[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Metronieuws Nieuws

Barbies borsten voelen? Dat kan op de Kamasutrabeurs

Door Metro

Altijd al eens Barbies borsten willen voelen? Grijp je kans: op de KamaSutrA Beurs kunnen geïnteresseerden in ruil voor een vergoeding de voorgevel van de realityster aan raken.

Samantha van der Plas, zoals Barbie echt heet, zamelt op de KamaSutrA geld in voor het goede doel. Welk doel dat precies is, is nog niet bekend. 

 

De blondine denkt dat haar actie veel mensen zal aantrekken en dan met name manspersonen. Het voelen van borsten na een cosmetische ingreep „is de droom van heel veel mannen”, aldus Van der Plas in gesprek met Show. 

Cupmaat 75 F/H

Barbie ging vier keer onder het mes om haar borsten te vergroten. Inmiddels heeft ze cupmaat 75 F/H. Bij de laatste operatie werden Barbies borsten dichter bij elkaar geplaatst en een beetje hoger. Het resultaat laat ze graag voelen op de KamaSutra: „Het is super mooi geworden.”

Aankomend weekend vindt de laatste editie van de KamaSutrAbeurs plaats in Utrecht. Bijdragen aan het goede doel en Barbies borsten voelen kun je op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag: „Ik laat vrouwen maar ook mannen daar aan mijn borsten voelen.

We leerden Barbie kennen door haar deelname aan het razend populaire RTL-programma Oh Oh Cherso. Hierna zagen we haar in nog een groot aantal realityprogramma’s, die ze grotendeels samen maakte met haar ex-man Michael. 

 

 • 25 September 2017 om 19:29

Limburgse bakkers op de bres voor de vlaai

Door Sofie Smulders

Een doodnormale taart zomaar een Limburgse vlaai noemen? Dat gaat zomaar niet. Een aantal Limburgse bakkers springt op de bres voor hun regionale trots: ze willen een keurmerk.

Hiermee moet voorkomen worden dat onder de maat geproduceerde baksels de naam vlaai dragen. De misbaksels moeten opgespoord worden door experts, ook wel de ‘vlaaienpolitie’ genoemd, meldt 1Limburg.

Te droge vlaai

We hebben het dan over „vlaai die te droog is of slechts bedekt met een dunne vruchtengelei zou niet verkocht mogen worden als 'Limburgse' vlaai”, vertelt bakker Marcel Roubroeks uit Sittard aan het Limburgse nieuwsmedium.

Volgens Roubroeks moet een Limburgse vlaai voldoen aan bepaalde, strenge regels. Zo is het van belang hoe groot en hoe zwaar het baksel is en welke vulling er is gebruikt.

De Nederlandse bakkers slaan de handen ineen met Belgisch-Limburgers collega’s om ervoor te zorgen dat het keurmerk en de bijbehorende vlaaienpolitie er echt komen. 

 • 25 September 2017 om 18:19

Schippers: tieners inenten tegen meningokokken W

Door Sofie Smulders

Als het aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid ligt, worden alle brugklasleerlingen in 2018 opgeroepen om zich in te laten enten tegen meningokokken w.

Schippers schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het vaccin dat ze wil inzetten niet ruim beschikbaar is. Om deze reden worden de voorbereidingen voor het plan al getroffen en wil Schippers niet op advies wachten. 

Aantal getroffenen stijgt

Het gaat om precies te zijn om meningokokken type w. Het aantal getroffenen door een variant van de bacterie is in de afgelopen jaren flink toegenomen. In 2016 werden vijftig mensen besmet met de ziekte en op dit moment staat de teller voor dit jaar al op hetzelfde getal.

Meningokokken w is een stuk minder bekend dan de c-variant. Het gevaarlijke aan meningokokken w is dat de symptomen zeer divers zijn. Hierdoor is het voor dokters lastig om op tijd de diagnose te stellen. Infectie met meningokokken kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging tot gevolg hebben. In 5 tot 10 van de gevallen heeft dit een dodelijke afloop.

Naast brugklassers zullen in 2018 ook baby’s worden ingeënt tegen meningokokken w. Het vaccin dat hen nu beschermt tegen een andere variant van de bacterie wordt vervangen door een combinatievaccin waarmee beide varianten tegengegaan worden. 

Baby’s, jongvolwassenen en ouderen zijn de kwetsbaarste groepen voor de gevolgen die meningokokken met zich meebrengt. Door de eerste twee groepen te vaccineren, hoopt Schippers dat dit anderen zal beschermen tegen de bacterie. 

 • 25 September 2017 om 17:29

Mooie mensen verdienen meer

Door Sarah Sitanala

Hoe langer en knapper je bent, hoe hoger je salaris zal uitvallen. Elke 2,5 centimeter die je langer bent dan het gemiddelde wordt beloond met 1,8 tot 2,2% meer loon. Dit suggereert onderzoek uit Amerika en Groot-Brittannië.

De natuurlijke schoonheden onder ons verdienen volgens dit onderzoek dus een hoger uurloon dan de gemiddelde bureautrollen, die 9% minder loon ontvangen.

 

Dol op knapperds

Mooie mensen hebben al van jongs af aan een stapje voor. Op school krijgen ze meer aandacht van leraren en ze doen vaker extraatjes voor hun sportclub of vereniging. Dit draagt allemaal bij aan het zelfvertrouwen van zo’n esthetische traktatie voor de ogen.

