[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Februari 2018Metronieuws Nieuws

Belgische Minister wil verbod tatoeages bij agenten

Door Cerise van Vliet

Als het aan de Belgische Minister van Binnenlandse Zaken ligt, zien onze zuiderburen geen inkt meer op de lijven van politieagenten. Volgens hem moeten agenten „neutraal zijn en uniformiteit uitstralen.”

Scholieren verbannen rokende ouders van schoolplein

Door Cerise van Vliet

Het is zo verleidelijk voor de verslaafde ouder: tijdens het wachten op je kind even een sigaretje opsteken. Maar een echt goed voorbeeld is het natuurlijk niet en bovendien vinden veel kinderen de sigaretten stinken. Scholieren van basisschool Wijzer aan de Vecht in het Utrechtse Zuilen klaagden tevergeefs over de rokende ouders.

23 februari - Gewapende beveiliging voor schepen

Door Jerry Gerritse

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.

'OM betaalde onkostenvergoeding aan weduwe Mieremet'

Door Sarah Sitanala

Televisieprogramma Zembla ontdekte dat het Openbaar Ministerie in 2013 een ‘onkostenvergoeding’ van 200.000 euro betaalde aan de weduwe van topcrimineel John Mieremet.

Gisteren โ€” 22 Februari 2018Metronieuws Nieuws

Temptation Island: Hoogtepunten aflevering 5

Door metronieuws

Het is the day after voor Megan en Joshua en dat weet iedereen. Ze hebben voor het eerst seks gehad en wij weten niet wat dit betekent voor het spel, en al helemaal niet voor de relatie van Megan. Heeft ze er spijt van of niet? En hoe zal Kevin reageren? Één ding is duidelijk, er is veel gebeurd.

Toeter, toeter, door Amsterdam op de E-scooter!

Door Daisy Heyer

Toeter toeter toeter, of ik wilde rijden op een e-scooter? Interessant, want met de milieuzone die vanaf 1 januari 2018 in Amsterdam geldt waarbij brom- en snorfietsen van 2010 en ouder de stad niet meer in mogen is dit waarschijnlijk het nieuwe toekomstbeeld in de hoofdstad. Maar is dat nou wat, zo’n e-scooter?

Tweede Kamer stemt referendum weg

Door Dagblad Metro en ANP

De leden van de Tweede Kamer hebben donderdag het raadgevend referendum weggestemd. Regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie én oppositiepartij SGP steunen de afschaffing.

Duizenden mensen laten een 'nee' registreren

Door Sarah Sitanala

De nieuwe donorwet heeft tot nu toe nog niet het gewenste resultaat bereikt. Hoewel de nieuwe wet pas in juli 2020 in werking zal treden, hebben nu al tienduizenden mensen zich laten registreren als niet-donor. Ruim een week geleden werd de nieuwe donorwet in de Eerste Kamer goedgekeurd. De nieuwe wet zal tot gevolg hebben dat iedere volwassene automatisch geregistreerd wordt als donor, tenzij je aangeeft dit niet te willen. 

Roken is dodelijk, maar OM 'verschuilt' zich

Door Jeroen Haverkort

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft advocaat Bénédicte Ficq laten weten de tabaksindustrie niet te gaan vervolgen voor het bewust toebrengen van verslaving en gezondheidsschade, vaak met de dood tot gevolg. „Die uitspraak verbaast me niet”, zegt strafrechtadvocaat Fabian Siccama. „Het gaat hier om een unieke zaak waaraan Justitie haar vingers niet wil branden. Het unieke van de zaak is dat mijn collega Ficq een strafrechterlijke procedure is gestart en niet een civiele zoals in het verleden vaker is gebeurd zowel in Nederland als in het buitenland.”

Ongewenst zwanger? Helft jongeren denkt aan abortus

Door Jeroen Haverkort

Bijna 50 procent van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar zou abortus plegen bij een ongewenste zwangerschap. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van 24Baby.nl onder ruim duizend jongeren.

Meer Nederlandse series op Netflix? 'Eindelijk'

Door Amarins de Boer

Hè, hè, eindelijk, dacht regisseur en scenarioschrijver Norbert ter Hall toen hij donderdag hoorde over het adviesrapport van de Raad van Cultuur. De raad schrijft in het rapport dat buitenlandse bedrijven, zoals Netflix, Amazon en YouTube moeten mee-investeren in Nederlandse producties en meer Nederlandse producties moeten aanbieden.

Hebben aanstaande ouders 'ouderschapscursus' nodig?

Door Lisa Vermeij

Tegenwoordig zit er overal een gebruiksaanwijzing bij, zelf bij zoiets simpels als een flessenopener krijg je er een. Maar bij een van de belangrijkste ‘cadeaus’ uit je leven, een baby, zit geen gebruiksaanwijzing. En dat zou misschien toch best handig zijn?

OM gaat tabaksindustrie niet vervolgen

Door metronieuws

Het Openbaar Ministerie (OM) ziet af van vervolging tegen de tabaksindustrie, omdat het nergens toe zou leiden. Roken is dodelijk en het ontwerp van sigaretten draagt daaraan bij, maar de tabaksproducenten handelen volgens het OM niet in strijd met de wet- en regelgeving.

Toch geen 20 winkels van Hudson's Bay in Nederland

Door Amarins de Boer

Hudson's Bay opent voorlopig geen nieuwe winkels in Nederland en ziet af van het oorspronkelijke plan om twintig vestigingen te openen. Daarmee blijven Zeeland en de drie Noordelijke provincies warenhuisloos. 

Kindermisbruik door medewerkers Plan International

Door Dagblad Metro en ANP

Plan International is in opspraak vanwege seksueel misbruik. Het is na Oxfam, Artsen Zonder Grenzen en het Rode Kruis het zoveelste schandaal binnen een hulporganisatie dat naar buiten komt. 

Meer Nederlandse films en series op Netflix?

Door Sofie Smulders

Er moeten meer Nederlandse films en series op Netflix komen. Dat schrijft de Raad voor Cultuur in een rapport. 

Verdachte straks verplicht aanwezig in rechtszaal

Door Dagblad Metro en ANP

Verdachten mogen nu nog wegblijven op het moment dat een slachtoffer zijn spreekrecht gebruikt. Dat moet veranderen, vindt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming. Hij wil met nieuwe wet verdachten verplichten om te verschijnen in de rechtszaal, om zo de positie van slachtoffers van misdrijven te versterken. 

Mensenrechten in Europa staan onder druk

Door Dagblad Metro en ANP

Amnesty International heeft stevige kritiek op meerdere EU-lidstaten. „In landen als Polen en Hongarije wordt de rechtstaat steeds verder uitgehold. Maar ook in Frankrijk en Nederland zijn mensenrechten niet langer altijd vanzelfsprekend'', meldt de mensenrechtenorganisatie donderdag bij publicatie van het Jaarboek 2017-2018.

22 februari - Schoolmeisjes gered van Boko Haram

Door Jerry Gerritse

Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.

Trump oppert plan om leraren op school te bewapenen

Door Dagblad Metro en ANP

Als het aan president Donald Trump ligt hebben leraren voortaan altijd een wapen bij zich. Hij heeft woensdag gezegd dat hij denkt dat het bewapenen van leraren ertoe kan bijdragen dat schietincidenten zoals op een school in Florida afgelopen week voorkomen kunnen worden. Daar schoot een oud-leerling vorige week zeventien mensen dood.

โŒ