[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Maart 2018ABN AMRO Beurstrends

Overname Mulesoft door Salesforce oogt duur

Op 20 maart kondigde Salesforce aan dat het Mulesoft wil overnemen. Mulesoft is gespecialiseerd in het verbinden van netwerken op het gebied van applications en data van diverse apparaten. Er zijn vergaande onderhandelingen met Mulesoft.

Gisteren โ€” 21 Maart 2018ABN AMRO Beurstrends

Facebook tracht issues rond bescherming privacy te adresseren

Het aandeel Facebook verloor maandag en dinsdag in totaal ongeveer 9% aan waarde door de berichten over de bescherming van gegevens bij het bedrijf (Houden).

OuderABN AMRO Beurstrends

Sputterende groei Oracle

De resultaten van Oracle over het derde kwartaal van het boekjaar waren ruwweg in overeenstemming met onze matige verwachtingen. Het bedrijf blijft te maken hebben met een sputterende groei van de cloud activiteiten.

Opbreken United Technologies onwaarschijnlijk

Op de beleggersdag van United Technologies maakte het bedrijf duidelijk dat de mogelijkheid bestaat dat het bedrijf wordt opgebroken. Zoals we al vermoedden overweegt het management het bedrijf in drieen te splitsen. Het gaat dan om Otis, een onderdeel Climate, Control & Security en een luchtvaarttak.

Sterk eerste kwartaal Adobe

De resultaten van Adobe over het eerste kwartaal waren beter dan we hadden verwacht. Dat geldt zowel voor de omzet als voor de winst. Adobe blijft de Gouden Standaard als het gaat om winstgevende softwarebedrijven. We kennen het bedrijf nog altijd een ruim concurrentievoordeel toe.

Grote reorganisatie Disney

Disney heeft op woensdag een strategische reorganisatie van het bedrijf aangekondigd. Wij denken dat de reorganisatie vooral bedoeld is om de Direct to Consumer-divisie duidelijker te profileren. Het onderdeel krijgt een eigen verantwoordelijke bestuurder. Het zorgt voor meer inzicht in de inkomstenstroom die steeds belangrijker wordt voor het bedrijf.

Betere vooruitzichten Volkswagen

De winst per aandeel van Volkswagen over heel 2017 bedroeg € 26,07 per aandeel. Dat was € 1,19 meer dan waar sell-side analisten rekening mee hadden gehouden. Het was ook € 4,63 meer dan het voorgaande jaar. In de winst zijn geen bijzondere items verwerkt.

Overeenkomst tussen RWE en E.ON beter voor RWE

E.ON krijgt een belang van 77% in RWE dochter Innogy. Dat hebben de bedrijven op 11 maart bekend gemaakt. RWE krijgt op zijn beurt een belang van 16,7% in E.ON. Daarnaast verwerft RWE het leeuwendeel van de duurzame activiteiten van E.ON. RWE houdt vast aan de duurzame activiteiten en de gasopslag van Innogy.

ExxonMobil kiest voor groei

De analistendagen bij ExxonMobil zijn meestal niet erg nieuwswaardig. Dit jaar was het anders. Het bedrijf kondigde aan te breken met de recente traditie onder olieconcerns om minder te investeren en meer geld uit te keren aan aandeelhouders.

Hoger dividend Engie dan verwacht

We houden vast aan onze reele waarde inschatting van € 16,30 voor het aandeel Engie. We kennen het bedrijf geen concurrentievoordeel toe. De nettowinst voor het bedrijf in 2017 bedroeg € 2,6 miljard. Dat was 6% hoger dan wij hadden verwacht. Het dividend voor 2018 is onverwachts verhoogd van € 0,70 naar € 0,75 per aandeel.

Resultaten AkzoNobel volgens verwachting

Het bedrijfsresultaat (EBIT) van AkzoNobel steeg in het vierde kwartaal met 29% naar € 304 miljoen. Dit kwam overeen met de op 8 februari gepresenteerde voorlopige resultaten. De sterke resultaten waren vooral te danken aan het onderdeel Specialty Chemicals. Dat onderdeel wordt afgestoten.

Sterke resultaten Guidewire

Guidewire rapporteerde veel beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal van het boekjaar. Het softwarebedrijf blijft erin slagen een goede balans te vinden voor het veranderende bedrijfsmodel.

Bemoedigende vooruitzichten TKH Groep

De resultaten van TKH over 2017 kwamen precies overeen met onze verwachtingen. Enkele doelstellingen voor de middellange termijn werden bemoedigend verhoogd. Het aantal orders voor bandenmachines viel tegen in het vierde kwartaal. Alles bij elkaar zien we geen reden voor verrassende koersontwikkelingen van het aandeel.

Mogelijke handelsoorlog is risico voor Boeing

Ondanks al het rumoer rond de mogelijke Amerikaanse heffingen op staal en aluminium hoeven beleggers niet in paniek te raken. Op aluminium zou een heffing van 10% komen, volgens de plannen van Trump. De kosten van aluminium bedragen echter slechts 15% tot 20% bij oudere vliegtuigen en 10% bij nieuwere vliegtuigen.

Meer tegenvallers voor Allergan

Het aandeel Allergan staat verder onder druk als gevolg van twee mededelingen. De samenwerking van Mylan met Revance voor een alternatief van Botox. En het naar achteren schuiven van de goedkeuring van het medicijn Esmya door de PDUFA.

Salesforce boekt sterke groei

Salesforce heeft het boekjaar 2018 uitstekend afgesloten. De resultaten in het vierde kwartaal overtroffen onze verwachtingen.

Solide resultaten VS voor Ahold Delhaize

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBIT) voor Ahold Delhaize bedroeg € 631 miljoen in het vierde kwartaal van 2017. Dat kwam overeen met onze verwachtingen. En was 1% beter dan de gemiddelde verwachting van analisten. Zowel de Verenigde Staten als Centraal en Zuidoost Europa presteerden beter dan verwacht.

PostNL speelt tactisch spel

De resultaten van PostNL kwamen grotendeels overeen met de verwachtingen. Toch werden ze flink overschaduwd door de tegenvallende vooruitzichten van het bedrijf. Dit kwam als schok voor beleggers.

Orkanen beinvloeden resultaten Berkshire Hathaway

De resultaten van Berkshire Hathaway over het vierde kwartaal en heel 2017 kwamen overeen met onze verwachtingen. We laten de reele waarde inschatting voor het aandeel van het bedrijf met een ruim concurrentievoordeel gelijk. Voor een Class A aandeel is dat 330.000 dollar, voor een Class B aandeel 220 dollar.

Resultaten Veolia volgens verwachting

Op basis van de resultaten van Veolia over 2017 herhalen we onze reele waarde inschatting van € 22,10 voor het aandeel (huidige koers circa € 20) . De resultaten van het bedrijf met een gering concurrentievoordeel kwamen overeen met onze verwachtingen.

โŒ