[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderFoon4u.nl

Samsung’s opvouwbare smartphone wordt peperduur!

Door Jelmer Penninga

Vorige week liet Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone zien tijdens een conferentie. Nu gaan de eerste geruchten over wat deze innovatieve smartphone moet gaan kosten. Je voelde hem waarschijnlijk al aankomen, hij wordt peperduur!

Een echte presentatie of lancering was het niet afgelopen week. Samsung liet in het half donker een eerste glimp zien van zijn nieuwe opvouwbare smartphone. Dat de telefoon opvouwbaar is weten we, maar andere specificaties zijn niet bekend gemaakt. Ook in de geruchten stroom is het nog vrij stil over de specs. Wel gaat al een naam in de ronde. De nieuwe Samsung gaat waarschijnlijk Galaxy F heten, waarbij de F voor Foldable staat.

Samsung Galaxy F

En dan de prijs. Volgens een Koreaanse bron gaat de Galaxy F maar liefst 2 miljoen Won kosten. Omgerekend komt dat uit op ongeveer 1700 euro.

Uiteraard kosten innovaties geld en daarom verbazen wij ons niet over deze prijs. Fabrikanten zijn al jaren bezig met flexibele beeldschermen en deze investeringen moet worden terug verdiend.
Onder andere dus Samsung, maar ook LG en Sony hebben een prototype laten zien van flexibele schermen. Wij verwachten dat niet alleen Samsung met een opvouwbare smartphone komt. Concurrentie is goed en zal hopelijk de prijs drukken. Daarnaast verwachten we dat de prijs in het begin heel hoog zal zijn, maar daarna zal afnemen.

Verwacht wordt dat de Galaxy F in Q1 of Q2 van 2019 gelanceerd gaat worden. Heb je serieuze interesse in deze telefoon dan kan je dus nu al beginnen met sparen. Zodra prijzen bekend zijn kan je ze bij ons vergelijken.

bron en beeld: Apparata

Is dit de nieuwe Nokia 9 met acht camera’s?

Door Jelmer Penninga

Al ongeveer een jaar gaan er geruchten over een Nokia 9. In de lijn van nieuwe Nokia toestellen zou dit het topmodel moeten worden van Nokia moederbedrijf HMD Global. Nu zijn er nieuwe renders gemaakt op basis van alle geruchten die op dit moment bekend zijn. Meest opvallende zijn de 8 camera’s van de Nokia 9.

De nieuwe renders zijn gemaakt door de website 91mobiles.com in samenwerking met @onleaks, het twitterkanaal dat regelmatig nieuws lekt over nieuwe mobiele telefoons.

Interessant detail zijn de maar liefst 8 camera’s waarmee de Nokia 9 waarschijnlijk wordt uitgerust. Twee selfiecamera’s op de voorkant en maar liefst 6 camera’s op de achterkant. Wat de functie van al deze camera’s is blijft gissen. Belangrijkste functie’s zijn wel te raden. Een telefotolens, groothoeklens en dieptecamera. Waar de andere camera’s dan voor dienen blijft een klein raadsel. Op de renders is te zien dat de camera’s zijn geplaatst in een penta-camera opzet. Hieronder zie je verschillende renders afbeeldingen van de Nokia 9.

Meer Nokia 9 details

Naast de 8 camera’s zijn er meer geruchten over de specificaties van de Nokia 9. Waarschijnlijk dat de Nokia 9 wordt uitgerust met een 5,9 inch beeldscherm met eenQHD resolutie. De Nokia 9 wordt aangedreven door een Snapdragon 845 processor. Het geheugen zal waarschijnlijk gaan bestaan uit 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Ook de afmetingen zijn al uitgelekt. Het toestel gaat 155 x 75 x 7,9 millimeter groot zijn.

Wanneer de Nokia 9 gelanceerd gaat worden is nog niet bekend. Eerdere geruchten spraken over eind 2018, maar de laatste geruchten hebben het over begin 2019. Enige wat we kunnen doen is afwachten.

