[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Multimedia

Storing legt deels internetproviders T-Mobile, XS4ALL en KPN plat

Door een grote storing bij het internetwerk van KPN ligt een groot deel van XS4ALL en T-Mobile vanochtend plat. Volgens een woordvoerder van XS4ALL hebben zeker 35.000 klanten geen verbinding met internet.

 • 28 Oktober 2018 om 10:45

Data bezoekers Tomorrowland 2014 op straat na lek bij organisator

De organisatoren van het Belgische dancefestival Tomorrowland hebben vandaag een e-mail gestuurd naar 64.007 festivalgangers die in 2014 een kaartje kochten voor het evenement om hen te informeren over een datalek.

 • 27 Oktober 2018 om 12:40

iPhone XR slaat brug tussen nieuw en vertrouwd

Na de iPhone XS en grote broer de XS Max is sinds afgelopen week ook ‘budgetversie’ iPhone XR verkrijgbaar. Smartphone-expert Arnoud Wokke van Tweakers ziet een iPhone die slechts een beetje minder is en op sommige punten zelfs beter.

 • 24 Oktober 2018 om 18:17

Facebook laat nepadvertenties over verkiezingen door

Kwaadwillenden kunnen vrij eenvoudig nepadvertenties verspreiden op Facebook en zo proberen bijvoorbeeld verkiezingen te manipuleren. Dat ontdekte het tv-programma Brandpunt+.

 • 19 Oktober 2018 om 13:01

Flink zweten รฉn dokken om te lijken op je favoriete gamepersonage

Maandenlang werken aan één levensecht kostuum, waardoor je sprekend lijkt op je favoriete serie- of gamepersonage. Cosplay heet het en het wint wereldwijd aan terrein. Zwollenaar Lindy de Klerk (28) houdt zich al zes jaar bezig met cosplay, en kan niet wachten haar nieuwste creaties te laten zien tijdens het nieuwe gaming-event Tweakers Gaming Live.

 • 18 Oktober 2018 om 15:17

eBay klaagt Amazon aan voor stiekem werven verkopers

Veilingsite eBay heeft in de Amerikaanse staat Californië zijn grote concurrent Amazon aangeklaagd. Het handelsplatform stapt naar de rechter omdat het bedrijf vindt dat Amazon op illegale wijze verkopers probeerde te werven, zo meldt de BBC.

 • 18 Oktober 2018 om 02:06

Berichtje met vreemd teken brengt Playstation 4 flink in de war

Gamers met een Playstation 4 worden geplaagd door een bericht dat de spelconsole vast laat lopen. Een vreemd karakterteken blijkt de boosdoener. Tot overmaat van ramp start de PS4 na het vastlopen en herstarten in een zogenaamde bootloop terecht, waardoor de spelcomputer zichzelf blijft herstarten. Geadviseerd wordt berichten van vreemden niet te openen.

 • 15 Oktober 2018 om 11:00

Snapchat komt met gezichtsfilters voor katten

Katteneigenaren opgelet! Snapchat lanceerde gisteren gezichtsfilters voor katten. De nieuwe optie werd lovend ontvangen.

 • 14 Oktober 2018 om 09:07

E-sporter Louis: grootverdiener met digitaal kaartspel

20 jaar oud, de hele wereld overvliegen en geld verdienen door competitie-gamen. Het is het leven van de 20-jarige Louis Bremers. Onder de noemer ‘Mitsuhide’ verovert hij met het spel Hearthstone de harten van e-sportfans, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. ,,Ik heb mijzelf zeker een half jaar overbelast gevoeld.'' Een interview met een Nederlandse game-celebrity, die je live kan zien tijdens het nieuwe evenement Tweakers Gaming Live.

 • 11 Oktober 2018 om 10:13

Amazon draait sollicitatierobot de nek om na discrimineren vrouwen

Amazon heeft een experiment met een sollicitatierobot stopgezet. Het systeem bleek namelijk niet zo van vrouwen te houden.

 • 10 Oktober 2018 om 11:25

Facebook onthult slimme luidspreker

Facebook heeft Portal onthuld. Een apparaat dat naast een luidspreker ook bestaat uit een intelligente camera en videoscherm. Portal is bedoeld om gemakkelijker videogesprekken mee te voeren. Het bedrijf belooft niet mee te luisteren.

 • 8 Oktober 2018 om 16:48

Instagram doet het weer

Instagram was vanochtend even onbereikbaar. De site en de app waren uit de lucht en gebruikers konden geen foto's uploaden en bekijken. De fotodienst kampte met een storing, maar het is niet duidelijk wat er precies mis was.

 • 3 Oktober 2018 om 09:55

Webwinkel blijft slecht toegankelijk voor slechtzienden en blinden

Het is nog altijd lastig voor slechtzienden en blinden om spullen te kopen bij een webshop. Dat stelt het College voor de Rechten van de Mens.

 • 2 Oktober 2018 om 16:30

Computervirus GandGrab gijzelt al duizenden Nederlandse pc's

Een ransomware-virus dat begin dit jaar opdook, infecteert steeds meer Nederlandse computers. Cybersecuritybedrijven waarschuwen voor het GandCrab-virus, dat computerbestanden 'gijzelt'. Verwijderen van het virus blijkt lastig, omdat de makers het continu vernieuwen.

 • 29 September 2018 om 11:40

Borsten in Fortnite zorgen voor opschudding, excuus van producent

Het zesde seizoen van de ongekend populaire game Fortnite is uit. De komst van de update ging gepaard met een onbedoelde en volgens ontwikkelaar Epic Games beschamende 'feature'. Door een softwarefoutje schudden de borsten van personage Calamity iets te nadrukkelijk heen en weer.

 • 28 September 2018 om 21:50

Hacker heeft het gemunt op Facebookprofiel Mark Zuckerberg

De Taiwanese hacker Chang Chi-yuan gaat dit weekend proberen de Facebookpagina van Mark Zuckerberg te hacken. Zijn poging is live te volgen via een stream.

 • 28 September 2018 om 16:29

IPhone-gebruikers schrikken van hun schermtijd

In iOS 12, het nieuwste besturingssysteem van Apple, zit de nieuwe functie schermtijd. Afgelopen zondag kwamen de eerste weekrapporten over het schermgebruik en gebruikers schrikken ervan.

 • 26 September 2018 om 19:10

'Consumenten lekken massaal informatie via telefoon en tablet'

Consumenten lekken voortdurend allerlei informatie via hun telefoon, tablet en pc. Dat komt doordat de meeste Nederlanders hun apparaten niet goed hebben beveiligd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

 • 25 September 2018 om 09:56

Oprichters Instagram dienen ontslag in

De twee oprichters van Instagram hebben hun ontslag ingediend en willen de fotodeeldienst in de komende weken verlaten. Kevin Systrom en Mike Krieger hebben hun aanstaande vertrek op een blog bevestigd na berichtgeving daarover in The New York Times.

 • 25 September 2018 om 06:29

Apple maakt muziekherkenningsapp Shazam advertentievrij

Muziekherkenningsapp Shazam wordt voor alle gebruikers advertentievrij. Dat heeft Apple, het bedrijf dat de app heeft overgenomen vandaag aangekondigd.

 • 24 September 2018 om 18:19
โŒ