[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Januari 2018RTL Binnenland

Asielinstroom bijna gelijk, wel meer Cubanen

In 2017 hebben ongeveer net zoveel mensen asiel in Nederland aangevraagd als in 2016. Dat blijkt uit cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Gisteren โ€” 16 Januari 2018RTL Binnenland

Kolven op het werk lastig? 'Ik ging gewoon achter een grote tas zitten'

In het kopieerhok, in het kantoor van de baas, op het klantentoilet: vrouwen die op hun werk willen kolven, komen soms op de gekste plekken terecht. Als ze geen goede ruimte opeisen, komt dat vaak doordat ze niet van gedoe houden. "Ik heb er nooit een dingetje van gemaakt."

Kolven op het werk probleem voor 2 van de 3 moeders

Twee van de drie vrouwen hebben op hun werk geen ruimte waar ze in alle rust kunnen kolven. Nog steeds zijn veel moeders aangewezen op een plekje in kopieerhok of spreekruimte.

Kolven op het werk vaak slecht geregeld: 'Veel vrouwen willen geen gedoe'

Twee van de drie vrouwen hebben op hun werk geen ruimte waarin ze in alle rust kunnen kolven. Nog steeds zijn veel moeders aangewezen op een plekje in kopieerhok of spreekruimte. Dat ze niet altijd op hun strepen staan, komt doordat ze niet van gedoe houden. "Ik heb er nooit een dingetje van gemaakt."

'Criminelen hebben vrij spel op kleinere vliegvelden'

Er is meer toezicht nodig op kleine luchthavens in Nederland. Dat zegt de Koninklijke Marechaussee. Drugs- en mensenhandel zouden makkelijk plaats kunnen vinden op de elf kleinere vliegvelden.

Nieuwe cao: plaspauzes openbaar vervoer vastgelegd

Buschauffeurs en andere werknemers in het openbaar vervoer mogen om de maximaal 2,5 uur naar de wc. Dat zijn vakbonden en werkgevers overeengekomen. Werknemers mogen nog over de plannen stemmen.

OuderRTL Binnenland

F-16's onderscheppen Russische bommenwerpers boven Noordzee

Twee Belgische F-16's zijn vanmorgen uitgerukt om twee Russische bommenwerpers te onderscheppen. Die bommenwerpers vlogen boven de Noordzee, ten noorden van Nederland in de richting van Groot-Brittannië.

Proef met prepaid energie: na betaling gaat de spanning er weer op

Tientallen Rotterdamse en Arnhemse huishoudens testen de komende maanden een prepaid energiedienst. Het werkt net als een prepaid telefoonabonnement; deelnemers kopen een tegoed aan energie en kunnen dit zelf opwaarderen.

CNV wil geen nieuwe buitenlanders op de arbeidsmarkt

Vakbond CNV wil dat er een rem komt op de komst van arbeidsmigranten naar Nederland om het tekort aan vaklieden op te vullen. Volgens voorzitter Maurice Limmen moeten werkgevers 'niet jammeren'.

Keizer Karelplein in Nijmegen gevaarlijkste verkeerslocatie van Nederland

Het Keizer Karelplein in Nijmegen is met zeker 83 ongelukken in drie jaar tijd de meest verkeersonveilige plek van het land. Daarnaast telt Nederland nog eens bijna 1200 zogenoemde black spots, waar in drie jaar tijd minimaal tien ongelukken werden gemeld. Reden voor meer focus op verkeersveiligheid, vindt hoogleraar Bert van Wee.

Geen Johma-salades verkrijgbaar bij Albert Heijn door ruzie

Wie net van plan is naar de Albert Heijn te gaan om Johma-salades in te slaan, heeft pech. Door onenigheid tussen de supermarktketen en de fabrikant zijn de schappen leeg.

Hard tegen hard in maaltijdbezorgland: concurrentie voor Thuisbezorgd

Ruzie in de maaltijdbezorging. Uit onvrede over de hoge tarieven die marktleider Thuisbezorgd.nl rekent, ontstaan er in steeds meer steden alternatieve platforms van horeca-ondernemers die Thuisbezorgd zat zijn.

Gratis verrassing voor heel Sprang-Capelle: 5700 ontbijtjes bezorgd

Dat is nog eens lekker wakker worden! Alle 5700 huishoudens in Sprang-Capelle kregen vanochtend een gratis ontbijt bezorgd.

Gratis verrassing voor heel Sprang-Capelle: 5700 ontbijtjes bezorgd

Dat is nog eens lekker wakker worden! Alle 5700 huishoudens in Sprang-Capelle kregen vanochtend een gratis ontbijt bezorgd.

Nog nooit zoveel treinen op tijd als vorig jaar, maar niet in Vlissingen

Het aantal vertragingen op het spoor was nog nooit zo laag als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail. Het station met de minste treinvertragingen was Nieuweschans in Groningen.

Proef met prepaid energie: na betaling gaat de stroom er weer op

Tientallen Rotterdamse en Arnhemse huishoudens testen de komende maanden een prepaid energiedienst. Het werkt net als een prepaid telefoonabonnement; deelnemers kopen een tegoed aan energie en kunnen dit zelf opwaarderen.

Buurgemeenten Amsterdam doen groot onderzoek naar effect Airbnb

Buurgemeenten van Amsterdam overwegen om, in navolging van de hoofdstad, Airbnb ook aan banden te leggen. Dit blijkt uit een rondgang van RTL Z.

'Uber vergrendelde op afstand computers bij invallen'

Taxidienst Uber had een geheim computerprogramma om systemen te vergrendelen wanneer inspecties een inval deden. Het programma, Ripley gedoopt, moest informatie uit handen van overheden houden.

'Maatregelen van NAM over gaswinning zijn niet concreet genoeg'

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is niet onder de indruk van de door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voorgestelde maatregelen om het risico op aardbevingen in Groningen te verminderen. De maatregelen na de aardbeving afgelopen maandag in het Groningse dorpje Zeerijp, zijn volgens het SodM niet concreet genoeg.

ABP zwicht en schrapt 3,3 miljard euro aan beleggingen in tabak en kernwapens

Het grootste pensioenfonds van Nederland, ABP, heeft voor 3,3 miljard euro belegd in tabak en kernwapens. Omdat deze beleggingen in de toekomst minder winst opleveren, de maatschappelijke druk om eruit te stappen steeds groter wordt en regels strenger zijn geworden, wil het fonds er nu binnen een jaar vanaf.

โŒ