[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018Volkskrant Binnenland

Scholen vieren Paarse Vrijdag, maar lhbt-leerlingen worden nog te vaak gepest

Op 900 middelbare scholen en mbo-instellingen wordt 14 december Paarse Vrijdag gevierd als signaal dat seksuele diversiteit normaal is. Maar leerlingen én docenten maken op middelbare scholen nog steeds veel denigrerende opmerkingen over homo’s.

 • 13 December 2018 om 21:40

De Stint was dus echt gevaarlijk. Wie is verantwoordelijk?

Waarom was een gruwelijk ongeluk nodig om te ontdekken dat het toezicht op de Stint volledig ontbrak? Het antwoord op die vraag moet VVD-Kamerlid Remco Dijkstra donderdag in een algemeen verkeersdebat schuldig blijven. Eén ding is zeker: het ging faliekant mis bij het opstellen van veel te soepele toelatingseisen. ‘We realiseerden ons destijds te weinig wat dat betekende.’

 • 13 December 2018 om 17:15

Immigratiedienst betaalt tijdelijke krachten te weinig en breekt daarmee de wet

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) huurt willens en wetens tijdelijke werknemers in die ruim 600 euro minder betaald krijgen dan collega’s die in vaste dienst hetzelfde werk doen. Dit is in strijd met de wet op uitzendwerk, die uitzend- en detacheringsbureaus verplicht om werknemers te betalen wat in de sector gebruikelijk is. Overheidsdienst IND druist hiermee rechtstreeks in tegen de minister van Sociale Zaken die zulke praktijken in de uitzendsector probeert uit te roeien.

 • 14 December 2018 om 02:00

Familie van Reduan B. legt emotionele verklaring af: β€˜Ons leven is voorbij’

In emotionele slachtofferverklaringen beschreven de moeder en zus van Reduan, de doodgeschoten broer van kroongetuige Nabil B., donderdagochtend in de rechtbank de consequenties van deze wraakmoord op 29 maart. Zwaarbeveiligd, via een geluidsverbinding vanaf een geheime plek, verwijten zij het Openbaar Ministerie het in gebreke blijven bij hun beveiliging.

 • 13 December 2018 om 19:26

Zoon in maatpak probeert boerenbedrijf van zijn ouders te redden

Door de mestwetgeving staat het biologische ‘levenswerk’ van zijn ouders op omvallen. De overheid springt definitief niet bij, bleek donderdag in de Tweede Kamer. En dus gaat Meindert Engwerda zelf op zoek naar geld.

 • 13 December 2018 om 18:40

Europese leiders bieden May een slap helpend handje

De EU is bereid de Britse premier May te helpen de zorgen in haar parlement over het Brexitakkoord weg te nemen, maar de marges zijn smal en de politieke wil is beperkt. Die afgebakende boodschap gaven de leiders van de 27 EU- landen donderdagavond aan hun Britse collega. De schuld van een eventuele harde Brexit met een onvoorspelbaar hoge economische schade, legden de leiders eensgezind bij Londen.

 • 13 December 2018 om 22:28

Amerikaanse Senaat trotseert Trump met dubbele stemming over Saoedi-ArabiΓ«

De door de Republikeinen gedomineerde Amerikaanse Senaat wil dat een einde komt aan de militaire steun die Saoedi-Arabië van de VS krijgt bij het conflict in Jemen. Ook stemde het hogerhuis van het parlement voor een resolutie waarin de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van journalist Jamal Khashoggi.

 • 14 December 2018 om 03:52

Hoofdofficier van justitie dient klacht in tegen top OM wegens onderzoek naar zijn seksleven

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen heeft een klacht ingediend tegen de top van het Openbaar Ministerie en de commissie die mogelijke integriteitsschendingen door hem onderzoekt. De advocaat van de hoofdofficier stelt in een brief aan de Autoriteit Persoonsgegevens dat bij het onderzoek illegaal gegevens over zijn seksleven worden verzameld en dat het OM als instantie die de wet moet handhaven hiermee zelf de wet overtreedt.

 • 14 December 2018 om 02:00
Gisteren β€” 13 December 2018Volkskrant Binnenland

Voormalig ING-baas: β€˜Mensen snappen best dat er in de top anders betaald wordt dan op de werkvloer’

Waar menig Nederlands topbestuurder het jaar afsluit met een bezoedeld imago, geniet Jan Hommen (75) nog immer groot gezag. Hij is de aanvoerder van het AEX-beraad, u weet wel die club heren die in geblindeerde busjes naar het Catshuis kwamen. ‘Een ongelukkig beeld.’

