[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018Volkskrant Binnenland

Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezet

Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.

 • 23 Juni 2018 om 02:00
Gisteren β€” 22 Juni 2018Volkskrant Binnenland

Zolang een ander maar betaalt, wil iedereen het klimaat wel redden

Het kabinet heeft de polder opdracht gegeven onderling tot een Klimaatakkoord te komen. Een beter klimaat is immers goed voor iedereen. Maar wat blijkt, zo ziet Yvonne Hofs, niemand wil betalen.

 • 22 Juni 2018 om 22:21

β€˜Wij zullen nooit vergeten wat er is gebeurd, maar kunnen het hopelijk wel beter afsluiten’

De 230 Dutchbat III-veteranen die vorig jaar gezamenlijk een schadeclaim indienden tegen de staat, schorten die miljoenenclaim op. Naast erkenning van de onherstelbare schade op sociaal, emotioneel en financieel gebied eisten ze ook een symbolisch bedrag van duizend euro per veteraan voor elk jaar dat is verstreken sinds de val van Srebrenica in 1995.

 • 22 Juni 2018 om 20:13

Trump en de migranten- kinderen: deze vijf obstakels staan in de weg van een stabiele oplossing

Het immigratievraagstuk in de VS heeft nog altijd geen stabiele oplossing. De weg ernaartoe is bezaaid met hindernissen.

 • 22 Juni 2018 om 22:10

Voor prins William is Oost-Jeruzalem β€˜bezet gebied’, tot ergernis van de IsraΓ«lische regering

Nog voordat prins William één stap in Israël heeft gezet, is het eerste officiële bezoek van een vertegenwoordiger van het Britse koninklijk huis al omstreden. Tot ergernis van de Israëlische regering valt de Olijfberg in Jeruzalem volgens het reisschema van William onder de ‘bezette Palestijnse gebieden’.

 • 22 Juni 2018 om 20:41

De populistische opmars wordt gevoed door de terugkomst van de migratiecrisis

Angst voor immigratie bezorgt populisten stemmen en macht. Zij voelen zich zo sterk dat zij deze weken een bliksemoffensief ontketenden tegen open grenzen. De gevestigde politiek buigt om niet te barsten.

 • 22 Juni 2018 om 19:04

Het lijkt democratie, maar is een monster: zo bouwen Polen en Hongarije hun Frankenstaat

Politieke leiders in Polen en Hongarije weten hun autocratische optreden te verhullen met een democratisch laagje. Wat is hun geheime recept?

 • 22 Juni 2018 om 17:59

Regeringspartij RoemeniΓ« op voet van oorlog met aanklagers en rechters

De machtigste man van Roemenië, Liviu Dragnea, is veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar voor machtsmisbruik in zijn oude kiesdistrict. Die veroordeling is van grote symbolische waarde: de 55-jarige Dragnea is de leider van regeringspartij PSD. Hij bekleedt formeel geen ambt in het kabinet, maar geldt als de man die in Roemenië de touwtjes in handen heeft.

 • 22 Juni 2018 om 20:17

Waarom u Hoge Commissaris Zeid Raad al-Hussein moet leren kennen

Hoge Commissaris Zeid Raad al-Hussein kon deze week het vertrek van Amerika uit de VN-Mensenrechtenraad niet voorkomen. Na de zomer gooit hij het bijltje erbij neer.

 • 22 Juni 2018 om 17:45

Is Tommy Robinson het gezicht van een nieuwe Engelse klassenstrijd?

Volgens zichzelf en zijn aanhangers is hij een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, volgens zijn tegenstanders is hij een racist die de islamofobie in het Verenigd Koninkrijk aanwakkert. Tommy Robinsons ware vijand is de staat, het domein van de door hem verfoeide middenklasse.

 • 22 Juni 2018 om 17:43

Oud-minister Thom de Graaf (D66) wordt nieuwe vicepresident Raad van State

‘Thom de Graaf voldoet. Over de hele linie.’ Met die woorden smoorde minister-president Rutte vrijdag het opgelaaide debat over de wijze van benoeming van de vice-voorzitter van de Raad van State. D66-senator De Graaf (60) wordt per 1 november benoemd. Zijn belangrijkste tegenkandidaat, oud-minister Jeroen Dijsselbloem, kreeg achter de schermen te horen dat hij het niet was geworden. De Graaf volgt Piet Hein Donner (CDA) op, die later dit jaar met pensioen gaat.

 • 22 Juni 2018 om 15:03

220 mensen verdronken voor de Libische kust, VN-vluchtelingenorganisatie β€˜verbijsterd’

Voor de Libische kust zijn de afgelopen dagen zeker 220 migranten verdronken bij verschillende scheepsrampen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die dit gisteravond bekend maakte, zegt ‘verbijsterd’ te zijn door het toenemend aantal migranten en vluchtelingen dat sterft tijdens de overtocht naar Europa.

 • 22 Juni 2018 om 13:53

Wat Nederland kan leren van krimpend Tokio

Tokio geldt al jaren als een blik op onze eigen toekomst. Van vergrijzing tot vervoer: in de megastad hebben ze die problemen al eerder getackeld. Nu de metropool met een nieuwe probleem: krimp. ‘34 procent van de winkeleigenaars is hier 70 of ouder.’ Wat kunnen we leren van een grootstad die gestopt is met groeien?

 • 22 Juni 2018 om 15:44

Leider motorclub opgepakt voor beschieten kantoorpand met antitankwapen

De politie verdenkt een motorclublid ervan een Amsterdams kantoorpand onder vuur te hebben genomen met een antitankwapen. In het gebouw zitten onder meer de redacties van de tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu. De 41-jarige leider van een motorclub uit Woerden is opgepakt.

 • 22 Juni 2018 om 11:18

Bevolkingsonderzoek door universitaire ziekenhuizen bevat vaak missers

Langlopende bevolkingsonderzoeken aan universitair medische centra (umc’s) leveren geregeld twijfelachtige vondsten op. Dat stellen twee methodologen die op verzoek van de Volkskrant wetenschappelijke publicaties uit deze zogenaamde ‘cohortstudies’ controleerden.

 • 22 Juni 2018 om 12:00

Waar blijven de vrouwelijke voetbal-commentatoren?

‘Van mij mag Claudia Neumann de gang dweilen bij de ZDF, maar geen wedstrijden becommentariëren.’ Het was een van de vele negatieve reacties op Twitter na het WK-duel Japan-Colombia. Directe aanleiding was een fout van voetbalcommentator Neumann: ze zei dat de Japanner Osaka bij Mainz 05 speelt, terwijl het 1. FC Köln is.

 • 21 Juni 2018 om 22:23

Dutchbatters trekken massaclaim tegen de staat in

De 230 Dutchbat III-veteranen die vorig jaar gezamenlijk een schadeclaim indienden tegen de staat, schorten die miljoenenclaim op. Het door minister Bijleveld van Defensie aangekondigde onderzoek naar de problemen die de veteranen nog altijd ondervinden heeft ze vertrouwen gegeven, dat zegt hun advocaat Michael Ruperti.

 • 22 Juni 2018 om 07:05
❌