[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 April 2018RTL Buitenland

Rusland: onderzoekers OPCW op weg naar Douma

Internationale inspecteurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zijn naar Douma vertrokken om te onderzoeken of die Syrische stad het doelwit is geworden van een gifgasaanval. Dat meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nu toch: Donald Trump komt deze zomer naar Groot-BrittanniΓ«

Eind vorig jaar ging het niet door, maar het lijkt er nu toch van te komen. Deze zomer brengt de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan Groot-Brittannië.

Eind aan kernproeven Noord-Korea is 'serieuze kans op de-escalatie'

Wereldmachten reageren opgetogen op het besluit van Noord-Korea om te stoppen met kernproeven. "Dit biedt een serieuze kans op de-escalatie van de spanningen in de regio", laat Rusland in een verklaring weten.

Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettesten

Noord-Korea stopt per direct met zijn kernproeven en rakettesten. Die zijn niet meer nodig, zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Noodinspecties 700 vliegtuigmotoren na dodelijke horrorvlucht

Binnen twintig dagen moeten bijna 700 vliegtuigmotoren worden gecontroleerd. Reden is het dodelijke incident afgelopen dinsdag, waarbij in de lucht een motor kapotging bij een vlucht van Southwest Airlines.

OuderRTL Buitenland

NASA-telescoop de ruimte in om buitenaards leven te zoeken

Het is een succesvolle lancering. Op de beelden is te zien dat de nieuwe ruimtetelescoop van NASA, Tess, de ruimte wordt ingeschoten. Verwacht wordt dat de telescoop zo'n vijfhonderd planeten zal ontdekken.

Trump-adviseur: aansluiten bij handelsverdrag TPP slechts 'een gedachte'

Eén van zijn eerste daden als president was zich terugtrekken uit het vrijhandelsakkoord TPP. Een paar dagen geleden zei Donald Trump toch te heroverwegen om toe te treden, maar nu zegt zijn economisch adviseur: "Het is een idee, geen beleid."

Nieuwe satelliet van NASA gaat op zoek naar buitenaards leven

Bestaat er buitenaards leven? Het is misschien wel de meest intrigerende vraag voor ruimtewetenschappers. NASA-satelliet TESS is het nieuwste wapen in de strijd. Morgen gaat hij de lucht in om te jagen op planeten waar leven mogelijk is. Hoe belangrijk is deze missie?

SyriΓ« meldt neerhalen raketten, VS ontkent

Syrië zegt vannacht een aantal raketten te hebben neergeschoten. Doelwit van de aanval zou de vliegbasis Shayrat zijn geweest in de buurt van de stad Homs.

Trump over 'perfecte aanval' op SyriΓ«: 'Missie geslaagd!'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter de bondgenoten Frankrijk en Groot-Brittannië bedankt voor een 'perfect uitgevoerde aanval' op Syrië. "Het resultaat had niet beter kunnen zijn. Missie geslaagd."

'Hopen op toeval voor vermiste Duitse miljardair'

Reddingswerkers hebben in de Zwitserse Alpen tevergeefs op alle mogelijke plekken gezocht waar een Duitse miljardair zou kunnen liggen.

Assad: Westen mist controle en geloofwaardigheid

Het Westen is alle invloed en geloofwaardigheid kwijt in het conflict in het Midden-Oosten en heeft daarom maar een raketaanval uitgevoerd op Syrië onder leiding van de VS. Dat zegt de Syrische president Assad.

Aanval op SyriΓ«: eensgezindheid in het Westen, woede bij Rusland

Met kruisraketten en straaljagers hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vannacht aanvallen uitgevoerd op drie doelen in Syrië. Het is een vergelding voor de vermeende aanval met gifgas vorig weekend in de Syrische stad Douma. Rusland veroordeelt de aanvallen scherp. Lees hier het liveblog terug dat we de uren na de aanval bijhielden.

Poetin: aanval maakt toestand in SyriΓ« alleen maar erger

De Russische president Poetin heeft de door het Westen uitgevoerde raketaanvallen op Syrië fel veroordeeld. Het was, zegt hij, een aanval op een wettige regering die door Rusland wordt geholpen in de strijd tegen terroristen.

3, 2, 1 en daar gaat de Franse kruisraket

Frankrijk heeft een filmpje verspreid waarop te zien is dat een kruisraket wordt afgevuurd op Syrische doelen. De Fransen voerden de aanval samen met de VS en Groot-Brittannië uit.

Liveblog: gemengde reacties vanuit Kamer op westerse aanval op SyriΓ«

Met kruisraketten en straaljagers hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vannacht aanvallen uitgevoerd op drie doelen in Syrië. Het is een vergelding voor de vermeende aanval met gifgas vorig weekend in de Syrische stad Douma. Rusland veroordeelt de aanvallen scherp. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

Liveblog: Rusland zegt meeste westerse raketten te hebben onderschept

Met kruisraketten en straaljagers hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vannacht aanvallen uitgevoerd op drie doelen in Syrië. Het is een vergelding voor de vermeende aanval met gifgas vorig weekend in de Syrische stad Douma. Rusland veroordeelt de aanvallen scherp. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

Dit is wat we weten over de raketaanval op doelen in SyriΓ«

Iets na 3 uur onze tijd vannacht verschijnt het eerste bericht dat de de Amerikaanse president Donald Trump opdracht heeft gegeven tot precisieaanvallen op doelen in Syrië. De VS, Engeland en Frankrijk hebben drie doelen aangevallen in Syrië die te maken hebben met het Syrische chemische wapenprogramma.

Extra uitzending vergeldingsaanval SyriΓ«

De VS, Engeland en Frankrijk hebben drie doelen aangevallen in Syrië die te maken hebben met het chemische wapenprogramma. Bekijk hier de extra uitzending van RTL Nieuws, onder meer met reacties en het laatste nieuws van onze correspondenten.

Liveblog: Rutte heeft 'begrip' voor aanval op SyriΓ«

Met kruisraketten en straaljagers hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië vannacht aanvallen uitgevoerd op drie doelen in Syrië. Het is een vergelding voor de vermeende aanval met gifgas vorig weekend in de Syrische stad Douma. Rusland veroordeelt de aanvallen en kondigt een tegenreactie aan. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

❌