[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Foon4u.nl

Google adviseert zakelijke gebruikers over keuze Android-smartphone

Door Rens Blom

Het nieuwe Android Enterprise Recommended-programma van Google moet zakelijke klanten helpen een geschikte Android-smartphone te kiezen. Telefoons die aan de eisen van Google voldoen op punten als softwareondersteuning, worden opgenomen in het programma.

Google is de maker van Android en brengt jaarlijks minimaal één grote Android-update uit die nieuwe functies toevoegt. Ook verschijnen er maandelijks beveiligingsupdates die lekken in de software dichten en een Android-toestel dus veiliger maken. Het probleem is dat veel Android-smartphones niet of pas na lange tijd geüpdatet worden, wat de schuld is van de fabrikant – die neemt lang niet altijd de moeite om (tijdig) updates uit te rollen voor zijn telefoons. Google probeert er al langer voor te zorgen dat toestelmakers meer aandacht gaan besteden aan hun softwarebeleid. De nieuwste zet in die strijd is het Android Enterprise Recommended-programma, waarin smartphones worden opgenomen die volgens Google een goede keuze zijn voor zakelijke gebruikers.

Android Enterprise Recommended

Om een plekje te krijgen in Google’s lijst met aanbevelingen, moet een telefoon aan een aantal eisen voldoen. Allereerst dient het toestel over minimaal 2GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen te beschikken. De processor moet een minimale snelheid van 1,4GHz hebben en de resoluties van de camera’s moeten tenminste 2 megapixel (voorkant) en 10 megapixel (achterkant) zijn. Uiteraard dient een smartphone geleverd te worden met Google-apps. Alleen toestellen met Android 7.0 (Nougat) of hoger komen in aanmerking voor het Android Enterprise Recommended-programma. Belangrijk is dat de fabrikant een gecertificeerde telefoon minimaal drie jaar lang van beveiligingsupdates moet voorzien. Een update moet binnen negentig dagen nadat Google hem heeft uitgerold, beschikbaar zijn gemaakt voor het toestel.

De volledige lijst met eisen is te vinden op Google’s website.

Deze toestellen zijn volgens Google geschikt voor zakelijk gebruik

  • BlackBerry KEYone en Motion
  • Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, en Pixel 2 XL
  • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite, en P smart
  • LG V30 en G6
  • Motorola X4 en Z2
  • Nokia 8
  • Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact, XZ Premium, XA2, en XA2 Ultra

Volgens Google wordt de lijst met aanbevolen telefoons de aankomende weken en maanden uitgebreid. Dat is begrijpelijk: over een paar dagen start de grootste smartphoneconferentie ter wereld, waar veel nieuwe telefoons worden aangekondigd. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S9 – die vermoedelijk gecertificeerd wordt voor dit programma. Google doet geen uitspraken over welke smartphones erbij komen, maar zegt wel dat de lijst wordt geüpdatet bij de release van een nieuwe Android-versie.

Gisteren β€” 22 Februari 2018Foon4u.nl

β€˜Nederland heeft na Singapore hoogste 4G-snelheid’

Door Rens Blom

De gemiddelde snelheid van 4G-internet is van alle landen het hoogst in Singapore, gevolgd door Nederland. Ook de beschikbaarheid van 4G is goed; ons land staat op de zesde plaats. België scoort op beide onderdelen minder hoog, maar heeft merkbare vooruitgang geboekt in vergelijking met een half jaar geleden.

Dat meldt de app OpenSignal aan de hand van data die het verzamelt van gebruikers. Het gaat om data die smartphonebezitters van over de hele wereld vrijwillig naar OpenSignal sturen omdat ze zelf de app hebben geïnstalleerd. OpenSignal analyseert de ontvangen informatie en komt aan de hand daarvan twee keer per jaar met een rapport over de gemiddelde internetsnelheid en beschikbaarheid van 4G in landen.

Nederland op nummer twee

Volgens OpenSignal heeft Nederland het op één na snelste 4G-netwerk ter wereld. De gemiddelde snelheid is 42,12Mbit/s, een half jaar geleden was dat nog 38,36Mbit/s. Toen stond Nederland op de vijfde plek. De internetsnelheid van België is ook verbeterd en bedraagt nu gemiddeld 36,13Mbit/s. Met die score staat het land op de zesde plek, een half jaar geleden was dat nog een vijftiende plek.

OpenSignal heeft ook naar de beschikbaarheid van 4G gekeken en geeft Nederland een score van bijna 90 procent, goed voor een zesde plek. Een half jaar geleden was de score lager (86 procent) en de plek hetzelfde. België is in een half jaar opgeklommen van een 27ste naar een 17de plek en heeft nu een beschikbaarheid van ruim 85 procent. Dat was bij een vorige meting 74 procent.

Kritiek op OpenSignal-resultaten

Over de volledigheid van de OpenSignal-rapporten wordt al tijden gediscussieerd, aangezien het bedrijf alleen data ontvangt van vrijwilligers die de app geïnstalleerd hebben. En dat zijn over het algemeen mensen met een bovengemiddelde interesse in mobiele ontwikkelingen, zeggen critici. Het merendeel van OpenSignal’s gebruikers zou een 4G-abonnement hebben en zich in gebieden met (relatief) goede 4G-dekking bevinden. Mensen met een 4G-abonnement waarbij de maximumsnelheid wordt beperkt door de provider, zouden minder in OpenSignals rapporten voorkomen. De resultaten die het bedrijf deelt zouden daarom hoger zijn dan gemiddeld, luidt de kritiek. In Nederland is Simpel één van de providers die klanten met een 4G-abonnement een snelheidslimiet oplegt. Simpels limieten zijn 75Mbps (download) en 10Mbps (upload) , terwijl het netwerk (van T-Mobile) veel hogere snelheden aankan. T-Mobile-klanten kunnen wel op volle snelheid 4G-internetten.

Doe zelf een snelheidstest

Moraal van het verhaal: neem OpenSignals conclusies met een gezonde korrel zout en doe vooral zelf ook eens een snelheidstest met je telefoon. Er zijn meerdere apps die zo’n test (upload en download) kunnen uitvoeren, waaronder OpenSignal en Speedtest.

Bron: OpenSignal
Via: Tweakers

OuderFoon4u.nl

Gerucht: Xiaomi Blackshark wordt nieuwe gaming smartphone

Door Anton Mous

Razer Phone is momenteel de enige die een ‘smartphone voor en door gamers’ verkoopt. Xiaomi heeft mogelijk dezelfde plannen. In de database van online benchmark AnTuTu is namelijk de Xiaomi Blackshark gespot. Het toestel heeft alle componenten om een concurrerende gaming smartphone te worden.

Vorig jaar november lanceerde Razer haar eerste gaming smartphone: de Razer Phone. Met onder meer een 5,7 inch groot IGZO-display met dynamische verversingsratio, Snapdragon 835, 8 GB RAM, stereo speakers en 4000 mAh batterij probeert het gaming bedrijf uit Singapore de harten van mobiele gamers te winnen. Het is nog te vroeg om te vertellen in hoeverre het een succesformule is of niet. Het is in ieder geval duidelijk dat er meerdere bedrijven zijn die er wel brood in zien om een eigen gaming smartphone op de markt te brengen. Zo schreven we gisteren nog over ASUS, een Taiwanees technologiebedrijf dat eveneens plannen zou hebben om haar een gaming smartphone op de markt te brengen.

