[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018De Stentor - Kop-van-Overijssel

Auto vliegt over de kop bij Meppel: bestuurder gewond

De inzittende van een personenauto is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de A32 bij Meppel.

 • 24 September 2018 om 16:16

Defensieminister bezoekt theatervoorstelling Steenwijker Afghanistan-veteraan

De minister van Defensie Ank Bijleveld zit vrijdagavond in de zaal als Steenwijker Afghanistan-veteraan Erik Krikke zijn voorstelling Operatie Geslaagd speelt in theater De Meenthe.

 • 24 September 2018 om 13:34

Groot sportoffensief tegen overgewicht in Steenwijkerland

Overgewicht is een fiks probleem in de gemeente Steenwijkerland. Onderzoeken wijzen uit dat het bij 9 procent van de jongeren voorkomt, bij 48 procent van de volwassenen en bij 65 procent van de ouderen. Verder vertoont bijna de helft van alle jongeren 'zittend gedrag', waarbij ze in hun vrije tijd meer dan twee uur per dag computeren of televisie kijken.

 • 24 September 2018 om 10:44

Bezwaren tegen aanleg zonnepark Rouveen afgewezen

De bestuursrechter ziet geen beletsels voor de aanleg van een tijdelijk zonnepark door autotransportbedrijf Hooikammer aan de Uithofsweg in Rouveen. Het bezwaar van Groenrecycling Rouveen tegen de door de gemeente Staphorst verleende omgevingsvergunning is afgewezen.

 • 24 September 2018 om 12:49

Steenwijkerland komt in beweging tegen overgewicht

Overgewicht is een fiks probleem in de gemeente Steenwijkerland. Onderzoeken wijzen uit dat het bij 9 procent van de jongeren voorkomt, bij 48 procent van de volwassenen en bij 65 procent van de ouderen. Verder vertoont bijna de helft van alle jongeren zittend gedrag, waarbij ze in hun vrije tijd meer dan twee uur per dag computeren of televisie kijken.

 • 24 September 2018 om 10:44

Gemist? Wietplantage in Raalte, vogeldieven in IJsselhallen Zwolle

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 22 september.

 • 22 September 2018 om 22:00
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Gemist? Nepagenten in Giethoorn en mountainbiker komt om in Ruurlo

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 23 september.

 • 23 September 2018 om 22:02

Willemsoord houdt onstuimig dorpsfeest: wind, regen en spelen

En dan is het vijf maanden een hitte van heb ik jou daar, en juist tijdens de drie dagen dat Willemsoord haar jaarlijkse dorpsfeest houdt komt het met bakken uit de lucht.

 • 23 September 2018 om 19:45

Man scheurt dronken over A32 bij Steenwijk

Een 41-jarige automobilist uit Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag bij Steenwijk flink in de fout gegaan. De beginnend bestuurder maakte het zo bont, dat de politie zijn rijbewijs om twee redenen kon invorderen.

 • 23 September 2018 om 15:34

Chinezen in Giethoorn beroofd door nepagenten

Nepagenten hebben de afgelopen tijd in Giethoorn meerdere Chinese toeristen beroofd. Ze reden in een donker gekleurde auto met vier deuren, laat de echte politie weten.

 • 23 September 2018 om 12:07

Gemist? Opvallende uitspraak 9/11 op school in Zutphen en voerverbod op kinderboerderij in Zwolle

Een uitspraak over 9/11 van een natuurkundedocent in Zutphen zorgde voor commotie. De rector van de school vond deze week dat de docent te ver is gegaan met zijn met zijn uitspraak. Dit bericht was één van de opvallendste berichten van deze week. Een overzicht van de opvallendste berichten van de afgelopen week:

 • 23 September 2018 om 10:00

Staphorster senioren leren vallen

Voor het opkrikken van de vitaliteit en veiligheid van de bijna 2400 Staphorsters van 65 jaar en ouder, trekt de gemeente Staphorst 40.000 euro uit.

 • 23 September 2018 om 09:00

Hulphond speurt naar otterweesjes

Michel Grobbe is trainer. We vroegen hem eens hoe een hond otterweesjes kan traceren en wat daar allemaal bij komt kijken.

 • 23 September 2018 om 08:00

Burendag staat voor de deur! Dit zijn de leukste initiatieven in Oost-Nederland

Een buurtbarbecue om elkaar wat beter te leren kennen, een likje verf op een verouderd buurthuis of een straat onkruidvrij maken. Het zijn allemaal initiatieven voor Burendag om de buurt wat leefbaarder te maken. Dit weekend staat het jaarlijkse burenfestijn weer op de agenda. Een greep uit de initiatieven in Oost-Nederland.

 • 21 September 2018 om 17:11

We kunnen morgen aftrappen op groene velden, maar dat scheelde akelig weinig

De meeste voetbalvelden in deze regio zijn genoeg opgeknapt van de dorre zomer. De regen kwam precies op tijd voor de start van de competitie morgen. Veel scheelde het niet, laten voetbalverenigingen weten aan de Stentor. En natuurgrasclubs in Deventer moeten wel extra geduld hebben.

 • 21 September 2018 om 16:00

'Gevaarlijke' paaltjes Westerkaai Genemuiden staan ter discussie

De op de Westerkaai in Genemuiden genomen verkeersremmende maatregelen staan ter discussie. ,,Ze leveren een gevaar op voor fietsers", stelt CDA-raadslid Martijn Riezebosch.

 • 21 September 2018 om 14:06

Fanfares Vollenhove en Rouveen spelen samen The West Side Story

Grootzz Concert is de naam van het optreden dat Vollenhoofsch Fanfare uit Vollenhove en Prinses Margriet uit Rouveen/Staphorst vrijdag 5 oktober samen geven in theater de Meenthe in Steenwijk. Dat staat in het teken van componist en dirigent Leonard Bernstein die honderd jaar geleden werd geboren.

 • 21 September 2018 om 13:20

Weer in de avondspits gaat meevallen

Het weer wordt aan het einde van de dag niet zo vreselijk als vanochtend nog werd gedacht. Meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza verwacht dat het verkeer in Midden- en Oost-Nederland in de avondspits weinig last zal hebben van harde wind of regen.

 • 21 September 2018 om 13:12

Geen startgeld meer bij optocht in Willemsoord

Deelnemers aan de zaterdagmorgen in Willemsoord te houden optocht krijgen geen startgeld meer. Het is een bezuinigingsmaatregel van het bestuur van Feestvereniging Willemsoord.

 • 21 September 2018 om 12:00

Overijssel alert na handelsmissie: Waak voor uitverkoop aan Chinezen

Bedrijven in Oost-Nederland moeten minder naïef zijn als Chinese investeerders interesse tonen in een overname, zegt Overijssels gedeputeerde Eddy van Hijum na een handelsmissie naar het land. Dikke kans dat zij uit zijn op technologie en kennis, die ze naar hun eigen land willen overhevelen.

 • 21 September 2018 om 10:00
โŒ