[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018AD Binnenland

Zorgverzekering met een hoog eigen risico: doen of niet?

Slechts 5,4 procent van de Nederlanders wisselt jaarlijks van ziektekostenverzekering, terwijl dat in sommige gevallen een flinke besparing oplevert. Irene van den Berg neemt in twee delen deze kwestie onder de loep. Vandaag deel 1: is het slim om te kiezen voor een hoog eigen risico?

 • 11 December 2018 om 16:59

Primark roept waterfluitjes terug: te lawaaiig

Winkelketen Primark roept waterfluitjes terug omdat ze te veel lawaai kunnen maken. De Water Flutes zijn tussen 11 februari 2017 en 20 augustus dit jaar verkocht, melden het bedrijf en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 • 11 December 2018 om 16:25

Kabinet bekijkt rol Nederland in hoofdenhandel

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de wildwesthandel in allerlei lichaamsdelen. Hij bekijkt of de douaneregels streng genoeg zijn om ongebreidelde in- en doorvoer van bijvoorbeeld hoofden uit de Verenigde Staten tegen te gaan. De Kamer vindt dat niet genoeg en wil de minister er nader over spreken.

 • 11 December 2018 om 16:20

Tilburgse ober blundert wéér met bonnetje na rietjesrel: 'We hebben hem meteen ontslagen’

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op min of meer dezelfde wijze: wéér met een bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt een medewerkster.

 • 11 December 2018 om 14:47

Zo jaagt onze marine op drugsbendes uit Zuid-Amerika

De Nederlandse marine zit achter drugssmokkelaars aan die vanuit Zuid-Amerika het Caribisch gebied willen bereiken. Een reconstructie.

 • 11 December 2018 om 14:58

Nog nooit zo veel huurwoningen verkocht als dit jaar

Pensioenfondsen, corporaties en andere grote beleggers hebben dit jaar een recordaantal huurwoningen verkocht. 46.000 huurwoningen wisselden van eigenaar, goed voor 8,5 miljard euro. Daarmee is de transactiemarkt met 63 procent gestegen ten opzichte van 2017, aldus vastgoedadviseur Capital Value.

 • 11 December 2018 om 14:58

Ober Tilburgse rietjesrel krijgt zijn ontslag na nieuwe bonnetjesblunder

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Zou je denken tenminste, maar bij het Tilburgse restaurant RAW weten ze inmiddels wel beter. Want de ober die afgelopen zomer een klant belachelijk maakte op een bonnetje, is pas geleden wéér in de fout gegaan. Op precies dezelfde wijze: wéér met een ondergekalkt bonnetje. ,,We hebben hem op staande voet ontslagen”, bevestigt de eigenaresse.

 • 11 December 2018 om 14:47

Tim Hofman met 250.000 handtekeningen naar Kamer: β€˜CDA heeft sleutel tot kinderpardon in handen’

Het CDA moet overstag, zodat er een Kamermeerderheid is om een groep van vierhonderd kinderen met een migratieachtergrond in Nederland te laten blijven. Dat zeggen de initiatiefnemers van een petitie die vanmiddag aan parlementariërs is aangeboden. De christendemocraten zien vooralsnog niets in zo’n pardon voor een hele groep.

 • 11 December 2018 om 14:46

Staatssecretaris: Berekening hogere energierekening deugt niet

De gemiddelde energienota gaat volgend jaar niet omhoog met 360 euro. De berekening van energievergelijker Gaslicht.com deugt niet, stelde staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag in de Tweede Kamer.

 • 11 December 2018 om 14:27

5000 Groningers eisen via rechter geld van NAM voor emotieschade

Ruim 5000 Groningers eisen via de rechter een vergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de emotionele schade die zij zeggen te ondervinden van de gaswinning en de daaruit voortvloeiende aardbevingen.