Xiaomi

ASUS is wellicht niet de enige kaper op de kust. Vandaag zien we aanwijzingen dat Xiaomi mogelijk ook aan een gaming smartphone werkt. Deze krijgt vermoedelijk de naam Xiaomi Blackshark. Onlangs investeerde de Chinese telefoonmaker een aanzienlijk bedrag in Blackshark, een bedrijf dat net als Razer gaming producten verkoopt, maar daarnaast ook mobiele telefoons. Vandaag duikt de Xiaomi Blackshark op in de online benchmark AnTuTu. Het belooft een echte krachtpatser te worden.

Over de Xiaomi Blackshark

AnTuTu vermeldt niet hoe groot het beeldscherm van de Xiaomi Blackshark is, maar wel dat hij een resolutie van 2160 bij 1080 pixels heeft. Deze FHD+ resolutie betekent wellicht dat hij een edge-to-edge display met 18:9 verhouding krijgt. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 845 met Adreno 630 GPU, 8 GB RAM en 32 GB intern geheugen. Ook wordt het toestel naar verluidt direct met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem geleverd: Android 8.0 Oreo. Tot slot lezen we dat de Xiaomi Blackshark 270.680 punten weet te scoren op de benchmark. Dat is maar liefst 100.000 punten meer dan de Razer Phone. Ook weet hij hiermee de aanstaande Samsung Galaxy S9 te overtroeven.

Meer details over de gaming smartphone van Xiaomi zijn momenteel niet bekend. In hoeverre we daadwerkelijk een Xiaomi Blackshark kunnen verwachten is eveneens onduidelijk. Het is immers mogelijk dat het slechts een prototype is. We houden de ontwikkelingen in de gaten voor jullie.

 

Via: PhoneArena
Beeld: Xiaomi

Is dit de gaming smartphone van ASUS?

Door Anton Mous

In de database van AnTuTu is een nieuwe, onbekende smartphone van ASUS verschenen. Deze luistert naar de naam ASUS Z01RD. Is het een nieuw toestel in de ZenFone 5 reeks? Of is het misschien de geruchtmakende gaming smartphone waar de Taiwanese fabrikant naar verluidt aan werkt?  

Al maanden kijken we al smachtend uit naar het Mobile World Congress (MWC), de grootste smartphonebeurs van Europa. We krijgen allerlei pareltjes te zien, waaronder de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Toch valt deze editie mogelijk enigszins tegen. Zo horen we berichten dat HTC, LG en Huawei niet hun vlaggenschepen presenteren op het MWC. Dat ze met lege handen komen lijkt ons sterk, maar het zijn in ieder geval wellicht niet de paradepaardjes waar op hadden gehoopt.

Maar misschien kan ASUS voor vuurwerk zorgen. In de online benchmark is namelijk de ASUS Z01RD opgedoken. We weten niet over welk toestel het hier gaat. Wat wel als een paal boven water staat is dat het een vlaggenschip met high-end specificaties is. En daar gaat ons hart natuurlijk sneller van kloppen.

ASUS logo

Over de ASUS Z01RD

Zo lezen we dat de ASUS Z01RD wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 845. Dit is de nieuwste en krachtigste chipset van de Amerikaanse chipfabrikant tot op heden. Hij bestaat uit acht kernen (octa-core) en weet maximumsnelheden tot 2,8 GHz te halen. We zullen hem komend jaar nog wel vaker voorbij zien komen, maar dan wel alleen in vlaggenschepen.

De chipset wordt aangevuld door de Adreno 630 GPU. Volgens Qualcomm is deze grafische chip 30 procent krachtiger dan zijn voorganger, de Adreno 540. Daarnaast vinden we 6 GB aan werkgeheugen en 32 GB intern geheugen onder de motorkap. Zo veel werkgeheugen stopte ASUS nog nooit in een van haar smartphones. Het zou ons dan ook niet verbazen als het inderdaad de gaming smartphone is waar her en der berichten over opduiken. Helaas moeten we constateren dat het interne geheugen dan wel wat aan de krappe kant is.

Tevens zien we een vreemde schermresolutie van 2246 bij 1080 pixels. Het doet ons vermoeden dat het toestel een 18:9 display heeft, maar ook de -zowel geliefde als gehate- ‘notch’ bovenin het scherm, net als de iPhone X. Daarover zijn de afgelopen week meer dan eens geruchten opgedoken. En zoals je van een nieuwe telefoon mag verwachten wordt hij met Android 8.0 Oreo geleverd. Tot slot zien we onderin een score van 238.129 staan. Volgens GizmoChina is dat niet zo krachtig als de nog te presenteren Samsung Galaxy S9, maar al met al kan de ASUS Z01RD hem aardig bijbenen.

 

Via: GizmoChina
Beeld: ASUS

β€˜Dit zijn de specificaties van het nieuwste LG-topmodel’

Door Rens Blom

De nieuwste LG-smartphone die de G6 gaat opvolgen, wordt niet uitgebracht als de G7. Volgens een bekende techjournalist is het nog onbekend hoe het toestel gaat heten, al zouden er wel al veel specificaties bekend zijn.

Na de G2, 3, 4, 5 en 6 komt? 7? Bij LG niet, lijkt het. De nieuwste high-end smartphone gaat volgens steeds meer geruchten niet uitkomen als de G7. Ook Evan Blass, een techjournalist met een goede reputatie, zegt nu dat de telefoon een andere naam krijgt. Welke weet hij nog niet, al claimt hij wel de codenaam te weten; Judy. LG zou de smartphone in juni uitbrengen met een wereldwijde release in de zomer, zegt de techlekker.

Specificaties van de LG ‘Judy’

De LG Judy krijgt volgens Blass een heel ander ontwerp dan de LG-telefoons van de afgelopen jaren, al is onbekend wat dat inhoudt. Het beeldscherm zou 6,1 inch meten met een 18:9-verhouding en HDR10-ondersteuning. Door gebruik te maken van een zogenoemd MLCD+-scherm zou het display 35 procent minder stroom verbruiken dan een normaal lcd-beeldscherm en een zeer hoge helderheid van 800 nits behalen.

Onder de motorkap vind je bij de Judy naar verluidt een Snapdragon 845-processor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Andere specificaties omvatten twee 16 megapixel camera’s met f/1.6-diafragma’s aan de achterkant en stereospeakers. De telefoon krijgt volgens Blass ondersteuning voor draadloos opladen en hij zou bestand zijn tegen water, stof en een valpartij. Softwarematig rust LG de Judy onder meer uit met een slimme camera, een digitale assistent en stemherkenning.

Verkrijgbaarheid

De LG Judy, waarvan de definitieve naam nog onbekend is, wordt volgens de elektronicalekker in juni uitgebracht. Het ligt voor de hand dat hij ervoor wordt gepresenteerd, al is niet bekend wanneer. Ook weten we nog niet hoe de telefoon eruit komt te zien, wat hij gaat kosten en of hij in Nederland verschijnt. We verwachten van wel en houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Judy.

