[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019AD Buitenland

Brexit zorgt voor piek in aantal Britten dat Nederlander wordt

De maand januari, waarin premier Theresa May een belangrijke brexitstemming in het Britse Lagerhuis genadeloos verloor, heeft gezorgd voor een piek in het aantal Britten dat zich laat naturaliseren tot Nederlander. Er vonden tachtig naturalisaties plaats, tegen tweehonderd over heel 2018.

 • 21 Februari 2019 om 16:20

Kritiek op Britse dierentuin die bezoekers laat touwtrekken met leeuw

Een Britse dierentuin krijgt bakken kritiek van dierenrechtenactivisten, omdat ze bezoekers voor 17 euro laten touwtrekken met leeuwen en tijgers. Een nogal wrede competitie, vinden de initiatiefnemers van een petitie, die de dierentuin oproept ermee te stoppen.

 • 21 Februari 2019 om 15:32

Braziliaanse politie rolt 'Air CocaΓ―ne' op

De federale Braziliaanse politie heeft 47 vliegtuigen in beslag genomen van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog. In deze politieoperatie die 'Flak' heet, zijn 54 arrestatiebevelen uitgevaardigd en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking.

 • 21 Februari 2019 om 14:27

Nasa zoekt grappige astronaut voor missie naar Mars

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is op zoek naar astronauten met gevoel voor humor die voor een vrolijke noot kunnen zorgen tijdens toekomstige missies naar de rode planeet Mars. Volgens Nasa is een komisch bemanningslid cruciaal om de sfeer aan boord van een ruimteschip, dat circa acht maanden onderweg zal zijn, goed te houden.

 • 21 Februari 2019 om 14:13

Vermiste hond na 101 dagen terug bij zijn baasjes

Na 101 dagen is hond Kingston weer herenigd met zijn baasjes. De hond verdween spoorloos tijdens de verwoestende natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië afgelopen najaar.

 • 21 Februari 2019 om 13:43

β€˜Vrouw overlijdt na eten van giftige paddenstoel in restaurant met Michelin-ster’

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van een 46-jarige vrouw. Ook zijn achttien andere gasten ziek geworden na een bezoek aan het restaurant. Ze hadden allemaal het verrassingsmenu met daarin morieljes besteld. De zaak is voorlopig dicht.

 • 21 Februari 2019 om 13:10

Zweeds klimaatboegbeeld Greta (16) spreekt politici toe

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft vandaag in Brussel een toespraak gehouden voor EU-politici, onder wie Europees Commissievoorzitter Juncker. De 16-jarige scholiere riep hen op de waarschuwingen van klimaatwetenschappers niet in de wind te slaan en meer te doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

 • 21 Februari 2019 om 11:20

FOX News-presentator over uitschelden Nederlandse journalist: β€˜Het was terecht’

Hoewel FOX News-presentator Tucker Carlson spijt heeft dat hij scheldwoorden gebruikte tegen de Nederlandse historicus en journalist Rutger Bregman, vindt hij wél dat hij met zijn bewoordingen Bregman accuraat typeert. Bregman werd bekend nadat hij vorige maand op het World Economic Forum in Davos had gepleit voor hogere belastingen voor de rijken van deze wereld.

 • 21 Februari 2019 om 11:11

Belgische toeriste vlucht β€˜totaal in shock’ na één dag vakantie weg uit India

Een Belgische toeriste die vakantie wilde vieren in India zat amper één dag na haar aankomst in New Delhi al weer in een vliegtuig terug naar haar eigen land. Zò geschrokken was ze door wat haar was overkomen op haar eerste vakantiedag.

 • 21 Februari 2019 om 11:00

Belgische toeriste vlucht na amper één dag vakantie weg uit India: β€˜Totaal in shock door wat me overkwam’

Een Belgische toeriste die vakantie wilde vieren in India zat amper één dag na haar aankomst in New Dehli al weer in een vliegtuig terug naar haar eigenland. Zò geschrokken was ze door wat haar was overkomen op haar eerste vakantiedag.

