[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018Belegger.nl - Financieel nieuws

Dip aluminiumprijs na hoop lichtere sancties

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten staan open voor verlichting van de sancties tegen de Russische aluminiumgigant Rusal. Het nieuws zorgde voor een flinke dip van de aluminiumprijzen, die eerder deze maand nog fors opliepen toen de VS de sancties bekendmaakte.

 • 23 April 2018 om 16:53

Groen licht voor De Vreede bij Wereldhave

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van vastgoedbedrijf Wereldhave hebben ingestemd met de benoeming van Dennis de Vreede als nieuwe financieel topman. Hij volgt Robert Bolier op, die eind februari liet weten geen nieuwe termijn te ambiëren.

 • 23 April 2018 om 16:18

Verkoop bestaande woningen VS in de lift

WASHINGTON (AFN) - De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in maart met 1,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars bekend.

 • 23 April 2018 om 16:05

Kleine plus Damrak in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag in de middaghandel weinig beweging zien. Beleggers leken het rustig aan te doen aan het begin van een drukke cijferweek. Op de Amsterdamse beurs profiteerde Philips van sterke kwartaalresultaten. De handelsupdates van BinckBank en Basic-Fit vielen minder in de smaak.

 • 23 April 2018 om 16:00

Groei industrie VS trekt aan

NEW YORK (AFN) - De activiteit in de industrie van de Verenigde Staten is in april sterker gegroeid dan in maart. Dat meldde onderzoeksbureau Markit op basis van een eerste schatting.

 • 23 April 2018 om 15:58

Wall Street opent licht hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met een kleine plus begonnen aan de handelsdag. De geopolitieke spanningen lijken weer wat verder afgenomen nu Noord-Korea heeft beloofd geen kernwapens meer te testen. Ook het bericht dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin met China wil praten over het handelsconflict deed de angst voor escalatie afnemen. Beleggers verwerken resultaten van enkele grote bedrijven.

 • 23 April 2018 om 15:46

Beleggers voelen ING aan tand over beloningen

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft op zijn aandeelhoudersvergadering veel kritiek en vragen over zich heen gekregen over het inmiddels ingetrokken voorstel over een forse salarisverhoging voor topman Ralph Hamers. SP-leider Lilian Marijnissen greep daarbij haar kans om in de zaal een betoog te houden om de top van de bank voortaan onder de cao te laten vallen.

 • 23 April 2018 om 15:46

Aandeelhouders Ajax steunen Blind

AMSTERDAM (AFN) - Danny Blind is officieel toegetreden tot de raad van commissarissen van Ajax. Een meerderheid van de aandeelhouders van de Amsterdamse club steunde maandag de voordracht van de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

 • 23 April 2018 om 14:46

'Wall Street voor licht hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een kleine plus bij opening. Geopolitieke spanningen lijken weer wat verder afgenomen nu Noord-Korea heeft beloofd geen kernwapens meer te testen. Ook het bericht dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin met China wil praten over het handelsconflict deed de angst voor verdere escalatie afnemen.

 • 23 April 2018 om 14:45

Herstructurering drukt winst Kimberly-Clark

DALLAS (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark is in het eerste kwartaal van dit jaar op een fors lagere winst uitgekomen, onder druk van kosten voor een omvangrijke herstructurering en hogere prijzen voor grondstoffen. De omzet van de maker van onder meer Huggies-luiers en Kleenex-tissues ging wel omhoog.

 • 23 April 2018 om 14:18

Consumentenbond klaagt over boeterentes Aegon

DEN HAAG (AFN) - Aegon legt regels voor het berekenen van boeterente bij het oversluiten van hypotheken volgens de Consumentenbond structureel uit in het nadeel van de klant. De organisatie heeft Aegon verzocht om zijn beleid aan te passen. Ook heeft de Consumentenbond aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevraagd om naar de handelswijze van het financiële concern te kijken. Volgens Aegon is het beleid inmiddels aangepast.

 • 23 April 2018 om 13:57

Forse omzetgroei voor Halliburton

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Halliburton heeft in het eerste kwartaal een fors hogere omzet behaald, vooral geholpen door de grote vraag naar zijn diensten in Noord-Amerika. Wel kondigde Halliburton aan de waarde van zijn investeringen in Venezuela volledig af te schrijven vanwege de diepe economische crisis in het land en de Amerikaanse sancties tegen Venezuela.

 • 23 April 2018 om 13:48

Van der Ploeg langer commissaris bij NSI

HOOFDDORP (AFN) - Voorzitter van de raad van commissarissen van NSI Luurt van der Ploeg blijft nog vier jaar aan. Aandeelhouders stemden tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in met een nieuwe termijn voor Van der Ploeg.

 • 23 April 2018 om 13:21

Hasbro voelt ondergang Toys 'R' Us

PAWTUCKET (AFN) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro is in het eerste kwartaal op een verlies uitgekomen met een flink gedaalde omzet. Het faillissement van de Amerikaanse speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us, een grote klant van het concern, had een gevoelige impact op de resultaten van Hasbro.

 • 23 April 2018 om 13:16

Air France voorziet kwart uitval door staking

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France voorziet dat dinsdag iets meer dan een kwart van de vluchten uitvalt. De zusteronderneming van KLM heeft dan weer last van een staking door een deel van het personeel.

 • 23 April 2018 om 12:31

Brussel onderzoekt staatssteun Alitalia

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar de financiële hulp die Alitalia heeft gekregen. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ging vorig jaar failliet en kreeg een overbruggingskrediet van 900 miljoen euro van de Italiaanse overheid om het bedrijf overeind te houden tot het verkocht kon worden. De commissie kijkt nu of die lening verboden staatssteun is.

 • 23 April 2018 om 11:52

Beperkte koersuitslagen op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven maandag dicht bij huis. Beleggers hielden hun kruit droog aan het begin van de drukke cijferweek. Op het Damrak stal Philips de show dankzij sterke kwartaalresultaten. De handelsupdates van BinckBank en Basic-Fit vielen in minder goede aarde.

 • 23 April 2018 om 11:51

Begrotingstekort eurolanden afgenomen

LUXEMBURG (AFN) - Het begrotingstekort van de eurolanden is vorig jaar gedaald tot 0,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone. In 2016 ging het nog om een tekort van 1,5 procent.

 • 23 April 2018 om 11:04

'Basic-Fit op koers'

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit is goed op weg om aan de verwachtingen voor 2018 te voldoen. Dat stellen analisten van ING naar aanleiding van de cijfers van het eerste kwartaal van de sportschooluitbater. De omzet steeg met een vijfde, het aantal nieuwe leden ging nog iets harder omhoog.

 • 23 April 2018 om 10:11

Industrie eurozone groeit minder sterk

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in april minder sterk gegroeid dan in maart. Dat maakte marktonderzoeker Markit bekend op basis van voorlopige cijfers.

 • 23 April 2018 om 09:25
โŒ