[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 21 Mei 2019Belegger.nl - Financieel nieuws

Verkoop bestaande woningen VS lager

WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in april onverwacht met 0,4 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten.

 • 21 Mei 2019 om 16:17

Moody's verhoogt outlook NIBC

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is positiever over NIBC. De kredietrating Baa1 bleef gehandhaafd, maar de outlook ging van stabiel naar positief.

 • 21 Mei 2019 om 16:12

Consumentenvertrouwen eurozone omhoog

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat meldde de Europese Commissie op basis van een voorlopig cijfer.

 • 21 Mei 2019 om 16:12

Shell geeft toe: geen winstbelasting betaald

DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasreus Shell betaalt in Nederland inderdaad geen winstbelasting. Een woordvoerder van Shell bevestigde de uitspraken die president-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon en Alan McLean die als executive vice-president belastingafdracht in zijn portefeuille heeft, deden tegenover opinietijdschrift Elsevier. Trouw schreef in november al dat Shell geen belasting betaalde.

 • 21 Mei 2019 om 16:05

'India onderzoekt machtsmisbruik techreuzen'

NEW DELHI (AFN) - De Indiase mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar de binnenlandse online retailmarkt waar ook de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon onder valt. Dat meldde The Wall Street Journal op basis van een enquête die de krant kon inzien.

 • 21 Mei 2019 om 15:48

Aandeelhouders Adyen akkoord met benoeming

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van betalingsverwerker Adyen hebben ingestemd met alle voorstellen op de algemene aandeelhoudersvergadering. Ze gaven onder meer groen licht voor benoeming van Pamela Ann Joseph tot lid van de raad van commissarissen.

 • 21 Mei 2019 om 15:47

Winsten op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdagmiddag eensgezind op winst. Daarmee herstelden de graadmeters weer iets van de flinke verliezen een dag eerder, toen vooral handelszorgen het sentiment drukten. Beleggers blijven gespitst op de sores rond het Chinese technologiebedrijf Huawei.

 • 21 Mei 2019 om 15:47

Groene koersborden bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen, na de flinke minnen een dag eerder. De ontwikkelingen rond de Chinese telecomgigant Huawei blijven het sentiment beheersen. Automaker Tesla ging onderuit na een negatief analistenrapport.

 • 21 Mei 2019 om 15:41

Merck koopt biofarmaceut daags voor beursgang

KENILWORTH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Merck heeft ruim 2 miljard dollar over voor Peloton Therapeutics, een biofarmaceut die een nieuw geneesmiddel tegen nierkanker ontwikkelt. De twee bedrijven zijn akkoord over een overname, die één dag voor de beursgang van Peloton bekend is gemaakt.

 • 21 Mei 2019 om 14:56

'Wall Street staat voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Ontwikkelingen rond de Chinese telecomgigant Huawei blijven het sentiment beheersen. Het bredere handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China werpt bovendien zijn schaduw over economische groeiverwachtingen.

 • 21 Mei 2019 om 14:51

PPG handhaaft huidige portefeuille

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries handhaaft zijn huidige bedrijfsportefeuille inclusief de architecturale en industriële coatingstak. Dat heeft PPG besloten na een strategisch onderzoek naar de eigen activiteiten. Eerder had PPG aangegeven dat de architecturale en industriële coatingstak mogelijk afgesplitst konden worden.

 • 21 Mei 2019 om 14:45

Beleggingsfondsen vinden weg naar boven

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggingsinstellingen hebben in het eerste kwartaal hun vermogen zien aandikken dankzij stevige koerswinsten op de financiële markten. In het laatste kwartaal van 2018 was nog sprake van het grootste beleggingsverlies ooit. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag op basis van eigen cijfers.

 • 21 Mei 2019 om 13:51

Omzetdaling en groter verlies JC Penney

PLANO (AFN) - De Amerikaanse winkelketen JC Penney is in het eerste kwartaal op een lagere omzet uitgekomen, met een groter verlies dan een jaar eerder. De cijfers vielen slechter uit dan analisten op Wall Street hadden verwacht en voorbeurs staat het aandeel JC Penney flink in het rood.

 • 21 Mei 2019 om 13:51

Home Depot voert omzet en winst op

ATLANTA (AFN) - 's Werelds grootste doe-het-zelfketen Home Depot heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald, met ook een hogere winst. Het bedrijf handhaafde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar.

 • 21 Mei 2019 om 13:10

Eerste groene staatsobligatie erg gewild

DEN HAAG (AFN) - Nederlands eerste groene staatsobligatie kon rekenen op veel belangstelling. Investeerders hadden voor meer dan 21 miljard euro aan biedingen ingeschreven. Daarvan is door de overheid een kleine 6 miljard euro toegewezen.

 • 21 Mei 2019 om 13:01

ING verhoogt advies Aegon

AMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt zijn advies voor verzekeraar Aegon van hold naar buy, terwijl het koersdoel wordt gehandhaafd op 5,50 euro. ING zegt dat de macro-economische zorgen en de eventuele gevolgen van een overname van Vivat rond Aegon momenteel overdreven zijn.

 • 21 Mei 2019 om 12:31

Veel kritiek op Shell over klimaatbeleid

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering opnieuw de nodige kritiek gekregen over zijn beleid om CO2-uitstoot te verminderen. Volgens veel partijen doet Shell niet voldoende en moet het bedrijf zich aan het klimaatakkoord van Parijs houden. Buiten de zaal protesteerden milieuactivisten met spandoeken die wilden dat Shell wordt opgedoekt.

 • 21 Mei 2019 om 12:30

OESO negatiever over wereldeconomie

PARIJS (AFN) - De groei van de wereldeconomie zal dit jaar nog zwakker uitvallen dan eerder gedacht. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal de groei uitkomen op 3,2 procent, van een eerder voorspelde 3,3 procent. In maart schroefde de denktank zijn ramingen ook al omlaag.

 • 21 Mei 2019 om 11:52

Handelszorgen ebben weg op de beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen veerden dinsdag weer wat op na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China aan de kant en hielden de ontwikkelingen rond het Chinese technologiebedrijf Huawei in de gaten.

 • 21 Mei 2019 om 11:48

Streep door miljoenenboete KPN

DEN HAAG (AFN) - Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft een boete voor KPN wegens het te beperkt openstellen van zijn glasvezelnetwerk geschrapt. De boete van 2 miljoen euro werd in 2015 door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) opgelegd.

 • 21 Mei 2019 om 11:05
โŒ