Bron: Venturebeat

Foto gelekt van Nokia 7 Plus met Android One-software

Door Rens Blom

Er is een foto verspreid van de nog onaangekondigde Nokia 7 Plus-smartphone. Het toestel krijgt een voorkantvullend beeldscherm met 18:9-verhouding, gebruikt een dubbele camera aan de achterkant en draait op Android One-software. Dat is Google’s software zonder aanpassingen van een fabrikant, in dit geval Nokia.

Nokia 7 Plus gelekt

De bekende elektronicajournalist Evan Blass heeft een afbeelding gepubliceerd die de Nokia 7 Plus toont. Geruchten dat Nokia aan dit toestel werkt gaan al langer en nu is er voor het eerst een plaatje gelekt die het ontwerp van de telefoon verraadt. Hieruit valt op te maken dat de Nokia 7 Plus een beeldscherm met afgeronde hoeken krijgt en dat de schermranden boven en onder het display vrij smal zijn. Het toestel komt ten minste in twee kleuren uit; zwart en wit. Beide uitvoeringen zijn voorzien van oranje accenten – waarom is ons onduidelijk. De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant, onder de dubbele camera.

Interessant is dat de Nokia 7 Plus op Android One-software blijkt te draaien. Dat is een kale Android-versie zonder aanpassingen van de fabrikant, en met een duidelijk en lang updatebeleid. Volgens Google, de maker van Android, krijgen Android One-telefoons minimaal twee jaar lang Android-upgrades en in diezelfde periode elke maand een beveiligingsupdate. Dit wordt Nokia’s eerste Android One-telefoon, bedrijven als HTC, Motorola en Xiaomi brachten de afgelopen maanden ook Android One-toestellen uit.

Nokia 7+, with Android One in tow pic.twitter.com/r5sbFUxsyx

— Evan Blass (@evleaks) February 15, 2018

Verkrijgbaarheid van de Nokia 7 Plus

Naar alle waarschijnlijkheid kondigt Nokia de 7 Plus-telefoon eind deze maand aan op de elektronicabeurs MWC. De conferentie, die plaatsvindt in Barcelona, biedt Nokia de gelegenheid de smartphone aan de wereldpers te tonen. De fabrikant heeft dan ook een persconferentie gepland. Mogelijk presenteert het dan ook de Nokia 1, een spotgoedkope Android-telefoon waar Evan Blass eveneens een foto van heeft. Wanneer en voor welke prijs de Nokia 7 Plus en Nokia 1 de verkoop ingaan, is nog onduidelijk. Ook weten we nog niet of de toestellen in Nederland uitkomen. Een aantal Nokia-modellen, waaronder de 3, 5 en 8, zijn hier wel verkrijgbaar.

Nokia 7 Plus

Nokia 7

De Nokia 7 Plus wordt dus een verbeterde versie van de 7, die in oktober werd aangekondigd. Het toestel heeft een vergelijkbaar ontwerp, al zit er maar één camera aan de achterkant. De voorkant bevat grotere randen boven en onder het beeldscherm en ook de software verschilt. De Nokia 7 draait namelijk op een nagenoeg standaard Android-versie met enkele aanpassingen van Nokia. Er wordt – anders dan bij de 7 Plus-uitvoering – geen gebruikgemaakt van het Android One-programma. De Nokia 7 is niet in Nederland te koop en kost in het buitenland omgerekend en exclusief btw zo’n 305 euro.

Bron (inclusief beeld): Evan Blass

Wileyfox blijft bestaan, herstructurering noodzakelijk

Door Anton Mous

Ondanks alle eerdere geruchten over het faillissement van Wileyfox, is de Britse smartphonemaker gered van de ondergang. Om herhaling in de toekomst te voorkomen gaat de organisatie van het bedrijf flink op de schop.

Dat bevestigt Michael Coombes, CEO van Wileyfox, tegenover Mobile News.

Afgelopen week schreven we nog dat het einde van Wileyfox nabij was. Een oud-medewerker van het bedrijf vertelde op Reddit dat het bedrijf onder curatele staat, wat negen van de tien keer de opmaat is voor een faillissement. Het is dan aan de curatoren om een geldschieter of een overnamekandidaat te vinden. Vorige week waren er nog maar weinig details bekend. Mobile News heeft met de directeur van Wileyfox gesproken. Coombes geeft ons meer inzicht in wat er zich allemaal afspeelt binnen zijn bedrijf.

Wileyfox

Herstructurering

Wat is er precies aan de hand? Wileyfox was in de financiële problemen gekomen door het omvallen van een grote Russische bank genaamd Promsvyazbank (PSB). De bank werd weliswaar gered door een kapitaalinjectie van de Russische Centrale Bank, maar mocht hierdoor niet langer geld verstrekken aan niet-Russische bedrijven. Daardoor kwam het moederbedrijf van Wileyfox, Meridan Capital Partners, in geldproblemen. En door de sores bij het moederbedrijf werd ook Wileyfox Europe Limited getroffen.

Coombes vertelt tegenover Mobile News dat het omvallen van de Russische bank als een grote verrassing kwam. Zijn bedrijf was niet daar op voorbereid. Om herhaling in de toekomst te voorkomen zijn een grootschalige reorganisatie en herstructurering noodzakelijk. Precieze details daarover geeft de topman niet. Het gerucht gaat dat er sinds het uitbreken van de financiële problemen al 50 man zijn ontslagen. Wel bevestigt Coombes dat de klantenservice bereikbaar blijft voor klanten met vragen en dat geplande lanceringen -zoals de Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile, die later deze maand verschijnt- gewoon doorgaan.

De financiële problemen betreffen alleen Wileyfox Europe Limited en niet de overkoepelende tak Wileyfox International Limited, zo bevestigt Robert de Hoo, Country Manager Benelux bij Wileyfox, tegenover Tweakers.net.

 

Bron: Mobile News
Via: Tweakers.net
Beeld: Wileyfox

Gerucht: LG V30s krijgt extra geheugen en AI

Door Anton Mous

Wel of geen nieuw vlaggenschip op het Mobile World Congress (MWC)? Dat is een vraag die de gemoederen al lang bezig houdt in de techwereld. Volgens de laatste berichten kunnen we eind deze maand mogelijk toch een high-end smartphone verwachten van LG. Anonieme bronnen vertellen tegenover ETnews dat de Koreaanse telefoonmaker een nieuwe variant van de LG V30 gaat presenteren op het MWC: de LG V30s.

UPDATE: via een persbericht bevestigt LG dat het een nieuwe uitvoering van de LG V30 presenteert op het MWC. Ze fabrikant zegt niets over extra geheugen en ook de naam lijkt te zijn verzonnen. LG laat weten dat het vlaggenschip nog gebruiksvriendelijker wordt door de toevoeging van kunstmatige intelligentie. Zo schiet je nog mooiere foto’s met de LG V30 (Vision AI) en je beschikt straks over nog meer spraakcommando’s (Voice AI). Het oorspronkelijke bericht volgt hieronder.

