[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020Belegger.nl - Financieel nieuws

Trump weet niet of VS en China ooit met elkaar overweg kunnen

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump weet niet of de Verenigde Staten ooit goed overweg kunnen met China. Hij zei ook op een andere manier te kijken naar de eerder tussen de landen overeengekomen eerste fase van de handelsdeal.

 • 5 Juni 2020 om 17:10

Amsterdamse beurs stevig in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag op duidelijke winst. De verrassend sterke cijfers over de werkgelegenheid in de Verenigde Staten zorgden voor optimisme op de handelsvloeren. Verder was aandeel van Air-France KLM de grote winnaar op het Damrak. Luchtvaartaandelen trekken de laatste tijd veel positieve aandacht dankzij het groeiende aantal landen dat hun grenzen weer openen op tijd voor de belangrijke zomermaanden.

 • 5 Juni 2020 om 15:45

Wall Street hoger na verrassende daling werkloosheid VS

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de werkloosheid in de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat de werkloosheid in mei onverwacht is gedaald, met ook onverwachte groei van de werkgelegenheid in 's werelds grootste economie.

 • 5 Juni 2020 om 15:39

Belgisch planbureau rekent op bijna 11 procent economische krimp

BRUSSEL (AFN) - De economie van België krimpt dit jaar naar verwachting met 10,6 procent door de coronacrisis. Dat is de sterkste neergang sinds de Tweede Wereldoorlog, meldt het Federaal Planbureau van België.

 • 5 Juni 2020 om 15:37

'Wall Street verwerkt onverwachte daling werkloosheid VS'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een hogere opening. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de werkloosheid in de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat de werkloosheid in mei onverwacht is gedaald in mei, met ook onverwachte groei van de werkgelegenheid in 's werelds grootste economie.

 • 5 Juni 2020 om 15:07

Banenrapport onverwacht lichtpunt voor economie VS

WASHINGTON (AFN) - De werkloosheid in de Verenigde Staten is in mei gedaald tot 13,3 procent. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er in de grootste economie van de wereld vorige maand ruim 2,5 miljoen banen bij ten opzichte van april. Daarmee deed de economie het veel beter dan verwacht en lijkt het herstel al ingezet.

 • 5 Juni 2020 om 14:59

Moeder British Airways bekijkt rechtszaak over quarantaineregels

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Britse luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de Britse overheid over haar plannen voor verplichte quarantaine van passagiers tegen het coronavirus. Dat zei IAG-topman Willie Walsh die vreest dat daardoor het herstel van de luchtvaart wordt ondermijnd. Topman Michael O'Leary van Ryanair heeft ook al kritiek geuit op de plannen.

 • 5 Juni 2020 om 13:52

Vakbond CNV verwacht ontslagronde bij KLM in juli

AMSTERDAM (AFN) - De zwaar onder de coronacrisis lijdende luchtvaartmaatschappij KLM komt in juli waarschijnlijk met een ontslagronde, zegt vakbond CNV. De bond vreest dat gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn, omdat te weinig medewerkers gebruik zullen maken van de huidige vrijwillige vertrekregeling, die vanaf deze maand voor het hele personeel is opengesteld. CNV vertegenwoordigt de belangen van het grondpersoneel. Pilotenbond VNV sluit gedwongen ontslagen onder piloten niet uit, zei voorzitter Willem Schmid op NPO Radio 1.

 • 5 Juni 2020 om 13:10

Bombardier Aviation snijdt in personeelsbestand

MONTREAL (AFN) - Bombardier Aviation grijpt vanwege de coronacrisis flink in omdat de opdrachten sterk zijn afgenomen. Bij de Canadese producent van zakenvliegtuigen verdwijnen circa 2500 banen.

 • 5 Juni 2020 om 12:56

Van der Gaag twee jaar langer trainer Jong Ajax

AMSTERDAM (AFN) - Mitchell van der Gaag blijft langer trainer van Jong Ajax. De Amsterdamse club heeft overeenstemming bereikt met de 48-jarige coach over een nieuw contract dat loopt tot de zomer van 2023. De oude verbintenis met Van der Gaag, die sinds 2019 hoofdtrainer is van het beloftenelftal van Ajax, liep tot en met 30 juni 2021.

 • 5 Juni 2020 om 12:56

'ItaliΓ« denkt aan bescherming Generali tegen buitenlandse kopers'

MILAAN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Italiaanse staat overweegt een speciale wet te gebruiken om verzekeringsreus Assicurazioni Generali tegen buitenlandse overnames te beschermen. Dat meldden Italiaanse media.

 • 5 Juni 2020 om 12:45

Britse automaker Bentley schrapt tot duizend banen

CREWE (AFN/BLOOMBERG) - De Britse maker van luxeauto's Bentley wil tot duizend banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk. De Volkswagen-dochter, die al jaren te kampen heeft met een lage winstgevendheid, doet dat om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

 • 5 Juni 2020 om 12:31

Peking waarschuwt VS om beursnoteringen Chinese bedrijven

PEKING (AFN/RTR) - China heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat regels om Chinese bedrijven met Amerikaanse beursnoteringen te schrappen de relaties tussen beide landen ernstig kunnen schaden. Volgens Washington gebruiken Chinese ondernemingen frauduleuze boekhoudpraktijken.

 • 5 Juni 2020 om 12:01

Beurzen hervatten rally, Air France-KLM wint 12 procent

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen pakten vrijdag de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De extra stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag al bekend werden gemaakt, vielen na enige aarzeling toch in goede aarde. Vooral de Europese luchtvaartaandelen waren in trek, nu steeds meer landen hun grenzen weer openen en het vliegverkeer voor de belangrijke zomermaanden wordt hervat.

 • 5 Juni 2020 om 11:59

'AMG kan profiteren van Duits steunpakket'

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) kan flink gaan profiteren van het economische steunpakket van 130 miljard euro dat de Duitse regering heeft aangekondigd. In dat pakket worden namelijk flinke stappen genomen om het gebruik van elektrische auto's te stimuleren. Dat meldde ING.

 • 5 Juni 2020 om 09:59

KBC verlaagt advies Retail Estates

AMSTERDAM (AFN) - De versoepeling van lockdownmaatregelen is weliswaar goed nieuws voor de detailhandel, maar winkeliers staan nog altijd onder druk door het nieuwe coronavirus. Analisten van KBC Securities vinden de bovengemiddelde koersstijging van winkelvastgoedfonds Retail Estates daarom geflatteerd. Ze verlagen hun advies voor het aandeel naar hold van buy.

 • 5 Juni 2020 om 09:35

Bundesbank verwacht komende jaren herstel van diepe recessie

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse economie zal volgend jaar en het jaar daarna waarschijnlijk flink gaan herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis. Dat schrijft de Duitse centrale bank.

 • 5 Juni 2020 om 09:34

Beurzen pakken opmars weer op

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won vrijdag terrein. Ook de andere Europese beursgraadmeters pakten de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent door de coronapandemie.

 • 5 Juni 2020 om 09:16

AEX begint met winst

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters pakten de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers ging onder meer uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent vanwege de coronapandemie.

 • 5 Juni 2020 om 09:16

BAM gaat bouwen voor Sheffield Hallam University

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM is door de Britse Sheffield Hallam University aangewezen als bouwer van de nieuwe campus. BAM vormt daarvoor samen met de universiteit, architecten- en ingenieursbureau BDP-Arup en vastgoeddienstverlener CBRE de Hallam Alliance. De partijen willen van ontwerp tot bouw samenwerken en delen ook de winsten en verliezen.

 • 5 Juni 2020 om 09:04
❌