[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 16 Januari 2018ABN AMRO Beurstrends

JPMorgan blijft in groei investeren

De nettowinst per aandeel van JPMorgan Chase kwam uit op 6,31 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 6,87 dollar. De kernactiviteiten zagen er prima uit. Leningen (core loans) stegen 6% en deposito’s stegen 5% over het afgelopen jaar. Daar staat tegenover dat de inkomsten uit transacties met 22% daalden. Dat was het gevolg een zwakke obligatiemarkt.

OuderABN AMRO Beurstrends

Hoger koersdoel Randstad

Het momentum van Randstad uit het derde kwartaal van 2017 houdt aan in het vierde kwartaal. Wij gaan uit van een organische groei van 7,5%. We hebben onze verwachtingen voor 2017 met 2% verhoogd.

Sterke resultaten Richemont

De resultaten van Richemont in het derde kwartaal van het boekjaar kwamen overeen met onze verwachtingen. Ze waren iets beter dan de algemene verwachting onder analisten.

Toekomst mobiliteit op CES

De derde dag van de Innovatieshow CES in Las Vegas werd overschaduwd door een enorme stroomstoring. Het is moeilijk voor te stellen in een woestijn, maar deze werd veroorzaakt door de overdadige regenval van de dag ervoor. Zonder elektriciteit kwam alle indrukwekkende technologie plots tot stilstand. Het zorgde voor talloze macabere grappen: “Wie zei dat Alexa/Google het licht uit moest doen?”

Geheugenchips zorgen voor recordkwartaal Samsung

Samsung heeft opnieuw zeer sterke kwartaalresultaten gepresenteerd. De operationele winst steeg in het vierde kwartaal 58% ten opzichte van het voorgaande jaar tot KRW 15,1 biljoen. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet steeg met 24% tot KRW 66 miljard. De winst en de omzet waren het hoogste ooit voor Samsung tijdens een kwartaal.

Boekhoudhoofdpijn bij Vopak

We verlagen de winstverwachtingen voor Vopak verder naar aanleiding van de analistendag in december. De vertrekkende CFO De Kreij gebruikte veel tijd om de moeilijke marktomstandigheden voor de olieopslag uit te leggen. Hij maakte duidelijk dat de capaciteit in de afgelopen jaren is gestegen, maar dat de marktomstandigheden verslechterden.

Minder dollarimpact op portefeuilles in 2018

In 2017 daalde de Amerikaanse dollar fors versus de euro. We denken dat de EUR/USD in 2018 veel minder sterk zal bewegen. Verschuivingen in dit valutapaar zouden daarmee slechts beperkte impact moeten hebben op portefeuillerendementen, aldus Mary Pieterse-Bloem (ABN AMRO).

Intel nog niet uit de problemen

Op 3 januari hield Intel een telefonische persconferentie om te reageren op de berichten over 'ontwerpfouten' bij Intel-chips. Daardoor zijn ze niet goed te beveiligen. Het management bevestigde de berichten dat gevoelige informatie toegankelijk is. Het gaat onder andere om wachtwoorden en versleuteling technieken. Dit is consistent met de berichtgeving van The Register.

Groei DSM is meer dan alleen hoge vitamineprijzen

We verwachten dat DSM zal profiteren van de hogere vitamineprijzen. Volgens onze inschattingen zullen deze hogere prijzen € 65 miljoen toevoegen aan het bedrijfsresultaat (EBITDA) in 2018. Daarmee zitten we 3% hoger dan het gemiddelde van andere analisten. We verhogen ons koersdoel van € 82 naar €92 per aandeel en herhalen onze ‘Kopen’-aanbeveling.

Zorgen over Intel gerechtvaardigd

Op 2 januari publiceerde de Britse website The Register een artikel over mogelijke problemen met chips van Intel. In het afgelopen decennium zouden chips zijn geproduceerd die kwetsbaar zijn qua veiligheid. De gebreken zouden een grondige bewerking van de operating systems van Windows, Linux en Apple noodzakelijk maken.

Aandeleninkoop Royal Dutch Shell positief

We verhogen onze verwachtingen voor de vrije kasstroom van Shell met 5% tot 6%. Dat doen we op basis van een iets hogere verwachting van de prijs van Brentolie, van 60 dollar naar 65 dollar, We verhogen ons koersdoel voor de komende 12 maanden naar € 32 per aandeel.

Mogelijke overname Embraer door Boeing geen verrassing

Toen Airbus ging samenwerken met Bombardier rond de productie van de C-serie, meldden wij al dat Boeing wellicht interesse zou hebben in de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. Op 21 december kwamen berichten naar buiten dat Boeing het Braziliaanse bedrijf zou willen overnemen. De twee partijen wachten volgens de berichtgeving nog op goedkeuring van de Braziliaanse overheid.

Carnival sluit een solide jaar af

Carnival sluit het boekjaar af met solide resultaten in het vierde kwartaal. De winst steeg met 6,5%. Dat was duidelijk meer dan de 4,5% tot 5% waar het bedrijf van uit was gegaan. Wij hadden rekening gehouden met een groei van 4%.

Hogere groei FedEx dan verwacht

De omzet van FedEx in het tweede kwartaal van het boekjaar 2018 steeg met 9,3%. De nettowinst steeg 10,7%. Het bedrijf heeft de vooruitzichten voor het hele boekjaar verhoogd.

Kerstwens gaat met belastinghervorming voor velen in vervulling

Veel bedrijven, individuen en president Donald Trump zien met de nieuwe Amerikaanse belastingwetgeving hun wens in vervulling gaan. Het is de verwachting dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat nog deze week akkoord gaan met de belastinghervorming.

Strategische aanpassing Albemarle positief

Albemarle maakte bekend dat het ongeveer de helft van zijn katalysatoractiviteiten verkoopt. Dit wordt overgenomen door W.R. Grace voor 416 miljoen dollar. Het gaat om een overname in contanten. Het onderdeel wordt gewaardeerd op 12,8x het bedrijfsresultaat (EBITDA).

Nieuwe Braziliaanse schikking voor SBM Offshore?

Volgens de Braziliaanse krant Valor Economico is SBM Offshore (SBM) dicht bij een nieuwe schikking met Braziliaanse autoriteiten. Volgens het artikel moet SBM 360 miljoen dollar betalen over de komende 15 jaar. Dat komt overeen met de voorziening van 250 miljoen dollar die het bedrijf heeft getroffen als rekening wordt gehouden met de netto contante waarde van het bedrag.

โŒ