[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018AD Buitenland

Gevlucht voor de Taliban, nu dood door terreur in Straatsburg

De Franse Afghaan Kamal Nagchchband vluchtte voor de Taliban weg uit Afghanistan. Zijn opnieuw opgebouwde leven in Straatsburg kwam deze week tot een einde, door de kogel van een moslim-extremist. Nagchchband werd dinsdag bij de terreuraanslag in de stad neergeschoten met een van zijn kinderen in zijn armen.

 • 14 December 2018 om 08:48

Drie vrouwen neergestoken in NΓΌrnberg, politie houdt grote klopjacht

In de Duitse stad Neurenberg jaagt de politie met speurhonden en helikopters naar een of meer daders van enkele steekpartijen donderdagavond waardoor drie vrouwen zwaargewond raakten. Twee van hen verkeren in levensgevaar, aldus Duitse media.

 • 14 December 2018 om 04:09

Hoe een Nederlands presentje voor Miranda Kerr de spil werd in een megaschandaal

Supermodel Miranda Kerr kreeg een peperdure piano cadeau van zakenman Jho Low. Wat niemand wist was dat de Nederlandse piano uit Zeewolde nu symbool staat voor een wereldwijd witwasschandaal, eentje dat de premier van Maleisië de kop kostte.

 • 14 December 2018 om 07:05

Verdachte van aanslag Straatsburg doodgeschoten door politie

De vermoedelijke dader van de terreuraanslag in Straatsburg, dinsdagavond, is doodgeschoten door de politie. Dat gebeurde toen Chérif Chekatt (29) op straat het vuur opende op drie politiemensen, meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

 • 13 December 2018 om 21:30

Veel gewonden bij busongeluk Duitsland

Bij een frontale botsing tussen een touringcar en een bouwvoertuig in de Duitse deelstaat Beieren zijn donderdagavond 22 mensen gewond geraakt. De buschauffeur en de drie inzittenden van het bouwvoertuig zijn er volgens de politie slecht aan toe.

 • 14 December 2018 om 05:50

Braziliaanse rechter laat gevluchte terrorist Battisti oppakken

Een rechter van het Braziliaanse hooggerechtshof heeft donderdag de onmiddellijke aanhouding bevolen van de oud-militair en extreemlinkse terrorist Cesare Battisti, met het doel hem uit te leveren aan Italië. Battisti werd in zijn thuisland tot levenslang veroordeeld voor verschillende politieke moorden die hij in de jaren 1970 gepleegd zou hebben als lid van de ‘Gewapende Proletariërs voor het Communisme’.

 • 14 December 2018 om 04:53

Meisje (7) sterft in cel grenspolitie VS

Een zevenjarig meisje uit Guatemala is aan uitputting en uitdroging overleden, terwijl ze in hechtenis was van de Amerikaanse grenspolitie. Het meisje maakte met haar vader deel uit van een groep van 163 migranten die illegaal de grens waren overgestoken tussen Mexico en de Verenigde Staten.

 • 14 December 2018 om 04:27

Vrouwen neergestoken in Neurenberg

In de Duitse stad Neurenberg zijn donderdagavond in een paar uur tijd op straat drie vrouwen neergestoken. De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats en de politie houdt er rekening mee dat het om een en dezelfde dader gaat.

 • 14 December 2018 om 04:09

Senaat VS daagt Trump uit met stemming over Saoedi-ArabiΓ«

De door de Republikeinen gedomineerde Amerikaanse Senaat wil dat een einde komt aan de militaire steun die Saoedi-Arabië van de VS krijgt bij het conflict in Jemen. Ook stemde het hogerhuis van het parlement voor een resolutie waarin de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van journalist Jamal Khashoggi.

 • 14 December 2018 om 03:40

EU tegen Britten: wat willen jullie nou eigenlijk?

De Europese Commissie (EC) is niet van plan opnieuw te onderhandelen over de tekst van het brexit-akkoord. Dat hebben de 27 Europese staatshoofden de Britse premier Theresa May donderdagavond in Brussel duidelijk gemaakt op de eindejaarstop.

