[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020De Stentor - Veluwe

Succesvol boerenprotest levert hele Veluwe belastingvoordeel op

Een succesje voor boeren op de Veluwe en uit de Gelderse Vallei. Door hun protest wordt de waterschapsbelasting minder fors verhoogd dan het plan was. Het gevolg is dat de agrariërs een paar honderd euro in de zak houden, en ook andere huishoudens profiteren.

 • 10 Juli 2020 om 11:00

Bosbad Putten in geldproblemen door coronacrisis

De coronacrisis heeft er bij het Bosbad Putten financieel diep ingehakt. Om het hoofd boven water te kunnen houden heeft het zwembad een lening gevraagd van 800.000 euro bij de gemeente Putten. Bezoekers merken niks van de zorgen, verzekert de zwembadleiding. Het bad gaat 10 juli open.

 • 9 Juli 2020 om 06:00

Ermelose Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen over half jaar Op1: β€˜Een talkshow met duo's, dat kon niks zijn’

Na een half jaar Op1 zijn Carrie ten Napel (40) en Charles Groenhuijsen (66) als nieuw duo goed bekeken én ontvangen. Zelfs op de vaak zo gevreesde social media. Ze zijn ook het enige Op1-koppel met een koosnaampje op de redactie. ‘De Charries’ blikken terug.

 • 10 Juli 2020 om 08:00

Epe sommeert inwoners hun speeltoestellen van straat te halen: is dat niet gewoon burgertje pesten?

Een uitkomst voor inwoners met een kleine tuin: eigen speeltoestellen op het openbare grasveldje voor de deur zetten. Maar zoals Deventer al eerder trampolines en zwembaden op straat in de ban deed, verbiedt ook Epe nu de speeltoestellen. Volgens de lokale overheid is zij de pineut als er wat misgaat. Terecht besluit of treiteren van burgertjes?

 • 10 Juli 2020 om 08:00

Sinterklaas niet welkom in Harderwijk als hij alleen zwarte pieten meeneemt

Het is nog maar zeer de vraag hoe de intocht van Sinterklaas in Harderwijk er dit jaar uit gaat zien, wie het wil organiseren en of de burgemeester hem en zijn pieten officieel gaat verwelkomen. De politiek wil per direct af van zwarte piet.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Geschrokken van boeren op tractoren? Auto’s knallen op elkaar op snelweg A28 bij Ermelo

Drie auto's zijn afgelopen nacht rond 01.00 uur op snelweg A28 elkaar geknald. Dat gebeurde op het gedeelte tussen Ermelo en Putten. De automobilisten schrokken waarschijnlijk van boeren die met trekkers op de vluchtstrook reden.

 • 10 Juli 2020 om 06:57

Heerde wil één loket voor iedereen en renovatie van scholen, maar er zijn hobbels op de weg

Iedereen van 0 tot 100 moet in Heerde terechtkunnen bij één en hetzelfde loket. Dat loket voor hulpvragen op sociaal of maatschappelijk vlak wil de gemeente volgend jaar, zowel in Heerde zelf als in Wapenveld, uit de grond stampen.

 • 10 Juli 2020 om 06:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020De Stentor - Veluwe

Bus en auto botsen frontaal in Ermelo: 1 gewonde

Twee personen zijn gewond geraakt bij een frontale botsing op de Garderenseweg in Ermelo. Om even na acht uur kwamen daar vanavond een bus en een personenauto met elkaar in botsing.

 • 9 Juli 2020 om 22:11

Gemist? Verbazing na vondst hennepkwekerij en YouTuber wordt al badderend van de weg geplukt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 9 juli.

 • 9 Juli 2020 om 21:54

Als corona je leven in de war schopt: geestelijk verzorgers zien toename aan levensvragen

Is je leven (even) niet meer in balans? Ben je door de lockdown in coronatijd, waardoor je meer op jezelf was aangewezen, niet meer zo zeker van bijvoorbeeld je werk of zelfs je relatie? Of heb je een dierbare verloren en worstel je met rouw en verdriet?

 • 9 Juli 2020 om 19:00

Verrassing: Engelse bus komt diploma's brengen bij studenten Landstede Harderwijk

,,Ik dacht dat ze met een vrachtwagen zouden komen, maar dit vind ik wel heel leuk bedacht,’’ zegt Samantha Oldenhof (21) uit Putten als op donderdagmiddag een Engelse dubbeldekker bus haar straat in komt rijden. Mbo-school Landstede uit Harderwijk brengt deze hele week diploma's bij de leerlingen thuis.

