[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018De Stentor - Vechtdal

Gratis nestkastjes vliegen in Hardenberg de deur uit

De gratis nestkastjes die de gemeente Hardenberg uitgeeft zijn een daverend succes. De eerste vijfhonderd vlogen erdoor, waarna praktijkschool PrO nu overuren maakt voor een nieuwe lading. De kastjes zijn bedoeld voor de koolmees, en die moet weer korte metten met de eikenprocessierups maken.

 • 15 November 2018 om 09:40

Verdeling agenten over Oost-Nederland was moeilijke klus

De werkdruk bij de politie is zeer hoog. Op alle fronten. Haal dan maar eens een agent weg omdat een ander team het zwaarder heeft. En welke burgemeester verliest nu graag een agent voor zijn stad of dorp? Het herverdelen van bijna 4.000 agenten in Oost-Nederland ging niet zonder slag of stoot. ,,Ja ho! Hoe kun je dit nu doen?”

 • 15 November 2018 om 08:00

Myrna (23) opent bruidsboetiek in aspergeboerderij van ouders in Diffelen

Wie straks op bezoek komt bij asperge-boerderij 'Het Nijenhuis’ in Diffelen, kan voortaan ook een bruidsjurk op de kop tikken. Dochter Myrna Nijhuis besloot tijdens haar studie alles om te gooien en een eigen zaak te beginnen: Over de Maan. Een bruidsboetiek voor de moderne bruid. In de asperge-boerderij van haar ouders.

 • 15 November 2018 om 07:00

ANWB waarschuwt voor dichte mist: code geel in Gelderland

De ANWB waarschuwt vanochtend voor dichte mist. Met name het verkeer op de Veluwe kan last hebben. Het KNMI kondigt ‘Code geel’ af voor Gelderland vanwege plaatselijke mistbanken.

 • 15 November 2018 om 06:47

Zwemmen er straks na jaren weer vissen door De Haandrik bij Gramsbergen?

De waterkrachtcentrale die naast stuw De Haandrik in Gramsbergen staat moet na vijf jaar stilstand weer in gebruik worden genomen. Waterschap Vechtstromen gaat voor deze vernieuwing Europese subsidie aanvragen.

 • 15 November 2018 om 06:00

Extra agenten politie Oost-Nederland gaan in deze regio vooral naar Zwolle en Apeldoorn

Steden in Oost-Nederland krijgen meer politie. Zo zien Zwolle en Apeldoorn extra agenten komen, maar het zijn met name Enschede, Arnhem en Nijmegen die er flink op vooruit gaan. Voor de rest van deze regio verandert er weinig.

 • 15 November 2018 om 06:00
Gisteren β€” 14 November 2018De Stentor - Vechtdal

Gemist? Bouwstop door laagwater IJssel, Deventer gaat voor centrale vuurwerkshow

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 14 november.

 • 14 November 2018 om 22:00

Zutphens duo wijdt theatertournee aan muzikale wereldreis

Anderhalf jaar geleden vertrokken de Zutphenaren Anne Elise Kaemingk (26) en Arnan Natan (23) uit Nederland, met hun rode Volkswagen LT richting Spanje. ‘In vertrouwen op God op zoek naar de vrijheid’.

 • 14 November 2018 om 16:00

Recordaantal bezoekers voor Winter Fair Hardenberg

De jaarlijkse Winter Fair trok afgelopen weekend een recordaantal bezoekers naar Hardenberg. Het exacte aantal ligt op 15.195 bezoekers, blijkt uit de cijfers die de organisatie daags na het evenement bekendmaakte.

 • 14 November 2018 om 14:28

Brand verwoest auto op N340 bij Dalfsen

Een auto is woensdagmorgen in vlammen opgegaan op de N340 bij Dalfsen.

 • 14 November 2018 om 10:22

Brand verwoest auto op de N340 Dalfsen

Een auto is woensdagmorgen in vlammen opgegaan op de N340 in Dalfsen.

 • 14 November 2018 om 10:22

Burgemeester uit zorgen over drugsincidenten in Hardenberg na mishandeling agenten: β€˜Onacceptabel’

De Hardenbergse burgemeester Peter Snijders vindt de mishandeling van twee agenten in zijn gemeente begin deze maand ‘volstrekt onacceptabel'. Afgelopen zondag en maandag werden nog twee verdachten aangehouden voor deze mishandeling, waarvoor al een 20-jarige inwoner uit Twenterand vastzat. Volgens Snijders staat dit incident niet op zichzelf, maar zijn er steeds vaker problemen met drugshandel in de gemeente. ,,Hardenberg lijkt een markt te worden.”

 • 14 November 2018 om 07:30

Treinverkeer hervat tussen MariΓ«nberg en Vroomshoop

Er rijden weer treinen tussen Mariënberg en Vroomshoop. Dat meldt vervoerder Arriva. De sein- en wisselstoring is verholpen.

 • 14 November 2018 om 06:49

Treinverkeer plat tussen MariΓ«nberg en Vroomshoop

Er rijden vanochtend geen treinen tussen Mariënberg en Vroomshoop. Dat meldt vervoerder Arriva. De reden is een sein- en wisselstoring.

 • 14 November 2018 om 06:49
OuderDe Stentor - Vechtdal

Gemist? OM vervolgt man voor moord op vrouw in Colombia. En: St Jansdal enige kandidaat voor failliet ziekenhuis

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 13 november.

 • 13 November 2018 om 21:59

Stal met dodelijk paardenvirus is van bekende ruiter Herman Koorman uit Slagharen: β€˜Ben er kapot van’

De stal van Herman Koorman is de manege waar de zeer gevaarlijke variant van het rhinovirus is uitgebroken, bevestigt Koorman uit Slagharen. ,,Ik ben er totaal kapot van.’’

 • 13 November 2018 om 20:07

Nieuwe Dalfser gemaal voor droge voeten kilometers verderop

Met de plaatsing van twee gigantische pompen is de voltooiing van het nieuwe gemaal De Broekhuizen aan de Hessenweg (N340) bij Dalfsen een flinke stap dichterbij gekomen.

 • 13 November 2018 om 17:40

Dedemsvaarter die plaatsgenoot doodstak blijft in de cel

De 46-jarige J.S. uit Dedemsvaart blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vanmiddag besloten. Hij wordt verdacht van doodslag op de 34-jarige Henk Veldsink op 3 augustus.

 • 13 November 2018 om 17:09

Sterkste Man lanceert thema SamenLoop voor Hoop in Ommen

Niemand minder dan Jarno Hams treedt woensdagavond op tijdens de kick-off van de SamenLoop voor Hoop in Ommen. Hams onthult tijdens zijn optreden samen met kinderen het thema van de SamenLoop: 'Stenen van Hoop’.

 • 13 November 2018 om 17:03

Zeer dodelijke paardenziekte uitgebroken in Hardenberg

Op een locatie in de gemeente Hardenberg is de neurologische vorm van het zogenoemde rhinopneumonie vastgesteld. Een paard is inmiddels geëuthanaseerd. Twee andere paarden met dezelfde aandoening kunnen in leven blijven. Dat meldt de Sectorraad Paarden. De Sectorraad Paarden is belangenbehartiger voor de paardensector richting overheid.

 • 13 November 2018 om 16:53
❌