Cho Sung-jin, een hooggeplaatste medewerker bij LG, was afgelopen maand veelvuldig in het nieuws. Tijdens een persconferentie in Las Vegas, waar in januari de Consumer Electronics Show (CES) plaatsvond, vertelde hij dat LG een nieuwe smartphonestrategie aanhoudt. Dat betekent onder meer dat LG pas nieuwe toestellen lanceert als ze van mening is dat de tijd rijp is, en niet omdat concurrenten een bepaald schema aanhouden. Daarnaast vertelde hij dat LG meer nieuwe varianten van reeds bestaande modellen wil uitbrengen.

Deze laatste uitspraak brengt LG vermoedelijk direct in praktijk. Zo horen we al een tijdje geluiden dat we de LG G7 niet te zien krijgen tijdens het MWC. Uiteraard komt de fabrikant uit Zuid-Korea niet met lege handen. Anonieme bronnen zeggen tegenover ETnews dat LG een nieuwe uitvoering van de LG V30 uit de doeken doet op de Spaanse smartphonebeurs: de LG V30s. Deze verschilt op twee belangrijke vlakken met zijn voorganger.

LG V30

Dit weten we over de LG V30s

Volgens ingewijden krijgt de LG V30s extra veel geheugen. Bij de reguliere LG V30 kreeg je 64 GB intern geheugen. Behoorlijk wat geheugen, zelfs voor een vlaggenschip. Maar dat kan altijd meer, zo moet LG hebben gedacht. Het aanstaande paradepaardje krijgt volgens de bronnen vier keer zo veel geheugen, namelijk 256 GB. Met zo veel geheugen hoef je je geen zorgen te maken over de opslagcapaciteit. Voor zover bekend krijgen andere componenten onder de motorkap geen upgrade. Dat betekent dus dat je genoegen moet nemen met de Qualcomm Snapdragon 835, Adreno 540 GPU en 4 GB werkgeheugen.

Daarnaast noemen de bronnen nog één belangrijke verandering ten opzichte van de oorspronkelijke LG V30. De LG V30s wordt volgens hen uitgerust met kunstmatige intelligentie. Een eigen slimme assistent? Dat niet. Volgens hen vinden we deze feature in de camera. Deze beschikt naar verluidt over LG Lens. Wat je er mee kunt, kun je het beste vergelijken met Bixby Vision. Zo kun je er onder meer teksten mee vertalen, maar ook informatie opzoeken over voorwerpen in je omgeving. Je kunt er mogelijk zelfs mee online winkelen.

ETnews meldt dat de LG V30s vanaf 9 maart verkrijgbaar is in Zuid-Korea en omgerekend zo’n 750 euro kost. Of en wanneer hij een internationale release krijgt is onbekend. Daar hopen we eind deze maand een antwoord op te  krijgen, op het MWC.

 

Bron: ETnews
Via: Android Authority
Beeld: LG

Smartphonemerk Wiko fuseert met Chinese fabrikant Tinno

Door Rens Blom

Telefoonmaker Wiko heeft bekendgemaakt dat het gaat fuseren met Tinno Group, een Chinese fabrikant van verschillende merken telefoons. Wiko is naar eigen zeggen een Frans merk, maar zou al sinds 2014 voor 95 procent in handen zijn van Tinno. De fusie lijkt geen invloed te hebben op de Nederlandse verkoopstrategie van het bedrijf.

Wiko nu volledig in Chinese handen

Misschien ken je Wiko wel van naam, of ben je of ken je iemand met een Wiko-toestel. De smartphones die Wiko sinds een paar jaar in ons land verkoopt, richten zich vooral op jongeren die een prima telefoon voor een scherpe prijs zoeken. De fabrikant heeft zowel spotgoedkope exemplaren van honderd euro als 250 euro kostende middenklassers met vrij indrukwekkende hardware. Denk bijvoorbeeld aan veel werk- en opslaggeheugen, dubbele camera’s en een premium metalen ontwerp.

Wiko doet zich voor als een Frans merk, wat bijzonder is omdat vrijwel alle bekende telefoonmakers uit Azië komen. In werkelijkheid lijkt Wiko daar ook vandaan te komen; het bedrijf zou al jaren voor 95 procent toebehoren aan het Chinese Tinno Group. Dat is een fabrikant die merkloze telefoons produceert en ze verkoopt aan Aziatische merken, die ze weer verkopen als hun eigen modellen. Wiko zou één van die merken zijn, al heeft het nooit uitspraken willen doen over hoeveel procent van de aandelen in handen zijn van Tinno. Deze week heeft het samen met Tinno laten weten dat het fuseert met de Chinese toestelbouwer, die straks 100 procent eigenaar wordt van Wiko.

Wiko VIEW

Nieuwe Wiko-toestellen op MWC

De nieuwste Wiko-toestellen worden eind deze maand gepresenteerd op elektronicabeurs MWC. Dat meldt de fabrikant zonder verdere details te geven. Het ligt voor de hand dat de Wiko-telefoons goedkopere tot middenklasse modellen worden met 18:9-beeldschermen, net als de in september aangekondigde Wiko View-smartphones. Specificaties, verkoopprijzen en een Nederlandse beschikbaarheid zijn nog onbekend.

Via: Zdnet en Computable
Beeld: Wiko

Samsung start uitrol Android 8.0-update voor Galaxy S8

Door Rens Blom

De Samsung Galaxy S8 wordt vanaf vandaag geüpdatet naar Android 8.0 (Oreo). De uitrol van de software-update is van start gegaan in Duitsland en geldt zowel voor de Galaxy S8 als de grotere S8 Plus. Wanneer de Android-update in Nederland uitkomt, is nog onduidelijk.

Samsung Galaxy S8 Android 8-update beschikbaar

Na maanden van testen durft Samsung het aan: de definitieve update van Android 8.0 Oreo is uitgebracht voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Een langdurig testprogramma met mensen van over de hele wereld hebben de update de afgelopen tijd getest en feedback aangedragen, en nu is de fabrikant klaar met de ontwikkeling van de update die voor alle S8 (Plus)-gebruikers beschikbaar komt. De uitrol van de Oreo-update is gestart in Duitsland en vindt nu ook plaats in Frankrijk en India. Samsung kiest voor een gefaseerde uitrol om zijn updateservers niet te zwaar te belasten: er zijn immers tientallen miljoenen Galaxy S8-modellen verkocht en die kunnen niet allemaal binnen een paar geüpdatet worden. Een tweede reden om de update per land beschikbaar te stellen is dat wanneer consumenten toch problemen ervaren met de nieuwe software, Samsung de uitrol van de update eenvoudig kan pauzeren.

De software-update is bijna 500MB groot en brengt naast Android 8.0 Oreo ook de beveiligingsupdate van februari met zich mee. Wie hoopte op een Android 8.1-update komt bedrogen uit: alhoewel de software al maanden uit is, kiest Samsung op dit moment voor het iets oudere 8.0. Of er later een 8.1-update volgt, is op dit moment onbekend. Ook is nog onduidelijk wanneer de Android 8-update in Nederland verschijnt voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Wij verwachten ‘m binnen een paar dagen, maximaal een week.

Deze veranderingen brengt de update met zich mee

De Android 8.0 Oreo-update voor de Galaxy S8 brengt veel vernieuwingen en wijzigingen met zich mee. De meest in het oog springende verandering is de nieuwste versie van de Samsung Experience UX, voorheen bekend als TouchWiz. De software ziet er nu weer iets anders uit en voegt meer functies toe die volgens Samsung voor een betere gebruikservaring moeten zorgen. De fabrikant claimt dat de S8 (Plus) door de Oreo-update ook wat sneller wordt en meer veiligheid biedt. Bijvoorbeeld omdat je nu albums in de fotogalerij kunt verbergen en meer controle hebt over de permissies die Android-apps vragen.

