[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 8 Juli 2020De Stentor - Achterhoek

Boeren doen aangifte tegen minister op politiebureau Doetinchem

DOETINCHEM - Zo’n 75 boeren hebben zich woensdagmiddag met hun tractoren verzameld bij het politiebureau in Doetinchem.

 • 8 Juli 2020 om 14:03

Peutergroep moet taalachterstand Dremptse kinderen vroegtijdig voorkomen

DREMPT - Om peuters niet al met een achterstand in groep 1 van de basisschool te laten beginnen, begint er een peutergroep in Drempt. Zo worden vroegtijdige onderwijs- en taalgebreken bij kinderen voorkomen.

 • 8 Juli 2020 om 14:32

β€˜Bom onder Achterhoekse jeugdzorg’

BORCULO - Jeugdzorg moet in de Achterhoek in 2021 terug van de circa 300 zorgverleners van nu naar 35 contractpartijen. De aanbesteding volgens de nieuwe uitgangspunten start 26 augustus en zou april 2021 moeten ingaan. Dat is afgelopen week op twee informatiesessies aan de sector gemeld.

 • 8 Juli 2020 om 14:29

Boeren verzamelen zich bij politiebureau Doetinchem voor aangifte tegen minister

DOETINCHEM - Zo’n 75 boeren hebben zich woensdagmiddag met hun tractoren verzameld bij het politiebureau in Doetinchem.

 • 8 Juli 2020 om 14:03

Gaanderense kermis definitief geschrapt: β€˜Risico is te groot’

GAANDEREN - De kermis in Gaanderen gaat niet door. Er is definitief een streep gegaan door het volksfeest in het dorp, nadat de gemeente Doetinchem geen toestemming heeft gegeven voor het vieren van het feestje. ,,De risico’s voor de volksgezondheid zijn te groot”, zegt Jan Kuiperije van de kermiscommissie van St. Martinus, het Gaanderense schuttersgilde dat het dorpsfeest jaarlijks organiseert.

 • 8 Juli 2020 om 13:10

Politie waarschuwt voor zelfmoordspel dat weer opduikt in regio: β€˜Vooral kwetsbare kinderen in gevaar’

Politieteams in de regio waarschuwen massaal voor de terugkeer van de Blue Whale Challenge. Jongeren worden bij dat zelfmoordspel uitgedaagd in vijftig dagen evenveel opdrachten uit te voeren. Aanvankelijk zijn die onschuldig, maar na zelfverminking volgt als laatste opdracht het plegen van zelfmoord.

 • 8 Juli 2020 om 13:03

De drummer van de historische 10 is nu verhuizer: β€˜Kloten, maar het is niet anders’

ARNHEM/ ZIEUWENT - Je studeert af met een 10 op het conservatorium. Vijf jaar later verdien je vanwege corona je brood als verhuizer. Het overkomt drummer Bob Hogenelst uit Zieuwent, die met zijn band Atlanta een nieuwe plaat uitbrengt.

 • 8 Juli 2020 om 11:58

Achterhoekse topdrummer Bob (31) is plots verhuizer door corona: β€˜Best wel kloten, maar het is niet anders’

ARNHEM/ ZIEUWENT - Je studeert af met een 10 op het conservatorium. Vijf jaar later verdien je vanwege corona je brood als verhuizer. Het overkomt drummer Bob Hogenelst uit Zieuwent, die met zijn band Atlanta een nieuwe plaat uitbrengt.

 • 8 Juli 2020 om 11:58

Uitgifte pakketten Voedselbank aan 250 gezinnen in gevaar: β€˜Bodem bankrekening bijna bereikt’

De Voedselbank Doetinchem zit in geldnood. Er is een structureel tekort van 10.000 euro per jaar en daardoor is de bodem van de bankrekening in zicht. Als er niet snel extra geld wordt gevonden, dreigt de wekelijkse uitgifte van voedselpakketten aan 250 gezinnen in Doetinchem en Bronckhorst te stoppen.

 • 8 Juli 2020 om 11:41

Plan Staring College kan beter:β€˜Bibliotheek volledig integreren in nieuwbouwplan’

BORCULO - Het nieuwbouwplan van het Staring College kan beter. Bijvoorbeeld door ook de Borculose vestiging van Bibliotheek Oost-Achterhoek volledig te integreren.

