[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019Belegger.nl - Financieel nieuws

IBM profiteert van clouddiensten

ARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in 2018 licht zien stijgen, met 1 procent tot 79,6 miljard dollar. Het bedrijf deed goede zaken met zijn activiteiten rond cloudsoftware. Dat blijkt uit cijfers die IBM dinsdag na het slot van de beurshandel in New York bekendmaakte.

 • 22 Januari 2019 om 22:33

Wall Street sluit flink in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met forse verliezen gesloten. Het sentiment stond onder druk door zorgen over de wereldeconomie, handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder waren er resultaten van verschillende bedrijven.

 • 22 Januari 2019 om 22:09

Deutsche BΓΆrse positiever over winst

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse is positiever gestemd over zijn winstverwachting voor 2018. De uitbater van de aandelenbeurs in Frankfurt denkt dat de aangepaste nettowinst vorig jaar met ongeveer 17 procent is gestegen, van een eerder voorspelde winstgroei van meer dan 10 procent.

 • 22 Januari 2019 om 21:07

'VS weigeren handelsgesprekken met China'

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse regering weigert voorbereidende gesprekken aan te gaan met China, voorafgaand aan hoog bezoek uit Peking in Washington voor overleg over de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Dat zeggen ingewijden rond de kwestie aan zakenkrant Financial Times.

 • 22 Januari 2019 om 20:04

Winstwaarschuwing betalingsbedrijf Ingenico

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse betalingsdienstverlener Ingenico heeft gewaarschuwd dat het niet zal voldoen aan zijn winstverwachting voor 2018. Het bedrijf wijst daarbij onder meer op tegenvallende prestaties bij de tak voor bancaire betalingsdiensten.

 • 22 Januari 2019 om 19:52

Behoorlijke verliezen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag flink omlaag. Het sentiment op Wall Street stond onder druk door zorgen over de groei van de wereldeconomie, aanhoudende handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder verwerkten beleggers resultaten van verschillende grote bedrijven.

 • 22 Januari 2019 om 19:36

Buitengewone vergadering Takeaway in maart

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelsite Takeaway.com houdt op 5 maart een buitengewone vergadering voor aandeelhouders in Amsterdam over de geplande overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

 • 22 Januari 2019 om 18:35

Braziliaanse markt stuwt omzet Carrefour

PARIJS (AFN) - Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft in het vierde kwartaal een hogere omzet behaald op vergelijkbare basis. Daarbij zag Carrefour de verkoop in Brazilië stevig stijgen, terwijl op de Franse thuismarkt de verkoop een fractie daalde. Daarbij wees Carrefour op de impact van de protesten door de gele hesjes.

 • 22 Januari 2019 om 18:26

Lagere standen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag in het rood gesloten. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de bedrijfsresultaten en de verdere ontwikkelingen rond de brexit. Op het Damrak stond TomTom in de schijnwerpers na de verkoop van een divisie. Optiekketen GrandVision won terrein na een handelsbericht.

 • 22 Januari 2019 om 17:44

'Mogelijk fusie grote gouddelvers Zuid-Afrika'

JOHANNESBURG (AFN) - De Zuid-Afrikaanse goudproducent Gold Fields wil graag fuseren met zijn grotere branchegenoot AngloGold Ashanti. Dat meldde een ingewijde bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg. De laatste tijd vindt er veel consolidatie plaats in de goudsector.

 • 22 Januari 2019 om 16:44

Verkoop bestaande woningen VS flink omlaag

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in december met 6,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

 • 22 Januari 2019 om 16:16

'Ebay moet Marktplaats afsplitsen'

SAN JOSE (AFN) - Elliott Management heeft het bestuur van de Amerikaanse internethandelaar eBay een brief geschreven. Daarin roept de activistische aandeelhouder het bedrijf op om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn primaire marktplaats. Andere activiteiten, waaronder het Nederlandse Marktplaats en ticketverkoper StubHub, zouden moeten worden afgesplitst.

 • 22 Januari 2019 om 14:35

Rode cijfers voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de bedrijfsresultaten en de verdere ontwikkelingen rond de brexit. Op het Damrak stond TomTom in de schijnwerpers na de verkoop van een divisie. Optiekketen GrandVision won terrein na een handelsbericht.

 • 22 Januari 2019 om 15:51

Wall Street opent met minnen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies geopend. Het sentiment op Wall Street stond onder druk door zorgen over de groei van de wereldeconomie, aanhoudende handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder verwerken beleggers resultaten van verschillende grote bedrijven.

 • 22 Januari 2019 om 15:44

'Wall Street gaat lager van start'

NEW YORK (AFN) - Wall Street gaat dinsdag naar verwachting lager van start. Zorgen over de groei van de wereldeconomie, aanhoudende handelsspanningen en de voortdurende shutdown zetten het beurssentiment onder druk. Verder worden resultaten van verschillende grote bedrijven verwerkt.

 • 22 Januari 2019 om 14:54

Brill gaat filologisch tijdschrift uitgeven

LEIDEN (AFN) - Wetenschappelijk uitgever Brill gaat het filologisch tijdschrift AION-Sezione di Filologia e Letteratura Classica uitgeven. Dat tijdschrift wordt aan Brill overgedragen door de Università di Napoli 'l'Orientale'.

 • 22 Januari 2019 om 14:47

Activist wil veranderingen bij eBay

SAN JOSE (AFN) - De activistische aandeelhouder Elliott Management heeft het bestuur van de Amerikaanse internethandelaar eBay een brief geschreven. Daarin roept Elliott het bedrijf op om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn marktplaats.

 • 22 Januari 2019 om 14:35

DSM gaat met ProMed Pharma in zee

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat een samenwerking aan met ProMed Pharma. De twee bedrijven gaan de werkzame stoffen van geneesmiddelen met behulp van polymeren op de juiste plaats in het lichaam bezorgen.

 • 22 Januari 2019 om 14:27

Halliburton keert terug naar winst

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Halliburton heeft in het vierde kwartaal een positief resultaat in de boeken gezet. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht. Een jaar eerder werd er nog vanwege een belastinglast een verlies behaald.

 • 22 Januari 2019 om 13:38

Winst voor medisch bedrijf Johnson & Johnson

NEW BRUNSWICK (AFN) - Medisch bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft in het vierde kwartaal meer winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Dat liet de Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur en genees- en verzorgingsmiddelen weten.

 • 22 Januari 2019 om 13:24
❌