[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019De Stentor - Salland

Gemist? Geweld bij overval Kampen en hertenvlees naar voedselbanken

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 22 januari.

 • 22 Januari 2019 om 21:59

Regionale winterpracht door de lens van lezers

Een laag(je) sneeuw staat garant voor sfeervolle winterplaatjes. Zonder sneeuw zijn winterse taferelen vaak ook al fotogeniek. Veel Stentor-lezers gaven gehoor aan de oproep hun winterkiekjes op te sturen. Hieronder een fraaie selectie.

 • 22 Januari 2019 om 17:46

Isala wil betere bereikbaarheid en past bezoektijden aan

Isala in Zwolle wil een einde aan de bereikbaarheidsproblemen en past daarom per 1 februari de bezoektijden in de middag aan.

 • 22 Januari 2019 om 16:03

β€˜Olst-Wijhe moet ook kentekens van criminelen registreren’

Camera's om kentekens te registreren op regionale wegen moeten ook in de gemeente Olst-Wijhe verschijnen. Dat verzoek heeft althans fractievoorzitter Frank Schumacher van Gemeentebelangen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

 • 22 Januari 2019 om 14:36

Zo maak je vandaag de beste sneeuwfoto's

Een paar centimeter sneeuw is genoeg voor een sfeervol plaatje. Maar het kan altijd beter. Onze fotograaf Ronald Hissink uit Deventer geeft vijf tips. Stentor-lezers kozen in 2017 zijn foto - van een besneeuwd jochie op de fiets - tot mooiste van ’t jaar.

 • 22 Januari 2019 om 13:18

Plaatjes van voetballers VV Heino

VV Heino geeft voor de tweede keer een Panini-album uit. De voetbalclub heeft dit eerder gedaan in 2009. Het album met voetbalplaatjes van de lokale spelers was toen een groot succes en bracht veel reuring in het dorp.

 • 22 Januari 2019 om 10:17
OuderDe Stentor - Salland

De Vogelaar blijft tot bollebozen van klas horen

De Vogelaar in Raalte mag de titel Excellente School blijven voeren. Maandag kreeg de openbare basisschool, die sinds 2012 het predikaat mag dragen, het label uitgereikt. Daarmee hoort De Vogelaar tot de 64 excellente basisscholen in Nederland.

 • 21 Januari 2019 om 17:40

Volleybalster Manon Flier in musical Soof

Voormalig topvolleybalster Manon Flier uit Zwolle staat van 23 januari tot en met 10 februari op de planken in de musical Soof. Flier speelt daarin zichzelf, zoals eerder ook schaatster Annette Gerritsen, voetbalster Anouk Hoogendijk en wielrenster Leontien van Moorsel dat deden.

 • 21 Januari 2019 om 16:41

Raalter school De Vogelaar opnieuw gekroond tot Excellente School

De basisschool De Vogelaar in Raalte is door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap opnieuw uitgeroepen tot Excellente School. De jury van Excellente Scholen kwam maandagochtend het bordje, horend bij het predikaat, uitreiken.

 • 21 Januari 2019 om 14:19

#HΓ©Scheids: Dansende doelman, bijzondere overtreding en Lamprou-moment

De doelmannen speelden dit weekeinde de hoofdrollen. Niet alleen bij Ajax, ook in het regionale amateurvoetbal. Zo zien we de keeper van ZAC een bijzonder dansje uitvoeren, de doelman van Hierden die de tegenstander een handje helpt en een penaltymoment zoals bij Lamprou bij Rohda Raalte.

 • 21 Januari 2019 om 13:39

Stuur uw mooiste winterfoto in

Koning Winter laat van zich horen. Wie vanochtend de auto nodig had, moest in veel gevallen eerst ramen krabben. Om daarna onderweg van het winterlandschap te kunnen genieten.

 • 21 Januari 2019 om 10:36

Zo was de bloedmaan in onze regio te zien: β€˜Echt iets speciaals’

Wie vanmorgen vroeg uit de veren was kon hem zien: de superbloedmaan. Zo'n zestig mensen trotseerden de kou om bij Volkssterrenwacht Bussloo naar de bloedmaan te kijken. Onze oproep om foto’s in te sturen werd bovendien massaal beantwoord. ,,Dit is met niets te vergelijken.’’

 • 21 Januari 2019 om 08:11

Meer typen woningen te bouwen in wijk 't Broeck in Broekland

Toekomstige bewoners kunnen voor hun nieuwe woonstulp in de woonwijk ‘t Broeck in Broekland kiezen uit meer typen woningen. Tot dusver waren in de plannen veel twee-onder-een-kap-woningen opgenomen. Daar waar die huizen zouden komen, kunnen voortaan ook andere soorten woningen verrijzen.

 • 21 Januari 2019 om 06:00

Gemist? Curieuze scheidsrechterswissel in Deventer, en: zolderbrand in Apeldoorn

Even geen nieuws gevolgd? Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet.

 • 20 Januari 2019 om 22:04

Genomineerden Sportverkiezingen Hellendoorn bekend

HELLENDOORN - Terwijl de Rijssense sportprijzen inmiddels al op de schoorsteenmantels van de winnaars staan, zijn ook de genomineerden voor de Hellendoornse Sportverkiezing bekendgemaakt.

 • 20 Januari 2019 om 16:03

Sallands Cross Circuit in Lemelerveld: koud, maar kicken

Met de laatste wedstrijd in Lemelerveld is het Sallandse Cross Circuit voor dit seizoen ten einde. Met een fluitje werden de deelnemers weggeschoten, en onderweg was het bibberen op de beweeglijke Driepuntsbrug. ,,Gewoon kicken.”

 • 20 Januari 2019 om 15:15

IJsmeester in Olst schaatst eerste meters: β€˜Dit is prachtig’

Wanneer kunnen de schaatsen uit het vet? Liefhebbers wachten gespannen op het eerste natuurijs in onze regio. IJsmeester Henk Harleman uit Olst schaatste al de eerste meters op de ijsbaan. ,,Dit is prachtig, maar het publiek moet nog even geduld hebben.”

 • 20 Januari 2019 om 10:26

IJskoude ochtend in Oost-Nederland levert fraaie foto's op

Ja, het vroor afgelopen nacht op sommige plekken in Oost-Nederland maar liefst 8 graden, maar dat weerhield natuurliefhebbers er niet van naar buiten te gaan. Gelukkig maar, want zo'n winterse ochtend levert prachtige plaatjes op!

 • 20 Januari 2019 om 11:36

Schaatskoorts stijgt: wachten op eerste rondjes op natuurijs in de regio

Wanneer kunnen de schaatsen uit het vet? Liefhebbers wachten gespannen op het eerste natuurijs in onze regio. IJsmeesters trekken intussen alles uit de kast om de eerste rondjes op natuurijs mogelijk te maken.

 • 20 Januari 2019 om 10:26

Gemist? Broers bruut beroofd en Evers Staat Op genomineerd voor Gouden RadioRing

Twee broers uit Heeten werden bruut beroofd en de hele nacht opgesloten in hun eigen kamer. In Nunspeet was een ingeruilde fietsaccu de oorzaak van een grote brand bij Stella. En wijkagent Jelle van Heerikhuize streek in Ermelo over zijn hart en liet een jonge man gaan die hem had uitgescholden voor ‘kankerlijer’. Een overzicht van de opvallendste berichten van de afgelopen week.

 • 20 Januari 2019 om 10:00
❌