[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018AD Binnenland

IKEA roept paassnoep terug waar mogelijk muizen aan zaten

Winkelketen IKEA roept alle 100 gramsverpakkingen van de zogenoemde Godis påskkyckling paasschuim terug, omdat het snoepgoed tijdens de productie mogelijk in aanraking is geweest met muizen. De diertjes zaten bij een externe leverancier, die niet kan uitsluiten dat de muizen aan het paasschuim hebben gezeten.

 • 23 Februari 2018 om 08:41

Seksuele wantoestanden hulporganisaties 'topje van de ijsberg'

De komende tijd zullen meer misstanden aan het licht komen bij internationale hulporganisaties, zoals bij Oxfam en Plan International. Dat vreest minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).

 • 23 Februari 2018 om 07:30

'Be-la-che-lijk dat reizigers toeslag van 0 euro moeten kopen op Intercity direct'

Reizigers hoeven buiten de spits tijdelijk géén toeslag te betalen op de Intercity direct tussen Schiphol en Rotterdam, maar NS wil dat zij de toeslag 'kopen', ook als deze 0 euro is. Reizigers balen van die administratieve rompslomp, maar zijn blij dat de toeslag langer gratis blijft.

 • 23 Februari 2018 om 07:00

Felle reacties op de vrouw die het referendum torpedeerde

De vrouw die gisteren het referendum torpedeerde, wekt al sinds haar aantreden veel weerstand op. Waar komen die agressieve reacties tegen D66-minister Kajsa Ollongren vandaan?

 • 23 Februari 2018 om 06:48

'OM betaalde weduwe Mieremet onkostenvergoeding van 200.000 euro'

Het Openbaar Ministerie heeft in 2013 een 'onkostenvergoeding' van 200.000 euro betaald aan de weduwe van topcrimineel John Mieremet. Ria E. deed na de moord op haar man afstand van 6,5 miljoen euro aan crimineel vermogen. In ruil daarvoor werd de vrouw, die zelf werd verdacht van witwassen, niet vervolgd en mocht ze dus twee ton houden. Dat blijkt uit onderzoek van Zembla.

 • 23 Februari 2018 om 06:48

Kajsa Ollongren: een kille prinses of zelfverzekerde zakenvrouw?

De vrouw die gisteren het referendum torpedeerde, wekt al sinds haar aantreden veel weerstand op. Waar komen die agressieve reacties tegen D66-minister Kajsa Ollongren vandaan?

 • 23 Februari 2018 om 06:48

Vijf dagen vaderschapsverlof alleen weggelegd voor happy few

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

 • 23 Februari 2018 om 06:00

'Papa is goed, geen terrorist'

De Nederlander Aweys S. is in Londen schuldig bevonden aan terrorisme. Hij had plannen om op Joden te schieten, of misschien zelfs op koningin Elizabeth. Thuis in Breda begrijpt zijn gezin niet wat er aan de hand is. ,,Papa zegt niet waarom hij in de gevangenis zit.''

 • 23 Februari 2018 om 05:00
Gisteren โ€” 22 Februari 2018AD Binnenland

Roy (17) ontwerpt speciale datingsite voor mensen met beperking

Daten is lastig voor mensen met een beperking. Roy Avezaat (17) uit het Zeeuwse dorp Zaamslag, bij wie op vroege leeftijd Limb-Girdle dystrofie werd vastgesteld, wil daarom een speciale datingsite ontwerpen.

 • 22 Februari 2018 om 20:40

Tabaksfabrikant: 'De sjoemelsigaret bestaat niet'

De tabaksindustrie in Nederland had er alle vertrouwen in dat er geen strafzaak zou komen. ,,We doen niks heimelijks, dat is nu duidelijk,'' zegt Rik Doejaaren van British American Tobacco (BAT). Maar wat te doen met die anti-rookbeweging die op gang is gekomen?

 • 22 Februari 2018 om 19:36

Forse stijging sterfte door griep

De griepepidemie blijkt dodelijk voor veel hoogbejaarden. Het RIVM meldt dat de sterfte onder 75-plussers afgelopen weken sterk verhoogd is.

