[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Stentor - Kop-van-Overijssel

Ben jij bang dat je zoon of dochter een verkeerd schooladvies heeft gekregen na de eindtoets?

Duizenden achtstegroepers hebben een verkeerd schooladvies voor de middelbare school gekregen na de eindtoets. Scholen hebben in een brief van het ministerie van Onderwijs te horen gekregen dat de adviezen die uit de alternatieve toetsen IEP, Route 8, AMN en DIA zijn voortgekomen, niet goed zijn berekend.

 • 21 Mei 2019 om 14:53

Boerenactie #doesnormaal maakt veel los: β€˜Het was geweldig, kippenvel’

Ongeveer 150 boeren schreeuwden zondag hun frustratie de wereld in. #doesnormaal!!! Met trekkers schreven zij deze tekst in het weiland bij Scheerwolde, als reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel. De hashtag werd trending topic, de t-shirts gaan nu als warme broodjes over de toonbank en de initiatiefneemster kan nog steeds niet geloven dat de actie tot zoveel respons leidde. ,,Kippenvel.’’

 • 21 Mei 2019 om 12:00

Onderzoek naar verplaatsen vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat onafhankelijk onderzoek doen naar het verplaatsen van vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport. De studie moet ook duidelijk maken of airlines überhaupt belangstelling hebben om van Schiphol naar Flevoland te verhuizen.

 • 21 Mei 2019 om 11:51

Avondvierdaagse in Hasselt van start met 600 deelnemers

Ruim 600 deelnemers liepen gisteren tijdens de eerste avond van de Avondvierdaagse in Hasselt door stad en buitengebied.

 • 21 Mei 2019 om 11:04

Royal Huisman vestigt nieuwe scheepswerf in Amsterdamse Haven

Jachtenbouwer Royal Huisman uit Vollenhove heeft een scheepswerf overgenomen in de Amsterdamse Haven. Het bedrijf huurt de grond voor een langere periode van het Amsterdamse Havenbedrijf. Dat betekent niet dat de werf in Vollenhove gaat verdwijnen. ,,Het is een uitbreiding vanwege de toegenomen hoeveelheid superjacht projecten.”

 • 21 Mei 2019 om 10:30

Illegale schilderbeurt voor kunstwerk in Apeldoorn door man uit Meppel krijgt een staartje

Is het vandalisme, is het een grap? Een 40-jarige man verfde vrijdag een openbaar kunstwerk in Apeldoorn grijs.

 • 21 Mei 2019 om 06:00

Illegale schilderbeurt voor kunstwerk in Apeldoorn krijgt een staartje voor de dader

Is het vandalisme, is het een grap? Een 40-jarige man verfde vrijdag een openbaar kunstwerk in Apeldoorn grijs.

 • 21 Mei 2019 om 06:00

Scouting 'welwillend’ om plaats te maken voor basisschool en dorpshuis in Tuk

Het lijkt een pragmatische ruil: de scouting Johan van den Kornput in Tuk naar een nieuw terrein bij de Woldberg en op hun oude locatie verrijst dan de nieuwbouw voor basisschool 't PuzzelsTuk en het Dorpshuis in Tuk. En hoewel de scouting 'welwillend’ is om mee te werken, moeten er dan wel nog wat hobbels genomen worden. ,,We moeten er niet bij in schieten", zegt woordvoerder Daniël Haveman van de scouting.

 • 21 Mei 2019 om 06:00

Wordt te hard rijden in Overijssel onmogelijk? Provincie test snelheidsbegrenzers voor auto’s

Een auto die zelf ingrijpt wanneer je te hard wil rijden, het klinkt als toekomstmuziek. Toch rijden er komende zomer al auto’s in Overijssel die dat kunnen. De provincie gaat samenwerken met TNO en V-Tron uit Deventer voor een test.

 • 20 Mei 2019 om 20:28
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Stentor - Kop-van-Overijssel

Ministerie gaat nauwer samenwerken met boeren in strijd tegen dierenactivisten

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft met landbouworganisaties, politie en het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de aanpak van incidenten met dierenrechtenactivisme en extremisme. De afspraken moeten leiden tot sneller optreden.

 • 20 Mei 2019 om 22:04

Gemist? Welkom homo! En: bitcoinboef leefde er volgens justitie lekker op los

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 20 mei.

 • 20 Mei 2019 om 21:59

Met twee nieuwe bestuursleden is Dorpsbelang Wanneperveen gered

Het voortbestaan van Dorpsbelang Wanneperveen is verzekerd. Er hebben zich met Erwin Soer en Dennis Hoorn twee nieuwe bestuursleden gemeld.

 • 20 Mei 2019 om 18:00

Rambo de Ram als β€˜hilarisch’ huwelijkscadeau voor Astrid en Peter: β€˜We willen er vanaf’

Astrid, Peter en hun kameradengroep bezorgen elkaar bij bruiloften traditioneel een dierlijke verrassing. Zo kreeg de ene vriendin twee hangbuikzwijntjes cadeau, en stond bij een ander een Shetlandpony in de achtertuin. En weer een ander stel werd verrast met een afgetimmerd en gevuld kippenhok. Peter en Astrid willen na hun huwelijksfeest van Rambo de Ram af, maar niet iedereen vindt de dierdoorgeverij leuk. ,,Zielig, om elkaar elke keer beesten cadeau te doen.”

 • 20 Mei 2019 om 16:17

#HΓ©Scheids: Kampioensfeesten Wijhe en Dalfsen, doelman Hatto Heim maakt inschattingsfoutje

Het zullen kleine oogjes zijn deze maandag in Dalfsen en Wijhe, gezien de kampioensfeesten dit weekend. Verder dit voetbalweekend: bij SC Genemuiden nemen ze na bijna 350 wedstrijden afscheid van clubicoon Anne van der Kolk, in Hattem verkijkt een keeper zich op de snelheid van de bal met pijnlijke gevolgen en bij Rohda Raalte valt een bijzondere treffer.

 • 20 Mei 2019 om 13:30

Eind aan wildparkeren vrachtwagens op industrieterrein Genemuiden

Met het aanwijzen van parkeerplaatsen voor vrachtwagens en bussen op het bedrijventerrein in Genemuiden wil de gemeente een einde maken aan het wildparkeren in allerlei straten.

 • 20 Mei 2019 om 12:00

Kop van Overijssel wil hΓ©t kanoparadijs van Noordwest-Europa zijn

De Kop van Overijssel als walhalla van de kanoërs in ons land. Alles is daarvoor aanwezig, zo menen de initiatiefnemer van wat de naam Kanoparadijs Weerribben-Wieden heeft gekregen. Die denken zelfs als groter en reppen al over ‘hét kanoparadijs van Noordwest Europa’.

 • 20 Mei 2019 om 09:06

Sneker scheurt met 139 over Vollenhoverweg

Met 139 kilometer over de Vollenhoverweg? Moet kunnen, dacht een 30-jarige man uit Sneek. De politie betrapte hem zondagavond op deze overtreding van de snelheidslimiet.

 • 20 Mei 2019 om 08:16
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? Zwolle wil het Songfestival. En: een beetje Rammstein in Apeldoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zondag 19 mei.

 • 19 Mei 2019 om 21:59

Hagel, hevig onweer en plensbuien: het weer veroorzaakt overlast in Oost-Nederland

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag en -avond voor overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

 • 19 Mei 2019 om 16:43

Hagel, onweer en plensbuien: het weer zorgt voor overlast in Oost-Nederland

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag en -avond voor overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

 • 19 Mei 2019 om 16:43
❌