[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 November 2017ED - Multimedia

Uber hield hack van tientallen miljoenen gebruikers stil

Hackers hebben de persoonlijke gegevens van 57 miljoen gebruikers en chauffeurs van de populaire taxi-dienst Uber gestolen. De hack vond plaats in oktober 2016, maar Uber kwam daar dinsdag pas mee naar buiten.

 • 22 November 2017 om 04:09
OuderED - Multimedia

Belg speelt na drie jaar en 2000 levels Candy Crush uit

Het heeft hem drie jaar van zijn leven gekost, maar de 23-jarige Belg Romuald heeft het populaire spelletje Candy Crush uitgespeeld. Romuald heeft ruim 2.000 levels doorgewerkt. ,,Ik speelde soms wel tien uur per dag'', vertelt hij aan de Belgische RTL.

 • 20 November 2017 om 22:40

Digitale skills van jongeren vallen vies tegen

Iedereen denkt dat deze generatie jongeren compleet digitaal is, maar dat blijkt vies tegen te vallen. Ze maken het liefst aantekeningen met pen en papier en zijn online een stuk minder behendig dan ze zelf denken.

 • 17 November 2017 om 05:00

Pentagon retweet bericht 'Neem ontslag als president'

Het Pentagon heeft per abuis een bericht geretweet waarin president Donald Trump werd opgeroepen ontslag te nemen. Na het ontdekken van de fout heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie het bericht snel verwijderd.

 • 16 November 2017 om 23:36

Politie moet nog jaren met verouderde systemen werken

De Nationale Politie heeft haar nieuwe ICT-systeem nog lang niet op orde. Afspraken die met de Tweede Kamer over  vernieuwingen zijn gemaakt, zijn ook niet allemaal nagekomen. Door de samenvoeging van 26 korpsen naar één korps, is het ook noodzakelijk dat de politie één integraal computersysteem krijgt. 

 • 16 November 2017 om 17:15

Duizenden Nederlanders dupe van oplichtingsapps in Google Play Store

Enkele duizenden Nederlanders hebben besmette apps gedownload uit de Play Store van Google. Ze dachten dat ze een nieuwsapp hadden gedownload, of een app om hun toestel mee op te schonen, maar in werkelijkheid probeerde de app gebruikersnamen en wachtwoorden voor internetbankieren te onderscheppen. 'Het zat echt heel slim in elkaar'.

 • 16 November 2017 om 13:50

Met deze slimme truc wordt wifi-signaal thuis vele malen sterker en sneller

Wetenschappers van twee Amerikaanse universiteiten hebben aangetoond dat een simpele, nog niet eerder bewezen truc om het wifi-signaal van een doorsnee router aanzienlijk te versterken echt werkt. De methode houdt in dat rondom de antennes van het apparaat een gebogen, met aluminiumfolie bedekt  'muurtje' wordt geplaatst. Daarmee kan het draadloze signaal krachtiger worden en beter in bijvoorbeeld een woning worden gericht. 

 • 10 November 2017 om 18:08

Zeker 52 miljoen nodig om computersystemen politie te verbeteren

De politie heeft 52,5 miljoen euro extra nodig om de computersystemen voor onder meer handhaving en opsporing te verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek naar de stand van zaken binnen de organisatie. 

 • 4 November 2017 om 12:19

Baardman en eeneiige tweeling misleiden Face ID van iPhone X

Het is zover: Apple heeft de langverwachte iPhone X uitgebracht. De gloednieuwe smartphone maakt gebruik van gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen. Maar hoe zit het als je je baard afscheert? Of als tweelingbroer of -zus je telefoon te pakken krijgt? 

 • 3 November 2017 om 18:40

Rico (18) brengt nacht door voor de Apple Store in Amsterdam: Ik heb hem!

Apple-liefhebbers wereldwijd maakten zich vanochtend op voor dé happening van het jaar: de iPhone X ging om 8.00 uur in de verkoop. Bij diverse winkels stonden er al sinds gisteren mensen in de rij, waaronder ook Rico Beek (18) uit Enkhuizen: ,,Ik was te laat met bestellen, dus nu probeer ik hem toch nog te krijgen."

