[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018AD Binnenland

Homokoppel na verrassingsreis: We werden uitgescholden en belaagd

Wat een geweldige vakantie moest worden, liep voor de 26-jarige Niels Heijster en zijn vriend Jonathan Kuppens (26) uit op een drama. Het homokoppel boekte een verrassingsreis en hoorde twee uur van tevoren dat ze naar Letland gingen. ,,In Riga aangekomen werden we uitgescholden, er werden flesjes naar ons gegooid en aap-geluiden gemaakt.”

 • 14 Augustus 2018 om 18:19

Minister Slob na ziekte weer aan het werk

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, gaat morgen weer aan het werk. De ChristenUnie-bewindsman werd begin juli ziek door een bacteriële infectie.

 • 14 Augustus 2018 om 16:35

Dermatologen maken zich zorgen over uv-stralingsrecord juli

De hoeveelheid schadelijke uv-straling van de zon was afgelopen juli hoger dan ooit tevoren. Dat blijkt uit metingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In juli werd een record verbroken sinds het begin van de uv-metingen in 1994. Dermatologen maken zich zorgen.

 • 14 Augustus 2018 om 16:18

Ongeopende brief aan Otto Frank gaat onder de hamer in Amstelveen

Een ongeopende brief van een verzekeringsmaatschappij, geadresseerd aan Anne Franks vader Otto, wordt op 21 september geveild in Amstelveen. Het gaat om een vrij dikke brief die in 1942 naar het huis van de familie Frank aan het Amsterdamse Merwedeplein zou zijn gestuurd, toen het gezin al was ondergedoken.

 • 14 Augustus 2018 om 16:16

Pilotenbond rekent op snel akkoord met KLM

De werkdruk voor piloten bij KLM moet eerder omlaag dan de door de luchtvaartmaatschappij voorgestelde periode vanaf september volgend jaar. Dat staat in het finale cao-voorstel dat door vakbond VNV naar de luchtvaartmaatschappij is verstuurd. De bond rekent erop dat nog deze week overeenstemming wordt bereikt.

 • 14 Augustus 2018 om 16:13

Voorman van Pegida moet boete van 750 euro voor demonstratie betalen

De voorman van Pegida Nederland heeft vandaag van de rechtbank in Almelo een boete gekregen van 750 euro. Edwin Wagensveld hield namens de anti-islambeweging in november vorig jaar een demonstratie in Enschede zonder dat vooraf te melden.

 • 14 Augustus 2018 om 14:04

Drie jaar cel voor ouders van zwaar verwaarloosd campingjongetje (8)

De vader en moeder van het jongetje dat vorige zomer verwaarloosd en vermagerd werd gevonden op een camping bij Winterswijk zijn veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Dat heeft de rechtbank in Zutphen vanmiddag bepaald.

 • 14 Augustus 2018 om 13:47

AH niet langer genomineerd voor titel Liegebeest na aanpassen verpakking

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier trekt Albert Heijn terug als genomineerde voor de titel Liegebeest van het jaar. De supermarktketen was andermaal kanshebber, nu met een volgens Wakker Dier nogal dubieuze claim over welzijn van eenden.

 • 14 Augustus 2018 om 12:46

Prima vakantieweer met donderdag mogelijk hevige onweersbuien

De aankomende dagen zal het langzaam wat warmer worden. ,,Het wordt deze week prima vakantieweer in ons land'', aldus Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,De enige dag die een beetje spannend gaat worden in donderdag'', zegt hij. Volgens de weerman trekken vermoedelijk later op die dag stevige onweersbuien van west naar oost.

 • 14 Augustus 2018 om 11:40

Gouden tijden voor Nederlandse bouwers van luxueuze superjachten

Nederlandse bouwers van superjachten beleven momenteel gouden tijden. Nu de superrijken hun zinnen hebben gezet op luxejachten, kunnen de bedrijven de bestellingen amper bijhouden. De verkoop steeg van 662 miljoen euro in 2014 tot 1,2 miljard vorig jaar.

 • 14 Augustus 2018 om 11:24

Is er nog hoop voor verwaarloosd jongetje (8) dat in kist werd gestopt?

Zijn ouders sloten hem op in een kist, bonden hem vast en gaven hem te weinig eten. Kan het ooit nog goed komen met het 8-jarige jongetje dat vorig jaar op een camping bij Winterswijk werd gevonden? ,,Er is altijd hoop.''

 • 14 Augustus 2018 om 11:17

Economie groeit: consumenten laten geld rollen

De Nederlandse economie blijft het goed doen. In het tweede kwartaal werd de economie 0,7 procent groter in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar. Op jaarbasis komt dit neer op een groeicijfer van 2,9 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 • 14 Augustus 2018 om 09:30

Explosieven gevonden bij bedrijfspanden in Amsterdam

Bij twee panden in Amsterdam zijn vanmorgen explosieven gevonden. Ook is er geschoten. De straten zijn afgesloten en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) doet op de locaties onderzoek.

 • 14 Augustus 2018 om 07:54

Schots en scheef in het schap: door hitte misvormde groenten toch te koop

De hitte misvormt veel groente en fruit bij telers. De appels en peren te klein, de komkommer krom en de broccoli gaat de missverkiezing ook al niet winnen. Doordat zoveel soorten misvormd zijn, gedogen Plus Supermarkt en Coop nu groenten en fruit die andere jaren afgekeurd zouden worden.

 • 14 Augustus 2018 om 08:00

Explosief gevonden aan deur in Amsterdam

Aan een voordeur van een pand in Amsterdam is vanmorgen een explosief gevonden. De straat is afgesloten en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) onderzoekt de locatie.

 • 14 Augustus 2018 om 07:54

Minder buitenlandreizen door Hollandse hitte

Nederlanders blijven reislustig, maar door de hoge temperaturen in eigen land zijn in juni en juli een stuk minder vakanties naar het buitenland geboekt dan vorig jaar. Reisbrancheorganisatie ANVR zag in juni het aantal boekingen teruglopen met 5,5 procent en in juli met 8,5 procent. ,,Dat kun je zeker wijten aan een mooie zomer'', zegt een woordvoerster van de ANVR.

 • 14 Augustus 2018 om 07:32

'Vanwege Lowlands ontvluchten wij noodgedwongen de camping'

Muziekfestival Lowlands staat weer voor de deur. Groot feest dus voor de tienduizenden bezoekers die komend weekend afreizen naar Biddinghuizen. Aan de overzijde van het Veluwemeer wordt er minder plezier beleefd aan het drie dagen durende muziekfestijn. ,,Wij keren noodgedwongen terug naar ons huis in Arnhem."

 • 14 Augustus 2018 om 07:29

Linsey uit Rijssen wint eindelijk van β€˜reus’ Ticketmaster

Linsey van Rijn uit Rijssen vocht jarenlang tegen de dure doorverkoop van concertkaarten via Seatwave. Nu stopt eigenaar Ticketmaster met die website. „Ik maakte wel even een vreugdedansje.”

 • 14 Augustus 2018 om 07:03

'We hebben Ivana gerechtigheid beloofd, die belofte komen we na'

De familie Smit heeft gezworen om de waarheid rond Ivana’s dood te achterhalen. Oom Fred Agenjo legt uit waar de gedrevenheid vandaan komt.

 • 14 Augustus 2018 om 07:00

Het tij is gekeerd! Hoera voor de Marokkanen

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

 • 14 Augustus 2018 om 06:00
❌