[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018AD Buitenland

Waar is echtgenote van Marokkaanse koning?

Waar is Lalla Salma en wat is er met haar gebeurd? De echtgenote van de Marokkaanse koning Mohammed VI is wereldwijd onderwerp van speculatie en geruchten, waarbij Spaanse media op basis van een artikel in weekblad Hola! meldden dat de koning (54) en zijn prinses-gemaal (39) zijn gescheiden.

 • 22 Maart 2018 om 22:08

EU-top: Geen blokkade op techtaks

De eerste discussie op EU-leidersniveau over de snelle invoering van een belasting op grote internetbedrijven heeft geen blokkades opgeleverd. Geen enkel land verzet zich tegen verdere studie en een nieuwe discussie in juni.

 • 22 Maart 2018 om 21:38

Handlanger Dutroux mag wennen aan vrijheid

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, mag sinds kort wennen aan vrijheid. Hij bracht onlangs 36 uur buiten de gevangenismuren door. Dat zal de komende tijd, met een aantal beperkingen, vaker gebeuren.

 • 22 Maart 2018 om 21:19

Twee jaar na terreuraanslagen in BelgiΓ« krijgt Molenbeek een Cruyff Court

Op de kop af twee jaar na de bloedige terreuraanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel hebben buitenland-minister Stef Blok en zijn Belgische collega Didier Reynders vanmiddag in Sint Jans Molenbeek een Cruyff Court geopend.

 • 22 Maart 2018 om 20:08

Raadsel mini-mummie opgelost: Ata is aards

De herkomst van de raadselachtige mini-mummie uit Chili, die door velen als een buitenaards wezentje werd gezien, is bekend. Het piepkleine, slechts 15 centimeter lange gemummificeerde skelet met de vreemd uitgerekte schedel en de grote oogkassen is menselijk, vrouwelijk om precies te zijn.

 • 22 Maart 2018 om 19:28

'Mentaal vermogen Skripals mogelijk aangetast'

Het mentale vermogen van de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia is mogelijk aangetast door de aanval met zenuwgas begin maart. Het is onduidelijk of ze zullen herstellen, zei een Britse rechter vandaag in een uitspraak.

 • 22 Maart 2018 om 18:31

Schandaal in kamp Auschwitz: IsraΓ«lische tiener plast op monument

Een 19-jarige Israëli is gisteren in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau II gearresteerd nadat hij zijn blaas had geleegd op de trap van een monument voor de slachtoffers van het kamp. Na een urenlang politieverhoor legde het Poolse Openbaar Ministerie hem een boete op van omgerekend zo'n 1.200 euro.

 • 22 Maart 2018 om 17:37

Deze foto's moet je hebben gezien

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.

 • 22 Maart 2018 om 16:55

Zuckerberg: #deletefacebook weinig gevolgen

De ophef over het lekken van datagegevens en de daaropvolgende #deletefacebook-campagne heeft volgens Facebookbaas Mark Zuckerberg nog geen grote gevolgen gehad voor het aantal gebruikers.

 • 22 Maart 2018 om 16:08

Frankrijk zucht onder eerste stakingsdag deze lente

De Franse ambtenaren hebben vandaag het openbare leven in Frankrijk goeddeels lamgelegd. Spoorwegen, ziekenhuizen, onderwijs en de luchtverkeersleiders staken tegen maatregelen van de regering van president Macron. Hij is volgens de vakbonden een 'liberale pletwals'.

 • 22 Maart 2018 om 15:49

May: Rusland bedreiging voor heel Europa

De Britse premier Theresa May wil een eensgezinde en scherpe Europese veroordeling van de Russische agressie tegen het westen. Rusland, aldus May, 'is een bedreiging voor heel Europa'.

