[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Volkskrant Binnenland

Met militaire precisie uitgevoerde β€˜burgerlijke ongehoorzaamheid’, aldus de verdachte

In Amsterdam stonden vandaag zes verdachten terecht voor betrokkenheid bij de ontvoering van de 2-jarige Insiya Hemani in 2016. Deze eerste zittingsdag draaide om de vraag of het proces überhaupt wel door kon gaan zonder verklaring of verhoor van Shehzad Hemani, initiatiefnemer en opdrachtgever van de ontvoering, die zijn dochter meenam naar India en daar nog altijd woont.

 • 22 Oktober 2018 om 20:26

Hoe nepnieuws de verkiezingscampagne in BraziliΓ« gijzelt

Braziliaanse media hebben de oorlog tegen nepnieuws verloren. Hun factcheckers draaien overuren, maar kunnen niet op tegen de hardnekkige leugens die in honderdduizenden WhatsAppgroepen circuleren. ‘Ik word er moedeloos van’, zegt Amanda Lemos (25), factchecker bij kwaliteitskrant Folha de São Paulo. ‘Mensen geloven alleen nog wat in hun eigen straatje past.’

 • 22 Oktober 2018 om 19:32

Cabinepersoneel Ryanair in Eindhoven legt dinsdag werk neer; β€˜alle vluchten gaan door’

Cabinepersoneel van Ryanair legt dinsdag voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Ryanair laat weten dat alle van en naar Eindhoven vluchten gewoon doorgaan met crews uit andere landen.

 • 22 Oktober 2018 om 17:55

Keurmerken als Fairtrade en UTZ geen garantie voor betere omstandigheden boer: β€˜Erg weinig bewijs’

Duurzaamheidskeurmerken zoals Fairtrade en UTZ zijn geen garantie dat het met de boeren die ervan zouden moeten profiteren, beter gaat. Volgens een rapport dat onderzoeksbureau Somo maandag publiceerde, is er ‘erg weinig bewijs’ dat arbeiders op gecertificeerde bedrijven het beter hebben dan arbeiders op niet-gecertificeerde bedrijven.

 • 22 Oktober 2018 om 17:19

Leeuwin in Amerikaanse zoo bijt na jaren samenzijn onverwacht vader van welpjes dood

Een leeuwin heeft in een Amerikaanse dierentuin de vader van haar drie welpen gedood. Het gebeurt zelden dat leeuwen die al langer samenleven elkaar aanvallen zonder duidelijke aanleiding. Leeuwin Zuri (12) viel leeuw Nyack (10) vroeg in de ochtend aan. De dierentuin Indianapolis Zoo was toen nog gesloten.

 • 22 Oktober 2018 om 17:11

Proces ontvoering peuter Insiya mag doorgaan, oordeelt de rechtbank

Het proces over de ontvoering van het meisje Insiya mag doorgaan van de rechtbank, hoewel vader Hemani – de opdrachtgever van de kidnap – nog steeds niet is verhoord.

 • 22 Oktober 2018 om 15:20

β€˜Hij koketteerde nooit met zijn levensverhaal maar daar school wel zijn grote kracht’

Als jong PvdA-politicus leerde Wouter Bos van premier en partijgenoot Wim Kok: ‘Een sociaal-democratisch leider van eenvoudige komaf en met een groot vakbondsverleden.’

 • 22 Oktober 2018 om 02:00

Voor het eerst behoren de meeste Nederlanders niet tot een religieuze groepering

Voor het eerst rekent een meerderheid van de Nederlanders zich niet tot een religieuze groepering. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over 2017. Minder dan de helft (49 procent) van de bevolking van 15 jaar of ouder geeft aan tot een religieuze groep te behoren.

 • 22 Oktober 2018 om 14:06

Kwaliteit politieverhoor nog steeds twijfelachtig, advies om alle verhoren op te nemen

Met de huidige verhoortechnieken van de politie is de kans nog steeds groot dat een valse bekentenis wordt afgedwongen. Volgens politieman Koen Geijsen, die in november aan de universiteit van Maastricht promoveert op zijn onderzoek naar politieverhoren, is het met een neutrale, objectieve verhoorstijl nog steeds slecht gesteld. Geijsen adviseert dat alle verhoren van verdachten voortaan audiovisueel worden opgenomen.

