[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 April 2018De Stentor - Salland

Olstenaar tachtig jaar lang lid van vakbond

Het is een record : maar liefst 80 jaar lid van de vakbond. Olstenaar Klaas Jager is al zolang lid.

 • 22 April 2018 om 11:02

Gemist? Van Orsouw failliet, Stegeman vertrekt en Suus krijgt hand van koning Willem-Alexander

In Zwolle en Deventer werd deze week gebroken met het verleden: banketbakkerij Van Orsouw ging failliet en vleeswerker Stegeman vertrekt na meer dan 150 jaar uit Deventer. Koning Willem-Alexander gaf Suus uit Twello een hand bij de Koningsspelen. Een overzicht van opvallende berichten van deze week.

 • 22 April 2018 om 10:00

Geniet nog maar even van het mooie weer: onweer en hagelbuien op komst

Flaneren in het park vanmiddag en genieten van het mooie weer? Blijf dan de lucht (en een buienradar) goed in de gaten houden: het gaat onweren in Oost-Nederland. De onweersbuien gaan mogelijk gepaard met windstoten en hagel.

 • 22 April 2018 om 08:14
Gisteren β€” 21 April 2018De Stentor - Salland

Nuchter Olst gunt Yosina haar succes

Trots zijn ze in Olst op Yosina Rumajauw (11), die vrijdagavond The Voice Kids won. Maar van gekte rond de in één klap toch best wel beroemde jonge inwoner van het dorp is geen sprake.

 • 21 April 2018 om 15:30

Lemelerveldse leerlingen zwoegen voor schoolplein

De Regenboog in Lemelerveld heeft vrijdag een bijzonder onderdeel toegevoegd aan de jaarlijkse Koningsspelen. De leerlingen van de protestant-christelijke basisschool renden in het rond voor een nieuwe inrichting van hun schoolplein.

 • 21 April 2018 om 12:21

College Olst-Wijhe zet deur open voor D66

Volgens informateur Piet van Dijk levert een coalitie van de vorige collegepartijen aangevuld met D66 de meest stabiele samenwerking op met het grootste draagvlak in de gemeenteraad van Olst-Wijhe. De drie collegepartijen zetten daarbij de deur open voor D66.

 • 21 April 2018 om 12:07

Ook sterren stralen graag op StΓΆppelhaene

Paul Wittenhorst, voorzitter van de stichting Stöppelhaene, is tevreden over de eerste line-up voor het Sallandse oogstfeest van 22 tot en met 26 augustus. Lil'Kleine, André Hazes junior, Racoon, Chef'Special en Ronnie Ruysdael. Om kort te gaan: voor elk wat wils. Wat nu?

 • 21 April 2018 om 09:57

Alle partijen blijven meepraten bij formatie in Raalte

Raalte blijft de weg van bestuurlijke vernieuwing volgen richting een nieuw college. Nu zich na de informatieronde op tal van punten een raadsbreed akkoord aftekent, gaat Johan Kiekebosch opnieuw met alle partijen in gesprek. Nu als formateur.

 • 21 April 2018 om 09:47

Yosina wint, burgemeester Olst-Wijhe onderbreekt bijeenkomst met gemeenteraad

1,4 miljoen kijkers zagen gisteravond Yosina Rumajauw The Voice Kids winnen. Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe onderbrak er een afscheidbijeenkomst met de gemeenteraad voor. De kijker vond vooral massaal dat ze Maan helemaal 'weg zong'. Zo reageerde bekend en onbekend Nederland op social media op haar overwinning.

 • 21 April 2018 om 09:27

Yosina wint Voice-kids, burgemeester Olst-Wijhe onderbreekt bijeenkomst met gemeenteraad

1,4 miljoen kijkers zagen gisteravond Yosina Rumajauw The Voice Kids winnen. Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe onderbrak er een afscheidbijeenkomst met de gemeenteraad voor. De kijker vond vooral massaal dat ze Maan helemaal 'weg zong'. Zo reageerde bekend en onbekend Nederland op social media op haar overwinning.

 • 21 April 2018 om 09:27

Kijk hier de optredens van winnares Yosina uit Olst in de finale van The Voice Kids terug

Yosina Rumajauw uit Olst kroonde zich vrijdagavond tot winnares van de talentenjacht The Voice Kids. De 11-jarige Sallandse zong tijdens de finale meerdere liedjes.

 • 21 April 2018 om 08:48

Open dag bij fruitbedrijf in Wijhe

Bij fruitbedrijf Van Vilsteren tussen Wijhe en de Boerhaar staan de eerste fruitbomen in volle bloei. Voor de eigenaren het bewijs dat het voorjaar is begonnen en reden voor een feestje. Aanleiding om zondag een open dag te houden.

 • 21 April 2018 om 06:26
OuderDe Stentor - Salland

Yosina begonnen aan finale The Voice Kids

Yosina Rumajauw uit Olst is een half uur geleden begonnen aan de finale van The Voice Kids. Ze neemt het namens Team Marco Borsato op tegen nog drie andere finalistes.

 • 20 April 2018 om 21:19

Raalte beperkt wachttijd bij aanvraag paspoort, rijbewijs of ID-kaart

Wie bij de aanvraag van paspoort, rijbewijs of ID-kaart lange wachttijden in het gemeentehuis van Raalte wil omzeilen, kan op afstand een afspraak maken op een gewenst moment.

 • 20 April 2018 om 17:39

D66 Olst-Wijhe na milieu-rapport: meer actie tegen Lelystad Airport

D66 Olst-Wijhe wil meer actie van het college tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. De partij baseert zich daarbij op het oordeel van de MER-commissie over het milieu-onderzoek naar de gevolgen van de uitbreiding. D66 dient maandagavond bij de gemeenteraadsvergadering daarom een motie in.

 • 20 April 2018 om 17:27

Narcissen geven Raalte-Noord kleur

Een zee van gele narcissen kleurt Raalte-Noord tussen de Venebrugge en de Blankena. Hier zijn in het najaar 90.000 bollen geplant, waarvan de eerste door leerlingen van basisschool De Linderte en wethouder Wout Wagenmans.

 • 20 April 2018 om 17:18

Elf Overijsselse scholen in finale 'groenste schoolplein'

Elf scholen zijn geselecteerd voor de finale van de prijsvraag 'Het groenste schoolplein van Overijssel'. Die is op woensdag 25 april. Een kinderjury bepaalt die dag welke scholen de eerste, tweede en derde plaats krijgen.

 • 20 April 2018 om 11:43

Tielbeke uit Lemelerveld brengt leerlingen met vrachtwagen naar school

Hoe krijg je jongeren enthousiast voor het vak van vrachtwagenchauffeur? Simpel, door ze met een truck naar school te brengen, dacht het in Lemelerveld gevestigde transportbedrijf Tielbeke.

 • 20 April 2018 om 09:49

School in Olst in feeststemming: 'We juichen voor Yosina, of ze wint of niet'

Leerlingen van de CBS Prins Willem Alexanderschool in Olst verkeren al weken in een feeststemming. Ze delen mee in de overwinningsroes van Yosina Rumajauw, die zichzelf naar een plek in de finale van het RTL-programma The Voice Kids heeft gezongen. ,,Het is heel bijzonder wat dit met een school doet", zegt directeur Karin Olislagers.

 • 20 April 2018 om 09:00

Piet: Hoogste temperatuur vandaag gemeten in Lelystad

Volgens de Friese weerman Piet Paulusma was het donderdag het warmst in Lelystad. Daar steeg de temperatuur naar 29,6 graden.

 • 19 April 2018 om 21:04
❌