[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Maart 2018RTL Binnenland

Dodelijke ongelukken in bouw stijgen: 'Zzp'er wil te snel werken'

Het aantal dodelijke ongelukken in de bouw is de afgelopen twee jaar weer gestegen. Vorig jaar kwamen er twintig bouwvakkers om het leven tijdens hun werk. "Aannemers, onderaannemers en zzp'ers: de verscheidenheid op bouwterreinen is te groot en coördinatie ontbreekt."

Gisteren โ€” 21 Maart 2018RTL Binnenland

Action-concurrent naar Nederland: waarom kopen we spullen die we niet nodig hebben?

Er komt een soort tweede Action naar Nederland: de Deense discounter Normal. Waarom houden we zo van winkels waar we vooral spullen kopen die we eigenlijk niet nodig hebben?

ING boekt dubbele betalingen terug, storing verholpen

ING Bank heeft betalingen teruggeboekt die sinds maandag ten onrechte tweemaal bij rekeninghouders zijn afgeschreven. Het ging in totaal om drie miljoen transacties, voornamelijk pinbetalingen.

OuderRTL Binnenland

Mariniers balen van verhuizing: 'Ik wil geen weekendvader zijn'

Gert Jan Verspui hoeft nog geen uur te rijden om op de kazerne in het Utrechtse Doorn te komen. Hij is sergeant bij de mariniers en blij dat de kazerne zo dichtbij is. "Ik kan elke dag op en neer naar huis. Ik heb drie kinderen. 's Avonds kan ik mijn taken oppakken als vader en gezinslid."

Overgrote meerderheid Nederland voelt zich gelukkig

Het grootste deel van de Nederlandse bevolking zegt gelukkig te zijn. Bijna negen op de tien volwassenen waardeert het eigen geluk met een rapportcijfer 7 of hoger. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nuon mag eerste subsidievrije windpark in Noordzee gaan bouwen

Nuon mag het eerste Nederlandse windmolenpark op zee gaan bouwen waar geen euro subsidie aan te pas komt. Een wereldprimeur, aldus het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. "Zou houden we de energietransitie betaalbaar", aldus minister Eric Wiebes.

Zo hard steeg de ozb in jouw gemeente de afgelopen vier jaar

Het is eigenlijk niet de bedoeling en tóch hebben veel gemeenten de afgelopen coalitieperiode de ozb fors verhoogd. De ozb is de belasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. De regering wil dat gemeenten zich inhouden en het ozb-tarief hooguit met de inflatie verhogen. Maar veel gemeenten gingen daar flink overheen.

Storing Rotterdam Centraal verholpen, treinverkeer langzaam weer op gang

Het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal was vanmorgen enige tijd verstoord door een grote sein- en wisselstoring. De storing is inmiddels verholpen, zegt een woordvoerder van proRail. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang. Wat de oorzaak van de storing is nog steeds niet bekend.

Treinverkeer van en naar Rotterdam plat door grote sein- en wisselstoring

Van en naar Rotterdam Centraal rijden er geen treinen door een grote sein- en wisselstoring. Dat meldt de NS. Wat de oorzaak van de storing is niet bekend.

'20 miljoen euro voor nieuwe aftapwet is veel te weinig'

Woensdag wordt, tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen, het referendum over de nieuwe inlichtingenwet gehouden. Op basis van die wet kunnen massaal internetverkeer en telefoons worden afgetapt. Maar volgens IT-experts is er voor die wet veel te weinig geld beschikbaar.

Na jaar wordt eindelijk bevingsschade Groningen bekeken

Vandaag gaat het schadeloket open dat alle schadegevallen die zijn ontstaan door de gaswinning in Groningen, gaat behandelen.

We worden steeds ouder (en ook nog eens in goede gezondheid)

Nederlanders worden niet alleen steeds ouder, ze blijven ook langer gezond. Mensen die in 2040 de leeftijd van zestig jaar bereiken, zullen gemiddeld drie jaar langer leven dan zestigers van nu.

Bitterkoude dag breekt record, nog nooit zo koud op 17 maart

Dit weekend laat de winter zich nog even flink voelen. Het is zelfs de koudste 17 maart geworden. Voor wie een hekel heeft aan kou is er goed nieuws, na het weekend wordt het weer warmer.

Laagwater en wind hinderen veerdienst Wadden

De veerdiensten van en naar de Waddeneilanden hebben dit weekend te kampen met uitval of vertraging.

Bitterkoude dag: gevoelstemperatuur tot -12 graden

Het leek zo mooi, we voelden de lente al in de lucht. Maar nee, vandaag is het weer ijskoud. Veel kouder dan normaal rond half maart. "En die snijdende wind maakt het al helemaal niet prettig", zegt Amara Onwuka van Buienradar.

'Kwart spitsstroken wordt normale rijbaan'

Om de drukte op de snelweg te verminderen, wordt een kwart van de spitsstroken de komende tijd omgebouwd tot gewone rijbaan. Honderden slimme verkeerslichten moeten bovendien de doorstroming op kruispunten verbeteren.

IJskoude februariweek dodelijkste sinds de Hongerwinter

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er niet meer zo veel mensen in Nederland overleden als in de week van 26 februari. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, meldt het AD.

Autoriteit Persoonsgegevens zelf slordig met gegevens personeel

Slordig omgaan met privacygevoelige informatie is niet iets wat je verwacht van de Autoriteit Persoonsgevevens. Toch is dat precies wat er is gebeurd.

Tesla op hol in Wormerveer door bedieningsfout

Een bedieningsfout is er de oorzaak van dat een Tesla donderdagmiddag op hol sloeg in Wormerveer (gemeente Zaanstad). Volgens de politie wilde de zeventigjarige bestuurster wegrijden uit een parkeervak toen ze een fout maakte. De elektrische auto schoot daardoor vooruit, ramde een paar paaltjes en raakte een fietsster.

Lichtgewonde door 'op hol geslagen' Tesla in Wormerveer

Een Tesla is in Wormerveer (gemeente Zaanstad) op hol geslagen door een technisch mankement. De elektrische auto reed op een groepje mensen af, maar de meesten kwamen met de schrik vrij.

โŒ