[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 Juli 2018De Stentor - Vechtdal

Fietser overleden bij aanrijding met vrachtwagen in Westerhaar

Een fietser is vanmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen in Westerhaar.

 • 20 Juli 2018 om 17:39

Weekendtips: van kleinste balkonnetje tot 'beachy' activiteiten

Met wederom een zonnig weekend voor de deur is het tijd om plannen te maken. In de regio zijn er zat buitenactiviteiten.

 • 20 Juli 2018 om 16:00

Ommer raad achter ondernemersfonds, bij begroting worden tarieven bepaald

Ommen krijgt een ondernemersfonds dat wordt gevoed door reclamebelasting. Dat besluit is donderdagavond unaniem genomen door de raad. De uitwerking van dit besluit in verschillende tarieven kan later dit jaar volgen. Waarbij de werkgroep van horecaondernemers en winkeliers (via ondernemersvereniging HVO) dringend wordt verzocht een breder palet van tarieven samen te stellen.

 • 20 Juli 2018 om 14:56

Schuttert kan zeugenhouderij Beerzerveld fors uitbreiden

De gemeenteraad van Twenterand kiest definitief eieren voor zijn geld in de strijd tegen de uitbreiding van een megastal, die voor een klein deel op het grondgebied van Twenterand komt. Daarmee kan Jan Schuttert uit Beerzerveld zijn zeugenhouderij fors uitbreiden.

 • 20 Juli 2018 om 14:03

Aardappelboeren: Tot 20 procent minder omzet door droogte

Aardappelboeren moeten er volgens landbouworganisatie LTO rekening mee houden dat zij door de aanhoudende droogte dit jaar tot wel twintig procent van hun normale omzet mislopen.

 • 20 Juli 2018 om 14:00

Duiken voortaan taboe in zwembad Kloosterhaar

Duiken is voortaan taboe in zwembad De Bargn's in Kloosterhaar. Tijdens een onaangekondigde controle is het duikverbod opgelegd, zo heeft het zwembad bekend gemaakt. Een uitleg over wat de aanleiding is voor het verbod is niet gegeven.

 • 20 Juli 2018 om 11:51

Vee moet van dijken langs IJssel, Vecht en Zwarte Water vanwege droogte

Vee mag vanwege de aanhoudende droogte niet meer grazen op de dijken langs de IJssel, Vecht en Zwarte water. De dieren zouden de graslaag die de dijken moeten beschermen, te veel beschadigen

 • 20 Juli 2018 om 11:30

'Nep parkeerverbod' voor campers langs de Vecht wordt nu echt

Ommen gaat nu echt werk maken van het handhaven van een parkeerverbod voor campers langs de Vecht. Zo’n verbod geldt al tien jaar voor het parkeerterrein aan de Zeesserweg, pal langs de rivier, maar omdat dit wordt aangeduid met een zelf verzonnen verkeersbord kan de politie daar helemaal niets mee.

 • 20 Juli 2018 om 11:17

Nieuw 'Lui Festival' in Ommen

Als zondag 22 juli de laatste kruitdampen van het beukende Explosion Festival Ommen zijn opgetrokken is het tijd voor lekker lui genieten en achterover leunen op evenemententerrein de Voormars. Gewoon een Lazy Sunday!

 • 20 Juli 2018 om 10:03

Olst-Wijhe doet beroep op Vechtdalpartners bij strop leerlingenvervoer

Mits partnergemeentes hun beloftes nakomen, kan de financiële strop van het leerlingenvervoer voor Olst-Wijhe beperkt blijven tot ruim 95.000 in plaats van 843.000 euro. Dat stelt Michel Bruggeman, teamleider werk, zorg en inkomen van deze gemeente.

 • 20 Juli 2018 om 08:41

Vitens pleit voor spreiding, want 'wie wil onder slap straaltje water staan?'

De kracht zit hem in de herhaling, dat weet woordvoerder Roeland Kimman van Vitens ook. Daarom vraagt de waterleverancier cliënten in deze droogteperiode keer op keer zuinig met water om te gaan. Niet omdat het vocht op dreigt te raken, maar om het water verspreid over de dag te gebruiken. ,,Anders sta je in de douche onder een slap straaltje water.''

