[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderMetronieuws Nieuws

Thais voetbalteam vast in grottenstelsel

Door Lisa Vermeij

En Thais jeugdvoetbalteam zit al sinds zaterdag vast in een grot in de noordelijke provincie Chiang Rai. Het gaat om twaalf jongens in de leeftijd van elf tot zestien jaar en hun 25-jarige coach. Het team werd verrast door een plotse overstroming waarna ze geen kant meer op konden. 

Don Diablo gaat niet voor het grote geld

Door pierre oitmann

De Amsterdamse ster-dj Don Diablo bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn carrière met zijn aankomende soloshow in AFAS Live. „Mensen denken misschien dat ik nu ga cashen, maar dat is niet het geval”, zegt hij tegen Metro. „Het is juist een groot risico.” 

Koninklijke puppy's geboren op villa Eikenhorst

Door Lisa Vermeij

Hoera! Afgelopen weekend zijn op Villa Eikenhorst, de woning van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, zeven labrador puppy's geboren. Het zijn vier mannetjes en drie vrouwtjes. 

Adele heeft een splinternieuw album op de planning

Door metronieuws

Fantastisch nieuws voor fans van Adele: de wereldberoemde zangeres sluit zich deze zomer op om met volle energie aan een nieuw album te werken. Waarschijnlijk kan de liefhebber rond volgend jaar kerst weer gaan genieten van splinternieuwe nummers, meldt The Sun.

Hond gestolen voor supermarkt in Amsterdam

Door Lisa Vermeij

De politie in Amsterdam is op zoek naar een 'hondendief' die zondagavond de hond Mazzel heeft meegenomen voor de ingang van een supermarkt.

Extra doden door missen prik baarmoederhalskanker

Door Lisa Vermeij

Het aantal 14-jarige meisjes dat zich laat vaccineren tegen baarmoederhalskanker is voor het tweede jaar op rij afgenomen, van 53,4 naar 45,5 procent. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is deze ontwikkeling dramatisch, omdat er jaarlijks tientallen doden kunnen vallen omdat mensen zich niet laten inenten. 

Trump wil illegale immigranten meteen deporteren

Door metronieuws

President Donald Trump heeft via Twitter laten weten dat hij vindt dat illegale immigranten voortaan direct moeten worden gedeporteerd naar het land waar ze vandaan komen. Hij wijst juridische rompslomp af en vindt dat de immigranten zonder tussenkomst van de rechter terug moeten worden gebracht. 

Eerste Nederlandse vrouw ooit wint Volvo Ocean Race

Door Dagblad Metro en ANP

Zeilster Carolijn Brouwer heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven: ze heeft als eerste Nederlandse vrouw de Volvo Ocean Race gewonnen. Brouwer (44) ging met haar Chinese team Dongfeng in Den Haag als eerste over de finishlijn van de elfde en laatste etappe. 

13 jaar en miljonair door gezond snoep

Door metronieuws

Kun je het je voorstellen om op je dertiende al schatrijk te zijn? Alina Morse maakt ongeveer twee miljoen dollar winst met haar eigen snoepbedrijf Zollipop, dat snoep maakt dat goed is voor je tanden. 

Hongerige rat vreet inhoud geldmachine India op

Door metronieuws

Slecht nieuws voor de inwoners van Tinsukia, India. Er kwam namelijk al een tijdje geen geld meer uit de geldautomaat. Toen de automaat open werd gemaakt, troffen ze daar honderden aangevreten geldbriefjes. 

Verstappen zet beste prestatie van dit seizoen neer

Door Johan van Boven

Max Verstappen heeft tijdens de GP van Frankrijk zijn beste prestatie van dit seizoen neergezet. Na de derde plaatsen in Spanje en Canada eindigde de Limburger zondag op de tweede plaats achter winnaar Lewis Hamilton.

Kit Harington en Rose Leslie zijn getrouwd

Door Dagblad Metro en ANP

De Game of Thrones-sterren Kit Harington en Rose Leslie zijn zaterdag in het Schotse Aberdeenshire getrouwd. Ze gaven elkaar het jawoord in het Wardhill kasteel. 

Moeders als voorbeelden

Door metronieuws

De één zorgde thuis voor de kinderen, de ander maakte carrière. Sommigen waren trouwe Opzij-lezeressen en anderen vonden feminisme een vies woord. Maar allemaal gaven ze hun dochters, op een of andere manier, iets mee waardoor die zich later zouden inzetten voor gelijke behandeling van vrouwen.

Het is raar als je geen feminist bent

Door metronieuws

De wereld wordt overspoeld door een vierde feministische golf. Waar het bij de vorige drie draaide om zaken als stemrecht, economische zelfstandigheid, seksuele bevrijding en zelfontplooiing, richt de moderne feminist haar pijlen op de manier waarop we in de praktijk met vrouwen omgaan. Social media zijn de nieuwe barricaden.

Werk aan de winkel voor nieuwe generatie feministen

Door metronieuws

De emancipatie van vrouwen is nog lang niet voltooid. Dat vindt bijna tweederde van de Metro-lezers, zo blijkt uit een online onderzoek onder 2.246 deelnemers tussen de 15 en 65 jaar. Bovendien vindt maar liefst 90 procent van de ondervraagden het hoog tijd dat vrouwen nu eindelijk eens hetzelfde betaald krijgen als mannen.

Richard Z. verdachte beschieting pand Panorama

Door metronieuws

Crimineel Richard Z. wordt verdacht van het met een raketwerper beschieten van het pand van tijdschrift Panorama. 

Tranen bij James Corden in nieuwe Carpool Karaoke

Door metronieuws

James Corden heeft het niet droog gehouden bij de nieuwste aflevering van carpool karaoke. Ditmaal ging Beatles-lid Paul McCartney in de auto zitten bij Corden en dat leverde wat emotionele momenten op.

Vader Kate Spade overlijdt dag voor begrafenis

Door Sofie Smulders

De vader van de onlangs overleden mode-ontwerpster Kate Spade is de avond voor haar begrafenis gestorven.

Cocu naar Fenerbahçe, Van Bommel nieuwe trainer PSV

Door Kasper Hermans

Phillip Cocu gaat PSV verlaten voor Fenerbahçe, dat heeft de club zojuist kenbaar gemaakt. Voormalig PSV-aanvoerder Mark van Bommel wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovenaren.

Pand Playboy en Grazia beschoten met raketwerper

Door Dagblad Metro en ANP

Een kantoorpand in de Amsterdamse wijk Sloterdijk is donderdagavond beschoten met een antitankwapen. Dat is een soort raketwerper die speciaal bedoeld is om tanks te kunnen neerschieten.

❌