[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018De Telegraaf Buitenland

Rutte: samen met Macron klimaatactie in Oost-Europa

Frankrijk en Nederland zouden zich er samen voor moeten inzetten om Oost-Europese landen meer bij het klimaatvraagstuk te betrekken. „We komen bij discussies over migratie en klimaat permanent in een vaste groef terecht”, zei premier Mark Rutte in Brussel over de tegenstellingen in de EU.

Belastingmeevaller Shell in Canada

Shell kan bij een groot gasveld in British Colombia profiteren van een belasting-maatregel. De Canadese provincie wil daarmee het Shell-project voor lng ondersteunen.

Jongen ziet plots lange slang tussen benen

Een tiener uit de Australische voorstad Mountain Creek heeft onlangs de schrik van zijn leven gehad. Hij zat op het toilet toen hij plots iets onbekends voelde glibberen van onderen.

Radicale strijders verlaten Oost-Ghouta

Na een overeenkomst met de Syrische regering verlaten radicale strijders en hun families met bussen het rebellengebied van Oost-Ghouta. Het transport in bussen vanuit de stad Harasta is donderdag begonnen, meldde het Syrische staatspersbureau Sana.

Handlanger Dutroux mag wennen aan vrijheid

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, mag sinds kort wennen aan vrijheid. Hij bracht onlangs 36 uur buiten de gevangenismuren door. Dat zal de komende tijd, met een aantal beperkingen, vaker gebeuren. Zijn advocate Benjamine Bovy heeft dat donderdag gezegd tegen de Belgische tv-zender VTM.

’Politie VS ontgrendelt iPhones met vingers doden’

Politiediensten in de Verenigde Staten zouden met enige regelmaat iPhones met Touch ID-beveiliging ontgrendelen met behulp van de vingers van overledenen. Dat meldt Forbes. Op deze manier kan de politie de hoge kosten van het kraken van de beveiliging ontlopen.

EU-leiders eisen privacybescherming Facebook

Sociale netwerken als Facebook moeten garanderen dat de persoonlijke gegevens van burgers en hun privacy volledig worden beschermd. De regeringsleiders van de EU-landen stelden die eis aan digitale platforms donderdag op een top in Brussel.

Ophef om bungeejump vader met peuter

Deze man is is een trotse papa na een bungeejump met zijn dochtertje van twee. Ze sprongen van een 60 meter hoge brug in Maleisië. De Instagram-video levert veel kritiek op.

Britse agent die Skripal hielp uit ziekenhuis

Een Britse politieagent, die als een van de eersten hulp bood na de vergiftiging van een voormalige Russische dubbelagent, is donderdag na een behandeling van meer dan twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.

Raadsel mini-mummie opgelost: Ata is géén alien

De herkomst van de raadselachtige mini-mummie uit Chili, die door velen als een buitenaards wezentje werd gezien, is bekend. Het piepkleine, slechts 15 centimeter lange gemummificeerde skelet met de vreemd uitgerekte schedel en de grote oogkassen is menselijk, vrouwelijk om precies te zijn. Dat staat vast na vijf jaar intensief dna-onderzoek en vergelijking met het genoom van chimpansee en resusaap.

’Mentaal vermogen Skripals mogelijk aangetast’

De aanval in Engeland met zenuwgas op de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter Joelia heeft hun geestelijke capaciteiten mogelijk aangetast. Het is onduidelijk of ze zullen herstellen, zei een Britse rechter donderdag in een uitspraak.

VS schrappen aanklachten beveiligers Erdogan

Federale aanklagers in de VS hebben besloten de aanklachten tegen elf van de vijftien beveiligers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te seponeren. De leden van het beveiligingsteam waren aangeklaagd in verband met een straatgevecht in mei 2017 in de buurt van de Turkse ambassade in Washington.

May, Merkel en Macron bepraten aanval zenuwgas

De Britse premier Theresa May, bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron beraadslagen donderdag in Brussel onderling over de aanslag met zenuwgas in het Engelse Salisbury op een Russische oud-dubbelspion. De 28 EU-leiders zullen de aanval op hun EU-top „in de sterkst mogelijke bewoordingen” veroordelen maar steggelen over hoe hard Rusland de schuld moet krijgen.

Advocaat Trump neemt ontslag

Topadvocaat John Dowd heeft donderdag ontslag genomen. Hij leidde een team juristen dat Donald Trump moet bijstaan in het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller.

Woede na selfie agenten bij plaats delict

Twee agenten die een ’grappige’ selfie namen op de plek waar een 20-jarige jongen enkele uren eerder werd doodgestoken, liggen onder vuur. De agenten deelden de foto op Twitter.

Bloggers omarmen PornHub na restricties wapenvideo’s YouTube

Prominente wapenbloggers omarmen pornosite PornHub sinds YouTube is begonnen met het verwijderen van video’s waarin wordt uitgelegd hoe je wapens moet maken of aanpassen. Op PornHub zijn de regels voor wat toelaatbaar is een stuk soepeler. De bloggers spreken van een aanval op hun rechten.

Geen importheffing VS voor EU

Europa wordt uitgezonderd van de importheffing die de Verenigde Staten instellen.

IsraΓ«l: onderzoek naar Facebook na privacyrel

De Israëlische autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar Facebook. Het ministerie van Justitie wil achterhalen of privacywetgeving is overtreden.

Doden door explosie bij druk hotel in SomaliΓ«

Zeker veertien mensen zijn gedood door een explosie bij een druk hotel in Mogadishu, de hoofdstad van Somalië. De ontploffing werd gevolgd door geweervuur, zeiden de politie en hulpdiensten donderdag.

Turkse zangeres in cel na beledigen Erdogan

Een bekende Turkse zangeres en actrice is veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf wegens belediging van president Erdogan tijdens een optreden in 2016.

❌