[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017AD Buitenland

Nederland wint Europese lobbystrijd: Medicijnagentschap naar Amsterdam

Het Europees Medicijnagentschap komt naar Nederland. In een uiterst spannende race haalde Amsterdam op het nippertje, door loting, het prestigieuze agentschap binnen. In de derde en laatste stemronde haalden Amsterdam en Milaan allebei 13 punten. 

 • 20 November 2017 om 16:43

Amsterdam bij laatste twee in strijd om Medicijnagentschap

De strijd om de vestigingsplaats voor het Medicijnagentschap gaat nog tussen Amsterdam en Milaan. De derde concurrent, Kopenhagen, is inmiddels afgeschud. Dat bleek zojuist na twee stemmingsronde onder de ministers van Buitenlandse Zaken uit de Europese Unie.

 • 20 November 2017 om 16:43

Advocaten MH17: Russische staatsbank aansprakelijk

Advocaten willen de grootste Russische staatsbank aansprakelijk stellen voor de ramp met vlucht MH17. De vermoedelijke daders werden gefinancierd via rekeningen van de Sberbank. Daarmee houden ze de bank medeverantwoordelijk voor de terreurdaad, die aan 298 mensen het leven kostte.

 • 20 November 2017 om 17:18

Amsterdam bij laatste drie in strijd om Medicijnagentschap

Amsterdam blijft in de race als kandidaat-vestigingsplaats voor het Medicijnagentschap, maar Milaan is favoriet. Ook andere geduchte tegenstander Kopenhagen, haalde zonder kleerscheuren de tweede stemronde. Het gaat nu tussen die drie. Nederland haalde 20 punten binnen, evenals Kopenhagen. Milaan scoorde met 25 stemmen het best, aldus EU-bronnen.

 • 20 November 2017 om 16:43

Drie concurrenten minder in Europese lobbystrijd om medicijnagentschap

Drie van de 19 steden die kandidaat stonden voor hervestiging van het Europese Medicijnagentschap (Ema) hebben zich in de aanloop naar de definitieve stemming later vandaag teruggetrokken. Na Malta, dat al sinds vrijdag geen kandidaat meer is, hebben nu ook Kroatië en Ierland hun kandidaturen (Zagreb en Dublin) ingetrokken, aldus bronnen in Brussel.

 • 20 November 2017 om 16:43

Dode bij explosie in staalfabriek in Gent

Bij een ontploffing bij staalbedrijf ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen en zijn twee personen zwaargewond geraakt. Ook wordt een aantal mensen vermist, melden Belgische media.

 • 20 November 2017 om 16:43

Holocaust-overlevende (102) ontdekt na ruim 70 jaar dat ook zijn broer geluk had

Veronderstel je ruim 70 jaar dat je ouders en twee jongere broers de Tweede Wereldoorlog niet overleefden, blijkt een van die broers net als jij geluk te hebben gehad en sta je opeens oog in oog met zijn enige zoon. Het is het onthutsende verhaal van Eliahu Pietruszka (102) uit Israël.

 • 20 November 2017 om 16:33

Tabaksindustrie mΓ³et adverteren dat ze roker verslaafd wil maken

Tabaksproducenten in Amerika moeten vanaf 26 november in advertenties toegeven dat ze de consument bewust verslaafd willen maken. Dat heeft een Amerikaanse rechter besloten.

 • 20 November 2017 om 16:14

Merkel beleeft haar zwaarste politieke crisis

De gezichten staan op onweer in Berlijn. Na wekenlang onderhandelen is het bondskanselier Angela Merkel niet gelukt een regering te vormen. Hoe moet het nu verder in Duitsland? Vier scenario's.

 • 20 November 2017 om 14:29

Belgische oud-rechter wekt woede: β€˜Slachtoffers moeten Dutroux vergeven’

Een Belgische oud-rechter heeft grote woede gewekt met zijn oproep aan de slachtoffers van Marc Dutroux om de kindermoordenaar te vergeven. De oproep komt van Christian Panier, die eerder Dutroux’ ex-vrouw en medeplichtige Michelle Martin onderdak bood.

