[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019De Stentor - Vechtdal

Gemist? Geweld bij overval Kampen en hertenvlees naar voedselbanken

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 22 januari.

 • 22 Januari 2019 om 21:59

Stuw De Haandrik opgekikkerd voor tweede eeuw

Stuw De Haandrik is na een ingrijpende restauratie weer in gebruik. Ter herinnering aan deze unieke klus, waarbij de gehele stuw voor het eerst sinds de opening een eeuw geleden werd drooggelegd, plaatste waterschap Vechtstromen een herinneringsbordje op een van de muren. Leuk voor de mensen die dit waterbouwkundig erfgoed over pakweg honderd jaar weer mogen opknappen. ‘Al meer dan 100 jaar veiligheid langs de Vecht', staat er als eerbetoon aan deze ‘oude dame’, zoals de medewerkers van Vechtstromen hun paradepaardje betitelen.

 • 22 Januari 2019 om 19:30

Isala wil betere bereikbaarheid en past bezoektijden aan

Isala in Zwolle wil een einde aan de bereikbaarheidsproblemen en past daarom per 1 februari de bezoektijden in de middag aan.

 • 22 Januari 2019 om 16:03

Combibaan Gramsbergen gaat vanmiddag open

Vanaf 16.00 uur kunnen schaatsliefhebbers terecht op de Combibaan in Gramsbergen. Dit meldt het bestuur van de ijsbaan op Twitter.

 • 22 Januari 2019 om 13:36

Zo maak je vandaag de beste sneeuwfoto's

Een paar centimeter sneeuw is genoeg voor een sfeervol plaatje. Maar het kan altijd beter. Onze fotograaf Ronald Hissink uit Deventer geeft vijf tips. Stentor-lezers kozen in 2017 zijn foto - van een besneeuwd jochie op de fiets - tot mooiste van ’t jaar.

 • 22 Januari 2019 om 13:18

Basisschool Ommen zoekt bouwlocatie voor praalwagen

Het ontwerp ligt klaar, de kinderen zijn enthousiast en ouders kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. OBS de Dennenkamp in Ommen wil ook dit jaar een mooie wagen voor Koningsdag bouwen, maar er is één probleem. De school heeft geen bouwlocatie. Een probleem wat steeds vaker voorkomt in Ommen.

 • 22 Januari 2019 om 12:55

Woonboerderij Stegeren mag gesplitst worden maar houthandel moet weg

De eigenaar van een woonboerderij aan de Coevorderweg 29 in Stegeren mag zijn woning splitsen van de gemeente Ommen. Daarbij mag de cultuurhistorische waarde van het pand echter niet worden aangetast.

 • 22 Januari 2019 om 09:09

Mogelijk toch zonnepark van 1,7 hectare in Lutten

Eind vorig jaar leek er een kink in de kabel te komen. CDA en ChristenUnie hadden moeite met het gebruik van landbouwgrond voor de aanleg van zonneparken. Het was onzeker of zeven plannen in de gemeente Hardenberg wel gerealiseerd konden worden, waaronder het vergevorderde initiatief van Lutten Levert. Uiteindelijk stemde de raad toch unaniem voor het duurzaamheidsprogramma.

 • 22 Januari 2019 om 09:06
OuderDe Stentor - Vechtdal

Ruim 18.000 bezoekers voor vakbeurs De Groene Sector

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs heeft dit jaar 18.169 bezoekers betrokken. Dat zijn er ruim 500 meer dan vorig jaar, laat de organisatie weten.

 • 21 Januari 2019 om 16:03

Eerste voorronde pin-up verkiezing in showroom Dalfsen

Negentien vrouwen doen zondag in Dalfsen mee aan de eerste voorronde van de Miss Pinup Benelux-verkiezing. Een nieuwe wedstrijd, volledig in stijl van de jaren vijftig. Locatie: de showroom met oldtimers van Classic Job.

 • 21 Januari 2019 om 13:00

Bestelauto in de sloot in Oud-Bergentheim: twee personen gewond

Langs de Hardenbergerweg in Oud-Bergentheim is een grote bestelbus in de sloot beland. Twee personen zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 • 21 Januari 2019 om 11:54

Zwaar ongeval met tractor en shovel in Dalfsen: autobestuurder gewond

De Dedemsweg in Dalfsen blijft tot 11.00 uur helemaal afgesloten vanwege een zwaar ongeval tussen een tractor, een shovel en een personenauto. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

 • 21 Januari 2019 om 08:30

Zwaar ongeval met tractor in Dalfsen: autobestuurder gewond

De Dedemsweg in Dalfsen is helemaal afgesloten vanwege een zwaar ongeval tussen een tractor en een personenauto. De bestuurder van de auto is gewond en wordt behandeld door ambulancebroeders.

 • 21 Januari 2019 om 08:30

Zo was de bloedmaan in onze regio te zien: β€˜Echt iets speciaals’

Wie vanmorgen vroeg uit de veren was kon hem zien: de superbloedmaan. Zo'n zestig mensen trotseerden de kou om bij Volkssterrenwacht Bussloo naar de bloedmaan te kijken. Onze oproep om foto’s in te sturen werd bovendien massaal beantwoord. ,,Dit is met niets te vergelijken.’’

 • 21 Januari 2019 om 08:11

Gemist? Curieuze scheidsrechterswissel in Deventer, en: zolderbrand in Apeldoorn

Even geen nieuws gevolgd? Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet.

 • 20 Januari 2019 om 22:04

Hardenbergse fotografe in de race voor felbegeerde prijs

‘Wat hebben we hier?’. Dat is de vraag die bruidsfotografe Maureen van Dijk (37) uit Hardenberg zichzelf op elke bruiloft stelt. De manier om haarzelf te dwingen met een creatief oog naar de situatie voor haar te kijken en zo het perfecte plaatje te schieten. Met resultaat, want haar foto is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019.

 • 20 Januari 2019 om 16:00

G-parade Gramsbergen scoort bij Kern met Pit

Met de vorig jaar in juli gehouden G-parade heeft Gramsbergen zaterdag de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit in de provincie Overijssel gewonnen. De vaartocht voor mensen met een beperking werd twee jaar terug vanwege het slechte weer afgelast, vorig zomer ging het wel door. ,,We zaten niet bij de pakken neer en toonden ons een kern met pit.”

 • 20 Januari 2019 om 15:55

Sallands Cross Circuit in Lemelerveld: koud, maar kicken

Met de laatste wedstrijd in Lemelerveld is het Sallandse Cross Circuit voor dit seizoen ten einde. Met een fluitje werden de deelnemers weggeschoten, en onderweg was het bibberen op de beweeglijke Driepuntsbrug. ,,Gewoon kicken.”

 • 20 Januari 2019 om 15:15

IJsmeester in Olst schaatst eerste meters: β€˜Dit is prachtig’

Wanneer kunnen de schaatsen uit het vet? Liefhebbers wachten gespannen op het eerste natuurijs in onze regio. IJsmeester Henk Harleman uit Olst schaatste al de eerste meters op de ijsbaan. ,,Dit is prachtig, maar het publiek moet nog even geduld hebben.”

 • 20 Januari 2019 om 10:26

Schaatskoorts stijgt: wachten op eerste rondjes op natuurijs in de regio

Wanneer kunnen de schaatsen uit het vet? Liefhebbers wachten gespannen op het eerste natuurijs in onze regio. IJsmeesters trekken intussen alles uit de kast om de eerste rondjes op natuurijs mogelijk te maken.

 • 20 Januari 2019 om 10:26
❌