 • 20 Juli 2018 om 08:00
Gisteren โ€” 19 Juli 2018De Stentor - Vechtdal

Jubileumvierdaagse eindigt voor Hardenberger abrupt door hermetisch afgesloten auto

Henk Hindriks zou vrijdagmiddag door familie en vrienden op de 'Via Gladiola' worden ingehaald bij de finish van zijn 25ste Nijmeegse Vierdaagse. Maar de 61-jarige Hardenberger liep vandaag op de 'Dag van Groesbeek' niet op de glooiende Zevenheuvelenweg maar op het platte stationsplein van Zwolle, een heel eind uit de richting dus.

 • 19 Juli 2018 om 18:54

Droogte dwarsboomt pleziervaart op de Vecht

Voor je plezier varen op de Vecht wordt als gevolg van laagwater steeds moeilijker. De sluis bij De Haandrik is enkele weken geleden al gesloten. Bij de sluizen Vechterweerd en Vilsteren wordt vanwege de aanhoudend lage waterstanden nog maar mondjesmaat geschut.

 • 19 Juli 2018 om 17:47

Bezoek aan Hardenbergse koopzondag voor automobilisten voordeliger

Bezoekers van de Hardenbergse koopzondagen die hun auto in het centrum parkeren zijn goedkoper uit dan op doordeweekse dagen. Op zondag is parkeren in hartje Hardenberg namelijk gratis, ook tijdens de proef met koopzondagen. Van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, en op donderdagavond ook van 18.00 tot 21.00 uur, kost parkeren in het centrum 1,15 euro per uur.

 • 19 Juli 2018 om 16:40

Vrachtwagen met remproblemen laat verkeer in Balkbrug schrikken: 'Hij zit er erg mee'

Het was even schrikken gistermiddag voor automobilisten die bij een kruising in Balkbrug op het stoplicht stonden te wachten. Van links schoot er een vrachtwagen via het gras door het rode stoplicht over het kruispunt heen. Vandaag werd duidelijk dat de bestuurder geen haast, maar remproblemen had.

 • 19 Juli 2018 om 16:02

Voortaan externe gymdocent op basisscholen Hardenberg

Vakdocenten van de Sportservice-groep gaan gymlessen verzorgen op de basisscholen van Arcade in Coevorden en Hardenberg. De onderwijsstichting heeft hiervoor deze week een meerjarig contract afgesloten.

 • 19 Juli 2018 om 15:16

Starters in de rij voor duurzame woning

Starters op de woningmarkt staan in de rij voor een betaalbaar, duurzaam gebouwd huis van de nog jonge Lemelerveldse onderneming Prima Thuis. Voor zo’n starterswoning in dat dorp zelf waren veel meer belangstellenden dan de tien die er vanaf oktober gebouwd gaan worden en vier dagen na de lancering van een soortgelijk project in Oudleusen zijn er al 7 gegadigden voor 4 woningen.

 • 19 Juli 2018 om 11:41

Daling aantal WW-uitkeringen: zoveel zijn het er in jouw gemeente

Het UWV ziet steeds minder vaak mensen aan de balie die een ww-uitkering aanvragen. Eind juni verstrekte UWV landelijk 287.900 lopende WW-uitkeringen. Ook de werkloosheid in de steden Zwolle, Deventer, Apeldoorn en Kampen daalde gestaag.

 • 19 Juli 2018 om 09:38

Tranen en geloof in doorstart na verwoestende brand zorgboerderij Slagharen

Ineens biggelen toch de tranen over de wangen van Karla Velthuis. De eigenares van de dinsdagmiddag door brand verwoeste zorgboerderij Overbrucht probeert niet te huilen, maar krijgt het te kwaad als ze de aanblik van de zwartgeblakerde restanten van haar levenswerk ziet, en haar vertrouwen uitspreekt dat God wel voor een oplossing zal zorgen.

 • 19 Juli 2018 om 09:00
OuderDe Stentor - Vechtdal

Toeval? Op รฉรฉn dag motor gestolen en camerabeelden met dader gewist

Lange tijd dacht Ruan Bijvang uit Dalfsen dinsdag zijn bijna nieuwe Yamaha YZ450F te verkopen, tot de man die op de Marktplaats-advertentie was afgekomen er plotsklaps op en met de crossmotor vandoor ging.

 • 18 Juli 2018 om 17:11
โŒ