[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 19 Augustus 2019ABN AMRO Beurstrends

Solide kwartaal Deere mede dankzij overname Wirtgen

Deere presenteerde solide resultaten over het derde kwartaal van het boekjaar. Toch verlaagde het management de nettowinst verwachtingen voor heel 2019 van 3,3 miljard dollar naar 3,2 miljard dollar. Lastige omstandigheden in de markt voor landbouwmachines zorgden ervoor dat Deere de omzetdoelstelling van 9,0 miljard dollar in het derde kwartaal met 400 miljoen dollar miste.

OuderABN AMRO Beurstrends

Alibaba kan floreren in moeilijke economische tijden

De resultaten van Alibaba bewezen onze mening dat de onderneming niet noodzakelijk afhankelijk is van een krachtige Chinese economie. Ook zonder dat kan de onderneming groeien en het marktaandeel verbeteren.

Zorgen over nabij toekomst Cisco

De groei van Cisco van 4,5% ten opzichte van vorig jaar kwam overeen met onze verwachtingen. De vooruitzichten van de onderneming die we een gering concurrentievoordeel toekennen stelden echter teleur. Dat heeft te maken met de markt voor service providers en de macro-economische spanningen.

Hereniging CBS en Viacom als verwacht

Zoals algemeen verwacht hebben CBS en Viacom aangekondigd om opnieuw samen te gaan. Nadat de 2 ondernemingen 14 jaar geleden splitsten is nu sprake van een hereniging op basis van een overdracht van de aandelen. Aandeelhouders Viacom krijgen voor ieder aandeel dat ze bezitten 0,59625 aandeel in de nieuwe onderneming ViacomCBS. De aandeelhouders van CBS wisselen hun stukken in voor 1 nieuw aandeel. Daardoor bezitten de aandeelhouders CBS 61% van de aandelen in ViacomCBS.

AMS publiceert details bod OSRAM

Op 11 augustus 2019 publiceerde AMS details van het bod ter waarde van € 4,3 miljard op het Duitse OSRAM. Dit bod betekent dat een premie van 10% wordt uitgekeerd boven het eerdere bod op OSRAM van Bain Capital en Carlyle Group. We houden op dit moment rekening met een hoger bod van de private equity partijen.

Sterk tweede kwartaal CBS

De resultaten van CBS over het tweede kwartaal waren krachtig. Zowel het bedrijfsresultaat (EBITDA) als de omzet waren hoger dan verwacht. De meeste aandacht blijft echter uitgaan naar de mogelijke hereniging met Viacom.

Solide tweede kwartaal Albemarle

Hoewel de prijzen van lithium dalen, waren de resultaten van Albemarle solide. Het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) van de lithium activiteiten bleef gelijk ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijzen waren voor Albemarle zelfs 2% hoger. Albemarle verkoopt lithium op basis van lange termijn contracten. Daardoor is de onderneming niet gevoelig voor schommelingen van de marktprijs.

Sterk tweede kwartaal Booking

Booking heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug. Het aantal boekingen steeg met 5%. Wij gingen uit van een stijging met 2%. De marketing uitgaven stegen met 30 basispunten naar 35,5%, waar wij uitgingen van 37%.

Disney voldoet niet aan verwachtingen

Disney had een teleurstellend derde kwartaal van het boekjaar. Zowel de omzet als de operationele winst voldeden niet aan de verwachtingen. In het afgelopen kwartaal werden de resultaten van het overgenomen deel van Fox en van Hulu verwerkt in de cijfers. Disney bereidt zich voor op de transformatie richting Direct to Consumer (DTC) met de lancering van Disney+ in november.

Sterk tweede kwartaal Linde

We verhogen onze reelewaarde-inschatting voor het aandeel Linde van 175 dollar naar 185 dollar. De producent van industriele gassen blijft solide resultaten leveren. Hoewel de industriele productie daalt, steeg de winst per aandeel (aangepast pro forma) in het tweede kwartaal met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Beleggingswinst helpt Berkshire

De resultaten van Berkshire Hathaway over het tweede kwartaal kwamen overeen met onze verwachtingen. We veranderen de reele waarde inschatting voor het aandeel niet. Deze blijft 380.000 dollar voor het Class A aandeel en 253 dollar voor het Class B aandeel. We kennen Berkshire een ruim concurrentievoordeel toe.

Kostenbesparingen helpen GM in tweede kwartaal

De winst per aandeel van GM daalde 9,4% naar 1,64 dollar. Hierbij is rekening gehouden met verwatering. Het is nog altijd beter dan de winst per aandeel van 1,43 dollar waar analisten gemiddeld van uitgingen. De omzet daalde 1,9% naar 36,1 miljard dollar. Ook dat was beter dan verwacht.

Solide kwartaal Equinix

Equinix vermeed de meeste problemen waar andere datacenterbedrijven mee kampten in het tweede kwartaal. We denken dat dit het gevolg is van de focus op de verhuur van kleinere ruimtes voor specifieke activiteiten als netwerk- en cloudtoegang. De concurrentie heeft gekozen voor grootschalige ontwikkelingen. Daarnaast profiteert Equinix van de wereldwijde activiteiten. Met name in Europa, Afrika en het Midden-Oosten presteerde de onderneming goed.

Groeistrategie Apple werkt

De resultaten van Apple over het afgelopen kwartaal kwamen overeen met die van de voorgaande kwartalen. De diensten en tech-accessoires (wearables) compenseerden de mindere verkoop van iPhones.

Evenwichtige resultaten Pfizer

We verwachten niet dat we onze reelewaarde-inschatting voor het aandeel Pfizer wezenlijk zullen veranderen op basis van de resultaten over het tweede kwartaal. Deze kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen. Het bedrijf kondigde aan dat het de divisie generieke medicijnen (Upjohn) verkoopt aan Mylan.

Tekenen van verbetering bij Vodafone

De omzet van Vodafone toonde op diverse markten tekenen van verbetering in het eerste kwartaal van het boekjaar 2020. Dat geldt met name voor Italie. Het management is optimistisch dat dit herstel de rest van het jaar zal aanhouden. Ook in Spanje, de lastigste markt, is volgens Vodafone sprake van een ommekeer.

Nieuwe producten helpen Roche

De omzetgroei van 9% van Roche over de eerste helft van 2019 was solide. Dat geldt ook voor de stijging van de winst per aandeel met 13%. De introductie van nieuwe producten zorgde voor een stijging met 10% in de farmaceutische divisie.

Opnieuw schuldreductie AT&T in tweede kwartaal

We denken nog altijd dat AT&T in de juiste richting beweegt. De resultaten in het tweede kwartaal van de mobiele tak waren solide. Game of Thrones zorgde ervoor dat de resultaten bij WarnerMedia-onderdeel HBO verbeterden. Dit onderdeel van AT&T heeft last gehad van een conflict met Dish Network.

Groei Visa versnelt iets in derde kwartaal boekjaar

De inkomsten van Visa verbeterden in het derde kwartaal van het boekjaar. De onderneming had de wind mee in het afgelopen kwartaal. Dat verandert niets aan onze verwachtingen voor de langere termijn. We houden vast aan onze reelewaarde-inschatting van 148 dollar voor het aandeel. We wijzigen ook het ruime concurrentievoordeel dat we Visa toekennen niet.

Alles draait om herinvesteringen bij HAL Trust

Afgelopen woensdag werd bekend dat EssilorLuxottica in gesprek is met HAL Trust over het overnemen van het belang van 76,72% dat HAL Trust heeft in GrandVision voor € 28 per aandeel.

โŒ