[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018De Telegraaf Binnenland

Iets meer mensen met griep naar de huisarts

De griepgolf, waar veel Nederlanders sinds half december last van hebben, breidt zich iets verder uit. Huisartsen zien vooral baby’s en kleine kinderen tot vier jaar langskomen met griepklachten, blijkt uit een wekelijkse rapportage van gezondheidsinstituut Nivel.

Delen van Nederland kleuren wit: oppassen geblazen!

UPDATE - Door de hagel en (natte) sneeuw kan het lokaal glad zijn op de weg. In diverse delen van Nederland kleurt het al wit en zijn er hier en daar ongelukken gebeurd.

β€˜Ik dacht dat het vliegtuig was neergestort’

De dochters van Julio Poch vertellen bij Jinek over het dramatische moment waarop ze hoorden dat hun vader was opgepakt.

Hesje bij schoolzwemmen voor extra veiligheid

Tijdens het schoolzwemmen gaan bij het onderdeel vrij zwemmen kinderen die nog niet zo goed in het water zijn een gekleurd hesje dragen. De maatregel maakt onderdeel uit van een verscherpt veiligheidsprotocol rond het schoolzwemmen, opgesteld door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Directeur André de Jeu bevestigt woensdag berichtgeving hierover in het AD.

Wat bezielde stel dat zwakbegaafde als ’huisslaaf’ misbruikte?

In de zaak van de uitbuiting van een zwakbegaafde man in Tubbergen staan Adje B. (60) en Gretha K. (47) woensdag voor de rechter. Het stel zou de zwakbegaafde Jeffrey van maart 2007 tot en met oktober 2015 als een huisslaaf hebben uitgebuit. Onze verslaggever Saskia Belleman is bij de zaak aanwezig en doet vanaf 9.30 uur live verslag via Twitter.

Kort geding: Britse EU-burgers willen EU-rechten behouden

Britse burgers in Nederland willen weten waar zij precies aan toe zijn als hun moederland niet meer in de Europese Unie zit. Vijf van hen stappen woensdag samen met twee belangenorganisaties naar de voorzieningenrechter in Amsterdam. Ze willen dat de rechter vragen over hun toekomstige rechten gaat voorleggen aan het Hof van Justitie van de EU. Het is niet mogelijk voor burgers om dit rechtstreeks bij het hof te doen.

Rekruteren Wajongers voor sekswerk ’foute boel’

Jonge arbeidsgehandicapten blijken via internet gerekruteerd te worden voor sekswerk. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zegt machteloos te staan, maar een deel van de Tweede Kamer neemt daar geen genoegen mee.

VID: houd rekening met gladheid en windstoten

UPDATE - Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd voor woensdag. Door winterse buien kan het lokaal glad worden. In het midden en oosten van het land kan de sneeuw plaatselijk blijven liggen en is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Code geel: kans op sneeuw!

Er vallen vandaag winterse buien en daardoor kan het lokaal glad zijn, waarschuwt Raymond Klaassen van Weerplaza.

Poch: waarom hebben ze nooit wat aan mij gevraagd?

Julio Poch vraagt zich af waarom zijn collega’s van Transavia hem nooit hebben benaderd. „Waarom hebben ze nooit aan mij gevraagd of gesproken over hun twijfels op die avond in Bali”, zei Poch dinsdagavond aan tafel bij Eva Jinek.

Gisteren β€” 16 Januari 2018De Telegraaf Binnenland

Aangifte advocaat tegen topambtenaar Defensie

Advocaat Liesbeth Zegveld heeft dinsdag in het proces over de mariniersactie bij de gekaapte trein in de Punt in 1977 aangifte gedaan tegen een aantal ambtenaren van de ministeries van Defensie en van Justitie en Veiligheid vanwege beïnvloeding van getuigen in een civiele zaak.

’Grapjas’ richt ravage aan met brandblusser

Op vrijdag 7 april loopt een jongen een BP-tankstation in Tilburg binnen om doodleuk met een brandblusser rond te spuiten.

Wiebes in gesprek met belangenclubs Groningen

De Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad gaan woensdag alsnog in gesprek met minister Wiebes (Economische Zaken) over een nieuw schadeprotocol voor inwoners van het aardbevingsgebied.

’Kleine belegger drijft woningprijs A’dam op’

Het zijn vooral de kleine particuliere beleggers die de prijs opdrijven op de Amsterdamse woningmarkt. Deze groep is in opkomst en hun aankopen zijn de afgelopen tien jaar verdubbeld. Dat zei stadsgeograaf Cody Hochstenbach tijdens een hoorzitting van de Amsterdamse gemeenteraad over de vastgoedmarkt.

Amsterdam haalde 18.000 mensen uit bijstand

De gemeente Amsterdam heeft in de afgelopen vier jaar 23.000 werkzoekenden aan een baan geholpen. Van die 23.000 die aan de slag zijn gegaan, gingen zo’n 18.000 Amsterdammers aan het werk vanuit een bijstandsuitkering.

Thieme stelt vragen over uitzending Rambam

Fractievoorzitter Marianne Thieme wil vragen gaan stellen naar aanleiding van de nieuwe uitzending van het tv-programma Rambam.

Groningers laaiend bij gasdebat: β€˜De beuk erin!’

Dreigende teksten van Groningers die het gasdebat bijwonen in de Tweede Kamer.

Tielenaar (46) aangehouden in Nathalie Polak-zaak

De politie heeft een man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 21-jarige vrouw uit Buren. Op Twitter laat de politie weten dat het om een 46-jarige inwoner van Tiel gaat.

Verdacht raadslid Dongen weg bij CDA

Het 24-jarige Dongense CDA-raadslid Rob Huijben, die wordt vervolgd voor het doen van valse aangiften, gaat zelfstandig verder. Huijben laat dinsdagavond weten dat de CDA-fractie hem vanwege een vertrouwensbreuk heeft gevraagd op te stappen en zijn zetel in te leveren.

β€˜Pulsvisserij-verbod funest voor sector’

De Tweede Kamer wil in debat met minister Schouten van Landbouw over het besluit van het Europees Parlement dat een einde wil maken aan pulsvisserij in Europa.

❌