[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019De Stentor - Veluwe

Dorpsraad Wapenveld wil onderzoek naar leefbaarheid

De dorpsraad Wapenveld heeft weer zicht op steun voor hun dorpsplan. Dinsdag 26 februari zal wethouder Berkhoff met de raad overleggen over een bijdrage van de gemeente voor een nieuw onderzoek naar de leefbaarheid in het dorp. De gemeenteraad wil dat de wethouder het nu gaat regelen.

 • 21 Februari 2019 om 17:35

Kijktuinen Nunspeet in zicht als woningbouwlocatie

Kijktuinen Nunspeet wordt mogelijk omgevormd tot een woonwijk. Het vier hectare grote terrein aan de Kienschulpenweg wordt door het college van burgemeester en wethouders beschouwd als een potentiële woningbouwlocatie.

 • 21 Februari 2019 om 17:25

Actiegroepen publiceren vernietigend rapport over Lelystad Airport: β€˜Opening vliegveld is onwettig’

De opening van Lelystad Airport is onwettig, gebaseerd foutieve besluitvorming en bovendien slecht voor Nederland. De vakantieluchthaven mag daarom niet open.

 • 21 Februari 2019 om 17:10

Intertoys failliet: wat nu te doen met je cadeaukaart?

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. Wat betekent dit voor de winkels, webshop en personeel? Vier vragen aan David Brilleslijper, woordvoerder van de grootste speelgoedketen van ons land.

 • 21 Februari 2019 om 15:15

Intertoys failliet: wat nu te doen met de cadeaukaart?

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. Wat betekent dit voor de winkels, webshop en personeel? Vier vragen aan David Brilleslijper, woordvoerder van de grootste speelgoedketen van ons land.

 • 21 Februari 2019 om 15:15

Landgoed Tongeren in Epe wil toch kantoor en ontvangstruimte in houtschuur

Landgoed Tongeren gaat opnieuw proberen een vergunning te krijgen om een oude houtschuur op het landgoed te verbouwen tot kantoor en ontvangstruimte.

 • 21 Februari 2019 om 14:35

Gezin uit Harderwijk wil einde aan β€˜onrechtvaardige’ kinderbijslag: Jurian wΓ©l, tweelingbroer Jarno niet

Vader Herman Dekker uit Harderwijk heeft een tweeling: Jurian en Jarno, 17 jaar. Voor zijn Jurian krijgt hij kinderbijslag, voor Jarno krijgt hij niets. Onrechtvaardig, vindt Dekker, die erover aan de bel trok bij landelijke politieke partijen. ,,Het is een fout in het systeem.’’

 • 21 Februari 2019 om 10:00

Transportsector vreest economische schade door groeiend fileprobleem op A28

De fileproblemen op de A28 verdienen de hoogste aandacht om te voorkomen dat de regio Zwolle economische schade oploopt. Dat vindt Transport en Logistiek Nederland. Het bedrijfsleven schiet er door de problematiek vele miljoenen bij in, benadrukt TLN. Er zou een aanpassing van de snelweg nodig zijn om te voorkomen dat de regio onaantrekkelijk wordt.

 • 21 Februari 2019 om 08:00

Landstede Harderwijk start weer met schildersopleiding op verzoek van bedrijven

Schildersbedrijven in de regio hebben zo'n dringende behoefte aan personeel, dat ze opleidingscentrum Landstede hebben gevraagd weer een schildersopleiding te beginnen. De MBO-school in Harderwijk gaat per 1 augustus in op dat verzoek, op voorwaarde dat de schildersbedrijven zich garant stellen voor minimaal 12 leerlingen.

 • 21 Februari 2019 om 07:30

De boeren gaan straks zaaien, maar de grond is nog steeds veel te droog

Boeren in het oosten van het land gaan een moeilijk voorjaar tegemoet. Met name in de hoger gelegen zandgronden (Veluwe, Achterhoek) is de grondwaterstand nog erg laag. De komende weken gaat het bijna niet regenen.

 • 21 Februari 2019 om 07:08

β€˜Geef ruimte voor de bouw van nieuwe seniorenwoningen in Nijkerkerveen’

Senioren in Nijkerkerveen roeren zich, nu omwonenden bezwaar maken tegen bebouwing van het zogenoemde Filippoterrein.

 • 21 Februari 2019 om 06:51
Gisteren β€” 20 Februari 2019De Stentor - Veluwe

Gemist? Ruzie nekt bijzondere oorlogsherdenking Loenen, docent stopt na porno op school in Lochem

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 20 februari.

 • 20 Februari 2019 om 22:00

Met een loep op zoek naar vlindereitjes van een millimeter in Epe

De sleedoornpage heeft het moeilijk. De zeldzame vlindersoort is nog maar op weinig plekken te vinden, onder andere in Epe. De Vlinderstichting doet onderzoek en telt de eitjes.

 • 20 Februari 2019 om 20:00

Gelderse lijsttrekker PvdD op de step naar sportdebat: β€˜Helemaal niet geoefend’

Luuk van der Veer gaat morgen op de step van Apeldoorn naar Papendal, voor het Gelderse sportdebat. De lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Gelderland noemt sport een ‘belangrijk punt’, al komt het in zijn verkiezingsprogramma niet voor: ,,Daar heb je een teer punt.”

 • 20 Februari 2019 om 19:17

Quiz: hoe goed ken jij jouw provincie Gelderland?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een kwis gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00

Nieuwjaarsduik terug in Harderwijk, op 4 januari 2020

De nieuwjaarsduik komt terug in Harderwijk. Na veertien keer ging het evenement dit jaar niet door. Maar 2020 begint in Harderwijk weer met een duik in het Wolderwijd.

 • 20 Februari 2019 om 18:00

Nieuwe vergoeding voor stemmentellers in Epe

Voor de tellers van de stemmen bij de verkiezingen van 20 maart, die niet als ambtenaar bij de gemeente werken, is in Epe een nieuwe vergoeding ingesteld: de medewerkers kunnen rekenen op een vergoeding van 50 euro, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

 • 20 Februari 2019 om 16:11

Hoe goed ken jij jouw provincie?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een quiz gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00

Vereniging in oprichting maakt zich sterk voor Nedersaksisch

Voor behoud van het Nedersaksisch als officiële streektaal komt een nieuwe lobby op gang. Een vereniging wil zich vanaf haar oprichting op 6 april onder meer sterk maken voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs, ter stimulering van een tweetalige opvoeding.

 • 20 Februari 2019 om 14:30

Brabantse broers vast voor inbraak in Nijkerk

Twee broers (61 en 54 jaar) uit Den Bosch en Eindhoven zijn vanmorgen vroeg aangehouden voor een serie inbraken in Noord-Brabant en Oost-Nederland, waaronder op 19 november in Nijkerk.

 • 20 Februari 2019 om 12:33
❌