[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017Belegger.nl - Financieel nieuws

Retail kleurt Black Friday op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag na een halve handelsdag met winsten gesloten. Donderdag bleef Wall Street dicht voor Thanksgiving Day. Detailhandelsbedrijven stonden in de belangstelling vanwege Black Friday. Verder was de agenda nagenoeg leeg.

 • 24 November 2017 om 19:15

Altice weer negatieve uitschieter op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag met een klein verlies het weekend in gegaan. Elders in Europa gingen graadmeters overwegend vooruit. Zoals wel vaker de afgelopen weken was er op Beursplein 5 veel aandacht voor kabel- en telecomconcern Altice, dat dit keer weer de sterkste daler was in de AEX.

 • 24 November 2017 om 17:43

Ook BNP Paribas doet tabak in de ban

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse bank BNP Paribas stopt met investeren en het adviseren van bedrijven die actief zijn in de tabaksindustrie. De bank neemt vanwege de gezondheidsrisico's die kleven aan roken afstand van die sector.

 • 24 November 2017 om 17:21

Fitch positiever over de Volksbank

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de krediet-rating van de Volksbank opgeschroefd van BBB+ naar A- met een stabiele outlook. De stap is volgens de kredietbeoordelaar ingegeven door de sterke financiële resultaten van de bank.

 • 24 November 2017 om 16:45

Kardan weerspreekt kritiek schuldeisers

AMSTERDAM (AFN) - De Israëlische investeerder Kardan weerspreekt de kritiek die schuldeisers eerder deze week uitten. Die vonden onder meer dat Kardan zich niet aan afspraken hield die in 2015 zijn gemaakt en stelden het bedrijf zelfs in gebreke. Ze eisen van Kardan onmiddellijke terugbetaling van de uitstaande schuld. Volgens Kardan is de motivering in de brief die op 21 november werd gestuurd onjuist.

 • 24 November 2017 om 16:25

Overwegend winsten op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam koerste vrijdag een fractie boven de slotstand van donderdag. Elders in Europa gingen graadmeters overwegend vooruit. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral naar het bestedingspatroon van de Amerikaanse consument, die op deze zogenoemde Black Friday traditioneel op koopjesjacht gaat voor de feestdagen.

 • 24 November 2017 om 15:47

Wall Street opent Black Friday licht hoger

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag iets hoger begonnen aan een halve handelsdag, na donderdag gesloten te zijn geweest voor Thanksgiving Day. Detailhandelsbedrijven staan in de belangstelling vanwege Black Friday. Verder is de agenda nagenoeg leeg.

 • 24 November 2017 om 15:44

Rustige sessie in verschiet op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De halve handelsdag vrijdag op Wall Street belooft weinig spektakel te bieden. Er is nauwelijks nieuws voorhanden om Amerikaanse beleggers richting te geven. Detailhandelsbedrijven staan misschien nog het meest in de belangstelling op wat in de volksmond Black Friday wordt genoemd.

 • 24 November 2017 om 14:37

BASF en Fridman praten over oliedeal

FRANKFURT (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF praat met het energiebedrijf van de Russische miljardair Mikhail Fridman over een samenvoeging van hun olie- en gasactiviteiten. Dat bevestigde BASF nadat ingewijden aan persbureau Bloomberg hadden laten weten dat er onderhandelingen plaatsvinden.

 • 24 November 2017 om 13:44

'Oliedeal tussen BASF en Fridman nabij'

FRANKFURT (AFN) - Het Duitse chemieconcern BASF is dicht bij een deal met het energiebedrijf van de Russische miljardair Mikhail Fridman over een samenvoeging van hun olie- en gasactiviteiten. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

 • 24 November 2017 om 13:44

'Akkoord verlenging OPEC-deal in de maak'

MOKOU (AFN) - Rusland en oliekartel OPEC hebben een akkoord bereikt op hoofdlijnen over een langere bevriezing van de olieproductie. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

 • 24 November 2017 om 13:01

Rustige Black Friday op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag overwegend licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan en keken vooral naar het bestedingspatroon van de Amerikaanse consument, die op deze zogenoemde Black Friday traditioneel op koopjesjacht gaat voor de feestdagen.

 • 24 November 2017 om 11:57

Amazon: geen gevaar leveringen door staking

LEIPZIG (AFN/DPA/RTR) - De leveringen van webwinkelbedrijf Amazon lopen geen gevaar door een staking van werknemers in Duitse distributiecentra. Dat liet het bedrijf weten in een reactie. Amazon levert vanuit Duitsland ook aan Nederlandse klanten.

 • 24 November 2017 om 11:53

'Weinig ruimte voor brexit-deal luchtvaart'

LONDEN (AFN) - Britse luchtvaartmaatschappijen moeten er niet op rekenen dat zij zonder meer door kunnen blijven vliegen als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Brussel lijkt namelijk niet van plan daar zonder slag of stoot een regeling voor te treffen. Dat meldt zakenkrant Financial Times (FT) op basis van gelekte documenten.

 • 24 November 2017 om 11:34

Akzo start uitbreiding Zweedse fabriek

KVARNTOP (AFN) - AkzoNobel is begonnen met de uitbreiding van zijn Zweedse fabriek voor microvoedingsstoffen voor de landbouw. Akzo trekt met zijn divisie Specialty Chemicals 10 miljoen euro uit om de maximale productie van de fabriek in de plaats Kvarntop te vergroten.

 • 24 November 2017 om 10:25

Vertrouwen Duitse ondernemers licht omhoog

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in november licht gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo.

 • 24 November 2017 om 10:12

Beurzen vlak op Black Friday

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen schommelden vrijdag rond de slotkoersen van een dag eerder. De aandacht gaat vooral uit naar de Amerikaanse consument die op deze zogenoemde Black Friday traditioneel op koopjesjacht gaat voor de feestdagen. Ook in Europa bieden steeds meer retailers op deze dag scherpe kortingen aan om consumenten tot aankopen te verleiden.

 • 24 November 2017 om 09:15

Rustig begin beurshandel Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak is vrijdag iets hoger begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het groen. De aandacht gaat vooral uit naar de Amerikaanse consument die op deze zogenoemde Black Friday traditioneel op koopjesjacht gaat voor de feestdagen.

 • 24 November 2017 om 09:15

Banken blijven meewerken aan Libor-rente

LONDEN (AFN) - De Britse toezichthouder FCA heeft afspraken gemaakt met twintig banken, die beloofd hebben dat zij gegevens blijven aanleveren voor de vaststelling van de Libor-rente. Daarmee is het voortbestaan van dat tarief verzekerd, totdat het zoals eerder aangekondigd eind 2021 wordt vervangen.

 • 24 November 2017 om 09:00

Staking bij Amazon in Duitsland

LEIPZIG (AFN/DPA/RTR) - Werknemers van Amazon in Duitsland leggen vrijdag op Black Friday bij meerdere vestigingen het werk neer. Het webwinkelconcern levert vanuit Duitsland ook aan Nederlandse klanten. Of die daardoor langer op hun pakjes moeten wachten, is nog onduidelijk.

 • 24 November 2017 om 08:36
โŒ