[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 November 2017RTL Buitenland

Nederland erft met het EMA een deel van een bloeiende industrie

In de 22 jaar dat het Europese Medicijnagentschap (EMA) in Londen gevestigd is, heeft zich daar een bloeiende farmaceutische industrie ontwikkeld. Het vertrek van het EMA betekent een flinke klap voor de Britse economie, en een mooie opsteker voor Nederland.

Mugabe geeft strijd op, treedt af als president van Zimbabwe

Robert Mugabe geeft zijn strijd op: de Zimbabwaanse leider stapt na 37 jaar op als president. Dat heeft hij in een verklaring laten weten.

Mars stuk droger dan gedacht: water lijkt zand

De planeet Mars heeft misschien veel minder water dan gedacht. Verkleuringen waarvan tot nu toe werd gedacht dat het om water ging, lijken bij nader inzien te worden veroorzaakt door lawines van zand en stof.

OuderRTL Buitenland

Dode en gewonden na explosie staalfabriek Gent

Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen. Twee mensen raakten zwaargewond.

Dode en vermisten na explosie staalfabriek Gent

Bij een explosie in een fabriek van staalproducent ArcelorMittal in de haven van Gent is een dode gevallen. Twee mensen raakten zwaargewond. Enkele anderen worden nog vermist.

Ultimatum Zimbabwe verstreken, maar Mugabe niet opgestapt

Voorlopig lijkt het erop dat Robert Mugabe niet vrijwillig aftreedt als president van Zimbabwe.

Minister Zijlstra: 'Ze moeten even opnieuw nadenken in Duitsland'

Het bezoek van premier Mark Rutte aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag is afgelast.

Minister Zijlstra ziet nieuwe verkiezingen Duitsland niet zitten: 'Opnieuw nadenken'

Het bezoek van premier Mark Rutte aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag is afgelast.

Massamoordenaar Charles Manson (83) overleden

Charles Manson is overleden. De Amerikaanse sekteleider werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Wat hij mankeerde werd niet bekendgemaakt.

Onderhandelingen over Duitse regering mislukt, FDP trekt zich terug

De onderhandelingen over een nieuwe Duitse regering zijn gestopt. De liberale FDP heeft zich teruggetrokken. Volgens correspondent Jeroen Akkermans moeten de Duitsers mogelijk opnieuw naar de stembus.

Mugabe weigert op te stappen als president van Zimbabwe

Robert Mugabe weigert vooralsnog op te stappen als president van Zimbabwe. In een televisietoespraak zei hij vanavond dat hij binnenkort het congres zal leiden van Zanu-PF, de partij die hem gisteren aan de kant schoof.

President Mugabe van Zimbabwe na 37 jaar afgezet door eigen partij

President Robert Mugabe van Zimbabwe is uit zijn functie gezet als partijleider. Dat melden bronnen in zijn partij aan persbureau Reuters.

'Regeringspartij zet Mugabe zondag af als leider'

De Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF komt zondag bijeen om Robert Mugabe (93) af te zetten als leider. Dan raakt ook presidentsvrouw Grace haar topfunctie binnen de vrouwenliga van de partij kwijt, zeggen twee ingewijden.

Trump schort besluit over import jachttrofeeΓ«n op

De import van jachttrofeeën in de VS is voorlopig opgeschort. President Donald Trump doet dat om 'alle feiten hieromtrent te bekijken en daarna een afgewogen beslissing te nemen'.

Al negentien doden door noodweer in Griekenland

Het dodental door het noodweer in Griekenland is opgelopen tot negentien. Er worden nog drie mensen vermist, de brandweer vreest dat het dodental nog verder zal oplopen.

Protest tegen 'promotietoer suikerdrank' door kersttrucks Coca-Cola

Britse gezondheidsorganisaties zijn in opstand gekomen tegen de vrolijk verlichte kersttrucks van Coca-Cola die de komende weken door Groot-Brittannië rijden.

Massaprotest tegen Mugabe, duizenden eisen zijn aftreden

In de Zimbabwaanse hoofdstad Harare zijn duizenden mensen de straat opgegaan om het aftreden van president Robert Mugabe (93) te eisen.

VS: Rusland hecht geen waarde aan levens SyriΓ«rs

De Verenigde Staten zijn niet te spreken over een veto dat Rusland heeft uitgesproken over het verlengen van onderzoek naar het gebruik van chemische wapens in Syrië. "Het veto geeft een duidelijke boodschap dat Moskou geen enkele waarde hecht aan de levens van de slachtoffers", zegt de VS in een verklaring.

Minister: Mali-missie terugdraaien als VN geen medische helikopter inzet

Dreigende taal van de nieuwe minister van Defensie Ank Bijleveld. Zij zegt dat Nederland zal stoppen met een deel van de militaire missie in Mali als de VN niet zorgt voor een medische helikopter.

Argentijnse onderzeeΓ«r vermist met tientallen mensen aan boord

Argentinië krijgt flink hulp bij het zoeken naar een onderzeeër. Sinds woensdag is er al geen contact meer met de onderzeeër. Er zijn in totaal 44 mensen aan boord.

❌