 • 2 November 2017 om 21:16

Twitter-medewerkster haalt account Trump korte tijd uit de lucht

Het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump @realdonaldtrump is vannacht korte tijd uit de lucht geweest. Volgens Twitter was sprake van een 'menselijke fout' van een Twitter-medewerker, maar dat werd later bijgesteld. Er zou sprake zijn van opzet.  

 • 3 November 2017 om 01:38

Twitteraccount Trump even uit de lucht door menselijke fout

Het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump @realdonaldtrump is vannacht korte tijd uit de lucht geweest. Volgens Twitter was sprake van een 'menselijke fout' van een Twitter-medewerker.

 • 3 November 2017 om 01:38

Nederlandse Apple-fans in de rij voor iPhone X: 'Ik sta hier al sinds vanochtend'

Apple-liefhebbers wereldwijd maken zich op voor dé happening van het jaar: morgenochtend gaat de iPhone X in de verkoop. Bij diverse winkels staan er al mensen in de rij, waaronder ook Rico Beek (18) uit Enkhuizen: ,,Ik was te laat met bestellen, dus nu probeer ik hem morgenochtend toch nog te krijgen."

 • 2 November 2017 om 21:16

Russisch 'nepnieuws' op Facebook bereikte zeker 126 miljoen Amerikanen

Facebook heeft maandag toegegeven dat vanuit Rusland in twee jaar tijd ongeveer 80.000 berichten op het sociale netwerk zijn geplaatst in een poging de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Ongeveer 126 miljoen Amerikanen kunnen die berichten in die periode hebben gezien, aldus het bedrijf. Dat is veel meer dan in eerste instantie werd gedacht.

 • 31 Oktober 2017 om 01:28

Eindelijk: Whatsapp maakt verwijderen appjes mogelijk

We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover. Whatsapp maakt het mogelijk om dat appje dat je per ongeluk verstuurd hebt te verwijderen. De nieuwe functie wordt hoogstwaarschijnlijk binnen een week voor alle Whatsappgebruikers mogelijk.

 • 27 Oktober 2017 om 15:18

Super Mario Odyssey: een hoogvlieger van jewelste

In Super Mario Odyssey gooit Nintendo’s mascotte er behoorlijk met de pet naar. Letterlijk dan, want figuurlijk is deze game een hoogvlieger van jewelste.

 • 26 Oktober 2017 om 16:18

Amazon wil graag in je huis kunnen als je er zelf niet bent

Thuisblijven voor een pakketje lijkt in de Verenigde Staten tot het verleden te behoren. Webwinkel Amazon begint met een test waarbij bezorgers naar binnen kunnen wanneer niemand thuis is. Gebruiksvriendelijk is het zeker, maar is het ook veilig? 

 • 26 Oktober 2017 om 15:55

Gezichtsscan niet-EU-reizigers blijft 3 jaar in dure databank

De vingerafdrukken en gezichtsscans van niet-EU-burgers die naar Nederland en andere Schengenlanden willen reizen, blijven in de toekomst drie jaar lang opgeslagen in een databank. Critici wijzen op de privacybezwaren en de prijs die kan oplopen tot 1 miljard euro.

 • 25 Oktober 2017 om 15:56

Geen whatsappende tafelgenoten meer dankzij nieuwe Google Wifi

Krakkemikkige wifi is een bron van ergernis. En zelf een wifi-netwerk instellen of onderhouden om makkelijk te kunnen controleren is voor de meesten van ons ook geen pretje. Google, dat zich meer en meer als hardwarefabrikant manifesteert, lanceerde vandaag een oplossing.

 • 17 Oktober 2017 om 18:37

Wereldwijd draadloze verbindingen af te luisteren door wifi-lek

Onderzoekers van de Universiteit Leuven hebben vandaag een lek in de veelgebruikte WPA2-versleuteling van wifi-netwerken aangetoond. De ontdekking van de onderzoekers toont aan dat communicatie via wifi-netwerken niet veilig is. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe werd aangenomen dat dit type beveiliging juist zeer veilig was. Een definitieve oplossing van het lek moet nu van fabrikanten van computers, mobieltjes en routers komen.

 • 16 Oktober 2017 om 18:57
โŒ