Nokia 9 render video

bron en afbeeldingen: 91mobiles.com en @onleaks

Samsung hint naar smartphone met opvouwbaar beeldscherm

Door Jelmer Penninga

In een nieuwe teaser op Facebook hint Samsungt naar een opvouwbaar smartphone. De Facebookpagina Samsung Mobile is de officiele Facebook pagina voor Samsung’s mobile devices. Verwacht wordt dat deze hint meer gestalte gaat krijgen de komende tijd.

Al tijden gaan geruchten dat een opvouwbare smartphone er gaat komen. Er zijn verschillende prototype’s getoond, maar nog geen enkele fabrikant heeft tot nu toe een opvouwbare smartphone naar de consumenten-markt gebracht. Verschillende beeldscherm fabrikanten, zoals Samsung, Sony en LG hebben al een prototype laten zien en verwacht wordt dat de eerste opvouwbare smartphone snel gelanceerd gaat worden. Misschien nog dit jaar en anders volgend jaar.

Hoe de smartphone’s met flexibel beeldscherm er precies uit gaan zien is nog de vraag. Waar komt precies de vouw? Of komt er een andere toepassing. Er zijn prototype’s gezien waarbij het beeldscherm opgerold werd. Een flexibel beeldscherm maakt veel verschillende toepassingen mogelijk.

Kijken we goed naar de afbeelding van Samsung dan wekt het de suggestie dat het gaat om een opvouwbare smartphone in de volle lengte. Eerder werden al renders gemaakt op basis van schetsen en patenten, zoals deze afbeelding:

Samsung Galaxy F

Geruchten gaan dat deze nieuwe telefoon de Samsung Galaxy F gaat heten, waarbij de F voor Foldable staat. Aanstaande woensdag start Het SDC, Samsung Developer Conference. Wellicht dat tijdens deze conferentie meer details aan het licht gaan komen. Mocht dit zo zijn dan laten we het je weten.

(Via)

OnePlus lanceert de nieuwe OnePlus 6T

Door Jelmer Penninga

Gisteren heeft OnePlus zijn nieuwe paradepaardje gelanceerd, de OnePlus 6T. De geruchten gingen al lange tijd en Oneplus gaf zelf ook regelmatig teasers dat de 6T er aan zat te komen. Gisteren was de presentatie in New York en werden details van de nieuwe OnePlus smartphone onthuld.

OnePlus 6T specificaties

OnePlus 6T

Eigenlijk waren alle details al zo goed als bekend. Bij de lancering werd weinig nieuws onthuld. Neemt niet weg dat OnePlus weer een prima telefoon brengt voor een redelijke prijs. De OnePlus komt met een 6,41 inch AMOLED beeldscherm van Samsung. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Onder het beeldscherm vinden we een vingerafdrukscanner. Deze nieuwste generatie vingerafdrukscanners is helemaal onzichtbaar. De OnePlus 6T is één van de eerste met deze nieuwe vingerafdrukscanner onder het beeldscherm.

De OnePlus 6T wordt aangedreven door een supersnelle 2,8Ghz processor met 8 rekenkernen (octa-core). Wat betreft opslag valt er niet veel te klagen. De 6T komt standaard met een opslag capaciteit van 128GB en een werkgeheugen van 6GB. Voor een meerprijs kan je ook kiezen voor een opslag van 256GB en een werkgeheugen van maar liefst 8GB.

De camera van de 6T is wat resolutie betreft niet veel veranderd ten opzichte van de OnePlus 6. Op de achterzijde een 16 en 20 megapixel camera. De camera is wel sterk verbeterd en kan met minder licht scherpe foto’s maken. Op de voorkant treffen we een 16 megapixel selfiecamera.

Zoals gezegd krijg je veel smartphone voor een redelijke prijs. De OnePlus 6T met 128GB opslag en 6GB werkgeheugen gaat over de toonbank voor 559 euro. Wil je de variant met 256GB opslag en 8GB werkgeheugen dan moet je 639 euro neerleggen. De OnePlus 6T is vanaf 6 november verkrijgbaar via OnePlus en de bekende webshops.

