[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Multimedia

Onderzoek Amazon naar algoritme dat bomingrediΓ«nten aanraadde

Amazon gaat de werking van de website onder de loep nemen, nadat bekend werd dat ingrediënten voor huisgemaakte bommen samen werden aangeraden. Zo'n zelfgemaakte bom werd ook gebruikt bij de deels mislukte aanslag in de Londense metro.

 • 22 September 2017 om 14:59

Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC voor 1,1 miljard

Mobieltjesfabrikant HTC wordt deels overgenomen door Google. Het moederbedrijf van Google, Alphabet, legt daar 1,1 miljard dollar voor op tafel. De overname werd a verwacht nadat de handel in aandelen HTC voor vandaag werd stilgelegd. Er zou een 'grote aankondiging' aankomen.

 • 21 September 2017 om 08:24

Vooral meisjes slachtoffer van online pesten

Meisjes worden veel vaker online gepest dan jongens. Jongens lossen hun meningsverschillen veel fysieker op.

 • 18 September 2017 om 02:11

EΓ©n op de acht tienermeiden wordt online gepest

Meisjes worden veel vaker online gepest dan jongens. Jongens lossen hun meningsverschillen veel fysieker op.

 • 18 September 2017 om 02:11

60.000 handtekeningen voor referendum aftapwet

De mensen die willen dat er een referendum komt over de nieuwe aftapwet hebben inmiddels meer dan 60.000 handtekeningen binnengehaald. Om de raadgevende volksraadpleging te kunnen afdwingen, moeten voor 16 oktober zeker 300.000 mensen hebben getekend.

 • 16 September 2017 om 21:51

Russische anti-virus software taboe voor Amerikaanse overheid

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft woensdag federale overheidsdiensten en agentschappen opgedragen plannen te maken om IT-producten van Kaspersky Lab te verwijderen. De Amerikanen zijn bezorgd over mogelijke banden met Russische inlichtingendiensten.

 • 13 September 2017 om 22:38
 • 12 September 2017 om 21:47

Teruglezen: Apple presenteert nieuwe iPhones

Alle ogen waren vanavond gericht op Apple, dat tien jaar na de introductie van de iPhone de nieuwste varianten presenteerde. Daarnaast had de techgigant nog een aantal andere nieuwe snufjes om met de wereld te delen. Lees alles hieronder terug.

 • 12 September 2017 om 18:36

LIVE: Apple presenteert nieuwe iPhones

Alle ogen zijn vanavond gericht op Apple, dat tien jaar na de introductie van de iPhone de nieuwste varianten presenteert. Daarnaast heeft de techgigant nog een aantal andere nieuwe snufjes om met de wereld te delen. Volg alles hieronder in ons liveblog.

 • 12 September 2017 om 18:36

Russische Facebookaccounts kochten Amerikaanse verkiezingsadvertenties

Via accounts die waarschijnlijk vanuit Rusland werden onderhouden zijn op Facebook duizenden politieke advertenties verspreid tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar. Facebook heeft dat woensdag zelf bekendgemaakt. De advertenties verwezen naar 470 niet-authentieke accounts en pagina's die inmiddels zijn verwijderd.

 • 7 September 2017 om 02:25

De nieuwste techgadgets van de IFA-beurs in Berlijn

Een pen die vlekken verwijdert met geluid, een razendsnelle oven, een vibrator met een playlist: Op de IFA-beurs in Berlijn, 's werelds grootste elektronicabeurs, presenteren 1.800 fabrikanten hun innovaties. Dit zijn de zeven opvallendste tech-trends van 2017 volgens besteproduct.nl.

 • 6 September 2017 om 12:44

Smartphone kapot? Boeven kunnen meegluren via nieuw scherm

Het vervangen van een kapot telefoonscherm is niet zonder risico. Displays kunnen worden vernieuwd door schermen met een chip waarmee hackers meekijken en wachtwoorden achterhalen. Hiervoor waarschuwen wetenschappers van de Israëlische Ben-Gurion Universiteit.   

 • 31 Augustus 2017 om 13:14

PokΓ©mon Go is verleden tijd dankzij nieuwe zombie-app

Voor iedereen die helemaal klaar is met het achtervolgen van Pokémon, komen de makers van de serie The Walking Dead met een nieuwe app: The Walking Dead: Our World. Hierin ga je het gevecht aan met zombies uit de populaire serie. De Amerikaanse televisiezender AMC en game-ontwikkelaar Next Games kondigden het spel gisteren aan met een bloedstollende trailer. De app werkt met de techniek augmented reality - zombies verschijnen op je telefoonscherm alsof ze echt voor je neus staan. Augmented reality werd razend populair dankzij het spel Pokémon Go. Op de site van de app staat dat het spel 'binnenkort' verschijnt.

 • 31 Augustus 2017 om 11:03

Helft Android-telefoons 'onveilig' vanwege verzuimen updates

De helft van de smartphones met het Android-besturingssysteem blijft achterlopen met beveiligingsupdates van de telefoons. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Slechts 5 procent van de Android-smartphones beschikt over de meest recente veiligheidsupdate van augustus, 11 procent heeft de update van juli van dit jaar.

 • 31 Augustus 2017 om 07:27

Honderden miljoenen e-mailadressen gelekt: zijn jouw gegevens nog veilig?

Miljoenen e-mailadressen en wachtwoorden zijn bij mogelijk het grootste lek ooit verschenen op internet. Een kapotte 'spambot' heeft de gegevens op het internet gegooid en daarmee alle betrokkenen in gevaar gebracht, zo melden Britse media.

 • 31 Augustus 2017 om 00:49

Mario's transfer naar Ubisofts Rabbids pakt super uit

Nintendo's boegbeeld in een game gedomineerd door Ubisofts melige ADHD-konijnen? Op papier klinkt dat als het recept voor een lelijk misbaksel. Maar verrassing: Mario + Rabbids Kingdom Battle blijkt een onverwacht lekkere game.

 • 29 Augustus 2017 om 19:25

Zo ziet Success Kid er nu uit

Een foto van de jonge Sammy Griner op het strand van Florida werd tien jaar geleden een grote hit op internet. Om het jubileum van de karakteristieke plaat te vieren, heeft Sammy hem dit weekend opnieuw gemaakt.

 • 27 Augustus 2017 om 22:53

Facebook en Instagram even plat na wereldwijde storing

Wie deze middag even op Facebook wilde kijken liep tegen verschillende problemen aan. Het sociale netwerk had wereldwijd te kampen met bereikbaarheidsproblemen. 'Facebook is snel weer online', kregen mensen die nog moeten inloggen te zien. Ook Instagram, eigendom van het Amerikaanse bedrijf, kende soortgelijke problemen.

 • 26 Augustus 2017 om 15:56

FHM onder vuur na ongevraagd plaatsen Tinderfoto's 'mooiste Vlaamse meisjes'

Een aantal Vlaamse vrouwen is op z'n zachtst gezegd not amused vanwege een publicatie van mannensite FHM. Die plaatste hun Tinderfoto's ongevraagd in een reeks met 'mooiste Vlaamse meisjes'.

 • 23 Augustus 2017 om 12:15

Britse aanklagers willen strengere straffen voor online haat

Online haat en belediging moet net zo streng gestraft worden als 'gewone' vergrijpen buiten het internet. Dit laat het Britse Openbaar Ministerie vandaag weten in een nieuwe serie richtlijnen voor het behandelen van 'hate crimes'. 

 • 21 Augustus 2017 om 14:17
❌