 • 22 Oktober 2018 om 12:26

Utrecht wil geen Pegida-demonstratie meer voor moskee

Anti-islamorganisatie Pegida mag woensdagavond niet demonstreren voor de grootste moskee van Utrecht op het Moskeeplein. Locoburgemeester Kees Diepeveen wil dat Pegida de aangevraagde demonstratie ‘uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid’ op een andere locatie houdt; op een grasveld naast een centraal gelegen parkeergarage. Dit heeft de gemeente Utrecht maandagochtend laten weten.

 • 22 Oktober 2018 om 11:23

Verdacht pakketje bij provinciehuis Flevoland, mogelijk verband met protest Oostvaardersplassen

De omgeving van het provinciehuis van Flevoland is maandagochtend enkele uren afgezet. Bij de ingang van het gebouw in Lelystad werd een verdacht pakketje gevonden. Dat bleek bij nadere inspectie niet schadelijk. Provincie en politie vermoeden een verband met het besluit dieren af te schieten in de Oostvaardersplassen.

 • 22 Oktober 2018 om 10:45

Merkel legt wapenexport aan Saoedi-ArabiΓ« stil

Duitsland zal geen wapens aan Saoedi-Arabië leveren zolang niet is opgehelderd wat er met de verdwenen journalist Jamal Khashoggi is gebeurd. Dit heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel zondag gezegd op een campagnebijeenkomst van haar partij.

 • 22 Oktober 2018 om 08:01

Trump wil zich terugtrekken uit kernrakettenverdrag Koude Oorlog

De regering-Trump wil zich terugtrekken uit het historische Koude Oorlogsverdrag dat het plaatsen van kernraketten verbiedt. De Amerikanen denken zo de bewapening van China en Rusland beter het hoofd te kunnen bieden. Critici voorzien een nieuwe nucleaire wapenwedloop.

 • 21 Oktober 2018 om 19:56

AustraliΓ« biedt excuses aan voor grootschalig kindermisbruik

De Australische premier Scott Morrison heeft publiekelijk excuses aangeboden voor het grootschalige misbruik van kinderen in zijn land. Bij zijn toespraak waren zo’n 800 slachtoffers en familieleden aanwezig.

 • 22 Oktober 2018 om 05:57
Gisteren β€” 21 Oktober 2018Volkskrant Binnenland

Britse minister wil Nederlands Buurtzorgmodel landelijk invoeren

Een vergrijzende bevolking, een stijgend personeelstekort en een inefficiënt zorgstelsel. De Britse ouderenzorg kampt met grote problemen, maar minister van Volksgezondheid Matt Hancock heeft een oplossing in het vizier: Buurtzorg.

 • 21 Oktober 2018 om 18:21

Onder Lubbers en Kok, de laatste presidentiΓ«le premiers, raakten de kiezers op drift

In de nadagen van Wim Kok veranderde ‘paars’ onverhoeds van een belofte in een scheldwoord. Zijn successen ten spijt.

 • 21 Oktober 2018 om 13:15

Mexico weert duizenden migranten om handel met VS niet in gevaar te brengen

Duizenden migranten uit vooral Honduras zijn er dit weekeind toch in geslaagd om de grens tussen Guatemala en Mexico over te steken. Mexico probeerde de georganiseerde ‘karavaan’ te stoppen om aan de wens van de Verenigde Staten tegemoet te komen, maar slechts enkele honderden migranten zouden zich per bus laten terugsturen naar huis. De rest wacht af of is al op doorreis richting de Verenigde Staten.

 • 20 Oktober 2018 om 11:38

De Nederlandse politie helpt op Sint-Maarten aan de wederopbouw: β€˜Je laat je collega’s niet barsten’

De Nederlandse politie helpt op Sint-Maarten aan de wederopbouw. Er zijn cultuurverschillen met de lokale collega's, maar er wordt vooral van elkaar geleerd.

 • 21 Oktober 2018 om 18:05

Parlement keurt naamsverandering MacedoniΓ« goed

Het Macedonische parlement is bereid de naam van het land officieel te veranderen in Noord-Macedonië. Daarmee komt het Balkanland een stapje dichter bij lidmaatschap van de Europese Unie en de Navo, maar negeert het tevens de meerderheid van het volk. Drie weken geleden werd een referendum over de naamwijziging door bijna twee derde van de kiesgerechtigden geboycot.

 • 21 Oktober 2018 om 15:02
❌