[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Stentor - Salland

Scholieren Carmel College naar Mont Ventoux in strijd tegen ALS

Zelfs de legendarische Mont Ventoux beklimmen vmbo-leerlingen van Carmel College Salland om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Ze komen volgende week in beweging voor het goede doel in hun eigen schoolgebouw in Raalte.

 • 21 Mei 2019 om 15:11

Ben jij bang dat je zoon of dochter een verkeerd schooladvies heeft gekregen na de eindtoets?

Duizenden achtstegroepers hebben een verkeerd schooladvies voor de middelbare school gekregen na de eindtoets. Scholen hebben in een brief van het ministerie van Onderwijs te horen gekregen dat de adviezen die uit de alternatieve toetsen IEP, Route 8, AMN en DIA zijn voortgekomen, niet goed zijn berekend.

 • 21 Mei 2019 om 14:53

Gemeentebelangen Olst-Wijhe: draaiboek nodig voor veiligheid boeren

Gemeentebelangen Olst-Wijhe wil dat de gemeente en de politie een draaiboek klaar hebben om afdoende op te kunnen treden bij acties van dierenactivisten tegen boeren en eventuele confrontaties tussen beide partijen.

 • 21 Mei 2019 om 12:05

Onderzoek naar verplaatsen vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat onafhankelijk onderzoek doen naar het verplaatsen van vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport. De studie moet ook duidelijk maken of airlines überhaupt belangstelling hebben om van Schiphol naar Flevoland te verhuizen.

 • 21 Mei 2019 om 11:51

β€˜Leegstand in winkelgebied Wijhe lijkt erger dan het is’

Het winkelgebied rondom de Langstraat in Wijhe kampt al langer met leegstaande panden. De afgelopen maanden kwamen er drie nieuwe winkels bij, maar dat kan de problematiek maar deels verhullen. Toch hopen belanghebbenden dat de stijgende lijn blijvend is ingezet.

 • 21 Mei 2019 om 11:25

Vistalent Jesse (21) uit Raalte vertegenwoordigt Nederland op WK

Met gemak wint Jesse Averdijk (21) alle viswedstrijden voor de jeugd in Raalte. Hij gaat nationale wedstrijden vissen, en ook daar blijft zijn talent niet onopgemerkt. Nu is Jesse geselecteerd voor het Nederlandse team, en reist deze zomer naar Spanje voor de wereldkampioenschappen voor onder de 25.

 • 21 Mei 2019 om 05:47

Het scheuren onder poort van ’t Raan hoort tot verleden

Met de fiets, bromfiets of scooter door de ’poort’ van het winkelcentrumpje in Raalte-Noord scheuren, is er niet meer bij. Vijf hekken, die sinds vorige week aan één kant van de doorgang staan, beletten dat. ,,Of het voldoende is, moet de tijd leren.’’

 • 21 Mei 2019 om 09:00

Buurtschap Eikelhof krijgt horeca terug en het zo gewenste buurthuis

Met de verkoop van uitspanning de Lepelaar heeft buurtschap Eikelhof eindelijk zicht op een eigen buurthuis. Vandaag maken makelaar Erik Baltes en de gemeente Olst-Wijhe de nadere details over de verkoop en de geplande invulling bekend.

 • 21 Mei 2019 om 06:50

Sallandse jongeren laten zich misbruiken als geldezels door criminelen

Tenminste tien jongeren in Salland hebben zich als money mule oftewel als geldezel laten misbruiken door criminelen. De politie stelt daarom in de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe onderzoek in naar deze praktijken en waarschuwt scholieren, studenten en hun ouders.

 • 21 Mei 2019 om 06:00

Wordt te hard rijden in Overijssel onmogelijk? Provincie test snelheidsbegrenzers voor auto’s

Een auto die zelf ingrijpt wanneer je te hard wil rijden, het klinkt als toekomstmuziek. Toch rijden er komende zomer al auto’s in Overijssel die dat kunnen. De provincie gaat samenwerken met TNO en V-Tron uit Deventer voor een test.