Maak kennis met Android 8.0 Oreo

Via: Sammobile

Ondergang Wileyfox nabij

Door Anton Mous

Het doek lijkt te vallen voor Wileyfox Europe Limited, onderdeel van de Britse smartphoneproducent Wileyfox. Het bedrijfsonderdeel staat onder curatele, wat betekent dat een faillissement nabij is. Een medewerker laat weten dat het bedrijf er alles aan doet om een doorstart te kunnen maken.

In vergelijking met andere fabrikanten is Wileyfox nog maar een piepjong bedrijf. Het werd in 2015 opgericht en kreeg een hoofdkantoor in Londen. Datzelfde jaar lanceerde de fabrikant haar eerste smartphones: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het jaar daarop volgden vijf nieuwe modellen. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf geen nieuwe modellen. Achteraf gezien was het misschien een teken aan de wand dat het niet goed ging met de bedrijfsvoering.

Wileyfox logo

Herstructurering

Dat het financieel gezien niet goed gaat met Wileyfox, kwam aan het licht doordat een oud-medewerker op Reddit een bericht achterliet. Hij vertelde onder meer dat hij zijn baan was kwijtgeraakt door de financiële problemen waar het bedrijf mee kampt. Ook vertelde hij dat er twee curatoren zijn aangewezen om het bedrijf uit de penarie te helpen.

Tweakers.net besloot daarop om navraag te doen bij Robert de Hoo, Country Manager Benelux bij Wileyfox. Hij bevestigt tegenover de techsite dat er momenteel een herstructurering plaatsvindt bij het bedrijf. Het woord faillissement neemt hij echter niet in de mond. Wel stelt hij dat Wileyfox er alles aan doet om een doorstart mogelijk te maken. Daarvoor moet het bedrijf een geldschieter of een kandidaat zien te vinden die het bedrijf wil inlijven. Meer details zijn er op dit moment niet. De komende weken verwachten we meer te horen over een eventuele doorstart of faillissement.

Het is onduidelijk wat dit voor gevolgen heeft. Wileyfox Europe Limited staat los van Wileyfox International Limited, zo bevestigt De Hoo. Een mogelijkheid is dat alleen dit onderdeel wordt afgestoten, mist de rest rendabel is. Dat is een klus voor de curatoren om uit te zoeken.

 

Via : Tweakers.net
Beeld: Wileyfox

EΓ©n op de honderd apparaten draait op Android Oreo

Door Anton Mous

Eén op de honderd Android-telefoons en -tablets draait op Android Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google. Verder heeft Android Marshmallow niet langer het grootste marktaandeel van alle Android-varianten. Deze eer is voortaan weggelegd voor Android Nougat.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Android Developer Dashboard.

Van Google’s besturingssysteem zijn vele versies in omloop. Dat komt omdat niet iedere fabrikant al haar toestellen updatet. Het is een grote ergernis van Google, die al jaren probeert om de nieuwste Android-versie naar een groter publiek uit te rollen. Helaas kan de zoekmachinegigant hier weinig aan doen: ze is immers afhankelijk van de bereidheid van smartphoneproducenten om de nieuwste versie uit te rollen. Zij ontwikkelen en verkopen liever nieuwe toestellen dan oude telefoons uit hun assortiment van updates te voorzien. Daar valt immers minder geld mee te verdienen.

Android 8.0 Oreo

Android Nougat is de grootste

Het is dan ook niet vreemd dat bijna een half jaar na de lancering van Android 8.0 Oreo slechts 1,1 procent van alle apparaten op deze variant draait. De Google Pixel en Nexus-telefoons zijn helemaal up-to-date en draaien zelfs op Android 8.1 Oreo. Fabrikanten als Samsung, LG, Sony en Huawei laten echter op zich wachten. Ze zijn weliswaar druk bezig om Android Oreo naar hun vlaggenschepen te brengen, maar dat neemt er veel tijd in beslag. We verwachten overigens dat het aandeel van Android Oreo binnenkort grote sprongen maakt. Steeds meer telefoons worden namelijk met de nieuwste Android-versie geleverd. Daarnaast kunnen diverse toestellen binnenkort een software-update verwachten.

Lange tijd was Android Marshmallow de grootste en populairste Android-versie. Na deze laatste peiling van het Android Developer Dashboard moet Marshmallow het stokje overdragen aan Android Nougat. Deze versie vinden we op 28,5 procent van alle Android-telefoons en -tablets (was 26,3 procent). Het aandeel van Android Marshmallow kromp afgelopen maand van 28,6 procent naar 28,1 procent.

Android Lollipop (5.0 en 5.1) vinden we volgens de laatste telling op een kwart van alle apparaten (24,6 procent). KitKat is op één op de acht toestellen te vinden (12 procent). Het aandeel van Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3) kromp in een maand tijd naar 5 procent. Ice Cream Sandwich en Gingerbread vormen de hekkensluiters met een aandeel van respectievelijk 0,4 procent en 0,3 procent.

 

Bron: Android Developer Dashboard

Aantal Tele2-klanten groeit fors

Door Rens Blom

Telecomprovider Tele2 heeft in de laatste drie maanden van vorig jaar 43 duizend nieuwe klanten mogen verwelkomen. De omzet uit de mobiele tak groeide mede daardoor met dertig procent, waarmee Tele2 de enige provider in Nederland is met serieuze groeicijfers.

Uit de kwartaalcijfers van de provider over oktober, november en december 2017 blijkt dat het klantenbestand gegroeid is met 43 duizend. Tele2 heeft nu 1,2 miljoen klanten. Daarmee is het nog niet zo groot als VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile, maar noteert het – in tegenstelling tot bijvoorbeeld VodafoneZiggo – wel groei in het aantal klanten. Ook de omzet van de mobiele tak zet goede cijfers neer: die steeg met 22 procent naar 61,3 miljoen euro. De totale omzet van de provider daalde overigens wel met 6,4 procent naar 152 miljoen euro.

Tele2 Unlimited

Nog meer cijfers van Tele2; volgens de provider is het dataverkeer van klanten enorm toegenomen. Het gemiddelde gebruik per klant is ten opzichte van het jaar ervoor met vierhonderd procent gestegen, al houdt de provider in het midden hoeveel data er daadwerkelijk door Nederlanders verbruikt wordt. In thuisland Zweden verbruikte een klant in het laatste kwartaal van vorig jaar gemiddeld 7,3GB per maand, een stijging van zestig procent. De explosieve stijging voor het Nederlandse dataverkeer lijkt deels verklaard te worden door de introductie van Tele2’s Unlimited abonnement, waarbij voor een vast bedrag per maand onbeperkt internet gebruikt kan worden. Cijfers over het eerste deel van 2017 hintten al op een groei van het klantenbestand dankzij het Unlimited-abonnement, en de nieuwste kwartaalcijfers wijzen dezelfde richting op. Tele2 zegt niet hoeveel nieuwe mobiele klanten voor een onbeperkt abonnement gekozen hebben, maar het is aannemelijk dat een het om een relatief groot deel gaat. Tele2’s Unlimited abonnement is namelijk het goedkoopste onbeperkte mobiele abonnement en kost 25 euro per maand. Het onbeperkte abonnement van T-Mobile kost 35 euro per maand, al is dat door een eenvoudige korting voor veel klanten 28,50 euro per maand. De nieuwste T-Mobile-actie brengt de maandprijs zelfs nog verder naar beneden tot 22,50 euro als minimaal vier mensen bij jou thuis het Unlimited-abonnement hebben.

