[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018AD Binnenland

De kerk loopt leeg, de moskee (nog) niet

Voor het eerst noemt de helft van de Nederlanders zich ongelovig. Alleen het aantal moslims neemt nog toe. ,,Maar ook onder hen zie je een tweedeling.”

 • 22 Oktober 2018 om 20:04

Aanvragers uitkering verzwijgen miljoenen aan bezit buitenland

De afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. Het verzwegen bezit loopt in de tientallen miljoenen euro’s, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

 • 22 Oktober 2018 om 19:19

Boze reacties: Curaçaose vissers ontvinnen lachend levende haai

Een video waarop te zien is hoe een groep vissers op Curaçao enthousiast bezig is om een levende haai te ontvinnen, leidt tot onthutste reacties en Kamervragen. ‘Dit is choquerend!’

 • 22 Oktober 2018 om 19:10

Koningin Elizabeth nodigt prinses Mabel uit voor staatsbanket

De Britse koningin Elizabeth heeft ook prinses Mabel uitgenodigd voor het staatsbanket op Buckingham Palace, morgen aan het einde van de eerste dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het Verenigd Koninkrijk.

 • 22 Oktober 2018 om 18:58

Dode vrouw in binnenstad Culemborg is om het leven gebracht

De vrouw die vanmorgen dood werd aangetroffen in een appartement in de Herenstraat in Culemborg, is door geweld om het leven gekomen. De politie meldt dat de 31-jarige man uit Culemborg die ’s nachts aanwijzingen had gegeven waar de vrouw te vinden was, is aangehouden.

 • 22 Oktober 2018 om 03:43

Cybercriminelen sluwer: dit jaar 1,5 miljoen euro buitgemaakt

Het lukt internetcriminelen steeds beter om toegang te krijgen tot internetbankieren, via valse e-mails, apps of telefoontjes. De eerste zes maanden van 2018 sleepten fraudeurs met sluwe phishingmails ruim anderhalf miljoen euro binnen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017.

 • 22 Oktober 2018 om 16:53

Lepe babbelcrimineel licht supermarkten voor tonnen op

Tientallen supermarkten zijn de dupe van belfraude met cadeaukaarten. De schade loopt volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) inmiddels in de tonnen. Supermarkteigenaren verdenken één man van de fraude. ,,Hij is al een jaar bezig met deze onzalige praktijken, maar tot nu toe krijgt niemand hem te pakken.”

 • 22 Oktober 2018 om 17:13

Oudste orang-oetan Apenheul overleden

De oudste bewoonster van Apenheul in Apeldoorn is vandaag overleden. De 52-jarige Silvia behoorde in 1999 met zes andere orang-oetans tot de eerste bewoners van het speciale orang-oetanverblijf in Apeldoorn.

 • 22 Oktober 2018 om 17:12

Kerkje kopen? Aantal gelovigen daalt, dus verkoop religieus vastgoed stijgt

Voor het eerst is meer dan de helft van Nederland niet meer gelovig. Dat heeft ook gevolgen voor de religieuze gebouwen in Nederland. Steeds meer kerken staan noodgedwongen te koop. ,,Dat aantal lijkt toe te nemen.”

 • 22 Oktober 2018 om 16:54

Cybercriminelen sluwer: dit jaar al 1,5 miljoen euro buitgemaakt

Het lukt internetcriminelen steeds beter om toegang te krijgen tot internetbankieren, via valse e-mails, apps of telefoontjes. De eerste zes maanden van 2018 sleepten fraudeurs met sluwe phishingmails ruim anderhalf miljoen euro binnen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2017.

 • 22 Oktober 2018 om 16:53

NAC wil hooligans β€˜keihard straffen’, politie doet aangifte

Voetbalclub NAC zegt alles in het werk te willen stellen om de hooligans op te sporen die gistermiddag rellen veroorzaakten in Breda. De club deelt camerabeelden met de politie en stelt stadionverboden in het vooruitzicht voor de daders, zo staat in een persbericht. De politie heeft aangifte gedaan tegen de relschoppers.

 • 22 Oktober 2018 om 14:52

Vrouw die werd gevonden in Culemborg omgekomen door geweld

De vrouw die vanmorgen dood werd aangetroffen in een appartement in de Herenstraat in Culemborg, is om het leven gekomen door geweld. De politie meldt dat de 31-jarige man uit Culemborg die ’s nachts aanwijzingen had gegeven waar de vrouw te vinden was, is aangehouden.

 • 22 Oktober 2018 om 03:43

Vrouw valt van balkon, politie houdt man aan

De politie in Venlo heeft een man aangehouden na het balkondrama eerder vanochtend. Daarbij viel een 41-jarige vrouw vanaf de tweede verdieping naar beneden. Zij ligt in het ziekenhuis.

 • 22 Oktober 2018 om 15:19

Dit jaar twee nesten van schadelijke Aziatische hoornaar vernietigd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar tot dusver twee nesten van Aziatische hoornaars vernietigd. De Aziatische hoornaar is een invasieve soort die honingbijen eet, waardoor het insect een bedreiging vormt voor het Nederlandse ecosysteem.

 • 22 Oktober 2018 om 14:34

β€˜We hebben besloten dat we geen kinderen willen’

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Mary Ann en Maurits wonen in een drie-onder-een-kapwoning in Huizen.

 • 22 Oktober 2018 om 14:00

β€˜Ruzie ging vooraf aan vondst lichaam in woning Culemborg’

In een woning aan de Herenstraat in Culemborg heeft de politie een lichaam gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Buurtbewoners zijn erg geschrokken.

 • 22 Oktober 2018 om 03:43

Alle verdachten van schietincidenten in Zaandam zitten vast

Alle drie de verdachten van de recente schietincidenten in Zaandam die de politie nog zocht, zijn aangehouden. Vorige week gaf de politie de foto’s en volledige namen van twee broers vrij vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij de schietincidenten bij het Zaanse ziekenhuis en op de Burcht in het centrum van Zaandam.

 • 22 Oktober 2018 om 13:00

Defensie maakt einde aan β€˜pang pang’ roepen en vult munitievoorraad aan

Nederlandse militairen krijgen meer kogels, granaten, torpedo’s en raketten. Defensie trekt 250 miljoen tot 1 miljard euro uit om munitie te kopen. Dat begint volgend jaar en moet rond 2033 klaar zijn. Dan zijn volgens het ministerie de ,,munitievoorraden op peil.”

 • 22 Oktober 2018 om 12:45

Neurochirurg: Pleister kan hersenvliesontsteking voorkomen

Hersenvochtlekkage is een van de meest voorkomende complicaties na een hersenoperatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal van het UMC Utrecht ontwikkelde een preventiepleister. ,,Iedere lekkage die we voorkomen is een vooruitgang.”

 • 22 Oktober 2018 om 12:04

UMC komt met β€˜pleister’ tegen lekkage van hersenvocht

Hersenvochtlekkage is een van de meest voorkomende complicaties na een hersenoperatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal van het UMC Utrecht ontwikkelde een oplossing: een 'pleister’ die ervoor moet zorgen dat de hersenvliezen na een operatie gesloten blijven.

 • 22 Oktober 2018 om 10:00
❌