[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Multimedia

Nieuwe kreeft-emoji krijgt er na klachten twee pootjes bij

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Wie wel eens appt of mailt, weet daarom de emoji's te vinden. Van lachende gezichtjes en gekleurde hartjes tot miniatuursushi. Zo'n 3.000 zijn er inmiddels, maar in de Amerikaanse staat Maine schrokken ze van een van de laatste aanvullingen.

 • 20 Februari 2018 om 15:53

Honderdduizenden eisen oud design Snapchat terug

Meer dan 600.000 mensen hebben een online petitie getekend die Snapchat oproept terug te keren naar het oorspronkelijke design.

 • 13 Februari 2018 om 09:33

Besmette voorleeshulp laat computer van slechtzienden cryptomunten delven

Ruim 4.000 websites zijn afgelopen weekeinde gekaapt. De hackers gebruikten de rekenkracht van de computers, die de sites bezochten, om cryptomunten te minen. Ook zo'n honderd Nederlandse sites raakten besmet.

 • 12 Februari 2018 om 12:44

Besmette voorleeshulp laat browser van slechtzienden cryptomunten minen

Ruim 4.000 websites zijn afgelopen weekeinde gekaapt. De hackers gebruikten de rekenkracht van de computers, die de sites bezochten, om cryptomunten te minen.

 • 12 Februari 2018 om 12:44

Jongeren: Dvd stelen erger dan onbetaald film downloaden

Jongeren vinden een dvd stelen uit een winkel erger dan een film of serie illegaal downloaden. En liegen over je leeftijd in een winkel is ernstiger dan je leeftijd online aanpassen. Dat blijkt uit onderzoek in het kader van Safer Internet Days 2018* die vandaag van start gaan.

 • 6 Februari 2018 om 06:00

En de genomineerden zijn... Famke Louise, Dylan Haegens en Anna Nooshin

Het zijn de Oscars van de Nederlandse YouTube-industrie: de VEED Awards. En vandaag is bekend geworden wie de genomineerden zijn.

 • 1 Februari 2018 om 19:15

Nepvideo van 'supermaan' 16 miljoen keer bekeken

Een nep-livestream van de 'supermaan' werd gisteren zo'n 16 miljoen keer bekeken voordat Facebook in actie kwam. De video bestond eigenlijk uit één stilstaand beeld waar windgeluiden onder gemonteerd waren om het te laten lijken of het een livestream vanuit Griekenland betrof.

 • 1 Februari 2018 om 12:57

Goed nieuws voor Mario Kart-fans: Nintendo werkt aan versie voor smartphones

Nintendo is bezig met de ontwikkeling van een Mario Kart-game voor smartphones. De laatste game in de franchise, Mario Kart 8 Deluxe, kwam vorig jaar uit voor de Switch-console. Nintendo werkt ook aan een Mario-film.

 • 1 Februari 2018 om 09:52

Slecht nieuws voor bitcoin: Facebook doet crypto in de ban

Op Facebook zijn voorlopig geen reclames voor cryptomunten en aan cryptomunten gerelateerde producten meer te zien. Volgens het sociale medium worden de producten 'vaak geassocieerd met misleidende en bedrieglijke promotiepraktijken'.

 • 31 Januari 2018 om 11:17

Facebook bant reclames voor cryptomunten

Op Facebook zijn voorlopig geen reclames voor cryptomunten en aan cryptomunten gerelateerde producten meer te zien. Volgens het sociale medium worden de producten ‘vaak geassocieerd met misleidende en bedrieglijke promotiepraktijken’.

 • 31 Januari 2018 om 11:17

Onderzoek gestart naar controversiΓ«le update die oude iPhones trager maakt

Er is een onderzoek ingesteld naar de sofware-update van Apple die oudere iPhones bewust trager maakt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil weten of Apple beleggers wel correct heeft geïnformeerd over de controversiële update.

