaten IBM

We zijn niet onder de indruk van de resultaten van IBM over het derde kwartaal. Het bedrijf jongleert nog altijd met de keuze tussen strategische onderdelen die een hoge groei laten zien en niet-strategische onderdelen die krimpen of een lage groei tonen.

Onderliggende trend goed voor Bank of America

De resultaten over het derde kwartaal van Bank of America waren opnieuw solide. De kosten daalden wederom. De inkomsten stegen juist. Daardoor verbeterde de efficientie van 58% vorig kwartaal naar 57% dit kwartaal.

Opnieuw sterke resultaten JPMorgan

De resultaten van JPMorgan Chase in het derde kwartaal waren solide. De gerapporteerde winst van de bank, die wij een gering concurrentievoordeel toekennen, steeg 24% naar 8,4 miljard dollar. Dit komt neer op 2,34 dollar per aandeel.

Luxegoederen koersen lager door zorgen China

De luxegoederenindustrie heeft klappen gekregen de afgelopen dagen. We veranderen onze waardering voor bedrijven in deze sector echter niet. We denken dat de koersen nu een reeeler niveau bereiken. Voor het belangrijkste deel van 2018 vonden wij deze aandelen overgewaardeerd.

Creativiteit Adobe leidt tot hogere waardering

We verhogen onze reele waarde inschatting voor Adobe Systems naar 300 dollar per aandeel. Dit was 245 dollar per aandeel. We hebben namelijk onze verwachtingen van het bedrijf verhoogd. We handhaven het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen. Wat goed ondernemingsbestuur betreft, voldoet Adobe aan de norm.

Aandeel PPG lager na winstwaarschuwing

Nadat de beurzen op 8 oktober sloten, gaf PPG een winstwaarschuwing af voor het derde kwartaal. Dit is het gevolg van hogere kosten en een tegenvallende vraag bij sommige onderdelen.

Nieuwe CEO Airbus voor nieuwe tijden

Het gezond verstand zei al dat de keuze van Airbus voor een nieuwe CEO zou vallen op Guillaume Faury, president van Airbus Commercial Aircraft. Berichten in de media lijken daar nu inderdaad op te wijzen.

Emerson blijft leider in automatisering

Wij hebben de reele waarde inschatting voor Emerson verhoogd van 75 dollar naar 80 dollar. De verhoging is het gevolg van het hogere rendement bij het bedrijf. Ook de berekening van het werkkapitaal is veranderd.

Goede deals TomTom met autofabrikanten

TomTom heeft 2 contracten gesloten met autofabrikanten tijdens de autoshow in Parijs. Het gaat om een uitbreiding van het contract met de PSA Group. Vanaf 2020 wordt deze fabrikant volledig bediend. Er was ook een nieuw contract met BMW met betrekking tot Live Services.

Omslag Pepsi in Noord-Amerika

Pepsi presenteerde sterke resultaten in het derde kwartaal. De omzet van vergelijkbare producten steeg met bijna 5%. Dit was voor 3% het gevolg van hogere gemiddelde prijzen. Alle zes divisies van Pepsi lieten groei zien.

Omwenteling Nokia door uitrol 5G

We verhogen onze reele waarde inschatting voor het aandeel Nokia van 5,50 dollar naar 7,60 dollar (6,50 euro). We denken dat het aandeel een aantrekkelijke belegging is. We kennen het bedrijf geen concurrentievoordeel toe. De concurrentiepositie is stabiel.

Verstandige schikking Tesla met SEC

Op 29 september kondigde de SEC aan dat de toezichthouder een schikking met Tesla en CEO Elon Musk heeft gesloten. Dit volgt na het bericht van 27 september waarin de SEC het bedrijf en Musk aanklaagde vanwege beleggingsfraude.

Aandeel Carnival geraakt door lagere groei

Het aandeel van Carnival daalde flink. Dat kwam nadat het bedrijf suggereerde dat het rendement in de eerste helft van het boekjaar 2019 minder verbetert dan de beloofde stijging tussen 1% en 2% die in het vierde kwartaal van boekjaar 2018 werd uitgesproken. We kennen het bedrijf een gering concurrentievoordeel toe.

Groei Nike door VS en internet

Nike presenteerde solide resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar 2019. Dat was vooral het gevolg van de aanhoudende groei in de Verenigde Staten. De omzet steeg daar 6%. Ook de direct-to-consumer benadering en de vernieuwde internetstrategie droegen bij met een stijging van respectievelijk 12% en 36%.

Buffers Aegon verbeteren

Aegon is in staat om de RBC (op risico gebaseerde) Solvency Ratio met 50 basispunten te verhogen. Dit is het gevolg van het fuseren van diverse Amerikaanse activiteiten op het gebied van variabele annuiteiten. Dat wordt mogelijk gemaakt door veranderende regelgeving.

Hoge verwachtingen elektrische voertuigen

Binnen 10 jaar zullen elektrische voertuigen net zo goedkoop zijn als voertuigen die gebruik maken van brandstoffen. Dat komt door dalende kosten van de accu’s waar elektrische voertuigen gebruik van maken. Daarbij komt dat de verdere ontwikkeling van de accu ervoor zorgt dat de afstand die kan worden afgelegd stijgt, terwijl de gemiddelde oplaadtijd juist vermindert. Dit betekent dat elektrische voertuigen niet langer inferieur zijn aan reguliere wagens.

Verhoging reele waarde inschatting Guidewire

Op 21 september hield Guidewire de analistendag voor het boekjaar 2019. Het bedrijf verschafte duidelijkheid over de groeidoelen voor de langere termijn. Op basis daarvan verhogen we de reele waarde inschatting voor het aandeel van 107 dollar naar 114 dollar. We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe.

โŒ