[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Juni 2018AD Binnenland

Limburgse politie onderzoekt eigen rol in Pinkpopdrama

De politie in Limburg houdt haar eigen rol tegen het licht in het Pinkpopdrama van afgelopen maandag. Zo wordt gekeken of surveillerende agenten in de ongevalsnacht in de buurt van de Mensheggerweg in Landgraaf zijn geweest en of ze daar mensen hebben gewaarschuwd of andere actie hebben ondernomen, bevestigt de politie een bericht van 1Limburg.

 • 23 Juni 2018 om 08:16

'Minister Blok moet bemiddelen in diplomatieke rel tussen Friesland en Malta'

Er is een heuse diplomatieke rel uitgebroken tussen de provincie Friesland en EU-lid Malta, en die is zo hoog opgelopen dat de CDA-fractie in de Tweede Kamer minister Blok oproept om in te grijpen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Leeuwarden en Valetta zijn dit jaar samen Culturele Hoofdstad van Europa. Maar de onderlinge verhoudingen zijn tot het vriespunt gedaald.

 • 23 Juni 2018 om 07:53

SP-leider: Korter douchen helpt niet, Jesse!

De discussie over klimaatmaatregelen en alternatieven voor gas dreigt te ontsporen, vindt SP-leider Marijnissen. Burgers worden opgezadeld met te hoge kosten. Dat ondermijnt volgens haar het draagvlak dat nodig is voor urgente ingrepen.

 • 23 Juni 2018 om 07:00

Turkse praktijken van Denk

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

 • 23 Juni 2018 om 06:00

Laagste ledenaantal vakbonden sinds 1990

Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 met bijna 200.000 afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. Vorig jaar was dat gedaald tot 1,7 miljoen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het laagst gemeten aantal sinds 1990.

 • 23 Juni 2018 om 04:29

'Vliegtaks helpt klimaat niet'

Een nationale vliegtaks zoals het kabinet die voor 2021 wil invoeren, zal geen effect hebben op het klimaat. Ook zal het aantal vluchten in Nederland niet verminderen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau CE Delft, gemaakt in opdracht van het ministerie van Financiën.

 • 23 Juni 2018 om 03:19

'Endstra vroeg of ik Holleeder kon laten omleggen'

Vastgoedondernemer Willem Endstra wilde vlak voor zijn dood vijf miljoen euro betalen om Willem Holleeder te laten liquideren. Dat stelt ondernemer Harry Pen, die zes jaar lang op het kantoor van Endstra kwam. Hij onthult in deze krant: ,,Endstra zei: ‘Har, weet jij niet iemand die Willem Holleeder kan omleggen voor vijf miljoen?’”

 • 23 Juni 2018 om 03:00
Gisteren โ€” 22 Juni 2018AD Binnenland

Vmbo-leerlingen woedend na ongeldige examens; ouders overwegen rechtszaak

Woedend zijn ze, de leerlingen van het VMBO Maastricht. Door ernstige fouten van de school zijn de examens van 354 scholieren afgekeurd. De bijeenkomst waarbij ouders en leerlingen vanavond zijn bijgepraat verliep rumoerig. Daar bleek dat veel ouders een advocaat hebben ingeschakeld en de school voor de rechter willen slepen.

 • 22 Juni 2018 om 20:44

Vrienden 'schutter' Panorama pleegden eerder aanslag op rechtbank

De man die ervan wordt verdacht het pand van tijdschrift Panorama te hebben beschoten met een raketwerper is crimineel Richard Z., zo meldt Het Parool.

 • 22 Juni 2018 om 22:01

Weekendje Lowlands of roadtrip: jongeren massaal aan de deelcamper

Jongeren huren steeds vaker een camper van particulieren voor hun vakantie. Dat blijkt uit cijfers van Marktplaats. Ook websites die campers verhuren herkennen die trend, waarbij vooral roadtrips en bezoekjes aan festivals populair blijken.

 • 22 Juni 2018 om 21:23

In brand gestoken rat leidt tot woedende reacties in Oldenzaal

De politie Oldenzaal (Overijssel) stelt een onderzoek in naar het levend verbranden van een rat. In de stad circuleert onder inwoners een schokkend filmpje waarop te zien is hoe een hoteleigenaar uit de regio een in een kooi gevangen rat in brand steekt.

 • 22 Juni 2018 om 21:13

Maastrichtse vmbo-leerlingen woedend na ongeldige examens

Woedend zijn ze, de leerlingen van het VMBO Maastricht. Door ernstige fouten van de school zijn de examens van 354 scholieren afgekeurd. De bijeenkomst waarbij ouders en leerlingen vanavond worden bijgepraat verloopt rumoerig. De politie is gevraagd om een oogje in het zeil te houden.

 • 22 Juni 2018 om 20:44

We zijn hard op weg naar een nieuw Nederlands droogterecord

Juni van dit jaar gaat waarschijnlijk de boeken in als de droogste juni sinds het begin van de meting in 1901. Tot nu toe viel slechts 12,1 millimeter regen en meteorologen voorspellen dat er niet veel meer bijkomt.

 • 22 Juni 2018 om 20:31

Expert verkeersrecht: Pinkpop-crash kan noodlottig ongeval zijn

De 34-jarige bestuurder van de Pinkpop-crash is vrij. Volgens het Openbaar Ministerie schepte hij niet met opzet vier festivalbezoekers maandagnacht. Expert verkeersrecht Bert Kabel voorspelt een lastig vervolg: 'Het is niet altijd zwart-wit, beide partijen kunnen fout zitten, het kan een noodlottig ongeval zijn'.

 • 22 Juni 2018 om 20:10

'Voer reconstructie van borst direct met amputatie uit'

Vrouwen die een borst moeten laten amputeren vanwege kanker, doen er verstandig aan om die nog tijdens dezelfde operatie te laten reconstrueren. Dat stelt het in kanker gespecialiseerde Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL) in Amsterdam.

 • 22 Juni 2018 om 19:18

'Subsidie Denk verkeerd besteed'

De subsidie die Denk heeft ontvangen voor de campagne voor het referendum over de inlichtingendiensten, is niet besteed zoals de bedoeling was. Daarom kijkt er nu een commissie naar de zaak.

 • 22 Juni 2018 om 17:45

Rechtszaak MH17 in Schiphol-bunker

De rechtszaak over de vliegramp met MH17 wordt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gehouden.

 • 22 Juni 2018 om 17:28

Koning opent Leger des Heils-locatie maar slaat de kippensoep af

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag in Amsterdam-Noord de nieuwe multifunctionele woonvoorziening van het Leger des Heils, De Noordkaap, geopend. De aangeboden kippensoep liet hij voor wat het was.

 • 22 Juni 2018 om 17:10

Honderden vmbo-eindexamens in Maastricht ongeldig verklaard

354 eindexamens van Maastrichtse vmbo-leerlingen zijn afgekeurd. Hun scholen hebben 'ernstige' fouten gemaakt, schrijft minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) aan de Tweede Kamer. De gedupeerde leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College moeten hun examen waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk overdoen, vreest de minister. De scholen vallen onder de organisatie VMBO Maastricht.

 • 22 Juni 2018 om 16:51

Pinkpop-bestuurder vrij: Geen opzet in het spel

De bestuurder van de Pinkpop-crash is vandaag vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Limburg vanmiddag.

 • 22 Juni 2018 om 16:39
โŒ