[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Volkskrant Binnenland

Onbekend en vergeten deel van de Berlijnse Muur herontdekt – is dat echt zo?

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: wandelaars stuitten spontaan op een onbekend en vergeten stuk van de Berlijnse Muur.

 • 14 Augustus 2018 om 17:55

In beeld: ravage na instorten hangbrug in Genua

Een ravage rest nadat een deel van een vierbaans autosnelweg dinsdag in Genua omlaag stortte tijdens een zware regenbui. Daarbij zijn tientallen doden gevallen. De Morandi-hangbrug is van gewapend beton en bestaat uit drie pylonen, waarvan er een, op de linkeroever van het riviertje Polcevera, in is gestort. Waarschijnlijk viel het grootste gedeelte in de rivier, maar een aantal brokstukken is op huizen terechtgekomen. Ook zouden ongeveer twintig voertuigen in de diepte zijn gestort.

 • 14 Augustus 2018 om 17:23

Schokkende beelden van marteling gevangene dwingen Russische autoriteiten tot ingrijpen

Acht Russische gevangenisbewaarders moeten voor de rechter verschijnen wegens het martelen van een gedetineerde in een strafkamp in Jaroslavl. De acht maakten deel uit van een groep cipiers die een gedetineerde minutenlang aftuigde nadat hij een van hen had uitgescholden. De zaak kwam naar buiten doordat activisten de hand wisten te leggen op video-opnamen die een van de cipiers van de martelsessie had gemaakt.

 • 13 Augustus 2018 om 17:38

Trump noemt oud-medewerker Omarosa een β€˜hond’ na boek waarin ze afrekent met de president

De Amerikaanse president Donald Trump ruziet op Twitter al dagen met zijn voormalige medewerker Omarosa Manigault-Newman, die een tell-all-boek schreef over haar tijd in het Witte Huis. Zijn twittertirades bereikten dinsdag een dieptepunt toen Trump haar een ‘hond’ noemde.

 • 14 Augustus 2018 om 16:47

Teruggeroepen raadsleden β€˜verbijsterd’ over geheimzinnige vergadering Westland

Bedrijven die de aandacht op zich willen vestigen, hebben een gouden truc: kondig een gebeurtenis groots aan, maar laat niet het achterste van je tong zien. Het onwetende publiek zal gaan raden. De stroom van speculaties vormt je reclamecampagne. De climax, de geheimzinnige gebeurtenis, blijkt vaak een anticlimax, maar dan is de naam van het bedrijf al gevestigd.

 • 14 Augustus 2018 om 16:01

Gemiddelde prijs van een studentenkamer voor het eerst boven de 400 euro

De gemiddelde huurprijs van een studentenkamer komt voor het eerst boven de 400 euro per maand uit (403 euro). Ten opzichte van vorig jaar zijn de kamerprijzen met ruim 5 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Kamernet, een grote website voor studentenhuisvesting.

 • 14 Augustus 2018 om 11:22

Umberto Eco anno nu: moord in woestijnklooster schokt Koptisch-Orthodoxe Kerk

Het is Umberto Eco’s De Naam van de Roos, maar anno nu en in een wel heel exotische setting. Bisschop Epiphanius, abt van het Sint Makarios-klooster in de Egyptische woestijn ten noorden van Caïro, werd 29 juli dood aangetroffen. Vermoord, klaarblijkelijk met een ijzeren staaf, met één enkele klap, midden in de nacht, in een deel van het klooster waar geen beveiligingscamera’s hangen.

 • 14 Augustus 2018 om 12:30

Pand beschoten en explosieven aangetroffen in Amsterdam-West

In het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West zijn dinsdagochtend twee explosieven aangetroffen. Ook is er afgelopen nacht geschoten op een bedrijfspand. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

 • 14 Augustus 2018 om 16:32

Jongeren steken in diverse Zweedse steden tientallen auto’s in de brand

Zweedse jongeren hebben in een trits steden maandagavond tientallen auto’s in brand gestoken. In Gotenburg, Trollhättan, Stockholm en andere plaatsen gingen in totaal zeker meer dan tachtig auto’s in vlammen op. De Zweedse politie sluit niet uit dat de brandstichting is gecoördineerd via sociale media.

