[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017De Telegraaf Buitenland

Aanklager ICC wil Afghanistan-onderzoek

De aanklager bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag wil uitzoeken of Amerikanen zich in Afghanistan schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdrijven. Ze heeft volgens het hof toestemming gevraagd om een onderzoek te starten.

Belg speelt Candy Crush uit

Iedereen kent het wel: die irritante uitnodiging op Facebook om mee te doen met het spelletje Candy Crush. Uiteraard weiger je dit. De Belg Romuald deed dit niet. De 23-jarige jongen heeft het nu gepresteerd om het einde van het verslavende spelletje te halen.

Dit is de meest bijzondere ambassademedewerker

Van zwerfkat naar een droombaan bij de Britse ambassade in Jordanië. Het overkomt kat Lawrence en hij twittert er graag over.

Megaboete EU dreigt om kap Pools bos

Als Polen niet onmiddellijk stopt met het kappen van bomen in het oerbos Bialowieza, zal het Europees Hof van Justitie een boete opleggen van ten minste 100.000 euro per dag. Kappen is alleen toegestaan als de veiligheid van het publiek in het geding is, aldus het hof in Luxemburg.

'Meerdere gewonden door explosie in fabriek New York’

In een fabriek van het cosmetische bedrijf Verla International heeft een explosie plaatsgevonden. Volgens verschillende Amerikaanse media zijn er minstens 20 gewonden gevallen.

Merkel denkt niet aan terugtreden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft liever nieuwe verkiezingen dan dat zij de leiding krijgt over een minderheidskabinet. Aan opgeven denkt ze niet.

Lot Mugabe in handen Zimbabwaans parlement

De Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF dient naar verwachting dinsdag een motie in om president Robert Mugabe af te zetten. De 93-jarige leider is volgens de partij inmiddels ook officieel geïnformeerd over zijn ontslag als partijleider.

New York Times schorst journalist om wangedrag

De Amerikaanse krant The New York Times schorst een bekende verslaggever na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Verscheidene vrouwen deden bij nieuwssite Vox hun beklag over journalist Glenn Thrush.

Mugabe roept kabinet bijeen

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft zijn kabinet bijeengeroepen voor een zitting op dinsdag. De secretaris van de president en het kabinet heeft dit maandag laten weten.

Duitse president: geen nieuwe verkiezingen

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft politieke partijen in zijn land opgeroepen te blijven proberen een nieuwe regering te vormen. Hij liet blijken nog niet te voelen voor nieuwe verkiezingen.

Dode bij explosie in fabriek Gent

UPDATE 17.14 UUR - Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent zijn maandagmiddag een dode en twee zwaargewonden gevallen. Een zogenoemde benzoltank in een steenkoolfabriek zou zijn ontploft bij het vullen. Dat meldt VTM Nieuws.

Satellietoproepen kwamen niet van onderzeeΓ«r

Zeven satellietsignalen die in het weekeinde werden opgevangen kwamen niet van de Argentijnse onderzeeër waarvan sinds afgelopen woensdag niets meer is vernomen. Dat melden Argentijnse media op gezag van de Argentijnse marine, die in het zuiden van de Atlantische Oceaan zoekt naar sporen van de de ARA San Juan.

Gestolen bril en dagboeken John Lennon gevonden

De Duitse politie heeft in Berlijn een 58-jarige man gearresteerd die probeerde gestolen spullen van John Lennon te verkopen. Hem zal oplichting en heling ten laste worden gelegd. Volgens de Duitse media gaat het onder meer om enkele dagboeken van het in 1980 vermoorde lid van The Beatles en om zijn beroemde ronde bril.

Brokken bij noodlanding op snelweg

Huiveringwekkende momenten in Florida, waar een vliegtuigje een noodlanding maakt op een snelweg.

Voor de fijnproever: gefrituurde Nutellaburger

Hou je van hamburgers en ben je dol op Nutella, dan is de Nutellaburger wellicht iets voor jou. Hoewel er al vaker dergelijke burgers zijn opgedoken, kan je in Dublin nu een gefrituurde variant krijgen. Kosten: 8,95 euro.

SPD wil nieuwe verkiezingen

De sociaaldemocratische SPD wil in Duitsland nieuwe verkiezingen. Dit heeft het partijbestuur maandag unaniem bevestigd. De partij vindt „het belangrijk dat de burgers de toestand opnieuw kunnen beoordelen en wij zijn niet bang voor nieuwe verkiezingen.”

Noorse SyriΓ«ganger krijgt 7,5 jaar

De rechtbank in Oslo heeft maandag een 34-jarige Noor tot 7,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij zich heeft aangesloten bij Islamitische Staat. Kristian Michelsen reisde in 2014 naar Syrië om voor de terreurgroep te vechten. Hij werd in 2016 aan de Turkse kant van de Turks-Syrische grens opgepakt en door de Turkse autoriteiten uitgeleverd aan Noorwegen.

Duterte ontslaat chef drugsbestrijding

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft de chef van de nationale drugsbestrijdingsdienst ontslagen wegens corruptie. Dionisio Santiago moet het veld ruimen omdat hij geschenken van drugsbaronnen zou hebben aangenomen. Hij was pas vier maanden in dienst.

Actievoerder afgerost met zweep

Dan maar de zweep erover, moet de amazone in dit filmpje hebben gedacht toen een actievoerder te dicht bij haar paard kwam.

Zo viert Queen platina bruiloft

Een nieuw record voor koningin Elizabeth: ze is 70 jaar getrouwd met prins Philip. Ze houden een bescheiden feestje op Windsor Castle.

❌