[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020AD Buitenland

Lichaam van vermiste Kennedy-telg gevonden

Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. De 41-jarige Maeve Kennedy McKean raakte donderdag na een kano-ongeval vermist.

 • 7 April 2020 om 05:18

Australische kardinaal door hooggerechtshof vrijgesproken van misbruik

Het Australische hooggerechtshof heeft de van misbruik beschuldigde kardinaal George Pell in hoger beroep vrijgesproken. De 78-jarige Pell, die ruim een jaar in de cel zat, werd met onmiddellijke ingang vrijgelaten. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk.

 • 7 April 2020 om 02:18

Australische kardinaal in hoger beroep vrijgesproken van misbruik

Het Australische hooggerechtshof heeft de van misbruik beschuldigde kardinaal George Pell in hoger beroep vrijgesproken. De 78-jarige Pell werd met onmiddellijke ingang vrijgelaten.

 • 7 April 2020 om 02:18
Gisteren β€” 6 April 2020AD Buitenland

Britse premier Boris Johnson overgebracht naar intensive care

De Britse premier Boris Johnson is opgenomen op de intensive care. De 55-jarige Johnson kwam gisteren vanwege het coronavirus in het ziekenhuis terecht. Vanmiddag is zijn toestand verslechterd, blijkt uit een verklaring van Downing Street.

 • 6 April 2020 om 21:26

Britse premier Johnson naar intensive care

Britse media melden dat de Britse premier Boris Johnson met het coronavirus is opgenomen op de intensive care. De 55-jarige Johnson kwam gisteren in het ziekenhuis terecht, vanmiddag is zijn toestand verslechterd.

 • 6 April 2020 om 21:26

Aziatische bevolking wil af van dierenmarkten

In Azië hebben mensen het wel gehad met de zogenoemde wildlife markets, de markten waar je exotische dieren kunt kopen voor consumptie. De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische dierenmarkten in China. Daarom willen volgens het Wereldnatuurfonds WWF mensen in Azië nu van de markten af.

 • 6 April 2020 om 21:01

β€˜Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

 • 6 April 2020 om 21:00

23 jaar cel voor moord op journalist en zijn verloofde in Slowakije

Een Slowaakse rechtbank heeft de voormalige soldaat Miroslav Marcek tot een celstraf van 23 jaar veroordeeld voor de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova. Het paar werd op 21 februari 2018 doodgeschoten in hun woning in het dorp Vleka Maca.

 • 6 April 2020 om 18:50

Het coronanieuws van maandag 6 april: bijlezen in één minuut

De stroom aan nieuwsberichten over het coronavirus is amper bij te benen. In dit artikel brengen we het belangrijkste nieuws van vandaag in een kort overzicht.

 • 6 April 2020 om 18:21

Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: β€˜Voor de zekerheid’

Bill Gates laat met zijn bekende stichting fabrieken bouwen voor vaccins tegen het coronavirus. De oprichter van Microsoft kiest de zeven meest veelbelovende vaccins uit, maar slechts twee daarvan zullen ook gebruikt gaan worden. Hiermee hoopt de miljardair sneller een vaccin beschikbaar te maken. ,,Zo verspillen we geen tijd.’'

 • 6 April 2020 om 16:42

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd.

 • 6 April 2020 om 15:36

Bill (104) en Ada (103) mogelijk oudste patiΓ«nten die het coronavirus versloegen

In de Amerikaanse staat Oregon en het stadje Biella in het noorden van Italië zijn twee stokoude coronapatiënten genezen verklaard. Het gaat om Bill Lapschies (104) en de 103 jaar oude Ada Zanusso. Zeer waarschijnlijk zijn Lapschies en Zanusso, die ook de uitbraak van de Spaanse griep in 1918 overleefden, wereldwijd de oudste patiënten die de strijd tegen het nieuwe griepvirus Covid-19 hebben gewonnen.

 • 6 April 2020 om 15:03

Camilla en Charles na veertien dagen isolatie weer herenigd

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla kunnen elkaar na veertien dagen weer in de armen sluiten. De hertogin van Cornwall zonderde zich de afgelopen weken af nadat de Britse troonopvolger besmet was geraakt met het coronavirus.

 • 6 April 2020 om 14:33

Groep van β€˜paar honderd Nederlanders’ doet noodoproep uit Marokko: Help ons!

Een groep van ‘een paar honderd Nederlanders’ die ‘muurvast’ zit in Marokko doet een noodoproep aan de Nederlandse regering: haal ons terug. ‘Help ons. Wij willen naar huis’, schrijven zij in een brief die in het Nederlands, Frans en Arabisch is opgesteld. Het ministerie benadrukt dat er ‘alles’ aan wordt gedaan ook hen terug te halen.

 • 6 April 2020 om 13:01

Franse coronapatiΓ«nten met 300 kilometer per uur door het land

In Frankrijk zijn in de ene regio wel alle ziekenhuizen vol, maar in de andere regio niet. Daarom worden coronapatiënten nu massaal met treinen, vliegtuigen, ambulances, helikopters en marineschepen kriskras door het land verhuisd.

 • 6 April 2020 om 12:00

Duffy doet haar verhaal: Verkracht worden is alsof je doorleeft na moord

In een lang en emotioneel bericht op haar website heeft Duffy (35) dan toch details gedeeld over de vreselijke periode die ze heeft doorstaan. Eerder dit jaar verklaarde de zangeres haar jarenlange afwezigheid van het podium met een schokkend bericht over haar ontvoering en verkrachting, zonder in detail te treden. Nu deelt de popster uit Wales wel het hele verhaal.

 • 6 April 2020 om 06:13

Is zieke Johnson wel in staat om zijn land door de coronacrisis te leiden?

De ziekenhuisopname van Boris Johnson roept vragen op of de premier op dit moment wel in staat is om zijn land door de coronacrisis te leiden.

 • 6 April 2020 om 10:32

β€˜Corona legt de grootste pijnpunten van de Amerikaanse samenleving bloot’

New York maakt zich op voor de piek in de corona-epidemie, die deze week wordt verwacht. De armste New Yorkers worden het hardst getroffen.

 • 6 April 2020 om 09:58

Britse premier Boris Johnson werkt door vanuit het ziekenhuis

Boris Johnson heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis, tien dagen nadat bekend werd dat hij besmet is geraakt met het coronavirus. De Britse premier wordt vandaag verder onderzocht. De 55-jarige Johnson werkt door vanuit het ziekenhuis en geeft nog steeds leiding aan de Britse regering, benadrukt minister Jenrick van Huisvesting.

 • 5 April 2020 om 22:33

Britse vrouw (45) voor 22ste keer moeder geworden: β€˜Doodeng om nu in ziekenhuis te bevallen’

Sue (45) en haar 49-jarige echtgenoot Noel Radford uit Groot-Brittannië zijn dit weekend de trotse ouders geworden van hun tweeëntwintigste kind: een meisje dat na een bevalling van circa 10 uur ter wereld kwam. Het grootste en vruchtbaarste gezin van Engeland, wonend in het kuststadje Morecambe, is volgens eigen zeggen superblij met de kerngezonde baby die geheel tegen de zin van de moeder in, in het ziekenhuis werd geboren.

 • 6 April 2020 om 09:15
❌