[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019NRC Binnenland

Meeleven met de campinggasten op Oerol

Op Oerol zijn weer veel voorstellingen te zien die het natuurschoon en de omgeving opnemen in het werk. Maar het festival biedt daarbij ook opvallend goed filosofisch en spannend teksttoneel.


Neusje voor de goal

Wilfried de Jong keek naar de Nederlandse vrouwenploeg en vroeg zich af wat Vivianne Miedema nou zo goed maakt.

Geen tweede termijn voor topman ABN Amro Van Dijkhuizen

Van Dijkhuizen volgde in 2017 Gerrit Zalm op als bestuursvoorzitter. Daarvoor was hij vier jaar financieel directeur van de bank.

β€˜Geld is overal, je moet het alleen vinden’

Emily van Dijk (30) uit Rotterdam is de oprichter van Ash Agency en investeert jaarlijks duizenden euro’s in persoonlijke ontwikkeling. „Het lijkt mij heerlijk straks binnen te lopen.”


β€˜Ik kan niets. Ik moet van deze aarde af. Waarom ben ik artiest’

Kees van Amstel begon pas eind dertig met cabaret. Te laat, denkt hij. Al lijkt de parttime leraar nu op zijn 54ste door te gaan breken.

Rutte in spijkerbroek dreigt bedrijven die lonen niet verhogen

Bij het ‘VVD-festival’ ging het dit weekeinde onder meer over integriteit in de politiek. Opvallendst was het dreigement van premier Rutte dat hij belastingverlagingen voor bedrijven intrekt als ze de lonen niet verder verhogen.

β€˜Iedereen weet wie mijn donorvader is, behalve ik’

, verwekt met gedoneerd sperma, zou als ze 16 werd horen wie haar vader is. Maar het ziekenhuis heeft haar nooit gemeld dat de donor zich inmiddels had bedacht, en toch anoniem wilde blijven. „Bij elke vijftiger denk ik: dit zou mijn vader kunnen zijn.”


Fenomenaal Wilco verdiept zich in eigen repertoire

Rockgroep Wilco uit Chicago blijft zich vernieuwen. Vijf muzikanten passen hun spel in elkaar alsof het onderdelen van een handgranaat zijn. Vandaag veilig, morgen explosief.


Stockhausens Welt-Paralament krijgt een matige elektronische update

Dj en techno-producer Actress raakte al vroeg in de ban van Stockhausen. Voor het Holland Festival componeerde hij een vrijmoedig companion piece bij diens Welt-Parlament.


Verenigde Staten en Zweden zeker van achtste finales op WK

WK-favoriet VS ging zondag met 3-0 langs Chili. Eerder op de dag won Zweden met 5-1 van Thailand.


β€˜De man’ bestaat niet

Jammer genoeg wordt er maar zelden over de verschillen in mannelijkheid gesproken, schrijft Linda Duits.

Opnieuw verdachte opgepakt voor moord op CDU-politicus LΓΌbcke

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Walter Lübcke. Volgens de Frankfurter Allgemeine komt de verdachte uit extreemrechtse hoek.

β€˜Saoedische tiener die doodstraf kreeg, komt over paar jaar toch vrij’

Murtaja Qureiris werd eerder veroordeeld tot de doodstraf, die nu is omgezet tot een celstraf van twaalf jaar.


Dansen langs de Waal op nieuw festival met potentie

Op hun meest frisse sneakers en met hun mooiste merkkleding betreden de bezoekers het ietwat verscholen NYMA-terrein in Nijmegen voor de eerste editie van Donuts Festival, waar de hele dag wordt gedanst op zomerse tonen.


Bertens verliest finale in Rosmalen, ondanks vijf matchpoints

Kiki Bertens verloor de finale in Rosmalen van de 28-jarige Riske. Ze gaf vijf matchpoints uit handen. Het is de tweede titel voor de Amerikaan Riske.


Stroomstoring treft miljoenen inwoners van ArgentiniΓ« en Uruguay

Argentinië en Uruguay zijn zondagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Zeker 48 miljoen mensen zitten zonder stroom. Ook in omringende landen zijn storingen gemeld.

Claudia de Breij en Pieter Derks genomineerd voor cabaretprijs Poelifinario

Acht voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario, voor drie categoriën (entertainment, engagement en kleinkunst). Drie cabaretiërs maken kans op talentprijs Neerlands Hoop.


Jaarlijkse Keti Koti-lezing afgezegd wegens β€˜onrust’ over spreker

Tegenstanders van Sandew Hira vinden dat de publicist geen podium verdient omdat hij de omstreden president van Suriname steunt.


Tweet wordt omstreden directeur Joods Museum fataal

De directeur van het Joods Museum in Berlijn is opgestapt. Het museum was volgens critici te weinig pro-Israël. Dat ligt in Duitsland bijzonder gevoelig

Dirigent Bernard Haitink was tot de laatste maat alert, soeverein en onvergetelijk

Met een ontroerend concert nam Bernard Haitink (90) zaterdag in het Amsterdamse Concertgebouw afscheid van het concertpodium. Hij werd beloond met een acht minuten durend, bulderend slotapplaus

❌