[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020AD Buitenland

Iran: passagiersvliegtuig neergehaald door fout met radar

Iran zegt dat een blunder met een radarsysteem de belangrijkste menselijk fout was die leidde tot het neerhalen van een passagiersvliegtuig. Daarbij kwamen begin dit jaar alle 176 mensen om het leven die aan boord waren van het toestel van Ukraine International Airlines.

 • 12 Juli 2020 om 12:46

Besmette Indiase superster vraagt niet in paniek te raken als coronavirus uit de hand loopt

India wordt keihard geraakt door het coronavirus. Er is veel zorg nu superster Amitabh Bachchan is geveld. Na de Verenigde Staten en Brazilië staat het in de top drie van landen die de grip op verspreiding van het virus kwijt lijken te zijn.

 • 12 Juli 2020 om 12:23

Op reis? Zo krijg je oog voor unieke plekken (en vermijd je drukke hotspots)

We mogen voorzichtig aan weer op vakantie. Wie de hotspots wil mijden kan terecht bij Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van reisplatform Wander-Lust.nl. Van hen verscheen het boek Off The Beaten Track.

 • 12 Juli 2020 om 11:58

Iran geteisterd door reeks mysterieuze explosies en ongelukken

Zeven opmerkelijke incidenten binnen twee weken. Wat of wie zit er achter de reeks mysterieuze explosies en ongelukken in Iran?

 • 12 Juli 2020 om 10:22

β€˜Britse olympiΓ«rs gebruikt als proefkonijnen voor β€˜wondermiddel’ van US Special Forces’

Uit onderzoek is acht jaar na dato gebleken dat Britse atleten op de Olympische Spelen te Londen in 2012 door UK Sport als proefkonijnen werden ingezet. Men testte toen een experimenteel energiedrankje dat oorspronkelijk was ontworpen voor de US Special Forces. Het zorgde volgens de Britse krant Daily Mail voor heel wat neveneffecten bij enkele sporters.

 • 12 Juli 2020 om 10:35

Het mysterie van de explosies die Irans nucleaire ambities plagen

Zeven opmerkelijke incidenten binnen twee weken. Wat of wie zit er achter de reeks mysterieuze explosies en ongelukken in Iran?

 • 12 Juli 2020 om 10:22

Spannende presidentsverkiezingen bepalend voor Poolse rol in Europa

Wie de vandaag de spannende presidentsverkiezingen in Polen wint, weet niemand. Maar het belang is groot. Vooral omdat de winnaar de toekomst van het land binnen de Europese Unie zal beïnvloeden: nemen de Polen verder afstand van Brussel of schuiven ze toch weer wat aan.

 • 12 Juli 2020 om 09:01

β€˜Moeder van verdwenen Glee-actrice Naya Rivera is elke dag bij het meer’

De Amerikaanse politie heeft onderwaterbeelden vrijgegeven van de zoektocht naar Glee-actrice Naya Rivera (33), die woensdag verdween tijdens een boottocht met haar 4-jarige zoontje. Haar familie is de wanhoop nabij: de moeder van Rivera is elke dag bij het meer waar ze voor het laatst werd gezien.

 • 12 Juli 2020 om 08:45

Bulgaarse president vraagt ontslag regering, premier weigert

De centrumrechtse regering van de Bulgaarse premier Boyko Borissov weigert op te stappen, ondanks dagenlange demonstraties en oproepen van onder meer de president om te vertrekken. ,,Niets houdt ons in de regering, behalve verantwoordelijkheid’’, zei Borissov zaterdagavond in een video op Facebook. Want, zo zegt de minister-president: ,,Als de socialisten de macht in Sofia overnemen, breken ze de staat af.’’

 • 12 Juli 2020 om 02:53

Veiligheidsraad akkoord met hervatting hulp SyriΓ«

De VN-Veiligheidsraad heeft zaterdag ingestemd met het hervatten van de humanitaire hulp aan Syrië. Er is een compromis bereikt door de noodhulp via slechts één grensovergang te laten verlopen, dat waren er eerst twee.

