[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 Maart 2018De Stentor - Veluwe

Broekie in raad Oldebroek

Hij mocht zelf nog niet stemmen woensdag, maar gaat op basis van de voorlopige uitslag wel de gemeenteraad van Oldebroek in.

 • 22 Maart 2018 om 17:43

Broekie in gemeenteraad Oldebroek

Hij mocht zelf nog niet stemmen woensdag, maar gaat op basis van de voorlopige uitslag wel de gemeenteraad van Oldebroek in.

 • 22 Maart 2018 om 17:43

Vrouw op negen lijst ChristenUnie streeft man op vierde plek voorbij

De kans is groot dat Aalt Posthouwer, nummer vier op de kandidatenlijst van de ChristenUnie, niet in de Puttense raad komt. Hoewel zijn partij vier zetels krijgt, heeft Jenneke Lubbertsen-Ruiter (nummer negen) op basis van voorkeursstemmen recht op die plek.

 • 22 Maart 2018 om 17:17

Dit verdienen de burgemeester en wethouders in jouw gemeente

Wat verdient een burgemeester eigenlijk? En een wethouder? Met nieuwe colleges van b en w op komst in diverse gemeenten buigen we ons over die vragen. En net als bij raadsleden is het 'salaris' afhankelijk van het aantal inwoners.

 • 22 Maart 2018 om 16:51

Uurtje langer op terras in Ermelo

In het weekend kun je straks een uurtje langer op het terras zitten in Ermelo. De gemeente gaat bij wijze van proef de openingstijden van terrassen verruimen naar een uur 's nachts op vrijdag en zaterdag.

 • 22 Maart 2018 om 16:19

Een college formeren doe je zo

De verkiezingen zijn geweest, de kiezer heeft gesproken. Nu aan de slag! Maar voordat het zover is moeten er eerst nieuwe colleges van b en w worden gevormd. In de ene gemeente is dat in een vloek en een zucht gepiept, in de andere is het een lange lijdensweg.

 • 22 Maart 2018 om 15:35

Harderwijkse havens bijna open voor de toerist

In de tweede helft van april moeten de nieuwe Harderwijkse havens klaar zijn voor passanten die met de boot naar de stad komen.

 • 22 Maart 2018 om 14:09

Dit gaan kersverse raadsleden in jouw gemeente verdienen

Wie na de afgelopen verkiezingen plaats mag nemen op een van de zetels in de gemeenteraad doet dat niet voor niets. Naast invloed op het beleid in de gemeente krijgen kersverse raadsleden ook 'salaris'. En daarin bestaan flinke verschillen tussen gemeenten.

 • 22 Maart 2018 om 13:31

'Wat we in drie jaar in Ermelo opbouwden, is binnen drie uur weg'

Een enorme puinzooi ontsiert de plek waar de Ermelose ondernemers Dennis Tijssen (31) en Nienke Rietberg (28) woensdag nog vrolijk hun haringen en lekkerbekken verkochten. Een verzengende nachtelijke brand maakte voorlopig een einde aan hun droomzaak Veluwe Vis. Buurvrouw en kapster Fouzia Hadou trof eenzelfde lot.

 • 22 Maart 2018 om 13:24

Automobilist gewond bij botsing met vrachtwagen in Harderwijk

Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van de N303 met het Burgemeester van Boeijenplein in Harderwijk.

 • 22 Maart 2018 om 13:23

CDA Harderwijk veert op met restzetel

Bij het CDA in Harderwijk wordt opgelucht ademgehaald. Na het toekennen van de restzetels behoudt de partij niet drie, maar vier van de zes raadszetels. GroenLinks en Gemeentebelang zakken alsnog van twee naar één zetel. De VVD komt uit op zes.

 • 22 Maart 2018 om 13:14

Geen LaLaLand Festival in Harderwijk; organisatie wil vernieuwen

LaLaLand Festival, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het meest populaire evenement van Harderwijk, gaat niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. Of dit het definitieve einde betekent van het tweedaagse festival, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het laatste weekend van mei, is nog onduidelijk.

 • 22 Maart 2018 om 11:42

All Times Bigband op podium met oudgedienden als invallers

De All Times Bigband uit Ermelo staat zaterdag op het podium met oudgedienden als invallers. Het plotselinge vertrek van de dirigent en enkele leden deed aanspraak op de creativiteit van de achterblijvers.

 • 22 Maart 2018 om 11:38

Heerder basisschool per direct dicht na vondst asbest

Basisschool De Horsthoek in Heerde is woensdagavond gesloten op last van burgemeester Fred de Graaf. In de school is asbest gevonden.

 • 22 Maart 2018 om 09:35

Check hier de uitslagen in jouw gemeente

Om 21.00 uur sluiten op de meeste plaatsen de stembussen voor de gemeenteraadsverkiezingen, en starten gemeenten met het tellen van de stemmen. Zodra de uitslagen bekend zijn, kunnen ze via bovenstaande tool bekeken worden. Ook is de zetelverdeling van de vorige verkiezingen in 2014 te raadplegen.

 • 21 Maart 2018 om 20:24

Politie Ermelo waarschuwt voor professionele autobende

Wijkagent Jelle van Heerikhuize uit Ermelo heeft via Twitter vanmorgen een waarschuwing uit laten gaan voor een 'zeer professionele groepering autokrakers'. Volgens de agent is de bende verantwoordelijk voor recentelijke autokraken in Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Putten, Nijkerk en Lelystad.

 • 22 Maart 2018 om 09:04

Basisschool De Horsthoek Heerde dicht door vondst asbest

Basisschool De Horsthoek in Heerde is vandaag gesloten door burgemeester Fred de Graaf. In de school is asbest gevonden. De kinderen van de school zijn vandaag vrij. Hoelang de sluiting van kracht is, is nog niet duidelijk.

 • 22 Maart 2018 om 09:35

Gemeenten tellen vandaag pas voorkeurstemmen

In zes gemeenten in deze regio worden vandaag pas de voorkeurstemmen geteld. Deventer, Dronten, Elburg, Kampen, Olst-Wijhe en Putten deden mee aan een experiment met centraal tellen. In de gemeenten werden alleen de stemmen per partij geteld.

 • 22 Maart 2018 om 08:30

Winst voor Harderwijk Anders en VVD; kater voor CDA

Harderwijk Anders is de verrassende winnaar geworden van de raadsverkiezingen in Harderwijk. De partij gaat van vier naar mogelijk zes zetels. Ook de VVD doet het goed. Het CDA zakt van zes naar drie zetels.

 • 22 Maart 2018 om 01:07

CDA blijft de grootste in Nijkerk

Het CDA is vanavond met acht zetels opnieuw de grootste partij van Nijkerk geworden. De christendemocraten veroverden een extra zetel ten opzichte van vier jaar geleden.

 • 22 Maart 2018 om 06:26
โŒ