[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDe Stentor - Achterhoek

Motorrijder schuift tientallen meters over asfalt na val in Harfsen

Een motorrijder is vanavond gewond geraakt bij een val op de Harfsense Steeg in Harfsen. De man ging in de remmen voor een auto, kwam ten val en schoof tientallen meters over het asfalt.

 • 26 Mei 2018 om 19:05

Politie heeft 'sterk vermoeden' dat natuurbrand in Vorden is aangestoken

De brand die afgelopen donderdagavond een uitgestrekt stuk heide in het buitengebied van Vorden in de as legde, is waarschijnlijk aangestoken. Dat concludeert de politie na onderzoek.

 • 26 Mei 2018 om 12:16

Dit agressieve beestje vreet jouw Achterhoekse tuin kaal

Met wat gras en een paar beukenbomen hoopte Luke uit Hengelo de tuin van het huis dat zij drie jaar geleden kocht, wat op te fleuren. Maar engerlingen, ook wel de larven van meikevers, maken het leven van haar grasveld zuur. Afgelopen weekend volgde een drastische beslissing over de tuin: alles eruit.

 • 26 Mei 2018 om 11:37

De overval is 'uit' in Deventer, meer verbaal geweld in Zutphen

Deventer doet het beter dan vorig jaar in de jaarlijkse Misdaadmeter. De gemeente zakt van plek 52 naar plek 73 op de ranglijst van onveilige gemeenten.

 • 26 Mei 2018 om 10:38

Beste bier van Nederland vraagt om veel meer productie

‘Winners never quit and quitters never win’. Het is het levensmotto van bierbrouwer Steve Gammage uit de Achterhoekse buurtschap Rha. Zijn bieren halen de ene naar de andere prijs binnen. Maar winnen verveelt nooit. Helemaal niet nu de Nightporter is bekroond tot het allerbeste bier van Nederland.

 • 26 Mei 2018 om 10:00

Vliegende start voor openluchtbaden in de Achterhoek

Bij de openluchtzwembaden in deze regio wrijven zich bijna elke dag opnieuw in de handen als ze het weerbericht tot zich nemen. Vrijwel elke dag sinds de opening van de baden is het prachtig weer en dat leidt ertoe dat de baden veel gasten kunnen verwelkomen. De zwembaden in Almen, Gorssel, Laren, Vorden en Ruurlo hebben de afgelopen weken topdagen gehad.

 • 26 Mei 2018 om 10:00

Berkellandse neven samen in musical LIVE!

Hieke Meutstege (Gelselaar) en z’n in Geesteren geboren en in Borculo getogen neef Patrick Meutstege zijn op zaterdag 2 en zondag 3 juni te bewonderen in de musical LIVE! in Theater Orpheus in Apeldoorn. De musical wordt uitgevoerd door muziektheater Tabula Rasa.

 • 26 Mei 2018 om 08:46

Hoe scoort jouw gemeente? Alle misdaadcijfers in kaart

Hoe veilig is het bij u in de buurt? De Misdaadmeter laat zien hoe uw gemeente ervoor staat.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Ruiter raakt zwaargewond na val van paard in Borculo

Een ruiter is vanavond zwaargewond geraakt na de val van een paard aan de Kreunertweg in Borculo. Voor het ongeval rukten rond 20.30 uur meerdere ambulances, politie en een traumateam uit per helikopter.

 • 25 Mei 2018 om 22:19

β€˜Stank Doornberg Almen op warme dagen niet te harden’

Omwonenden van het Almense rubberafvalbedrijf Doornberg konden vrijdag hun oren niet geloven toen een gemeentewoordvoerder beweerde dat de stankoverlast van het rubberafval 'binnen de landelijke milieunormen' blijft.

 • 25 Mei 2018 om 17:30

Vloggers uit Laren en Gorssel finalist MojoFest Awards

Harmke Oudenampsen uit Laren en Marije Alma uit Gorssel maken samen kans op een MojoFest-award. Dat is een internationale prijs voor videojournalistiek die volgende week voor het eerst wordt uitgereikt in Ierland.

 • 25 Mei 2018 om 16:54

Bouw Aviko-vrieshuis kan beginnen: laatste hobbel genomen

Niets lijkt de bouw van het vrieshuis van patatfabrikant Aviko in Steenderen meer in de weg te staan. Vrijdag maakte de rechtbank bekend dat ook de bezwaren tegen de omgevingsvergunning geen reden zijn de bouw nog langer tegen te houden.

 • 25 Mei 2018 om 16:21

Gemeenten: tarieven thuiszorg zijn reΓ«el

Gemeenten in deze regio die gebruik maken van thuiszorg van de failliete thuiszorgtak van Vérian Care & Clean, zeggen dat ze al reële tarieven betalen aan de zorgaanbieder. Met de eis van overnamekandidaat Ledeboer Investments dat gemeenten meer reële tarieven moeten gaan betalen, kunnen ze dan ook niet zoveel.

 • 25 Mei 2018 om 15:41

Weekendtips: De Nacht van Apeldoorn en kunst in Hattem

Het belooft schitterend lenteweer te worden dit weekend. Nog geen idee wat je kunt gaan doen? Wij hebben wat tips voor je!

 • 25 Mei 2018 om 14:45

Boek MH17 van Zwolse schrijver gepresenteerd

‘Voortleven’ heet het boek dat de Zwolse schrijver Harold de Haan heeft gemaakt met nabestaanden van de MH17-ramp. Het eerste exemplaar van het boek is vrijdagochtend door de Stichting Vliegramp MH17 en de Stichting Monument MH17 gepresenteerd.

 • 25 Mei 2018 om 14:15

Harderwijker Marc Beek zes weken lang de 'Pedaalridder van Gelre'

Harderwijker Marc Beek (54) is woensdag aan een fietsavontuur begonnen waarbij hij de grenzen van het historische Hertogdom Gelre verkent. Dit betekent dat hij Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en zelfs een stukje Duitsland aandoet.

 • 25 Mei 2018 om 11:58

Elke nacht slapen in een cel? Koop een politiebureau!

Altijd al de eigenaar willen zijn van een politiebureau? Binnenkort heb je de kans. De politie doet namelijk acht voormalige politiepanden in de verkoop, waaronder die in Twello, Lochem en Heerde. Maar pas na een uitgebreide screening krijgt de koper groen licht.

 • 25 Mei 2018 om 10:59

Digitale krant niet beschikbaar door technische problemen

De digitale krant van de Stentor is momenteel door technische problemen niet beschikbaar via de website of app van de krant.

 • 25 Mei 2018 om 07:08

Grote heidebrand Vorden snel onder controle

Aan de Heidepolweg in Vorden is donderdagavond een grote heidebrand uitgebroken. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het vuur was snel onder controle.

 • 24 Mei 2018 om 21:42

Beste biertje van Nederland komt uit: Bronkhorst

De Bronckhorster Nightporter. Dat is het beste biertje van Nederland. Zo werd vandaag bekend gemaakt bij de start van de Week van het Nederlandse Bier.

 • 24 Mei 2018 om 20:48
❌