 • 14 Augustus 2018 om 11:57

D66: meer rechters nodig met migratieachtergrond

Regeringspartij D66 wil dat het kabinet de druk op de rechterlijke macht opvoert om meer rechters met een migratieachtergrond aan te stellen. Nu heeft slechts 2 procent van de 2300 rechters wortels buiten Nederland. Het Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen noemt dat in het Algemeen Dagblad ‘onbestaanbaar’ en slecht voor de herkenbaarheid van de rechterlijke macht.

 • 14 Augustus 2018 om 08:29

Aretha Franklin is ernstig ziek, volgens een bron dichtbij de zangeres

De legendarische Amerikaanse zangeres en 'Queen of Soul' Aretha Franklin (76) is ernstig ziek. Dat meldde een bron die zich dicht bij de zangeres bevindt tegen persbureau AP. De bron verschafte geen details.

 • 14 Augustus 2018 om 10:19

**Eigenaar lekkende olietanker in haven Rotterdam wil slechts deel schade betalen **

De Rotterdamse haven en Rijkswaterstaat lijden mogelijk tientallen miljoenen euro’s schade door de lekkage van olie uit de tanker Bow Jubail. De eigenaar en exploitant van het 183 meter lange vrachtschip erkennen aansprakelijkheid voor het ongeval. Het te betalen schadebedrag willen zij echter maximeren op zo’n 19 miljoen euro in plaats van het voldoen van de volledige schade van naar schatting 80 miljoen euro.

 • 14 Augustus 2018 om 12:10

Studenten bezwijken onder prestatiedruk: β€˜De psychologen zijn niet aan te slepen’

Het aantal studenten met psychische problemen groeit. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs studentenhuisartsen aan Nederlandse universiteiten. Artsen zeggen dat zij steeds vaker studenten op hun spreekuur krijgen die kampen met vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en angstaanvallen. Soms gaat dat gepaard met verslaving aan alcohol, drugs, of internet (excessief gamen of porno).

 • 13 Augustus 2018 om 19:05

Aantal vacatures naar nieuw record

Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal van 2018 uitgekomen op een nieuw record. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd het vorige recordaantal van eind 2007 met 2000 stuks overtroffen.

 • 14 Augustus 2018 om 07:25

Aartsbisschop krijgt één jaar huisarrest voor verzwijgen kindermisbruik

De Australische aartsbisschop Philip Wilson is bestraft met één jaar huisarrest voor het in de doofpot stoppen van een misbruikschandaal. De 67-jarige Wilson hoeft vanwege zijn slechte gezondheid niet de cel in, zo oordeelde de rechter.

 • 14 Augustus 2018 om 03:48

Alle seinen op rood: leidt de val van de Turkse lira tot een nieuwe mondiale crisis?

De val van de Turkse lira betekent voor toeristen een goedkope vakantie in het land van Erdogan, maar de financiële wereld houdt gespannen de adem in. Als de Turkse economie in elkaar klapt, kan dat de opmaat zijn naar een nieuwe wereldwijde financiële crisis.

 • 13 Augustus 2018 om 19:16
Gisteren β€” 13 Augustus 2018Volkskrant Binnenland

Waarom krijgen behandelaren zo moeilijk grip op depressie?

Hoe behandel je een patiënt met psychische problemen? Verslaggever Charlotte Huisman vraagt psychiaters en psychologen naar praktijkvoorbeelden en welke beslissingen zij nemen.

 • 13 Augustus 2018 om 21:56

Ticketmaster wil niet meewerken aan woekerprijzen en stopt met doorverkoopsite

Ticketmaster, de grootste kaartenverkoper voor concerten en andere evenementen ter wereld, stopt in Europa met zijn doorverkoopsite Seatwave. Via Seatwave kunnen ticketbezitters hun kaartjes vaak tegen woekerprijzen doorverkopen. Ticketmaster wil daar niet langer aan meewerken.

 • 13 Augustus 2018 om 17:03

Waarom de ene politiemedewerker wΓ©l wordt bestraft en de andere niet

Vorige week werd bekend dat de politie elf politiefunctionarissen disciplinair wil straffen, omdat ze zich lieten fêteren door Ad Smit. Deze voormalige Amsterdamse politiecommissaris werd dit voorjaar ontslagen wegens onder meer verduistering van politiegeld. Smit zou tussen 2009 en 2014 kaartjes voor concerten en voetbalwedstrijden hebben gekocht op kosten van de politie. De kaarten deelde hij onder meer uit aan collega’s. Maar niet iedereen die zo’n kaartje aannam, wordt bestraft. Waarom niet?

 • 13 Augustus 2018 om 20:27
❌