[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019AD Buitenland

Koning treedt tijdens β€˜verkleedpartijtje’ toe tot Orde van de Kouseband

Het is één van de vele verkleedpartijen aan het Britse hof (dixit Prins Charles), maar wel een heel oude en de belangrijkste van allemaal. Morgen treedt koning Willem-Alexander toe tot de Orde van Kouseband. Net als zijn moeder, koningin Beatrix, 30 jaar geleden.

 • 16 Juni 2019 om 10:22

Britten sturen extra mariniers naar Perzische Golf na aanvallen op tankers

De Britse marine stuurt honderd manschappen naar de Perzische Golf om te helpen met de bescherming van Britse schepen. De maatregel volgt op een aantal aanslagen op olietankers de afgelopen week. De mariniers zullen meevaren op de Britse oorlogsschepen die er patrouilleren en daar snelle reactie-eenheden vormen.

 • 16 Juni 2019 om 04:07

Doden door botsing vliegtuigjes vlak voor landing, helikopter ontsnapt aan klap

Twee vliegtuigjes zijn op elkaar gebotst terwijl ze allebei een regionale luchthaven in Nieuw-Zeeland naderden. Beide piloten kwamen door de klap om het leven.

 • 16 Juni 2019 om 08:54

Duitse sweet sixteen eindigt in totale chaos: vechtpartijen en stenen naar politie

Een verjaardagsfeest van een meisje dat zestien werd, is in Duitsland totaal uit de hand gelopen. Toen agenten het feest beëindigden, kregen ze stenen naar hun hoofd geslingerd door de grotendeels beschonken visite, meldden Duitse media.

 • 16 Juni 2019 om 06:47

β€˜Kinderterreur, pardon? Je moet ze met rust laten’

Deze week ontstond ophef over de twee IS-wezen die naar Nederland terugkwamen. Op verzoek van deze krant schreef historicus Chris van der Heijden een opiniestuk. Zijn betoog: mensen die deze kinderen niet willen beschermen spoelen hun eigen principes door de goot.

 • 16 Juni 2019 om 06:00

Ook Saoedische kroonprins geeft Iran schuld van aanvallen op tankers

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verdenkt Iran ervan achter de aanvallen te zitten op de twee olietankers in de Golf van Oman. In een interview met de krant Asharq al-Awsat roept hij de internationale gemeenschap op om een ,,resoluut standpunt’’ in te nemen.

 • 16 Juni 2019 om 04:07

Vijf doden bij botsing tussen trein en auto in Polen

In Polen zijn vijf inzittenden van een auto om het leven gekomen door een botsing met een trein. Het ongeluk gebeurde zaterdagavond in de buurt van het gehucht Nowa Wies Kacka in het zuidwesten van Polen, meldt de Poolse nieuwszender TVN24.

 • 16 Juni 2019 om 03:34

Tsunami-alarm na zeebeving bij Nieuw-Zeeland opgeheven

Na een zware aardbeving met een kracht van 7,4 in de Grote Oceaan bij de onbewoonde Kermadeceilanden hebben de Nieuw-Zeelandse autoriteiten zondagochtend korte tijd een tsunami-alarm afgekondigd. Inmiddels is het alarm weer opgeheven.

 • 16 Juni 2019 om 03:06

β€˜Iran roept Britse ambassadeur op het matje’

De ambassadeur van Groot-Brittannië in Iran is zaterdag op het matje geroepen bij het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Iran pikt het niet dat Londen het land ervan beschuldigt achter de aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman te zitten. Dat meldt het Iraanse persagentschap Irna.

 • 16 Juni 2019 om 01:12

Toeriste omgekomen tijdens noodweer op Meer van Genève

Een toeriste, wier nationaliteit nog niet bekendgemaakt is, is zaterdag in de late namiddag overleden op het Meer van Genève in Zwitserland. Het kanton werd geteisterd door stevig onweer, met regen, hagel en rukwinden.

 • 16 Juni 2019 om 00:23
Gisteren β€” 15 Juni 2019AD Buitenland

Eerste mis in Notre-Dame sinds brand: bisschop met witte bouwhelm

Vandaag is de eerste mis in de Notre-Dame weer gehouden sinds de kathedraal in Parijs deels afbrandde op 15 april. Aartsbisschop van Parijs Michel Aupetit hield de dienst voor dertig priesters in de kapel achter het koor.

