[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019AD Binnenland

KLM-topman: β€˜Milieu is een zorg, maar Nederland kan niet zonder luchtvaart’

KLM-topman Pieter Elbers is tot in zijn vezels een luchtvaartman. Juist daarom neemt hij de aanzwellende kritiek op de milieu-effecten van vliegverkeer bloedserieus. ,,We zijn ons daarvan bewust. Het is bijna een spagaat.”

 • 21 Februari 2019 om 18:21

Medewerkers Intertoys morgen β€˜gewoon’ weer aan het werk

Er dreigt een bloedbad onder het personeel van speelgoedwinkel Intertoys. 3.200 medewerkers hebben vandaag hun ontslag aangezegd gekregen. Onderwijl wordt het personeel geacht gewoon op het werk te blijven verschijnen.

 • 21 Februari 2019 om 17:49

Kamer kritisch over fout kindgebonden budget

De Tweede Kamer is kritisch over de fout van de Belastingdienst bij het zogenoemde kindgebonden budget, een bijdrage voor ouders met kinderen tot 18 jaar. Regeringspartij VVD spreekt over een onaangename verrassing.

 • 21 Februari 2019 om 17:01

OM wil vaker afspraken maken met verdachten maken

Het Openbaar Ministerie (OM) wil in grote strafzaken vaker en meer afspraken kunnen maken met verdachten om het strafproces sneller te laten verlopen.

 • 21 Februari 2019 om 16:57

Brexit zorgt voor piek in aantal Britten dat Nederlander wordt

De maand januari, waarin premier Theresa May een belangrijke brexitstemming in het Britse Lagerhuis genadeloos verloor, heeft gezorgd voor een piek in het aantal Britten dat zich laat naturaliseren tot Nederlander. Er vonden tachtig naturalisaties plaats, tegen tweehonderd over heel 2018.

 • 21 Februari 2019 om 16:20

Weinig hoop voor pulsvissers: verdere aanscherping dreigt

De kans dat Nederland er in Brussel in slaagt een dreigend verbod op de pulsvisserij te voorkomen of zelfs maar verzachten, is bijzonder klein. Sterker, Minister Schouten (Landbouw) stelt op dit moment alles in het werk om een ‘verdere aanscherping’ te voorkomen.

 • 21 Februari 2019 om 16:10

Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie

Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.

 • 21 Februari 2019 om 13:24

Het moet afgelopen zijn met struikelen over plastic op een festival

Nederland wil in Europa voorop lopen in het opruimen van de plasticsoep. In een nationaal plasticpact spreken kabinet en tientallen grote bedrijven af minder plastic te gebruiken.

 • 21 Februari 2019 om 15:00

Pechtold gaat onderzoeken of Nederlandse kunstexport deugt

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold gaat met een vierkoppige commissie onderzoeken of waardevol cultureel erfgoed in Nederlands particulier bezit voldoende wordt beschermd.

 • 21 Februari 2019 om 13:45

Patricia Paay knokt vandaag in de rechtbank om haar schadeclaims te mogen houden

Patricia Paay komt financieel steeds verder in de problemen. In de rechtbank in Breda knokt zij vandaag om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog iets meer dan 105.000 euro te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken.

 • 21 Februari 2019 om 13:24

Turks Fruit is terug en weer spatten de vonken ervan af

In de jaren 70 ontdekte hij Monique van de Ven, toen hij haar castte als Olga voor de verfilming van Jan Wolkers’ Turks Fruit. Voor de toneelbewerking verzorgde Hans Kemna de casting opnieuw.

 • 21 Februari 2019 om 13:01

Faillissement voor speelgoedketen Intertoys

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk. Onderwijl wordt druk gesproken met verschillende partijen over een doorstart. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

 • 21 Februari 2019 om 12:47

Gezin wil einde aan β€˜onrechtvaardige’ kinderbijslag: Jurian wΓ©l, tweelingbroer Jarno niet

Vader Herman Dekker uit Harderwijk heeft een tweeling: Jurian en Jarno, 17 jaar. Voor zijn Jurian krijgt hij kinderbijslag, voor Jarno krijgt hij niets. Onrechtvaardig, vindt Dekker, die erover aan de bel trok bij landelijke politieke partijen. ,,Het is een fout in het systeem.’’

 • 21 Februari 2019 om 12:15

Ongunstige energierekening? 'Dan gaat het slecht met de economie’

Voor het eerst in vier jaar tijd zijn consumenten negatief over hun eigen huishoudboekje en het economisch klimaat. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Een hogere energierekening en btw, een tegenvallend loonstrookje en sombere berichten uit het buitenland hakken erin. ,,Het is psychologie-economie'', zegt socioloog Paul Schnabel.

 • 21 Februari 2019 om 12:00

Amsterdam verlaagt WOZ-waarde huizen op erfpacht

Amsterdam verlaagt de WOZ-waarde voor woningen op erfpachtgronden dit jaar eenmalig met 2 procent. De maatregel wordt voor iedere erfpachter doorgevoerd.

 • 21 Februari 2019 om 11:47

β€˜Proef met weigeraars in Pieter Baan Centrum een succes’

Een proef in het Pieter Baan Centrum met verdachten die weigeren mee te werken aan een onderzoek, is een succes gebleken. Onderzoekers waren vaker in staat om een stoornis bij iemand vast te stellen, wat weer nodig is om in een rechtszaak eventueel tbs te kunnen opleggen.

 • 21 Februari 2019 om 11:30

Denk-Kamerlid Azarkan niet vervolgd voor nep-PVV-banner

Denk-Kamerlid Farid Azarkan wordt niet vervolgd voor het plaatsen van een banner op internet die afkomstig leek van de PVV.

 • 21 Februari 2019 om 11:08

Vliegmaatschappijen bewuster van risico's na MH17, maar het kan nΓ³g beter

Luchtvaartmaatschappijen zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico’s die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden. Maar landen of staten die te maken hebben met een gewapend conflict op hun grondgebied, hebben nog nauwelijks iets veranderd in hun luchtruimbeheer.

 • 21 Februari 2019 om 10:06

Vliegmaatschappijen bewuster van risico's na MH17

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn zich sinds de ramp met vlucht MH17 bewuster van de risico’s die gepaard gaan met vliegen boven conflictgebieden. Echter, landen of staten die te maken hebben met een gewapend conflict op hun grondgebied, hebben nog nauwelijks iets veranderd in hun luchtruimbeheer.

 • 21 Februari 2019 om 10:06

Snelle jongens van Improvers blijken strop voor Essent

Met de miljoenenaankoop van het bekroonde salesbedrijf Improvers dacht energiemaatschappij Essent niet alleen snelle, maar ook eerlijke verkopers binnen te halen. Krap een jaar later begint een groot onderzoek naar een mogelijk verziekte cultuur op de werkvloer. Hoe kon het zo ver komen?

 • 21 Februari 2019 om 10:00
❌