Ook werkgevers blijken dol op knapperds. Soms is dit een vereiste voor het beroep, denk bijvoorbeeld aan een verkoopster, of een schoonheidsspecialiste. Het kan ook zijn dat een werkgever nou eenmaal liever mooie mensen om zich heen heeft, of dat men uitgaat van het vooroordeel dat mooie mensen productiever zijn dan de grijze muizen. 

 • 25 September 2017 om 16:09

TV-avond: de personality’s van modellen

Door Bregje Simons

Of er nog iets op tv is deze maandagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste of mooiste programma's van de avond om lekker voor op de bank te ploffen. Of om later terug te kijken natuurlijk. 

Kin omhoog, borst vooruit

In de vierde aflevering van Holland's Next Top Model 2017 ligt de focus op personality.  Catwalk- en personalitycoach Amber Vineyard pakt de deelnemers goed aan en leert ze niet alleen hoe ze moeten lopen, maar vooral ook hoe ze zichzelf moeten laten zien. En dat lijkt een van de mannelijke modellen, Jamie (18), gemakkelijk af te gaan.

 

Waar en wanneer: vanavond om 20.35 bij RTL 5

Dokter Tinus

In de serie over de contactgestoorde Dokter Tinus maakt Georgina Verbaan vandaag haar debuut. In het zesde seizoen geeft ze gestalte geeft aan een Poolse huishoudster in de huisartsenpraktijk van Dokter Tinus. Een ding heeft ze met hem gemeen: gezelligheid is een onbekend begrip.

 

Waar en wanneer: vanavond om 20.30 bij SBS 6 

#girlpower

De filmiconen Sandra Bullock en Melissa McCarthy vormen in de film The Heat één team: dat kan niet goed gaan. Ze werken voor de FBI en zijn op elk gebied elkaars tegenpool, maar ze moeten samen een drugsbaas arresteren. Tegen wil en dank werkt het tweetal met elkaar samen en komen de dames erachter dat hun onderlinge verschillen ze een sterker tweetal maakt dan ze in eerste instantie dachten... 

 

Waar en wanneer: vanavond 20.35 bij NET 5

 

 • 25 September 2017 om 16:00

Foutje AH: β€˜Om te poepen, vorm een rij alstublieft!'

Door Lisa Vermeij

Als het op Spaans aankomt, snapt de Albert Heijn er geen drol van. De supermarktketen heeft een bizarre boodschap voor Spaanstalige klanten van de winkel.

 

,,Por favor por caga una filla," staat er op de borden van een Albert Heijn in Amsterdam. Vrij vertaald betekent dit: ,,Om te poepen, vorm een rij alstublieft." En dat kan natuurlijk niet helemaal de bedoeling zijn geweest. 

 

De Albert Heijn in de hoofdstad wordt druk bezocht door toeristen, waarvan een groot gedeelte Spaans spreekt. Om de drukte een beetje te overzien hangen er bordjes met de tekst: ,,Graag per kassa één rij vormen." Albert Heijn hoopte met deze boodschap te bereiken dat klanten per rij een kassa gaan vormen. De vertaler zat waarschijnlijk nog met zijn hoofd op het strand van Spanje, want zijn vertaling heeft iets anders uitgepakt.

Albert Heijn heeft laten weten dat ze de bordjes zullen aanpassen.

 

 

 

 • 25 September 2017 om 15:59

Toeriste krijgt trip naar actieve vulkaan aangeboden

Door Johan van Boven

Bijna 50.000 mensen hebben op Bali huis en haard verlaten, omdat de vulkaan Agung op uitbarsten staat. „Heel erg sneu, want veel mensen hebben hun enige bezit - bijvoorbeeld een koe - moeten achterlaten of verkopen”, zegt Veronique Schoots uit Eindhoven, die vakantie viert op het Indonesische eiland.

Zelf maakt ze zich geen zorgen om de aangekondigde uitbarsting. „Ik zit nu in Ubud op 33 kilometer van de vulkaan en ze zeggen hier dat we veilig zijn als het zover is. Sommige mensen twijfelen daaraan, maar de overheidsinstanties zeggen dat hier weinig kan gebeuren. Iedereen heeft het er over dat het een heftige uitbarsting wordt, omdat de vulkaan 54 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Het is natuurlijk best spannend, want ik heb geen idee wat er gebeurt als zo’n vulkaan tot uitbarsting komt. Ze zeggen dat dat nog maximaal twee dagen duurt. Gebeurt het met een harde knal? Daalt er as op ons neer? Geen idee.”

Aardbeving

De 44-jarige toeriste kwam vorige week donderdag aan op Bali en een dag later las ze op een Nederlandse site over de rommelende vulkaan. „Ik vroeg gelijk of ik nog naar Sidemen kon gaan, op 12 kilometer van de vulkaan. In Seminyak wist niemand of het risico te groot was. Sterker nog, ik kreeg zelfs nog een excursie naar de berg aangeboden, haha. Volgens mij is het nieuws nu pas goed doorgekomen in Nederland, want ik krijg ineens allemaal appjes dat ik voorzichtig moet zijn. In de nacht van zondag op maandag schrok ik wakker van een aardbeving. Daarna draaide ik me om en verliep de nacht verder zonder schokken.”

Indonesië ligt op de zogeheten Ring van Vuur, waar diverse aardkostplaten bij elkaar komen. Alleen al op de eilanden van Indonesië zijn zo’n 130 vulkanen actief.

