[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018Metronieuws Colums

It giet oan!

Door Iris van Lunenburg

Het blijft eigenaardig. Dat gevoel wanneer je vingers beginnen te ontdooien. Vingers die rood zijn aan de topjes. En waar een vreemde - en pijnlijke - tinteling in zit, die met geen handschoen weg te wrijven is.

Gisteren โ€” 22 Februari 2018Metronieuws Colums

Apocalyptische soundmixshow

Door Elfie Tromp

Clean Air Nederland heeft het voor elkaar: niet alleen een rookverbod in horecazaken, maar nu ook een verbod op de rookruimte. Rokers zijn nu écht alleen nog op het stoepje voor de deur aangewezen, waar ze niet alleen hun kans op kanker vergroten, maar in het gemiddelde Nederlandse avondklimaat ook die op een longontsteking. 

OuderMetronieuws Colums

Islamitisch stemvee met IS-paspoorten

Door Ebru Umar

Wonderbaarlijk klein gebleven, het nieuws dat SP, PvdA en GroenLinks in Rotterdam gaan samenwerken met het filiaal van de Moslimbroederschap NIDA. Alsof het geen nieuws is dat SP, PvdA en GroenLinks nu zó brutaal zijn de islamisering van Nederland zonder enige schroom na te streven. MSM mogen erin trappen, kunnen de betekenis en uitvoering ervan bagatelliseren, maar dat de Rotterdammer een duidelijke keuze heeft tussen islamisering of leefbaar, lijkt me evident. Maar islamisering is natuurlijk geen issue, hou ‘es op zeg met dat gedemoniseer! Dat kunnen anderen op het Mediapark stukken beter. 

Griep

Door Lars van der Werf

Slechts een griepje. Desondanks, voor iemand die nooit ziek is, zoals ik, is zo'n griep een hele opgave. Lichaam en griep verhouden zich hetzelfde tot elkaar als politiek en terrorisme. Iedereen waarschuwt je er ruim en breed voor, dat het je wel eens zou kunnen gaan overkomen. Maar je slaat alle waarschuwingen in de wind. Dat overkomt jou toch niet. En dan plotseling zit je rustig in de trein en is de vijand onder je neus bij je binnengekropen en is ze van binnenuit bezig je te saboteren. De eerste aanslag is in je longen, je hoest je gek. Eten lijkt vergiftigd, je houdt niets binnen. Er is binnen no-time een hevige Irak-oorlog gaande zonder dat je weet tegen wie. Je zet thuis lapmiddelen in. Je kruipt in bed, sluit je af van de buitenwereld, laat niets meer binnen. Je slikt tal van pillen die als populistische politici allemaal beterschap beloven, maar die geen van alle brengen. De buitenwacht zegt dat je het moet uitzieken. Uitroken. Je moet wachten tot de vijand op de knietjes zit en dan toeslaan met vruchtensap, hoestpastilles, een schoon bed en bloemen op tafel. 

Waar is die visie op de woningmarkt?

Door Iris van Lunenburg

„Ik denk dat het allemaal reuze meevalt. Echt overdreven al die paniek over de woningmarkt. Zo vermoeiend!”

Visie

Door Iris van Lunenburg

„Ik denk dat het allemaal reuze meevalt. Echt overdreven al die paniek over de woningmarkt. Zo vermoeiend!”

Halbe was de Ludo van de VVD

Door Elfie Tromp

Alles zal hij aan hem missen, zei premier Mark Rutte toen hij reageerde op aftreden van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra. Zijn stugge vriendelijkheid, zijn kapsel, alles. Dit is dan de partijleider die afscheid van je neemt. Wat hij zo goed aan je vond: je haar en je slechte manieren. Ook al gun ik Halbe weinig, toch had ik even met hem te doen. Nu heb ik onze minister-president op weinig poëtische uitspraken kunnen betrappen, maar dit is toch wel erg karig. Zeker omdat Rutte bij zijn recente ministeraanstellingen toch verzekerde dat hij wel degelijk de beste voor de baan had gekozen. Daar kon geen vrouw aan tippen.

Halbe Zijlstra is een leugenaar - ja รฉn

Door Ebru Umar

Nee, het doet mij geen plezier dat Halbe Zijlstra is ontmaskerd als leugenaar.

Nondeju

Door Lars van der Werf

Na 3 meter in het gras stonden we vast. ‘Nondeju’, bracht de taxichauffeur verbaasd uit. We waren in een weiland te Oijen, of nou ja, net buiten Oijen. Diep in Brabant. Ik moest in Oijen wezen om op te treden op een bruiloft, een kasteeltje net buiten het dorp. Op de heenweg kon ik met een buurtbus, een soort veredelde bestelwagen, tussen allemaal boodschappenbejaarden, maar na afloop van de bruiloft reed die niet meer en dus moest ik met een taxi naar het station van Oss. Die taxi kwam. Met Hans de taxichauffeur die, naar later bleek, al bijna z’n hele leven taxichauffeur was. En toch, met al die ervaring, ‘hedde ik dit nog nooi meegemak’, zoals Hans meerdere malen in origineel Brabants beduusd bleef herhalen toen we eenmaal slippend vast in het gras stonden. 