 • 13 December 2018 om 20:09

Deze drie voorstellen moeten onze democratie weer bij de tijd krijgen, want dat is broodnodig

De Staatscommissie-Remkes is eruit: om de democratie beter te laten functioneren en dichter bij de kiezers te brengen, is het tijd voor hervorming. De commissie doet drie voorstellen: een aangepaste rol van de Eerste Kamer, een bindend correctief referendum en een gekozen formateur bij landelijke verkiezingen. Hoe kansrijk zijn de plannen?

 • 13 December 2018 om 13:54

Landelijke campagne tegen nepnieuws, is dat wel een goed idee?

De overheid wil volgend jaar in aanloop naar de Provinciale en Europese verkiezingen een campagne beginnen om te waarschuwen voor desinformatie. Vanuit politiek en wetenschap is er kritiek op deze aanpak.

 • 13 December 2018 om 18:47

Vredesakkoord Jemen: staakt-het-vuren in belegerde havenstad Hodeida

Na een jarenlange impasse pakken hernieuwde vredesbesprekingen voor Jemen onverwacht positief uit. In de belegerde havenstad Hodeida wordt een staakt-het-vuren van kracht. Dat betekent een ‘verbetering voor de leefomstandigheden van miljoenen Jemenieten’, aldus VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.

 • 13 December 2018 om 21:30

Waarom hoogleraren β€˜voor het eerst in de geschiedenis’ gaan staken

Vrijdagmiddag protesteren medewerkers van universiteiten en studenten in Den Haag. Met rode vierkantjes op hun kleding trekken ze ten strijde. Wat is er aan de hand?

 • 13 December 2018 om 21:13

Jaar na orkaan Irma β€˜nog geen dak hersteld’ met Nederlands geld voor wederopbouw

Ruim een jaar na de verwoestende orkaan Irma is op Sint Maarten met het Nederlandse geld voor de wederopbouw ‘nog geen dak op het eiland hersteld’. Dat schrijft de Nederlandse Algemene Rekenkamer in een donderdag verschenen onderzoek naar de besteding van de in totaal 550 miljoen euro die voor het autonome Caribische land beschikbaar is.

 • 13 December 2018 om 12:51

130 landen moeten het eens worden over een antwoord op de klimaatcrisis

De klimaattop in het Poolse Katowice is een vuurproef voor de internationale gemeenschap. Wint nationalistisch eigenbelang? Of formuleert de wereld een geloofwaardig antwoord op de klimaatcrisis? Vrijdag moeten de 130 landen eruit zijn.

 • 13 December 2018 om 20:07

Topmannen in geblindeerde busjes niet goed voor imago bedrijfsleven

Dat zestien ‘supercommissarissen’ uit het bedrijfsleven dit najaar in geblindeerde busjes bij premier Rutte in het Catshuis arriveerden, was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, vertelt oud-topman Jan Hommen in een interview. De gewone busjes waren op.

 • 13 December 2018 om 20:11

Geweld Westelijke Jordaanoever laait op, IsraΓ«l blokkeert Ramallah

Na een periode van relatieve rust is het dodelijke geweld op de bezette Westelijke Jordaanoever de afgelopen dagen opgelaaid. Een Palestijnse schutter doodde donderdag twee militairen bij een bushalte. Het Israëlische leger bracht binnen een etmaal vier Palestijnen om.

 • 13 December 2018 om 19:59

Europees Hof zet streep door soepelere norm diesels

De Europese Commissie heeft de emissienorm voor nieuwe dieselauto’s, die twee jaar geleden werd ingevoerd, ten onrechte versoepeld. Om fabrikanten meer tijd te geven hun motoren schoner te maken, verruimde de Commissie de norm, waardoor diesels twee keer zo vuil mogen zijn.

 • 13 December 2018 om 19:29

Verdachte Andy S. krijgt van rechter laatste woord: β€˜Ik heb ontzettend veel spijt. Dat was het’

Vandaag vond in Amsterdam de inhoudelijke behandeling plaats van de rechtszaak tegen de 40-jarige Shurandy S. Hij wordt verdacht van de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. Onder andere de nabestaanden van Reduan kwamen aan het woord tijdens de emotionele zitting. Lees hier ons liveblog terug.

 • 13 December 2018 om 09:00

Slapeloze nachten, eindeloze onderhandelingen, scheldpartijen: hoe houdt May het vol?

Het waren uitputtende maanden voor May, sinds ze als premier aantrad om de Brexit erdoor te loodsen. Nu het einde in zicht is, dringt zich de vraag op hoe ze dat toch volhoudt – de druk, de scheldpartijen, onderhandelingen, rondreisjes door Europa. Haar geheim: een pot pindakaas, een liefhebbende echtgenoot en een keer per week naar de kerk.

 • 13 December 2018 om 15:57
❌