[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019De Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? Fietser neergestoken in Apeldoorn, treinverkeer bij Hardenberg en Raalte plat na blikseminslagen

Bezocht je vandaag een evenement en volgde je even niet het nieuws? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws vandaag uit Oost-Nederland.

 • 20 Juli 2019 om 21:59

DΓ­t is de gelukkigste plek van Nederland

Waar ga je naartoe om op te laden en je gelukkig te voelen? Waarom juist daarheen? Onderzoekers Liesbeth Paardekooper (49) en Marion van Amelrooij (50) vroegen het onze lezers en stelden aan de hand van 550 reacties een top 10 samen. ,,Mensen zoeken naar een alleen-op-de-wereld-gevoel. En doen daarna samen een drankje.’’

 • 20 Juli 2019 om 15:00

Wateroverlast na noodweer in Oost-Nederland: supermarkten in Heerde en Zwolle dicht

Hevige hagel- en regenbuien hebben aan het begin van de avond in Oost-Nederland tot overlast geleid. De brandweer ontving in korte tijd meerdere meldingen van wateroverlast.

 • 20 Juli 2019 om 20:07

Eerste Zwartsluizer Zaterdag valt in het water

Op de eerste Zwartsluizer Zaterdag is de hoofdrol weggelegd voor vis. Het kleinschalige evenement beleeft ‘s ochtends met fikse regenbuien een valse start. Als in de middag het zonnetje doorbreekt zijn het vooral toeristen die het centrum van het Zwartewaterstadje bezoeken.

 • 20 Juli 2019 om 19:05

Wereldsteden van zand sieren Kuinderbos

In het Kuinderbos wordt door meerdere kunstenaars hard gewerkt aan zandsculpturen in kuubskisten. Vanuit het thema ‘Wereld Steden’ worden negen verschillende zandsculpturen vervaardigd. Samen vormen ze de 2,5 kilometer lange Zandsculpturenroute Kuinderbos. De opening valt volgend weekend samen met Eventing Emmeloord.

 • 20 Juli 2019 om 17:29

Wat is er mis op de boerderij? Mee op inspectie met de NVWA: β€˜Ik moet soms tot tien tellen’

Dieren die in hun eigen stront liggen en geen eten hebben. Inspecteurs Johan en Els zien soms verschrikkelijke dingen als ze boerderijen in de regio bezoeken. De Stentor mocht exclusief mee op inspectie.

 • 20 Juli 2019 om 16:00

Gemeente Staphorst: β€˜Toch geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij brand’

Boeren uit Staphorst en omgeving kunnen weer opgelucht ademhalen, het advies om het vee binnen te houden is ingetrokken. De gemeente Staphorst laat weten dat de meetresultaten bekend zijn en dat er er geen verhoogde waarden gemeten zijn, na de brand bij Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg.

 • 20 Juli 2019 om 13:08

Bejaarden betuttelen, alsof ze geestelijk incapabel zijn

Phaedra Werkhoven schrijft iedere zaterdag een column over wat haar bezighoudt.

 • 20 Juli 2019 om 08:10

Hardere aanpak van justitie moet dierenleed in Oost-Nederland terugdringen

Justitie pakt alle veehouders, fokkers en bedrijven die dieren structureel verwaarlozen keihard aan. Boerderijen of pensions worden eerder gesloten en de verdachten verschijnen sneller voor de rechter. Dat is nodig, want het aantal meldingen van dierenverwaarlozing neemt snel toe.

 • 20 Juli 2019 om 07:00

Hardere aanpak OM leidt tot minder dierenleed

Het Openbaar Ministerie pakt veehouders uit Oost-Nederland die hun beesten structureel verwaarlozen keihard aan. Boerderijen worden eerder gesloten en veehouders verschijnen sneller voor de rechter.

 • 20 Juli 2019 om 07:00
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? Boeren in de knel door droogte, fatale woningbrand Nieuwleusen mogelijk aangestoken

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 19 juli.

 • 19 Juli 2019 om 22:00

Weekendtips: Eten op rolletjes en Spaans temperament in Zwolle

Het weekend staat weer voor de deur. Het belooft zonnig te worden maar lokaal kan er een plensbui vallen. Het mag de pret niet drukken. We hebben een aantal uitgaanstips voor je op een rij gezet. Enne, neem voor de zekerheid een paraplu mee.

 • 19 Juli 2019 om 15:00

Wil je geen inbrekers deze zomer? Zet de stofzuiger in de woonkamer!

Het is volop vakantietijd, dus de waarschuwingen voor inbraken vliegen je weer om de oren. Hoe houd je het gilde buiten de deur? Hoe wek je de indruk dat het huis tóch bewoond is?

 • 19 Juli 2019 om 19:00

Hotellife! Bibi verruilt Zwolle voor Zwitserland en Tooske geniet van Duitse brΓΆtchen

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Stentor Showbytes struinen we het web af voor de gekste, mooiste, allerliefste en opvallendste posts van onze eigen regionale sterren.

 • 19 Juli 2019 om 17:30

Dubbel gevoel bij LTO over advies voor boeren na brand in Staphorst

Boeren uit Staphorst en omgeving moeten de komende dagen hun vee binnen houden. Dat is het advies van de gemeente Staphorst na de brand bij papierverwerker Huhtamaki in de nacht van woensdag op donderdag. De plaatselijke LTO-afdeling heeft een ‘dubbel gevoel’ bij het advies.

 • 19 Juli 2019 om 09:29

Weekendtips: Eten op rolletjes en cultuur snuiven op zandverstuiving

Het weekend staat weer voor de deur. Het belooft zonnig te worden maar lokaal kan er een plensbui vallen. Het mag de pret niet drukken. We hebben een aantal uitgaanstips voor je op een rij gezet. Enne, neem voor de zekerheid een paraplu mee.

 • 19 Juli 2019 om 15:00

Vrouw en kind gewond nadat auto salto maakt in Staphorst

Een vrouw en een kind zijn vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising Geerligsland - d’Olde Dijk in Staphorst. Zij zaten in een auto die over de kop sloeg na een botsing met een andere auto op dat kruispunt.

 • 19 Juli 2019 om 13:00

Boeren uit Staphorst moeten vee binnen houden na brand

Boeren uit Staphorst en omgeving moeten de komende dagen hun vee binnen houden. Dat is het advies van de gemeente Staphorst na de brand bij papierverwerker Huhtamaki in de nacht van woensdag op donderdag.

 • 19 Juli 2019 om 09:29

ProRail extra alert op bermbranden bij het spoor

De droogte in Oost-Nederland leidt bij spoorbeheerder ProRail tot extra alertheid op bos- en bermbranden.

 • 19 Juli 2019 om 07:00

Zelf plukken groeit als kool in de regio: β€˜We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’

Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

 • 19 Juli 2019 om 06:00
❌