[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018De Stentor - Achterhoek

Grote brand in werkplaats achter woonhuis in Heelweg

HEELWEG - In de werkplaats achter een woning in Heelweg is maandagavond een grote brand ontstaan. De ruimte staat volledig in brand. Er zijn geen mensen aanwezig.

 • 22 Oktober 2018 om 22:27

Gemist? Protest tegen Zwarte Piet in Zwolle, dode bij ernstig ongeluk op A6

Ben je er niet aan toegekomen om al het nieuws uit Oost-Nederland te volgen vandaag? Dit was het nieuws van maandag 22 oktober.

 • 22 Oktober 2018 om 22:00

Politie treft wapen, vuurwerkbommen, vlindermes en drugs aan bij 25-jarige Didammer

DIDAM - De politie heeft bij een huiszoeking in Didam een vuurwapen aangetroffen. De woning is van een 25-jarige man die afgelopen vrijdag dreigde een vuurwerkbom onder een auto te leggen. Agenten hebben daarop zijn woning doorzocht.

 • 22 Oktober 2018 om 16:50

β€˜Montferland niet welkom in energiefonds’

GROENLO - Als Montferland wil meedoen met een Achterhoeks energiefonds moet deze gemeente de extra kosten voor de oprichting maar voor zijn rekening nemen.

 • 22 Oktober 2018 om 16:41

Graffiti op achterkant oude raadhuis in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Er is graffiti aangebracht op de achterkant van de monumentale oudbouw van het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Het gaat om een stuk streetart, waarmee het grijze vlak aan de achterzijde wordt omgetoverd tot een kleurrijk geheel.

 • 22 Oktober 2018 om 15:21

Koedijk Lochem dicht door kap van bomen

De Koedijk in Lochem is deze week (van 21 tot 26 oktober) tussen 9 en 16 uur afgesloten voor alle verkeer. Dat geldt voor het deel tussen de Stellingmolenlaan en de Graaf Hendriklaan. Dit meldt de gemeente Lochem. Er is een omleiding die met borden wordt aangegeven.

 • 22 Oktober 2018 om 15:08

Motie van wantrouwen tegen wethouder Anjo Bosman van Berkelland

BORCULO - Tegen de Berkellandse wethouder Anjo Bosman wordt dinsdagavond een motie van wantrouwen ingediend. Volgens de oppositiepartijen heeft ze de gemeenteraad verkeerd geïnformeerd over de verkoop van villa Smits in Eibergen.

 • 22 Oktober 2018 om 13:08

Twee inbrekers gepakt na klopjacht in Wehl, derde inbreker gevlucht

WEHL - Twee 19-jarige inbrekers uit Veenendaal zijn zondagavond aangehouden in Wehl. Een derde verdachte kon vluchten. Het trio wordt verdacht van een inbraak bij een woning aan de Beekseweg in Wehl. De politie zette na de inbraak de buurt af, waardoor de twee Veenendaalers gearresteerd konden worden.

 • 22 Oktober 2018 om 12:34

Warm 2018 maakt wijnboeren dronken van geluk

Terwijl het gros van de agrariërs steen en been klaagt over het warme weer in 2018, worden de Nederlandse wijnboeren bijkans dronken van geluk. De zinderende zomer van dit jaar zorgde voor een recordoogst aan druiven. Kwantitatief én kwalitatief. Gert Jan Voortman en Diana van der Biezen van het gerenommeerde Wijngoed Gelders Laren staan model voor 'de Nederlandse wijnboer'. Het stel analyseert en evalueert een wijnjaar dat als 'absoluut top' de boeken in zal gaan.

 • 22 Oktober 2018 om 12:00

Drie bomen gaan gekapte kastanje in Vorden vervangen

Inwoners van Vorden kunnen de komende tijd kiezen welke boom de markante kastanje moet vervangen, die in juli van dit jaar gekapt is. Deze monumentale boom van 250 jaar oud in het dorpscentrum moest geveld worden vanwege ziekte.

