[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019De Stentor - Veluwe

Gemist? Drukte bij Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn, PEC β€˜helemaal klaar’ met besluit KNVB

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 18 april.

 • 18 April 2019 om 22:00

Korfballers van Rood Wit Wezep verhuizen naar Erica Terpstra-hal en krijgen kunstgras

De kogel is door de kerk: de korfballers van Rood Wit in Wezep verhuizen naar de Erica Terpstra-hal en krijgen eindelijk de beschikking over een kunstgrasveld. Dat heeft de gemeenteraad van Oldebroek donderdagavond besloten.

 • 18 April 2019 om 21:02

Korfballers van Rood Wit Wezep verhuizen naar Erica Terpstrap-hal en krijgen kunstgras

De kogel is door de kerk: de korfballers van Rood Wit in Wezep verhuizen naar de Erica Terpstra-hal en krijgen eindelijk de beschikking over een kunstgrasveld. Dat heeft de gemeenteraad van Oldebroek donderdagavond besloten.

 • 18 April 2019 om 21:02

College tempert VVD Epe: geen kaalslag bij wildkijkwand

Raadslid Ruud Jager en wethouder Robert Scholten hadden het donderdagavond even verbaal aan de stok met elkaar tijdens de raadsvergadering in Epe. Aanleiding waren de vragen van de fractie van de VVD rondom de ‘kaalslag’ bij de wildkijkwand in Epe en de berichtgeving hierover van de partij op social media.

 • 18 April 2019 om 20:57

Ook cafΓ© Evie’s Hoekie redt het niet aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek

Cafetaria en café Evie’s Hoekie in Oldebroek is failliet. Sinds dinsdag zitten de deuren aan de Zuiderzeestraatweg op slot. Eigenaresse Everlina Uit de Fles wil geen toelichting geven op het faillissement. Zeker is dat er geen zegen rust op het pand.

 • 18 April 2019 om 19:00

Van Essens hebben eindelijk hun gedenkplek in Epe

De gedenkplek van Herman en Johanna van Essen is klaar. Na jaren lobbyen worden de verzetshelden eindelijk geëerd aan de Wachtelenbergweg, precies op de plek waar vroeger hun boerderij in Epe heeft gestaan. Maar voor de oudste zoon Mannes komt het moment een paar maanden te laat: ,,Het is moeilijk zonder hem.’’

 • 18 April 2019 om 18:01

Nachtelijk stopverbod op Kerkplein Harderwijk om overlast te voorkomen

Parkeren mag niet op de nieuw aan te leggen stopplekken aan het Kerkplein in Harderwijk, even kort stil staan mag wel. Maar dan weer niet 's avonds, 's nachts en in de weekenden.

 • 18 April 2019 om 18:00

Fietspad Speulderveld is verhard en klaar voor gebruik

Het fietspad Speulderveld is donderdag feestelijk heropend door de Ermelose wethouders Leo van der Velden en Hans de Haan, samen met een aantal ruiters van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) .

 • 18 April 2019 om 17:01

Park Paviljoen gekozen als naam voor nieuw publieksgebouw op De Hoge Veluwe

Het nieuwe publieksgebouw in Nationale Park De Hoge Veluwe gaat Park Paviljoen heten. Deze suggestie van Irene Ketting uit Rhoon was volgens de jury de beste, omdat de naam iets vertelt over wat het gebouw is. Park Paviljoen kreeg de voorkeur boven namen die bijvoorbeeld naar het verleden verwijzen. In het gebouw worden het Parkrestaurant, een informatiebalie, zalen en de Parkwinkel gehuisvest.

 • 18 April 2019 om 16:53

Smog-alert RIVM wegens paasvuren, eerst de Duitse daarna die in Oost-Nederland

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag kans op smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is daarbij ‘onvoldoende tot slecht’, waarschuwt het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft de verwachte smog toe aan de vele paasvuren die eerst in Duitsland (zaterdag en zondag) en daarna in het oosten van Nederland (zondag en maandag) worden ontstoken.