OnePlus 6T video

Nokia nieuws: Nokia 8.1 gespot en Nokia 7.1 nu verkrijgbaar met korting

Door Jelmer Penninga

Een aantal nieuwtjes over Nokia deze week. Eerder dan verwacht is de nieuwe Nokia 7.1 vanaf vandaag verkrijgbaar bij de verschillende winkels en webshops met een leuke cashback actie. Daarnaast is er een nieuw toestel opgedoken in de benchmark test van Geekbenck. Waarschijnlijk dat het om de nog niet aangekondigde Nokia 8.1 gaat.

Nokia 7.1 verkrijgbaar met cashback

De nieuwe Nokia 7.1 is vanaf deze week verkrijgbaar en Nokia begint meteen met een leuke actie. Koop nu de Nokia 7.1 en je krijgt 50 euro cashback. Hiervoor moet je een formulier invullen en opsturen, waarna de 50 euro automatisch op je rekening wordt terug gestort.

Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is een mooie middenmoter voor een prima prijs. De Nokia 7.1 is uitgerust met een 5,84 inch IPS LCD display met een resolutie van 1080 x 2280 pixels. Het scherm is beeldvullend met een zogenaamde notch aan de bovenkant. Onder de motorkap vinden we een 1,8Ghz processor met 8 rekenkernen (octa-core). Het geheugen is bestaat uit 32GB opslag geheugen en 3GB aan werkgeheugen (RAM). Voor mooie foto’s is de Nokia 7.1 uitgerust met 12 en 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde.

Nokia 8.1 (?) duikt op in snelheidstest van Geekbench

Nog een nieuwe Nokia gaat wellicht binnenkort het levenslicht zien. In de snelheidstest van Geekbench is een tot nu toe nog onbekende Nokia opgedoken. Geruchten gaan dat het hier om de nog niet aangekondigde Nokia 8.1 gaat. Deze nieuwe Nokia zou worden uitgerust met een 2.2GHz processor en worden ondersteunt door 4GB werkgeheugen. Geruchten zijn heel vaag, omdat Geekbench niet veel details onthuld. We weten nog niets over een beeldscherm of camera’s en dergelijke. Uiteraard ligt het in de lijn der verwachten dat er een opvolger komt van de Nokia 8 (Sirocco) en dat deze Nokia 8.1 net iets betere specificaties heeft dan de Nokia 7.1. Weten we meer, dan laten we je het weten.

Nokia 7.1 video

 

 

Tele2 introduceert sim only speciaal voor kinderen

Door Jelmer Penninga

Als eerste mobiele provider presenteert Tele2 een sim only abonnement die ouders speciaal voor hun kinderen kunnen afsluiten. Met het abonnement kunnen kinderen onbeperkt bellen naar 3 nummers en hebben ze 1GB databundel. Kosten voor dit abonnement zijn 7 euro per maand.

Het abonnement heeft een datalimiet van 1GB, bellen kost 0,15 per minuut. Er zijn drie nummers in te stellen waarmee onbeperkt gebeld kan worden. Deze nummers zijn eens per maand te wijzigen met de Tele2 app. In de Tele2 app is ook het verbruik te monitoren.
Het abonnement heeft een belplafond van 10 euro. Hierna is het niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of te internetten. Ook de drie onbeperkte nummers zijn dan niet meer te bellen. Wel kan het abonnement dan nog telefoontjes en sms’jes ontvangen. Het is mogelijk om extra data bij te kopen of het belplafond te verhogen.

Dit nieuwe Tele2 abonnement is dus speciaal voor kinderen. De abonnementsduur is 12 maanden en de aansluitkosten zijn €15,- Naast dit abonnement zijn er natuurlijk nog meer goedkope abonnementen mogelijk. Ook aanbieders zoals Simpel, Youfone en Simyo hebben goedkope sim only abonnementen. Deze zijn niet speciaal voor kinderen, maar wel erg goedkoop.

