[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017De Telegraaf Binnenland

Vrijwilligers wanhopig: breng geldkluis terug!

Een kluis met zo’n duizend euro die bestemd was voor een goed doel in Ethiopië is dit weekend gestolen uit vrijwilligerscafé Averechts in Utrecht.

Zijlstra scoort met EMA op eerste EU-raad

„Een fantastisch resultaat”, noemt minister Halbe Zijlstra de toewijzing van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) aan Nederland. Na afloop van „een zenuwslopende” stemprocedure in Brussel waarna Amsterdam het EU-agentschap via een loting ’won’ van Milaan, ging hij het met ’EMA-ambassadeur’ en oud-minister Wouter Bos maandagavond „on-Nederlands vieren.”

Kinderen zien dieven er met spaarpot vandoor gaan

Twee kinderen (5) en (7) uit Hoofddorp kregen vorige week de schrik van hun leven toen ze aan de hand van hun moeder inbrekers uit hun huis zagen vluchten met hun spaarpot. De politie heeft de koters een hart onder de riem gestoken.

Pony mishandeld in Zeeland

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een pony in het Noord-Brabantse plaatsje Zeeland. Het beest is waarschijnlijk misbruikt in een weiland. Het dier had een bebloed achterwerk.

’Dit had in elk verpleeghuis kunnen gebeuren’

„Het verpleeghuis ’t Huys te Hoecke treft geen blaam. Dit had in elk verpleeghuis in Nederland kunnen gebeuren.” Dat zeggen mensen met familie in ’t Huys te Hoecke in reactie op het bericht dat een Rotterdammer als verzorgende een vrouw zou hebben vermoord in het verpleeghuis in Puttershoek. In dezelfde instelling zou hij een poging tot moord hebben gedaan.

Dit betekent komst EU-agentschap voor Nederland

Na een spannende race heeft Amsterdam het Europees Medicijnagentschap binnengehaald. Ruud Mikkers legt uit wat dit betekent.

Dode in auto gevonden

In Duivendrecht is maandagavond een stoffelijk overschot gevonden. Dat meldt de politie op Twitter. Het lichaam werd gevonden in een rode auto.

’Betogers Zwarte Piet namen vuurwerk mee’

Het demonstratieverbod dat zaterdag werd ingesteld rond de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum is vooral ingesteld omdat betogers mogelijk zwaar vuurwerk wilden inzetten. Dat zegt burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, maandag in een verklaring. Daarin wordt niet vermeld of het voorstanders of tegenstanders van Zwarte Piet waren die vuurwerk meenamen.

Rutte: succes voor Nederlandse diplomatie

De komst van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar Amsterdam is een „succes voor de Nederlandse diplomatie”, aldus premier Mark Rutte. Volgens hem was de competitie om het agentschap binnen te halen „hevig” en het besluitvormingsproces „lang en intensief.”

Gerda’s zoontje (3) heeft kanker

Chemokuren, pleisters en prikken: het is al bijna een jaar dagelijkse kost voor Bjorn (3). Zijn weg naar genezing wordt vastgelegd in de documentaire Pilotenmasker. VROUW sprak met zijn moeder Gerda Bouman (39).

’Keuze Amsterdam goed voor heel Europa’

Dat het Amsterdam gelukt is om een pretigieus EU-agentschap binnen te halen, zorgt voor euforische reacties. Minister Bruno Bruins vindt het ’goed nieuws voor alle patiënten in Europa’.

Extra sancties VS tegen Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea maandag bestempeld als een staat die terrorisme ondersteunt. Hiermee zijn aanvullende Amerikaanse sancties tegen Pyongyang mogelijk, die het ministerie van Financiën dinsdag bekendmaakt.

Longen gevonden in rivier

Een wandelaar heeft maandag longen gevonden in de rivier Mark in Breda. De politie onderzoekt de organen. Of het om menselijke resten gaat, is nog niet duidelijk.

PathΓ© verwijdert reclameposters van omgekomen model Dominique

De 22-jarige Dominique Lousberg uit Tilburg die zondagavond om het leven is gekomen bij een aanrijding met een spookrijder, was een van de gezichten van een nieuwe campagne van Pathé. De bioscoopketen gaat alle reclameposters waar Dominique op staat per direct uit al haar 25 vestigingen verwijderen. Dat laat Pathé weten aan Omroep Brabant.

Burgemeester: moord Binnenmaas is heftig bericht

Burgemeester André Borgdorff van de gemeente Binnenmaas noemt de aanhouding van een verzorgende in een verpleeghuis voor moord en twee pogingen daartoe ’een heftig en vreselijk bericht voor familie, bewoners en personeel’.

Friese Jenny Douwes: β€˜Ik ben geen racist’

Het leven van de Friese Jenny Douwes staat op zijn kop sinds ze opriep demonstranten bij de intocht tegen te houden. ‘In Friesland willen we dat gevecht over Zwarte Piet niet voeren.’

Verslagen reacties op dood model Dominique (22) na crash met spookrijder

Op sociale media wordt maandag verslagen gereageerd op de tragische dood van Dominique Lousberg. Het 22-jarige model uit Tilburg kwam zondagavond om het leven toen zondagavond een spookrijder op de A73 bij Roermond tegen haar aanreed.

Kunstenaar Frans Zwartjes overleden

Filmmaker Frans Zwartjes is zaterdag in Den Haag op negentig jarige leeftijd overleden. Dat meldt filmmuseum Eye.

Nabestaande Mitch: β€˜Schande voor Nederland’

De nabestaanden van Mitch Henriquez zijn verbijsterd dat het OM geen straf eist tegen de twee agenten die bij zijn dood betrokken waren.

Cash verdwijnt begin 2018 uit Amsterdams ov

Contant betalen in het Amsterdams stadsvervoer behoort na het eerste kwartaal van volgend jaar tot het verleden. Tramlijn 26 tussen IJburg en het Centraal Station is de eerste van de veertien tramlijnen in de stad waar cashgeld vanaf 8 december niet meer wordt geaccepteerd.

❌