 • 20 November 2017 om 12:47

Amerikaan bouwt stoomraket om te bewijzen dat de aarde plat is

Mad Mike Hughes gelooft niet in wetenschap. Aero- en hydrodynamica zijn volgens de excentrieke Amerikaan slechts een verzameling formules. Net als de manier waarop voorwerpen zich door de ruimte verplaatsen. Wat hij wel gelooft, is dat de aarde plat is. Om dat te bewijzen bouwde hij de afgelopen jaren een met stoom aangedreven raket die hem komend weekend de ruimte in moet tillen.

 • 20 November 2017 om 11:08

Tien jaar cel voor vader die schedelbreuk bij baby sloeg door potje FIFA

Een 22-jarige man uit het Belgische Westende heeft in de Brugse rechtbank tien jaar cel gekregen omdat hij zijn zoontje vorig jaar een twaalfvoudige schedelbreuk sloeg. De rechtbank oordeelde dat Bram L. zijn zoontje niet wilde doden, maar veroordeelde hem wel voor de onmenselijke behandeling van het kind.

 • 20 November 2017 om 10:42

Zijlstra pleit voor lijmpoging bij Duitse coalitiebesprekingen

Nieuwe verkiezingen in Duitsland zijn het slechtst denkbare scenario. Dat zegt minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken), nu de formatieonderhandelingen bij de oosterburen zijn vastgelopen. Hij roept de partijen op opnieuw om tafel te gaan. 

 • 20 November 2017 om 10:38

Medicijnagentschap: eerste drie punten voor Nederland

Nederland zal zichzelf vandaag in de eerste stemronde over de nieuwe vestigingsplaats van het Europese Medicijnagentschap (Ema) zonder schroom de eerste drie punten toekennen. Dat zei minister Zijlstra (Buitenlandse Zaken) vanmorgen bij aankomst in Brussel. Naar wie de andere stemmen gaan (twee plus nog één) wilde hij niet zeggen.

 • 20 November 2017 om 09:34

Koningin 'Lilibeth' en Philip vieren 70ste huwelijksdag met intiem etentje

Als 13-jarig meisje werd de huidige koningin Elizabeth verliefd op de knappe Philip, de 18-jarige prins van Griekenland en Denemarken. Vandaag vieren ze hun zeventigste huwelijksdag, een mijlpaal die nooit eerder door een Britse vorst werd bereikt.

 • 20 November 2017 om 07:52

Massamoordenaar Charles Manson na ruim 45 jaar gevangenisstraf overleden

Charles Manson, de Amerikaanse sekteleider die zijn volgelingen in de jaren 60 aanzette tot gruwelijke moorden in Californië, is gisteren overleden. Hij werd 83 jaar. De zus van actrice Sharon Tate, een van de slachtoffers van Manson, meldde het overlijden als eerste. Zij was door de gevangenis op de hoogte gesteld.

 • 20 November 2017 om 07:11

Deze foto’s moet je gezien hebben

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.

 • 20 November 2017 om 06:59

ArgentiniΓ« bidt voor bemanning duikboot

Er zijn tekenen van leven. De uit Argentinië afkomstige paus en heel Argentinië leven mee met de 44 opvarenden van de 'San Juan'.

 • 20 November 2017 om 06:51

Gratieverzoek IsraΓ«lische militair die Palestijn doodschoot afgewezen

De Israëlische president Reuven Rivlin heeft het gratieverzoek afgewezen van de militair die een straf van 14 maanden uitzit wegens het doodschieten van een ongewapende Palestijnse arrestant. Volgens Rivlin was de straf al verlaagd en zou gratie niet op zijn plaats zijn.

 • 20 November 2017 om 03:59

Trump ruziet met vader basketballers: Ik had ze in de cel moeten laten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter hard uitgehaald naar de vader van een van de drie basketballers die in China waren opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. ,,Ik had ze in de gevangenis moeten laten zitten'', zo twittert hij.

 • 20 November 2017 om 01:55
❌