Op 17 oktober hoopt Schoots terug te vliegen naar Nederland. „Ik maak me vooral zorgen om de mensen die dicht bij de vulkaan wonen en geëvacueerd zijn. Zelf heb ik geen idee wat ik moet verwachten. Ik ga in ieder geval gewoon vakantie vieren door hier in Ubud rijstvelden en tempels te bezoeken. En dan maar hopen dat ik op tijd terug kan vliegen.”

Geëvacueerde bewoners worden in grote zalen opgevangen. Foto: AFP

 

 • 25 September 2017 om 15:48

PSG biedt Cavani 1 miljoen in strafschoppen-klucht

Door Sander Schomaker

Het steeds verder oplopende meningsverschil over wie de strafschoppen mag nemen bij Paris Saint-Germain tussen Edinson Cavani en Neymar is inmiddels veranderd in een ware klucht. Volgens het Spaanse El Pais heeft PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi de Uruguayaan 1 miljoen euro geboden als hij de penalty's voortaan door de Braziliaan laat nemen.

 

Dat miljoen is de bonus die Cavani in zijn contract heeft staan als hij topscorer wordt bij PSG. Cavani heeft het aanbod echter van tafel geveegd. Al-Khelaifi is naar verluidt al een week aan het onderhandelen met de twee duur betaalde vedetten, nadat het op 18 september in de topper tegen Olympique Lyon beschamend mis ging op het veld. 

Cavani is de vaste strafschoppennemer, maar in het duel met Lyon eiste Neymar de bal op bij een pingel. De Braziliaan Dani Alves speelde ook een hoofdrol in de 'pingelrel' door de bal af te pakken van Cavani en aan Neymar te geven. De Uruguayaan pikte dit niet en stuurde de Braziliaan weg bij de strafschopstip. Door al het beschamende geruzie miste Cavani de penalty ook nog eens. 

Naar verluidt moest het tweetal later in de kleedkamer uit elkaar gehaald worden. Voor Cavani lijkt het inmiddels een principekwestie te zijn geworden. En volgens El Pais steunen de spelers Cavani. Op dezelfde dag werd overigens bekend wat Neymar verdient bij PSG. Zonder zijn uitgebreide bonuspakket, waar nog geen cijfers over bekend zijn, krijgt Neymar iedere maand 3.069.520 euro overgemaakt. Dat komt neer op ruim een ton per dag, of 37 miljoen euro per jaar.

 • 25 September 2017 om 15:30

Feyenoordfans hopen stiekem op kaartje in Napels

Door Job Halkes

Voor Feyenoordsupporters wordt het weer een spannend avondje. Na de domper tegen Manchester City in de Champions League hoopt het Legioen vanavond op een beter resultaat in de uitwedstrijd tegen Napoli. Alleen moet het team het doen zonder de hondstrouwe aanhang want Feyenoordsupporters zijn niet welkom.

'Geen controle'

Maar het verbod van de Italiaanse autoriteiten houdt een echte Feyenoordsupporter niet tegen. Zo ook Marcel. Hij is met een vlucht vanuit Duitsland naar Napels gevlogen. „Dat ging probleemloos. Zonder enige controle kon ik doorlopen.” Om problemen te voorkomen had hij zijn Feyenoordshirt diep in zijn koffer verstopt. „We hebben net een espresso gedronken en gaan zo op zoek naar kaartjes. We hebben een tip gekregen van de restauranteigenaar voor een adresje waar ze zwarte kaartjes verhandelen.” Ze hopen er vanavond bij te zijn, al zullen ze hun shirt niet aantrekken om problemen te voorkomen. „Feyenoord zit in je bloed en we zullen juichen in stilte.”

 

Ook Roeland van Meerveld is neergestreken in de Zuid-Italiaanse plaats. „Direct na de loting heb ik de tickets geboekt. Napels is een bijzondere trip.” Een dag voor de wedstrijd is hij samen met een maat de stad aan het verkennen. „Natuurlijk hopen we dat we bij de wedstrijd kunnen zijn. Ik heb de stille hoop dat het uitvak, dat volgens mij leeg is tijdens de wedstrijd, alsnog wordt geopend voor Feyenoorders die nu in de stad zijn.”

De komende dagen verwacht Roeland veel supporters in de stad. „Ik zie nu al veel bekenden hier, maar de sfeer is erg ontspannen. De Napolitanen zijn erg aardig en eervol. Ze begrijpen wel dat wij hier zijn om onze club te steunen. Er is zeker geen vijandige sfeer. In Nederland zijn we een soort staatsvijand, maar hier worden we welkom geheten.” Na de ongeregeldheden in Rome zijn autoriteiten kritisch op de komst van Feyenoordsupporters. „Wat er gebeurd is in Rome is in de media enorm opgeblazen. En heir moeten ze ook niets van Rome hebben. Hier verkopen ze wc-rollen met het logo van AS Roma erop.”

Naar de Vesuvius

Jordi is ook met een groep vrienden naar Napels afgereisd. „Nu sta ik op de top van de Vesuvius”, klinkt het door een wat krakende verbinding. „We zijn vanochtend bij het stadion geweest. Daar waren opvallend veel muurschilderingen en stalletjes met merchandising. Iedereen was ontzettend vriendelijk. Van vijandigheid is helemaal niets te merken.”

 

Ook zij hadden de tickets voor de vliegreis en het hotel meteen na de loting geboekt. Dat de autoriteiten besloten dat er geen kaarten mochten worden verkocht aan Feyenoordsupporters was dan ook wel een domper. Jordi: „Ik denk ook niet dat het gaat lukken. Iemand heeft voor 170 euro een kaartje gekocht door te zeggen dat hij een Belg was. Zelf ben ik pas bij de wedstrijd Chievo – Lazio Roma geweest en voordat ik zat moest ik al drie keer mijn paspoort laten zien.”

