[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Volkskrant Binnenland

Krijgen Mexicaanse drugskartels voet aan de grond in Nederland?

In ruim een jaar tijd zijn in Nederland zeven Mexicanen gearresteerd voor de productie van de synthetische drug crystal meth. Mexicaanse experts erkennen dat drugskartels ook in Nederland opereren, maar het is zeer de vraag hoe dominant ze hier zijn.

 • 1 Juli 2020 om 11:28

Geen beter land om een pandemie door te maken dan Nederland, vinden deze expatfamilies

Veel Nederlanders vieren dit jaar noodgedwongen vakantie in eigen land. Hoe bevalt dat? De Volkskrant doet de komende weken verslag vanaf campings en vakantieparken. Deze week: camping De Pekelinge in Zeeland. ‘Zijn jullie dronken?’

 • 5 Juli 2020 om 22:04

Op de dag dat het RIVM nul doden meldde, stierf verpleegkundige Boy Ettema aan corona

Boy Ettema, een chirurgieverpleegkundige die op de covid-afdeling werkte, was gezond, fietste veel, had geen overgewicht en was pas 42 jaar oud. Toch overleed hij aan corona, op de eerste dag dat het RIVM nul doden meldde.

 • 5 Juli 2020 om 17:02

Britse tv-historicus wordt paria na β€˜verdomde zwarten’-uitspraak

David Starkey had het niet botter kunnen zeggen: ‘Als slavernij genocide was geweest, waren er niet zoveel verdomde zwarten geweest in Afrika en Groot-Brittannië.’ Starkey, de Britse historicus, blijkt een onverbloemde racist, en dat is hem duur komen te staan.

 • 5 Juli 2020 om 20:30

Werkstraffen weer opgepakt na coronastop: β€˜Even mijn openstaande uren afmaken’

Door de coronacrisis lag ook de uitvoering van werkstraffen stil. Deze week zijn ze weer hervat. Al is Reclassering Nederland naarstig op zoek naar extra projecten om de opgelopen achterstanden weg te werken.

 • 5 Juli 2020 om 20:16

Net als tienduizenden anderen kan Ali de familiereΓΌnie in Marokko dit jaar wel vergeten

Dit jaar zullen tienduizenden Nederlandse Marokkanen de jaarlijkse reis naar hun land van afkomst niet maken. Ali Kammyte zit dit jaar ‘lekker op de Veluwe’. Toch knaagt het dat hij zijn rituele roadtrip naar Tanger, Rabat, Meknes en Taza moet missen.

 • 5 Juli 2020 om 19:31

Even leek er in China ruimte voor kritische verhalen over corona. Nu slaat de censuur opnieuw toe

Even leek er in China ruimte voor kritische verhalen over corona, voor droevige ervaringen ook. Maar inmiddels heeft de staat de controle over internet weer stevig in handen. Online-activisten zijn opgepakt. Zoals Chen Mei en Cai Wei.

 • 5 Juli 2020 om 17:50
Gisteren β€” 5 Juli 2020Volkskrant Binnenland

Anti-racismebetogers gooien in Baltimore standbeeld van Columbus in de rivier

Onder luid gejuich hebben anti-racismebetogers zaterdagavond in de Amerikaanse stad Baltimore een standbeeld van Christopher Colombus van zijn sokkel getrokken en in de rivier gegooid. Een dag eerder sprak president Trump nog zijn afschuw uit over de ‘radicaal linkse progressievelingen’ die er op uit zouden zijn de ‘geweldige’ geschiedenis van de VS uit te wissen met hun beeldenstorm.

 • 5 Juli 2020 om 10:42

Poolse president wil adoptie door stellen van hetzelfde geslacht verbieden

De Poolse president Andrzej Duda, die momenteel in de race is voor herverkiezing in het conservatieve EU-land, wil adoptie van kinderen door koppels van hetzelfde geslacht verbieden. Hij is van plan om maandag een grondwetswijziging voor te stellen die dit mogelijk moet maken.

 • 5 Juli 2020 om 02:51

Akwasi is terug op het podium – en het bleef opvallend rustig

De Volkskrant was vrijdagavond in Venlo bij het eerste optreden van Akwasi na alle ophef over zijn zwartepietuitspraak. Van het op Twitter aangekondigde ‘ontvangstcomité’ was geen sprake. Van een feestelijk begin van zijn tour en de heropening van Poppodium Grenswerk des te meer.

 • 5 Juli 2020 om 14:42

De Haagse Weimarstraat is het zat: β€˜Buurt erin, drugs eruit’

Het laatste stukje Weimarstraat in Den Haag is een rafelrandje. De buurt is het meer dan zat na de zoveelste schietpartij. Ze willen van de vier coffeeshops af. ‘Hoeveel kapperszaken, nagelstudio’s, nachtslijterijen en coffeeshops heb je nodig?’

 • 4 Juli 2020 om 18:51

Peter R. de Vries dient klacht in tegen voormalige advocaat kroongetuige

Peter R. de Vries, de omstreden vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo, dient een klacht in tegen B.’s voormalige, anonieme advocaat. Die zou in een AD-interview ‘liegen’ dat bemoeienis van De Vries de reden is dat hij de verdediging neerlegde.

 • 4 Juli 2020 om 12:31

In Moergestel kunnen ze weer naar de kermis: β€˜Iedereen begon humeurig te worden’

In Moergestel mochten vrijdag de eerste kermisexploitanten weer aan de slag. De jaarlijkse kermis kon door de versoepelde coronamaatregelen alsnog doorgaan. Toch is er veel onvrede onder de exploitanten. ‘Je gunt het ze zo.’

 • 5 Juli 2020 om 13:25

Deze imam wil de β€˜IslamOmroep’ oprichten: β€˜Het is niet de bedoeling mensen via de tv te bekeren’

Nederland moet een nieuwe omroepvereniging krijgen, vindt imam Azzedine Karrat. Hij hoopt nog dit jaar 50 duizend leden te werven voor zijn IslamOmroep. ‘Als het Ongehoord Nederland lukt, dan is het voor ons een fluitje van een cent.’

 • 4 Juli 2020 om 18:06

Nieuw pensioenakkoord roept nog steeds vragen op: β€˜Het is allemaal ingewikkeld geworden’

Vorige week zou het pensioenakkoord zijn beklonken, maar dat werd uiteindelijk doorkruist. Vandaag heeft het FNV-ledenparlement wel ingestemd met het pensioenakkoord. Wat vinden de mensen die het betreft er zelf van?

 • 4 Juli 2020 om 16:14

Zijn Nederlanders echt zo wantrouwend?

Op sociale media en tv lijkt het vertrouwen in de maatschappij vaak ver te zoeken. De doorsnee-Nederlander ziet het zonniger in.

 • 3 Juli 2020 om 20:36

Dit moet u weten voor u besluit wel of niet op vakantie naar het buitenland te gaan

Met de schoolvakanties voor de deur en veel Europese landen die hun grenzen weer openen, staan vakantiegangers voor de vraag: gaan we wel of niet op reis naar het buitenland?

 • 3 Juli 2020 om 05:00
OuderVolkskrant Binnenland

Hoe gaat het RIVM of de GGD om met mensen die overal een dubbele agenda in zien?

Hoe gaat het RIVM of de GGD om met mensen die overal een dubbele agenda in zien? ‘Meestal praten mensen óver ons, niet mét ons.’

 • 3 Juli 2020 om 17:34
❌