 • 22 Oktober 2018 om 11:48

Jubileumgiften naar hospice en patrijzen

AALTEN - Hospice De Lelie in Winterswijk en het akkerrandenproject voor de patrijs hebben beide ruim 2.500 euro gekregen van Herbergh d’Olde Marckt in Aalten.

 • 22 Oktober 2018 om 11:13

Energiebeurs van Berkelland: strobouw, zonnepanelen of toch een dikke trui

EIBERGEN - De initiatiefnemers wilden minimaal vijfhonderd bezoekers op de eerste Energiebeurs van Berkelland. De tweedaagse beurs trok uiteindelijk achthonderd mensen naar ’t Spieker. Allemaal gemotiveerd om energiezuiniger te gaan leven.

 • 22 Oktober 2018 om 08:59

Leerlingen Wesenthorst lopen 7 mille bij elkaar met β€˜obstacle run’

ULFT - Leerlingen van het Almende College Wesenthorst in Ulft hebben vrijdag met een zogeheten obstacle run (een parcours met hindernissen) 7.050 euro bij elkaar gelopen voor twee goede doelen. Met name het gedeelte van de run dwars door het schoolgebouw sprak de leerlingen aan, laat Tonnie Kok van de school weten.

 • 22 Oktober 2018 om 08:48

Model naaktkunstenaar kleedde zich uit β€˜heel dicht bij kinderen’

DOETINCHEM - Kunstenaar Amit Bar is vorige week met zijn naaktmodel weggestuurd uit de Kruisbergse Bossen in Doetinchem, omdat daar ook kinderen waren. Dat laat de politie weten.

 • 22 Oktober 2018 om 08:43

100-jarig PEKLO uit Lochem krijgt Koninklijke Erepenning

Een hele eer, dat is een Koninklijke Erepenning. Want niet elke vereniging houdt het honderd jaar vol. De Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Lochem en omstreken (PEKLO) redde dat wel, en vanwege dat feit en haar maatschappelijke waarde, kreeg ze afgelopen zaterdag een Koninklijke Erepenning uitgereikt uit handen van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

 • 22 Oktober 2018 om 06:00

Herinneringen van parlementaire pers aan een stiekem bewonderde chagrijn

Wim Kok overleed afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd. Hij was van 1994 tot 2002 minister-president. Kok leidde twee kabinetten, Paars I en Paars II. Zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Persoonlijke herinnering van Wouke van Scherrenburg, die als parlementair journalist Kok jarenlang volgde.

 • 22 Oktober 2018 om 07:36

Sportpark Aalten: β€˜Geen geldnood, wel wensen’

AALTEN - De stichting Sportpark-Zuid in Aalten wil niks weten van geldnood. ,,Er zijn wel dingen die we graag nog zouden willen. En ja, daar is geld voor nodig.”

 • 22 Oktober 2018 om 06:58

100-jarig PEKLO krijgt Koninklijke Erepenning

Een hele eer, dat is een Koninklijke Erepenning. Want niet elke vereniging houdt het honderd jaar vol. De Pluimvee- en Konijnenfokkersvereniging Lochem en omstreken (PEKLO) redde dat wel, en vanwege dat feit en haar maatschappelijke waarde, kreeg ze afgelopen zaterdag een Koninklijke Erepenning uitgereikt uit handen van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

 • 22 Oktober 2018 om 06:00

Han Colvoort neemt afscheid van Zutphens en Lochems onderwijs: β€˜Rust in het onderwijs komt er niet’

Algemeen directeur Han Colvoort (64) neemt op 1 november met een gerust hart afscheid van zijn Poolsterscholen. Niet omdat de tien openbare basisscholen in rustig vaarwater zouden zitten, maar juist omdat het bruist.

 • 22 Oktober 2018 om 06:00
Gisteren β€” 21 Oktober 2018De Stentor - Achterhoek

Gemist? Lichaam gevonden in tuin in Swifterbant en Tikkiefraude in Meppel

Ben je er niet aan toegekomen om al het nieuws uit Oost-Nederland te volgen vandaag? Dit was het nieuws van zondag 21 oktober.

 • 21 Oktober 2018 om 21:59
❌