[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Volkskrant Binnenland

Afscheid Bernard Haitink in Concertgebouw is middag van de dankbaarheid

Iets voor 16.30 uur smakt Bernard Haitink zijn partituur dicht. Camera’s verzamelen zich rond de bok. Het hele Concertgebouw in Amsterdam staat, applaudisseert minutenlang. Dit was het laatste optreden van de 90-jarige maestro in Nederland.

 • 15 Juni 2019 om 21:59
Gisteren β€” 15 Juni 2019Volkskrant Binnenland

Hoe nu verder met steun van FNV en CNV: parlement heeft twee weken voor spoedwet AOW

Nu de vakbonden FNV en CNV hun steun hebben uitgesproken voor het pensioenakkoord moet het parlement aan de slag. Dat heeft twee weken de tijd om de AOW-leeftijd aan te passen.

 • 15 Juni 2019 om 16:11

Hongkong schort wet over uitlevering voor onbepaalde tijd op

De Hongkongse oppositie neemt geen genoegen met de regeringsbeslissing om de omstreden uitleveringswet voorlopig van de agenda te halen. Zij eisen een volledige intrekking van de wet en het aftreden van Hongkongs hoogste bestuurder, Chief Executive Carrie Lam.

 • 15 Juni 2019 om 09:04

Als je (gehandicapte) kind je slaat. β€˜Mensen hebben geen idee’

De 8-jarige, verstandelijke beperkte zoon van columnist Harriët Duurvoort schopt en krabt haar. Ze schreef erover en dat maakte deze week veel los. Want geweld van kinderen komt redelijk vaak voor, maar ouders zwijgen meestal.

 • 14 Juni 2019 om 21:45

Oplopende spanning Iran en VS kan grote gevolgen hebben voor olietoevoer

De reeks aanslagen op olietankers bij de Straat van Hormuz zet de spanningen tussen de VS en Iran verder op scherp. Een rechtstreeks conflict kan de olietoevoer vanuit de regio raken. Eenderde van alle olie die per zee wordt vervoerd gaat via de smalle zeestraat tussen Iran en Oman.

 • 14 Juni 2019 om 19:54

Waar ligt de waarheid over het Haga Lyceum?

Een bolwerk van salafistische indoctrinatie? Antidemocratisch onderwijs? Niets daarvan, zeggen ze bij het Cornelius Haga Lyceum. De overheid speelt een ‘vuil spelletje’ met de islamitische school. Het kan niet allebei waar zijn, maar hoe zit het dan? Een verwarrende zoektocht naar bewijs.

 • 15 Juni 2019 om 05:00

Waarom Amerika door When They See Us eindelijk afrekent met racisme van 30 jaar geleden

Twee Amerikaanse juristen die betrokken waren bij de onterechte vervolging van vijf zwarte jongens in 1989, worden nu alsnog ter verantwoording geroepen. Waarom was daar een Netflix-serie uit 2019 voor nodig? Het laat vooral zien hoe snel de VS de afgelopen jaren zijn veranderd.

 • 14 Juni 2019 om 15:54
OuderVolkskrant Binnenland

Is het verstandig om ambtenaren te vervolgen die lekken naar de pers? β€˜Een heel slecht signaal’

De klokkenluider kreeg complimenten, maar naar de bronnen van Nieuwsuur in dezelfde WODC-affaire loopt een strafrechtelijk onderzoek. Is het inschakelen van het Openbaar Ministerie wel verstandig? ‘Het is een stap terug in de tijd’, zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak bijvoorbeeld.

 • 14 Juni 2019 om 22:12

Waarom traditionele rollen hier zo hardnekkig blijven

Nederland kampt met een ‘moederschapsideologie’, zo blijkt wederom uit een vrijdag verschenen onderzoek van kenniscentrum Rutgers. Waarom zijn de traditionele ouderschapsrollen zo hardnekkig in Nederland?

