[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018De Stentor - Veluwe

Veel problemen op A50 tijdens ochtendspits

Weggebruikers op de A50 hadden vanmogen veel last van ongelukken en files. Op meerdere plekken was er oponthoud. Tegen 09.30 uur waren alle problemen voorbij.

 • 17 Januari 2018 om 08:43

Dolfinarium in Harderwijk in zwaar weer

Het gaat niet goed met het Dolfinarium in Harderwijk. Al jaren kampt het zeezoogdierenpark met dalende bezoekersaantallen en worden rode cijfers geschreven.

 • 17 Januari 2018 om 06:00
Gisteren β€” 16 Januari 2018De Stentor - Veluwe

Buurtbewoners starten campagne voor onveilige straat in Harderwijk

De Wittenhagen in Harderwijk gaat pas volgend jaar op de schop, maar buurtbewoners gaan vanaf volgende week de weg op voor een snelheidscampagne.

 • 16 Januari 2018 om 20:05

Metamorfose voor restaurant 'Nonnetje in Harderwijk

Sterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk is volledig vernieuwd. Omdat de eetgelegenheid aan de Vischmarkt volgende maand twintig jaar bestaat, is besloten het interieur onder handen te nemen.

 • 16 Januari 2018 om 19:56

Burgemeester Oldebroek: 'agressie tegen hulpdiensten niet te tolereren'

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek laat weten dat het goed gaat met de twee ambulancebroeders die zaterdagavond door een slachtoffer dat ze wilden helpen zijn belaagd. ,,Beide broeders gaan er erg professioneel mee om, en zijn inmiddels weer aan het werk. Maar ik wil graag een statement afgeven dat dit gedrag echt niet te tolereren valt. Dit heeft impact."

 • 16 Januari 2018 om 19:11

FIOD doet invallen in Apeldoorn, Vaassen en Ruurlo na grootschalige fraude met dure auto’s

Ambtenaren van de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD) hebben dinsdag doorzoekingen gedaan bij drie autoverkoopbedrijven in Apeldoorn, Vaassen en Hillegom. In Vaassen werd een vestiging van Santing Europe Cars B. V. doorzocht.

 • 16 Januari 2018 om 16:44

Bewoners buitengebieden Putten en Apeldoorn aan zet voor glasvezel

Inwoners van het buitengebied van Putten, Apeldoorn en Nijkerk kunnen zich sinds dinsdag aanmelden voor een glasvezelaansluiting. De campagne van Glasvezel Buitenaf loopt voor dit gebied tot 3 april.

 • 16 Januari 2018 om 16:23

Nieuw project van koor Duende uit de Veluwe

Het Wereldmuziekkoor Duende, met leden uit voornamelijk Harderwijk, Ermelo en Nunspeet start een project waarbij Jiddische, Herbreeuwse en Ladino liederen worden ingestudeerd. Het slotakkoord is in april als een optreden wordt gegeven in de Oude Synagoge in Harderwijk. Dat programma wordt uitgebreid met Joodse verhalen, gedichten en kunst. Diny Liefers van Duende vertelt er over.

 • 16 Januari 2018 om 15:57

Puttenaren in beweging brengen kan club maximaal 10.000 euro opleveren

Sportverenigingen in Putten die dit jaar subsidie van de gemeente willen ontvangen, moeten aantonen dat zij maatschappelijke activiteiten houden. Daarbij is het de bedoeling dat de verenigingen inwoners van Putten, dus ook niet-leden, laten bewegen.

 • 16 Januari 2018 om 15:17

Gratis tuinvogelcursus in Ermelo loopt storm

Tot verbazing van organisator KNNV loopt de minicursus Tuinvogels Herkennen in aanloop naar de Nationale Tuinvogeltelling op 27 en 28 januari storm. Het Pakhuis in Ermelo zit dinsdag zelfs voor een tweede keer vol, Hoe dat kan? ,,Het is gratis en tuinvogeltjes zijn tegenwoordig hip.''

