[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Juni 2018RTL Buitenland

Trump dreigt in handelsoorlog: 20 procent heffing op Europese auto's

Als de Europese Unie zijn importheffingen op Amerikaanse producten niet snel intrekt, volgt een extra heffing van 20 procent op alle Europese auto's, dreigt de Amerikaanse president Trump.

Opec verhoogt productie, ondanks verzet Iran

De landen van oliekartel Opec en zijn bondgenoten gaan meer olie oppompen. De verhoging van maximaal 1 miljoen vaten per dag gaat in juli in. Naar verwachting zal de daadwerkelijke verhoging minder fors zijn, omdat sommige landen niet in staat zijn om de productie op te voeren.

Na acht jaar is het voorbij: Europa stopt met hulp aan Griekenland

Griekenland gaat op 20 augustus definitief uit het Europese noodprogramma. Het land krijgt een buffer van 15 miljard euro mee en schuldverlichting op langere termijn.

OuderRTL Buitenland

EU-heffingen tegen Amerikaanse producten vrijdag van kracht

De tegenmaatregelen van de Europese Unie in reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium worden vrijdag van kracht. Op Amerikaans staal en producten als spijkerbroeken, Harley Davidson-motoren en pindakaas komen extra heffingen.

Iran pest Trump terug: het wil niet meer olie oppompen

In de club van olieproducerende landen dreigt een clash tussen Iran en Saudi-Arabië, met als gevolg dat er mogelijk geen deal komt over een verhoging van de productie. Iran wil zo lang als het kan profiteren van de huidige hoge olieprijs, met de Amerikaanse handelssancties in het vooruitzicht.

VS stapt uit 'hypocriete' Mensenrechtenraad VN

De VS stappen uit de Mensenrechtenraad van de VN. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley maakte dat zojuist bekend.

Akkoord over nieuwe naam MacedoniΓ« getekend

De ministers van Buitenlandse Zaken van Griekenland en Macedonië hebben een overeenkomst getekend om de voormalige Joegoslavische republiek een nieuwe naam te geven: de Republiek Noord-Macedonië.

Oud-top France TΓ©lΓ©com voor de rechter om zelfmoordgolf personeel

De golf aan zelfmoorden die zich tussen 2008 en 2011 in Frankrijk voordeed onder het personeel van France Télécom, krijgt gevolgen voor de toenmalige bedrijfstop. Oud-topman Didier Lombard en zes andere managers uit die jaren moeten zich verantwoorden voor de rechter.

Toch geen kankerwaarschuwing op koffie: CaliforniΓ« verwerpt vonnis

De gezondheidsautoriteiten in Californië staan op het punt een uniek besluit te nemen. Ze willen het vonnis van de rechter van tafel vegen waarin wordt bepaald dat er geen koffie meer mag worden verkocht zonder kankerwaarschuwing.

'Kim gaat VS bezoeken, Trump Noord-Korea'

Na hun eerste historische ontmoeting, hebben de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de smaak te pakken. Ze hebben elkaar uitgenodigd voor nieuwe ontmoetingen in eigen land.

MacedoniΓ« krijgt nieuwe naam: Noord-MacedoniΓ«

Macedonië krijgt een andere naam: Noord-Macedonië. Daarover heeft het land vandaag een overeenkomst bereikt met buurland Griekenland. Dat dringt al jaren aan op naamswijziging van Macedonië, omdat het zelf een regio heeft die zo heet.

Trump: sancties tegen Noord-Korea blijven overeind, militaire oefeningen stoppen

De sancties tegen Noord-Korea blijven overeind ondanks het akkoord dat Donald Trump en Kim Jong-un vandaag hebben gesloten. Dat zei president Trump zojuist op een persconferentie in Singapore na het sluiten van het akkoord. Wel gaan Zuid-Korea en de Verenigde Staten stoppen met de militaire oefeningen bij de Noord-Koreaanse grens.

Persconferentie Trump over deal met Kim Jong-un

Volg hier live de extra uitzending van RTL Z over de persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump.

Live: persconferentie Trump over deal met Kim Jong-un

Volg hier vanaf ongeveer 10.00 uur live de extra uitzending van RTL Z over de persconferentie van de Amerikaanse president Donald Trump.

Trump en Kim ondertekenen akkoord: 'Denuclearisering zal heel snel starten'

Donald Trump en Kim Jong-un hebben de slotverklaring ondertekend van hun topconferentie in Singapore.

Livebeelden vanuit Singapore

Bekijk livebeelden van de historische ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Trump: 'Overleg verliep beter dan verwacht, overeenkomst wordt getekend'

Het topoverleg tussen Donald Trump en Kim Jong-un in Singapore is 'beter gegaan dan iedereen voor mogelijk had gehouden'. Dat zei Trump tijdens een onverwachte onderbreking van de lunch.

Livebeelden vanuit Singapore: 'Trump en Kim gaan overeenkomst tekenen'

Bekijk livebeelden van de historische ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Economisch adviseur Trump krijgt hartaanval op dag van top

Larry Kudlow, de economische topadviseur van het Witte Huis, heeft een hartaanval gehad. Dat twitterde president Donald Trump vanuit Singapore.

Historische handdruk: Trump en Kim Jong-un ontmoeten elkaar

Het is nu al een historisch moment. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, de hand geschud. De twee spreken elkaar op dit moment in Singapore.

❌