[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018De Stentor - Salland

Minister Schouten op bezoek bij melkveehouder in Heeten

Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, komt donderdag 19 juli naar Heeten. De minister brengt dan een bezoek aan melkveebedrijf Linthorst.

 • 17 Juli 2018 om 22:48

Verdachte van kopschoppen in Raalte moet naar Pieter Baan Centrum

De man die verdacht wordt van een zogenaamd kopschopincident in Raalte moet naar het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar zijn geestesgesteldheid. Dat heeft de rechtbank besloten in weerwil van de sterke tegenstand van verdachte Mohammed C.C. (25) uit Deventer.

 • 17 Juli 2018 om 17:09

Zes jaar cel voor jihadstrijder Victor D. uit Heeten

Jihadstrijder Victor D. uit Heeten is vandaag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens deelname aan een terroristische organisatie. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De straf is conform de eis.

 • 17 Juli 2018 om 14:22

'Huren in Overijssel ondanks stijging prijzen relatief goedkoop'

Het verschil in gemiddelde huurprijzen in de meest noordelijke provincies en de rest van Nederland wordt steeds groter. Opvallend: met bijna een kwart procent stegen de huurprijzen in Apeldoorn het hardst in een jaar tijd.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Wybren Bakker lijsttrekker D66 Overijssel

Statenlid en fractievoorzitter Wybren Bakker is door de leden van D66 gekozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019. Met ruim 85 procent voorstemmers spraken de Democraten online - via ‘e-voting’ - hun voorkeur uit voor Bakker.

 • 17 Juli 2018 om 13:05

'Huurprijzen in Apeldoorn stegen het hardst in jaar tijd'

Het verschil in gemiddelde huurprijzen in de meest noordelijke provincies en de rest van Nederland wordt steeds groter. Opvallend: met bijna een kwart procent stegen de huurprijzen in Apeldoorn het hardst in een jaar tijd.

 • 17 Juli 2018 om 12:00

Voor Heel Salland Biologisch is afkeuring subsidie onverteerbaar

De alarmgroep Heel Salland Biologisch ziet haar subsidieverzoek afgewezen. Het overmaken van een bedrag naar het platform kan volgens de wethouder polariserend werken tussen traditionele en biologische boeren.

 • 16 Juli 2018 om 18:11
Gisteren โ€” 16 Juli 2018De Stentor - Salland

Wethouder Blind krijgt uitstel in zaak gifhuis Wijhe

Hoe beschadigd wethouder Marcel Blind uit de affaire rond het zogenoemde gifhuis in Wijhe komt, blijft nog onduidelijk. De averij die hij door blunders in deze zaak heeft opgelopen, is ook na het debat maandag in de raadsvergadering niet op te maken. Blind bedong uitstel om op de vele vragen te reageren, en kreeg dat van de gemeenteraad.

 • 16 Juli 2018 om 23:02

Rijkswaterstaat en brandweer waarschuwen: snel brand in gortdroge natuur

De gortdroge natuur vereist alertheid van iedereen. Want een brandje kan door onachtzaamheid zomaar ontstaan. Veiligheidsregio's en Rijkswaterstaat staan op scherp.

 • 16 Juli 2018 om 12:00

Bewoonster Raalte ziet in tuin rook uit haar huis komen

De hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt voor een woningbrand aan de Drostenkamp in Raalte. In een hoekwoning was brand ontstaan.

 • 16 Juli 2018 om 10:32

Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie

Ook voor de leerlingen in de regio Noord begint vrijdag de zomervakantie, in regio Midden zijn afgelopen vrijdag de scholen gesloten. Maar inbrekers houden geen vakantie! Lees daarom eerst deze beveiligingstips door, voordat je richting Route du Soleil of het vliegveld gaat. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan als je weer thuis komt.

 • 16 Juli 2018 om 09:16

Vrachtauto en bestelbus botsen op N348 bij Lemelerveld

Op de N348 bij Lemelerveld is vanochtend een ongeluk gebeurd. Op de kruising Ommerweg met de Oude Twentseweg botsten even na 07.00 uur een bestelbus en een vrachtwagen op elkaar.

 • 16 Juli 2018 om 08:17

'Stopregeling varkensboer niet voor Oost-Nederland'

De uitkoopregeling - van 120 miljoen - voor varkensboeren die minister Carola Schouten van Landbouw heeft gelanceerd, gaat grotendeels aan Oost-Nederland voorbij. Dat stelt bestuurslid Coen Bosch van landbouworganisatie LTO Noord Salland. ,,En als je het vertaalt naar varkensrechten opkopen, is de regeling ook een druppel op de gloeiende plaat.''

 • 16 Juli 2018 om 07:13

Help, een letterzetterplaag dreigt in Oost-Nederland

De bosgroep Noord-Oost Nederland waarschuwt haar leden voor de letterzetter, een kever die naaldbomen aantast.

 • 13 Juli 2018 om 16:55

Dit moet je allemaal missen als je weggaat in je vakantie

Wordt het een croissantje met uitzicht op de Middellandse Zee of een ijsje bij het Heerder strand? Midden-Nederland is de zesweekse oase ingestapt die zomervakantie heet. Dat betekent dat de komende tijd de wereld even verandert: geen files meer, niet meer staan in de trein, sneller aan de beurt in de supermarkt. Wie weggaat uit ons land moet dat missen, net als het begin van de Eredivisie op 10 augustus en alle festivals en evenementen die hier onder staan.

 • 16 Juli 2018 om 06:27
OuderDe Stentor - Salland

Historische Vereniging legt juwelen Raalter gemeentearchief op een rij

De kelder van het raadhuis is een schatkamer. Met toenemende nieuwsgierigheid heeft de Historische Vereniging Raalte en Omstreken er sinds 2006 gegraven. Om de houdbaarheid van historische beelden en documenten digitaal te waarborgen.

 • 15 Juli 2018 om 15:30

Bussen in botsing in Olst

Bij het treinstation in Olst op de kruising van de Stationsstraat en de Marga Klompestraat zijn zaterdagmiddag twee bussen voor vervangend treinvervoer met elkaar in botsing gekomen.

 • 15 Juli 2018 om 10:31

Gemist? Gasflessen vullen met lpg-installatie eindigt in brand bij tankstation

Bij een tankstation in Zutphen brak vrijdagochtend brand uit. De oorzaak? Een klant wilde gasflessen vullen met een lpg-installatie. De brandweer rukte vanwege de gevaarlijke situatie massaal uit naar het tankstation en evacueerde enkele omwonenden. Volgens een brandweervoorlichter had dit 'heel anders kunnen aflopen.' Een overzicht van meer opvallendste berichten van de afgelopen week:

 • 15 Juli 2018 om 10:00

De Flierefluiter Raalte moet toontje lager zingen

De speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte moet voor haar doolhof een ander spoor volgen. In het labyrint komen niet drie uitkijktorens, zoals het speelparadijs had uitgebroed. Maar twee bouwwerken verrijzen er, die bijna de helft minder hoog zijn dan waarvoor De Flierefluiter eerder opteerde.

 • 14 Juli 2018 om 06:00

Ellenbroeksbrug herrijst op schaal in Lemelerveld

Eindelijk was het dan zo ver: vanmiddag herrees in Lemelerveld de Ellenbroeksbrug. Weliswaar niet de originele, maar een replica op schaal. Met vereende krachten plaatsten vrijwilligers van de Historische Werkgroep Lemelerveld de miniatuuruitvoering van deze legendarische ophaalbrug op het bestaande voetbrugje over het Overijssels Kanaal.

 • 13 Juli 2018 om 20:00
โŒ