 • 12 Juli 2020 om 01:35
Gisteren β€” 11 Juli 2020AD Buitenland

Lawine oorzaak mysterieuze dood skigroep in Oeral 1959

Ruim zestig jaar na de mysterieuze dood van een groep langlaufers in de Oeral hebben de Russische autoriteiten een nieuwe, ultieme verklaring voor het drama gepresenteerd. Een lawine is verantwoordelijk geweest voor de tragedie op de Djatlovpas in 1959, waardoor negen sportieve avonturiers omkwamen.

 • 11 Juli 2020 om 20:56

Nederlandse zweefvliegers omgekomen bij botsing boven Duitsland: bewoners hoorden harde knal

Bij een botsing tussen twee Nederlandse zweefvliegtuigen boven het Duitse Dülmen, zo'n 50 kilometer over de grens bij Winterswijk, zijn beide vliegers vanmiddag om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer bevestigd tegenover Duitse media. Een van de slachtoffers is een man van eind twintig.

 • 11 Juli 2020 om 16:52

Kwijtschelden straf Trumps vertrouweling Stone β€˜ongekende historische corruptie’

President Trump gebruikt zijn macht om een oude vriend uit de gevangenis te houden. Hij scheldt de straf van de flamboyante politieke zwendelaar Roger Stone kwijt. ,,Dit is ongekende, historische corruptie.”

 • 11 Juli 2020 om 19:23

Fransen in de rij voor Nederlandse β€˜dementie-games’

Een Nederlandse uitvinding om met games dementerenden te helpen, is wereldwijd een succes. Zelfs de Franse presidentsvrouw Brigitte Macron is geïnteresseerd.

 • 11 Juli 2020 om 18:44

Nederlandse zweefvliegtuigen botsen boven Duitsland: twee doden, bewoners hoorden harde knal

Bij een ongeluk met twee zweefvliegtuigen boven het Duitse Dülmen zijn vanmiddag twee doden gevallen, waaronder een Nederlandse man van eind twintig. De twee toestellen, beide met Nederlandse registratienummers, kwamen volgens ooggetuigen met elkaar in botsing.

 • 11 Juli 2020 om 16:52

Erwin praatte met Srebrenica-gangers over trauma’s: β€˜Hij kreeg beeld van bebloede handen niet uit zijn hoofd’

Lafaards werden ze hier genoemd, de Dutchbatters die in 1995 bij het drama in Srebrenica waren. Ze keerden met trauma’s terug naar Nederland, waar ze tegen veel onbegrip opliepen. Erwin Kamp, geestelijk verzorger bij Defensie, praatte daarover lang en veel met teruggekeerde VN-soldaten. ,,Ze werden niet begrepen. Dat heeft tot een aantal zelfmoorden geleid, helaas.”

 • 11 Juli 2020 om 18:30

Hoe valse Picasso’s politie naar Italiaanse kunstzwendelaar leidden

Een kunstzwendelaar uit Rome is ontmaskerd dankzij speurwerk van de Nederlandse politie. Die kwam hem op het spoor via een vervalste ets van Pablo Picasso op een veiling in Maastricht. De Italiaan blijkt in tal van landen tientallen valse Picasso’s op veilingen te hebben aangeboden.

 • 11 Juli 2020 om 18:00

Nederlandse dode bij crash zweefvliegtuigen Duitsland

Bij een ongeluk met twee zweefvliegtuigen boven het Duitse Dülmen zijn vanmiddag twee doden gevallen, waaronder een Nederlandse man van eind twintig. De twee vliegtuigen zijn mogelijk met elkaar in botsing gekomen.

 • 11 Juli 2020 om 16:52

Twee doden bij crash zweefvliegtuigen Duitsland, toestellen mogelijk Nederlands

Bij een ongeluk met twee zweefvliegtuigen boven het Duitse Dülmen zijn vanmiddag twee doden gevallen. De twee vliegtuigen, die volgens het Duitse Bild uit Nederland afkomstig zijn, zouden met elkaar in botsing zijn gekomen.

 • 11 Juli 2020 om 16:52

Vakantiedrukte op de wegen: bijna duizend kilometer file in Frankrijk

Nederlandse reizigers onderweg naar de Middellandse Zee en andere bestemmingen in het zuiden moeten rekening houden met forse vertraging. Door druk vakantieverkeer bereikten de files in Frankrijk vanmiddag rond het middaguur een hoogtepunt.

 • 11 Juli 2020 om 13:40
❌