[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 15 November 2018De Stentor - Kop-van-Overijssel

Oplevering Steenwijks Markt van een miljoen volgens schema

De Markt in hartje Steenwijk wordt, zoals gepland, vrijdag opgeleverd. Aan het marktplein is voor ongeveer een miljoen euro verspijkerd.

 • 15 November 2018 om 10:58

Komt straks op zondag een bus in kerkdorpen Staphorst?

Wie op zondag in Staphorst, Rouveen en IJhorst met de bus wil, kan lang staan wachten. Maar dat duurt misschien niet lang meer: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst gaat namelijk onderzoeken of er behoefte is aan openbaar vervoer op zondag.

 • 15 November 2018 om 10:43

SGP blijft tegen steun voor zondagclub IJhorst

Voetbalvereniging IJhorst krijgt geld van de gemeente Staphorst om de accommodatie aan te pakken. De SGP-fractie probeerde bij de begrotingsvergadering het voorstel nog te tackelen omdat de club op zondag speelt, maar kreeg geen steun.

 • 15 November 2018 om 10:35

Bladblazen in Kuinderbos, is dat niet dweilen met de kraan open?

Bladblazen in het bos. Dat klinkt als water naar de zee dragen. In het Kuinderbos van Staatsbosbeheer op de grens van de provincies Overijssel en Flevoland klinkt echter wekelijks het geluid van bladblazers. Om te voorkomen dat bladeren een dikke prut op de paden vormen.

 • 14 November 2018 om 19:00

Verdeling agenten over Oost-Nederland was moeilijke klus

De werkdruk bij de politie is zeer hoog. Op alle fronten. Haal dan maar eens een agent weg omdat een ander team het zwaarder heeft. En welke burgemeester verliest nu graag een agent voor zijn stad of dorp? Het herverdelen van bijna 4.000 agenten in Oost-Nederland ging niet zonder slag of stoot. ,,Ja ho! Hoe kun je dit nu doen?”

 • 15 November 2018 om 08:00

Tweede fietspad van gerecycled plastic komt langs N334 in Giethoorn

Het tweede plastic fietspad ter wereld komt langs de provinciale N334 in Giethoorn. De aanleg van de proefstrook begint volgende week donderdag, meldt Kirsten de Graaf van wegenbouwer KWS. Het wordt een vergelijkbaar pad als in Zwolle. Opnieuw is gekozen voor Overijssel, omdat de provincie meedoet aan het onderzoek.

 • 15 November 2018 om 07:06

ANWB waarschuwt voor dichte mist: code geel in Gelderland

De ANWB waarschuwt vanochtend voor dichte mist. Met name het verkeer op de Veluwe kan last hebben. Het KNMI kondigt ‘Code geel’ af voor Gelderland vanwege plaatselijke mistbanken.

 • 15 November 2018 om 06:47

Extra agenten politie Oost-Nederland gaan in deze regio vooral naar Zwolle en Apeldoorn

Steden in Oost-Nederland krijgen meer politie. Zo zien Zwolle en Apeldoorn extra agenten komen, maar het zijn met name Enschede, Arnhem en Nijmegen die er flink op vooruit gaan. Voor de rest van deze regio verandert er weinig.

 • 15 November 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 14 November 2018De Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? Bouwstop door laagwater IJssel, Deventer gaat voor centrale vuurwerkshow

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 14 november.

 • 14 November 2018 om 22:00

Initiatiefnemer stelt bouw zonnepark Rouveen uit

Autotransporteur Berend Jan Hooikammer uit Rouveen stelt de bouw van zijn tijdelijke zonnepark uit. Dat maakte hij woensdagmiddag bij de Raad van State bekend. Hooikammer is van plan een park met 22.500 zonnepanelen aan de Uithofsweg neer te zetten.

 • 14 November 2018 om 18:15

Grammy-winnares geeft gratis masterclass en optreden in Hedon

Songwriter/producer Femke Weidema (36) komt naar Zwolle. De Friezin uit Nashville won in 2013 een Latin Grammy Award en schreef liedjes voor Mary J. Blige, Stevie Nicks en de Netflixserie Nashville. Weidema verzorgt op 1 december (gratis) een masterclass en optreden in Poppodium Hedon.

 • 14 November 2018 om 17:00

Zutphens duo wijdt theatertournee aan muzikale wereldreis

Anderhalf jaar geleden vertrokken de Zutphenaren Anne Elise Kaemingk (26) en Arnan Natan (23) uit Nederland, met hun rode Volkswagen LT richting Spanje. ‘In vertrouwen op God op zoek naar de vrijheid’.

 • 14 November 2018 om 16:00

Doelpunten scoren, daarna met korting naar musical All Stars in Steenwijker theater

Voetbalteams in en rond Steenwijk krijgen korting voor een bezoek aan musical All Stars in Rabotheater De Meenthe. Maar dan moeten ze wel flink wat doelpunten maken.

 • 14 November 2018 om 10:12

Doelpunten scoren, en dan met korting naar musical All Stars in Steenwijker theater

Voetbalteams in en rond Steenwijk krijgen korting voor een bezoek aan musical All Stars in Rabotheater De Meenthe. Maar dan moeten ze wel flink wat doelpunten maken.

 • 14 November 2018 om 10:12

Vader bekent dat hij aan de borsten van zijn dochter zat

Een vader uit Zwartewaterland zat aan de borsten van zijn minderjarige dochter, bekende hij dinsdag voor de rechtbank in Zwolle. Volgens het Openbaar Ministerie ging hij veel verder dan dat. De officier van justitie eiste acht maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk voor ontucht.

 • 13 November 2018 om 16:02

Toeristenbelasting Steenwijkerland een jaar later met 10 cent omhoog

Recreatie-ondernemers, horeca en de gemeenteraad van Steenwijkerland hebben korte metten gemaakt met het plan de toeristenbelasting per 1 januari 2019 te verhogen. Zegde de gemeente de recreatiesector eind september nog toe deze belasting niet te verhogen, binnen een maand kregen de ondernemers een ander bericht. ,,Een bijzondere gang van zaken”, stelt KopTop-voorzitter Roel van Hoorn.

 • 14 November 2018 om 07:00

Red de kamsalamander in Oldemarkt met een waterpoel!

Je trekt 's morgens je gordijnen open, rekt je uit, wrijft de laatste slaap uit je ogen en wordt vervolgens verrast met klein geluk: twee reeën die uit de waterpoel in je achtertuin staan te drinken.

 • 14 November 2018 om 07:00
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? OM vervolgt man voor moord op vrouw in Colombia. En: St Jansdal enige kandidaat voor failliet ziekenhuis

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 13 november.

 • 13 November 2018 om 21:59

Vader uit Zwartsluis bekent dat hij aan de borsten van zijn dochter zat

Een vader uit Zwartsluis zat aan de borsten van zijn minderjarige dochter, bekende hij dinsdag voor de rechtbank in Zwolle. Volgens het Openbaar Ministerie ging hij veel verder dan dat. De officier van justitie eiste acht maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk voor ontucht.

 • 13 November 2018 om 16:02

Onvoldoende bewijs voor wietkwekerij in afgebrande loods Staphorst

Er zijn aanwijzingen dat er in een afgebrande loods in Staphorst een wietkwekerij heeft gezeten. Dat de huurder van de loods hier iets mee te maken had, kan niet worden bewezen.

 • 13 November 2018 om 13:51
โŒ