[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020De Stentor - Achterhoek

Emotionele dag voor motoragenten: zoon RenΓ© en kleinzoon Bart begeleiden overleden politieman Teun tijdens laatste rit

DOETINCHEM - Een bijzondere en emotionele dag voor René Huls en zijn zoon Bart. Hij is politieman in Arnhem, zijn zoon agent in Zevenaar. Samen hebben ze de rouwstoet met hun overleden vader en opa Teun Huls per motor begeleid van wooncentrum Waterrijk in Doetinchem naar het crematorium in Dieren.

 • 6 Juli 2020 om 16:07

Vaccineren tegen corona? Dat gelooft een flink deel in Gelderland wel

Lang niet iedereen in Noord- en Oost-Gelderland is van plan zich te laten vaccineren tegen covid-19, zodra dat kan. Vooral jongere volwassenen geloven het wel. Ook loopt het draagvlak voor corona-regels flink terug.

 • 6 Juli 2020 om 17:31

15 Berkellandse β€˜gedecoreerden’ alsnog van hun β€˜lintje’ voorzien door de burgemeester

BORCULO - Iedereen bleef ‘droog’, afgelopen ‘lintjesregen’ net voor Koningsdag. Door de coronavirusuitbraak zat het gemeentehuis dicht en hoefde niemand met een smoesje naar een bespreking op het gemeentehuis te worden gelokt. Wel kregen 15 Berkellanders een verrassend telefoontje van burgemeester Joost van Oostrum, waarin hij hen feliciteerde met ‘wat de koning had behaagd..’.

 • 6 Juli 2020 om 16:19

Drie generaties agenten: zoon RenΓ© en kleinzoon Bart begeleiden Teun op de politiemotor tijdens laatste rit

DOETINCHEM - Een bijzondere en emotionele dag voor René Huls en zijn zoon Bart. Hij is politieman in Arnhem, zijn zoon agent in Zevenaar. Samen hebben ze de rouwstoet met hun overleden vader en opa Teun Huls per motor begeleid van wooncentrum Waterrijk in Doetinchem naar het crematorium in Dieren.

 • 6 Juli 2020 om 16:07

Molen, kasteel en β€˜kathedraal’ strijden om Monumentenprijs in Bronckhorst

ZELHEM/ VORDEN - De Coops Molen in Zelhem, het Boeyinkcomplex in buurtschap Heidenhoek en kasteel Hackfort Vorden zijn genomineerd voor de Monumentenprijs Bronckhorst 2020. Een vakjury bepaalt later dit jaar welke van deze drie de opvolger wordt van de gerenoveerde eekschuur in Hummelo, die vorig jaar de eerste editie van deze prijs won.

 • 6 Juli 2020 om 15:59

Aanhanger-activist Faasse voor redactie De Gelderlander: β€˜Luchtalarm klinkt voor rechtsstaat in grote nood’

DOETINCHEM - Een actie wil aanhanger-activist Kees Faasse het niet noemen. Maar zijn aanhanger die vol staat met teksten heeft hij bewust om 12.00 uur deze maandag neergezet voor het kantoor van dagblad De Gelderlander in Doetinchem.

 • 6 Juli 2020 om 12:59

Aanhanger-activist Faasse voor redactiekantoor: β€˜Luchtalarm klinkt voor rechtsstaat in grote nood’

DOETINCHEM - Een actie wil aanhanger-activist Kees Faasse het niet noemen. Maar zijn aanhanger die vol staat met teksten heeft hij bewust om 12.00 uur deze maandag neergezet voor het kantoor van Dagblad De Gelderlander in Doetinchem.

 • 6 Juli 2020 om 12:59

Boeren zijn woest en gaan nu elke dag actievoeren: β€˜We laten niet met ons sollen’

HALLE/ GROENLO - De grootscheepse protestacties die boeren de afgelopen dagen hebben gehouden door heel Nederland zijn pas het begin. Er komen nu elke dag acties, kondigen de boeren aan. ,,Steeds ergens anders en door het hele land”, zegt Rutger van Lier, regiobeheerder van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) Oost-Achterhoek.

 • 6 Juli 2020 om 10:36

Aanhanger-activist Faasse: β€˜Luchtalarm klinkt voor de rechtsstaat die in grote nood is’

DOETINCHEM - Een actie wil aanhanger-activist Kees Faasse het niet noemen. Maar zijn aanhanger die vol staat met teksten heeft hij bewust om 12.00 uur deze maandag neergezet voor het kantoor van Dagblad De Gelderlander in Doetinchem.

