[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018De Stentor - Kop-van-Overijssel

Oefenduel PEC Zwolle in Hasselt verplaatst naar andere locatie

PEC Zwolle speelt de de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op een andere locatie. Het oefenduel op zaterdag 4 augustus vindt niet in Hasselt maar in het eigen MAC3PARK stadion plaats.

 • 17 Juli 2018 om 21:43

Autobedrijf in Steenwijk zoekt via Facebook auto na proefrit: auto gevonden in Breda

Een Mitsubishi Outlander werd vorige week vrijdag voor een proefrit meegenomen bij autogarage Broekhuis in Steenwijk. Na een lange rit en zoektocht met behulp van social media is de auto met de berijder daarin slapend dinsdag aangetroffen door een agent in Breda.

 • 17 Juli 2018 om 16:51

Staphorster dracht onder de hamer

Het is al net zo'n traditie als de klederdracht zelf: de kledingveiling bij Museum Staphorst. Deze zomer gaat op 25 juli en 1, 7, 16 en 23 augustus Staphorster dracht onder de hamer.

 • 17 Juli 2018 om 14:06

'Huren in Overijssel ondanks stijging prijzen relatief goedkoop'

Het verschil in gemiddelde huurprijzen in de meest noordelijke provincies en de rest van Nederland wordt steeds groter. Opvallend: met bijna een kwart procent stegen de huurprijzen in Apeldoorn het hardst in een jaar tijd.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Fracties vragen college om ontrafeling Steenwijkerlands subsidiemysterie

Hoe zit het precies met de subsidies in Steenwijkerland? Volgens vijf van de acht gemeenteraadsfracties is het één groot mysterie. CDA, D66, CPB, ChristenUnie en BuitenGewoon Leefbaar vragen het college het mysterie rondom subsidies te ontrafelen.

 • 17 Juli 2018 om 13:08

Wybren Bakker lijsttrekker D66 Overijssel

Statenlid en fractievoorzitter Wybren Bakker is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019. Met ruim 85 procent voorstemmers spraken de Democraten online - via ‘e-voting’ - hun voorkeur uit voor Bakker.

 • 17 Juli 2018 om 13:05

'Huurprijzen in Apeldoorn stegen het hardst in jaar tijd'

Het verschil in gemiddelde huurprijzen in de meest noordelijke provincies en de rest van Nederland wordt steeds groter. Opvallend: met bijna een kwart procent stegen de huurprijzen in Apeldoorn het hardst in een jaar tijd.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Zeldzame planten en vlinders terug in De Wieden

Zeldzame planten als Klokjesgentiaan, Kleine valeriaan en de Welriekende nachtorchis en vlindersoorten als de Aardbeivlinder, Zilvermaan en de al jaren niet meer gespotte Grote vuurvlinder moeten terugkeren in De Wieden. Daarom gaat terreineigenaar Natuurmonumenten een handje helpen.

 • 17 Juli 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 16 Juli 2018De Stentor - Kop-van-Overijssel

Rijkswaterstaat en brandweer waarschuwen: snel brand in gortdroge natuur

De gortdroge natuur vereist alertheid van iedereen. Want een brandje kan door onachtzaamheid zomaar ontstaan. Veiligheidsregio's en Rijkswaterstaat staan op scherp.

 • 16 Juli 2018 om 12:00

Vollenhove weet de weg naar De Burght weer te vinden

Na de nodige verbouwingen en de komst van een nieuwe pachter is De Burght klaar voor de toekomst. De moeilijke jaren zijn voorbij, Vollenhove weet de weg naar het ontmoetingscentrum annex sporthal weer te vinden. Het maakt de viering van het 25-jarig bestaan extra feestelijk.

 • 16 Juli 2018 om 12:00

Revalidatiegeneeskunde ziekenhuis Meppel in Friese handen

De revalidatiegeneeskunde bij Isala Diaconessenhuis in Meppel komt volledig in handen van Revalidatie Friesland. Onlangs is hiervoor een tienjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 • 16 Juli 2018 om 10:38

Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

Ook voor de leerlingen in de regio Noord begint vrijdag de zomervakantie, in regio Midden zijn afgelopen vrijdag de scholen gesloten. Maar inbrekers houden geen vakantie! Lees daarom eerst deze beveiligingstips door, voordat je richting Route du Soleil of het vliegveld gaat. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan als je weer thuis komt.

 • 16 Juli 2018 om 09:16

'Stopregeling varkensboer niet voor Oost-Nederland'

De uitkoopregeling - van 120 miljoen - voor varkensboeren die minister Carola Schouten van Landbouw heeft gelanceerd, gaat grotendeels aan Oost-Nederland voorbij. Dat stelt bestuurslid Coen Bosch van landbouworganisatie LTO Noord Salland. ,,En als je het vertaalt naar varkensrechten opkopen, is de regeling ook een druppel op de gloeiende plaat.''

 • 16 Juli 2018 om 07:13

Help, een letterzetterplaag dreigt in Oost-Nederland

De bosgroep Noord-Oost Nederland waarschuwt haar leden voor de letterzetter, een kever die naaldbomen aantast.

 • 13 Juli 2018 om 16:55

Dit moet je allemaal missen als je weggaat in je vakantie

Wordt het een croissantje met uitzicht op de Middellandse Zee of een ijsje bij het Heerder strand? Midden-Nederland is de zesweekse oase ingestapt die zomervakantie heet. Dat betekent dat de komende tijd de wereld even verandert: geen files meer, niet meer staan in de trein, sneller aan de beurt in de supermarkt. Wie weggaat uit ons land moet dat missen, net als het begin van de Eredivisie op 10 augustus en alle festivals en evenementen die hier onder staan.

 • 16 Juli 2018 om 06:27

Lidl Meppel verhuist naar Het Vledder

De Lidl in Meppel verhuist van het Prinsenplein, als tweede supermarkt, naar Het Vledder.

 • 16 Juli 2018 om 06:00
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Motorrijder vliegt uit de bocht bij Staphorst

Een motorrijder is zondagavond gewond geraakt toen hij bij Staphorst uit de bocht vloog.

 • 15 Juli 2018 om 22:16

Olie-opruimer Hebo uit Zwartsluis heeft de Rotterdamse haven bijna schoon

Zoveel olie zag hij nog nooit door de haven drijven, zegt Wiebbe Bonsink over het ongeluk met de Bow Jubail in de Rotterdamse haven. Zijn bedrijf Hebo uit Zwartsluis ruimt de smurrie op.

 • 15 Juli 2018 om 17:00

Circus Renz slaat tenten op in Steenwijk

Hooggeerd publiek. Die kreet is de komende week nog een flink aantal keren te horen in Steenwijk. Circus Renz Berlin heeft de tenten opgeslagen in het Johannes van den Kornputkwartier en speelt in de geelblauwe tent acht voorstellingen.

 • 15 Juli 2018 om 14:20

Hoe de school (nog niet) uit Genne verdween, ondanks de zeven leerlingen

Een school met zeven leerlingen? Het kan. In Genne, een stipje op de kaart tussen Zwolle en Hasselt. Het einde van het ruim 250 jaar oude schooltje leek in zicht, maar het schoolbestuur stuitte op een handvol standvastige ouders. Zij hebben afgedwongen dat de school volgend jaar nog open blijft. ,,Hoe moet dat met het kringgesprek?''

 • 15 Juli 2018 om 07:00
โŒ