 • 21 Februari 2019 om 11:00

Kakkerlakkenplaag ziekenhuis blijkt sabotage van boze verpleegkundigen

Verpleegkundigen van een ziekenhuis in de Italiaanse stad Napels hebben deze week tientallen kakkerlakken losgelaten op de afdeling spoedeisende hulp. Ze deden dit om de directie in diskrediet te brengen en aan te tonen dat het Vecchio Pellegrini hospitaal te vies zou zijn om te werken.

 • 21 Februari 2019 om 10:53

Duitse politie doorzoekt woningen van verdachte islamisten

In Duitsland is de politie bezig met een grote huiszoekingsactie. Zestien woningen van vermoedelijk islamitische extremisten in het westen en midden van het land worden doorzocht. Twaalf mannen worden verdacht van het beramen van een terroristische aanslag.

 • 21 Februari 2019 om 10:02

Raadsel waarom zebra’s strepen hebben mogelijk opgelost

Het evolutionaire vraagstuk waarom zebra’s strepen hebben is mogelijk opgelost. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de strepen insectenwerend werken. Het patroon verwart vliegen en ontmoedigt ze op de vacht te landen. De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Plos One.

 • 21 Februari 2019 om 06:59

β€˜Insider vliegveld Gatwick achter dronechaos’

Een (ex-)werknemer van het Engelse vliegveld Gatwick zou achter de chaos zitten die er in december met drones werd veroorzaakt. Als gevolg van rondvliegende drones werden enkele dagen voor Kerstmis meer dan duizend vluchten geschrapt. Dit trof zeker 140.000 reizigers.

 • 21 Februari 2019 om 04:33

Paus tempert verwachtingen top over kindermisbruik in kerk: 'Misbruik zal altijd blijven bestaan’

Behalve bisschoppen zijn ook slachtoffers naar Rome afgereisd voor de top over kindermisbruik in de katholieke kerk die vandaag begint. De verwachtingen zijn hooggespannen. ,,Ze kunnen een kind ergens op de wereld redden.''

 • 21 Februari 2019 om 07:33

Piloot F-16 over strijd tegen IS: Mijn grootste angst was pech

Nederlandse F-16 vliegers gooiden meer dan 2100 bommen op IS in Irak en Syrië. In een exclusieve 4-delige serie samen met National Geographic die elke donderdag verschijnt (zie hierboven aflevering één) vertellen ze openhartig over hun ervaringen. ,,Mijn grootste angst was dat ik pech zou krijgen in het kalifaat.’’

 • 21 Februari 2019 om 06:26

Mysterie waarom zebra’s strepen hebben mogelijk opgelost

Het evolutionaire vraagstuk waarom zebra’s strepen hebben is mogelijk opgelost. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de strepen insectenwerend werken. Het patroon verwart vliegen en ontmoedigt ze op de vacht te landen. De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Plos One.

 • 21 Februari 2019 om 06:59

Vlaamse skiester (33) komt om in lawine: β€˜Broer groef haar eigenhandig uit de sneeuw’

Voor de ogen van haar broer is een Edegemse vrouw van 33 jaar tijdens het skiën bedolven onder een lawine in het Centraal-Aziatische Kirgizië. ,,Hij heeft Klaartje met eigen handen uitgegraven en een half uur gereanimeerd. Maar ze was al dood."

 • 21 Februari 2019 om 06:49

F16-vlieger blikt terug op IS-strijd: Mijn grootste angst was pech

Nederlandse F-16 vliegers gooiden meer dan 2100 bommen op IS in Irak en Syrië. In een exclusieve 4-delige serie die elke donderdag verschijnt (zie hierboven aflevering één) vertellen ze openhartig over hun ervaringen. ,,Mijn grootste angst was dat ik pech zou krijgen in het kalifaat.’’

 • 21 Februari 2019 om 06:26

Mysterie Taliban-leider eindelijk ontsluierd

Vanaf de inval in Afghanistan in 2001 verdween Talibanleider moellah Omar van de radar. De wereld weet alleen dat hij in 2013 is overleden. De Nederlandse journaliste Bette Dam is er als eerste in geslaagd om de blanco levensjaren van Omar in te vullen.

 • 21 Februari 2019 om 06:00
❌