[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Achterhoek

Meddo verliest zijn enige supermarkt

WINTERSWIJK-MEDDO – Het Winterswijkse kerkdorp Meddo verliest zijn enige supermarkt. De Dagwinkel aan de Geldereschweg sluit per 14 september zijn deuren. Oorzaak is de te lage omzet. De winkel is eigendom van groothandel Van Tol Retail en is de voortzetting van de vroegere Sparwinkel van Jan en Lucy Lanting, die de zaak ruim dertig jaar lang leidden.

 • 23 Augustus 2019 om 11:45

Stoere marinier Jordy (28) is dΓ© corso-ontwerper in Vollenhoven: 'Het moet emotie oproepen’

Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Topdrukte verwacht bij Buitenfilm in tuin Villa Ruimzicht

DOETINCHEM - ,,Neem geen bankstel mee en ook geen matras, maar liever een klein tuinstoeltje", zegt John von der Linden, namens De Gruitpoort organisator van Buitenfilm in Doetinchem. Vrijdagavond draait de Queen-film Bohemian Rhapsody in de tuin voor Hotel Villa Ruimzicht. Von der Linden verwacht ruim 1.000 bezoekers.

 • 23 Augustus 2019 om 10:45

Gewonden door ongeval met scooter in Doetinchem

DOETINCHEM - Twee personen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt door een ongeval met de scooter in Doetinchem. De twee, een jongen en een meisje, gingen onderuit op een drempel op het Van Zadelhofplein.

 • 23 Augustus 2019 om 09:52

Have A Nice Day in Borculo mag doorgaan: rechter veegt alle bezwaren van tafel

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft gistermorgen alle bezwaren van omwonenden tegen de komst van Have A Nice Day festival (HAND) naar het Galgenveld in Borculo van tafel geveegd.

 • 23 Augustus 2019 om 09:03

Ontwerper corso Vollenhove doet overal inspiratie op

Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Geleende porsche moet terug naar erfgenamen van overleden miljonair Westerman

LICHTENVOORDE - Oud-racekampioen Peter Ecury moet de erfgenamen van de vorig jaar in Lichtenvoorde overleden multimiljonair Albert Westerman een peperdure Porsche teruggeven. De vijf kinderen van Westerman eisten de Porsche 911 Coupé met een waarde van 3 ton met succes via de rechter terug, zo meldt Dagblad van het Noorden.

 • 23 Augustus 2019 om 07:45

Zon heeft vrij spel in wijngaard Hesselink

WINTERSWIJK - Zo'n topjaar als vorig jaar zal het niet worden, maar wijnboer Gerhard Ensing heeft toch nog hoop op een goede oogst in zijn wijngaard Hesselink in Winterswijk. Gisteren leidde zijn zus Erna een aantal bezoekers door de wijngaard

 • 23 Augustus 2019 om 07:33

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Burgemeester breekt lans voor supporters die vuurwerk ontstaken: β€˜Boete is verkeerd signaal’

DOETINCHEM/ZEIST - Een verkeerd signaal, vindt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, de boete die is opgelegd aan De Graafschap omdat supporters vuurwerk ontstaken bij twee wedstrijden op De Vijverberg.

 • 22 Augustus 2019 om 19:59

AZ zit in zijn hart, maar Ramon (14) uit Eibergen is er vanavond niet bij

EIBERGEN – Het is al niet makkelijk om AZ-supporter in het oosten te zijn. En dan speelt je cluppie Europees voetbal om de hoek en dan kan je nòg niet gaan kijken. Ramon Nijbroek (14) uit Eibergen baalt als een stekker.

 • 22 Augustus 2019 om 16:52

For better

COLUMN Documentaires over andere landen boeien mij. Ze zijn leerzaam, relativeren je Achterhoekse blikveld en als je naar zo’n land toe wilt, ben je wat voorbereid.

 • 22 Augustus 2019 om 16:44

Celstraf voor man uit Ulft na stelen van koperen leidingen waarna explosiegevaar ontstond

ARNHEM – Een 45-jarige man uit Ulft is deze donderdag veroordeeld tot twintig maanden cel voor het stelen van koperen leidingen uit een leegstaande woning in Silvolde, waarna explosiegevaar ontstond.

 • 22 Augustus 2019 om 15:00

Motorrijder gewond door botsing met auto in Etten

ETTEN - Een motorrijder is donderdagmiddag gewond geraakt door een botsing met een auto in Etten. De automobilist wilde op de Zeddamseweg linksaf een oprit oprijden. Een achteropkomende motorrijder had dit te laat in de gaten, waardoor de botsing ontstond.

 • 22 Augustus 2019 om 14:27

De Graafschap-trainer Snoei scherpt afspraken met media aan

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei scherpt de afspraken met de media aan. De coach uit Didam staat de pers alleen nog na de laatste training voor een wedstrijd te woord over het komende duel.

 • 22 Augustus 2019 om 13:41

Negatief zwemadvies voor natuurbad bij Scholtenhof in Etten

ETTEN - Het natuurbad bij recreatiecentrum Scholtenhof in Etten heeft een negatief zwemadvies opgelegd gekregen van de provincie Gelderland. Uit metingen van Waterschap Rijn en IJssel blijkt dat de concentraties giftige blauwalgen zijn opgelopen.

 • 22 Augustus 2019 om 13:03

Verdenking van botulisme in vijver op De Mors Eibergen

EIBERGEN - Na meldingen van dode en zieke watervogels in en bij de vijver tussen de Borculoseweg en bedrijventerrein De Morst heeft het Waterschap Rijn en IJssel gewaarschuwd voor botulisme. Bij de vijver zijn borden geplaatst. Gedacht wordt aan botulisme type C. Een laboratorium in Lelystad onderzoekt genomen monsters.

 • 22 Augustus 2019 om 12:35

Gemeente Berkelland komt bij Raad van State niet weg met β€˜krimpkaart’ in Rietmolense zaak

DEN HAAG/RIETMOLEN – De gemeente Berkelland moet de scanner, meetlinten en linealen weer uit de kast halen om opnieuw het bouwvlak van een Rietmolense veehouder op te meten.

 • 22 Augustus 2019 om 12:23

De magie van 't winkeltje van Kerkemeijer

REKKEN - Het klingelen van de winkelbel is al zoiets. Je komt binnen in een schatkamer vol moois. En aan de andere kant de wetenschap: er is een klant die iets zoekt. Ouderwets en eigentijds geven elkaar een hand in het ‘winkeltje van Kerkemeijer’ pal naast het gelijknamige café in Rekken.

 • 22 Augustus 2019 om 12:12
❌