[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderED - Multimedia

'De man achter' @NS_Online: we maken ook weleens een enorme uitglijder

De NS krijgt elke dag duizenden berichten binnen via social media. Elke hulpvraag, klacht of grappige opmerking wordt bekeken. Met de gegevens kunnen we bijvoorbeeld besluiten in welke trein meer zitplaatsen moeten komen, legt Gerjan Vasse (NS) in de nieuwste aflevering van De Social Podcast uit. Hij is verantwoordelijk voor de digitale reputatie van het spoorwegbedrijf.

 • 20 Juni 2018 om 21:54

Instagram gaat strijd aan met YouTube: voortaan lange video's mogelijk

Het sociale platform Instagram laat voortaan filmpjes toe die langer zijn dan een minuut. Op het nieuwe onderdeel IGTV, kort voor Instagram Television, kunnen gebruikers video's plaatsen van maximaal een uur lang. Daarmee hoopt de fotoapp van moederbedrijf Facebook gebruikers weg te kapen bij het grootste videoplatform YouTube.

 • 20 Juni 2018 om 22:27

De NS krijgt dagelijks 2000 tweets binnen, heel vaak over zitplaatsen

De NS krijgt elke dag duizenden berichten binnen via social media. Elke hulpvraag, klacht of grappige opmerking wordt bekeken. Met de gegevens kunnen we bijvoorbeeld besluiten in welke trein meer zitplaatsen moeten komen, legt Gerjan Vasse (NS) in de nieuwste aflevering van De Social Podcast uit. Hij is verantwoordelijk voor de digitale reputatie van het spoorwegbedrijf.

 • 20 Juni 2018 om 21:54

1200 Instagramvolgers? Dat is dan tien euro

Mensen hebben veel over voor volgers, comments en likes op Instagram. Zanger Dotan hielp zijn account een handje en ging hier uiteindelijk diep voor door het stof. Hij is niet de enige. Ook 'Jan met de pet' koopt voor een tientje al gauw 1200 nieuwe volgers.

 • 20 Juni 2018 om 16:34

Nederland loopt voorop met het maken van apps

Nederland scoort met apps. Dat blijkt uit vandaag door Apple bekendgemaakte cijfers. Ons land neemt de vierde positie op de Europese mobiele markt in. In tien jaar dat de Appstore nu bestaat werden in Europa 1,5 miljoen banen gecreëerd. Appontwikkelaars verdienden meer dan 20 miljard euro.

 • 14 Juni 2018 om 16:27

Meisje (9) verslaafd aan Fortnite: plaste in broek om door te blijven gamen

Een Brits gezin waarschuwt voor het videospel Fortnite nadat hun dochter zo verslaafd raakte dat het kind een afkickprogramma moest volgen. Het negenjarige meisje speelde dagelijks stiekem urenlang door tot in de nacht.

 • 10 Juni 2018 om 17:18

Korte enquΓͺte: Jonge kinderen en (on)veiligheid van sociale media

Kinderen zijn steeds jonger (vanaf 8 jaar of zelfs jonger) actief op sociale media, en dan meestal op platforms of apps waar hun ouders minder of niet bekend mee zijn, zoals Musical.ly, Snapchat en Instagram. Uit onderzoek van Norton Cyber Security uit 2017 blijkt dat 91 procent van de Nederlandse ouders zich zorgen maken over de online veiligheid van hun kinderen, maar mogelijk niet weten hoe ze te beschermen.

 • 7 Juni 2018 om 11:04

Facebook gaf telefoonmakers inzicht in data van gebruikers en hun vrienden

Facebook heeft producenten van telefoons en andere apparaten toegang gegeven tot data van gebruikers en hun vrienden. Dat meldt de New York Times. Facebook zou daarmee een Amerikaanse wet hebben overtreden.

 • 4 Juni 2018 om 11:19

Podcast met de enige Nederlandse hoogleraar Social Media

De enige Nederlandse hoogleraar Social Media, Peter Kerkhof, is verbaasd over de verbazing die ontstond na de onthulling rond Cambridge Analytica. Dat zegt hij in een nieuwe aflevering van De Social Podcast. In de podcast gaat Kerkhof in op de goede en slechte kanten van social media, wetenschappelijk onderzoek naar social media en hoe bedrijven hier gebruik van maken.

