[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018Belegger.nl - Financieel nieuws

'NIBC kondigt beursgang in Amsterdam aan'

DEN HAAG (AFN) - De in Den Haag gevestigde bank NIBC gaat volgende week aankondigen een gang naar de beurs in Amsterdam te maken. Dat meldden ingewijden bij de bank aan persbureau Reuters. Het was al langer bekend dat NIBC de mogelijkheden van een beursgang onderzocht.

 • 23 Februari 2018 om 16:32

Kleine winst voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam wist vrijdag in de middaghandel het verlies van eerder op de dag om te buigen in een bescheiden winst. Ook de meeste andere beurzen in Europa veerden wat op van de eerdere koersdalingen. Op het Damrak kwamen onder meer biotechnologiebedrijf Galapagos en bouwer Heijmans met cijfers.

 • 23 Februari 2018 om 15:53

Wall Street opent in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers verwerkten onder meer een pluk bedrijfsresultaten. Verder wordt in verschillende toespraken van Fed-bestuurders gespeurd naar aanwijzingen over aanstaande rentestappen.

 • 23 Februari 2018 om 15:48

'Concurrent Pharming zet stap met middel'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De koers van biotechnologiebedrijf Pharming ging vrijdag omlaag na nieuws over Shire. Die branchegenoot krijgt mogelijk eerder goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor een middel dat helpt tegen aanvallen erfelijk angio-oedeem.

 • 23 Februari 2018 om 15:40

Arrestaties na digitale chantage KPN

DRIEBERGEN (AFN) - De politie heeft afgelopen week twee mannen aangehouden op verdenking van chantage van telecomprovider KPN. Het gaat om twee mannen uit Slowakije (25 en 32 jaar).

 • 23 Februari 2018 om 14:52

'Wall Street begint sessie met winst'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen vrijdag naar verwachting met winsten aan de laatste sessie van de week. Beleggers verwerken onder meer een pluk bedrijfsresultaten. Verder zal in verschillende toespraken van Fed-bestuurders op zoek worden gegaan naar aanwijzingen over aanstaande rentestappen en andere monetaire geluiden.

 • 23 Februari 2018 om 14:38

'PostNL profiteert van pakketten'

DEN HAAG (AFN) - PostNL deed het afgelopen jaar vooral goede zaken op de pakketmarkt. Dat valt op te maken uit een rondgang langs analisten, die het post- en pakketbedrijf voorafgaand aan de cijferpresentatie op maandag zelf heeft gedaan. De traditionele postmarkt blijft echter onder druk staan.

 • 23 Februari 2018 om 13:16

'Opvallend goed jaar wereldhandel'

DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel heeft een ,,opvallend goed" jaar beleefd. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor. Op jaarbasis werd een groei van het wereldhandelsvolume van 4,5 procent gemeten in 2017.

 • 23 Februari 2018 om 12:45

General Mills koopt producent dierenvoeding

WILTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse levensmiddelenconcern General Mills trekt de portemonnee voor Blue Buffalo. Het bedrijf betaalt 8 miljard dollar (6,5 miljard euro) voor de maker van biologische dierenvoeding.

 • 23 Februari 2018 om 12:39

Kleine verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden vrijdag opnieuw een stapje terug. Beleggers verwerkten de laatste inflatiegegevens uit de eurozone en keken uit naar een beleidsrapport van de Amerikaanse Federal Reserve. Op het Damrak kwamen onder meer biotechnologiebedrijf Galapagos en bouwer Heijmans met cijfers.

 • 23 Februari 2018 om 11:53

Inflatie eurozone zwakt wat af

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in januari gedaald naar 1,3 procent op jaarbasis, van 1,4 procent in december. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers. Het cijfer kwam overeen met de eerder gemelde raming.

 • 23 Februari 2018 om 11:10

BAM bevestigt klus Afsluitdijk

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM bevestigde vrijdag dat het naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaat met de klus aan de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat meldde een dag eerder dat de opknapbeurt vermoedelijk wordt gegund aan een consortium met daarin BAM, pensioenbelegger PPGM en baggeraar Van Oord.

 • 23 Februari 2018 om 10:50

'Concurrent Pharming zet stap met middel'

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnologiebedrijf Pharming ging omlaag na nieuws over de Britse branchegenoot Shire. Dat bedrijf krijgt mogelijke eerder goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor een middel dat helpt tegen aanvallen erfelijk angio-oedeem.

 • 23 Februari 2018 om 10:25

Novisource huurt externe adviseur in

NIEUWEGEIN (AFN) - Novisource heeft een externe adviseur geïnstrueerd om het verkoopproces van de consultancy-activiteiten te begeleiden. Dat meldde het beursgenoteerde bedrijf vrijdag.

 • 23 Februari 2018 om 10:24

KBC schroeft koersdoel Galapagos flink op

AMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten voor Galapagos zien er goed uit. Volgens analisten van KBC Securities heeft het biotechnologiebedrijf afgelopen jaar sterke vooruitgang geboekt en is het in 2018 dan ook wachten op belangrijke gebeurtenissen die de koers kunnen aanjagen. De marktvorsers hebben hun koersdoel voor Galapagos flink opgeschroefd.

 • 23 Februari 2018 om 10:11

'Goede resultaten voor Heijmans'

AMSTERDAM (AFN) - Bouwer Heijmans kwam over heel 2017 met overwegend goede resultaten naar buiten, zeker als je deze naast die van 2016 legt. Volgens kenners van KBC Securities waren de resultaten in met name de tweede jaarhelft wel ietsje minder dan verwacht, zo schrijven ze in een rapport.

 • 23 Februari 2018 om 09:52

'Nette resultaten Brunel'

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel presenteerde een nette set aan kwartaal- en jaarresultaten. Dat constateerden analisten van KBC Securities vrijdag. Ze volgden een lange serie van teleurstellingen, merkten de marktvorsers op.

 • 23 Februari 2018 om 09:30

Galapagos daalt, Heijmans stijgt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs bleef vrijdag dicht bij huis. De andere Europese beurzen lieten kleine minnen zien. Op het Damrak verwerkten beleggers onder meer de resultaten van biotechnologiebedrijf Galapagos en bouwer Heijmans.

 • 23 Februari 2018 om 09:16

Eerste jaarwinst voor RBS sinds 2007

EDINBURGH (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2017 voor het eerst in een decennium weer een jaar met winst afgesloten. Dat kwam vooral door vertraging bij een belangrijk schikkingsproces in de Verenigde Staten. Was die zaak wel klaar geweest, dan had RBS waarschijnlijk toch nog een jaartje rode cijfers in de boeken gezet.

 • 23 Februari 2018 om 08:56

Standard Life verkoopt verzekeringstak

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Standard Life Aberdeen verkoopt zijn verzekeringstak voor 3,2 miljard pond aan verzekeraar Phoenix Group. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. Standard Life wil zich scherper gaan richten op vermogensbeheer.

 • 23 Februari 2018 om 08:56
โŒ