[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017ABN AMRO Beurstrends

Resultaten Sodexo volgens verwachting

De resultaten van Sodexo over het boekjaar 2017 kwamen overeen met onze verwachtingen. De organische omzetgroei bedroeg 1,9%. Dat was mede het gevolg van een sterk vierde kwartaal; als gevolg van het herstel van het Franse toerisme. We houden vast aan onze reele waarde inschatting van € 110 per aandeel. We kennen het bedrijf een gering concurrentievoordeel toe.

OuderABN AMRO Beurstrends

Waar is winst Wal-Mart?

De resultaten over het derde kwartaal van Wal-Mart verhelderen het beeld van het bedrijf met het oog op de internetstrategie en het beleid ten aanzien van de supermarkten. Het bedrijf focust op de internetverkopen, die een groei van 50% lieten zien. Dat zorgde voor een stijging van de vergelijkbare omzet van 2,7%. De invloed van de extra internetverkopen bedroeg 80 basispunten. De orkanen zorgden voor een stijgende internetomzet met 30 tot 50 basispunten.

Solvabiliteitsratio NN Groep iets beter

De solvabiliteitsratio (onder Solvency 2) van NN Group kwam in het derde kwartaal iets hoger uit dan verwacht. Dat dankt de verzekeraar aan een beter dan verwacht operationeel rendement (+6%). De operationele winst zelf daalde, door tegenvallende resultaten bij de niet-levensverzekeringsactiviteiten. Het totale eigen vermogen kwam marginaal lager uit. Wij handhaven onze kopen-opinie.

Uitstekende resultaten Home Depot ondanks stormen

De orkanen van de afgelopen maanden zorgden zowel voor tegenwind als voor wind in de rug bij Home Depot (Houden). De tegenwind werd veroorzaakt door winkels die niet open konden vanwege de orkanen. De wind in de rug werd veroorzaakt door hogere uitgaven vanwege reparaties.

Overdreven koersreactie na winstwaarschuwing EDF

Electricite de France (EDF) heeft het verwachte bedrijfsresultaat (EBITDA) voor 2018 naar beneden bijgesteld. Het zou € 15,2 miljard bedragen, maar dat het verwachte resultaat komt nu uit tussen € 14,6 miljard en € 15,3 miljard. Het bedrijf zal ook € 0,5 miljard meer investeren.

Positieve vooruitzichten ArcelorMittal

ArcelorMittal rapporteerde solide resultaten over het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 1,92 miljard dollar. Dat is 3% meer dan de 1,87 miljard dollar waar analisten op hadden gerekend.

Vooruitzichten voor Disney hoopvol

De resultaten van Disney over het vierde kwartaal waren iets slechter dan verwacht. Dat was een gevolg van de orkanen en van een waarde-aanpassing bij BAMTech.

Sterke solventieratio Aegon

De solventieratio van Aegon als geheel en van de Nederlandse divisie was beter dan verwacht. Dat is een belangrijk gegeven. De onderliggende winst was ook iets beter dan verwacht. Daar staat tegenover dat de vooruitzichten voor Aegon minder zijn. De uitstroom bij het Amerikaanse pensioenbedrijf was groter dan verwacht. We houden vast aan onze Houden-aanbeveling.

Redelijke resultaten Ahold Delhaize

Ahold Delhaize rapporteerde een omzet van € 15.121 miljoen in het derde kwartaal. Dat was minder dan wat wij en andere analisten hadden verwacht. De onderliggende winst van € 595 miljoen was hoger dan de winst waar in het algemeen op was gerekend, al gingen wij uit van een winst van € 600 miljoen.

Winst Priceline onder druk door hogere investeringen

Priceline investeert de komende tijd meer. Net als bij Expedia gebeurt dit om het marktaandeel te laten groeien en is niet het gevolg van toenemende concurrentie. We denken niet dat we veel zullen veranderen aan onze reele waarde-inschatting van 2080 dollar voor het aandeel. We beschouwen de koersdaling als een kans voor beleggers.

Negatief nieuws voor SBM Offshore

SBM Offshore heeft gisteren een teleurstellend persbericht verspreid. Daarin werd aangekondigd dat een overeenkomst met het Braziliaanse ministerie van Justitie nabij is. Het betreft het fraudeonderzoek en de UnaOil-zaak. SBM Offshore heeft een voorziening getroffen van 238 miljoen dollar. Dat is duidelijk negatief in onze ogen.

Resultaten PostNL lastig te lezen

De resultaten over het derde kwartaal van PostNL waren gemengd. Er waren echter geen opzienbarende zaken. De ervaring leert echter dat de markt, als het om PostNL gaat, neigt te twijfelen in dit soort situaties.

Niet-iPhone onderdelen Apple presteren goed

Apple liet sterke resultaten zien in haar vierde kwartaal. Vooral de resultaten van de niet-iPhone activiteiten waren indrukwekkend. Dan gaat het om de onderdelen Mac, Services en Other Products, waar onder andere de Apple Watch en AirPods onderdeel van uitmaken.

Resultaten ING volgens verwachting

De resultaten van ING Groep waren volgens verwachting. De inkomsten van de Financial Markets-divisie bedroegen € 3383 miljoen. Dat is echter inclusief de kosten van het afwikkelen van enkele hedge-posities. Deze bedroegen € 91 miljoen, dus de werkelijke inkomsten waren € 3292 miljoen. Dat komt overeen met de € 3287 miljoen die wij voorspelden.

Teleurstellende resultaten WPP

De resultaten van WPP (Kopen) over het derde kwartaal waren minder dan verwacht. De Noord-Amerikaanse markt bleek teleurstellend. Het bedrijf verloor twee belangrijke klanten in de afgelopen twaalf maanden. Daarnaast letten klanten in de consumentenverpakkingsgoederen extra op de kosten. Deze klanten zijn goed voor ongeveer een derde van de omzet van WPP.

Exxon munt uit door hoge vrije kasstroom

Exxon slaagde er voor het vierde opeenvolgende kwartaal in het dividend en de investeringen te financieren uit de operationele kasstroom. De onderneming hoefde daarvoor dus geen onderdelen te verkopen. Het bedrijf behoort tot de financieel sterkste grote oliemaatschappijen.

Colgate poetst kostenbesparingen op

De vergelijkbare omzet van Colgate steeg het afgelopen kwartaal met 1,5%. In het voorafgaande kwartaal bleef deze nog gelijk. Toch zijn we nog ver weg van de 5%-groei die gebruikelijk was sinds 2009. De huidige groei past ook niet bij de ambities van het bedrijf. Het bedrijf wil de omzet jaarlijks tussen 4% en 7% laten stijgen.

Opnieuw sterk kwartaal voor Alphabet

Alphabet versloeg op haar gemak onze verwachtingen voor het derde kwartaal van het jaar. Dat gold zowel voor de omzet als de winst. YouTube en de Cloud-activiteiten zorgden voor een groei van meer dan 10% bij zowel de advertentie-inkomsten als de overige inkomsten.

Volumes AB Inbev iets onder verwachtingen

De volumes en omzet van AB Inbev kwamen in het derde kwartaal iets lager uit dan verwacht. Daar staat tegenover dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) en de groei van dat resultaat hoger uitkwamen dan algemeen werd verwacht.

Amerika en Europa zwak voor Heineken

De organische groei van de verkochte hoeveelheid bier viel voor Heineken afgelopen kwartaal lager uit dan wij hadden ingeschat. Het bedrijf presteerde als geheel wel beter dan verwacht, maar dat geldt niet voor de activiteiten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

โŒ