[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018Metronieuws Nieuws

Moeders als voorbeelden

Door metronieuws

De één zorgde thuis voor de kinderen, de ander maakte carrière. Sommigen waren trouwe Opzij-lezeressen en anderen vonden feminisme een vies woord. Maar allemaal gaven ze hun dochters, op een of andere manier, iets mee waardoor die zich later zouden inzetten voor gelijke behandeling van vrouwen.

Het is raar als je geen feminist bent

Door metronieuws

De wereld wordt overspoeld door een vierde feministische golf. Waar het bij de vorige drie draaide om zaken als stemrecht, economische zelfstandigheid, seksuele bevrijding en zelfontplooiing, richt de moderne feminist haar pijlen op de manier waarop we in de praktijk met vrouwen omgaan. Social media zijn de nieuwe barricaden.

Werk aan de winkel voor nieuwe generatie feministen

Door metronieuws

De emancipatie van vrouwen is nog lang niet voltooid. Dat vindt bijna tweederde van de Metro-lezers, zo blijkt uit een online onderzoek onder 2.246 deelnemers tussen de 15 en 65 jaar. Bovendien vindt maar liefst 90 procent van de ondervraagden het hoog tijd dat vrouwen nu eindelijk eens hetzelfde betaald krijgen als mannen.

Gisteren β€” 22 Juni 2018Metronieuws Nieuws

Richard Z. verdachte beschieting pand Panorama

Door metronieuws

Crimineel Richard Z. wordt verdacht van het met een raketwerper beschieten van het pand van tijdschrift Panorama. 

Steunbetuigingen voor moedige, gewonde agent

Door Anne Kersten

Via facebook komen vele steunbetuigingen binnen voor de agent die donderdagavond gewond raakte bij een woningbrand. Hij was op de melding afgekomen en wilde bewoners redden in de flat aan de Marshalllaan. In een poging zichzelf in veiligheid te brengen, brak hij beide hielbenen. 

Poging tot brandstichting met waxinelichtje mislukt

Door metronieuws

Een opmerkelijke poging tot brandstichting in Groet, Noord-Holland. Donderdagmorgen probeerde een 56-jarige vrouw een auto in brand te steken met een waxinelichtje. Hoewel de auto later wel in brand vloog, lijkt het niet door het waxinelichtje te komen. 

Gemoederen lopen hoog op tijdens bijeenkomst vmbo

Door Anne Kersten

De directie meldt dat de leerlingen van VMBO Maastricht geen examen hadden mogen doen. Ouders willen vragen stellen, maar worden afgekapt. Daarna stijgt er een luid gejoel op uit de zaal. 

Jeroen Nieuwenhuize is 'uitgeteld' na 12 jaar top 40

Door Dagblad Metro en ANP

Het is een roerige week in radioland. Woensdag werd bekend dat Domien Verschuuren stopt met de ochtendshow van 3FM, vrijdag werd duidelijk dat Jeroen Nieuwenhuize afscheid neemt van zijn Top 40 op radio 538. 

'Hoe kan zoiets gebeuren' ongeloof na examendrama

Door Anne Kersten

Ongeloof en woede heersen in huishouden Haan in Maastricht. Romy (16) was net haar ov-chipkaart aan het koppelen, toen de telefoon ging. Het was de directrice van VMBO Maastricht, Romy's eindexamens zijn ongeldig verklaard. 

Nieuwe controles op schijnzelfstandigheid

Door Dagblad Metro en ANP

De Belastingdienst gaat dit jaar nog bij tientallen opdrachtgevers controleren of er sprake is van schijnzelfstandigheid, dat hebben minister Wouter Koolmees en Staatssecretaris Menno Snel laten weten. 

Rechtzaak MH17 in rechtbank Schiphol

Door Dagblad Metro en ANP

Hoewel het nog meerdere jaren kan duren voor de zaak MH17 voor de rechter komt, is al wel besloten dat hij in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol zal worden gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak. 

354 eindexamens vmbo'ers Maastricht ongeldig

Door metronieuws

De eindexamens van alle vmbo-leerlingen van het VMBO Maastricht zijn afgekeurd. De leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College moeten hun examen waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig overdoen. Minister Arie Slob (Voorgezet Onderwijs) schrijft dat beide scholen ,,ernstige'' fouten hebben gemaakt.

Alle eindexamens vmbo's Maastricht ongeldig

Door Dagblad Metro en ANP

De eindexamens van alle Maastrichtse vmbo-leerlingen zijn afgekeurd. Minister Arie Slob (Voorgezet Onderwijs) schrijft dat beide scholen ,,ernstige'' fouten hebben gemaakt. De leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College moeten hun examen waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig overdoen. 

Sluiting gevangenissen door dalende criminaliteit

Door Dagblad Metro en ANP

Vier gevangenissen sluiten binnenkort hun deuren. Dat komt volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid door een daling in de geregistreerde criminaliteit.

Ruzie na opzetten tent leidt tot steekpartij

Door metronieuws

De ultieme relatietest: het samen in elkaar zetten van een kast of het opzetten van een tent. Bij een ouder echtpaar ging dat vrijdag niet heel soepel, zo meldt RTV Utrecht. Op de camping in Lopikerkapel ontstond een steekpartij, waarbij zowel de man als de vrouw gewond raakten.

β€˜Er zijn Friezen die je een doodtrap zou geven’

Door metronieuws

Verhuizen naar het buitenland is een enorm grote stap. Maar ook verhuizen binnen Nederland blijkt niet altijd makkelijk. Klaas Slotboom werd geboren in Bodegraven, maar besloot acht jaar geleden naar het Friese Gorredijk te verhuizen. Hij gaat op dit moment viral door zijn bijzonder eerlijke uitspraken: ‘Ik wou dat ik hier nooit gekomen was.’

Uitdager Erdogan brengt 2,5 miljoen man op de been

Door Kasper Hermans

In Turkije zijn de presidentsverkiezingen aanstaande en Recep Erdogan lijkt serieus rekening te moeten gaan houden met de oppositie. Kort voor de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen heeft de leider van de grootste oppositiepartij, Muharrem Ince van CHP (de Republikeinse Volkspartij), in de stad Izmir een aanhang van naar schatting 2,5 miljoen mensen op de been gebracht.

Na het weekend begint de zomer: hittegolf lonkt

Door Kasper Hermans

Na een hele warme en mooie meimaand wil het nog niet echt loskomen in juni. Toch moet je nog maar even geduld hebben, want na het weekend wordt het dan toch echt zomer, zo luiden de voorspelling.

Aanhouding voor beschieting pand Playboy en Panorama

Door Dagblad Metro en ANP

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het beschieten van het pand van Pijper Media, de uitgever van onder meer Playboy, Panorama en Grazia. Hij is een 41-jarige man uit Woerden en is lid van een motorclub uit die plaats.

Tranen bij James Corden in nieuwe Carpool Karaoke

Door metronieuws

James Corden heeft het niet droog gehouden bij de nieuwste aflevering van carpool karaoke. Ditmaal ging Beatles-lid Paul McCartney in de auto zitten bij Corden en dat leverde wat emotionele momenten op.

❌