[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018De Stentor - Veluwe

Meest inspirerende jongere van Nederland Marijn uit Harderwijk: ,,Mijn tip? Gewoon doen''

Fotografe Marijn Fidder (20) uit Harderwijk mag zich meest inspirerende jongere van 2018 noemen. Daarvoor kreeg ze zaterdagavond de BEAM-award tijdens de EO-Jongerendag in Arnhem. Ze won met het project Stoute Cellen, waarvoor ze kinderen met kanker fotografeert. ,,Ik hoor heel vaak dat mensen iets willen doen om problemen op te lossen en dan een waslijst aan bezwaren. Gewoon doen.''

 • 27 Mei 2018 om 18:02

Drie auto's botsen bij ongeluk in Nijkerk

Op de Berencamperweg in Nijkerk zijn even na twaalf uur vanmiddag drie auto's op elkaar gebotst.

 • 27 Mei 2018 om 12:42

Leontien van Moorsel leidt spinning-marathon in Nunspeet

Zo'n 100 mensen hebben zaterdagmorgen ongeveer 2400 euro bijelkaar getrapt voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne. Dat gebeurde bij een spinning-marathon van 6 uur op de Markt in Nunspeet, in aanwezigheid van Leontien van Moorsel.

 • 27 Mei 2018 om 15:28

Harderwijkse Marijn Fidder (20) uitgeroepen tot meest inspirerende jongere tijdens EO Jongerendag

Marijn Fidder (20) uit Harderwijk mag zich dit jaar de meest inspirerende jongere van 2018 noemen. De fotografe nam zaterdagavond de BEAM-award in ontvangst tijdens de EO Jongerendag in het GelreDome in Arnhem. Fidder heeft de prijs gewonnen met haar fotoproject Stoute Cellen, waarmee ze kinderen met kanker op de foto zet.

 • 27 Mei 2018 om 12:59

Gewonde bij ongeluk in Nijkerk

Op de Berencamperweg in Nijkerk zijn even na twaalf uur vanmiddag drie auto's op elkaar gebotst. Daarbij is een bestuurder gewond geraakt.

 • 27 Mei 2018 om 12:42

Agent bedreigd bij massale vechtpartij in Vaassen

Bij een massale vechtpartij bij een buurtcentrum aan het Kouwenaarspad in Vaassen heeft vannacht de menigte zich tegen de politie gekeerd. Daarbij werd een steen door de ruit van een politiewagen gegooid. Verder waren er dezelfde nacht nog andere ongeregeldheden in Vaassen, zoals een drugsvangst waarbij een wapen werd gevonden.

 • 27 Mei 2018 om 10:30

Gemist? Krab maakt ommetje door centrum van Zwolle

Medewerkers van de dierenambulance kregen vorig weekend een opmerkelijke melding. Een krab was aan de wandel op de Zwolse Melkmarkt. Was het dier ontsnapt uit een restaurant of kwam het dier uit de Stadsgracht? Wij zullen het helaas nooit weten. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Maar er was meer bijzonder nieuws. Een overzicht:

 • 27 Mei 2018 om 10:01

Meerdere gewonden bij ongeluk op A50 na mogelijke verkeersruzie

Bij een ernstig ongeluk met twee auto's op de A50 bij Arnhem zijn zaterdag rond middernacht meerdere gewonden gevallen. De politie hield één persoon aan na het ongeval op de snelweg.

 • 27 Mei 2018 om 09:43

Automobilist gewond door aanrijding met wild in bos bij Hoenderloo

Een automobilist is vannacht om even voor twee uur gewond geraakt bij een botsing op de Otterloseweg bij Hoenderloo. De man moest volgens eigen zeggen uitwijken voor wild, botste tegen een boom en kwam verderop tot stilstand. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 27 Mei 2018 om 08:44
OuderDe Stentor - Veluwe

Vierhonderd mensen ontbijten samen in de stralende zon in Ermelo

Geen 1200 mensen zoals tijdens de eerste editie, maar toch 400 ontbijters genoten vanochtend van een bakkie, een eitje en een bolletje in de Stationsstraat in Ermelo. Het voetgangersgebied van de Stationsstraat werd omgetoverd tot één lange ontbijttafel voor het 'langste ontbijt van Ermelo'.

