[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018Belegger.nl - Financieel nieuws

Fed-president helpt Wall Street aan winst

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.

 • 17 Juli 2018 om 22:10

Altice sluit herfinancieringsronde af

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecombedrijf Altice Europe heeft twee nieuwe leningen afgesloten voor zijn Franse dochter. Het gaat om achtjarige leningen van respectievelijk 1,75 miljard dollar en 1 miljard euro.

 • 17 Juli 2018 om 21:11

OCI rondt inlijving OCI Partners af

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI heeft de volledige inlijving van zijn Amerikaanse dochterbedrijf OCI Partners afgerond. De beursnotering in New York van OCI Partners wordt beëindigd.

 • 17 Juli 2018 om 19:58

Wall Street omhoog na verklaring Powell

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden dinsdag op winst, na een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres. Verder verwerkten beleggers cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs.

 • 17 Juli 2018 om 19:52

NSE vraagt AFM om opheffen noteringsmaatregel

NOORDWIJK (AFN) - New Sources Energy (NSE) wil de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vragen om de noteringsmaatregel op te heffen, zodat de handel in het aandeel NSE kan worden hervat. Dat liet het bedrijf weten na afloop van de aandeelhoudersvergadering.

 • 17 Juli 2018 om 18:43

Bonden: bemiddelaar bij pensioenconflict Akzo

UTRECHT (AFN) - FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. De vakbonden willen zorgvuldig alle opties doornemen om op korte termijn tot een oplossing voor het pensioentekort van AkzoNobel te komen.

 • 17 Juli 2018 om 18:35

Afstraffing voor SBM Offshore op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger gesloten, net als de markten elders in Europa. Oliedienstverlener SBM Offshore kreeg zware klappen op het Damrak na een adviesverlaging, terwijl navigatiebedrijf TomTom werd beloond voor een verhoging van de verwachtingen. Verder verwerkten beleggers een verklaring van president Jerome Powell van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.

 • 17 Juli 2018 om 17:55

'Google-top belt met EU over miljardenboete'

BRUSSEL (AFN) - Google-topman Sundar Pichai gaat dinsdag in telefonisch overleg met eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) over de Europese miljardenboete die het bedrijf te wachten zou staan. Dat melden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

 • 17 Juli 2018 om 17:30

Derivatenkwestie bij ABN en Rabo duurt voort

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in alweer het derde voortgangsrapport over de slepende kwestie.

 • 17 Juli 2018 om 17:25

Powell: rente VS geleidelijk verder omhoog

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Federal Reserve gaat verder met het geleidelijk verhogen van de rente. Dat meldde president Jerome Powell van de koepel van Amerikaanse centrale banken in een verklaring bij het Amerikaanse Congres.

 • 17 Juli 2018 om 16:33

Klein verlies voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond dinsdag in de middaghandel licht in de min. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.

 • 17 Juli 2018 om 15:59

Wall Street opent in het rood

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag lager begonnen. Beleggers verwerkten cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankpresident Jerome Powell over het monetair beleid van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres.

 • 17 Juli 2018 om 15:48

Amerikaanse productie herstelt van dip

WASHINGTON (AFN) - De productie in de industrie in de Verenigde Staten is in juni met 0,6 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte de Federal Reserve bekend.

 • 17 Juli 2018 om 15:21

'Wall Street levert iets in'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen staan dinsdag voor een licht lagere opening. Beleggers verwerken cijfers van onder meer Netflix, UnitedHealth, Johnson Johnson en Goldman Sachs. Ook wordt uitgekeken naar een verklaring van centralebankhoofd Jerome Powell over het economisch en monetair beleid van de Federal Reserve. Woensdag beantwoordt hij vragen van het Huis van Afgevaardigden.

 • 17 Juli 2018 om 14:45

Topman Goldman Sachs kondigt vertrek aan

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Topman Lloyd Blankfein van de grote Amerikaanse bank Goldman Sachs draagt met ingang van oktober het stokje over aan David Solomon. Dat werd dinsdag officieel bekendgemaakt. Er gingen al heel lang geruchten over het aanstaande vertrek van Blankfein.

 • 17 Juli 2018 om 14:25

J&J schaaft aan jaarprognoses

NEW BRUNSWICK (AFN) - Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson Johnson (JJ) heeft zijn verwachting voor 2018 bijgeschaafd. Dat deed het concern nadat het met beter dan verwachte kwartaalcijfers op de proppen kwam. De prognose voor de omzet werd evenwel iets versoberd en de bandbreedte van de winstverwachting werd aangescherpt.

 • 17 Juli 2018 om 13:43

IEA: investeringen in schone energie gedaald

PARIJS (AFN) - De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn vorig jaar afgenomen. Het internationaal energieagentschap IEA maakt zich zorgen om de afname.

 • 17 Juli 2018 om 13:11

UnitedHealth verhoogt verwachtingen

MINNETONKA (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De grote Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth Group heeft een sterk tweede kwartaal achter de rug bij al zijn divisies. Zowel de omzet als de winst steeg. Het bedrijf verhoogde bovendien de winstverwachtingen voor heel 2018.

 • 17 Juli 2018 om 12:54

Recordverkopen voor Volkswagen

WOLFSBURG (AFN) - De Duitse automaker Volkswagen heeft de verkopen in de eerste zes maanden van het jaar met ruim 7 procent zien stijgen tot 5,5 miljoen auto's. Daarmee zette het concern, waar ook merken als Skoda, Audi en Porsche toe behoren, de beste prestatie in zijn bestaan in de boeken.

 • 17 Juli 2018 om 12:27

TomTom en SBM Offshore blikvangers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven dinsdag dicht bij huis. Op het Damrak was navigatiespecialist TomTom in trek na een verhoging van de omzetverwachting. Oliedienstverlener SBM Offshore ging juist onderuit na een adviesverlaging. Beleggers waren verder in afwachting van de verklaring van centralebankpresident Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres.

 • 17 Juli 2018 om 11:48
โŒ