De vrienden maken er maar het beste van. „We hebben een auto gehuurd en bezoeken wat mooie plekken van de stad en de omgeving. We maken het gewoon gezellig.” Waar ze vanavond naar de wedstrijd gaan kijken weten ze nog niet. „We zien wel hoe de dag gaat lopen. Maar dat we in het stadion zitten lijkt me niet realistisch. Ik denk dat we een barretje opzoeken om te kijken.”

 • 25 September 2017 om 15:29

Twee baby's van drieling dood gevonden

Door Sarah Sitanala

De 29-jarige Sarah Owen deed zaterdagavond de meest verschrikkelijke ontdekking van haar leven. Toen ze nog heel even wilde controleren of alles goed ging bij haar slapende drieling van nog maar vijf maanden oud, zag ze dat twee van haar zoontjes geen adem meer kregen. Mogelijk door een CO-vergiftiging. De Britse Krant The Sun bracht dit schokkende verhaal naar buiten. 

Hulpdiensten snel ter plaatse

Sarah belde meteen met de alarmcentrale, die vervolgens heel snel ter plaatse waren. Het mocht echter niet baten. De buurvrouw zag hoe de jongetjes door hulpverleners naar buiten werden gedragen, ,,de jongetjes waren al helemaal grijs”, aldus Anne Way.

De jongetjes Noah en Charlie werden in het ziekenhuis doodverklaard. Het derde jongetje, Ethan, verkeert wel in goede gezondheid.

Volgens de politie is er geen sprake van verdachte omstandigheden en wordt er vooralsnog uitgegaan van een tragisch ongeval.

Donaties

De peetmoeder van de jongetjes heeft inmiddels een actie op touw gezet waarmee ze geld voor de begrafenis van de overleden jongetjes hoopt op te halen. ,,Ik probeer geld in te zamelen voor hun moeder om te helpen met de kosten voor de bloemen, etc. Met jullie hulp kunnen we hopelijk de financiële stress van Sarah wat verzachten in deze moeilijke tijd'', zegt Siobhan Boyd. 

 • 25 September 2017 om 14:48

Je hebt meer keuze in de zorg dan je denkt

Door Anne-Fleur Pel

Mensen hebben vaak het gevoel geen invloed te kunnen uitoefenen op de zorgverlener die zij toegeschoven krijgen. Werkelijkheid is echter dat patiënten zich zelf te afwachtend opstellen in het zorgtraject en zelf niet op onderzoek uit gaan. 

Wanneer patiënten worden doorverwezen voor een behandeling volgt de meerderheid dit direct op. Dit doen zij zonder zelf te onderzoeken of er alternatieven zijn die qua locatie, kosten of wachttijd beter bij hun persoonlijke situatie passen. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Zilveren Kruis. 

Werk samen met de huisarts

„Veel patiënten hebben een groot vertrouwen in hun huisarts en leggen bewust de regie bij hem of haar neer. Mijn advies is om dat vertrouwen te gebruiken om samen het gesprek aan te gaan over de keuzes die er zijn binnen het zorgtraject”, zegt Stef Groenewoud, gezondheidswetenschapper verbonden aan het Radboudumc in Nijmegen. 

Want die zijn er wel degelijk. Ook al denkt bijna de helft weinig tot geen invloed te hebben op de keuze voor een zorgverlener. Groenewoud denkt echter dat die invloed er wel is, maar dat mensen die niet nemen. „Dit herken ik ook uit eigen onderzoeken.” 

Patiënt maakt zelf geen keuze

Veel mensen weten wel dat er verschillen zijn tussen zorgverleners, zoals in wachttijd en kosten, toch kiezen de meeste patiënten op basis van deze verschillen er niet voor om naar een andere zorgverlener te gaan. En dat is opvallend, zegt ook het Zilveren Kruis.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 44 procent van de patiënten die in het afgelopen jaar een medische behandeling heeft ondergaan het gevoel heeft nauwelijks tot geen invloed te hebben op de keuze voor een behandelaar. Bijna een derde wist voordat de behandeling plaatsvond echter wel dat de kosten per behandelaar kunnen verschillen. Ruim een vijfde zegt er niet van op de hoogte te zijn geweest dat ze zelf kunnen bepalen waar ze behandeld zouden worden.

Verder wist bijna de de helft voor de behandeling niet wat de kosten zouden zijn en ruim een derde wist vooraf niet precies wat de wachttijd zou zijn. Ruim een kwart vindt de wachttijd tussen het eerste gesprek en de behandeling te lang. 

 • 25 September 2017 om 14:30

Peuter door moeder levend geroosterd op de barbecue

Door Sarah Sitanala

Een moeder heeft haar 2,5 jaar oude dochtertje vermoedelijk om het leven gebracht door haar levend op de barbecue te roosteren. Brandweerlieden vonden het verkoolde kinderlijkje zondagavond in de woning van de 27-jarige moeder in het Vlaamse Zemst.

koolmonoxidevergiftiging 

De brandweer reageerde op noodoproepen van de familie van het meisje. Zij zagen rook onder de garagepoort vandaan komen.