Dat klinkt als concurrentie, en is het ook. Voorlopig dan, want T-Mobile en Tele2 zijn aan het fuseren. De bedrijven hopen de fusie eind dit jaar te hebben afgerond, waarna de vernieuwde provider voor 75 procent in handen is van T-Mobile en 25 procent van Tele2. Samen, als één provider, hopen de bedrijven een betere vuist te kunnen maken tegen KPN en VodafoneZiggo – dat ook ontstaan is uit een fusie van Vodafone en Ziggo.

Bron inclusief beeld: Tele2
Via: GSMinfo

Archos werkt aan spotgoedkope smartphone met 18:9-beeldscherm

Door Rens Blom

De nieuwste smartphone met een langwerpig 18:9-beeldscherm is afkomstig van Archos. De nog onaangekondigde Core 57S-telefoon wordt straks ook één van de goedkoopste Android-toestellen met een 18:9-beeldscherm, zo valt op te maken uit de gelekte verkoopprijs.

Smartphones met 18:9-scherm worden steeds goedkoper

De Duitse techsite Winfuture kwam achter het bestaan van de Archos-telefoon en deelt foto’s en informatie. Het meest opvallende kenmerk van de Core 57S is het beeldscherm met 18:9-verhouding, waarmee het scherm langwerpiger is dan een traditioneel 16:9-scherm. Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van die 16:9-verhouding, stapten begin vorig jaar de eerste dure telefoons over op 18:9. De Samsung Galaxy S8 (Plus) en G6 waren koplopers, gevolgd door toestellen van onder andere Huawei (Mate 10-serie), OnePlus (5T) en HTC. Ook minder bekende merken brachten in de loop van vorig jaar smartphones met een 18:9-beeldscherm uit, waaronder modellen van slechts een paar honderd euro. Wiko liet met de View-serie zien dat een 18:9-telefoon niet meer dan tweehonderd euro hoeft te kosten. Archos gaat de lat nu nog lager leggen door 99,95 euro te vragen voor de aankomende Core 57S.

Archos Core 57S

Specificaties van de Archos 57S

Dit toestel krijgt een 5,7 inch beeldscherm met 18:9-verhouding, hd-resolutie (1440 bij 720 pixels) en ips-technologie voor goede kijkhoeken. Onder de motorkap is echte budgethardware geplaatst, wat gezien de verkoopprijs van de telefoon uiteraard begrijpelijk is. De Core 57S draait op een twee jaar oude en trage Spreadtrum-processor met slechts 1GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen van 16GB is te vergroten met een micro-sd-kaartje. Heb je geen additioneel geheugen nodig dan kun je een tweede simkaart in de telefoon stoppen. De Archos-smartphone maakt foto’s en video’s met een 8 megapixel camera en 2 megapixel frontcamera. De accu van 2500 mAh laadt op via micro-usb. Het toestel ondersteunt 4G-internet en bluetooth 4.0. Er wordt gebruikgemaakt van Android 7.0 Nougat-software met weinig aanpassingen. Onduidelijk is of er een update naar Android 8 Oreo volgt, al denken wij van niet.

Verkrijgbaarheid

De Archos Core 57S wordt volgens Winfuture binnen enkele weken uitgebracht in de kleur blauw en gaat 99,95 euro kosten. Het is nog onbekend of hij in Nederland verschijnt. Archos verkoopt hier een aantal van zijn toestellen dus de kans is aanwezig.

Bron inclusief beeld: Winfuture

HMD Global onthult Nokia 3310 4G

Door Anton Mous

HMD Global, de licentiepartner van Nokia, heeft dinsdag zonder bombarie een nieuwe telefoon uit de doeken gedaan: de Nokia 3310 4G. Vooralsnog is hij alleen in China verkrijgbaar, maar de kans is groot dat hij ook naar Nederland komt. Wanneer? Dat hopen we volgende maand op het Mobile World Congress (MWC) te horen.

De Nokia 3310 is wellicht de bekendste en meest populaire mobiele telefoon van Nokia. Dit toestel werd in 2000 gelanceerd en was vier jaar een topfavoriet onder consumenten. In deze periode ging hij meer dan 126 miljoen keer over de toonbank. Zelfs vandaag de dag zijn dat ongekende verkoopaantallen. Om het toestel te herdenken, lanceerde HMD Global begin 2017 de Nokia 3310 (2017). Veel telefoonliefhebbers dachten vol weemoed terug aan die goeie ouwe tijd. Ze hadden echter één belangrijk kritiekpunt: je kon alleen verbinding maken met het GSM-netwerk. Oftewel, je kon alleen maar bellen en sms’en. Mobiel internetten was er niet bij.

Nokia 3310 4G

Een gemiste kans, zo moet HMD Global hebben gedacht, want een half jaar later verscheen de Nokia 3310 3G. Deze had een eenvoudige webbrowser, Facebook en Twitter. Maar zoals jullie wellicht weten liggen de internetsnelheden niet bijzonder hoog bij 3G. Daarop hoorden we verhalen dat HMD Global plannen zou hebben om een 4G-variant van het toestel uit te brengen. We zagen hem via diverse test- en keuringsinstanties voorbijkomen.

Dinsdag was het dan eindelijk zover. Toen onthulde HMD in stilte de Nokia 3310 4G. Qua vormgeving is hij gelijk aan zijn voorgangers. Grote verschil is, zoals de naam al aangeeft, de 4G-connectiviteit.

Specificaties Nokia 3310 4G

Zo heeft de Nokia 3310 4G een 2,4 inch groot scherm met een resolutie van 320 bij 240 pixels. Een supersnelle en krachtige processor treffen we niet aan onder de motorkap. Wel 512 MB aan interne opslagcapaciteit. Dat is wederom een behoorlijke boost in opslagruimte. De Nokia 3310 (2017) moest nog genoegen nemen met 16 MB. Zijn opvolger kreeg 64 MB. En het nieuwste model is toegerust met 256 MB of 512 MB, afhankelijk van de uitvoering die je neemt. Niet dat dit heel veel geheugen is, maar wel significant meer dan zijn voorgangers. Je kunt het geheugen uitbreiden tot maximaal 64 GB.

Achterop heeft HMD een 2 megapixelcamera met LED-flitser geplaatst. Verwacht dus geen fotografische hoogstandjes. De batterij heeft een capaciteit van 1200 mAh. Dat klinkt -en is- naar verhouding erg weinig vermogen. Toch kan hij hiermee twee weken lang op stand-by staan. Volgens HMD is het genoeg power om 5 uur achtereen op het 4G-netwerk te surfen. Of 16 uur lang naar je favoriete muziek te luisteren. Verder vinden we op de Nokia 3310 4G een FM radio, mp3-speler, hoofdtelefoonaansluiting, Bluetooth 4.0 (LE) en WLAN 802.11 b/g/n. Het besturingssysteem luistert naar de naam YunOS.