 • 8 Juli 2020 om 08:50

Thuiszorgverpleegkundige Karlijn Brouwer uit Eibergen: β€˜Je ziet veel verdriet’

Veel mensen moesten het afgelopen maanden zonder of in ieder geval met minder thuiszorg doen. Vijf vragen aan verpleegkundige Karlijn Brouwer uit Eibergen.

 • 8 Juli 2020 om 08:13

Waarom mensen weigeren zich te laten vaccineren tegen corona

Terwijl de vaccinatiegraad voor het eerst in jaren weer wat toeneemt, blijkt uit peilingen van de GGD’s IJsselland en Noord-Oost Gelderland dat er scepsis is over inenten tegen corona. Veel mensen zien zelfs niets in een corona-vaccinatie. Hoe kan dat?

 • 8 Juli 2020 om 08:00

Erepenning voor meer dan 13.000 dagen in de Aaltense politiek

AALTEN – Een dikke 13.000 dagen is Henk Meerdink boer in de Aaltense gemeenteraad geweest. Dat aantal werd hem gisteravond bij zijn afscheid voorgerekend door burgemeester Anton Stapelkamp.

 • 8 Juli 2020 om 07:46

Vaccinatieangst of vertrouwen in eigen afweer: regio twijfelt over preventief spuitje tegen corona

Terwijl de wereld snakt naar een vaccin tegen het coronavirus, blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders, zeker ook in deze regio, twijfelt of ze zich wil laten vaccineren.

 • 8 Juli 2020 om 07:11

Borculose OldStars zijn meer dan alleen tennissende 60-plussers: β€˜Ik heb hier maatjes gevonden’

Lenie Jacobs (73) en Huib Vreugdenhil (72) mogen zich vanaf morgen tennissende OldStars noemen. De Borculoërs slaan samen met zeventien andere 60-plussers bij tennisclub De Wildbaan onder die noemer elke donderdagochtend een balletje, drinken koffie en maken een babbeltje. Tennis als middel om fysiek en mentaal fit te worden. ,,Ik heb hier maatjes gevonden’’, zegt Jacobs.

 • 8 Juli 2020 om 07:02

Campings en B&B’s in Achterhoek bommetjevol deze zomer

GAANDEREN/GROENLO/HALLE - De Achterhoekse bedrijven in verblijfsrecreatie hebben een goede zomer in het vooruitzicht. Stichting Achterhoek Toerisme ziet veel meer reserveringen en aanvragen binnenkomen dan voorgaande jaren.

 • 8 Juli 2020 om 06:55
Gisteren β€” 7 Juli 2020De Stentor - Achterhoek

Met één stem tegen komt het zonnepark in Zwolle

GROENLO - De 666 handtekeningen tegen het zonnepark aan Hegemansweg in Zwolle zijn op twintig leden van de gemeenteraad van Oost Gelre gestuit. Met alleen de stem van raadslid Gerard klein Gunnewiek tegen stemde de gemeenteraad in met de komst van de zonnepanelen.

 • 7 Juli 2020 om 23:15

Felle discussie tussen boeren en β€˜stikstofstrijder’ Vollenbroek onder toeziend oog politie in Nijmegen-Noord

VARSSEVELD/ NIJMEGEN - Achterhoekse boeren zijn dinsdagavond onderweg naar Nijmegen om daar een brief te bezorgen bij Johan Vollenbroek. Bij Varsseveld zijn de boeren met tussen de 130 en 150 trekkers vertrokken naar het huis van Vollenbroek in de Waalstad, waar ze hem duidelijk willen maken dat de boeren vooral door hem in de problemen zijn gekomen.

 • 7 Juli 2020 om 20:15

Gemist? Treurnis (en actie!) na ondergang sauna Putten. En: sjoemelbus aan de kant gezet

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 7 juli.

 • 7 Juli 2020 om 21:59

β€˜Stikstofstrijder’ Vollenbroek en boeren verenigd door politie in Nijmegen-Noord voor overhandiging brief

VARSSEVELD/ NIJMEGEN - Achterhoekse boeren zijn dinsdagavond onderweg naar Nijmegen om daar een brief te bezorgen bij Johan Vollenbroek. Bij Varsseveld zijn de boeren met tussen de 130 en 150 trekkers de A18 op gereden. Ze gaan naar het huis van Vollenbroek in de Waalstad, waar ze hem duidelijk willen maken dat de boeren vooral door hem in de problemen zijn gekomen.

 • 7 Juli 2020 om 20:15
❌