In de woning werd ook de moeder van het meisje aangetroffen. Zij is met een zware koolstofmonoxidevergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was de moeder nog niet in staat om verhoord te worden, 

Depressief

Volgens buurtbewoners was de vrouw al enige tijd zwaar depressief en zou ze mogelijk een einde aan haar leven willen maken. Er wordt zo snel mogelijk autopsie uitgevoerd op het meisje. ,,Dit om de identiteit van het kind te kunnen bevestigen en om de doodsoorzaak te achterhalen”, aldus een woordvoerder van het Belgisch parket tegen Het Laatste Nieuws. 

 • 25 September 2017 om 14:08

Protest tegen rechts: 'Weg met de nazi’s'

Door Sarah Sitanala

De Duitsers stemden zondagavond voor een nieuw parlement. Bondskanselier Angela Merkel heeft samen met haar CDU opnieuw een overwinning in de wacht gesleept. Het was echter de slechtste uitslag die haar partij sinds 1949 heeft behaald. De partij van Merkel verloor veel stemmen aan het rechts-populistische AfD.

De Volkskrant schreef zondagavond al dat er voor het eerst sinds na de oorlog een rechtser kabinet zit dan CDU/CSU. De Christendemocraten verloren een miljoen kiezers aan het AfD, wat neer zou komen op één kiezer per vluchteling sinds 2015.

Dat een uitslag zo groot als deze niet werd ingecalculeerd valt achteraf naïef te noemen. De partij is namelijk niet veel groter dan veel rechtse partijen in andere Europese landen. De mensen zijn boos en in shock. Hier leest u hoe het er in de hoofdstad aan toeging, na de bekendmaking van de uitslag van de verkiezingen.

‘Heel Berlijn haat AfD’

Waar leden van de partij aan het begin van de avond nog rustig voor de deur stonden te praten, of op het balkon een biertje stonden te drinken, moesten zij – onder begeleiding van de beveiliging - naar binnen toen duidelijk werd hoe groot de overwinning van hun partij was geworden.

Voor club Traffic aan het Alexanderplatz – waar de partij zijn overwinning vierde - verzamelden zich gisteravond honderden mensen. Op het plein werden onder andere leuzen tegen de rechtse partij gescandeerd, als: “heel Berlijn haat AfD”, “nazi’s eruit”, en “refugees are welcome here.”

 

Fluitconcerten en middelvingers

Het protest van het linkse bolwerk in Berlijn hield zich verder rustig, afgezien van het enkele moment dat er een lid van de rechtse partij in zicht kwam.  Dan liet de menigte zich liet horen: naast de bovengenoemde leuzen, vielen er striemende fluitconcerten en werden er velen middelvingers opgestoken.

Dat de mensen boos en in shock waren was duidelijk. Er vloog soms een fles of een steen door de lucht, maar verder verliep het protest heel vreedzaam en is er slechts één vrouw door de politie afgevoerd omdat zij een ei had gegooid.

De rest van Duitsland

 
 
 

Ook in Keulen, Frankfurt, Hamburg, München en Düsseldorf werd gedemonstreerd. Veel mensen lieten op twitter hun afkeuring blijken onder de hashtag #87prozent. Dit zijn de mensen die zichzelf rekenen tot de 87% van de kiezers die niet op de AfD hebben gestemd.

 • 25 September 2017 om 13:44

Politie Amsterdam 'arresteert' bruidspaar

Door Lisa Vermeij

Je trouwdag hoort de mooiste dag van je leven te zijn. Veel bruidsparen doen er dan ook alles aan om een unieke trouwfoto te maken. De Amsterdamse politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een wel heel bijzonder verzoek voor een speciale trouwfoto.

De agenten werden verrast met een apart verzoek van een kersvers echtpaar dat elkaar net eeuwige trouw had beloofd. Je zou denken dat je na een knallend huwelijksfeest het liefst zo snel mogelijk naar een hotelkamer wilt, maar dit pasgetrouwde stel was nog wel in voor een grapje.

„Zouden jullie van mij en mijn bruid een foto willen maken, alsof u ons aanhoudt? Dat is leuk om naar onze vrienden te sturen!" zei de man. De dienstdoende agenten konden er wel de lol van in zien en 'arresteerden' het bruidspaar. „Helpen wij natuurlijk graag aan mee! Veel geluk samen!, schreef de Politie Team Hoofdwegen op Twitter.

 
 • 25 September 2017 om 12:44

Campagne om studenten aan sugar daddy's te koppelen

Door Rosan de Vos

Dat er studenten op stap gaan met sugardaddy’s is je waarschijnlijk niet ontgaan. Maar in België doen ze er nog even een schepje bovenop: het bedrijf Rich Meet Beautiful is een hele reclamecampagne gestart, om studenten aan een rijke vent te koppelen. 

 

Universiteiten 

De universiteiten zijn hier niet van gediend en laten de advertenties ook niet toe op hun campussen. Want een website waar rijke mannen op zoek gaan naar knappe jonge vrouwen om mee af te spreken in ruil voor luxereizen, juwelen en geld, dat ruikt naar een soort escortservice, vinden ze. De website bestaat nu ongeveer acht weken, en er zijn ruim 20.000 leden. Driekwart daarvan is vrouw, volgens de Belgische nieuwswebsite HLN

Het gaat om een reuzengrote advertentie, op een vrachtwagen van 5 meter breed en 3 meter hoog. Over twee weken rijden er tien van deze wagens rond in grote Belgische steden. Op het reclamebord staat: „Hey studenten! 0,- een studentenlening? Date een sugar daddy.” Als onderschrift staat er: „België #1 voor sugar daddy en sugarbaby dating.” 