 • 9 Juli 2020 om 18:20

Afrit A28 afgesloten door berging gekanteld busje: verkeer omgeleid

Verkeer dat vanaf de A28 via de A50 richting Apeldoorn wil rijden wordt omgeleid via Kampen. De berging van een gekanteld bestelbusje zorgt voor vertraging. Naar verwachting is de afrit om 18.00 uur weer vrij voor al het verkeer.

 • 9 Juli 2020 om 17:22

Ondernemers in Elburg krijgen belastingvoordeel door coronacrisis

Ondernemers in de gemeente Elburg hoeven dit of volgend jaar minder belasting te betalen. Daarmee wil de gemeente hun een financieel steuntje in de rug geven tijdens de coronacrisis. Voor de gederfde inkomsten heeft wethouder financiën Henk Wessel eerder al 1 miljoen euro apart gezet.
 • 9 Juli 2020 om 17:03

Hoe zwart mag piet nog zijn in Harderwijk?

Zwarte piet staat ter discussie in Harderwijk. De gemeenteraad stemt vanavond over een voorstel om Sinterklaas bij de officiële intocht en andere activiteiten alleen te laten vergezellen door pieten zonder ‘stereotyperende kenmerken’. Het moet een feest zijn voor iedereen.

 • 9 Juli 2020 om 17:01

Burgemeester Harderwijk betreurt dat zijn niet-welkom-na- de-Damtweet soms verkeerd is begrepen

De suggestie via Twitter om demonstranten op de Dam voorlopig te weren in de Harderwijkse horeca kwam voort uit ‘zijn grote verbazing’ over de mensenmassa daar in coronatijd. Burgemeester Harm-Jan van Schaik wilde wijzen op de eigen verantwoordelijkheid bij de afstandsregels.

 • 9 Juli 2020 om 13:50

Het is Fatmata (60) gelukt: na 22 jaar heeft zij haar eigen exotische supermarkt

Ze begon met de verkoop van levensmiddelen vanuit een schuur in Ermelo. Maar het liefst wilde Fatmata Kamara (60) een eigen winkel. Na 22 jaar verwezenlijkt de ex-vluchteling haar droom. In de Donkerstraat in Harderwijk heeft ze een eigen exotische supermarkt, met Afrikaanse, Caribische, Chinese en Indonesische producten.

 • 9 Juli 2020 om 14:02

Organisator blij als een kind: β€˜Veluwse Trailrun in Ermelo gaat door!’

De Veluwse Trailrun in de bossen bij Ermelo op zaterdag 5 september wordt het eerste grote evenement in de regio dat doorgaat na de ‘intelligente lockdown’. De gemeente heeft groen licht gegeven, mits corona in de tussentijd geen heropleving krijgt. ,,Dat risico neem ik voor lief’’, zegt organisator Gerard Peek. ,,Ik ben hier superblij mee.’’

 • 9 Juli 2020 om 14:15

Het is Fatmata (60) gelukt: na 22 jaar heeft zij haar eigen exotische supermarkt in Harderwijk

Ze begon met de verkoop van levensmiddelen vanuit een schuur in Ermelo. Maar het liefst wilde Fatmata Kamara (60) een eigen winkel. Na 22 jaar verwezenlijkt de ex-vluchteling haar droom. In de Donkerstraat in Harderwijk heeft ze een eigen exotische supermarkt, met Afrikaanse, Caribische, Chinese en Indonesische producten.

 • 9 Juli 2020 om 14:02

Burgemeester betreurt dat Damtweet soms verkeerd is begrepen

De suggestie via Twitter om demonstranten op de Dam voorlopig te weren in de Harderwijkse horeca kwam voort uit ‘zijn grote verbazing’ over de mensenmassa daar in coronatijd. Burgemeester Harm-Jan van Schaik wilde wijzen op de eigen verantwoordelijkheid bij de afstandsregels.

 • 9 Juli 2020 om 13:50

Treinverkeer tussen Putten en ’t Harde hervat na aanrijding

Tussen Putten en ’t Harde reden vandaag geen treinen vanwege een aanrijding met een persoon.

 • 9 Juli 2020 om 11:04
❌