[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019De Stentor - Achterhoek

Stralende β€˜sterren’ op eindexamengala Staring College in Lochem

En of de weergoden de examenleerlingen van het Staring College in Lochem vandaag gunstig gezind waren! De in galakleding uitgedoste leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo vormden het stralende middelpunt van het jaarlijkse eindexamengala. De ‘sterren’ lieten zich met fraaie bolides of andere opvallende voertuigen naar het eindfeest brengen. Bij de school stond een grote menigte de hoofdrolspelers op te wachten om zich aan de Hollywood-achtige taferelen te vergapen.

 • 18 April 2019 om 21:20
Gisteren β€” 18 April 2019De Stentor - Achterhoek

Gemist? Drukte bij Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn, PEC β€˜helemaal klaar’ met besluit KNVB

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 18 april.

 • 18 April 2019 om 22:00

Oost Gelre staat er β€˜fors’ slechter voor: dat wordt bezuinigen of belasting verhogen

GROENLO - De gemeente Oost Gelre moet bezuinigen of de inkomsten verhogen. De financiële situatie is met 2,5 miljoen euro per jaar verslechterd. Dat komt vooral door de stijgende kosten voor de WMO en jeugdzorg.

 • 18 April 2019 om 20:59

Grote verrassing voor Jan uit Vierakker: na dik 30 jaar duikt zijn in Giethoorn verloren portefeuille op

Rundveehouder Jan Borgman uit Vierakker was ruim dertig jaar geleden aan het punteren in Giethoorn. Hij deed dit samen met enkele tientallen leeftijdsgenoten uit de Achterhoek van jongerenvereniging Jong Gelre en een groep van veertig buitenlandse studenten. Op de Beulakerwiede in Giethoorn verloor Borgman zijn portemonnee. Een zoektocht destijds leverde niets op.

 • 18 April 2019 om 19:30

Raad van State stemt in met komst dierenpension Corle

DEN HAAG/CORLE- De Raad van State ziet geen enkele reden om een aan de Corlese Grote Veldweg gepland dierenpension tegen te houden. De Raad wuifde in een definitieve uitspraak dan ook alle bezwaren van een vijftiental omwonenden weg.

 • 18 April 2019 om 19:16

Motorrijdster naar ziekenhuis na aanrijding in Joppe door onoplettende automobilist

Een motorrijdster is vanavond gewond geraakt toen zij op de Lochemseweg bij Joppe werd aangereden door een automobilist. Deze bestuurder van een Mercedes kwam van links en zag de naderende vrouw op de voorrangsweg over het hoofd. De motor raakte de optrekkende auto in de flank en daarbij kwam de motorrijdster hard ten val.

 • 18 April 2019 om 18:50

Oude coalitie bij waterschap gaat door

DOETINCHEM/ZEVENAAR - Het waterschap Rijn & IJssel krijgt zeer waarschijnlijk een bekend gezicht. Als het aan informateur Luciën van Riswijk ligt, krijgt het waterschapsbestuur een coalitie van CDA, Water Natuurlijk, VVD en een vertegenwoordgier van de landbouwsector.

 • 18 April 2019 om 17:37

Smog-alert RIVM wegens paasvuren, eerst de Duitse daarna die in Oost-Nederland

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag kans op smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is daarbij ‘onvoldoende tot slecht’, waarschuwt het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft de verwachte smog toe aan de vele paasvuren die eerst in Duitsland (zaterdag en zondag) en daarna in het oosten van Nederland (zondag en maandag) worden ontstoken.

 • 18 April 2019 om 16:28

Stiften met Sjoerd Overgoor: Vergeten wereldgoal, Hongaarse goulash en trainers in massagesalon

Een scherpschutter is hij nooit geweest, maar zelfs zijn wereldgoal in het shirt van Go Ahead Eagles tegen Ajax verdween door het polletje van Mickey van der Hart in een donker hoekje van het collectieve geheugen. In Stiften, de videorubriek van De Stentor, doet Sjoerd Overgoor de trap die Oranje-doelman Jasper Cillissen verschalkte nog eens dunnetjes over. ,,Dat was onbetwist de mooiste goal in mijn carrière’’, stelt de man die in elf seizoenen betaald voetbal ‘liefst’ zeven keer het net vond. ,,Ach, er zijn verdedigende middenvelders, zoals mijn vriend Lion Kaak bij TOP Oss, die nog nooit hebben gescoord.’’

