[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020De Stentor - Vechtdal

Portalen bij gevaarlijke zebrapaden Ommen komen net voor, of anders pas na bouwvakvakantie

De portalen die de zebrapaden in de Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen beter zichtbaar moeten maken wil de gemeente nog vóór de bouwvakvakantie laten plaatsen. Maar dat wordt krap, erkent wethouder Leo Bongers. Als het niet vóór 20 juli lukt wordt het in de loop van augustus.

 • 6 Juli 2020 om 19:00

β€˜Campingpedofiel’ die meisjes in Vechtdal lastig viel hoeft niet terug in de cel

Met een opgelegde celstraf van 600 dagen waarvan 373 voorwaardelijk hoeft de 58-jarige Harry L. uit Coevorden niet terug de cel in. Het onvoorwaardelijke deel zat hij al uit in voorarrest op verdenking van het plegen van ontucht en het verspreiden van een fikse hoeveelheid kinderporno.

 • 6 Juli 2020 om 14:06

Huilend bekent Peter (38) uit Dedemsvaart achteroverdrukken van collectegeld Alzheimer-stichting

Zo’n 3000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

 • 6 Juli 2020 om 12:52

Huilend bekent Dedemsvaarter (38) achteroverdrukken collectegeld Alzheimer-stichting

Zo’n 3.000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

 • 6 Juli 2020 om 12:52

Bijkersplas in Vinkenbuurt is pilotgebied voor loodvrij vissen: β€˜Je moet ergens beginnen’

De Bijkersplas en het Brouwersgat zijn door Sportvisserij Oost-Nederland aangewezen als eerste pilotgebied voor een campagne om loodvrij vissen te stimuleren. Een logische keuze, want het viswater in de Vinkenbuurt, tussen Nieuwleusen en Balkbrug, is een pleisterplaats voor sport- en recreatievissers uit heel Nederland.

 • 6 Juli 2020 om 06:31
Gisteren β€” 5 Juli 2020De Stentor - Vechtdal

Gemist? Wolf knaagt aan dood hert. En: ramen en deuren dicht vanwege grote brand

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 5 juli.

 • 5 Juli 2020 om 21:54

Protestboeren op snelweg wacht zware straffen, hoogleraar: β€˜Wet gaat boven recht op demonstratie’

Boeren die met hun trekkers de snelweg oprijden om de weg te blokkeren hangen zware straffen boven het hoofd. Hoogleraar bestuursrecht Wim Voermans waarschuwt boeren dat ze mogelijk zelfs een misdrijf begaan. ,,In geen enkel geval weegt het demonstratierecht zwaarder dan wettelijke regels.’’

 • 5 Juli 2020 om 20:37

In plaats van Tour de Marmotte, 160 keer de Lemelerberg op

Gerben Kollen (39) en Martijn Berger (39) kennen elkaar al jaren. Samen wilden ze dit jaar de Tour de Marmotte doen. Dat is een tocht van 174 km over de Glandon, De Télégraphe, Galibier en Alpe de Huez, samen goed voor 5000 hoogtemeters. Door de corona viel dat plan in duigen, dus bedachten de mannen enkele maanden geleden iets anders.

 • 5 Juli 2020 om 16:00

Spelersbussen Ajax en PEC Zwolle op vol terrein touringcarbedrijf in Dalfsen: β€˜Normaal is alles weg’

De bussen van Ajax en PEC Zwolle stonden zaterdag bij elkaar op het terrein van South West Tours in Dalfsen. ,,We willen wat reuring creëren, want rustig hebben we het nog steeds. Achter de wolken schijnt de zon, alleen zijn de wolken nu wel heel dik”, zegt Ron Veenhuis, eigenaar van touringcarbedrijf South West Tours.

