[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 November 2017De Stentor - Achterhoek

Wethouder sust ongerustheid over 27- plussers die in bijstand komen

Inwoners van de gemeente Lochem die ouder zijn dan 27 jaar en in de bijstand belanden hoeven zich niet nog eens extra zorgen te maken over de aanvraag van een uitkering. 

 • 20 November 2017 om 21:56

Wijnboeren uit Oost-Nederland bundelen krachten met Royal Dutch

Onder de naam Royal Dutch Wines gaan wijnboeren uit Oost-Nederland hun krachten bundelen. Ze brengen samen een coöperatieve wijn uit. Zo is een deel van de afzet voor de wijngaarden gegarandeerd en kan er jaarlijks zo’n 4.000 liter rode en witte wijn aan restaurants, hotels en internationale verkooppunten als Schiphol worden gerealiseerd.

 • 20 November 2017 om 20:57

'Moordenaar van Eibergse JosΓ© Burbank overleden'

Ben T.,  de tbs'er die in 1987 de Eibergse fysiotherapiestudente José Burbank vermoordde, is dood. Hij zou in de Oostvaarderskliniek in Lelystad een hartaanval hebben gehad die hem fataal werd. 

 • 20 November 2017 om 15:11

Drankrijder zonder rijbewijs twee keer aangehouden in Eibergen

De politie Berkelland heeft gisteren twee keer achter elkaar een drankrijder zonder geldig rijbewijs aangehouden.

 • 20 November 2017 om 06:55
Gisteren β€” 19 November 2017De Stentor - Achterhoek

Sint weer in centrum Lochem

Sinterklaas was ook zondagmiddag weer te zien in het stadscentrum van Lochem. Met een cabriolet werd de Spaanse goedheiligman afgezet bij de mensenmenigte in de Bierstraat. 

 • 19 November 2017 om 15:55

Sint vaart Almen binnen met Catalaanse vlag

Lang niet iedereen merkte het zaterdagmiddag direct op, maar in Almen was  er iets opmerkelijks  bij de  Sinterklaasintocht aan de hand: de Berkelzomp - de boot waarmee Sint en de pieten Almen kwam binnen varen was voorzien van de Catalaanse vlag.  

 • 19 November 2017 om 12:43

Sint vaart in Almen met Catalaanse vlag dankzij actie van 'stoute piet'

Lang niet iedereen merkte het zaterdagmiddag direct op, maar in Almen was  er iets opmerkelijks  bij de  Sinterklaasintocht aan de hand: de Berkelzomp - de boot waarmee Sint en de pieten Almen kwam binnen varen was voorzien van de Catalaanse vlag.  

 • 19 November 2017 om 12:43

Kunstgras Warnsveldse Boys verbrand

Enkele vierkante meters van een kunstgrasveld van Warnsveldse Boys zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verbrand. De voetbalclub vermoedt dat twee kliko's die naast het veld stonden naar het veld zijn gesleept en in brand zijn gestoken.

 • 19 November 2017 om 10:52

Gemist? Norbert uit Zwolle kocht een seksboot

Geen rijtjeshuis of appartementje voor Norbert Grote Ganseij (42). De Zwollenaar is namelijk in bezit van één van de Utrechtse seksboten die via een veiling beschikbaar waren gekomen. En hij is er maar wat blij mee.

 • 19 November 2017 om 10:00
OuderDe Stentor - Achterhoek

Laatste campingkaarten Zwarte Cross razendsnel uitverkocht

De laatste campingkaarten gingen zaterdagmorgen als zoete broodjes over de toonbank bij de Zwarte Cross. Binnen luttele minuten waren alle plekken vergeven. De verkoop ging zaterdag om 11.00 uur van start.

 • 18 November 2017 om 11:29

Opnieuw inbraak bij Sportclub Lochem

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er voor de derde keer in anderhalf jaar ingebroken in de kantine van Sportclub Lochem.  De daders hebben een ruit ingegooid en zijn daarna via de nooddeur binnen gekomen, aldus Hans Hoetink, beheerder van het sportcomplex aan de Elzelaan. 