 • 14 Juni 2019 om 22:03

Rekenrente omlaag: stevige domper op euforie over pensioenen

Uitgerekend tijdens de vakbondsreferenda over het pensioenakkoord werd deze week bekend dat de rekenrente verder omlaag gaat. Daardoor zijn pensioenfondsen ineens een stuk armer en wordt het wel heel moeilijk om een akkoord te smeden dat iedereen gelukkig maakt.

 • 14 Juni 2019 om 21:48

Moeten beloningen voor politici niet omhoog, vraagt Ollongren zich voorzichtig af

Minister Kajsa Ollongren doet een voorzichtige poging om de discussie over beloningen voor overheidsmedewerkers uit de vergetelheid te halen. Het vraagstuk staat onder potentiële hoogspanning – ministers die hun eigen salaris proberen op te schroeven, stijgen doorgaans niet in populariteit.

 • 14 Juni 2019 om 17:06

Wie is de vader? Die vraag hebben dna-testen niet opgelost

Alle dna-testen ten spijt, zekerheid over wie iemands vader is, hebben we nog steeds niet, stelt Nara Milanich. Zij deed onderzoek naar de opkomst van vaderschapstesten en de geschiedenis van het begrip vader.

 • 14 Juni 2019 om 19:07

Waarom de kerk nu wΓ©l een politieke rol speelt in Hongkong

De sterke christelijke aanwezigheid bij de protesten in Hongkong vormt een groot contrast met 2014. ‘Veel kerken beseffen nu dat ze zich meer moeten openstellen.’

 • 14 Juni 2019 om 19:46

Zuzana ČaputovÑ: sterke linkse vrouw te midden van sterke rechtse mannen

Waar de afgelopen jaren in veel landen de proteststem naar een ‘rechtse buitenstaander’ ging, zocht de Slowaakse kiezer zijn toevlucht tot een linkse kandidaat. Hoe was dat mogelijk in dit toch wel conservatieve land?

 • 14 Juni 2019 om 17:33

Als iemand Trump kan vloeren, dan is het de 79-jarige Nancy Pelosi

Olaf Tempelman legt Bekende Buitenlanders op de sofa. Deze week: als iemand Trump kan vloeren, dan Nancy Pelosi, 79 en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

 • 14 Juni 2019 om 17:25

Na jaren van groei daalt het aantal festivals in Nederland

Na jaren van ongebreidelde groei is Nederland aan het de-festivaliseren. De afgelopen twee jaar is het aantal festivals met ruim 10 procent afgenomen. Vooral in Amsterdam zit de klad erin.

 • 14 Juni 2019 om 16:45

Trump zegt dat Iran achter aanvallen zat op olietankers, VS geven video vrij

President Trump heeft Iran vrijdag voor het eerst ervan beschuldigd achter de explosies te zitten op twee olietankers. Het Amerikaanse leger gaf eerder op de dag een video vrij waarin te zien is hoe leden van de Iraanse Revolutionaire Garde een niet-geëxplodeerde zeemijn zouden weghalen van de Kokuka Courageous.

 • 14 Juni 2019 om 09:34

β€˜Ever closer union’ gaat ijskast in nu euro floreert

Geld laat de wereld draaien, maar de EU komt pas in beweging na een stevige crisis. Die crisis is er momenteel niet – de Unie geniet al twintig opeenvolgende kwartalen economische groei – en dus beperkten de ministers van Financiën vrijdag in de vroege ochtenduren de gedroomde uitbouw (‘verdieping’) van de eurozone tot een bescheiden dakkapel.

 • 14 Juni 2019 om 15:06

Hulplijn moet VVD’ers behoeden voor nieuwe integriteitsaffaires

De VVD is al jaren kampioen integriteitsschandalen. Partijvoorzitter Christianne van der Wal komt nu met een nieuw medicijn: een telefonische hulplijn voor VVD’ers die van het rechte pad vrezen te raken.

 • 14 Juni 2019 om 16:04
❌