Laten we aardiger doen (en elkaar niet uitschelden)

Door Suzette Hermsen

Gisteren zeulde ik samen met mijn vriend een van mijn oude studentenmeubels over straat. Het was een kastje en ik had het ding op Marktplaats gezet omdat mr. Eega het ‘buitensporig lelijk’ vond. Zo lelijk zelfs, dat hij het niet eens kleding-over-gooiens-waardig vond. En dat wil wat zeggen, want de stoel in onze slaapkamer ligt doorgaans zo vol met zijn kledingstukken dat je bijna zou denken dat er bloedfanatiek aan kleding-jenga wordt gedaan.

Vrouwelijke waarde

Door Iris van Lunenburg

„Tekstboek voorbeeld van wat er gebeurt als vrouwen hun stem laten horen in de publieke ruimte. Vrouwelijke politici ’schreeuwen’ en ’drammen’ volgens Elsevier. In plaats van dat ze zich profileren of gewoon een moeilijk debat aangaan. Do better!”

De vieze business die politiek heet

Door Ebru Umar

Voor wie het nog niet weet: Yernaz Ramautarsing is een Nederlander van Surinaamse afkomst. Hij is donker, heeft een twinkeling in zijn ogen, is niet mijn type (te jong bovendien) en staat nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen.

Ik moet overal om janken

Door Lianne Marije Sanders

Ik ben een emotioneel wrak. Altijd al geweest. Psychisch helemaal door elkaar gefrommeld. Geeft niks, moet je alleen even weten. Ik zei laatst nog tegen m’n vriend: ‘Maar ik heb je ook nooit gezegd dat het leuk ging worden.’ Was-ie het mee eens. 

Waar is De Ware nou?!

Door Iris van Lunenburg

„Hoe kan je de omstandigheden manipuleren zodat vriendschap, liefde wordt? Hoe?! (...) Ik wil gewoon antwoord!” Een jonge vrouw vraagt, lachend wanhopig, datingadvies aan psychiater Glenn Helberg. We zijn in debatcentrum De Balie, waar ik een avond over partnerkeuze in de liefde presenteer. Het is uitverkocht. Sterker nog: het was twee dagen na aankondiging al uitverkocht. Zonder reclame. En dankzij de jonge makers van de Balie Academie, die een sterke, inhoudelijke line-up hebben gemaakt. Denk: Neurobioloog Dick Swaab, theoloog Janneke Stegeman, socioloog Jitse Schuurmans, sociaal wetenschapper Linda Duits en de fantastische Glenn Helberg. Bovendien komt de meest romantische dag van het jaar steeds dichterbij. Valentijnsdag. Het merendeel van de zaal is vrouw. Het merendeel is vrijgezel. En allemaal vragen we ons af: waar is De Ware nou?!

Jouw social media worden gecensureerd

Door Elfie Tromp

„Je moet optimistisch zijn om de wereld te willen veranderen”, is een citaat van Facebook-man Mark Zuckerberg. „Wij doen dat elke dag, met elke connectie die we mogelijk maken.”

Help! Een roedel luizenmoeders

Door Ebru Umar

Het enige wat hij nog niet weet van me zijn mijn pincode, m’n gewicht, bh-maat en het aantal kilometers op de teller van de MINI, maar dat is ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd. 

Gelukkig is er dan altijd nog IKEA

Door Lars van der Werf

‘Als je bij ons thuis IKEA roept, flikkert het hele zooitje in mekaar’, hoor je wel eens iemand zeggen. Daarmee bedoelende dat de gehele inboedel afkomstig is van de Zweedse meubelgigant. Bij ons thuis viel dat wel mee, want mijn vader is een meubelmaker en had veel zelf gemaakt. Maar toen ik op kamers ging in Utrecht, was op één lamp aan het plafond na (die hing er al) alles van IKEA. De kasten, tafel, stoelen, het bed. Alles. Sommige van die spullen heb ik nu nog staan in m’n grote-mensen-huis.

Moderne liefdadigheid

Door Iris van Lunenburg

„En vergeet je niet om je gespaarde punten op te maken? Ze zijn nog geldig tot en met 28 januari!”

Iedereen krijgt babyโ€™s, ik word maar niet volwassen

Door Suzette Hermsen

Mijn beste vriendin gaat trouwen. Toen ze me dat vertelde, wist ik niet of ik moest huilen van geluk, of van totale paniek. Ik zou willen dat het het eerste was, maar bij nader inzien weet ik eigenlijk wel zeker dat het dat laatste was.

Moderne liefdadigheid

Door Iris van Lunenburg

„En vergeet je niet om je gespaarde punten op te maken? Ze zijn nog geldig tot en met 28 januari!”

โŒ