 • 5 Juli 2020 om 13:30

Tennisclub DLTC Gerner en HHC Hardenberg verdienen duizenden euro’s voor groen sportpark

Tennisclub DLTC Gerner uit Dalfsen en HHC Hardenberg krijgen duizenden euro’s van de provincie Overijssel voor het vergroenen van hun sportpark. DLTC Gerner is uitgeroepen tot Groenste Sportclub van Overijssel en met hun ontwerp om het sportterrein groener te maken wint de club 25.000 euro.

 • 5 Juli 2020 om 11:00

Gemist? Grote brand in Apeldoorn en boze boeren op de A1

Er gebeurde afgelopen week weer genoeg in onze regio. Door een corona-uitbraak bij een visverwerkingsbedrijf in Twello, had de gemeente Voorst ineens relatief de meeste besmettingen van Nederland, in Apeldoorn legde een vlammenzee het levenswerk van de familie Van der Bunt in de as en protesterende boeren legden onder andere bij Deventer verkeer op de A1 stil.

 • 5 Juli 2020 om 10:00

Asielzoekers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open

Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer open blijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van ‘Heemserpoort’ in oktober 2016. Voor de deelnemers aan het Buddy Project en de Hardenbergse vrijwilligers is er geen twijfel: de vergunning mag met vijf jaar verlengd worden.

 • 5 Juli 2020 om 09:00
OuderDe Stentor - Vechtdal

Gemist? Boeren blokkeren distributiecentrum en de koning hoeft miljoenen niet terug te betalen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 4 juli.

 • 4 Juli 2020 om 22:00

Minister Hugo de Jonge brengt flitsbezoek aan camping in Ommen: β€˜Het ging allemaal erg snel’

Vicepremier en zorgminister Hugo de Jonge heeft zaterdagmiddag een flitsbezoek gebracht aan camping de Koeksebelt in Ommen. Hij is in de race voor het lijsttrekkerschap van de partij en sprak kort met inwoners van Ommen. ,,Er liggen veel kansen in de regio.”

 • 4 Juli 2020 om 22:00

Boeren demonstreren opnieuw, nu bij politiebureau in Zwolle en de Lichtmis

Boeren zijn vandaag weer de weg opgegaan om te demonstreren. Bij de Lichtmis en het politiebureau in Zwolle waren vanmiddag tussen de 150 en 200 boeren aanwezig.

 • 4 Juli 2020 om 13:51

β€˜Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland

Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

 • 4 Juli 2020 om 10:00

Met het OV naar Zwolle? Treinverkeer ligt dit weekend plat

Wil je dit weekend met het OV reizen van of naar Zwolle? Let dan even goed op. Er rijden vanaf vandaag tot en met maandag minder treinen. ProRail is bezig met werkzaamheden aan de bovenleiding. Reizigers worden vervoerd met bussen.

 • 4 Juli 2020 om 09:17

Ommen komt met acht actiepunten rond coronacrisis

Ommen gaat aan de slag met acht actiepunten die inwoners en ondernemers de komende tijd moeten ondersteunen tijdens en na de coronacrisis. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders denken dat de crisis ook kansen biedt voor beter beleid.

 • 4 Juli 2020 om 07:30

Gemeenteraad Ommen bespreekt β€˜kaderbrief’: samen met inwoners kijken naar bezuinigingen

Ommen moet één tot anderhalf miljoen bezuinigen, maar de kosten van de coronacrisis zijn daarin nog niet meegewogen. Verscheidene fracties willen dat Ommen samen met inwoners gaat kiezen waarop wel en niet bezuinigd moet worden.

 • 4 Juli 2020 om 07:10

Statushouders krijgen in Hardenberg al extra begeleiding bij verplicht inburgeren

Statushouders kunnen in Hardenberg blijven rekenen op intensieve begeleiding van de gemeente, waardoor ze sneller inburgeren. Volgend jaar juli gaat de nieuwe Wet inburgering in, waardoor gemeenten een grotere rol krijgen bij het streven statushouders (erkende vluchtelingen) zo snel mogelijk de taal te leren, te laten meedoen in de samenleving en aan betaald werk te helpen.

 • 4 Juli 2020 om 06:00
❌