Zoals gezegd is de Nokia 3310 4G op dit moment alleen in China verkrijgbaar. Een adviesprijs hebben we nog niet gehoord. We gaan er van uit dat als hij naar Europa komt je 60 of 70 euro voor het toestel betaalt. Op het MWC, dat eind februari van start gaat in Barcelona, hopen we meer te horen over de beschikbaarheid en adviesprijs.

 

Bron en beeld: Nokia
Via: PhoneArena

Google rondt overname smartphonetak HTC af

Door Anton Mous

De overname tussen Google en HTC zit in kannen en kruiken. Voor een bedrag van 1,1 miljard dollar lijft de zoekmachinegigant de smartphone-afdeling van het Taiwanese technologiebedrijf in. Een slordige tweeduizend medewerkers van HTC werken door de overname voortaan voor Google.

Dat maakt Rick Osterloh, het hoofd van de hardware-afdeling bij Google, bekend via een blog.

Google logo

Vorig jaar september meldde Google dat het interesse had in de smartphonedivisie van HTC. Waarom precies hield de zoekmachinegigant in het midden, maar vermoedelijk heeft het met de aanwezige kennis en expertise te maken. Onderdeel van de deal was namelijk dat Google niet-exclusieve toegang krijgt tot het patentportfolio van HTC. Waarschijnlijk wil Google deze gebruiken bij haar volgende Pixel-telefoon. Daarnaast krijgen tweeduizend medewerkers een andere baas. Voorheen waren ze in dienst van HTC, door de overname staan ze onder contract bij het Amerikaanse internetbedrijf. Gelukkig voor hen hoeven ze niet naar de VS te verhuizen: de R&D afdeling blijft in Taipei, de hoofdstad van Taiwan.

Voor dit alles was Google bereid om een bedrag van 1,1 miljard dollar op tafel te leggen. HTC blijft als zelfstandig bedrijf bestaan en opereren.

Goedkeuring

Voordat de overname daadwerkelijk kon plaatsvinden, moest Google nog het groen licht krijgen van de mededingingsautoriteiten. Als door de overname de markt wordt verstoord en concurrentie onmogelijk wordt gemaakt, steken deze instanties daar een stokje voor. Ook kunnen ze voorwaarden stellen aan de overname. Dat is allemaal niet gebeurd. Zodoende is de overname nu definitief afgerond.

Osterloh is erg blij met zijn nieuwe collega’s. Hij prijst HTC om het puike werk dat het in het verleden heeft verricht. Zo schrijft hij in zijn blog dat HTC op veel vlakken baanbrekend te werk ging. Zo was HTC het eerste bedrijf dat een 3G-telefoon lanceerde (in 2005). De eerste smartphone waar het touchscreen volledig centraal stond, was eveneens afkomstig van HTC (dat was in 2007). En tot slot was HTC de eerste fabrikant die in 2013 haar toestel een volledige aluminium behuizing gaf. “Mijn nieuwe collega’s brengen tientallen jaren aan kennis en ervaring met zich mee”, zo schrijft de topman.

De meest recente smartphone van HTC is de HTC U11 Plus. Als je op de link klikt, vind je de beste aanbiedingen voor het vlaggenschip.

 

Bron: Google

β€˜Foto Galaxy S9 en S9 Plus gelekt’

Door Rens Blom

Voor het eerst zijn er officiële afbeeldingen verschenen van de nog onaangekondigde Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. De twee telefoons worden eind februari onthuld, maar de bekende telecomlekker @evleaks heeft al plaatjes en specificaties naar buiten gebracht.

‘Dit zijn de Galaxy S9 en S9 Plus’

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus komen eraan en hieronder zie je de eerste afbeelding, afkomstig van @evleaks. Links de S9, rechts de grotere en duurdere S9 Plus. Volgens de techlekker krijgen de telefoons stereo speakers aan de onderkant, hebben ze een usb-c-aansluiting en zijn de schermranden minimaal. De S9 (Plus) wordt voorzien van een Exynos 9810-processor in Nederland en een Snapdragon 845 in de VS en China.

Specificaties van de Galaxy S9 en S9 Plus

Anders dan vorig jaar gaan de Galaxy S9 en S9 Plus meer van elkaar verschillen dan de S8 en S8 Plus. Waar die telefoons eigenlijk alleen qua schermgrootte en accugrootte verschillen, is de S9-familie anders. De S9 en S9 Plus krijgen even grote schermen als hun voorgangers (5,8 en 6,2 inch), opnieuw een oled-paneel en met qhd-resolutie. De schermverhouding is ook weer 18:9, dus een langwerpig beeldscherm. De S9 beschikt over 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen, bij de S9 Plus is dat maar liefst 6GB en 128GB. In beide gevallen kun je een micro-sd-kaartje gebruiken om het opslaggeheugen uit te breiden. En waar de S9 één 12 megapixel camera heeft aan de achterkant, zitten er bij de S9+ twee 12 megapixel camera’s. De accugrootte tussen de toestellen verschilt ook, maar techlekker @evleaks weet nog geen capaciteit te melden. Alhoewel @evleaks niets zegt over de software van de S9 (Plus), is het aannemelijk dat hij draait op Android 8.0 of 8.1 Oreo.

Galaxy S9 (Plus) kopen

De Samsung Galaxy S9 en S9 worden op 25 februari onthuld, zo heeft Samsung al laten weten via een officiële aankondiging. De toestellen zien op elektronicabeurs MWC in Barcelona het levenslicht. Volgens @evleaks brengt Samsung de telefoons op 16 maart wereldwijd uit, wat hij baseert op informatie van bronnen en de datum die getoond wordt op de gelekte persafbeeldingen. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

Bron, inclusief beeld: Venturebeat

Volgend jaar verschijnen smartphones met 5G-ondersteuning

Door Rens Blom

In 2019 verschijnen de eerste smartphones met ondersteuning voor razendsnel 5G-internet. De Chinese telefoonfabrikanten Oppo, Lenovo, Xiaomi en ZTE hebben aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar toestellen gaan uitbrengen met 5G-ondersteuning, dat 4G opvolgt.

Smartphones met 5G

Dat melden de vier fabrikanten in samenwerking met chipmaker Qualcomm. Het bedrijf hield vandaag een evenement in China, waar aangekondigd werd dat 2019 het jaar wordt waarin we de eerste commerciële telefoons met 5G-ondersteuning gaan zien. Oppo, Lenovo, Xiaomi en ZTE hebben geen details gegeven over hun toestellen, releasedata en prijzen, maar het is aannemelijk dat de smartphones duurdere modellen worden met goede specificaties. Immers: 5G is een nieuwe en dus nog kostbare feature, net zoals de vingerafdrukscanner en hogeresolutie-beeldschermen dat jaren geleden waren.