 • 14 December 2018 om 02:59

Hongaren opnieuw de straat op tegen β€˜slavenwet’

Boze Hongaren zijn donderdag opnieuw de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering. Zo’n drieduizend betogers verzamelden zich buiten het parlement in de hoofdstad Boedapest en blokkeerden later een van de bruggen over de Donau.

 • 14 December 2018 om 02:14

β€˜Geld voor inauguratie Trump mogelijk onrechtmatig uitgegeven’

Federale aanklagers in New York onderzoeken mogelijk financieel wanbeleid van de commissie die de inauguratie van president Donald Trump regelde. De commissie zamelde destijds een recordbedrag in van 107 miljoen dollar (94 miljoen euro). Een deel daarvan zou op onrechtmatige wijze zijn uitgegeven, zeggen bronnen tegen The Wall Street Journal.

 • 13 December 2018 om 23:53
Gisteren β€” 13 December 2018AD Buitenland

Verdachte van aanslag Straatsburg gedood, IS claimt terreurdaad

De vermoedelijke dader van de terreuraanslag in Straatsburg, dinsdagavond, is doodgeschoten door de politie. Dat gebeurde toen Chérif Chekatt (29) op straat het vuur opende op drie politiemensen, meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

 • 13 December 2018 om 21:30

Verdachte terreuraanslag Straatsburg gedood bij schuilplaats

De vermoedelijke dader van de terreuraanslag in Straatsburg is doodgeschoten door de politie. Dat hebben politiebronnen verklaard tegenover Franse media. Chérif Chekatt werd gedood toen hij bij zijn schuilplaats het vuur opende op drie politiemensen.

 • 13 December 2018 om 21:30

Verdachte terreuraanslag Straatsburg gedood

De vermoedelijke dader van de terreuraanslag in Straatsburg is doodgeschoten door de politie. Dat melden Franse media op gezag van politiebronnen.

 • 13 December 2018 om 21:30

Twee arrestaties na illegale naaktfoto op piramide in Egypte

De Egyptische autoriteiten hebben twee mensen aangehouden nadat een rel was ontstaan over een pikante foto die zou zijn genomen op de beroemde Piramide van Cheops. Zij zouden de man en vrouw op de afbeelding hebben geholpen het duizenden jaren oude bouwwerk te beklimmen, bericht de nieuwssite Al-Ahram.

 • 13 December 2018 om 21:14

Premier MayBot, onverbeterlijk optimistisch en standvastig

De Britse premier Theresa May beleeft deze week de belangrijkste dagen van haar politieke carrière. Gisteren overleefde ze een vertrouwensstemming in haar Conservatieve partij, maar haar strijd is allesbehalve gestreden. Vandaag praat ze in Brussel nog één keer over haar brexitakkoord, dat in de huidige vorm op weinig goedkeuring kan rekenen in het Britse parlement. Een profiel van een standvastig premier.

 • 13 December 2018 om 19:59

Trouwe honden verrassen dakloos baasje dat in ziekenhuis belandde

Een verpleegster in een Braziliaans ziekenhuis was onlangs getuige van een bijzonder staaltje liefde tussen mens en dier. Een dakloze man werd opgenomen en kreeg onverwachts bezoek van een stel trouwe vrienden.

 • 13 December 2018 om 18:52

Vliegtuig keert om in VS na ontdekking menselijk hart aan boord

Een vliegtuig van Southwest Airlines heeft afgelopen weekend tot grote verbazing van passagiers rechtsomkeert gemaakt boven de Amerikaanse staat Idaho. De verbijstering werd alleen maar groter toen de piloot de reden onthulde: er lag een menselijk hart aan boord.

 • 13 December 2018 om 18:06

VS worstelt met smokkel vinkjes: vogels gebruikt bij zangwedstrijden

De autoriteiten op de John F. Kennedy-luchthaven in New York zitten in hun maag met de grootschalige smokkel van zangvogels. De vinkjes, vaak verstopt in bijvoorbeeld sokken of wc-rollen, worden ingezet bij zangwedstrijden.

 • 13 December 2018 om 17:47
❌