Tip: Het vergelijken van goedkope sim only abonnementen kan je inzicht geven in de prijs die je kwijt bent voor een sim only abonnement.

bron: Tele2

Gerucht: Samsung Galaxy Note 10 krijgt beestachtig groot beeldscherm van 6.66 inch

Door Jelmer Penninga

De Samsung Galaxy Note 9 is nog maar net gelanceerd of de eerste geruchten over zijn vermoedelijke opvolger, de Samsung Galaxy Note 10, gaan al de ronde. Een eerste gerucht is dat het beeldscherm weer groter wordt, namelijk 6,66 inch. Het duivelse getal is niet bewust gekozen, maar gaat nu al over het internet als beestachtig groot.

Samsung Galaxy Note 10De Samsung Galaxy Note 9

De geruchten komen vanuit insiders van Samsung. In Korea heeft Samsung zijn beeldscherm fabriek de opdracht gegeven om dit grote beeldscherm te gaan ontwikkelen. De grote van het beeldscherm ligt wel in lijn der verwachtingen. Geruchten gaan dat de Samsung Galaxy S10, en dan de Galaxy S10 Plus, een beeldscherm gaat krijgen van 6,44 inch. De huidige Galaxy Note 9 heeft een scherm van 6,4 inch. Aangezien de Note-serie het grootst is zal de Galaxy Note 10 deze 6,44 inch moeten gaan overtreffen.

Daarnaast is er ook nog de concurrentie. Samsung houdt natuurlijk zijn belangrijkste belager Apple goed in de gaten. De nieuwe iPhone Xs Max heeft een 6,5 inch beeldscherm. In een recente reclame van Samsung is duidelijk te zien dat de Galaxy het alternatief is voor de iPhone en dat er duizend-en-één redenen zijn om nu over te stappen. Dan moet de bigger, better, faster belofte natuurlijk wel waargemaakt worden.

Het is nog wel even wachten op dit beestachtige beeldscherm in combinatie met een Samsung Galaxy Note 10. Volgende jaar september zal waarschijnlijk de release van deze nieuwe smartphone gaan plaatsvinden. Ondertussen houden we je op de hoogte.

De Samsung reclame: Switch to Galaxy

Huawei Mate 20 pro prijzen en specificaties lekken uit

Door Jelmer Penninga

Volgende week wordt de presentatie van de nieuwe Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro verwacht. Of daar veel nieuws wordt verteld is nog maar de vraag. Een lek onthult vrijwel alle details van de nieuwe Huawei Mate 20 Pro. Inclusief de verwachte prijzen van de nieuwe topper van de Chinese smartphone fabrikant.

Huawei Mate 20

de Huawei Mate 20 Pro zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgerust met een 6.39 inch beeldscherm. Deze heeft een resolutie van 1440 x 3120 pixels. Een zelfde scherm is ook te vinden in de LG G7 ThinQ en de LG V40 ThinQ. Het geheugen zal bestaan uit 6GB RAM en 128GB opslagruimte, of 8GB RAM en 256GB of 512GB opslag. Als we de renders mogen geloven krijgt de Huawei Mate 20 drie camera’s op de achterkant. Dit zijn een 40 megapixel standaard camera, een 20 megapixel telephoto camera en een 8 megapixel ultra-wide camera. Op de voorkant een 24 megapixel selfie-camera.

Verder wordt de Huawei Mate 20 Pro uitgerust met een 4200 mAh batterij en is de Mate 20 pro water- en stofdicht.

De goedkoopste variant van de Huawei Mate 20 Pro zal volgens de geruchten 899 Engelse Ponden gaan kosten. Aangezien de prijs van de Euro en de Pond redelijk bij elkaar liggen kunnen we hier een zelfde prijs in Euro’s verwachten. De Huawei Mate 20 serie gaat bestaan uit de al gelanceerde Huawei Mate 20 Lite en de nog komende Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Naast deze opvolgers van de Mate 10 serie gaan er ook geruchten over een speciale game variant, de Huawei Mate 20X. Of deze er werkelijk komt gaan we volgende week meemaken.

