[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019De Stentor - Achterhoek

Motorclub Harfsen slachtoffer van afvaldump, ultimatum vol bluf helpt niet

Vol verbazing trof Wim Lubbers een voetbal, stenen, lege dozen en meer huis-, tuin- en keukenvuil aan op het terrein van de HArfsense Motor- en AutoClub (HAMAC) aan de Deventerdijk.

 • 21 Augustus 2019 om 17:55

Regels worden opgerekt: er mag straks veel meer in het buitengebied van Winterswijk

WINTERSWIJK - Er mag straks veel meer in het buitengebied van Winterswijk: boerderijsplitsing, nieuwe woningen voor jong en oud, meerdere huizen op één erf, detailhandel in het buitengebied en meer ruimte voor bijgebouwen.

 • 21 Augustus 2019 om 17:30

Recept Nationale Jammarkt in Neede klopt zo precies

NEEDE - Mooi weer, het goede aanbod én een stroom bezoekers die er zin in heeft. De Needse jammarkt - officieel: Nationale Jammarkt - heeft het juiste recept te pakken. Al is het ingrediënt weer eigenlijk puur geluk.

 • 21 Augustus 2019 om 16:42

Terecht dwangsom voor illegale bewoning in Het Rommelgebergte Winterswijk

DEN HAAG/WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk heeft de twee eigenaren van een recreatiewoning aan de Meekertweg op vakantiepark Het Rommelgebergte in Winterswijk terecht een dwangsom van duizend euro per week opgelegd.

 • 21 Augustus 2019 om 15:52

β€˜Ik ben niet blij met jou, moet dan alles meteen op tafel?’

Het begon allemaal heel vriendelijk. Een beetje risicoloos gebabbel over sportpark De Bezelhorst, waar De Graafschap gaat trainen. Totdat verslaggever Richard van der Made van Omroep Gelderland de contouren van de opstelling tegen MVV schetste, in gesprek met trainer Mike Snoei.

 • 21 Augustus 2019 om 14:03

Nieuw Caribisch eetcafΓ© op plek van De Kleine Balkan in Doetinchem

DOETINCHEM - Caribe Eetcafé is de naam van het nieuwe Caribisch restaurant in de Van Cappellenstraat in hartje Doetinchem. ,,Over al het eten - lunch en 's avonds - ligt een Caribische tint”, zegt Marcelin Elmendorp, de eigenaar van het restaurant. ,,Maar we serveren ook gewoon een biefstukje.”

 • 21 Augustus 2019 om 13:55

Zorgboerderij in Wichmond heeft nieuwe invulling: geen pubers maar zieke kinderen

WICHMOND - Geen pleegkinderen in de puberleeftijd meer, maar complex zieke kinderen. De zorgboerderij in Wichmond heeft een nieuwe invulling gekregen.

 • 21 Augustus 2019 om 12:30

Warnsveld geeft record-wimpel aan Gilze-Rijen

Warnsveld draagt het hitterecord van Nederland vrijdag formeel over aan de Brabantse gemeente Gilze-Rijen. Op die dag is het 75 jaar geleden dat de Warnsveldse huisarts Jan Thate voor het KNMI in zijn weerhut een temperatuur van 38,6 graden noteerde. Dat record bleef staan tot vorige maand, toen het in Gilze-Rijen 39,7 graden werd.

 • 21 Augustus 2019 om 12:20

Het wordt opnieuw bloedheet in Oost-Nederland, derde hittegolf in aantocht

Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

 • 21 Augustus 2019 om 11:51

Het piept en kraakt in de GGZ: β€˜Er wordt geschermd met cijfertjes, maar te weinig naar de praktijk geluisterd’

Het kan zo niet langer met de psychiatrische zorg in Nederland. Medewerkers van de Gelderse zorginstelling GGNet luiden de noodklok. Psychotische mensen belanden op straat.

 • 21 Augustus 2019 om 11:29

Bedelbrief RTV Slingeland stuit op weerstand in Winterswijkse politiek

WINTERSWIJK - De persoonlijke brief aan de fractievoorzitters van politieke partijen in Winterswijk met het verzoek om tegen betaling ‘vriend’ te worden bij RTV Slingeland is verkeerd gevallen. De fractievoorzitters vinden dat de lokale omroep de journalistieke onafhankelijkheid moet bewaken.

 • 21 Augustus 2019 om 10:00

β€˜Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn: β€˜Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

 • 21 Augustus 2019 om 10:00

Maisvelden deels nog gered door regen van afgelopen week

MEDDO - Een deel van de mais op het land lijkt het nog te redden dit seizoen, dankzij de regen die afgelopen week viel. Gerard Abbink in Meddo heeft goede hoop.

 • 21 Augustus 2019 om 07:06

Verkenner Jan Bart Wilschut probeert lokale omroepen in de Achterhoek op één lijn te krijgen

WINTERSWIJK - Achter de schermen wordt volop gewerkt om tot een samenwerkingsverband te komen van de Achterhoekse lokale omroepen. Verkenner Jan Bart Wilschut probeert alle partijen op één lijn te krijgen en hoopt eind september op witte rook.

 • 21 Augustus 2019 om 07:01

Medewerkers GGNet: β€˜Noodsituatie in de psychiatrische zorg’

Voor mensen in acute psychische nood is onvoldoende opvang. De angst bestaat dat ze zichzelf zichzelf of anderen wat aan doen. Medewerkers van de Gelderse zorginstelling GGNet luiden de noodklok.

 • 21 Augustus 2019 om 06:45
Gisteren β€” 20 Augustus 2019De Stentor - Achterhoek

Gemist? We botsten steeds vaker op wild. En: twijfel over β€˜wietactie’ politie in Hasselt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 20 augustus.

 • 20 Augustus 2019 om 21:59

Waterstand in Salland weer op peil, alleen de Heuvelrug blijft nog te droog

Door de vele regenbuien van de afgelopen dagen is het grondwater in Salland weer naar een normaal niveau gestegen. Alleen op de hoger gelegen zandgronden van de Sallandse Heuvelrug is de situatie nog penibel.

 • 20 Augustus 2019 om 17:20

Automobilist botst tegen appartement in Doetinchem

DOETINCHEM - Een man is dinsdagmiddag met zijn auto tegen een appartement op de Ruimzichtlaan in Doetinchem gebotst. De woning is beschadigd en moet mogelijk worden gestut.

 • 20 Augustus 2019 om 16:13

Met een innovatieve meststrooier op weg naar een afvalloze landbouw

Henk Jolink (54) is melkveehouder aan de Rijksweg in Drempt. Hij gebruikt een innovatieve strooier voor kunstmest.

 • 20 Augustus 2019 om 16:30

Kapperallee in Eefde twee weken langer afgesloten

De Eefdese brug (Deventerweg-Rustoordlaan) wordt twee weken later dan gepland op 23 september afgesloten. Vertraging bij de herinrichting van de Kapperallee is hier verantwoordelijk voor.

 • 20 Augustus 2019 om 16:23
❌