[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018De Stentor - Salland

Vroomshoop Meubelen sluit de deuren

Vroomshoop Meubelen gaat eind december dicht. De 36 personeelsleden is ontslag aangezegd. „De medewerkers krijgen een vertrekvergoeding en de crediteuren worden betaald”, zegt eigenaar Hennie van der Most.

 • 24 September 2018 om 21:54

Benefietconcert voor opknappen van Sportorant in Haarle

Het popkoor Puur heeft het inititiatief genomen voor een benefietconcert zaterdagavond 29 september in het Sportorant van sporthal De Sprengenberg aan de Veldkampsweide in Haarle. Daaraan werken ook de lokale koren Oons Tioedverdrief en Cloud 9 alsmede een verrassingsact mee.

 • 24 September 2018 om 17:01

Bjorn (20) uit Heeten springt kanaal in op weg naar goud op Special Olympics

Trots balt Bjorn Aarnink (20) zijn vuisten als hij het eindpunt van zijn zwemtocht bij de Ramelerbrug in Raalte heeft bereikt. Moe maar voldaan is hij, nadat hij vanaf de Veldkampsbrug in zijn woonplaats Heeten een zwemtocht van twee kilometer heeft voltooid. Gesponsord, zodat hij in maart kan meedoen aan de Special Olympics in Abu Dhabi.

 • 24 September 2018 om 09:00

Gemist? Wietplantage in Raalte, vogeldieven in IJsselhallen Zwolle

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 22 september.

 • 22 September 2018 om 22:00

Stichting Carmelcollege wil minder schoolboeken in de klas

De stichting Carmelcollege zorgt voor een aardverschuiving in schoolboekenland. De één na grootste scholenkoepel van Nederland wil ‘meer digitaal en minder schoolboek’. De aanbieder die bij de uitgeschreven aanbesteding het meest aan deze wensen tegemoet komt, is spekkoper.

 • 24 September 2018 om 06:44
OuderDe Stentor - Salland

Gemist? Nepagenten in Giethoorn en mountainbiker komt om in Ruurlo

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zondag 23 september.

 • 23 September 2018 om 22:02

Cartoonist Leo Kemper uit Haarle: 'Het moet in een keer goed zijn'

Leo Kemper uit Haarle maakt cartoons over heikele politieke thema's en fotografeert met zijn iPhone 'mooie dingen die hij tegenkomt'. Een zwerm spreeuwen of twee holenduiven in een nestkast...

 • 23 September 2018 om 18:03

Gemist? Opvallende uitspraak 9/11 op school in Zutphen en voerverbod op kinderboerderij in Zwolle

Een uitspraak over 9/11 van een natuurkundedocent in Zutphen zorgde voor commotie. De rector van de school vond deze week dat de docent te ver is gegaan met zijn met zijn uitspraak. Dit bericht was één van de opvallendste berichten van deze week. Een overzicht van de opvallendste berichten van de afgelopen week:

 • 23 September 2018 om 10:00

Zo ziet de ondergrondse wietplantage in Raalte eruit: 'Het is bizar, gewoon bizar'

,,Het is bizar. Gewoon bizar." De eigenaar van het voormalige kringlooppand in hartje Raalte is twee weken na de vondst van de ondergrondse hennepplantage zijn verbazing nauwelijks te boven. ,,Hoe verzin je dit?"

 • 22 September 2018 om 12:00

Bonje met de buren? Hein (61) uit Olst grijpt in

Beter een goede buur dan een verre vriend. Die tegeltjeswijsheid zal deze zaterdag regelmatig klinken in het kader van Nationale Burendag. Maar een goede buur is lang niet altijd vanzelfsprekend, weet buurtbemiddelaar Hein uit Olst. ,,Ruzies gaan soms over de meest pietluttige zaken.’’

 • 22 September 2018 om 08:00

Teamgoud is eerste wereldtitel voor Hosmar

Frank Hosmar heeft met het Nederlands para dressuurteam goud veroverd in de landenwedstrijd op de Wereldruiterspelen. Voor de Haarlese Hosmar was het vrijdag zijn eerste gouden WK-plak ooit. Hosmar (50) bezat al vier zilveren en drie bronzen WK-plakken.

 • 21 September 2018 om 18:58

Oplichter bestelt een hoop maar gaat zelf met geld aan de haal

Hij bestelt grote voorraden voedsel voor een groot feest en vraagt de ondernemer een sponsorbijdrage. Zodra hij 125 euro handje contantje heeft opgestreken, verdwijnt de man van de radar.

 • 21 September 2018 om 17:25

Burendag staat voor de deur! Dit zijn de leukste initiatieven in Oost-Nederland

Een buurtbarbecue om elkaar wat beter te leren kennen, een likje verf op een verouderd buurthuis of een straat onkruidvrij maken. Het zijn allemaal initiatieven voor Burendag om de buurt wat leefbaarder te maken. Dit weekend staat het jaarlijkse burenfestijn weer op de agenda. Een greep uit de initiatieven in Oost-Nederland.

 • 21 September 2018 om 17:11

Het Grote Verlangen naar Almelosestraat als visitekaartje van Raalte

Liever vandaag dan morgen ziet Raoul Oud Ammerveld de Almelosestraat in Raalte een opknapbeurt krijgen. ,,Eerder was de straat een plaatje. Kijk nu eens... Het is niet verpauperd wat je hier ziet, maar het oogt niet meer zo fris. Dat komt ook door de kap van bomen hier in de loop der jaren.''

 • 21 September 2018 om 16:09

We kunnen morgen aftrappen op groene velden, maar dat scheelde akelig weinig

De meeste voetbalvelden in deze regio zijn genoeg opgeknapt van de dorre zomer. De regen kwam precies op tijd voor de start van de competitie morgen. Veel scheelde het niet, laten voetbalverenigingen weten aan de Stentor. En natuurgrasclubs in Deventer moeten wel extra geduld hebben.

 • 21 September 2018 om 16:00

Weer in de avondspits gaat meevallen

Het weer wordt aan het einde van de dag niet zo vreselijk als vanochtend nog werd gedacht. Meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza verwacht dat het verkeer in Midden- en Oost-Nederland in de avondspits weinig last zal hebben van harde wind of regen.

 • 21 September 2018 om 13:12

Jeugd uit discobus laat wekelijks spoor van vernieling achter in Raalte

Dronken jongeren uit discobussen richten wekelijks in het holst van de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aan in en rond de Ceintuurbaan in Raalte.

 • 21 September 2018 om 11:30

Vier eeuwen oude boerderij is zeldzaam sieraad in Salland

Een boerderij van vier eeuwen is zeldzaam in Salland, verzekert historicus Ewout van der Horst. Want meestal vergaan ze eerder. En dus is het zaterdag groot feest bij De Rankenberg in Wijhe, die in 1618 gebouwd werd.

 • 21 September 2018 om 12:00

Willemien, ijverige bij van Ponyweek Heeten

Vraag in Heeten naar de drijvende krachten, de steunpilaren, van de Ponyweek Heeten, en grote kans dat de naam van de 58-jarige Willemien Evers valt. Zo gek is dat ook niet. De geboren Haarlese, die al jaren in Heeten woont, heeft in zoveel commissies van het festijn haar steentje bijgedragen. En is nog altijd een ijverige bij op Ponyweek Heeten.

 • 21 September 2018 om 11:30

Jeugd uit discobus laat spoor van vernieling achter in Raalte

Dronken jongeren uit discobussen richten wekelijks in het holst van de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aan in en rond de Ceintuurbaan in Raalte.

 • 21 September 2018 om 11:30
โŒ