[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Telegraaf Binnenland

Vermiste tiener mogelijk dood aangetroffen in Helmond

Het stoffelijk overschot dat agenten maandagochtend vonden in Helmond, is vermoedelijk van de vermiste tiener Emil Szymborski.

Lichaam in water nabij school Harlingen

Het lichaam van een nog onbekend persoon is maandagmiddag gevonden in het water in Harlingen.

Blok: geen eigen informatie over aanval

Nederland beschikt niet over eigen informatie die bewijst dat Rusland achter de recente aanslag op een dubbelspion in Groot-Brittannië zit. Maar gezien het gebruikte gifgas en de achtergrond van de slachtoffers ligt het voor de hand dat Moskou om opheldering wordt gevraagd. Dat zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Kabinet wil beperkte bewaarplicht telecomdata

Het kabinet werkt aan een beperkte bewaarplicht voor telecomproviders. Die moet het voor opsporingsambtenaren mogelijk maken IP-adressen en telefoonnummers te herleiden tot gebruikers. Gegevens over wie precies met wie contact had, waar dat gebeurde en wat er gecommuniceerd werd, hoeven providers niet bij te houden.

Weer legionella bij afvalwaterzuivering van vleesbedrijf

Voor de tweede keer in korte tijd is de afvalwaterzuivering van een bedrijf in de vleesindustrie aangewezen als de bron voor legionellabesmettingen. De legionellabacterie is deze keer aangetroffen in de afvalwaterzuiveringsinstallatie van kadaververwerker Rendac in Son, maakte de GGD maandag bekend.

Hierom krijgt TunesiΓ« voetbalsubsidie van Nederland

Minister Kaag ontmoet in de Tunesische hoofdstad Tunis haar jeugdidool, oud-international Johan Neeskens. Hij voetbalt daar met jongeren voor World Coaches van de KNVB, een project gesteund door Buitenlandse Zaken. Parlementair verslaggever Niels Rigter was erbij.

Henk Bres niet in raad, wel vertegenwoordiger

PVV-lijstduwer Henk Bres gaat ondanks voldoende voorkeurstemmen toch niet de gemeenteraad van Den Haag in. Hij ziet van zijn plek af, omdat de fractie maar twee zetels heeft gehaald en hij samen met fractieleider Karen Gerbrands de kar moest gaan trekken. Hij laat zaken waar hij niets van af weet, liever over aan haar en aan de nummer twee op de lijst, Willie Dille.

Hertelling stemmen Bergen op Zoom gunstig voor CDA

Een volledige hertelling van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft maandag een andere zetelverdeling opgeleverd in Bergen op Zoom. Door een verschil tussen de eerste en tweede telling gaat een restzetel alsnog naar het CDA en dat gaat ten koste van verkiezingswinnaar GBWP.

Jacht op misdaadkopstuk geopend

De jacht op de man die volgens justitie de opdrachtgever is van tal van liquidaties in Nederland is geopend. Het OM heeft een foto vrijgegeven van de beruchte Ridouan Taghi (40) uit Vianen.

Onvrede over onderzoek naar klachten Ter Apel

Een aantal (oud-)medewerkers van het asielzoekerscentrum in Ter Apel is het oneens met de conclusie van een commissie die onderzoek doet naar gezondheidsklachten onder het personeel. De commissie concludeerde dat veel klachten worden veroorzaakt door het slechte binnenklimaat. Een deel van de (oud-)medewerkers kan zich daar niet in vinden. Zij hebben andere klachten en maken zich nog steeds zorgen.

Nachtmerrie! Roltrap slokt man op

Gruwelijke beelden van een roltrapongeluk in Istanbul.

Nederland zet twee Russische inlichtingenmedewerkers uit

Nederland zet twee Russen het land uit naar aanleiding van de aanslag van een voormalige dubbelspion en zijn dochter in het Britse Salisbury.

Hayat S.: β€˜Mensen denken dat ik me wil opblazen’

Vermeend jihadganger Hayat S. heeft voor het eerst een tv-interview gegeven. De vrouw spreekt bij Omroep Brabant over de verdenking dat ze zich wilde aansluiten bij terreurorganisatie IS. Haar zaak wordt 5 juli inhoudelijk behandeld.

Zakkenroller in rolstoel gepakt

Het zakkenrollersteam Amsterdam heeft en bijzondere dief aangehouden: een man in een rolstoel.

400 medicijnen in 2017 niet leverbaar

Nederlandse apotheken zijn er in 2017 goeddeels in geslaagd om vervangende geneesmiddelen te leveren als de oorspronkelijk voorgeschreven medicijnen tijdelijk niet beschikbaar waren. Het ging in totaal om zo’n 400 geneesmiddelen, waaronder kankermedicijnen.

Protest tegen ’al die blanke rechters’

Het aantal witte rechters in ons land moet snel omlaag. Dat zegt Leendert Verheij, vertrekkend president van het Gerechtshof in Den Haag.

Laatste Wil ziet af van hulp bij ’zelfmoordpoeder’

De Coöperatie Laatste Wil (CLW) geeft haar ruim 23.000 leden definitief geen informatie meer over het middel tot zelfdoding. De bedoeling was dat aangesloten ’inkoopgroepen’ het middel met die informatie konden inkopen. Maar na een gesprek maandag met het Openbaar Ministerie (OM) zet CLW deze activiteit stop omdat ze de leden niet met het strafrecht in aanraking wil brengen.

Terreur-update: dit is het gevaar voor ons land

Het hoge dreigingsniveau voor terrorisme kan in Nederland bijna worden teruggeschroefd, vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven.

Honderden IS-sympathisanten online

Ondanks dat het kalifaat in duigen ligt, zijn er in Nederland nog steeds ’een paar honderd’ IS-sympathisanten die online propaganda uitwisselen en tips voor aanslagen. De dreiging blijft.

Ex-beveiliger uit team Wilders vervolgd

Politiemedewerker Faris K. van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) wordt strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. K. zou vertrouwelijke informatie hebben gelekt en ten onrechte in de politiesystemen hebben gezocht voor privédoeleinden. Dat is schending van het ambtsgeheim.

❌