 • 18 November 2017 om 10:38

Tarief voor grijze bak in Lochem stijgt

Inwoners van Lochem betalen volgend jaar veel meer om hun grijze bak te laten legen. Dat geldt ook voor bewoners van hoogbouwwoningen die hun restafval en groente- fruit- en tuinafval in een ondergrondse container gooien.

 • 18 November 2017 om 05:55

'Weinig spullen' in museum Almen

,,Het rationele van Staring hopen we te kunnen combineren met de liefde van Pien voor de Achterhoek. Dat zijn de verbindende factoren. Maar zonder dat we het sentimenteel gaan maken’’, zegt Boaz Baradon, tentoonstellingsontwerper van OPERA Amsterdam, over de totstandkoming van de tentoonstelling in STAAL, het nieuwe museum in Almen dat op zaterdag 2 december officieel geopend wordt. 

 • 18 November 2017 om 05:50

Justitie eist 4 jaar cel tegen man (39) die zorggelden van cliΓ«nten uit Deventer en Borculo wegsluisde

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de grote zorgfraudezaak tegen Darryl N. vier jaar gevangenisstraf geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. Verder moet hij zich laten behandelen en mag hij vijf jaar lang op geen enkele wijze in zorg werken. Volgens justitie profiteerde hij 'schaamteloos' van zorggeld.

 • 17 November 2017 om 13:14

Man (39) die zorggelden van cliΓ«nten uit Deventer en Borculo wegsluisde voor de rechter

Het Openbaar Ministerie komt vrijdag met de eisen in de grote zorgfraudezaak tegen Darryl N. en nog vijf verdachten. De 39-jarige Rotterdammer betaalde zichzelf als zorgbestuurder bovenop zijn officiële salaris van 180.000 euro jarenlang vele tonnen uit. Op een zeker moment hield zijn zorginstelling Vivence 120 licht verstandelijk gehandicapte jongeren, onder meer in Deventer en Borculo.

 • 17 November 2017 om 13:14

Achterhoekse brandweerman blij met tijdige redding twaalf honden

Brandweerman Martijn Boeijink uit Eibergen was eerder deze week  in Rotterdam betrokken bij de redding van elf pups en hun moeder uit een huis waar brand was uitgebroken. Hij stuurt zijn vriendin thuis in Eibergen een selfie met een van de geredde honden. 

 • 17 November 2017 om 10:08

Achterhoekse brandweerman blij met tijdige redding 12 honden

Hij stuurt zijn vriendin thuis in Eibergen een selfie, dat onder intimi al net zulke positieve reacties oproept. Brandweerman Martijn Boeijink uit Eibergen was eerder deze week  in Rotterdam betrokken bij de redding van elf pups en hun moeder uit een huis waar brand was uitgebroken.

 • 17 November 2017 om 10:08

Vakbond bereidt rechtszaak voor tegen Tuunte Fashion

CNV Vakmensen inventariseert momenteel de reacties van 110 voormalige Tuunte-medewerkers. Op basis daarvan verwacht de vakbond voldoende munitie te krijgen voor een rechtszaak tegen de nieuwe eigenaren van Tuunte Fashion. 

 • 17 November 2017 om 10:00

Ontslagen Tuunte-collega's openen eigen winkel

Met tientallen andere Tuunte-medewerkers kwamen Marjo Duursma (56) en Mark Weijermars (39) eind september op straat te staan. Bij de doorstart van de failliete modeketen was er voor hen geen plek meer. De vooruitzichten op een nieuwe baan waren slecht, maar dat veranderde in een klap toen de vraag kwam of ze zelf een kledingzaak willen runnen. Zaterdag openen ze in hartje Enschedese binnenstad hun Fashion by Mar.

 • 17 November 2017 om 09:54

Brammen

Columniste Nynke de Jong schrijft driemaal per week over wat haar bezighoudt.

 • 17 November 2017 om 05:55
❌