[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Stentor - Achterhoek

Gemist? Lichtwolken boven Kampen, verscheurd trouwboek in Putten, pulletjeswacht in Lelystad

De wolken boven Deventer, Kampen en Zwolle lichtten op, in de nacht van woensdag op donderdag. De Lochemse Plus-size blogster Hermina de Vries zette Olcay Gulsen op haar plek onder de hashgtag #wenermaaraan. En de ‘pulletjeswacht’ in Lelystad probeerde babyzwaantjes te beschermen tegen dieven.

 • 16 Juni 2019 om 10:01

Open dag sluis Eefde trekt veel publiek

Meer dan tweeduizend mensen hebben zaterdag een kijkje genomen bij de Sluis Eefde, waar een tweede sluiskolk wordt aangelegd. Met 2.150 bezoekers was de Sluis een van de best bezochte locaties, die dit weekend heeft meegedaan aan de landelijke Dag van de Bouw.

 • 16 Juni 2019 om 09:14

Vermiste Duitse hond duikt in Meddo, 60 kilometer van huis

DOETINCHEM - Een vermiste hond uit het Duitse Gladbeck is opgedoken in de omgeving van Winterswijk, ruim 60 kilometer verderop.

 • 15 Juni 2019 om 23:38
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Stentor - Achterhoek

Gemist? Apeldoorner afgetuigd en zijn onze jongeren depressief?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 juni.

 • 15 Juni 2019 om 22:00

PvdA: cliΓ«nten Laborijn mogen niet nog meer de dupe worden

DOETINCHEM - Cliënten van de sociale dienst Laborijn moeten goed geïnformeerd worden, maar vooral ook gerustgesteld worden dat hun uitkering geen gevaar loopt. Ze mogen niet nog meer de dupe worden van de crisis die is ontstaan bij Laborijn na een vernietigend rapport over de dienstverlening.

 • 15 Juni 2019 om 21:23

β€˜Wie krijgt nu prinses Beatrix op bezoek in de achtertuin?’

HARREVELD - Direct zicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Sylvia Embsen (48) woont met haar man en twee kinderen naast molen Hermien bij Harreveld langs de N18.

 • 15 Juni 2019 om 20:15

Coalitie Winterswijk draait vier bezuinigingen terug

WINTERSWIJK - Vier eerder aangekondigde bezuinigingen door het nieuwe college in Winterswijk gaan niet door.

 • 15 Juni 2019 om 17:32

College Winterswijk draait vier bezuinigingen terug

WINTERSWIJK - Vier eerder aangekondigde bezuinigingen door het nieuwe college in Winterswijk gaan niet door.

 • 15 Juni 2019 om 17:32

Vordense MariΓ«lle fietst honderden kilometers om haar hartsvriendin Marije te gedenken

Wat ooit begon als een intieme gedenkrit voor haar hartsvriendin Marije Gudde, is uitgegroeid tot een grote fietstocht voor het goede doel. De Vordense Mariëlle Klein Brinke stond in 2015 aan de wieg van HeavensRide. Ze fietste toen op 29 juni - de sterfdag van Marije - samen met haar man Ferdy een kilometertje of 100 ter nagedachtenis aan Marije. Op vrijdag 28 juni rijdt de 36-jarige Vordense samen met enkele andere diehards 400 kilometer: van Vorden naar het Groningse Uithuizermeeden en weer terug. De opbrengst van de tocht gaat naar Hospice Zutphen.

 • 15 Juni 2019 om 17:30

Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? β€˜Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

Wat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

 • 15 Juni 2019 om 16:00

MaΓ±ana MaΓ±ana vindt zichzelf opnieuw uit

Festival Mañana Mañana probeert zich te ontwikkelen naar evenement dat een breder en vooral jonger publiek aantrekt. Met een goed bezocht en knallend openingsfeest donderdagavond is de organisatie voorzichtig positief over de ingezette veranderingen.

 • 15 Juni 2019 om 14:00

De korte maar hevige historie van de falende Achterhoekse sociale dienst Laborijn

DOETINCHEM - De Achterhoekse sociale dienst Laborijn ligt onder vuur na een vernietigend rapport over de werkwijze, dat begin deze week werd gepresenteerd. Dat de klachten niet uit de lucht komen vallen, bewijst een blik op de nog korte historie van de sociale dienst.

 • 15 Juni 2019 om 12:00

A18 dit weekeinde gedeeltelijk dicht door bouw ecobrug

DOETINCHEM/ VARSSEVELD - De A18 tussen Doetinchem-Oost en Varsseveld is dit weekend gedeeltelijk dicht. Dit komt doordat Rijkswaterstaat een nieuw ecoduct aanlegt.

 • 15 Juni 2019 om 11:51

Stadse Fratsen: Op zoek naar een plintenladder

Toch, dat moet ik wel zeggen, voelt de entree van een bouwplaats nog altijd een beetje als thuiskomen. Zo ook als ik het terrein betreed waar de nieuwe school wordt gebouwd aan de rand van de stad.

 • 15 Juni 2019 om 11:20

Rebelse Zwientie vertelt Achterhoekse geschiedenis β€˜zonder opsmuk’

DOETINCHEM/ ZUTPHEN - Reclames voor de Achterhoek zijn vaak gladde promotiepraatjes en mierzoete sprookjes. Volgens de mannen achter het Zutphense bedrijfje Toonworkz laten die campagnes niet het echte beeld zien van de regio. Reden om een eigen, ongezouten video te maken over de Achterhoek. Varken Zwientie heeft daarin de hoofdrol en trekt online meer en meer kijkers.

 • 15 Juni 2019 om 11:10

Paniek over PAS maar wat is β€˜programma aanpak stikstof’ nu eigenlijk?

Paniek in het kabinet nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. De hoogste bestuursrechter verbood het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat het de natuur onvoldoende beschermt. Maar wat is het PAS nu precies? Vijf vragen en antwoorden over stikstofbeleid.

 • 15 Juni 2019 om 10:00

Beltrums echtpaar Hoitink zoekt na 60 jaar huwelijk nog altijd gezelligheid op

BELTRUM - Al vanaf hun huwelijk, zestig jaar geleden, wonen Frans en Willemien Hoitink in het ouderlijk huis van Frans aan de Zwarteweg in Beltrum. „Zestig jaar geleden zaten we hier met heel veel aan een grote tafel.”

 • 15 Juni 2019 om 09:45

Informatiecentrum geopend voor aanpak N319 Ruurlo

Belangstellenden kunnen in Ruurlo terecht bij het informatiecentrum over de veelbesproken aanpak van de provinciale weg N319 tussen Ruurlo en Groenlo. Het vrijdag geopende informatiecentrum is een initiatief van de provincie Gelderland

 • 15 Juni 2019 om 09:10

Personeel Γ©n directeur sociale dienst vrezen toekomst na vernietigend rapport

Medewerkers van Laborijn zijn aangeslagen door de berichten over hun bedrijf en vrezen voor hun toekomst. Eerst door de analyse van Bureau Berenschot over de tekortschietende benadering van klanten, daarna door het nieuws dat Oude IJsselstreek uit Laborijn wil stappen.

 • 15 Juni 2019 om 07:34
❌