[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019De Stentor - Vechtdal

Deze vrouw verdient een beker

Columnist Phaedra Werkhoven schrijft elke zaterdag over wat haar bezighoudt.

 • 23 Maart 2019 om 08:08

97-jarige predikant waarschuwt Dalfsen voor koopzondag: β€˜we zijn niet meer te redden’

Hij las de politieke leiders van Dalfsen eerder al de les en doet nu aan de vooravond van de totale onderwerping aan de koopzondag een ultieme waarschuwing. Oud-predikant Pieter van Gurp (97) strijdt voor het vierde van de tien geboden uit Exodus 20: ‘rust op de dag van de Heere’. ,,We zakken weg. Steeds verder, tot we niet meer te redden zijn.”

 • 23 Maart 2019 om 08:00

Camping Stoetenslagh in Rheezerveen op Franse toer

Camping Het Stoetenslagh is sinds donderdag in Franse handen. Meer chalets en waarschijnlijk meer banen liggen in het verschiet, voorspelt de met gezondheidsklachten kampende eigenaar Jan van Veen, die het vakantiepark in Rheezerveen overdoet aan Capfun.

 • 23 Maart 2019 om 06:13

Aantal drugslabs in oosten verdubbeld: β€˜Een ongelofelijk lucratieve handel’

Het aantal opgerolde productielocaties voor synthetische drugs in Oost-Nederland is verdubbeld. In 2018 werden door de politie in het oosten 18 productielocaties opgerold en ontmanteld. Dat blijkt uit cijfers die deze krant bij de politie heeft opgevraagd.

 • 23 Maart 2019 om 06:01
Gisteren β€” 22 Maart 2019De Stentor - Vechtdal

Gemist? Trampolinepark Zwolle moet de deuren ineens sluiten en grote drugsvangst in IJsselmuiden

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 22 maart.

 • 22 Maart 2019 om 21:59

Voormalig commissaris moet nieuw bestuur Overijssel vormen

Altijd zoekend naar verbindingen, precies en geduldig. Die kwaliteiten dicht CDA-lijsttrekker Eddie van Hijum toe aan voormalig Commissaris van de Koningin Geert Jansen. Die gaat de komende tijd proberen een nieuw college van Gedeputeerde Staten te vormen in Overijssel.

 • 22 Maart 2019 om 19:24

CDA-raadslid Hardenberg maakt volgens Jinek winnend campagnefilmpje met β€˜Jan de lijstduwer’

Het filmpje van CDA Overijssel met daarin Jan ‘de lijstduwer’ Riesewijk werd donderdagavond bij Jinek uitgeroepen tot het beste campagnefilmpje van de afgelopen verkiezingen. Dat bepaalde de Zwolse cabaretier Martijn Koning live in de uitzending. Het filmpje werd gemaakt door Hardenberger Piet-Cees van der Wel.

 • 22 Maart 2019 om 17:14

BΓΆkkers lanceert nieuw album β€˜Leaven in de Brouweri-je’ live op NPO Radio 2

Bökkers lanceert vandaag een nieuw album: ‘Leaven in de Brouweri-je’. De Sallandse rockband maakte de gelijknamige titelsong donderdagochtend live in de radioshow van Jan-Willem Roodbeen op NPO 2 wereldkundig.

 • 22 Maart 2019 om 11:15

β€˜De kans dat er FvD-stoelen leeg blijven is hartstikke groot’

Het daverende succes van Forum voor Democratie tijdens de provinciale verkiezingen heeft een keerzijde, want hoe krijgt de partij alle stoelen gevuld? De kandidatenlijsten in Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn kort. Sommige namen staan op meerdere lijsten en lang niet iedereen woont in de juiste provincie.

 • 22 Maart 2019 om 11:00

De FvD-kandidaten in Gelderland, Overijssel en Flevoland, wie zijn dat eigenlijk?

Forum voor Democratie moet in de komende vier jaar in totaal 22 zetels gaan vullen in provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De partij heeft tijdens de campagne vrijwel niets bekend gemaakt over de mensen die dat moeten gaan doen. Zelfs fractieleiders bleven lange tijd onzichtbaar. Wie zijn degenen die met FvD de provinciepolitiek gaan bestormen?

