[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017RTL Binnenland

Zijn Britse brexit-plannen goed voor Nederland? 'Ze zijn vooral vaag'

Wat willen de Britten nu precies bereiken tijdens de brexit-onderhandelingen? De Britse premier May gaf er vandaag een speech over. We weten nu (een beetje) meer. Zijn de plannen van May gunstig voor Nederland?

Staat gaat in beroep tegen de uitspraak over aanpak van luchtvervuiling

De Nederlandse Staat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over schonere lucht. Eerder deze maand oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de Staat 'op de kortst mogelijke termijn' meer moet doen tegen luchtvervuiling.

OuderRTL Binnenland

Weinig winst voor milieu: gescheiden plastic alsnog verbrandingsoven in

Het huidige systeem van inzamelen van plastic levert nauwelijks een winst op voor het milieu. Volgens onderzoekers wordt ingezameld plastic verwerkt tot een nieuw basisproduct van 'matige kwaliteit dat beperkt bruikbaar is'. Dat leidt uiteindelijk tot het alsnog verbranden van het gescheiden afval.

Inburgeringsbeleid 'veel te ingewikkeld': 'We zetten te veel druk achter nieuwkomers'

Het inburgeringsbeleid in ons land is te ingewikkeld en te veeleisend. Sinds vier jaar zijn nieuwkomers zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding op hun verplichte inburgeringsexamen, maar daarmee vragen we te veel van ze.

Koningshuis volgend jaar 9 ton duurder

De begroting van het Koninklijk Huis gaat volgend jaar met 900.000 euro omhoog. Daarmee staat het koningshuis in totaal voor 42,3 miljoen euro in de boeken.

'Troonrede was te formeel, te ingewikkeld en niet van deze tijd'

Koning Willem-Alexander sprak voor de vijfde keer de troonrede uit. Presentatiecoach Huib Hudig, die zelf acht jaar lang speeches schreef voor VVD-Tweede Kamerleden en het Ministerie van Justitie, concludeert: "Zo bereik je mensen dus niet."

Droge voeten en schoon water kosten 2,7 miljard per jaar

Vorig jaar hebben de waterschappen in totaal voor 2,7 miljard euro aan belastingen geheven. Ongeveer de helft daarvan is bestemd om overstromingen tegen te gaan, de andere helft gaat naar zuivering van ons oppervlaktewater.

Droge voeten en schoon drinkwater kosten 2,7 miljard per jaar

Vorig jaar hebben de waterschappen in totaal voor 2,7 miljard euro aan belastingen geheven. Ongeveer de helft daarvan is bestemd om overstromingen tegen te gaan, de andere helft gaat naar zuivering van ons drinkwater.

Zieke burgemeester Van der Laan stopt per direct: 'Vaarwel'

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan stopt per direct met werken. Hij heeft kanker en kreeg vandaag van zijn artsen te horen dat hij uitbehandeld is.

Wildplasster Geerte moet toch boete betalen: 'Het mag gewoon niet'

Geerte Piening moet van de rechter een boete van 90 euro betalen omdat zij na een avondje dansen in Amsterdam besloot maar in de bosjes bij het Leidseplein te plassen omdat alle kroegen dicht waren.

Minister Schultz wil richtingaanwijzers en remlicht voor speed-pedelecs

Speed-pedelecs moeten worden uitgerust met een richtingaanwijzer en een remlicht. Dat wil minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu om op de manier de zichtbaarheid van de snelle e-bikes te vergroten.

Nederlanders vinden Prinsjesdag waardevol, maar dit jaar onnodig

De hoedjes, de troonrede, de verschijning van koningin Máxima: Nederlanders vinden Prinsjesdag een waardevolle traditie. Maar dit jaar totaal overbodig.

In iedere klas wordt wel een kind online gepest, vooral meisjes slachtoffer

In (bijna) iedere klas komt online pesten voor. Dat kan geconcludeerd worden uit nieuwe gegevens over online pesten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit blijkt dat 9 procent van de 15- tot 18-jarigen er vorig jaar mee te maken had.

NS geeft extra korting aan mensen die hyperspits mijden

De NS gaat proberen om treinreizigers uit de 'hyperspits' te houden. Houders van een Altijd Voordeel-abonnement mogen meedoen aan een proef, waarmee ze in de rest van de spits 40 procent korting krijgen.

60.000 handtekeningen voor referendum over aftapwet

Al zo'n 60.000 mensen hebben getekend voor een referendum over de nieuwe aftapwet. Om zo'n volksraadpleging af te dwingen zijn voor 16 oktober 300.000 handtekeningen nodig.

Al 60.000 handtekeningen voor referendum over aftapwet

Al zo'n 60.000 mensen hebben getekend voor een referendum over de nieuwe aftapwet. Om zo'n volksraadpleging af te dwingen zijn voor 16 oktober 300.000 handtekeningen nodig.

MIVD: Nederland is 'supermarkt' voor landen die kernwapens willen ontwikkelen

De Nederlandse inlichtingendiensten verstoren jaarlijks een 'substantieel' aantal pogingen om aan kennis en materialen voor massavernietigingswapens te komen. Bedrijven zijn zich onvoldoende bewust van het risico dat landen als Noord-Korea en Iran ook in Nederland kunnen komen ‘winkelen’.

Verzekeraars: meer schade door noodweer vanwege klimaatverandering

Een storm zoals woensdag en extreme hagelbuien zoals in juni 2016 zullen de komende jaren meer schade veroorzaken. Door klimaatverandering wordt het weer extremer en daardoor neemt de schade toe. En dat gaat sneller dan verwacht, blijkt uit een analyse van het Verbond van Verzekeraars.

Bijna รฉรฉn op vier zware rokers haalt 65ste verjaardag niet

Bijna één op de vier zware rokers overlijdt voor zijn 65ste, dertien jaar eerder dan mensen die nooit hebben gerookt.

Opvragen BKR-gegevens wordt eindelijk gratis

Als je bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) je eigen gegevens wil opvragen, kost dat vanaf mei volgend jaar geen geld meer. Het BKR houdt bij welke leningen een consument heeft en of iemand geen wanbetaler is.

โŒ