 • 16 Januari 2018 om 15:00

Deze vijftien bijzondere bruidsfoto's uit de regio maken kans op een award

Een waardevolle herinnering aan de mooiste dag van je leven. Dat is wat een goede bruidsfoto dient te zijn. Elf fotografen uit onze regio hebben die opdracht zó goed vertaald in een bijzonder beeld, dat ze zijn genomineerd voor de jaarlijkse Bruidsfoto & Film Award.

 • 16 Januari 2018 om 14:56

Nog twee jaar complimentje van 100 euro voor Puttense mantelzorgers

Mantelzorgers in Putten kunnen zeker nog twee jaar een (financieel) compliment van de gemeente verwachten voor hun zorgtaak. Hiervoor wordt jaarlijks maximaal 57.000 euro gereserveerd.

 • 16 Januari 2018 om 13:45

Invalidenparkeerplaats misbruikt: 380 euro boete in Wezep

Een automobilist in Wezep heeft vanmorgen een boete van 380 euro gekregen voor het misbruiken van een invalidenparkeerplaats.

 • 16 Januari 2018 om 13:18

Winterstorm vol twijfels: problematisch of huis-tuin-en-keukenstorm?

Dat Nederland donderdag te maken krijgt met een nieuwe winterstorm, zoveel is wel duidelijk. Maar wat dit betekent voor onze regio, daarover lopen de verwachtingen uiteen. Bij Weerplaza houden ze een slag om de arm: ,,Het kan een huis-tuin-en-keukenstormpje worden, maar het kan ook zo problematisch worden als op 3 januari, toen de ark bij Urk op drift raakte.’’

 • 16 Januari 2018 om 12:32

Dit zijn de genomineerden van de sportverkiezing Ermelo

Gaat Ashvini Ramasray opnieuw met de eer strijken als beste sportvrouw van Ermelo? Gaan de rolstoelbasketballers van DeVeDo voor de dubbel? En wie volgt beste sportman Maurice van der Reest op? Het antwoord op die vragen komt tijdens de sportverkiezing 2018, op zaterdag 3 februari in De Dialoog.

 • 16 Januari 2018 om 09:44

Discussie over herbouwen Luttekepoort

Het idee om de Luttekepoort in Harderwijk te herbouwen, is nog altijd springlevend. Tijdens de volgende editie van het Erfgoedcafe, dat morgen wordt gehouden in de Catharinakapel, komt het plan uitgebreid aan bod.

 • 16 Januari 2018 om 09:31

Heerlijk Harderwijk wil reuring langs het water

Nu de boulevard van Harderwijk eerder dan verwacht aan het water ligt wil Heerlijk Harderwijk het water promoten en evenementen deze zomer helpen daarbij.

 • 16 Januari 2018 om 09:30

Red de Veluwe tegen plan voor sloopvlucht over Apeldoorn

Red de Veluwe is tegen een 'belevingsvlucht' met een Boeing 747 laag over de Veluwe en Apeldoorn, om te ervaren hoeveel lawaai in de toekomst vakantievliegtuigen vanaf Lelystad Airport maken. De belangengroepering vreest dat dit meer kwaad doet dan goed, in de strijd tegen laag vliegverkeer.

 • 16 Januari 2018 om 05:00
OuderDe Stentor - Veluwe

Wie heeft deze botter nagebouwd?

De botter HK7 stond jarenlang in het kantoor van de Rabobank in Harderwijk en Nijkerk, maar nu staat het model te pronken in het Stadsmuseum Harderwijk. Maar wie heeft het vissersschip zo fraai - op schaal - nagebouwd?

 • 15 Januari 2018 om 15:12

Botter HK7 in het Stadsmuseum Harderwijk

De botter HK7 stond jarenlang in het kantoor van de Rabobank in Harderwijk en Nijkerk, maar nu staat het model te pronken in het Stadsmuseum Harderwijk. Maar wie heeft het vissersschip zo fraai - op schaal - nagebouwd?

 • 15 Januari 2018 om 15:12
❌