 • 4 Juni 2018 om 10:19

Bedenker videogame Pong overleden

De Amerikaan Ted Dabney, die in het begin van de jaren zeventig de mythische videogame Pong bedacht, is eind vorige week op 81-jarige leeftijd overleden. Dabney stond ook mede aan de wieg van spelcomputerproducent Atari.

 • 2 Juni 2018 om 01:15

Tieners massaal weg van Facebook

Tieners verlaten in groten getale Facebook. Ze kiezen in plaats daarvan voor ander sociale media zoals Snapchat en Instagram. Dat blijkt uit een onderzoek van het onafhankelijke Amerikaanse Pew-onderzoekscentrum.

 • 2 Juni 2018 om 04:39

Bedenker 'eerste' videogame Pong overleden

De Amerikaan Ted Dabney, die in het begin van de jaren zeventig de mythische videogame Pong bedacht, is eind vorige week op 81-jarige leeftijd overleden. Dabney stond ook mede aan de wieg van spelcomputerproducent Atari.

 • 2 Juni 2018 om 01:15

Google-deurbel filmt ook voorbijgangers: zorgen om privacy

De introductie van een nieuwe deurbel met ingebouwde HD-camera, roept nieuwe zorgen om de privacy op. Argeloze bezoekers, passanten en de overburen kunnen zonder dat ze het door hebben worden gefilmd. En de beelden kunnen ook nog eens worden opgeslagen.

 • 31 Mei 2018 om 20:18

Afgeluisterd door een Amazon-luidspreker, het overkwam dit gezin

Een familie uit Portland heeft contact gezocht met Amazon om te onderzoeken hoe een privégesprek in hun huis kon worden opgenomen door de spraakgestuurde slimme luidspreker Alexa van Amazon, en worden doorgestuurd naar willekeurige personen uit een contactlijst van het gezin.

 • 25 Mei 2018 om 03:00

Detroit: Become Human - Niets menselijks is deze robots vreemd

PlayStations nieuwe paradepaardje is eigenlijk een game voor mensen die niet van games houden, maar liever een film of een serie wegtikken. Om preciezer te zijn: mensen die niet genoeg krijgen van de robots en de sciencefiction-filosofieën van Blade Runner en Westworld.

 • 24 Mei 2018 om 14:00

PlayStation 5 pas in 2021 in de schappen

PlayStation fans moeten nog een paar jaar wachten op de PlayStation 5: Sony meldt dat ze nog minimaal drie jaar nodig hebben voordat de opvolger van de PlayStation 4 in de schappen ligt. Dat vertelt Sony-topman Tsuyoshi Kodera aan The Wall Street Journal.

 • 24 Mei 2018 om 13:35

Ontwikkelaar Fortnite geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld weg

De ontwikkelaar van de populaire onlinegame 'Fortnite' - Epic Games - gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.

 • 22 Mei 2018 om 11:12

Zuckerberg legt toch in het openbaar verantwoording af aan Europees Parlement

Het gesprek dat het Europees Parlement morgen heeft met Facebook-CEO Mark Zuckerberg zal toch openbaar zijn. Volgens parlementsvoorzitter Antonio Tajani is de topman akkoord gegaan met een livestream van de zitting.

 • 21 Mei 2018 om 10:16

Mark Zuckerberg komt naar Europees parlement om zich te verantwoorden

Facebooktopman Mark Zuckerberg komt naar het Europees parlement om zich te verantwoorden voor het schandaal rond Cambridge Analytica. Dat bevestigt parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Wanneer Zuckerberg precies langskomt, is nog niet bekend. Wel vindt de sessie achter gesloten deuren plaats.

 • 16 Mei 2018 om 17:24

Facebook blokkeert 200 apps om mogelijk misbruik gegevens

Facebook heeft 200 apps geblokkeerd omdat ze mogelijk misbruik maken van gebruikersgegevens. Dat meldt Facebook in een blog.

 • 14 Mei 2018 om 17:55
❌