[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020NRC Binnenland

Hoge Raad: veroordeling voor moord Koen Everink blijft staan

Oud-tenniscoach Mark de J. werd in maart vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op zakenman Koen Everink. De J. ging daar tegen in cassatie.

Toezichthouder doet aangifte tegen thuiszorgorganisatie voor fraude

De NZa zegt „sterke vermoedens” te hebben dat de Rotterdamse thuiszorgaanbieder Naborgh heeft gesjoemeld met declaraties.

Moe

Je wordt slordiger als je geen idee hebt wat je riskeert, schrijft Ellen Deckwitz. "En dat terwijl nog niemand weet wat de gevolgen van deze ziekte zullen zijn voor je werk of zelfs levensverwachting."

Coronacrisis kan ook voor omslag naar corruptie zorgen

De epidemie stelt het veiligheidsbestel zwaar op de proef. Behandel de politie net als de KLM, schrijft lector Marnix Eysink Smeets in de Veiligheidscolumn.

Zuidelijke Rekenkamer kraakt inzet Limburgse β€˜klusjesmannen’

De Zuidelijke Rekenkamer is in een rapport kritisch op het weinig transparante baantjescircuit voor oud-politici in Limburg.

Jumbo schrapt 300 banen op hoofdkantoor in Veghel

De plannen voor een reorganisatie dateren al van januari. Ze nu op de lange baan schuiven zou volgens het bedrijf de onzekerheid juist vergroten.

β€˜Deel tbs’ers verliest uitzicht op resocialisatie, maatwerk nodig’

De Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming schrijft in een advies dat algemene regels voor tbs’ers moeten worden afgeschaft, nu de behandeling van gevangen vertraging oploopt.

Wij willen weten wat de ervaringen van ondernemers met hun banken zijn tijdens de coronacrisis

Wij zijn als NRC benieuwd naar wat de ervaringen van ondernemers met hun banken zijn: hebben ze het gevoel dat ze door hun bank geholpen worden tijdens de coronacrisis?

Vanuit een hoogwerker met een stofzuigerslang de rupsen te lijf

Het is voor bestrijders weer tijd de eikenprocessierups aan te pakken. „We hebben mensen nodig die dapper genoeg zijn.”

Hongkongse gokmagnaat Stanley Ho (98) overleden

Miljardair Stanley Ho had jarenlang het monopolie op goklicenties in gokparadijs Macau. Zelf gokte hij nooit.

Een klein pleidooi voor de aanbakpan

En een verrukkelijk recept voor lamskoteletjes, met een jus van marsala.

Wie is de Bert en wie de Ernie?

Er valt een interessant programma over tv-duo’s te maken, helaas bleef ‘Sander en het mysterie van de legendarische duo’s’ steken bij babbelige vragen. De tv-avond werd gered door een zeventigjarige schotse baron met vet Amerikaanse accent.

Een Twentse rupsenval? De rupsen trappen er niet in

Twee Twentenaren richtten in 2019 de firma Rupsenval op. Gemeenten en bedrijven kochten voor duizenden euro’s hun vallen om de eikenprocessierups te vangen. Maar bewijs dat ze werken, is er niet.

Personeel blokkeert toegangswegen Tata Steel Nederland

Rondom het complex van Tata Steel Nederland vormen zich inmiddels files. Actievoerders eisen een gesprek met directeur Hans van den Berg, over een op handen zijnde reorganisatie.

Rijksakademie Open Studio’s en Amsterdam Art Weekend voortaan in het voorjaar

Vanwege de coronacrisis worden de Open Studio’s van de Rijksakademie verplaatst naar het voorjaar. Ook Amsterdam Art Weekend zal voortaan niet in november, maar in april plaatsvinden.

Lokale CDA'ers: Nederland moet wΓ©l asielkinderen opnemen

De CDA-partijtop wil geen minderjarige asielzoekers uit Griekenland opnemen, maar veertig lokale afdelingen van de partij roepen op dat standpunt te veranderen. „Het gaat om vijfhonderd weeskinderen.”

Boa’s de straat op voor wapenstok en pepperspray

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat boa’s vaker worden geconfronteerd met geweld. Tijd om eindelijk de uitrusting te verbeteren, vindt de vakbond.

De ronde van de huismeester is niet rond

Gedijen als huismeester van de L-flat in Zeist is het aanvaarden van wanorde. Said Arab zag alles wat een mens wil vergeten.

❌