[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Augustus 2018AD Buitenland

Doodstraf voor 45 mensen in LibiΓ« wegens rol in opstand

Een gerechtshof in Libië heeft woensdag 45 mensen veroordeeld tot de dood door een vuurpeloton. Ze krijgen deze straf voor het doden van mensen tijdens de opstand in de Libische hoofdstad Tripoli in 2011.

 • 16 Augustus 2018 om 02:32
Gisteren β€” 15 Augustus 2018AD Buitenland

'Man die brandbommen naar consulaat gooide is door Turken gezocht PKK-lid'

De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

 • 15 Augustus 2018 om 23:04

Trump acht voormalig CIA-baas John Brennan niet langer betrouwbaar

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de betrouwbaarheidsverklaring van voormalig CIA-directeur John Brennan ingetrokken.

 • 15 Augustus 2018 om 22:41

Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd

De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerde van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefde ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote.

 • 15 Augustus 2018 om 21:58

Nederlander (19) omgekomen bij jetski-ongeval op Malta

Een negentienjarige Nederlander is vandaag op Malta door een ongeval om het leven gekomen. Hij werd in de middag geraakt door een jetski in St. George's Bay, meldt de Times of Malta.

 • 15 Augustus 2018 om 21:39

FOX-presentatrice: Denemarken is socialistische staat vol cupcake-cafΓ©s

Een presentatrice van de Amerikaanse tv-zender FOX Business heeft zich de verbijstering van Denemarken op haar hals gehaald door het land af te schilderen als een 'socialistische staat' waar werkelijk van alles mis is.

 • 15 Augustus 2018 om 20:40

Omwonenden Morandibrug zijn ziedend: Wij zagen dit aankomen

Een dag nadat de Morandibrug in Genua met donderend geraas naar beneden kwam, reageren omwonenden met onverholen woede. Ze hadden de exploitant vergeefs op de slechte staat van de brug gewezen. ,,Ze zijn alleen maar met geld verdienen bezig.''

 • 15 Augustus 2018 om 20:39

Ruim 800 Franse bruggen β€˜staan op instorten’

In vakantieland Frankrijk kennen honderden bruggen zo’n slechte staat van onderhoud, dat instortingsgevaar dreigt. Stom toeval: de Franse regering heeft daarom kort voor de brugramp in Genua een grootschalig renovatieplan voorgesteld. Het budget voor onderhoud wordt met ingang van volgend jaar met zo’n 25 procent verhoogd.

 • 15 Augustus 2018 om 19:30

Noodtoestand in Genua, langdurig verkeersdrama dreigt

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.

 • 15 Augustus 2018 om 18:36

Twintig Soedanese schoolkinderen verdrinken na omslaan bootje op Nijl

Meer dan twintig schoolkinderen in de leeftijd van zeven tot zestien jaar zijn in wateren langs de rivier de Nijl in Soedan verdronken toen hun bootje op weg naar school zonk.

 • 15 Augustus 2018 om 19:10

Na plastic tasje en rietje ligt in VS nu de ballon onder vuur

Plastic tasjes zijn al een tijdje niet meer gratis en supermarkt Lidl stopt volgend jaar zelfs helemaal met de verkoop van plastic wegwerpartikelen. McDonald's en Starbucks verruilen de plastic rietjes bij hun drankjes voor een milieuvriendelijker exemplaar. In Amerika heeft men de volgende vervuiler al op het oog: de ballon.

 • 15 Augustus 2018 om 19:03

Laila verruilde Amstelveen voor IsraΓ«l: 'Het is een start-up nation'

In 2016, na het behalen van haar master aan de VU, verruilde de Joodse Laila van Ments (25) Amstelveen voor Israël. Waarom zette ze die stap en hoe vergaat het haar nu?

 • 15 Augustus 2018 om 19:00

Aanstaande vader Gianluca klampt zich vast aan metaaldraad en overleeft ramp

Het had weinig gescheeld of ook Gianluca Ardini (29) had de brugramp bij het Italiaanse Genua niet overleefd. Maar Ardini overleefde, door zich vast te klampen aan metaaldraden. In september wordt hij vader van een zoontje. 'Het is een wonder', zegt zijn vriendin Giulia.

 • 15 Augustus 2018 om 18:50

Premier roept noodtoestand uit in Genua, langdurig verkeersdrama dreigt

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio Genua waar dinsdag een cruciale verkeersbrug instortte. Hij zei dat dit op verzoek van de plaatselijke autoriteiten te doen.

 • 15 Augustus 2018 om 18:36

Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid moet de cel in

De rechter op Curaçao heeft vandaag oud-minister van Volksgezondheid Jacinta Constancia veroordeeld tot twintig maanden cel voor oplichting.

 • 15 Augustus 2018 om 17:40

Krakende pyloon van brug Genua zorgt dat bewoners nog niet naar huis kunnen

De meer dan driehonderd gezinnen die na de ineenstorting van de verkeersbrug in Genua zijn geëvacueerd, kunnen niet naar huis. Een ander deel van de ingestorte brug lijkt op punt van instorten te staan.

 • 15 Augustus 2018 om 17:27

Zo belabberd zag de brug in Genua eruit voordat hij instortte

Een tragedie waar je op kon wachten: dat gevoel houden Italiaanse ingenieurs over aan de instorting van de Ponte Morandi, zeker nu er foto's van vroeger opduiken. Daarop is te zien in wat voor belabberde staat de brug verkeerde.

 • 15 Augustus 2018 om 09:00

'Taliban trekken veiligheidsgarantie voor Rode Kruis-medewerkers in'

De Taliban staan niet meer garant voor de veiligheid van Rode Kruis-medewerkers. De opstandelingen vinden dat de hulporganisatie meer had moeten doen voor strijders die vastzitten in Kabul, bericht de BBC.

 • 15 Augustus 2018 om 14:48

Johnsons konden vrijuit bellen vanuit politiecel

Alexander en Luna Johnson konden vrijuit bellen toen ze na de dood van Ivana Smit twee weken in de politiecel zaten op verdenking van drugsgebruik. Ook pakten de rechercheurs mogelijk bewijsmateriaal in het appartement met blote handen aan om het in enveloppen te stoppen.

 • 15 Augustus 2018 om 12:33

Zeker 39 doden na instorten brug Genua

Het dodental na het instorten van een verkeersbrug in de Italiaanse havenstad Genua is opgelopen tot 39. Dat melden Italiaanse media. Onder de doden zijn twee kinderen.

 • 15 Augustus 2018 om 05:00
❌