 • 6 Juli 2020 om 12:59

Boeren zijn woedend en gaan nu elke dag actievoeren: β€˜We laten niet met ons sollen’

HALLE/ GROENLO - De grootscheepse protestacties van boeren de afgelopen dagen door heel Nederland zijn pas het begin. Er komen nu elke dag acties, kondigen de boeren aan. ,,Steeds ergens anders en door het hele land”, zegt Rutger van Lier, regiobeheerder van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) Oost-Achterhoek.

 • 6 Juli 2020 om 10:36

Voor het eerst geen zomerfeest in Haarlo: β€˜We missen het wel’

HAARLO - Een bomvol terras, kermis, live-muziek, optochtwagens en veel gezelligheid en plezier. Het eerste weekend van juli staat Haarlo altijd op z’n kop. Nu is het stil in het dorp. Geen zomerfeest, door corona. „Mensen missen het wel.”

 • 6 Juli 2020 om 10:10

Brand in slijpmachine in Varsseveld: bedrijf tijdelijk ontruimd

VARSSEVELD – Bij een expeditiebedrijf aan de Gesinkkampstraat in Varsseveld is deze maandagochtend rond 8.15 uur brand uitgebroken. Een slijpmachine begon te branden en het vuur dreigde zich via de ventilatiekanalen te verspreiden. Inmiddels is de zaak onder controle en het bedrijf weer veilig.

 • 6 Juli 2020 om 09:50

Brand in slijpmachine in Varsseveld: bedrijf ontruimd

VARSSEVELD – Bij een expeditiebedrijf aan de Gesinkkampstraat in Varsseveld is deze maandagochtend rond 8.15 uur brand uitgebroken. Een slijpmachine begon te branden en het vuur dreigde zich via de ventilatiekanalen te verspreiden.

 • 6 Juli 2020 om 09:50

Kunstenaar Hasto uit Neede: β€˜Buitenlanders hadden moeite met mijn achternaam’

Bijna 60 jaar schildert hij al, zowel op doek als op huizen. Niks naar de kunstacademie, vonden zijn ouders, een vak moet je leren. Dus werd Harrie Stortelder, artiestennaam Hasto, op eigen houtje kunstschilder.

 • 6 Juli 2020 om 09:09

Geen bloemencorso in Lichtenvoorde, wel een corso voor kinderen Γ©n een dahliaroute

LICHTENVOORDE - Een lokaal feest, met een kinderbloemencorso en een route van objecten die met dahlia’s zijn gemaakt. Daar wordt nu aan gewerkt door de wagenbouwers en de stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.

 • 6 Juli 2020 om 08:08

Politiecellen Doetinchem blijven op slot na sluiting cellencomplex

DOETINCHEM - De arrestantencellen bij het politiebureau in Doetinchem zitten op slot en blijven dat voorlopig. De celdeuren gaan pas weer open als er een nieuwe invulling is voor het complex.

 • 6 Juli 2020 om 07:11
Gisteren β€” 5 Juli 2020De Stentor - Achterhoek

Terrein van distributiecentrum Aldi in Groenlo anderhalf uur bezet door tientallen boeren

GROENLO – Boeren zijn zondagavond met zo’n tweehonderd trekkers naar Groenlo gekomen. Ze hebben daar de ingangen van het distributiecentrum van de Aldi geblokkeerd en het terrein bezet.

 • 5 Juli 2020 om 21:20

300 boeren protesteren bij distributiecentra in Groenlo en Haaksbergen

GROENLO - Ongeveer 300 boeren hebben zich zondagavond verzameld bij het distributiecentrum van de Aldi in Groenlo. Vanuit de gemeente Berkelland reden ze richting het pand op industriecentrum De Laarberg. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Ongeveer de helft reed daarna door naar het distributiecentrum van de Plus in Haaksbergen.

 • 5 Juli 2020 om 21:16

Gemist? Wolf knaagt aan dood hert. En: ramen en deuren dicht vanwege grote brand

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 5 juli.

 • 5 Juli 2020 om 21:54

Tientallen boeren bezetten terrein van distributiecentrum Aldi in Groenlo

GROENLO – Boeren zijn zondagavond met zo'n tweehonderd trekkers naar Groenlo gekomen. Ze hebben daar de ingangen van het distributiecentrum van de Aldi geblokkeerd en het terrein bezet.

 • 5 Juli 2020 om 21:20
❌