 • 22 Maart 2019 om 08:01

Heeft de stembusuitslag gevolgen voor Lelystad Airport? β€˜Kabinet staat in Eerste Kamer voor dichte deur’

Veel partijen in Oost-Nederland ageerden tijdens hun campagne tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Heeft de stembusuitslag gevolgen voor het vakantievliegveld?

 • 22 Maart 2019 om 08:00

Code geel: dichte mist in midden en oosten van het land

Mensen die vrijdagochtend de weg opgaan, moeten rekening houden met dichte tot zeer dichte mist. In de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel is het zicht 50 tot 150 meter. In het zuiden van het land, en dan met name in Limburg, is plaatselijk sprake van zeer dichte mist met minder dan 50 meter zicht.

 • 22 Maart 2019 om 06:50

Dichte mist in midden en oosten van het land

Mensen die vrijdagochtend de weg opgaan, moeten rekening houden met dichte tot zeer dichte mist. In de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel is het zicht 50 tot 150 meter. In het zuiden van het land, en dan met name in Limburg, is plaatselijk sprake van zeer dichte mist met minder dan 50 meter zicht.

 • 22 Maart 2019 om 06:50

Forum? Nee, GroenLinks lijkt munt te slaan uit winst in Oost-Nederland

Gelderland, Overijssel en Flevoland zijn gevallen voor Forum voor Democratie en GroenLinks. Maar welke van de twee gaat de verkiezingswinst straks ook verzilveren? Niet de ‘klimaatontkenners’, maar de ‘klimaatdrammers’ lijken de beste kaarten te hebben. Een analyse.

 • 22 Maart 2019 om 06:00
OuderDe Stentor - Vechtdal

Forum voor Democratie vreest β€˜toneelstuk’ in Overijssel

Het Forum voor Democratie is met zes zetels uit het niets de trotse nummer twee van Overijssel geworden. De partij wil graag aanschuiven bij de gesprekken over een nieuwe coalitie, maar vreest wel voor 'schijnonderhandelingen'.

 • 21 Maart 2019 om 22:53

Gemist? VVD Lelystad breekt met raadslid na pijnlijke tweet, schip Γ©n truck knallen op spoorbrug Zutphen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 21 maart.

 • 21 Maart 2019 om 22:00

Water Natuurlijk toonaangevend in Oost-Nederlandse waterschappen

Water Natuurlijk blijft toonaangevend in besturen van de waterschappen in Oost-Nederland. Deze ‘groene waterschapspartij’ is de grootste in Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen. In waterschap Rijn en IJssel hebben CDA en Water Natuurlijk nu allebei vijf zetels in het algemeen bestuur. In Zuiderzeeland blijft de aan Water Natuurlijk gelieerde partij Water, Wonen en Natuur veruit de grootste.

 • 21 Maart 2019 om 21:33

Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

 • 21 Maart 2019 om 17:55

Water Natuurlijk blijft grootste bij verkiezingen Waterschap Drents Overijsselse Delta

Water Natuurlijk is met vijf zetels de grootste fractie gebleven bij de verkiezingen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta. De VVD groeide van drie naar vier zetels, Gemeentebelangen Drenthe-Overijssel zelfs van één naar drie. Ook 50Plus mag tevreden zijn: vier jaar geleden lukte het niet, maar nu is wel een zetel veroverd.

 • 21 Maart 2019 om 17:16

Forum voor Democratie wint in Vechtdal, maar gat met CDA blijft enorm

Ook in het Vechtdal heeft Forum voor Democratie bij de provinciale verkiezingen flink gewonnen, maar toch heeft het niet zo huisgehouden als in andere gemeenten in Overijssel. De winst bleef relatief beperkt, doordat zowel in Ommen, Dalfsen als Hardenberg het CDA veruit de grootste partij blijft. De agrarische achtergrond van de christen-democraten geeft daarin traditioneel de doorslag.

 • 21 Maart 2019 om 16:58
❌