 • 20 Mei 2019 om 20:28
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Stentor - Salland

Gemist? Welkom homo! En: bitcoinboef leefde er volgens justitie lekker op los

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 20 mei.

 • 20 Mei 2019 om 21:59

Haarle regelt het opwekken van energie zelf

In het dorp Daarle leidden plannen voor windmolens en twee zonneparken tot grote onrust en verdeeldheid. In Haarle willen ze dat voorkomen door de regie zelf in handen te nemen.

 • 20 Mei 2019 om 15:00

Tijd staat voortaan stil voor klokkenmaker Joop van Boertie

Joop Diekman stond in Raalte bekend als juwelier, horloge- en klokkenmaker. Maar voor hemzelf tikt de tijd niet langer meer. Joop van Boertie, die al langere tijd ziek was, overleed op donderdag 16 mei op 81-jarige leeftijd.

 • 20 Mei 2019 om 13:54

#HΓ©Scheids: Kampioensfeesten Wijhe en Dalfsen, doelman Hatto Heim maakt inschattingsfoutje

Het zullen kleine oogjes zijn deze maandag in Dalfsen en Wijhe, gezien de kampioensfeesten dit weekend. Verder dit voetbalweekend: bij SC Genemuiden nemen ze na bijna 350 wedstrijden afscheid van clubicoon Anne van der Kolk, in Hattem verkijkt een keeper zich op de snelheid van de bal met pijnlijke gevolgen en bij Rohda Raalte valt een bijzondere treffer.

 • 20 Mei 2019 om 13:30

Vitex Voertuigtaxatie opereert straks vanaf Sallandse Poort Raalte

Vitex Voertuigtaxatie verhuist naar de Sallandse Poort, het gebied schuin tegenover kruispunt Bos. Het bedrijf zit nu aan de Burgemeester Kerssemakersstraat. In het vierde kwartaal van dit jaar hoopt de firma te kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden.

 • 20 Mei 2019 om 12:39

Olst-Wijhe aan de slag met jeugdbeleid

De gemeente Olst-Wijhe buigt zich samen met (zorgintensieve) gezinnen, het onderwijs en andere samenwerkingspartners over de vraag waar het naar toe moet met het jeugdbeleid in de gemeente. Dat moet een samenvattend jeugdplan opleveren dat voor de periode na 2021.

 • 20 Mei 2019 om 12:00

Op sport- en speelveld draait het ook om ontmoeten

Sporten en spelen. Dat kan sinds zaterdag volop bij het dorpshuis in Lierderholthuis. Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal, fitness, het is allemaal mogelijk in de openlucht, nadat de afgelopen maanden vele vrijwilligers druk in de weer geweest zijn met het realiseren van de diverse voorzieningen.

 • 20 Mei 2019 om 10:35

Treinverkeer tussen Deventer en Zwolle hervat na blikseminslag: één overgang nog beschadigd

Na een nacht doorwerken voor spoorbeheerders kan het treinverkeer tussen Deventer en Zwolle deze maandagochtend weer hervat worden. Negen van de tien overwegen die zondagavond zwaar beschadigd raakten door blikseminslag, zijn gerepareerd.

 • 19 Mei 2019 om 19:57

Verkeerde edities de Stentor bezorgd vanwege problemen in drukkerij

Door problemen in een van onze drukkerijen hebben abonnees van de edities Veluwe, Zutphen, Salland en West-Veluwe tot onze grote spijt niet hun eigen editie ontvangen, maar de editie Flevoland. Abonnees van de editie Deventer hebben de editie Apeldoorn vandaag ontvangen.

 • 20 Mei 2019 om 06:54
OuderDe Stentor - Salland

Gemist? Zwolle wil het Songfestival. En: een beetje Rammstein in Apeldoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zondag 19 mei.

 • 19 Mei 2019 om 21:59
❌