[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 September 2020NRC Binnenland

Fleet Foxes brengt vandaag verrassingsalbum uit: β€˜Deze magie had ik nog nooit meegemaakt’

De Amerikaanse indiefolkband Fleet Foxes bracht vandaag om 15.31 uur – gelijktijdig met het begin van de herfst – een verrassingsalbum uit. Met dank aan corona, geeft zanger Robin Pecknold toe. „Het is zo’n onzekere tijd.”

College neemt advies cultuurraad over om Museum Rotterdam te sluiten

Het stadmuseum trekt volgens het college te weinig bezoekers en mist de aansluiting met de veranderde demografie in Rotterdam.

Duitsland zinspeelt op sancties tegen Loekasjenko zelf

Minister Heiko Maas zegt dat het „onacceptabele” regeringsgeweld wellicht maatregelen tegen de president rechtvaardigt.

De koning geeft Rutte een lesje economie

"Het is bijna te gênant voor woorden. Afgelopen dinsdag zat ik door domme pech vast in de bezemkast van de Kosterskamer in de Haagse Grote Kerk."

De SP blijft een politiek buitenbeentje, ook na corona

Het SP-verkiezingsprogramma wil alles anders doen: Nederland moet uit de euro, weg met de zorgverzekeraars, de komende jaren geen huurverhogingen. Of ja, bijna alles: ‘identiteitspolitiek’ ontbreekt.

Vader van verdronken peuter veroordeeld tot 7 jaar cel

Vader Paul den B. heeft volgens de rechter bewust risico’s genomen die leidden tot het overlijden van zijn zoontje. Hij is veroordeeld voor doodslag.

Scheiden via een mediator is goedkoper, maar niet altijd beter

Nederlanders scheiden vaker met hulp van een mediator in plaats van hun conflict voor de rechter uit te vechten. Hoe komt dat?

Actiegroep Viruswaarheid betrokken bij anticorona-campagne van BN’ers

Tientallen BN’ers plaatsten maandagavond een filmpje op Instagram om mee te delen dat ze niet meer meedoen aan de coronamaatregelen. Ze zijn bij elkaar gebracht door Viruswaarheid-oprichter Willem Engel.

Oud-minister Bruno Bruins naar Haagse vervoerder HTM

Bruins stopte in maart wegens oververmoeidheid als minister van Medische Zorg en Sport. Hij vervangt de ernstig zieke directeur Jaap Bierman van het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM.

De uithaal van premier Rutte naar juichende voetbalfans staat voor meer

Hoe om te gaan met juichende sportfans in deze coronacrisis? Premier Rutte is niet de enige die ermee worstelt. „Het is een duivels dilemma.”

Reddingsactie voor 270 gestrande walvissen bij TasmaniΓ«

25 van de walvissen zijn tot nu toe gered, naar schatting een derde is overleden. De reddingsoperatie is ingewikkeld omdat de dieren zich in ondiep water bevinden.

18 jaar cel voor invloedrijke Chinese vastgoedmagnaat na kritiek op Xi

Ren Zhiqiang bekritiseerde het coronabeleid van president Xi Jinping. Hij noemde hem een „uitgeklede clown”.

β€˜Fiscus en gemeenten ruziΓ«n over extra hulp aan gedupeerde ouders’

De Belastingdienst onderhandelt met gemeenten over het bieden van hulp aan slachtoffers van de toeslagenaffaire, en zou door gemeenten gemaakte kosten niet willen betalen.

β€˜TANZ’ is een bloedstollende mix van ballet, circus, porno en komedie

De voorstelling ‘TANZ’ van Florentina Holzinger roept regelmatig de griezelgiechels op. Maar het boort ook diepere lagen aan en werpt vragen op over de positie van het vrouwenlichaam in de dans.

Alexander Melnikov: β€˜Historische piano’s zijn persoonlijkheden’

De optelsom van een mensenleven lijkt de grondtoon van het recital van pianist Alexander Melnikov woensdag in het Arnhemse Musis. „Bij Schumann voel je je soms verlegen om zo ver in iemands ziel te kunnen kijken.”

Haar redding vond ze op bladzijde 407

Ze waren belangrijk voor de wetenschap, maar deze vrouwen stonden tot nu toe in de schaduw. Deze week: Joan Feynman


Met camera en mondkapje door New York

Wat doe je als je als fotograaf in New York bent tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie? Binnen blijven of erop uitgaan? De Amerikaanse fotojournalist Peter Turnley (65) besloot tot het laatste.

Het A-woord treft fraai de radeloze beschermingsdrang van Sams ouders

In de nieuwe EO-dramaserie Het A-woord, over de zesjarige Sam met autisme, proberen de ouders hun zoon liefdevol door het kinderbestaan te loodsen, zichzelf uit alle macht voorhoudend dat hun kind ‘normaal’ is.

Pia Dijkstra (D66) verlaat Tweede Kamer na verkiezingen

Pia Dijkstra zit momenteel tien jaar in de Tweede Kamer en hield zich vooral met medisch-ethische vraagstukken bezig. Onder meer de Donorwet is van haar hand.

Voorbije week 13.471 nieuwe positieve tests gemeld bij RIVM

Het RIVM ontving ruim twee keer zoveel meldingen van positieve tests dan een week eerder. Ook het aantal ziekenhuisopnames liep op.

❌