[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018De Stentor - Achterhoek

IndustriΓ«le Kring Lochem steunt bezwaarbrief tegen 60 km/u N348

Industriële Kring Lochem (IKL) ondersteunt de bezwaarbrief aan Gedeputeerde Staten van Bedrijvenkring Zutphen, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Stedendriehoek tegen een proef met snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. IKL heeft de brief niet kunnen ondertekenen omdat die al was verstuurd.

 • 17 Januari 2018 om 09:50

Stamppot als haute cuisine voor Zutphense ouderen

Zo'n honderd ouderen uit de gemeente Zutphen mogen vanavond kosteloos aanschuiven voor 'briljante stamppot'. In de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat serveren leden van Ronde Tafel 17 maaltijden die zijn bereid door koks van sterrestaurant 't Schulten Hues.

 • 17 Januari 2018 om 08:28

Griepgolf moet piek nog bereiken

De griep rukt op naar het oosten. De komende weken zullen steeds meer mensen aan deze kant van het land getroffen worden door het griepvirus, zo is de verwachting.

 • 17 Januari 2018 om 07:58
Gisteren β€” 16 Januari 2018De Stentor - Achterhoek

Pravinath (17) uit Borculo wacht de cel in Sri Lanka

Pravinath Kamalanathan (17 jaar) uit Borculo belandt zo goed als zeker in de gevangenis, zodra hij voet op vaste bodem zet in zijn geboorteland Sri Lanka. Toch wil de immigratie- en naturalisatiedienst IND de scholier van het praktijkonderwijs MaxX in Neede het land uitzetten.

 • 16 Januari 2018 om 20:33

Man vernielt glazen deur station Zutphen

De politie is op zoek naar een ongeveer 25-jarige man van 1.90 m. lengte. Hij heeft maandagmiddag om even na vier uur een glazen toegangsdeur van het station in Zutphen vernield.

 • 16 Januari 2018 om 18:45

Duitse wolf Naya bracht de kerst door in de Achterhoek

De Duitse wolvin Naya heeft de afgelopen kerstdagen doorgebracht in de Achterhoek. Op eerste kerstdag verbleef de wolvin in de omgeving van Ruurlo, op tweede kerstdag hield ze zich op in de bossen van het Montferland.

 • 16 Januari 2018 om 14:58

Sneeuw op komst! Oost-Nederland morgen bedekt onder wit laagje

Inwoners van Oost-Nederland hebben morgenochtend grote kans een witte wereld tegemoet te kijken bij het openen van de gordijnen. Het is het gevolg van winterse buien die voor vanavond en vannacht worden voorspeld.

 • 16 Januari 2018 om 13:29

Winterstorm vol twijfels: problematisch of huis-tuin-en-keukenstorm?

Dat Nederland donderdag te maken krijgt met een nieuwe winterstorm, zoveel is wel duidelijk. Maar wat dit betekent voor onze regio, daarover lopen de verwachtingen uiteen. Bij Weerplaza houden ze een slag om de arm: ,,Het kan een huis-tuin-en-keukenstormpje worden, maar het kan ook zo problematisch worden als op 3 januari, toen de ark bij Urk op drift raakte.’’

 • 16 Januari 2018 om 12:32

'Jongeren van 20, 21 jaar verlaten in flinke aantallen de Achterhoek'

In de Achterhoek ontbreekt een grote groep mensen tussen de 20 en 40 jaar. Dat concludeert statisticus en socioloog Manfred te Grotenhuis, die op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderzoek heeft gedaan naar krimp, ontgroening en vergrijzing in de Achterhoek.

 • 16 Januari 2018 om 09:39

'De groep van 20 tot 40 jaar ontbreekt grotendeels in de Achterhoek'

In de Achterhoek ontbreekt een grote groep mensen tussen de 20 en 40 jaar. Dat concludeert statisticus en socioloog Manfred te Grotenhuis, die op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderzoek heeft gedaan naar krimp, ontgroening en vergrijzing in de Achterhoek.

 • 16 Januari 2018 om 09:39

Zwaarte en lichtheid in ode aan Leonard Cohen in Zutphen

9 november 2016 was een zwarte dag voor Marlies Claasen, Tom Klein, Ernest Beuving, Ariane Greep en Bas Steman. Niet alleen kwam tot hun leedwezen toen president Donald Trump aan de macht in de VS, ook hoorden ze op die dag dat hun muzikale held Leonard Cohen twee dagen eerder was overleden. Het vijftal besloot de handen ineen te slaan om een eerbetoon aan Cohen in elkaar te draaien. De voorstelling So Long Cohen beleeft op 25 januari haar première in het Zutphense Theater Hanzehof.

 • 16 Januari 2018 om 05:00

Fusie leidt mogelijk tot multifunctionele accommodatie in Vorden

De kans is aanwezig dat Vorden over enkele jaren een multifunctionele accommodatie krijgt, waar sport, educatie en cultuur samenkomen. De wens voor die accommodatie vloeit voort uit de op handen zijnde fusie in het vmbo-onderwijs tussen 't Beeckland (Vorden) en het Stedelijk (Zutphen).

 • 16 Januari 2018 om 05:00
OuderDe Stentor - Achterhoek

Hoogzwangere vrouw slipt met auto en ramt boom in Lochem

Een hoogzwangere vrouw is vanmiddag met haar auto tegen een boom gereden in Lochem. De vrouw belandde in een slip op de Barchemseweg en ramde vervolgens met de zijkant van haar auto een boom.

 • 15 Januari 2018 om 16:35

Zwangere vrouw slipt met auto en ramt boom in Lochem

Een hoogzwangere vrouw is vanmiddag met haar auto tegen een boom gereden in Lochem. De vrouw belandde in een slip op de Barchemseweg en ramde vervolgens met de zijkant van haar auto een boom.

 • 15 Januari 2018 om 16:35

Zo overleef je deze Blue Monday

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelfbedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Zo kom je deze Blue Monday door

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelf bedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Aanbod huizen slinkt snel in Zutphen en Lochem

Huizenkopers in de regio Zutphen/Lochem hebben steeds minder keuze omdat er veel huizen verkocht worden. In de voorbije crisisjaren stonden er in Zutphen rond de 600 huizen te koop tegenover op dit moment zo'n 240. Voor Lochem gaat het om tegen de 300 huizen in de crisistijd ten opzichte van zo'n 100 huizen die momenteel te koop worden aangeboden.

 • 15 Januari 2018 om 07:26

In de rij voor condoleance overleden badmeester Lochem

Vele honderden mensen stonden zondagmiddag op het parkeerterrein van zwembad/sportcentrum De Beemd in Lochem te wachten totdat ze naar binnen mochten om de familie van 'mister Beemd' Gert Assink te condoleren met het plotselinge overlijden van de bedrijfsleider van het sportcentrum.

 • 14 Januari 2018 om 17:39

Gemist? Rokende sportschoolbaas in Nieuwleusen verbijstert klanten

Sportief bezig zijn en roken gaan niet bepaald samen. Het is de reden dat leden van een sportschool in Nieuwleusen in een anonieme brief klaagden over de rokende eigenaar van diezelfde sportschool.

 • 14 Januari 2018 om 10:00

Kapperallee in Eefde dicht door werkzaamheden sluis

Aannemerscombinatie Lock to Twente gaat vanaf 19 januari 68 damwanden van de tweede sluiskolk bij Eefde aanbrengen. Dit begint met de damwanden rondom de Kapperallee.

 • 13 Januari 2018 om 17:14
❌