[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Belegger.nl - Financieel nieuws

Brits pond omlaag na vertrek brexitminister

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrek van de Britse minister voor brexitzaken Dominic Raab donderdagochtend zorgde voor een duidelijke reactie op de financiële markten. Het Britse pond stond onder druk en de rente op Britse staatsobligaties ging omhoog.

 • 15 November 2018 om 10:56

NN en ING beΓ«indigen warrantovereenkomst

DEN HAAG (AFN) - NN (Nationale-Nederlanden) beëindigt een warrantovereenkomst met ING, zo maakt de verzekeraar bekend. Volgens NN voorkomt dit verwatering van de waarde van aandelen.

 • 15 November 2018 om 10:55

Hugo Boss voorziet groeispurt

METZINGEN (AFN/BLOOMBERG) - Modeketen Hugo Boss voorziet de komende jaren een groeispurt. Die moet onder meer worden bereikt met het verpersoonlijken van aanbiedingen en door het versnellen van de reactietijd op modetrends.

 • 15 November 2018 om 10:31

Adviesverhoging voor Air France-KLM

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM krijgt een adviesverhoging bij Kepler Cheuvreux. Analisten noemen de prestaties van de luchtvaartcombinatie solide, ondanks de stakingen die het bedrijf dit jaar plaagden. Het advies gaat van hold naar buy.

 • 15 November 2018 om 10:30

Britse minister voor brexitzaken treedt af

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse minister voor de brexitzaken Dominic Raab is afgetreden. Hij kan zich niet vinden in de afspraken over Noord-Ierland in het akkoord over de brexit met de EU, zo liet hij donderdag weten. Volgens Raab zijn de afspraken ,,een gevaar voor de integriteit van Groot-Brittannië.''

 • 15 November 2018 om 10:20

'Ellende VolkerWessels mogelijk niet voorbij'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is misschien niet voor het laatst dat VolkerWessels een voorziening heeft moeten nemen voor het probleemproject in IJmuiden. Dat concluderen analisten van Kepler Cheuvreux nadat het bouwbedrijf bij zijn kwartaalbericht een nieuwe provisie voor het werk aan de zeesluis meldde.

 • 15 November 2018 om 10:18

VolkerWessels selectiever met grote projecten

AMERSFOORT (AFN) - VolkersWessels zal voorzichtiger zijn met het meedingen naar grote infraprojecten. Topman Jan de Ruiter benadrukte dat VolkerWessels blijft inschrijven op grote klussen maar dat het bedrijf veel selectiever zal zijn. Er is voldoende werk. Volgens De Ruiter komen er de komende twee tot drie jaar zeker twintig grote projecten op de markt.

 • 15 November 2018 om 09:59

'Geen grote verrassingen bij SBM Offshore'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het tussentijds handelsbericht van maritiem oliedienstverlener SBM Offshore bevat geen grote verrassingen en de resultaten liggen in lijn met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de update van SBM.

 • 15 November 2018 om 09:35

'Sterk kwartaal NN met goede voortekenen'

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft sterke kwartaalcijfers gepresenteerd. Ook de voortekenen van de verzekeraar zijn gunstig, zo concludeert een analist van KBC Securities, die rekening houdt met aangescherpte koersdoelen.

 • 15 November 2018 om 09:25

Bouygues krikt resultaten op

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse conglomeraat Bouygues heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn resultaten verbeterd, geholpen door groei bij zijn telecomdivisie. Bouygues Telecom zag het aantal mobiele klanten sinds begin dit jaar met 1,4 miljoen toenemen. Bouygues is concurrent op de Franse telecommarkt van het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe.

 • 15 November 2018 om 09:16

NN en SBM in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Alle ogen zijn gericht op de ontwikkelingen rond de brexit-deal. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van NN Group en SBM Offshore goed ontvangen.

 • 15 November 2018 om 09:13

EU-president Tusk wil op 25 november brexittop

BRUSSEL (AFN) - Als er ,,geen gekke dingen'' gebeuren, haalt EU-president Donald Tusk de 28 EU-leiders op zondag 25 november naar Brussel om een brexitovereenkomst op het hoogste niveau af te timmeren. Hij zei dat donderdagmorgen in een verklaring samen met EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier, die Tusk een exemplaar van het principeakkoord overhandigde. Volgens Barnier zijn de onderhandelingen in ,,een beslissende fase'' gekomen.

 • 15 November 2018 om 09:02

Eurocastle biedt op eigen aandelen

GUERNSEY (AFN) - Eurocastle Investment wil voor in totaal 15 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen, voor een vaste prijs van 6,50 euro per aandeel. Dat maakte de beursgenoteerde investeerder bekend.

 • 15 November 2018 om 09:01

Zwitserse banken hielden Apple buiten de deur

BERN (AFN) - De mededingingswaakhond in Zwitserland onderzoekt of financiële instellingen in het land op ongeoorloofde wijze betalingsverwerkers buiten de deur hebben gehouden. Het gaat om Credit Suisse, UBS Switzerland, PostFinance, Swisscard en Aduno Holding.

 • 15 November 2018 om 08:57

Volkswagen zet ook in China in op elektrisch

GUANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen pakt ook in China uit met elektrisch rijden. De Duitse automaker wil de komende twee jaar tot wel dertig elektrische en plug-in hybride modellen in de Chinese markt zetten. De helft van de betreffende modellen zal in China worden geproduceerd.

 • 15 November 2018 om 08:48

Aston Martin optimistisch over verkopen

LONDEN (AFN) - De Britse fabrikant van luxe auto's Aston Martin Lagonda is optimistisch gestemd over zijn verkopen in heel 2018. Het bedrijf, dat in oktober naar de beurs in Londen ging, denkt dat de verkoop aan de bovenkant van de verwachte bandbreedte van 6200 tot 6400 auto's zal uitkomen.

 • 15 November 2018 om 08:47

Meer winst voor Belgisch KBC

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Belgische bank en verzekeraar KBC heeft in het derde kwartaal de winst licht zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht. Het resultaat was beter dan kenners in doorsnee hadden verwacht.

 • 15 November 2018 om 08:38

Aegon wil door met Wynaendts als topman

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon wil topman Alex Wynaendts langer aan zich binden. De raad van commissarissen stelt voor Wynaendts op de algemene aandeelhoudersvergadering in mei 2019 voor een nieuwe periode van vier jaar te benoemen.

 • 15 November 2018 om 08:24

HBM BioCapital kleiner in Curetis

AMSTERDAM (AFN) - HBM BioCapital II Management heeft zijn belang in Curetis verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 • 15 November 2018 om 08:22

Henkel voelt negatieve wisselkoerseffecten

DÜSSELDORF (AFN) - Henkel heeft zijn omzet in het derde kwartaal weten te verhogen. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt ondervond wel stevige tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten. Ook werd gewezen op stijgende grondstofkosten.

 • 15 November 2018 om 08:21
❌