 • 30 Januari 2018 om 21:56

'Facebook bouwt tijdlijn anders, maar zo erg is het niet'

Het Achtuurjournaal opende ermee en alle media schreven erover: de tijdlijn van Facebook gaat veranderen! Facebook gaat minder berichten van bedrijven en media tonen en meer van je vrienden. Maar zie je straks echt minder van AD.nl op Facebook? In een nieuwe aflevering van De Social Podcast praten de social media-managers van HLN.be en AD.nl over de impact van de wijzigingen.

 • 29 Januari 2018 om 20:30

Ook DigiD getroffen door DDoS-aanval

Ook overheidswebsite DigiD is vandaag getroffen door een storing. De oorzaak is een nieuwe DDoS-aanval, waardoor burgers ruim een uur lang niet of nauwelijks de toegang meer hadden tot dit digitale overheidsloket. Met een DigiD kun je namelijk inloggen op websites van de overheid en in de zorg.

 • 29 Januari 2018 om 17:56

DDoS-aanval plaagt online bankieren ABN-Amro

De website van ABN Amro is deze avond moeilijk bereikbaar geweest vanwege een DDoS-aanval. Door de aanval werden ook betalingsmogelijkheden als internetbankieren en het gebruik van iDeal via de bank bemoeilijkt. Enige tijd was de website zelfs geheel ontoegankelijk.

 • 16 Januari 2018 om 22:07

Nep 'Microsoft-helpdesk' licht Nederlanders voor 7 miljoen op

Een internationale groep criminelen, die zich voordoet als medewerkers van de Microsoft-helpdesk, maakte in 2017 in Nederland bijna 2.000 slachtoffers. Bij elkaar zijn ze voor zo'n 7 miljoen euro opgelicht. Eén van de slachtoffers werd voor 98.000 euro opgelicht, zo blijkt uit cijfers van de politie.

 • 16 Januari 2018 om 17:27

FBI klaagt over moeilijk te kraken iPhones

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI is zo gefrustreerd over Apple’s strenge beveiliging van de iPhone, dat een medewerker hen deze week tijdens een conferentie 'eikels' noemde. De Apple-producten zijn volgens hem het werk van een 'duivels genie'.

 • 13 Januari 2018 om 02:59

Internetproviders moeten downloadsite Pirate Bay blokkeren

Internetproviders KPN, T-mobile, Tele2, Zeelandnet en CAIW moeten binnen tien dagen de downloadsite The Pirate Bay (TPB) blokkeren. Dat heeft de rechtbank Midden- Nederland beslist, meldt Stichting Brein, die opkomt voor de belangen van eigenaren van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

 • 12 Januari 2018 om 18:44

Facebook gaat je tijdlijn helemaal anders opbouwen: dit is wat er precies verandert

Facebook zal een aantal grote veranderingen ondergaan. Het medium wil voortaan meer de nadruk leggen op 'betekenisvolle sociale interacties'. Mensen krijgen meer updates te zien van vrienden en familie, in plaats van bijvoorbeeld restaurants in de omgeving of beroemde mensen.

 • 12 Januari 2018 om 05:35

'Uber had geheim computerprogramma tegen overheidscontrole'

Taxidienst Uber zou in het verleden met een geheim computerprogramma systemen hebben vergrendelend bij invallen van overheidsdiensten. Dat moest bij deze inspecties informatie uit handen van overheden houden, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Uber zou het ook hebben gebruikt bij een controle van het kantoor in Amsterdam.

 • 11 Januari 2018 om 18:44

Van slimme slip tot slim zonnen-clip: dit zijn de Hollandse gadgets op de CES in Las Vegas

Ruim vijftig Nederlandse start-ups tonen vanaf morgen hun nieuwste innovaties en gadgets op de CES in Las Vegas, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Het AD zet 10 coole Hollandse snufjes op een rij.

 • 8 Januari 2018 om 19:36
❌