[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Stentor - Salland

De gekozen Statenleden van Overijssel zijn bekend, dit zijn de namen

De verdeling tussen de zetels is bijna definitief, Overijsselse fractieleiders hebben de hoeveelheid stemmen per kandidaat in hun partij binnen en hebben daarmee de lijst met gekozen nieuwe Statenleden rond. Wie gaan in Overijssel aan de slag als Statenlid?

 • 23 Maart 2019 om 09:46

Waterpeil IJssel gezakt, Wijheseveer vaart weer heen en weer

Het Wijheseveer vaart vanaf vandaag weer heen en weer over de IJssel. Het waterpeil van de rivier is voldoende gezakt. Om 06.30 uur zaterdagochtend is de dienst hervat.

 • 23 Maart 2019 om 08:23

Deze vrouw verdient een beker

Columnist Phaedra Werkhoven schrijft elke zaterdag over wat haar bezighoudt.

 • 23 Maart 2019 om 08:08

Moslimgemeenschap Raalte blikt terug op rampzalige week: β€˜Geen vrees voor een aanslag, wel voor verstoorde vrede’

De terreuraanval op moslims in Nieuw-Zeeland, vervolgens aanslag in Utrecht die door FvD in verband werd gebracht met ‘massa-immigratie’ en dan het grote overwinning van diezelfde partij. Voor de moslimgemeenschap was het een heftige week. Zo ook in Raalte.

 • 23 Maart 2019 om 08:00

Havenmeester Wijhe stopt er na twee jaar mee

Wijhe moet op zoek naar een nieuwe havenmeester. Katinka Durkstra stopt er na twee jaar mee. Aan wie ze het roer overdraagt, is nog niet bekend.

 • 23 Maart 2019 om 08:00

Aantal drugslabs in oosten verdubbeld: β€˜Een ongelofelijk lucratieve handel’

Het aantal opgerolde productielocaties voor synthetische drugs in Oost-Nederland is verdubbeld. In 2018 werden door de politie in het oosten 18 productielocaties opgerold en ontmanteld. Dat blijkt uit cijfers die deze krant bij de politie heeft opgevraagd.

 • 23 Maart 2019 om 06:01

Hoe goed is jouw Sallands? Doe de quiz!

Met het verschijnen van het boekje ‘Nijntje op de fietse in ‘t Sallands’ wordt de streektaal onder de aandacht van de allerjongsten gebracht. Vanwege dialectmaand maart heeft de redactie van de Stentor een quiz gemaakt met 25 woorden in het Sallands. Weet jij wat ze betekenen?

 • 23 Maart 2019 om 06:00
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Stentor - Salland

Gemist? Trampolinepark Zwolle moet de deuren ineens sluiten en grote drugsvangst in IJsselmuiden

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 22 maart.

 • 22 Maart 2019 om 21:59

Voormalig commissaris moet nieuw bestuur Overijssel vormen

Altijd zoekend naar verbindingen, precies en geduldig. Die kwaliteiten dicht CDA-lijsttrekker Eddie van Hijum toe aan voormalig Commissaris van de Koningin Geert Jansen. Die gaat de komende tijd proberen een nieuw college van Gedeputeerde Staten te vormen in Overijssel.

 • 22 Maart 2019 om 19:24

Vmbo-scholieren Emmeloord en Meppel winnen vakwedstrijden

Leerlingen van Aeres uit Emmeloord en Stad & Esch uit Meppel hebben een gouden medaille gewonnen bij de nationale vakwedstrijden Skills Talent. In de RAI in Amsterdam waren ze de beste in respectievelijk de beroepsprofielen tuinontwerp/aanleg en mobiliteit/transport.

