[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Oktober 2018Metronieuws Nieuws

Oudste bewoner Apenheul overleden

Door Metro

Ze was de oudste bewoner van Apenheul: de orang-oetan Silvia. Maandag is ze op 52-jarige leeftijd overleden. 

Inbrekers stelen zieke pup van bezorgde baasjes

Door Jelmer Visser

Een inbraak is op zichzelf al vervelend genoeg, maar voor Toon en Sebastiaan uit Schiedam was het extra naar. Hun puppy Karel, een Boston Terrier die ze net een week hadden, werd door de criminelen buitgemaakt.

Bruiloftsstoet duur grapje door hoge verkeersboetes

Door Metro

Trouwen: het is de mooiste dag van je leven, maar waarschijnlijk ook de duurste. De meeste bruidsparen weten dit natuurlijk al van te voren, maar voor een bruidspaar in Utrecht zal de bruidsstoet toch iets duurder zijn uitgevallen dan alleen de kosten van de auto. Bruiloftsgasten maakten de stoet zo extreem, dat de politie nogal wat boetes moest uitdelen.

School verbiedt tas, joch draagt boeken in magnetron

Door Daisy Heyer

Er zijn heel wat dingen die op een middelbare school niet thuishoren in het strenge Engeland. Bepaalde kapsels, joggingpakken en nepwimpers zijn een paar voorbeelden van dingen die op de 'verboden lijst' van scholen met een schooluniform stonden de afgelopen jaren. 

HOERA! HET IS INTERNATIONALE CAPS LOCK-DAG!

Door Jelmer Visser

THEMADAGEN, JE HEBT ZE IN ALLERLEI SOORTEN EN MATEN, EN HET IS BIJNA DAGELIJKS WEL EEN INTERNATIONALE DAG VAN IETS.

Verhaal rond moord op Khashoggi steeds krankzinniger

Door Johan van Boven

Het is alsof je op Netflix naar een nieuwe spannende hitserie zit te kijken. Het verhaal rond de moord op journalist Jamal Khashoggi wordt alsmaar krankzinniger. Maandag onthulde CNN dat een van de verdachte betrokkenen werd ingezet als dubbelganger om zo de moord te kunnen verhullen. Vlak na de dood van Khashoggi liep hij in diens kleren door Istanbul in de hoop dat de Turkse veiligheidsdiensten in de valstrik zouden trappen. Dat is faliekant mislukt.

Met de trein deze vakantie? Kans op langere reistijd

Door Kyrie Stuij

Schilderen, slopen, onderhoud en een nieuw interieur. Het klinkt als een aflevering van VT Wonen, maar het gaat om werkzaamheden aan het spoor en een aantal stations. Nu de herfstvakantie is begonnen, grijpt ProRail de kans om geplande klussen uit te voeren. Dat betekent dat je komende dagen kans hebt op drukke treinen en extra reistijd.

Baby krijgt in 1 nacht vlijmscherpe 'vampiertand'

Door Jelmer Visser

Dit klinkt als een scenario van een horrorfilm met Halloween in aantocht: in de mond van een 11-weken oude baby groeide in een nacht tijd een vlijmscherpe vampiertand. Toch is dit de realiteit volgens Britse media.

Studente pleegt zelfmoord na pesterijen in de cel

Door Daisy Heyer

Een 21-jarige studente uit Schotland heeft zichzelf van het leven beroofd in de gevangenis omdat ze daar werd geterroriseerd door andere gevangenen. Gevangenispersoneel heeft niet ingegrepen tijdens de hevige pesterijen waar de vrouw mee te maken kreeg. 

Rare religies; van alien-emoties tot kwade foetussen

Door Jelmer Visser

Al sinds mensenheugenis speelt religie een belangrijke rol in de levens van velen. Toch zijn in Europa steeds minder mensen gelovig. Ook in Nederland zijn voor het eerst meer ongelovigen dan gelovigen. 

Actrice Selma Blair heeft spierziekte MS

Door metronieuws

De Amerikaanse actrice Selma Blair heeft op Instagram onthult dat ze aan multiple sclerose (MS) lijdt. De chronische zenuwziekte werd twee maanden geleden vastgesteld bij de 46-jarige actrice. Ze is bekend van haar rol in Legally Blonde en binnenkort is ze nog te zien in de Netflix-serie ‘Another Life’.

Pas vrijgelaten man jat bak op parkeerplaats bak

Door Jelmer Visser

De politie van Topeka in de Amerikaanse staat Kansas heeft een man aangehouden vanwege het stelen van een auto op de parkeerplaats van een gevangenis.

Steeds minder Nederlanders zijn gelovig

Door metronieuws

Voor het eerst rekent een meerderheid van de Nederlanders zich niet tot een religieuze groepering, dit staat in een onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek. Nog maar 49 procent van de mensen boven de 15 jaar, zegt gelovig te zijn. 

Appie-to-Go rave tot The Loft: ADE weer uitgespeeld

Door Iris Hermans

ADE is weer uitgespeeld. Zomaar een paar passages uit de ADE-odyssee van Metro’s Iris, vol vluchtige ontmoetingen, een Appie-to-Go rave en een nieuwe niet-vreemdgaan-wijsheid. Onder andere.

Categorie 4 orkaan nadert Mexico

Door metronieuws

Een orkaan van de vierde categorie stevent op Mexico af. De verwachting is dat de storm, genaamd Willa, dinsdagmiddag aan land zal komen. Willa is op nu nog meer dan 300 kilometer van de kust verwijderd. 

Defensie gebruikt nog steeds kankerverwekkende stof

Door Dagblad Metro en ANP

De Nederlandse luchtmacht zou nog steeds gebruik maken van verf waar de kankerverwekkende stof chroom-6 in zit, dat stelt Nieuwsuur op basis van interne stukken. 

Ook pizzaโ€™s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

Door Erik Jonk
Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Lees nu al de Metro van morgen!

Door metronieuws

De krant van maandag 22 oktober kun je nu al online lezen!

Gisteren โ€” 21 Oktober 2018Metronieuws Nieuws

Max Verstappen tweede tijdens Grand Prix Amerika

Door Dagblad Metro en ANP

Max Verstappen is zondag tweede geworden in de Grand Prix van de Verenigde Staten, achter Kimi Räikkönen.

โŒ