Sugar daddy’s in Nederland? 

Ook enkele Nederlandse studenten financieren hun leventje middels een sugar daddy. Dit aantal is vooral toegenomen doordat de studiefinanciering is afgeschaft. 

 • 25 September 2017 om 12:04

Grote groep Nederlanders gewelddadig beroofd

Door Rosan de Vos

Hoe een fantastische reis eindigt in een ware nachtmerrie. Een groep van 38 Nederlanders is in de nacht van zondag op maandag slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in Johannesburg. Het gebeurde in een touringcar en in totaal is er zo’n 15.000 euro cash meegenomen. 

Klemgereden 

De groep Nederlanders zou een rondreis maken door Zuid-Afrika. Ze reden in een bus vanaf de luchthaven in Johannesburg naar het eerste hotel, waar ze klem werden gereden door een ander voertuig. De buschauffeur kreeg opdracht naar een stille plek te rijden, vervolgens drong er een groep gewapende mannen naar binnen. Ze dreigden met wapens, waardoor de toeristen al hun geld en waardevolle bezittingen hebben moeten afstaan. De meeste passagiers waren 70-plus. 

15.000 euro cash 

Er was ongeveer 400 euro per persoon gepind, er is dus ruim 15.000 euro cash meegenomen. Ook zijn alle koffers zijn gejat, waardoor de groep toeristen vrijwel niets meer in bezit heeft. Sommigen kregen ook vuurwapens op zich gericht, maar het wapen weigerde toen de trekker over werd gehaald. 

Peter Bakker, inzittende van de bus, vertelt aan de Telegraaf: „We zijn nu veilig. We zijn wel veel in shock en willen terug. We waren net geland voor een reis van 22 dagen, maar de pret is er wel vanaf."

 • 25 September 2017 om 11:24

Iedereen wil chillen met Soufiane Touzani

Door Jeroen Haverkort

Met zijn ongebreidelde enthousiasme en liefde voor de bal krijgt Soufiane Touzani iedere vedette voor de camera en inspireert hij miljoenen volgers.

Zweetdruppels parelen op mijn voorhoofd en het duizelt in mijn kop. Ik sta op een pleintje ergens in Rotterdam-Zuid en ben letterlijk een speelbal van straatvoetballer Soufiane Touzani. De bal gaat links en rechts langs mij heen en natuurlijk ontkom ik niet aan de ultieme vernedering: de panna. Vaker dan me lief is schiet de bal tussen mijn benen door. Telkens als dat gebeurt, giert Touzani het uit. Het maakt hem niet uit of hij tegenover Manchester City-vedette Kevin de Bruyne of een journalist van Metro staat. „Het gaat om lol hebben”, lacht Touzani, terwijl ik uithijg.

 

Vertrouwensband

Lol hebben is volgens Touzani de reden waarom zijn vlogs op YouTube – die miljoenen kijkers trekken – en zijn tv-programma Tiki Taka Touzani op RTL7 zo’n succes zijn. „Veel van de jongens die ik benader ken ik persoonlijk of via-via. Als ik hen opzoek, weten zij ook dat we gewoon gaan chillen. Ik ben een van de boys. Ze vertrouwen me, ze weten dat ik niet uit ben op kritiek of om te scoren. Het zou bijvoorbeeld heel makkelijk zijn om sommige spelers voor schut te zetten door ze trucs te laten doen die ze niet kunnen. Terwijl we aan het filmen zijn, proberen we altijd wat dingen uit en gebruiken we het beste materiaal. Maar de meeste jongens kunnen wel een balletje trappen hoor. Welke speler mij het meest verbaasde? Jan Vertonghen. Toen hij nog bij Ajax speelde, voetbalde hij vaak in Amsterdam op pleintjes. Die jongen heeft veel goede tricks. En gisteren was ik bij Ruud van Nistelrooij. Die kan gewoon de aka 3000!”

Die vertrouwensband zorgt volgens Touzani ook voor een inhoudelijk goed programma. „Voor mijn nieuwe tv-reeks Tiki Taka Touzani was ik op bezoek bij Eljero Elia in Istanbul”, komt hij met een voorbeeld. „Ik vroeg hem naar zijn imago. Als jij dat zou vragen zou hij misschien meteen in een reflex schieten van ‘waarom vraag je dat?’. Die argwaan hebben die jongens bij mij niet, waardoor je mooie, open en eerlijke gesprekken krijgt. En dat ik een beetje goed kan voetballen helpt natuurlijk ook wel, haha.”

Cruijff

Touzani heeft ‘street credibility’. Of het nu San Siro, Estadio Santiago de Bernabéu, Old Trafford of Camp Nou is, iedere voetbaltempel opent haar poorten voor de balkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. En of de spelers nu Eden Hazard, Sergio Ramos, Mario Balotelli of Pierre-Emerick Aubameyang heten, allemaal willen ze graag ‘chillen’ met Touzani. „Bizar eigenlijk hè, als je erover nadenkt?”, lacht hij. „Zo keek Hazard als kleine jongen al mijn filmpjes. Vroeger gebruikte ik weleens een ‘newspaper-effect’ bij mijn video’s. Dan krijg je zo’n afgescheurd randje om je beelden. Hij kon zich dat nog herinneren. En Aubameyang neuriede het deuntje van mijn eerste vlog. Ken je dat? ‘Nah-nah-nah-nah-nah-nah’. Dat is toch sick, haha!”

