[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Volkskrant Binnenland

β€˜Belastingdienstfaal’ maakt tegenpolen SP en SGP tot vrienden

De fout van de Belastingdienst met het kindgebonden budget raakt de laagste inkomens en eenoudergezinnen in de portemonnee. Meer ouders blijken nu recht te hebben op de toeslag, maar het kabinet is niet van plan om daar meer geld voor uit te trekken. De uitkeringen gaan daardoor minder omhoog dan eerder was gepland. De situatie drijft twee tegenpolen in de oppositie, SP en SGP, in elkaars armen.

 • 21 Februari 2019 om 16:16

β€˜Most wanted’ Mullah Omar verschool zich 12 jaar lang onder de neus van de Amerikanen

Mullah Omar, de mysterieuze Taliban-leider van het eerste uur, heeft zich na de Amerikaanse inval in Afghanistan in 2001 tot zijn dood in 2013 verscholen in zijn eigen land. Hij zat niet in Pakistan zoals de Amerikanen vermoedden, maar in de Zuid-Afghaanse provincie Zabul. Meerdere keren zijn Amerikaanse militairen in zijn buurt geweest, zelfs in zijn huis, maar ze vonden hem nooit.

 • 21 Februari 2019 om 02:00

Friso Kramer, de ontwerper van deze brievenbus, overleden

Industrieel ontwerper Friso Kramer is op 96-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt in een overlijdensadvertentie in NRC.

 • 21 Februari 2019 om 09:54

Waarom Microsoft vol inzet op het quantumlab van een Nederlandse natuurkundige

Donderdag opent koning Willem-Alexander in Delft het gloednieuwe Microsoft Quantum Lab. Daar werkt de Nederlandse natuurkundige Leo Kouwenhoven met Amerikaanse miljoenen aan de computer van de toekomst. Wereldwijd kijken natuurkundigen en ceo’s van techreuzen gespannen toe. ‘Als het werkt, zal deze quantumcomputer de concurrentie wegvagen.’

 • 20 Februari 2019 om 20:15

Waarom de misbruiktop in Rome een fiasco wordt

Wie te hoge verwachtingen heeft over de misbruikconferentie die het Vaticaan deze week organiseert, zal teleurgesteld worden, analyseert correspondent Jarl van der Ploeg. En wel om vier redenen.

 • 20 Februari 2019 om 19:25

Na energieblunder zijn de rekenmeesters ineens politiek doelwit

Nu duidelijk is dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zijn ramingen op oude cijfers heeft gebaseerd, legt minister Wiebes de schuld voor de energierekeningblunder subtiel bij de rekenmeesters. Die liggen nu volop onder vuur. Wat betekent dat voor de doorrekening van het concept-Klimaatakkoord dat het PBL op 13 maart presenteert?

 • 20 Februari 2019 om 20:36

Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts overleden

Gerard Koerts, de toetsenist van de Nederlandse band Earth and Fire en schrijver van nummer-1-hit Weekend, is woensdag overleden. Hij had al een tijd longproblemen en stierf in een ziekenhuis in Perpignan in Frankrijk, sinds jaren zijn thuisland. Koerts werd 71 jaar.

 • 21 Februari 2019 om 11:54

EU-agentschap verhuist naar Nederland, maar moet huur in Londen blijven betalen (kosten: 560 miljoen euro)

De verhuizing van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Amsterdam is ineens een stuk prijziger geworden, doordat een Britse rechter woensdag oordeelt dat de Europese instelling niet onder haar 25 jaar durende huurcontract in Londen uit kan. Het resultaat is een onverwachte rekening van naar schatting 560 miljoen euro.

 • 20 Februari 2019 om 19:29

Dit β€˜skateboard’ moet het fundament van Volkswagen worden, een riskante strategie

Kort na de uitbraak van Dieselgate besloot de top van Volkswagen het roer om te gooien: het concern moet ’s werelds grootste producent worden van betaalbare, schone elektrische auto’s. Een riskante strategie.

 • 20 Februari 2019 om 19:43

Vouwtelefoon Samsung in april op de markt (en kost ruim 1.750 euro)

Al eerder liet Samsung een glimp van zijn opvouwbare telefoon zien, maar tijdens een evenement woensdagavond in San Francisco heeft de fabrikant meer details bekendgemaakt van de Galaxy Fold, zoals hij officieel heet. Hij is nu klaar.

