[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017De Stentor - Salland

Wie is de beste chauffeur van Salland?

Ben jij de beste jonge chauffeur van Salland? Dan word je door de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe uitgedaagd om dat op 28 oktober te komen bewijzen. De praktijkdag 'Ik rijd beter' is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Zij worden qua ongevallen als de grootste risicogroep beschouwd.

 • 25 September 2017 om 17:49
Gisteren โ€” 24 September 2017De Stentor - Salland

Nieuwe buurtbuslijnen een uitkomst voor scholieren van Carmel College

De vereniging Buurtbus Salland gaat vanaf 11 december rijden met twee nieuwe buurtbuslijnen. Via een vaste route, en volgens een vaststaande dienstregeling. Vooral een uitkomst voor scholieren uit Olst, die in Raalte op school zitten.

 • 24 September 2017 om 22:59

Meer risicobomen weggehaald na ernstig ongeluk 8-jarig meisje Haarle

Direct na het bizarre ongeval waardoor een 8-jarig meisje zwaargewond raakte haalde de brandweer, met toestemming van de burgemeester van Hellendoorn, de meest onveilige 'risicobomen' neer. Of de gemeente er nog meer (snoei)acties gaat ondernemen, kon gemeentevoorlichter Nanne Dorren zondag niet zeggen. 

 • 24 September 2017 om 18:25

Uitzendbureau Salland werft talenten voor dure chauffeursopleiding

Een intakegesprek om te kijken of je gevoel hebt voor het vak, passie hebt en geschikt bent. Dan een proefles op de vrachtwagen. Opleider Alex Brinkman beoordeelde zaterdag chauffeurs in spé.

 • 24 September 2017 om 14:35

Ernesto Hoost laat de boksers in Raalte zweten

Ernesto Hoost laat bij nieuwbakken vechtsportschool Tabonon in Raalte het zweet flink druipen. De gasttraining van de voormalig K1-kampioen begint zaterdagmiddag nog geruststellend: ,,Het maakt niet uit wat je kunt, we gaan gewoon lekker trainen. Ik pas me aan aan jullie.''

 • 24 September 2017 om 14:29

Ernesto Hoost laat de boksers in nieuwe boksschool in Raalte zweten

Ernesto Hoost laat bij nieuwbakken vechtsportschool Tabonon in Raalte het zweet flink druipen. De gasttraining van de voormalig K1-kampioen begint zaterdagmiddag nog geruststellend: ,,Het maakt niet uit wat je kunt, we gaan gewoon lekker trainen. Ik pas me aan aan jullie.''

 • 24 September 2017 om 14:29

Badeenden gaan als de brandweer in Raalte

Ze gingen als de brandweer zaterdagmiddag, de bijna 5000 badeenden die via een hoge kraam te water waren gelaten in het Overijssels Kanaal in Raalte. Een actie van de Lions Club Raalte, die voor elk genummerd eendje een lot verkocht. 

 • 24 September 2017 om 14:25

Gemist? Woede over vliegroutes woedt voort en Terror Teun is niet meer

'Bullshit!', die opgekropte woede kwam naar buiten bij een avond over de vliegroutes naar Lelystad Airport. Het geluid dat dat met zich mee zal brengen werd in de regio besproken én in Den Haag. Andere dingen die de aandacht vroegen: Hert Terror Teun kwam om het leven en brutale koperdieven maakten met hun buit meteen een rondje langs ijzerhandelaren.

 • 24 September 2017 om 10:01
OuderDe Stentor - Salland

Tak boort zich in rijdende auto, meisje (8) zwaargewond

Bij een ongeval op de Tunnelweg in Haarle is zaterdag aan het einde van de middag een 8-jarig meisje ernstig gewond geraakt. 

 • 23 September 2017 om 20:33

Boom valt op rijdende auto, meisje zwaargewond

Bij een bizar ongeval op de Tunnelweg in Haarle is zaterdag rond 17.15 uur een kind ernstig gewond geraakt. De auto, waarin het kind zat, werd geraakt door een omvallende boom of een tak daarvan. 

 • 23 September 2017 om 20:33

Recron polst ondernemers over impact Lelystad Airport

Recron - de brancheorganisatie voor recreatieondernemers - tracht via een vragenlijst te achterhalen wat de impact van de vliegroutes van Lelystad Airport is op bedrijven op de Veluwe, in Gelderland,Overijssel en Friesland.

 • 23 September 2017 om 16:29

Vakbond praat met personeel Het Zand over reorganisatie

Vakbond FNV belegt voor volgende week vrijdag een bijeenkomst met haar leden die werkzaam zijn bij Zorgspectrum Het Zand. Dinsdag en woensdag informeert de Raad van Bestuur het personeel over de voorgenomen reorganisatieplannen. 

 • 23 September 2017 om 06:00

Waarom moet je je bed uitkomen voor Streetlive en het Bierfestival in Raalte?

Raalte bruist komend weekend, met onder andere het Bierfestival en straattheaterfestival Streetlive. Laurens Kieftenbeld van het Bierfestival en Gerard Weenink van Streetlive vertellen waarom je dit niet kan missen.

 • 22 September 2017 om 15:03

In deze gemeenten kregen vrouwen een bon voor wildplassen

Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: in 34 gemeenten in Nederland zijn vrouwen bekeurd. Bekijk op de kaart waar.

 • 22 September 2017 om 13:35

Weekendtips: Met je buren naar de Platenbeurs?

Het weekend staat weer voor de deur. Mocht je nog geen plannen hebben, dan ben je hier aan het goede adres. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. 

 • 22 September 2017 om 13:16

Poll burendag: Is het 'oorlog' in jouw straat?

Buren heeft bijna iedereen in Nederland, tenzij je in een hutje op de hei woont. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Morgen is het Burendag in Nederland: de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

 • 22 September 2017 om 12:08

Burendag: Is het 'oorlog' in jouw straat?

Buren heeft bijna iedereen in Nederland, tenzij je in een hutje op de hei woont. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Morgen is het Burendag in Nederland: de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

 • 22 September 2017 om 12:08

Esmee uit Wijhe is nergens bang voor

De orkaan Irma is aan hen voorbij gewaaid. Ook oorlogen en overstromingen hebben ze nooit zelf meegemaakt. Leerlingen van diverse scholen in de gemeente Olst-Wijhe leerden in de afgelopen twee weken hoe wij ons tegen dergelijke dreigingen kunnen wapenen. Dat gebeurde in De IJssellinie, de vestingwerken bij landgoed De Haere in Olst.

 • 22 September 2017 om 05:50

Raalte zamelt snoeihout buitengebied in

In de maanden december en maart wordt in het buitengebied van de gemeente Raalte snoeihout ingezameld aan de hand van een ‘takkenroute’. 

 • 22 September 2017 om 05:32

Raalte handhaaft maandelijkse lediging grijze container na storm van kritiek

Het Raalter college komt terug op het plan om nog maar eens in de acht weken restafval in te zamelen. Tijdens de raadspleinsessie begin deze maand kwam er zoveel kritiek dat wethouder Frank Niens moest besluiten om dat onderdeel van het voorstel terug te trekken. Komend jaar blijft de frequentie van de lediging van de grijze container daardoor eens in de vier weken. 

 • 21 September 2017 om 20:24
โŒ