[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018RTL Buitenland

Door brexit nu 'brexodus': minder Europeanen in Verenigd Koninkrijk

Steeds minder EU-burgers vestigen zich in het Verenigd Koninkrijk. Er gaan nog wel meer Europeanen wonen in Groot-Brittannië dan er vertrekken, maar het verschil krimpt heel snel. Dat meldden Britse media, die over een 'brexodus' (uittocht van Europeanen) spreken.

Gemiddelde Venezolaan vorig jaar 11 kilo afgevallen door economische crisis

De Venezolaan is in 2017 gemiddeld 11 kilo afgevallen en 90 procent van de bevolking van 30 miljoen mensen leeft nu in armoede. Dat heeft de nieuwste studie over de invloed van de dramatische economische crisis en de voedseltekorten uitgewezen.

OuderRTL Buitenland

Nederlandse advocaat aangeklaagd voor leugens over Russische inmenging VS

Het FBI-onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen heeft een onverwachte wending genomen. Onderzoeksleider Robert Mueller heeft de Nederlandse advocaat Alex van der Zwaan aangeklaagd voor het afleggen van valse verklaringen tijdens het onderzoek.

VN-baas Guterres wil afspraken over cyberoorlogen

Een volgende oorlog begint niet met artilleriebeschietingen of luchtaanvallen, maar 'met een enorme cyberaanval'. António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, wil daarom internationale afspraken maken over digitale oorlogsvoering.

De kip is op: KFC sluit honderden filialen in Groot-BrittanniΓ«

De Amerikaanse fastfoodketen Kentucky Fried Chicken heeft honderden vestigingen in Groot-Brittannië tijdelijk gesloten. Door leveringsproblemen zitten de fastfoodrestaurants zonder kip. Daarom zijn nu 254 van de 900 KFC-filialen in Groot-Brittannië dicht.

Lavrov wil eerst feiten zien over aanklacht VS: 'Voorlopig gezwets'

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov wil geen commentaar geven op het onderzoek van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller. Dertien Russen en drie Russische instanties worden in Muellers aanklacht beschuldigd van onder meer inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.

NAVO-baas tegen EU: eigen leger is een slecht idee

De plannen voor meer Europese eenwording op militair gebied stuiten NAVO-topman Jens Stoltenberg tegen de borst. "De Europese Unie is niet in staat om zichzelf te beschermen", waarschuwt hij op een veiligheidsconferentie in Duitsland. En dat draait vooral om geld.

Zware aardbeving in Mexico: 'Ik nam alleen mijn schoenen en de baby mee'

Mexico is opnieuw getroffen door een zware aardbeving, met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Voor zover bekend vielen er door de beving geen doden.

Schaamte zit diep bij Oxfam: wereldwijd onderzoek naar wangedrag

Een onafhankelijke commissie gaat onderzoek doen naar gevallen van misbruik en wangedrag binnen Oxfam wereldwijd. Aanleiding is het seksueel wangedrag van Oxfam-medewerkers op Haïti in 2011, waar een aardbeving duizenden slachtoffers had gemaakt.

Belangrijkste beklaagde aanslagen Parijs vrijgesproken

In het proces over de terroristische aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, is de belangrijkste beklaagde, Jawad Bendaoud, vrijgesproken. De rechters achten het niet bewezen dat hij wist dat hij onderdak bood aan terroristen, die kort daarvoor betrokken waren geweest bij de aanslagen.

Erdogan: Turkse helikopter neergehaald bij acties in SyriΓ«

Een Turkse legerhelikopter is neergehaald tijdens acties tegen Koerdische milities in Syrië. Daarbij zijn twee Turkse militairen om het leven gekomen, zegt de Turkse president Erdogan.

Brexitbrief bezorgen kost Britten duizend pond

De historische brief met daarin het startsein van de definitieve scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie heeft de Britse belastingbetaler bijna duizend pond gekost. Premier Theresa May liet de brief vorig jaar persoonlijk bezorgen.

Een van de grootste geweldsuitbarstingen in SyriΓ«-conflict: 230 burgers omgekomen

Bij Syrische en Russische luchtaanvallen zijn afgelopen week volgens de Verenigde Naties 230 burgers om het leven gekomen. Volgens de Hoge Commissaris voor Mensenrechten gaat het om een van de grootste geweldsuitbarstingen in het Syrië-conflict.

Spanning in IsraΓ«l na neerhalen F16 door Syrisch leger

Israël heeft aanvallen uitgevoerd op Iraanse doelen in Syrië. Daarbij is een F-16 gevechtsvliegtuig door de Syrische luchtafweer uit de lucht geschoten, meldt het Israëlische leger. Volgens correspondent Olaf Koens is het spannend wat de Israëlische reactie gaat zijn.

Kim jong-un nodigt Zuid-Koreaanse president uit voor gesprek

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gevraagd om binnenkort Pyongyang te bezoeken.

IsraΓ«l kijkt met angst naar ontwikkelingen SyriΓ«: IsraΓ«lische F-16 neergehaald

Israël heeft aanvallen uitgevoerd op Iraanse doelen in Syrië. Daarbij is een F-16 gevechtsvliegtuig door de Syrische luchtafweer uit de lucht geschoten, meldt het Israëlische leger. Volgens correspondent Olaf Koens is het spannend wat de Israëlische reactie gaat zijn.

IsraΓ«lische F-16 neergehaald door Syrisch leger na luchtaanvallen

Israël heeft aanvallen uitgevoerd op Iraanse doelen in Syrië. Daarbij is een F-16 gevechtsvliegtuig door de Syrische luchtafweer uit de lucht geschoten, meldt het Israëlische leger.

President Zuid-Korea ontvangt zus Kim Jong-un

De president van Zuid-Korea heeft een ontmoeting gehad met Noord-Koreaanse delegatie, onder wie Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen, waar ze elkaar een dag eerder de hand hadden geschud.

Akkoord in VS over begroting: 300 miljard erbij

De Amerikaanse Senaat heeft een begrotingsakkoord gesloten voor twee jaar. Zowel de Republikeinen als de Democraten kunnen zich in de plannen vinden. Er komt meer geld voor defensie en infrastructuur en er is ook ruimte voor sociaal beleid.

Anticorruptiebeleid Filipijnen: peperdure auto's verbrijzeld

De Filipijnse president Duterte voert een anticorruptiecampagne in zijn land. Het nieuwste doelwit van de campagne: handelaren in illegaal geïmporteerde auto's. Honderdduizenden euro's aan in beslag genomen bolides worden platgewalst om een voorbeeld te stellen.

❌