[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019De Stentor - Veluwe

Gemist? Lichtwolken boven Kampen, verscheurd trouwboek in Putten, pulletjeswacht in Lelystad

De wolken boven Deventer, Kampen en Zwolle lichtten op, in de nacht van woensdag op donderdag. De Lochemse Plus-size blogster Hermina de Vries zette Olcay Gulsen op haar plek onder de hashgtag #wenermaaraan. En de ‘pulletjeswacht’ in Lelystad probeerde babyzwaantjes te beschermen tegen dieven.

 • 16 Juni 2019 om 10:01

Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook; Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke

Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.

 • 16 Juni 2019 om 09:03
Gisteren β€” 15 Juni 2019De Stentor - Veluwe

Gemist? Apeldoorner afgetuigd en zijn onze jongeren depressief?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 juni.

 • 15 Juni 2019 om 22:00

Nog een keer Marjolein Bastin in Nunspeet

Werk van Marjolein Bastin is opnieuw te zien in Nunspeet. Dit keer gaat het om een expositie in een lokaal van de Vrije Academie.

 • 15 Juni 2019 om 18:00

Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? β€˜Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

Wat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

 • 15 Juni 2019 om 16:00

Raadszaal Harderwijk heeft opknapbeurt nodig

Voor een nieuw discussiesysteem, het herstellen van het meubilair en een opknapbeurt voor de vloer in de raadszaal wil de gemeente Harderwijk bijna 50.000 euro uittrekken.

 • 15 Juni 2019 om 15:10

Auto in brand op A28 bij Ermelo, ruim een uur vertraging

Verkeer op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort heeft vanmiddag veel hinder gehad van een akkefietje tussen de afrit Ermelo en Strand Nulde. Daar stond een auto in brand. Er ontstonden files in beide richtingen, die inmiddels zijn opgelost.

 • 15 Juni 2019 om 14:45

β€˜Rembrandt’ van Marius van Dokkum per trein naar Rijksmuseum

Hij heeft z'n pronkstuk afgeleverd. Marius van Dokkum reisde vandaag met zijn werk ‘Dames en Heren’ naar het Rijksmuseum in Amsterdam. De 62-jarige schilder uit Ugchelen is doorgedrongen tot de finaleronde van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt, die van 15 juli tot 15 september is te zien in de Philipsvleugel.

 • 15 Juni 2019 om 12:42

Paniek over PAS maar wat is β€˜programma aanpak stikstof’ nu eigenlijk?

Paniek in het kabinet nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. De hoogste bestuursrechter verbood het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat het de natuur onvoldoende beschermt. Maar wat is het PAS nu precies? Vijf vragen en antwoorden over stikstofbeleid.

 • 15 Juni 2019 om 10:00

Auto in brand gestoken in Harderwijk

Aan de Helmbloemmeen in Harderwijk is gisteren een autobrand geweest. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

 • 15 Juni 2019 om 09:40

Wethouder Ermelo: hotel en evenementenhal op Strand Horst gaan door

Met de aanleg van een nieuw natuurgebied bij Strand Horst in Ermelo en de toezegging dat er maximaal op 26 dagen per jaar openlucht-evenementen mogen worden gehouden bij het nieuw in te richten Strand Horst, hoopt wethouder Hans den Haan alle 134 bezwaarden tevreden te stellen.

 • 15 Juni 2019 om 07:56
OuderDe Stentor - Veluwe

Gemist? Aanhouding in moordzaak Halil Erol en inval vanwege mestfraude in Oldebroek

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 14 juni.

 • 14 Juni 2019 om 21:59

β€˜Clyde’ (18) uit Voorst krijgt jaar cel voor vijf overvallen, zijn 'Bonnie’ uit Ermelo wacht nog op straf

De 18-jarige J. K., die vijf supermarkten in tien dagen heeft overvallen, is veroordeeld tot één jaar jeugddetentie. Rechtbank Midden-Nederland legt hem daarnaast ook jeugd-tbs op. In de zaak van zijn vriendin en vermoedelijke handlanger, de Ermelose L. W. (18), is nog geen uitspraak.

 • 14 Juni 2019 om 20:12

Weekeindtips: hardlopen, muziek luisteren en β€˜machtige mannen middag’

Hardlopen, basketballen, touwtrekken. Het weekeinde staat in deze regio bol van de sportieve evenementen. Maar ook muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:

 • 14 Juni 2019 om 15:00

Deskundige moet helpen bij zoektocht lekke ijsbaan Hattem

Waar zit het lek van de nieuwe ijsbaan in Hattem en hoe is deze ontstaan? Na verschillende onderzoeken is daar nog altijd geen antwoord op te geven. Nu is een deskundige ingeschakeld om te bekijken wat de oorzaak van de lekkage is.

 • 14 Juni 2019 om 18:00

Ziekmaker aangetroffen bij Strand Nulde: zwemmen wordt afgeraden

In het zwemwater bij Strand Nulde zijn volgens Provincie Gelderland tijdens metingen te hoge concentraties aangetroffen van mogelijk ziekteverwekkende Escherichia colibacteriën (E. colibacteriën).

 • 14 Juni 2019 om 17:48

Babynieuws voor PEC-speler Gustavo en influencer Joy hangt de vlag uit

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Stentor Showbytes struinen we het web af voor de gekste, mooiste, allerliefste en opvallendste posts van onze eigen regionale sterren.

 • 14 Juni 2019 om 17:30

Inval bij Jan Bakker in Oldebroek: β€˜medewerkers moesten hun spullen inleveren’

Transportbedrijf Jan Bakker in Oldebroek wordt verdacht van betrokkenheid bij mestfraude. De politie heeft donderdag vier medewerkers aangehouden. Ook zijn er invallen geweest op drie locatie en is een deel van de bedrijfsadministratie in beslag genomen.

 • 14 Juni 2019 om 17:01

Inval bij Jan Bakker in Oldebroek: β€˜medewerkers moesten bij hun spullen inleveren

Transportbedrijf Jan Bakker in Oldebroek wordt verdacht van betrokkenheid bij mestfraude. De politie heeft donderdag vier medewerkers aangehouden. Ook zijn er invallen geweest op drie locatie en is een deel van de bedrijfsadministratie in beslag genomen.

 • 14 Juni 2019 om 17:01
❌