[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019NRC Binnenland

Stop met meisjesgebabbel en koffiepraat, Linda

Er komt weer een vrouwentalkshow aan. Merel Westrik gaat die presenteren en Linda de Mol lichtte een en ander afgelopen week toe: „Op vrouwenzender Net5.

Drie doden bij aanval op Turks konvooi in SyriΓ«

De Syrische luchtaanval vond plaats in de provincie Idlib waar al enige maanden wordt gevochten. Turkije heeft de aanval sterk veroordeeld.

SP: leer kinderen zwemmen in open water

Een fraaie schoolslag betekent nog niet dat je de gevaren van het open water kent. Daar moet aandacht voor komen, vindt de SP.

Nederland krijgt primeur videodienst Disney+

De langverwachte streamingdienst van Disney is vanaf 12 november te zien in Nederland, de Verenigde Staten en Canada.


'Prinses Christina kleurde graag buiten de lijntjes als het om geld ging'

Prinses Christina wilde graag gewoon zijn. Ze koos nadrukkelijk voor een leven buiten de schijnwerpers, maar kleurde wel buiten de gewone lijntjes als het om geld ging.

Sollicitatie? Niet te veel jokken over je vorige salaris

Ruim één op de vier Nederlanders dikt zijn vorige salaris aan tijdens het solliciteren. Risicovol, want een recruiter prikt er soms zo doorheen. Maar hoe krijg je bij een overstap dan wél een hoger salaris?


Amazon Prime daagt Netflix uit met superhelden

Twee series op Amazon Prime verkennen de duistere kanten van de Amerikaanse historie en popcultuur. The Terror gaat onderhuids, The Boys levert de kritiek recht op de neus.


Dressuurtoppers Van Grunsven en Werth vrezen voor einde paardensport

Top-amazones Isabell Werth en Anky van Grunsven vrezen voor het einde van de paardensport. Er is steeds meer kritiek en op sociale media wordt fel gereageerd.

β€˜Paarden zijn geen machines. Ik dank ze niet af als ik iets beters kan krijgen’

Het is niet ondenkbaar dat de paardensport ophoudt te bestaan omdat het als onethisch wordt gezien. Hoe denkt Isabell Werth, de succesvolste dressuurrijder aller tijden, hier over?

Briljante hippie ontketende DNA-revolutie

(1944-2019) De excentrieke Kary Mullis kreeg de Nobelprijs voor zijn idee om met simpele ingrediënten snel DNA te vermenigvuldigen.

Forum voor Democratie krijgt concurrentie uit eigen stal

De senaatsfractie van Forum voor Democratie is drie leden kwijt. Wat is de schade voor de partij van het vertrek van deze volksvertegenwoordigers?

De economie groeit, maar het verdiende geld geven we niet uit

In tien jaar tijd stegen de inkomens ongeveer net zoveel als de economie groeide. Toch consumeerden Nederlanders veel minder. Waar bleef dat geld? Zes vragen over het ‘consumptiegat’.

Kunnen salarissen omhoog? Begin dan in het onderwijs

Het lerarentekort is niet structureel op te lossen met lapmiddelen, schrijft Liesbeth Verheggen bij het startschot van een landelijke actie.


Nieuwe restricties VS tegen Huawei weer uitgesteld

Voor de tweede keer hebben de VS de handelsbeperkingen tegen Huawei met negentig dagen vertraagd. Wel zijn meer dochterondernemingen op de zwarte lijst gezet.


Cao-loonstijgingen op hoogste niveau sinds crisis

In vorige maand nieuw afgesproken cao’s lagen de loonstijgingen volgens werkgeversvereniging AWVN het hoogst sinds de economische crisis.

15-jarig meisje overleden in woning Breda, vermoedelijk door steekpartij

Het slachtoffer is volgens de politie een 15-jarig meisje. Een 16-jarige jongen is elders in Breda aangehouden.


Webcamafperser Aydin C. legt zich neer bij veroordeling

Aydin C. staakt de cassatie tegen zijn veroordeling in hoger beroep voor digitale afpersing en stalking. Hij wil worden uitgeleverd aan Canada.


De kleine, groene windmolen valt wΓ©l goed in de omgeving

Windmolens zijn niet populair in de provincie. Maar in Groningen duiken nu molens op die wel de lokale goedkeuring wegdragen. Ze zijn van hout, slechts 15 meter hoog en lekker rustig.


Op Noorderzon zijn performances soms onzichtbaar

Op Noorderzon, het elfdaagse, internationaal georiënteerde theaterfestival in Groningen, zijn onder meer voorstellingen met robots en poppen te bewonderen. En toeschouwers krijgen een geheime opdracht.

❌