 • 18 April 2019 om 16:28

Alice Kruithof uit Ermelo exposeert in Kunstkelder Putten

In de Kunstkelder in Putten is vanaf 26 april een expositie te zien met werk van onder meer Alice Kruithof (1958), geboren in Ermelo.

 • 18 April 2019 om 16:14

Weer ernstige verkeershinder wegens wegwerkzaamheden A28

Op de snelweg A28 tussen Harderwijk-Zuid en Strand Nulde worden wegwerkzaamheden uitgevoerd van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur. Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige overlast voor het verkeer.

 • 18 April 2019 om 15:45

Blikvanger langs Zuiderzeestraatweg in Hattem is faunatoren voor vleermuizen en vogels

Gebruikers van de Zuiderzeestraatweg tussen Zwolle en Hattemerbroek hebben hem vast al zien staan. Op het Hattemer deel van bedrijventerrein H2O, waar overigens nog geen enkel bedrijf is gevestigd, staat een metershoog houten bouwwerk. Het gaat om een faunatoren, blijkt uit navraag bij de gemeente Hattem.

 • 18 April 2019 om 15:09

Nijkerkse Scoot Angels in 1Vandaag

In het AVRO/TROS-programma 1Vandaag zijn vanavond leden van de Nijkerkse scootmobielclub Scoot Angels te zien.

 • 18 April 2019 om 14:47

Herbruikbaar bouwbord in Harderwijk

Met FSC-gekeurd hout, een ecologische UV-printer en UV-inkt introduceert het Harderwijkse bedrijf Textline Reclamecentrum een duurzaam informatiebord.

 • 18 April 2019 om 14:05

Wat wil jij weten van minister-president Mark Rutte? Hij beantwoordt lezersvragen in De Ochtendshow to go

Altijd al een vraag willen stellen aan minister-president Mark Rutte? Grijp je kans: woensdag 24 april beantwoordt hij vragen van onder meer Stentor-lezers in het live programma De Ochtendshow to go.

 • 18 April 2019 om 12:27

Ingrijpend werk Bovenweg bij ’t Harde afgerond

Eindelijk weer doorrijden voor de inwoners op ’t Harde en omgeving; de werkzaamheden aan de Bovenweg zijn na een periode van 3 maanden afgerond. Donderdag gaat de weg weer open. Wethouder Henk Wessel hielp met de laatste handelingen. Hij zette een verkeersgeleider vast.

 • 18 April 2019 om 11:45

Zingen kan hij niet, maar de computer helpt artiest Majid Hadou uit Ermelo met zijn muziekdromen

Wie zijn nummers op een streamingdienst beluistert, krijgt ‘zang op bubbling beats’ te horen, zoals Majid Hadou zijn populaire rockstijl zelf omschrijft. Een vergelijking met Frenna en Bizzy wordt opgevat als een groot compliment. Onder artiestennaam Mashi Taka zingt hij zijn eigen teksten in. Over zangtalent beschikt hij niet, geeft de Ermeloër gelijk toe. ,,Ik kan helemaal niet zingen. Wat je hoort is de autotune, allemaal effecten dus. Dat is bij al die artiesten zo. Bij een live optreden heb je daar een speciale microfoon voor.”

 • 18 April 2019 om 11:40

Stadsomroeper van Hattem Piet Schuijn overleden

Piet Schuijn werd in 2011 stadsomroeper van Hattem. Twee jaar later had hij zich dat vak al zo eigen gemaakt, dat hij Nederlands kampioen werd in het omroepen. Ook in de jaren daarna haalde hij vaak het podium. Na een lang ziekbed is de Hattemer deze week overleden. Hij was 69 jaar.

 • 18 April 2019 om 11:18

Epe wil netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto's

De gemeente Epe heeft de mogelijkheden voor het plaatsen van openbare laadpalen in de eigen gemeente uitgewerkt en daarbij gekeken aan welke eisen deze plaatsingen moeten voldoen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan onlangs vastgesteld.

 • 18 April 2019 om 11:11
❌