[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017De Stentor - Kop-van-Overijssel

Zutphen en Lelystad beboeten het meest voor afval naast containers

Afval naast de container leggen of de kliko op de verkeerde plek zetten. Nederlandse gemeenten gaven hier de laatste jaren steeds minder boetes voor, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Hoe braaf zijn de inwoners in onze regio?

 • 24 November 2017 om 17:38

Subsidie voor Ondernemend Noaberschap

Toeristisch platform KopTop in de Kop van Overijssel en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben 19.500 euro subsidie toegekend gekregen voor de regeling Ondernemend Noaberschap.

 • 24 November 2017 om 17:25

Fractievoorzitter Jacqueline Willemsen lijsttrekker CPB

Fractievoorzitter Jacqueline Willemsen-Post uit Vollenhove wordt de lijsttrekker voor de christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) in de gemeente Steenwijkerland. De CPB maakt de complete kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart bekend tijdens de ledenvergadering op 11 januari.

 • 24 November 2017 om 16:38

Afscheidsreceptie Jan Derk Brandsma uitgesteld

De afscheidsreceptie voor locatiedirecteur Jan Derk Brandsma op RSG Tromp Meesters aan de Stationsstraat in Steenwijk is vrijdagmiddag niet doorgegaan.

 • 24 November 2017 om 16:36

Weekendtips: Koopzondag, lichamen-expo en pepernotenwandeling

We gaan het laatste weekend van november in. Veel steden houden koopzondag, maar er zijn ook andere evenementen. Als je nog niks op de planning hebt staan, gebruik dan deze lijst met weekendtips als inspiratie.

 • 24 November 2017 om 15:04

Man uit Oldemarkt steelt slipjes van buurvrouwen

In zes jaar tijd werd op twee adressen in Oldemarkt meerdere keren ondergoed van vrouwen gestolen. Pas nadat een van de slachtoffers na een eerste diefstal een camera plaatste, ontdekte ze de dader: de overbuurman. De officier van justitie heeft een werkstraf  tegen de man geëist. 

 • 24 November 2017 om 14:13

Werk aan N331 gaat nu toch echt beginnen

Over een week begint de ingrijpende vernieuwing van de provinciale weg N331 bij Hasselt. De provincie Overijssel houdt maandag nog één inloopavond. Inwoners en passanten moeten een jaar lang rekening houden met wegwerkzaamheden. 

 • 24 November 2017 om 12:07

Laatste inloop voor werk aan N331 begint

Een week voordat de schop voor vernieuwing van de provinciale weg N331 bij Hasselt de grond in gaat, houdt de provincie Overijssel nog een inloopavond over het werk aan deze weg.

 • 24 November 2017 om 12:07

Staphorsters met bouwplannen mogen zelf Het Oversticht bellen

Inwoners van de gemeente Staphorst, die bouwplannen hebben, mogen zelf contact opnemen met Het Oversticht voor advies op het gebied van welstand, monumenten, landschap of archeologie.

 • 24 November 2017 om 04:21

GGD: Medische controle nodig bij slikken hiv-pil

GGD IJsselland waarschuwt homo-mannen met wisselende seksuele contacten die het middel PrEP gebruiken zonder goede medische begeleiding.

 • 24 November 2017 om 03:56
Gisteren โ€” 23 November 2017De Stentor - Kop-van-Overijssel

Rechtbank uiterst kritisch op verdachten miljoenenfraude

Miljoenen euro's sluisden ze weg, Stephan V. (51) uit Meppel en Richard W. (58) uit Groningen. De ex-directeuren van energiebedrijf Rendo zijn de hoofdverdachten in de miljoenenfraude rond de bouw van een energiecentrale in Steenwijk.

 • 23 November 2017 om 21:35

Verdachte in moordzaak Erol weer vrij

De politie heeft vanmiddag de 39-jarige vrouw vrijgelaten, die in het weekeinde werd opgepakt als betrokkene bij de dood van Halil Erol uit Steenwijk.

 • 23 November 2017 om 20:34

Problemen bij TIMZO door gekantelde vrachtwagen

Een gekantelde vrachtwagen zorgt sinds vanmiddag voor problemen bij tapijtfabriek TIMZO aan de Nijverheidsstraat in Genemuiden. De oplegger kantelde rond 15 uur bij het lossen van granulaatkorrels en kwam tegen een transformatorhuisje aan. 

 • 23 November 2017 om 20:59

Verdachte in moordzaak Halil Erol weer vrij

De politie heeft vanmiddag de 39-jarige vrouw vrijgelaten, die in het weekeinde werd opgepakt als betrokkene bij de dood van Halil Erol uit Steenwijk.

 • 23 November 2017 om 20:34

Ambachtelijk torenuurwerk naar zuiden des lands voor restauratie

Het oude, ambachtelijke torenuurwerk van Genemuidens Grote Kerk is donderdagmiddag voor restauratie naar Lierop bij Eindhoven gebracht.  De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden verwacht het herstelde uurwerk na de zomervakantie werkend en wel te presenteren.

 • 23 November 2017 om 17:02

Asfaltprimeur op Thijssengracht

De Thijssengracht in het buitengebied van Giethoorn krijgt bij wijze van proef volledig met vezels gewapend asfalt. Daarmee is de weg langs de gelijknamige gracht de eerste in Nederland.

 • 23 November 2017 om 15:44

Kunststof beschoeiing en ijsgroei verhit gemoederen in Giethoorn

De Dorpsgracht in Giethoorn krijgt nieuwe, deels kunststof beschoeiing. Dat baart onder meer de plaatselijke ijsclub zorgen, want ijs groeit niet aan op kunststof. Einde schaatsen op de Dorpsgracht? Nee, stelt wethouder Douwe Oosterveen van de gemeente Steenwijkerland. ,,Iedereen verzekert ons dat we met deze ruwe kunststof geen risico lopen."

 • 23 November 2017 om 14:55

Amsterdam

Schrijver en columnist Özcan Akyol schrijft driemaal per week over wat hem bezighoudt.

 • 23 November 2017 om 05:55
OuderDe Stentor - Kop-van-Overijssel

Twaalf motoren buit bij brutale roof in Staphorst: 'Dit zijn professionals'

Bij een inbraak bij Hofstede Motoren aan de Industrieweg in Staphorst zijn afgelopen nacht twaalf motoren en vijf mountainbikes gestolen. De daders hadden eerst zorgvuldig de drie camera’s en de lamp met bewegingssensor afgedekt voordat ze met de roldeur naar het bedrijf aan de slag gingen. Door het onstuimige weer heeft eigenaar Klaas Hofstede die bij zijn zaak woont niets van de brutale kraak meegekregen. ,,Was het maar waar…’’

 • 22 November 2017 om 18:36

Misverstand van aannemer zorgt voor 'skischans'-drempels in Vollenhove

De verkeersdrempels waren zo steil dat er ongelukken ontstonden. Maar de inwoners van nieuwbouwwijk De Noordwal in Vollenhove hoeven zich voorlopig geen zorgen meer te maken over deze 'skischansen', zoals de drempels gekscherend werden genoemd. Ze zijn namelijk weggehaald. 

 • 22 November 2017 om 14:17
โŒ