[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderMetronieuws Nieuws

RAI Amsterdam gaat deuren weer openen

Door Metro en ANP
De RAI Amsterdam heropent op korte termijn de deuren en zegt klaar te zijn voor vakbeurzen waarbij bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. De RAI organiseert komende zomer proefevenementen waarvoor bezoekers zich vooraf dienen te registreren, zodat de beursorganisatie weet hoeveel mensen er komen.

Oudste inwoner van Spanje overleeft coronavirus

Door Metro en ANP

 Een 113-jarige Spaanse, voor zover bekend de oudste persoon van het land, is hersteld van het coronavirus. Maria Branyas, die al twintig jaar in een verzorgingstehuis in de plaats Olot woont, raakte in april besmet. In haar kamer moest ze in quarantaine.

Recordaantal antisemitische incidenten in VS

Door Metro en ANP
In de Verenigde Staten hebben vorig jaar een recordaantal antisemitische incidenten plaatsgevonden. In 2019 werden 2107 gevallen geregistreerd, het hoogste aantal sinds het begin van de tellingen in 1979. Dat maakte de Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich inzet tegen Jodenhaat, bekend in een rapport. 

Minister bereid om te kijken naar versoepeling voor sportscholen

Door ANP
Het kabinet is bereid te kijken naar extra maatregelen die de sportscholen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te verminderen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) na een „goed gesprek" met vertegenwoordigers van de branche.

Topdrukte bij kapsalons: 'Binnen 4 minuten hadden we 700 boekingen'

Door Vincent Smit
Het is topdrukte bij kappers. Sinds de bekendmaking dat kappers weer open mochten zien veel kapsalons een enorme stijging in het aantal online reserveringen. Dat zegt het bedrijf Treatwell, dat boekingen verzorgt voor kappers. 

Remkes: 'Watersporters kenden de zee als hun broekzak'

Door Vincent Smit
De vijf watersporters die maandagavond om het leven kwamen bij Scheveningen, waren zeer ervaren. Dat zei burgemeester Johan Remkes van Den Haag op een persconferentie. Drie van de watersporters waren afkomstig uit Den Haag, twee anderen uit Delft.

'Coronacrisis kan zorgen voor meer asielzoekers'

Door Metro en ANP
De coronacrisis kan op termijn leiden tot een toename van het aantal asielzoekers dat naar de EU komt. Daarvoor waarschuwt het Europese asielagentschap EASO.

'Veroordeling zaak Anne Faber handhaven, straf opnieuw bekijken'

Door Metro en ANP
De veroordeling van Michael P. voor het ontvoeren, verkrachten en doden van Anne Faber kan in stand blijven. De zaak moet echter opnieuw beoordeeld worden op het punt van de strafoplegging.

Dodental coronavirus stijgt met 54 tot 5510

Door Metro en ANP
Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5510. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 54 sterfgevallen doorgekregen.

Sterftecijfer coronavirus op z'n retour

Door Metro en ANP
Dat het aantal sterfgevallen door het coronavirus daalt, is ook te zien aan het totale sterftecijfer.

Wuhan gaat hele bevolking testen op virus

Door Metro en ANP
De autoriteiten in de Chinese miljoenenstad Wuhan willen alle inwoners testen op het coronavirus.

Minder mensen positief over corona-aanpak

Door Metro en ANP
Het vertrouwen dat de overheid goed kan omgaan met de corona-uitbraak is gedaald. Het aantal mensen dat dat vertrouwen heeft, schommelde lange tijd rond de 70 procent, maar is nu gedaald naar 63 procent.

'Dodenklok' van Donald Trump op Times Square

Door Erik Jonk
Een filmmaker heeft op Times Square in New York een 'Dodenklok van Trump' laten neerzetten. De digitale klok laat niet zien hoeveel coronaslachtoffers er in Amerika zijn gevallen, maar hoeveel doden er voorkomen hadden kunnen worden. 

Surfdrama Scheveningen: nu vijf doden

Door Metro
Bij het surfdrama in Scheveningen zijn nu vijf doden op te betreuren. Nadat maandagavond twee omgekomen surfers uit de zee waren gehaald, vonden hulpdiensten dinsdagochtend nog drie slachtoffers.

Surfdrama Scheveningen: nu vier doden

Door Metro
Bij het surfdrama in Scheveningen zijn nu vier doden op te betreuren. Nadat maandagavond twee omgekomen surfers uit de zee waren gehaald, vonden hulpdiensten dinsdagochtend nog twee slachtoffers. Naar één persoon wordt nog gezocht.

Land 'meer open', maar Denen dragen coronavirus minder vaak over

Door Metro en ANP
Goed nieuws uit Denemarken, het land dat 'we' met een schuin oog in de gaten houden. De lockdownmaatregelen werden er versoepeld, maar meer coronabesmettingen zijn er niet. 

De vlag uit voor de helden in de zorg

Door Erik Jonk
Helden waren zorgmedewerkers voor velen in coronatijd al. Deze dinsdag staan zij extra in het zonnetje, vanwege de (jaarlijkse) ‘Dag van de Verpleging’. Of ‘Dag van de Zorg’ zoals die ook vaak wordt genoemd.

E-sigaret nog slechter dan gedacht

Door Metro en ANP
De e-sigaret wordt vaak gebruikt om te stoppen met roken, maar de elektronische sigaret is schadelijker dan gedacht.

Agressie tegen agenten neemt fors toe

Door Metro en ANP
Agenten worden in coronatijd vaker geconfronteerd met agressie en geweld. Dat komt onder meer omdat agenten vaker op overlastmeldingen moeten afgaan, schrijft het Algemeen Dagblad.

Cambuur-erevoorzitter Smid haalt uit: Eric Gudde is een soort autist

Door Metro
De club uit Leeuwarden baalt nog altijd als een stekker van het KNVB-besluit en steekt dit niet onder stoelen of banken. 
โŒ