[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019AD Buitenland

Regering Mali stapt op, maand na bloedbad

Bijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

 • 19 April 2019 om 03:35

Vrouw komt om het leven bij β€˜terroristisch incident’ Noord-Ierland

In de Noord-Ierse stad Londonderry is een 29-jarige vrouw omgekomen bij wat de politie een ‘terroristisch incident’ noemt. Dat maakte de politie in Noord-Ierland donderdagavond bekend.

 • 19 April 2019 om 02:59

Rechter New York staat verplichte inenting mazelen toe

Een rechter in de Amerikaanse stad New York heeft een groep inwoners van stadsdeel Brooklyn in het ongelijk gesteld in een zaak rond verplichte inenting tegen mazelen. De groep vocht de verplichting aan omdat ze die ongrondwettelijk vonden. De rechter heeft geoordeeld dat de volksgezondheid in dit geval zwaarder weegt.

 • 19 April 2019 om 01:23

Drie bekende bergbeklimmers waarschijnlijk omgekomen door lawine Canada

Drie bekende bergbeklimmers zijn waarschijnlijk omgekomen door een lawine in het Canadese nationaal park Banff. Hun sponsor, kledingmerk The North Face, liet donderdag weten dat de Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) en de Amerikaan Jess Roskelley (36) sinds woensdag vermist zijn. Er wordt van uitgegaan dat ze dinsdag bedolven zijn door een lawine.

 • 19 April 2019 om 01:07
Gisteren β€” 18 April 2019AD Buitenland

Kortsluiting vermoedelijk oorzaak brand Notre-Dame

De brand in de Notre-Dame is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in de elektriciteitsbedrading van de kathedraal. Dat zegt een agent van de Franse politie die anoniem wil blijven donderdag tegen persbureau AP.

 • 18 April 2019 om 23:08

Griekenland eist honderden miljarden van Duitsland voor oorlogsschade

Griekenland gaat bij Duitsland officieel 290 miljard euro aan herstelbetalingen eisen voor de schade die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Griekse parlement heeft daar in grote meerderheid mee ingestemd.

 • 18 April 2019 om 22:29

Trump campagne β€˜ontvankelijk’ voor hulp uit Russische hoek

Daar is het dan: het rapport van Robert Mueller. Washington spit ruim 400 pagina’s door en komt erachter dat justitieminister Barr een wel erg rooskleurige samenvatting heeft gegeven van het langverwachte onderzoek naar president Trump.

 • 18 April 2019 om 20:54

Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken

Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”

 • 18 April 2019 om 20:24

Boete na barbecue die leidde tot bosbrand aan Comomeer: 27 miljoen euro (!)

Twee Italiaanse studenten die eind december met een gezellige barbecue aan het Comomeer per ongeluk een grote bosbrand veroorzaakten, hebben hun straf te horen gekregen. De 22-jarigen moeten 13,5 miljoen euro ophoesten. Allebei.

 • 18 April 2019 om 19:05

1 miljard voor β€˜hoop stenen’: waarom Notre-Dame sneller fondsen werft dan humanitaire rampen

Bijna 1 miljard haalde Frankrijk binnen voor de heropbouw van de Notre-Dame, nog geen 48 uur na de verwoestende brand. Ter vergelijking: bij de aardbeving in Haïti in 2010 schraapte Frankrijk in enkele maanden tijd 90 miljoen bij elkaar voor haar voormalige kolonie. Beroert een stenen gebouw meer dan een mensenleven?

 • 18 April 2019 om 17:21

β€˜Geen aanwijzingen Rusland-connectie Trump, mogelijk belemmering rechtsgang’

Het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat president Donald Trump of zijn campagneteam samenwerkten met Rusland in 2016. Dat verklaarde de Amerikaanse minister William Barr vandaag. Uit het rapport blijkt wel dat Mueller er ‘niet voldoende vertrouwen in heeft‘ om Trump vrij te pleiten van belemmering van de rechtsgang tijdens het onderzoek. Er gaan nu stemmen op om Mueller onder ede te horen over zijn bevindingen.

 • 18 April 2019 om 16:48

Russen willen weg: β€˜Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’

Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.

 • 18 April 2019 om 15:00

Duiker Thaise grot nu zelf van de dood gered

Hij was een van de helden die de voetballertjes die vastzaten in een Thaise grot bevrijdde, maar nu had de Britse duiker Josh Bratchley zélf hulp nodig. Brachtley dankt zijn leven aan zijn eigen koelbloedigheid en aan zijn collega Edd Sorenson, een internationaal geroemde reddingsduiker.

 • 18 April 2019 om 14:37

Hoogbejaarde kampbewaker voor de rechter

Justitie in Hamburg wil een 92-jarige voormalige kampbewaker van het Duitse concentratiekamp Stutthof laten berechten. Hij wordt beschuldigd van hulp bij 5230 moorden, aldus Duitse media vandaag.

 • 18 April 2019 om 14:28

Gevluchte Saoedische zussen vragen om internationale bescherming

Twee Saoedische zussen zijn naar Georgië gevlucht en vragen om internationale bescherming. De vrouwen zeggen via Twitter asiel te willen in een veilig land. ,,Als we teruggaan naar Saoedi-Arabië, worden we gedood.’’ VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt de situatie nauwlettend te volgen.

 • 18 April 2019 om 12:33

β€˜Chauffeur tragedie Madeira probeerde de bus nog af te remmen’

Negen mensen die gewond raakten bij het busongeval op het Portugese eiland Madeira hebben het ziekenhuis verlaten. Van de negentien mensen die nog in het ziekenhuis liggen, worden er vier behandeld op de intensive care. In totaal kwamen er gisteren 29 Duitse toeristen om het leven toen de bus van een weg af reed en twee keer over de kop sloeg.

 • 18 April 2019 om 12:31

Noord-Korea praat niet meer met β€˜onvolwassen’ VS-minister Pompeo

Noord-Korea wil de Amerikaanse minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) niet meer als gesprekspartner bij het nucleaire overleg. De voormalige CIA-baas moet worden vervangen door iemand die ‘behoedzamer en volwassener communiceert’, zei een Noord-Koreaanse topfunctionaris volgens staatspersbureau KCNA.

 • 18 April 2019 om 12:21

Wetenschappers ontdekken grootste vleesetende zoogdier ooit

Wetenschappers hebben in Kenia een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt die ooit op aarde heeft rondgelopen. Het leeuw- en tijgerachtige dier, dat 23 miljoen jaar geleden leefde, woog waarschijnlijk een slordige 1500 kilo en was waarschijnlijk bijna twee keer zo groot als een volwassen ijsbeer.

 • 18 April 2019 om 10:26

Belgische cafΓ©baas schiet vrouw, twee kinderen en zichzelf dood na ruzie

Een café-uitbater in het Belgische Wijnegem bij Antwerpen heeft, na een uit hand gelopen ruzie met zijn vrouw, zijn twee kinderen en echtgenote doodgeschoten. Na zijn daad sloeg de man de hand aan zichzelf.

 • 18 April 2019 om 09:24

29 Duitse doden bij ongeluk toeristenbus Madeira

Een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira is op een helling van de weg geraakt en op een huis terechtgekomen. Daarbij zijn volgens plaatselijke autoriteiten zeker 29 doden gevallen. De bus raakte rond 18.30 uur in een bocht op een helling van de weg.

 • 17 April 2019 om 21:05
❌