Samsung onthult Galaxy A9 met 4 camera’s

Door Jelmer Penninga

Samsung heeft de nieuwe Samsung Galaxy A9 2018 vandaag gelanceerd. Unieke aan deze nieuwe smartphone is dat er maar liefst 4 camera’s zijn geplaatst op de achterzijde. Samsung zet hier de trend mee door dat er steeds meer camera’s worden geplaatst op de smartphones. Onlangs werd de Galaxy A7 2018 gelanceerd met drie camera’s.

Samsung Galaxy A9 2018

De Samsung Galaxy A9 2018 is het topmodel uit de A-serie van Samsung. Absolute topmodellen zijn natuurlijk de Galaxy S9 en de Galaxy Note 9. Kijken we naar de specificaties dan kan deze Galaxy A9 toch zeker meedoen met zijn grote broers. Onder de motorkap vinden we een octa-core processor die bestaat uit twee delen: 2.2Ghz quad-core en een 1.8Ghz quad-core. Wat betreft geheugen kan je kiezen uit 6GB of 8GB RAM geheugen en 128GB opslag. Deze opslag kan je uitbreiden met een Micro-SD kaart met een maximale capaciteit van 512GB. Het beeldscherm is een Super AMOLED capacitive touchscreen met een resolutie van 1080 x 2220 pixels

Uitblinkers op de Galaxy A9 2018 zijn natuurlijk de 4 camera’s op de achterzijde. De standaard camera heeft 24 megapixels en een diafragma van f/1.7. Hiermee kan je in donkere omstadigheden nog steeds een prima foto maken. Naast de standaard camera heeft de A9 een 8 megapixel ultra-wide camera, een 10 megapixel telephoto zoom camera, en een 5 megapixel camera die zorgt voor een mooie scherptediepte.

De adviesprijs van de Samsung Galaxy A9 2018 is €599,- euro. Hiermee is de A9 de duurste smartphone in de A-lijn en duurder dan zijn voorgangers. Wanneer de Samsung Galaxy A9 2018 in de winkels ligt is nog niet bekend.

OnePlus lanceert de 6T op 30 oktober

Door Jelmer Penninga

De Chinese telefoonmaker OnePlus heeft via verschillende kanalen laten weten wanneer het zijn nieuwe vlaggenschip de OnePlus 6T gaat lanceren. Dit zal gaan gebeuren op 30 oktober in New York. De lancering is ook live te volgen via het YouTube kanaal van OnePlus.

Er gaan al ruime tijd geruchten over de nieuwe OnePlus 6T. Er zijn al verschillende specificaties uitgelekt en het vermoeden was dat de 6T op 17 oktober officieel aangekondigd zou worden. Deze datum wordt het dus helaas niet, bevestigd OnePlus zelf. Of de uitgelekte specificaties wel kloppen gaan we op 30 oktober meemaken.

OnePlus 6T

Specificaties OnePlus 6T

Een gerucht dat al zo goed als bevestigd is door een topman van OnePlus is dat de 6T een vingerafdrukscanner onder het display krijgt. Deze werkt erg snel en door de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te plaatsen zijn concessies wat betreft beeldscherm en ruimte voor de scanner niet nodig.
De 6T komt met de snelste Qualqomm Snapdragon processor: de Snapsdragon 845. Wat betreft geheugen kan je kiezen voor 6GB of 8GB RAM en 64GB, 128GB of 256GB opslagruimte. Het beeldscherm wordt waarschijnlijk 6,41 inch groot met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De camera’s zullen waarschijnlijk niet verschillen van de OnePlus 6. Op de achterzijde een dual-camera met 16 en 20 megapixels. Aan de voorkant een selfie-camera van 25 megapixels.

Bekijk hieronder de teaser van de OnePlus 6T

 

❌