[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018ABN AMRO Beurstrends

Lagere reele waarde inschatting BASF

Op vrijdag 7 december gaf BASF nabeurs een winstwaarschuwing uit. Dat was vooral het gevolg van de omstandigheden in de markt voor isocyanaat (bindmiddel voor oa verf en schuim). De prijzen voor met name methylenediphenyl diisocyanaat (MDI) en toluene diisocyanaat (TDI) dalen.

Gisteren β€” 10 December 2018ABN AMRO Beurstrends

Koersherstel PepsiCo onderstreept merkwaarde

De koers van PepsiCo (Pepsi), een bedrijf dat we een ruim concurrentievoordeel toekennen, is bijna 20% gestegen. Dat is sinds de koers in juni naar ongeveer 100 dollar per aandeel was gedaald.

OuderABN AMRO Beurstrends

Vivendi houdt problemen in Italie

De problemen van Vivendi in Italie gaan maar door. Het juridische gevecht met Mediaset zal ook in 2019 aanhouden. De resultaten van Vivendi over het derde kwartaal waren relatief positief. Maar we blijven ons zorgen maken over de investeringen in Italie. Dat heeft vooral te maken met de stugge houding van Vivendi.

P&G voldoet aan strategische belofte

Het is bijna 1 jaar geleden dat de strijd tussen activistische aandeelhouder Nelson Peltz en P&G ten einde kwam. Peltz zit sinds maart in de raad van commissarissen van P&G. Sindsdien is het aandeel 6% gestegen. De S&P index steeg in die periode met 2%.

Vooruitzichten Guidewire stellen teleur

De resultaten van Guidewire over het eerste kwartaal van het boekjaar waren solide. Ze waren beter dan het bedrijf had aangegeven en hoger dan de verwachtingen van analisten. Dit gold zowel voor de omzet als de winst.

Hogere reele waarde inschatting Novo Nordisk

We hebben de reele waarde inschatting voor Novo Nordisk aanzienlijk verhoogd. De waardering was 284 DKK en is nu 344 DKK. Voor de ADR’s is de waardering verhoogd van 44,50 dollar naar 52 dollar. Dit is het gevolg van de gunstige resultaten uit het Pioneer 6-onderzoek voor semaglutide (diabetes middel) in tabletvorm.

Tommy Hilfiger presteert sterk voor PVH

De resultaten van PVH over het derde kwartaal waren solide. We beschouwen het bedrijf als aantrekkelijk. De omzet steeg en het bedrijf verhoogde de vooruitzichten. Het aandeel staat onder onze huidige waardering van 153 dollar.

Dubbelcijferige groei HP

De omzetgroei van HP in het vierde kwartaal was hoger dan analisten hadden verwacht. Over heel 2018 is sprake van een omzetstijging van 12%. Terwijl het afgelopen kwartaal een stijging van 10% werd gerealiseerd. De resultaten worden vergeleken met 2017.

Chinese toerist mijdt Tiffany’s

Tiffany’s meldde een duidelijke daling van de omzetgroei in het derde kwartaal. Na een daling van 30% sinds de piek in juli koerst het aandeel in de buurt van onze waardering. We houden vast aan onze reele waarde inschatting van 92 dollar voor het aandeel.

Goed derde kwartaal voor Salesforce

Salesforce presenteerde goede resultaten over het derde kwartaal. Als gevolg daarvan werden de verwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel voor heel 2018 verhoogd.

Zinvolle reorganisatie GM

De door GM aangekondigde grootscheepse reorganisatie is voor ons aanleiding om de reele waarde inschatting voor het aandeel te verhogen naar 46 dollar.

Umicore tempert winstverwachting

Umicore bevestigde afgelopen vrijdag dat het bedrijfsresultaat dit jaar aan de onderkant van de verwachte bandbreedte tussen € 510 miljoen en € 550 miljoen uitkomt. Dit is het gevolg van tegenvallers in alle drie de segmenten van het bedrijf.

Sterke stijging aantal abonnees Altice

De resultaten over het derde kwartaal van Altice lagen ongeveer 2% lager dan de verwachting. Er was vooral sprake van een sterk herstel in Frankrijk. Daar nam het aantal klanten dit jaar al met 1 miljoen toe. Toch namen de kosten om deze groei te bewerkstelligen flink toe.

Uitslag midterms: betekenis voor beleggers

Het is eindelijk voorbij: de Amerikaanse midterm verkiezingen – ook wel de 'midterms' genoemd. De verkiezingen werden door velen beschouwd als een referendum over het presidentschap van Donald Trump. Voor wat betreft de uitslag van de midterms: de Democratische Partij heeft de macht in het Huis van Afgevaardigden overgenomen. De Republikeinse Partij – de partij van Donald Trump –heeft de meerderheid in de Senaat behouden.

Solide groei Deere

De resultaten over het vierde kwartaal van het boekjaar van John Deere kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen. We denken dan ook dat we niets zullen veranderen aan onze reele waarde inschatting van 161 dollar voor het aandeel.

Sterke kwartaalresultaten Medtronic

Medtronic presenteerde opnieuw sterke kwartaalresultaten. De groei lag opnieuw boven het marktgemiddelde. Dit gebeurde ondanks tegenzittende ontwikkelingen op het gebied van wisselkoersen. De resultaten kwamen overeen met onze verwachtingen. We handhaven onze reele waarde inschatting voor het aandeel.

Herstel Viacom houdt aan

Viacom eindigde het boekjaar 2018 sterk. De inkomsten in het laatste kwartaal waren beter dan verwacht. Het bedrijfsresultaat kwam overeen met wat analisten in Wall Street hadden verwacht.

Hogere waardering Air products

We hebben met een frisse blik naar Air Products gekeken. Op basis daarvan verhogen we onze reele waarde inschatting voor het aandeel van deze producent van industriele gassen van 160 dollar naar 187 dollar. De markt mist de enorme potentie qua omzetgroei voor het bedrijf, dat we een gering concurrentievoordeel toekennen.

Tencent blijft attractief ondanks lagere koerswaardering

We verlagen onze reele waarde inschatting voor Tencent. De waardering bedroeg 590 Hongkong dollar (USD 76) per aandeel en wordt nu 499 Hongkong dollar (USD 64). We beschouwen het aandeel desondanks als ondergewaardeerd.

Opnieuw recordkwartaal Cisco

De resultaten van Cisco over het eerste kwartaal van het boekjaar waren iets beter dan we hadden verwacht. Dit gold voor zowel de omzet als de winst. De winst per aandeel bedroeg 0,77 dollar. Dat komt vooral doordat het bedrijf meer aandelen inkocht dan waar wij vanuit waren gegaan.

❌