[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Volkskrant Binnenland

De macht lijkt Matteo Salvini door de vingers te glippen. Wat gaat hij nu doen?

Deel een van Matteo Salvini’s droom om Rome te veroveren, verliep precies volgens plan. Op het hoogtepunt van zijn populariteit liet hij de regering struikelen, waardoor premier Conte deze week aftrad en de weg openligt voor nieuwe verkiezingen. Maar nu deel twee van zijn plan in werking treedt, nemen opeens de twijfels toe. Heeft Salvini wel een plan B?

 • 21 Augustus 2019 om 18:55

Een zwijgende minderheid in Hongkong moet helemaal niets hebben van de protesten

Wie beelden van de massademonstraties van de laatste weken ziet, zou denken dat heel Hongkong in verzet is tegen een regering die te weinig strijdt tegen de oprukkende Chinese invloed. Toch is er ook een grote groep Hongkongers die niets moet hebben van de protesten. Omdat China zo slecht nog niet is. En omdat rellen slecht zijn voor de economie. ‘Ze zijn te ver gegaan.’

 • 21 Augustus 2019 om 18:30

Strijdvaardig β€˜troostmeisje’ dat als eerste een boekje open deed over de horrortijd in bezet Nederlands-IndiΓ«

Zo’n vijftig jaar lang zweeg Jan Ruff-O’Herne (96) over de maanden dat ze dag in, dag uit werd verkracht door Japanse soldaten. Zelfs haar kinderen wisten van niks. Nadat ze in 1992 naar buiten kwam met haar verhaal, groeide ze uit tot een van de gezichten van de ruim 200 duizend ‘troostmeisjes’.

 • 21 Augustus 2019 om 12:53

Grapperhaus naar Thailand voor overplaatsing ex-coffeeshophouder

Tot ongenoegen van het Openbaar Ministerie vliegt minister Grapperhaus van Justitie deze week naar Thailand om ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die in Thailand een celstraf uitzit van 20 jaar, naar Nederland overgeplaatst te krijgen. Vrijdag spreekt Grapperhaus met de Thaise premier en minister van Justitie.

 • 21 Augustus 2019 om 09:33

Nu al recordaantal branden in Braziliaans regenwoud

In het Braziliaanse deel van het Amazonewoud is het aantal bosbranden dit jaar opgelopen tot recordhoogte. Dat meldt het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek (INPE). Tot nu toe zijn ruim 72 duizend branden geteld, het hoogst aantal sinds het begin van de registratie in 2013. De cijfers vergroten de internationale bezorgdheid over het milieubeleid van president Jair Bolsonaro.

 • 21 Augustus 2019 om 14:40

Jacht op 250 ontsnapte gevangenen in Papoea: wat is er aan de hand in de Indonesische provincies?

Indonesische autoriteiten maken jacht op meer dan 250 na een opstand ontsnapte gevangenen in de provincie West-Papoea. De uitbraak gebeurde maandag toen demonstranten in diverse steden massaal wegen blokkeerden en gebouwen in brand staken, waaronder de gevangenis. Waarom protesteren de Papoea’s en wat willen ze bereiken?

 • 21 Augustus 2019 om 12:28

Ook AustraliΓ« doet mee aan missie VS in Straat van Hormuz

Australië doet mee aan een Amerikaanse missie om de scheepvaart te beschermen in de Straat van Hormuz. Premier Scott Morrison maakte bekend dat zijn land onder meer een marineschip zal inzetten.

 • 21 Augustus 2019 om 04:43

β€˜Zuipcamping’ heeft langste tijd gehad

De Terschellingse jongerencampings Appelhof en Terpstra liggen onder vuur van een gemeenteraadslid. Hij eist dat de campings sterke drank gaan weren en dat de gemeente het toezicht verscherpt. Op deze campings gaan veelal minderjarige jongeren massaal voor het eerst zonder ouders op vakantie, en dat brengt risico’s met zich mee.

 • 21 Augustus 2019 om 14:09

Hoger beroep Pell afgewezen, voor misbruik veroordeelde kardinaal blijft vastzitten

In Australië heeft de rechter het hoger beroep van kardinaal George Pell tegen zijn veroordeling afgewezen. De gewezen nummer drie van het Vaticaan kreeg eerder zes jaar cel opgelegd nadat hij schuldig werd bevonden aan seksueel misbruik van twee jongens in een kathedraal in Melbourne in het midden van de jaren negentig.