 • 20 Februari 2019 om 21:00
Gisteren β€” 20 Februari 2019Volkskrant Binnenland

Ooit bijna vergeten, maar nu groots herdacht: het β€˜vergisbombardement’ op Nijmegen

Op 22 februari 1944, nu 75 jaar geleden, werd Nijmegen per ongeluk gebombardeerd door de Amerikanen. Jarenlang was er geen aandacht voor het ‘vergeten bombardement’. Nu wordt het groots herdacht. Mooi, vindt een overlevende: ‘Dat ze niet denken dat vrede zomaar is.’

 • 20 Februari 2019 om 18:30

Waarom een tweede β€˜Polenhotel’ (g)een goed idee is: β€˜We vrezen voor ons dorp’

Ondanks protest onder de bevolking van Maasdijk, krijgt het dorp in het Westland een tweede ‘Polenhotel’. Dinsdagavond ging een meerderheid van de raad akkoord met de vestigingsplaats voor 250 arbeidsmigranten. Voor- en tegenstanders van het hotel reageren.

 • 20 Februari 2019 om 21:34

β€˜Niet homoseksualiteit is probleem voor de kerk, maar verkrampte omgang ermee’

In katholieke kerk wordt vaak een verband gelegd tussen homoseksualiteit en de misbruikaffaires. ‘Niet homoseksualiteit is het probleem, maar de verkrampte omgang ermee’, stelt Frans Bossink van de Nederlandse homo-pastores.

 • 20 Februari 2019 om 19:31

Onrust in Rusland om arrestatie bekende Amerikaanse investeerder Michael Calvey

Terwijl president Poetin woensdag in zijn jaarlijkse toespraak beloofde dat investeerders veilig kunnen werken in Rusland, ging de zevende dag van hechtenis in voor de prominentste buitenlandse investeerder in het land.

 • 20 Februari 2019 om 14:15

Sanering pulsvloot gaat harder dan verwacht: nog minder schepen mogen door

De Nederlandse pulsvisserijvloot wacht ondanks verzet van het kabinet een koude sanering. Maximaal zeven pulsvissers mogen nog tot 1 juli 2021 de zee op, veel minder dan de 42 waarop het kabinet en sommige Nederlandse europarlementariërs hoopten. Na de zomer van 2021 kunnen maximaal zes boten met de pulsmethode vissen, mits ze voldoen aan strikte wetenschappelijke vereisten.

 • 20 Februari 2019 om 17:48

Saoedische kroonprins zoekt vijf maanden na moord op Khashoggi nieuwe vrienden in AziΓ«

Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië zoekt vijf maanden na de moord op journalist Jamal Khashoggi nieuwe vrienden en olieklanten in Azië. Na bezoeken aan Pakistan en India komt hij donderdag in China aan. Maar de VS blijven belangrijk.

 • 20 Februari 2019 om 19:36

β€˜We hebben nu een ander soort discussie, niet meer een Nederlands-Franse discussie’

In een eerste interview na de verlenging van zijn aanstelling als directeur van KLM gaat Pieter Elbers in op de samenwerking met Air France en hoofddirecteur Ben Smith. ‘We hebben nu een ander soort discussie, niet meer een Nederlands-Franse discussie.’

 • 20 Februari 2019 om 16:54

Dit is geen gewone stemwijzer: check wat de Eerste Kamer dééd in plaats van beloofde

De nieuwe Eerste Kamer die volgende maand wordt gekozen, kan het ­kabinet-Rutte III maken of breken. Voor uw keuze is het dus van belang om te weten hoe partijen in de senaat de afgelopen periode hebben gestemd. Daarom begint de Volkskrant vanaf vandaag met de Stemchecker.

 • 20 Februari 2019 om 16:08

Burgers verlaten laatste IS-enclave in vrachtwagens

Vrachtwagens volgeladen met burgers hebben woensdag de laatste enclave van Islamitische Staat in het zuidoosten van Syrië verlaten. Verslaggevers van internationale persbureaus hadden het over een tiental of zelfs tientallen vrachtwagens, met in totaal enkele honderden mannen, vrouwen en kinderen.

 • 20 Februari 2019 om 18:42
❌