 • 22 Maart 2019 om 16:32

Ollie Schuiling uit Olst neemt Restaurant Kasteel Heemstede in Houten over

Na ervaring opgedaan te hebben als kok in twee- en driesterrenrestaurants FG in Rotterdam en De Leest in Vaassen en als keukenchef in Schloss Schauenstein in Zwitserland, keert Ollie Schuiling uit Olst terug naar Nederland als chefkok en mede-eigenaar van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten.

 • 22 Maart 2019 om 15:05

Weekendtips: culinair rondje, snuffelend langs kraampjes en literaire kroegentocht

Tussen de koeien ter kerke gaan, bekende schrijvers ontmoeten in de kroeg of 'hoppen’ van restaurant naar restaurant. Aankomend weekend is er weer allerlei leuks te doen in onze regio. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:

 • 22 Maart 2019 om 15:00

Olst-Wijhe: windmolens aan gemeentegrens in de wacht

De gemeente Olst-Wijhe staat voorlopig geen windmolens toe bij Welsum en Marle en ten noorden van Herxen. Van de drie overgebleven zoekgebieden is een strook ten noorden van Boskamp het meest kansrijk. Dat blijkt uit de concept-energievisie die de gemeente Olst-Wijhe vrijdag naar buiten heeft gebracht en die samen met inwoners is opgesteld.

 • 22 Maart 2019 om 12:10

BΓΆkkers lanceert nieuw album β€˜Leaven in de Brouweri-je’ live op NPO Radio 2

Bökkers lanceert vandaag een nieuw album: ‘Leaven in de Brouweri-je’. De Sallandse rockband maakte de gelijknamige titelsong donderdagochtend live in de radioshow van Jan-Willem Roodbeen op NPO 2 wereldkundig.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

β€˜De kans dat er FvD-stoelen leeg blijven is hartstikke groot’

Het daverende succes van Forum voor Democratie tijdens de provinciale verkiezingen heeft een keerzijde, want hoe krijgt de partij alle stoelen gevuld? De kandidatenlijsten in Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn kort. Sommige namen staan op meerdere lijsten en lang niet iedereen woont in de juiste provincie.

 • 22 Maart 2019 om 11:00

Hoog water speelt veer bij Wijhe parten

De pont over de IJssel tussen Wijhe en Vorchten is uit de vaart. De pont tussen Olst en Welsum maakt nog wel de oversteek over de IJssel.

 • 22 Maart 2019 om 09:50

De FvD-kandidaten in Gelderland, Overijssel en Flevoland, wie zijn dat eigenlijk?

Forum voor Democratie moet in de komende vier jaar in totaal 22 zetels gaan vullen in provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De partij heeft tijdens de campagne vrijwel niets bekend gemaakt over de mensen die dat moeten gaan doen. Zelfs fractieleiders bleven lange tijd onzichtbaar. Wie zijn degenen die met FvD de provinciepolitiek gaan bestormen?

 • 22 Maart 2019 om 08:01

Heeft de stembusuitslag gevolgen voor Lelystad Airport? β€˜Kabinet staat in Eerste Kamer voor dichte deur’

Veel partijen in Oost-Nederland ageerden tijdens hun campagne tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Heeft de stembusuitslag gevolgen voor het vakantievliegveld?

 • 22 Maart 2019 om 08:00

Code geel: dichte mist in midden en oosten van het land

Mensen die vrijdagochtend de weg opgaan, moeten rekening houden met dichte tot zeer dichte mist. In de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel is het zicht 50 tot 150 meter. In het zuiden van het land, en dan met name in Limburg, is plaatselijk sprake van zeer dichte mist met minder dan 50 meter zicht.

 • 22 Maart 2019 om 06:50

Dichte mist in midden en oosten van het land

Mensen die vrijdagochtend de weg opgaan, moeten rekening houden met dichte tot zeer dichte mist. In de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel is het zicht 50 tot 150 meter. In het zuiden van het land, en dan met name in Limburg, is plaatselijk sprake van zeer dichte mist met minder dan 50 meter zicht.

 • 22 Maart 2019 om 06:50
❌