 • 11 December 2018 om 14:08

β€˜Hij wil een gezin, maar ja, ik ben al 51’

Dit kan nooit lang duren, dacht de Nederlandse Maria (51) toen ze de Syrische Anwar (38) ontmoette. Ondertussen zijn ze vier jaar samen.

 • 11 December 2018 om 14:00

Ontlading: 26 jaar later toch nog 20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica

26 jaar geleden was de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven werd gebracht. Vandaag hoorde de verdachte Hüseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.

 • 11 December 2018 om 13:19

20 jaar cel voor verkrachting en doodslag Milica van Doorn in 1992

Liefst 26 jaar (!) is het geleden dat de 19-jarige Zaanse Milica van Doorn op weg was van een feestje naar huis, toen zij werd verkracht en met ‘excessief geweld’ om het leven is gebracht. Vandaag hoorde Huseyin A. dan toch zijn straf. Hij moet 20 jaar de cel in voor verkrachting en doodslag.

 • 11 December 2018 om 13:19

Claimbureau spant tweehonderd rechtszaken aan tegen Ryanair

Het claimbureau Aviclaim start meer dan tweehonderd rechtszaken tegen Ryanair vanwege de stakingen die afgelopen zomer plaatsvonden bij de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf hoopt zo Ryanair te dwingen tot compensatie. Tot nu toe weigert Ryanair de claims uit te betalen: volgens de Ierse maatschappij is een staking van eigen personeel overmacht.

 • 11 December 2018 om 12:37

Poederbrief bij Telegraaf-redactie Binnenhof ongevaarlijk: mediatoren weer vrijgegeven

Het gebouw voor de media op het Binnenhof is vanmiddag voor enige tijd hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder. Na onderzoek bleek dat het poeder niet gevaarlijk was.

 • 11 December 2018 om 12:18

Burgemeester Breda: β€˜Veel te veel’ kaarten verkocht voor chaotisch scholierengala

Burgemeester Paul Depla van Breda zegt enorm geschrokken te zijn van de gebeurtenissen maandagavond en -nacht rond het scholierengala in de Graanbeurs in de Reigerstraat.

 • 11 December 2018 om 12:09

Poederbrief bij Telegraaf-redactie Tweede Kamer: mediatoren hermetisch afgesloten

Het gebouw voor de media op het Binnenhof is hermetisch afgesloten nadat bij de parlementaire redactie van De Telegraaf een brief is bezorgd met wit poeder.

 • 11 December 2018 om 12:18

Toestand van slachtofΒ­fer β€˜terreurΒ­steΒ­ker’ Amsterdam CS is β€˜catastrofaal’

Jawed S., de 19-jarige Afghaan die op 31 augustus twee mensen neerstak op Amsterdam Centraal Station, lijkt daar geen enkele spijt van te hebben en zou het zo weer doen. Hij kwam naar Nederland omdat hij boos was op Geert Wilders. ,,Waarom gaven jullie dat varken toestemming voor de cartoonwedstrijd?”

 • 11 December 2018 om 09:30

Hebzuchtige vriendin bekent β€˜wrede’ moord op Nederlander

De bejaarde Nederlander wiens levenloze lichaam in oktober werd aangetroffen langs een weg in het zuidoosten van Brazilië, stierf een wrede dood. Zijn vriendin gaf hem tot tweemaal toe een spuitje waardoor hij uiteindelijk het bewustzijn verloor en stak daarna net zo lang in op Hans van Denderen (73) totdat hij dood was.

 • 11 December 2018 om 11:47

Extra begeleiding naar nieuwe baan voor mbo-studenten met beperking Γ©n diploma

Vijf mbo-scholen draaien een proef om studenten die zorg nodig hebben na het behalen van een diploma aan een baan te helpen. Nu vallen duizenden jongeren uit, omdat ze na hun opleiding ineens geen hulp meer krijgen. ‘Het is zo onvoorspelbaar hoe het met mijn gezondheid gaat.’

 • 11 December 2018 om 11:12
❌