[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017RTL Binnenland

Nauwelijks vrouwen op ondernemerscongres: 'Wat een aanfluiting'

Ondernemer Kristel Groenenboom is een actie gestart tegen de Week van de Ondernemer. Ze is verbijsterd over het aantal vrouwelijke sprekers op het evenement.

Amsterdam nodigt prins Bernhard uit voor vastgoedhoorzitting

Politieke partijen in Amsterdam maken zich zorgen over de opkomst van beleggers op de huizenmarkt in de stad. Zij willen een hoorzitting organiseren. Beleggers, onder wie grootvastgoedbezitter prins Bernard, krijgen ook een uitnodiging.

Gisteren β€” 19 November 2017RTL Binnenland

Nieuwe spoorbrug Utrecht nu toch op zijn plek

Na urenlange vertraging is in Utrecht de nieuwe spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal gelegd. De spectaculaire operatie begon vrijdag en trok het hele weekeinde veel bekijks.

'Vingerafdruk in paspoort nutteloos en peperduur'

Vingerafdrukken zijn sinds 2009 verplicht in paspoorten, maar er wordt eigenlijk nooit op gecontroleerd. Zo kan de marechaussee op Schiphol niet eens controleren op vingerafdrukken omdat de dienst daar geen werkende apparatuur voor heeft.

'Geef groene subsidie niet uit aan CO2-opslag'

De CO2 die de industrie uitstoot kan deels onder de grond worden opgeslagen. Maar, de overheid moet dit niet ondersteunen met subsidiegeld dat bestemd is voor de ontwikkeling van duurzame energie.

OuderRTL Binnenland

Gesjoemel bij import auto's, 'schatkist loopt miljoenen mis'

Door gesjoemel bij de import van auto’s loopt de schatkist grote bedragen aan belasting mis. Met allerlei trucs drukken importeurs de waarde van de auto. Dat scheelt volgens CDA-kamerlid Pieter Omtzigt tientallen en misschien zelfs honderden miljoenen euro’s aan belastinginkomsten.

'Vastgoedbedrijf Prins Bernhard omzeilt bewust de regels'

Het vastgoedimperium van Prins Bernhard jr. blijkt aanzienlijk groter dan de eerder gemelde 102 privépanden. Ook blijkt dat er bij de particuliere verhuur van zijn Amsterdamse panden bewust regels worden overtreden.

Zorgverlener te druk met invullen 'onzinnige' formulieren: 'Gaat ten koste van patiΓ«nt'

Mensen in de zorg hebben het veel te druk met hun administratie. Dat gaat ten koste van de zorg van patiënten, zeggen de zorgverleners.

Snelle urinetest kan kanker in vroeg stadium vaststellen

Wetenschappers uit Amsterdam en Twente werken aan een urinetest die binnen enkele minuten laat zien of iemand kanker heeft. De test moet binnen enkele jaren beschikbaar zijn.

Elektrische vrachtwagens? 'Dan is de lol er vanaf'

Met veel tromgeroffel kondigde Tesla vanochtend zijn elektrische vrachtwagen Semi aan. Veel truckers vrezen dat het gemis van hun vertrouwde dieselmotor de lol van hun beroep af haalt. Brancheorganisatie TLN is juist blij met de stap.

Ruim 3,5 miljoen kippen gedood om fipronil-affaire

Sinds de ontdekking van het gifschandaal met fipronil zijn er in totaal zo'n 3,5 miljoen kippen gedood. Het gedode pluimvee komt van in totaal 160 stallen, laat toezichthouder NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) weten na vragen van RTL Z.

Mismatch in het mbo: dit roc heeft er een antwoord op

Bedrijven moeten meer samenwerken met het mbo, stelt de Sociaal-Economische Raad vandaag in een advies. Het Tech College roc Midden Nederland doet dit al jaren. "Op verzoek van bedrijven starten we opleidingen en maken we samen lesprogramma's."

SER: mbo moet meer samenwerken met bedrijven

Door de kloof tussen vraag en aanbod zien mbo'ers hun kans op werk afnemen. De Sociaal-Economische Raad (SER) wil deze groep breder opleiden en stelt dat bedrijven en onderwijstellingen meer moeten samenwerken.

Vloggers beloven eerlijk te zijn over reclame

Het is lang niet altijd duidelijk of vloggers betaald krijgen om video's te maken of niet. Daar moet een eind aan komen, heeft een groep YouTube-vloggers samen met het Commissariaat voor de Media besloten.

Schiphol ook volgend jaar tegen vluchtplafond van half miljoen aan

Ook volgend jaar wordt een druk jaar voor Schiphol. Er zullen naar verwachting 496.000 vluchten vertrekken en landen. Dat is net onder het maximum van de 500.000 vluchten die de luchthaven mag verwerken.

Piloten maken zich grote zorgen over veiligheid Schiphol

Schiphol moet volgens pilotenvereniging VNV veel meer doen aan de vliegveiligheid. De piloten maken zich vooral zorgen over de onvoorspelbaarheid op de complexe luchthaven.

Netwerk opgerold dat honderden mensen hielp aan modem voor gratis tv en internet

Honderden Nederlanders blijken gratis te hebben beschikt over tv en internet doordat ze een illegaal modem hadden gekocht dat meeliftte op het Ziggo-netwerk. De drie mannen achter de illegale modems zijn in Rotterdam aangehouden.

Eerste auto Max Verstappen geveild: een Mercedes met handtekeningen

Een buitenkansje voor diehard-fans van Formule 1-coureur Max Verstappen. Een veilingbedrijf veilt zijn allereerste privéauto: een gesigneerde Mercedes Benz C63 S.

Huges blijft betrokkenheid bij ov-fraude in Limburg ontkennen

Voormalig NS-topman Timo Huges blijft ontkennen dat hij betrokken was bij de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Gezocht: 120.000 mensen voor de Nederlandse techindustrie

De komende twaalf jaar moeten er 120.000 vacatures vervuld worden in de technologische industrie in Nederland. Alleen dan kan de techindustrie een bepalende rol blijven spelen in de groei van de Nederlandse economie.

❌