 • 26 Mei 2018 om 21:11

VΓ©rian en investeerder verbaasd over stopzetten onderhandelingen door de bonden

Vérian en investeerder Ledeboer Investments, zijn verbaasd over het nieuws dat thuiszorgorganisatie TvO het personeel van het failliete Vérian Care & Clean wil overnemen. De vakbonden FNV, CNV en RMU meldden vanmiddag dat er een akkoord met TvO was bereikt. ,,Wij zijn door de bonden aan het lijntje gehouden'', stelt Huub Gerard, directeur van Ledeboer Investments.

 • 26 Mei 2018 om 21:02

TvO Huishoudelijke Hulp neemt failliet VΓ©rian Care & Clean over

TvO Huishoudelijke Hulp uit Amersfoort is de zorgpartij die de huishoudelijke hulpen overneemt van het failliete Vérian Care & Clean. Dat meldt CNV-vakbondbestuurder Chantal van Dijk, mede namens de vakbond FNV en de christelijke vakorganisatie RMU.

 • 26 Mei 2018 om 18:02

Thuiszorg van Oranje neemt failliet VΓ©rian Care & Clean over

Thuiszorg van Oranje (TvO) uit Amersfoort is de zorgpartij die de huishoudelijke hulpen overneemt van het failliete Vérian Care & Clean. Dat meldt CNV-vakbondbestuurder Chantal van Dijk, mede namens de vakbond FNV en de christelijke vakorganisatie RMU.

 • 26 Mei 2018 om 18:02

Vrouw gewond bij crash op A28 tussen Nunspeet en Harderwijk

Een automobiliste is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de A28 tussen Nunspeet en Harderwijk. De vrouw schoot met haar auto van de weg en kwam op de kop in de berm tot stilstand.

 • 26 Mei 2018 om 17:35

Oplossing lijkt in zicht voor medewerkers failliete VΓ©rian Care & Clean

Met een beetje geluk wordt er nog dit weekeinde een oplossing gevonden voor de 1.100 huishoudelijke hulpen van het failliete Vérian Care & Clean. Dat zegt vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn van FNV Zorg en Welzijn, die vanmiddag zo'n vijfentwintig medewerkers van Vérian uitleg gaf in wijkcentrum De Stolp in Apeldoorn. Later vanmiddag worden medewerkers in Wijchen bijgepraat over de stand van zaken.

 • 26 Mei 2018 om 15:37

Bordenactie: vliegtuigen op kerosine niet welkom boven Wezep

Actievoerders hebben vrijdagavond borden geplaatst waarmee ze een 'milieuzone voor vliegtuigen' hebben ingesteld boven Wezep. Deze zijn aangebracht bij bijna alle komborden.

 • 26 Mei 2018 om 13:45

Harderwijk kijkt nog een keer naar illegale bouwsel in Hierdense Enk

De strenge aanpak van schuurtjes en schuilstallen voor dieren in het buitengebied van Hierden wordt toch uitgesteld.

 • 26 Mei 2018 om 12:00

Toch weer overnamekandidaten voor VΓ©rian Care & Clean

Mogelijk worden de 1.100 huishoudelijke hulpen van het failliete Vérian Care & Clean toch overgenomen door een andere zorgpartij. Eerder was alleen sprake van een doorstart met steun van een financier, Ledeboer Investments.

 • 26 Mei 2018 om 11:08

Ze deden er alles aan, maar Alexander (2) uit Hierden haalde het niet

Het Prinses Máxima Centrum is gespecialiseerd in kinderoncologie. Zolang 100 procent genezing nog een nobel streven is, zal er naast plezier ook veel verdriet zijn, want er overlijden patiëntjes. Zoals de 2-jarige Alexander ten Brinke.

 • 26 Mei 2018 om 10:16

Boek MH17 van Wijhese schrijver gepresenteerd

‘Voortleven’ heet het boek dat de Zwolse schrijver Harold de Haan uit Wijhe heeft gemaakt met nabestaanden van de MH17-ramp. Het eerste exemplaar van het boek is vrijdagochtend door de Stichting Vliegramp MH17 en de Stichting Monument MH17 gepresenteerd.

 • 25 Mei 2018 om 14:15
❌