Met 5G kunnen ondersteunde smartphones veel hogere internetsnelheden behalen dan met 4G en 4G+. Dat klinkt leuk en is het ook, maar pas als je daadwerkelijk zo snel kunt internetten. En dat hangt ook van telecomproviders af, die hun netwerken geschikt moeten maken voor 5G. In de VS zijn ze daar al aardig ver mee en ook Aziatische landen zetten erop in. Het is realistisch dat Amerikanen met een 5G-toestel in de loop van volgend jaar ook op 5G-snelheid kunnen internetten, maar in Nederland lijkt het niet met zo’n vaart te lopen. Providers werken hier ook wel aan 5G-ontwikkelingen, maar zijn nog niet zover als in bijvoorbeeld de VS. Over een jaar in Nederland met 5G-snelheid internetten; reken er maar niet op. Het is ook nog onduidelijk of er volgend jaar überhaupt 5G-smartphones in ons land uitkomen, of dat de fabrikanten besluiten ze alleen uit te brengen in landen waar 5G al beschikbaar is.

Samsung komt ook met 5G-telefoon

De vier Chinese namen zijn waarschijnlijk niet de enige fabrikanten die werken aan smartphones met 5G-ondersteuning. Huawei ontwikkelt een premium toestel dat met 5G-netwerken overweg kan en ook Samsung lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een smartphoneprocessor met 5G-ondersteuning. Die chip zou vanaf begin volgend jaar in telefoons geplaatst worden in de vorm van de nieuwste Exynos-processor, die Samsung steevast in zijn nieuwe, premium Galaxy S-toestel zet. Het is daarom goed mogelijk dat de Galaxy ‘S10’ van volgend jaar met 5G-ondersteuning geleverd wordt. Apple is ongetwijfeld ook bezig met 5G voor zijn iPhone’s, maar concrete informatie ontbreekt nog.

Bron: Qualcomm
Via: Tweakers

T-Mobile introduceert β€˜gezinskorting’ op Unlimited abonnement

Door Anton Mous

Vanaf volgende week kun je bij T-Mobile het Alles onder 1 dak abonnement afnemen. Als meerdere gezinsleden een Unlimited bundel hebben, krijgen zij korting. De korting kan oplopen tot wel 12,50 euro per persoon.

Dat schrijft T-Mobile in een persbericht.

T-Mobile abonnement

Vorig jaar januari introduceerde T-Mobile het Go Unlimited abonnement. Klanten mogen dan naar hartenlust gebruikmaken van mobiel internet en bellen. Daarvoor betalen ze maandelijks een vast bedrag van 35 euro. Voor wie van thuis uit werkt en het gros van de tijd op WiFi zit, is dit geen interessante bundel en zijn beter af met een kleinere databundel. Wie daarentegen voortdurend van huis is, hoeft zich geen zorgen te maken over de hoeveelheid MB’s die hij verstookt. Voor hen is het de ideale oplossing.

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is gebleken dat deze onbeperkt abonnementen razendpopulair zijn onder consumenten. Volgens de telecomwaakhond steeg het dataverbruik in de eerste helft van 2017 met z’n 13 procent naar 77 petabyte. De Unlimited bundels van onder meer T-Mobile en Tele2 liggen volgens het ACM hier aan ten grondslag.

Alles onder 1 dak

Zoals gezegd is T-Mobile niet de enige die een onbeperkt bundel aanbiedt. Om zich van de rest te onderscheiden introduceert de provider een nieuw abonnement: Alles onder 1 dak. Huishoudens waarvan meerdere gezinsleden een Go Unlimited bundel hebben, krijgen dan maandelijks een leuke korting op hun pakket. Normaal gesproken betaal je 35 euro per maand voor dit abonnement. Als twee gezinsleden het Go Unlimited afnemen, krijgen zij ieder 6,50 euro korting op hun abonnement. Bij drie gezinsleden loopt het voordeel op tot 10 euro per persoon. En bij vier gezinsleden of meer krijg je maar liefst 12,50 euro korting op je abonnement. De bovengrens ligt op zes aansluitingen.

Ook zakelijke klanten met een T-Mobile Go Zakelijk abonnement kunnen deelnemen aan het Alles onder 1 dak voordeelprogramma. Net als particuliere klanten kunnen zij zich hiervoor aanmelden via de My T-Mobile app.

Heb je geen Go Unlimited abonnement? Ook dan profiteer je bij T-Mobile. Klanten die een databundel van 1 GB, 5 GB of 10 GB hebben, krijgen een standaardkorting van 2,50 euro per abonnement.

 

Bron en beeld: T-Mobile

Deze microSD-kaart heeft maar liefst 512 GB geheugen

Door Anton Mous

Zit je wel eens verlegen om geheugen? Dan is een microSD-kaart de oplossing voor je. Dankzij de nieuwste memory card van Integral Memory weet je zeker dat je zeker dat je altijd genoeg opslagruimte hebt. De kaart heeft namelijk een opslagcapaciteit van 512 GB.

Integral Memory kondigt de nieuwe microSD-kaart aan via een persbericht.

Geheugenkaart 512GB Integral Memory

Geheugen is een belangrijk onderdeel van een smartphone. Je hebt het nodig om je besturingssysteem up-to-date te houden, om foto’s en video’s op te slaan en apps te installeren. Zonder geheugen heb je dus eigenlijk niets aan een moderne smartphone. De hoeveelheid opslagcapaciteit die je krijgt verschilt per fabrikant en per model. Zo geeft Samsung je bijvoorbeeld tegenwoordig standaard 64 GB geheugen bij haar nieuwste vlaggenschepen, maar dat was een paar jaar geleden wel anders.

Je zult wel begrijpen dat de hoeveelheid geheugen bij budgettelefoons een stuk lager ligt. De fabrikant moet immers ergens op besparen. Gelukkig is er een oplossing: de microSD-kaart. Met behulp van een klein kaartje kun je de opslagcapaciteit verdubbelen, of zelfs nog verder uitbreiden. En het is een betaalbare oplossing voor iedere beurs. Voor enkele tientjes heb je immers al een geheugenkaart.

Deze microSD-kaart telt 512 GB

De grootste geheugenkaarten die momenteel in omloop zijn, hebben een opslagcapaciteit van 256 GB. We zullen niet ontkennen dat dit weinig of beperkt is. Maar als je voortdurend in 4K-kwaliteit video’s opneemt, foto’s in de hoogste resolutie opneemt en voortdurend de nieuwste apps installeert (en uiteraard niet verwijdert), dan is het geheugen binnen de kortste keren vol.

Integral Memory heeft hiervoor een oplossing bedacht: een microSD-kaart met maar liefst 512 GB intern geheugen. Je krijgt niet alleen bijzonder veel geheugen. De kaart biedt tevens hoge lees- en schrijfsnelheden tot wel 90 MB/s. Video’s worden razendsnel gelezen dankzij Video Speed Class 10 (V10). De kaart is tevens beschikbaar met USB OTG (On-The-Go) ondersteuning. OTG betekent dat je je toestel kunt gebruiken mobiele apparaten aan te sturen.

De 512 GB grote geheugenkaart is vanaf februari verkrijgbaar. Over de verkoopprijs tasten we in het duister. Waar je zeker van mag zijn is dat je behoorlijk diep in de buidel moet tasten. We kijken er niet vreemd van op als we straks met een prijskaartje van 250 euro om de oren worden geslagen.

 

Bron en beeld: Business Wire
Via: Engagdet

❌