[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019De Stentor - Vechtdal

Ben jij bang dat je zoon of dochter een verkeerd schooladvies heeft gekregen na de eindtoets?

Duizenden achtstegroepers hebben een verkeerd schooladvies voor de middelbare school gekregen na de eindtoets. Scholen hebben in een brief van het ministerie van Onderwijs te horen gekregen dat de adviezen die uit de alternatieve toetsen IEP, Route 8, AMN en DIA zijn voortgekomen, niet goed zijn berekend.

 • 21 Mei 2019 om 14:53

Onderzoek naar verplaatsen vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport

Minister Cora van Nieuwenhuizen laat onafhankelijk onderzoek doen naar het verplaatsen van vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport. De studie moet ook duidelijk maken of airlines überhaupt belangstelling hebben om van Schiphol naar Flevoland te verhuizen.

 • 21 Mei 2019 om 11:51

Loeizware stekelplanten in Ommen gestolen: β€˜dader moet onder de schrammen zitten’

Als Monique van Dorsten een signalement van de daders die afgelopen weekeinde meerdere kolossale planten vanaf het terrein van Palmexpert in Ommen hebben gestolen moet geven, is ze van één ding wel zeker. De criminelen moeten onder de stekels, prikkels en schrammen zitten. ,,Ze hebben werkelijk waar de meest zware plant die we hebben meegenomen. Echt waanzinnig dat ze dat voor elkaar hebben gekregen.”

 • 21 Mei 2019 om 09:45

Wordt te hard rijden in Overijssel onmogelijk? Provincie test snelheidsbegrenzers voor auto’s

Een auto die zelf ingrijpt wanneer je te hard wil rijden, het klinkt als toekomstmuziek. Toch rijden er komende zomer al auto’s in Overijssel die dat kunnen. De provincie gaat samenwerken met TNO en V-Tron uit Deventer voor een test.

 • 20 Mei 2019 om 20:28
Gisteren β€” 20 Mei 2019De Stentor - Vechtdal

Gemist? Welkom homo! En: bitcoinboef leefde er volgens justitie lekker op los

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 20 mei.

 • 20 Mei 2019 om 21:59

Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

 • 20 Mei 2019 om 17:00

#HΓ©Scheids: Kampioensfeesten Wijhe en Dalfsen, doelman Hatto Heim maakt inschattingsfoutje

Het zullen kleine oogjes zijn deze maandag in Dalfsen en Wijhe, gezien de kampioensfeesten dit weekend. Verder dit voetbalweekend: bij SC Genemuiden nemen ze na bijna 350 wedstrijden afscheid van clubicoon Anne van der Kolk, in Hattem verkijkt een keeper zich op de snelheid van de bal met pijnlijke gevolgen en bij Rohda Raalte valt een bijzondere treffer.

 • 20 Mei 2019 om 13:30

Ongeloof bij voetballers Dalfsen na heel bijzondere derde titel op rij

Dalfsen presteerde zondag wat nog maar zelden op de Nederlandse amateurvelden is vertoond: titelprolongatie, voor de derde keer op rij. Er heerst bij de geel-roden met name ongeloof.

 • 20 Mei 2019 om 10:45

Bijzonder verzoek aan politie Ommen: drankrijder wil graag cel in vanwege vriendin

Een bijzonder verzoek afgelopen weekend aan medewerkers van de politie in Ommen. Daar wilde een drankrijder graag de cel in.

 • 20 Mei 2019 om 06:41
OuderDe Stentor - Vechtdal

Gemist? Zwolle wil het Songfestival. En: een beetje Rammstein in Apeldoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van zondag 19 mei.

 • 19 Mei 2019 om 21:59

Hagel, hevig onweer en plensbuien: het weer veroorzaakt overlast in Oost-Nederland

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag en -avond voor overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

 • 19 Mei 2019 om 16:43

Hagel, onweer en plensbuien: het weer zorgt voor overlast in Oost-Nederland

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag en -avond voor overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

 • 19 Mei 2019 om 16:43

Geen extra regeling voor nieuwe koelkast Ommer minima

Ommer minima krijgen niet de mogelijkheid een nieuwe koelkast of wasmachine aan te schaffen via een zogenaamde witgoedregeling. Dat is helemaal niet nodig volgens het college van burgemeester en wethouders, omdat er genoeg andere regelingen zijn om dergelijke huishoudelijke apparatuur tegen een betaalbaar bedrag - en soms zelfs met een dichte portemonnee - aan te schaffen.

 • 19 Mei 2019 om 17:00

Waarschuwing: stevige onweersbuien boven Oost-Nederland met kans op wateroverlast

Stevige onweersbuien boven Gelderland, Overijssel en Flevoland zorgen zondagmiddag voor behoorlijke overlast. Weerplaza en KNMI waarschuwen met ‘code geel’ voor zware regenval tijdens het onweer.

 • 19 Mei 2019 om 16:43

Zo trekt Malik Azmani uit Dalfsen de liberale kar voor de Europese verkiezingen: β€˜Je hebt in feite 3 keuzes’

Malik Azmani (43) is namens de VVD lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. De Dalfsenaar heeft een bliksemcarrière gemaakt. Als kind was hij het half-Marokkaanse jongetje met een taalachterstand, nu trekt hij de liberale kar. ,,Gooi mij maar in het diepe, ik zwem wel.”

 • 19 Mei 2019 om 16:00

Eerste graskaas van het Vechtdal officieel gepresenteerd bij Kaasboerderij Heileuver

Op diverse plaatsen in het Vechtdal werd zaterdag klokslag twaalf uur de eerste graskaas van het seizoen gepresenteerd. Bij Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte werd de kaas aangesneden door een Japanse student die over enkele jaren een meester-kaasmaker hoopt te zijn in eigen land.

 • 19 Mei 2019 om 15:29

Is mijn auto verzekerd tegen brandschade?

Je kunt de auto maar beter in het zicht en in het licht parkeren. Het aantal autobranden stijgt enorm, vooral door vandalisme en pyromanen. Mogelijke verklaringen zijn volgens deskundigen ‘copycat-gedrag' - jongeren die anderen nadoen - en de kick van een brand en de aandacht die dat krijgt. Het zal je auto maar zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van de autoverzekering?

 • 19 Mei 2019 om 12:00

Gemist? Anna wordt al sinds haar negende gestalkt door een man uit Zwolle

Een man uit Zwolle valt Anna (17) uit Zuidlaren al jaren lastig. Het begint op een camping in Hardenberg, waar hij verliefd op haar wordt. Zij is dan pas negen jaar. Niets helpt om de stalker te stoppen. ,,Overal waar ik ben, kijk ik achterom. Ik ben bang dat hij mij ergens in de bosjes staat op te wachten of dat hij mijn vader iets aandoet.”

 • 19 Mei 2019 om 10:00

Motorrijder (43) uit Ommen overleden na ongeval in Enschede

Een 43-jarige man uit Ommen is overleden nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeval aan de Zuiderval in Enschede. Het ongeluk vond zaterdagmiddag plaats.

 • 19 Mei 2019 om 09:54

Gemist? Verlofregels gevangenissen aangescherpt en reserviste gewond bij oefening in Meppel

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 18 mei.

 • 18 Mei 2019 om 21:59
❌