Zelf heeft Touzani ook zijn helden. Zijn grootste is Johan Cruijff. „De ontmoetingen met hem, hadden telkens een diepe impact op mij. Cruijff had altijd oog voor mensen die zich ergens ongemakkelijk voelden. Zo was ik ooit eens op een gala. Ik had een trainingsjackie aan en dacht ‘wat doe ik hier tussen al die bobo’s?’. Cruijff zag dat en zei ‘kom maar bij mij zitten’. Hij had het vermogen om iedereen op zijn gemak te stellen. Hij was groots in zijn gewoonheid. Als je het hebt over atleten die een impact hebben gehad, dan kom ik op Johan Cruijff en Muhammad Ali. Zij overstegen hun sport. Cruijff is meer dan voetbal en Ali is meer dan boksen. Het zijn monumenten die op zichzelf staan.”

Positief

Cruijff was de man van de simpele basistechniek: een keer raken, op het goede been aanspelen, de bal het werk laten doen, dat soort dingen. Op pakweg een aka 3000 zou je Cruijff nooit hebben kunnen betrappen. „Dat lijkt te botsen hè?”, beaamt Touzani. „Maar weet je wat het mooie was van Cruijff? Hij bracht alles positief, zocht naar overeenkomsten in plaats van verschillen. Ik probeer ook op die manier in het leven te staan en dat over te brengen op mijn volgers. Hij zag dat ik de jeugd bereikte en dat ik ze in beweging bracht. Hij vond dat prachtig. Een mooier compliment kun je toch niet krijgen?”

 • 25 September 2017 om 09:24

Slachtoffers Snapking krijgen hun geld terug

Door Rosan de Vos

Ken je Snapking nog? De vlogger die een oproep deed aan zijn volgers om een 0909-nummer te bellen, dat één euro per minuut kostte. Hij heeft zijn volgers vervolgens lang in de wacht laten zetten, wat veel geld heeft gekost. Gelukkig krijgen alle slachtoffers hun geld terug. 

De mensen die hebben gebeld naar het nummer, hoeven niets te doen om het geld terug te kijken, zegt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De toezichthouder dwingt de telefoonmaatschappijen om de schade terug te betalen, in totaal gaat het om ruim 13.000 euro.

Snapking niets verdiend 

Er hebben in totaal 6450 mensen gebeld, waarvan er slechts vijf mensen daadwerkelijk met Snapking konden bellen. Bij drie van deze bellers, duurde het telefoongesprek minder dan één minuut. 

Gelukkig werd er snel ingegrepen door het ACM, het 0909-nummer werd snel geblokkeerd en de inkomsten werden bevroren. Snapking heeft daarom niets verdiend aan de belletjes. Er zaten vooral minderjarige bellers tussen. 

 

 

 • 25 September 2017 om 09:19

Aantal verkeersboetes nog altijd enorm

Door Rosan de Vos

Bel jij nog steeds niet-handsfree in de auto? De kans dat je op de bon geslingerd wordt, is dan aanzienlijk groot. De politie is nu namelijk scherper op bellen tijdens het rijden. In de maanden mei tot en met augustus dit jaar zijn er 26.300 bekeuringen uitgedeeld, tegen 21.000 bekeuringen het jaar daarvoor.

Verkeersovertredingen 

Maar het aantal boetes voor niet-handsfree bellen is een peulenschil in vergelijking met het totaal aantal gemaakte verkeersovertredingen. In deze vier maanden dit jaar, zijn er in totaal 3,41 miljoen verkeersovertredingen begaan. Dit is ongeveer net zoveel als vorig jaar: toen zijn er 3,39 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd. Meerendeel van de boetes komt door te hard rijden - hiervoor zijn 2,92 miljoen(!) boetes uitgedeeld.

Buitenlandse kentekens

Het aantal verkeersovertredingen dat geconstateerd wordt op een buitenlands kenteken, neemt toe. 12,4% van het totaal aantal opgelegde boetes is verstuurd naar een buitenlands adres. Het gaat om 421.520 boetes dit jaar, ten opzichte van 272.473 boetes vorig jaar.

Zo zie je maar: beter letten op verkeersregels, scheelt toch heel wat geld. 

Het beste kun je gewoon rustig rijden. Foto: Giphy

 

 • 25 September 2017 om 08:34

Vloggers op reis langs krachtige Irakese vrouwen

Door Jasper Kars

Fotograaf Iris Dorine Verwijs (31) en journalist Rinke Verkerk (27) gaan een wel heel bijzonder avontuur aan. Het dynamische duo reist namens hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas af naar Irak en gaan daar een serie prachtige portretten (ga naar www.portraitsofpower.nl voor alle verhalen) maken van krachtige vrouwen in de regio Dohuk, slechts 30 kilometer verwijderd van een voormalige frontlinie. De komende periode vloggen zij voor Metro over hun speciale Iraakse reis. Ook zo benieuwd? Hier lees je meer over de enthousiaste Iris en Rinke.

 

Allereerst, wie zijn jullie en wat doen jullie zoal?

Rinke: ,,Ik ben Rinke Verkerk, 27 jaar en kom uit Amersfoort. Vanaf mijn 21ste ben ik journalist en schrijf onder andere voor De Volkskrant, Elsevier en Het Parool. Daarnaast ging ik bijvoorbeeld voor het BNNVARA-programma Rambam undercover bij de Scientology kerk. Momenteel werk ik aan een documentaire over de bijzondere Britse priester Andrew White. Ik ben getrouwd.”