 • 22 Maart 2018 om 15:35

Rijdende pantoffel vindt eigen 'parkeerplaats'

Als we auto’s zichzelf kunnen laten parkeren waarom dan niet pantoffels? De Japanse autofabrikant Nissan heeft serieus werk van gemaakt van die ludieke vraag en bij wijze van knipoog de eerste zelf-parkerende pantoffels ontworpen. Handig voor mensen die ze altijd kwijtraken want de sloffen rijden keurig terug naar een vooraf ingestelde plek.

 • 22 Maart 2018 om 13:42

Trump haalt uit: Ik zou gevecht met gestoorde Joe Biden winnen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar voormalig vicepresident Joe Biden. De Democraat zou gezegd hebben Trump 'bont en blauw' hebben geslagen als hij met hem op school had gezeten.

 • 22 Maart 2018 om 13:00

Hond mag nu ook mee naar de bios

Het is begonnen in San Francisco, maar inmiddels lijkt het een rage in de Verenigde Staten. Speciale voorstellingen voor honden zijn ook aangekondigd in Ierland en Groot-Brittannië. Vijftien Britse bioscopen vertonen dit weekend de film Isle of Dogs voor viervoeters.

 • 22 Maart 2018 om 12:37

Herdenking aanslagen Brussel gaat mis: 'premier kwam ons zelfs niet groeten'

De slachtofferorganisaties zijn niet tevreden met het verloop van de herdenking van de aanslagen van 22 maart, vandaag exact twee jaar geleden, op de luchthaven van Zaventem. De families van de slachtoffers die de herdenking bijwoonden, zijn niet tevreden met het verloop van de plechtigheid en de houding van de regeringsleiders.

 • 22 Maart 2018 om 12:16

Ambtenaar verandert van geslacht om vijf jaar eerder met pensioen te gaan

Een ambtenaar bij de Argentijnse belastingdienst is een procedure gestart om van geslacht te veranderen. Dat zou hij niet doen om emotionele, maar om puur praktische redenen doen: hij wil vijf jaar eerder met pensioen.

 • 22 Maart 2018 om 11:20

Karen ligt twee jaar na aanslagen Brussel nog steeds in het ziekenhuis

Karen Northshield stond op 22 maart 2016 in de rij op de luchthaven van Zaventem om in te checken voor haar vlucht naar de VS. De Belgisch-Amerikaanse stond vlak in de buurt toen de eerste bom afging. Ze raakte zwaargewond en ligt twee jaar na de aanslagen nog steeds in het ziekenhuis.

 • 22 Maart 2018 om 10:44

Mauro (79) is de enige bewoner van een Italiaans droomeiland

De 79-jarige Mauro Morandi verruilde 29 jaar geleden zijn huis op het vasteland voor een hut op Budelli, een verlaten eiland in de La Maddalena-archipel voor de kust van Sardinië. Sinds enige tijd heeft hij een smartphone en via sociale media deelt hij sindsdien adembenemende foto's.

 • 22 Maart 2018 om 10:37

Politie geeft beelden vrij van fatale aanrijding met zelfrijdende Uber-auto

De politie van Tempe in de Amerikaanse staat Arizona heeft beelden van de dodelijke aanrijding met een zelfrijdende auto van Uber vrijgegeven. De beelden zijn gemaakt vanuit de wagen en laten niet het ongeval zelf zien, maar de vrouw die voor de zekerheid achter het stuur zat. Te zien is dat ze niet oplette, toen de auto een 49-jarige voetganger aanreed.

 • 22 Maart 2018 om 07:54

May vraagt EU-landen ook Russische diplomaten uit te wijzen

De Britse premier Theresa May vraagt Europese leiders om ook Russische diplomaten uit te zetten 'om zo het netwerk van het Kremlin in Europa te ontmantelen'. De Britse krant The Guardian meldde vandaag dat May op de Europese top van donderdag en vrijdag waarschuwt dat de Russische president Vladimir Poetin de komende jaren een dreiging vormt.

 • 22 Maart 2018 om 08:48
❌