 • 22 Februari 2018 om 20:00

Bestuur iPad-school Maurice de Hond failliet verklaard

Het schoolbestuur van de voormalige iPad-school van Nederlands bekendste opiniepeiler Maurice de Hond is deze week failliet verklaard. Dat maakt het voor de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heel lastig om de ruim 207.000 euro aan te veel uitbetaald onderwijsgeld terug te halen.

 • 22 Februari 2018 om 19:44

'De sjoemelsigaret bestaat niet'

De tabaksindustrie in Nederland had er alle vertrouwen in dat er geen strafzaak zou komen. ,,We doen niks heimelijks, dat is nu duidelijk,'' zegt Rik Doejaaren van British American Tobacco (BAT). Maar wat te doen met die anti-rookbeweging die op gang is gekomen?

 • 22 Februari 2018 om 19:36

Burgemeester geeft startsein DNA-afname zaak-Nicky Verstappen

Burgemeester Raymond Vlecken heeft donderdagmiddag in Landgraaf de aftrap gegeven voor het grote verwantschapsonderzoek rond de moord op Nicky Verstappen. Vlecken deed dat door voor de camera's van de pers te laten zien hoe DNA-afname in zijn werk gaat: met een sponsje wordt wangslijm afgenomen, dat wordt 'afgedrukt' op een DNA-opslagkaartje.

 • 22 Februari 2018 om 18:18

Tweede Kamer schaft raadgevend referendum af

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met afschaffing van het raadgevend referendum. De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie steunden - zoals verwacht - het wetsvoorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken om de referendumwet in te trekken. Ook oppositiepartij SGP stemde voor.

 • 22 Februari 2018 om 18:19

Burgemeester staat DNA af in moordzaak Nicky Verstappen

Burgemeester Raymond Vlecken heeft deze middag in Landgraaf als eerste DNA afgestaan in het grootschalige verwantschapsonderzoek rond de moord op Nicky Verstappen, dat deze week van start gaat.

 • 22 Februari 2018 om 18:18

'Homo's in seksbos worden drie keer gepakt'

In het Groningse Oude Pekela strijden homoseksuelen fel voor het behoud van hun seksbos. Er is inmiddels zelfs aangifte gedaan van discriminatie tegen Groningers die de homoseksuele recreanten willen weren uit het bos. Ondanks geweld tegen cruisende homo's, onwillige gemeentes en weerstand bij omwonenden blijft de homo-ontmoetingsplaats nog steeds fier overeind in Nederland.

 • 22 Februari 2018 om 17:45

Karin (21) kon voetganger A58 niet ontwijken: 'We zijn in shock'

Betrokken raken bij een fataal ongeluk. Voor de 21-jarige Karin en haar vriend werd gisteravond hun ergste nachtmerrie werkelijkheid. Op de A58 richting Tilburg kwam hun auto in aanraking met een voetganger. Ze konden hem niet meer ontwijken. ,,We zijn helemaal in shock en voelen ons erg schuldig over wat er is gebeurd.''

 • 22 Februari 2018 om 15:32

Agent vervolgd wegens schieten op vluchtauto

In Maastricht vindt volgende week een reconstructie plaats van een schietpartij op 3 mei 2015. Daarbij schoot een politieagent op de Javastraat meermalen op een vluchtende auto.

 • 22 Februari 2018 om 17:11

Priscilla (21) kon voetganger A58 niet ontwijken: 'We zijn in shock'

Betrokken raken bij een fataal ongeluk. Voor de 21-jarige Priscilla en haar vriend werd gisteravond hun ergste nachtmerrie werkelijkheid. Op de A58 richting Tilburg kwam hun auto in aanraking met een voetganger. Ze konden hem niet meer ontwijken. ,,We zijn helemaal in shock en voelen ons erg schuldig over wat er is gebeurd.''

 • 22 Februari 2018 om 15:32
โŒ