[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Volkskrant Binnenland

Met Pasen zal in veel dorpen het vreugdevuur niet oplaaien, maar het verlangen smeult

Door de aanhoudende droogte zijn veel paasvuren in de Achterhoek en Twente afgelast. Alleen al in Berkelland zijn dat er 79. Maar ook door de smog en stank die de vuren veroorzaken, staat de traditie onder druk.

 • 18 April 2019 om 22:23

Oplichters misbruiken β€˜inzamelingsacties’ voor de restauratie van de Notre-Dame

Bedrijven en particulieren trokken de afgelopen dagen en masse de portemonnee voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Die golf van financiële solidariteit heeft ook een keerzijde. De Franse Erfgoedstichting waarschuwt voor fraudeurs die misbruik maken van de collectieve gulheid door nepcollectes op te tuigen en het ingezamelde geld in eigen zak te steken.

 • 18 April 2019 om 19:55

De vaccinatiegraad daalt: bewindsman Blokhuis tart het geduld van D66 en VVD

De Tweede Kamer is ongerust over het groeiende aantal ouders dat zijn kinderen niet laat vaccineren. Waar D66 en VVD vaart willen maken met een ander vaccinatiebeleid, gaat staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) op de rem staan.

 • 18 April 2019 om 18:50

SGP-wethouder stapt over naar Forum voor Democratie: β€˜Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’

‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’, duidt Sytse de Jong zijn opmerkelijke overstap. Twaalf jaar lang diende hij als wethouder in Staphorst voor de SGP. Een nest dat hij verlaat voor Forum voor Democratie: De Jong (48) is kandidaat-gedeputeerde in Overijssel voor de FvD.

 • 18 April 2019 om 19:04
Gisteren β€” 18 April 2019Volkskrant Binnenland

Hoe verschuiving van een competitieronde (β€˜onaanvaardbare’) agendaproblemen oplevert

KNVB verschuift hele competitieronde naar 15 mei, om te voldoen aan UEFA-richtlijn van minimaal twee dagen rust voor druk Ajax.

 • 18 April 2019 om 21:11

Meer 50- en 60-jarige fietsers krijgen fataal ongeluk. Hoe komt dat en wat is ertegen te doen?

Tweederde van de 228 fietsers die vorig jaar dodelijk verongelukten, waren tussen de 50 en 85 jaar. Vooral in de groep 50- tot 60-jarige fietsers (inclusief e-bikes) is het aantal doden fors toegenomen, signaleert het CBS.

 • 18 April 2019 om 16:56

Een comedian als opperbevelhebber, is dat wel zo slim?

De Oekraïners zijn de oorlog in hun land zat. Zondag zullen ze dat laten merken ook. Dan wordt komiek Volodymyr Zelensky vrijwel zeker tot president gekozen. Een clown als opperbevelhebber, vinden ze dat in het door Rusland belaagde oosten wel zo slim?

 • 18 April 2019 om 19:24

β€˜Geoliede bende’ vervolgd dankzij kroongetuige in grootste moordproces van Nederland

De rechtszaak tegen de liquidatiebende van de twee meestgezochte voortvluchtigen van dit moment, Ridouan T. (41) en Saïd R. (46), is uitgegroeid tot het grootste moordproces van Nederland. Het gezochte tweetal wordt binnenkort toegevoegd aan de reeds twaalf verdachten die terechtstaan in het zogeheten Marengo-proces.

 • 18 April 2019 om 18:57

Brexit-impasse doet Farage herrijzen

De Britse pogingen om los te komen van de Europese Unie verlopen moeizaam, maar tot een massale afkeer van de Brexit heeft het niet geleid. De nieuwe Brexit Party van Nigel Farage is op weg om bij de Europese verkiezingen van 23 mei de grootste Britse partij te worden. De winst gaat vooral ten koste van de Conservatieve Partij van premier May.

 • 18 April 2019 om 12:01

Rond Pasen dienen veel kuikens β€˜enkel als vermaak’. Dit meldpunt bestrijdt misbruik

Een aspergeboerderij met een kuikenknuffelmiddag en een schooldirecteur die de levende bolletjes wol belooft te verloten onder leerlingen. Het zijn voorbeelden van de ruim vijftig klachten die de afgelopen dagen binnenkwamen bij Meldpunt Kuikentjesmisbruik.

 • 18 April 2019 om 11:46

β€˜We willen af van de Schiphol-mythe. Het is een normaal bedrijf, waarvoor normale regels gelden’

We spreken met Rli-lid Niels Koeman, over het Schiphol-advies – dat indruist tegen de opvattingen van de minister die erom vroeg. ‘De luchtvaart is al lang niet meer de wereld van Peter Stuyvesant.’

 • 18 April 2019 om 14:17

Trump straft β€˜trojka van tirannie’ met sancties: Cuba, Venezuela en Nicaragua kwaad

President Trump legt Cuba, Venezuela en Nicaragua nieuwe strafmaatregelen en sancties op, om zo onder meer de druk te verhogen op Havana de steun aan de Venezolaanse president Maduro te stoppen. De drie landen maken volgens Washington deel uit van een ‘trojka van tirannie’ die snel dient te verdwijnen.

 • 18 April 2019 om 12:10

Joelen om de enige echte Michelle Obama in de Ziggo Dome: β€˜Ze is niet alleen de vrouw van’

Ze was er en wist de afgeladen Ziggo Dome te raken. ‘Michelle Obama is niet alleen de vrouw van. Ook zelf is ze een enorm krachtige vrouw.’

 • 17 April 2019 om 22:32

Grootste stijging aantal verkeersdoden in dertig jaar tijd: β€˜Het wordt steeds drukker op onze wegen’

In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989.

 • 18 April 2019 om 01:07

28 doden en veel gewonden bij busongeluk op Madeira

Bij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden en veel gewonden gevallen. De slachtoffers zouden voornamelijk uit Duitsland komen.

 • 17 April 2019 om 21:45

Veel SyriΓ«gangers leidden voor vertrek al een ontspoord leven

Onder terrorismedeskundigen leeft het idee dat jihadisten vaak een ‘normale’ achtergrond hebben. Nieuw politieonderzoek bewijst het tegendeel: veel Syriëgangers kampten voor vertrek al met (geestelijke) problemen.

 • 17 April 2019 om 22:00

Noord-Korea doet eerste openbare rakettest sinds mislukte top met Trump

Noord-Korea heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuw geleid tactisch wapen. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

 • 18 April 2019 om 05:49

Ouders eisen vaccinatie tegen meningokokken B: β€˜Dan was Sammie waarschijnlijk nog bij ons geweest’

120 vrijwilligers gaan vanaf deze week langs bij huisartsen en kinderdagverblijven om de gevaren van meningokokken B onder de aandacht te brengen. Inenting tegen deze bacterie is niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma, en bij huisartsen worden veel ouders van het kastje naar de muur gestuurd als ze om een inenting vragen. Dat moet anders, vinden zij.

 • 18 April 2019 om 02:00

Vaccinatiebeleid verdeelt Kamer: moet het kabinet verplichten of voorlichten?

Het aantal gevaccineerde kinderen daalt al jaren. Hoe kan Nederland de vaccinatiegraad terug krijgen naar de 95 procent, het streefpercentage van de Wereldgezondheidsorganisatie? Binnen en buiten de Tweede Kamer, die donderdag over het vaccinatiebeleid debatteert, leven bij voorbaat vele suggesties.

 • 18 April 2019 om 02:00
❌