[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018RTL Buitenland

Extra uitzending: zeker elf doden bij instorten hangbrug Genua

Op een snelweg bij de Italiaanse havenstad Genua is een deel van een brug ingestort. Er zijn zeker elf doden. Bekijk hier vanaf 14.00 uur onze extra uitzending met het laatste nieuws.

Hangbrug bij snelweg in Genua ingestort, vrees voor tientallen doden

Op een snelweg bij het Italiaanse Genua is een deel van een brug ingestort. Gevreesd wordt dat er tientallen doden zullen zijn. Volgens het Italiaanse persbureau Adnkronos zouden er zeker tien voertuigen naar beneden zijn gestort.

Erdogan wil iPhones uit Turkije weren

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat er een boycot komt op Amerikaanse elektronica zoals iPhones van Apple. Daarmee reageert hij op de hogere tarieven en sancties die de Verenigde Staten tegen Turkije in het leven hebben geroepen.

FBI ontslaat speciaal agent die Trump 'een idioot' noemde

FBI-agent Peter Strzok is zijn baan kwijt. De hoge functionaris van de politiedienst kwam onder vuur te liggen vanwege berichten waarin hij Donald Trump bekritiseerde.

Turkije en VS praten over Amerikaanse predikant die vastzit

Overleg op hoog niveau tussen de Verenigde Staten en Turkije over de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. Die zit in Turkije vast op verdenking van spionage. President Trump heeft zijn vrijlating geëist.

Gisteren β€” 13 Augustus 2018RTL Buitenland

Peso zakt verder weg, rentetarief ArgentiniΓ« naar recordhoogte

De centrale bank van Argentinië verhoogt onverwachts het belangrijkste rentetarief van 40 naar 45 procent, het hoogste rentetarief ter wereld. Directe aanleiding is de verdere koersdaling van de peso, die dit jaar al 38 procent in waarde is gedaald.

Bouwvakker verwoest gloednieuwe huizen omdat hij niet betaald krijgt

Een boze bouwvakker heeft met een graafmachine vijf nieuwe huizen zwaar beschadigd. Dat gebeurde in het Britse Buntingford.

Hoogste leider Iran verbiedt gesprekken met VS: 'Amerika spreekt slechts lege woorden'

De hoogste geestelijk leider van Iran heeft alle directe gesprekken met de Verenigde Staten verboden.

Turkse lira duikt verder omlaag, centrale bank grijpt in

De Turkse lira is verder in waarde gedaald. De munt verloor 11 procent ten opzichte van de dollar in de handel vannacht in Azië. De Turkse centrale bank komt nu toch met maatregelen.

Handelsoorlog treft Amerikaanse sojaboer Mark: 'Het gaat om heel veel geld'

Mark Jackson is al 44 jaar boer. Hij maakt zich grote zorgen over de handelsoorlog die Trump ontketend heeft. Mark dreigt daardoor een derde van zijn oogst niet meer aan China te kunnen verkopen. "De geschiedenis wijst uit dat in- en uitvoerrechten nooit zo uitpakken als je voor ogen hebt", aldus Jackson.

'Meerderheid Britten zou nu tegen een brexit stemmen'

De inwoners van 112 kiesdistricten in Groot-Brittannië die in 2016 voor een brexit hebben gestemd, zouden nu juist tegen het verlaten van de Europese Unie zijn. Door de omslag zou nu een meerderheid van 53 procent voorstander zijn van 'remain', oftewel het lid blijven van de Europese Unie.

OuderRTL Buitenland

'Rampzalige val' Turkse lira: dit is er aan de hand

De koers van de Turkse lira duikelde vrijdag met 12 procent. Sinds begin dit jaar verloor de munt 30 procent van zijn waarde. De Turkse centrale bank lijkt vooralsnog niet in te grijpen. Vijf vragen en antwoorden over de financiële crisis in Turkije.

Bosbranden Algarve teruggedrongen: gebied zo groot als Amsterdam zwartgeblakerd

De Portugese brandweer is aan de winnende hand in de strijd tegen de enorme bosbranden in de Algarve. Volgens de autoriteiten is de intensiteit afgenomen en zijn er 'geen actieve vuurfronten meer'.

Turkse delegatie naar VS om conflict over gearresteerde predikant

Een Turkse regeringsdelegatie zal binnen twee dagen naar de Verenigde Staten afreizen. Aanleiding is het conflict tussen beide landen over het gevangenschap van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson.

Iran weigert gesprek met Donald Trump over nieuwe atoomdeal

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft een uitnodiging van zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump om te praten over een nieuwe atoomdeal naast zich neer gelegd.

Geen Nederlandse doden op Lombok, steunpunt voor getroffenen

Voor zover nu bekend zijn er geen Nederlandse doden gevallen bij de zware aardbeving bij het Indonesische eiland Lombok.

Reizigers naar Lombok krijgen geld terug: 'Daar nu geen vakantie vieren'

Mensen die een reis hebben geboekt naar het Indonesische eiland Lombok kunnen hun vliegtickets en pakketreizen omboeken of krijgen hun geld terug. Het eiland is in korte tijd tweemaal getroffen door een zware aardbeving.

Noord-Korea bezorgd over houding Amerikanen, VS houdt sancties in stand

Noord-Korea maakt zich ernstige zorgen over de houding van de Verenigde Staten tegenover het bewind in Pyongyang. Minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-Ho noemde het zaterdag alarmerend dat de Verenigde Staten 'steeds harder roepen dat de internationale sancties tegen Noord-Korea moeten worden gehandhaafd.'

Sancties VS tegen Russische bank om steun aan Noord-Korea

De VS heeft een Russische bank aan de sanctielijst toegevoegd omdat die zou hebben geholpen bij een transactie voor het massavernietigingsprogramma van het land.

Wapengekletter in handelsoorlog: China slaat hard terug tegen VS

China dreigt met een nieuw pakket invoerheffingen op Amerikaanse producten met een totale waarde van 60 miljard dollar. Het land sorteert voor op het nieuwe pakket importheffingen waar de VS mee dreigt.

❌