[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020De Stentor - Salland

Politie verdenkt twee mannen van beschietingen, inbraken en reeks branden rondom Rijssen

RIJSSEN - De politie heeft eind juni een 28-jarige man uit Rijssen opgepakt op verdenking van beschietingen van twee woningen, inbraken en brandstichtingen die de afgelopen jaren in en rondom Rijssen zijn gepleegd. De man blijft nog negentig dagen vastzitten, zo heeft de raadkamer woensdag bepaald. Een 28-jarige man uit Enschede is ook verdachte in het onderzoek, maar hij zit niet meer vast.

 • 10 Juli 2020 om 09:36

Raaltenaren krijgen vinger in de pap bij gemeente in een burgerpanel

Altijd al je stem willen laten horen over een besluit van de gemeente? Of wil je een mening geven over een actueel onderwerp in de maatschappij? De gemeente Raalte is hard bezig aan een burgerpanel waardoor inwoners over verschillende onderwerpen hun mening kunnen geven. Zowel online, als op papier.

 • 10 Juli 2020 om 07:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020De Stentor - Salland

Gemist? Verbazing na vondst hennepkwekerij en YouTuber wordt al badderend van de weg geplukt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 9 juli.

 • 9 Juli 2020 om 21:54

Gerda trekt zich via Vriendendiensten op aan maatje Natasja in Heino

Samen knutselen, wandelen. Gewoon koffiedrinken. Even contact. Gerda Reimert heeft een echt maatje aan Natasja Bouman. Beiden wonen ze in Heino, ook nog eens vlak bij elkaar. Toen Gerda om een maatje vroeg bij Vriendendiensten, was de match snel gemaakt.

 • 9 Juli 2020 om 20:32

Oud-Kamerlid Sabine Uitslag vindt liefde voor zingen van keiharde rockmuziek terug bij band The Marshalls

Een schorre stem van een avond keiharde rocksongs brullen van Metallica, AC/DC of Black Sabbath. Sabine Uitslag (47) heeft het gemist. Omdat het rockbloed kruipt waar het niet gaan kan, heeft het voormalig Tweede Kamerlid uit Welsum weer een band gevonden waarin ze zich kan uitleven: The Marshalls.

 • 9 Juli 2020 om 19:45

Nieuwe douchekop gekocht? Bewaar de bon goed, want de gemeente Raalte betaalt

Raaltenaren die een tochtstrip, ledlamp of waterbesparende douchekop kopen, moeten hun bonnetje goed bewaren. De kosten kunnen namelijk gedeclareerd worden bij de gemeente. Maximaal 250 inwoners kunnen uit dit geldpotje van de gemeente hun huis een beetje verduurzamen.

 • 9 Juli 2020 om 19:04

Chauffeurs Keolis gaan actievoeren na intrekken sjoemel-concessie: β€˜Reiziger wordt de dupe’

Gedwongen ontslagen, minder busritten en een strop van ruim 200 miljoen euro voor vervoerder Keolis. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van het bedrijf vreest dat het intrekken van de busconcessie grote gevolgen heeft voor reizigers. Chauffeurs bereiden daarom ‘publieksvriendelijke acties’ voor. „De nieuwe Chinese bussen staan al op de boot.”

 • 9 Juli 2020 om 19:00

Protest met trekkers mag, maar niet op snelwegen in IJsselland

Boeren mogen met trekkers demonstreren, maar niet op de snelwegen komen met deze voertuigen. Als dat gebeurt, dan zal de politie daar tegen optreden. Dat is een van de uitkomsten van het overleg dat een afvaardiging van burgemeesters in de Veiligheidsregio IJsselland vandaag had met vertegenwoordigers van boerenorganisaties.

 • 9 Juli 2020 om 17:35

Vriendendienst uit Deventer grijpt naast de Appeltjes van Oranje

Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Drie van deze genomineerden kregen van koningin Máxima een virtueel appeltje uitgereikt. De maatjes van Deventer en Raalte kijken donderdagmiddag samen naar de livestream, maar horen daar in dat andere projecten winnen.

 • 9 Juli 2020 om 13:55

Boskalis mag definitief β€˜miljoenenoperatie’ aan dijk tussen Zwolle en Olst uitvoeren

Boskalis mag definitief de IJsseldijk over een lengte van 29 kilometer tussen Olst en Zwolle versterken. Het bedrijf werd uit verschillende aanbestedingen gekozen, maar nu de bezwaartermijn is verlopen kunnen zij echt beginnen aan het project.

