[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018Belegger.nl - Financieel nieuws

Groen licht voor overname HeadFirst

HOOFDDORP (AFN) - Aandeelhouders van HeadFirst Source Group hebben ingestemd met de verkoop aan Beryllium. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd ook ingestemd met een statutenwijziging die een naamswijziging mogelijk maakt en de overname door Headfirst van Myler.

 • 24 September 2018 om 22:22

Wall Street voelt zorgen handel en politiek

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend lager gesloten. De wereldwijde handelsspanningen waren voelbaar op de beursvloer nu de nieuwste Amerikaanse en Chinese importheffingen in werking zijn getreden. Verder werden berichten verwerkt over het aftreden van onderminister Rod Rosenberg, die eerder zou hebben voorgesteld president Donald Trump af te zetten.

 • 24 September 2018 om 22:14

'Juweliers vrezen plan Amazon'

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Amazon heeft al meerdere sectoren overhoop gehaald en nu vrezen juweliers dat ook zij eraan moeten geloven. De webwinkelgigant die zijn vleugels steeds verder uitslaat heeft een handelsmerk aangevraagd waaruit plannen blijken voor de verkoop van sieraden van eigen merk, zo ontdekte Business Insider.

 • 24 September 2018 om 21:55

'Berlijn werkt aan omruildeal dieselauto's'

BERLIJN (AFN) - De Duitse overheid en de autobranche zijn in overleg over een omruilregeling voor oude dieselwagens om iets te doen aan de luchtkwaliteit in grote steden. Fabrikanten zouden autobezitters verplicht een model moeten aanbieden met een schonere diesel- of benzinemotor of een wagen die rijdt op elektriciteit, zo meldt Handelsblatt.

 • 24 September 2018 om 20:56

Wall Street lager op zorgen handel en politiek

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handel in de min. Beleggers blijven de wereldwijde handelsontwikkelingen volgen nu de nieuwste Amerikaanse en Chinese importheffingen in werking zijn getreden. Verder werden berichten over het aftreden van onderminister Rod Rosenberg verwerkt, die eerder zou hebben voorgesteld president Donald Trump af te zetten.

 • 24 September 2018 om 19:41

'Ben Smith mogelijk tijdelijk baas bij AF'

PARIJS (AFN) - Topman Ben Smith van Air France-KLM wordt mogelijk tijdelijk de baas bij Air France. De dochteronderneming van de luchtvaartcombinatie zoekt wel verder naar een permanente oplossing, zo meldt La Tribune.

 • 24 September 2018 om 19:37

Blackstone verkoopt deel belang Intertrust

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone verkoopt opnieuw een deel van zijn belang in Intertrust. Het Amerikaanse fonds biedt zeven miljoen aandelen aan voor de marktprijs van 15,65 euro per stuk, waarmee ze een waarde van zo'n 115 miljoen euro vertegenwoordigen.

 • 24 September 2018 om 19:24

Draghi ziet krachtige stijging kerninflatie

BRUSSEL (AFN) - De kerninflatie in de eurozone zal de komende tijd relatief sterk stijgen. Dat voorziet president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB), zo zei hij bij een toespraak in het Europese parlement in Brussel.

 • 24 September 2018 om 18:45

Europese beurzen sluiten lager op handelsspanning

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met verlies gesloten. De aandacht bleef uitgaan naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China na de inwerkingtreding van de nieuwe importtarieven van beide economische grootmachten. In Amsterdam kreeg navigatiebedrijf TomTom net als vorige week klappen te verwerken na mogelijk slecht nieuws uit de automobielsector.

 • 24 September 2018 om 17:50

Apple haalt reclame uit Shazam

CUPERTINO (AFN) - Apple heeft de overname van muziekherkenningsapp Shazam afgerond. Het bedrijf achter de iPhone kondigde aan alle reclames uit de app te halen, niet alleen voor betalende gebruikers.

 • 24 September 2018 om 17:48

TomTom weer onder druk in Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond maandag in de middaghandel licht in de min. Navigatiebedrijf TomTom krijg net als vorige week weer klappen te verwerken na mogelijk slecht nieuws uit de automobielsector. Ook de overige Europese aandelenbeurzen deden een stapje terug. De aandacht bleef uitgaan naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China na de inwerkingtreding van de nieuwe importtarieven van beide economische grootmachten.

 • 24 September 2018 om 15:54

Verfconcern PPG lijft Nederlands bedrijf in

PITTSBURGH (AFN) - PPG Industries neemt de Nederlandse lakkendistributeur Hodij Coatings over. De Amerikaanse verfreus, die vorig jaar nog trachtte om branchegenoot AkzoNobel in te lijven, heeft daarover een overeenkomst bereikt. De overnamesom wordt niet naar buiten gebracht.

 • 24 September 2018 om 15:49

Wall Street opent in de min

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager aan de handel begonnen. Beleggers blijven de wereldwijde handelsontwikkelingen volgen nu de nieuwste Amerikaanse en Chinese importheffingen in werking zijn getreden.

 • 24 September 2018 om 15:41

Deutsche Bank moet meer doen tegen witwassen

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank moet maatregelen treffen om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. De Duitse toezichthouder voor financiële markten BaFin heeft de Duitse bank daartoe gemaand.

 • 24 September 2018 om 15:14

'Wall Street opent licht lager'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken maandag licht lager te gaan beginnen, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex vrijdag nog een nieuw recordniveau bereikte. Beleggers blijven de wereldwijde handelsontwikkelingen volgen nu de nieuwste Amerikaanse en Chinese importheffingen in werking zijn getreden.

 • 24 September 2018 om 14:43

Airbus verwacht meer vraag naar helikopters

HAMBURG (AFN/DPA) - Airbus verwacht dat de vraag naar helikopters de komende twintig jaar fors toeneemt. Dat heeft te maken met de toenemende bouw van windmolens op zee. In de komende twintig jaar verwacht Airbus daardoor duizend extra helikopters te kunnen verkopen. Dat is goed voor een omzet van ongeveer 9 miljard euro.

 • 24 September 2018 om 14:06

'Siemens dicht bij miljardendeal in Irak'

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse industrieconcern Siemens is dicht bij een miljardendeal rond energiecentrales in Irak. De waarde van het contract zou circa 13 miljard euro bedragen, wat de grootste opdracht voor Siemens ooit zou zijn.

 • 24 September 2018 om 12:37

Europese beurzen doen stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden maandag een stapje terug. De aandacht bleef uitgaan naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China na de inwerkingtreding van de nieuwe importtarieven van beide economische grootmachten. Op het Damrak kreeg navigatiebedrijf TomTom opnieuw klappen.

 • 24 September 2018 om 12:03

'Versace bijna in handen Michael Kors'

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Versace staat op het punt verkocht te worden aan de Amerikaanse concurrent Michael Kors. Die heeft naar verluidt zo'n 2 miljard dollar over voor het onafhankelijke Italiaanse modehuis, bevestigen bronnen aan persbureau Bloomberg nadat de Italiaanse krant Corriere della Sera eerder over een mogelijke verkoop schreef. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar een akkoord is er nog niet.

 • 24 September 2018 om 11:13

'Modehuis Versace in Amerikaanse handen'

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Versace staat op het punt verkocht te worden, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera. De Amerikaanse concurrent Michael Kors en juweliersketen Tiffany worden genoemd als mogelijke kopers. Versace zou 2 miljard dollar, ruim 1,7 miljard euro, moeten kosten. Een officiële bekendmaking komt volgens Corriere della Sera dinsdag.

 • 24 September 2018 om 11:13
โŒ