[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020Metronieuws Nieuws

'Geen verandering in toestand Johnson', wereldleiders leven mee

Door Metro en ANP
Er is geen verandering opgetreden in de toestand van de Britse premier Boris Johnson. Dat zeggen twee bronnen dichtbij de premier dinsdag. Johnson werd maandag op de intensive care opgenomen na een verslechtering van zijn toestand door het coronavirus.

Voor het eerst sinds januari geen coronadoden in China

Door Metro en ANP
In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft de Nationale Gezondheidscommissie dinsdag bekendgemaakt.

Voor het eerst sinds geen sterfgevallen in China door corona

Door Metro en ANP
In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft de Nationale Gezondheidscommissie dinsdag bekendgemaakt.

Huiseigenaar hoeft geen gedwongen verkoop te vrezen door coronacrisis

Door Metro en ANP
Mensen die vanwege de coronacrisis hun hypotheek tijdelijk niet kunnen betalen hoeven niet bang te zijn dat ze op straat komen te staan.

Dodental VS door coronavirus stijgt met 1150

Door Metro en ANP
In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur meer dan 1150 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University.
Gisteren β€” 6 April 2020Metronieuws Nieuws

Boris Johnson opgenomen op intensive care

Door Metro en ANP
Britse premier Boris Johnson ligt sinds maandagavond op de ic.

Lol is eraf, zegt Van der Sar, 'wij voetballen voor onze supporters'

Door Metro en ANP
Vanwaar die haast bij Ajax? „We vinden dat er duidelijkheid moet komen voor spelers en supporters. De lol is eraf, laten we kijken naar volgend seizoen."

Hoera: jarige kinderen uit Dordrecht krijgen kaartje van burgemeester

Door Iris Hermans
Jarig zijn in deze tijd is niet bepaald een kinderfeestje, maar een schrale troost voor jarige basisschoolleerlingen uit Dordrecht: de burgemeester stuurt iedereen een verjaardagswens.

Vlaamse 'verplichte huismussen' tellen massaal de mussen buiten

Door Metro en ANP
Bijna twee keer zo veel Belgen als vorig jaar hebben tot vreugde van de Vlaamse Vogelbescherming meegedaan aan het Huismussentelweekend.

Kuzu voelt zich genaaid: 'Broedermoord op zijn pijnlijkst'

Door Iris Hermans
Tunahan Kuzu is boos en de hele wereld mag dat weten. In een post op zijn openbare Facebook-profiel haalt hij hard uit naar „oude kameraad en strijdmakker" Selçuk Öztürk.  

5x positief nieuws: Oranje helpt, beurzen in het groen en meer

Door Alrik de Jong
Het positieve nieuws van maandag 6 april. Beurzen stijgen in het groen, Oranje schiet te hulp en een applaus voor Merkel en co.

Probeer niet te lachen, verzoekt Arjen Lubach tijdens opnames

Door Metro en ANP
Even niet lachen a.u.b., verzoekt Arjen Lubach tijdens de opnames om eenzame giecheltjes te voorkomen,

FNV vreest voor meer dan 800.000 flexbanen door coronacrisis

Door Metro en ANP
De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis. Dat zegt vakbond FNV op basis van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling.

Gedesinfecteerde matrashoezen en meer tijdens (rustig) paasweekend

Door Metro en ANP
Onder meer gedesinfecteerde matrashoezen ter voorbereiding op paasweekend en misschien zelfs een drone met ingebouwde speaker. Al verwachten de woonwinkels en meubelboulevards geen grote drukte dit jaar, „we zien sowieso al minder bezoekers in het weekend."

Nationale Museumweek gaat gewoon door, maar dan online

Door Metro
De Nationale Museumweek gaat door, zij het vanwege het coronavirus op aangepaste wijze. Digitaal dus.

Duitsland nam bijna 200 coronapatiΓ«nten over van andere EU-landen

Door Metro en ANP
Duitsland heeft sinds het begin van de coronacrisis 198 ernstig zieke patiënten overgenomen van andere EU-lidstaten. Het gaat om 130 patiënten uit Frankrijk, 44 uit Italië en 24 uit Nederland, zegt een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daar zijn de eerste eikenprocessierupsen weer

Door Metro
Maandag zijn de eerste eikenprocessierupsen uit hun eitjes gekomen. Normaal gesproken zullen de eerste rupsen halverwege mei brandharen krijgen. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups.

Vader gezin Ruinerwold weigert mee te werken aan onderzoek

Door Metro
De twee mannen die verdacht zijn in de Ruinerwoldzaak, blijven de komende maanden in voorarrest. Hoofdverdachte Gerrit Jan van D. weigert mee te werken aan onderzoek. 

Dodental coronavirus stijgt met 101 naar 1867

Door Metro en ANP
Het aantal mensen dat in de afgelopen 24 uur in Nederland is overleden aan het coronavirus is gestegen met 101, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het dodental staat op 1867. Het aantal patiënten op de intensive care is met 24 gestegen naar 1409.

Oxfam vreest voor gezondheid miljoenen vluchtelingen door corona

Door Metro
Oxfam Novib maakt zich ernstige zorgen over de situatie van vluchtelingen wereldwijd die te maken krijgen met de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
❌