[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 26 September 2017RTL Buitenland

Franse president Macron pleit voor Europese interventiemacht

De Franse president Emmanuel Macron heeft in Parijs gepleit voor een Europese interventiemacht met eigen budget voor optredens bij internationale conflicten.

Gisteren โ€” 25 September 2017RTL Buitenland

Omstreden slachthuis Izegem gaat weer open

Het omstreden slachthuis in het Belgische Izegem gaat vanaf woensdag weer open. Het slachthuis werd gesloten nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden had verspreid.

OuderRTL Buitenland

Verkiezingen Duitsland: 'Dit is een politieke aardverschuiving'

Het gigantische verlies van de sociaaldemocraten en de historische winst van de anti-islam partij AfD komen hard aan in politiek Duitsland. "Er is sprake van een politieke aardverschuiving", zegt Duitsland-correspondent Jeroen Akkermans.

'Republikeinen willen winstbelasting bedrijven VS verlagen naar 20 procent'

De Republikeinse partij in de Verenigde Staten zou de winstbelasting voor bedrijven omlaag willen brengen van 35 naar 20 procent. Van president Donald Trump, ook Republikein, is bekend dat hij nog verder wil gaan: hij wil de belasting verlagen tot 15 procent.

Nieuwe beving Mexico: mensen rennen straat op

Mexico is voor de derde keer deze maand opgeschrikt door een zware beving. Volgens de Amerikaanse Geologische dienst USGS had de schok een kracht van 6,2 en lag het epicentrum in de zuidelijke deelstaat Oaxaca.

Lichte aardbevingen Noord-Korea 'waarschijnlijk niet door mensen'

In Noord-Korea zijn vanmorgen twee lichte aardbevingen gevoeld. De internationale kernwapenwaakhond CTBTO denkt dat de bevingen niet door mensen zijn veroorzaakt.

Reddingshond Frida is de held van Mexico en social media

Reddingshond Frida is een fenomeen aan het worden. De hond van de Mexicaanse marine is de afgelopen dagen een symbool van hoop geworden voor Mexicanen en wordt bejubeld op social media.

Iran test nieuwe middellangeafstandsraket die kernkoppen kan dragen

Iran zegt dat het land 'met succes' een nieuwe ballistische raket heeft getest. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau. De raket met de naam Khorramshahr heeft een bereik van 2000 kilometer en kan meerdere kernkoppen dragen.

21 Amerikaanse staten doelwit Russische hackers rond verkiezingen

Russische hackers hebben vorig jaar rond de Amerikaanse verkiezingen computersystemen van 21 Amerikaanse staten aangevallen. Dat bevestigen de staten aan persbureau AP.

Brexit heeft Britten nog niets opgeleverd

De keuze voor de brexit heeft de Britten tot nu toe nog geen voordeel gebracht. De Britse economie kachelt zelfs achteruit.

Lufthansa en EasyJet aan de haal met Air Berlin

Het lijkt erop dat Lufthansa het grootste deel van het failliete Air Berlin gaat overnemen. Ook EasyJet is in de race voor onderdelen van de Duitse vliegmaatschappij. Tot 12 oktober wordt met beide luchtvaarmaatschappijen exclusief onderhandeld, melden Duitse media.

Uber wordt verboden in Londen

De dagen van Uber in Londen lijken geteld. Hun vergunning om taxidiensten aan te bieden wordt niet verlengd, maakte organisatie Transport for London (TfL) vandaag bekend.

Kim Jong-un: uitspraken 'geestelijk gestoorde Trump' zijn oorlogsverklaring

De Amerikaanse president Trump heeft met zijn VN-speech de situatie met Noord-Korea op scherp gezet. "We zullen met de hardste middelen terugslaan als de Verenigde Staten ons aanvallen", zei de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Vlog Duitsland kiest: 'Terreur speelt deze campagne geen rol'

Na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zou je verwachten dat terreur een belangrijk onderwerp zou zijn bij de Duitse verkiezingen. Maar vreemd genoeg gebeurt dat niet. Jeroen Akkermans weet waarom.

Gigantische ijsberg op weg naar open zee

Een gigantische ijsberg is afgebroken van de Zuidpool en is op weg naar open zee. De ijsberg is twee keer zo groot als Luxemburg.

VS fel tegen onafhankelijkheid Iraaks-Koerdistan

Alle buurlanden zijn fel tegen, evenals bondgenoot Verenigde Staten. Toch zijn de Koerden vastbesloten door te gaan met een referendum over onafhankelijkheid, aankomende maandag.

Rutte bij VN: duurzaamheid inzetten tegen geweld en conflicten

Nederland streeft naar een sterke Verenigde Naties (VN) in een wereld die veilig en duurzaam is. Als tijdelijk lid van de Veiligheidsraad van de VN zal Nederland zich daar volgend jaar speciaal voor gaan inzetten.

Rutte bij VN: duurzaamheid wapen tegen geweld en conflicten

Nederland streeft naar een sterke Verenigde Naties (VN) in een wereld die veilig en duurzaam is. Als tijdelijk lid van de Veiligheidsraad van de VN zal Nederland zich daar volgend jaar speciaal voor gaan inzetten.

Dodental aardbeving Mexico loopt snel op, zeker 224 doden

Het dodental van de zware aardbeving in Mexico loopt snel op. Bij de aardbeving met een kracht van 7,1 zijn zeker 224 mensen om het leven gekomen. Gebouwen stortten in, mensen raakten onder het puin bedolven en de miljoenenstad Mexico-Stad is verlamd.

Dodental verwoestende aardbeving Mexico loopt snel op, zeker 224 doden

Het dodental van de zware aardbeving in Mexico loopt snel op. Bij de aardbeving met een kracht van 7,1 zijn zeker 224 mensen om het leven gekomen. Gebouwen stortten in, mensen raakten onder het puin bedolven en de miljoenenstad Mexico-Stad is verlamd.

โŒ