 • 8 Juli 2020 om 18:30

LIVE | Krijgt Vriendendienst uit Deventer een Appeltje van Oranje uit handen van koningin MΓ‘xima?

Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Drie van deze genomineerden krijgen van koningin Máxima een virtueel appeltje uitgereikt. De maatjes van Deventer en Raalte kijken samen naar de livestream.

 • 9 Juli 2020 om 13:55

Hersenstichting haalt 450.000 euro op in onze regio, actie voor Jochem uit Zeewolde richting 30.000 euro

De Hersenstichting heeft in deze regio een kleine 450.000 euro opgehaald tijdens de meest recente collecte in januari. Dat is ongeveer een derde van het totaalbedrag in Nederland. Ondertussen loopt het bedrag voor Jochem uit Zeewolde langzaam op richting 30.000 euro.

 • 9 Juli 2020 om 10:45

Elke dag 13 fietsers beboet in Oost-Nederland om appverbod: β€˜Ik wist meteen: shit daar ga ik...’

Elke dag krijgen zo’n dertien fietsers in het oosten van het land een boete omdat zij met een mobieltje in hun hand rondrijden. De politie ziet dat nog veel wordt geappt en gebeld op de fiets en wil daarom meer aandacht voor het appverbod.

 • 9 Juli 2020 om 06:55
OuderDe Stentor - Salland

Gemist? Help, er zijn te weinig hulphonden. En: de bus blijft ook rijden als vervoerder Keolis moet stoppen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 8 juli.

 • 8 Juli 2020 om 21:59

Reizigers kunnen hoe dan ook blijven reizen na gesjoemel Keolis: β€˜We kunnen bedrijven dwingen’

Reizigers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze na december niet meer de bus in kunnen stappen op delen van de Veluwe, in Midden-Overijssel en Lelystad. Als geen enkele vervoerder zich meldt voor de concessie die met Keolis werd verscheurd, kunnen de provincies een vervoersbedrijf dwingen tijdelijk kostendekkend op die lijnen te rijden.

 • 8 Juli 2020 om 21:30

Boeren en burgemeesters in gesprek:

Protesterende boeren zorgen met hun tractoren voor gevaarlijke situaties. Een tractorverbod zoals in Drenthe en Groningen is vooralsnog in Oost-Nederland niet aan de orde, maar burgemeesters in de veiligheidsregio IJsselland (Kop van Overijssel, Kampen, Zwolle, Vechtdal, Salland en Deventer) gaan vandaag wél om de tafel met de boeren om nieuwe gevaarlijke acties te voorkomen.

 • 8 Juli 2020 om 20:24

Boskalis mag definitief β€˜grootste dijkoperatie sinds Deltawerken’ uitvoeren tussen Zwolle en Olst

Boskalis mag definitief de IJsseldijk over een lengte van 29 kilometer tussen Olst en Zwolle versterken. Het gaat om een miljoenenproject dat het grootste is sinds de Deltawerken.

 • 8 Juli 2020 om 18:30

Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroonzwemduo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt

Zwemmen met drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo? Het zou maar zo kunnen tijdens de Zomertour van de KNZB en Beachsoccer Nederland. In Hasselt begon woensdag de toernee langs bijna twintig Overijsselse zwembaden, campings en vakantieparken van een team van sportpromotors, trainers en (oud-)topsporters. De Zomertour houdt ook op 29 juli halt in Hasselt.

 • 8 Juli 2020 om 18:00

Littie Diederen houdt Koude Oorlog in Olst in leven: β€˜Niemand stelde vragen bij aanleg IJssellinie’

Met 34 kleine bunkers, en drie grote, een volledig ingerichte hospitaalbunker en een stuw in de IJssel, zijn er in en rond Olst nog veel elementen aanwezig die herinneren aan de Koude Oorlog. Maar lang niet iedereen heeft er oog voor. Littie Diederen wel. De Olstse zorgt er met rondleidingen en nu ook een kinderboek voor dat het verhaal over de IJssellinie wordt doorverteld.

 • 8 Juli 2020 om 17:06

Schapen mogen de dijken weer op: waterschap trekt beweidingsverbod in

Het beweidingsverbod dat 15 juni werd uitgevaardigd door Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), is ingetrokken. Het waterschap had dat verbod ingesteld op dijken langs de IJssel, de Vecht, het Zwarte Water en de Sallandse weteringen.

 • 8 Juli 2020 om 12:45
❌