Iris: ,,Mijn naam is Iris Verwijs, ik ben kort geleden getrouwd, werk als fotograaf en heb een achtergrond in de modewereld. Ik heb een enorme fascinatie voor beeld. Ik houd van mensen en verschillende culturen en probeer daar zo dichtbij te komen als mogelijk. Ik woon nu al een tijdje in Den Haag maar heb daarvoor in Zuid-Afrika gewoond.”     

Waarom besloten jullie naar Irak te gaan?

Rinke: ,,Hoewel ik in het verleden al vaak in het Midden-Oosten kwam, is Irak wel het heftigste land. Onze accommodatie lijkt een beetje op een soort bordeel, maar ziet er voor de rest prachtig uit hoor, haha. We gaan daar de dorpen in en niet de vluchtelingenkampen, want we willen een eerlijker, echter beeld laten zien. Toch blijft het moeilijk inschatten. Ik vraag me echt af hoe vrouwen daar omgaan met problemen en hun kinderen opvoeden. Het blijft daarnaast een land dat grotendeels verwoest is door terreurgroepen. Alle rijkdom zijn ze kwijtgeraakt.”

Iris: ,,Ik denk het levendige familieleven te gaan proeven, heel rijk. Ze hebben in Irak verwacht ik veel meer tijd voor elkaar. De kwaliteit van leven wordt meer bepaald door familiegeluk, net zoals in Afrika. Bang ben ik niet, maar ook niet naïef. Twijfels heb ik niet want heb vertrouwen in ons als team en Dorcas.”

Wat denken jullie aan te treffen?

Rinke: ,,Ik ben journalist en werk normaal niet voor NGO’s, ik heb eigenlijk alleen maar geschreven over waarom NGO’s niet werken. Bij Dorcas is de klant, in dit geval de mensen die hulp nodig hebben, koning. Zij geloven echt in de kracht van die mensen zelf! Toen ik werd gevraagd of ik naar Irak wilde afreizen om Iraakse power women te laten zien, twijfelde ik niet lang. Ik wil laten zien dat vrouwen in Irak eigenlijk niet zoveel verschillen van ons. We hebben dezelfde gevoelens en voorkeuren: we’re not that different.

Iris: ,,Bij sommige landen kun je je niet indenken over hoe mensen daar leven, Irak is er daar volgens mij eentje van. We willen laten zien hoe de vrouwen daar leven. Door vrouwen over vrouwen, maar mannen mogen natuurlijk ook meekijken!”

Hoe reageren je ouders en vrienden?

Rinke: ,,Mijn man is absoluut voor. Mijn echtgenoot denkt veel mee en vraagt zich constant af of ik over alles heb nagedacht. Hij helpt me heel goed mee voorbereiden. Net als vele anderen vindt hij het de moeite en het risico waard. Mijn oma is alleen minder enthousiast. Zij vroeg me wat ik daar in hemelsnaam ga doen.”

Iris: ,,Het is een soort wijsheid om in het eerste jaar van je huwelijk geen gevaarlijke dingen te ondernemen. Dat is dus niet gelukt zoals je ziet, haha. Het is toch wel een ‘ver- van-mijn-bed-show’, maar dat is juist de reden dat we gaan. Dat snapt iedereen wel.”

Wat gaan we zien in de vlogs?

Rinke: ,,We gaan echt proberen om te connecten met de vrouwen. Nagellak is hiervoor een mooie manier, dus die gaat mee. Maar we gaan zeker ook inhoudelijke gesprekken voeren. Veel van de de vrouwen daar hebben vier oorlogen meegemaakt, maar daarnaast ook vier kinderen grootgebracht: hoe doe je dat? Ik wil keten met die vrouwen en vooral geen saaie gesprekken voeren.”  

Iris: ,,Ontmoetingen met echte mensen, echte verhalen, eerlijke portretten. We willen het Iraakse dagelijks leven op een zo echt mogelijke manier laten zien met een nadruk op de vrouwen, daar gaan we voor. Een tolk zal voor ons alles vertalen van het Arabisch naar Nederlands.”

 

Hebben jullie eerder gevlogd?

Rinke: ,,Bij Rambam heb ik undercover gevlogd, dus eigenlijk wel. Ik vind dat heel erg leuk en een vette manier om verhalen te vertellen. Vloggen is de manier om het voor de jongere generatie te laten zien.”

Iris: ,,Ik heb nooit eerder gevlogd, nooit gedacht dat ik het ooit zou gaan doen. Maar nu heb ik een doel voor ogen en dat gaat veel verder dan mijn eigen dagelijks leven laten zien. Ik heb mezelf nog nooit gefilmd, maar tijdens de hele Irak-trip kan je me niet missen.”

Hoe gaan jullie de samenwerking aanpakken?

Rinke: ,,Iris is bizar goed als fotograaf, ikzelf doe de interviews. Iris loopt dan rustig een uur langs een huis om mooie foto’s te maken. Als je alleen bent is het toch anders. Eerder maakte we al een verhaal over de beste bruidsmodezaak in Tel Aviv, Israël. Daarnaast zijn we een goed team: echt dikke mik.”

Iris: ,,We zijn allebei treasure hunters. Ik maak de foto’s en Rinke kan het heel goed verwoorden. Dat helpt mij om het te vertalen in beeld. We hebben ook veel lol samen en delen een soort ultieme nieuwsgierigheid. Het is altijd feest.”

Vanaf 25 september zijn de speciale Iraakse vlogs van Iris en Rinke te bewonderen bij Metro.

 • 25 September 2017 om 07:00
❌