 • 15 Juni 2019 om 19:04

Alligator met groot keukenmes in zijn kop gespot in Texas

In de Amerikaanse staat Texas is een alligator gesignaleerd met een groot keukenmes in de kop. Dat iemand het dier heeft geprobeerd te verwonden of doden met een welgemikte messenworp zorgt voor veel woede bij de lokale bevolking. Volgens experts ziet het er waarschijnlijk erger uit dan het in werkelijkheid is.

 • 15 Juni 2019 om 18:16

Amanda Knox huilend: β€˜Een dief heeft Meredith vermoord, ik niet’

De Amerikaanse Amanda Knox, die vier jaar in een Italiaanse cel zat voor de moord op een medestudente, maar uiteindelijk werd vrijgesproken, heeft voor het eerst sinds haar vrijspraak gesproken in Italië. Op een congres over strafrecht sprak ze vandaag over haar zaak. ,,Het was voor mij onmogelijk een eerlijk proces te hebben.”

 • 15 Juni 2019 om 14:22

Stel na homofobe aanval in Londen: 'Jongens zagen ons als seksobject’

Bij de twee lesbische vrouwen die eind mei slachtoffer werden van ernstig homogeweld in Londen, overheerst twee weken later nog altijd boosheid en ongeloof. Vijf jonge mannen sloegen de vrouwen tot bloedens toe in elkaar omdat ze weigerden elkaar te zoenen en te strelen. ,,Die kinderen dachten dat we daar waren om hen te vermaken. Ze zagen ons als seksobject, meer niet.”

 • 15 Juni 2019 om 11:37

Ambassadeur MarriΓ«t Schuurman: Veel diplomatieke diensten zijn behoorlijk macho

Mensenrechtenambassadeur Marriët Schuurman (49) reist de hele wereld over. Door Nederlandse mannen wordt ze nog weleens aangezien voor secretaresse. ,,Als vrouw leer je gebruik te maken van onderschatting.’’

 • 15 Juni 2019 om 06:01

Omstreden uitleveringswet Hongkong na massaal protest van de baan

Het bestuur van Hongkong zet een omstreden uitleveringswet voorlopig in de ijskast. De hoogste bestuurder van de Aziatische metropool, Carrie Lam, maakte vandaag bekend dat de doorvoering van het wetsvoorstel voor onbepaalde tijd wordt opgeschort.

 • 15 Juni 2019 om 09:45

Facebook blijft bouwen: de vraag is, hoe lang nog?

Terwijl er een felle privacyoorlog woedt en miljardenboetes dreigen, blijft de sfeer binnen de muren van de Facebook-campus in Californië amazing, terrific en wonderful. Journalisten van over de hele wereld werden daar deze week getrakteerd op een gelikte PR-show. ,,Niet die whiteboards fotograferen aub!”

 • 15 Juni 2019 om 06:00

Ambassadeur MarriΓ«t: Alleen Nederlandse mannen zien mij aan voor secretaresse

Mensenrechtenambassadeur Marriët Schuurman (49) reist de hele wereld over. Door Nederlandse mannen wordt ze nog weleens aangezien voor secretaresse. ,,Als vrouw leer je gebruik te maken van onderschatting.’’

 • 15 Juni 2019 om 06:01

Nederland wil eind aan export plastic afval

Nederland wil dat westerse landen stoppen met het exporteren van plastic afval. Hiervoor pleit staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) vandaag richting haar internationale collega’s op de G20-bijeenkomst rondom milieu en energie in Japan.

 • 15 Juni 2019 om 08:00

Facebook: We zullen absoluut nooit je data verkopen

Terwijl er een felle privacyoorlog woedt en miljardenboetes dreigen, blijft de sfeer binnen de muren van de Facebook-campus in Californië amazing, terrific en wonderful. Journalisten van over de hele wereld werden daar deze week getrakteerd op een gelikte PR-show. ,,Niet die whiteboards fotograferen aub!”

 • 15 Juni 2019 om 06:00
❌