 • 21 Augustus 2019 om 03:40

Amsterdam zoekt koper voor noodlijdend afvalbedrijf AEB

De gemeente Amsterdam zoekt een koper voor het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB). Als er geen belangstelling bestaat voor overname van het gehele bedrijf, of delen daarvan, overweegt het gemeentebestuur ‘een ingrijpende herstructurering’.

 • 20 Augustus 2019 om 21:25

De Britten hebben (nog steeds) geen grondwet. Brengt de Brexit daar verandering in?

Israël, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk hebben een eigenaardige overeenkomst: geen van deze landen heeft een geschreven grondwet. Voor de Britten doemt met het haperende Brexitproces de vraag op of een helder overzicht van politieke spelregels geen goed idee is.

 • 20 Augustus 2019 om 21:04

Geregisseerd ontspannen en zeldzaam eensgezind ondergaat Rutte III de jaarlijkse β€˜heidag’

Met de jaarlijkse heisessie is het kabinet weer begonnen aan het nieuwe politieke seizoen. De grootste interne spanningen zijn het afgelopen jaar verdwenen en er lijkt bovendien volop ruimte voor extra investeringen, maar niet alle hoofdpijndossiers zijn daarmee opgelost.

 • 20 Augustus 2019 om 19:11

Boris Johnson: zolang Brussel vasthoudt aan β€˜backstop’, komt er geen Brexit-akkoord

Zolang Ierland en de andere EU-lidstaten vasthouden aan de omstreden ‘backstop’ voor het Ierse grensprobleem, is er geen akkoord over Brexit mogelijk. Dit heeft Boris Johnson dinsdagmiddag laten weten. Het gat tussen de Britten en de EU is nog nooit zo groot geweest.

 • 20 Augustus 2019 om 20:50

Epstein hield tot vlak voor zijn zelfdoding de regie stevig in handen

Hij verslonsde in zijn cel, maar tegelijkertijd hield de 66-jarige multimiljonair de regie stevig in handen. Over zijn dood én over zijn geld.

 • 20 Augustus 2019 om 18:00

Groot onderzoek naar instorten dak AZ-stadion

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat de instorting van een deel van het dak van het AZ-stadion verder onderzoeken. Dat heeft de Raad dinsdag bekendgemaakt. Ook Stadion Galgenwaard wordt extra gecontroleerd. Het stadion van FC Utrecht is door dezelfde bouwers gebouwd als dat van AZ.

 • 20 Augustus 2019 om 15:38
Gisteren β€” 20 Augustus 2019Volkskrant Binnenland

Stijlpastoor Arno Kantelberg over de vrijetijdskleding op de heidag: β€˜Wiebes is koning van de casual’

Op de heidag van Rutte III in Oisterwijk zochten de Nederlandse politici nog even naar de juiste invulling van smart casual. Maar het ging ze al beter af dan tijdens eerdere edities.

 • 20 Augustus 2019 om 21:19

Oogst verkiezingswinnaar Forum: alleen in Limburg in het provinciebestuur

Het Zuid-Hollandse Provinciehuis wordt de komende jaren omgetoverd tot een klimaatneutraal gebouw, maar in bestuurlijke zin blijft een ingrijpende vernieuwing uit. Ook in de provincie met de meeste inwoners is de grote winnaar van de laatste provinciale verkiezingen, Forum voor Democratie, veroordeeld tot de rol van oppositiepartij.

 • 20 Augustus 2019 om 18:51

Echte meisjes zijn ver te zoeken op echtemeisjes.nl

Opgelicht door een datingsite die geen datingsite bleek? Dan bestaat de kans dat je je geld terug kunt krijgen. De Autoriteit Consument & Markt maakte dinsdag bekend ‘neppers’ als echtemeisjes.nl aan te willen pakken.

 • 20 Augustus 2019 om 19:53

β€˜Anonieme OV-chipkaart is niet anoniem’: Michiel Jonker strijdt voor privacy bij rechter

Michiel Jonker probeert de NS en de Autoriteit Persoonsgegevens er al jarenlang van te overtuigen dat de OV-chipkaart ieders privacy schendt. Dinsdag mocht hij zijn zaak voor de rechter bepleiten.

 • 20 Augustus 2019 om 19:35

Met ontslag Italiaanse premier Conte valt eerste volledig populistische regering van West-Europa

De regering die bij haar aantreden vooral tegen was – tegen de gevestigde orde, tegen migranten, tegen het regime van de financiële markten en tegen de EU – heeft zich na veertien maanden regeren ook tegen zichzelf gekeerd. De Italiaanse premier Giuseppe Conte kondigde dinsdag zijn ontslag aan en maakte zo een einde aan de eerste volledig populistische regering van West-Europa.

 • 20 Augustus 2019 om 16:03
❌