[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017Belegger.nl - Financieel nieuws

Wall Street in het rood

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de week begonnen. Halverwege de sessie stonden de drie belangrijkste graadmeters eensgezind in de min. De weer verder oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea drukte op het sentiment.

 • 25 September 2017 om 19:29

Ajax boekt winst dankzij transfers

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft in het boekjaar 2016/2017 mede dankzij fors meer inkomsten uit transfers een winst na belastingen geboekt van 49,5 miljoen. Een jaar geleden was er nog sprake van een klein verlies voor de Amsterdamse voetbalclub.

 • 25 September 2017 om 18:33

Accountantsreus Deloitte gehackt

LONDEN (AFN) - Accountants- en adviesbureau Deloitte is ten prooi gevallen aan hackers. Daardoor zijn mogelijk vertrouwelijke plannen en e-mailwisselingen van een aantal grote klanten van de firma op straat komen te liggen. Dat heeft het bedrijf bevestigd na berichtgeving van het Britse dagblad The Guardian.

 • 25 September 2017 om 15:23

Wolters Kluwer rondt kapitaalreductie af

ALPHEN AAN DEN RIJN (AFN) - Wolters Kluwer heeft een eerder aangekondigde vermindering van het uitstaande aandelenkapitaal afgerond. De informatieleverancier heeft daarbij bijna 11,6 miljoen aandelen ingetrokken.

 • 25 September 2017 om 17:52

BAM gaat school bouwen in Engeland

HEMEL HAMPSTEAD (AFN) - BAM gaat een school bouwen in het Engelse Huddersfield, heeft de bouwer bekendgemaakt. Met de opdracht voor de bouw van de Beaumont Primary Academy is 10 miljoen pond, zo'n 11,4 miljoen euro, gemoeid.

 • 25 September 2017 om 17:52

Europese beurzen doen stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs is maandag dicht bij huis gebleven. Elders in Europa werden overwegend kleine verliezen geleden. Beleggers waren voorzichtig na de uitslag van de Duitse verkiezingen. De regerende christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel verloren daar fors, maar bleven de grootste partij. Ook huidig coalitiepartner SPD leverde flink in, waardoor het voor Merkel lastig gaat worden om een nieuwe coalitie te vormen.

 • 25 September 2017 om 17:50

AEX blijft op kleine winst staan

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs laat in de middaghandel nog altijd een kleine plus zien. Ook de beurs in Frankfurt staat in het groen, elders in Europa laten de beursgraadmeters verliezen zien. Beleggers verwerkten de uitslag van de Duitse verkiezingen en hielden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

 • 25 September 2017 om 15:55

Rustige opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met kleine uitslagen begonnen. Beleggers kijken uit naar toespraken van verschillende Fed-bestuurders die deze week op de agenda staan. Toehoorders zullen vooral gespitst zijn op aanwijzingen over het toekomstige monetaire beleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

 • 25 September 2017 om 15:45

'Hackers treffen accountantsreus Deloitte'

LONDEN (AFN) - Accountants- en adviesbureau Deloitte is ten prooi gevallen aan hackers. Daardoor zijn mogelijk vertrouwelijke plannen en e-mailwisselingen van een aantal grote klanten van de firma op straat komen te liggen, meldt het Britse dagblad The Guardian.

 • 25 September 2017 om 15:23

PPG voelt gevolgen van natuurgeweld

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfproducent PPG Industries heeft de afgelopen periode veel last gehad van natuurgeweld. Orkanen in het zuiden van de Verenigde Staten en aardbevingen in Mexico hadden in het derde kwartaal een averechts effect op de winst dat kan oplopen tot omgerekend ruim 20 miljoen euro.

 • 25 September 2017 om 14:59

'Rustige opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de nieuwe handelsweek maandag naar verwachting met kleine uitslagen beginnen. Beleggers zijn naarstig op zoek naar richting en kijken uit naar toespraken van verschillende Fed-bestuurders die deze week op de agenda staan. Fed-preses Janet Yellen zal dinsdag spreken. Toehoorders zullen vooral gespitst zijn op aanwijzingen over het toekomstige monetaire beleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

 • 25 September 2017 om 14:59

Air France-dochter Joon onthult bestemmingen

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Joon, een nieuw dochterbedrijf van Air France, begint in december met vluchten vanuit Parijs naar Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. De eerste verre bestemmingen, die vanaf de zomer van 2018 in de dienstregeling komen, zijn Fortaleza in Brazilië en Mahé op de Seychellen.

 • 25 September 2017 om 12:51

BAM daalt op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs koerste maandag licht in de plus. De andere Europese beursgraadmeters lieten overwegend kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de uitslag van de Duitse verkiezingen en hielden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

 • 25 September 2017 om 11:50

Alarm over meer gebouwen met zwakke vloeren

EINDHOVEN (AFN) - Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie. Directielid Simon Wijte van adviesbureau Hageman heeft dat maandag gezegd bij de presentatie van zijn onderzoek naar de instorting van het gebouw in Eindhoven.

 • 25 September 2017 om 10:19

Overname Deense betalingsverwerker Nets

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense betalingsverwerker Nets wordt overgenomen door de Amerikaanse investeerder Hellman Friedman in een deal van 5,3 miljard dollar. Na afronding van de overname wordt Nets van de beurs gehaald. Nets is de grootste digitale betalingsverwerker van Scandinavië.

 • 25 September 2017 om 11:11

Parkeergarage Eindhoven ingestort na bouwfout

EINDHOVEN (AFN) - De instorting van de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport eind mei is veroorzaakt door een technische fout. De vloeren van de parkeergarage voldeden niet aan de norm en waren niet sterk genoeg. Onderzoeken in opdracht van Eindhoven Airport en bouwer BAM hebben dat uitgewezen.

 • 25 September 2017 om 10:19

Duits ondernemersvertrouwen iets gedaald

MÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in september licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde onderzoeksinstituut Ifo maandag.

 • 25 September 2017 om 10:14

'Prijs Carver Korea lijkt aan hoge kant'

AMSTERDAM (AFN) - De prijs van bijna 2,3 miljard euro die Unilever betaalt voor het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea lijkt aan de hoge kant. Daar staat echter tegenover dat de Zuid-Koreaanse huidverzorgingsmarkt tot de meest ontwikkelde en sterkst groeiende ter wereld behoort. Dat meldde ING in een reactie.

 • 25 September 2017 om 09:45

'Beoogd topman GrandVision zeer ervaren'

AMSTERDAM (AFN) - De beoogde topman van GrandVision, Stephan Borchert, heeft de afgelopen jaren zijn strepen verdiend in de detailhandel en dat kan de uitbater van optiekketens goed van pas komen. Dat concluderen analisten van KBC Securities maandag in een rapport.

 • 25 September 2017 om 09:40

Damrak begint met klein verlies

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak wist maandag het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beursgraadmeters lieten kleine bewegingen zien. Beleggers verwerkten de uitslag van de Duitse verkiezingen en hielden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

 • 25 September 2017 om 09:13
โŒ