 • 18 April 2019 om 16:23

Dorp Hengelo is met vier crossers hofleverancier in WK zijspancross

HENGELO - WK zijspanmotorcross doet dit weekeinde Nederland aan. Door de crossers Koen Hermans, Bart Sloot, Roy Bijenhof en Peter Beunk is het Achterhoekse dorp Hengelo prominent vertegenwoordigd.

 • 18 April 2019 om 15:54

Eiken moeten om, beuken worden geplant rond Ruurlo

RUURLO - Berkelland kent een bomenverordening en een bijzondere bomenlijst waardoor veel karakteristieke bomen in het landschap een beschermde status genieten. Maar in het geval van de bomen langs provinciale wegen wil de gemeente zich niet met het provinciale beleid bemoeien.

 • 18 April 2019 om 15:40

Paasvuren in Hengelo, Baak en Halle gaan door; Velswijk en Hummelo niet

HENGELO - Een harde klap voor de organisatoren en liefhebbers van paasvuren in Velswijk, Hummelo, Kranenburg en Bekveld. De gemeente Bronckhorst laat weten dat deze houtstapels niet aangestoken mogen worden. De gemeente heeft dit besloten in overleg met de veiligheidsregio VNOG.

 • 18 April 2019 om 13:54

Burgemeester: β€˜Nooit veiligheidsrisico geweest op kermis Eibergen’

EIBERGEN - De Eibergse voorjaarskermis is niet alleen zonder calamiteiten verlopen, maar er is zelfs nooit een veiligheidsrisico geweest. Dat stelt burgemeester Joost van Oostrum op vragen van de PvdA en D66. Maar die houden hun twijfels.

 • 18 April 2019 om 13:40

Zuivel met een keurmerk komt van koeien in IJzerlo

IJZERLO - Ruimere ligplekken voor de koeien, meer waterpunten om te drinken, extra massageborstels. Maar ook minimaal 5 procent kruidenrijk grasland, kalfjes die langer de speenemmer gebruiken en voorwaarden aan het gebruik van duurzame energie en beperken van bestrijdingsmiddelen.

 • 18 April 2019 om 13:36

Oudere vrouw uit Eibergen bestolen van portemonnee in Vreden

EIBERGEN/VREDEN - Een oudere vrouw (77) uit Eibergen is woensdag bestolen van haar portemonnee. Het slachtoffer was tussen 10.30 en 11.00 uur in een supermarkt aan de Winterswyker Strasse in het Duitse Vreden toen een onbekende haar portemonnee uit haar handtas haalde.

 • 18 April 2019 om 13:36

Kruisgang en passie in openluchttheater Eibergen

EIBERGEN - De kruisgang van Jezus was in de openlucht. De kruisgang in Eibergen woensdagavond ook.

 • 18 April 2019 om 13:26

Rechter spreekt faillissement Doetinchemse drukkerij Senefelder Misset uit

DOETINCHEM - De rechtbank in Amsterdam heeft woensdagmiddag het faillissement uitgesproken van de Roto Smeets Group waar de Doetinchemse drukker Senefelder Misset onder valt.

 • 18 April 2019 om 12:53

Broers Rick en Mike openen kerkje met kunst voor iedereen

LAAG-KEPPEL - De broers Rick en Mike Hulshof heropenen vandaag hun kunstgalerie. Het voormalige kerkje in Laag-Keppel oogt weer als nieuw.

 • 18 April 2019 om 12:30

Wat wil jij weten van minister-president Mark Rutte? Hij beantwoordt lezersvragen in De Ochtendshow to go

Altijd al een vraag willen stellen aan minister-president Mark Rutte? Grijp je kans: woensdag 24 april beantwoordt hij vragen van onder meer Stentor-lezers in het live programma De Ochtendshow to go.

 • 18 April 2019 om 12:27

Speelweek Neede kan kinderen laten spelen met geld Rotary

NEEDE - Ooit was de speelweek in de zomervakantie een activiteit die als welzijnswerk door de gemeente werd betaald. Nu moet de Stichting Speelweek Neede het hebben van giften en donaties. Rotary Club Neede verrastte woensdag de Needse stichting met 2700 euro, verdiend op de jammarkt in Neede.

 • 18 April 2019 om 12:08
❌