[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 September 2017De Telegraaf Buitenland

Russen hackten verkiezingen VS

Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren. Volgens het ministerie van Nationale Veiligheid is het de hackers, die werkten in opdracht van de Russische overheid, niet gelukt om de uitslagen te beïnvloeden.

Scheuren jaren bekend

Het was al tientallen jaren geleden bekend dat haarscheurtjes zaten in onderdelen van de kerncentrales in de Belgische plaatsen Tihange en Doel. Die werden al tijdens de bouwfase van de eerste reactoren in de jaren zeventig geconstateerd. De energiebedrijven wisten daarvan, schrijft Der Spiegel vrijdag.

Juan Carlos wereldkampioen

De Spaanse koning-emeritus Juan Carlos is op zijn 79e wereldkampioen geworden. Hij werd donderdag in Vancouver wereldkampioen zeilen in de klassieke 6M-klasse.

Gisteren β€” 22 September 2017De Telegraaf Buitenland

Evacuatie wegens damdoorbraak

De bewoners in het stroomgebied van de Rio Guajataca in het noordwesten van Puerto Rico zijn vrijdag aangespoord zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken. Het meteorologisch instituut van San Juan, onderdeel van de Amerikaanse National Weather Service (NWS), sloeg groot alarm. Een stuwdam in de rivier kan de enorme toevloed van water niet aan en dreigt te breken. Dat leidt tot levensgevaarlijke overstromingen.

Kleine aardbeving kust CaliforniΓ«

Bij de kust in het noorden van Californië hebben er twee kleine aardbevingen plaatsgevonden in de Stille Oceaan. De eerste beving had een kracht van 5.8 op de Schaal van Richter, de tweede 5.6. Ze zijn zo’n 58 kilometer buiten de kust gemeten.

Vluchtelingen verdronken voor Turkse kust

Door een schipbreuk voor de Turkse kust in de Zwarte Zee zijn vrijdag ten minste 21 vluchtelingen verdronken. De kustwacht is nog op zoek naar vijf vermisten. Veertig opvarenden van de gezonken viskotter konden worden gered.

'Kwart Belgen wil republiek'

Een kwart van de Belgen zou afscheid willen nemen van de monarchie en in een republiek willen wonen. In Vlaanderen genieten koning Filip en zijn familie nog minder steun, bijna een derde van de Vlamingen kiest voor een republiek.

Canada: maatregelen tegen Maduro

Canada neemt economische maatregelen tegen veertig machtige Venezolanen, onder wie president Nicolás Maduro en diens rechterhand Tareck El Aissami, om hen te straffen voor „anti-democratisch gedrag.” Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland vrijdag bekendgemaakt.

McCain stemt voor Obamacare

De ernstig zieke John McCain gaat de wet ’Obamacare’ voor de tweede keer in leven houden. Republikeinen hadden geprobeerd om de wet te vervangen, maar die poging faalt - en nu definitief.

Bellende man gepakt door trein

In het Belgische Roeselare is vrijdagmiddag een 46-jarige man om het leven gekomen toen hij al telefonerend naast zijn zoon over een gesloten overweg liep en gegrepen werd door een trein. De jongen bleef ongedeerd.

13 doden Puerto Rico

Door het natuurgeweld van de orkaan Maria zijn op Puerto Rico ten minste dertien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de gouverneur van het Caribische eiland Ricardo Rossello vrijdag gezegd tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. De lokale krant El Nuevo Día‏ sprak van zeker vijftien doden. Officieel zijn pas zes lichamen geborgen; drie Puerto Ricanen bleken meegesleurd door een aardverschuiving, twee verdronken.

Tweet over coup fataal

Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.

Coke in winkels

In verscheidene Beierse supermarkten was vrijdag bijna cocaïne in de aanbieding gedaan. In zeker tien winkels zijn pakjes drugs aangetroffen in dozen bananen die net waren afgeleverd.

’Kuifje was een meisje’

Een bijzondere nieuwe theorie over Kuifje (Tintin in het Frans), dat de stripfiguur eigenlijk een meisje was ’en waarschijnlijk aseksueel’, heeft voor een kleine meltdown op social media gezorgd.

Honden met beperking

Hondenbaasjes worstelen soms met een handicap van hun hond, maar een video die circuleert op internet, laat zien hoe het moet. Een vrouw heeft alles geprobeerd om haar honden te laten lopen - en met succes.

'May constructief'

De EU-hoofdonderhandelaar voor de brexit vindt de toespraak van Theresa May „constructief.” Volgens Michel Barnier toonde de Britse premier in Florence in haar speech over het vertrek van haar land uit de EU „bereidheid om vooruit te komen” met de onderhandelingen. Barnier klaagde onlangs dat de Britten te vaag zijn over wat ze willen.

Toerist kan weer naar Cuba

De situatie op het door orkaan Irma getroffen Cuba is zo verbeterd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vakantiereizen niet meer ontraadt.

β€˜Kim Jong-un niet onderschatten’

Noord-Koreadeskundige Peter Wijninga over het risico van een nieuwe kernproef door leider Kim Jong-un.

May geeft olijftak

Premier Theresa May probeert met een olijftak in de hand de EU te verleiden snel over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het VK te gaan onderhandelen. In een speech over de Brexit in Florence sloeg ze een verzoenende toon aan, maar erg concreet over de meest controversiële onderwerpen werd ze niet.

'Geen verschuivingen Duitsland'

Vlak voor de Duitse parlementsverkiezingen van zondag lijkt er vrijwel geen beweging te zitten in de politieke voorkeur van de kiezers.

❌